panatha 20.08.05, 12:56 Przed wyborami miliardy spływaja do Polski Ciekawe ilu naiwnych nabierze sie "propagandowe inwestycje" SLD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dama-kanaliowa Re: znamy te inwestycje 20.08.05, 13:07 I jak widac nawet po szkodzie rozumu nie przybylo. Mam na mysli koreanskie samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
usenetposts Re: To nie Unijne dotacje! 20.08.05, 15:01 Tu widze w tym watku dosc duzo nieufnosci co do tych inwestycji. Prosze nie mylic pieniedzy prywatnych inwestorow, ktore generalnie rzecz biorac jawia sie w tym kraju i w sposob dla wiekszosci niewidzialnej zwiekszaja dobrobyt, z funduszami "europejskimi", ktory sa obiecane w niebotycznych sumach, a w praktyce nie latwo widziec ich efekty. Tez nie mysle, aby koreanczycy byliby tacy glupi, zeby sie zwiazac tylko z jedna partia polyticzna. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Re: Jak im dacie 2,5 to 2mld może zainwestują 21.08.05, 11:55 Te informacje o wielkich inwestycjach to typowa kiełbasa wyborcza SLD i Cimoszewicza. Akurat teraz w wakacje kiedy biznes i dyplomacja działa na wolnych obrotach finalizują takie poważne tematy. Kto rozsądny w to uwierzy ? Doda to w mniemanu rządzących trochę głosów, a potem ludzie zapomną. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: znamy te inwestycje 20.08.05, 22:41 Tico, 2000, 130 000 km, i ok. Takie słabe te koreańskie samochody? Możemy polemizować. dama-kanaliowa napisała: > I jak widac nawet po szkodzie rozumu nie przybylo. Mam na mysli koreanskie > samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 13:11 Tylko nie Hankook-te opony nie nadają się na polski klimat zupełnie. Niektóre Daewoo były na tych oponach i możecie mi wierzyć to był najsłabszy punkt w tych samochodach i tak nie rewelacyjnych. Przyczepność miały jako taką tylko podczas upałów. Ludzie wymieniali je nawet gdy nie były zużyte. Odpowiedz Link Zgłoś
avro oponki niedobre? 20.08.05, 13:44 A moze ustroj Wam sie nie podoba, cha? Miejmy nadzieje, ze Koreance beda ten szmelc produkowac u nas i od razu wysylac wszystko do Chinoli. Niech oni sie tym zlomem bawia. Odpowiedz Link Zgłoś
paluemiy78 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 17:12 nie wazne co to za opony i czy dobre do naszego klimatu! wazne zeby umiec 100% wyeksportowac i zarobic choc troche!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 22:45 Aaa, tu się zgadzam - hankooki można mieć do pierwszego zużycia, a potem to już tylko polskie kupować, na polskie drogi. Swoją drogą - po co ta delegacja rządowa? Pochlają, pożrą, popierdzą, i i tak gooowno z tego będzie. Świat za pieniądze podatników oglądają. Jaka jest efektywność tych urzędasów? Czym mierzona? I jak? Kto wie? Proszę o szczegółową informację. marekmarek44 napisał: > Tylko nie Hankook-te opony nie nadają się na polski klimat zupełnie. > Niektóre Daewoo były na tych oponach i możecie mi wierzyć to był najsłabszy > punkt w tych samochodach i tak nie rewelacyjnych. > Przyczepność miały jako taką tylko podczas upałów. > Ludzie wymieniali je nawet gdy nie były zużyte. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Radio Erewan nadaje. Potem sie okaze, ze nie 20.08.05, 13:49 Koreanczycy, tylko Madagaskarczycy. Nie chca zainwestowac tylko kupic. I nie nie zadne monitory itp. Tylko sznurowadla. Odpowiedz Link Zgłoś
smoke_a popierdywanie przedwyborcze 20.08.05, 14:03 I tak wybiora Slowacje albo Czechy. Nasze zadupie kazdy omija szerokim lukiem Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszferchmin Kaszuba, naucz się milczeć 20.08.05, 14:19 Koreańczycy już jakiś czas temu powiedzieli, że wszelkie przecieki w tej sprawie nie służą negocjacjom. Gadaj dalej, Kaszuba, a wszystko spali na panewce i będziesz się tłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Kaszuba czuje sie w centrum, szajba zaczyna mu 20.08.05, 17:13 odbijac, woda sodowa udezac do glowy. Wlasnie w taki sposob prozni wariaci moga zniszczyc kazdy interes. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg przecież to nie Kaszuba jest autorem przecieku 21.08.05, 10:20 najpierw była informacja w dolnośląskiej GW, a na drugi dzień wypowiedź Kaszuby A. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Na Malajach zamykają a w Polsce otwierają? 20.08.05, 14:23 Ekrany - kineskopy to produkcja najwyżej na kilka lat. Masowo zamykane są fabryki kineskopów w związku z przejściem na ekrany płaskie. U mnie w biznesie nie ma ani jednego ekranu z kineskopem, w domu również nie uświadczysz żadnego kineskopu. A w sumie było ich kilkanaście! To jakaś wiadomość jak z Loch Ness? Sezon ogórkowy się kończy i nagle taka wiadomość? Chyba, że związane jest to z polskim sezonem wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
denver7 Zgłupiałeś czy nie umiesz czytać? 20.08.05, 14:42 Ekrany ciekłokrystaliczne to dla ciebie kineskopy??? Skąd ty w ogóle te kineskopy wytrzasnąeś??? A tak ogólnie cały ten "news" to pewnie konwulsje przedwyborcze SLD... Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: Zgłupiałeś czy nie umiesz czytać? 20.08.05, 20:24 I czytać umiem i nie zgłupiałem. Na własne błekitne oczy widziałem w związku z wiadomościami jak wyżej reportaż z fabryki Thompsona na których widać było odlewanie kineskopów. Za ty szła informacja, że ta fabryka zostanie przeniesiona przez koreańczyków do Polski. Wiecej szacunku i mniej zacietrzewienia proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
denver7 Re: Zgłupiałeś czy nie umiesz czytać? 20.08.05, 22:37 Tiaaa - to to następnym razem pisz wyraźnie, że masz informacje z innego źródła. A poza tym - ja słyszałem, że Thompsona maja kupić Hindusi, więc coś chyba nie tak jest z tą Twoją informacją. Odpowiedz Link Zgłoś
arebia Re: Na Malajach zamykają a w Polsce otwierają? 20.08.05, 14:44 naucz sie czytac zanim cos napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: Na Malajach zamykają a w Polsce otwierają? 20.08.05, 20:25 arebia napisał: > naucz sie czytac zanim cos napiszesz Odpowiedż jak do interlokutora powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
fomp Urzędnicy-łapownicy już się cieszą. 20.08.05, 14:33 Urzędnicy już zacierają rączki na myśl o łapówkach, jakie trzeba dać, żeby w tym kraju coś zainwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
chaos1024k Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 14:47 a ile trzeba bedzie im doplacic za stworzenie jednego miejsca pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
kwako1234 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 14:59 ja zainwestuje 3 miliardy kto da więcej? wczorej w wiadomościach mówili o 1 miliardzie czyżby cudowne rozmnorzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
panzwarszawy DLACZEGO ZNOWU KOREAŃCZYCY ????? 20.08.05, 15:06 Czy nie mogą być Japończycy, Niemcy, albo Anglicy? U nas w Warszawie stoi już jeden pomnik koreańskiej ekonomii - zakłady FSO, gdzie jeszcze kilka lat temu pracowało 10 tys. osób. Myślę, że Koreańczycy dobrze wiedzą, iż Polska to dobry kraj do przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: DLACZEGO ZNOWU KOREAŃCZYCY ????? 20.08.05, 15:19 No przecież to jest globalizacja na pełnego przyjdą,wybudują i wzkorzystaja wszystkie udogodnienia podatkowe, a po 10-ciu latach wszystko się rozpadnie i oni pojadą dalej w świat szukać nowych tańich miejsc produkcji. to jest gospodarcza szarańcza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Wyrwales te slowa Lukaszence z ust 20.08.05, 16:20 Nie podoba ci sie ze 'gospodarcza szarancza' da zatrudnienie w Polsce na 10 lat to znaczy ze jestes glupszy niz, nie przymierzajac kreacjonista Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Wyrwales te slowa Lukaszence z ust 20.08.05, 16:49 Jeżeli tak myślisz to może odpowiesz co stanie się z tymi pracownikami po Koreańskiej pomocy gospodarczej? myślisz że oni tak bezinteresownie pomagają? Dla mnie ten wielki światowy kapitał to jak ci kosmići z <Indenpendence day> nie wiem czy dobrze napisałem mój angielski jest pod psem Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Wyrwales te slowa Lukaszence z ust 20.08.05, 17:01 Praca na 10-sięć lat. A co to jest jedna dekada? A co pozostanie z tej technologji po tych latach? ZŁOM, pamiętasz hutę Katowice zbudowaną jako najnowocześniejszą na świećie? A pod Olsztynem <Ostróda> USA wzbudowała w latach 70-siątych nowoczesne zakłady mięsne, które pzez pierwsze dwie dekady całą produkcję słały do Ameryki,i co zostało z tego dla POLSKI? Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Wyrwales te slowa Lukaszence z ust 20.08.05, 17:03 Ty nie żyj tylko tym co dziś patrz w przyszłość i to dalszą niż następnych parę lat Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Wardog, czyli lepsze 0 miejsc pracy przez 10 lat? 21.08.05, 13:47 Nie kumam twojej logiki chłopie. Tak, oczywiście, że za 10 lat ci Koreańczycy pójdą gdzie indziej. Ale dzięki pieniądzom ,które zainwestują Polska będzie bogatszym krajem, ludzie będą lepiej wykształceni, i nie będziemy już musieli wykonywać najprostszej roboty, bo zrobi to ktoś za nas. Tak to funkcjonuje na całym świecie, tak będzie (już trochę tak jest!) i u nas. Dlatego się wyluzuj i ciesz się z tych inwestycji i miejsc pracy. Chyba, że jesteś wyznawcą zasady - "lepsze bezrobocie u Polaka niż praca u Koreana!" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Dlaczego Japonczycy nie inwestuja w Polsce... 20.08.05, 17:03 A wiec, dlaczego nie Niemcy, Anglicy i itd. Dlatego bo nie maja ochoty, im zwisa, gwizdza na to, nie trawia skorumpowanych urzednikow skarbowych i bezsensownego, zidiocialego prawa podatkowego, ktore sie zmienia raz w tygodniu ... Dlaczego Koreanczycy: super, ze Koreanczycy. Naleza do najbardziej dynamicznych na swiecie i nie boja sie ryzyka nawet zainwestowania ... w Polsce. Virtuti Miltari powinni za to dosatac :) FSO: jezeli ktokolwiek mysli, ze inwestycja prowadzi automatycznie do zysku inwestora, to nie ma naprawde najmniejszego, ale to najmniejszego pojecia o co chodzi. Kazda inwestycja jest ryzykiem. W FSO padla z wielu powodow, miezdzy innymi dlatego, ze koncern padl. Co do pracownikow: dzieki Koreanczykom FSO dostalo bardzo nowoczesne srodki produkcji i nauczylo sie ich uzywac, wyksztalcilo zaloge. Teraz moze bedzie ineteres z Ukraincami, ale tylko dzieki temu, ze FSO ma opanowane technologie produkcyjne. A poza Koreanczykami nikt sie nie palil do przejecia FSO, a wiec bez Koreanczykow buda zbankrutowala by i wszyscy byliby na ulicy. Mowienie o pomocy gospodarczej jest absolutnie bezsensu: to jest interes, czasami sie udaje a czasami wlasnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Oszołomy, przeczytajcie fritza - mądrze pisze 21.08.05, 13:50 Nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl srutu tutu, pęczek drutu lizusie 21.08.05, 15:00 mbishop napisał: > Nic dodać nic ująć nikt Ci nie wierzy lizusie. Inwestorzy też Wam nie ufają, dlatego tylko na kolanach możecie ich znajdować. Potem takie transakcje "bez barier" kończą się komisjami śledczymi i sprawami w sądach międzynarodowych. A jak dbacie o inwestorów to też wszyscy mieli okazję na zachodzie przekonać się przy okazji inwestycji w Krakowie firmy Tishman Spayer - jednej z największych amerykańskich firm branżowych. Inwestycja była dopięta na ostatni guzik i opiewała na kwotę kilku miliardów dolarów (a więc znacznie więcej niż ta koreańska). W przeciwieństwie do Koreańczyków nie chodziło o bezmyślne tłoczenie w fabryce monitorów, tylko miałatobyć działalność usługowo-handlowa (potężny kompleks biznesowo-rekreacyjny w mieście które słynie z turystyki). Około trzy lata temu całość skończyła się wielkim skandalem, a amerykanie zarzucili polskiemu rządowi wywrotowe działanie i wycofali się całkowicie z inwestycji, zapowiadając że nigdy do Polski nie wrócą. Stracili kilkaset milionów złotych zainwestowanych do tego momentu i faktycznie więcej nie wrócili. Ponieważ jest to renomowana, gigantyczna firma, to na pewno ta sprawa negatywnie wpłynęła na opinię o Polsce na świecie. Tak właśnie to wygląda w praktyce Wasze gospodarowanie. Również tutaj inny przykład www.upadloscian.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg z kosmosu to Ty jesteś 20.08.05, 17:07 wardog1 napisał: > Jeżeli tak myślisz to może odpowiesz co stanie się z tymi pracownikami > po Koreańskiej pomocy gospodarczej? > myślisz że oni tak bezinteresownie pomagają? > Dla mnie ten wielki światowy kapitał to jak ci kosmići z Jakimi kategoriami rozumujesz? To nie jest POMOC GOSPODARCZA Koreańczyków, tylko robienie normalnego biznesu. Oni tez ryzykują inwestująć tak ogromne pieniądze w nasz rejon. Jeżeli będzie im się opłacało , to zainwestują. Moga równie dobrze zainwestować w Czechach , bo nie chodzi im o cel charytatywny , tylko o sprzedaż swoich monitorów na rynku UE. Chyba nie myslisz, że chodzi im tylko o rynek polski. A. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: z kosmosu to Ty jesteś 20.08.05, 17:15 Tak a gdy kapitałowi skąńczą się państwa wysokorozwinięte to pujdą gdzie? W Afrykę muszą najpierw zainwestować w edukację a to za drogie. A swoją drogą nadal twierdzę że ta szarańcza kosmiczna na tych samych zasadach działała Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: z kosmosu to Ty jesteś 20.08.05, 17:24 Może by tak zakasać rękawy,pogonić przyjacielskich <Obojętnie jakich> i zacząć samemu. Dlaczego wysokokwalifikowani Polscy absolwęći wyższych uczelni jadą za granicę kraju by za grosze pracować bądz gdzie. dać im pracę w kraju i rozwinąć ich możliwości Przecierz z tym potencjałem Polska powinna w parę lat dogonić przynajmniej czołówke Europejską pod względem technologji Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: z kosmosu to Ty jesteś 20.08.05, 17:28 wardog1 napisał: > Może by tak zakasać rękawy,pogonić przyjacielskich > <Obojętnie jakich> i zacząć samemu. > Dlaczego wysokokwalifikowani Polscy absolwęći wyższych uczelni > jadą za granicę kraju by za grosze pracować bądz gdzie. > dać im pracę w kraju i rozwinąć ich możliwości > Przecierz z tym potencjałem Polska powinna w parę lat dogonić przynajmniej > czołówke Europejską pod względem technologji terefere kuku stworzyłeś choć jedno miejsce pracy? A. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: z kosmosu to Ty jesteś 21.08.05, 13:52 wardog1 napisał: > Wspaniała odpowiedz. Bardzo dobra odpowiedź. Zamiast poprawiać świat z kanapy, załóż firmę i zacznij zatrudniać Polaków. Wtedy pogadamy o biznesie i "gospodarczej szrańczy". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg śmieszny jesteś 20.08.05, 17:27 wardog1 napisał: > Tak a gdy kapitałowi skąńczą się państwa wysokorozwinięte > to pujdą gdzie? Jak padna to stracą i oni i my Co się martwisz na zapas. Państwa wysokorozwinięte nie muszą wcale się skończyć - co to? Przewidujesz jakiś kataklizm? Nie wiesz co to postęp techniczny? HJak się napędza rynek komputerowy? Komputery produkują juz od kilkudziesięciu lat i jakos rynek się nie skończył. Pytasz 'gdzie pójdą'? Jak im będzie źle szło , to po prostu zwiną interes i poszukaja może rynku z jeszcze tańszą siłą roboczą.Gdyby np. Ukraina była w UE, to najprawdopodobniej pchaliby sie tam. A. > W Afrykę muszą najpierw zainwestować w edukację > a to za drogie. > A swoją drogą nadal twierdzę że ta szarańcza kosmiczna na tych samych zasadach > działała To sobie twierdź i idź się upij ze zmartwienia. A. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: śmieszny jesteś 20.08.05, 17:34 Na pewno pujdą na wschód ale i tam się kiedyś skąńczy. Myśląc w przyszłośc trzeba się samemu wziąć za robotę a nie czekać na innych Czytaj wszystkie moje wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: śmieszny jesteś 20.08.05, 17:37 wardog1 napisał: > Na pewno pujdą na wschód ale i tam się kiedyś skąńczy. > Myśląc w przyszłośc trzeba się samemu wziąć za robotę a nie czekać na innych > Czytaj wszystkie moje wypowiedzi. Przecież czytam i nawet odpowiadam. Powiedz mi. Skąd u Ciebie taki pesymizm? Przeciez taka postawa podcina skrzydła. Piszesz 'trzeba samemu wziąć się za robotę' , a trochę wcześniej stękasz ,że i tak 'kiedyś to się skończy'. Wszystko w żyuciu przemija.Trzeba łapać sznsę. To jak? Stworzyłeś choć jedno miejsce pracy?Wzięłeś się za robotę , czy tylko stekasz? A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: śmieszny jesteś 20.08.05, 19:51 wardog1 napisał: > Na pewno pujdą na wschód ale i tam się kiedyś skąńczy. > Myśląc w przyszłośc trzeba się samemu wziąć za robotę a nie czekać na innych > Czytaj wszystkie moje wypowiedzi. To się weź za robotę, postaw fabrykę komputerów albo stocznię. Choć ja bym Ci radził zacząć od nauki ortografii. S. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl sam jesteś śmieszny lizusie 20.08.05, 21:07 > To się weź za robotę, postaw fabrykę komputerów albo stocznię. Choć ja bym Ci > radził zacząć od nauki ortografii. > > S. A jak postawi stocznię, to twoi koledzy wezmą się za jej przejęcie przy wykorzystaniu procedur sądowych (ogłoszenie upadłości, a następnie przejęcie i wyprzedaż majątku). Jak postawi fabrykę komputerów, to twoi koledzy zgłoszą się po prowizję lub przejmą ją dwa wojska tak jak chcieliście przejąć samochody Kluski. Macie do usług takich specjalistów www.czarnalista.com/1daruszczajka.html oraz całkowity brak skrupułów - zresztą przez ostatnie kilka lat wszyscy widzieliśmy do czego jesteście zdolni. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: sam jesteś śmieszny lizusie 20.08.05, 22:49 prawopl napisała: > A jak postawi stocznię, to twoi koledzy wezmą się za jej przejęcie przy > wykorzystaniu procedur sądowych (ogłoszenie upadłości, a następnie przejęcie i > wyprzedaż majątku). Upadłość ogłasza się wtedy, gdy firma popada w długi. których nie jest w stanie spłacać. Firmą trzeba umieć kierować, aby zysk przynosiła, to nie upadnie. > Jak postawi fabrykę komputerów, to twoi koledzy zgłoszą się > po prowizję lub przejmą ją dwa wojska tak jak chcieliście przejąć samochody > Kluski. Macie do usług takich specjalistów Nikt firmy Kluski nie przejął. Podobnie jak i wielu innych rozwijających się świetnie firm. To tylko nieudacznicy, ci z dwoma lewymi rękami na wszystko narzekają. > oraz całkowity brak skrupułów - zresztą przez ostatnie kilka lat wszyscy > widzieliśmy do czego jesteście zdolni. Kto - jesteście ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Ona "da" zatrudnienie naszym polskim kosztem: 20.08.05, 22:35 zwolnieniami od podatkow, nieplaceniem skladek na fundusz zdrowotny i emerytalny tak by w chwili, gdy zwina interes nie bylo mozliwosci wyegzekwowania tych niezaplaconych pieniedzy. zdewastowanym przemyslowo obszarem, ktory rowniez na nasz koszt trzeba bedzie rehabilitowac. Niech da zatrudnienie, ale na warunkach funkcjonowania normalnych przedsiebiorstw w Polsce. Nasz balagan w administracji, nieodpowiedzialni politykierzy, ktorzy mysla nie potrafia siegnac poza najblizsze trzy miesiace powoduja, ze jestesmy "atrakcyjnym" miejscem do inwestowania. Moga u nas po prostu liczyc na calkowita bezkarnosc. Francja sciga ich na calym swiecie za podobne inwestycje! Stad zreszta podobne zapowiedzi by stworzyc "presje" na politykierow z ktorymi latwiej w takich warunkach bedzie uzgodnic korzystne warunki. W koncu okaze sie ze nie 2 miliardy tylko 200 mln ale warunki pozostana. Sa ta stale te same metody komercjalno marketingowe majace przygotowac grunt spoleczne pod negocjacje handlowe. Beda nas cenic jak sami zaczniemy sie cenic! Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Ona "da" zatrudnienie naszym polskim kosztem: 20.08.05, 22:46 I w tym jest cały sęk. Bardzo trafnie napisałeś Obcy w Polsce tak ale pod całkowitą kontrolą. a jeszcze lepiej to ja to wszystko tylko z Polskiej inicijatywy i pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Ona "da" zatrudnienie naszym polskim kosztem: 21.08.05, 09:48 wardog1 napisał: > I w tym jest cały sęk. Bardzo trafnie napisałeś > Obcy w Polsce tak ale pod całkowitą kontrolą. > a jeszcze lepiej to ja to wszystko tylko z Polskiej inicijatywy i pieniędzy cóż Ty bajdurzysz człowieku? Znasz szczegóły umowy? Na pewno nie znasz. Jakie polskie pieniądze? Oni zainwestują własne pieniądze. Dodatkowo zyska wiele małych firm , kóre wejdą z nimi w kooperację dzięki czemu będą mogły zwiększyć u siebie zatrudnienie. Z takim podejściem jak Twoje i innych płaczków wypowiadających się w tym wątku , Polska nigdy nie doścignie wysokorozwiniętych państw. A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ona "da" zatrudnienie naszym polskim kosztem: 20.08.05, 22:53 1europejczyk napisał: > zwolnieniami od podatkow, > nieplaceniem skladek na fundusz zdrowotny i emerytalny tak by w chwili, gdy > zwina interes nie bylo mozliwosci wyegzekwowania tych niezaplaconych pieniedzy W tej chwili nie przyznaje się żadnych zwolnień od obowiązkowych składek czy podatków. Unijne przepisy tego zabraniają i wszystkie firmy traktowane są tak samo. Co najwyżej władza lokalna może zwolnić przedsiębiorcę z podatku od nieruchomości. > zdewastowanym przemyslowo obszarem, ktory rowniez na nasz koszt trzeba bedzie > rehabilitowac. O czym Ty człowieku piszesz ??? > Niech da zatrudnienie, ale na warunkach funkcjonowania normalnych > przedsiebiorstw w Polsce. Na normalnych warunkach daje zatrudnienie. > Nasz balagan w administracji, nieodpowiedzialni > politykierzy, ktorzy mysla nie potrafia siegnac poza najblizsze trzy miesiace > powoduja, ze jestesmy "atrakcyjnym" miejscem do inwestowania. > Moga u nas po prostu liczyc na calkowita bezkarnosc. > Francja sciga ich na calym swiecie za podobne inwestycje! Jakie - podobne ??? Co Ci się nie podoba ? > Stad zreszta podobne zapowiedzi by stworzyc "presje" na politykierow z ktorymi > latwiej w takich warunkach bedzie uzgodnic korzystne warunki. > W koncu okaze sie ze nie 2 miliardy tylko 200 mln ale warunki pozostana. > Sa ta stale te same metody komercjalno marketingowe majace przygotowac grunt > spoleczne pod negocjacje handlowe. > Beda nas cenic jak sami zaczniemy sie cenic! A co mamy cenić ? Brak dróg, fabryk, infrastruktury ? Brakkapitału ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Jeszcze raz mimo, ze nie lubie tlumaczyc 21.08.05, 00:02 "O czym Ty człowieku piszesz ???" O tym, ze jak sie wynosza to pozostawiaja po sobie gorzej niz Rosjanie po swoich bazach wojskowych! Zrozumial ! Tereny dostaja za darmo. Z reguly tworzy sie dla nich tak zwane strefy priorytetowe by obejsc przepisy europejskie. Zapewnia sie infrastrukture: energia, telekomunikacja, drogi dojazdowe,woda oczyszczlanie sciekow itd .. To kosztuje :Zrozumial Jak sie zdecyduje inwestowac i zatrudnic 15 ludzi nikt dla mnie palcem w bucie nie ruszy! Podobne znaczy, ze rowniez koreanskie i rowniez z szumem zapowiadane, rowniez w specjalnych strefach instalowane i po okresie, w ktorym skonczyly sie przywileje zwiniete z olbrzymimi dlugami w kasie panstwowej. Kapitalizm nie polega na popieraniu tych co skutecznie okradaja skarb panstwa (tym samym innych podatnikow). Jest to caly czas ten sam element mieszania gospodarki z polityka. Dla czysto przedwyborczych celow (dlatego wlasnie odbywa sie to teraz) firmy szukaja sposobow by wygrywac, naszym kosztem, olbrzymie fortuny ofiarowywane przez polskich politykierow tylko dlatego by miec argumenty przedwyborcze! System zachet dla zagranicznych inwestorow powinien preferowac, nie reklamowe zapowiedzi sum inwestowanych w okresie przedwyborczym, ale dlugofalowa integracje tych zakladow w strukturze polskiej gospodarki! Ta zas nie ma nic wspolnego z wyborami! Zrozumial! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jeszcze raz mimo, ze nie lubie tlumaczyc 21.08.05, 00:38 1europejczyk napisał: > O tym, ze jak sie wynosza to pozostawiaja po sobie gorzej niz Rosjanie po > swoich bazach wojskowych! Zrozumial ! Brednie. Zostawiają całą infrastrukturę. Budynków, dróg, uzbrojenia terenu nie zabierają. > Tereny dostaja za darmo. Nieprawda. Normalnie tereny są kupowane. > Z reguly tworzy sie dla nich tak zwane strefy > priorytetowe by obejsc przepisy europejskie. Kolejna brednia. Nie wolno inaczej traktować przedsiębiorstw. Wszystkich muszą takie same warunki obowiązywać. > Zapewnia sie infrastrukture: > energia, telekomunikacja, drogi dojazdowe,woda oczyszczlanie sciekow itd .. Nie zapewnia, tylko sprzedaje, głupolu. > To kosztuje :Zrozumial Nie, nie zrozumiał. > Jak sie zdecyduje inwestowac i zatrudnic 15 ludzi nikt dla mnie > palcem w bucie nie ruszy! A kto ma ruszać ? To Ty mas zruszać. ale zaproponuj, że zainwestujesz parę miliardów, to się nastawienie do Ciebie zmieni. > System zachet dla zagranicznych inwestorow powinien preferowac, nie reklamowe > zapowiedzi sum inwestowanych w okresie przedwyborczym, ale dlugofalowa > integracje tych zakladow w strukturze polskiej gospodarki! I takie własnie są preferowane. > Ta zas nie ma nic wspolnego z wyborami! > Zrozumial! Nie, bo nie było czego zrozumieć. S. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Musisz prowadzic z nimi "negocjacje" skoro tak 21.08.05, 13:02 bronisz ich interesu. Dziwnym trafem nie odniosles sie w ogole do faktu, ze odbywa sie to w okresie przedwyborczym! Nie starczy napisac: nieprawda by tak bylo: kupowane byc moze na podobnej zasadzie jak ten co zostal kupiony przez Kulczyka: za pol ceny albo jeszcze taniej. "Brednia kolejna" niepoparta zadnym argumentem oprocz inwektywami, ktore bardziej swiadcza o Tobie niz odnosza sie do mnie! Co do dwoch miliardow to jest wlasnie to o czym pisalem: suma ktora ma otworzyc wszystkie drzwi by uzyskac "wlasciwe" warunki, ktorej pozniej i tak nikt nie skontroluje nie mowiac juz o egzekwowaniu.(daleko nie szukac jak software amerykanski "sprzedany" wraz z F16) Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: Musisz prowadzic z nimi "negocjacje" skoro ta 21.08.05, 13:21 1europejczyk napisał: > bronisz ich interesu. > Dziwnym trafem nie odniosles sie w ogole do faktu, ze odbywa sie to w okresie > przedwyborczym! > Nie starczy napisac: nieprawda by tak bylo: kupowane byc moze na podobnej > zasadzie jak ten co zostal kupiony przez Kulczyka: za pol ceny albo jeszcze > taniej. > "Brednia kolejna" niepoparta zadnym argumentem oprocz inwektywami, ktore > bardziej swiadcza o Tobie niz odnosza sie do mnie! > Co do dwoch miliardow to jest wlasnie to o czym pisalem: suma ktora ma otworzyc > > wszystkie drzwi by uzyskac "wlasciwe" warunki, ktorej pozniej i tak nikt nie > skontroluje nie mowiac juz o egzekwowaniu.(daleko nie szukac jak software > amerykanski "sprzedany" wraz z F16) no właśnie - mieli 4 lata, a dziwnym trafem właśnie teraz w kilkanaście dni przed wyborami chcą finalizować tak poważną inwestycję, która przecież będzie oparta na zobowiązaniach rządu również. Dlaczego inwestor miałby się teraz śpieszyć? Dlaczego miałby wierzyć w zapewnienia rządu, który jest skompromitowany i uwikłany w liczne korupcyjne afery. Co takiego jest w tej sprawie, że chcą inwestycję na kilka miliardów złotych finalizować tak pośpiesznie? Oszołomy, czy specjaliści od inżynerii finansowej? Czy przypadkiem to nie jest kolejna transakcja "bez barier"? Przecież takich transakcji "bez barier" było już wiele, więc dlaczego nie miałoby być kolejnej? Ten jeden, ostatni? raz. Poza tym skoro to jest taka ogromna, historyczna inwestycja, to dlaczego "negocjacje" odbywają się potajemnie i pośpiesznie. Dlaczego tajemniczy inwestor? Dlaczego zobowiązania rządu nie są poprzedzone debatą społeczną - skoro przecież rząd nie rozdaje prywatnych pieniędzy urzędników, tylko pieniędzmi z podaktów. Skoro to taka gigantyczna transakcja, to wszyscy chcieliby wiedzieć co dajemy, i co w zamian dostajemy? Proste, chyba że właśnie jest to transakcja "bez barier" której towarzyszą inne motywacje. www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: Musisz prowadzic z nimi "negocjacje" skoro ta 21.08.05, 14:02 1europejczyk napisał: > bronisz ich interesu. Człowieku, jesteś chory psychicznie! Czy w swoim domu też wszystkich podejrzewasz o spiski? Nikt im za darmo nic nie odda, nic nie zrujnują, nie martw się. Rujnowała i brała za darmo Armia Czerwona w 45, na pewno nie Koreańczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: Musisz prowadzic z nimi "negocjacje" skoro ta 21.08.05, 14:40 mbishop napisał: > 1europejczyk napisał: > > > bronisz ich interesu. > > Człowieku, jesteś chory psychicznie! Czy w swoim domu też wszystkich > podejrzewasz o spiski? > Nikt im za darmo nic nie odda, nic nie zrujnują, nie martw się. Rujnowała i > brała za darmo Armia Czerwona w 45, na pewno nie Koreańczycy. widać że znawca historii z Ciebie. a po 45-piątym, kiedy rządziliście to już ruscy nie brali, tak? Wtedy była już "bratnia przyjaźń", tak? Nie mam jednak do Ciebie pretensji. Po takim praniu mózgu jaki Wam robiono, to nawet prezydent Regan mógłby w taką propagandę uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Jesli doswiadczenia z przeszlosci i z innych 22.08.05, 20:09 krajow nazywa sie w Polsce choroba psychiczna to protestowac nie moge. Rujnuja nas caly czas Polacy, ktorzy mysla, ze sa madrzy dlatego, ze maja jakis tytul, jakies stanowisko i bande pajacow,ktora sie im w pas klanie byle tylko moc "wkrasc" sie w laski. Starczylo posluchac "expertow" w komisjach sejmowych tlumaczacych sie z wlasnych niekometencji banalnymi odpowiedzami, ze tak sie dziala w biznesie.To oni tak dzialaja bo robia to nie swoimi tylko moimi pieniedzmi. A zielonego pojecia o tym co robia nie maja! Co do Koreanczykow to nie trudno przesledzic ich "inwestycje" w Europie. Ich unizona oglada sprzed podpisania kontraktow zamienia sie w chamskie wymagania zaraz potem. Starczy popytac tam gdzie juz ich znaja! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jesli doswiadczenia z przeszlosci i z innych 22.08.05, 23:30 1europejczyk napisał: > Co do Koreanczykow to nie trudno przesledzic ich "inwestycje" w Europie. > Ich unizona oglada sprzed podpisania kontraktow zamienia sie w chamskie > wymagania zaraz potem. Starczy popytac tam gdzie juz ich znaja! No bezczelne te Koreańce. Jak inwestują swoją forsę to myślą, że będą mogli kierować taką firmą. A takiego wała ! U nas rządzą związki zawodowe, pani Jadzia z personalnego i szwagier sołtysa. A żółtki mogą sobie kierować swoimi firmami w Czechach lub na Słowacji, bo pepiki to frajerzy. W Polsce rządzą Polacy ! White Power !!! S. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: DLACZEGO ZNOWU KOREAŃCZYCY ????? 20.08.05, 19:59 panzwarszawy napisał: > Czy nie mogą być Japończycy, Niemcy, albo Anglicy? A co za różnica kto ? Ważne, że ktokolwiek chce u nas zainwestować i miejsca pracy stworzyć. > U nas w Warszawie stoi już jeden pomnik koreańskiej ekonomii - zakłady FSO, > gdzie jeszcze kilka lat temu pracowało 10 tys. osób. I co, źle ? Tysiące osób miało przez 10 lat pracę, a Polska podatki i samocody. Gdyby nie Koreańczycy, to te tysiące byłyby na bezrobociu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: DLACZEGO ZNOWU KOREAŃCZYCY ????? 21.08.05, 10:25 Tak nawiasem mówiąc, te 10 tysiecy zatrudnionych było jedną z przyczyn kłopotów FSO. Koreańczycy zgodzili się na inwestycje bez redukcji zatrudnienia. A żadna nowoczesna fabryka nie zatrudnia takiej masy ludzi przy tak skromnej produkcji, jaką miała FSO nawet w latach świetności. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: DLACZEGO ZNOWU KOREAŃCZYCY ????? 21.08.05, 10:30 swoboda_t napisał: > Tak nawiasem mówiąc, te 10 tysiecy zatrudnionych było jedną z przyczyn kłopotów FSO. Koreańczycy zgodzili się na inwestycje bez redukcji zatrudnienia. No włąśnie. Z tą inwestycją ( o ile do niej dojdzie) jest całkiem inaczej. Fabryka ma powstać od podstaw i to właściciel będzie decydował o wielkości zatrudnienia.Ta inwestycja to nie jest budowa supermarketu aby sprzedać swój towar. To będzie produkcja z wykorzystaniem wysokiej technologii jakiej nie mamy. A. Odpowiedz Link Zgłoś
ax4 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 17:14 informacja w stylu ..bezrobocie nie spadlo o kolejne 2 pkt. procentowe, minister nie chce podac powodow tego niebywalego sukcesu !!! kluczowe slowko w tej propagtandowce to "moze"...a swoja droga to prywatny inwestor sam wybiera sobie miejsce a nie panstwo daje mu wybor - co za glupoty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg propagandówka przedwyborcza? 20.08.05, 17:32 ax4 napisał: > informacja w stylu ..bezrobocie nie spadlo o kolejne 2 pkt. procentowe, > minister nie chce podac powodow tego niebywalego sukcesu !!! > kluczowe slowko w tej propagtandowce to "moze"...a swoja droga to prywatny > inwestor sam wybiera sobie miejsce a nie panstwo daje mu wybor - co za > glupoty !!! Ile jest do wyborów? Czy wiesz ,że sprawa ma się wyjaśnić w przyszłym tygodniu? Pisali o tym w GW. A teraz pomyśl, czy to może być propagandówka przedwyborcza. A. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: propagandówka przedwyborcza? 20.08.05, 17:46 No odpowiem ci ja nawet w Polsce nie mieszkam. Przypadkowo się tam urodziłem i z trudem składam Polskie zdania, ale Polska jest mi państwem sąśiedzkim i dla tego nie mogę się pogodzić z myślą ze jest tam tyle narzekania Przypomina mi to trocheę Afrykę,co nie mogę zrozumieć bo Polska ma jedną z najlepiej wyszkolonych kadr,ktura aż sie prosi aby jej dać pole do popisu Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg przecież sam narzekasz 20.08.05, 17:52 wardog1 napisał: > Przypadkowo się tam urodziłem i z trudem składam Polskie zdania, ale Polska jest mi państwem sąśiedzkim > i dla tego nie mogę się pogodzić z myślą ze jest tam tyle narzekania No zobacz. Narzekasz ,że Polacy narzekają. Wcześniej też narzekałeś. Ja urodziłem się i mieszkam w Polsce.Ba, nawet we Wrocławiu , gdzie taewentualna inwestycja ma mieć miejsce i widzę wielką szansę dla naszego regionu. > Przypomina mi to trocheę Afrykę,co nie mogę zrozumieć bo Polska ma jedną z > najlepiej wyszkolonych kadr,ktura aż sie prosi aby jej dać pole do popisu Zgadzam się z Toba ,że mamy zaplecze fachowe dla wielu przedsięwzięć. Problem lezy w tym, że biznes opiera się na mozliwości sprzedaży. Czyli musisz miec kupca na swój towar. A my za biedni jestesmy , aby stworzyć tego typu fabrykę z nowoczesną technologią. Na to jest potrzebny kapitał. A. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: przecież sam narzekasz 20.08.05, 18:03 No chyba nie chcesz mi na serio wmówić ze Polska jest biednym krajem? parę nowych paragrafów dotyczących gospodarki, paru skorumpowanych posłów wysłać do Putina, i kraj odżyje Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: przecież sam narzekasz 20.08.05, 19:53 wardog1 napisał: > No chyba nie chcesz mi na serio wmówić ze Polska jest > biednym krajem? A jakim ??? Porównaj PKB per capita Polski i rozwiniętych krajów Europy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: propagandówka przedwyborcza? 20.08.05, 19:53 wardog1 napisał: > No odpowiem ci ja nawet w Polsce nie mieszkam. > Przypadkowo się tam urodziłem i z trudem składam Polskie zdania, ale Polska > jest mi państwem sąśiedzkim > i dla tego nie mogę się pogodzić z myślą ze jest tam tyle narzekania > Przypomina mi to trocheę Afrykę,co nie mogę zrozumieć bo Polska ma jedną z > najlepiej wyszkolonych kadr,ktura aż sie prosi aby jej dać pole do popisu Własnie po to wchodza Koreańczycy. aby było pole do popisu dla polskiej kadry. Bo oprócz kadry potrzebna jest kasa na inwestycje. Masz ? Koreańczycy mają. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ax4 Re: propagandówka przedwyborcza? 20.08.05, 17:49 Ile jest do wyborów? > Czy wiesz ,że sprawa ma się wyjaśnić w przyszłym tygodniu? > Pisali o tym w GW zobaczymy czy sie wyjasni :) i gratuluje urzedowego optymizmu Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: propagandówka przedwyborcza? 20.08.05, 17:53 ax4 napisał: > Ile jest do wyborów? > > Czy wiesz ,że sprawa ma się wyjaśnić w przyszłym tygodniu? > > Pisali o tym w GW > > zobaczymy czy sie wyjasni :) > i gratuluje urzedowego optymizmu Nie urzędowy , tylko wrodzony optymizm :) Prawdopodonie też znajdę dobre strony własnej śmierci.:) A. Odpowiedz Link Zgłoś
infinity bylo 99% jest 50%... 20.08.05, 17:40 widac strona polska swietnie prowadzi te negocjacje, bo w artykule z zeszlego tygodnia urzednicy twierdzili ze mamy te inwestycje na 99%... gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,2873434.html pozdrawiam marcin Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: bylo 99% jest 50%... 20.08.05, 17:45 Czym innym jest pisanina dziennikarza w imieniu anonimowego urzędnika, a czym innym jest wypowiedź ministra, który bierze za nia odpowiedzialność. To jest umiejętność dyplomacji. Przed podpisaniem nie nalezy być pewnym swego , ani nie przeginać w drugą stronę i straszyć partnera w rozmowach swoim pesymizmem. 50:50 jest jak najwłaściwszą odpowiedzią na zadane pytanie o szanse powodzenia. A. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Góra poleciała do Machometa 21.08.05, 12:09 andrzejg napisał: > Czym innym jest pisanina dziennikarza w imieniu anonimowego urzędnika, a czym > innym jest wypowiedź ministra, który bierze za nia odpowiedzialność. To jest > umiejętność dyplomacji. Przed podpisaniem nie nalezy być pewnym swego , ani nie > > przeginać w drugą stronę i straszyć partnera w rozmowach swoim pesymizmem. > 50:50 jest jak najwłaściwszą odpowiedzią na zadane pytanie o szanse powodzenia. > > A. nie byłby anonimowy, gdybyś się lizusie podpisywał. A jak prowadzicie negocjacje, to wszyscy widzą - na kilkanaście dni przed wyborami lecicie na kolanach na drugą stronę globu błagać o inwestycję prywatnej firmy. Skoro to rząd 40 milionowego państwa poleciał prosić na kolanach prywatną firmę, to oczywićie budzi zainteresowanie i podziw. Na pewno inwestor rozważy Waszą ofertę i obieca że oddzwoni :) Chociaż nie rozumiem dlaczego inwestor w sprawie kilkumiliardowej inwestycji miałby się tak śpieszyć??????????? Chyba że Wasze "negocjacje" to zwykłe rozdawnictwo. A tym czasem w kraju trwa dewastowanie przez urzędników co się da. www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 18:06 Palma mi na małym wyrośnie.Na palmie będzie małpa , będzie żarła banana i spiewała: "Boże coś Polskę....." Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 18:08 uważaj abyś nie spotkał <Bruce´a wszechmogącego> :)) Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 18:09 Zapomniałem dodać.Jak Polacy dalej tak porządzą swoim cudownym krajem,to niedługo bedą u nas inwestować:Etiopia,Togo,Rumunia czy Albania. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 19:57 belial13 napisał: > Zapomniałem dodać.Jak Polacy dalej tak porządzą swoim cudownym krajem,to nie > długo bedą u nas inwestować:Etiopia,Togo,Rumunia czy Albania. A masz coś przeciwko temu ? Ich kapitał gorszy ? Niech inwestuje kto tylko chce. Przynajmniej bezrobocie spadnie a dochód wzrośnie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 21:14 > > Zapomniałem dodać.Jak Polacy dalej tak porządzą swoim cudownym krajem,to > nie > > długo bedą u nas inwestować:Etiopia,Togo,Rumunia czy Albania. > > A masz coś przeciwko temu ? Ich kapitał gorszy ? Niech inwestuje kto tylko > chce. Przynajmniej bezrobocie spadnie a dochód wzrośnie. > > S. "Niech inwestuje kto tylko chce" - to jest kwintesencja waszego systemu moralnego. Bieżecie od wszystkich i dajecie dupy wszystkim. Pieniądze wam nie śmierdzą. Jak nie od ruskich (próba sprzedaży branży paliwowej) to od mafii. Potem ludzie dziwią się z kąd tyle afer jak www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html A tak to właśnie jest jak się dopuści do koryta degeneratów bez skrupułów (czy jak to ostatnio piszą w prasie "bez barier"). Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 23:03 prawopl napisała: > "Niech inwestuje kto tylko chce" - to jest kwintesencja waszego systemu > moralnego. Bieżecie od wszystkich i dajecie dupy wszystkim. Pieniądze wam nie > śmierdzą. Jak nie od ruskich (próba sprzedaży branży paliwowej) to od mafii. > Potem ludzie dziwią się z kąd tyle afer jak > www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html A tak to właśnie jest jak się > dopuści do koryta degeneratów bez skrupułów (czy jak to ostatnio piszą w > prasie "bez barier"). Domyślam się, że Ty jesteś z tych bezrobotnych, co to im się nic nie opłaca, bo za marne dwa tysiące to nie będą dawać dupy byle komu. To siedź sobie na bezrobociu, nierobie. Inni wolą pracować i zarabiać, niż kraść lub do innych rękę po wsparcie wyciągać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 23:54 snajper55 napisał: > prawopl napisała: > > > "Niech inwestuje kto tylko chce" - to jest kwintesencja waszego systemu > > moralnego. Bieżecie od wszystkich i dajecie dupy wszystkim. Pieniądze wam > nie > > śmierdzą. Jak nie od ruskich (próba sprzedaży branży paliwowej) to od maf > ii. > > Potem ludzie dziwią się z kąd tyle afer jak > > www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html A tak to właśnie > jest jak się > > dopuści do koryta degeneratów bez skrupułów (czy jak to ostatnio piszą w > > prasie "bez barier"). > > Domyślam się, że Ty jesteś z tych bezrobotnych, co to im się nic nie opłaca, bo > > za marne dwa tysiące to nie będą dawać dupy byle komu. To siedź sobie na > bezrobociu, nierobie. Inni wolą pracować i zarabiać, niż kraść lub do innych > rękę po wsparcie wyciągać. > > S. widzę, że wszystko wiesz na temat korupcji. Pewnie was tam dobrze szkolą w urzędzie zanim jesteście dopuszczeni do pisania komentarzy. Ile Ci płacą od komentarza? Jesteś dosyć pracowity na tym forum - widzę że odpowiadasz na każdy post krytykujący - więc pewnie stawka za komentarz jest atrakcyjna? Czy może robisz to tak jak każdy komunista = charytatywnie, dla dobra ogółu?? Czym kończy się kumoterstwo? tym www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 21.08.05, 00:56 Lecz się. S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 21.08.05, 09:58 snajper55 napisał: > Lecz się. > > S. ale numery Kto tych ludzi poczarował? Wypowiedzi optymistyczne traktują jako opłacane. Jeszcze trochę ,a dowiemy się przez kogo. Dobrze ,że to kapitał koreański , a nie amerykański, bo tam wiadomo kto rządzi. A. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 21.08.05, 11:27 andrzejg napisał: > snajper55 napisał: > > > Lecz się. > > > > S. > > ale numery > Kto tych ludzi poczarował? > Wypowiedzi optymistyczne traktują jako opłacane. > Jeszcze trochę ,a dowiemy się przez kogo. > Dobrze ,że to kapitał koreański , a nie amerykański, > bo tam wiadomo kto rządzi. > > A. znowu deficyt argumentów? więc zarzucasz oszołomstwo? tak Was wyuczyli na tych szkoleniach? Ale nikt już wam nie ufa - wszyscy są zmęczeni tymi sztuczkami. Nikt Wam nie werzy w słowa, a deklaracje na kilkanaście dni przed wyborami to s- fiction, albo negocjacje na kolanach - w czym też macie doświadczenie. Chcecie się tuż przed wyborami wykazać tym czym nie potrafiliście się wykazać przez 4 lata, a inwestorzy doskonale to wiedzą. Czasu przed końcem kadencji jest już mało. Dlatego jest to fatalny moment na "negocjacje". Przecież inwestor nie zamierza tu przyjechać charytatywnie, tylko jak najwięcej wynegocjować dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 21:57 Poziom tekstu świadczy o poziomie inteligencji.Aluzji nie paniał? Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 22:14 belial13 napisał: > Poziom tekstu świadczy o poziomie inteligencji.Aluzji nie paniał? jesteś adwokatem tego pierwszego (komentatora)? On już nie ma argumentów - więc będziesz mu pomagać? Co dwie głowy, to nie jedna! - teraz przekabacicie na swoją stronę wszystkich.. PS. aluzji w tekście który komentowałem nie było. Pan S. (tak się podpisywałeś poprzednio) nie napisał nic, co mogłoby zasłużyć na miano aluzji - albo po prostu nie dorastam do Waszego poziomu. Może mi podpowiedzcie gdzie mogę się tak wspaniale wykształcić. Cambridge (to jest aluzja) czy Moskwa (to też)? Odpowiedz Link Zgłoś
el_matador9 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 19:21 dziękujemy Wam nasi skośnoocy Bracia za Waszą wspaniałą ekspansję w Polsce - oby tak dalej...oby jak najwięcej południowokoreańskich "czebol"'skich miliardów ulokowano w wielki potencjał przemysłowy naszej ukochanej Ojczyzny! niech żyje kraj wiosennego świeżego azjatyckiego Poranka! Czong Sol Bong! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 20:47 Polska druga Koreaa ! wielu z nas tego nie doczeka :( Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a wszystkie te cudowne rzeczy przed wyborami 20.08.05, 19:55 prawopl napisała: > a w praktyce to wygląda tak , że z urzędu likwidowane są kolejne polskie fir > my, a ich majątek trafia do biznesów powiązanych osobami z wymiaru sprawiedli > wości. Nie sąlikwidowane "z urzędu" żadne firmy. Padają te, które nie są rentowne. I bardzo dobrze, kto ma niby do nich dopłacać ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl srutu tutu, pęczek drutu lizusie 20.08.05, 20:58 nie padają firmy tylko są okradane. www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html upadłość spółki CLiF bezprawnie ogłosił sędzia wspomniany wcześniej, który jest pod protekcją (medale od Kwaśniewskiego, rauty Kwaśniewskiej na jachce należącym do biznesów powiązanych z tym sędzią, pozatrudniani ludzie tacy jak ojciec Jolanty Szymanek Deresz z kancelarii Prezydenta Kwaśniewskiego w biznesach powiązanych z tym sędzią, itd). Ostatecznie SN wycofał upadłość tej firmy, uznając że jej upadłość była bezprawnie ogłoszona. Teraz ta firma zarządała 100 milionów złotych odszkodowania od Skarbu Państwa - zapłacą za to wszyscy obywatele, w tym takie pacany lizusy jak ty. W przypadku drugiej firmy, której upadłość ogłosił ten sędzia, straty są liczone w kwocie ponad 150 milionów złotych. Zapłacisz również za to i ty. Następnym razem uważaj na kogo głosujesz w wyborach. A teraz idź do nich po zapłatę, bo spełniłeś swój obowiązek lizusie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: srutu tutu, pęczek drutu lizusie 20.08.05, 23:01 prawopl napisała: > nie padają firmy tylko są okradane. > <a href="www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html" Padają te, które nie są opłacalne. > upadłość spółki CLiF bezprawnie ogłosił sędzia wspomniany wcześniej,który jest > pod protekcją (medale od Kwaśniewskiego, rauty Kwaśniewskiej na jachce > należącym do biznesów powiązanych z tym sędzią, pozatrudniani ludzie tacy jak > ojciec Jolanty Szymanek Deresz z kancelarii Prezydenta Kwaśniewskiego w > biznesach powiązanych z tym sędzią, itd). > Ostatecznie SN wycofał upadłość tej firmy, uznając że jej upadłość była > bezprawnie ogłoszona. Pomyłki sądowe zawsze były, są i będą. Od tego mamy wieloinstancyjność, aby błędy niższej instancji instancja wyższa mogła naprawić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl srutu tutu 20.08.05, 23:21 > > upadłość spółki CLiF bezprawnie ogłosił sędzia wspomniany wcześniej,który > jest > > pod protekcją (medale od Kwaśniewskiego, rauty Kwaśniewskiej na jachce > > należącym do biznesów powiązanych z tym sędzią, pozatrudniani ludzie tacy > jak > > ojciec Jolanty Szymanek Deresz z kancelarii Prezydenta Kwaśniewskiego w > > biznesach powiązanych z tym sędzią, itd). > > Ostatecznie SN wycofał upadłość tej firmy, uznając że jej upadłość była > > bezprawnie ogłoszona. > > Pomyłki sądowe zawsze były, są i będą. Od tego mamy wieloinstancyjność, aby > błędy niższej instancji instancja wyższa mogła naprawić. > > S. "Pomyłki sądowe zawsze były" - może wkrótce Was spotka, to wtedy zobaczymy jak zaśpiewacie. "Od tego mamy wieloinstancyjność, aby błędy niższej instancji instancja wyższa mogła naprawić." - niech zgadnę, niedawno skończyłeś studia, które opłacał tatuś? a co do meritum, to od uwalania odwołań do wyższych instancji jest takie narzędzie jak nieprzyjmowanie sprawy do rozpatrzenia przez Sąd Najwyższy. Wtedy uprawomocnia się z automatu orzeczenie niższej instancji, a Sąd Najwyższy ma czyste rączki, bo nierozpatrując sprawy nie miał okazji dogłębnie jej rozpoznać. Zresztą jak to się robi w praktyce jest opisane szczegółowo na stronie www.upadloscian.org.pl A obiektywnym dowodem na to, że podejżane rzeczy dzieją się w Sądzie Najwyższym jest choćby to, że to właśnie z Polski obecnie trafia najwięcej odwołań do Strasburga.. kryzys zaufania? Pozatym sędziowie Sądu Najwyższego zatrudniani są w różnych podejżanych biznesach - jak na przykład sędzia Tadeusz Szymanek, sędzia SN w stanie spoczynku, a prywatnie ojciec Jolanty Szymanek Deresz (szefowa kancelarii Prezydenta Kwaśniewskiego), który jest na stanowisku w "uczelni prawa" EWSPA, której założyciel sędzia Dariusz Czajka to "nr 1 czarny symbol polskiego sądownictwa" www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html a sama uczelnia urzęduje w budynku przejętym z jednej z kontrowersyjnych upadłości prowadzonych przez.. tego samego sędziego Dariusza Czajkę. Sędzia Dariusz Czajka jest jednak nietykalny, a ogłaszane przez niego upadłości (jak te powyżej) z łatwością prześlizgiwały się przez wszystkie instancje.. ostatecznie za wszystko zapłacą obywatele - odszkodowania liczone w setkach milionów złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: srutu tutu 21.08.05, 00:54 prawopl napisała: > - niech zgadnę, niedawno skończyłeś studia, które opłacał tatuś? Mylisz się, jak zwykle. Bardzo dawno skończyłem studia. > a co do meritum, to od uwalania odwołań do wyższych instancji jest takie > narzędzie jak nieprzyjmowanie sprawy do rozpatrzenia przez Sąd Najwyższy. Wte > dy uprawomocnia się z automatu orzeczenie niższej instancji, a Sąd Najwyższy > ma czyste rączki, bo nierozpatrując sprawy nie miał okazji dogłębnie jej > rozpoznać. Jak strona nie ma podstaw do odwoływania się, to sąd nie rozpatruje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: srutu tutu 21.08.05, 01:21 snajper55 napisał: > prawopl napisała: > > > - niech zgadnę, niedawno skończyłeś studia, które opłacał tatuś? > > Mylisz się, jak zwykle. Bardzo dawno skończyłem studia. > > > a co do meritum, to od uwalania odwołań do wyższych instancji jest takie > > narzędzie jak nieprzyjmowanie sprawy do rozpatrzenia przez Sąd Najwyższy. > Wte > > dy uprawomocnia się z automatu orzeczenie niższej instancji, a Sąd Najwyż > szy > > ma czyste rączki, bo nierozpatrując sprawy nie miał okazji dogłębnie jej > > rozpoznać. > > Jak strona nie ma podstaw do odwoływania się, to sąd nie rozpatruje. tak pięknie ujęte meritum sprawy.. wiecie, rozumiecie, ale sąd ma zawsze rację. pewnie dlatego to wg. najnowszych raportów światowych Polska jest najbardziej skorumpowanym państwem w UE, z korupcją szalejącą nawet w urzędach, które miały jej przeciwdziałać. To z Polski również pochodzi najwięcej skarg do Strasburga. Jak inżyneria sądowa wygląda w praktyce? www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html Odpowiedz Link Zgłoś
debilka007 Re: Oj debile redaktorzyny........................ 20.08.05, 22:21 Cytuje: "Na początku września kilka międzynarodowych koncernów ma ogłosić, że zdecydowało się na inwestycje w Polsce." Skoro ogloszą, że zdecydowali się, to znaczy, że sie zdecydowali, czyli nie muszą tego ogłaszać, bo ogłosiła to już wybiórcza... Inna sprawa: jesli zastanawiaja sie, CZY zdecydowac sie czy tez nie, to publikacje prasowe znów mogą wszystko zepsuć, jak w przypadku inwestycji motoryzacyjnych. Dziękujemy prasowym debilom. Jeszcze inna sprawa: jak to ktos powiedział: idą wybory, a jak wiadomo serwilizm dziennikarzy wobec SLD jes przemożny. Po wyborach znowu będzie gó.. w polu, a o inwestycjach będziemy sobie zapewne marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl negocjacje przed wyborami to negocjacje na kolanac 20.08.05, 22:47 proste: rząd przed wyborami próbuje się wykazać tym czym nie mógł się wykazać przez 4 lata. Inwestorzy o tym wiedzą i starają się wykorzystać sytuację w celu wynegocjowania dla siebie jak najwięcej (przecież nie zamierzają tu przychodzić charytatywnie). Rezultat: negocjacje na kolanach. Zresztą wskazuje na to choćby to, że to polski rząd jedzie do nich na drugą stonę globu, aby prosić ich o inwestycje. Cóż, oni zapewne podziękują za ofertę i obiecają że oddzwonią jeśli uznają że warto.. tymczas w kraju polskie firmy są z urzędu dewastowane dla własnych korzyści majątkowych wybranych osób publicznych www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html > Cytuje: > "Na początku września kilka międzynarodowych koncernów ma ogłosić, że > zdecydowało się na inwestycje w Polsce." > > Skoro ogloszą, że zdecydowali się, to znaczy, że sie zdecydowali, czyli nie > muszą tego ogłaszać, bo ogłosiła to już wybiórcza... > > Inna sprawa: jesli zastanawiaja sie, CZY zdecydowac sie czy tez nie, to > publikacje prasowe znów mogą wszystko zepsuć, jak w przypadku inwestycji > motoryzacyjnych. Dziękujemy prasowym debilom. > > Jeszcze inna sprawa: jak to ktos powiedział: idą wybory, a jak wiadomo > serwilizm dziennikarzy wobec SLD jes przemożny. > Po wyborach znowu będzie gó.. w polu, a o inwestycjach będziemy sobie zapewne > marzyć. > Odpowiedz Link Zgłoś
marek503 5 procent od 2 mld. to ile? 20.08.05, 22:44 Bedzie duze zainteresowania tymi inwestycjami, poniewaz Koreanczycy potrafia sie dogadywac w wiadomy sposob.5 % od dwoch miliardow to 100 mln.Kto je zgarnie?.. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: 5 procent od 2 mld. to ile? 20.08.05, 23:08 marek503 napisał: > Bedzie duze zainteresowania tymi inwestycjami, poniewaz Koreanczycy potrafia > sie dogadywac w wiadomy sposob.5 % od dwoch miliardow to 100 mln.Kto je > zgarnie?.. Dlatego trzeba ich stąd wypędzić. Nie dość, że ktoś 5% może zarobić, to jeszcze tyle tysięcy ludzi ma mieć pracę ? A takiego wała ! Pogonić kapitalistów ! Niech Murzynów do roboty gonią, a nie NAS POLAKÓW ! Jak chcą nam pomóc, to niech forsę dadzą, tak jak Unia. Pracować to każdy głupi potrafi, ale my nie jesteśmy głupi i pracować nie będziemy. Nam się wszystko darmo należy, bo my Wolność wywalczyliśmy. S. ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl komuniści zawsze mieli osobliwe poczucie humoru 20.08.05, 23:35 Nawet gdyby Twój komentarz przyjąć jako aluzję, to i tak wynika z niej że opłacanie prowizji od transakcji jest moralnie dla Was dopuszczalne dla "dobra ogółu". Mafia włoska też kupowała sobie poparcie rozdawaniem chleba ubogim. Wasz poziom moralny jest widać jak guma lateksowa. Kończy to się potem tak jak to www.czarnalista.com snajper55 napisał: > marek503 napisał: > > > Bedzie duze zainteresowania tymi inwestycjami, poniewaz Koreanczycy potra > fia > > sie dogadywac w wiadomy sposob.5 % od dwoch miliardow to 100 mln.Kto je > > zgarnie?.. > > Dlatego trzeba ich stąd wypędzić. Nie dość, że ktoś 5% może zarobić, to jeszcze > > tyle tysięcy ludzi ma mieć pracę ? A takiego wała ! Pogonić kapitalistów ! > Niech Murzynów do roboty gonią, a nie NAS POLAKÓW ! Jak chcą nam pomóc, to > niech forsę dadzą, tak jak Unia. Pracować to każdy głupi potrafi, ale my nie > jesteśmy głupi i pracować nie będziemy. Nam się wszystko darmo należy, bo my > Wolność wywalczyliśmy. > > S. ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: komuniści zawsze mieli osobliwe poczucie humo 21.08.05, 00:56 Lecz się. S. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: komuniści zawsze mieli osobliwe poczucie humo 21.08.05, 01:11 snajper55 napisał: > Lecz się. > > S. Widzę, że znamy się na socjotechnikach. Jak zwykle argumenty merytoryczne spotykają się z Waszymi wyzwiskami od oszołomów i pieniaczy. Ale te czasy już minęły - nikt wam już nie ufa. Wszyscy jesteśmy Wami zmęczeni. bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
mujahedin Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 20.08.05, 23:05 huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! zaczynam ucyc sie koreanskiego. teroz polska dopiero pokoze ze jest lepsa od japonii:) - sayonara Odpowiedz Link Zgłoś
norab2 SUPER !Nareszcie ktos kuma co to globalizacja!!! 20.08.05, 23:08 To jest permanentna walka o kapital.Mam teraz wrazenie,ze teraz bedzie pasmo samych powodzen w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: SUPER !Nareszcie ktos kuma co to globalizacja 20.08.05, 23:31 Brawo nic dodać nic ująć Amen Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl kuma, kuma 21.08.05, 13:30 norab2 napisał: > To jest permanentna walka o kapital.Mam teraz wrazenie,ze teraz bedzie pasmo > samych powodzen w kraju. tak - jak ci panowie z rządu wrócą z tych "negocjacji" do Polski, to wszystko się zmieni. To co przywiozą w walizkach zmieni całą rzeczywistość. Już nie będzie więcej transakcji "bez barier", a wszyscy będą żyć w dostatku. A wszystko to doświadczymy jeszcze przed wyborami! Amen. Tylko po co zmieniać w takim razie coś co jest już przed zmianami doskonałe? W Polsce jest przecież tak dobrze, że nawet sędziowie się dorabiają majątków, tak jak ten bezkarny www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html - wszystko legalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
jebanakomuna to zwykle klamstwo 21.08.05, 07:31 jak mozna publikowac brednie i zwykle klamstwa komunistow? komu sie oplaca budowac fabryke w polsce? w chinach za 1/10 wyprodukuja to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: to zwykle klamstwo 21.08.05, 22:15 je..akomuna napisał: > jak mozna publikowac brednie i zwykle klamstwa komunistow? komu sie oplaca > budowac fabryke w polsce? w chinach za 1/10 wyprodukuja to samo. To dlaczego cały przemysł z Polski do Chin się jeszcze nie przeniósł ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
kalmar1967 Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 21.08.05, 08:14 My chyba nie lubimy żadnych inwestycji. Po przeczytaniu wsyzstkich postów w tej sprawie stwierdzam że: 1. Niech będą nawet koreańczycy, a nawet kosmici. Bo nawet praca na 10 lat jest lepsza od sytuacji w której jestem (pracowałem 18 lat, teraz od kilku miesięcy szukam)I jeśli znalazłbym pracę nawet na chwilę, to mój bank by się ucieszył bardzo, a ja jeszcze bardziej. Piszecie że pozostawią złom: Dobrze, bo później powstanie firma recyclingowa i na tym złomie zarobi. Nie podoba się wam to, że będą mieć prąd, gaz, telefony itp? Będą bo zapłacą za przygotowany teren. Ty też szukając działki pod dom poszukujesz uzbrojonej! I podatki zapłacą takie, jakich wymagają przepisy. Zwolnienia i stawki są w polskich przepisach, a nie w koreańskich. A, że będą się targować? A ty, kupując 2 kilo marchewki na placu nie targujesz się? To gdzie przyjemność z handlowania.... Nie podoba ci się, że Koreańczycy? przynajmniej nie spojrzą ci prosto w oczy i nie wywalą..... Co do jakości: również posiadam Tico z 1997, przebieg 160.000, praktycznie żadnych problemów. Muszę sprzedać, bo nie mam na wymianę tłumika, który sam urwałem, nie mam na wymianę gałek w układzie kierowniczym, które wytłukłem na polskich drogach, nie mam na naprawę blachy drzwi, które były wymieniane, bo ktoś (raczej nie koreańczyk) włamał mi się do auta przsy pomocy majzla i młota, potem drzwi wstawiono z polskiej stali i pomalowano w polskim warsztacie; reszta samochodu oryginalnie koreańska (ta wersja była produkowana w Korei) i się trzyma... 2. W związku z pkt. 1 jestem za! Jak się uda zrobić te fabryki to będzie dobrze. Jak się nie powiedzie, to się będą cieszyć inni. Ogólnie wynik pozytywny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demolca Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 21.08.05, 09:08 Komuniści już obiecywali Las Vegas koło Białej Podlaskiej. Pamiętacie? Jeszcze przyjdzie czas na odświeżenie inwestycji Jacksona pod Warszawą (w końcu Majkel wyprowadza się ze stanów). Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl a w Polsce zaorane zostaną kolejne firmy 21.08.05, 11:45 demolca napisał: > Komuniści już obiecywali Las Vegas koło Białej Podlaskiej. Pamiętacie? > Latają po całym świecie w poszukiwaniu na kolanach inwestorów, tymczasem na miejscu konsekwentnie niszczone są z urzędu kolejne polskie przedsiębiorstwa www.upadloscian.org.pl Jak długo gospodarka pociągnie gdy robi się takie numery? Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Re: Koreańczycy zainwestują w Polsce 2 mld euro? 21.08.05, 09:23 Jak zwykle paru bubków pojedzie na wycieczkę nic nie załatwią, bo Czesi, Słowacy albo inni sąsiedzi Polski dadzą znacznie lepsze warunki i szybciej podejmą decyzję. Równie dobrze można rzucić jako kiełbasę wyborczą kwotę 20 albo 200 mld. Nikt rozsądny takich pieniędzy nie wpuści do kraju, gdzie ustawy zmieniają się w zależności od opcji rządzącej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Jeszcze raz mimo, ze nie lubie tlumaczyc 21.08.05, 09:53 prawopl napisała: > On nie jest od rozumienia, tylko od pisania komentarzy, bo za to mu płacą. > > Co do realiów, to polskie firmy są z urzędu niszczone > www.upadloscian.org.pl Chociaż przykładów w ostatnich latach jest > znacznie więcej. Wdzę kolego ,że Ty jesteś od kryptoreklamy swoich stronek, a 'dyskusja' ma tylko w tym pomagać. A. Odpowiedz Link Zgłoś