obrazoburca 12.09.05, 18:05 dać im Virtuti Militari. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al.hurra W Służbie Ojczyzny? Obronnosc Kraju? 12.09.05, 18:17 Wojskowym odbilo do reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Czy byli tacy co nieprzyjeli ? 12.09.05, 19:15 Ci co pryjeli kierowli sie znanym z dawian dawna haslem "Za wasza i nasza rope". Nic tylko WSTYD ! Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 "ZA WASZA I NASZA ROPE" CWOKU ... 13.09.05, 06:54 ... I DLATEGO CENA BENZYNY W USA POSZLA PONAD 100% DO GORY W CIAGU ROKU?! Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: W Służbie Ojczyzny? Obronnosc Kraju? 12.09.05, 21:42 której ojczyzny?, którego kraju?... -- Naszą ojczyzną jest Związek Radziecki Odpowiedz Link Zgłoś
indris Sa to takie medale... 12.09.05, 18:22 ...które nie przynosza zaszczytu. Coś tak jak za stłumienie powstania styczniowego (też były !) ---- Amicus Plato sed magis amica veritas (Arystoteles) Odpowiedz Link Zgłoś
mariush69 Re: Medale dla polskich żołnierzy w Iraku 12.09.05, 18:37 To sa medale w stylu Zelazny Krzyz. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Ojczyzny bronili w Iraku? 12.09.05, 18:42 Chyba im się kierunki pomyliły. Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 Re: Ojczyzny bronili w Iraku? 13.09.05, 07:03 To wolal bys buraku terrorystow operujacych w Warszawie, niz w Iraku gdzie sie zjezdzaja zginac? Bless the man who having nothing to say does not express that with words Anonymous Przetlumacz i wez sobie do serca! Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiex Buraku? Sam jesteś burak! 13.09.05, 07:49 szechter2 napisał: > To wolal bys buraku terrorystow operujacych w Warszawie, niz w Iraku gdzie sie > zjezdzaja zginac? Widziałeś może w Warszawie terrorystów? Ale jest nadzieja, że dzięki naszym "bohaterom" jeszcze ich zobaczymy i dopiero bedzie płacz i lament. Nawet ordery nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub zost 12.09.05, 19:00 "Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana." Tez dalekie od rynsztoka nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
tsy Re: Medale dla polskich żołnierzy w Iraku 12.09.05, 19:13 hej ty big master wojny co budujesz broń wszelką śmiercinośne bombowce z atomową szabelką nie kryj się z murami nie kryj się za biurkami wiedz że ja ciebie widzę za wszystkimi maskami przecież ty nic nie tworzysz oprócz mocy zniszczenia mój świat to dla ciebie zabawka do wyrzucenia wkładasz broń w me dłonie nagle znikasz mi z oczu i uciekasz w te pędy gdy z ołowiu grad toczysz kłamiesz łżesz oszukujesz jak ten judasz w przeszłości bardzo chcesz bym uwierzył w wojnę dla miłości już przejrzałem twój wzrok i przejrzałem twój mózg tak jak widzę ściek gdy w kanale plusk plusk ty pociągasz za spust a ktoś inny strzela patrzysz na to spokojnie jak śmierć żniwo zbiera ukryty w pałacu obojętny na krew młodzi ją przelewaja byś nasycił swój gniew blady strach na mnie zsyłasz i najgorsz lęk w świecie strach przed płodzeniem przyjściem na świat za to moje dziecko za tworzone w niebycie niech ci krew zmrozi w żyłach zimny i lepki śmieć tyle na ile wiem tyle daje ci znak mówisz że jestem głupcem realizmu mi brak mimo że jestem głupi wiem co czyn twój znaczy tego co zrobiłeś nawet jezus nie wybaczy zadam jedno pytanie czy twój piniądz to bóg jeśli tak to u niego przebaczenie mi kup myślę też że już wkrótce twoja śmierć ci wyjaśni że twej duszy nie zbawi żaden dolar ni bóg mam nadieję że zdechniesz twoja śmierć jest tuż tuż pójdę za twoją trumną z pustą ręką bez róż ziemia cię w mig pochłonie splunę na twój grób będę stać nad nim długo by mieć pewność żeś trup Odpowiedz Link Zgłoś
canadol Toz za komuny bylo lepiej 12.09.05, 19:26 Sluzylem wlasnie w '80 i byla mozliwosc, ze nas wyslania do Afganistanu..... Ale nie wyslali - sami zaczeli to sami sobie musieli radzic. A teraz to sami leza "na ochotnika". Dac im medole z buraka Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii Żołnierze nie odpowiadają za winy polityków 12.09.05, 19:30 Mozna nie zgadzac się z wysłaniem polskich wojsk do Iraku, to decyzja polityków, ale żołnierzy co robią tam dobra robote wynagrodzic trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: Żołnierze nie odpowiadają za winy polityków 12.09.05, 19:38 Zgadzam się, powiem więcej, według mnie decyzja o obaleniu Saddama była słuszna. Tylko, że w takim razie należy dawać medale co najwyżej za "Okupację i stabilizację Iraku" a nie za "Obronność Kraju". Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Żołnierze nie odpowiadają za winy polityków 12.09.05, 20:22 ciumcia napisał: > Zgadzam się, powiem więcej, według mnie decyzja o obaleniu Saddama była > słuszna cóz... patrząc na efekty tejze (zarówno w lokalnym, irakijskim wydaniu) jak i międzynarodowym, to owa decyzja wydaje się tak średnio rozsądna. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Nam, ktorzy tak lubimy porownywac sie do Stanow 12.09.05, 19:46 (jakby nie bylo innych duzo lepszych przykladow!) dobrze byloby przypomniec , ze wojne w Wietnamie przerwano nie tylko ze wzgledu na fakt ze wiekszosc Amerykanow byla przeciwna wojnie wietnamskiej, ale rowniez nie bez znaczenia byla ilosc dezerterow z armi amerykanskiej jak i tych co siedzieli w wiezienich za odmowe sluzby wojskowej! Ilosc zwroconych amerykanskich odznaczen wojskowych rowniez miala swoj wplyw! Odpowiedz Link Zgłoś
indris A za Czechosłowację też dawali ? 12.09.05, 19:52 Jeżeli tak, to z mniejszym rozgłosem... Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 Re: A za Czechosłowację też dawali ? 13.09.05, 06:57 Bless the man who having nothing to say does not express that with words Anonymous Przetlumacz i wez sobie do serca! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Medale dla polskich żołnierzy w Iraku 12.09.05, 20:24 wybaczcie, ale nasunęło mi się... pod Stalingradem Niemcy tez byli obdarowywani skrzyniami medali przez swoich wodzów... jak najbardziej słusznymi ideologicznie... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 Re: Medale dla polskich żołnierzy w Iraku 13.09.05, 06:58 Bless the man who having nothing to say does not express that with words Anonymous Przetlumacz i wez sobie do serca! Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryk Re: Medale dla polskich żołnierzy w Iraku 12.09.05, 21:44 medale dla okupantow? bravo! bravo girl! Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Medale dla polskich żołnierzy w Iraku 12.09.05, 22:14 ŻENADA. Który debil wymyslił taka akcję? Odpowiedz Link Zgłoś
glos.ze.wsi Jedno słowo. Hańba! 12.09.05, 22:43 Jedno słowo. Hańba! Efekty decyzji Sejmu i Senatu następnej kadencji, przełożą się na warunki życia i szanse rozwoju każdego z nas w wymiarze dziesięcioleci. Tylko i wyłącznie od naszej rozwagi zależy, kto bedzie decydował o treści ustaw, sojuszach i zobowiązanich Polski. Niech każdy z nas,po stokroć się zastanowi komu zawierzyć swój głos. www.posel-wojcik.pl/ www.malgorzata.pelczar.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Jedno słowo. Hańba! 12.09.05, 23:08 Jaka hańba??? Wy z samoobrony nawet nie wiecie co znaczą takie slowa więc najlepiej będzie jak zajmiecie sie uprawa roli a polityke zostawcie mądrzejszym od was. Hańbą było wysypywanie zboża na tory i hańbą były wasze popisy w Sejmie RP. Nadawanie medali jednak za zasługi dla Obronności Kraju to zwykla żenada i wymysł jakiegoś chorego umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 Re: Jedno słowo. Hańba! 13.09.05, 06:59 Ty rzeczywiscie ze wsi musisz pochodzic Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 W Polsce sie dekoruja a.............. 12.09.05, 23:00 w Europie handluja.Prezydent Francji Jacques Chirac potwierdził zakup przez Indie sześciu francuskich okrętów podwodnych Scorpene za 2,4 mld euro i 43 samolotów Airbus za 1,8 mld euro. Chirac przyjął w Pałacu Elizejskim premiera Indii Manmohana Singha. Cieszę się, że premier potwierdził nam dzisiaj decyzję Indii w sprawie zakupu sześciu okrętów podwodnych Scorpene i 43 Airbusów - powiedział Chirac dziennikarzom. Prezydent uznał te zakupy za "znak przyjaźni, zaufania i współpracy" miedzy obu krajami. Premier Singh jest pierwszym przywódcą zagranicznym przyjętym w Pałacu Elizejskim przez prezydenta Chiraca, po opuszczeniu przez niego szpitala w ubiegły piątek, po tygodniowym tam pobycie w związku z dolegliwością naczyniową, która spowodowała zaburzenia wzroku. (j Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 Re: W Polsce sie dekoruja a.............. 13.09.05, 07:00 And who gives the fuck? Bless the man who having nothing to say does not express that with words Anonymous Przetlumacz i wez sobie do serca!! Odpowiedz Link Zgłoś
witomir KLĄTWA... 12.09.05, 23:46 Tacy ludzie piszą dziś nasze narodowe dzieje. Polska , ów głoszony przez niektórych "Chrystus narodów" ma być okupantem ludzi dumnych i pewnych swej wiary. Ma być okupantem z Pańskiej łaski, jak byle kundel łapczywy na kości z Pańskiego stołu, po bandyckiej wojnie, w której żadne są jej zasługi. I przekleństwo, dumnych Arabów dopadnie ten kraj, bo taka chciwość na tłuste ochłapy, niesie pomstę - za lat kilkanaście, za lat kilkadziesiąt, Ale kiedyś to nastąpi i synowie i wnuki, będą przeklinać swych plugawych ojców i dziadów, za nieszczęścia które dziś ściągają swą chciwością, pazernością, czy po prostu zwyczajna głupotą. I będą to czasy, gdy ich groby się zaorze, a w miejscu pamięci postawi zwykłe blaszane chlewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiex Re: KLĄTWA... 13.09.05, 07:57 > Tacy ludzie piszą dziś nasze narodowe dzieje. Polska , ów głoszony przez > niektórych "Chrystus narodów" ma być okupantem ludzi dumnych i pewnych swej > wiary. Ma być okupantem z Pańskiej łaski, jak byle kundel łapczywy na kości z > Pańskiego stołu, po bandyckiej wojnie, w której żadne są jej zasługi. I > przekleństwo, dumnych Arabów dopadnie ten kraj, bo taka chciwość na tłuste > ochłapy, niesie pomstę - za lat kilkanaście, za lat kilkadziesiąt, Ale kiedyś t > o > nastąpi i synowie i wnuki, będą przeklinać swych plugawych ojców i dziadów, za > nieszczęścia które dziś ściągają swą chciwością, pazernością, czy po prostu > zwyczajna głupotą. I będą to czasy, gdy ich groby się zaorze, a w miejscu > pamięci postawi zwykłe blaszane chlewnie. Święte słowa - Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Re: Medale dla polskich żołnierzy w Iraku 13.09.05, 05:23 Potrzebne im te medale do chrzanu tarcia!!! Niech wracaja a Polska niech sie przestanie wyslugiwac "gingom" Odpowiedz Link Zgłoś
11111 Re: Medale dla polskich żołnierzy w Iraku 13.09.05, 05:53 Polscy najemnicy poprzebierani w mundury Wojska Polskiego pojechali na misje zarobkowa do Iraku. Wbrew polskiemu i miedzynarodowemu prawu dzialaja tam jako pomocnicy bandytow i terrorystow miedzynarodowych stabilizujac okupacje Iraku. Dostali na to pozwolenie od objetych cudownym immunitetem polskich swietych krow rasy postkomuszej. A miała być iracka ropa - tak przynajmniej twierdził minister Cimoszewicz, o co warto go zapytać w trakcie kampanii wyborczej "gdzie ta obiecana iracka ropa?". Miały tez być kontrakty dla polskich firm opiewające na setki milionów $. To wszystko plus zniesienie (he, he, he) wiz do USraju dla Polakow, mialo usparawiedliwic i uzasadnic sam udzial w bandyckim napadzie na Irak, jak i w "stabilizacji" okupacji. Ale tak się zwykle traktuje wasali i pomagierów, którzy nie znają co to godność własna. Nie powiem, żebym miał satysfakcję z tego że mój kraj jest traktowany jak tania prostytutka. PS.Lista odznaczonych najemnikow powinna jak najszybciej byc opublikowana w internecie. "Postkomuniści muszą dzień i noc, i co godzina udowadniać, że są proamerykańscy Uczciwi ludzie nie muszą być proamerykańscy." Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Za Irak Sa Takze Nagrody.... 13.09.05, 07:15 Aleksander Kwaśniewski nie spotka się w czasie trwającej wizyty w USA z prezydentem Georgem W. Bushem - pisze w "Trybunie" Krzysztof Pilawski. Tłumaczy, że w połowie października razem z małżonką zostanie przyjęty na pożegnalnym spotkaniu w Białym Domu, połączonym ze wspólnym lunchem. Przywódca Stanów Zjednoczonych, z którymi Polska wiąże tak wielkie nadzieje, nie znalazł czasu dla prezydenta RP - stwierdza publicysta. Właśnie teraz - po podpisaniu niemiecko-rosyjskiego porozumienia o budowie omijającego nasz kraj gazociągu, po politycznym rozwodzie między Wiktorem Juszczenką i Julią Tymoszenko, po serii napięć między Warszawą i Moskwą oraz w związku ze zgrzytem na linii Warszawa-Berlin - potrzeba takiego spotkania wydaje się oczywista. Fakt, że gospodarz Białego Domu ma inne zdanie jedynie umacnia moje przekonanie, że zamiast szukać sojuszników za oceanem, lepiej było zadbać samemu o dobre stosunki z sąsiadami. Mielibyśmy dziś mniej powodów do niepokoju - czytamy w "Trybunie". (PA Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiex Re: Za Irak Sa Takze Nagrody.... 13.09.05, 08:06 Krótko mówiąc: Nasi przyjaciele zza oceany przyczynili się do tego,że wszyscy nasi sąsiedzi mają nas w d... i traktują jak szwędającą się po Europie dziwkę. A teraz polaczek zrobił swoje - polaczek może odejśc. Kupiliśmy amerykańskie samoloty, walczyliśmy w Iraku, to na co jesteśmy jeszcze potrzebni? Ale za to możemy obwieszać się medalami i liczyć, że uda nam się jeszcze nadstawić d..y amerykanom i pomarzyć o potędze, gdy nic innego nam już nie pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Na co jesteśmy jeszcze potrzebni? 13.09.05, 08:52 Kwaśniewski ma poprzeć republikańskiego kandydata na senatora stanu Colorado... Odpowiedz Link Zgłoś