Dodaj do ulubionych

Debata prezydencka: protest partii

20.09.05, 12:49
Czy ktos moze wie, kiedy i gdzie odbedzie sie pogrzeb SLD?
Obserwuj wątek
    • alkud Niechaj SLDowskie hieny zamilkną 20.09.05, 12:50
      Trzeba mieć honor panowie!

Islam Movie Project
      • ciumcia Znów atakują Tuska i PO to przecież Kaczor chciał 20.09.05, 12:55
        debaty prezydenckiej przed wyborami parlamentarnymi.
        Komuniści są chorzy z nienawiści, oby nie weszła do sejmu czerwona chołota.
        • sceptyk9 Przestancie pieprzyć! POzPiS podzielili się władzą 20.09.05, 14:44
          Przestancie pieprzyć! PO z PiS podzielili się władzą i tyle, a maluczkim podaja
          do wierzenia rózne brednie! Dworak czy Kwiatkowski? Na kogo głosujesz?
          • etykieta_zastepcza To straszne! Podzielili sie władzą! 20.09.05, 15:11
            a przeciez powinni oddac wladze SLD/PD, ktorym ta wladza nalezy sie na mocy
            ustalen z Jałty, uzupełnionych potem o aneks z Magdalenki. Bezczelny Popisism,
            kaczyzm-tuskizm.
            • alterpars Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 15:52
              wasze. Na szczescie pieski z prawicy po wygranych wyborach spieprza sprawe
              podobnie jak to uczynila AWS. Kto dzis pamieta kto to byl Krzaklewski....A
              potem my juz sobie spokojnie wrocimy. MAcie nachapcie sie wladza....
              Aha a przeciw debacie protestowalo nie tylko SLD ale rowniez LPR...k woli
              oddania sprawiedliwosci.
              No ale narodku...poczkaj to tylko 4 latka jak wrocimy. Moze bedzie tak jak za
              dawnych lat w ktorych kolega mowiacy oczerwonych hienach i cholotach...ie do
              konca moglby tak mowiec...
              • swift073 Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 16:12
                > Na szczescie pieski z prawicy po wygranych wyborach spieprza sprawe
                > podobnie jak to uczynila AWS.
                Jasne! A rzady SLD to pasmo sukcesow i rosnacego dobrobytu.

> Kto dzis pamieta kto to byl Krzaklewski....
                np. ja pamietam i nie sadze,zebym jako jedyny o nim pamietal.

> potem my juz sobie spokojnie wrocimy.
                o boshe! Znowu za 4 lata ogladac mordy Millera, Dyducha, Oleksego,
                Janika i innych geniuszy politycznych z SLD ?!
                Litosci! Narod polski chyba nie zasluzyl taka pokute :-)))
                • alterpars Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 18:51
                  A co masz do rzadow SLD lub PZPR? Tym ktorzy byli z nami bylo dobrze.
                  Reszta nas malo obchodzi.
                  Slusznie ze pamietasz Krzaklewskiego bo to powinna byc ikona bezradnosci
                  politycznej.
                  I wiesz nas akurat nie interesuje czy narod polski zasluzyl czy nie zasluzyl na
                  pokute w stylu osob ktore wspominasz. Zreszta to jest i tak nieuniknione. Szkoda
                  tylko ze przez najblizsze cztery lata bedziemy doswiadczac ciemnogrodzkich rzadow
                  Rydzykow.
                  • narratorek Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 19:47
                    No coz... jak widac po poprzedniej wypowiedzi komunisci niezle niektorym sprali
                    mozgi...
                    Niestety nie kazdy za komuny byl prominentem, a ja nie uwazam ze czasy kiedy
                    stalo sie w kolejce za salcesonem to dobre czasy, wiec zamilcz czerwona
                    mordo !!!
                    • alterpars Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 20:35
                      No coz masz racje nie kazdy byl prominentem. Taki to ten swiat niesprawiedliwy
                      niestety ze jedni sa a drudzy nie sa. Dobrze ze teraz przynajmniej stac Cie na
                      salceson...i nie kaz mi milczec bo to niladnie..lepiej wyczysc mi buciki. O tam
                      stoja w przedpokoju-szybciutko raz raz
                      • hiob102 Nie dajmy populistom zatopić PO !!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.09.05, 00:30
                        Populiści od PiS po Samoobronę stworzyli nieformalną koalicję przeciwko PO.
                        • eva_sztajn A MOZE TUSK Z MERKEL W BERLINSKIEJ TV ??????? 21.09.05, 13:13
                          to dobry pomysl !!
                          Tusk spokojnie moglby
                          przedstawic program PO
                          razem z Angela Merkel
                          w Berlinskiej TV !!!!!!
                          • eva_sztajn Re: A MOZE TUSK Z MERKEL W BERLINSKIEJ TV ?? 21.09.05, 13:14
                            eva_sztajn napisał:

> to dobry pomysl !!
                            > Tusk spokojnie moglby
                            > przedstawic program PO
                            > razem z Angela Merkel
                            > w Berlinskiej TV !!!!!!

poza tym PO zaoszczedziloby pieniedzy !
                            ktore poszlyby na bilbordy :)
                            • andrzejbrylak Re: A MOZE TUSK Z MERKEL W BERLINSKIEJ TV ?? 21.09.05, 13:48
                              eva_sztajn napisał:

> eva_sztajn napisał:
                              >
                              > > to dobry pomysl !!
                              > > Tusk spokojnie moglby
                              > > przedstawic program PO
                              > > razem z Angela Merkel
                              > > w Berlinskiej TV !!!!!!
                              >
                              > poza tym PO zaoszczedziloby pieniedzy !
                              > ktore poszlyby na bilbordy :)

nie powinno tez zabraknac
                              Helmuta Kohla !
                              przyjaciela i doradcy Tuska !
                              • alfredkujot Re: A MOZE TUSK Z MERKEL W BERLINSKIEJ TV ?? 21.09.05, 14:17
                                andrzejbrylak napisał:

> eva_sztajn napisał:
                                >
                                > > eva_sztajn napisał:
                                > >
                                > > > to dobry pomysl !!
                                > > > Tusk spokojnie moglby
                                > > > przedstawic program PO
                                > > > razem z Angela Merkel
                                > > > w Berlinskiej TV !!!!!!
                                > >
                                > > poza tym PO zaoszczedziloby pieniedzy !
                                > > ktore poszlyby na bilbordy :)
                                >
                                > nie powinno tez zabraknac
                                > Helmuta Kohla !
                                > przyjaciela i doradcy Tuska !

Istnieje pewna sekwencja zdarzen.
                                kwasniewski nie podpisal ustawy uwlaszczeniowej.
                                Wielu Polakow na tzw zach Polski nie jest wlascicielami
                                domow, mieszkan itp
                                Brutalnie rzecz nazywajc Merkel powiedziala ze nie bedzie sie wtracala
                                w prywatne procesy swoich obywateli co znaczy tyle co
                                silne organizacje niemieckie takie jak pruskie powiernictwo
                                rozprawiac sie bedzie z Polakami-poprostu w Polsce.
                                Juz w tej chwili w panstwie polskim procesy wygrywaja Niemcy.
                                Dlatego ze sytuacja prawna polskich obywateli nie jest jasna w ich wlasnym
                                panstwie, a takze dlatego ze nie maja srodkow finansowych na obrone.
                                Inaczej do kamienicy np nalezacej do skarbu panstwa zglasza pretensje
                                obywatel Niemiecki dochodzi do procesu. Takie procesy skarb panstwa z reguly
                                przegrywa bo nie jest zainteresowane przedstawicielstwo skarbu panstwa ani nie
                                jest przygotowane do tego rodzaju sytuacji. Pozostaja "na lodzie" mieszkancy
                                kamienicy.

• js23 Zobacz kandydatów PO na ministrów !!!!!!!!!!!!!!!! 21.09.05, 16:31
                                  www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20050921&id=my16.txt
                                  www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20050921&id=po01.txt
                                  rzeczywistość Cię zaskoczy...
                      • eyeofbeholder Re: Pogrzeb SLD - JAK NAJPRĘDZEJ!!! 21.09.05, 10:46

Takich sukinsynów jak ty powinno się wieszac za jaja, a to ścierwo które po
                        tobie zostanie rzucac świniom na pozarcie. Jestes taka sama kanalia i szumowina
                        jak twoi idole z LSD. Zamiast wyczyscic ci buciki najchętniej wyparzyłbym ci ta
                        parszywa morde (miotaczem ognia) z tej czerwonej zarazy, zeby sie nie
                        rozprzestrzeniala.

Eat shit and DIE, MOTHERFUCKER!
                        • alfredkujot Re: Pogrzeb SLD - JAK NAJPRĘDZEJ!!! 21.09.05, 10:51
                          eyeofbeholder napisał:

>
                          > Takich sukinsynów jak ty powinno się wieszac za jaja, a to ścierwo które po
                          > tobie zostanie rzucac świniom na pozarcie. Jestes taka sama kanalia i
                          szumowina
                          > jak twoi idole z LSD. Zamiast wyczyscic ci buciki najchętniej wyparzyłbym ci
                          ta
                          > parszywa morde (miotaczem ognia) z tej czerwonej zarazy, zeby sie nie
                          > rozprzestrzeniala.
                          >
                          > Eat shit and DIE, MOTHERFUCKER!

Ja proponuje zebys sprobowal powiedziec to samo innymi slowami.
                          Myle ze jestes tzw prowokatorem.
                          • eyeofbeholder Re: Pogrzeb SLD - JAK NAJPRĘDZEJ!!! 21.09.05, 11:03

Do alfredkujot,

Wybacz jesli uraziłem Teoje poczucie estetyki werbalnej, faktycznie troche
                            przesadziłem z doborem srodkow wyrazu, jednak po prostu puscily mi nerwy, kiedy
                            przeczytalem co ten koles pisze. Podobnie jak jeden z pisarzy, jestem zdania że
                            "w państwie prawa na skrajne wypowiedzi jest prawo skrajnej riposty".

> Myle ze jestes tzw prowokatorem.
                            Mylisz sie, moim celem nie byla prowokacja, raczej reakcja.

• alfredkujot Re: Pogrzeb SLD - JAK NAJPRĘDZEJ!!! 21.09.05, 11:10
                              eyeofbeholder napisał:

>
                              > Do alfredkujot,
                              >
                              > Wybacz jesli uraziłem Teoje poczucie estetyki werbalnej, faktycznie troche
                              > przesadziłem z doborem srodkow wyrazu, jednak po prostu puscily mi nerwy,
                              kiedy
                              > przeczytalem co ten koles pisze. Podobnie jak jeden z pisarzy, jestem zdania
                              że
                              > "w państwie prawa na skrajne wypowiedzi jest prawo skrajnej riposty".
                              >

Jest OK . Ja Ciebie rozumiem , tez mi czasami chce sie bluzgac .
                              Tez mi sie zdarza czasami ze puszczaja mi nerwy.
                              >
                              • mangold Re: Pogrzeb SLD - JAK NAJPRĘDZEJ!!! 21.09.05, 11:36
                                alfredkujot napisał:

>
                                > Jest OK . Ja Ciebie rozumiem , tez mi czasami chce sie bluzgac .
                                > Tez mi sie zdarza czasami ze puszczaja mi nerwy.
                                > >
                                Tobie zawsze puszczaja nerwy..jak kazdemu PiSuarkowi ......
                      • da_markos alterpars byl molestowany przez millera 21.09.05, 10:48
                        pozniej miller dal nim sie zabawiac swoim kolegom i dlatego koles ma taka zryta
                        psyche.
                    • erg_samowzbudnik [...] 21.09.05, 06:41
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • przypadek Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 19:53
                    To cieszę się Towarzyszu, że tak Wam było dobrze wsadzać ludzi do więzień i
                    strzelać do robotników.
                    • alterpars Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 20:32
                      Przepraszam ale jesli do kogos strzelalem to dlaczego mi tego nie udowodniono i
                      nie ponosze za to konsekwencji prawnych. Przeciez byl czas zeby to rozliczyc.
                      A co do kolegi ktory zazdrosci ze nei byl kiedys prominentem. No coz. w tym
                      systemie tez pewnie nie jestes prominentem tylko szarym zjadaczem ochlapow
                      politycznych. I wiesz co- tak juz zostanie. Aha wiesz kiedys na takie "slowa
                      zamilcz czerwona mordo" nie starczyloby Ci po prostu odwagi. Ehhh to se ne
                      wrati....(niestety)
                      • szamoni [...] 21.09.05, 07:14
                      • da_markos alterpars to ladacznica millera, oleksego 21.09.05, 10:54
                        dyducha, cimoszki,stolzmana, bermana i reszty czerwonej holoty. koles jest
                        pieskim niczym nalecz. szczeka w obronie pana, ale jak ktos mocniej noga tupnie
                        to ucieknie i porzuci towarzyszy. bo tak na prawde wsrod czerwonych nie ma
                        solidarnosci, laczy ich tylko kasa i wladza a jak to sie konczy to sami skacza
                        sobie do gardel
                  • micro8 Tusk wygra! 20.09.05, 20:48
                    a jeśli wygra też wybory,a do Sejmu wejdzie amerykanista Kostrzewa-Zorbas
                    (startuje z warszawskiej listy PO, jego program jest pod
                    www.kandydatinternautow.pl ) to to będą najlepsze wybory w moim życiu. i
                    Polaków też.
                    • alfredkujot Re: Tusk wygra! 20.09.05, 21:05
                      micro8 napisał:

> a jeśli wygra też wybory,a do Sejmu wejdzie amerykanista Kostrzewa-Zorbas
                      > (startuje z warszawskiej listy PO, jego program jest pod
                      > www.kandydatinternautow.pl ) to to będą najlepsze wybory w
                      moim życiu. i
                      > Polaków też.

A ja mam nadzieje ze tusk nie wygra.
                      Jeszcze kilka dni...dvd sie kopiuja z "nocna zmiana".
                      Ten dokument z udzialem tuska w puczu pierwszego polskiego prezydenta po wojnie.
                      Aktualna kampania tuska to sprzedawanie nam wyborca czegos takiego
                      jak proszek do prania....i w pewnym sensie ma byc "wybielaczem"
                      dla mafi pzpr-owskiej tzy sb-sld-owskiej.
                      Tylko Polacy jakby sie zorientowali ze wybor prezydenta to jednak cos innego
                      niz wybor proszku do prania.....I niebieskie slepka tuska" spogladajace" z
                      plakatow to "jakosc" taniej reklamy a nie jakosc kandydata na prezydenta.
              • macarthur Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 21.09.05, 01:04
                alterpars napisał:

> wasze. Na szczescie pieski z prawicy po wygranych wyborach spieprza sprawe
                > podobnie jak to uczynila AWS. Kto dzis pamieta kto to byl Krzaklewski....A
                > potem my juz sobie spokojnie wrocimy. MAcie nachapcie sie wladza....
                > Aha a przeciw debacie protestowalo nie tylko SLD ale rowniez LPR...k woli
                > oddania sprawiedliwosci.
                > No ale narodku...poczkaj to tylko 4 latka jak wrocimy. Moze bedzie tak jak za
                > dawnych lat w ktorych kolega mowiacy oczerwonych hienach i cholotach...ie do
                > konca moglby tak mowiec...

jak was prawica przycisnie to nie doczekacie tych 4 lat
                przynajmniej mam taka nadzieje
              • benefikus Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 21.09.05, 14:26
                Twoje niedoczekanie!!! Rżadziliście Polską ponad pół wieku i wciąż nie można
                wyplenić czerwonej zarazy, która nasz kraj doprowadziła do nędzy i
                upadku!!!Precz z SLD i im podobnymi!!Wasza śmierć powinna nastapić zaraz po
                1989r , ale zablokowali to Wam podobni - rózne Bolki i Lolki! I dlatego teraz
                jest tak , a nie innaczej
            • 79er i na dodatek nadal jest gwarantowana przez Putina 20.09.05, 20:08
              a przeciez powinni oddac wladze SLD/PD, ktorym ta wladza nalezy sie na mocy
              ustalen z Jałty, uzupełnionych potem o aneks z Magdalenki, rzeczywiscie
              bezczelny Popisism, kaczyzm-tuskizm zapomina ze na dodatek wlasiwe miejsce
              Kwachow, Cimoszkow, jajowatych Oleksych, Ungerow, Szmajdzinskich, Szmacinskich
              i innych nadal jest gwarantowana przez Putina, ktory a to zakreca kurek z ropa
              a to odkreca w zaleznosci kto jest przy wladzy i kto odpali jego poslusznym
              biznesmenom stosowna lapowke, ktora Ci sie usluznie z nim podziela, a jakby
              ktos chcial dac lapowke nieposlusznym albo nie daj Bog podpisac jakies
              porozumieni z kims niezaleznym od jedynie slusznej wladzy Putina no to jest
              mieszanie sie w interesy Zwiazku postSovieckiego i nalezy temu dac odpor albo
              po prostu wsadzic do wiezienia, rozstrzelac, (niepotrzebne skreslic),

jak rozumiem data ciszy wyborczej jest ustalona po to aby po tej dacie nie
              prezentowac pogladow a nie przed nia, poslugiwanie sie przez ciotke rewolucji
              Waniek argumentami swiadczy ze baba kompletnie oglupla, chyba z przerazenia ze
              za chwile bedzie juz mogla tylko decydowac czy wlaczyc wlasny telewizor w domu
              czy tez wylaczyc,
            • fritz.fritz Na kazdej stacji dyskutuja inni kandydaci. Jasne? 20.09.05, 22:39
              I problem zalatwiony.
              Wyborcy wybieraja ta pare, ktora ich najbardziej zagraza przez nich
              faworyzowanej partii, np. PSL / Samoobrona; SLD / SDiP / PD

Osobna pare tworza Tusk / Kaczor.

Wszyscy beda szczesliwi.
            • erg_samowzbudnik Re: To straszne! Podzielili sie władzą! 21.09.05, 06:36
              etykieta_zastepcza napisał:

> a przeciez powinni oddac wladze SLD/PD, ktorym ta wladza nalezy sie na mocy
              > ustalen z Jałty, uzupełnionych potem o aneks z Magdalenki. Bezczelny Popisism,
              > kaczyzm-tuskizm.

Jak dotychczas nikt widzę leków nie dostał.
        • 440kv Re: Znów atakują Tuska i PO to przecież Kaczor ch 20.09.05, 19:04
          Facio njpierw weź do ręki słownik ortograficzny,nim cokolwiek
          napiszesz.Hołodupcu jeden.
          • ciumcia Re: Znów atakują Tuska i PO to przecież Kaczor ch 20.09.05, 22:08
            Ulżyło Ci?
        • czago Re: Znów atakują Tuska i PO to przecież Kaczor ch 20.09.05, 20:26
          ciumcia napisał:

> debaty prezydenckiej przed wyborami parlamentarnymi.
          > Komuniści są chorzy z nienawiści, oby nie weszła do sejmu czerwona chołota.

Coś mi się wydaje,że ta "ciumcia" jest blondynką. I to bardzo jasną.
        • hiob102 Re: Znów atakują Tuska i PO to przecież Kaczor ch 21.09.05, 00:31
          ciumcia napisał:

> debaty prezydenckiej przed wyborami parlamentarnymi.
          > Komuniści są chorzy z nienawiści, oby nie weszła do sejmu czerwona chołota.
          oraz czarne sotnie PiS.
      • barysza Tak po wyborach będzie wyglądała demokracja 20.09.05, 15:24
        Ale chyba tak trzeba.
      • esen2 Re: Niechaj SLDowskie hieny zamilkną 20.09.05, 15:57
        Donald T. to oszołom na miarę Leppera, ale mimo to głosowałbym na niego, jeśli
        wprowadziłby zasadę nie 3x15 a 4x15. Dodatkową "piętanstką" byłaby emerytura po
        15 latach pracy - w tym układzie już za półtora roku byłbym na
        emeryturce :):):):)
        • pantanal Re: Niechaj SLDowskie hieny zamilkną 20.09.05, 17:23
          esen2 napisał:

> Donald T. to oszołom na miarę Leppera, ale mimo to głosowałbym na niego, jeśli
          > wprowadziłby zasadę nie 3x15 a 4x15. Dodatkową "piętanstką" byłaby emerytura po
          >
          > 15 latach pracy - w tym układzie już za półtora roku byłbym na
          > emeryturce :):):):)

Wiec lepiej glosuj na opalonego Endriu, on Ci da emerytutre za poltora roku, w
          takiej wysokości, ze Ci wystarczy na 2 dni
      • elfhelm Debata - w poniedziałek po wyborach 20.09.05, 21:41
        nie wcześniej
      • sumer55 spójrz pacanie do lustra! 20.09.05, 22:29
        alkud napisał:

> Trzeba mieć honor panowie!
        >
        > Islam Movie Project
    • pamin1 Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 12:51
      Czy ktos moze wie, o ktorej i gdzie odbedzie sie pogrzeb SLD?
      • mangold Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 12:54
        pamin1 napisał:

> Czy ktos moze wie, o ktorej i gdzie odbedzie sie pogrzeb SLD?

zaraz po PiS...
    • mangold Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 12:53
      A nie lepiej w to miejsce Muminki puścić...?? Dzieciaki saię ucieszą ...
    • redeye72 [...] 20.09.05, 12:55
      • indianski TV pod pantoflem pisuaru 20.09.05, 13:01
        Goebels nie mial lepiej .
        • wroxi Telewizja Publiczan sluzy interesom PO i PiSu. 20.09.05, 16:48
          Telewizja publiczna sluzy interesom PO i PiSu.
          Widac to w kazdym slowie i gescie prezenterow.
          Obecnie podstawowym celem dzialania tej telewizji
          jest lansowanie Donalda Tuska. Jest to czlowiek, ktorego
          poswiadczenie nie zostalo przjete. Jak ktos taki moze
          byc prezydentem. Pisze poswiadczenie, sklada poswiadczenie,
          a to poswiadczenie nie zostaje przyjete.
          Nasuwa sie pytanie, na ktore wyborcy nie znaja odpowiedzi:
          "To co wreszcie zostalo przyjete?"
          Mozna sie domyslac roznych rzeczy.
          Jedno jest jednak pewne poswiadcznie Tuska nie zostalo przyjete
          pomimo wyraznej checi zlozenia takowego.
          Masz ci babo placek i to nie byle jaki. Poswiadczeniowy.
          Na kilka dni przed wyborami parlamentarnymi tyle znakow zapytania.
          Co z nami bedzie? Dokad idziesz Polsko?

• ciekawymbardzo Re: Telewizja Publiczan sluzy interesom PO i PiSu 21.09.05, 14:40
            > Na kilka dni przed wyborami parlamentarnymi tyle znakow zapytania.
            > Co z nami bedzie? Dokad idziesz Polsko?

W przeciwną stronę do czerwonych ciotek.
            Pa, pa.
    • gobi03 Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 13:01
      w gmachu giełdy
    • juchazucha A bo powinni zaprosić resztę! 20.09.05, 13:01
      Co my USA jesteśmy? Że tylko 2 kandydatów się liczy??? Powinni w tej debacie
      brać udział wszyscy poważni kandydaci: Borowski na pewno, Lepper neistety
      także, Kalinowski być może też sie powinien pojawić, Henryka Bochniarz. A nie
      że tylko 2 się promuje na maxa - nie dziwię się protestom.
      • indianski Re: A bo powinni zaprosić resztę! 20.09.05, 13:03
        Pisuar zawsze ma racje , a jak racji niema - to i tak ma . To jest wlasnie
        demokracja .
        • i_am_a_bird No bo to jest tak: 20.09.05, 13:11
          Pierwszy raz w historii debata dotyczy konkretnych spraw a nie obrzucania się
          błotem. Może jeszcze nie jest idealnie, ale jest lepiej niż było wcześniej.

Uważam, że debata, w której udział biorą dwie liczące się formacje, jest ze
          wszech miar pożyteczna. Nie ma powodów, by równo traktować niepoważne partie,
          np. Samoobronę, LPR, a i może SLD.

Znów pojawiła się szansa, by wkraju zrobiło się normalnie. Nie można tej szansy
          zamrnować.
          • indianski Re: No bo to jest tak: 20.09.05, 13:36
            To niema znaczenia . To jest demokracja i kazda partia powinna miec identyczny
            dostep do mediow . Debate moga sobie robic przed druga tura wyborow
            prezydenckich .
          • gcz5 Re: No bo to jest tak: 20.09.05, 16:09
            SAMOOBRONA z Wodzem na czele, wzywam do blokady tej debaty. Taka blokada
            zapewni wam dodatkowo kilka % wyborców.
    • e.v.q.a mimo wszystko maja racje!! 20.09.05, 13:19
      mowie to PONAD podzialami polityczniymi:
      akurat tu racje jest po stronie wnoszacych to niby oskarzenie - nigdy nie
      spojrzeliscie w telewizor obiektywnie, pozostawiajac wszystkie
      sympatie/antypatie polityczne? to co teraz dzieje sie w mediach jest wlasnie z
      tej strony smieszne - dwa ugrupowania zdominowaly owe media (niewazne - prawica,
      lewica). cala reszta pozbawiona jest prakrycznie mozliwosci zaprezentowania
      swoich pogladow w rownej mierze co te 2 ugrupowania - a przeciez jeszcze wyborow
      nie bylo, wyborca powinien miec tzw przeglad sytuacji, a obecnie ma oczywiscie
      przeglad sytuacji, ale tylko na lini PO-PiS i to jest chore

i prawda niestety jest to, ze wyborca, ktory widzi takie 'kwiatki' w telewizji
      na wybory pojdzie (przyjmujemy optymistyczny wariant;) ) i zaglosuje na tych o
      ktorych bylo najglosniej (czy zle czy dobrze nie mowie!), ale w ten sposob
      manipuluje sie takze opinia publiczna, bo znikoma czesc spoleczenstwa przejrzy
      wszystkie programy wyborcze roznych kandydatow/partii i wybierze to co jej
      najbardziej odpowiada, a cala reszta zaglosuje na zasadzie tzw 'owczego pedu'
      • neo1113 Re: mimo wszystko maja racje!! 20.09.05, 14:03
        SLD prezentuje mi swoje poglądy już czwarty rok. Ja naprawdę im już dziękuję !
        • e.v.q.a Re: mimo wszystko maja racje!! 20.09.05, 14:06
          no ok - Ty im dziekujesz i nie ma sprawy, kazdy ma do tego prawo.
          a jezlei o prawo chodzi, to tez inne partie (w tym to SLD) maja prawo do rownego
          dostepu do mediow w okresie wyborczym - jak jest to przestrzegane to widac i o
          tym tylko i wylacznie mowilam
          • marianna_777 Ewka! przeciez "inne partie" moga miec debaty tez 20.09.05, 15:59
            np. Lepper z Borowskim, lub Giertychem - ile tylko chca.

Tutaj Kaczynski chce miec debate z Tuskiem. Tusk sie zgodzil. Powiadomili
            telewizje, tak ze moga byc obecne i transmitowac - jak chca.

Inni kandydaci moga sobie zwolac swoje debaty i tez powiadomic telewizje.
            Najlepiej jak zrobia to po I turze (drugiej nie bedzie), bo teraz to szkoda na
            nich czasu antenowego. Wiec, nie zawracaj glowy.
            • nemo123 Re: Ewka! przeciez "inne partie" moga miec debaty 20.09.05, 17:28
              masz racje oni maja prawo, ma rowniez Tusk i Kaczynski,

w TVP moga sobie pokazac swoja debate jako ->

a) czesc przyznanego im czasu antenowego;
              b) czesc platnego czasu antenowego;
              c) w ramach programu do ktorego sa zaproszeni wszyscy kandydaci
              d) w ramach 1 min. sprawozdania w dzienniku telewizyjnym o tym co sie ostatnio
              ciekawego stalo

a to, ze maja najwyzsze notowania - racja, ale to nie znaczy, ze maja prawo
              gadac sobie w TVP kiedy im sie podoba;
              TVP nie moze zas zrobic programu tylko z nimi bez posadzenia o stronniczosc;

wiem, ze bys chciala sobie debate zobaczyc, ja pewnie tez, ale nie jest to
              zgodne z przyjetymi regulami
      • mariasz77 Re: mimo wszystko maja racje!! 20.09.05, 14:41
        Absolutna racja. Od kiedy to sondaże są nieomylne. Jaką mamy gwarancję, że to
        wszystko prawda. Pan Kaczyński - "dobrze wykształcony prawnik", który jednak
        podważa wyroki sądu robi wszystko, aby dokopać rywalom. A prawda jest taka, że
        kiepski z niego polityk, kiepski gospodarz i nie daj Boże żeby został
        prezydentem, bo tak samo unieruchomi nasz kraj jak to zrobił z Warszawą. Ma
        obsesję na punkcie uczciwości, sam musi o wszystkim decydowac, nie wierzy
        nikomu i przez to urzędnicy w obawie o posądzenie przed osądem tygodniami
        załatwiają błahe sprawy. Popytajcie ludzi, którzy mają coś do załatwienia w
        Urzędzie Miasta.
        • aja74 Re: mimo wszystko maja racje!! 20.09.05, 15:53
          Widzisz ale tu rzecz w czym innym. Rzecz w tym ze Ci dwaj panowie chcieli sie
          spotkac 1vs1 a nie w tlumie. A kto im kaze spotykac sie w tlumie? Niech inni
          kandydaci tez zaproponuja takie spotkania, najwyrazniej sa tak tandetni ze nie
          ma potrzeby tego organizowac.
          Wiec nie mow o rownym dostepnie, bo nie w tym rzecz.

Pozdrawiam
          AJA
      • twardy25 Re: mimo wszystko maja racje!! 20.09.05, 21:07
        Mimo wszystko moze w tym byc tez element "niewinny"(tez): czysta
        komercja.Ugrupowania najbardziej popularne przyciagaja najwiecej widzow.
        TV walczy o byt.
    • steku Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 13:19
      w najblizsza niedziele
    • rafikman No tak, wiadomo skąd przyszedł prezesik... 20.09.05, 13:19
      ..Dworak i jaką ma "misję" do spełnienia w publicznej TV. Trzeba przygotować grunt w TV pod nową władzę stąd też sciągnięcie do telewizji dzienikarzy o tych samych pogladach politycznych co prezesik jak Olejnik, Pospieszalski a ostatnio ten "robokop" Skowroński. I jeszcze jedno. Odkąd to sondaże maja decydować o tym kto ma brać udział w jakiejkolwiek debacie politycznej czy wyborczej ? Skoro tak to proponuje zrobić sondaż wśród telewidzów czy godzą sie na to aby takie miernoty jak Monika Olejnik dostawały wynagrodzenie w wysokości kilkudziesięciu tysięcy zł za swoje tandetne programiki na które kasa idzie m.in. z abonamentu. Ciekaw jestem wyniku takiego sondażu...
      • mlodygniewny1 Monisia Olejnik bierze milion złotych/rok to 20.09.05, 15:11
        ulubienica innego kretyna i filozofa z wykształcenia a teraz dyrektora z
        nadania Dworaka/bez konkursu niejakiego Grzywaczewskiego=szefa TVP1.
        Monisia Olejnik to bardzo obiektywna dziennikarka,która promuje Rokite i Tuska
        ale tylko niechcacy.Monisia niechcacy pracuje i jest udzialowcem prywatnego
        radia zet.Monisia niechcacy dyskutuje z biskupami nt.moralnosci chrzescijanskiej
        mimo,ze zyje na kocia lape z dziennikarzem radiowej trojki,obecnym szefem sportu
        w TVP2 Tomaszem Ziolkowskim,a sama juz jest podwojna rozwodka.Monisia to czwarta
        wladza,ktora nie podlega zadnej kontroli spolecznej.Chetnie gromi wybranych
        politykow a sama nie podaje ile kasy pozbawia budzet panstwa,korzystajac z ulg
        i 50% odliczenia kosztow przychodu(to jeszcze pozostalo z prl0)...
        Monisia Olejnik to tylko niechcacy jest wybitna dziennikarka=hipokrytka...
        • koko_szalet Re: Monisia Olejnik bierze milion złotych/rok to 20.09.05, 15:12
          pocieszam się tym, że piękna nie jest. I lżej mi na sercu.
        • veglie Re: Monisia Olejnik bierze milion złotych/rok to 20.09.05, 15:49
          Trzeba być desperatem aby związać się z Moniką.Na mnie sprawia wrażenie zawsze
          nie domytej.brrrrrrrrrrr
      • kroczak Re: No tak, wiadomo skąd przyszedł prezesik... 20.09.05, 17:04
        Olejnik musi duzo zarabiac popacz na jej twarz jaka pomarszczona jak papier
        toaletowy oper.plastyczne duzo kosztuja silikon drogi.Jako redaktorka bardzo
        kiepska raczej w hodowli by sie sprawdzila.
        • erg_samowzbudnik Re: No tak, wiadomo skąd przyszedł prezesik... 21.09.05, 07:01
          kroczak napisał:

> Olejnik musi duzo zarabiac popacz na jej twarz jaka pomarszczona jak papier
          > toaletowy oper.plastyczne duzo kosztuja silikon drogi.Jako redaktorka bardzo
          > kiepska raczej w hodowli by sie sprawdzila.
          >
          Czemu ludzie na forum których darzę sympatią używają takich inwektyw przeciwko
          kobiecie która mimo wszystko odstaje od innych redaktorów w dobrym słowa
          znaczeniu. A czepianie się czyjegoś wygladu to już nieładnie panowie.
          • cyklista Re: A skąd się wzięła Gawryluk? 21.09.05, 11:59
            Na Olejnik się już uodporniłem. Ale poziom Gawryluk rzuca na beton. Brak stylu,
            wiedzy, kultury. Aaaa, yyyy, eeee. Kto ją do TVP wpuścił?
    • bynik Rączka rączkę? 20.09.05, 13:31
      Czy to prawda, że dziś TVP i TVN zrobi kampanię PO i PIS, a po wyborach PO i PIS
      sprzedadzą TVP3. Ciekawe komu??
    • zygmunt55 Sobie życzę debaty Borowski - Tusk... 20.09.05, 13:47
      A niby dlaczego mają debatować Donald z Kaczorem? Jeden drugiemu głowy nie
      urwie. A niechże wreszcie ktoś weźmie w obroty Donalda. Borowski wiatrak z
      niego zrobi.
      • mangold Re: Sobie życzę debaty Borowski - Tusk... 20.09.05, 13:48
        zygmunt55 napisał:

> A niby dlaczego mają debatować Donald z Kaczorem? Jeden drugiemu głowy nie
        > urwie. A niechże wreszcie ktoś weźmie w obroty Donalda. Borowski wiatrak z
        > niego zrobi.

I własnie dlatego tylko sobie chcą w oczy patrzeć...troche się może pokłócą ale
        nic z tego nie wyniknie..jak zwykle...
    • loppe Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 13:49
      Kandydat SLD W. Cimoszewicz odbył debatę z prezydentem Tuskiem, więc niech SLD
      wybaczy L.Kaczyńskiemu, że i on by chciał tak samo.
      • zygmunt55 Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 19:11
        To była debata? To była parodia debaty. I zorganizowana nie przez publiczną
        (hehe) TVP, ale Polszmat. Oni niech sobie organizują. To jeden z ich programów
        rozywkowych, zwłaszcza jak prowadzącym jest genialny, bezstronny do bólu Lis T..
    • superkulfon Media sa w Polsce jak w Rosji 20.09.05, 13:56
      Tam 80% czasu poswiecaly putinowi. W polsce mamy pluralizm choc to raczej mozna
      nazwac dualizmem - 80% czasu dla Tuska i Kaczynskiegi i jego partyjek. Ciekawe
      jak mocno ta dysproporcja w mediach wypaczy wynik wyborow? I ciekawe gdzie
      mozna pisac skargi na zaistniala sytuacje?
      • neo1113 Re: Media sa w Polsce jak w Rosji 20.09.05, 14:09
        A czy ktoś broni, debaty innym politykom. Niech zbierze się 2 , 3 pięciu, i
        pójdą do TV, że chcą debatować. Oczywiście to od danego kandydata zależy, czy
        chce wziąć udział w jakiejś debacie. To oczywiście jest też elementem
        strategii. Inni nie wpadli wcześniej na taki pomysł, to niech mają pretensję do
        siebie, że przespali ! Oczywiście protestować zawsze można.
        • superkulfon Ciekawe czy media by taka debate zamiescily 20.09.05, 14:44
          Oczywiscie w porze duzej ogladalnosci i odpowiedzni zareklamowaly. O tej
          debacie nim wogole doszlo do niej jest glosno
    • independent100 BEZSTRONNOŚĆ TV - czy ktoś w to wierzy ? 20.09.05, 14:14
      Mamy tu typowy przykład 4 władzy, wyobrażam sobie co by to było gdyby 4 lata
      temu do debaty przystapilo tylko sld i np. UP. hehehehe. Dworak to taki sam
      charakterek jak Kwiatkowski tylko w inna stronę ciagnie. Mamy tv reżimową
    • doktorhabilitowany.1 Kto myślał, że TVP to telewizja publiczna? 20.09.05, 14:20
      Przeca wiadomo, że to telewizja partyjna.
    • niestaly_czytelnik Dziś w prasie polskiej... 20.09.05, 14:23
      Dzisiaj do Naszego_Dziennika dołączony jest na DVD film dokumentalny o kulisach
      obalania Rządu Jana Olszewskiego w 1992 roku. Jednym z głównych "aktorów" jest
      Pan Tusk. Film emitowany był już w 1995 r w TVP -
      później nałożono na niego embargo (po naszemu: cenzurę). Film jest też dostępny
      pod adresem:
      www.radiopoloniatoronto.com/Connections/nocna.zmiana.avi
      Dzisiaj w pracy uczestniczyłem w rozmowie wspólpracowników - raczej
      politycznych laików (więc i zwolenników układu liberalnego) - dwoje z nich (!)
      emocjonalnie zaczęło opowiadac wrazenia z obejrzenia tego filmu - dało się
      wyczuć, ze zmienili diametralnie postrzeganie przemian ostatnich 16 lat. ad
      • zhk Re: Dziś w prasie polskiej... 20.09.05, 14:57

Adres to chyba zły podałeś, bo nie ma takiego...
        • niestaly_czytelnik Nie wprowadzaj w bład innych. 20.09.05, 15:14
          Nie kłam - Tuskowi i Cimoszence nie dorównasz.
        • erg_samowzbudnik Re: Dziś w prasie polskiej... 21.09.05, 07:06
          zhk napisał:

>
          > Adres to chyba zły podałeś, bo nie ma takiego...

Trzy dni już prubuje i nie ma.
    • arbaal Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 14:27
      Możę w poniedziałek ale nie wiem czy to święto nastapi. :-)
    • koko_szalet Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 14:32
      Ważne też kiedy i gdzie pogrzeb pisuaru, popłuczyn i ligi. Nie uważasz?
    • zhk Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 14:45
      Najbardziej to pewnie ten się wk..ia, bo już nigdy nic nie będzie znaczył...
    • zwiatrem1 Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 14:46
      To bez pogrzebu, to do rowu i zasypac!!!!!!!!
    • zhk Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 14:49

Nie wiem, bo się nie wybieram. I nie chcę wiedzieć gdzie będzie grób, bo nie
      zamierzam kupować kwiatów..
    • socjaldemokrata1 Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 14:56
      A co będzie sie działo w TVP po wyborach ? Naprzemiam REKLAMA - PO - REKLAMA -
      PiS -REKLAMA - BĘC
    • newsnews Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 15:01
      Oczywiście, zaraz po weselu Jarosława Kaczyńskiego.
    • koko_szalet Za wpuszczanie 20.09.05, 15:14
      mitomanów na wizję powinny być surowe kary. A telewizja publiczna to może się
      kształtować jak chce ale pod warunkiem że za pieniądze takich osób jak
      wypowiadający je człowiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka