pamin1 20.09.05, 12:49 Czy ktos moze wie, kiedy i gdzie odbedzie sie pogrzeb SLD? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alkud Niechaj SLDowskie hieny zamilkną 20.09.05, 12:50 Trzeba mieć honor panowie! Islam Movie Project Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Znów atakują Tuska i PO to przecież Kaczor chciał 20.09.05, 12:55 debaty prezydenckiej przed wyborami parlamentarnymi. Komuniści są chorzy z nienawiści, oby nie weszła do sejmu czerwona chołota. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk9 Przestancie pieprzyć! POzPiS podzielili się władzą 20.09.05, 14:44 Przestancie pieprzyć! PO z PiS podzielili się władzą i tyle, a maluczkim podaja do wierzenia rózne brednie! Dworak czy Kwiatkowski? Na kogo głosujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta_zastepcza To straszne! Podzielili sie władzą! 20.09.05, 15:11 a przeciez powinni oddac wladze SLD/PD, ktorym ta wladza nalezy sie na mocy ustalen z Jałty, uzupełnionych potem o aneks z Magdalenki. Bezczelny Popisism, kaczyzm-tuskizm. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 15:52 wasze. Na szczescie pieski z prawicy po wygranych wyborach spieprza sprawe podobnie jak to uczynila AWS. Kto dzis pamieta kto to byl Krzaklewski....A potem my juz sobie spokojnie wrocimy. MAcie nachapcie sie wladza.... Aha a przeciw debacie protestowalo nie tylko SLD ale rowniez LPR...k woli oddania sprawiedliwosci. No ale narodku...poczkaj to tylko 4 latka jak wrocimy. Moze bedzie tak jak za dawnych lat w ktorych kolega mowiacy oczerwonych hienach i cholotach...ie do konca moglby tak mowiec... Odpowiedz Link Zgłoś
swift073 Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 16:12 > Na szczescie pieski z prawicy po wygranych wyborach spieprza sprawe > podobnie jak to uczynila AWS. Jasne! A rzady SLD to pasmo sukcesow i rosnacego dobrobytu. > Kto dzis pamieta kto to byl Krzaklewski.... np. ja pamietam i nie sadze,zebym jako jedyny o nim pamietal. > potem my juz sobie spokojnie wrocimy. o boshe! Znowu za 4 lata ogladac mordy Millera, Dyducha, Oleksego, Janika i innych geniuszy politycznych z SLD ?! Litosci! Narod polski chyba nie zasluzyl taka pokute :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 18:51 A co masz do rzadow SLD lub PZPR? Tym ktorzy byli z nami bylo dobrze. Reszta nas malo obchodzi. Slusznie ze pamietasz Krzaklewskiego bo to powinna byc ikona bezradnosci politycznej. I wiesz nas akurat nie interesuje czy narod polski zasluzyl czy nie zasluzyl na pokute w stylu osob ktore wspominasz. Zreszta to jest i tak nieuniknione. Szkoda tylko ze przez najblizsze cztery lata bedziemy doswiadczac ciemnogrodzkich rzadow Rydzykow. Odpowiedz Link Zgłoś
narratorek Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 19:47 No coz... jak widac po poprzedniej wypowiedzi komunisci niezle niektorym sprali mozgi... Niestety nie kazdy za komuny byl prominentem, a ja nie uwazam ze czasy kiedy stalo sie w kolejce za salcesonem to dobre czasy, wiec zamilcz czerwona mordo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 20:35 No coz masz racje nie kazdy byl prominentem. Taki to ten swiat niesprawiedliwy niestety ze jedni sa a drudzy nie sa. Dobrze ze teraz przynajmniej stac Cie na salceson...i nie kaz mi milczec bo to niladnie..lepiej wyczysc mi buciki. O tam stoja w przedpokoju-szybciutko raz raz Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Nie dajmy populistom zatopić PO !!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.09.05, 00:30 Populiści od PiS po Samoobronę stworzyli nieformalną koalicję przeciwko PO. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_sztajn A MOZE TUSK Z MERKEL W BERLINSKIEJ TV ??????? 21.09.05, 13:13 to dobry pomysl !! Tusk spokojnie moglby przedstawic program PO razem z Angela Merkel w Berlinskiej TV !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eva_sztajn Re: A MOZE TUSK Z MERKEL W BERLINSKIEJ TV ?? 21.09.05, 13:14 eva_sztajn napisał: > to dobry pomysl !! > Tusk spokojnie moglby > przedstawic program PO > razem z Angela Merkel > w Berlinskiej TV !!!!!! poza tym PO zaoszczedziloby pieniedzy ! ktore poszlyby na bilbordy :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbrylak Re: A MOZE TUSK Z MERKEL W BERLINSKIEJ TV ?? 21.09.05, 13:48 eva_sztajn napisał: > eva_sztajn napisał: > > > to dobry pomysl !! > > Tusk spokojnie moglby > > przedstawic program PO > > razem z Angela Merkel > > w Berlinskiej TV !!!!!! > > poza tym PO zaoszczedziloby pieniedzy ! > ktore poszlyby na bilbordy :) nie powinno tez zabraknac Helmuta Kohla ! przyjaciela i doradcy Tuska ! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: A MOZE TUSK Z MERKEL W BERLINSKIEJ TV ?? 21.09.05, 14:17 andrzejbrylak napisał: > eva_sztajn napisał: > > > eva_sztajn napisał: > > > > > to dobry pomysl !! > > > Tusk spokojnie moglby > > > przedstawic program PO > > > razem z Angela Merkel > > > w Berlinskiej TV !!!!!! > > > > poza tym PO zaoszczedziloby pieniedzy ! > > ktore poszlyby na bilbordy :) > > nie powinno tez zabraknac > Helmuta Kohla ! > przyjaciela i doradcy Tuska ! Istnieje pewna sekwencja zdarzen. kwasniewski nie podpisal ustawy uwlaszczeniowej. Wielu Polakow na tzw zach Polski nie jest wlascicielami domow, mieszkan itp Brutalnie rzecz nazywajc Merkel powiedziala ze nie bedzie sie wtracala w prywatne procesy swoich obywateli co znaczy tyle co silne organizacje niemieckie takie jak pruskie powiernictwo rozprawiac sie bedzie z Polakami-poprostu w Polsce. Juz w tej chwili w panstwie polskim procesy wygrywaja Niemcy. Dlatego ze sytuacja prawna polskich obywateli nie jest jasna w ich wlasnym panstwie, a takze dlatego ze nie maja srodkow finansowych na obrone. Inaczej do kamienicy np nalezacej do skarbu panstwa zglasza pretensje obywatel Niemiecki dochodzi do procesu. Takie procesy skarb panstwa z reguly przegrywa bo nie jest zainteresowane przedstawicielstwo skarbu panstwa ani nie jest przygotowane do tego rodzaju sytuacji. Pozostaja "na lodzie" mieszkancy kamienicy. Odpowiedz Link Zgłoś
js23 Zobacz kandydatów PO na ministrów !!!!!!!!!!!!!!!! 21.09.05, 16:31 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20050921&id=my16.txt www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20050921&id=po01.txt rzeczywistość Cię zaskoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
eyeofbeholder Re: Pogrzeb SLD - JAK NAJPRĘDZEJ!!! 21.09.05, 10:46 Takich sukinsynów jak ty powinno się wieszac za jaja, a to ścierwo które po tobie zostanie rzucac świniom na pozarcie. Jestes taka sama kanalia i szumowina jak twoi idole z LSD. Zamiast wyczyscic ci buciki najchętniej wyparzyłbym ci ta parszywa morde (miotaczem ognia) z tej czerwonej zarazy, zeby sie nie rozprzestrzeniala. Eat shit and DIE, MOTHERFUCKER! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pogrzeb SLD - JAK NAJPRĘDZEJ!!! 21.09.05, 10:51 eyeofbeholder napisał: > > Takich sukinsynów jak ty powinno się wieszac za jaja, a to ścierwo które po > tobie zostanie rzucac świniom na pozarcie. Jestes taka sama kanalia i szumowina > jak twoi idole z LSD. Zamiast wyczyscic ci buciki najchętniej wyparzyłbym ci ta > parszywa morde (miotaczem ognia) z tej czerwonej zarazy, zeby sie nie > rozprzestrzeniala. > > Eat shit and DIE, MOTHERFUCKER! Ja proponuje zebys sprobowal powiedziec to samo innymi slowami. Myle ze jestes tzw prowokatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
eyeofbeholder Re: Pogrzeb SLD - JAK NAJPRĘDZEJ!!! 21.09.05, 11:03 Do alfredkujot, Wybacz jesli uraziłem Teoje poczucie estetyki werbalnej, faktycznie troche przesadziłem z doborem srodkow wyrazu, jednak po prostu puscily mi nerwy, kiedy przeczytalem co ten koles pisze. Podobnie jak jeden z pisarzy, jestem zdania że "w państwie prawa na skrajne wypowiedzi jest prawo skrajnej riposty". > Myle ze jestes tzw prowokatorem. Mylisz sie, moim celem nie byla prowokacja, raczej reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pogrzeb SLD - JAK NAJPRĘDZEJ!!! 21.09.05, 11:10 eyeofbeholder napisał: > > Do alfredkujot, > > Wybacz jesli uraziłem Teoje poczucie estetyki werbalnej, faktycznie troche > przesadziłem z doborem srodkow wyrazu, jednak po prostu puscily mi nerwy, kiedy > przeczytalem co ten koles pisze. Podobnie jak jeden z pisarzy, jestem zdania że > "w państwie prawa na skrajne wypowiedzi jest prawo skrajnej riposty". > Jest OK . Ja Ciebie rozumiem , tez mi czasami chce sie bluzgac . Tez mi sie zdarza czasami ze puszczaja mi nerwy. > Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Pogrzeb SLD - JAK NAJPRĘDZEJ!!! 21.09.05, 11:36 alfredkujot napisał: > > Jest OK . Ja Ciebie rozumiem , tez mi czasami chce sie bluzgac . > Tez mi sie zdarza czasami ze puszczaja mi nerwy. > > Tobie zawsze puszczaja nerwy..jak kazdemu PiSuarkowi ...... Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos alterpars byl molestowany przez millera 21.09.05, 10:48 pozniej miller dal nim sie zabawiac swoim kolegom i dlatego koles ma taka zryta psyche. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik [...] 21.09.05, 06:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 19:53 To cieszę się Towarzyszu, że tak Wam było dobrze wsadzać ludzi do więzień i strzelać do robotników. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 20.09.05, 20:32 Przepraszam ale jesli do kogos strzelalem to dlaczego mi tego nie udowodniono i nie ponosze za to konsekwencji prawnych. Przeciez byl czas zeby to rozliczyc. A co do kolegi ktory zazdrosci ze nei byl kiedys prominentem. No coz. w tym systemie tez pewnie nie jestes prominentem tylko szarym zjadaczem ochlapow politycznych. I wiesz co- tak juz zostanie. Aha wiesz kiedys na takie "slowa zamilcz czerwona mordo" nie starczyloby Ci po prostu odwagi. Ehhh to se ne wrati....(niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
szamoni [...] 21.09.05, 07:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos alterpars to ladacznica millera, oleksego 21.09.05, 10:54 dyducha, cimoszki,stolzmana, bermana i reszty czerwonej holoty. koles jest pieskim niczym nalecz. szczeka w obronie pana, ale jak ktos mocniej noga tupnie to ucieknie i porzuci towarzyszy. bo tak na prawde wsrod czerwonych nie ma solidarnosci, laczy ich tylko kasa i wladza a jak to sie konczy to sami skacza sobie do gardel Odpowiedz Link Zgłoś
micro8 Tusk wygra! 20.09.05, 20:48 a jeśli wygra też wybory,a do Sejmu wejdzie amerykanista Kostrzewa-Zorbas (startuje z warszawskiej listy PO, jego program jest pod www.kandydatinternautow.pl ) to to będą najlepsze wybory w moim życiu. i Polaków też. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Tusk wygra! 20.09.05, 21:05 micro8 napisał: > a jeśli wygra też wybory,a do Sejmu wejdzie amerykanista Kostrzewa-Zorbas > (startuje z warszawskiej listy PO, jego program jest pod > www.kandydatinternautow.pl ) to to będą najlepsze wybory w moim życiu. i > Polaków też. A ja mam nadzieje ze tusk nie wygra. Jeszcze kilka dni...dvd sie kopiuja z "nocna zmiana". Ten dokument z udzialem tuska w puczu pierwszego polskiego prezydenta po wojnie. Aktualna kampania tuska to sprzedawanie nam wyborca czegos takiego jak proszek do prania....i w pewnym sensie ma byc "wybielaczem" dla mafi pzpr-owskiej tzy sb-sld-owskiej. Tylko Polacy jakby sie zorientowali ze wybor prezydenta to jednak cos innego niz wybor proszku do prania.....I niebieskie slepka tuska" spogladajace" z plakatow to "jakosc" taniej reklamy a nie jakosc kandydata na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 21.09.05, 01:04 alterpars napisał: > wasze. Na szczescie pieski z prawicy po wygranych wyborach spieprza sprawe > podobnie jak to uczynila AWS. Kto dzis pamieta kto to byl Krzaklewski....A > potem my juz sobie spokojnie wrocimy. MAcie nachapcie sie wladza.... > Aha a przeciw debacie protestowalo nie tylko SLD ale rowniez LPR...k woli > oddania sprawiedliwosci. > No ale narodku...poczkaj to tylko 4 latka jak wrocimy. Moze bedzie tak jak za > dawnych lat w ktorych kolega mowiacy oczerwonych hienach i cholotach...ie do > konca moglby tak mowiec... jak was prawica przycisnie to nie doczekacie tych 4 lat przynajmniej mam taka nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
benefikus Re: Pogrzeb SLD-niedoczkeanie 21.09.05, 14:26 Twoje niedoczekanie!!! Rżadziliście Polską ponad pół wieku i wciąż nie można wyplenić czerwonej zarazy, która nasz kraj doprowadziła do nędzy i upadku!!!Precz z SLD i im podobnymi!!Wasza śmierć powinna nastapić zaraz po 1989r , ale zablokowali to Wam podobni - rózne Bolki i Lolki! I dlatego teraz jest tak , a nie innaczej Odpowiedz Link Zgłoś
79er i na dodatek nadal jest gwarantowana przez Putina 20.09.05, 20:08 a przeciez powinni oddac wladze SLD/PD, ktorym ta wladza nalezy sie na mocy ustalen z Jałty, uzupełnionych potem o aneks z Magdalenki, rzeczywiscie bezczelny Popisism, kaczyzm-tuskizm zapomina ze na dodatek wlasiwe miejsce Kwachow, Cimoszkow, jajowatych Oleksych, Ungerow, Szmajdzinskich, Szmacinskich i innych nadal jest gwarantowana przez Putina, ktory a to zakreca kurek z ropa a to odkreca w zaleznosci kto jest przy wladzy i kto odpali jego poslusznym biznesmenom stosowna lapowke, ktora Ci sie usluznie z nim podziela, a jakby ktos chcial dac lapowke nieposlusznym albo nie daj Bog podpisac jakies porozumieni z kims niezaleznym od jedynie slusznej wladzy Putina no to jest mieszanie sie w interesy Zwiazku postSovieckiego i nalezy temu dac odpor albo po prostu wsadzic do wiezienia, rozstrzelac, (niepotrzebne skreslic), jak rozumiem data ciszy wyborczej jest ustalona po to aby po tej dacie nie prezentowac pogladow a nie przed nia, poslugiwanie sie przez ciotke rewolucji Waniek argumentami swiadczy ze baba kompletnie oglupla, chyba z przerazenia ze za chwile bedzie juz mogla tylko decydowac czy wlaczyc wlasny telewizor w domu czy tez wylaczyc, Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Na kazdej stacji dyskutuja inni kandydaci. Jasne? 20.09.05, 22:39 I problem zalatwiony. Wyborcy wybieraja ta pare, ktora ich najbardziej zagraza przez nich faworyzowanej partii, np. PSL / Samoobrona; SLD / SDiP / PD Osobna pare tworza Tusk / Kaczor. Wszyscy beda szczesliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: To straszne! Podzielili sie władzą! 21.09.05, 06:36 etykieta_zastepcza napisał: > a przeciez powinni oddac wladze SLD/PD, ktorym ta wladza nalezy sie na mocy > ustalen z Jałty, uzupełnionych potem o aneks z Magdalenki. Bezczelny Popisism, > kaczyzm-tuskizm. Jak dotychczas nikt widzę leków nie dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
440kv Re: Znów atakują Tuska i PO to przecież Kaczor ch 20.09.05, 19:04 Facio njpierw weź do ręki słownik ortograficzny,nim cokolwiek napiszesz.Hołodupcu jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: Znów atakują Tuska i PO to przecież Kaczor ch 20.09.05, 22:08 Ulżyło Ci? Odpowiedz Link Zgłoś
czago Re: Znów atakują Tuska i PO to przecież Kaczor ch 20.09.05, 20:26 ciumcia napisał: > debaty prezydenckiej przed wyborami parlamentarnymi. > Komuniści są chorzy z nienawiści, oby nie weszła do sejmu czerwona chołota. Coś mi się wydaje,że ta "ciumcia" jest blondynką. I to bardzo jasną. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Re: Znów atakują Tuska i PO to przecież Kaczor ch 21.09.05, 00:31 ciumcia napisał: > debaty prezydenckiej przed wyborami parlamentarnymi. > Komuniści są chorzy z nienawiści, oby nie weszła do sejmu czerwona chołota. oraz czarne sotnie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
barysza Tak po wyborach będzie wyglądała demokracja 20.09.05, 15:24 Ale chyba tak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
esen2 Re: Niechaj SLDowskie hieny zamilkną 20.09.05, 15:57 Donald T. to oszołom na miarę Leppera, ale mimo to głosowałbym na niego, jeśli wprowadziłby zasadę nie 3x15 a 4x15. Dodatkową "piętanstką" byłaby emerytura po 15 latach pracy - w tym układzie już za półtora roku byłbym na emeryturce :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Niechaj SLDowskie hieny zamilkną 20.09.05, 17:23 esen2 napisał: > Donald T. to oszołom na miarę Leppera, ale mimo to głosowałbym na niego, jeśli > wprowadziłby zasadę nie 3x15 a 4x15. Dodatkową "piętanstką" byłaby emerytura po > > 15 latach pracy - w tym układzie już za półtora roku byłbym na > emeryturce :):):):) Wiec lepiej glosuj na opalonego Endriu, on Ci da emerytutre za poltora roku, w takiej wysokości, ze Ci wystarczy na 2 dni Odpowiedz Link Zgłoś
sumer55 spójrz pacanie do lustra! 20.09.05, 22:29 alkud napisał: > Trzeba mieć honor panowie! > > Islam Movie Project Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 12:51 Czy ktos moze wie, o ktorej i gdzie odbedzie sie pogrzeb SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 12:54 pamin1 napisał: > Czy ktos moze wie, o ktorej i gdzie odbedzie sie pogrzeb SLD? zaraz po PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 12:53 A nie lepiej w to miejsce Muminki puścić...?? Dzieciaki saię ucieszą ... Odpowiedz Link Zgłoś
redeye72 [...] 20.09.05, 12:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Telewizja Publiczan sluzy interesom PO i PiSu. 20.09.05, 16:48 Telewizja publiczna sluzy interesom PO i PiSu. Widac to w kazdym slowie i gescie prezenterow. Obecnie podstawowym celem dzialania tej telewizji jest lansowanie Donalda Tuska. Jest to czlowiek, ktorego poswiadczenie nie zostalo przjete. Jak ktos taki moze byc prezydentem. Pisze poswiadczenie, sklada poswiadczenie, a to poswiadczenie nie zostaje przyjete. Nasuwa sie pytanie, na ktore wyborcy nie znaja odpowiedzi: "To co wreszcie zostalo przyjete?" Mozna sie domyslac roznych rzeczy. Jedno jest jednak pewne poswiadcznie Tuska nie zostalo przyjete pomimo wyraznej checi zlozenia takowego. Masz ci babo placek i to nie byle jaki. Poswiadczeniowy. Na kilka dni przed wyborami parlamentarnymi tyle znakow zapytania. Co z nami bedzie? Dokad idziesz Polsko? Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Telewizja Publiczan sluzy interesom PO i PiSu 21.09.05, 14:40 > Na kilka dni przed wyborami parlamentarnymi tyle znakow zapytania. > Co z nami bedzie? Dokad idziesz Polsko? W przeciwną stronę do czerwonych ciotek. Pa, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
juchazucha A bo powinni zaprosić resztę! 20.09.05, 13:01 Co my USA jesteśmy? Że tylko 2 kandydatów się liczy??? Powinni w tej debacie brać udział wszyscy poważni kandydaci: Borowski na pewno, Lepper neistety także, Kalinowski być może też sie powinien pojawić, Henryka Bochniarz. A nie że tylko 2 się promuje na maxa - nie dziwię się protestom. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: A bo powinni zaprosić resztę! 20.09.05, 13:03 Pisuar zawsze ma racje , a jak racji niema - to i tak ma . To jest wlasnie demokracja . Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird No bo to jest tak: 20.09.05, 13:11 Pierwszy raz w historii debata dotyczy konkretnych spraw a nie obrzucania się błotem. Może jeszcze nie jest idealnie, ale jest lepiej niż było wcześniej. Uważam, że debata, w której udział biorą dwie liczące się formacje, jest ze wszech miar pożyteczna. Nie ma powodów, by równo traktować niepoważne partie, np. Samoobronę, LPR, a i może SLD. Znów pojawiła się szansa, by wkraju zrobiło się normalnie. Nie można tej szansy zamrnować. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: No bo to jest tak: 20.09.05, 13:36 To niema znaczenia . To jest demokracja i kazda partia powinna miec identyczny dostep do mediow . Debate moga sobie robic przed druga tura wyborow prezydenckich . Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Re: No bo to jest tak: 20.09.05, 16:09 SAMOOBRONA z Wodzem na czele, wzywam do blokady tej debaty. Taka blokada zapewni wam dodatkowo kilka % wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a mimo wszystko maja racje!! 20.09.05, 13:19 mowie to PONAD podzialami polityczniymi: akurat tu racje jest po stronie wnoszacych to niby oskarzenie - nigdy nie spojrzeliscie w telewizor obiektywnie, pozostawiajac wszystkie sympatie/antypatie polityczne? to co teraz dzieje sie w mediach jest wlasnie z tej strony smieszne - dwa ugrupowania zdominowaly owe media (niewazne - prawica, lewica). cala reszta pozbawiona jest prakrycznie mozliwosci zaprezentowania swoich pogladow w rownej mierze co te 2 ugrupowania - a przeciez jeszcze wyborow nie bylo, wyborca powinien miec tzw przeglad sytuacji, a obecnie ma oczywiscie przeglad sytuacji, ale tylko na lini PO-PiS i to jest chore i prawda niestety jest to, ze wyborca, ktory widzi takie 'kwiatki' w telewizji na wybory pojdzie (przyjmujemy optymistyczny wariant;) ) i zaglosuje na tych o ktorych bylo najglosniej (czy zle czy dobrze nie mowie!), ale w ten sposob manipuluje sie takze opinia publiczna, bo znikoma czesc spoleczenstwa przejrzy wszystkie programy wyborcze roznych kandydatow/partii i wybierze to co jej najbardziej odpowiada, a cala reszta zaglosuje na zasadzie tzw 'owczego pedu' Odpowiedz Link Zgłoś
neo1113 Re: mimo wszystko maja racje!! 20.09.05, 14:03 SLD prezentuje mi swoje poglądy już czwarty rok. Ja naprawdę im już dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: mimo wszystko maja racje!! 20.09.05, 14:06 no ok - Ty im dziekujesz i nie ma sprawy, kazdy ma do tego prawo. a jezlei o prawo chodzi, to tez inne partie (w tym to SLD) maja prawo do rownego dostepu do mediow w okresie wyborczym - jak jest to przestrzegane to widac i o tym tylko i wylacznie mowilam Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Ewka! przeciez "inne partie" moga miec debaty tez 20.09.05, 15:59 np. Lepper z Borowskim, lub Giertychem - ile tylko chca. Tutaj Kaczynski chce miec debate z Tuskiem. Tusk sie zgodzil. Powiadomili telewizje, tak ze moga byc obecne i transmitowac - jak chca. Inni kandydaci moga sobie zwolac swoje debaty i tez powiadomic telewizje. Najlepiej jak zrobia to po I turze (drugiej nie bedzie), bo teraz to szkoda na nich czasu antenowego. Wiec, nie zawracaj glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo123 Re: Ewka! przeciez "inne partie" moga miec debaty 20.09.05, 17:28 masz racje oni maja prawo, ma rowniez Tusk i Kaczynski, w TVP moga sobie pokazac swoja debate jako -> a) czesc przyznanego im czasu antenowego; b) czesc platnego czasu antenowego; c) w ramach programu do ktorego sa zaproszeni wszyscy kandydaci d) w ramach 1 min. sprawozdania w dzienniku telewizyjnym o tym co sie ostatnio ciekawego stalo a to, ze maja najwyzsze notowania - racja, ale to nie znaczy, ze maja prawo gadac sobie w TVP kiedy im sie podoba; TVP nie moze zas zrobic programu tylko z nimi bez posadzenia o stronniczosc; wiem, ze bys chciala sobie debate zobaczyc, ja pewnie tez, ale nie jest to zgodne z przyjetymi regulami Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz77 Re: mimo wszystko maja racje!! 20.09.05, 14:41 Absolutna racja. Od kiedy to sondaże są nieomylne. Jaką mamy gwarancję, że to wszystko prawda. Pan Kaczyński - "dobrze wykształcony prawnik", który jednak podważa wyroki sądu robi wszystko, aby dokopać rywalom. A prawda jest taka, że kiepski z niego polityk, kiepski gospodarz i nie daj Boże żeby został prezydentem, bo tak samo unieruchomi nasz kraj jak to zrobił z Warszawą. Ma obsesję na punkcie uczciwości, sam musi o wszystkim decydowac, nie wierzy nikomu i przez to urzędnicy w obawie o posądzenie przed osądem tygodniami załatwiają błahe sprawy. Popytajcie ludzi, którzy mają coś do załatwienia w Urzędzie Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
aja74 Re: mimo wszystko maja racje!! 20.09.05, 15:53 Widzisz ale tu rzecz w czym innym. Rzecz w tym ze Ci dwaj panowie chcieli sie spotkac 1vs1 a nie w tlumie. A kto im kaze spotykac sie w tlumie? Niech inni kandydaci tez zaproponuja takie spotkania, najwyrazniej sa tak tandetni ze nie ma potrzeby tego organizowac. Wiec nie mow o rownym dostepnie, bo nie w tym rzecz. Pozdrawiam AJA Odpowiedz Link Zgłoś
twardy25 Re: mimo wszystko maja racje!! 20.09.05, 21:07 Mimo wszystko moze w tym byc tez element "niewinny"(tez): czysta komercja.Ugrupowania najbardziej popularne przyciagaja najwiecej widzow. TV walczy o byt. Odpowiedz Link Zgłoś
steku Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 13:19 w najblizsza niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman No tak, wiadomo skąd przyszedł prezesik... 20.09.05, 13:19 ..Dworak i jaką ma "misję" do spełnienia w publicznej TV. Trzeba przygotować grunt w TV pod nową władzę stąd też sciągnięcie do telewizji dzienikarzy o tych samych pogladach politycznych co prezesik jak Olejnik, Pospieszalski a ostatnio ten "robokop" Skowroński. I jeszcze jedno. Odkąd to sondaże maja decydować o tym kto ma brać udział w jakiejkolwiek debacie politycznej czy wyborczej ? Skoro tak to proponuje zrobić sondaż wśród telewidzów czy godzą sie na to aby takie miernoty jak Monika Olejnik dostawały wynagrodzenie w wysokości kilkudziesięciu tysięcy zł za swoje tandetne programiki na które kasa idzie m.in. z abonamentu. Ciekaw jestem wyniku takiego sondażu... Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 Monisia Olejnik bierze milion złotych/rok to 20.09.05, 15:11 ulubienica innego kretyna i filozofa z wykształcenia a teraz dyrektora z nadania Dworaka/bez konkursu niejakiego Grzywaczewskiego=szefa TVP1. Monisia Olejnik to bardzo obiektywna dziennikarka,która promuje Rokite i Tuska ale tylko niechcacy.Monisia niechcacy pracuje i jest udzialowcem prywatnego radia zet.Monisia niechcacy dyskutuje z biskupami nt.moralnosci chrzescijanskiej mimo,ze zyje na kocia lape z dziennikarzem radiowej trojki,obecnym szefem sportu w TVP2 Tomaszem Ziolkowskim,a sama juz jest podwojna rozwodka.Monisia to czwarta wladza,ktora nie podlega zadnej kontroli spolecznej.Chetnie gromi wybranych politykow a sama nie podaje ile kasy pozbawia budzet panstwa,korzystajac z ulg i 50% odliczenia kosztow przychodu(to jeszcze pozostalo z prl0)... Monisia Olejnik to tylko niechcacy jest wybitna dziennikarka=hipokrytka... Odpowiedz Link Zgłoś
koko_szalet Re: Monisia Olejnik bierze milion złotych/rok to 20.09.05, 15:12 pocieszam się tym, że piękna nie jest. I lżej mi na sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Monisia Olejnik bierze milion złotych/rok to 20.09.05, 15:49 Trzeba być desperatem aby związać się z Moniką.Na mnie sprawia wrażenie zawsze nie domytej.brrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: No tak, wiadomo skąd przyszedł prezesik... 20.09.05, 17:04 Olejnik musi duzo zarabiac popacz na jej twarz jaka pomarszczona jak papier toaletowy oper.plastyczne duzo kosztuja silikon drogi.Jako redaktorka bardzo kiepska raczej w hodowli by sie sprawdzila. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: No tak, wiadomo skąd przyszedł prezesik... 21.09.05, 07:01 kroczak napisał: > Olejnik musi duzo zarabiac popacz na jej twarz jaka pomarszczona jak papier > toaletowy oper.plastyczne duzo kosztuja silikon drogi.Jako redaktorka bardzo > kiepska raczej w hodowli by sie sprawdzila. > Czemu ludzie na forum których darzę sympatią używają takich inwektyw przeciwko kobiecie która mimo wszystko odstaje od innych redaktorów w dobrym słowa znaczeniu. A czepianie się czyjegoś wygladu to już nieładnie panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: A skąd się wzięła Gawryluk? 21.09.05, 11:59 Na Olejnik się już uodporniłem. Ale poziom Gawryluk rzuca na beton. Brak stylu, wiedzy, kultury. Aaaa, yyyy, eeee. Kto ją do TVP wpuścił? Odpowiedz Link Zgłoś
bynik Rączka rączkę? 20.09.05, 13:31 Czy to prawda, że dziś TVP i TVN zrobi kampanię PO i PIS, a po wyborach PO i PIS sprzedadzą TVP3. Ciekawe komu?? Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt55 Sobie życzę debaty Borowski - Tusk... 20.09.05, 13:47 A niby dlaczego mają debatować Donald z Kaczorem? Jeden drugiemu głowy nie urwie. A niechże wreszcie ktoś weźmie w obroty Donalda. Borowski wiatrak z niego zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Sobie życzę debaty Borowski - Tusk... 20.09.05, 13:48 zygmunt55 napisał: > A niby dlaczego mają debatować Donald z Kaczorem? Jeden drugiemu głowy nie > urwie. A niechże wreszcie ktoś weźmie w obroty Donalda. Borowski wiatrak z > niego zrobi. I własnie dlatego tylko sobie chcą w oczy patrzeć...troche się może pokłócą ale nic z tego nie wyniknie..jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 13:49 Kandydat SLD W. Cimoszewicz odbył debatę z prezydentem Tuskiem, więc niech SLD wybaczy L.Kaczyńskiemu, że i on by chciał tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt55 Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 19:11 To była debata? To była parodia debaty. I zorganizowana nie przez publiczną (hehe) TVP, ale Polszmat. Oni niech sobie organizują. To jeden z ich programów rozywkowych, zwłaszcza jak prowadzącym jest genialny, bezstronny do bólu Lis T.. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Media sa w Polsce jak w Rosji 20.09.05, 13:56 Tam 80% czasu poswiecaly putinowi. W polsce mamy pluralizm choc to raczej mozna nazwac dualizmem - 80% czasu dla Tuska i Kaczynskiegi i jego partyjek. Ciekawe jak mocno ta dysproporcja w mediach wypaczy wynik wyborow? I ciekawe gdzie mozna pisac skargi na zaistniala sytuacje? Odpowiedz Link Zgłoś
neo1113 Re: Media sa w Polsce jak w Rosji 20.09.05, 14:09 A czy ktoś broni, debaty innym politykom. Niech zbierze się 2 , 3 pięciu, i pójdą do TV, że chcą debatować. Oczywiście to od danego kandydata zależy, czy chce wziąć udział w jakiejś debacie. To oczywiście jest też elementem strategii. Inni nie wpadli wcześniej na taki pomysł, to niech mają pretensję do siebie, że przespali ! Oczywiście protestować zawsze można. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Ciekawe czy media by taka debate zamiescily 20.09.05, 14:44 Oczywiscie w porze duzej ogladalnosci i odpowiedzni zareklamowaly. O tej debacie nim wogole doszlo do niej jest glosno Odpowiedz Link Zgłoś
independent100 BEZSTRONNOŚĆ TV - czy ktoś w to wierzy ? 20.09.05, 14:14 Mamy tu typowy przykład 4 władzy, wyobrażam sobie co by to było gdyby 4 lata temu do debaty przystapilo tylko sld i np. UP. hehehehe. Dworak to taki sam charakterek jak Kwiatkowski tylko w inna stronę ciagnie. Mamy tv reżimową Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Kto myślał, że TVP to telewizja publiczna? 20.09.05, 14:20 Przeca wiadomo, że to telewizja partyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Dziś w prasie polskiej... 20.09.05, 14:23 Dzisiaj do Naszego_Dziennika dołączony jest na DVD film dokumentalny o kulisach obalania Rządu Jana Olszewskiego w 1992 roku. Jednym z głównych "aktorów" jest Pan Tusk. Film emitowany był już w 1995 r w TVP - później nałożono na niego embargo (po naszemu: cenzurę). Film jest też dostępny pod adresem: www.radiopoloniatoronto.com/Connections/nocna.zmiana.avi Dzisiaj w pracy uczestniczyłem w rozmowie wspólpracowników - raczej politycznych laików (więc i zwolenników układu liberalnego) - dwoje z nich (!) emocjonalnie zaczęło opowiadac wrazenia z obejrzenia tego filmu - dało się wyczuć, ze zmienili diametralnie postrzeganie przemian ostatnich 16 lat. ad Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Dziś w prasie polskiej... 20.09.05, 14:57 Adres to chyba zły podałeś, bo nie ma takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nie wprowadzaj w bład innych. 20.09.05, 15:14 Nie kłam - Tuskowi i Cimoszence nie dorównasz. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Dziś w prasie polskiej... 21.09.05, 07:06 zhk napisał: > > Adres to chyba zły podałeś, bo nie ma takiego... Trzy dni już prubuje i nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
arbaal Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 14:27 Możę w poniedziałek ale nie wiem czy to święto nastapi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koko_szalet Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 14:32 Ważne też kiedy i gdzie pogrzeb pisuaru, popłuczyn i ligi. Nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 14:45 Najbardziej to pewnie ten się wk..ia, bo już nigdy nic nie będzie znaczył... Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 14:46 To bez pogrzebu, to do rowu i zasypac!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 14:49 Nie wiem, bo się nie wybieram. I nie chcę wiedzieć gdzie będzie grób, bo nie zamierzam kupować kwiatów.. Odpowiedz Link Zgłoś
socjaldemokrata1 Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 14:56 A co będzie sie działo w TVP po wyborach ? Naprzemiam REKLAMA - PO - REKLAMA - PiS -REKLAMA - BĘC Odpowiedz Link Zgłoś
newsnews Re: Debata prezydencka: protest partii 20.09.05, 15:01 Oczywiście, zaraz po weselu Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
koko_szalet Za wpuszczanie 20.09.05, 15:14 mitomanów na wizję powinny być surowe kary. A telewizja publiczna to może się kształtować jak chce ale pod warunkiem że za pieniądze takich osób jak wypowiadający je człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś