miss.take A pierwsze przykazanie kodeksu to.... 03.10.05, 18:52 1. Nie bede opowiadal bajek o swoich konkurentach podczas kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jk49 Re: A pierwsze przykazanie kodeksu to.... 03.10.05, 19:03 Już jeden kodeks opracował - Kodeks Etyki Pracowników Miasta Stołecznego Warszawy. To drugie po Muzeum Powstania wielkie osiągnięcie Kaczora. Coś pięknego, śmiała się z niego cała Warszawa. Teraz wystarczy wpisać zamiast "pracownik m. st. Warszawy" "członek rządu" i gotowe. PIS nie ma programu, ale będzie miał kodeks etyki. I to jaki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: A pierwsze przykazanie kodeksu to.... 03.10.05, 19:34 Bardzo ładne i odkrywcze. Dziwne, że wcześniej magistrat w ogóle funkcjonował. um.warszawa.pl/v_syrenka/pp/kodeks.php Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: A pierwsze przykazanie kodeksu to.... 03.10.05, 20:17 A mnie interesuje, czy tylko o etyke otarl sie ten szubrawiec?Ma gotowy kodeksik, jak dokopywac rywalom ponizej pasa, jak bladzic i klamac, jak obrazac ludzi, a czy doczekam sie kodeksiku seksualnego dla normalnych kato-polakow? Moze jakies cenne, empiryczne wskazowki?Czekam z niecierpliwoscia na ciag dalszy monociagow intelektualnych, jednego z blizniakow. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 [...] 03.10.05, 20:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 19:17 Ciekawe jak sie to ma do sprawy Telegrafu Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 19:30 gosik_p napisała: > Ciekawe jak sie to ma do sprawy Telegrafu Off limits... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 19:21 slovas napisał: > Lech Kaczyński - wielki etyk! Najważniejsze że teatrzyk ładnie odegrany i > pokażą go w telewizji. Komedia. Jaka komedia? Zaraz mu się przyda na Marcinkiewicza. Posłem był, dorabiał sobie na boku jako konsultant w towarzystwie emerytów i rencistów. Kolegę miał szefa tamże. Zapomniał wpisać jak Cimoszka. Potem poprawił, ale nie poprawił. Kodeks Lecha w samą porę, bo jeszcze nie został premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman A ja na początku przeczytałem "..kodeks erotyczny" 03.10.05, 19:22 ..no ale tam to Kaczyński chyba nie za bardzo eksperymentuje, bo jego żona nie wyglada na rozanieloną.. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: A ja na początku przeczytałem "..kodeks eroty 03.10.05, 20:11 rafikman napisał: A ja na początku przeczytałem "..kodeks eroty > ..no ale tam to Kaczyński chyba nie za bardzo eksperymentuje, bo jego żona nie > wyglada na rozanieloną.. Głodnemu chleb na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
shtalman Po co 03.10.05, 19:39 Po co kodeks etyczny gdy Polska ma juz prawo i sadownictwo, konstytucja jest od tego. Przezroczystosc urzedu prezydenckiego i innych urzedow stworzyla by to samo tylko w praktyce, bo gdy zlodziejowi patrzy sie na rece to nie ukradnie. W takich dzialaniach lezy rozwiazanie korupcji a nie w glupich deklaracjach ze sie bedzie uczciwym. Transparency International o tym trabi od lat. Te kodeksy sa ponizajace bo zakladaja z gory ze wszyscy przy wladzy kreca (bo gdy wszyscy byliby uczciwi to kodeks niepotrzebny), a przeciez Kaczynscy zapewniali ze ich ekipa jest inna. Kaczynski ma byc prezydentem a nie bawic sie w filozofa. Te sprzecznosci budza obawy co do kompetencji kandydata na prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Po co 03.10.05, 20:08 shtalman napisał: >Po co kodeks etyczny gdy Polska ma juz prawo i sadownictwo, konstytucja jest od > tego. Przezroczystosc urzedu prezydenckiego i innych urzedow stworzyla by to samo tylko w praktyce, bo gdy zlodziejowi patrzy sie na rece to nie ukradnie. > takich dzialaniach lezy rozwiazanie korupcji a nie w glupich deklaracjach ze > sie bedzie uczciwym. Transparency International o tym trabi od lat. Te kodeksy > sa ponizajace bo zakladaja z gory ze wszyscy przy wladzy kreca (bo gdy wszyscy > byliby uczciwi to kodeks niepotrzebny), a przeciez Kaczynscy zapewniali ze ich > ekipa jest inna. Kaczynski ma byc prezydentem a nie bawic sie w filozofa. Te > sprzecznosci budza obawy co do kompetencji kandydata na prezia. Ty jesteś chyba jakiś burak wsiowy, bo kodeks etyki to wymóg standardowy. Prezie już byli i odchodzą w niesławie teraz będzie normalnie nie jak dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
antzu Re: Po co 03.10.05, 20:35 abba15 napisał: > Ty jesteś chyba jakiś burak wsiowy, > bo kodeks etyki to wymóg standardowy. > Prezie już byli i odchodzą w niesławie > teraz będzie normalnie nie jak dawniej. > Ty naprawdę napisałeś to na trzeźwo, bolszewiku z PiSu czy po prostu jesteś naćpany ? Jak tacy ja ty idioci dorwą się razem z Kaczyńskimi do koryta to faktycznie będzie tu "normalnie". Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Po co 03.10.05, 20:46 antzu napisał: > Ty naprawdę napisałeś to na trzeźwo, bolszewiku z PiSu czy po prostu jesteś nać > pany ? Jak tacy ja ty idioci dorwą się razem z Kaczyńskimi do koryta to faktycz > nie będzie tu "normalnie". Mogę ci tylko jedno poradzić, żebyś się przestał tak sadzić bo ci żyłka pierdząca pęknie i będzie bez ciebie piękniej Odpowiedz Link Zgłoś
antzu Re: Po co 03.10.05, 21:10 Myślisz, że idiotyczne wierszyki to sposób na dyskusję ? Chyba na nic innego cię nie stać hieno z PiSu. Nie trzeba być zbytnio inteligentnym żeby robić "karierę" w PiSie. Tam nie potrzebuja inteligentych tylko posłusznych i miernych. Pazernośc i chciwość to też cechy niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Po co 03.10.05, 21:14 antzu napisał: > Myślisz, że idiotyczne wierszyki to sposób na dyskusję ? Chyba na nic innego ci > ę nie stać hieno z PiSu. Nie trzeba być zbytnio inteligentnym żeby robić "karie > rę" w PiSie. Tam nie potrzebuja inteligentych tylko posłusznych i miernych. Paz > ernośc i chciwość to też cechy niezbędne. Wracaj na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Po co 03.10.05, 20:54 Normalniej czyli... ciemniej... A może całkiem ciemno.. normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Po co 03.10.05, 21:18 sclavus napisał: > Normalniej czyli... ciemniej... > A może całkiem ciemno.. normalnie... Dlaczego ty pytasz, choć każdy to wie? Uruchom szare komórki, wszystkie dwie! Odpowiedz Link Zgłoś
gss87 Przemowienie Kaczynskiego 03.10.05, 21:47 Patrzac na Kaczynskiego przemawiajacego w niedziele, a zwlaszcza na jego gestykulacje mialem wrazenie ze wzoruje sie na "panu z wasikiem". Te gesty, te przerwy miedzy slowami, intonacja - naprawde wypisz wymaluj "wasik". Brakuje mu tylko munduru w odpowiednim kolorze. Zreszta wcale mnie to nie dziwi, PiS to narodowi-socjalisci. Narodowe są ich korzenie z ZCH na czele, socjalistyczne - program gospodarczy. Chca zerwac z poprawnoscia gospodarcza, to jest najlepsze.... Zarabiasz tysiac, wydajesz 2 tysiace, skad masz brakujacy tysiac? Jak to skad!!! Ukradniesz !!! I to sie nazywa Narodowy Socjalizm w wydaniu PiS, a nie zaden solidaryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek131 Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 19:41 > Lech Kaczyński - wielki etyk! Najważniejsze że teatrzyk ładnie odegrany i > pokażą go w telewizji. Komedia. Do tej pory widzę raczej teatr ze strony Tuska. Kaczyński nie brał kościelnego ślubu tuż przed kampanią wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 20:01 slovas napisał: > Lech Kaczyński - wielki etyk! Najważniejsze że teatrzyk ładnie odegrany i > pokażą go w telewizji. Komedia. A Donald na prezydenta to dopiero komedia! Odpowiedz Link Zgłoś
antzu [...] 03.10.05, 20:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
r0zyk Czyzby spisek?!!! 03.10.05, 20:23 Szanowni Panstwo, Rzadko wypowiadam sie na forum,ale teraz chyba musze... Nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejow,ale to w jaki sposob traktuje sie w mediach kadydatow na prezydenta z drugiego czy trzeciego szeregu zakrawa na kpine! Ograniczmy sie do przykladu dwoch portali. Najpierw www.gazeta.pl. Mamy tam zabawe w "plebiscyt" pt."Wygraj wybory prezydenckie". Uczestnicy typuja wyniki czekajacych nas wyborow i podaja swoje preferencje wyborcze. TYLKO DLACZEGO ICH WYBOR OGRANICZA SIE TYLKO DO SZESCIU KANDYDATOW?!!! Komputery portalu nie poradzilyby sobie z obliczeniami dla wiekszej(PRAWDZIWEJ) liczby kandydatow? I prosze mi nie mowic, ze sa to kandydaci o najwiekszych szansach na wygrana - bo to nieprawda! Drugi przyklad www.interia.pl W zeszlym tygodniu pod adresem: wybory2005.interia.pl/prawybory odbywal sie sondaz sms-owy , w ktorym podawalo sie swoje preferencje wyborcze. Sondaz byl sprawiedliwy - mozna bylo glosowac na kazdego z kandydatow. Wyniki mialy byc prezentowane on-line. I co? Otoz w momencie gdy zdecydowana przewage w sondazu zaczal zdobywac KORWIN-MIKKE (tak!tak!) wyniki z portalu nagle zniknely. Nie ma sladu po samej zabawie, nie ma sladu po jej wynikach!!! Z tego co pamietam Korwin mial ok. 48% glosow, drugi Borowski ok.18%, dalej Tusk, Kaczynski. I co o tym sadzic?!!!!! Nie jestem wielbicielem Korwina, ale po czyms takim zaczynam watpic w elementarna przyzwoitosc mediow i chyba z przekory na niego zaglosuje. Pozdrawiam i zycze samodzielnych a nie sterowanych przez TV, radio, Internet decyzji wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Weź z przekory zagłosuj na Borowskiego :-) 03.10.05, 20:33 r0zyk napisał: > Szanowni Panstwo, > Rzadko wypowiadam sie na forum,ale teraz chyba musze... > Nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejow,ale ... > ... Z tego co pamietam Korwin mial ok. 48% glosow, > drugi Borowski ok.18%, dalej Tusk, Kaczynski. > I co o tym sadzic?!!!!! > Nie jestem wielbicielem Korwina, ale po czyms > takim zaczynam watpic w elementarna przyzwoitosc mediow i chyba z przekory na > niego zaglosuje. > Pozdrawiam i zycze samodzielnych a nie sterowanych przez TV, radio, Internet > decyzji wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czyzby spisek?!!! 03.10.05, 21:14 JHedyne co o tym można sądzić, drogi przedmówco, to tylko to jedno: siedziałeś na Interii.pl 24/24 i 7/7 no iklikałeś: korwin, korwin, korwin, korwin.... skądś przecież te 48% musiało się wziąć... n'est pas?? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Czyzby spisek?!!! 03.10.05, 21:21 Znalezienie bardziej pajacującego kandydata na polityka, niż JKM nie jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czyzby spisek?!!! 03.10.05, 21:40 uu1 napisała: > Znalezienie bardziej pajacującego kandydata na polityka, niż JKM nie jest > możliwe. A jednak się wydało: LECH KACZYŃSKI... Eh kaczeńce, złote kaczeńce.... Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re:L.Kaczyński i tak będzie prezydentem w I turze. 03.10.05, 22:04 A ty będziesz lizał łapy pod stołem i cienko skamlał... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:L.Kaczyński i tak będzie prezydentem w I turze 03.10.05, 22:05 Jesteś słaby i niegrzeczny. To dyskwalifikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re:L.Kaczyński i tak będzie prezydentem w I turze 03.10.05, 22:07 jollyroger3 napisał: > A ty będziesz lizał łapy pod stołem i cienko skamlał... Tylko i wyłącznie w przypadku gdybym był jolyroger... over... Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re:L.Kaczyński i tak będzie prezydentem w I turze 03.10.05, 22:10 sclavus napisał: > jollyroger3 napisał: > > > A ty będziesz lizał łapy pod stołem i cienko skamlał... > > > Tylko i wyłącznie w przypadku gdybym był jolyroger... over... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:L.Kaczyński i tak będzie prezydentem w I turze 03.10.05, 22:17 Gdyby tak się stało, byłaby to katastrofa dla Polski. Ale nie największa. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re:L.Kaczyński i tak będzie prezydentem w I turze 03.10.05, 22:16 sclavus napisał: > jollyroger3 napisał: > > > A ty będziesz lizał łapy pod stołem i cienko skamlał... > > > Tylko i wyłącznie w przypadku gdybym był jolyroger... over... głosujący na Kaczyńskiego.....wyjdziesz na cienkiego humorystę... albo wiejskiego odmieńca... a łapy pod stołem i tak będziesz za tydzień lizał...i psy wieszał na ciemnogrodzie...i to tyle twego Odpowiedz Link Zgłoś
jasjuretko Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 20:39 Bójmy się jedynie prawych i sprawiedliwych, Tych, co na sądy i karanie monopol mają, Tych, co kradną polski Sierpień, jak ukradli księżyc Tych, co bogatych skubią, a biednych za dziadów mają Strzeżmy się ludzi małych, gębą silnych Pomazanych przez Ojca Dyrektora Polska pełna dzisiaj „innych” Dajcie pług władzy, a brat z bratem ich zaora Ja katolik, ty katolik Ale jakiś taki lepszy Głowa ledwo ponad stolik Prawym jajem dużo większy Wybierzcie wodza, a ja tragedię wam zwieszcze Z ust złotych wielkie hasło pada gęsto Które z nich okaże się pierwsze: wolność, równość czy może braterstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
4xl Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 03.10.05, 20:48 Parodia, chyba wziął przeredagował wprowadzony przez siebie 23 sierpnia 2005r Kodeks Etyki Pracowników m.st. Warszawy. To kilka ogólnych typowo propagandowych punktów, których sedno należy do ogólnych zasad współżycia społecznego. Treść banalna, propaganda jak za najlepszych czasów rządów PRL: Kodeks Etyki Pracowników Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy Kodeks etyki określa zasady postępowania pracowników Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy. Przestrzeganie tych zasad jest gwarancją kompetencji, odpowiedzialności i wysokich walorów moralnych pracowników Urzędu m. st. Warszawy, a także urzeczywistnia wizję uczciwej, otwartej i przyjaznej społeczności lokalnej administracji samorządowej. Zasadami wyznaczającymi właściwą postawę zatrudnionych w Urzędzie Miasta Stołecznego Warszawy są: Zasada praworządności Zasada uczciwości i rzetelności Zasada jawności Zasada profesjonalizmu Zasada neutralności Zasada współodpowiedzialności za działanie. 1. Zasada praworządności Pracownik Urzędu m.st. Warszawy wykonuje swoje obowiązki ze szczególną starannością, zgodnie z obowiązującym prawem, mając na względzie interes publiczny. Podejmowane działania opiera na prawidłowo dokonanych ustaleniach, a uzyskane w wyniku prowadzonych postępowań informacje wykorzystuje wyłącznie do celów służbowych. 2. Zasada uczciwości i rzetelności Pracownik Urzędu m.st. Warszawy podczas wykonywania swoich obowiązków jest bezinteresowny i bezstronny, równo traktuje wszystkich obywateli, z poszanowaniem ich prawa do prywatności i godności. W przypadkach konfliktu interesu w sprawach prywatnych i urzędowych pracownik wyłącza się z działań mogących rodzić podejrzenia o stronniczość lub interesowność, a także nie podejmuje żadnych prac oraz zajęć, które pozostawałyby w sprzeczności z wykonywanymi obowiązkami. Zgłasza stwierdzone przez siebie przypadki niegospodarności, próby defraudacji środków publicznych oraz korupcji, a także inne fakty i działania budzące wątpliwości, co do ich celowości lub legalności. 3. Zasada jawności Pracownik Urzędu m.st. Warszawy, zwłaszcza gospodarujący środkami publicznymi, dokonuje czynności w sposób jawny oraz zgodny z przyjętymi standardami, a uzyskane informacje o charakterze publicznym udostępnia w pełnym zakresie z wyłączeniem informacji objętych ochroną przepisami prawa. 4. Zasada profesjonalizmu Pracownik Urzędu m.st. Warszawy wykonuje zadania sumiennie i sprawnie, wykorzystując w pełni posiadaną wiedzę i doświadczenie. Docieka prawdy i daje jej świadectwo swoim postępowaniem. Dba o systematyczne podnoszenie kwalifikacji zawodowych. 5. Zasada neutralności Pracownik Urzędu m.st. Warszawy nie ulega wpływom i naciskom, które mogą prowadzić do działań stronniczych lub sprzecznych z interesem publicznym. Dba o jasność i przejrzystość własnych relacji z otoczeniem. 6. Zasada współodpowiedzialności za działania Pracownik Urzędu m.st. Warszawy nie uchyla się od podejmowania decyzji oraz wynikających z nich konsekwencji. Udziela rzetelnych informacji, a relacje służbowe opiera na współpracy, koleżeństwie, wzajemnym szacunku, pomocy oraz dzieleniu się doświadczeniem i wiedzą. Godnie zachowuje się w miejscu pracy i poza nim, a swoją postawą nie narusza porządku prawnego w sposób powodujący obniżenie autorytetu i wiarygodności Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef6 ptasi kodeks...-instrukcja pływania w sadzawce 03.10.05, 21:37 kaczy bobek - kwa,kwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: ptasi kodeks...-instrukcja pływania w sadzawc 03.10.05, 21:59 Józiu ?? w główkę ci nie ziu ziu ?Którą ? Tą w której przynosisz 5 kg kartofli ze sklepu.. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef6 Re: ptasi kodeks...-instrukcja pływania w sadzawc 03.10.05, 22:44 Poeta - tylko głowa nie ta... --- Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 TROCHE SIE KACZOR WYGŁUPIŁ 03.10.05, 22:17 tym swoim kodeksem. Straci przez to pewnie wiele głosów. Dlaczego? Otóz dlatego ze jego elektorat w wiekszosci nie lubi glówkowac tylko uwielbia proste hasła typu sztacheta i kłonica. Na przykład: Prawo i Sprawiedliwosc: im zabierzemy a nam damy! I Kołtun na to idzie bo myśli ze to jemu dadzą! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Bingo. 03.10.05, 22:46 uu1 napisała: > Jolyroger et consortes. Ja już nie wydolę dłużej... Pozdrawiam racjonalnie myślących... Liczę na kolorowe sny... Może jutro Kaczory coś nowego wywiną... wybory tuż to i się im gotuje... Odpowiedz Link Zgłoś
linski4 .Kaczyński i jego etyka? 03.10.05, 22:38 I znowu burdel od początku. To zaczynasz listkiewiczową etykę. Ten niby twój przyszły premier ma na kącie kradzież skarbu państwa. a ty na tym budujesz etykę? Sam też nie jesteś święty, a listkiewicz na twiom terenie żyje i kradnie od lat. Ponadto macie jednakowo zdefiniowaną swoją chamickę etykę. Na podobnej, o ile nie takiej samej, chamicki Lenin zbudował w oparciu swoich bratów-swołoczy najpotężniejsze ludobójstwo i nędzę, nienotowaną nawet po napaści na Chamitów Kanaan. Odpowiedz Link Zgłoś
nhytgb PODOBNO NASZ NOWY PREMIER SKŁAMAŁ W 04.10.05, 00:30 OŚWIADCZENIU MAJĄTKOWYM......cIEKAWE CO WYMYŚLĄ KACZORY ...:))))) KODEKS ETYCZNY---ŚMIECHU WARTE..... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Hi. Dobranoc. 03.10.05, 23:00 Nie chcialam sie w...ciskac miedzy wodke a zakaske, ale instynkt kobiecy zadzialal; ) Chwilami nie potrafie go kontrolowac. Nie to, zebym specjalnie narzekala:). Dobranoc dla wszystkich z szeroko otwartymi oczami..nie tylko na kwestie polityczne...one tylko teraz doraznie sa miernikeim naszej inteligencji i wrazliwosci...nie bedzie cytata z literatury bo uu1 juz zaczyna mnie przedrzezniac; )) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Hi. Dobranoc. 03.10.05, 23:07 Nigdy bym nie śmiał. Jedynie literacko uściśliłem rozterkę. :-) Masz rację. Jak się nie chce żyć jedynie w "wymyślanym" świecie, trzeba być bardziej czujnym niz 007 K Miodowicz. Mój przedwcześnie zmarły przyjaciel mawiał - uważaj, sk...o szerzy się cichcem. Na pohybel wszelkiej maści parszywcom. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Czy jest tam?Wykonuj wyroki sądu Rzeczypospolitej 03.10.05, 23:18 Bo jak do tej pory to prawo i sprawiedliwość kaczorom spływają jak woda po piórkach. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Kaczyński przedstawił dzisiaj katechizm - a jutro 03.10.05, 23:37 opublikuje wlasna Biblie. Odpowiedz Link Zgłoś
santosubito Re: Kaczyński przedstawił dzisiaj katechizm - a j 03.10.05, 23:49 czy pamiętacie Orwella Folwark Zwierzęcy? Świnie też ustaliły swoje zasady... i "modyfikowały" je w zależności od potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Kaczyński przedstawił dzisiaj katechizm - a j 03.10.05, 23:58 santosubito napisał: > czy pamiętacie Orwella Folwark Zwierzęcy? Świnie też ustaliły swoje zasady... i > "modyfikowały" je w zależności od potrzeb. Ale przypomnij sobie jak skonczyły; )) Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: Kaczyński przedstawił dzisiaj katechizm - a j 04.10.05, 00:10 bio.mum napisała: > Ale przypomnij sobie jak skonczyły; )) Chodzi o to że nikt już nie mógł odróżnić świni od ludzi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Kaczyński przedstawił dzisiaj katechizm - a j 04.10.05, 00:16 saikokila napisał: > > bio.mum napisała: > > Ale przypomnij sobie jak skonczyły; )) > > Chodzi o to że nikt już nie mógł odróżnić świni od ludzi? :) O to tez..pamietam, ze na koncu byla jedna wielka rozpierducha (tzn. rewolucja:)). Chwilami marzy mi sie taka. Szczegolnie ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Kaczyński przedstawił dzisiaj katechizm - a j 04.10.05, 00:26 saikokila napisał: > Chodzi o to że nikt już nie mógł odróżnić świni od ludzi? :) Nie. Juz wiem...po konsultacjach i pobieznym przesledzeniu lektury juz wiem ze to kon-demokrata skonczyl w rzezni:( a w rzezni jak to w rzezni czas bezpowrotnie szybko mija..tu nie ma miejsca na myslenie, tu sie nie mysli tylko zabija...:( Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Kaczyński przedstawił dzisiaj katechizm - a j 04.10.05, 00:05 santosubito napisał: > czy pamiętacie Orwella Folwark Zwierzęcy? Świnie też ustaliły swoje zasady... i > "modyfikowały" je w zależności od potrzeb. Wiesz co? Czytalam to jakies 5 lat temu ostatnio. Swietny moment, zeby ponownie po Orwella siegnac. Pozdrawiam. A zastanawialam sie czy Nigdziebadz czy Fowles po raz trzeci na dobranoc; ) Teraz juz wiem co. Dzieki, pozdrawiam i dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 ale cyrk !!!! 04.10.05, 01:15 stachu44 napisał(a): > opublikuje wlasna Biblie. i wreczy ja papiezowi ,by wiedzial jak pasc owieczki!! ma przeciez takie samo prawo do tego jak narzucac "kodeks.." premierowi mimo,ze jak sam twierdzi kandyduje jako administrator a nie dzialacz partyjny - co jeszcze mozna by zrozumiec - i jest dopiero kandydatem na prezydenta a nie juz prezydentem a przyszly premier przyjmuje publicznie "zalecenia" od .... no wlasnie ,od kogo ??? twierdzac jednoczesnie ,ze nie bierze udzialu w kampanii prezydenckiej Curwa Ale Kyrk !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: L.Kaczyński przedstawił kodeks etyczny 04.10.05, 00:33 slovas napisał: > Lech Kaczyński - wielki etyk! Najważniejsze że teatrzyk ładnie odegrany i > pokażą go w telewizji. Komedia. masz rację tak samo to widze, mało tego, pamietam jak towarzysze przekazywali sobie wytyczne plenum komitetu centralnego słowami: "tow. prmierze w imieniu komitetu centralnego naszej partii przekazuje wam wytyczne jak rzadzic dla poprawy życia mas pracujących miast i wsi...." Odpowiedz Link Zgłoś
baldrik Kaczor Samozwaniec? 04.10.05, 00:47 Czy wolno spytać, jaką rangę ma ów dokument, z takim namaszczeniem przyjęty przez przyszłego premiera. Czy mam rozumieć, że pan Kaczyński, z własnego nadania, już stanowi prawo i niepotrzebny mu do tego ani parlament, ani żaden tam proces legislacyjny? Rozumiem, że wracamy do dekretów? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Kaczor Samozwaniec? 04.10.05, 00:56 baldrik napisał: > Czy wolno spytać, jaką rangę ma ów dokument, z takim namaszczeniem przyjęty > przez przyszłego premiera. Dla Kaczynskiego, Dorna i "Premiera" Marcinkiewicza zapewne ogromna.A to z tego powodu, ze sami go napisali, dopiescili i w kolku wzajemnej adoracji stwierdzili, ze pod wzgledem interpukcyjnym i merytorycznym jest picus - glancus. Czy mam rozumieć, że pan Kaczyński, z własnego nadania, już stanowi prawo i niepotrzebny mu do tego ani parlament, ani żaden tam proces legislacyjny? I wlasnie to mi spac nie daje, ze Polacy w wolnych wyborach popra jego dyktatorskie zapedy. Rozumiem, że wracamy do dekretów? Nie slyszales jak na ktorejs z konwencji (chmj wie czegodotyczacej) porownywal sie do Pilsudskiego, Napoleona i Papieza? Jakaz to ludzie maja wybiorcza pamiec: ( Odpowiedz Link Zgłoś
baldrik Re: Kaczor Samozwaniec? 04.10.05, 01:33 Czyli tak, pan Lech "spieprzaj dziadu" Kaczyński, całkiem prywatnie i w wolnych chwilach zamiast wierszyka na imieniny mamusi napisał sobie kodeks urzędniczej etyki. Okazuje się potem, że przyszły premier polskiego rządu uznaje to za doniosły fakt, który daje początek odrodzeniu państwa. Co prawda, nadzwyczaj sprawnie i na zawołanie udajacy idiotę Marcinkiewicz wie, że może sobie tym kodeksem podetrzeć tyłek i ze to samo zrobią tysiące urzędników, dla których złote mysli Kaczyńskiego póki co znaczą tyle samo, co czerwona książeczka Mao Tse Tunga, czyli nic, no ale budowanie wizerunku wodza jest przeciez najważniejsze. Mówi sie , że jedną z niewielu rzeczy, która może zaszkodzić politykowi jest smieszność. Pan Kaczyński i jego swita niebezpiecznie i beztrosko balansują na jej krawędzi. Naprawdę mam nadzieje, że się nie opamietają. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Kaczor Samozwaniec? 04.10.05, 02:22 baldrik napisal:Czyli [ciach]...pozwolilam sobie Twojego posta skopiowac do ulubionych. Nie bede uzasadniac (o tej porze) dlaczego tak uczynilam. Jakie sa kaczki, kazdy widzi.Po prostu nic dodac nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum [...] 04.10.05, 02:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 WIDAĆ, ŻE RACJA JEST PO STRONIE PIS!!! 04.10.05, 02:07 PO nawet sie nie chce nic robić. PiS ciągle pokazuje swoje opracowania, bo po prostu chce coś zrobić. W inicjatywach PiS widać, że ta formacja powoduje sie racja moralną i naprawdę chce coś zmienić - są rzutcy, kreatywni, twórczy i AUTENTYCZNI!!!- to na nich stawia dziś historia! Tusk na tle AUTENTYZMU KACZYŃSKIEGO wygląda sztucznie i nijako, i bawi sie tylko socjotechnicznie I NIEŁADNIE ZRESZTĄ - WYSTARCZY PRZECZYTAC DEBATE W fAKCIE (W PIĄTEK I PONIEDZIALEK) Brawo PiS - z Wami zmienimy ten kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
dziwak4 Re: WIDAĆ, ŻE RACJA JEST PO STRONIE PIS!!! 04.10.05, 02:36 Ale macie tam tych politykow zakichanych. Cala Polske w tym wszystkim widac jak na dloni. Glupota,prywata,pozorowana wiara,zazdrosc,zawisc, w koncu poskie bagno. Do spowiedzi!!! I to wszyscy! do jasnej niebieskiej (panienki zreszta). Gnoj. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 PiS chce wiele a na pierwszym miejscu WŁADZY 04.10.05, 08:02 Ekonomiści rwą włosy z głowy czytając propozycje PiS ale dla takiego tumana jak ty to bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jk49 Re: WIDAĆ, ŻE RACJA JEST PO STRONIE PIS!!! 04.10.05, 08:05 A Ty wiesz, co to za opracowania? Oprawione w skoroszyt kilka kartek, z których nic a nic nie wynika? Naprawdę nie o to chodzi PISowi, żeby coś zrobić, tylko żeby zdobyć władzę. Przecież już to przerobiliśmy w Warszawie - piękne hasła i obietnice przed wyborami na prezydenta Warszawy trzy lata temu - zdobycie zaufania 60% wyborców - i kompletna nieudolność rządów w stolicy, co poskutkowało, że w tych wyborach PIS przegrał BEZAPELACYJNIE w Warszawie. O fachowcach PIS-u nie wspomnę, przecież to ci sami, którzy już próbowali w AWS. The bill1 - jeśli Ci wystarczy pomachanie przed nosem świstkiem, który nazwano opracowaniem - to naprawdę jesteś niezwykle żałosny. Jak cały PISowski elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: WIDAĆ, ŻE RACJA JEST PO STRONIE PIS!!! 04.10.05, 08:11 No tak PIS przegrał wybory w Warszawie... I dlatego J.Kaczyński uzyskał prawie 400 tys.głosów w Warszawie właśnie.. Najwięcej ze wszystkich kandydatów startujących w wyborach.. Jestes bardzo wiarygodny..na Białorusi Odpowiedz Link Zgłoś
atka5 Re: Nie masz racji 04.10.05, 08:39 Platforma zdecydowanie wygrała w Warszawie, to prawda - PO - 42,96% PIS - 22,27% To, że Kaczyński zdobył najwięcej głosów wynika tylko z tego, że wśród kandydatów PIS-u nie było kogo wybrać, więc ci, którzy głosowali na PIS stawiali krzyżyk przy J.Kaczyńskim. Inaczej sprawa wyglądała z PO, która miała na liście, zdaniem wyborców, więcej ludzi godnych zaufania i dlatego głosy się nie skumulowały na jednej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: Nie masz racji 04.10.05, 08:48 W Warszawie był tylko jeden mandat poselski i cztery senatorskie... I tylko tyle mogło być skreśleń na listach.. Możesz wytłumaczyć w jaki sposób wygrała PO?I Odpowiedz Link Zgłoś
ermo Re: Nie masz racji 04.10.05, 08:57 wejdz na strone www.pkw.gov.pl - mandaty mandatami, a procent oddanych glosow procentem... to dosc skomplikowane, ale faktycznie - PO wygrala wybory w wawie... Odpowiedz Link Zgłoś
ermo Re: Nie masz racji 04.10.05, 09:14 no i przede wszystkim: czlowieku - jaki jeden mandat w wawie? mogles skreslac jednego kandydata na posla, ale mandatow z okregu warszawa I bylo 19... co oznacza, ze z tego okregu do sejmu dostalo sie 19 poslow... ilu z kazdej partii? no wlasnie - i tu mamy do czynienia z glosowaniem na partie (a nie jak proponuje m.in. PO glosowaniem wiekszosciowym, bezposrednio na kandydata) i przypadkami, kiedy kandydat, ktory dostal wiecej glosow od np. kandydata PiS-u, do Sejmu mogl nie wejsc (mimo, ze jego partia do Sejmu sie dostala), a kandydat PiS-u mogl... w okregu podwarszawskim, gdzie do 'podzialu' bylo 11 mandatow, takie sytuacje mialy miejsce... w wawie np. sdpl otrzymalo prawie 7% glosow, wiecej niz LPR - niecale 6... ale jak wiemy, nie przekroczylo 'krajowego' wyniku 5%... w kazdym razie w wawie PO zebralo 33% i 8 mandatow, a PiS niecale 30% i 7 mandatow... PO wygralo wybory w wawie... wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/M/19.htm Odpowiedz Link Zgłoś
atka5 Re: Nie masz racji 04.10.05, 09:17 No więc jeśli nie rozumiesz to wytłumaczę ci to dokładnie. Stawiasz krzyżyk tylko przy jednym nazwisku, czyli wybierasz tylko jedną osobę z np. dziesięciu, które znajdują się na liście danego ugrupowania. Jeśli wszyscy znają nazwisko JK, a nic im nie mówią inne, albo nie mają o nich dobrego zdania, stawiają krzyżyk przy JK. Czyli, krótko mówiąc 90% spośród tych którzy wybrali PIS stawiało ten krzyżyk przy JK. Ci, którzy głosowali na Platformę podzielili swoje głosy między HGW i kilka innych osób z listy, czyli HGW dostała 40%, X- 35%, a Y - 25%. Wydaje mi się to proste do zrozumienia. No ale może nie dla elektoratu PIS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Proponuję wprowadzić w Polsce zasady Koranu 04.10.05, 07:59 Koran jeszcze lepiej niż Radio Maryja czy o. Rydzyk ingerują w życie społeczne i prywatne. Koran dla PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
imhotep8 Kodeks etyczny? Prawo i Sprawiedliwość? 04.10.05, 08:03 Kupiłem dzisiaj GW,a w środku reklama Co to prezydent Warszawy zrobił dla miasta (o przepraszam ma zamiar zrobić). Pytanie za czyje to pieniądze? Wydaje mi się, że za nasze bo jest podpisana Prezydent Miasta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Czy znacie opinie ekonomistów na program PiS? 04.10.05, 08:05 To lepiej poznajcie zanim będzie za późno! Odpowiedz Link Zgłoś
ermo co raz bardziej mnie pan brzydzi 04.10.05, 08:27 panie kaczynski... i mam nadzieje, ze mimo tych ostatnich sondazy brzydzi pan wiekszosc polakow... za kogo Pan nas ma? za idiotow? najwyrazniej, dowody tego dawal pan juz wielokrotnie... ale to co odgrywa pan teraz to jest wyjatkowo zalosna tragikomedia... do k... nedzy, czy ten kraj w koncu bedzie mial prezydenta, za ktorego nie trzeba sie wstydzic? bo na rzadzie juz postawilem krzyzyk... Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 [...] 04.10.05, 08:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oldyeboos Re: L.Kaczyński prezydentem RP 04.10.05, 08:57 O! ponad dwadzieścia postów wyparowało bez śladu...no cóż mamy wolność słowa..dla poprawnych hi hi hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
gelarth nie zna go a już deklaruje że będzie stosował??? 04.10.05, 09:13 nie zna go a już deklaruje że będzie stosował???Dziwne - otrzymał pierwszy egzemplarz, nie czytał i w ciemno obiecał ze będzie stosował. Już w takim razie widzę że samodzielny premier będzie w ciemno popierał wszystko co napiszą Kaczyńscy - nawet jak nie będzie wiedział co napisali - poprze przed przeczytaniem Odpowiedz Link Zgłoś