Dodaj do ulubionych

Pielęgniarki maltretowały wcześniaka

• inquisition GŁUPOTĘ PIELĘGNIAREK TRZEBA NAPIĘTNOWAĆ ALE... 12.10.05, 14:15
      Trzeba napiętnować bo naraziły malucha na poważną utratę zdrowia

Ale co z głupotą dziennikarzy? Robią oni z powodu dwuch idiotek, które nie
      miały (najprawdopodobniej) wszystkim pielęgniarkom nawet tym najlepszym opinię
      sióstr Mengele
      • inquisition Większość pielęgniarek dobrze wykonuje swoją pracę 12.10.05, 14:20
        Pielęgniarki pracują w PL za g**niane pieniądze, a ich praca wymaga
        poświęcenia, zdrowego rozsądku i... nerwów.

Niech sie taki redaktorek z GW zajmie przez miesiąc min wynoszeniem kup spod
        pacjentów to przestanie p***dolić głupoty
        • kyoto_smile Re: Większość pielęgniarek dobrze wykonuje swoją 12.10.05, 14:36
          jak sie nie chce zostac pielegniarka / bo w glowce puuusto / to sie czlowiek
          UCZY i idzie na medycyne, by zostac lekarzem.
          a jesli sie czlowiek nie uczy, to moze miec tylko do siebie pretensje, ze cyt.:
          wynosza kupy spod pacjentow. no bo przepraszam, ale jezeli takie idiotki jak te
          mialyby o czyms wazniejszym niz rzeczone wyniesienie kupy decydowac, to obawiam,
          se umieralnosc wynosilaby w szpitalach 95%.
          jesli na tym zdjeciu byloby moje dziecko, to juz bym zadbala o to, by za
          ew.nastepstwa ich debilizmu placily z wlasnej kieszeni do konca zycia
        • visenna2 Re: Większość pielęgniarek dobrze wykonuje swoją 12.10.05, 14:41
          To, że maja taką pracę nie upoważnia ich do traktowania wcześniaka jak lalki do
          zabawy.
          Ja też nie lubię swojej pracy, ale to nie powód, żebym traktowała kogoś jak
          rzecz.
        • z.sadystka Re: Większość pielęgniarek dobrze wykonuje swoją 12.10.05, 16:13
          ...i pewnie wsadzi sobie w ramach odprężenia psychicznego od myśli, jak związać
          koniec z końcem do pierwszego dziecko w kieszeń
      • bieetka Re: GŁUPOTĘ PIELĘGNIAREK TRZEBA NAPIĘTNOWAĆ ALE.. 12.10.05, 14:24
        Ty chyba nie rozumiesz powagi sytuacji. Tu nie chodzi o głupotę pielęgniarek
        ale o konsekwencję tej głupoty dla tych dzieci/dziecka. Takich lub podobnych
        sytuacji mogło być więcej. Należałoby sprawdzić czy jakieś wcześniaki umierały
        z niewyjaśnionych przyczyn na tym oddziale.
        Powinno Cię przerazić tak jak tego fotografa i dziennikarzy kogo zatrudniasz za
        swoje pieniądze.
    • glagla2 Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:16
      KOSZMAR TO MAŁO POWIEDZIANE,TAKIE "PIELĘGNIARKI" TO HORROR W POLSKIEJ SŁUŻBIE
      ZDROWIA
    • eswu74 Re: Dozywotni zakaz wykonywania zawodu !!!!!!!!!1 12.10.05, 14:18
      Skierować obydwie debilki na leczenie psychiatryczne, kto wie co wyprawiały przedtem psychopatki...I to podobno ludzie są gatunkiem nr.1, sam mam dzieci i wiem jedno gdyby to było moje dziecko to... dostałbym dożywocie !!!!
    • kisielki Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:21
      Czy maltretowanie to nie za duże słowo? Nie chce bronić tych pań, bo na pewno
      wykazały się głupotą do kwadratu, zwłaszcza że jak czytam kawałek dalej takie
      maluszki są bardzo delikatne i bardzo narażone na urazy, ale jednak chyba z tym
      maltrtowaniem to lekka przesada. Od razu wspomnę że tez jestem mamą, moje
      bliźniaki na szczęscie urodziły się dość duże, a te zdjęcia by mnie nie
      zbulwersowały gdyby nie to z kieszenią!! To na pewno była przesada!! I to jedno
      wskazuje że panie sobie urządziły zabawę!Pozostałe mogłyby uchodzić od biedy za
      swego rodzaju dokumentację pracy... Wspólczuję rodzicom tego maleństwa. A
      właściwie wszystkim rodzicom maleństw z tego oddziału...
      • felinecaline Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 14.10.05, 13:50
        Nie, maltretowanie to kalka jezykowa z francuskiego (mal traiter =
        doslownie "zle traktowac"). W katowickim przypadku zlamane zostaly wszeklie
        reguly postepowania z wczesniakiem tak w sensie "technicznym" jak i moralnym i
        nie ma na to zadnego tlumaczenia. Kazdy gest medyczny czy pielegnacyjny, kazdy
        zabiego jest dokladnie skodyfikowany i opisany i wylacznie tak jak to jest
        ujete w normach winien byc wykonywany. Nie ma miejsca na zadne fantazje rodem z
        chorej wyobrazni. Nawet wczesniak tez ma prawo do tego, co sie w karcie praw
        czlowieka zwie "godnoscia osobista" i prawa do obrazu wlasnej osoby -
        zauwazcie, ze media "litosciwie mozaikuja twarze pielegniarek a twarzyczka
        dziecka jest wciaz pokazywana w calej ostrosci. O ile dokladnie sledzilam afere
        w tv to fotograf przed skontaktowaniem z GW byl na policji, ktora "dala mu
        wolna reke" odnosnie dalszego postepowania ze zdjeciami. Juz tu byl blad, bo
        natychmiast powinno byc wdrozone sledztwo.
    • mama_igora Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:24
      Nóż otwiera się w kieszeni. Gdyby moje dziecko tam leżało, miałabym ochotę je
      zabić.
    • asia7400 Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:26
      to jest okropne co uroiło się w ich głowach
    • okropa teraz juz wiemy... 12.10.05, 14:27
      ...dlaczego jest to oddzial PATOLOGII....
    • wojtek2784 Re: Głupota ludzka jest kosmiczna jak człowiek... 12.10.05, 14:29
      To klasyczny przykład głupoty ludzi , którzy tak naprawdę nie są aż tacy źli.
    • alza22 Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:29
      "Sześć zdjęć układa się w sekwencję zdarzeń. Na zegarze na ścianie widać, że
      jest wpół do pierwszej w nocy." PISZE SIE POL DO PIERWSZEJ

• zx81s Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:58
        Nie wymagaj od dziennikarzy "Gazety" zbyt dużo. Pisać każdy może, a egzaminów
        dopuszczających ich do zawodu nie ma i nie będzie.

Jestem wstrząśnięty tym, co zobaczyłem. Moja córka, choć nie była wcześniakiem,
        przeleżała w inkubatorze dwa dni. Nie wyobrażam jej sobie w łapach tych
        idiotek.
      • yane.yane Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 15:13
        Oj trzeba było najpierw sprawdzić w słowniku, a potem się wymądrzać :/ Obie formy są poprawne i dopuszczalne.
        • zx81s Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 15:27
          Masz rację, zagalopowałem się. Biję się w piersi.
          Ale zdarzają się "Gazecie" inne kwiatki: "uczeń maturalnej klasy", "osobowy
          pociąg do Łodzi", no i choćby tabuny nieśmiertelnych "cywili". Stąd moja
          reakcja.
          • marakuja1 Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 16:17
            zx81s napisał:
            > Masz rację, zagalopowałem się. Biję się w piersi.

bardzo mądry profesor p. Miodek powiedział kiedyś, że język ewoluuje i jeśli
            forma błędna jest nagminnie używana przez ogół, to staje się formą poprawną.
            Tak była ze słowem "swetr", którego poprawna początkowo brzmiała "sweter".
            Teraz obie formy są dopuszczalne.
            • zx81s Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 16:21
              I właśnie wtedy można od razu bezbłędnie odróżnić gmin od elity.
    • lusia38 Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:30
      koszmar to mało powiedziane, ciekawe jakby wyglądały w tych białych fartuszkach
      na krześle elektrycznym?
    • evonka Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:31
      usuńcie te zdjęcia z artykułu....
      tego się nie powinno pokazywać, to są sceny przemocy!
    • sitekela Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:32
      To jest nieludzkie, obie panie powinny zostać dożywotnio pozbawione prawa
      wykonywania zawodu. Słowa uznania należą się PANU z zakładu fotograficznego, za
      właściwą postawę.
    • piesek.leszek Pokolenie JPII w akcji 12.10.05, 14:36
      Już wolę afery SLD
      • gg1968 Jeszcze ciągle rządzi SLD ... 12.10.05, 16:12
        ...po co mieszasz do tego politykę? To poprostu zwykły bandytyzm!
    • drt_xl Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:37
      To skandal. Urodziłam dwójkę dzieci. Obydwoje byli wcześniakami.Syn ważył 1350,
      córka 1540. NIe wyobrażam sobie, aby ktokolwiek w taki sposób postępował z
      moimi dziećmi. Chyba bym "udusiła" je własnymi rękami. To są takie maleństwa że
      strach ich dotykać a co dopiero mówić o tym co robili z tym maleństwem.
    • destina Czy to nie jest 2 różnych dzieci? 12.10.05, 14:42
      O ile mnie oczy nie mylą to na zdjeciach jest 2 różnych dzieci
      zabawę sobie znalazły...nie ogarniete kobiety
      i daj się tu połozyc do spzitala...
    • kaczusia jeszcze coś 12.10.05, 14:43
      mam nadzieję że uda się ustalić to dziecko, mimo asekuracyjnych wypowiedzi
      dyrektorki, że nie da się tego zrobić. Rodzice powinni pozwać szpital o
      odszkodowanie, może wtedy zrobią w nim porządki z personelem. Druga rzecz,
      nazwiska tych kobiet powinno się upublicznić. "Gazeta" pokazała zdjęcia
      okrojone, w telewizji widziałam fotki z "Faktu" - widać na nich szeroko
      uśmiechnięte dwa potwory. A skoro widać, to powinno się podać ich personalia,
      ciekawe czy nadal miałyby takie uśmiechnięte gęby jak wtedy, gdy poniżały to
      maleństwo.
    • hedwis Re: Cos w tym jest 12.10.05, 14:48
      Moj tata lezal w szpitalu, nie potrzebna byla zadna kroplowka, nagle w nocy
      godzina 2:00 wpada pielegniarka z kroplowka mylala ze tata mocno spi i jak
      otworzyl oczy to ona szybko wyciagla igle i w nogi z ta kroplowka. Sie
      zastanawiam czy z nudow takie rzeczy robi sie czy chciala pozbawic zycia cyrki
      doslownie tzreba bardzo uwazac co podaja bo jak czlowiek nie wie to tragedia.
    • maciekkrzeszewski Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:49
      za takie rzeczy to ja bym nie mial skrupulow zadnych do najgorszych z mozliwych
      kar i chcialbym aby w przyszlosci to z ich dziecmi takie sesje zobaczyc ciekawe
      jak by sie poczuly dla mnie te kobiety to nie ludzie to po prostu "to cos"
    • espada Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:53
      Dlaczego mamy pozostać obojętni? katowiczanie, nie możecie wziąć sprawy w swoej
      ręcę i zabić ewentualnie zgwałcić córki Pielęgniarki? A może jesteście w
      katowciach Volksdeutschami?

• me-e NIC TYLKO...CIERPIENIE 12.10.05, 14:54
      ...od samego momentu poczecia
      • espada KATOWICE - SPADKOBIERCY HITLERYZMU 12.10.05, 14:55
        Dlaczego mamy pozostać obojętni? katowiczanie, nie możecie wziąć sprawy w swoej
        ręcę i zabić ewentualnie zgwałcić córki Pielęgniarki? A może jesteście w
        katowciach Volksdeutschami?
      • me-e Re: NIC TYLKO...CIERPIENIE 12.10.05, 15:34
        me-e napisał:

> ...od samego momentu poczecia

...Zwłoki noworodka w rzece koło Pruszcza
        PAP 13:20

Zwłoki noworodka znaleziono niedaleko Pruszcza Gdańskiego. Ciało dziewczynki
        pływało w rzece - poinformowała policja.

Funkcjonariusze z Pruszcza ustalają okoliczności śmierci dziecka, które - jak
        ustalono - urodziło się około tydzień temu. Sekcja zwłok wykaże, czy urodziło
        się ono żywe.

Policja poszukuje matki dziewczynki. (ck)
    • carola274 Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 14:58
      sama mam 4miesięczne dziecko to jakiś koszmar w wielu szpitalach dzieją się
      takie rzeczy.Najwyższy czas coś z tym zrobić. Trzeba je ukarać pozbawić
      wykonywania zawodu.Co winne jest małe dziecko, mogły je czymś zakazić gołymi
      rękoma je dotykały.Co jest z tymi ludzmi kompletnie zaczynają bzikować.
      • me-e ZAGLADA ZBLIZA SIE DUZYMI KROKAMI... 12.10.05, 15:04
        ...tzw. cywilizacje juz wali...wiec natura przyjdzie z pomoca...dwudziestu
        procent z was nie zostanie...i wszystko zacznie sie od nowa...juz sie nie moge
        doczekac...
    • aga.pp5 Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 15:04
      nóż się w kieszeni otwiera mam bliżniaczki,które są wczwśniakami...
      Gdyby nie daj Boże coś takiego stało się z moim maleństwem to nie ręczę za
      siebię.. Współczuję matce tego brzdąca ona teraz dopiero przechodzi piekło.
      Trzymaj się dziewczyno trzymam kciuki za ciebie i twoją kruszynkę. GUGA
    • wieslawa4 Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 15:05
      Jestem ciekawa czy gdyby to było ty pań dziecko to też tak by się zachowały?
      Ukarać? To mało Pozbawic prawa wykonywania zawodu dożywotnio i wsadzic do
      więzienia na 10 lat. Wieslawa
      • espada [...] 12.10.05, 15:08
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kchamik Re: Pielęgniarki maltretowały wcześniaka 12.10.05, 15:06
      Te dwie pielęgniarki powinny odpowiadać za naruszenie etyki zawodowej, oraz
      narażenie życia tego maluszka. Jak tak można?!!!!!!!!!!!!! Dorosłe
      osoby!!!!!!!!!!!!! Dodatkowo należało by je ukarać za głupotę. Robić zdjęcia,
      zachowując się w ten sposób. Czuły się niedowartościowane? Cierpiały na brak
      popularności? Nie pojmuję takiego zachowania.
    • minia1000 idiotki 12.10.05, 15:10
      bezmózgie kreatury. jak można coś takiego zrobić ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka