bateau1 22.10.05, 22:36 Gratulacje Rafale. Słuchałem Twojego wykonania koncertu fortepianowego e-moll i myślę,że wygrałeś zasłużenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melinek Wygrał młody Chopin tylko z prostym nosem. 22.10.05, 22:50 Tez gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 BRAWO NAKŁO,BRAWO BYDGOSZCZ 23.10.05, 00:38 BRAWO RAFAŁ ! BRAWO NAKŁO ! BRAWO BYDGOSZCZ ! Odpowiedz Link Zgłoś
lightny Re: Rafał Blechacz, zwycięzca XV. Międzynarodoweg 23.10.05, 00:56 Gratulacje , jesteśmy szczęśliwi i dumni, już czekamy na koncert z Twoim udziałem na którym będziemy mieli zaszczyt być za tydzień. Dziekujemy za piękne chwile i łzy wzruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Trochę nawet przypomina Chopina z wyglądu. 23.10.05, 07:36 Gratulacje, bardzo się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaczech1988 Gratulacje 23.10.05, 13:51 ja rowniez bardzo sie ciesze, ze wygral Polak SUPER! P.S. On niewyglada na 20 lat... Agus :) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnagwiazda [...] 23.10.05, 14:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e LEPSZY OD CHOPINA... 23.10.05, 15:33 ...naormalnie, jakby- byl polaczony z fortepianem ...pempowina... Odpowiedz Link Zgłoś
yardpl Re: LEPSZY OD CHOPINA... 24.10.05, 12:02 No tak, wszyscy pomijają ważny fakt. Nie zapominajmy o tym, że on (wszyscy uczestnicy konkursu, a raczej tej "Olimpiady zręcznościowej") tylko wykonuje te dzieła. Jury uznało, że nasz uczestnik zrobił to (wykonał) najlepiej. A od Chopina lepszy może być TYLKO lepszy KOMPOZYTOR. A to już trudniejsze do ustalenia. Sztuki nie zmierzysz, zręczność tak. Nie zpominajmy, że dzieła Chopina musiał najpierw Fryderyk Chopin WYMYŚLEĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
anggie Re: Rafał Blechacz, zwycięzca XV. Międzynarodoweg 23.10.05, 17:57 Rafal!! Serdecznie Ci Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
bbartek555 Re: Rafał Blechacz, zwycięzca XV. Międzynarodoweg 23.10.05, 17:59 SERDECZNE GRATULACJE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes Re: Rafał Blechacz, zwycięzca XV. Międzynarodoweg 23.10.05, 19:40 ten konkurs jest dla mlodych i zdolnych. I wygral mlody i zdolny. Ladnie go uczesali ,tak a'la mlody Chopin:-0) Ale czy Rafal nie jest zydowskiego pochodzenia/? Tak wyglada/ Odpowiedz Link Zgłoś
step44 Re: Rafał Blechacz, zwycięzca XV. Międzynarodoweg 25.12.05, 17:05 sauternes napisała: > ten konkurs jest dla mlodych i zdolnych. I wygral mlody i zdolny. > Ladnie go uczesali ,tak a'la mlody Chopin:-0) > Ale czy Rafal nie jest zydowskiego pochodzenia/? Tak wyglada/ *********************************** Do jasnej cholery - jakie to ma znaczenie??? Jak bardzo ublizajace, bzdurne i zupelnie pozbawione sensu jest takie pytanie to ty sobie z pewnoscia sauternes nie zdajesz sprawy!! Wypchaj sie i idz do diabla z ta twoja mania antysemicka! Zaloz sobie w innym miejscu inny link i nie osmieszaj siebie samego. Dla mnie najwazniejsze, ze Rafal wspaniale gra i potrafi wzruszyc do lez co mi sie wlasnie dzisiaj zdarzylo sluchajac w Jego wykonaniu Poloneza As-dur na TVP POlonia. Gdybys ty, SAUtermes potrafil zagrac chociaz jeden prosty utwo Fr.Ch. nie stawialbys tu takich glupich pytan! Pozdrawiam wszystkich prawdziwych milosnikow muzyki Fryderyka Chopina. Step44 Odpowiedz Link Zgłoś
klavdja Re: Rafał Blechacz, zwycięzca XV. Międzynarodoweg 23.10.05, 21:39 Bravissimo Rafal, complimenti e congratulazioni dall'Italia. Wszystkiego nailepszego zycie, Claudia Romagnoli Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislawb1 Re: Rafał Blechacz, zwycięzca XV. Międzynarodoweg 23.10.05, 22:15 GRATULUJĘ Rafale. Coś pięknego. Jestem pod wrażeniem, słuchałem Twojego wykonania jak małe dziecko, z otwartymi ustami :) Już dzisiaj czekam kiedy będę mógł wysłuchać muzyki Chopina w Twoim wykonaniu i obejrzeć Twój koncert w Filharmonii Bydgoskiej. Pozdrawiam. Tak trzymaj!!! Zdzisław Odpowiedz Link Zgłoś
ferris.b Re: Rafał Blechacz, zwycięzca XV. Międzynarodoweg 24.10.05, 11:17 I dobrze, ze wygral 'czlowiek znikad', nie z warszawskiej akademii ktora ma sie za pepek swiata. ale tez przykre jest to jaki zasciankowy jest ten nasz konkursik. bylem na ogloszeniu wynikow - co za wiocha, co za amatorszczyzna. wstyd mi bylo. wstyd. no i tez przykro ze mamy na tym konkursiku smutna tradycje uwalania ekspresyjnych pianistow. pogorelich, sultanow, yamamoto. szkoda. ale dla pedagogow najwazniejsza jest wiernosc tekstowi (ppolecam wywiad z jablonskim w gazetce festiwalowej w ktorej ten artycha porywa sie na krytyke rubinsteina i horowitza za brak wiernosci tekstowi!, co za skandal! co za kretyn!) Odpowiedz Link Zgłoś
ryba543 Re: Rafał Blechacz, zwycięzca XV. Międzynarodoweg 24.10.05, 15:51 Zaczarował mnie tego wieczoru, wprowadził w świat harmonii i doskonałości tylko nie wiem czy Chopin za sprawą Rafała czy Rafał za sprawą Chopina. Dziękuję i gratuluję. Zazdroszczę Pani profesor mozliwości kształtowania takiego talentu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kantyna Re: Rafał Blechacz, zwycięzca XV. Międzynarodoweg 17.11.05, 11:57 Gratuluje ,i wiele sukcesu na przyzslosc M.K. Odpowiedz Link Zgłoś
bigpola Rafał Blechacz, zwycięzca XV. Międzynarodoweg 22.12.05, 13:44 No niestety, ale wpadłam w sidła utworów wykonywanych prze Rafała,bardzo przyjemnie słucha się konceru e-moll oraz utwory Szymanowskiego ("Portret").Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbych33 Re: Rafał Blechacz, zwycięzca XV. Międzynarodoweg 23.12.05, 21:39 Nie dość że fantastycznie gra to jeszcze jest super przystojniakiem. Milo patrzeć i słuchać. Historia lubi się powtarzać. Pamiętam jak z kolegami oglądałem w wojsku Zimermana i wszyscy się nim zachwycali. Myślę że Pan Blechacz zrobi jeszcze większą karierę, czego mu szczerze życzę. Sposób w jaki On gra porusza nawet takiego laika w dziedzinie muzyki poważnej jak ja. Brawo Odpowiedz Link Zgłoś