abstracto 27.10.05, 13:16 Co tam, mówi się trudno. Jarek na premiera. Dorn, Wasserman, Ziobro - resorty "siłowe" Lepper - gospodarka Beger - bank centralny Geirtych - msz Żyć nie umierać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simplex Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 13:16 Kaczory do rezerwatu! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: "WSZYSTKO/ WSZYSCY JEST/SĄ NA SPRZEDAŻ" 27.10.05, 14:04 to maksyma braci Kaczyńskich. Każdego dnia to udowadniają Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Nikt nie może służyć dwom panom. Jezus Chrystus. 27.10.05, 14:13 nemo potest duobus dominis servire - Nikt nie może służyć dwom panom. Jezus Chrystus Oj nie słuchamy nauk Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Panie Kaziku, pan sie nie boi.... 27.10.05, 17:28 Panie Kaziku, pan sie nie boi, Andrzej Lepiej za panem stoi... Odpowiedz Link Zgłoś
auganow_3 [...] 27.10.05, 15:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Ludzie Kaczorow znienawidza 27.10.05, 15:19 Walesa mial racje, z nimi nic zrobic sie nie da. Kaczory juz tak maja. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: no i dobrze - Lepper to trzecia partia w Seim 27.10.05, 15:56 Tak, tak, a ja słyszałem, że pół-tusk umawiał się z Kwasem i Jaruzelem w chałupie u Kłapoucha przy szklaneczce łiski:),o! hej! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Lepiej z Lepperem niż z Wermachtem i Niemcami !!! 27.10.05, 16:21 Lepiej z Lepperem niż z Wermachtem i Niemcami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Wystrzegaj sie Anny-Dark 27.10.05, 18:21 CIEMNA MOC w damskiej postaci zapanowala nad Polska. Uwazajcie na Anne-Dark, bojowniczke walczaca z Wehrmachtem. Jej umysl jest jak black hole, pozornie wchlania wszystko, ale niczego nie plodzi ani tez nie emituje. Dlaczego zatem produkuje sie tutaj, na forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 18:06 Od dawna tzn.od kiedy ,i co o tym świadczy jakie są na to dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
jed67 Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 13:17 W 100% popieram Pana Tuska. Z socjalistami nie ma co rozmawiać.Choć strach przed bolszewizmem i populizmem PiSamoobrony jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 13:24 Nie ma strachu. Jest przecież UE i NATO. Jak będzie trzeba, to Kaczyńskich z Lepperem pogoni się, jak pogoniło się Milosevića (nie korygować, w chorwackim języku pisze się ć przed samogłoską, użyłem pisowni chorwackiej, bo Serbowie piszą bukwami). Odpowiedz Link Zgłoś
lisle NA BURACTWO I RZADZE WLADZY NIE MA RADY ! 27.10.05, 13:33 z wyjatkiem madrosci wyborcow ale niestety w PL jej nie ma ! Odpowiedz Link Zgłoś
nordwest11 Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 14:03 Chciałbyś bomb spadających na własny kraj, co? I nie uważaśz, że jest odrażające porównywać demokratycznego polityka z postkomunistycznym quasi- dyktatorem który rozpętał 3 czy 4 wojny? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 14:06 Historia zna pewnego dyktatora, który objął władzę metodami jak najbardziej demokratycznymi. Gdyby Piłsudski we współpracy z Francją i Czechami najechałby Niemcy i obaliłby go, historia całej Europy (i także Niemiec) byłaby mniej tragiczna. Poza tym, nie uważam Leppera ani za polityka ani tym bardziej demokratycznego. To marionetka Kremla. Poruszana właśnie po to, aby Polskę zdestabilizować i zohydzić w oczach świata. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 14:08 a putin sie cieszy z wyboru kaczki o ile latwiej mu bedzie teraz konsolidowac narod wokol wspolnego wroga (polski) a kaczynski ze swoimi napoleonskimi komleksami bedzie dolewal oliwy do ognia zeby bylo fajniej z niemcami i francja tez zaogni stosunki no bo co, mamy swoj honor co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
auganow_3 [...] 27.10.05, 15:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 15:23 FACET- IDZ DO PSYCHIATRY-POD SUFITEM MASZ NIE TAK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
realkrzysiek Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 15:27 zigzaur napisał: > Nie ma strachu. Jest przecież UE i NATO. > Jak będzie trzeba, to Kaczyńskich z Lepperem pogoni się, jak pogoniło się > Milosevića (nie korygować, w chorwackim języku pisze się ć przed samogłoską, > użyłem pisowni chorwackiej, bo Serbowie piszą bukwami). O czym to człowieku mówisz, jakie UE i NATO. Po pierwsze UE ma całkiem niezłe problemy u siebie i nie mogą dać sobie rady z chińską konkurencją, więc już nie ma na co liczyć. Z resztą oni są racjonalistami i tylko wyłącznie będą patrzeć na to czy im się opłaca. Po drugie, od jakiegoś czasu zaczynam wątpić w NATO. Konflikt w Iraku bardzo wyraźnie uzmysłowił mi, że jeżeli będą jakieś poważne wojny, to każdy pójdzie swoją drogą, mniej więcej tak jak przed drugą wojną światową. Coraz większy kryzys naftowy może zdziałać cuda i jak za kilka lat Rosja będzie chciała zająć Polskę to zajmie w dodatku za zgodą USA. Oczywiście ceną będzie parę baryłek ropy. Chyba jednak jest, co się obawiać Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 15:21 A CO TO ZAKAPITALISTA SIE ODEZWAL ? CO TAK POPIERA PO - za rządów Liberałow sie zbogaciłeś? jezeli tak -to bój sie teraz bo polowanie sie zacznie na złodzieji.-BRAWO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomeyk Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 23:47 Dla Twojej informacji, szanowny przedmówco - wzbogacić można się również własną, ciężką pracą. Czego i Tobie życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a Tusk nie nadaje się do polityki 27.10.05, 13:18 człowiek upokorzony i zdesperowany terroryzmem w polityce nie osiąga się celów, lecz negocjacjami, zwłaszcza gdy stoi się na slabszej pozycji tusk zatopił platformę Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Tusk nie nadaje się do polityki 27.10.05, 13:32 80662270a napisał: > człowiek upokorzony i zdesperowany > terroryzmem w polityce nie osiąga się celów, lecz negocjacjami, zwłaszcza gdy > stoi się na slabszej pozycji > tusk zatopił platformę A kto tutaj kogo terroryzuje? Bo ja widzę że jak na razie PIS działa wg starej i znanej zasady zasady:TKM Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Tusk nie nadaje się do polityki 27.10.05, 13:54 a czemuz to? bo nie chce robic za papier toaletowy? swoja droga, skoro ta platforma taka be i fuj to czemu z nia chcecie robic rzad? powinniscie sie cieszyc ze oni nie chca teraz macie godnych siebie koalicjantow z so i lpr ojciec tadeusz sie dobrotliwie usmiecha --- Kaczynski najwyższa osoba w państwie Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Tusk nie nadaje się do polityki 27.10.05, 13:56 > ojciec tadeusz sie dobrotliwie usmiecha No niemal oksymoron Ci wyszedl hehe. Swietne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Tusk nie nadaje się do polityki 27.10.05, 13:58 oksymoronem miala byc sygnaturka:) (zaczerpnieta od matta_m) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Bhehehe 27.10.05, 14:00 Ot nam sie oksymoronow namnozylo ;) Gdzie bym w program PiSu nie zajrzal, to same oksymorony.... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Tusk obrazil sie na porazke... 27.10.05, 13:25 Owszem, Donald Tusk jest zgorzkniały ale jest to typowa reakcja człowieka oszukanego i zawiedzionego. Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a tusk nie jest politykiem, jest historykiem 27.10.05, 13:27 nic mu się w życiu nei udało, tylko rozwalenie unii wolności bo się obraził że przegral z gieremkiem teraz nie może dostać tego co chce i chce wszystko zniszczyć Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: tusk nie jest politykiem, jest historykiem 27.10.05, 13:29 A czy bracia Kaczyńscy są politykami? Nie. To prawnicy. Ludzie uważający, że kartką A4 z pieczęcią i podpisem można raz na zawsze wszystko ustawić. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: tusk nie jest politykiem, jest historykiem 27.10.05, 13:55 dekrety, dekrety zadekretuje sie ze w polsce ma byc dobrze i bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: tusk nie jest politykiem, jest historykiem 27.10.05, 14:25 eexmd2 napisał: > dekrety, dekrety > zadekretuje sie ze w polsce ma byc dobrze i bedzie A jak jeszcze się pod tym "pieczątnie" prokurator Ziobro to bedzie jeszcze mega sprawiedliwie. W końcu jak prawnicy coś napiszą to tak ma być i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 Bedziemy mieli Białoruś - Mirror ? 27.10.05, 14:51 Qwa bedzie prawicowy socjalizm ? Tego jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Bedziemy mieli Białoruś - Mirror ? 27.10.05, 14:57 ubu66 napisała: > Qwa bedzie prawicowy socjalizm ? Tego jeszcze nie było. Było było w III Rzeszy czy we Włoszech Mussoliniego. Kaczory by tego same nie wymyśliły. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 A....takie buty, ale nazwa była troche inna hi. 27.10.05, 15:01 Ale włos sie jezy chociażem prawicowiec, ale NORMALNY. Odpowiedz Link Zgłoś
wetton Re: tusk nie jest politykiem, jest historykiem 27.10.05, 15:38 >przegral z gieremkiem z Geremkiem, inteligiencie Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Nie trzeba czekac jaka bedzie koalicja bo widac 27.10.05, 16:16 PiS glosuje przeciwko PO we wszystkich najwazniejszych glosowaniach wiec co to za koalicja. To tak jakbys sie umowil z dziewczyna na pierwsza randke a ona przyprowadzila by na nia swojego chlopaka i sie z ciebie smiali przez caly wieczor. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Nie trzeba czekac jaka bedzie koalicja bo wid 27.10.05, 16:27 a potem ci powiedziala ze w sumnie to cie lubi i moze jednak bylibysmy razem:) tylko ze ten drugi mnie tez bedzie czasem odwiedzal.. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 13:19 No to sie obudzilismy z reka w nocniku w IV RP - bantustanie Europy. Lepper, Rydzyk i Kaczor, trzech muszkieterow ktorzy narobia syfu jaki bedziemy sprzatac nastepne 50 lat. Trzeba zakladac partyzantke w Bieszczadach... Odpowiedz Link Zgłoś
krociech A ja myślę, że będzie POPiS 27.10.05, 13:20 Z tym że PiS weźmie na siebie wszystkie ewentualne zasługi PO (stabilność gospodarcza) i zwali na PO wszystko to, za co samo będzie ponosić winę (nie ma forsy, bo zgodziliśmy się na niektóre elementy liberalnego eksperymentu). No bo z kim niby miałaby być ta koalicja? Z ochlajtusami z Młodzieży Wszechpolskiej (impry za euroforsę etc.)? A może z bandytami z Samoobrony (wyroki, wyroki...)? Tacy ludzie mieliby POMÓC W RZĄDZENIU CZTERDZIESTOMILIONOWYM KRAJEM? Na litość boską, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lacymoneria Re: A ja myślę, że będzie POPiS 27.10.05, 14:53 krociech napisał: Tacy ludzie mieliby POMÓC W RZĄDZENIU CZTERDZIESTOMILIONOWYM KRAJEM? Na l > itość boską, nie Wszyscy tutaj pomstują i narzekają, a ja się pytam kto w takim razie na kurdupla głosował? Odpowiedz Link Zgłoś
grazynkajohn Re: A ja myślę, że będzie POPiS 27.10.05, 22:32 Na kurdupla głosowali ci,którzy słuchają Radia Maryja,albo oglądają Trwam i ci,którzy w wiejskiej gospodzie przesiadują całymi dniami i czekają,że Lepper załatwi im wysokie dopłaty zwolni z opłat na podatki i ubezpieczenia.A jeszcze zapłaci,bo ziemia nie daje zysków,najlepiej będzie,gdy nic nie będą robić,a państwo im za to zapłaci.Tego oczekują od PiS-u,bo Lepper im to obiecał.Wątpię,że ludzie,którzy mają dostęp do internetu czytają gazety(nie mylić z brukowcami)uwierzyli w czyste intencje Kaczorów i PiS-u.Od razu widać było,że zależy im tylko na wygranej za wszelką cenę.Są za sprawiedliwością uczciwością,a głosowali za kryminalistą Lepperem.Czyżby wyznawali zasadę,że są winni bardziej,mniej i tacy na,których przewinienia można przymknąć oko.Tak ma wyglądać IV Rzeczpospolita braci K? Może rzeczywiście przyjdzie nam robić partyzantkę w Bieszczadach,może pozostali tam potomkowie Łupaszki,lub jego ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
invasive Re: A ja myślę, że będzie POPiS 27.10.05, 23:09 Jak to, nie wiesz. Ci co nie maja internetu - wies i emeryci :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Jakiej znowu "ludowo-narodowej" koalicji? 27.10.05, 13:22 Co z narodem mają wspólnego pasiastokrawatowcy, złodzieje, moskiewscy agenci, szosowi terroryści i fałszerze dokumentów? Co z ludem ma wspólnego pasożytnicza nomenklatura z pegieerów, gieesów, krusów, begieżetów i eskaerów? Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Jakiej znowu "ludowo-narodowej" koalicji? 27.10.05, 13:57 to jest walka o jezyk oni sie tak nazwali bo lubie wycierac se gebe wielkimi slowami (zeby je potem sprowadzic do poziomu dlugow leppera) zle ze po oddaje im pole bo skoro tamci sa narodowi to po jak nic jest zydowskie... i ot, winny znaleziony.. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jakiej znowu "ludowo-narodowej" koalicji? 27.10.05, 14:07 I dlatego mój powyższy post jest kontrofensywą w tej walce o język. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Jakiej znowu "ludowo-narodowej" koalicji? 27.10.05, 14:09 nie mamy szans obawiam sie Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jakiej znowu "ludowo-narodowej" koalicji? 27.10.05, 14:54 A znasz to: "United we stand" ? Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: Jakiej znowu "ludowo-narodowej" koalicji? 27.10.05, 16:48 Sondaże nie mają znaczenia. Prawda ponad wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
pioterek TUSK nie potrafi przegrac... 27.10.05, 13:24 ...W PO nie próbuja nawet przystapic do tego rządu, bo sie poobrażali. Rozumiem, gdyby takie opinie wystapily po jakim czasie wspolpracy... ...Oni jednak z gory wszystko wiedza, jak bedzie itd. Wygodnie jest byc w opozycji - nie trzeba sie bac odpowiedzialnosci. Zamiast malego wplywu PO wybiera zaden wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: TUSK nie potrafi przegrac... 27.10.05, 13:26 Gdyby wystawił się Kaczyńskim, to wtedy by przegrał. To chyba normalne, że PO mówi: "PiSS ma inny program i szuka stosownych do tego programu sojuszników. Nam to nie odpowiada." Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: TUSK nie potrafi przegrac... 27.10.05, 14:01 no nie dla kazdego normalne duzo elektoratu pis sie obraza ze po nie chce wejsc do koalicji (nie przeszkadza im to wyzywac ich od zydow komuichow zlodziei liberalo i libertynow, ba nawet hedonistow) co wiecej, dziwia sie nawet ze po chce sama wystawiac swoich kandydatow pewnie uwazaja ze pis powinien wystawiac im kandydatow a przynajmniej opiniowac tak jak opniowali andrzeja:) Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 PO nie moze wejść w TAKĄ kolalicje 27.10.05, 14:58 tu układ wymyslony przez Kwacha, zeby sie spalili razem z kaczorowcami. W nastepnej odsłonie znowu zagłosujemy na komuchów prawda ? Dlatego PO MUSI pozostac w opozycji aby nie dopuscic komuny do władzy. Oni MUSZA wygrac kolejne wybory, pewnie niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: TUSK nie potrafi przegrac... 27.10.05, 14:00 drogi Panie Pana analiza jest dość trafna zaistniałej sytuacji .. ale..:) Jeżeli Po bedzie koalicjantem to równierz bedzie współodpowiedzialen za wyniki rządzenia. Znając braci kaczyńskich w przypadku porażek zechcą szukać innych winnych ..prosze zgadnać na kogo padnie? Pozostając w koalicj Po tak naprawde nie bedzie miało żadnej realnej mozliwości oddziaływania na bieg wydarzeń. Sprawy konfliktowe beda przepychane przez pis za pomoca głosów lpr so i psl. Znamienne że juz były trzy głosowania w sejmie i właśnie jakoś zawsze wychodziło ze w jedną stronę głosuje po a w drugą pis lpr so i psl. Czy po takim wstepie ktoś rozważny zdecyduje sie na koalicję ? Odpowiedz Link Zgłoś
lacymoneria Re: TUSK nie potrafi przegrac... 27.10.05, 14:57 k_r napisał: > Czy po takim wstepie ktoś rozważny zdecyduje sie na koalicję Proponuję koalicję antykaczą.Ole. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Jak czytam co Tusk teraz mowi ... 27.10.05, 13:25 aby wytlumaczyc czemu nie wejdzie PO do koalicji , to jestem wsciekly ze na tego czlowieka glosowalem. Kiedy idziemy wymieniac zlotowki na euro ? Od razu czy jak tredowaty bedzie w rzadzie ? Dziekujemy ci za to SC Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Jak czytam co Tusk teraz mowi ... 27.10.05, 13:30 ttttomasz, albo jesteś na kacu, albo podszywajacym się PiS'owcem. Wytłumacz mi niby dlaczego PO ma legitymizować hipokryzje i populizm Kaczyńskich ? Ja głosowałem na PO i nie życzę sobie koalicjiz PiS'em. Nie po tym co pokazali w trakcie kampanii i po.Sojusze z Lepperem i Radiem Maryja dyskwalifikują PiS jako wiarygodnego partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: Jak czytam co Tusk teraz mowi ... 27.10.05, 15:01 A wiec droga eliminacji rzyczysz sobie w rzadzie tredowatego. Coz, wspolnego jezyka z pewnoscia ze soba nie znajdziemy. Mam ci cos wytlumaczyc ? Obietnica wyborcza PO bylo stworzenie koalicji i legimityzownie hipokryzji i populizmu Kaczynskich. Jakos przed wyborami nie bylo to takie straszne. Jesli w wyniku koalicji PO jest skazane na zaglade , albo PIS - a co mnie to obchodzi ? To jest niewysoka cena jaka trzeba zaplacic aby powstrzymac tredowatych. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek18 Re: Jak czytam co Tusk teraz mowi ... 27.10.05, 15:47 Akurat! Skad taki pomysl? Obietnica wyborcza bylo stworzenie koalicji przy zalozeniu, ze obietnice PiSowe byly przedwyborczymi dyrdymalami, o ktorych natychmiast zapomna po wyborach (tak, jak to zrobilo SLD np.). Widac jednak, ze "genialny strateg" PiSu wymyslil sobie inny scenariusz: probowac czy czasem z 2*2 nie wyjdzie jednak 5, a jak nie wyjdzie - zwalac na PO w nadziei, ze przy nastepnych wyborach (za rok?) PiS wezmie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mamara Re: Wystawieni do wiatru wyborcy PiS... 27.10.05, 13:26 robią teraz dobra minę do złej gry. Głupio się przyznać, że "prawy" Kaczyński dogaduje się z kryminalistą na wicemarszałka sejmu. Teraz będą już wszystko usprawiedliwiali i zrzucali na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wystawieni do wiatru wyborcy PiS... 27.10.05, 13:28 Lepper jest gotów z każdym dogadać się i każdemu coś obiecać. A potem wbija mu nóż w plecy. Zresztą, kto rozwalił SLD, jeśli nie głównie Lepper? Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh ...a teraz czas na kaczki, które myslą że są 27.10.05, 13:41 cwańsze od trądu i się z niego wyleczą jak ju nie bedą potrzebować. problem w tym że zyska na tym jedynie trąd i samozagłada. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ...a teraz czas na kaczki, które myslą że są 27.10.05, 13:56 A może przyjmować zakłady, kto kogo skuteczniej zrobi w konia: Lepper Kaczyńskich czy Kaczyńscy Leppera? Pytanie tylko, jakim kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: ...a teraz czas na kaczki, które myslą że są 27.10.05, 14:06 lepper nic nie ryzykuje przeciez on zawsze moze zrobic blokade i krzyknac balcerowicz musi odejsc (albo ktokolwiek inny jak balcerowicza zabraknie) a kaczki wiedza ze drugi raz im sie skok na ksiezyc nie uda oni sa fanatykami ale kalkuluja zimno pytanie brzmi (nie chce mi sie sprawdzac):czy pis-lrp-psl-so moze zmienic konstytucje? jesli tak to trzeba sie zaczac bac a jesli nie... to bedzie smiesznie ale przynajmniej w jakis granicach --- Kaczynski najwyższa osoba w państwie Odpowiedz Link Zgłoś
lacymoneria Re: ...a teraz czas na kaczki, które myslą że są 27.10.05, 15:01 zigzaur napisał: > A może przyjmować zakłady, kto kogo skuteczniej zrobi w konia: > Lepper Kaczyńskich > czy Kaczyńscy Leppera? > > Pytanie tylko, jakim kosztem. Jakto jakim ? Pan zapłaci, ja zapłacę i cała reszta szaraków. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 jakies komentarze? 27.10.05, 14:15 'Dorn dodał, że Lepper przemyślał swoje dotychczasowe postępowanie' jakies komentarze? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jeden jesli mozna... 27.10.05, 14:30 Dorn jest tak szczesliwy, ze jednak MSWiA nie przejdzie mu kolo nosa, ze gotow Leppera pocalowac w oba posladki :) Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Kaczki sześcioraczki - czyli i tak mamy farta 27.10.05, 13:28 A co by to było gdyby było ich sześciu, a nie dwóch? Połączyliby do kupy kilka ministerstw i z jednego jaja mielibyśmy prezydenta, premiera, większość ministrów, a być może nawet marszałka sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pazkooda Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 13:29 Panie Donaldzie spokojnie. Zaraz Pana posądzą o populizm w wypowiedziach. Nie należy powtarzać w kółko tego samego bo to się nudzi. A jak głosuje PiS i Samoobrona wszyscy widzą (szczególnie, że PiS nie chce widzieć ludzi z wyrokami w sejmie a wybiera takiego człowieka na marszałka). Trzeba powiedzieć raz i wyraźnie a nie "w koło Wojtek". A jak będzie wszyscy zobaczą. Szkoda ze szkodą ;) dla mnie i wielu Polaków. Jak Kaczyńscy będą tak rządzić to (niestety) dołączę do grupy "uciekinierów" na zachód bo tu już czasem naprawdę trudno żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Tanie państwo wg PIS. Buhaha 27.10.05, 13:30 Typowa dla socjalistów wizja tańszego państwa: mnożenie stanowisk. To jest jak rozumiem metoda na ograniczenia bezrobocia. To się dzieje na oczach milionów. A co bedzie się działo w spółkach Skarbu Państwa? Tam dopiero zacznie się mnożenie etatów. Teraz wiemy czemu PIS nie chce prywatyzacji. Prawo i sprawiedliwość? Cóż jakie społeczeństwo tacy przedstawiciele. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 13:31 i stało się to czego się obawiałem, a mianowicie tego że Tusk nie potrafi przegrać z godnością, już kiedyś pokazał dumę wielce obrażonej damy jak przegrał wybory na przewodniczącego UW z Gieremkiem, poróżnił UW, a potem z niej zdezerterował, w PO też za bardzo nie potrafił współpracować z Płażyńskim czy Olechowskim (gdzie oni teraz są?), zwolenników Rokity poprzesówał na dalsze miejsca na listach wyborczych PO, Zytę-Gilowską wyrzucił z partii chyba bardziej z tego powodu, że zbyt silna osobowośc mogła mu przeszkadzać w kierowaniu partią, podczas głosowania nad planem Hausnera PO mimo że wspierała prace nad jego załozeniami na "rozkaz" Tuska w Sejmie zagłosowała za jego odrzuceniem, co Tusk skomentował: "Za dużo straciliśmy w sądażach na popieraniu planu Hausnera", no i kto tutaj jest pazerny na władzę?, kogo bardziej interesuje interes partii i swój własny niż interes państwa? może ktoś mi powie jaki miał plan dla Polski Tusk poza straszeniem PiSem i Kaczyńskim, a teraz Lepperem Panie Tusk - Panu już dziękujemy, niczego Pan dobrego dla Polski nie zrobił, ale może Pan jeszcze jeśli zniknie Pan ze sceny politycznej i przekarze ster PO Rokicie - on się z PiS dogada, bo nie jest takim zakompleksiony jak Pan Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 14:01 dolegapit napisał: > i stało się to czego się obawiałem, a mianowicie tego że Tusk nie potrafi > przegrać z godnością, już kiedyś pokazał dumę wielce obrażonej damy jak > przegrał wybory na przewodniczącego UW z Gieremkiem Podobnie jak prezio Kwa kwa kiedy przy poprzednim starcie dostał kilka promili i odszedł na lat 5. Uczucia ma każdy, politycy też, niemniej nie zmienia to faktu, że PO nma rację, a wyssane z palca subiektywne ocenki pisuarków tego nie zmienią, bo to oni nakłamali i zrobili Lppera vice, nie PO. , poróżnił UW, a potem z niej zdezerterował, w PO też za bardzo nie potrafił współpracować z Płażyńskim czy Olechowskim (gdzie oni teraz są?) >>>Albo oni nie potrafili z nim. Płazyński był człowiekiem idowo coraz dalszym PO w ogóle, znowu manipulacje i bzdury. , zwolenników Rokity poprzesówał na dalsze miejsca na listach wyborczych PO, Zytę-Gilowską wyrzucił z partii chyba bardziej z tego powodu, że zbyt silna osobowośc mogła mu przeszkadzać w kierowaniu partią >>>Kaczor też robił roszady na listach, też mi nowość, co to za zarzut w ogóle? Brednia. A Gilowska wypadła za nepotyzm, nie za osonbowość, nie kłam. , podczas głosowania nad planem Hausnera PO mimo że wspierała prace nad jego załozeniami na "rozkaz" Tuska w Sejmie zagłosowała za jego odrzuceniem, co Tusk skomentował: "Za dużo straciliśmy w sądażach na popieraniu planu Hausnera" >>>PO zagłosowała przeciwko okrojonej, mało już przypominającej pierwotny plan, wersji, która stała się zwykłym bublem. Znowu manipulacje i kłamstwa. Ale o tym, jak to PiS był za rozliczaniem sejmowych wyrokowców, a teraz daje im stanowiska to już oczywiście ani słowa... > no i kto tutaj jest pazerny na władzę?, PiS, co widać. Obiecali marszałka i obietnicy nie dotrzymali. > kogo bardziej interesuje interes partii i swój własny niż interes państwa? PiS, PO nigdy by się nie zniżyła do kupczenia z SO i LPR. > może ktoś mi powie jaki miał plan dla Polski Tusk poza straszeniem PiSem i > Kaczyńskim, a teraz Lepperem >>>Można przeczytać na stronie PO chociażby. > Panie Tusk - Panu już dziękujemy, niczego Pan dobrego dla Polski nie zrobił, > ale może Pan jeszcze jeśli zniknie Pan ze sceny politycznej i przekarze ster PO Raczej dziękujemy już za brednie i kłamstwa pisuarków. > > Rokicie - on się z PiS dogada, bo nie jest takim zakompleksiony jak Pan Odpowiedz Link Zgłoś
nordwest11 Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 14:08 y.y napisał: > dolegapit napisał: > > > i stało się to czego się obawiałem, a mianowicie tego że Tusk nie potrafi > > > przegrać z godnością, już kiedyś pokazał dumę wielce obrażonej damy jak > > przegrał wybory na przewodniczącego UW z Gieremkiem > > Podobnie jak prezio Kwa kwa kiedy przy poprzednim starcie dostał kilka promili Kaczyński wtedy uczciwie wycofał się z polityki, pozostawał przez kilka lat publicystą na łamach niszowego "Nowego Państwa", przedstawiał tam swoje poglądy w klimacie kiedy wszytskie media były mu przeciwne i nie mógł liczyć na poklask. Nie rozwalał natomiast koalicji rządowej z powodu urażonej ambicji. Uczucia ma każdy, politycy też, niemniej nie zmienia to > faktu, że PO nma rację, a wyssane z palca subiektywne ocenki pisuarków tego nie Jak zawsze brakuje Wam argumentów, sięgacie więc po rynsztokowe epitety o pisuarach, kaczkach itd. Skąd w Was tyle pogardy i nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
oraw MAREK JERZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 13:35 Pan Marek Jurek powinien zmienic nazwisko na J E R Z Y i jako M A R E K J E R Z Y poprowadzi caly Naród do boju o prawdziwe wartosci!! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Donald Dusk się ośmiesza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 13:38 teraz coraz lepiej widzimy, że wybór Tuska na prezydenta byłby strasznym błędem... to dzieciak a nie polityk 0000000000000000000 najgorszy blog świata animowanehistoryjki.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz PIS doskonale dogaduje się z krymianlistami 27.10.05, 13:43 alkud napisał: > teraz coraz lepiej widzimy, że > wybór Tuska na prezydenta byłby > strasznym błędem... to dzieciak > a nie polityk Za to Kaczory knujące pod stołem z kryminalistami to jak rozumię mężowie stanu? Zwolennikom PISu przeszkadza że PO i Tuska wygrało wybory w więzieniach a nie przeszkadza to że ich partia doskonale dogaduje się z kryminalistami z Samoobrony (to jest faktycznie samoobrona przed więzieniem). Dwulicowość. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: PIS doskonale dogaduje się z krymianlistami 27.10.05, 14:05 Dokładnie Dwulicowość, Dwuwładza Jarka i Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Donald Dusk się ośmiesza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 14:04 hmm.. widzę ze pojęcie "dotrzymywanie umów " jest dla pana kompletnie opce... ...zdarza sie Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Donald Dusk się ośmiesza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 15:00 _r napisał: > hmm.. widzę ze pojęcie "dotrzymywanie umów " jest dla pana kompletnie opce... > ...zdarza sie pożyjemy zobaczymy jak Ci sie poprawi pod PiSowymi rzadami na razie EU powyżej 4zł. gratuluję ... Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 13:42 Juz wiadomo o co chodzi. Kwach powiedzial, ze nowe wybory moga byc JUZ w styczniu. Przegrala PO ale nie moga sie z tym pogodzic, tak jak kiedys UW. Posuna sie do tego by nowe wybory oglosic, tak boja sie PiS-u. Koszty niewazne. To sa te pseudoelity, demokracja - tak, ale jesli my wygrywamy. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 13:47 yanuss napisał: > Juz wiadomo o co chodzi. Kwach powiedzial, ze nowe wybory moga byc JUZ w > styczniu. Przegrala PO ale nie moga sie z tym pogodzic, tak jak kiedys UW. > Posuna sie do tego by nowe wybory oglosic, tak boja sie PiS-u. Koszty niewazne. > To sa te pseudoelity, demokracja - tak, ale jesli my wygrywamy. Bez obaw - PISuary jak poczuły smam władzy i zapach państowych pieniędzy totak łatwo do wcześniejszych wyborów nie dopuszczą. Ludzie zobaczyli jak zachowują się Kwaczory jak już nie trzeba się do kamer uśmiechać. Musiałby rząd nie powstać - a wiadomo że powstanie. SLD też nie jest zainteresowane nowymi wyborami bo lepszego wyniku już nie osiągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Koalicja LPiSRamoobora już jest faktem 27.10.05, 13:43 PiSLPR, w sumie Polska Zjednoczona Partia Populistyczna. Musieli sie dogadać, bo ich celem jest stworzenie nowego, wspaniałego świata wszystkich kolesiów. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Tusk! Nie jecz! Do roboty! 27.10.05, 13:47 Przegralismy, ale nie placze sie nad rozlanym mlekiem, do cholery! Jako przywodca partii, masz jasno zdeklarowac, ze do koalicji PO nie wchodzi i do roboty! Za chwlie wybory samorzadowe. Byc moze juz niedlugo przedterminowe parlamentarne. Tu trzeba byc widocznym, ale KONSTRYKTYWNIE! Twoi wyborcy to ludzie czynu i woli, wiec, z laski swojej - przez szacunek dla nich - przestan jeczec i zacznij dzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
kardiolog Re: Tusk! Nie jecz! Do roboty! 27.10.05, 13:48 Ale ludzikowania jest zabawna?:))) kardiolog Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 DONALD Trzymaj się! 27.10.05, 13:49 szkoda moich podatków, ale co tam: zasady też są ważne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph PiS chce mieć pełną władzę? 27.10.05, 13:54 No to będzie miał też pełną odpowiedzialność. Może wreszcie Kaczory doszczętnie skompromitują się i zejdą ze sceny politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 14:11 czy ta pelna wiedza wynikala z załozonych podsłuchów,czy skąd inąd ? Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 14:35 To prawda!!! teraz w Polsce potrzebna jest silna władza aby uporządkowac to co poprzednicy przez 16 lat narobili ,wiadomo ze wszystkiego nie da sie zrobic bo trzeba by pobudowac szubienice i przywrocic kare śmiercia to jest nie mozliwe !!!.To co zrobiono złego to nie tylko zlodziejstwo i.t.p.,najgorsze jest to że wyrasta nam w jakiejs częsci młde zdeprawowane społeczeństwo ktore nie zna PATRIOTYZMU,SZLACHETNOSCI, KULTURY,UCZCIWOŚCI,-TO JEST STRASZNE ŻE W TYM KRAJU DOPROWADZONO DO TAKIEGO STANU LUDZI MLODYCH-ZAFUNDOWANO IM TERAZ EMIGRACJE ZA PRACA JAK KIEDYS W LATACH 30-TYCH TAMTEGO WIEKU . TO MA BYĆ RODZINA ? GDZIE OJCIEC JEST ZA GRANICA PRACUJE JAK NIEWOLNIK W OBCYM KRAJU???? A W NASZYM KRAJU JEST PRZECIEZ TYLE DO ZROBIENIA . NIE CHCE SIE NAWET MYSLEC DO CZEGO DOSZLISMY DZIEKI TAKIM JAK LIBERAŁOWIE -TE RZĄDY POPRZEDNIKÓW TO ZASZKODZIŁY TEMU KRAJOWI NA DŁUGIE LATA . TRZEBA TERAZ ODBUDOWYWAC WSZYSTKO PRZYNAJMNIEJ DWA POKOLENIA . Odpowiedz Link Zgłoś
marek_m_pl STUKNIJ SIE W POROŻE .. 27.10.05, 14:56 MATOłKU .. KOMUNA CI SIE Z DEMOKRACJĄ POKIĆKAŁA .. I NIE DRZYJ JAPY .. JAK TWÓJ PRYNCYPAŁ FASZYSTA NA WIECACH .. Ein Reich Ein Folk Zwei Kaczoren !! ZIK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 14:12 do odnowy państwa potrzebna jest silna wladza. Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 14:13 Pan Tusk ma w glowie pomieszane potych wyborach -nie moze znieśc porazki !!!.Wypowiada glupoty a dziennikarze piszą .Czy Andrzej Lepper to jest jakis zdrajca ojczyzny ?-jest prawdziwym patriotą ktory walczy cały czas z tymi Łobuzami o to aby w kraju bylo chociaz troche sprawiedliwiej ,zeby zlodzieje nie rozkradali majątku narodowego i żeby ktos pomyślał wreszcie o wszystkich Polakach a nie tylko o bogatych .Bogaci daja prace innym nie dlatego że chcą rozwoju Polski tylko wyzyskuja słabszych żeby sami byli jeszcze bogatsi .To jest kraj jak do tej pory straszny ,mam nadzieje że w reszcie może taka partja jak PIS zrobi rezultat i rozliczy zlodzieji i kombinatorow ale nie wolno brać do rządów PO bo oni:OSLANIAJĄ JUŻ BOGATYCH A O SLABSZYCH NIE MYŚLĄ . TERAZ W POLSCE NIE MOGĄ RZADZIC LIBERAŁOWIE BO NASI OBYWATELE SĄ W WIĘKSZOŚCI BIEDNI . Odpowiedz Link Zgłoś
adamski1977 Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 15:15 taaaaa... naturalnie.... pan Lepper rzeczywiscie dba zeby zlodzieje nie rozkradali... tylko zeby robili to czlonkowie jego partii Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw14 Re: Tusk: PiS od dawna umawiał się z Lepperem 27.10.05, 17:11 bravo, brzmi jak międzynarodówka, zabrać bogatym złodziejom i dać biednym proletariuszom (ale to już było....) Odpowiedz Link Zgłoś