Dodaj do ulubionych

Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza na ...

• madmalina Będzie rząd 31.10.05, 15:51
      Sejm napewno go zatwierdzi. Mogą mówić co chcą ale od dawna wiadomo "...Bo
      gdzie jeszcze ludzią tak dobrze jak tu - TYLKO PRZY ŻŁOBIE"
    • przecinaki Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 15:55
      drogi galba - a dlaczego niby PO ma glosowac za tym rzadem?????????
      o jakiej Ty odpowiedzialnosci mowisz?????????
      odpowiedzialna partia ktora wygrywa wybory potrafi utworzyc stabilna wiekszosc
      rzadowa - jak nie potrafi to znaczy ze jest nieodpowiedzialna i nieudolna.
      a co do rzadu jako takiego, to z malutkimi wyjatkami, ci ludzie to jakas
      trzecia liga.. tym bardziej popieranie takiego rzadu byloby przejawem
      NIEODPOWIEDZIALNOSCI za panstwo
      • trabucand Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 16:01
        Powoli, powoli, zagorzała dyskusja ale o czym??
        Dyskutujejecie o hipotetycznych działaniach Członków Rządu.
        Poczekajmy na ich pierwsze działania.
        potem skoczmy sobie do gardła, a jeszcze potem niech ściana zachodnia kraju
        idzie też do głosowania. Tymczasem to ściana wschodnia narzuciła nam to, co
        mamy.
    • ar.co rewolucja moralna? 31.10.05, 16:04
      Najbardziej podoba mi się Tomasz Lipiec jako minister sportu. Brawo!
      Rewolucjoniści moralni powołujący do rządu człowieka zdyskwalifikowanego za
      doping...
      • trabucand Re: rewolucja moralna? 31.10.05, 16:06
        A czy zły sportowiec, to na pewno zły minister sportu??
        • ar.co Re: rewolucja moralna? 31.10.05, 17:33
          Nie, ale z pewnością człowiek nieuczciwy.
      • lmark Re: rewolucja moralna? Przefajdają nasze pieniądze 31.10.05, 20:31
        Już organizują cała armię klakierów co im Kaczuś obiecał. Dostaniecie się do
        żłobu i obżerajcie się krwawicą ludzką do oporu a jak wam będzie mało to
        PODNIESIEMY PODATKI by wam nie zabrakło a polacy pozdychali. Bo wolność (
        liberalizm) i zmniejszenie podatków wg kaczonowomowy to zbrodnia dzieląca
        biednych i bogatych a
        według rozumnych to droga dla wzbogacenia każdego obywatela a zwłaszcza
        najsłabszych i najbiedniejszych.
    • figazmp Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 16:06
      tak sobie mysle...jak Polska mogla oddac wladze w rece Moherowych Beretow?
      A Wy katolicy z Bozej laski???Przypuszczam ze wiekszosc z Was glosowala na PiS,
      jak mogliscie przytaknac w ten sposob KARZE SMIERCI???
      To znaczy ze, teraz Ty chcrzescijaninie masz prawo powiedziec kto zasluguje na
      zycie a kto nie? Czy to nie jest czasem to samo, jak z nienarodzonymi dziecmi?
      mam szczera nadzieje, ze wiecie co zrobiliscie?
      Poza tym chcialam tylko powiedziec, ze tu gdzie jestem, a jestem za granica,
      ludzie zaczeli sie bac Polski i jej bardzo konserwatywnego ostatnio oblicza!
      MAM NADZIEJE ZE TE RZADY NIE ZMARNUJA TEGO CO POLSKA SOBIE PRZEZ OSTATNIE
      DZIESIECIOLECIE WYPRACOWALA!!!!! osobiscie wstydze sie ostatnich wyborow i
      apeluje aby inteligencja polska byla bardziej zmobilizowana w przyszlych wyborach!
      Malosc, zadza i niedojrzalosc, szanowny internauto GALBA, w tych wyborach
      wykazali tylko bracia Kaczynscy!!!! pytanie: czy odpowiedzialnosc za panstwo to
      jest oddanie pieniedzy w rece biednych rolnikow, ktorzy maja zapedy w
      wiekszosci wylacznie konsumpcyjne? Czy odpowiedzialnosc za kraj to oddanie
      pieniedzy gornikom, ktorzy zostali gornikami i juz prawdopodobnie nikim innym
      zostac nie chca!Rozumiem ze jak zostane lekarzem i nie bedzie mi dobrze, to
      wyjde na ulice i bede strajkowac, zamiast zreformowac swoj zawod na cos
      innego?kazdy chcialby tylko pieniedzy, ale nie kazdy chce zmiany-czesto
      niewielkim kosztem-zawodu!! jezeli Samoobrona, wykazuje wiecej odpowiedzialnosci
      za panstwo, to ja dziekuje za taka Polske. Polska w tej chwili rzadzi banda
      Moherowych Beretow, i ja poki co do takiej Polski nie wracam!!!!
      • indianski Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 16:16
        To sie nazywa demokracja . Wiekszosc zawsze ma racje . A wyborca to wyborca ,
        nikt nie pyta czy potrafi myslec .
    • lolovaxman looqnij ;) 31.10.05, 16:07
      nie spotkałem w życiu takiego kretyna (nawet niewierzącego), który napisałby
      określenie Boga z małej litery !!!
      a zatem każdy głupi może zostać dziennikarzem???
      buhahaha
      • trabucand Re: looqnij ;) 31.10.05, 16:12
        tak, a każdy mędrzec może zostać klaunem, takie są prawa...
      • indianski Re: looqnij ;) 31.10.05, 16:12
        chyba moze . wystarczy poczytac nasz dziennik , czy posluchac radio maryja
    • smentuff Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 16:14
      Także życzę panom powodzenia. W swoim interesie.
    • waldi123 Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 16:16
      Po przeczytaniu wielu wywiadow jakich udzielil Jaroslaw Kaczynski oraz ostatnio
      Ludwik Dorn dochodze do wniosku, ze jedynym pomyslem na rzadzenie krajem PiS-u
      jest rozliczanie, rozliczanie i jeszcze raz rozliczanie. Ostatnio p. Dorn
      dorzucil jeszcze wieszanie. Gratuluje wyczucia politycznego - szybko sie zdziwia
      jak spoleczenstwo wyartykuluje co dla niego najwazniejsze. Praca, praca, praca,
      praca + godziwe zarobki.
    • nessuno Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 16:31
      Zobaczymy,co prof.Religa zrobi jako minister zdrowia.Niedoszły
      prezydent.Zobaczymy,jak Ziobro,jako minister sprawiedliwości,walczy z
      kulczykami,kuno-zaglami ,krauzymi i innymi tzw."biznesmenami" Na PIS nie
      głosowałem,życzę im jednak powodzenia,a przede wszystkim dotrzymania słowa.
    • obywatelgkar Prawdziwy Halloween, horror i duchy przeszlosci,np 31.10.05, 16:55
      niejaki Radeczek Sikorski, ktory 11 wrzesnia 2001 roku tlumaczyl w TVP
      przyglupiej Grazynce Torbickiej,ze WTC rozwalili Palestynczycy. A roztrzesiona
      coreczka Loskiej pytala sie w polplaczu co zrobic , zeby powstrzymac ,,tych
      Palestynczykow?". Mlody glupek z mloda cwiercidiotka!
      A to nie koniec tej listy grozy, ktora bedzie rzadzic Polska. Najlepsze
      kwalifikacje ma Ludwiczek, ktory zna sie na literaturze dziecej i dla kucht
      domowych. Teraz literaturoznawca Ludwiczek zajmie sie resortem ,,palowania
      dupy". Niezle, zupelnie jak pewien przywodca bosniackich Serbow, ktorego
      imienia nie wymienie, bo jest zbrodniarzem i nie chcialbym byc ciagniety za
      gacie przez ludwiczka. Ogolnie w kazdym razie rzad ,,bezstronnych fachowcow,
      majacy na uwadze dobro Polski". Za 4 lata Olejniczak i jego ludzie zdobeda 90%
      glosow. I bardzo dobrze!
      • ewka.b Ale minister (tfu!) Durn pięknie na Boga ślubował 31.10.05, 17:01
        Ciekawe,co na to kochanka? No i Pan Bóg przede wszystkim...
    • ginevra81 TU WPISUJMY GRATULACJE DLA RZĄDU! 31.10.05, 16:58
      Moje Ogromne Gratulacje dla tego wspaniałego Rządu Premiera Marcinkiewicza - co
      za wspaniała, historyczna chwila! Życzę wielkiego powodzenia i wszelkiej
      pomyślności w naprawie państwa!
      Tak im dopomóż, Bóg, Premierowi i Członkom tego Rządu !
      • abba15 Re: TU WPISUJMY GRATULACJE DLA RZĄDU! 31.10.05, 18:19
        ginevra81 napisała:
        > Moje Ogromne Gratulacje dla tego wspaniałego Rządu Premiera Marcinkiewicza - co
        > za wspaniała, historyczna chwila! Życzę wielkiego powodzenia i wszelkiej
        > pomyślności w naprawie państwa!
        > Tak im dopomóż, Bóg, Premierowi i Członkom tego Rządu !

a frustraci mogą tylko ujadać i wyć do księżyca
        • lmark Re: Nie ma do czego wyć Księżyc Ukradziony... 31.10.05, 20:39
          A niedługo Ci sami Łaskawcy zamierzają to zrobić z Polską i marzeniami Polaków
          przez swą irracjonalną politykę , swoją Butę i pazerność.
          • marner Re: Nie ma do czego wyć Księżyc Ukradziony... 01.11.05, 00:51
            Tragedią jest to, że ptaszyska wygrały - ale myślę, że większą jest to w jaki sposób wygrały. Cóż - następne kilka lat stracone.
    • ginevra81 Re: Będą tam już wtedy ci najprawdziwsi Polacy. 31.10.05, 17:01
      A ty, wojtenie to oby na pewno jesteś "najprawdziwszy Polak"? Bo ja - w sensie
      rasowym - nie :), ale w sensie patriotycznym - tak, jak najbardziej!
    • kris_r1 Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 17:01
      nie wiem jak dla was. ale Dornowi nie ufam jak Polowi
    • kwasnajolka7 Re: TUSKOWI ŻAL DU..PE ŚCISKA !!!!!!!!!!!!!!! 31.10.05, 17:12
      > HW HE HE EEE!
      > RELIGA MA STOŁEK
      > A TUSK NIE !!!
      >
      > ps
      > PO=Przegrane Osiołki

Rakieta tak już jest załamany
      z powodu utraty stołka wicepremiera, ze
      podobno spi w kapeluszu !!

PO = Pieniacka Obstrukcja !!!
    • korado9 Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 17:17
      Zobaczymy co zrobi Kaczyński. Lepper już zwietrzył krew i szantażuje, że
      udzieli poparcia jeśli PIS będzie realizować program SO. Czy wyborcy PIS
      głosowali na program SO? Kaczyński kręcił nosem na PO, będzie musiał włazić w
      d... Lepperowi, a przy okazji nie nadepnąć na odcisk Giertychowi.
      Naiwni i krótkowzroczni są forumowicze (Galba, Fritz i im podobni). Tu już nie
      chodzi o to jaki program ma PIS, skoro i tak będzie zmuszony tańczyć jak LEpper
      zagra. Już zaczął stroić instrumenty.
    • gg1968 całkiem liberalny rząd jeśli chodzi o gospodarkę 31.10.05, 17:18
      a miało być solidarnie? PiS robi w trąbę swoich wyborców, ale oni tego nawet
      nie zrozumieją, troche to smutne ... Ten rząd nie przetrwa długo, jak Ziobro z
      Dornem i Wassermannem dadzą czadu w komisjach śledczych to ludzie zaczną na
      nich rzygać. Decyzja PO - trzymać się od nich z daleka
    • rafikman "Kariera Nikosia Dyzmy" - film jakże uniwersalny.. 31.10.05, 17:42
      Ta sytuacja która obecnie jest to wypisz wymaluj scenariusz tego filmu ! Byle kto może być posłem, byle kto może być ministrem same "dyzmy" !! Tylko że film to była fabuła-komedia a to niestety dzieje się naprawdę... :-(
      • abba15 Re: "Kariera Nikosia Dyzmy" - film jakże uniwersa 31.10.05, 18:17
        rafikman napisał:
        > Ta sytuacja która obecnie jest to wypisz wymaluj scenariusz tego filmu ! Byle k
        > to może być posłem, byle kto może być ministrem same "dyzmy" !! Tylko że film t
        > o była fabuła-komedia a to niestety dzieje się naprawdę... :-(

a frusstraci mogą tylko ujadać i wyć do księżyca
    • silesius.monachijski PO na najlepszej drodze pojscia w slady SPD 31.10.05, 17:42
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2994325.html
    • bum3r [...] 31.10.05, 18:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • antykrono Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 18:20
      Wszyscy od dawna wyczuwaliśmy jakie jest prawdziwe stanowisko Donalda Tuska i
      Platformy Obywatelskiej (PO) w podejściu do koalicji z PiS. Dziś na konferencji
      prasowej, zorganizowanej zaraz po ceremonii zaprzysiężenia rządu Kazimierza
      Marcinkiewicza, Donald Tusk odkrył swe karty mówiąc: "Mam nieodparte wrażenie,
      że jesteśmy świadkami narodzin rządu Jan Olszewskiego "bis" i dalej: "Szczegóły
      rozmów sprzed wielu, wielu lat, a także ich efekt do złudzenia przypominają rok
      1992"
      Tym samym Donald Tusk jednoznacznie i bez żadnych wątpliwości przyznał,
      iż "Nocna Zmiana" z 1992 nie była wynikiem przypadu. Wtedy jak i teraz, Donald
      Tusk był w pełni świadomy tego co czyni. Dobrowolnie zaangażował się po stronie
      zdrajców narodu i wystąpił jawnie przeciwko polskiemu, w pełni legalnemu
      rządowi Jana Olszewskiego.
      Dziś po 13 latach od tych zdradzieckich poczynań Donald Tusk ponownie staje po
      stronie zdrajców wbijając swoją postawą nóż w plecy dopiero co powstałemu
      rządowi Rzeczypospolitej Polskiej. Wypowiedziane słowa są niegodne Polaka i
      kojarzą mi się wprost z Targowicą. Mogę już teraz powiedzieć, iż podczas
      głosowania nad wotum zaufania dla rządu Marcinkiewicza (prawdziwie polskiego i
      suwerennego) wystąpi on (Tusk) razem z SLD przeciw temu rządowi. Od kilku już
      dni słychać współgrające wystąpienia panów Kwaśniewskiego, Tuska, Rokity,
      Szmajdzińskiego i Olejniczaka. Ci panowie są bardzo zatroskani, niestety nie o
      los kraju i obywateli, którym przysięgali być wiernym, ale los tzw. salonu,
      którego interesy skwapliwie reprezentują i który za wszelką ceną chcą chronić.
      Dlatego PO tak bardzo zależało i zależy na przejęciu MSWiA.
      To jest ten sam układ, któremu Polska "zawdzięcza" szereg afer korupcyjnych,
      ten sam z którym rzekomo PO chciało walczyć, ten sam z którego SLD i PO czerpią
      rozliczne profity i korzyści materialne. To właśnie ten układ PiS chce rozbić.
      dlatego nie zgodził się oddać MSWiA w ręce PO. Dla zniszczenia tego układu PiS
      niestety potrzebuje wsparcia Samoobrony i nie jest to wynik upodobań
      Kaczyńskich, czy PiS-u. To jest konieczność, ponieważ podstępna PO nie jest
      zainteresowaną jego rozbiciem, co jest oczywiście zrozumiałe dla każdego
      myślącego człowieka. Nie pozwólmy by układ, który już wspólnie z mediami
      rozpoczął walkę, którego celem jest zniszczenie nowo powołanego rządu i powrót
      do własnych rządów - rządów układu. To jest walka o Polskę, jej suwerenność i
      prawdziwie wolną gospodarkę, bez pokrętnych oligarchicznych stosunków
      wysysających wszystko co najlepsze z naszej Ojczyzny, a z nas samych czyniący
      białych niewolników. Rozejrzyjcie się do koła siebie, poczytajcie posty o
      krwiożerczych firmach płacących nędzne grosze za naszą ciężką pracę, nierzadko
      po 10 – 12 godzin na dobę. My Polacy powinniśmy z całą siła przeciwstawić się
      zawiązywanej na naszych oczach współczesnej Targowicy. Powiem, krótko
      głosowanie przeciw temu rządowi jest głosowaniem przeciwko Polsce. Ręką
      podniesiona przeciwko Marcinkiewiczowi i jego ministrom jest ręką zdrajcy. Tak
      niestety wygląda obecnie prawdziwa sytuacja Polski. Apelujmy do ludzie z PO o
      czystych rękach, by dla dobra kraju i jego obywateli zagłosowali za rządem
      Kazimierza Marcinkiewicza!
    • silesius.monachijski A to sie psychiatra od siedmiu bolesci odezwal!!! 31.10.05, 18:21
      cha, cha, cha; szukasz psychopaty? spojrz w lustro! cha, cha, cha
    • tg28 Halloween - dzis zaczynaja straszyc ich geby 31.10.05, 18:25
      to jest straszneeeee.....
    • meritum3 Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 18:36
      Podobno pierwsze co ten rząd zrobił to wydał absolutny zakaz polwania na kaczki
      , likwidację wszystkich restauracji gdzie poaje się kaczki po pekinsku a
      minister dzadostwa narodowego popracuje nad masowym wielomilionowym wydaniem
      książki KACZKA DZIWACZKA a zamiast wielu haseł obowiązywać ma jedno WSYSTKIE
      ZWIERZETA SA RóWNE ALE KACZKI Są RóWNIEJSZE .
    • meritum3 Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 18:43
      Obywatelę obcej narodowości 9może być rosjanka) zapoznam w celu matrymonialnem
      czas spieprzać z tego Kaczystanu
    • liberus Galba, co ty palisz??? 31.10.05, 18:44
      galba napisał:

> Zobaczymy co zrobi PO. Czy wzniesie się ponad małość, niedojrzałość i żądzę
      > władzy Tuska? Odpowiedź w trakcie sejmowego głosowania nad rządem. Ciekawe
      > czy kolejny raz więcej odpowiedzialności za państwo wykaże Samoobrona niż
      > elitarna Platforma?

PO musiałaby na głowę chyba upaść aby zagłosować za tą protezą rządu. Małość i
      niedojerzałość prezentują LPR i PSL, które zagłosują za, aby utrzymać stołki
      sejmowe. Żądza władzy? Nie ma lepszego przykładu niż Jarosław Kaczyński, który
      łamiąc wszelkie przedwyborczej ustalenia zamiast iść z PO do zgody, idzie z nią
      na wojnę, traktując jako wroga.

Co zrobi SO? Mam nadzieję, że zagłosuje przeciw. Jeśli będzie za, to ty Galbuś
      oczywiście powiesz, że to z "odpowiedzialności za państwo". Ja natomiast będę
      pewien, że miał miejsce kolejny handelek stołkami między kryminalistą Lepperem i
      jego partią ponoć "założoną przez SB" a "krystalicznie czystymi" i "uczciwymi"
      Kaczorami.
    • acentymaz5 Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 18:45
      dlaczego mamy popierać byle co aby kłamcy dalej mamili ludzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka