madmalina Będzie rząd 31.10.05, 15:51 Sejm napewno go zatwierdzi. Mogą mówić co chcą ale od dawna wiadomo "...Bo gdzie jeszcze ludzią tak dobrze jak tu - TYLKO PRZY ŻŁOBIE" Odpowiedz Link Zgłoś
przecinaki Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 15:55 drogi galba - a dlaczego niby PO ma glosowac za tym rzadem????????? o jakiej Ty odpowiedzialnosci mowisz????????? odpowiedzialna partia ktora wygrywa wybory potrafi utworzyc stabilna wiekszosc rzadowa - jak nie potrafi to znaczy ze jest nieodpowiedzialna i nieudolna. a co do rzadu jako takiego, to z malutkimi wyjatkami, ci ludzie to jakas trzecia liga.. tym bardziej popieranie takiego rzadu byloby przejawem NIEODPOWIEDZIALNOSCI za panstwo Odpowiedz Link Zgłoś
trabucand Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 16:01 Powoli, powoli, zagorzała dyskusja ale o czym?? Dyskutujejecie o hipotetycznych działaniach Członków Rządu. Poczekajmy na ich pierwsze działania. potem skoczmy sobie do gardła, a jeszcze potem niech ściana zachodnia kraju idzie też do głosowania. Tymczasem to ściana wschodnia narzuciła nam to, co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co rewolucja moralna? 31.10.05, 16:04 Najbardziej podoba mi się Tomasz Lipiec jako minister sportu. Brawo! Rewolucjoniści moralni powołujący do rządu człowieka zdyskwalifikowanego za doping... Odpowiedz Link Zgłoś
trabucand Re: rewolucja moralna? 31.10.05, 16:06 A czy zły sportowiec, to na pewno zły minister sportu?? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: rewolucja moralna? 31.10.05, 17:33 Nie, ale z pewnością człowiek nieuczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Re: rewolucja moralna? Przefajdają nasze pieniądze 31.10.05, 20:31 Już organizują cała armię klakierów co im Kaczuś obiecał. Dostaniecie się do żłobu i obżerajcie się krwawicą ludzką do oporu a jak wam będzie mało to PODNIESIEMY PODATKI by wam nie zabrakło a polacy pozdychali. Bo wolność ( liberalizm) i zmniejszenie podatków wg kaczonowomowy to zbrodnia dzieląca biednych i bogatych a według rozumnych to droga dla wzbogacenia każdego obywatela a zwłaszcza najsłabszych i najbiedniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
figazmp Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 16:06 tak sobie mysle...jak Polska mogla oddac wladze w rece Moherowych Beretow? A Wy katolicy z Bozej laski???Przypuszczam ze wiekszosc z Was glosowala na PiS, jak mogliscie przytaknac w ten sposob KARZE SMIERCI??? To znaczy ze, teraz Ty chcrzescijaninie masz prawo powiedziec kto zasluguje na zycie a kto nie? Czy to nie jest czasem to samo, jak z nienarodzonymi dziecmi? mam szczera nadzieje, ze wiecie co zrobiliscie? Poza tym chcialam tylko powiedziec, ze tu gdzie jestem, a jestem za granica, ludzie zaczeli sie bac Polski i jej bardzo konserwatywnego ostatnio oblicza! MAM NADZIEJE ZE TE RZADY NIE ZMARNUJA TEGO CO POLSKA SOBIE PRZEZ OSTATNIE DZIESIECIOLECIE WYPRACOWALA!!!!! osobiscie wstydze sie ostatnich wyborow i apeluje aby inteligencja polska byla bardziej zmobilizowana w przyszlych wyborach! Malosc, zadza i niedojrzalosc, szanowny internauto GALBA, w tych wyborach wykazali tylko bracia Kaczynscy!!!! pytanie: czy odpowiedzialnosc za panstwo to jest oddanie pieniedzy w rece biednych rolnikow, ktorzy maja zapedy w wiekszosci wylacznie konsumpcyjne? Czy odpowiedzialnosc za kraj to oddanie pieniedzy gornikom, ktorzy zostali gornikami i juz prawdopodobnie nikim innym zostac nie chca!Rozumiem ze jak zostane lekarzem i nie bedzie mi dobrze, to wyjde na ulice i bede strajkowac, zamiast zreformowac swoj zawod na cos innego?kazdy chcialby tylko pieniedzy, ale nie kazdy chce zmiany-czesto niewielkim kosztem-zawodu!! jezeli Samoobrona, wykazuje wiecej odpowiedzialnosci za panstwo, to ja dziekuje za taka Polske. Polska w tej chwili rzadzi banda Moherowych Beretow, i ja poki co do takiej Polski nie wracam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 16:16 To sie nazywa demokracja . Wiekszosc zawsze ma racje . A wyborca to wyborca , nikt nie pyta czy potrafi myslec . Odpowiedz Link Zgłoś
lolovaxman looqnij ;) 31.10.05, 16:07 nie spotkałem w życiu takiego kretyna (nawet niewierzącego), który napisałby określenie Boga z małej litery !!! a zatem każdy głupi może zostać dziennikarzem??? buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
trabucand Re: looqnij ;) 31.10.05, 16:12 tak, a każdy mędrzec może zostać klaunem, takie są prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: looqnij ;) 31.10.05, 16:12 chyba moze . wystarczy poczytac nasz dziennik , czy posluchac radio maryja Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 16:14 Także życzę panom powodzenia. W swoim interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
waldi123 Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 16:16 Po przeczytaniu wielu wywiadow jakich udzielil Jaroslaw Kaczynski oraz ostatnio Ludwik Dorn dochodze do wniosku, ze jedynym pomyslem na rzadzenie krajem PiS-u jest rozliczanie, rozliczanie i jeszcze raz rozliczanie. Ostatnio p. Dorn dorzucil jeszcze wieszanie. Gratuluje wyczucia politycznego - szybko sie zdziwia jak spoleczenstwo wyartykuluje co dla niego najwazniejsze. Praca, praca, praca, praca + godziwe zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 16:31 Zobaczymy,co prof.Religa zrobi jako minister zdrowia.Niedoszły prezydent.Zobaczymy,jak Ziobro,jako minister sprawiedliwości,walczy z kulczykami,kuno-zaglami ,krauzymi i innymi tzw."biznesmenami" Na PIS nie głosowałem,życzę im jednak powodzenia,a przede wszystkim dotrzymania słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar Prawdziwy Halloween, horror i duchy przeszlosci,np 31.10.05, 16:55 niejaki Radeczek Sikorski, ktory 11 wrzesnia 2001 roku tlumaczyl w TVP przyglupiej Grazynce Torbickiej,ze WTC rozwalili Palestynczycy. A roztrzesiona coreczka Loskiej pytala sie w polplaczu co zrobic , zeby powstrzymac ,,tych Palestynczykow?". Mlody glupek z mloda cwiercidiotka! A to nie koniec tej listy grozy, ktora bedzie rzadzic Polska. Najlepsze kwalifikacje ma Ludwiczek, ktory zna sie na literaturze dziecej i dla kucht domowych. Teraz literaturoznawca Ludwiczek zajmie sie resortem ,,palowania dupy". Niezle, zupelnie jak pewien przywodca bosniackich Serbow, ktorego imienia nie wymienie, bo jest zbrodniarzem i nie chcialbym byc ciagniety za gacie przez ludwiczka. Ogolnie w kazdym razie rzad ,,bezstronnych fachowcow, majacy na uwadze dobro Polski". Za 4 lata Olejniczak i jego ludzie zdobeda 90% glosow. I bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Ale minister (tfu!) Durn pięknie na Boga ślubował 31.10.05, 17:01 Ciekawe,co na to kochanka? No i Pan Bóg przede wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 TU WPISUJMY GRATULACJE DLA RZĄDU! 31.10.05, 16:58 Moje Ogromne Gratulacje dla tego wspaniałego Rządu Premiera Marcinkiewicza - co za wspaniała, historyczna chwila! Życzę wielkiego powodzenia i wszelkiej pomyślności w naprawie państwa! Tak im dopomóż, Bóg, Premierowi i Członkom tego Rządu ! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: TU WPISUJMY GRATULACJE DLA RZĄDU! 31.10.05, 18:19 ginevra81 napisała: > Moje Ogromne Gratulacje dla tego wspaniałego Rządu Premiera Marcinkiewicza - co > za wspaniała, historyczna chwila! Życzę wielkiego powodzenia i wszelkiej > pomyślności w naprawie państwa! > Tak im dopomóż, Bóg, Premierowi i Członkom tego Rządu ! a frustraci mogą tylko ujadać i wyć do księżyca Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Re: Nie ma do czego wyć Księżyc Ukradziony... 31.10.05, 20:39 A niedługo Ci sami Łaskawcy zamierzają to zrobić z Polską i marzeniami Polaków przez swą irracjonalną politykę , swoją Butę i pazerność. Odpowiedz Link Zgłoś
marner Re: Nie ma do czego wyć Księżyc Ukradziony... 01.11.05, 00:51 Tragedią jest to, że ptaszyska wygrały - ale myślę, że większą jest to w jaki sposób wygrały. Cóż - następne kilka lat stracone. Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: Będą tam już wtedy ci najprawdziwsi Polacy. 31.10.05, 17:01 A ty, wojtenie to oby na pewno jesteś "najprawdziwszy Polak"? Bo ja - w sensie rasowym - nie :), ale w sensie patriotycznym - tak, jak najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
kris_r1 Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 17:01 nie wiem jak dla was. ale Dornowi nie ufam jak Polowi Odpowiedz Link Zgłoś
kwasnajolka7 Re: TUSKOWI ŻAL DU..PE ŚCISKA !!!!!!!!!!!!!!! 31.10.05, 17:12 > HW HE HE EEE! > RELIGA MA STOŁEK > A TUSK NIE !!! > > ps > PO=Przegrane Osiołki Rakieta tak już jest załamany z powodu utraty stołka wicepremiera, ze podobno spi w kapeluszu !! PO = Pieniacka Obstrukcja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
korado9 Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 17:17 Zobaczymy co zrobi Kaczyński. Lepper już zwietrzył krew i szantażuje, że udzieli poparcia jeśli PIS będzie realizować program SO. Czy wyborcy PIS głosowali na program SO? Kaczyński kręcił nosem na PO, będzie musiał włazić w d... Lepperowi, a przy okazji nie nadepnąć na odcisk Giertychowi. Naiwni i krótkowzroczni są forumowicze (Galba, Fritz i im podobni). Tu już nie chodzi o to jaki program ma PIS, skoro i tak będzie zmuszony tańczyć jak LEpper zagra. Już zaczął stroić instrumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 całkiem liberalny rząd jeśli chodzi o gospodarkę 31.10.05, 17:18 a miało być solidarnie? PiS robi w trąbę swoich wyborców, ale oni tego nawet nie zrozumieją, troche to smutne ... Ten rząd nie przetrwa długo, jak Ziobro z Dornem i Wassermannem dadzą czadu w komisjach śledczych to ludzie zaczną na nich rzygać. Decyzja PO - trzymać się od nich z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman "Kariera Nikosia Dyzmy" - film jakże uniwersalny.. 31.10.05, 17:42 Ta sytuacja która obecnie jest to wypisz wymaluj scenariusz tego filmu ! Byle kto może być posłem, byle kto może być ministrem same "dyzmy" !! Tylko że film to była fabuła-komedia a to niestety dzieje się naprawdę... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: "Kariera Nikosia Dyzmy" - film jakże uniwersa 31.10.05, 18:17 rafikman napisał: > Ta sytuacja która obecnie jest to wypisz wymaluj scenariusz tego filmu ! Byle k > to może być posłem, byle kto może być ministrem same "dyzmy" !! Tylko że film t > o była fabuła-komedia a to niestety dzieje się naprawdę... :-( a frusstraci mogą tylko ujadać i wyć do księżyca Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski PO na najlepszej drodze pojscia w slady SPD 31.10.05, 17:42 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2994325.html Odpowiedz Link Zgłoś
bum3r [...] 31.10.05, 18:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antykrono Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 18:20 Wszyscy od dawna wyczuwaliśmy jakie jest prawdziwe stanowisko Donalda Tuska i Platformy Obywatelskiej (PO) w podejściu do koalicji z PiS. Dziś na konferencji prasowej, zorganizowanej zaraz po ceremonii zaprzysiężenia rządu Kazimierza Marcinkiewicza, Donald Tusk odkrył swe karty mówiąc: "Mam nieodparte wrażenie, że jesteśmy świadkami narodzin rządu Jan Olszewskiego "bis" i dalej: "Szczegóły rozmów sprzed wielu, wielu lat, a także ich efekt do złudzenia przypominają rok 1992" Tym samym Donald Tusk jednoznacznie i bez żadnych wątpliwości przyznał, iż "Nocna Zmiana" z 1992 nie była wynikiem przypadu. Wtedy jak i teraz, Donald Tusk był w pełni świadomy tego co czyni. Dobrowolnie zaangażował się po stronie zdrajców narodu i wystąpił jawnie przeciwko polskiemu, w pełni legalnemu rządowi Jana Olszewskiego. Dziś po 13 latach od tych zdradzieckich poczynań Donald Tusk ponownie staje po stronie zdrajców wbijając swoją postawą nóż w plecy dopiero co powstałemu rządowi Rzeczypospolitej Polskiej. Wypowiedziane słowa są niegodne Polaka i kojarzą mi się wprost z Targowicą. Mogę już teraz powiedzieć, iż podczas głosowania nad wotum zaufania dla rządu Marcinkiewicza (prawdziwie polskiego i suwerennego) wystąpi on (Tusk) razem z SLD przeciw temu rządowi. Od kilku już dni słychać współgrające wystąpienia panów Kwaśniewskiego, Tuska, Rokity, Szmajdzińskiego i Olejniczaka. Ci panowie są bardzo zatroskani, niestety nie o los kraju i obywateli, którym przysięgali być wiernym, ale los tzw. salonu, którego interesy skwapliwie reprezentują i który za wszelką ceną chcą chronić. Dlatego PO tak bardzo zależało i zależy na przejęciu MSWiA. To jest ten sam układ, któremu Polska "zawdzięcza" szereg afer korupcyjnych, ten sam z którym rzekomo PO chciało walczyć, ten sam z którego SLD i PO czerpią rozliczne profity i korzyści materialne. To właśnie ten układ PiS chce rozbić. dlatego nie zgodził się oddać MSWiA w ręce PO. Dla zniszczenia tego układu PiS niestety potrzebuje wsparcia Samoobrony i nie jest to wynik upodobań Kaczyńskich, czy PiS-u. To jest konieczność, ponieważ podstępna PO nie jest zainteresowaną jego rozbiciem, co jest oczywiście zrozumiałe dla każdego myślącego człowieka. Nie pozwólmy by układ, który już wspólnie z mediami rozpoczął walkę, którego celem jest zniszczenie nowo powołanego rządu i powrót do własnych rządów - rządów układu. To jest walka o Polskę, jej suwerenność i prawdziwie wolną gospodarkę, bez pokrętnych oligarchicznych stosunków wysysających wszystko co najlepsze z naszej Ojczyzny, a z nas samych czyniący białych niewolników. Rozejrzyjcie się do koła siebie, poczytajcie posty o krwiożerczych firmach płacących nędzne grosze za naszą ciężką pracę, nierzadko po 10 – 12 godzin na dobę. My Polacy powinniśmy z całą siła przeciwstawić się zawiązywanej na naszych oczach współczesnej Targowicy. Powiem, krótko głosowanie przeciw temu rządowi jest głosowaniem przeciwko Polsce. Ręką podniesiona przeciwko Marcinkiewiczowi i jego ministrom jest ręką zdrajcy. Tak niestety wygląda obecnie prawdziwa sytuacja Polski. Apelujmy do ludzie z PO o czystych rękach, by dla dobra kraju i jego obywateli zagłosowali za rządem Kazimierza Marcinkiewicza! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A to sie psychiatra od siedmiu bolesci odezwal!!! 31.10.05, 18:21 cha, cha, cha; szukasz psychopaty? spojrz w lustro! cha, cha, cha Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Halloween - dzis zaczynaja straszyc ich geby 31.10.05, 18:25 to jest straszneeeee..... Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 18:36 Podobno pierwsze co ten rząd zrobił to wydał absolutny zakaz polwania na kaczki , likwidację wszystkich restauracji gdzie poaje się kaczki po pekinsku a minister dzadostwa narodowego popracuje nad masowym wielomilionowym wydaniem książki KACZKA DZIWACZKA a zamiast wielu haseł obowiązywać ma jedno WSYSTKIE ZWIERZETA SA RóWNE ALE KACZKI Są RóWNIEJSZE . Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 18:43 Obywatelę obcej narodowości 9może być rosjanka) zapoznam w celu matrymonialnem czas spieprzać z tego Kaczystanu Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Galba, co ty palisz??? 31.10.05, 18:44 galba napisał: > Zobaczymy co zrobi PO. Czy wzniesie się ponad małość, niedojrzałość i żądzę > władzy Tuska? Odpowiedź w trakcie sejmowego głosowania nad rządem. Ciekawe > czy kolejny raz więcej odpowiedzialności za państwo wykaże Samoobrona niż > elitarna Platforma? PO musiałaby na głowę chyba upaść aby zagłosować za tą protezą rządu. Małość i niedojerzałość prezentują LPR i PSL, które zagłosują za, aby utrzymać stołki sejmowe. Żądza władzy? Nie ma lepszego przykładu niż Jarosław Kaczyński, który łamiąc wszelkie przedwyborczej ustalenia zamiast iść z PO do zgody, idzie z nią na wojnę, traktując jako wroga. Co zrobi SO? Mam nadzieję, że zagłosuje przeciw. Jeśli będzie za, to ty Galbuś oczywiście powiesz, że to z "odpowiedzialności za państwo". Ja natomiast będę pewien, że miał miejsce kolejny handelek stołkami między kryminalistą Lepperem i jego partią ponoć "założoną przez SB" a "krystalicznie czystymi" i "uczciwymi" Kaczorami. Odpowiedz Link Zgłoś
acentymaz5 Re: Prezydent powołał Kazimierza Marcinkiewicza n 31.10.05, 18:45 dlaczego mamy popierać byle co aby kłamcy dalej mamili ludzi Odpowiedz Link Zgłoś