katmoso Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 11:37 na litość boską niech Pani nie pozwala sie bawić synkowi siekierą!! nie boi sie Pani, ze to oznacza, że wyrośnie z niego morderca? tak jak z dziewczynki bawiacej sie "w dom" ma wyrosnąć matka-polka, z chłopca z siekierą wyrośnie tylko morderca z siekierą... a na serio: miejscami nawet rozsądnie sie kobieta wypowiada, jednak jej uzasadnianie sprzeciwu wobec aborcji jest żałosne. podobnie jak kurczowe bronienie się przed oksreśleniem samej siebie jako feministki. jeżeli kobieta zostawia swoje dzieci pod opieką dziadków i biegnie do przywódcy jednej z najsilniejszych partii z propozycjami politycznymi, a potem obejmuje kolejne urzędy to realizuje feministyczny ideał kobiety wyzwolonej. Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 11:41 Jestem pod wrażeniem dla mądrości Pani minister.Mam dwoje dzieci ( teraz już dorosłe -prawie) bardzo trudno było pogodzić pracę i wychowywanie dzieci . Do tego jeszcze dom i wszystkie domowe obowiązki .Opieka nad dziećmi zajmowała więcej czasu niż praca zawodowa ( ośmiogodzinna) . Wychowanie młodego człowieka na mądrego i dobrego to sztuka trudna ( sama też musiałam niejednokrotnie przemyśliwać pewne sprawy ).Mąż był chętny do pomocy ( ale jest za powolny w pracach domowych ).Ja mam tej energii życiowej pewnie więcej ale On ma cierpliwośc i daje spokój i bezpieczeństwo rodzinie.A więc nie można prawem zmuszać ludzi do robienia lub nierobienia czegokolwiek .To mnie osobniście śmieszy .A takiego dupka ,który tylko siedzi na kanapie wysłać do MacDonalda niech żre i tyje. Jeśli nic innego nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Kluzik-Rostkowska jednomyslna z J. Kaczynskim 08.11.05, 11:45 I tylko dlatego otrzymala to stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
sterridder Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 11:49 KRE-TYN-KA Odpowiedz Link Zgłoś
ipolen Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 11:57 Co to w ogóle za pomysł, żeby na tym stanowisku była kobieta?!?! Dlaczego nie może to być ktoś z episkopatu lub po prostu jakiś zaangażowany społecznie kapłan (ks. Jankowski ma zdaje się ostatnio więcej wolnego czasu). W ogóle co za pomysł, zeby dopuszczać kobiety do polityki. Jakieś Begiery, Błochowiaki, Hojarskie itd., itp. (a to dopiero początek alfabetu). Teraz z kolei: jedna pani minister coś "chlapnie" i tracimy w ciagu jednego dnia kilkadzisiąt mln. PLN, a inna dzieli się swymi mądrościami na temat roli kobiety (ta rola jest jasna od Starego Testamentu i nie trzeba, nie wolno tu niczego zmieniać!) i tracimy kolejne kilkadziesiąt mln. z funduszy unijnych. Niech do rządzenia wezmą sie moralni biznesmeni: Jankowski (na ministra ds. rodziny) i Rydzyk (finansów) Szczęść im Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 13:07 ja, ja Gut !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 13:46 słusznie i naukowo, każdy przecież wie że Kopernik była kobietą i co z tego mamy.Cały świat się kręci a to kręcenie jest coraz większe. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolemiasteczko Re: Kluzik-Rostkowska: Co to ma być???? 08.11.05, 12:16 Takie ecie pecie... Jestem taka nowoczesna, że aż sama się boję. Mam nie być konserwatywna. Popieram to i tamto. Ale dlaczego za moje podatki???????? Masz tyle do zrobienia - np. na osiedlu. Dlaczego Pani blokuje to stanowisko innym - bardzie odpowiednim, konkretnym, konsekwentnym i wyrazistym kobietom? Czemu ma być to koeljna ciepła (daj Boże do emerytury) posadka popleczników królika???? Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 12:22 Jaki mamy rząd takiego mamy pełnomoicnika ds równouprawnienia płci a w zasadzie ds rodziny. Ta zmiana terminu jest znamienna. To oznacza inne priorytety. Nie oznacza walki o równouprawnienie kobiet np w sprawach płacowych tylko o walkę (cokolwiek to znaczy) o rodzinę. Zmienia się charakter całego urzędu. Min Środa w swych wystąpieniach była żałosna ale przynajnmiej (choć niezbyt mądrze) starała się zwrócić uwagę na problemy kobiet, choc problemy które akurat pani Środa podnosiła były raczej drugorzędne lub wręcz groteskowe (vide kobieta jako obiekt seksualny na plakatach) Teraz się będzie mówiło dużo o roli rodziny, o problemach rodziny w tym o problemie demograficznym, o nienaruszalności rodziny a prawdopodobnie bardzo mało o problemach kobiet w tej rodzinie także tych maltretowanych. Bo rodzina powinna być spójna a kobiety występujące przeciw swym partnerom opracom tę spójnośc rozbijają. Dotyczy to także dzieci i nalezy sie spodziewać ograniczenia kompetencji rzecznika praw dziecka. Chciałbym się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
ipolen Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 12:31 "problemy które akurat pani Środa podnosiła były raczej drugorzędne lub wręcz groteskowe (vide kobieta jako obiekt seksualny na plakatach)" Kobiety od setek a nawet tysięcy lat były obiektami seksualnymi. Jest to zgodne z prawem Bożym - zwanym przez katolików - również naturalnym. Nie ma co z tym walczyć. Są dwa typy kobiet: - wolne, pełne seksu i bezdzietne - obiekty seksualne (kiedy trafi im się ciąża - usuwają ją) i - dzietne, aseksualne, boże - matki-Polki w typie Kluzik aha, jest jeszcze trzeci typ: aseksualne kobiety niezrealizowane w roli matek (lub zrealizowane dawno temu) - te z kolei dzielą się na: a) godne pogardy feministki i lesbijki b) godne najwyższej chwały zakonnice i moherowe berety. Mężczyźni dzielą się prościej. Odpowiedz Link Zgłoś
z.sadystka Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 12:49 niestety, zaręcze ci, że wśród lesbijek regułą są obiekty seksualne zarówno mężczyzn (którzy plują sobie w brodę, że ONA jest HOMO i że Z NIM NIE), jak i innych lesbijek, twoje myślenie jest pozbawione logiki - jeżeli kobiety łączą się w pary z innymi kobietami, w grę wchodzi m. in. pociąg seksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
ipolen Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 13:04 Mężczyźni ze wszystkiego są w stanie stworzyć obiekt seksualny. Nie zmienia to faktu, że wiekszość lesbijek (wystarczy się rozejrzeć wokół) nie jest zbyt pociągająca. Oczywiście nie mam tu na myśli niewiast liżących się po 22.oo na polsacie - swoją drogą w życiu nie widziałem liżących się na polsacie chłopców udających gejów... Prawdopodobnie ma to coś wspólnego z lalkami, siekierą i piłką nożną oraz prawem Bożym, zwanym też przez katolików - naturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
glonojad19 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 15:37 Wiesz, bredzisz...Na szczęsce wiesz, że bredzisz, mam nadzieję...Musisz sobie jakoś wyjaśnić, że piękna dziewczyna nie chce CIEBIE, bo woli Jolę - najlepiej wmówić sobie, że jest brzydka. Problem w tym, że ty sobie wmówiłes, ale ona nadal pozostał piękna. I z reka na sercu - skąd ty niby masz znać jakąś "prawdziwą" lesbijkę? Nikt na dzień dobry o tym nie mówi, więc bredisz podwójnie . Odpowiedz Link Zgłoś
golem14 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 12:24 Pani Kluzik jak widac przyjela taktyke stosowana przez caly PIS: "jestem nowoczesna", sprawiam ogolnie dobre wrazenie, "gender mainstreaming" i takie tam, a za chwile - stara spiewka. Wypowiedz o instynkcie ojcowskim - zenada. Ani slowa np. o przemocy domowej czy wykorzystywaniu w pracy, za to bogate przemyslenia nad tym kto powinien zmywac gary. Pani wybaczy, ale o to to my juz same zadbamy. "Jestem za tym, by zbadać jak wygląda dbanie o potrzeby płci w Polsce, chętnie się dowiem" - to jeszcze pani nie wie? Dobry poczatek. "Jaką kobietę szczególnie pani ceni? Muszę się zastanowić. Jak mnie pytacie o mężczyznę, to wiem natychmiast" - otoz to prosze pani, dokladnie o to chodzi, trudno to lepiej ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek5050 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 12:24 Była Pani pełnomocnikiem ds. kobiet i rodziny przez pół roku. Z czego Pani jest szczególnie dumna? - Na przykład z akcji "Superprzedszkole", która zakończyła się tym, że warszawscy rodzice dostali informację o tym, czego mogą żądać od stołecznych przedszkoli. Poza tym w ciągu dwóch tygodni udało mi się zbudować stronę internetową www.warszawianka.waw.pl. Przez nią komunikowałam się z tymi, którzy chcieli skorzystać z mojej pomocy i udzielałam wszelkich informacji. PÓŁ ROKU TWORZYĆ STRONĘ INTERNETOWĄ I FORMUŁOWAĆ INFORMACJĘ O FUNKCJI PRZEDSZKOLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ale q....a dużo!Jak wszyscy wiedzą, chodziło o wyrzucenie Środy, i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy444 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 13:11 Przepadam za katolami, zwlaszcza polskimi. Kupilem wczoraj ksiazke (seria Ceramowska) o inkwizycji hiszpanskiej. Torturowanie kobiety za to, ze nie jadla wieprzowiny i zmieniala bielizne w soboty... O lowach na czarownice tez mam pare dobrych ksiazek. Taki jest polski Najwyzszy Autorytet Moralny. Jak bedzie najmniejsza okazja, to sie przyczynie do wyciagania temu plugawemu katolickiemu narodkowi, majacemu w wiekszosci dziedzin najgorszy wskaznik w UE, poduszki spod glowy. Zeby nie straszyl swiata poboznoscia i kultem sw Wojtyly od prezerwatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 16:32 Nie jestem fanem KK, ale tekst zbyt napastliwy! Be! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 17:09 Pierwsze słyszę, żeby w czasach inkwizycji kobiety nosiły bieliznę !!! ;)))))))))) Pewnie czerwone haltery... ;))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rotwil Znam tą nie powiem jaką z pracy 08.11.05, 13:13 Pracowałem z nią. Jej metody pracy (moja szefowa) opierały się na zastraszaniu, obłudzie i rozkrecaniu mniejszych lub większych intryg. Patrząc z perspektywy czasu aż nie chce mi się wierzyć że przezyłem taką gehennę pod jej "żądami". Nawet nie wiedziałem do tej pory że ludzie mogą być tak pokretni. Jak w jakimś pieprzonym serialu Brazylijskim. Ciągle powtarzała tym niepokornym że ona zna polityków i lepiej niech się jej słuchają bo ich załatwi. Jednym słowem siała celową srakę. Nie dziwię się że jest w tym żądzie przecież to jedna wielka obłuda. Gratulacje kurduplu. Kolejny samobój. Odpowiedz Link Zgłoś
ipolen Re: Znam tą nie powiem jaką z pracy 08.11.05, 13:19 Może to i suka, ale jak ty trafiłeś do "użędu" bez matury? Odpowiedz Link Zgłoś
rotwil Re: Znam tą nie powiem jaką z pracy 08.11.05, 13:31 Widać że nudzi Ci sie w pracy obiboku jak zwracasz uwage na takie bzdety. Pewnie siedzisz własnie w jakims urzedzie i pierdzisz w stołek za kase z moich podatków. bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
ipolen Re: Znam tą nie powiem jaką z pracy 08.11.05, 13:58 O rany! Założyli mi tu już kamerę czy co? Podsłuch w teleonie to normalka... Odpowiedz Link Zgłoś
teo331 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 13:57 To Pani kluzik z Panem Kaczynskim chcą sprawdzać, kto leży po obiedzie na kanapie?!!! NO to nieźle sie zapowiada!!! To rzeczywiście, ta instytucja jest nam BARDZO POTRZEBNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 14:00 Eutanazja rowniez? Odpowiedz Link Zgłoś
robertgorecki Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 15:14 Czy uważa Pani, że są jakieś cechy "naturalne", które różnią mężczyznę od kobiety? -"Uważam, że istnieje instynkt macierzyński. Czy istnieje instynkt ojcowski, nie wiem. Poza tym zauważyłam, że mój synek, mimo że po siostrach odziedziczył całą masę lalek, bawi się młotkiem i siekierą. I to podważyło we mnie taką wiarę, że obie płci są równe." Pieknie, naprawde piekniee na dzien dobry dowiaduje sie ze nie ma czegos tekiego jak instynkt ojcowski, co mnie osobiscie jako faceta obrazilo, po drugie dowiaduje sie ze pani wiceminister nie wierzy ze mezczyzni i kobiety sa rowni, juz widze jak bezstronnie i obiektywnie bedzie wywiazywala sie ze swoich obowiazkow. Rzad Marcinkiewicza rzadem specjalistow od niefortunnych wypowiedzi :( Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 15:36 też się dziwię?????????mając troje dzieci jeszcze tego nie wie ? A może pochłonięta karierą polityczną nie widziała ,że opiekę przejął ojciec mający instyky ojcowskie większe niż ta Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
auto258374 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 16:55 > Pieknie, naprawde piekniee na dzien dobry dowiaduje sie ze nie ma czegos > tekiego jak instynkt ojcowski, Babka nie powiedziała że "nie ma" tylko że nie wie czy jest. I bardzo mądrze, skąd ma wiedzieć? Pierwsza kobieta na tym stanowisku która nie wie lepiej od mężczyzn czego chcą mężczyźni. > drugie dowiaduje sie ze pani wiceminister nie wierzy ze mezczyzni i kobiety sa > rowni Bo nie są. Ja mam np. siusiaka a moja dziewczyna nie, więc nie jesteśmy równi. Potrzeby mamy również inne i nikt z tego powodu nie histeryzuje. Zawsze tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 aborcja jest prawem jej dokonujacych 08.11.05, 15:29 podobnie jak eutanazja Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: aborcja jest prawem jej dokonujacych 08.11.05, 15:37 a nie lepiej słabych zrzucać ze skały? po co wogóle się fatygować !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trophy1 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 15:45 grzesiek.basiak napisał: > "Aborcja nie jest życzeniem. Jest prawem". No, no, a kto ci to "grzesiek.basiak" powiedzial? Dobrze ze to nie ty ustanawiasz prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek.basiak Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 23:42 Jest prawem w Wilnie, Grodnie, Lwowie, Koszycach, Ostrawie i Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 15:55 prawem jest wybór kiecki w sklepie czy innego towaru. ale nie jest prawem decydowanie o czyimś życiu. bo idąc twoim tokiem myślenia przecież mógłbym przystawić ci lufę do skroni i strzelić. w imię tego, że moja decyzja o twoim życiu jest moim prawem. absurdalne, prawda? tak jak "prawo" do wyskrobania. bo też decydujesz o czyimś istnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekp34 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 16:11 To jest TYLKO Twoje zdanie. Nie podawaj tego w formie faktu. To jest opinia, i to nawet nie wiekszości. Odpowiedz Link Zgłoś
appledore Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 16:24 czy ktos mi moze wyjasnic o co chodzi p. Kluzik-Rostkowskiej: "Rozbudować system opieki nad dziećmi - tak by rodzice mogli przyprowadzać dzieci do przedszkola tylko dwa razy w tygodniu lub tylko wieczorem." Przyprowadzac dzieci do przedszkola tylko dwa razy w tygodniu... a przez pozostale dni dziecko ma byc w domu z rodzicami?? jesli to o to chodzi, to chyba nie system opieki nad dziecmi trzeba rozbudowywac... A moze ona ma mysli przedszkola tygodniowe.. ale wtedy przyprowadza sie raz w tygodniu i odbiera raz w tygodniu... a o co chodzi z wieczorami... serio zgubilam sie... Odpowiedz Link Zgłoś
de.bill Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 18:34 Moze chodzilo o to, ze: 1) przyprowadzaja w pon rano, odbieraja w pt wieczorem - zeby nie przeszkadzalo, jak sie mamusia/tatus realizuja zawodow 2) przyprowadzaja w sob rano, odbior w niedz wieczorem - coby dziecie nie przeszkadzalo 'rodzicom' w zasluzonym odpoczynku? A wieczorki spedzone razem (pt-sob, niedz-pon) - w koncu, kiedys trzeba budowac wiezy rodzinne .... Ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
appledore o co chodzi z tymi przedszkolami?? 08.11.05, 19:49 w takim razie to na pewno sa dzialania majace na celu zrownanie kobiet i mezczyzn... a tym samym sa zdecydowanie prorodzinne... Odpowiedz Link Zgłoś
troppo_bella Re: o co chodzi z tymi przedszkolami?? 09.11.05, 08:08 No co wy, chodzi o to, że pani minister, gdy jeszcze nie była panią minister, przez pare miesięcy na posadzie w Ratuszu pracowała nad tym, by nam wytłumaczyć, czego powinnismy się spodziewać od przedszkola. To teraz już chyba wiemy. Wiele czasu jej to zajęło, wiele pensji pobrała pracując nad studium Superprzedszkole, więc nie wątpię, że dzieło jest tego warte :-) Mamy nadzieję, że już jako pani minister, pani Kluzik wytłumaczy nam jeszcze wiele ważnych rzeczy. Będzie teraz miała na to jeszcze więcej czasu (chyba że rząd zaraz padnie) i jeszcze większą pensję... Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 Teraz trzeba zrownac mężczyzn z kobietani bo naste 08.11.05, 16:41 puje odwrotna dyskryminacja. Tylko patrzec ze sie przemienimy w danie czy norwegie gdzie po rozwodzie kobieta wychowuje dzieci a mężczyzna tylko placi nie majac do nich dostepu. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 18:12 Kiedyz wreszcie pozwolimy by kobiety same decydowaly o sobie. I to nie jest sprawa kosciola ani wiary, ani wladzy ani tej czy tamtej partii, to sprawa czlowieczeñstwa. Chyba ze kobieta nie jest czlowiekiem!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 z ryja na pewno sympatyczniejsza od Środy 08.11.05, 18:23 U Środy najbardziej wku..ało to jej tępe dotkrynerstwo. Ten bolszewizm. Natomiast ta babka - widać, że ma analityczny umysł, po prostu myśli. Z przyjemnością czyta się jej wypowiedzi, bo nie ma tam zacietrzewienia. Odpowiedz Link Zgłoś
troppo_bella Re: z ryja na pewno sympatyczniejsza od Środy 09.11.05, 08:02 Nie zacietrzewia się biedaczka, bo się o posadę boi, a od zecietrzewiania to Bracia są, nie szeregowcy i kaprale. Nie wiem, gdzie widzisz jej analityczny umysł, ja głównie czytam o jej koniunkturalizmie (nie wiem, czy do tego analityczny umysl potrzebny, ale istotnie jakis szczypek inteligencji pomaga w byciu na fali), o wykręcaniu sie sianem, gdy przychodzi do konkretów (nie wie, jaką postać kobiecą najbardziej ceni, albo żenujące przypominanie sobie własnych "imponujących" dokonań na stanowisku w ratuszu, te wolty, gdy ma się deklarować, czy jest feministką, katoliczką, albo za paradą równości). Środa ma ogromny potencjał intelektualny, pani Kluzik ma naiwne poglądziki. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 18:24 Pani droga nikt nie prosi o obrone Parady Równosci. Ciekawe co by bylo gdyby pani syn okazal sie homoseksualista, zamknelaby go pani w szafie??? Kiedyz wreszcie wladza przestanie wykorzystywac ludzka historie w swojej partyjnej grze Odpowiedz Link Zgłoś
hanniad Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 18:33 Może i aborcja tym prawem jest, ale ja o czym innym. Uprzejmie donoszę, że mój mąż też wyleguje się na kanapie zamiast mi pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
nomes Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 19:20 ...aborcja to prawo a nie zyczenie.... Przekonaj sie najpierw czy jestes TAAAAKI wielki zebys mial do innych prawo, powodzenia. Prawo mamy TYLKO DO SIEBIE. A i tak nie do konca bo nie zyjemy przeciez sami... ... i to jest wlasnie ten power, nomes Odpowiedz Link Zgłoś
azja21 Re: Kluzik-Rostkowska: Nie będę bronić Parady Rów 08.11.05, 19:49 Dwie podstawowe uwagi do smutnych wypowiedzi p. Kluzik. 1. P. Kluzik twierdzi, ze "środowiska feministyczne są za aborcją na życzenie". Nie wydaje mi sie, aby ktokolwiek byl ZA aborcja. Mozna jedynie popierac PRAWO DO aborcji w pewnych sytuacjach zyciowych (jakich- to wymaga oczywiscie definicji). A to ogromna, ogromna!!! roznica. I chyba slowo "zyczenie" to bagatelizowanie problemu, a wrecz obraza dla kobiet ZMUSZONYCH do podjecia takiej decyzji. Jesli w wypowiedzi pojawiaja sie tak nieprecyzyjne wypowiedzi jak ta, no to raczej dobrze nie wrozy temu nowemu urzadowi. 2. Pani Kluzik nie moze, nie potrafi siedziec w domu. Musi dzialac. Brawo!!! Ale panie, ktore to potrafia, bardzo ceni i szanuje. A moze te panie, co tak sobie siedza tez by chcialy popracowac, tylko nie maja gdzie? Albo nie maja dziadkow, ktorzy moga sie zajac dziecmi? Albo jedno i drugie? Jakos dziwi fakt, ze sama p. Kluzik prowadzi ten nieladny wielkomiejski styl zycia, ktory sama krytykuje. Inne kobiety wolalaby widziec w domowych pieleszach. Wiele to mowi o solidarnosci p. Kluzik z reszta kobiet w Polsce. Jeszcze moze jedna refleksja - nie nalezy sie chyba az tak bardzo bac slowa FEMINIZM. Ten termin powinien byc rozumiany jako wszelkie dzialania na rzecz kobiet. On nie ma jednej twarzy! Na swiecie istenieje masa feministycznych organizacji katolickich. W feminizmie naprawde jest bardzo duzo miejsca, dla wielu pogladow. Odpowiedz Link Zgłoś