Dodaj do ulubionych

Nie będzie pełnomocnika ds. rodziny

15.11.05, 16:51
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • turecki4 Bolszewicka hipokryzja LPR/ZChN 15.11.05, 16:53
      A jaka jest wg LPR/ZChn różnica między dzieckiem poczętym wskutek gwałtu a
      drogą in vitro? Lepiej jest gwałcić??? Ot, bolszewia wraca...
      • hiob102 I STAŁA SIĘ JASNOŚĆ. RYDZYK RZĄDZI. 15.11.05, 17:25
        ŻADNE KACZORY.
      • tragish [...] 15.11.05, 19:11
        • glonojad19 Re: Bolszewicka hipokryzja LPR/ZChN 15.11.05, 19:31
          z czym do dyskusji wyskakujesz sieroto?

No własnie? Embrion to faza rozwojowa kręgowców obejmująca w przypadku
          człowieka okres od zagnieżdżenia w błonie śluzowej macicy (7 dzień) do 8
          tygodnia od zapłodnienia. Ciekawe więc jak można zniszczyć embrion, jesli nei
          było implantacji:P
          Problemem tego kraju jest to, że o ginekologii gadają ludzie, którzy na oczy AM
          nie widzieli.
        • kazmiera Re: Bolszewicka hipokryzja LPR/ZChN 15.11.05, 22:00
          tragish napisał:
          > turecki, doucz się geju. Tu nie chodzi o dziecko, które się urodzi, ale o te em
          > briony które zostaną zniszczone. z czym do dyskusji wyskakujesz sieroto?
          Zapewne niedługo tacy jak ty zabronią kobiecie miesiączkować,bo czasem się
          zdarzyć może, że organizm kobiety z różnych powodów odrzuca zapłodnione jajo
          (embrion?)a tu już przykazanie "Nie zabijaj" się kłania.
        • wiedmak I wyszlo ze ty jestes gejem:) 15.11.05, 22:42
          Smiesznie tak ze swoimi kompleksami w pierwszym poscie kmiotku wylatywac? I
          pamietaj, nie niszcz niepoczetych dzieci, za samogwalt bozia pierze po tlustej
          mordzie paskiem skurzanym. Pewnie przypomni sie jak spocony tatus traktowal
          kmiotka w dziecinstwie.
        • stary_szczur Re: Bolszewicka hipokryzja LPR/ZChN 15.11.05, 22:48
          tragish jestes rzeczywiście tragisch...
      • stary_szczur Re: Bolszewicka hipokryzja... 15.11.05, 22:47
        > A jaka jest wg LPR/ZChn różnica między dzieckiem poczętym wskutek gwałtu a
        > drogą in vitro? Lepiej jest gwałcić??? Ot, bolszewia wraca...
        nie no najlepiej to sie jest szlajać a potem przyjsc do domu i uwadac że to
        męża...
      • ylemai Re: Bolszewicka hipokryzja LPR/ZChN 15.11.05, 23:44
        z czysto ewolucjonistycznego punktu widzenia, lepiej jest gwałcić. zapłodnienia
        in vitro psują dobór naturalny, zaś gwałty chronią przed homozygotycznością
        populacji.
    • brynk .i dobrze ze nie bedzie , po czorta to stanowisko 15.11.05, 16:56
      brawo PiS
      • konskipsiinteres Stanowisko bylo po to, by 15.11.05, 17:00
        zagwarantowac rowny status kobiet i mezczyzn. Tak jak ma to miejsce we
        wszystkich cywilizowanych krajach. Jak zaczniecie chrzanic o kosztach, to
        zastanowcie sie najpierw, ile kosztowal podzial ministerstw.
      • pozlotemu Re: .i dobrze ze nie bedzie , po czorta to stano 15.11.05, 17:01
        brynk napisał:

> brawo PiS

Chyba chodzilo o zakamuflowane stanowisko do wspierania dewiacji.
        Unia Europejska bedzie niezadowolona. Bardzo niezadowolona.
        • konskipsiinteres Jakich dewiacji, czlowieku o czym ty bredzisz? 15.11.05, 17:15
          Czy jestes typowym przedstawicielem elektoratu PiSu?

Teraz juz chyba rozumiem.
        • werter-6 Uwaga! na forum pojawili się rydzykowi 15.11.05, 17:30
          prowokatorzy!
        • pozytywista Re: .i dobrze ze nie bedzie , po czorta to stano 15.11.05, 19:00
          od kiedy rodzina jest dewiacją ?
        • wikal Re: .i dobrze ze nie bedzie , po czorta to stano 15.11.05, 19:15
          Mało ojciec dyrektor płaci swoim pieskom, oj mało. No ale to nic nowego. Jednak
          po złotemu za post to chyba przesada. Powieneś zażądać podwyzki do dwóch
          złotych.
    • mosznamnieboli Ja tu wpadam pluję na Wyborczą i spadam, 15.11.05, 17:04
      Nic dodać nic ująć po prostu kleksy.
      • polakmoronslayer [...] 15.11.05, 18:43
    • skin.pl Re: Nie będzie pełnomocnika ds. rodziny 15.11.05, 17:06
      cóż za salomonowe roziwązanie...
    • moon_nick Re: Nie będzie pełnomocnika ds. rodziny 15.11.05, 17:22
      Zastanawia mnie, czy to możliwe, żeby ktoś w miarę przytomny szczerze wierzył w
      związek pomiędzy ustanowieniem "becikowego" a polepszeniem demograficznych
      wskaźników. Nielicząc poszerzenia obszaru patologii społecznej i wychowawczej
      niewydolności...
      • stary_szczur Re: Nie będzie pełnomocnika ds. rodziny 15.11.05, 22:51
        > Zastanawia mnie, czy to możliwe, żeby ktoś w miarę przytomny szczerze wierzył
        w> związek pomiędzy ustanowieniem "becikowego" a polepszeniem demograficznych

no w tym rządzie to są sami 'wierzący' wierzą np. w bajkę 'stoliczku nakryj
        sie'i do tego głęboko wierzą, że inni też im uwierzą...w tę bajkę
    • keram1 Re Kłamstwo Gazety Wywrotowej 15.11.05, 17:24
      Kazimierz Marcinkiewicz powiedział, że sprawy pełnomocnika przejmie
      podsekretarz stanu w Ministerstwie Pracy i Polityki Społecznej i Kluzik-
      Rostkowska jest kandydatką właśnie na to stanowisko. Premier powiedział po
      posiedzeniu rządu, że "jest umówiony" z Joanną Kluzik-Rostkowską na powołanie
      jej na podsekretarza stanu w ministerstwie pracy i polityki społecznej.
      Nie będzie stanowiska PEŁNOMOCNIKA ale ta pani BĘDZIE
      • pozytywista Re: Re Kłamstwo Gazety Wywrotowej 15.11.05, 19:02
        Nie chodzi o tą panią tylko o rangę , jaką przypisyje się sprawom, którymi ma
        się zajmować.
      • stary_szczur Re: Re premier się umawia...to straszne 15.11.05, 22:54
        umówiony na powołanie, jak to brzmi....
    • werter-6 Ale jaja,.Pisuary się kompromitują bardzo dobrze! 15.11.05, 17:29
    • domk1 MARCINKIEWICZ RZĄDZI - RYDZYK KIERUJE. 15.11.05, 17:33
      To już chyba było?
      Radio Maryja to taki Komitet Centralny albo Biuro Polityczne.
      A Marcinkiewicz - to taki Babiuch...?
    • marchewa3 Re: analfabeci 15.11.05, 18:30
      manipulacja istotami ludzkimi w embrionalnej fazie ich rozwoju to » zamach na
      życie «”
      InVitro nie ma nic wspólnego z manipulacją embrionami. Co za debile!!!
      • mg2005 In vitro 15.11.05, 20:35
        Spośród kilku ludzkich zarodków wykorzystuje sie jeden , a pozostałe sie niszczy
        albo wykorzystuje do eksperymentów.
        Jest to instrumentalne traktowanie istot ludzkich.
        • miguell TRZY KŁAMSTWA 15.11.05, 20:51
          Napisałeś trzy kłamstwa - poczytaj troche więcej o In Vitro.
          Nie wykorzystuje się jednego zarodka przy wszczepieniu.
          Nie niszczy się pozostałych zarodków - zazwyczaj są używane w następnych
          zabiegach (niska efektywność zabiegu).
          Nie jest to instrumentalne traktowanie - naturalne zamieranie ludzkich zarodków
          jest bardzo podobne jak przy zapłodnieniu In Vitro, dużo nie przedostaje się,
          nie zagnieżdża lub nie rozwija.
        • kazmiera Re: In vitro 15.11.05, 22:11
          mg2005 napisał:

> Spośród kilku ludzkich zarodków wykorzystuje sie jeden , a pozostałe sie niszczy
          > albo wykorzystuje do eksperymentów.
          > Jest to instrumentalne traktowanie istot ludzkich.
          Czy wiesz, że w chwili osiągnięcia dojrzałości płciowej w jajnikach kobiety
          znajduje się około 160 tysięcy komórek jajowych, z których większość obumiera. W
          jajnikach 45-letniej kobiety znajduje się już tylko około 1000 jaj.Na dodatek
          liczba zapłodnień nigdy nie jest równa liczbie porodów, nawet u najbardziej
          ortodoksyjnego katolika.Czy to także jest instrumentalne traktowanie?
    • piwi77 Miller wroc! Belka wroc! Nie dla Katokomuny! 15.11.05, 18:31
      • alterpars Re: Miller wroc! Belka wroc! Nie dla Katokomuny! 15.11.05, 18:41
        alez wlasnie komuna wrocila!!! Zal mi Was Polacy. Nie widzicie analogii do SB i
        komuny i dyktatury....a moze wlasnie widzicie i tak lgniecie do tego. W sumie
        dobrze Wam tak moze sie czegos nauczycie..a jesli nie...trudno. W sumie
        wiekszosc specjalistow intelektualistow nauczycieli lekarzy juz
        wyemigrowalo...bo sa w Waszym kraju niepotrzebni. Wybrali zgnila niekatolicka
        normalnosc gdzie kobiety decyduja o tym czy maja rodzic dzieci i kiedy, gdzie za
        godziwa prace otrzymuje sie godziwe wynagrodzenie, gdzie kosciol katolicki nie
        jest instytucja decydujaca o kazdym pierdnieciu rzadu i gdzie nawet nie musze
        sie interesowac tym kto jest u wladzy bo wladza mi sie nie wpiernicza w moj
        interes dopoki place podatki wg JASNO OKRESLONYCH przepisow. Gdzie w koncu
        partia gloszaca prawo i sprawiedliwosc nie patrzy lasym okiem na poparcie
        czlowieka oskarzonego w prawomocnych procesach o watpliwych zaletach
        intelektualno kulturowych. Zal mi Was Polacy
        • carlitos35 Przyjmuję ocenę ze skruchą... 15.11.05, 18:53
          ... i bez ironii. I z żalem podzielam wyrażony sąd. -
          • wikal Re: Przyjmuję ocenę ze skruchą... 15.11.05, 19:18
            Ja też. Niestety.
        • d_arek_d Re: Miller wroc! Belka wroc! Nie dla Katokomuny! 15.11.05, 19:09
          > alez wlasnie komuna wrocila!!! Zal mi Was Polacy. Nie widzicie analogii do SB
          i
          > komuny i dyktatury....
          > Zal mi Was Polacy

A skąd Pan nauczył się tak dobrze jak na nie-Polaka pisać w naszym języku? To
          tylko tak z ciekawości. Ogólnie podzielam merytoryczną wymowę Pańskiego postu.
          • alterpars Ciekawosci zadosc 15.11.05, 20:27
            Slusznie Pan uwaza ze mowie dobrze po Polsku. Niestety moj kraj wyksztalcil mnie
            a potem stwierdzil ze moja kwalifikacje sa zbyt wysokie na to by dac mi
            zatrudnienie, probowalem zatrudnic sie sam. Moja mala firme wykonczyl urzednik
            ktory domagal sie lapowki o czym dowiedzialem sie pozniej "jak sie to zalatwia".
            No coz naiwny ja...Wyjechalem bo musialem za cos zyc. Dla celow podatkowo
            ubezpieczeniowych wygodniej mi bylo zmienic obywatelstwo. Co nie przyszlo mi
            latwo...i wie Pan co chyba juz tylko troche zaluje ale dlatego ze jestem
            sentymentalny. Szukajac uzasadnienia swoich decyzji pytalem o nia kolegow po
            fachu ktorzy mimo wszystko zostali w Polsce slysze jedno: "dobrzes zrobil po
            czym padaja zgola antypatriotyczne sformulowania". Ale to juz jest Wasz kraj.
            Moj pozostanie we wspomniniach. Wole wspominac go czytajac polska literature niz
            sluchac skopiowanego eksposee Waszego Nowego Premiera.
            • piwi77 Re: Ciekawosci zadosc 15.11.05, 20:34
              Rozumiem rozgoryczenie. Pamietaj jednak, ze nawet najglupsze rzady kiedys
              przemina. Polska zas pozostanie tym krajem, o ktorym bedziesz myslal: moj
              Kraj.
              • alterpars Re: Ciekawosci zadosc 15.11.05, 20:50
                Wybacz moj drogi. Kraj ley mi na sercu ale brak rozgoryczenia jest spotegowane
                tym ze i moj dziadek i moj ojciec wierzyli ze da sie cos zrobic..i wiesz
                co...dzis twierdza ze nie warto bylo....Niestety. Ten kraj jest piekny ale to
                nie jest juz moj kraj. Ja nie wybieralem zaklamania, falszywej moralnosci i
                ludzi bezprawia na marszalkow. Nie moj drogi to juz nie jest moj kraj i chyba
                nawet bedac konsekwentnym nie bede sie wypowadal na jego temat. Pozdrowienia.
                • magdolot Re: Ciekawosci zadosc 15.11.05, 21:55
                  Rozumiem, choć ja wróciłam i zamierzam tu zostać. Tęsknica wygrała, jestem
                  stąd. Też nie wybierałam zakłamania i całego tego kaczego syfu. Zawalczyć o
                  normalność zamierzam m.in po to, żeby moje dzieci nie musiały wyjeżdżać w
                  poszukiwaniu normalności.
                  Do masy ludzi nie dotarło, że na świecie jest inaczej i że to może znaczyć:
                  lepiej, godniej, bezpieczniej. Jeżeli bywasz na forum, kraj leży Ci na sercu i
                  masz chwilę czasu - pisz jak jest TAM, porównuj, odkłamuj.
                  Odkłamać "cywilizację śmierci" - to zadanie amitne nad wyraz! I potrzebne
                  wielce. Kaczki dzieckom kartofla w zupę wrzucą i miast oświecić - ochlapią... a
                  matka ze szkolnej czytanki ubranka wypierze, podłogę wymyje wielgaśnym brzuchem
                  nienarodzonym o wiaderko dzwoniąc...cicho, żeby tatusiowi w ważnej pracy nie
                  przeszkodzić, bo skatować może. Tak, to jest, kurna, Moja Ojczyzna. Moja Kurna
                  Ojczyzna. Twoja też, a cywilizowane dzieciaki Twoje, będą ją kiedyś obejrzeć
                  chciały. Pomóż i niech coś ładnego zobaczą!!!
                  Pozdrowienia ze Starych Kątów.
                  • alterpars Re: Ciekawosci zadosc 15.11.05, 22:58
                    Wiesz moje dzieci byly juz raz w "swoim starym kraju" -...nie chca tam jechac
                    ponownie.
            • co.ty.powiesz Kolejny nieudacznik... 15.11.05, 22:07
              ... próbuje poprawić sobie samopoczucie.

> Niestety moj kraj wyksztalcil mnie
              > a potem stwierdzil ze moja kwalifikacje sa zbyt wysokie na to by dac mi
              > zatrudnienie

Ocena kwalifikacji widocznie nazbyt jednostronna, skoro nie udało się znaleźć
              pracy. Skoro miliony Polaków znajduje zatrudnienie, mając niekiedy bardzo
              wysokie kwalifikacje, niekiedy zaś niemal żadnych, wynika z tego,
              że 'alterpars' musiał mieć tych kwalifikacji mniej niż potrzeba do pracy przy
              łopacie.

> Moja mala firme wykonczyl urzednik
              > ktory domagal sie lapowki

W Polsce działają setki tysięcy firm, wielkich, mniejszych i całkiem małych.
              Większość z nich działa dobrze i bez potrzeby dawania łapówek. Wynika z tego,
              że 'alterpars' miał wyjątkowego pecha, a ten - jak wiadomo - przydarza się
              tylko nieudacznikom.

> No coz naiwny ja...

Tu się zgadzam.

I tak dalej, i tak dalej. Ciężko pewnie jest poza Polską, gdy okazało się, że
              te kwalifikacje nie takie aż wysokie i gdzie nie można porażek tłumaczyć złym
              urzędnikiem czy stromą drogą do szkoły. Ale samookłamywanie się wcale nie
              pomoże. Lepiej zrobić dobry rachunek sumienia i zaakceptować siebie takim,
              jakim się jest. Wtedy i lżej ze sobą i piękniej wygląda świat. Także ten były...
              • alterpars Re: Kolejny nieudacznik... 15.11.05, 22:56
                alez moj drogi ja mam swietne samopoczucie i nie musze go sobie poprawiac. JEst
                mi dobrze. Cieszy mnie za tak wierzysz w Twoj kraj i jestes czlowiekiem sukcesu.
                Tak zgadzam sie wielu w Polsce jest ludzi sukcesu: Kaczynski Rydzyk Lepper. Im
                sie naprawde udalo. To sa prawdziwi szczesciarze budujacy swoje szczescie na
                prawdzie i ciezkiej pracy. 20% bezrobotnych tez pewnie powinno uwierzyc we
                wlasna marnosc zamiast patrzec gdy ktos zatrudnia swoich pociotkow nie baczac na
                wyksztalcenie i kwalifikacje.
                Dziwi mnie dlaczego uwazasz ze poza granicami jest mi zle. Wrecz przeciwnie.
                Zarabiam tyle ze stac mnie na wakacje dom i utrzymanie rodziny. Weekendy mam dla
                siebie a stanowisko odpowiada moim ambicjom. Pracuje w zawodzie. Tak tym ktorego
                sie wyuczylem.
                Tak wlasnie tacy nieudacznicy jak ja znajduja prace lepsza od kopania rowow za
                granica niz w sowjej Ojczyznie dzieki takim cwaniaczkom jak Ty miedzy innymi

• co.ty.powiesz Re: Kolejny nieudacznik... 16.11.05, 00:22
                  alterpars napisał:

> alez moj drogi ja mam swietne samopoczucie i nie musze go sobie poprawiac.

Być może, ale zgorzkniały ton Twojej wypowiedzi wydaje się świadczyć o czym
                  innym.

> Tak zgadzam sie wielu w Polsce jest ludzi sukcesu: Kaczynski Rydzyk Lepper.

A ja bym dodała kilka innych nazwisk, jak - wyrywkowo biorąc z różnych
                  dziedzin: Palikot, Kulczyk, Masłowska, Bochniarz, Wajda, Żebrowski, Michnik,
                  Wojtyła (niestety już nieżyjący) i miliony innych, którzy odnieśli mniejszy czy
                  większy sukces w Polsce.

> Tak wlasnie tacy nieudacznicy jak ja znajduja prace lepsza od kopania rowow za
                  > granica niz w sowjej Ojczyznie dzieki takim cwaniaczkom jak Ty miedzy innymi

Ja także u progu dorosłego życia miałam problemy ze znalezieniem pracy
                  odpowiadającej moim kwalifikacjom. A te ostatnie miałam - jak mi się wydawało -
                  znakomite, poparte dobrymi dyplomami renomowanych uczelni oraz bardzo dobrymi
                  rekomendacjami. Ale ja nie obraziłam się, jak Ty na swój kraj czy Tusk - na
                  wyborców, ani nie winiłam za ten stan rzeczy komunistów, jak czynią to "rycerze
                  ostatniej godziny", Żydów, jak czynią to Rydzykopodobni, czy Balcerowicza, jak
                  to mają w zwyczaju Lepperoidy. Zrobiłam dobre rozeznanie, czego pracodawcy
                  oczekiwali ode mnie, czego jeszcze mogę się nauczyć, czego mi brakuje.
                  Zdobywałam dodatkową wiedzę i umiejętności sama, pracowałam za darmo lub
                  półdarmo w Polsce i na Zachodzie, a już po dwóch latach mogłam wybierać w
                  ofertach. Teraz, po ponad dziesięciu latach to nie ja szukam pracy, tylko praca
                  mnie szuka, pracuję i w Polsce, i zagranicą. I nie uważam się za szczęściarę,
                  po prostu prawdę mówi banalne powiedzenie o kowalu i losie: jeżeli czegoś chce
                  się naprawdę, to nie ma przeszkód, których nie można byłoby pokonać. Pod
                  warunkiem naturalnie, że pragnienia są odpowiednio dostosowane do własnych
                  możliwości.

Nie czepiłabym się Ciebie, gdybyś awoich niepowodzeń nie zrzucił na
                  jakiś "kraj", czyli całą Polskę, gdybyś stwierdził, że opuściłeś Polskę, bo
                  bardziej Ci się podobało w Anglii, Francji, czy USA. Nie czyniłabym Ci nawet
                  zarzutów, gdyby powodem wyrzeczenia się Polski były doskonałe teksaskie
                  hamburgery, francuskie sery, czy włoska pizza - bo to wszystko mogę zrozumieć.
                  Jeżeli jednak twierdzisz, że to Polska winna, bo nie chciano Ciebie zatrudnić
                  zgodnie z Twoimi życzeniami, to wybacz, ale jest to oszukiwanie samego siebie.
                  Bo gdybyś chciał i miał odpowiednie umiejętności, to osiągnąłbyś zamierzony
                  cel. I także tutaj miałbyś pieniądze na wakacje, dom, samochód i jeszcze na coś
                  do chleba. Trzeba tylko chcieć. No i oczywiście pracować, pracować, pracować...
            • d_arek_d Re: Ciekawosci zadosc 16.11.05, 03:04
              alterpars napisał:

> Slusznie Pan uwaza ze mowie dobrze po Polsku. Niestety moj kraj wyksztalcil
              mni
              > e
              > a potem stwierdzil ze moja kwalifikacje sa zbyt wysokie na to by dac mi
              > zatrudnienie, probowalem zatrudnic sie sam. Moja mala firme wykonczyl urzednik
              > ktory domagal sie lapowki o czym dowiedzialem sie pozniej "jak sie to
              zalatwia"
              > .
              > No coz naiwny ja...Wyjechalem bo musialem za cos zyc. Dla celow podatkowo
              > ubezpieczeniowych wygodniej mi bylo zmienic obywatelstwo. Co nie przyszlo mi
              > latwo...i wie Pan co chyba juz tylko troche zaluje ale dlatego ze jestem
              > sentymentalny. Szukajac uzasadnienia swoich decyzji pytalem o nia kolegow po
              > fachu ktorzy mimo wszystko zostali w Polsce slysze jedno: "dobrzes zrobil po
              > czym padaja zgola antypatriotyczne sformulowania". Ale to juz jest Wasz kraj.
              > Moj pozostanie we wspomniniach. Wole wspominac go czytajac polska literature
              ni
              > z
              > sluchac skopiowanego eksposee Waszego Nowego Premiera.

Dziękuję za szczerą odpowiedź. Nie pozostanę dłużny. Połowę życia spędziłem za
              granicą Polski, którą uważałem i zawsze będę uważał za swą Ojczyznę.
              Wykształciła mnie w połowie Polska i kraj, w którym mieszkam. Przez kilka lat
              pracowałem w Polsce (przyjechałem do Polski zaraz po studiach z desperackim
              zamiarem otrzymania pracy i pracę - dopasowaną do mego wykształcenia i w
              mieście mego pochodzenia - otrzymalem za pierwszym podejściem bez jakichkolwiek
              znajomości). Po kilku latach postanowiłem wrócić skąd przybyłem. Zadecydowały
              aspekty ekonomiczne, choć na polskie warunki pensję miałem przyzwoitą. Do tej
              pory żałuję tego kroku i chyba nie powtórzyłbym go. Dziwię się, że musiał Pan
              zmieniać obywatelstwo. Przecież Polska jak również chyba wszystkie kraje z
              ustrojem demokratycznym pozwalają na podwójne obywatelstwo (z czego i ja
              skorzystałem). Bardzo przykro mi z powodu Pańskich doświadczeń z polską
              korupcją. Ja też się z nią spotkałem. Nie można z jej powodu negować
              całokształtu stanu polskiej gospodarki i możliwości w niej działania. Myślę, że
              niebawem do mego Kraju powrócę już na dłużej niezależnie od "elyty" rządzącej.
              Musimy przecież walczyć o to, by w naszej Ojczyźnie było lepiej. Przeciwności
              powinny wręcz dopingować.
              Pozdrawiam!
        • fulana Re: Miller wroc! Belka wroc! Nie dla Katokomuny! 15.11.05, 20:28
          zgadzam sie w 100 procentach!!!!!!!!!!!
        • stary_szczur Re: nie no..... 15.11.05, 22:58
          > alez wlasnie komuna wrocila!!! Zal mi Was Polacy
          chyba facet z księżyca przyleciałeś i czytasz od minuty, bo nie widzisz, że
          przynajmniej połowa dostrzega analogię do komuny, dyktatury itp...i może nie
          zwracaj się do wszystkich w związku z tym.. :/
          • alterpars Re: nie no..... 15.11.05, 23:20
            Faktycznie masz racje :-) tylko gdzie wy byliscie zeby temu zapobiec....? :-)
    • konskipsiinteres Do moderatora 15.11.05, 18:37
      • konskipsiinteres Re: Do moderatora 15.11.05, 18:37
        Prosze o uzasadnienie usuniecia mojego postu.
    • dzieciatko_o_dyrektora A po co ? 15.11.05, 18:45
      Ojciec dyrektor zajmie sie wszystkim .
    • mathyy moze to niedemokratyczne, 15.11.05, 18:55
      ale uwazam, ze Jego Tranzystornosc, Tadeusz R. powinien stac sie przynakmniej
      ofiara ciezkiego wypadku samochodowego. w koncu maybachy tez nie sa 100%
      bezpieczne....
    • s.korczaszko no, chłopcy z GW, zdejmijcie już te kłamstwa 15.11.05, 19:03
      już nawet w telewizji powiedzieli, że ten artykuł to bzdura
    • figazmp aaaaaaaaj 15.11.05, 19:08
      na szczescie poslowie z LPR, maja to szczescie i maja dzieci!!!!!!
      a ja nie moge, i nie sadze zeby Pan Bog tak chcial? To raczej wynik zycia w
      dziesiejszym swiecie pelnym nerwow, stresu i niezdrowych produktow, ktore chcac
      nie chcac jem/jemy, itd...
      Moj maz i ja bardzo sie kochamy, i zawsze marzylismy o gromadce dzieci... no i
      co?owszem moge miec, ale nie swoje! dlaczego, skoro medycyna juz moze rozwiazac
      moj problem? Bo Pan Giertych tupie noga i mowi nie!!!???
      I niech w koncu ktos zrobi porzadek w tym kraju! od kiedy Premier Rzadu slucha
      sie radia Maryja????????????????????????????????????????????????
      Moze najlepiej oddac role premiera ojcu Rydzykowi?
      • krzys23-1986 [...] 15.11.05, 19:21
        • karbat Re: Jaka jest ulubina drużyna kaczyńskiego???? 15.11.05, 19:36
          pelnomocnikiem d/s rodziny bedzie wielebny ksiadz
          on jeden wie najlepiej wie jak ma rodzina wygladac
          w XXI w jakie prawa w rodzinie maja miec kobiety.
      • ali57 Re: aaaaaaaaj 15.11.05, 23:35
        figazmp napisała:
        > Moj maz i ja bardzo sie kochamy, i zawsze marzylismy o gromadce dzieci... no i
        > co?owszem moge miec, ale nie swoje! dlaczego, skoro medycyna juz moze
        rozwiazac
        > moj problem? Bo Pan Giertych tupie noga i mowi nie!!!???
        > I niech w koncu ktos zrobi porzadek w tym kraju! od kiedy Premier Rzadu slucha
        > sie radia Maryja????????????????????????????????????????????????
        > Moze najlepiej oddac role premiera ojcu Rydzykowi?

przestań ujadać jak te nawiedzone POsrańce

kto ci broni mieć dzieci?
        możesz je mieć z kim i jak chcesz - tylko nie za moje pieniądze

tylko jak piszesz te głupoty to lepiej gdybyś ich nie miała
    • milcha1 Nie będzie pełnomocnika ds. rodziny 15.11.05, 19:59
      Najbardziej denerwuje mnie gdy czytam, że kościół ma zastrzeżenia co do
      zapłodnienia in vitro.
      Jaki kościół pytam? W Polsce jest kościół rzym. kat., kościół ewangelicko-
      augsburski, prawosławny, ewangelicko-reformowany i wiele innych.
      Proszę do licha o uściślanie.
      Kościół prawosławny, ewangelicko-augsburski(luteranie), ewangelicko-reformowany
      (kalwini) a nawet wyznawcy judaizmu aprobują zapłodnienie in vitro. Proszę więc
      pisać wyraźnie, że nie podoba się to kościołowi katolickiemu, który chciałby
      narzucić to całej reszcie.
      Poza tym nikt nikogo nie zmusza do sztucznego zapłodnienia i nie jest to
      obowiązkowe, niech więc każdy rozważa to w swoim sercu.
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Nie będzie pełnomocnika ds. rodziny 15.11.05, 20:24
        Kosciol ma zastrzezenia do kazdego zaplodnienia , ale bardzo popiera rodzenie
        dzieci .
        • karbat Re: Nie będzie pełnomocnika ds. rodziny 15.11.05, 20:38
          nieprawda ksieza popieraja z calego serca tzw. sex ochrzczony
        • manonfire Re: Nie będzie pełnomocnika ds. rodziny 15.11.05, 21:35
          dzieciatko_o_dyrektora napisała:

> Kosciol ma zastrzezenia do kazdego zaplodnienia , ale bardzo popiera rodzenie
          > dzieci .
          Doskonałe!!! Jeśli nie masz nic przeciwko, umieszczę sobie Twoje zdanie w
          sygnaturce e-maila.
          • ukropek Re: Nie będzie pełnomocnika ds. rodziny 15.11.05, 21:52
            Eee tam.... lepiej wpuścić do Polski muslimów oni się mnożą jak króliki..za kilka lat
            będziemy mieli u siebie Francę..
            • kapciowa Re: Nie będzie pełnomocnika ds. rodziny 15.11.05, 22:57
              Nie znajduje sensu w Twym poscie.
              Wytlumacz laskawie!
    • legrange Reaktywacja średniowiecza 15.11.05, 21:02
      Samiście tego chcieli Grzegorze Dyndały, a to dopiero początek.
      • manonfire Re: Reaktywacja średniowiecza 15.11.05, 21:38
        Wbrew powszechnie panującym opiniom Średniowiecze to bardzo kreatywny okres
        historyczny. Ogromny postęp techniczny i architektoniczny. Oświecenie to była
        dopiero ciemnota i upadek.
      • ukropek Re: Reaktywacja średniowiecza 15.11.05, 21:47
        I dalej chcemy...coś ci nie po drodze ?Twój problem...
    • malina510 manipulancki tytuł 15.11.05, 22:06
      o tym, że nie bedzie pełnomocnika rządowego wiadomo od momentu odwołania Środy.
      Wiadomo od wtedy, że te lub zbieżne zadania bedą realizowane w Ministerstwie
      Pracy i Polityki Społecznej. Ale Wyborcza, aby coś znowu zamieszać, odkryła
      sprawę dzisiaj. Jakiż to musi być szok, że Marcinkiewicz nie posłuchał Naszego
      Dziennika... Gazeta znowu nie ma się czego czepiać, więc wymyśla. Głupio i
      zupełnie niezgodnie z zasadami rzetelnego dziennikarstwa, o które podobno tak dba..
      • karbat Re:nie wiecie o tym katolicy 15.11.05, 22:11
        katolicy jaki pelnomocnik po co?

parafia nasza rodzina ,ksiadz naszym ojcem
    • ezpa7z9 Załoba w GW po Środzie i Jarudze ! 15.11.05, 22:30
      ,,Nowy dzień'' Agory może być jej ostatnim!Chyba koniec z wami.Amen.
    • beta12 nie będzie pełnomocnika ds rodziny 15.11.05, 22:40
      Co kilka dni w TV pokazują niemowlęta skatowane przez tatusia nieraz wspólnie z
      mamusią.Oni nie korzystają z metody in vitro i zawsze w razie tragedii mogą
      dorobić sobie następnego dzidziusia bez grzechu.I po co im in vitro !!
      • kaczkadziwaczka7 rydzyk i radyjo TRWAM bedize twoja rodzina 15.11.05, 23:43
        oddaj wszystkie renty na Maybachy!
    • sabrilla ?!!!! 15.11.05, 22:51
      Ja nie moge w to uwierzyć. Ale to się dzieje naprawdę...
      Rządzi nami Father R. i Familia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka