Dodaj do ulubionych

Marszu Równości w Poznaniu: dużo policji

• 444a Chyba zostanę gejem 19.11.05, 21:59
      Ten dreszcz konspiracji, pseudonimy, walka z policją.
      • kantdupy Re: Chyba zostanę gejem 19.11.05, 22:00
        Chyba już dawno jesteś.
        • 444a Re: Chyba zostanę gejem 19.11.05, 22:08
          Słaby jesteś w komentarzach. W dodatku głupi.
          • kantdupy Re: Chyba zostanę gejem 19.11.05, 22:18
            Masz dupku jakieś argumenty?
            Ale czego ja od ciebie wymagam. Jeśli ktoś myśli odbytnicą....
            • pandada Re: Chyba zostanę gejem 20.11.05, 02:27
              Następny ukryty pedzio marzący o hardkorowych penetracjach i plujący na gejów. Pociąg seksualny do pedałów łączy z agresją. Chciałby to robić z facetami, ale na ostro i wulgarnie. Żadne tam przebieranki, a zamiast buziaków wzajemne oklepywaniem się po gębach.
              • mysz_polna5 Re: Chyba zostanę gejem 20.11.05, 02:30
                pandada napisał:

> Następny ukryty pedzio marzący o hardkorowych penetracjach i plujący na
                gejów.
                > Pociąg seksualny do pedałów łączy z agresją. Chciałby to robić z facetami,
                ale
                > na ostro i wulgarnie. Żadne tam przebieranki, a zamiast buziaków wzajemne
                oklep
                > ywaniem się po gębach.

Ostro, czmycham do norki :)))))))))))))))))))))))))))))))))))Hej ha!
          • kantdupy Re: Chyba zostanę gejem 19.11.05, 22:18
            Masz dupku jakieś argumenty?
            Ale czego ja od ciebie wymagam. Jeśli ktoś myśli odbytnicą....
      • carlitos35 Re: Chyba zostanę gejem 19.11.05, 22:13
        nie wykluczone, że i parę jeszcze innych emocjonalnych uniesień. Tylko, że
        potem co ? Wychodzić na ulicę i byc lanym ?...

444a napisał:

> Ten dreszcz konspiracji, pseudonimy, walka z policją.
        • 444a Re: Chyba zostanę gejem 19.11.05, 22:22
          > nie wykluczone, że i parę jeszcze innych emocjonalnych uniesień. Tylko, że
          > potem co ? Wychodzić na ulicę i byc lanym ?...

No tak. Na poważnie to trzeba coś wymyśleć, ale jednak marsze równości muszą
          być. Na razie było tylko kilka tak ostrych. Jeśli dobrze pójdzie, prędzej czy
          później coś się zmieni na lepsze.
          Agresywni są Wsiechpolacy i to oni będą raczej tracić.
          • lukasito Re: Chyba zostanę gejem 19.11.05, 22:35
            Wlasnie to mnie zastanawia. Jesli to nie oranizatorzy i manifestanci stwarzaja
            zagrozenie, a wrecz przeciwnie - manifestuja pokojowo, zas ktos inny rzuca w
            nic jajkami, to kto tu tak naprawde lamie prawo?
            Jestem ciekaw jak sedziowie sie zachowaja - czy znow beda orzekac tak jak
            oczekuje wladza, czy zwroca moze uwage, ze zakaz manifestacji byl sprzeczny z
            Konstytucja, a aresztowani Obywatele tylko jej bronili jakby nie bylo...
            • carlitos35 Re: Chyba zostanę gejem 19.11.05, 22:42
              Już, jak pisałem, w TVP2 były dwie negatywne opinie profesorskie o siłowym
              rozwiązaniu sprawy.-

lukasito napisał:

> Wlasnie to mnie zastanawia. Jesli to nie oranizatorzy i manifestanci
              stwarzaja
              > zagrozenie, a wrecz przeciwnie - manifestuja pokojowo, zas ktos inny rzuca w
              > nic jajkami, to kto tu tak naprawde lamie prawo?
              > Jestem ciekaw jak sedziowie sie zachowaja - czy znow beda orzekac tak jak
              > oczekuje wladza, czy zwroca moze uwage, ze zakaz manifestacji byl sprzeczny z
              > Konstytucja, a aresztowani Obywatele tylko jej bronili jakby nie bylo...
            • 444a Re: Chyba zostanę gejem 19.11.05, 22:45
              Oczywista sprawa, że prawo zostało złamane.
              Tak jak piszesz, zagrożenie sprawiali nie demonstranci, ale ich przeciwnicy.
              ALe nawet jeśli tak można zakazać, to trzeba zakazać z waznych powodów.
              Kilkudziesięciu bandziorów z MW nie może stać ponad podstawowym prawem demokracji.
              Wyrok Trybunału w Strasburgu będzie oczywisty.

Chwilami miałbym ochotę domagać się zakazu procesji na boże ciało, bo ktoś grozi
              i coś się może stać.
          • carlitos35 Re: Chyba zostanę gejem 19.11.05, 22:41
            Tak można wnioskować - z nadzieją. Tylko, jesli mogę pozostac przy metaforach,
            nie wiemy jeszcze jakim opałem ten diabeł w piecu pali.
            Uklony.

444a napisał:

> > nie wykluczone, że i parę jeszcze innych emocjonalnych uniesień. Tylko, ż
            > e
            > > potem co ? Wychodzić na ulicę i byc lanym ?...
            >
            > No tak. Na poważnie to trzeba coś wymyśleć, ale jednak marsze równości muszą
            > być. Na razie było tylko kilka tak ostrych. Jeśli dobrze pójdzie, prędzej czy
            > później coś się zmieni na lepsze.
            > Agresywni są Wsiechpolacy i to oni będą raczej tracić.
    • sarmata Zawlec zbrodniarzy przed unijny sad ! 19.11.05, 22:05
      PiS wraz ze swymi slugusami dokonuja zbrodni na polskiej demokracji. Spychaja
      kraj na droge prowadzaca donikad. Trzeba krzyczec jak glosniej w obronie
      wolnosci i demokracji. Dosc przemocy i lamania konstytucji! Bandyci z PiSu
      zasluguja na Trybunal Stanu. Moze odezwie sie jakis gejobomber i splaci zalegly
      rachunek zwolennikow Radia Maryja. Chociaz podejrzewam ze gejobomber to
      prowokacja PiSu zarujacego na spolecznych uprzedzeniach wobec homoseksualistow.
    • belaqua Coś mało tych dewiantów, a sami twierdzą, że jest 19.11.05, 22:05
      ich 10% w społeczeństwie. A artykuł jest przepojony miłością do bestialsko
      traktowanych pokojowych demonstrantów, i napełniony goryczą na tortury
      urządzane przez zwyrodniałych na łyso obciętych policjantów. Gehenna, a
      właściwie to już holokaust, co to się wyprawia w Polsce!... głową po chodniku,
      przerażenie, śmierć za rogiem, dupa blada, śmiech na sali, prawda Gazety
      Wyborczej, jutro Michnik zawyje z bólu na cały cywilizowany świat, zacytuje
      Erazma z Rotterdamu, Giordana Bruno, czytelnicy poczują swąd spalenizny, ujrzą
      stosy na których skwierczą niewinne ofiary... Czas homoseksualistów jest czasem
      demokracji; lesbijki obetną sobie piersi, a nawet prącia... oj! chyba się
      zagalopowałem!...
      Jednym słowem - brawo Poznań, nie dla pedałów, nie dla zboczeńców! Tak dla
      rodziny!
      • carlitos35 "Tak dla rodziny". Jakiej... 19.11.05, 22:18
        cz z kroniki sądowej, czy z radiomaryjnego przybytku ? A może poprostu
        polskiej i katolickiej ?
      • pandada Re: Coś mało tych dewiantów, a sami twierdzą, że 20.11.05, 02:30
        Rodziny w postaci bandytów stadionowych i onanistów wszechpolskich?
    • pokolenieue wszechnica młodopolska, infantylny postsowietyzm 19.11.05, 22:06
      skończy się klapsami wolnego świata, znów powrócą ludzie z brodawkami na
      furmankach jako telewizyjne obrazki z polski. władze osiągnęły kiepskie
      medialne widowisko; dlaczego chłopięta, o których szortskie głowy możnaby
      krzesać zapałki, obawiają się demokratycznej swobody? czy ktoś zabrania im
      upijać się do nieprzytomności i szcz.., gdzie popadnie? fotografie takich scen
      winny trafiać niezwłocznie do policji, jeśli ta nie zareaguje, będzie sprzątać.
      • carlitos35 czy ktoś zabrania im upijać się do nieprzytomności 19.11.05, 22:22

" i szcz.. gdzie popadnie ?" Nie zabrania. Bo chyba boi sie ruszyc
        tej "normy".

pokolenieue napisała:

> skończy się klapsami wolnego świata, znów powrócą ludzie z brodawkami na
        > furmankach jako telewizyjne obrazki z polski. władze osiągnęły kiepskie
        > medialne widowisko; dlaczego chłopięta, o których szortskie głowy możnaby
        > krzesać zapałki, obawiają się demokratycznej swobody? czy ktoś zabrania im
        > upijać się do nieprzytomności i szcz.., gdzie popadnie? fotografie takich
        scen
        >
        > winny trafiać niezwłocznie do policji, jeśli ta nie zareaguje, będzie
        sprzątać.
        >
    • mark_kram57 Polska dzisiaj blizej IRANU 19.11.05, 22:11
      Tu nie ma co pisac, to jest zacofanie i Wasz rzad miedzy innymi takimi ruchami
      popycha kraj- ktory podobno chce rownac do czolowki- w strone uposledzenia w
      wielu dziedzinach zycia publicznego.Zajmijcie sie solidna praca, a jesli jej
      nie macie to ruszcie swoimi lbami i stwozcie odpowiednie miejsce dla waszej
      egzystencji a nie marnujcie czasu na zajmowanie sie w nieprzyzwoity sposob
      ludzmi , ktorzy czuja w inny sposob, ale moga byc o wiele lepszymi Polakami od
      Was
      • carlitos35 With deepest gratitude !... 19.11.05, 22:33
        mark_kram57 napisał(a):

> Tu nie ma co pisac, to jest zacofanie i Wasz rzad miedzy innymi takimi ruchami
        > popycha kraj- ktory podobno chce rownac do czolowki- w strone uposledzenia w
        > wielu dziedzinach zycia publicznego.Zajmijcie sie solidna praca, a jesli jej
        > nie macie to ruszcie swoimi lbami i stwozcie odpowiednie miejsce dla waszej
        > egzystencji a nie marnujcie czasu na zajmowanie sie w nieprzyzwoity sposob
        > ludzmi , ktorzy czuja w inny sposob, ale moga byc o wiele lepszymi Polakami
        od
        > Was
    • carlitos35 Już są negatywne opinie... 19.11.05, 22:11
      prof. Bortnowskiej i prof. Hołdy z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka o
      siłowym rozwiązaniu demonstracji poznańskiej. I w świetle prawa takie tylko
      mogą być. Więc ?...
      • kantdupy Re: Już są negatywne opinie... 19.11.05, 22:16
        carlitos35 napisał:

> prof. Bortnowskiej i prof. Hołdy z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka o
        > siłowym rozwiązaniu demonstracji poznańskiej. I w świetle prawa takie tylko
        > mogą być. Więc ?...
        Więc po prostu więcej zboki nie próbujcie. Następnym razem sam wybiorę się na
        taką paradę. Z gorącymi pozdrowieniami.
        P.S. Oglądałem zdjęcia z parady w Toronto.
        • pokolenieue lepiej dalej zagryzaj swego buraka ziemniakiem 19.11.05, 22:22
          przed tv. nie będziesz pisał na klawiaturze, odetchniemy ze śmiechem.
        • carlitos35 Przepraszam "zboki" to salonowy kana- 19.11.05, 22:23
          -dyjski zwrot ? Franko czy anglo-języczny ?

kantdupy napisał:

> carlitos35 napisał:
          >
          > > prof. Bortnowskiej i prof. Hołdy z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka o
          > > siłowym rozwiązaniu demonstracji poznańskiej. I w świetle prawa takie ty
          > lko
          > > mogą być. Więc ?...
          > Więc po prostu więcej zboki nie próbujcie. Następnym razem sam wybiorę się na
          > taką paradę. Z gorącymi pozdrowieniami.
          > P.S. Oglądałem zdjęcia z parady w Toronto.
          • p.s.j Re: Przepraszam "zboki" to salonowy kana- 19.11.05, 22:31
            Kanadyjczycy to buce o płaskich głowach i świńskich oczkach :) Kto oglądał
            'South Park", to wie :D
      • bio.mum Re: Już są negatywne opinie... 19.11.05, 23:50
        carlitos35 napisał:

> prof. Bortnowskiej i prof. Hołdy z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka o
        > siłowym rozwiązaniu demonstracji poznańskiej. I w świetle prawa takie tylko
        > mogą być. Więc ?...

Więc, jak to mój wujek A. Rzepliński oraz jego małżonka Irena, tez działająca w
        Fundacji - mówią - jeszcze tak źle nie było. Pracują tam kilkanaście lat. Po 89
        roku, to pierwsze, realne zagrożenie dla ich działalności. PiS realnym
        zagrozeniem dla demokracji. Środowiska uniwersyteckie już to dawno dostrzegły.
        • lukasito Re: Już są negatywne opinie... 20.11.05, 00:52
          Uwazaj co piszesz, bo moze PiS na komputerach zna sie slabo, ale jak wezma
          wujka na tortury to wyspiewa czyim jest wujkiem:))

A na powaznie - niestety Twoj post wyraza takze moja opinie... Jeszcze w Polsce
          nie widzialem (po 1989)zeby policja tak brutalnie sie obchodzila z
          nieagresywnymi ludzmi... Nastepnym razem pojde na demonstracje pod haslami
          obrony praw czlowieka i tolerancji oraz Konstytucji, chocby miala to byc
          jakas "Parada Rownosci". Nie przepadam za Zielonymi, socjalcostam i wojujacymi
          homikami, ale nie mam zamiaru pozwolic na lamanie swobod obywatelskich i praw
          czlowieka! Nawet ludziom, ktorzy kiedys nalezeli do bliskiej mi Solidarnosci.
          Tym bardziej im!
    • wjtss Marsz Równości w Poznaniu: Kilkudziesięciu mani... 19.11.05, 22:12
      nie jestem zwolennikiem marszu homoseksualistow.jestem zwolennikiem wolnosci
      slowa i demonstrowania swoich pogladow.nikt nie bedzie mi narzucal co jest dla
      mnie gorszace.XXI wiek na swiecie a w Polsce sredniowiecze...przykre to!!!
      • alabama_pl Re: Marsz Równości w Poznaniu: Kilkudziesięciu ma 19.11.05, 22:38
        100% popieram. takie jest tez moje zdanie.
    • pokolenieue jedyne pocieszające i odmienne - nie walczą z opo 19.11.05, 22:19
      zycją polityczną. to zdecydowanie wyższy stopień rozwoju w porównaniu do tego
      co na wschodzie. spory z gejami wyglądają na bardziej cywilizowane. ale jak tak
      dalej pójdzie wzmocnienie partii Zielonych murowane. za kilka kadencji
      porządzą. wtedy łysi zapuszczą włosy. pytanie czy będzie z czego?
      • carlitos35 Tak czas robi swoje (kwestia porostu...). Dobre. 19.11.05, 22:26
        pokolenieue napisała:

> zycją polityczną. to zdecydowanie wyższy stopień rozwoju w porównaniu do tego
        > co na wschodzie. spory z gejami wyglądają na bardziej cywilizowane. ale jak
        tak
        >
        > dalej pójdzie wzmocnienie partii Zielonych murowane. za kilka kadencji
        > porządzą. wtedy łysi zapuszczą włosy. pytanie czy będzie z czego?
    • silesius.monachijski Wiedzialem, ze tak to sie skonczy! 19.11.05, 22:22
      czyli gejowska hucpa w Poznaniu, i awantura (jesli wrecz nie bitwa z uzyciem
      oreza najciezszych wulgaryzmow, epitetow i wycieczek ad personam) na forum GW.
      mysle, ze po takiej "eleganckiej" i "yntelygentnej" hucpie jak zwykle
      zolerancyjnych i pokojowo i koncyliarnie nastawionych gejow i lesbijek, na
      forum moze pasc rekord komentarzy w odniesieniu do jednego tematu; sadze, ze
      moze dojsc do 2 000; kto daje wiecej? aha: i kiedy nastepna hucpa, zeby gawiedz
      mogla sie na forum wyzyc? chetnie wezme bardziej aktywny udzial w ogolnie
      idiotycznym cyrku; no, rzeczywiscie, w Polsce jest dobrobyt, skoro ludzie maja
      tyle czasu na zajmowanie sie takimi pie..mi, jak gejowsko-lesbijskie hucpy;
      • taziuta Gejowska hucpa?! To ty dolenicz? :-) 19.11.05, 22:39
        Widzę że określenie dolenicza bardziej Ci przypadło do gustu, niż argumenty
        tych, którzy mają go za dupka (no offence intended) :-)

silesius.monachijski napisał:
        > czyli gejowska hucpa w Poznaniu, i awantura (jesli wrecz nie bitwa z uzyciem
        > oreza najciezszych wulgaryzmow, epitetow i wycieczek ad personam) na forum
        > GW. mysle, ze po takiej "eleganckiej" i "yntelygentnej" hucpie jak zwykle
        > zolerancyjnych i pokojowo i koncyliarnie nastawionych gejow i lesbijek, na
        > forum moze pasc rekord komentarzy w odniesieniu do jednego tematu; sadze, ze
        > moze dojsc do 2 000; kto daje wiecej? aha: i kiedy nastepna hucpa, zeby
        > gawiedz mogla sie na forum wyzyc? chetnie wezme bardziej aktywny udzial w
        > ogolnie idiotycznym cyrku; no, rzeczywiscie, w Polsce jest dobrobyt, skoro
        > ludzie maja tyle czasu na zajmowanie sie takimi pie..mi, jak gejowsko-
        > lesbijskie hucpy;
        • silesius.monachijski Re: Gejowska hucpa?! To ty dolenicz? :-) 19.11.05, 22:46
          nieprawda taziuta; to moje okreslenie (uzylem go juz z chyba rok temu); a
          poniewaz napatrzylem sie na tzw. "demonstracje gejowskie" w paru miastach
          zachodnich, i biorac pod uwage znaczenie slowa hucpa (po niemiecku "huzpe")
          podtrzymuje to, co napisalem: jako zywo gejowska hucpa; mysle, ze cie to nie
          zgorszy: w koncu nie jest to tak soczyste i wulgarne, jak teksty wileu postow
          na tym forum; owszem, jesli trzeba, to i ja moge przuywalic; a propos:
          wyraz "yntelygencja" to tez moj wymysl na forum;

taziuta napisał:

> Widzę że określenie dolenicza bardziej Ci przypadło do gustu, niż argumenty
          > tych, którzy mają go za dupka (no offence intended) :-)
          >
          > silesius.monachijski napisał:
          > > czyli gejowska hucpa w Poznaniu, i awantura (jesli wrecz nie bitwa z uzyc
          > iem
          > > oreza najciezszych wulgaryzmow, epitetow i wycieczek ad personam) na foru
          > m
          > > GW. mysle, ze po takiej "eleganckiej" i "yntelygentnej" hucpie jak zwykle
          >
          > > zolerancyjnych i pokojowo i koncyliarnie nastawionych gejow i lesbijek, n
          > a
          > > forum moze pasc rekord komentarzy w odniesieniu do jednego tematu; sadze,
          > ze
          > > moze dojsc do 2 000; kto daje wiecej? aha: i kiedy nastepna hucpa, zeby
          > > gawiedz mogla sie na forum wyzyc? chetnie wezme bardziej aktywny udzial w
          >
          > > ogolnie idiotycznym cyrku; no, rzeczywiscie, w Polsce jest dobrobyt, skor
          > o
          > > ludzie maja tyle czasu na zajmowanie sie takimi pie..mi, jak gejowsko-
          > > lesbijskie hucpy;
          • taziuta Zwracam honor :-) 19.11.05, 22:56

> nieprawda taziuta; to moje okreslenie (uzylem go juz z chyba rok temu); a
            > poniewaz napatrzylem sie na tzw. "demonstracje gejowskie" w paru miastach
            > zachodnich, i biorac pod uwage znaczenie slowa hucpa (po niemiecku "huzpe")
            > podtrzymuje to, co napisalem: jako zywo gejowska hucpa; mysle, ze cie to nie
            > zgorszy: w koncu nie jest to tak soczyste i wulgarne, jak teksty wileu postow
            > na tym forum; owszem, jesli trzeba, to i ja moge przuywalic; a propos:
            > wyraz "yntelygencja" to tez moj wymysl na forum;

Wierzę na słowo. Choć ja określenie gejowska hucpa (jak wiesz, mierzi mnie to
            określenie, sorry to say) po raz pierwszy spotkałem u tego yntelygenta donicza.
            A co do yntelygenta, to byłem pewien, że to moje. Ale ja na to wpadłem dopiero
            dzisiaj, więc jeśli Ty rok temu, to zwracam honor :-)
            • silesius.monachijski Re: Zwracam honor :-) 19.11.05, 23:08
              milo mi sie z Toba taziuta spiera; narazie temperatura jest calkiem przyzwoita,
              wiec mylse, ze nawet, jak zmierzymy rekawice, to nie bedziemy bic ponizej pasa
              (w polemice z doleniczem - mysle o tej wczesniejszej widac bylo golym okiem
              brak sedziego i sekundantow); a narazie bardzo serdecznie pozdrawiam

taziuta napisał:

>
              > > nieprawda taziuta; to moje okreslenie (uzylem go juz z chyba rok temu); a
              >
              > > poniewaz napatrzylem sie na tzw. "demonstracje gejowskie" w paru miastach
              >
              > > zachodnich, i biorac pod uwage znaczenie slowa hucpa (po niemiecku "huzpe
              > ")
              > > podtrzymuje to, co napisalem: jako zywo gejowska hucpa; mysle, ze cie to
              > nie
              > > zgorszy: w koncu nie jest to tak soczyste i wulgarne, jak teksty wileu po
              > stow
              > > na tym forum; owszem, jesli trzeba, to i ja moge przuywalic; a propos:
              > > wyraz "yntelygencja" to tez moj wymysl na forum;
              >
              > Wierzę na słowo. Choć ja określenie gejowska hucpa (jak wiesz, mierzi mnie to
              > określenie, sorry to say) po raz pierwszy spotkałem u tego yntelygenta
              donicza.
              >
              > A co do yntelygenta, to byłem pewien, że to moje. Ale ja na to wpadłem
              dopiero
              > dzisiaj, więc jeśli Ty rok temu, to zwracam honor :-)
            • lukasito Re: Zwracam honor :-) 19.11.05, 23:28
              dybys byl z Warszawy, napisalbys ynteligjencja:-) Oni tam maja tez ewangjelie i
              inne takie dziwne markery jezykowe warszawskosci.
    • milseog zapalmy [*] świeczki na grobie... 19.11.05, 22:23
      ...IV RP! toż to jej pogrzeb jest! na szczęście!
      taki wstyd! gdzie są w takim razie granice wolności słowa i zgromadzeń? demonstracja solidarność w
      Warszawie i rzucanie śrubami w URM - tak, a pokojowa demonstracja - nie? bo zagraża bezpieczeństwu?
      na Boga! czyjemu i czego? to w IV RP policja ma stanowić forpoczte dla huliganów? zgroza.
      teraz może być już tylko lepiej. każda paranoja ma swój kres.
      pozdrawiam wolnych ludzi!
      • kaspera Oto IV Rzeszy-pospolita!!! 19.11.05, 22:33
        No to wyraźnie widać, że zmierzamy w strone Białorusi. To naprawdę przykre.
        • rysiu.z.klanu Re: Oto IV Rzeszy-pospolita!!! 19.11.05, 22:40
          kaspera napisał:

> No to wyraźnie widać, że zmierzamy w strone Białorusi. To naprawdę przykre.
          Grobelny jest z PO czy z PiSu? Widzę że kolega Kaspera podobnie jak Tusk choruje
          na amnezje...
          • pandada Re: Oto IV Rzeszy-pospolita!!! 20.11.05, 02:36
            A co za różnica skąd jest Grobelny. Ważne, że wydał decyzję po myśli Kaczorów. Natomiast policja podlega ministrowi - czyli PiSowi, a nie władzom miejskim.
            • kaspera Re: Oto IV Rzeszy-pospolita!!! 20.11.05, 11:00
              Mi nie chodzi nawet o władzę, chodzi mi o ludzką mentalność. Chociaż obecna
              władza wiele też mówi o odnowie moralnej państwa,i tak nigdy jej nie osiągnie
              bez zwykłego szacunku dla drugiego człowieka, a zwłaszcza tego, który ma inną
              orientację.
              A tak na marginesie jestem wstrząśnięty stosunkiem Polaków do homoseksualizmu.
              Tylko 7% obywateli naszego państwa zna osobiście jakiegoś geja, więc tylko oni
              de facto powinni zabierać głos w tej sprawie. Inny bowiem mają wyobrażenia o
              homoseksualistach jak o kosmitach. Ja nigdy kosmity osobiście nie spotkałem,
              więc nie będę wyrokował czy jest on dobry czy zły. Ale gejów i lesbijek znam
              mnóstwo, mimo że - zaznaczam - sam jestem hetero. Wielu z nich to moi najlepsi
              przyjaciele i szczerze mówiąc, najlepsi ludzie jakich spotkałem w zyciu:
              niezwykle wrażliwi inteligentni, wyrozumiali, życzliwi. Wydaje mi się, że każdy
              homoseksualista jest jakby umieszczony na granicy obu płci i posiada najlepsze
              cechy: i kobiece, i męskie.
              A najbardziej mnie załamuje stwierdzenie, że nie ma różnicy miedzy
              homoseksualizmem, a pedofilią czy zoofilią i że homoseksualiści to zwykli
              zboczeńcy. Słyszeliście kiedyś o jakiejś perwersji, albo gwałtach dokonanych
              przez geja, bo ja nigdy. Słyszałem tylko o pedofilach, ale oni akurat z
              homoseksualizmem nie mają nic wspólnego. To zwykła choroba. Tak naprawdę to
              najbardziej perwersyjni są heteroseksualiści. Weżcie sobie dla przykładu
              pierwszy lepszy pornol i oceńcie jaka w tym normalność, bo ja nie widzę żadnej.
              Spośród gejów znam wielu niezwykle religijnych i najzwyczajniej w świecie
              przyzwoitych ludzi. Z pewnym gejem, mieszkałem nawet przez rok w jednym pokoju
              w akademiku podczas studiów. I ani razu nie doznałem z jego strony
              jakiegoś "wodzenia na pokuszenie". To był najzwyklejszy człowiek, a nie
              kosmita, albo zboczeniec. Tyle, że nie pociągały go kobiety. Tak naprawdę dla
              tych ludzi to ogromne cierpienie, na które nie mieli większego wpływu, którego
              sobie sami nie wybierali. A wszelka nienawiść kierowana w ich stronę, świadczy
              po prostu o braku wiedzy i zacofaniu cywilizacyjnym.
    • lukasito Znowu Poznan pierwszy 19.11.05, 22:26
      Mylil sie ten, kto sadzil, ze policja nie bedzie wykonywac polecen uderzajacyc
      w demokracje. W Norymberdze slyszelismy "My tylko wykonywalismy rozkazy"...
      Ciekawe,co bedzie mialo wieksza moc prawna - zarzuty nielegalnego zgromadzenia
      podczas pokojowej demonstracji, czy zarzut bezprawnego zakazu tejze
      demonstracji. Innymi slowy, czy mozna kogos ukarac za udzial w tej demonstracji
      przed ustaleniem, czy jej zakaz nie lamal Konstytucji.
      • carlitos35 Re: Znowu Poznan pierwszy 19.11.05, 22:38
        Tak - węzełek do rozwiązania. Rezultatu nie przewiduję. Smutne, że on w ogóle
        jest !-

lukasito napisał:

> Mylil sie ten, kto sadzil, ze policja nie bedzie wykonywac polecen
        uderzajacyc
        > w demokracje. W Norymberdze slyszelismy "My tylko wykonywalismy rozkazy"...
        > Ciekawe,co bedzie mialo wieksza moc prawna - zarzuty nielegalnego
        zgromadzenia
        > podczas pokojowej demonstracji, czy zarzut bezprawnego zakazu tejze
        > demonstracji. Innymi slowy, czy mozna kogos ukarac za udzial w tej
        demonstracji
        >
        > przed ustaleniem, czy jej zakaz nie lamal Konstytucji.
        >
    • lukasito Re: w Polsce nie bedzie dyktatury pederastow 19.11.05, 22:27
      To co Kaczynscy tu robia?
      • r0b0l kaczor prezes pierwszy kryptohomik czwartej rp 19.11.05, 23:00
        • lukasito Re: kaczor prezes pierwszy kryptohomik czwartej 19.11.05, 23:35
          A homiki to ja wymyslilem, ze sie wczuje w atmosfere dyskursu:-))
          A teraz powaznie - tam w PiSie tylu starych kawalerow, ze starczylo by na
          zorganizowanie porzadnej parady.
          • r0b0l Re: kaczor prezes pierwszy kryptohomik czwartej 19.11.05, 23:52
            dobrze i szybko się pisze HOMIKI i jest dowcipnie i nieszkodliwieskoro zainteresowani krzyku nie podnoszą. Gratuluję i uprzedzam że będe nadal używał
            ;-))
            Pis zdaje się cały jest pokręcony, nie zdziwiłbym się gdyby doszukano się innych , bardziej pokręconych upodobań.
            Już powiedziałem żonie że czuję się lesbijką
            ;-))
            • lukasito Re: kaczor prezes pierwszy kryptohomik czwartej 20.11.05, 00:12
              jak ona tez sie tak poczuje, to wszystko cacy:-)
    • lukasito Oni nie maja takic relacji i nie maja kolezanek 19.11.05, 22:29
      Na nic Twoj apel
    • lukasito Czy "Stefan" to pseudonim Ziobry? 19.11.05, 22:31
      Reszta pasuje jak ulał
    • rysiu.z.klanu Brawo PO. Brawo Grobelny!!! Brawo Policja!!! 19.11.05, 22:33
      • lukasito Grobelny siegnal PiSuaru... 19.11.05, 22:36

• rysiu.z.klanu Re: Grobelny to typowy Platfus 19.11.05, 22:42
          • lukasito Platfus z PiSuaru;-) 19.11.05, 23:31
            Niezaleznie z jakiej partii - slyszalem, ze od czasu jak wystapil z UW w zamian
            za poparcie PO na prezia, nie wstapil do zadnej innej - to zwykla gnida. Juz
            nie pierwszy raz sie puscil.
    • mozart Niech mi ktos odpowie na pytanie: 19.11.05, 22:38
      czemu wlasciwie mialaby sluzyc taka parada? Mowieniu o rzeczach oczywistych w IV
      RP? Czy jedynie sprawdzeniu jak silna jest nowa wladza. Nie popieram takich
      marszy, bo uwazam, ze nie tedy droga.
      • philips9 no to masz odpowiedz 19.11.05, 22:46
        co do intencji to zgoda ale droga nie ta! Gdyby np. murzyni zaczeli sie w Polsce
        w ten sposob o prawa ubiegac to na poczatek tez by ich wielu zakatowano. Nie
        powinni sie pchac na afisz i tyle. Homos nic nie musza udowadniac, oni sie
        staraja wykazac ze spoleczenstwo jest nietolerancyjne. I jest! Co tu udowadniac!
        A dlaczego to jest spoleczna tragedia??? Dlatego ze ich WLASNE RODZINY ich w
        Polsce odrzucaja. Polska Rodzina jest poodstawowa komorka KOLTUNU POLSKIEGO. I
        odrzucone pedy probuja sie jakos zamanifestowac na poziomie spolecznym. Nigdy to
        sie nie uda.
        A dlaczego rodziny ich odrzucaja?n Bo rydzole i inne watazki trzymaja narod w
        zabobonie. Pozdrawiam/.
        • carlitos35 "Nigdy to się nie uda" ? 19.11.05, 22:54
          Proszę - w interesującej i wartościowej - wypowiedzi, zgłębic zacytowane zdanie.
          Ukłony.

philips9 napisał:

> co do intencji to zgoda ale droga nie ta! Gdyby np. murzyni zaczeli sie w
          Polsc
          > e
          > w ten sposob o prawa ubiegac to na poczatek tez by ich wielu zakatowano. Nie
          > powinni sie pchac na afisz i tyle. Homos nic nie musza udowadniac, oni sie
          > staraja wykazac ze spoleczenstwo jest nietolerancyjne. I jest! Co tu
          udowadniac
          > !
          > A dlaczego to jest spoleczna tragedia??? Dlatego ze ich WLASNE RODZINY ich w
          > Polsce odrzucaja. Polska Rodzina jest poodstawowa komorka KOLTUNU POLSKIEGO. I
          > odrzucone pedy probuja sie jakos zamanifestowac na poziomie spolecznym. Nigdy
          t
          > o
          > sie nie uda.
          > A dlaczego rodziny ich odrzucaja?n Bo rydzole i inne watazki trzymaja narod w
          > zabobonie. Pozdrawiam/.
          • sarmata Zbrodnia przeciw demokracji ! 19.11.05, 23:22
            Postawic pisuarowcow przed Trybunalem Stanu za lamanie demokracji. Zawlec
            koscioolkowe talatajstwo przed unijne sady. Wezwac gejobombera, by uratowal
            prawa czlowieka w naszym zacofanym i homofobicznym kraju. Syf i cholera.
            Rozliczymy sie kiedys.
            • bikej5 Re: Zbrodnia przeciw demokracji ! 19.11.05, 23:25
              oby....
            • lukasito Re: Zbrodnia przeciw demokracji ! 19.11.05, 23:37
              sarmata napisał:

> Wezwac gejobombera, by uratowal
              > prawa czlowieka w naszym zacofanym i homofobicznym kraju.
              gejobomber pracuje jak mowia powazne zrodla na Pomorzu dla Kaczora - stad
              nieprzypadkowy termin "ataku"

Syf i cholera. Oraz Paraliz i Syf w akcji.
        • silesius.monachijski Rzeczywiscie "yntelygentna" odpowiedz 19.11.05, 22:56
          heteroseksualne rodziny, plebs i bezmozgowa swolocz, trzymana na pasku Rydzykow
          i innych zbirow, niszczy rdzen polskiej "yntelygencji" czyli homosiow, co
          wiecej przesladuje ich, zamyka w komorkach i nnych altanach, nie pozwala im sie
          na ulicy powydzierac; ach, jakiez to straszne! az ciarki mnie przechodza ny
          mysl o polskim koltunie! po prostu na sama mysl o tej tragedii polskiego
          gejowstwa lzy cisna sie do oczu. panie, toz to gorzej jak za drugiej wojny i za
          komunizmu; jeszcze nam geje partyzantke zwrobia, i wyzwola gnebiace ich
          tymczasowo rodziny z lap rydzykowych; tak nam dopomoz niemiec i inny biedron

philips9 napisał:

Polsc
          > e
          udowadniac
          > !
          > Polsce odrzucaja. Polska Rodzina jest poodstawowa komorka KOLTUNU POLSKIEGO. I
          t
          > o
          > sie nie uda.
          • r0b0l Silesiusie Polska potrzebuje SSmanów, przybywaj 19.11.05, 23:05
            kraj w potrzebie a Ty siedzisz za granicą
            weź ze sobą kilku palaczy do obsługi elektrociepłowni w Oświęcimiu.
            Przy okazji utylizacji homosiów wytłuczcie całą bandę z PO
            jakiś ckm na Żydów też wskazany
            • silesius.monachijski Re: Silesiusie Polska potrzebuje SSmanów, przybyw 19.11.05, 23:10
              a po co: gejowska ferajna jest duzo "lepsza" od wszelkich ss-manow razem
              wzietych; szukasz nietolerancyjnych, agresywnych, wulgarnych i prymitywnych
              ludzi; rozejrzyj sie wsrod gejow; tam znajdziesz odpowiedni material; po co ci
              ss-mani z importu: sa drozsi, i jeszcze bys sie biedaku nie wyplacil

r0b0l napisał:

> kraj w potrzebie a Ty siedzisz za granicą
              > weź ze sobą kilku palaczy do obsługi elektrociepłowni w Oświęcimiu.
              > Przy okazji utylizacji homosiów wytłuczcie całą bandę z PO
              > jakiś ckm na Żydów też wskazany
              • anty.rydzyk Re: Silesiusie Polska potrzebuje SSmanów, przybyw 19.11.05, 23:30

> po co ci
                > ss-mani z importu: sa drozsi, i jeszcze bys sie biedaku nie wyplacil

Tia, stara śpiewka o polaczku, który nie ma kasy na WC w Monachium. Jak osesek
                gaworzymy ;)
              • r0b0l Re: Silesiusie Polska potrzebuje SSmanów, przybyw 19.11.05, 23:35
                ja się nie będe wypłacał. papa rydzyk ma dużo kasy i zasponsoruje.
                będzie ekologiczne ogrzewanie
                ;-))
                • silesius.monachijski Re: Silesiusie Polska potrzebuje SSmanów, przybyw 19.11.05, 23:39
                  ale to nie on mnie zapraszal, tylko ty; wiec oczekuje kasy od ciebie

r0b0l napisał:

> ja się nie będe wypłacał. papa rydzyk ma dużo kasy i zasponsoruje.
                  > będzie ekologiczne ogrzewanie
                  > ;-))
                  • pandada Re: Silesiusie Polska potrzebuje SSmanów, przybyw 20.11.05, 02:41
                    Jakiej kasy? On myślał, że ty patriota, a ty Niemiec.
        • silesius.monachijski Tak na marginesie: nie spotkalem jeszcze Murzyna 19.11.05, 23:02
          geja; moze oni sa biedniejsi, i podatni na rozne ciezkie choroby, ale chyba
          bardziej sprawni umyslowo od nas Europejczykow, bo nigdy nie uczynia niczego,
          co byloby sprzeczne z natura

philips9 napisał:

Polsc
          > e
          udowadniac
          > !
          t
          > o
          > sie nie uda.
          • taziuta Gorzej być nie może, z Nicholsonem, to bajka? :-) 19.11.05, 23:14

> geja; moze oni sa biedniejsi, i podatni na rozne ciezkie choroby, ale chyba
            > bardziej sprawni umyslowo od nas Europejczykow, bo nigdy nie uczynia niczego,
            > co byloby sprzeczne z natura

Ja sądziłem, że współczesne filmy z Hollywood pokazują w tle amerykańską
            rzeczywistość. I jakoś murzyn gej jak najbardziej zdawał się być na miejscu w
            filmie "Gorzej być nie może". Ale może ten film to wyjątek? :-)
            • carlitos35 A E.M. Remarque wręcz rozposywał się... 19.11.05, 23:20
              w swych listach do Marleny D. (1941 r.) o chmarach czarnoskórych
              homoseksualistów wieczorami w San Francisko. Ja, znacznie później, i nie
              poprzez literurę ani film poznałem... no, chmara to przesada. Ale dość.

taziuta napisał:

>
              > > geja; moze oni sa biedniejsi, i podatni na rozne ciezkie choroby, ale chy
              > ba
              > > bardziej sprawni umyslowo od nas Europejczykow, bo nigdy nie uczynia nicz
              > ego,
              > > co byloby sprzeczne z natura
              >
              > Ja sądziłem, że współczesne filmy z Hollywood pokazują w tle amerykańską
              > rzeczywistość. I jakoś murzyn gej jak najbardziej zdawał się być na miejscu w
              > filmie "Gorzej być nie może". Ale może ten film to wyjątek? :-)
              • gniewko_syn_ryba Re: A E.M. Remarque wręcz rozposywał się... 20.11.05, 00:54
                carlitos35 napisał:

> Ja, znacznie później, i nie
                > poprzez literurę ani film poznałem... no, chmara to przesada. Ale dość.

I dobrze było ?... ;))) Oczywiście były to dozgonne związki oparte na prawdziwej
                miłości ?... Bo przecież homoseksualizm, to nie tylko forma zaspokajania popędu
                płciowego, nie ?... ;)))))))))))))))))))))))
                • carlitos35 synu ryby: głodnemu przynęta na myśli 20.11.05, 10:19
                  Napisałem - "poznałem" ! Proszę się jeszcze raz pochylić nad tym słowem. A o
                  szczegóły ewentualnie mnie zapytać !!!
                  --------------------------------------------------
                  gniewko_syn_ryba napisał:

> carlitos35 napisał:
                  >
                  > > Ja, znacznie później, i nie
                  > > poprzez literurę ani film poznałem... no, chmara to przesada. Ale dość.
                  >
                  > I dobrze było ?... ;))) Oczywiście były to dozgonne związki oparte na
                  prawdziwe
                  > j
                  > miłości ?... Bo przecież homoseksualizm, to nie tylko forma zaspokajania
                  popędu
                  > płciowego, nie ?... ;)))))))))))))))))))))))
                  • gniewko_syn_ryba Re: synu ryby: głodnemu przynęta na myśli 20.11.05, 14:54
                    Zależy jak DOGŁĘBNIE poznałeś... ;)))))))))))))))))) A co do głodu, to zapewniam
                    cię, że mi nie grozi... :)))
            • silesius.monachijski Re: Gorzej być nie może, z Nicholsonem, to bajka? 19.11.05, 23:41
              tak, ten film to wyjatek, i nie przedstawia rzeczywistosci amerykanskiej;
              czytalem niedawno, ze to kolejny przyklad wcielania w zycie zasady politycznej
              poprawnosci, na zasadzie: "i Murzyn moze byc gejem";

taziuta napisał:

>
              > > geja; moze oni sa biedniejsi, i podatni na rozne ciezkie choroby, ale chy
              > ba
              > > bardziej sprawni umyslowo od nas Europejczykow, bo nigdy nie uczynia nicz
              > ego,
              > > co byloby sprzeczne z natura
              >
              > Ja sądziłem, że współczesne filmy z Hollywood pokazują w tle amerykańską
              > rzeczywistość. I jakoś murzyn gej jak najbardziej zdawał się być na miejscu w
              > filmie "Gorzej być nie może". Ale może ten film to wyjątek? :-)
              • anty.rydzyk Re: Gorzej być nie może, z Nicholsonem, to bajka? 20.11.05, 00:02
                Kolejny dowcip silesiusa? Sam to wymyśliłeś czy rzeczywiście przeczytałeś?
              • pandada Re: Gorzej być nie może, z Nicholsonem, to bajka? 20.11.05, 02:52
                Jakiej poprawności politycznej? Nie rozumiesz używanych słów?

Filmy kręcą prywatne i osoby i przekazują tam dowolne treści (poiza ograniczonymi prawem danego kraju). Twórcy filmowi mogą kierować się efektem kasowym (zapotrzebowanie rynku), zamierzeniem artystycznym, chęcią wypowiedzenia się w danej kwestii społecznej. To ostatnie jednak chyba jest w cieniu pierwszego.

Obejrzyj sobie filmy Almodovara, gdzie zobaczysz pedałów-morderców, niepełnosprawnych łajdaków, upośledzonych przestępców, transwestytów celowo zarażających innych HIV... Almodovar jest jawnym homoseksualistą.

Jeśli jesteś takim zwolennikiem stereotypów, to pewnie siedzisz z kuflem piwa i masz na sobie skórzane portki na szelkach i kapelusik z piórkiem.
          • anty.rydzyk nie kompromituj się swoją pychą i wszechwiedzą 19.11.05, 23:33
            To, że ty nie spotkałeś nie oznacza, że ich nie ma.

A ta bajka o naturalności Murzynów jest doskonała! Chyba tak się rodził rasizm,
            hehe.
        • bikej5 Re: no to masz odpowiedz 19.11.05, 23:09
          nie powinni pchac sie na afisz..i z tym sie nie zgadzam.Zobacz jaka dyskusja rozgorzala na forum( fakt czasami pseudo)i o to chodzi..jest to z ich strony swiadoma prowokacja:marsze parady;"zobaczcie nas ,my istniejemy!"
          co do koltuna to się zgadzam;Wespazjan Kochowski,polski poeta baroku,slynal z
          koltuna na glowie i za zadne skarby nie chcial go obciać(twierdzil,że to mu zaszkodzi:)..czyli jak widzisz,nie będzie to proste...Dulszczyzna ot co!!!
          • pandada Re: no to masz odpowiedz 20.11.05, 02:55
            Nie powinni się pchać na afisz? Z jakiej pozycji tak wnioskujesz, bo według mnie jest to suwerenna decyzja danych organizacji, czy robią to czy tamto. Nie ma dyskusj czy powinni, jest dyskusja czy mogą.
    • p.s.j Czytałeś "Przygody dobrego wojaka Szwejka"? 19.11.05, 22:41
      To w takim razie cytat z dzieła:

"-Kibicu, zamknij paszczę, bo ci w nią naszczę."
    • carlitos35 Re: pedalstwo do komór gazowych ! 19.11.05, 22:50
      A może, jesli łaska, na Madagaskar ?
      • r0b0l Re: pedalstwo do komór gazowych ! 19.11.05, 22:59
        Madagaskr tradycyjnie dla Żydów.
        Dla homo proponuję wygnanie na Grenlandię. Właśnie stara się o niepodległość i za 10 lat będzie mieć większy wzrost gospodarczy od Polski. Dla kaczek też jest miejsce; w piekarniku pośród jabłek.
        Oczywiście nadzienie z rydzyków
        • carlitos35 Dziękuję. Dobre. A miejscami apetyczne. 19.11.05, 23:06
        • lukasito A propos Grenlandii 19.11.05, 23:51
          Z jej zlozami naturalnymi i lowiskami wzrost PKB na mieszkanca bedzie miala 100
          razy wiekszy od Polski zaraz po uniezaleznieniu:-)) Tam mieszka ok 50 tys
          ludzi. Za to Dania moze miec jakies zale...
    • wielbicieldrobiu Mamy drugą Białoruś 19.11.05, 22:57
      Niech żyje KACZENKO!!!
    • panzer6 nowa władza białoruskie zwyczaje 19.11.05, 22:58
      cóż można rzec? chyba tylko tyle , że PiS i stronnicy Kaczyńskich (np.
      Wszechpolacy) nie powinni obrażać się, gdy nazywa się ich faszystami. Dziś
      okazało się, iż nimi są !. A prezydent Grobelny nie godny jest swojego urzędu,
      za to może spokojnie szukać pracy w białoruskiej administracji- tam on i jego
      metody pasują jak ulał.
      • auto258374 Geje to główne źródło chorób wenerycznych HIV/AIDS 19.11.05, 23:04
        Prosta arytmetyka - ilość nosicieli HIV w stosunku do całej populacji: 0,025%
        Polska (na razie), 0,0524% Niemcy. W Polsce - na razie - zakażenia homo 12,8%,
        zakażenia hetero 18,5%, reszta narkomani i inni. W Niemczech zakażenia homo 50%,
        hetero 41%, narkomani 9%.

Tragicznie odstajemy od tolerancyjnej Europy, ale chyba nie warto nadganiać,
        prawda? Leczenie jednego chorego na HIV kosztuje min. 4000 zł miesięcznie.

A teraz niech każdy sobie zada pytanie - czy pokazywanie w TV filmów pełnych
        przemocy przekłada się na wzrost agresji na ulicach czy wśród dzieci? Przez
        analogię można sobie sam odpowiedzieć na pytanie czy należy organizować parady
        gejowskie.

Teraz dla gejofilów - parę linków żeby poczytali zanim napiszą że kłamię:

EuroHIV - agenda WHO
        www.eurohiv.org/publications/2004/art_lancet_2004_364_83_94.pdf
        "In Germany, among the
        43 000 individuals estimated to be living with HIV at
        the end of 2003,50% were infected through
        homosexual contact, 41% through heterosexual contact
        (of whom 60% are from countries with generalised
        HIV epidemics), and 9% by injecting drug use."

Fundacja Komunikacji Społecznej
        www.fks.dobrestrony.pl/raporty/Informacje150605.pdf
        "Nawiązując do danych z raportu sporządzonego na XV Międzynarodową
        Konferencję w Sprawie HIV i AIDS w Bangkoku (lipiec 004), przyczyną
        większości nowych zakażeń w Niemczech są kontakty homoseksualne mężczyzn
        (są powodem 30% nowych przypadków)."

www.alertnet.org/thenews/newsdesk/N08291782.htm
        "A separate CDC analysis estimated men with male sex partners accounted for 64
        percent of early-stage syphilis cases in 2004, up from just 5 percent in 1999.
        Cities with large gay populations had some of the highest rises in syphilis
        cases, topped by San Francisco."

Innymi słowy wrażliwe, inteligentne, higieniczne i marzące o stałych związkach
        środowisko gejowskie piąty rok z rzędu bije rekordy w dystrybucji starego
        poczciwego syfilisu

Wszystko na temat legalizacji związków homoseksualnych zostało powiedziane w
        poniższym artykule, więc tylko podam link::

www.pl.indymedia.org/pl/2005/01/11202.shtml
        Jako uzupełnienie do rozważań o wierności i dyskryminacji gejów warto zapoznać
        się z tym tekstem publikowanym - uwaga! - przez Kampanię Przeciwko Homofobii:

www.kampania.org.pl/01_05_01.html
        • lukasito Nie spij z gejem, to bedziesz bezpieczny:-) 19.11.05, 23:32

• orellafellaci 'Sypiając z wrogiem" - Julia Roberts. 19.11.05, 23:57
            co nas nie zabije to nas wzmocni ; )
    • kandym Kiedyś była sobie tolerancyjna Rzeczpospolita... 19.11.05, 23:04
      ...ale to dawno i nieprawda. Wszystko to trochę na własne zamówienie, a trochę
      z winy historii. Najbardziej nas spustoszyło 40 lat komuny i „ludowy”,
      pozbawiony u nas najczęsciej duchowości, katolicyzm. Kiedy czytam tak liczne
      wypowiedzi nacjonalistów, homofobów i niestety części katolików, rozumiem,
      jak „niedawno” mogli się tu czuć polscy Żydzi. Ich też oczerniano, odmawiano
      pełni praw obywatelskich, rozpowszechniano wyolbrzymione a najczęsciej
      nieprawdziwe mity. Dziś Osoby Homoseksualne są znakomitym pretekstem by „ulżyć”
      sobie za tak częste w Polsce nieudacznictwo.
      Niestety od niedawna, co bolesne, opinie te wspiera władza. I to ta o
      rodowodzie „solidarnościowym”. PiS i PO. Kiedyś wspólnie walczyliśmy o PRAWO DO
      DEMONSTRACJI, nawet jeśli nie byłaby zgodna z poglądami rządzących...
      W latach 80-tych uczestniczyłem w NIELEGALNYCH demonstracjach
      solidarnościowych. Obecnie z tego samego powodu uczestniczyłem w NIELEGALNEJ
      Paradzie Równości.
      Jestem przerażony, jestem zawiedziony, jest mi smutno...
      Na pocieszenie pozostaje tylko godność i odwaga cywilna. Choć mogę zostać
      zelżony, podpisuję się jak zawsze nazwiskiem.

• carlitos35 Re: Kiedyś była sobie tolerancyjna Rzeczpospolita 19.11.05, 23:16
        Była tolerancyjna i ... antysemicka. Dziękuję za wypowiedź. Kondycja żyda i
        homoseksualisty ze względu na odrzucenie, ostracyzm jest taka sama. Zawsze tak
        uważałem i mam na to sporo danych. Tak jest i z każdym innym w mniejszości,
        jesli tylko ta mniejszosć ma byc uzasadnieniem jakiejs słabości u tzw.
        większości. Wtedy zaczynają sie "łowy". Nasierowski nie bez powodu zatytułował
        swoja ksiązkę - "Ty żydzie, ty pedale !". -

kandym napisał:

> ...ale to dawno i nieprawda. Wszystko to trochę na własne zamówienie, a
        trochę
        > z winy historii. Najbardziej nas spustoszyło 40 lat komuny i „ludowy̶
        > 1;,
        > pozbawiony u nas najczęsciej duchowości, katolicyzm. Kiedy czytam tak liczne
        > wypowiedzi nacjonalistów, homofobów i niestety części katolików, rozumiem,
        > jak „niedawno” mogli się tu czuć polscy Żydzi. Ich też oczerniano,
        > odmawiano
        > pełni praw obywatelskich, rozpowszechniano wyolbrzymione a najczęsciej
        > nieprawdziwe mity. Dziś Osoby Homoseksualne są znakomitym pretekstem by „
        > ulżyć”
        > sobie za tak częste w Polsce nieudacznictwo.
        > Niestety od niedawna, co bolesne, opinie te wspiera władza. I to ta o
        > rodowodzie „solidarnościowym”. PiS i PO. Kiedyś wspólnie walczyliśm
        > y o PRAWO DO
        > DEMONSTRACJI, nawet jeśli nie byłaby zgodna z poglądami rządzących...
        > W latach 80-tych uczestniczyłem w NIELEGALNYCH demonstracjach
        > solidarnościowych. Obecnie z tego samego powodu uczestniczyłem w NIELEGALNEJ
        > Paradzie Równości.
        > Jestem przerażony, jestem zawiedziony, jest mi smutno...
        > Na pocieszenie pozostaje tylko godność i odwaga cywilna. Choć mogę zostać
        > zelżony, podpisuję się jak zawsze nazwiskiem.
        >
      • obrazoburca Re: Kiedyś była sobie tolerancyjna Rzeczpospolita 19.11.05, 23:32
        Myśle, ze nie ma sensu im tego tłumaczyć.
        Poprostu wywal na zbity pysk, a jak przyjdzie po prace, to zatrudnij za 400 pln miesięcznie bez zarejestrowania.
        Niech ma taką równość, jakiej domaga sie dla innych.
      • orellafellaci To są efekty 45 lat życia w komunistycznym 19.11.05, 23:47
        mentalnym getcie za żelazną kurtyną , przed II wojną otwarta na świat Polska
        była nazywana drugim Paryżem Europy - a teraz ...
      • anty.rydzyk Antysemicka to chyba była na długo przed komuną 20.11.05, 00:23
        ... i jak to się ma do tolerancji?
    • dell12 TO JEST ApPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP 19.11.05, 23:05
      TO JEST POLSKA O JAKA WALCZYLI...PIS I ....
    • r0b0l czy dowodzisz że trzeba ich wymordować? 19.11.05, 23:07
      • auto258374 1) leczyć z HIV, 2) leczyć z homo, 3) nie promować 19.11.05, 23:19
        • carlitos35 Re: 1) leczyć z HIV, 2) leczyć z homo, 3) nie pro 19.11.05, 23:26
          3)nie promować aut o 6-cio cyfrowych numerach ! Bo to niedobre numery.-
        • orellafellaci Re: 1) leczyć z HIV, 2) leczyć z homo, 3) nie pro 19.11.05, 23:31
          Po 1 i ostatnie - zmienić konstytucję. Obecna nie klasyfikuje obywateli w/g
          seksualnych upodobań, więc geje jako pełnoprawni obywatele mają takie samo jak
          inni prawo do organizowania demonstracji.
          • orellafellaci Re: 1) leczyć z HIV, 2) leczyć z homo, 3) nie pro 19.11.05, 23:36
            Przy stosownym paragrafie proponuję zamieścić odnośnik - " z wyłączeniem
            gejów" :)
          • lukasito Re: 1) leczyć z HIV, 2) leczyć z homo, 3) nie pro 19.11.05, 23:41
            A potem szukac gejow! Kazdy kto sie przyzna moze pojsc na leczenie w obozie
            pracy. Ci ktorzy zostana wykryci przez Urzad Antykorupcyjny (bo on przecie sie
            musi czyms zajmowac) - rozwalka, po wczesniejszym przesluchaniu przez Jarka K.
            • orellafellaci CUA - Centralny Urząd Antygejowski :D 19.11.05, 23:49
              nio - może to i pomysł ...
              • lukasito Re: CUA - Centralny Urząd Antygejowski :D 20.11.05, 00:18
                Urzednicy beda osobiscie zaladac podejrzanym w odbyt, azeby ustalic wszelkie
                poszlaki:-) Szefem zostanie Roman z LPR, ktory bedzie w podejrzane miejsca
                wkladal glowe!
          • auto258374 Re: 1) leczyć z HIV, 2) leczyć z homo, 3) nie pro 19.11.05, 23:54
            Mają prawo do organizowania legalnych demonstracji. Na miejscu prezydenta
            zrobiłbym to samo, wcale nie mam ochoty żeby moje dziecko się pytało dlaczego
            dwóch facetów się liże na ulicy i o co im chodzi. Co klasyfikacji, to geje sami
            się sklasyfikowali robiąc ze swojej seksualności całą filozofię życiową i
            obnosząc ją na ulicach. Polecam artykuł z Kampanii Przeciwko Homofobii:
            • orellafellaci Wiesz co to jest "radical chic" ? 20.11.05, 00:10
              To co Ty uprawiasz to jest mniej więcej to samo, tyle że przeciwnej opcji :)
              • auto258374 Re: Wiesz co to jest "radical chic" ? 20.11.05, 00:22
                Może jednak podyskutuj merytorycznie z podanymi przeze mnie danymi na temat
                roznoszenia HIV w środowiskach gejowskich.
                • lukasito Re: Wiesz co to jest "radical chic" ? 20.11.05, 00:37
                  Jesli przyjac, ze nie lzesz, to dyskusja nie ma sensu - z danymi sie nie
                  dyskutuje. Podyskutowac mozna nad ich interpretacja:-))
                  • auto258374 Dane o HIV/AIDS w środowiskach gejowskich 20.11.05, 01:10
                    Widać że nawet nie przeczytałeś mojego oryginalnego postu. Napisałem tam wyraźnie:

Teraz dla gejofilów - parę linków żeby poczytali zanim napiszą że kłamię:

EuroHIV - agenda WHO
                    www.eurohiv.org/publications/2004/art_lancet_2004_364_83_94.pdf
                    "In Germany, among the
                    43 000 individuals estimated to be living with HIV at
                    the end of 2003,50% were infected through
                    homosexual contact, 41% through heterosexual contact
                    (of whom 60% are from countries with generalised
                    HIV epidemics), and 9% by injecting drug use."

Fundacja Komunikacji Społecznej
                    www.fks.dobrestrony.pl/raporty/Informacje150605.pdf
                    "Nawiązując do danych z raportu sporządzonego na XV Międzynarodową
                    Konferencję w Sprawie HIV i AIDS w Bangkoku (lipiec 004), przyczyną
                    większości nowych zakażeń w Niemczech są kontakty homoseksualne mężczyzn
                    (są powodem 30% nowych przypadków)."

www.alertnet.org/thenews/newsdesk/N08291782.htm
                    "A separate CDC analysis estimated men with male sex partners accounted for 64
                    percent of early-stage syphilis cases in 2004, up from just 5 percent in 1999.
                    Cities with large gay populations had some of the highest rises in syphilis
                    cases, topped by San Francisco."

Innymi słowy wrażliwe, inteligentne, higieniczne i marzące o stałych związkach
                    środowisko gejowskie piąty rok z rzędu bije rekordy w dystrybucji starego
                    poczciwego syfilisu

Wszystko na temat legalizacji związków homoseksualnych zostało powiedziane w
                    poniższym artykule, więc tylko podam link::

www.pl.indymedia.org/pl/2005/01/11202.shtml
                    Jako uzupełnienie do rozważań o wierności i dyskryminacji gejów warto zapoznać
                    się z tym tekstem publikowanym - uwaga! - przez Kampanię Przeciwko Homofobii:

• lukasito Re: Dane o HIV/AIDS w środowiskach gejowskich 20.11.05, 01:24
                      Przeczytalem, ze wzywasz do dyskusji o danych i napisalem, ze jesli sa
                      prawdziwe, to nie dane podlegaja dyskusji, tylko ich interpretacja. Czytaj
                      uwaznie;-)
                      A co do interpretacji, to liczby homikow nie zmniejszysz, mozesz ich tylko
                      namawiac do uprawiania bezpiecznego seksu - jak rozumiem Kosciol nie sprzeciwia
                      sie uzywaniu gum przez te grupe?
                      • silesius.monachijski Re: Dane o HIV/AIDS w środowiskach gejowskich 20.11.05, 01:31
                        zle odczytales Kartezjusza; w rzeczywistosci wypowiedzial on nastepujaca
                        formule (i to po staropolsku, nie po lacinie): "kobito, jo je som"

lukasito napisał:

> Przeczytalem, ze wzywasz do dyskusji o danych i napisalem, ze jesli sa
                        > prawdziwe, to nie dane podlegaja dyskusji, tylko ich interpretacja. Czytaj
                        > uwaznie;-)
                        > A co do interpretacji, to liczby homikow nie zmniejszysz, mozesz ich tylko
                        > namawiac do uprawiania bezpiecznego seksu - jak rozumiem Kosciol nie
                        sprzeciwia
                        >
                        > sie uzywaniu gum przez te grupe?
                        • lukasito :))) 20.11.05, 01:38

• lukasito Re: Dane o HIV/AIDS w środowiskach gejowskich 20.11.05, 01:45
                      Znowu admin popil i usunal post, w ktorym totalnie nie bylem zlosliwy:-)
                      Napisalem tam mniej wiecej, ze wcale nie polemizowalem z Twoim postem, ino z
                      postulatem dyskusji o danych:) Z adnymi sie nie dyskutuje, jesli sa prawdziwe
                      (tzn. metody zbierania sa prawie zawsze dyskusyjne, ale to inna bajka).
                      Napisalem, ze mozna dykutowac z interpretacja, i tu: ze ilosci ejow nie
                      zmniejszysz, ale mozesz ich namawiac do uprawiania bezpieczneo seksu... i tyle.
                      Acha, dodalem, ze Kosciol im chyba nie zabrania stosowania prezerwatyw, moze to
                      tak admina ubodlo, ale za to juz nie odpowiadam.
                      Pozdrawiam mimo wszystko;)
                    • adam99995 Re: Dane o HIV/AIDS w środowiskach gejowskich 20.11.05, 01:48
                      tolerancja to nie kutas na viagrze..
                      zobacz: zialania uboczne
                      • pandada Re: Dane o HIV/AIDS w środowiskach gejowskich 20.11.05, 03:02
                        Manifestanci mówią o wolności, równości, tolerancji...

a wy o kutasach i odbytnicach. Chyba różnicie się od nicjh zainteresowaniami, albo im spowszedniało już to, co wam spać nie daje.
                • orellafellaci Aha, to podaj mi jeszcze dane w temacie ile 20.11.05, 00:37
                  biernych palaczy traci zdrowie i życie na skutek wdychania dymu z papierosów :)
                  I dlaczego nie prowadzisz stosownej antykrucjaty, ok ?
                  • lukasito Re: Aha, to podaj mi jeszcze dane w temacie ile 20.11.05, 00:56
                    Mam wrazenie, ze palenie go nie dotyczy, ale za to geje tak! Skad moze wiedziec
                    ktora z osob, z ktorymi sypia moze byc gejem?
                    • auto258374 Palacze nie urządzają parad 20.11.05, 01:25
                      Palacze nie urządzają parad podobnie jak ofiary wypadków samochodowych lub raka,
                      których leczenie też dużo kosztuje. I nikt nie przekonuje że wymienione zjawiska
                      są normalne i że należy je polubić.
                      • lukasito Masz racje 20.11.05, 01:37
                        Walka z nikotynizmem i innymi uzaleznieniami jest z wszech miar sluszna. A
                        walka z gejami jest zenujaca.
            • orellafellaci Rozumiem, ale każdy urzędnik państwowy 20.11.05, 00:18
              jest zobowiązany do przestrzegania prawa. Jeśli nie będziemy przestrzegać
              praworządności to skończymy w buszu, więc : albo trzeba zmienić konstytucję,
              albo jej przestrzegać, innego wyjścia nie ma :)
    • anty.rydzyk Re: WSZYSTKO SPROWADZACIE DO PRYMITYWNEGO 19.11.05, 23:16
      1. "Pałę" nieludzką da się uczłowieczyć dzięki kilku cięciom skalpela.
      2. Ewentualnie, można zmniejszyć twoje traumatyczne doznania poprzez
      pomniejszenie płatów czołowych twojego mózgu, też z użyciem skalpela.

Osobiście polecam, to 2 rozwiązanie - uczyni cię szczęśliwym do końca żywota,
      niezależnie z jakim nieludzkim elementem będziesz obcował ;)
    • gekon1979 Brawo Policja 19.11.05, 23:18
      bardzo dobrze, nie mozna tolerowac anarchi
      • jakub53 Re: Brawo Policja - poznanskie tchorze 19.11.05, 23:23
        gekon - tak z gramatyki i sygnatury to idealny klon Holoty Wszechpolskiej.
        Dopiero jak cie sfrustrowany tchorzliwy pyrlandzki pies skopie, to ci sie oczy
        otworza. O ile je jeszcze bedziesz mial...
        • rysiu.z.klanu Re: Brawo Policja - poznanskie tchorze 19.11.05, 23:28
          jakub53 tj. sfrustrowany pedał napisał:

> gekon - tak z gramatyki i sygnatury to idealny klon Holoty Wszechpolskiej.
          > Dopiero jak cie sfrustrowany tchorzliwy pyrlandzki pies skopie, to ci sie oczy
          > otworza. O ile je jeszcze bedziesz mial...
        • lukasito Wyglada jakbys pil do wszystkich Poznaniakow 19.11.05, 23:45
          Ale zwroc uwage, ze wiekszosc manifestantow tez byla z Poznania
      • obrazoburca Re: Brawo Policja 19.11.05, 23:27
        Popiepram, popieram
        Bede popuierał również, jak spałuja strajukjących, albo matki, szturmujące urzędy za alimentami.
      • valdivia Re: Brawo Policja. Czyzby? 20.11.05, 01:09
        A dlaczego, gekoniku, my musimy tolerowac twoje bledy ortograficzne?
        PdV

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka