Dodaj do ulubionych

Politycy podzieleni w ocenie Marszu Równości

• gekon1979 werterciu i jak tam reportaz??? hahahaha 20.11.05, 12:16

• adaptery jestem niepełnosprawny 20.11.05, 12:25
        chcę mieć prawo wzięcia udziały w Paradzie Równości. Chcę mieć prawo iść w
        szeregu z moimi Przyjaciółmi o innym kolorze skóry, orientacji seksualnej etc.
        • gekon1979 Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 12:30
          Ci ludzie nie protestuja by bronic twoich praw, zrozum to, ze korzystaja z ludzkich nieszczesc by promowac siebie, i sfoje chore postawy
          zrownuja problem niepelnosprawnosci czy rasizmu, ze swoimi chorymi sklonnosciami
          nie szukajcie pomocy u lewackich anarchitwo, oni was przezuja i wypluja, gdy nie bedziecie im juz potrzebni
          • gekon1979 Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 12:34
            ze "sfoje" to przesadzilem
            przepraszam ;P
            • adaptery Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 12:42
              W Marszu Równości wzięli udział głównie młodzi ludzie, studenci i środowiska
              intelektualne otwarte na świat. Mam poglądy centroliberalne, moi Przyjaciele
              moga mieć inne. Młodzi i sympatyczni Studenci swoim wyglądem nikogo nie
              szokowali - w porównaniu to agresywnych chuliganów-peudokibiców po stronie
              Młodziezy Wszechpolskiej. Ja mogę zaszokować transparentem z narysowaną
              przekreśloną swastyką. To niektórych zaboli.
            • babaqba Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 19:43
              Przerażającą przesadą są Twoje poglądy, przy których nawet większe błędy ortograficzne przejdą
              niezauważone. Choć i poglądy i "sfoje" świadczą o braku wykształcenia. Więcej pokory i nauki a dopiero
              potem proszę wypowiadać się publicznie.
          • doktorhabilitowany.1 Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 12:53
            Nawet jesli masz racje co do promowania siebie przez lewakow, to to samo mozna
            zarzucic MW, ktora rozdmuchuje kazda swoja akcje. Ale to nie tlumaczy
            niewydania zgody na przemarsz, w sytuacji, gdy hasla gloszone przez
            demonstracjie nie stoja w sprzecznosci z prawem i Konstytucja!
            • gekon1979 Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 12:54
              ale ja nie bronie MW,
              nie odpowiadaja mi obie te strony
              • eptesicus nie musza nam odpowiadac 20.11.05, 13:03
                gekon1979 napisał:

> ale ja nie bronie MW,
                > nie odpowiadaja mi obie te strony

mi tez, ale prawo do wyrazania swoich pogladow maja wszyscy, nie tylko ci
                ktorzy mi odpowiadaja
                • gekon1979 Re: nie musza nam odpowiadac 20.11.05, 13:09
                  tu nie chodzi o wyrazanie pogladow
                  bo jeszeli przyjmiesz ta zasade
                  to nazisci rowniez powinni maszerowac ulicami naszych miast, wykrzykujac swoje hasla i wymachujac flagami ze swastykami
                  dla mnie promocja zboczen(bez wzgledu na to w jakim stopniu sa one obrzydliwe, i chore), jest tak samo niebezpieczne jak nazizm, czy komunizm
                  nie nalezy patrzec na to co jest napisane, tylko na to co jest ukryte
                  a w mojej opini za tymi paradami, stoja lewacy, ktorzy sa ludzmi chorymi umyslowo, i podobnie jak nazisci, komunisci, bolszewcicy, chca nam zaaplikowac kolejna cudowna utopie
                  • taziuta Re: Nazism jest sprzeczny z prawem, a homo nie! 20.11.05, 13:14
                    Czy coś cię brzydzi, czy nie, nie jest wystarczającą przesłanką do zakazu
                    demostrowania swojej orientacji, poglądów, czy co tam kto chce, tak długo jak
                    ta orientacja, poglądy, czy co tam kto chce, nie są zakazane przez prawo.
                    Chyba, że tak jak nasz nowy minister ds zwalczania korupcji (M.Kamiński),
                    uważasz że moralność (tak jak on ją pojmuje, rozumiem) stoi ponad prawem? :-)

gekon1979 napisał:
                    Re: nie musza nam odpowiadac
                    > tu nie chodzi o wyrazanie pogladow
                    > bo jeszeli przyjmiesz ta zasade
                    > to nazisci rowniez powinni maszerowac ulicami naszych miast, wykrzykujac
                    > swoje hasla i wymachujac flagami ze swastykami
                    > dla mnie promocja zboczen(bez wzgledu na to w jakim stopniu sa one
                    > obrzydliwe, i chore), jest tak samo niebezpieczne jak nazizm, czy komunizm
                    > nie nalezy patrzec na to co jest napisane, tylko na to co jest ukryte
                    > a w mojej opini za tymi paradami, stoja lewacy, ktorzy sa ludzmi chorymi
                    > umyslo wo, i podobnie jak nazisci, komunisci, bolszewcicy, chca nam
                    > zaaplikowac kolejna cudowna utopie
                    >
                    • gekon1979 Re: Nazism jest sprzeczny z prawem, a homo nie! 20.11.05, 13:16
                      skoro nazizm jest sprzeczny z prawem
                      to rownie dobrze z prawem moze byc sprzeczne promowanie homoseksualizmu
                      lub afiszowanie sie ze swoimi sklonnosciami seksualnymi
                      prawo to jest papier i atrament, jest zmienne
                      • taziuta Re: Zmień prawo, i dopiero wtedy zakazuj! :-) 20.11.05, 13:20
                        Ale dopóki nie zrównasz (prawnie) homo z zoo, czy z nazi, to nie możesz im
                        zakazać prezentowania swoich poglądów. Natomiast możesz i powinieneś zakazać
                        głoszenia poglądów czy pochwały zboczeń, które prawo ściga. Czyli takich jak
                        nazizm czy zoofilia, czy pedofilia. Prawo nie zakazuje mężczyźnie kochać się z
                        mężczyzną, więc i nie może im zakazać zgromadzeń. Czy już rozumiesz? :-)

gekon1979 napisał:
                        > skoro nazizm jest sprzeczny z prawem
                        > to rownie dobrze z prawem moze byc sprzeczne promowanie homoseksualizmu
                        > lub afiszowanie sie ze swoimi sklonnosciami seksualnymi
                        > prawo to jest papier i atrament, jest zmienne
                        >
                        • gekon1979 Re: Zmień prawo, i dopiero wtedy zakazuj! :-) 20.11.05, 13:29
                          z ta koalicja w sejmie, mysle ze sie zdziwisz :>
                          inna sprawa jest to co panowie robia ze soba na wzajem w swojej sypialni
                          a inna jest demonstrowanie tego
                          przeciez nasze prawo nie dyskryminuje osob homoseksualnych, w mysl konstytucji wszyscy jestesmy rowni wobec prawa
                          • taziuta Skoro są oni równi wobec prawa, to skąd zakaz? 20.11.05, 13:49
                            Już nie mogę się doczekać ustawy zakazującej związków homoseksualnych!
                            Stalibyśmy się nie pawiem lecz pośmiewiskiem narodów :-)

No i popatrz, do czegoś dochodzimy. Skoro przyznajesz, że nasze prawo nie
                            dyskyminuje osób homoseksualnych, to i musisz się pogodzić z tym, że nie może
                            im też zakazać zgromadzeń. I nie mów mi, że zgromadzenia te (w naszej
                            rzeczywistości, nie mówię tu o Niemczech, czy Toronto) służą obnoszeniu się ze
                            swoją seksualnością. Tak nie jest! Służą one protestowi przeciw dyskryminacji i
                            ostracyzmowi ze strony skołtunionych polaków-katolików!

gekon1979 napisał:
                            > z ta koalicja w sejmie, mysle ze sie zdziwisz :>
                            > inna sprawa jest to co panowie robia ze soba na wzajem w swojej sypialni
                            > a inna jest demonstrowanie tego
                            > przeciez nasze prawo nie dyskryminuje osob homoseksualnych, w mysl
                            > konstytucji wszyscy jestesmy rowni wobec prawa
                            >
                            • gekon1979 Re: Skoro są oni równi wobec prawa, to skąd zakaz 20.11.05, 13:54
                              dzis nie sluza, ale jutro kto wie :>
                              tak sie zaczyna niewinnie
                              trzeba znac umiar we wszystkim
                              jakos nie zakazuje sie homo byc razem, uprawiac seks
                              maja swoje lokale, swoje imprezy, ale po co z tym wychodzic
                              no co to znaczy "NIECH NAS ZOBACZA!!!!!"
                              czy im sie wydaje ze ludzie nei wiedza ze takie osoby istnieja, wiedza, ale nei maja przyjemnosci ogladania tego
                              i tutaj dochodzimy do nastepujacej rzeczy, problem wolnosci, moim zdaniem konczy sie ona w momencie gdy zaczyna sie ograniczac czyjas
                              nie mozna narzucac komus na sile akceptacji do swojej postawy
                              brak umiaru, to jest problem tej parady
                              • taziuta Re: Zaprzeczasz sam sobie! :-) 20.11.05, 14:41
                                Nie tobie decydować (ani prezydentowi Poznania) czy coś jest obyczajne czy nie,
                                tak długo jak nie jest to zakazane przez prawo.
                                Kiedy urzędnicy zaczynają przedkładać "moralność" nad prawo, to zaczynamy mieć
                                do czynienia z urzędowym bezprawiem. A to dopiero deprawuje! :-(

gekon1979 napisał:

> dzis nie sluza, ale jutro kto wie :>
                                > tak sie zaczyna niewinnie
                                > trzeba znac umiar we wszystkim
                                > jakos nie zakazuje sie homo byc razem, uprawiac seks
                                > maja swoje lokale, swoje imprezy, ale po co z tym wychodzic
                                > no co to znaczy "NIECH NAS ZOBACZA!!!!!"
                                > czy im sie wydaje ze ludzie nei wiedza ze takie osoby istnieja, wiedza, ale
                                > nei maja przyjemnosci ogladania tego i tutaj dochodzimy do nastepujacej
                                > rzeczy, problem wolnosci, moim zdaniem konczy sie ona w momencie gdy zaczyna
                                > sie ograniczac czyjas nie mozna narzucac komus na sile akceptacji do swojej
                                > postawy brak umiaru, to jest problem tej parady
                                >
                                • gekon1979 Re: Zaprzeczasz sam sobie! :-) 20.11.05, 14:50
                                  ale ja mowie
                                  o potrzebie wytworzenia irenizmu dla spraw spolecznych
                                  no belkot o moralnosci z ust politykow zawsze jest podejrzany
                                  ale w spoleczenstwie musza panowac jakies zasady, i trzeba ich przestrzegac
                                  nie moze byc tak ze jak lamia je ci ktorych nie lubisz, to nalezy ich spalowac, a jak ci ktorych lubisz to nie oni sa cacy, bo obie strony zasluguja na kare
                                  kazda ze stron ma swoje zdanie, swoje racje, i beda interpretowac prawo pod swoja sprawe :>
                                  bo prawo to papierek i atrament, nie jest rzecza trwala, moze ulec zmianie,
                                  a sa zasady ktore istnieje bardzo dlugo niezmiennie, mimo ze nie sa zapisane w jakims tam kodeksie czy konstytucji
                                  • taziuta Re: Jakaś tam konstytucja? Charakterystyczne! :-) 20.11.05, 16:16
                                    gekon1979 napisał:
                                    > ale ja mowie
                                    > o potrzebie wytworzenia irenizmu dla spraw spolecznych
                                    > no belkot o moralnosci z ust politykow zawsze jest podejrzany
                                    > ale w spoleczenstwie musza panowac jakies zasady, i trzeba ich przestrzegac
                                    > nie moze byc tak ze jak lamia je ci ktorych nie lubisz, to nalezy ich
                                    > spalowac, a jak ci ktorych lubisz to nie oni sa cacy, bo obie strony
                                    > zasluguja na kare kazda ze stron ma swoje zdanie, swoje racje, i beda
                                    > interpretowac prawo pod swoja sprawe, bo prawo to papierek i atrament, nie
                                    > jest rzecza trwala, moze ulec zmianie, a sa zasady ktore istnieje bardzo
                                    > dlugo niezmiennie, mimo ze nie sa zapisane w jakims tam kodeksie czy
                                    > konstytucji.
                              • z.sadystka Re: Skoro są oni równi wobec prawa, to skąd zakaz 20.11.05, 15:26
                                ależ mnie nie razi widok homoseksualnej pary, czserpię z tego przyjemność
                                podobną do oglądania par hetereskualnych, to znaczy zero przyjemności - jest to
                                naturalne. i co wtedy, jeżeli część społeczeństwa to razi, a część nie?
                                • uchachany Nie po to śmy demokrację 20.11.05, 15:31
                                  wykuwali w ciężkiej walce,
                                  by obrażał Polska Nację
                                  jakiś pedał swoim marszem!
                                  • z.sadystka Re: Nie po to śmy demokrację 20.11.05, 15:33
                                    poćwicz rym domyślny.
                                    • sumak.blyskawiczny Re: Nie po to śmy demokrację 20.11.05, 15:44
                                      On jest chyba ironiczny??
                                      A łamiąc rym wzmacnia ironię ???
                                      No może się mylę...
                                    • uchachany Ten rym łatwo złożyć można, 20.11.05, 15:51
                                      prosta jego wszak esencja:
                                      Mówię: "władze miasta Poznań?"
                                      myślę: "to magnificencja..."
                                • sumak.blyskawiczny Re: Skoro są oni równi wobec prawa, to skąd zakaz 20.11.05, 15:58
                                  Wydaje się, że to nie jest właściwie przedstawienie problemu.
                                  Zawsze ktoś jest za i ktoś przeciw.
                                  Państwo demokratyczne powinno dawać prawo do prezentowania wszystkim swoich
                                  poglądów przy jednoczesnym poszanowaniu poglądów innych - co nie znaczy, że
                                  trzeba je podzielać czy się z nimi godzić.
                                  Zauważ, że w tym przypadku mamy do czynienia z urzędowym rozstrzygnięciem jakie
                                  poglądy są słuszne a jakie nie. I to jest niebezpieczne bowiem narusza
                                  podstawowe zasady stanowiące o regułach demokratycji w państwie prawa, dla
                                  osiągnięcia własnych partykularnych interesów. Jest to granie przez decydentów
                                  na niskich emocjach dziś Twoich - jutro moich i prowadzi do rozwarstwienia
                                  społeczeństwa. A wszystko dlatego, że takim rozwarstwionym łatwiej rządzić!
                                  Dziś ścigamy gejów a jutro przeciwników IV Rzeczpospolitej. Socjotechnika...
                              • sumak.blyskawiczny Re: Skoro są oni równi wobec prawa, to skąd zakaz? 20.11.05, 15:35
                                Zgoda co do pola wolności
                                Jednak zauważ, że oni nie wykonują rzeczy nieobyczajnych w miejscu publicznym
                                (wtedy pierwszy byłbym za tym żeby ich powstrzymali) lecz protestują przeciwko
                                ograniczaniu ich praw (nie roztrząsajmy teraz na czym to ograniczanie polega)
                                Nie można zakazywać im tego protestu twierdząc, że teraz wprawdzie nie łamią
                                prawa ale jak się na to zgodzimy to zaczną łamać. To swoiście rozumiana
                                prewencja jest tym dziwniejsza, że toleruje się łamanie prawa przez górników
                                niszczących mienie w trakcie swoich protestów, czy politykierów katolickich
                                wystawiających w miejscu publicznym zdjęcia o charakterze mocno kontrowersyjnym
                                W obu przypadkach naruszana jest czyjaś wolność lecz nie ma reakcji ze strony
                                władz czy prokuratury. W państwie prawa nie powinno być takiej jednostronności.
                                • z.sadystka Re: Skoro są oni równi wobec prawa, to skąd zakaz 20.11.05, 16:17
                                  więcej, winna nastąpić jednakowa egzekucja konsekwencji - przykład: para
                                  homoseksualistów obciążonych mandatem za nieobyczajny pocałunek o 1a.m. (nad
                                  ranem) pod Kolumną Zygmunta vide kilkaset parek heteroseksualnych
                                  obściskujących się nachalnie na przystankach autobusowych, knajpach, parkietach
                                  klubów, ulicach, i tak dalej, i tak dalej.
                                  dlaczego prawo jest niezwlocznie egzekwowane, kiedy narusza je mniejszość?
                                  • sumak.blyskawiczny Re: Skoro są oni równi wobec prawa, to skąd zakaz 20.11.05, 16:32
                                    I TO jest istotne pytanie!
                                    Pozdrawiam :-)
                                    • z.sadystka Re: Skoro są oni równi wobec prawa, to skąd zakaz 20.11.05, 16:49
                                      dygam ;-)
                                • marwwa Re: skąd zakaz 20.11.05, 17:38
                                  mak.blyskawiczny napisał:
                                  Zgoda co do pola wolności
                                  Jednak zauważ, że oni nie wykonują rzeczy nieobyczajnych w miejscu publicznym
                                  (wtedy pierwszy byłbym za tym żeby ich powstrzymali) lecz protestują przeciwko
                                  ograniczaniu ich praw (nie roztrząsajmy teraz na czym to ograniczanie polega)
                                  Dowcip polega na tym, że jedyne ograniczenie praw polega na ograniczeniu
                                  protestu w sprawie ograniczania praw! Czyli prosicie się sami o guza!
                        • uchachany [...] 20.11.05, 15:06
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • bikej5 Re: By nad Polską dla Polaków 20.11.05, 15:10
                            Sprawdz swoje drzewo genealogiczne ,bo nie wiadomo ile masz tak na prawdę w sobie' polskośći', a tak na marginesie kolega jest krewmym abby15???Ta sama poetyka ,jak pedziów i lewaków kocham:)))
                            • uchachany Kto Prawdziwym jest Polakiem 20.11.05, 15:26
                              rasy czystej, niczym spaniel -
                              ten z pedałem i lewakiem
                              walczy dzielnie nieustannie!
                              • bikej5 Re: Kto Prawdziwym jest Polakiem 20.11.05, 15:32
                                Spaniele na ołtarze!!!!!
                                • uchachany Tylko Polak po kontroli 20.11.05, 15:39
                                  swoich genów autentyzmu
                                  będzie w stanie Kraj obronić
                                  przed miazmatem nihilizmu!
                          • sumak.blyskawiczny Re: By nad Polską dla Polaków 20.11.05, 16:29
                            Trochę intelektu trzeba
                            Lub - mówiąc prościej mądrości
                            By za aprobatą Nieba
                            wierszem opisywać świat

I choć znasz zamiary Boga
                            Co do Jego ziemskich włości
                            Daj już spokój prostym rymom
                            Z głębi serca:
                            Ja. Twój brat.
                      • z.sadystka Re: Nazism jest sprzeczny z prawem, a homo nie! 20.11.05, 15:24
                        ...ale nie jest, w świetle obecnego prawa, z czym ordynanci decyzji
                        zdelegalizowania tego i innych marszy widocznie wciąż nie moga się pogodzić.
                  • z.sadystka Re: nie musza nam odpowiadac 20.11.05, 15:22
                    wyśmienity, lista wrogów jak za zimnej wojny w USA. wyśmienity, tylko czytać o
                    kompleksach między wierszami, lewacy, komuniści, boki zrywać. :-)
              • doktorhabilitowany.1 Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 13:06
                Mnie rowniez razi, ze z calosci idealow 'Marszu Rownosci' eksponuje sie jedynie
                watek homoseksualistow. Moja kolezanka prowadzila warsztaty o uchodzcach i
                jakos o tym nikt nie napisal. Jednak nie wydanie zezwolenia na przemarsz stalo
                w sprzecznosci z Konstytucja, no i Karta Praw Czlowieka. I tylko o to mi
                chodzi - o to, ze dawniejsi opozycjonisci, ktorzy byli zwijani za to samo co
                demonstranci w Poznaniu, teraz udaja 'swietoszkow' tak samo instrumentalnie
                traktujac prawo jak komuchy... To mnie przeraza...
                • gekon1979 Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 13:14
                  nie nie byli zwijani za to samo
                  nie zrownuj tego co bylo wtedy, z ta parada, to w ogole nie to samo
                  terror stalinowski, a pozniej rzady komuchow, nie sa tym samym co niezgoda/zgoda na promowanie zachowan seksualnych
                  porownywanie(takze tego co ryzykuja) demonstrantow od fioletowych balonikow z opozycja w czasach komuny jest troche nie na miejscu,
                  i jeszcze raz, powtarzam, osoby i ruchy zwiazane z ochrona praw niepelnosprawnych, czy rasizmu, nie powinny w interesie wlasnych wartosci wspolprotestowac z lewakami i homo
                  • doktorhabilitowany.1 Chyba sie nie dogadamy 20.11.05, 13:27
                    Dura lex sed lex - Konstytucja jest nadrzednym aktem prawnym w RP, wszelkie
                    inne akty prawne winny byc stosowane w duchu Konstytucji. Jesli trasa pochodu
                    nie zostala zaakceptowana przez policje organizatorzy winni miec czas na zmiane
                    projektu. Przetrzymywanie decyzji do ostatniego dzwonka jest 'obchodzeniem
                    prawa', uzywanie policji do aresztowan demonstrujacych, ktorzy nie byli
                    agresywni i wystarczylo tylko blokowac trase, jest naduzyciem sily. Kiedy
                    neofaszysci zebrali sie w jakims miasteczku latem, pomomo iz ich ideologia jest
                    sprzeczna z Konstytucja, nikt nie zostal zatrzymany. Czy tego chcesz? Panstwa,
                    w ktorym prywatne poglady rzadzacej junty staja sie wyznacznikiem dzialan
                    aparatu przemocy, zas Konstytucja jest martwym zwitkiem papieru? Ja sie na to
                    nie godze.
                    • gekon1979 Re: Chyba sie nie dogadamy 20.11.05, 13:32
                      Czy tego chcesz? Panstwa,
                      > w ktorym prywatne poglady rzadzacej junty staja sie wyznacznikiem dzialan
                      > aparatu przemocy, zas Konstytucja jest martwym zwitkiem papieru? Ja sie na to
                      > nie godze.

a to jest problem demokracji w ogole, bo ta "junte" czy nam sie to podoba czy nie poparla wiekszosc, ktora zgadza sie z pogladami tej "junty", i chce by te poglady byly wprowadzone
                      tak wiec kretynska jest demokracja, bo rzadzi wiekszosc ktora przewaznie jest glupia
                      ja sie nie zgadzam na wiele rzeczy, ale wiem ze cel mozna zrealizowac w inny sposob niz wrzeszczac na ulicy
                      • doktorhabilitowany.1 Re: Chyba sie nie dogadamy 20.11.05, 13:45
                        Masz racje, ze zostala wybrana, ale nie po to by demokracje zlikwidowac.
                        Pamietasz II rzesze...
                        Boziewicz jest dobry, ale jak chcesz, by Ci link dzialal, to dodaj na poczatku
                        ,
                        • gekon1979 Re: Chyba sie nie dogadamy 20.11.05, 13:48
                          alez demokracja nie zostanie zlikwidowana
                          nie myl demokracji, z prawami czlowieka i podobnymi rzeczami
                          • babaqba Re: Chyba sie nie dogadamy 20.11.05, 19:52
                            gekon1979 napisał:

> alez demokracja nie zostanie zlikwidowana
                            > nie myl demokracji, z prawami czlowieka i podobnymi rzeczami

Mylisz demokrację z dyktaturą zawsze liczniejszej ciemnoty i lumpenproletariatu. Demokracja w
                            dzisiejszym świecie to coś o wiele więcej. Ale o tym z ambony nie mówią... Działania Grobelnego godzą
                            bezpośrednio w podstawy ustrojowe naszego państwa. Już za chwilę nie będzie granic i nic nie ochroni
                            takich np. gekonów przez wytępieniem w imię chorych idei Rydzyjka.

BTW. Posłuchaj audycji Radia Maryja - takiego steku kłamstw i manipulacji nie stosowali nawet
                            hitlerowcy - przykładowo audycja o tym, jak staliniści nakazywali wylewać ścieki do rzek, by zatruć
                            wodę pitną i spowodować wymarcie Polaków. A Polacy okazali się tak posłuszni, że nawet dzisiaj każdy
                            chłop wylewa gnojówkę do rowka za domem a były senator Stokłosa wyrzuca odpadki poubojowe do
                            lasu :))) Skuteczność NKWD zasługuje na Nobla wszechczasów!
                      • kum.z.antalowki Policjanci byli przekonani, że to program rządowy? 20.11.05, 15:12
                        Jak informują świadkowie zajść (mówił też o tym poseł Rokita) - policja nie
                        reagowała na wykrzykiwane przez przeciwników demonstracji hasło:"Zrobimy z
                        wami, co Hitler zrobił z Żydami!". Zdaniem posła Kamińskiego - państwo powinno
                        stać na straży totalnego ładu, nie tylko prawnego, ale i moralnego.
                        Wypowiadajacy sie na forum zwolennicy "moherowej kontrreformacji" domagają
                        się "ostatecznego rozwiązania" ...

• gekon1979 Re: Policjanci byli przekonani, że to program rzą 20.11.05, 15:19
                          dlatego jednych i drugich nalezy trzymac zdala od wladzy(dzis mamy mohery, ministrowie omawiaja swoje plany na falach radia maryja)
                          a jak juz pisalem pala to powinni dostac takze milosnicy adolfa h.(koniecznie z malej litery)
                          ja tez uwazam ze prawo, idace bez sprawiedliwosci i moralnosci jest niczym dobrym, te trzy rzeczy musza isc razem, ale razem, a nie osobno
                      • sumak.blyskawiczny kretyńska demokracja? 20.11.05, 16:59
                        To nie demokracja jest kretyńska.
                        Zły jest brak mechanizmów które broniłyby demokracji w przypadku łamania jej
                        reguł. Dlatego podoba mi się bardzo stwierdzenie doktorhabilitowany.1: "Nie
                        godzę się na to"
                        Ja też się na to nie godzę - Wolność nie jest czymś co mamy na zawsze - trzeba
                        jej bronić w każdej chwili bo ma wielu wrogów. Nikt tego za nas nie zrobi.

I na marginesie: Przeglądając Twoje posty odnoszę wrażenie, że nie można pałować
                        tych którzy chodzą z fioletowymi balonikami, moralnie uzasadnione jest natomiast
                        pałowanie tych którzy odważą się nieść baloniki białe. Jeżeli to prawda -
                        jesteśmy po dwóch stronach barykady. (Kolory baloników są tu oczywiście bez
                        znaczenia)
                      • kum.z.antalowki Jeśli 10,5% to "większość" -chyba sie nie dogadamy 20.11.05, 17:03
                        gekon1979 napisał:
                        > ... te "junte" czy nam sie to podoba czy nie
                        > poparla wiekszosc, ktora zgadza sie z pogladami tej "junty", i chce by te po
                        > glady byly wprowadzone
                        > tak wiec kretynska jest demokracja, bo rzadzi wiekszosc
                        > ktora przewaznie jest glupia
                        > ja sie nie zgadzam na wiele rzeczy, ale wiem ze cel
                        > mozna zrealizowac w inny sposob niz wrzeszczac na ulicy

=====

W wyborach parlamentarnych 25 września 2005 r.
                        spośród 30 228 346 Polaków uprawnionych do głosowania
                        na PiS głosowało 3 185 714 osób to jest 10,5% obywateli.

Gdyby PiS rzeczywiście miała poparcie ze strony większości społeczeństwa
                        - do rządzenia wystarczałyby metody demokratyczne.

Dyktatorska junta jest potrzebna wówczas, gdy wolę 10% (i to akurat nie tych
                        najmadrejszych 10%) usiłuje sie narzucić większości, a zwłaszcza młodzieży!
                  • adaptery Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 13:37
                    Lewacy chorzy psychicznie??, dlaczego tak twierdzisz? Tylko dlatego, że
                    poglądy "Lewaków" odbiegaja od Twoich ukształtowanych w taki, a nie inny
                    sposób? W Twoich osądach jest mnóstwo nienawiści i frustracji. Dlaczego?
                    A może MNIE i lewaków poddałbyś projektom w duchu eugeniki? Co Ty na to?
                    • gekon1979 Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 13:42
                      tak lewacy sa chorzy psychicznie, patrz na pania prof szyszkowska
                      w moich osadach nie ma ani frustracji ani nienawisci
                      lewacy to taki pan Che ktory byl zwyklym psychopata
                      ciagle histeryzuja, i prorokuja koniec swiata ten jednak nie nadchodzi :>
                      i nie podoba mi sie ze problemy niepelnosprawnych, czy rasizmu, sa wrzucane do tego samego worka (przez lewakow) z homoseksualizmem
                      leacy sa tak samo porypani jak bolszewicy czy nazisci, w sumie to ten sam gatunek ludzi
                      • uu1 Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 13:46
                        Twoje poglądy są równie egzotyczne jak ryba spacerująca po molo w Sopocie. I
                        chwała demokracji za to.
                      • adaptery Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 13:54
                        Pani prof Szyszkowska nie jest chora psychicznie, może być raczej
                        ekscentryczna, a jej punkt widzenia jest INNY od Twojego, skąd wiesz, że to nie
                        Ty jesteś chory psychiczny? Nie? Pani Szyszkowska nie rzuca w nikogo
                        kamieniami, pomidorami, nie straszy komora gazową, a gdybyś potrzebował pomocy
                        umierając z głodu na jej wycieraczce to sądze, że nie wyzwałaby Cię od
                        brudasów, tylko nakarmiła i zadzwoniła do szpiatala.
                        Co Ty wiesz o Panu Che? Znasz historie jego kraju i rewolucji?
                        Piszesz o gatunku ludzi, szkoda, że nie napisałes "podgatunek", "podludzie".
                        • gekon1979 Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 13:58
                          ja z cala pewnoscia jestem niebardzo normalny :)
                          ekscentrycznosc to jest wtedy kiedy chora psychicznie osoba ma kase/tytul naukowy/followersow :P no daj spokoj
                          Pani prof, ma inne fajen pomysly, jak obrona pedofili
                          CHe byl psychopata, morderca, i boliwijscy chlopi zrobili z nim to, co bylo trzeba
                          nie dziele ludzi na podgatunki czy podludzi(z wyjatkiem kacapow, ktorych szczerze nienawidze)
                          • adaptery Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 14:03
                            1. w takim razie jak mają się młodzi ludzie układający pacyfę ze zniczy do Che ?

2. Co to jest pedofilia? Pani Szyszkowska nie broni byłego Mistrza poznańskich
                            słowików, oraz biskupa Petza, a także Ojców gwałcących swoje córki.

• gekon1979 Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 14:09
                              ale juz na dobrowolny stosunek dziecka z doroslym, nie patrzy krzywo:>
                              pacyfka to symbol sciema, podczas awantur globalistow, ci ktorzy pala samochody tez sie z nimi afiszuja
                              pacyfka nic nie znaczym jest jeszcze jednym symbolem wykorzystywanym do celow politycznych lewakow, lub elementem bizutu dla zbuntowanej nastki:>
                              • adaptery Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 14:19

Pamietasz ostatnią wielką manifestację alterglobalistów w Warszawie? Nie było
                                ani spalonych samochodów, ani awantur. W przemarszu wzięli udział ludzie, dla
                                których najwiekszą wartościa jest pokój i miłość.
                                Pacyfa wczoraj została ułożona przez ludzi ze zniczy, czy komukolwiek stała się
                                krzywda? Ja zostałam kiedyś skopana przez łysych Panów za pacyfę na plecaku
                                (wyszyłam ją z kwiatków na kostce-takim pamiętnym plecaczku dla "nastek")
                                Czy to nie jest straszne, że banalne symbole już powodują o niektórych agresje,
                                niechęć, odrzucenie? A co dopiero z innym kolorem skóry, długością włosów,
                                pochodzeniem itp...
                                • gekon1979 Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 14:29
                                  u nas nie bylo awantru, bo antyglobalisci(i cale anarchistyczne lajno ktore z nimi sciaga) nie czuja sie tutaj silni
                                  ale byly w innych miastach gdzie nie bylo tak pokojowo:>
                                  ja tez nie raz zostalem skopany przez lysych panow(ale akurat nie skinow) za dlugie wlosy, glany i koszulke slayera :>
                                  no z prymitywizmem nie wygrasz, zawsze beda ludzie ktorzy za pacyfke ciebei zaatakuja
                                  ale chodzi o to ze symbol ten jest uzywany(tak przez lewako) w zupelnie nnym celu
                                  umiar i rownowaga, lewacy i dresiarze go nie znaja
                                  • adaptery Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 15:09
                                    ech "łajno", "bagno" etc... , mam przyjaciół lewaków, anarchistów i szanuję
                                    ich, to wartościowi ludzie. Potrafią słuchać i dawać argumenty. Myśle, że wcale
                                    nie jestes takim chochołem na jakiego pozujesz, a z tymi lewakami i
                                    anarchistami mógłbyś nawet popolemizować bez tego drastycznie protekcjonalnego
                                    tonu. Pzdr
          • t-801 Witaj znawco ludzkiej duszy i ostojo moralności 20.11.05, 13:41
            Jeżeli 1979 to Twoja data urodzin, nie miałeś okazji zobaczyć że tak obecnie
            niemodny socjalizm zrobił więcej dla ludzi biednych i dotkniętych przez los niż
            wszelkie idee konserwatywne.
            Pragmatyczny konserwatyzm ma swoje początki w miastach spartańskich z których
            murów zrzucano kalekich. Konserwatyzm w epoce kapitalizmu wyznaje zasadę, że
            kazdy musi sobie poradzić sam, a jeśli nie - kończy jako bezdomny lub wyjęty
            spod prawa.
            Nieskażone idee socjalizmu wywodzą się z nauk Chrystusa nawołującego do
            pochylenia się nad bienym czy chorym bratem.
            Jakim językiem Ty wypowiadasz swoje poglądy?
            • gekon1979 Re: Witaj znawco ludzkiej duszy i ostojo moralnoś 20.11.05, 13:47
              chrzescijanstwo i jego nauki kompletnie mi zwisa
              golodupiec nie jest mi bratem czy bliznim (to sa brednie)
              a osoby niepelnosprwne i potrzebujace pomocy sa zabijane w super postpowej i tolerancyjnej Holandi, a nie w ultra zlej i czarnej Polsce
              socjalizm jest krotkowzroczny, z powodu socjalistow i ich belkotu sa same problemy socjalne, problemy z mahmutami we Francji, klopoty gospodarcze w krajach z socjalistyczna miloscia do wszystkich
              socjalizm to propagowanie miernoty
              • minimum1 przecież ty też jesteś miernotą... 20.11.05, 13:53
                gekon1979 napisał :
                > socjalizm to propagowanie miernoty
                a co,moze nie?
              • t-801 Re: Witaj znawco ludzkiej duszy i ostojo moralnoś 20.11.05, 14:01
                napisałeś:
                > socjalizm to propagowanie miernoty
                Może i tak
                Ale konserwatyzm to propagowanie siły
                Pomiędzy tymi widełkami jest ogromna przestrzeń
                Żadna z tych skrajności mi nie odpowiada.
                Tak naprawdę mam wrażenie że politycy każdą ideę potrafią spodlić...
                Co do Holandii: Jedź. Zobacz. Nie powielaj plotek. Możesz się zdziwić!
                • gekon1979 Re: Witaj znawco ludzkiej duszy i ostojo moralnoś 20.11.05, 14:03
                  i dlatego nie moga byc samodzielnie wprowadzane w zycie
                  potrzebna jest rownowaga i umiar we wszystkim
                  • t-801 Re: Witaj znawco ludzkiej duszy i ostojo moralnoś 20.11.05, 14:13
                    Taaak! "Równowaga i umiar"
                    Cieszę się, że znaleźliśmy coś co nas łączy
                    Poza tym dziękuję za adres "Bez uprzedzeń"
                    Zajrzałem - rozejrzę się. Może stanie się ciekawym uzupełnieniem mojego
                    spojrzenia na rzeczywistość.
                    • gekon1979 jezeli interesuja ciebie ksiazki, stare 20.11.05, 14:24
                      to tutaj www.wolontarze.prv.pl/ w dziale ksiazki sa fajen
                      np mlot na czarownice(po polsku) z 1614 roku - podrecznik dla lowcow czarownic i inkwizytorow :> super lektura
        • wuber12 [...] 20.11.05, 14:05
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • rezoon Re: jestem niepełnosprawny 20.11.05, 16:09
          to nie w tym kraju - tutaj lansuje się normalnych i sprawnych
    • taziuta Re: POLSKA NIE JEST DUMNA Z KATOLIKA-POLSKIEGO1 ! 20.11.05, 12:18
      Powtarzasz się, więc i ja sobie pozwoliłem na to samo :-)

katolik_polski1 napisał:
      Re: JESTEM DUMNY Z POLSKI JESTEM DUMNY ZE JESTEM POLAKIEM !
      > Trzeba skonczyc z probami niszczenia narodu .
      > Homoseksualistom mowimy NIEEEEEEE !
    • uu1 Politycy podzieleni 20.11.05, 12:23
      Wypowiedź p. B. Komorowskiego jest po prostu żałosna.
      • taziuta Re: Komorowski jaki jest każdy widzi :-( 20.11.05, 12:43
        PiS ma na sumieniu wiele skuch. Ale uwalenie Komorowskiego trzeba im zaliczyć
        na plus. Wyobraź sobie teraz marszałka sejmu (Marka Jurka pomijamy, bo wiadomo
        kto zacz) z PO (partii praworządnych(?) liberałów), który pochwala łamanie
        konstytucyjnego prawa do wolności zgromadzeń i głoszenia swoich poglądów? :-(

uu1 napisała:

> Wypowiedź p. B. Komorowskiego jest po prostu żałosna.
        • doktorhabilitowany.1 Zapomniał wół jak cieleciem buł... 20.11.05, 12:49
          Komorowski chyba cierpi na syndrom ofiary sedziego Kryze:(
        • uu1 Re: Komorowski jaki jest każdy widzi :-( 20.11.05, 12:53
          Witaj. Bronuś K. to kolejny twór medialny. Na każdy temat ma jedynie słuszne
          poglądy. Chyba tylko Dziewulski z SLD mógłby z nim rywalizować.
          PS. Jakim, że prawem, jakim, że sposobem ta grupa pnie się do roli odnowicielki.
          wg St. Przybyszewskiego.
          • taziuta Re: Prawem kaduka? :-) 20.11.05, 13:08
            Witaj. Nie wiem, może hucpa?

uu1 napisała:
            Re: Komorowski jaki jest każdy widzi :-(
            > Witaj. Bronuś K. to kolejny twór medialny. Na każdy temat ma jedynie słuszne
            > poglądy. Chyba tylko Dziewulski z SLD mógłby z nim rywalizować.
            > PS. Jakim, że prawem, jakim, że sposobem ta grupa pnie się do roli
            > odnowicielki. wg St. Przybyszewskiego.
            • uu1 Re: Hucpa to dobre określenie. 20.11.05, 13:10
    • assya Politycy podzieleni w ocenie Marszu Równości 20.11.05, 12:23
      zacznijmy od tego, że w tym marszu nie brali udziału tylko homoseksualiści, ale
      również anarchiści, feministki i niepełnosprawni oraz osoby, które chciały
      pokazać, co to znaczy i jak ważna jest tolerancja dla cudzych poglądów,
      sytuacji i stylu życia. to była manifestacja ludzi światłych i mądrych
      przeciwko naszej rodzimej hipokryzji, zakłamaniu i dulszczyźnie.
      ale to jest za trudne do pojęcia dla wszechfaszystów i tzw. katolików polskich,
      którzy zrobili z tego li i jedynie propagowanie (???!???) homoseksualizmu.
      cóż, może oni są po prostu arcypodatni na cudze wpływy (a chyba tak, skoro
      ryczą jednym głosem) i drżą ze strachu, że ktoś mógłby taką manifestacją ich po
      gombrowiczowsku "zgwałcić przez uszy" i zmienić ich orientację seksualną. a
      wówczas co, o zgrozo, powiedzą koledzy z organizacji?
    • asp420 ktory z politykow byl kiedykolwiek w tym miejscu? 20.11.05, 12:24
      Pan Dubaniowski mnie rozczula. Jego slowa swiadcza, ze nigdy tam nie byl lub klamie. Otoz jesli demonstracja chciala isc ulica Polwiejska ("deptakiem") to z punktu widzenia bezpieczenstwa wybrala trase b. niefortunnie. Jest to deptak, dosyc waski, jednoczesnie z b. rzadkimi "odgalezieniami" na boki. Chyba, ze geje zamierzali odegrac jakies widowisko historyczne pt. "Termopile II". Wtedy to rozumiem!
    • mejlmi GeJe AvANtGardA WolnoScI !! 20.11.05, 12:25
      A ja, choc sam gejem nie jestem jestem z nich dumny!
      Kocham wszystkich ludzi niezaleznie od tego kogo oni kochaja. Geje walcza o
      wolnosc nas wszystkich. O prawdziwa wolnosc, tolerancje, zycie bez uprzedzen w
      przyjazni i milosci. Ci co mowia o nich zboczency, zwyrodnialcy i mienia sie
      byc jedynymi prawdziwymi Polakami I katolikami niech przyjma wyrazy mojego
      glebokiego wspolczucia, albowiem zyjecie w nienawisci, ktora was pozera i
      niszczy. Nie wiecie jak daleko Wam do prawdziwej milosci do kazdego czlowieka,
      podstawy tego na co sie powolujecie. Milego dnia. Pamietajcie, aby dzis dzien
      swiety swiecic!!
    • taziuta Re: Spoko, Werter, nie oni nas, tylko my ich :-) 20.11.05, 12:28
      To nie kaczy reżim, tylko oportunistyczni urzędnicy wydali ten haniebny zakaz.
      Oportunizm mamy we krwi. Płaszczyliśmy się przed komuchami, teraz płaszczymy
      przed kaczystami. W lot odgadujemy, co im się może spodobać, a co nie.

A co do Unii, to nie oni będą nas mieli w d... To my ich już tam mamy :-)

A tak na poważnie, przy naszej niezdolności do wykorzystania funduszy unijnych
      (a przykład Lecha z Warszawy pokazuje, że teraz to dopiero żadnych funduszy nie
      wykorzystamy, bo będziemy się bali korupcji towarzyszącej dzieleniu kasy), to
      może rzeczywiście lepiej z niej wystąpić, niż do niej dopłacać?

werter-6 napisał:
      Re: boso, ale w ostrogach z pełną gębą frazesów
      > A więc stalo się, dzień dzisiejszy stanowi cezurę w historii najnowszej
      > Polski. Bowiem reżim kaczyńskiego biciem spokojnych kulturalnych
      > wyksztalconych ludzi zainagurowal 4-tą Republikę Katolicką, która tylko przez
      > przypadek dostala się do Unii Europejskiej.A Konsekwencje dla Polski
      > wynikające z dzisiejszych wydarzeń będą oczywiste,maksymalna marginalizacja
      > pozycji Polski na arenie międzynarodowej, która doprowadzi niechybnie do
      > wyrzucenia kraju ze strukrtur wspólnoty!A co potem? Nie trudno zgadnąc,po
      > równi pchylej ku wojnie domowej, "Mialeś chamie zloty róg"
      • aldryg Re: Spoko, Werter, nie oni nas, tylko my ich :-) 20.11.05, 12:59
        No, rzeczywiście. Lepiej od razu całkiem zrezygnować z tych funduszy, zamiast nauczyc się je wykorzystywać.
        • taziuta Re: Nie jestem za rezygnacją z funduszy! 20.11.05, 13:26
          Obawiam się, że pod rządami prezydenta Lecha Kaczyńskiego, jego doświadczenia z
          pola walki z korupcją w Warszawie (czyli nie rozpisywanie przetargów, bo przy
          nich nadchodzi do największych nadużyć), zostaną przeniesione na grunt
          ogólnopolski. Wówczas fundusze i tak nam przpadną przez zaniechanie.
          Ale może i dobrze by się stało, gdyby to nastąpiło przez rok czy dwa, bo potem
          już PiS nigdy nie będzie mógł marzyć o zdobyciu więcej niż kilka procent głosów
          wkurzonych wyborców. :-)

aldryg napisał:
          > No, rzeczywiście. Lepiej od razu całkiem zrezygnować z tych funduszy, zamiast
          > nauczyc się je wykorzystywać.
          • aldryg Re: Nie jestem za rezygnacją z funduszy! 20.11.05, 13:33
            Z tą wypowiedzią mogę się zgodzić.
    • startrek1 Politycy podzieleni w ocenie Marszu Równości 20.11.05, 12:34
      wstyd mi, ze jestem poznaniakiem,ze prezydentem tego miasta jest taka miernota
      grobelny
    • moher.gryzie Pawlak jestes nieukiem 20.11.05, 12:35
      to co oopowiada ten niedoszly mąż stanu to ludzkie pojecie przechodzi. hyde
      park to jest po prostu jeden z wielkich parkow w londynie a malenki placyk o
      nazwie speakers corner w tymze parku (czyli zaułek mówcow w wolnym
      tlumaczeniu), na ktorym ludzie ku uciesze gapiow i dla wlasnej zabawy
      wyglaszaja opinie dziwaczne, np ze ziemia jest plaska.

ale publiczna debata i konstytucyjne prawo do wyrazania pogladow w UK nie
      odbywa sie w speakers corner tylko w parlamencie, w mediach, a kiedy trzeba to
      na ulicach. i policja wtedy ludzi chroni, zeby to prawo mogli realizowac, bez
      wzgledu na to czy chca utrzymania polowan na lisy (czego nie pochwalam), czy
      tolerancji dla mniejszosci (ktora pochwalam, zeby bylo jasne).

kto tego pawlaka wybral? zamiast wstawiac to intelektualne monstrum do
      parlamentu niech ktos sobie go w ogrodku postawi, gdzies w kacie, bedzie sie
      czul jakby mial hyde park z gadajacym dziwakiem.

----------
      Polska Zjednoczona Partia Rydzykowa przewodnią siła narodu!
      • sajjitarius Re: Pawlak jestes nieukiem 21.11.05, 00:53
        Oj, jak ja sie usmialem czytajac ten post. Bardzo celny zreszta.
    • hektor_wektor >> Poznań miasto konserwatywne? Panie Komorowski? 20.11.05, 12:43
      B. Komorowski: "Znam Poznań, jest to miasto bardzo konserwatywne"

Co za brednie Panie Komorowski. Konserwatywnosc miast, regionu, mozna bylo
      wyraznie rozpoznac po ostatnich wyborach parlamenatrnych. Konserwatywny to jest
      Lublin, Czestochowa ale nie Poznan - "na milosc boska"!

To, ze wizja zorganizowania marszu pojawila sie w Poznaniu, to juz o czyms
      swiadczy. Wylonienie grupy ludzi, ktorzy chca organizowac takie wydarzenie i
      grupy ludzi, ktorzy chca w nim uczestniczyc, to nielatwa sprawa i chyba zdaje
      Pan sobie z tego sprawe.

Czuje, ze gdyby manifestacja byla legalna, a ktos pokusilby sie o
      przeprowadzenie wczesniejszych badan, to wyszlo by, ze wiekszosc Poznaniakow nie
      wie, nie jest zainteresowana marszem jako takim. Pozniej znalazla by sie grupa
      niezadowolonych - tak jak wczoraj.

Czy ktos widzial te Mlodziez Wszechpolska? Smiech na sali. Grupa mlodych
      dresiarzy - nastolatkow i kilku starszych. Wsrod nich nawet dzieciaki, juz
      zakapturzone z miernym wyrazem twarzy, wtorujacy starszym kolega, ktorym brak
      jakiejkolwiek wiedzy na temat, na ktory sie 'wypowiadaja'.

Zal tylko tej cholernej decyzji o zakazie... :/

h_w
    • nocny.lot Ohyda... 20.11.05, 12:43
      Polszczyzna nie zna cenzuralnych slow, ktorymi mozna adekwatnie skomentowac oblude
      jednych i glupkowata podlosc drugich.
    • doktorhabilitowany.1 Bronek, co Ty rozumiesz przez 'konserwatywne' 20.11.05, 12:44
      Komorowski 'Zanm Poznan, to miasto bardzo konserwatywne'. Jesli przez to
      rozumiesz przyzwolenie na brak zezwolenia na organizacje manifestacji, ktore
      glosza hasla pokojowe, to jestes w bledzie. Jesli Poznan jest konserwatywny to
      przez idealy praworzadnosci. Strajk dzieci wrzesinskich, czy marsze w 1956 r.
      tez byly 'nielegalne', tak samo Twoje demonstracje w latach 70' i 80'. Ty sie
      zastanow co klepiesz. A dodatkowo zwroco uwage, ze Konstytucja gwarantuje
      wolnosc zgromadzen, ktore nie glosza hasel nienawisci, faszyzmu itd. Ta
      zakazana poznanska glosila hasla wrecz przeciwne do tych, ktorych zabrania
      Konstytucja!
      • taziuta Przy Bronku śmiało możesz otworzyć okno :-) 20.11.05, 13:01
        Ciekawe, że nawet ten fikuśny kapelusznik z Krakowa, w Radio Zet przyznał, że
        prez. Grobelny złamał prawo.
        Jak widać w PO mamy pełny wachlarz poglądów. Od wspierających ideę państwa
        prawa, do tych dla których "moralność" (wg ich pojmowania) jest ponad prawem :-)

doktorhabilitowany.1 napisał:
        Re: Bronek, co Ty rozumiesz przez 'konserwatywne'
        > Komorowski 'Zanm Poznan, to miasto bardzo konserwatywne'. Jesli przez to
        > rozumiesz przyzwolenie na brak zezwolenia na organizacje manifestacji, ktore
        > glosza hasla pokojowe, to jestes w bledzie. Jesli Poznan jest konserwatywny
        > to przez idealy praworzadnosci. Strajk dzieci wrzesinskich, czy marsze w
        > 1956r. tez byly 'nielegalne', tak samo Twoje demonstracje w latach 70' i 80'.
        > Ty sie zastanow co klepiesz. A dodatkowo zwroco uwage, ze Konstytucja
        > gwarantuje wolnosc zgromadzen, ktore nie glosza hasel nienawisci, faszyzmu
        > itd. Ta zakazana poznanska glosila hasla wrecz przeciwne do tych, ktorych
        > zabrania Konstytucja!
        • uu1 Re: Przy Bronku śmiało możesz otworzyć okno :-) 20.11.05, 13:04
          Jeżeli będzie to na wysokim piętrze... :-) bo steru to on też nie ma.
          • doktorhabilitowany.1 Re: Przy Bronku śmiało możesz otworzyć okno :-) 20.11.05, 13:14
            Nawet jak to bedzie na wysokim pietrze, to zawsze 'zyczliwy' sie znajdzie,
            ktory pomoze Cie rozliczyc z Twoich grzechow... jakies na pewno sie znajda, a
            jak nie to mozna cos wymyslic.
            A wracajac do Bronka i Rokity - SKL reprezentuje dzis PO w kwestiach
            ideologicznych:)))
        • o2o2o6 abyn zrobić z nim to, co 20.11.05, 13:48
          zrobił dwukrotnie lud praski ze swymi rajcami?
        • mark_kram57 Re: INTELIGENCJO WSZYSTKICH POLAKOW LACZCIE SIE 20.11.05, 20:44
          Mamy jest PIS, Kaczynski i tym podobny idiotyzm publiczny.Moze przy nastepnych
          wyborach zrozumieja wszyscy, ktorzy nie glosowali w ostatnich wyborach, ze
          wlasnie glosy Polskiej Inteligencji a raczej ich brak oddal wladze tym, ktorzy
          zmarnuja coraz lepsze oblicze Polski w swiecie.Wstyd kiedy sie rano czyta
          w"Good Morning America" o tolerancji jaka panuje na "granicy Europy i Azji"
          oraz Polsce. Inteligencjo wszystkich POLAKOW-Laczcie sie
    • moher.gryzie niech diabli porwa tego Rokite! 20.11.05, 12:46
      Platforma Obywatelska powinna tego calego Rokite opakowac w ladny papier i w
      prezencie wyslac go PiSiorom na mikolaja!

To przez niego i jego przymilanie sie do PiS, przez jego fantazjowanie o
      koalicji i przez jego pretensjonalna bufonade z 'premierem z Krakowa' PO
      przegrala o wlos chociaz tak dlugo prowadzila. Ludzie uznali ze nie ma sensu
      glosowac na PO skoro i tek porzadzi PiS, wiec jedni nie glosowali wcale, inni
      na SLD (stad taki dobry wynik tej partii), a reszta po prostu od razu poparla
      PiS zamiast tego wyrobu czekoladopodobnego w postaci Rokity.

A teraz znowu fantazjuje o tym ze bedzie glosil poglady konserwatywne tylko
      ladniejsza polszczyzna niz PiS i ludzie to kupia. Jasiu! Juz jest jeden PiS i
      fakt ze cie Kaczynscy nie lubia to jest jedyny powod ze cie tam nie ma. Idz na
      emeryture i nie przynos wstydu Nelly!

----------
      Polska Zjednoczona Partia Rydzykowa przewodnią siła narodu!
      • marwwa Re: niech diabli porwa tego Rokite! 20.11.05, 17:58
        Niestety, prawda z tym Rokitą ( ...i przez jego pretensjonalna bufonade
        z 'premierem z Krakowa' PO przegrala o wlos chociaz tak dlugo prowadzila). Nie
        tyle zepsuł szyki, co za wcześnie dał się poznać!
    • amandar Nie oszukujmy się Polska to państwo wyznaniowe. 20.11.05, 12:51
      Już wiadomo czym jest KACZYZM i IV RP totalitarna.

Staliśmy się państwem wyznaniowym, czego dowodem jest choćby to, że w TVP
      dominują wciąż treści o charakrerze religijnym, a telewizja nie dopuszcza
      innych grup światopoglądowych aniżeli katolicki. Inne są wciąż nieobecne.
      Jakkolwiek istnieje zapis o wartościach chrześcijańskich, owo chrześcijaństwo
      sprowadza się wyłącznie do katolicyzmu, co jest nieporozumieniem.

Nie ma wątpliwości co do tego, że żyjemy w państwie wyznaniowym. Podejmując
      dziś decyzje państwowe, bierze się pod uwagę stanowisko Kościoła i jego
      ewentualne niezadowolenie, które jest hamulcem do przeprowadzenia różnych
      reform.

W ustroju demokratycznym nie wolno narzucać całemu społeczeństwu określonych
      poglądów religijnych i moralnych.

Bycie przeciwnikiem czegoś we własnym życiu nie powinno znaczyć, że innym na to
      nie zezwalamy.

Kategorie dobra i zła należą do moralności, a nie do wymiaru sprawiedliwości.
      Tylko w państwach o ustroju totalitarnym narzuca się społeczeństwu jeden pogląd
      moralny, prowadząc do zniewolenia. W ustroju demokratycznym, czyli
      wieloświatopoglądowym, sędziom nie wolno orzekać w kategoriach moralnych.

W Polsce przeszliśmy od dominacji marksizmu do państwa katolickiego, które
      nazywamy demokracją.
      • uu1 Re: Bingo. 20.11.05, 12:55
    • maga_ Właściwie pojęte chrześcijaństwo= religia równości 20.11.05, 12:52
      Niektórzy chyba zapomnieli, że chrześcijaństwo, to prawdziwe, jest religią, w
      której nie ma miejsca na dyskryminację, przemoc i odrzucenie inności. Ewangelia
      jest księgą miłości i zrozumienia. Jezus nie odwracał się od społecznie
      wykluczonych, przeciwnie- utrzymywał kontakty z celnikami czy prostytutkami.
      Ludźmi, którzy wtedy pozostawali w sferze odrzucenia. Bo chrześcijaństwo,
      prawdziwe chrześcijaństwo, jest buntem przeciwko wszelkiemu odrzuceniu. Nie jest
      i nie może być religią siły i nacisku.
      Dlatego obraża mnie, kiedy dyskryminuje się innych, podpierając się zakłamaną i
      zafałszowaną wersją religii, którą ja wyznaję.
      Moje uczucia religijne obrażają ci, którzy uzurpują sobie prawo do ich obrony w
      spsób chory i wykazujący kompletny brak zrozumienia dla tego, czego naucza wiara
      chrześcijańska. Do tego prezentując chory zaścianek- nauka już dawno dowiodła,
      że homoseksualizmu leczyć się nie da. Wszystkie pomysły o leczeniu (w dodatku na
      siłę, bo homoseksualiści wcale leczenia sobie nie życzą) to wymysły szarlatanów,
      nieudowodnione bzdury.
      Nie chcę, żeby moja wiara była identyfikowana z opresyjnością, dyskryminacją,
      przemocą wobec tego, co pozornie inne, głupotą i zaściankiem.
      Niestety, przez takich ludzi jak łyse pały z MW, posłowie różnych pisów i lprów,
      moherowe berety- tak właśnie się dzieje.
      Homoseksualizmu leczyć się nie da, ale głupoty też nie, więc nie ma na razie
      nadziei społeczeństwo tolerancji i zrozumienia.
      Przykre.
      • doktorhabilitowany.1 Wyobraz sobie, ze admin moze Cie wykasowac 20.11.05, 12:59
        Wczoraj lukasito pisal to samo, co Ty i kazdy prawie jego post byl kasowany
        przez admina...
        Zgadzam sie z Toba, lecz mam odczucie, ze to nie idealy chrzescijanstwa sie
        zmienily, tylko jak zawsze sa bardzo trudne do realizaji przez wyznawcow...
        Szokuje mnie tylko, ze ludzie, ktorzy jawnogrzesza nienawiscia i obchodzeniem
        prawa, czyli 'nieprawdziwym swiadectwem' czynia to w plaszczykach 'prawdziwych
        katolikow' i 'obroncow wiary'. Takich tez juz mielismy - Krzyzacy, Torquemada,
        Savonarolla... stosy, zdrada, zaprzanstwo...
      • uu1 Re: Właściwie pojęte chrześcijaństwo= religia rów 20.11.05, 13:00
        Podzielam Twoje poglądy z tym, że nasuwa się taki wniosek. Gdyby część katolików
        udało się nawrócić na chrześcijaństwo, staliby się wartościowymi członkami
        społeczeństwa.
        • doktorhabilitowany.1 Re: Właściwie pojęte chrześcijaństwo= religia rów 20.11.05, 13:10
          Ale wtedy Kosciol Katolicki musialby wieksza uwage przykladac do
          gloszenia 'milosci Boga i blizniego', ktore jest kwintesencja Nowego
          Testamentu, a jak na razie nie jest chyba zdolny do takiego poswiecenia, no bo
          w koncu pamieta o pierwszych chrzescijanach, ktorzy umierali za wiare bez
          miecza w reku...
          • uu1 Re: Właściwie pojęte chrześcijaństwo= religia rów 20.11.05, 13:14
            No i te pokusy, zamienione na dobra materialne, żeby mogł je zwalczać. ("Sami swoi")
      • mg2005 Hyde Park - dobre rozwiązanie 20.11.05, 13:12
        W Pawlak z PSL dobrze powiedział. Na wzór Anglików, stworzyć miejsca, gdzie
        każdy mógłby wygłaszać swoje poglądy.
        Wolność słowa byłaby zachowana, a społeczeństwo (normalni mieszkańcy miast)
        nie byłoby zmuszone do oglądania różnych dewiantów intelektualnych.
        • minimum1 a poza Hyde Parkiem? 20.11.05, 13:33
          mg2005 napisał:
          > W Pawlak z PSL dobrze powiedział. Na wzór Anglików, stworzyć miejsca, gdzie
          > każdy mógłby wygłaszać swoje poglądy.
          > Wolność słowa byłaby zachowana, a społeczeństwo (normalni mieszkańcy miast)
          > nie byłoby zmuszone do oglądania różnych dewiantów intelektualnych

czy poza Hyde Parkiem nie mozna by głosić własnych poglądów?
          • uu1 Re: Oczywiście, że nie. Do czego by doszło, 20.11.05, 13:38
            porubstwo i ruję szerzyć w "przedmurzu"? :-))
          • mg2005 Re: a poza Hyde Parkiem? 20.11.05, 13:49
            minimum1 napisał:

>> czy poza Hyde Parkiem nie mozna by głosić własnych poglądów?

Poglądów sprzecznych z normami kulturowymi społeczeństwa ,obrażającymi
            moralność publiczną - nie.
            Co sądzisz o paradzie onanistów, sado-masochistów, zoofilów itd.?
            Np. transparenty: "Onanizm jest piękny", "Sex z psem jest OK" ?
            • minimum1 Re: a poza Hyde Parkiem? 20.11.05, 13:57
              zmień(cie) sobie prawo i Konstytucję
              wtedy będziecie mogli sobie zakazywać...
              • mg2005 Re: a poza Hyde Parkiem? 20.11.05, 14:06
                minimum1 napisał:

> zmień(cie) sobie prawo i Konstytucję
                > wtedy będziecie mogli sobie zakazywać...

Nie trzeba. Obecne prawo pozwala zakazać manifestacji, np. ze względu na
                zagrożenie bezpieczeństwa i moralności publicznej - i nie jest to łamanie
                wolności słowa, a jedynie zabezpieczenie społeczeństwa przed terrorem
                różnych dziwaków.
                • minimum1 Re: a poza Hyde Parkiem? 20.11.05, 14:14
                  Artykuł 57 Konstytucji RP
                  Kazdemu zapewnia sie wolnosc organizowania pokojowych zgromadzen i
                  uczestniczenia w nich. Ograniczenie tej wolnosci moze okreslac ustawa.

• mg2005 Re: a poza Hyde Parkiem? 20.11.05, 14:17
                    minimum1 napisał:

> Artykuł 57 Konstytucji RP
                    > Kazdemu zapewnia sie wolnosc organizowania pokojowych zgromadzen i
                    > uczestniczenia w nich. Ograniczenie tej wolnosci moze okreslac ustawa.
                    >

I ustawa określa te ograniczenia, jak pisałem poprzednio.

• minimum1 Re: a poza Hyde Parkiem? 20.11.05, 14:19
                      nie jestem prawnikiem,więc
                      poproszę o link do tej ustawy
                    • swoboda_t Re: a poza Hyde Parkiem? 20.11.05, 16:53
                      Homoseksualizm nie jest zakazany przez prawo, bo i dlaczego miałby być-dorośli
                      ludzie dobrowolnie oddają się określonym praktykom seksualnym. Podobnie jest z
                      masochizmem, fetyszyzmem czy onanizmem. Zoofilia i pedofilia są zakazane przez
                      prawo, min. dlatego, że opierają się na zmuszaniu do określonych zachowań
                      istot, które nie potrafią się bronić, lub są nieświadome wyrządzanej im
                      krzywdy. To bardzo czytelna i oczywista różnica, ale trzeba chcieć ją dostrzec.
      • mg2005 Re: Właściwie pojęte chrześcijaństwo= religia rów 20.11.05, 14:38
        Kościół nie potępia homoseksualizmu, ale stosunki homo - odróżnij to.
        Nie wymagaj, żeby Kościół akceptował grzech.
        Jezus powiedział grzesznicy: "Nie grzesz więcej", a nie: "Dalej uprawiaj
        nierząd".
        • maga_ Re: Właściwie pojęte chrześcijaństwo= religia rów 20.11.05, 23:01
          Kościół nie potępia homoseksualistów, to prawda. ale przeciwnicy parady
          potępiają właśnie homoseksualistów. Dyskryminacja, projekty nieprzyjmowania
          homoseksualistów do pracy jako nauczycieli, zakaz demonstracji, obowiązek
          ukrywania się- to wszystko uderza w nich jako ludzi. Nie piszę o Kościele. Piszę
          o ludziach, którzy w jego imieniu występują. Nazioli z kamieniami, Babć
          ziejących nienawiścią. To nie jest Kościół i wobec tych właśnie ludzi
          demonstruję swój sprzeciw.
          Inna rzecz, że w naszym katolickim kraju nikt ich nawet nie pyta czy są
          wierzący. Narzuca się kościelne normy, nie pytając czy się z tym identyfikują!
          Nawet jeśli popełniają grzech- kto każe nam być ich sumieniem?
          Widzisz drzazgę w oku swojego brata i tak dalej.
          Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem.
          Niech każdy z nas najpierw zajmie się swoimi grzechami. Potem dopiero zaglądajmy
          innym do łóżka i do serca.
    • kamilostapski JESLI WLADZA NIE JEST W STANIE ZAPEWNIC 20.11.05, 12:53
      bezpieczenstwa demonstrantow to powinna odejsc
      jesli ludzie chca legalnie demonstrowac to maja do tego prawa zarowno mohery na
      widok ktorych chce mi sie rzygac jak i homoseksualisci
      • alatien Zdrada Stanu? 20.11.05, 13:09
        "Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej

WOLNOSCI I PRAWA POLITYCZNE
        Art. 57.
        Kazdemu zapewnia sie wolnosc organizowania pokojowych zgromadzen i
        uczestniczenia w nich. Ograniczenie tej wolnosci moze okreslac ustawa.
        Art. 58.
        1. Kazdemu zapewnia sie wolnosc zrzeszania sie.
        2. Zakazane sa zrzeszenia, których cel lub dzialalnosc sa sprzeczne z
        Konstytucja lub ustawa. O odmowie rejestracji lub zakazie dzialania takiego
        zrzeszenia orzeka sad.
        3. Ustawa okresla rodzaje zrzeszen podlegajacych sadowej rejestracji, tryb tej
        rejestracji oraz formy nadzoru nad tymi zrzeszeniami.

ZASADY OGÓLNE
        Art. 31.
        3. Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolnosci i praw moga
        byc ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy sa konieczne w demokratycznym
        panstwie dla jego bezpieczenstwa lub porzadku publicznego, badz dla ochrony
        srodowiska, zdrowia i moralnosci publicznej, albo wolnosci i praw innych osób.
        Ograniczenia te nie moga naruszac istoty wolnosci i praw."

Tym samym, Prezydent Poznania nie mial prawa zakazac Marszu Rownosci. Nie jest
        on sadem, i nie ma takiej ustawy ktora bylaby nadrzedna dla zapisow
        konstytucyjnych. Tym samym, Prezyden Poznania, zlamal prawa spisane w konstytucji.
    • xs550 skandal 20.11.05, 12:55
      Widze, ze niektorzy robia wszystko aby Polske uwazano za pariasa miedzynarodowego i kraj w ktorym nie uznaje sie podstawowych praw obywatelskich. Uwazam, ze osobami odpowiedzialnymi za aresztowania uczestnikow demonstracji powinna zainteresowac sie prokuratura.
    • historyk12 Nalana morda Komińskiego 20.11.05, 12:58
      > Z kolei Mariusz Kamiński (PiS) przekonywał, że władze publiczne powinny stać
      na straży moralności publicznej. Zdaniem Kamińskiego, "nie można zmuszać osób
      niepełnoletnich do oglądania pewnych rzeczy". <

A ja nie chcę, żeby moje dzieci oglądały w telewizji nalaną mordę Kamińskiego,
      bo mogą mieć koszmary senne
      • xs550 Re: Nalana morda Komińskiego 20.11.05, 13:00
        Dokladnie, kim jest Kominski aby decydowac co ludzie moga ogladac a czego nie?
        • taziuta Re: Kamiński cenzorem? :-) 20.11.05, 16:42
          12% wyborców (uprawnionych do głosowania) głosowało na PiS. Daje im to prawo
          (wg nich, w każdym razie, a zdanie innych się nie liczy, tak długo jak PiS ma
          waadzę) do narzucania całej Polsce swoich średniowiecznych poglądów. Będą
          decydować o tym co ci wolno oglądać a czego nie, i nic na to nie poradzisz! :-)

xs550 napisał:

> Dokladnie, kim jest Kominski aby decydowac co ludzie moga ogladac a czego nie?
    • milseog a kiedy przyjdą po was... 20.11.05, 13:00
      przypominam:

when they came for the communists, I said nothing because I was not a communist.
      when they came for the Jews, I said nothing. I was not a Jew,
      When they came for the Catholics, I said nothing. I was a Protestant.
      When they came for me, there was nobody left to speak up for me...

macie co chcieliście - Iran w środku Europy. co następne? program atomowy?

• asp420 Re: a kiedy przyjdą po was... 20.11.05, 13:42
        To Martin Niemöller pisał po angielsku???
        • milseog Re: a kiedy przyjdą po was... 20.11.05, 14:00
          nie, pisal po niemiecku. bałem się jednakowoż, że środowiska "narodowo-patriotyczne" zwietrzą w tym
          języku kolejną prowokację:)
        • milseog Re: a kiedy przyjdą po was... 20.11.05, 14:00
          nie, pisal po niemiecku. bałem się jednakowoż, że środowiska "narodowo-patriotyczne" zwietrzą w tym
          języku kolejną prowokację:)
      • piofet Re: a kiedy przyjdą po was... 20.11.05, 14:29
        RESPECT !
      • swoboda_t Re: a kiedy przyjdą po was... 20.11.05, 16:56
        Narodowy Program Moherowy
    • almagus Z rządem mamy siłę młota 20.11.05, 13:03
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=32226033&a=32244231
      Wszystkie media liberalne
      są dla Rydza nienormalne.
      Spojrzał groźnie spod moherka.
      Premier pozycja ratlerka.
      Tylko Trrwam wam prawdę powie,
      poukłada jakoś w głowie.
      Bo kaganiec na ratlerki
      i zawijać wam w papierki
      przyjdzie, gdy was liberały,
      libertyni, agnostycy, aferały
      razem z koszerną gazetką,
      że do szamba za klozetką
      spadniecie po ich kopie,
      Ty się lepiej słuchaj chłopie!
      Ja wam wszystko poukładam,
      ludziom na pokutę zadam.
      Każdy przecież umoczony,
      kradnie, rwie do cudzej żony.
      Oczywiście to nie w Pisie,
      to w Platformie widzi mi sie.
      Musisz usiąść na Platformie,
      jeszcze jest w za dobrej formie.
      Z rządem mamy siłę młota,
      na myszy wystarczy kota.
      Kuski weźmie się do Truska
      i zrobimy z niego Ruska.
      Zawsze Niemcy z Ruskim przecie
      robią nam układy krecie.
      Z wermachtem afera dęta
      dała nam dziś prezydenta,
      ale czegoś tu brakuje.
      PO nam horyzont psuje,
      z tej przyczyny i dlatego:
      w miącho,
      ropę, gaz, wrzucimy jego!

Coś tam trzepie pod moherkiem,
      to głupota z bulterierkiem!
      Rydzol daje więcej mocy,
      aż polucje miałem w nocy!
    • rsrh O co idzie gra ? 20.11.05, 13:04
      Na mojej krótkiej uliczne mieszkaja dwie osoby "kochajace inaczej".Sa
      wykształceni,na dobrych posadach,sympatyczni i lubiani przez wszystkich.Zapytani
      wprost o udział w "Paradach" - odpowiedzieli : O co mamy walczyć i co
      demonstrować?Czy mamy kogos skłaniac do naszej orientacji seksualnej?Nigdy nie
      słyszeli o dyskryminacji z tego powodu ani jej nie doswiadczyli.
      O co wiec idzie gra? Chodzi o sprawy majatkowe wynikajace z ewentualnej
      legalizacji ich związków ( spadki,podział majatku,separacje,adopcje). I nie ma
      to ic wspólnego z hasłami o prawa człowieka.
      • historyk12 Re: O co idzie gra ? 20.11.05, 13:08
        Prawo do dziedziczenia po osobie, z którą przeżyło się wiele lat jest oczywistym
        prawem człowieka. Natomiast to:

> Na mojej krótkiej uliczne mieszkaja dwie osoby "kochajace inaczej".Sa
        > wykształceni,na dobrych posadach,sympatyczni i lubiani przez wszystkich.Zapytan
        > i

To jest zwykła twoja bujda, typowa dla "kulturalnych" rydzykowców. NP. Przecież
        nie jestem antysemitą, bo mam wielu przyjaciół - Żydów itd. Tak zawsze tłumaczą
        się ludzie, którzy kogoś nienawidzą
        • rsrh Historyku 12-ie jesteś przyzwyczajony do spraw 20.11.05, 13:12
          prawdziwych ? Mienisz sie historykiem ??
          • historyk12 Re: Historyku 12-ie jesteś przyzwyczajony do spra 20.11.05, 13:14
            I co ja mam ci chłopcze na to odpowiedzieć? Może zacznij lekcje odrabiać?
        • mg2005 O co idzie gra ? - no właśnie... 20.11.05, 13:38
          historyk12 napisał:

> Prawo do dziedziczenia po osobie, z którą przeżyło się wiele lat jest oczywistym
          > prawem człowieka.

Do tego wystarczy testament, nie uliczne prowokacje.
          Oczywiście jest zachowek, ale on dotyczy wszystkich - nie tylko homo.

>
          • aldryg Re: O co idzie gra ? - no właśnie... 20.11.05, 13:42
            Tyle, że zachowek nie obejmuje np. długoletniego partnera tej samej płci, a żonę lub męża (znaczy sie partnera płci odmiennej) już tak.
            • mg2005 Re: O co idzie gra ? - no właśnie... 20.11.05, 13:59
              aldryg napisał:

> Tyle, że zachowek nie obejmuje np. długoletniego partnera tej samej płci, a żon
              > ę lub męża (znaczy sie partnera płci odmiennej) już tak.

Prawo daje przywileje rodzinie, bo jest to związek kulturowo akceptowany.
              Konkubinat hetero też nie ma przywilejów, więc nie ma tu dyskryminacji homo.
              • historyk12 Re: O co idzie gra ? - no właśnie... 20.11.05, 14:06
                W przeciwieństwie do konkubinatu homo ma ten przywilej, że może ten stan rzeczy
                zmienić. Wystarczy zawrzeć małżeństwo
                • mg2005 Re: O co idzie gra ? - no właśnie... 20.11.05, 14:15
                  historyk12 napisał:

> W przeciwieństwie do konkubinatu homo ma ten przywilej, że może ten stan rzecz
                  > y
                  > zmienić. Wystarczy zawrzeć małżeństwo

Ale właśnie konkubinaty nie chcą lub nie mogą (z przyczyn prawnych)zawrzeć
                  małżeństwa. Więc są tak samo "dyskryminowani" jak homo.
                  Oczywiście to nie jest dyskryminacja - państwo daje przywileje rodzinie
                  jako akceptowanej społecznie ,podstawowej komórce społecznej.
          • historyk12 Re: O co idzie gra ? - no właśnie... 20.11.05, 13:47
            Nie wystarczy testament, bo osoba obca nie ma takich samych praw, jak np. małzonek.
      • studioturos Re: O co idzie gra ? 20.11.05, 14:15
        rsrh napisał:

> Na mojej krótkiej uliczne mieszkaja dwie osoby "kochajace inaczej".Sa
        > wykształceni,na dobrych posadach,sympatyczni i lubiani przez
        wszystkich.Zapytan
        > i
        > wprost o udział w "Paradach" - odpowiedzieli : O co mamy walczyć i co
        > demonstrować?Czy mamy kogos skłaniac do naszej orientacji seksualnej?Nigdy nie
        > słyszeli o dyskryminacji z tego powodu ani jej nie doswiadczyli.
        > O co wiec idzie gra? Chodzi o sprawy majatkowe wynikajace z ewentualnej
        > legalizacji ich związków ( spadki,podział majatku,separacje,adopcje). I nie ma
        > to ic wspólnego z hasłami o prawa człowieka.
        Cholera
        Spadek se mozesz zapisac komu chcesz, wiec nawet i to nie...
      • mysz_polna5 Re: O co idzie gra ? 20.11.05, 14:15
        rsrh napisał:

> O co wiec idzie gra? Chodzi o sprawy majatkowe wynikajace z ewentualnej
        > legalizacji ich związków ( spadki,podział majatku,separacje,adopcje). I nie ma
        > to ic wspólnego z hasłami o prawa człowieka.

O co idzie gra?

1. Sprawy majatkowe mozna uregulowac na drodze cywilno~prawnej.
        Wiec tu wcale nie chodzi o sprawy majatkowe, a o cos wiecej. Mowiac krotko,
        chodzi o to, ze oni chca byc inni ~ bo sa, a jednoczesnie miec takie same
        prawa jak pozostali. Chodzi glownie o malzenstwa i przejecie tych samych praw o
        obowiazkow, jakie ma malzenstwo heteroseksualne. A przeciez malzenstwo, to
        zwiazek miedzy kobieta i mezczyzna! Chyba jasne!?
        I tu jest problem. Bo jesli jestes inny, to nim pozostan, a nie domagaj sie,
        zeby pozostali podporzadkowali sie twojej innosci.

2. Chodzi tez, aby oslabic i ubezwlasnowolnic i osmieszyc na arenie
        miedzynarodowej, nowy rzad. Zaden jeszce rzad po roku 1989, nie byl tak
        wsciekle atakowany jak ten!
        Przeprowadzenie tej nielegalnej parady w Poznaniu bylo dzielm organizacji
        feministycznych i lewicowych. Jednym slowem, ludzie o odmiennych
        zainteresowaniach seksualnych zostali wczoraj 'uzyci' do walki politycznej
        przez organizacje o odmiennych interesach i pogadach politycznych.

3. Jesli juz chceli paradowac / tu powiem swoje osobiste, ze mnie takie parady
        nie przeszkadzaja/, to dlaczego nie zaczekali z tym, az ten nowy rzad zacznie
        normalnie funkcjonowac? I wtedy wystapic , czy tez negocjowac z lokalnymi
        wladzami o wlasnych potrzebach? Nasuwa sie wiec logiczny wniosek. Oni chceli
        tej 'zadymy'. To wszystko!/ jak narazie/:)))))
    • sajjitarius Logika 20.11.05, 13:06
      "Wicemarszałek Bronisław Komorowski (PO) uważa, że prezydent Poznania Ryszard
      Grobelny "prawidłowo ocenił", iż Marsz Równości może być źródłem daleko idących
      niepokojów. "Znam Poznań, jest to miasto bardzo konserwatywne" - podkreślił."

Tak, tylko co konserwatyzm Poznania ma do tego ? To konstytucja Najciemniejszej
      nie obowiazuje w konserwatywnych rejonach Polski ? Swego czasu, pewien
      amerykanski prezydent z prawidlowej oberwacji co do konserwatyzmu poludniowych
      stanow USA mogacego doprowadzic do zamieszek na tle rasowym z powodu zniesienia
      segregacji rasowej w szkolach, wyciagnal wniosek taki, ze wyslal do tegoz stanu
      gwardie narodowa pod oslona ktorej czarne dzieci spokojnie weszly do szkol.
      I tak powinien postapic nasz prezydent. Wyslac wojsko, jesli trzeba, by
      zapewnic pokojowej demonstracji spokojny przebieg, a policja tych moldzencow
      ktorzy krzyczeli cos na temat Hitlera i komor gazowych powinna aresztowac
      wsadzic do pierdla. Wladza jest od tego, by chronic praw konstytucyjnych, a nie
      od tego buy trzasc portkami przed rzeczywistym lub domniemanym konserwatyzmem,
      tudziez fanatyzmem motlochu.
      • historyk12 Re: Logika 20.11.05, 13:10
        Proponuję ci napisz do PO, co myślisz o postawie Grobelnego, Komorowskiego i Rokity:

poczta@platforma.org
      • siersciuchspenetrowany Re: Logika 20.11.05, 13:34
        > Tak, tylko co konserwatyzm Poznania ma do tego ? To konstytucja
        Najciemniejszej
        >
        > nie obowiazuje w konserwatywnych rejonach Polski ? Swego czasu, pewien
        > amerykanski prezydent z prawidlowej oberwacji co do konserwatyzmu
        poludniowych
        > stanow USA mogacego doprowadzic do zamieszek na tle rasowym z powodu
        zniesienia
        >
        > segregacji rasowej w szkolach, wyciagnal wniosek taki, ze wyslal do tegoz
        stanu
        >
        > gwardie narodowa pod oslona ktorej czarne dzieci spokojnie weszly do szkol.
        > I tak powinien postapic nasz prezydent. Wyslac wojsko, jesli trzeba, by
        > zapewnic pokojowej demonstracji spokojny przebieg, a policja tych moldzencow
        > ktorzy krzyczeli cos na temat Hitlera i komor gazowych powinna aresztowac
        > wsadzic do pierdla. Wladza jest od tego, by chronic praw konstytucyjnych, a
        nie
        >
        > od tego buy trzasc portkami przed rzeczywistym lub domniemanym
        konserwatyzmem,
        > tudziez fanatyzmem motlochu.

W końcu ktoś to powiedział. Dokładnie tak!

Co to za argument-nie damy wam demonstrować bo przyjda menele i wam nastukają.
        Od tego jest policja, żeby chronić takie demonstracje. W przeciwnym razie mamy
        nie rządy prawa, ale tłumu, który decyduje jakie prawa się egzekwuje a jakie
        nie. I WTEDY mamy tę anarchię, o której piszą przeciwnicy "pedałów".
        A idąc tokiem rozumowania p. Komorowskiego to u nas w miasteczku należałoby
        zakazać wszelkich zgromadzeń, zebrań itp. organizowanych przez PO bo ludziska
        ich tam nienawidzą. I może dojść do zamieszek.
      • studioturos Re: Logika 20.11.05, 14:18
        Nie uzywaj slowa "Najciemniejsza" w odniesieniu do Kraju w ktorym zapewne
        mieszkasz... Argumenty wtedy traca sens, a ja mam ochote dac ci po lbie
        (zakutym!)
        • sajjitarius Re: Logika 20.11.05, 14:44
          Czy mam rozumiec ze jedynym slowem ktore zrozumiales z mojego postu i ktore do
          Ciebie dotarlo to "Najciemniejsza" ? Jesli to tak, to zalaczam wyrazy
          wspolczucia...
    • marekikrzys jak najsurowsze wyroki dla złapanych gejów 20.11.05, 13:09
      wszyscy Ci podżegacze, których aresztowano, Ci zboczeńcy - bo inaczej nie można
      ich nazwać powinni dostać wysokie wyroki żeby podobne incydenty już nigdyu sie
      nie wydażyly.Ja co prawda do Młodzieży Wszechpolskij nie należe ale sprawy
      wiary sąmi nieopce i również bardzo drogie.Wszystkie takie marsze i
      manifestacje powinny być przez rząd (który na szczęscie mamy wteszcie uczciwy)
      surowo zabronione i jedynym wyjściem widzę tutaj jak najsurowsze wyroki dla
      złapanych gejów przez policje.Lesbijki mi mniej przeszkadzają chociaż chyba że
      są feministkami wtedy najchętniej zepchnął bym takich ludzi poza margines
      społeczeństwa. Niech sobie robią manifestacje we własnych domach tak żeby nie
      siać zgorszenia - co jeśli np będziesz szedł ze swoim synem po ulicy i zobaczy
      on taką demonstracje?Co mu powiesz? Niech Żyje Polska !
      • milseog Re: jak najsurowsze wyroki dla złapanych gejów 20.11.05, 13:11
        >Ja co prawda do Młodzieży Wszechpolskij nie należe ale sprawy
        > wiary sąmi nieopce ...

najwyraźniej obca ci jest za to ortografia...
        • uu1 Re: jak najsurowsze wyroki dla złapanych gejów 20.11.05, 13:17
          Rozum też. To prowokacja mało udana.
          • marekikrzys Re: jak najsurowsze wyroki dla złapanych gejów 20.11.05, 13:25
            Homiki do więzienia!!!! POLSKA KATOLICKA!!!!!!!! teraz bardziej czytelny ?
            • uu1 Re: jak najsurowsze wyroki dla złapanych gejów 20.11.05, 13:28
              Nie ekscytuj się. Przecież Ci odpoiedziałem.
            • o2o2o6 A co ma orientacja seksualna do religii? 20.11.05, 13:38
              ?????????????????
              • taziuta Nic, ale religia do orientacji seksualnej ma wiele 20.11.05, 13:57
                W każdym razie religia w wydaniu polaków-katolików, wprost ekscytuje się tym
                tematem. Myślę, że to się bierze z celibatu. Zamiast w normalnych rodzinach,
                księża są zmuszeni do życia w kłamstwie (czyli w związkach z gosposiami). I jak
                zakłamani są pasterze, tak samo zakłamane są ich owieczki :-)

o2o2o6 napisała:
                Re: A co ma orientacja seksualna do religii?
                > ?????????????????
                • marekikrzys Re: Nic, ale religia do orientacji seksualnej ma 20.11.05, 14:01
                  hm to możliwe co piszesz. No bo jak zakłamani księża moga być niezakłamanymi
                  księżami. Na forum bałbym się tak na prawde powiedzieć co myślę na ten temat.
      • vitek25 lecz sie 20.11.05, 13:40
        • marekikrzys Re: lecz sie 20.11.05, 13:50
          ? Na co mam się leczyć? Bardzo dobrze funkcjonuję. To że jsteś w mniejszości to
          przecież nie moja wina. Ja jestem tylko za porządkiem i nierozrabianiem. NIECH
          ŻYJE POLSKA!!! PEDALY WYNOCHA!!!!!!!! Jeżeli sięnie zgadzasz z moimi poglądami
          to możemy się pobić
      • rufus1000 Re: jak najsurowsze wyroki dla złapanych gejów 20.11.05, 13:44
        A w jaki sposób proponujesz ukarać manifestujących i walczączych o wolną i
        demokratyczną polskę w latach 45-89?
        • marekikrzys Re: jak najsurowsze wyroki dla złapanych gejów 20.11.05, 13:55
          ale oni walczyli z komunizmem a to co innego niż pederastja. Chyba że dla
          Ciebie to to samo !!!! (?)
      • z.sadystka Re: jak najsurowsze wyroki dla złapanych gejów 20.11.05, 16:55
        a co demonstrujący - za przeproszeniem - na wzniesionych fiutach te
        transparenty nieśli, żeby sie dziecko bulwersowało? z dostępnych relacji -
        pochód miał charakter pokojowy, nie doszło do czynów nieobyczajnych,
        opozycjoniśni pochodu jak zwykle wykazali się wysoką kulturą polityczną
        pokazującą rasowe uprzedzenia, wysoką proszę w cudzysłów.
    • dobrowoj CYWILIZACJA UPADA JEŚLI ZNIKA JEJ TABOO 20.11.05, 13:15
      sfera seksualności wogóle nie powinna być tematem publicznego dyskursu to
      świadczy tylko o kondycji naszej kultury i jak błachymi banalnymi sprwami się
      zajmuje
      • historyk12 Re: CYWILIZACJA UPADA JEŚLI ZNIKA JEJ TABOO 20.11.05, 13:16
        Dobrowoj jak dorośniesz do seksu, to będziesz myslał inaczej.
      • doktorhabilitowany.1 'Tabu' jest slowem zaadoptowanym 20.11.05, 13:40
        przez cywilizacje Zachodu z Polinezji, zatem na przestrzeni ostatnich 200 lat,
        to na marginesie.
        A skad ty bierzesz swe teorie na temat cywilizacji? Kazda kultura sie rozwija i
        czasem zanika, a czasem przeradza sie w nowa jakosc. Uzywajac terminologii
        tabu, to np. az do ok. poczatkow 20-ego wieku kobiety nie mialy praw
        wyborczych, a przyznanie ich jeszcze nie wszedzie nastapilo. I co? Prawa
        wyborcze dla kobiet okazaly sie symbolem rozwoju demokracji, z ktorej jestesmy
        dumni. Idac dalej - chlopi kiedys nie byli wogole obywatelami, przelamano
        kolejne tabu i dano im prawa obywatelskie i cywilizacja nie upadla. Wg.
        wiekszosci teorii wyznaczniki 'ucywilizowania' leza bardziej po stronie
        osiagniec techniki, urbanistyki, czy sztuki, niz w sferze obyczajowosci. Czyli -
        nasza cywilizacja predzej upadnie pod wplywem np. braku zrodel energii, czy
        zdobyczy techniki wojennej niz zmian obyczajowych. Nawet po upadku cywilizacji
        mozna kultywowac definiujace elementy kultury - stad po upadku cywiliazacji
        rzymskiej, wiele zdobyczy jej kultury przetrwalo u ludow, ktore przetrwaly
        upadek, a niektore wrecz sie do niego przyczynily.
    • mchabior Glosowalam na PO ale juz nie zaglosuje 20.11.05, 13:17
      Jestem przerazona glosami z PO dotyczacymi marszu rownosci. Tusk przedstawial
      siebie jako kandydata, ktory bedzie przeciwwaga dla totalitarnych zapedow PISu.
      Polityka gwarantujacego WOLNOSC. Tak ale chyba tylko gosporadcza.Tragedia. Na
      kogo tu glosowac w nastepnych wyborach? Na demokratow.pl? Przeciez polowa z
      nich to dawni komunisci - tez nie brzydzili sie przemoca. Masakra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka