Dodaj do ulubionych

Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotnych

• tow1sekr Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 12:05
      Leppiej by było uruchomić na szeroką skalę roboty publiczne (budowa autostrad,
      tanich mieszkań) - to jest jedyna metoda na likwidowanie bezrobocia. Zasiłki
      działają w wielu przypadkach demoralizująco (w wielu przypadkach są uzasadnione).
      Lepperowi łatwiej jest rzucać populistyczne hasła niż szukać praktycznych metod
      likwidowania bezrobocia na wsi.
    • pakoshead Śmierdzący populista!... 21.11.05, 12:08
      ...najbardziej tani populizm na jaki sie można zdobyc! Czy ktokolwiek pomyślał
      co by było potem? Jak na cos takiego zareagowałaby i tak już licha gospodarka?
      Posuniecia marketingowo-wyborcze tego buraka byłyby w stanie zawalić
      najsilniejsze gospodarki i budżety, a co dopiero naszą. To straszne, byc tak
      krótkowzrocznym i zasiadać w sejmie. A jeszcze straszniejsze, że to warcholstwo
      w imię podtrzymania swego kłamliwego wizerunku "obrońców uciśnionych" jest
      gotowe na wszystko. Ten niedouczony imbecyl chyba cały czas ma nadzieję, że
      dzięki tym tanim chwytom wyborczym kiedys bedzie pełnił władze absolutną i
      nigdy nie traci okazji na kręcenie wyborczej kiełbasy, która tak samo
      niestrawna jak trująca...
      • ibir1 Re: Śmierdzący populista!... 21.11.05, 12:53
        Jaki śmierdzący ? I kto to mówi ? Pakoshead, ten "Nie populista" , chyba jakiś
        wyuczony nieuk, który opiera wiedzę na bredniach liberałów. Inaczej was nie
        można nazwać. Jeżeli tak wszystko wiesz i na wszystko masz receptę to dlaczego
        od 89 roku jest wzrastające bezrobocie i przybywa bezrobotnych. A dlaczego ci
        mądrzy i pachnący się bogacą, odgradzają murami od biednego społeczeństwa ? No
        dlaczego ?
        • zirby Re: Śmierdzący populista!... 21.11.05, 13:24
          Ponieważ, niedouczony tłuku, w Polsce po 1989 nawet przez 10 minut nie panował
          GOSPDARCZY LIBERALIZM. To co mielismy było ustrojem, który w podręcznikach
          ekonomii nosi nazwę "Socjalizmu etatystycznego". I to jest powód wzrastającego
          bezrobocia i przybywania bezdomnych. O czym bys wiedział gdybyś skończył więcej
          niż trzy klasy szkoły podstawowej i miał kore mózgową mniej spulchnioną
          dwutlenkiem siarki z tanich win.
    • quebec4 25 MILIARDÓW!!! 21.11.05, 12:11
      A czy ktoś wie, jaki jest budżet na drogi, a czy ktoś wie jaki jest nasz
      deficyt, a czy ktoś wie, że to jest 3% PKB, a czy ktoś wie, że za tą kasę mozna
      by wybudować 5'000 km autostrad !!!! ROCZNIE!!! i to BEZPŁATNYCH, bo krajowych
      a nie prywatnych!!!

Ale przynajmniej jest szczery, że bedzie to drogie...
      • marianna_777 ________To prawie drugi deficyt budzetu rocznego ! 21.11.05, 12:16

SZALEJU SIE NAJEDLI, CZY CO ?
        • rnrr Re: No to co? Co kogo obchodzi deficyt. 21.11.05, 12:36
          Nawet takiej pani, co to ją zgarneli na ministra finansów deficyt nic nie
          obchodzi wiec w czym problem. Ludzi, nic nie obchodzi, bo by nie głosowali na
          partia której program nastawiony jest po prostu na zadłużanie społeczeństwa.
          • marianna_777 Mnie nie obchodzi, niech rzad placi, nie ja 21.11.05, 12:55

Deficyt grozi zwiekszeniem podatkow, lub co najmniej oznacza brak nowych ulg.
      • pandada Re: 25 MILIARDÓW!!! 21.11.05, 13:04
        # miliony bezrobotnych to sprawa dużo ważniejsza niż budowa autostrad.

Nie wiem dlaczego chcesz bezpłatnych autostrad. Co to za roszczeniowa postawa ;)
        • dundrub Re: 25 MILIARDÓW!!! 21.11.05, 13:16

> Nie wiem dlaczego chcesz bezpłatnych autostrad. Co to za roszczeniowa postawa ;
          > )

a ja chce W OGOLE AUTOSTRAD.. rozwoj infrastruktury to rozwoj handlu i przemyslu.. proste? proste!
          a im wiecej dobrych drog, tym mniej wypadkow - a to juz ciezko na pieniadze przeliczyc..
          i z uporem maniaka pwotorze :
          stawy - wedki - ryby
          czyli
          pracodawcy - bezrobotni - konsumpcja dobr za WYPRACOWANE pieniadze
          • marianna_777 [...] 21.11.05, 13:31
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • dundrub Re: Grunt to grunt !!!!! 21.11.05, 13:36
              > Stawy mozna wykopac jak sie ma grunt.
              >
              > Treba pracodawcow obdzielic gruntem,

nie.. grunt to panstwo.. to polska.. nie trzeba nikogo obdzielac.. mozna WYDZIERZAWIC.. jeesli juz tak
              daleko w metafore idziesz

dac lopaty - niech kopia stawy dla
              > bezrobotnych co tam masowa przyjda lowic ryby na wedki podarowane przez rzad.
              >

umozliwic tych stawow organizowanie (prawo podatkowe, prawo pracy itd).. to ulatwi zatrudnianie.. a
              to ulawi zarabianie a to spowoduje wydawanie czyli konsumpcje.. tak to dziala wszedzie, czmu u nas
              mialoby byuc inaczej?

> PUKNIJ SIE W TEN DURNY LEB !!!

gdybym go i mial, to i pewnie bym sie puknal.. dziekuje
          • pandada Re: 25 MILIARDÓW!!! 21.11.05, 21:46
            Jakoś nie przypominam sobie wypadku spowodowanego złym stanem dróg. Raczej chodzi o łamanie przepisów i brak wyobraźni.

Na autostradach też zdarzają się wypadki, a nawet karambole.
    • tango9 Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 12:24
      Pod projektem samoobrony i leppera podpisuję się obiema rękami. Gdybym mógł to
      i obiema nogami. Tak trzymać. Jako bezrobotny otrzymam tzw. minimum socjalne, a
      jako pracownik czarnorynkowy dorobię drugie tyle, albo i więcej. Adieu pity i
      takie mi coś tam. Dam sobie radę.
      • pitbul48 Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 12:54
        Andrzej tak trzymaj! po co pracować za 680 zł skoro można dostać tyle jako
        bezrobotny.
        pracuję i mieszkam otoczony przez bezroboitnych, sam wszystkoo robię przy swoim
        domu i jego otoczeniu, a próba zatrudnienia kogoś do poimocy spotyka się z
        kpinami tych "bezrobotnych" -moja żona pracujac 8 godzin fizycznie (bo chce
        pracować)dostaje minimum socjalne brutto wynagrodzenia , to jest około 600 zł na
        rękę
    • ibir1 Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 12:41
      Miało być po europejsku a jest po rosyjsku. Powszechna bieda, bezrobocie,
      korupcja, kradzieże, zabójstwa, itp.
      Po co przystąpiliśmy do wspólnoty europejskiej ?
      Czy po to aby bogaci bogacili się więcej a biedni jeszcze bardziej ubożeli ?
      Wstyd i hańba ! Ale komu to mówić. Tym przepoczważonym liberałom z PO i SLD.
      Jeżeli te wyuczone głąby nie potrafią to Samoobrona ich wyręcza !
      I bardzo dobrze. Oby tak dalej !!!!!!
      Jezeli Samoobrona będzie dalej was wyręczać to już za niedługi czas będzie
      rządzić Polską czego im serdecznie życzę.
      • marianna_777 Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 13:01
        ibir1 napisał:

> Miało być po europejsku a jest po rosyjsku. Powszechna bieda, bezrobocie,
        > korupcja, kradzieże, zabójstwa, itp.
        > Po co przystąpiliśmy do wspólnoty europejskiej ?
        > Czy po to aby bogaci bogacili się więcej a biedni jeszcze bardziej ubożeli ?

Klopot ze w wiekszosci ci co sie bogaca to sa zagraniczni, a nie miejscowi.
        W wiekszosci, powiadam, bo swoich jest troche tez. Sens moze miec by ich
        zachecic do zwiekszonego inwestowania w miejsca pracy

> Wstyd i hańba ! Ale komu to mówić. Tym przepoczważonym liberałom z PO i SLD.
        > Jeżeli te wyuczone głąby nie potrafią to Samoobrona ich wyręcza !
        > I bardzo dobrze. Oby tak dalej !!!!!!
        > Jezeli Samoobrona będzie dalej was wyręczać to już za niedługi czas będzie
        > rządzić Polską czego im serdecznie życzę.

Do tego idzie - nastepne wybory juz w kwietniu 2006
        Lepper na premiera. Balcerowicz juz moze zostac.
    • kokomaksiarz1 Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 12:43
      Pomoc dla bezrobotnych i surowe kary dla oszustow i zlodzieji !!!
      • am98 Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 12:50
        kokomaksiarz1 napisał:
        Pomoc dla bezrobotnych i surowe kary dla oszustow i zlodzieji !!!

Oczywiście, że tak i to jest słuszny kierunek (być może jedyny słuszny).
        • ibir1 Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 13:00
          Wreszcie niech ktoś mądry zacznie rządzić w tym kraju bo czeka nas to samo jak
          we Francji. Jak dłużej można tolerować tą obłudę w wykonaniu liberałów. Nie
          pomogą wam ogrodzenia, ochraniarze, psy i inne wynalazki. Naród tego więcej nie
          wytrzyma !
          • marianna_777 Wprowadzic wysokie kary za prace na czarno 21.11.05, 13:11
            dla pracodawcow - kosztowne KARNE stawki podatkowe, np 1% CIT na rok za kazda
            osobe.

dla pracownikow - utrata zasilku na co najmniej rok

dla nielegalnych - deportacja
            • pablopic [...] 21.11.05, 13:47
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • karol63 Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 13:02
          Zgłaszam się.Mam mały interes ale skromnie żyję z niego więc dlaczego mam
          pracować jeśli bez pracy będę miał tyle samo?.Powód przejścia na garnuszek
          państwa że niby to nie z własnej winy zawsze się znajdzie.Pozdrawiam
    • agart101 Dolar będzie wtedy po 10 zł 21.11.05, 12:57
      A liczba bezrobotnych się podwoi i pozostanie dyktatura
      • pitbul48 Re: Dolar będzie wtedy po 10 zł 21.11.05, 13:01
        ale zawsze można wywołać nową rewolucę - zabrać bogatym ,rozdać biednym -
        rozpieprzyć !(roztrwonić) i zacząć odnowa, itd.
    • dundrub Re: A ciebie co tak ci rolnicy bola - oni zarcie 21.11.05, 13:08
      jasne...
      smieciarze tez nie powniini placic zusu - sprzataja to co po zarciu zostaje
      lekarze tez - oprocz zarcia potrzebne jest zdrowie
      nauczyciele tez niech nie placa - nauka to potegi klucz..
      itd.. itd..
      co za brednie
    • mareck_83 Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 13:20
      Fatalnie! To bedzie oznaczalo, ze bede zmuszony rzucic prace :/
      Zarabiam grosze, ale lubie swoja robote. Obawiam sie ze bycie bezrobotnym
      bardziej bedzie mi sie oplacalo (teraz mam ok. 600 zeta brutto) niz pracujac.
    • gm Re:popieram Samoobrone 21.11.05, 13:23
      w razie jak braklnie to mozn zawsze dodrukowac

to nie wina ludzi ze nie moga znalesc pracy
      to co oferuja urzedy pracy w ramach przeszkolenia to kpina i posmiewisko z
      biednych ludzi radze sie przejsc do urzedu pracy i poogladac co sie oferuje sam
      musialem i za wlasne pieniadze dojezdzac 100km do osrodka szkolenie gdzie
      moglbym znalesc to co zapewnilo mi prace a nie kurs na "skladacza dlugopisow"
      czy jakies inne bzdety tylko zeby nabic kase jakims krawaciazom
      • pablopic Re:popieram Samoobrone 21.11.05, 13:27
        gm napisał:

> czy jakies inne bzdety tylko zeby nabic kase jakims krawaciazom

"nie robim bo się ujebiem..."
      • pitbul48 Re:popieram Samoobrone 21.11.05, 13:31
        przecież możesz założyć własny biznes i samemu zostać krawaciażem
    • m15 Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 13:27
      piwi77 napisał:

> Zabojcze gospodarczo, ale w odroznieniu do PiS, przynajmniej linia przed i po
      > wyborach jest konsekwentna. Ciekawe co na to przyjaciele (tak juz moga o
      > sobie mowic) samoobrony z PiSu.
      ciekawsze co na to opozycyjna koalicja sld-po
    • elfz Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 13:34
      i slusznie nie mozna pozbawiac chorych bezrobotnych dostepu do lekow to
      BARBARZYNSTWO GODNE HITLEROWCOW zreszta te kanalie co pozbawoly dostepu chorych
      do lekow to zwyrodniale potmstwo folsdojow .Inna sprawa jak bezrobotny jest
      zdrowy i nie chce pracowac i wykorzystuje zasilek czyli dodtacje panstwa dla
      picia alkocholi lub dofinasowania sie na koszt podatnika tacy nie pownni
      dostawc zasilku .
    • zyks To takie pohukiwanie. Z PiSem się Lepper o to nie 21.11.05, 13:36
      pożre...
    • cat_1 i co teraz powiesz Jaruś ??? 21.11.05, 13:38
      Mądrze było wiązać się z Samoobroną ???
      pytanie jest retoryczne
    • erg_samowzbudnik Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 13:39
      Znowu bede płacił wiecej na fundusz pracy . Trzeba bedzie chyba iść w strefe
      cienia.
      • elfz Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 13:45
        w strefie cienia to juz jestesmy niestety od lat Lapia tylko tych co sa pod
        latarnia /czyli leganie funkcjonuja /PARADOKS jak za III Rzeszy
    • chris12 Andrzej nie zawiódł, dał z grubej rury! 21.11.05, 14:09
      Andrzej na miejsce Balcerowicza. Czas rozdać kasę, ostatni gasi światło.
    • rikifiki Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 14:11
      Najgorsze ze wskutek wszelkich dzialan korupcyjnych i niegospodarnosci,byc moze
      nawet niecelowej,choc trudno dac wiare nasz kraj traci znacznie wiecej
      pieniedzy rocznie i nikomu praktycznie wlos z glowy nie leci,no moze czasami
      jakims malym rybkom.Rekiny dobrze sie maja:-((
      • gklej Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 14:20
        zgadzam się na zasiłki dla bezrobotnych, niby za co Ci ludzie mają żyć, jeszcze
        mnium socjalne ma być zagwarantowane.
        Wam dzienikarzom jest dobrze macie pracę, fajnie Wam się pisze, że budżet nie
        wytrzyma.
    • ja9930 Naprawdę posiadamy tylko to, co mamy w sobie. 21.11.05, 14:22
      Wreszcie jest szansa, że się ludziom bezrobotnym poprawi w Polsce. Potrzeba też
      jeszcze ustawy o wyeliminowaniu bezdomności i zapewnieniu mieszkań socjalnych -
      wg standardów unijnych. Bez pieniędzy w gospodarce rynkowej człowiekowi nie da
      się żyć (w niewolnictwie, niewolnik miał zapewniony dach nad głową i pożywienie
      oraz ograniczone prawa osobiste). Są dwa bieguny: albo praca dla bezrobotnych,
      żeby zarobili na siebie i rodziny - albo zasiłki, żeby mieli co najmniej, jak w
      niewolnictwie. Takie postawienie sprawy bezrobocia w Polsce daje rządzącym
      wybór i pozwoli wielu bezrobotnym na wyście z bezrobocia. Pamiętaj
      przedsiębiorco, urzędniku i inny mądralo na tym forum, że jutro możesz być bez
      pracy i środków do życia i to nie z własnej winy. A co wtedy? Rynek jest
      bezduszny. Nic Ci nie da Twoje wykształcenie, znajomość rynków, finansów,
      języków i trzy fakultety. Dla rynku będziesz wyeksploatowanym i zbyt kosztownym
      narzędziem (nie człowiekiem). Gdy skończysz 40-stkę nikt nie zechce Ciebie
      zatrudnić, bo będą młodsi i tańsi na rynku. Jak wtedy dopracujesz do emerytury?
      A są też przecież i inne potrzeby społeczne. To nie Japonia, gdzie człowiek z
      wykształceniem np. inżynier może pracować do 80 roku życia w firmie, jeżeli
      tylko chce, a poza tym są tam najwyższe płace i nikt nie narzeka z tego powodu,
      a wręcz daje to jeden z największych na świecie PKB na Japończyka. W modelu
      amerykańskim taki sam inżynier wywalany jest z pracy w wieku 50 lat! Przy
      okazji zobacz, co robi tak zachwalany rynek. Kto rozpija naród i narkotyzuje,
      co robią firmy rynkowe, aby zwiększyć zyski itp. Być może kupujesz akcje tych
      firm i zmuszasz zarządy do pijackich promocji trunków i uzywek, a potem mówisz,
      że bezrobotni to lenie i pijacy, których trzeba omijać. Chcesz dalej się
      wywyższać i żyć w kraju, gdzie są takie dysproporcje i kontrasty społeczne?
      Przyjemnie jest Ci widzieć żebraków i oberwańców szukających po śmietnikach?
      Dobrze się czujesz, daje Ci to poczucie wyższości? Czy chciałbyś, żeby tak nie
      było?
      Naprawdę posiadamy tylko to, co mamy w sobie. (Albert Jacguard)
      • gklej Re: Naprawdę posiadamy tylko to, co mamy w sobie. 21.11.05, 14:31
        super napisane, zgdzam sie z tym.
      • am98 Re: Naprawdę posiadamy tylko to, co mamy w sobie. 21.11.05, 16:06
        Chcesz dalej się
        > wywyższać i żyć w kraju, gdzie są takie dysproporcje i kontrasty społeczne?
        > Przyjemnie jest Ci widzieć żebraków i oberwańców szukających po śmietnikach?
        > Dobrze się czujesz, daje Ci to poczucie wyższości? Czy chciałbyś, żeby tak
        nie
        > było?
        > Naprawdę posiadamy tylko to, co mamy w sobie. (Albert Jacguard)

BRAWO!!!!! Oto mądra i prawdziwie ludzka wypowiedź!!! Prawdziwy wymiar
        człowieczeństwa !!!!
        • pandada Re: Naprawdę posiadamy tylko to, co mamy w sobie. 21.11.05, 21:51
          Niby można i tak pisać. Szczerze i zaprawdę o ważnych rzeczach.

Ja chciałem porozmawiać na poziomie dsykursu finansowego z tymi, którzy ubóstwili pieniądz i zapomnieli, że gospodarka jest dla ludzi, a nie ludzie dla gospodarki.

Ale to oczywuste, że ja9930 lepiej się do tego zabrał - prosto z mostu.
    • p26 Re: Ile będzie wynosił ten zasiłek????? 21.11.05, 14:30
      Mam nadzieje że gdzieś około tysiąca. Zarabiam trochę więcej ale i tak będzie
      mi się opłacało zwolnić, brać za friko tysiaka i dorobić na czarno.
      Pozdro
      • gklej Re: Ile będzie wynosił ten zasiłek????? 21.11.05, 14:33
        nie każdy jest taki sprytny jak Ty.
        • pablopic Re: Ile będzie wynosił ten zasiłek????? 21.11.05, 14:39
          gklej napisała:

> nie każdy jest taki sprytny jak Ty.

pewnie znajdzie się jakieś 5% uczciwych/głupich (niepotrzebne skreślić) którzy
          z tego nie skorzystają...
          • pandada Re: Ile będzie wynosił ten zasiłek????? 21.11.05, 21:54
            karać za pracę na czarno dotkliwie.
    • mikka535 nie!!! 21.11.05, 14:40
      dlaczego mam pracować na bandę pasożytów, którzy nie muszą podejmować pracy, bo
      lepper chce zagwarantować im życie za friko? przecież to od nas, ludzi
      płacących podatki ściągane będą niebotyczne kwoty na utrzymanie leni, obiboków!
      co, rodzinie leppera odechciało się pracować i usiłują się ustawić?
      • gklej Re: nie!!! 21.11.05, 14:41
        to daj im pracę.
        • pablopic Re: nie!!! 21.11.05, 14:59
          gklej napisała:

> to daj im pracę.

obudź się idiotko, oni pracują tyle że na czarno...
          • zazwyczaj Re: nie!!! 21.11.05, 15:06
            niech sobie sami znajda

co to znaczy "daj" ?
            praca jest tylko trzeba o nia troche powalczyc

"daj" - komuna smierdzi na 100 kilometrow
            • gklej Re: nie!!! 21.11.05, 16:00
              pracowałam 34 lata, mam zasłużoną emeryturę, nie jestem idiotką.
              Wychowałam dwóch synów, wykształciłam.
              Jeden wyjechał na stałę do Anglii drugi, pracuje za grosze w Polsce za 1100,-

• gklej Re: nie!!! 21.11.05, 15:48
            nie każdy pracuje na czarno, bo żadnej nie ma pracy, małe przypadki.
            • piernikjeden Re: nie!!! 21.11.05, 16:07
              Organ kontrolny w kwestii pracy na czarno to my mamy nazywa się Państwowa Inspekcja Pracy, a więc panowie do roboty dlaczego obywatele na czarno pracują. Nowa władza ustawodawcza powinna zmobilizować urzędników no i może wprowadzić większe kary za zatrudnianie na czarno 20.000 i po sprawie.
    • gringi Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 14:46
      zyje sie zbyt krotko Lepper ma racje
      co mnie tam obchodzi co bedzie z tym krajem jak mnie juz nie bedzie
      najwazniejsze zeby micha byla pelna poki zyje
      • gklej Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 15:55
        zgadzam sie z Tobą w 100%
    • piernikjeden Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 14:50
      Pisze to dla wszystkich którzy myślą, że problem zasiłków to strata pieniędzy z budżetu. Ludzie zrozumcie powszechne zasiłki dla bezrobotnych, to jedyny sposób zmobilizowania państwa do zapobiegania bezrobociu. Innego sposobu nie ma państwo musi ponosić konsekwencje za brak działania. Skoro osoba bezrobotna zapisuje się do pośredniaka to powinien on, skutecznie szukać pracy dla takiej osoby. Tymczasem wygląda to tak, że co prawda urzędy są, ale kompletnie nic nie robią. One dają prace ale urzędnikom. Co do dokładania bogatszych i paradniejszych do tych słabszych, to niestety tak to działa innej drogi nie ma. Chcecie bać się wyjść na ulice za parę lat. Wracać do okradzionych mieszkań, narzekać na złodziejstwo niestety za spokój trzeba zapłacić pomijając humanitaryzm. Każdy gada o wędkach zamiast ryb a co ma nam do zaoferowania nasze kochane państwo, prace na czarno za 600zł po 14 godzin dziennie. :(
      • ivergon za 20-30 lat liberali debile będą dostawać w dupę 21.11.05, 14:58
        piernikjeden napisał:

> Pisze to dla wszystkich którzy myślą, że problem zasiłków to strata pieniędzy z
        > budżetu. Ludzie zrozumcie powszechne zasiłki dla bezrobotnych, to jedyny sposó
        > b zmobilizowania państwa do zapobiegania bezrobociu. Innego sposobu nie ma pańs
        > two musi ponosić konsekwencje za brak działania.

To te jest ważne ale ważniejsze, że jak ludzie nie beda mieli zagwarantowanych
        minimalnych dochodów, to nie będą się rozmnażac i za 20-30 lat liberali debile
        będą dostawać w dupę od arabów których sobie do roboty sprowadzą, bo przy tej
        polityce to za 20-30 rdzennych Polaków będzie w polsce ze 20 milionów.
        • zirby Re: za 20-30 lat liberali debile będą dostawać w 21.11.05, 15:04
          Zaraz, przecież według twego wytrysku elokwencji, tłuku niedouczony, roboty nie
          ma juz teraz. No wiec do jakiej roboty maja byc sprowadzenie arabowie, kiedy te
          nieroby i bezrobotne pasozyty w końcu wymrą? Od ich wymarcia roboty przybędzie?
          No to niech wymierają, wuj z nimi. Logiki sie matole poducz choć odrobinkę, bo
          powtarzanie sloganów o tym jacy to liberałowie głupi tylko obnaża twoją głupotę.
          • ivergon Re: za 20-30 lat liberali debile będą dostawać w 21.11.05, 15:55
            zirby napisał:

> Zaraz, przecież według twego wytrysku elokwencji, tłuku niedouczony, roboty nie
            >
            > ma juz teraz. No wiec do jakiej roboty maja byc sprowadzenie arabowie, kiedy te
            >
            > nieroby i bezrobotne pasozyty w końcu wymrą?

No debilku liberalny za 10 lat 20 liberalnych rzunduf będzie tu dobrobyt jak BRD tylko tak jak w BRD nie bedzie komu na emertuf zapi...dalać, import siły roboczej której nie trzaba urodzić, kształcić wychować itd. jest z liberalnego punktu widzenia gienialny, bo to drenaż prawie kolonialny biednych arabuf, i tu suprizza arabowie palą przemiesica metropli dobrobytu;))))
    • camel_3d a co to znaczy?? 21.11.05, 14:54
      >który nie z własnej winy nie może podjąć pracy,

pod to mozna podciagnac wszytsko...
      • gklej Re: a co to znaczy?? 21.11.05, 16:05
        dajcie ludziom zasiłki
      • pandada Re: a co to znaczy?? 21.11.05, 21:57
        To jest sformułowanie wstępne. W projekcie ustawy z pewnością będą określone przypadki w sposób bardziej jednoznaczny.
    • piernikjeden Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 21.11.05, 16:59
      I tak nie wejdzie to w życie bo osoby które doradzają rządowi nie bywają bezrobotnymi a nawet jeśli to z jednej zaoszczędzonej pensji przeżyją 2 lata zwykłego szaraka. Więc o czym my w ogóle gadamy. Pamiętacie jak posłowie bawili się w przetrwanie za bodajże 700zł w TV. Ludzie mają takie sumy na 2 osoby i czynsz. A oni się wyśmiewają z przeciętnego obywatela.
      • gklej Re: Samoobrona: powszechne zasiłki dla bezrobotny 22.11.05, 19:45
        masz racje, nasze pisanie nic nie pomoże, nic ludzie bezrobotni nie wskurają,
        Rząd nie lubi ludzi biednych i bezrobotnych, gardzi nimi.
        Mi się chce płakać.
        Miałam nadzieję,że po wyborach cos się zmieni, ale widzę,że niestety nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka