Dodaj do ulubionych

Procesu "łowców skór" ciąg dalszy

24.11.05, 08:21
bravo Panie sędzio!! a odnośnie wypowiedzi pana radziwiłła - nic dodać, nic
ująć..... nauka "etyki lekarskiej" zaczyna się jeszcze przed rozpoczęciem
studiów, na studiach zdobywa się kolejne szczeble wtajemniczenia, a jaki jest
koniec (niestety, nie wszystkich), to widać w tym artykule...
Obserwuj wątek
    • grafpit DOŻYWOCIE WSZYSTKIM, BEZ PRAWA ŁASKI 24.11.05, 08:47
      A cele wytapetować zdjęciami tych których zabili. Kanalie.
      • kattarinna Re: DOŻYWOCIE WSZYSTKIM, BEZ PRAWA ŁASKI 24.11.05, 09:07
        Popieram, powinni zaplacic za to co zrobili... swtraszne do czego popycha ludzi
        chciwosc:(
      • aelithe Re: DOŻYWOCIE WSZYSTKIM, BEZ PRAWA ŁASKI 24.11.05, 09:37
        wiesz, ale tu nie mówisię nic o zabijaniu, tlyko o przyjmowaniu niezbroninych
        przez prawo gratyfikacji z zakładów pogrzebowych.
        Owszem morderców trzeba karać, ale nie osoby nie łamiące prawa.
        • pacal2 mówisz dokładnie to samo co ten lekarz w sądzie 24.11.05, 13:43
          I też unikasz słowa "łapówka". Dlaczego?

A ja Ci odpowiem dokładnie tak jak odpowiedział sędzia:
          Zastanawia mnie jak bardzo się przykłada do ratowania życia ktoś kto nie ma
          skrupułów żeby miesięcznie za informacje o zgonach wziąć 10x więcej niż
          miesięczna pensja w szpitalu.

I dlaczego tacy ludzie jeszcze pracują w szpitalach, podczas gdy na ich miejsce
          czekają dziesiątki chętnych.

> Owszem morderców trzeba karać, ale nie osoby nie łamiące prawa.
          Zachodzi tu typowy konflikt interesów. Na tak odpowiedzialnym stanowisku nie
          może pracować osoba dla której nie stanowi to problemu.
          Jesteś ślepy, czy tylko udajesz że tego nie dostrzegasz?

Ludzi którym się udowodni choćby wiedzę o tym procederze i niepoinformowanie
          przełożonych/policji powinno się zwalniać natychmiastowo z pogotowia z wilczym
          biletem (bądźmy hojni, nie działajmy wstecz, ale od teraz).
          • lasart Re: mówisz dokładnie to samo co ten lekarz w sądz 24.11.05, 14:17
            Zaraz znajdzie się stado baranów,którzy powiedzą ,że 99,3%lekarzy jest uczciwa.
            Podać ich nazwiska ( lekarzy z pogotowia łódzkiego ) do publicznej wiadomości.
            Jeżeli szef prywatnej kliniki,dyrektor szpitala utzrzymywanego przez Samorząd,
            nie widzą nic zdrożnego żeby zatrudniać tych specjalistów vide-ortopeda to ich
            sprawa.Następna sprawa to Urząd Skarbowy
            1.Czy już ruszyły postępowania w sprawach podatkowych wśród łapowników?
            2.Czy na poczet przyszłych kar zablokowano oskarzonym możliwośc
            wyprowadzania "swojego z trudem zarobionego nekro-majątku"
            3.Czy "lekarze" załatwili sobie darowizny od znajomych i rodziny
            na pokrycie swoich wydatków.
            4.Specjaliście ortopedzie życzę aby jego córeczkę woziło "garbarskie"( od skóry)
            Pogotowie
          • veritas oblicze braci lekarskiej w Polsce. 24.11.05, 15:50
            >Dlaczego?
            Moze dlatego, ze aelithe sam jest lekarzem.
            Na marginesie: swego czasu bronil lekarza, ktory nie zbadal pacjentki. Zdaniem
            aelithe pacjentka nie miala prawa do badania, bo rzecz dziala sie w panstwowym
            szpitalu i nie zaplacila.

Oto oblicze braci lekarskiej w Polsce.
            ------------------------------
            Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej.
            • ironlord Re: oblicze braci lekarskiej w Polsce. 24.11.05, 18:15
              Niestety lekarze to najgorsza grupa zawodowa i wyjatkowo specyficzna. Bedą się
              bronić wzajemnie nawet jeśli pomordowali by pół kraju. Jestem za dożywotnim
              zabieraniem uprawnień lekarskich i to przez sądy cywilne, a nie przez jakies
              pieprzone rady lekarskie, gdzie układziki są aż huczy. Jak straci połowa
              lekarzy prace to przynajmniej nikogo więcej nie wyślą na tamten świat nie
              okaleczą i nie zniszczą życia.
              • jasiubleep USPOKOJ SIE 24.11.05, 18:57
                Powoli. Juz lekarzy zaczyna brakowac, to znaczy tych z doswiadczeniem i
                specjalizacja. Wkrotce pozostane same dzieci swiezo po studiach i ci, ktorzy
                nigdzie poza Polska nie znajda pracy.

Zgadzam sie z komentarzami, ze Izby Lekarskie nie wypelniaja swoich obowiazkow,
                bo powinny lekarzy niezdolnych z roznych wzgledow do praktykowania medycyny,
                pozbawiac prawa wykonywania zawodu lekarza.
          • aelithe Re: mówisz dokładnie to samo co ten lekarz w sądz 26.11.05, 21:42
            Łapówkę wręcza w celu uzyskania korzyści. Jest to działanie zabronione prawem.
            Przyjęcie wynagrodzenia za udzielenie informacji o zgonie można rozpatrywać w
            katagoriacj etyki zawodowej, ale nie jest to przestępstwo ujęte w KK.
            Na posady w szpitalach nie czeka wielu ludzi. Czekają młodzi niewykształceni
            lekarze, natomiast jest bardzo duży brak wyjkształconych specjalistów, masowo
            opuszczających Polskę.
            Pogotowie ma samo prawo ksztaltowac politykę personalną. Sęk w tym, że
            większosć lekarzy z doświdczeniem odeszła z pogotowia.
            Pozostają nieudacznicy, narkomani i rosjanie. Ci czasem mają największe
            kompetencje.
            • elan76 Re: mówisz dokładnie to samo co ten lekarz w sądz 02.12.05, 11:36
              aelithe.blox.pl/html
        • jacenciak Re: DOŻYWOCIE WSZYSTKIM, BEZ PRAWA ŁASKI 24.11.05, 14:32
          Same gratyfikacje nie są zabronione - to fakt. Są "tylko" nieetyczne (dla
          lekarzy to i tak pestka - etyka? co to jest ?!?).
          A przy okazji - skoro lekarz wziął, to mam wrażenie, że powinien je wykazać w
          PIT i zapłacić podatek. (trudne słowo - zwłaszcza dla konowałów) ? Miał jakąś
          umowę z Zakładem ? Tam też przydałaby się kontrola skarbowa. Nie chrzań więc o
          prawie bo i tak zostało złamane!
        • elan76 Re: DOŻYWOCIE WSZYSTKIM, BEZ PRAWA ŁASKI 02.12.05, 11:36
          aelithe.blox.pl/html
    • i4y Reakcje lekarzy 24.11.05, 09:05
      Tuż po wybuchu afery mój kolega, młody i pracowity lekarz przekonywał mnie że to
      denta sprawa. Że pavulon kradli sanitariusze i sprzedawali weterynarzom do
      usypiania psów. Że on nigdy nie uwierzy że lekarz może zabić pacjenta... I mam
      nadzieję że wierzył w to głęboko bo jak tu przynależeć do cechu mając 30 lat gdy
      okazuje się że to cech katów. I pewnie dalej wierzy że to spisek - nikt normalny
      bez oporów nie jest w stanie spokojnie przyznać że prawda jest tak brutalna.
      W innej sytuacji jest Wielki Mistrz Radziwił! Nikt mnie nie przekona że zostaje
      się szefem takiej organizacji i że się jest jak dziecko we mgle! Ta grupowa
      solidarność zabijająca i intelekt i elementarną uczciwość jest chora! I chyba
      wreszcie nadszedł czas aby z tym coś wreszcie zrobić? Nie wiem co bo mnie się to
      wszystko nie mieści w głowie! Ta gangrena wymagałaby chyba całkowitej wymiany
      środowiska na wzór denazyfikacji! To mocne słowa ale tam gdzie takie pojęcia jak
      "powołanie" czy "etyka" są uważane za bełkot durnia, a misją jest nachapanie się
      kasy za wszelką cenę - nie ma miejsca na pieszczoty!
      • aelithe Re: Reakcje lekarzy 24.11.05, 09:41
        Oczywiście jestem za. Po pierwsze jeśli wszystkich lekarzy w Polsce pozbawisz
        od zaraz prawa wykonywania zawodu, to na ich nastęców będziesz musiał poczekac
        10 lat. ( licząc od ukonczenia studiów). Większość lekarzy otrzyma od razu
        zatrudnienie w przygranicznych lecznicach, a Polaken będzie musiał zapłacić za
        leczenie zgodnie z taryfą.
        • ironlord Re: Reakcje lekarzy 24.11.05, 18:21
          Kto mówi o wszystkich ??? Jeśli jesteś złym lekarzem, bierzesz łapówy to nie
          masz prawa leczyć ludzi. Koniec i juz. Nie nadajesz sie do zawodu. Nie wierze
          w to żeby wszyscy byli takimi beznadziejnymi przypadkami, więc nie gadaj tutaj
          o takich ekstremalnych wariantach. Poza tym Ci którzy zostaną pozbawieni
          wykonywania zawodu to mogą dla mnie nawet to timbuktu jechać byle nie leczyli
          nas, ludzi którzy liczą na pomoc specjalisty, a nie mordercy, lapówkarza
          paproka, ktory nawet nie potrafi sie przyznac do bledu.
        • elan76 Re: Reakcje lekarzy 02.12.05, 11:36
          aelithe.blox.pl/html
      • robodoc Re: Reakcje lekarzy 24.11.05, 10:01
        Rzeczywiście mocne słowa i nieprzemyślane.Od czterdziestu lat jestem
        lekarzem.Znam Srodowisko.Sa wśród nas kanalie,ale ogromna,naprawdę ogromna
        większość to ludzie oddani pacjentom iswojej pracy, a że sfrustrowani, no cóż
        jeżeli ratowanie największego dobra / hasła/jakim jest życie i zdrowie wycenia
        się na poziomie pomocy kuchennej,to inaczej być nie może.Trzeba mieć naprawdę
        mocny charakter żeby nie ulegać pokusom.Pracowałem także kiedyś w
        pogotowiu,praca straszna!tym bardziej że niektórzy byle jak przeszkoleni
        sanitariusze to byli zwykli kryminaliści.Wydawałoby się że dzisiaj jest lepiej
        ale chyba nie. Sądy Pana sędziego ,że młodzi ZDOLNI ludzie pchają się na
        studia medyczne tylko po to aby w przyszłości brać łapówki,., wystawiają
        świadectwo Panu sędziemu,co on może wiedzieć o satysfakcji chirurga któremu
        udało się zaszyć ranę serca i uratowć chorego.Wszystkim życzę zdrowia !
        • madzad Re: Reakcje lekarzy 24.11.05, 15:01
          Cóż, pwinszować wiary w srodowisko, ;) otarłem sie w życiu głęboko o dwie
          korporacje, medyczną i prawniczą, i tak załatwienie łózka w klinice AM to
          średnio 2 tys PLN, opieka lekarza - 2-3 tys pLN, salowa 400 PLN (dane z roku
          99, a i wtedy nawet nie mamy pewnosci ze naprawde walczą o nasze zycie, co zaś
          sie tyczy korporacji prawniczej - srednio za prowadzenie sprawy biorą nascie
          tysięcy (na fakturę) ale juz kazdy wyjazd na sprawę kosztuje nie mniej niz 1500
          PLN, i te pieniadze juz nigdzie nie sa ewidencjonowane. Mysle że urząd skarbowy
          winien zmienić taktyke działania. Idą na łatwizne i gola uczciwych i ..
          głupich, ze przyznali sie do dochodów, nikogo nie interesuje ze inny delikwent
          wykazuje dochody minimalne a np buduje dom o wartosci kilkuset tysiecy.
          Taki ... swojski klimat, Giertych w sejmie martwi się o nadmierna imigrację,
          powinien natomiast zrobić cos by najbardziej aktywne jednostki nie uciekały z
          kraju, rozumiem ze to jest .. IV Rzeczpospolita, morderców, złodziei i ..
          populistów i ... idiotów
        • ewasar Re: Reakcje lekarzy 24.11.05, 16:00
          Pracowałem także kiedyś w
          > pogotowiu,praca straszna!tym bardziej że niektórzy byle jak przeszkoleni
          > sanitariusze to byli zwykli kryminaliści.Wydawałoby się że dzisiaj jest lepiej
          >
          > ale chyba nie.
          Tego też nie powinno się pisać -w pogotowiu pracuje juz prawie 20 lat ,żaden z
          dawnych sanitariuszy gdzie pracowałam nie był kryminalistą , zdarzyło sie ze
          ktoś dokonał przestepstwa (1 na całe pogotowie był sadzony za morderstwo) ale
          nawet na palcach jednej ręki nie policzy się pozotałych.
          Obecnie w PR pracują tylko ratownicy medyczni po szkole ratowniczej lub studium
          -to uczciwi i naporawde kompetentni pracownicy bardzo zaangazowani w pracę i
          fachową pomoc.
        • kocis1 Re: Reakcje lekarzy 24.11.05, 16:58
          Ach - a wiec to ci sanitariusze - kryminalisci ... A ja - durny leb osmielilem
          sie myslec ze to moze lekarze .... wybaczyc raczcie szlachetni panowie ...
        • ironlord Re: Reakcje lekarzy 24.11.05, 18:23
          Zgadzam się że są ludzie którzy są oddani pracy i są świetnymi lekarzami.
          Chodzi jedynie o usunięcie tych którzy zagrażają zdrowiu i życiu pacjentów.
          Samo to że pracują jako lekarze jest narażeniem zdrowia i życia.
      • i4y Re: Reakcje lekarzy 24.11.05, 10:32
        Odpowiedziało mi dwie osoby i obie albo niezrozumiały albo udają że nierozumieją
        tego co napisałem.
        Mój głos to głos rozpaczy pacjenta który stracił całkowicie zaufanie do
        środowiska medycznego! Znam się trochę na retoryce i wiem że z każdej wypowiedzi
        można zrobić pośmiewisko albo przekręcić jej intencje... Można też dla każdej
        kanali znaleźć tysiąc, milion wytłumaczeń! Co dzień robi to miliony prawników na
        świecie... Ale czy naprawdę niedostrzegacie, że tu już nie o ilość chodzi tylko
        o jakość? O tym właśnie pisałem. To środowisko lakarskie samo musi chcieć
        osuszyć to bagno... ale najpierw niestety trzeba uznać że ono istnieje! A wy
        pokazujecie że są na nim liczne wyspy, że jak osuszymy to komary wyzdychają i
        czaple odlecą... Po raz kolejny przekonuje się że dyskusja ze środowiskiem
        medycznym to rzucanie grochem o ścianę. Ale w ten sposób pozbawiacie się
        solidarności swoich pacjentów nawet tam gdzie macie racje. Ja w każdym razie
        żadnego protestu w sprawie służby zdrowia już nie podpisze. I nie straszcie mnie
        że zaczną mnie leczyć Ukraińcy!
        • joasia-24 Re: Reakcje lekarzy 24.11.05, 11:44
          Może za dużo szmatławej prasy i ogłupiającej TV?
      • lmblmb Sto lat minie zanim... 24.11.05, 14:33
        "To mocne słowa ale tam gdzie takie pojęcia jak "powołanie" [...] są uważane za
        bełkot idioty*)"

Sto lat minie zanim w Polsce zrozumie się, że to _jest_ bełkot idioty. Wystarczy
        zajrzeć do elementarnego podręcznika psychologii, żeby dowiedzieć się jakimi
        impulsami/zachętami kieruje się człowiek. Dopóki będziemy wierzyć, że są
        frajerzy gotowi pracować za powołanie, a nie dla przyjemności otrzymywania
        grubych pieniędzy, dopóki takie sytuacje będą się zdarzać. I nie mówię tylko o
        lekarzach. Co do etyki - ilu Polaków wierzy, że są równi i równiejsi, że dla
        tych drugich można robić wyjątki? Móżna ciągnąć.

*) pozwoliłem sobie przetłumaczyć na polski
        • meerkat1 To pewnie lekarze z grupy Zarkawiego! ;-( n/t 24.11.05, 14:36
      • chips8 Re: Reakcje lekarzy 24.11.05, 15:21
        Trudno o mądrzejszą i bardziej celną wypowiedź
    • lortea Patrzcie ludzie co to się orobiło po zwycięstwie 24.11.05, 09:39
      PIS-u. Sędziowie wreszcie mówią ludzkim i zrozumiałym głosem.
      Brawa dla tego sędziego!!
      • mk72 Re: Patrzcie ludzie co to się orobiło po zwycięst 24.11.05, 14:16
        Moim zdaniem, jednak sędzia przesadził. Nie powinien ujawniać swojego
        emocjonalnego stosunku do sprawy. Może to budzić wątpliwości co do jego
        bezstronności.
        MK
        PS Jestem prawnikiem, nie lekarzem.
        • gulaga7 I ty prostaczku jestes sedzia? 24.11.05, 15:04
          Nie tyle sedzia przesadzil-co jest zwyklym bucem! Dla mnie to taki Freisler z
          gory majacy wyrobiony poglad zgodny ze wskazowkami wladzy tj.
          Goebbelsa/Michnikoidow. Dwaj ciecie z GW nadal ida w zaparte iz lekarze
          mordowali pacjentow dla pieniedzy(paliwo nosne dzieki ktoremu wzrosla
          popularnosc ich wypocin).Mimo braku jakichkolwiek dowwodow na to ,probuja na
          chama zgluszyc glosy rozsadnych ludzi oceniajacych fakty.Rozwijaja watki
          zastepcze probujac ukryc istote swojej manipulacji.Czytajac wypowiedzi wielu
          internautow mozna stwierdzic iz odniesli pewien sukces.Mamy bowiem w Polsce
          sporo ludzi potrafiacych czytac-lecz juz nie potrafiacych zrozumiec co
          przeczytali.To typowy produkt PRL-podobnie z reszta jak zdziczali lodzcy
          sanitariusze i pogrzebowcy.Na konic maly quiz:pracujesz w pogotowiu
          za,powiedzmy 1000 zl/mc jako kierowca karetki.Firmy pogrzebowe bija sie na
          twoich oczach o informacje o zgonach.Probuja sie licytowac w walce o twoje
          wzgledy-proszac jedynie o telefon-masz podac tylko adres pod ktorym zmarla
          wlasnie osoba.Za wykonanie kilku takich telefonow ze swej komorki -zrabiasz 5
          do 10 razy wiecej w miesiacu.Masz szanse ze wyprowadzisz sie z zona i dziecmi
          od tesciow!Ilu z was odmowiloby-szczerze!!! Ja pare lat zyje i znam polska
          mentalnosc-greke daje sobie uciac ,ze ci co naqjglosniej tu na forum gardluja
          pierwsi byliby chetni do takiego procederu!!!
          • jacenciak A kim ty jesteś ?!?!?! 24.11.05, 15:50
            Sądząc z tonu i treści twojej wypowiedzi, pewnie lekarzem albo to po prostu
            prowokacja.
            O procederze handlu informacjami o zwłokach wiedziano w Łodzi od dawna - na
            długo przed GW. Wówczas prokuratura nie zrobiła nic. Dopiero nagłośnienie - a
            nie wymyślenie jak prawie insynuujesz - afery spowodowało reakcję organów
            ścigania. Co ty bredzisz o braku dowodów, skoro są zeznania tych którzy
            mordowali?!?! A może po prostu, (jak moja eks, obecnie lekarz, choć kombinowała
            jak się dało) nie załapałaś się na praktyki do pogotowia ?!? i próbujesz zrobić
            to teraz broniąc tych zwyrodnialców ?!?
            Masz rację z jednym - pokusa łatwego zarobku jest bardzo silna.Nie
            usprawiedliwia jednak mordowania ludzi, ani wybierania między umierającym a
            martwym i jazdy do martwego!
            I na koniec - zarzucasz GW manipulację - pokaz mi ją proszę. Pamiętając przy
            okazji, że dziennikarz obowiązek obiektywnego przestawienia faktów, ale taż ma
            absolutne prawo do wygłaszania swojego do nich stosunku.
    • gutek.gutek In to the sun , loking outside the window 24.11.05, 10:37
    • skorrrpion Chcę poznać twarze i nazwiska tych bandytów!!!!!!! 24.11.05, 10:58
    • joasia-24 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 11:49
      To jest tzw. "bezstronność" sędziego. Chyba startował na medycynę i nie dostał
      się. Egzaminy są bardzo trudne. Mnie się nie udało ale nie mam żalu i
      kompleksów z tego powodu.
      • wylkot Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 13:37
        joasia-24 napisała:

> To jest tzw. "bezstronność" sędziego. Chyba startował na medycynę i nie
        dostał
        > się. Egzaminy są bardzo trudne. Mnie się nie udało ale nie mam żalu i
        > kompleksów z tego powodu.

Ty głupia babo. Konstanty Radziwiłł to zwykła świnia, jak i zdecydowana
        większość lekarzy. A sędziemu, to nawet do nawet dp pięt nie dorastają.
        • pacal2 Co rozumiesz pod pojęciem braku bezstronności? 24.11.05, 13:55
          To, że sędzia wyartykułował, że nie przekonują go bzdurne tłumaczenia lekarza i
          że dla tegoż lekarza normą jest to, co się znakomitej większości porządnych
          ludzi w ogóle nie mieści w głowach?

Brak bezstronności dostrzegam raczej u ciebie, szczególnie gdy widzę że dosyć
          rozsądny komentarz i4y skomentowałaś jednym obraźliwym zdaniem, nie odnosząc się
          do żadnego ze słusznych zarzutów wobec środowiska lekarskiego.

> Chyba startował na medycynę i nie dostał się. Egzaminy są bardzo trudne.
          Hahaha to ci się wic udał - po prostu uśmiałem się do łez...
          Myślę że skoro został sędzią to prawdopodobnie medycyną sobie głowy nie
          zawracał ani przez chwilę, tak że trafiłaś kulą w płot.

> Mnie się nie udało ale nie mam żalu i kompleksów z tego powodu.
          Też mi powód do chwały...
          • pacal2 to było do joasia-24 n/t 24.11.05, 13:57
    • wylkot Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 13:58
      joasia-24 napisała:

> A pan jesteś cham, impertynent i ewent. w d.. je...ny!

Te pierwsze dwa, to może, a resztę, wraz z głupotą zostawiam pani.
    • hania37 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 14:09
      Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i mimo,że jestem od kilkunastu lat
      lekarzem,muszę się zgodzić z większością wypowiedzi potępiających środowisko
      lekarskie.Wcale nie dlatego,że jest ono takie całkowicie zdegenerowane,bo to
      nieprawda.Większość lekarzy jest szczerze oddana swojej pracy i swoim
      pacjentom.Ale na obraz całego środowiska rzucają cień ci,o których na codzień
      pisze prasa i TV.I właśnie przez ich pryzmat społeczeństwo widzi całe
      środowisko.Ci,którzy piszą,że wina leży po naszej stronie mają całkowitą
      rację.Dopóki przymykamy oczy na postępowanie kolegów,którzy etykę lekarską
      uważają za, delikatnie mówiąc, przeżytek,dopóty tak właśnie będziemy
      oceniani.Tzw.solidarność zawodowa to samobójczy gol,który większość z nas
      przynajmniej raz w życiu sama sobie strzeliła(przyznaję,że i mi się to
      zdarzyło) z różnych pobudek.Słabym usprawiedliwieniem jest strach przed
      ostracyzmem ze strony środowiska.Każdy z nas chce spokojnie pracować,ale to nie
      jest powód do pokrętnych tłumaczeń i do zgody na to,co w rzeczywistości razi
      większość lekarzy.
      • monisia98 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 14:26
        szkoda słow - teraz lekarzyna robi specjalizacje ortopedia zeby dalej ludzi
        wykanczac chyba? A co wstyd go dopiero ogarnol wtedy jak pewnie corke w szkole
        oszkalowali ze ma ojca morderce - biedny nie wiedzial za co dostaje pieniadze -
        za friko nie ma nic a tym bardziej w polsce fajnie teraz glupiego udawac....
        • joasia-24 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 14:28
          Taka głupia jesteś czy tylko udajesz?
          • krzys23-1986 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 14:45
            gość powinien pujść do więzienia na baaardzo długo!!!!
          • marakuja1 a Ty ? 24.11.05, 16:12
            Taka głupia jesteś czy tylko udajesz?
            • joasia-24 Re: a Ty ? 24.11.05, 16:45
              :) Mogę się obrazić TYLKO na kogoś mądrzejszego od siebie.:)
              Zdrowia życzę, psychicznego.
              • monisia98 Re: a Ty ? 24.11.05, 16:48
                widac ze ci go brakuje......
                • joasia-24 Re: a Ty ? 24.11.05, 16:49
                  Zabolało? Kompleksiki mamy?
                  • monisia98 Re: a Ty ? 24.11.05, 17:16
                    szkoda tracic czasu na tak glupie babsko jak ty - lepiej idz do swoich kolesi
                    lekarzy niech cie nakarmia pavulonem i juz nie bedziesz takich bzdur
                    wypisywala na forum- bez odbioru chyba ze za swiatow
        • 44.1khz Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 16:47
          Dlaczego ortopedię?
          Ano dlatego, że podobno jest to jedna z bardziej dochodowych dziedzin medycyny.
          Ot dlaczego.
    • jacenciak Oby tylko ten sędzia nie zachorował... 24.11.05, 14:24
      ... bo przy takim Jego nastawieniu i znając solidarność konowałów, karetka nie
      przyjedzie do niego aby ratować. POPIERAM GO! I jestem przekonany, że łódzka
      prokuratura jeszcze przed "GW" wiedziała o handlu informacjami o zgonch.
    • maadzik3 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 14:50
      Brawo dla sedziego ktory korzysta z prerogatyw prawa. Proces karny nie jest
      kontradyktoryjny i musi byc ukierunkowany na prawde materialna a nie formalna i
      w tym procesie sad o tym pamieta. Dziekuje.
      Magda
      • maadzik3 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 15:00
        Aha, co do opinii sedziego - do roli sadu nalezy uznanie ktorym swiadkom dac
        wiare - wobec calosci materialu dowodowego, a ktorym nie i dlaczego. To m. in.
        pisze sie w uzasadnieniu, wiec fakt ze przy koncu procesu sedzia zauwaza ze sie
        zeznania swiadka kupy nie trzymaja to nic nadzwyczajnego.
        Co do sprzedazy pavulonu weterynarzom - wiekszosc (a znam wielu) uwaza to za
        wyjatkowo bestialski sposob usypiania chorych zwierzat i stosuje zupeeelnie inne
        srodki. I po wieloletniej chorobie mojej psicy (z jazda na biopsje, klinika,
        leczeniem farmakologicznym i kroplowkami mimo nieuleczalnej choroby, oraz z
        dbaniem o jej komfort, w tym psychiczny przy badaniach) moge powiedziec ze
        obysmy mieli takich lekarzy jak mamy weterynarzy (nie zebym nie spotkala
        naprawde wspanialych lekarzy - spotkalam, ale weterynarzy jakosi wiecej).
        M.
        • gulaga7 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 15:11
          to proste-weterynaria jest prywatna.Reszta jest juz tylko prosta
          konsekwencja.Oszusci i konowaly odpadaja bo ludzie nie chca u takich leczyc
          swoich zwierzat.Proste??
          • pitbul48 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 15:16
            PAWULONEM ich
    • monisia98 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 15:06
      co tak bronisz goscia i na wszystkich napadasz moze sama pracowalas w tym
      pogotowiu i ludzi mordowałaś ? Brał w łape dorabiając sie na ludzkim
      nieszczesciu jak przysłowie mówi : "nie zbudujesz szczescia na cudzym
      nieszczęściu" i musi za to odpowiedziec lekarzyna za trzy piędziesiąt!!!!
      • monisia98 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 15:07
        to dotyczy pani joasi-24
      • joasia-24 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 15:19
        Jednak nie udajesz.
    • joasia-24 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 15:23
      Tylko dziwię się GW,że nie napisała,iż wszyscy podejrzani należą lub
      sympatyzują z PiS. Patora, Stelmasiak do roboty!
    • zbud-2 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 15:30
      Jak to powiedział Radziwiłł to niech znieni szybko nazwisko i
      wstydu rodzinie nie przynosi.Proponowałbym - hrabia Pavulon
    • wilhelm4 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 15:46
      Niby sedzia ma racje, oczywiscie,
      bo straszne i jasne i fakt.

Ale sposób, ton, retoryka itp. bardzo pachnie
      tzw.Schauprozeß`em - "sedziowie" stalina i adolfa
      pozdrawiaja.

Przestepstwo mnie przeraza.
      Ale forma procesu podobnie.....
      • wbial Re: TO PROSTE!!!! 24.11.05, 17:03
      • wbial Re: TO Proste 24.11.05, 17:11
        Wystarczy policzyć ilość zgonów w okresie działalności Łowców skur...
        w porównaniu do analogicznego z innymi dużymi miastami.
        Jesli wszyscy BRALI to (wg. GW i sędziego) ergo wszyscy ZABIJALI
        Wyjdzie nam przeogromny wrost zgonów
        i tyle.
        Ale myślę ,że to nie leży w interesie GW i innych ...
        P.s. Z całego serca życzę podobnej śmierci tym którzy podawali pavulon żywym w
        celu ich zamordowania.
    • umghhh Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 17:36
      To ze lekarze biora zdaje sie normalne. To ze biora za zwloki wydaje sie nam
      teraz odrazajce. Czy rownie odrazajace wydaje nam sie to ze ginekolodzy
      odmawiaja legalnego usuniecia ciazy ze wzgledow moralnych aby wyciagnac reke po
      piedniadze w e wlasnym gabinecie?
      W wiekszosci krajow w ktorych mieszkalem dotychczas sluzba zdrowia ma powazne
      mankamenty ale poziom hipokryzji i zdziczenia (niektorych) lekarzy a w
      szczegolnosci to ze popieraja to zdziczenie zrzeszenia lekarskie to sa rzeczy
      szokujace.

//
    • kubajaw Brawo sędzia! no i...prywatyzujmy służbe zdrowia! 24.11.05, 17:38
      Brawa dla Sedziego! Dobrze, ktos powiedzial do sluchu temu lekarzowi. Mam
      wrazenie, ze swiadek nalezy do ludzi ktorzy jak ogladaja wiadomosci to psiocza
      na zlodziei politykow, na bandytow w stylu gangsterow z Pruszkowa, a potem
      spokojnie ida do pracy i biora lapowki. Przylapani na przestepstwie domagaja
      sie potem lagodnego traktowania, bo z dobrego domu, bo lekarz, bo ma dzieci...
      To juz predzej mozna gangsterow lepiej traktowac, bo oni mieli zapewne duzo
      trudniejsze dziecinstwo od Pana Doktora, oni nie mieli szansy sie wyedukowac,
      tak jak pogardzajacy nimi lekarz-lapowkarz.

A co do samego procederu to oczywiscie jest on wynikiem niesprywatyzowania
      sluzby zdrowia.
    • travel_wawa To jest element większej nagonki na lekarzy. 24.11.05, 17:43
      Honoraria za polecenie rodzinie tej a nie innej firmy (przy wyjazdach do zgonów
      pogotowia) nie są etyczne, to fakt. Jako stażysta w pogotowiu byłem świadkiem
      takich zdarzeń (Warszawa). To, co widziałem, jednak miało bardziej
      charakter "wtykania na siłę". Do zgonów jeździli tylko etatowi pracownicy
      pogotowia. Stażystów w takich sytuacjach nie wysyłano.

Problem w tym, że z definicji "łapówka" to nic innego, jak uzaleznienie
      wykonania jakiejś usługi od przyjęcia korzyści.

Obawiam się, że efektem tej sprawy będzie większa nagonka na lekarzy innych
      spacjalności. Ktos napisał, że 10 lekarzy w Polsce czeka na jedno miejsce w
      pracy. Bzdura. Najlepsi specjaliści wyjeżdżają lub przygotowują się do wyjazdu.
      Ludzie zaczynaja mieć dośc pracy w takiej atmosferze.

Młodzi absolwenci medycyny w 80% myśla o wyjeździe i PRZYGOTOWUJĄ SIE to tego.

Odium za sprawę łódzką spada na całe środowisko. Powszechnie zaczyna się mówić,
      że lekarzowi za prace WOGÓLE NIE NALEŻY SIĘ HONORARIUM. Że za mneij niz srednia
      krajowa ma on moralny obowiązek TYRAĆ w godzinach nadliczbowych, zostawac w
      pracy po dyżurze itp. Na to w naszym środowisku przyzwolenia nie będzie.

To dlatewgo PiS zrezygnował z finansowania służby zdrowia z budżetu, bo w
      takiej "nakazowo - rozdzielczej" machinie, gdzie "w ramach etatu" wszystko sie
      należy (pomysł Piechy to likwidacja dyżurów, wydłużenie czasu pracy lekarzy bez
      wzrostu wynagrodzenia) ludzie masowo zaczęliby się zwalniać.

Lekarze w Polsce zarabiają NAJMNIEJ ze wszystkich krajów UE.
      Mniej niż w Czechach, na Węgrzech, na Słowacji, czy Litwie.

Kolejna nagonka zaskutkuje TYLKO WZMOŻONĄ EMIGRACJĄ młodych uczciwych,
      wykształconych. Róbcie tak dalej.

PS.
      Zgodnie z prawem UE NIKOMU z Polski NIE DA SIĘ zabronić czy utrudnic wyjazdu.
      Z racji samego posiadania obywatelstwa UE jest to naszym NIEZBYWALNYM prawem.
      • zajebus TO SPISEK LEKARZY!!! 24.11.05, 18:14
        nie widzicie tego??brac cale towarzystwo do bialoleki albo na montelupich,

a z drugiej strony to czytam opinie i widze cos ciekawego,kilku forumowiczow
        ktorzy bez watpienia sie za "inteligencje" uwazaja,moze nawet lekarze,mimo
        olbrzymich dowodow i zeznan co do winy oskarzonych,bronia ich zajadle!
        o co chodzi? przeciez moze to ciebie czy kogos z twioich bliskich spotkac wiec
        czemu bronisz potencjalnego zagrozenia???
        ano bronia dlatego bo uwazaja sie za ludzi z tej samej klasy spolecznej,bo
        interwencje prawa w ich grupe spoleczna widza jako zagrozenie dla siebie[czyzby
        nieczyste sumienia??],zagrozenie wlasnej "wyzszosci" [no to nie MY! to ci
        kryminalisci sanitarjusze!], zrownanie ze zwyklym "elementem"
        a wiec "elementem" sa i beda panstwo doktorstwo pavulonem leczace ,i mam
        nadzieje ze jak pod cele traficie bandyci to wam doopska grypserzy przepchaja
        • travel_wawa Żaden spisek.... 24.11.05, 22:46
          Sprawa łódzka to incydentalny przypadek.
          Sam jednak przyznasz, że jest to według niektórych doskonały pretekst do
          rozpetania nagonki na CAŁE środowisko.

Nie bronię ani nie oskarżam podejrzanych w sprawie łódzkie. OD TEGO JEST SĄD.

Natomiast faktem jest, że honoraria polskich lekarzy są najniższe w Unii
          Europejskiej i że potencjał migracyjny ogromny. Już w tej chwili w niektórych
          rejonach Polski zaczyna brakować specjalistów z różnych dziedzin.
          I nie jest to żaden spisek. Po prostu ludzie korzystaja z prawa do swobodnego
          przemieszczania sie po UE, znajdując lepiej płatną, LEPIEJ ZORGANIZOWANĄ pracę
          w MNIEJSZYM WYMIARZE GODZINOWYM, w INNEJ ATMOSFERZE...

> nie widzicie tego??brac cale towarzystwo do bialoleki albo na montelupich,

Własnie z takiego nastawienia społeczeństwa do lekarzy, nie tylko z żenująco
          niskich honorariów lekarskich bierze się wzrastająca nieustannie MIGRACJA.
          Juz w tej chwili więcej lekarzy wyjeżdża niż wypuszczaja akademie medyczne.
    • doc7 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 17:58
      Szanowny Panie Red,
      moge wybaczyc Panu stronniczosc artykulu, moge rowniez wybaczyc, choc z
      wiekszym trudem (nie, nie jestem lekarzem), tworzenie wizerunku symbolicznego
      lekarza, ale nie moge wybaczyc bledow! Coz znaczy: "Swiadek, symboliczny
      lekarz, mial oczywiscie tlumaczenie" Coz to za zwrot "miec tlumaczenie", czy
      nie oznacza on jedynie tego, ze piszaca tak osoba, jest niedouczona? Moze warto
      wrocic (?) na studia?
      Z komunistycznym pozdrowieniem dla symbolicznego Pana Red
    • brrr3 Re: Cierpliwie czekam :-) 24.11.05, 18:20
      Jaki jest wyrok w tej sprawie wydany przez GW i gawiedź juz wiem. Ja poczekam
      na ostateczny i prawomocny wyrok sądu. To tak, jak mniej więcej z wyrokiem na
      te głupie pielęgniarki fotografujące się z noworodkami. Tak a propo..to co tak
      ucichło w tej sprawie ? Cos nie tak idzie ? Co do skór to dobrze pamiętam ze
      głowny wątek sensacji był o mordercach lekarzach a pieniądze za "skorki" było
      na drugim miejscu. Czekam na wyroki to potwierdzające, bo cos ostatnio jakby
      ważność wątków się zmienia. Pan sędzia z Łodzi budzi moje współczucie...jaki
      zasadniczy, odważny i stanowczy.... On oczywiście swojego środowiska zupełnie
      nie zna i patologii w nim wszechobecnej nie widzi. :-) No tak, ale może choć
      zaistnieć medialnie...taki surowy..... sprawiedliwy. Dziś jadąc autem
      usłyszałem w chyba w radiu, sensacje pod tytułem " w szpitalu X życie mija się
      ze śmiercią ! Skandal ! Chorzy są wożeni tymi samymi windami co zwłoki
      zmarłych ! Mało tego, chorzy ludzie są kładzeni do tych samych łóżek w których
      umarł inny chory ! Zgroza ! Jak tak może być ? Ci paskudni lekarze i inny
      personel! Pytam , a czym mają byc wożeni czy gdzie kładzeni, do jakich łóżek ?
      Myślałem,że posiusiam się ze smiechu !Media szukają sensacji wszędzie to dla
      mnie zroumiałe. Czego się można spodziewać po w większości niedouczonych i
      pozbawionych jakiejkolwiek etyki dziennikarskiej pismakach ? Kończąc wątek mam
      pytanie w ostatniej sprawie do forumowiczów. Czy jak umrze im Matka lub Ojciec
      w domu (gdzieś musi przecie lezeć) to potem wyrzucają mebel z domu ? Jeśli tak
      to czy zgadzają się by każdy chory jak trafia do szpitala to obowiązkowo
      przywoził ze sobą łóżko lub tapczan ? :-)
      • zajebus [...] 24.11.05, 18:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zajebus musiales leszczu zakapowac.. 24.11.05, 22:44
        musiales sie rozpruc pseudointeligencie
    • soccer1doc Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 18:23
      Jakie spoleczenstwo tacy lekarze.
      jakie spoleczenstwo tacy prawnicy.
      Jakie spoleczenstwo takie wypowiedzi na forum.
      • brrr3 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 24.11.05, 18:26
        Dokładnie. Pozdrawiam.
        • makary64 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 25.11.05, 00:52
          Nie bardzo rozumiem oburzenie wyrażane przez niektórych forumowiczów na ostre
          słowa sędziego Papisa jakie padają pod adresem świadków. Po pierwsze: sędzia
          nie jest maszynką do wysłuchiwania wykrętnych zeznań świadków. Przez cały czas
          trwania procesu wyrabia sobie pogląd na temat materiału dowodowego i nie wiem
          dlaczego nie miałby mieć prawa do komentowania na sali sądowej tego co wygadują
          świadkowie. Po drugie: po tylu miesiącach wysłuchiwania tych okropności żaden
          człowiek słuchając Jarosława F. nie byłby w stanie powstrzymać się od skarcenia
          świadka za tak bałamutne teksty. I po trzecie wreszcie: czy Was nie oburzają
          te "retoryczne figury" jakie wygłaszał doktor F? Być może to jest jedyna okazja
          aby sędzia dał wyraz społecznej dezaprobacie dla szczególnej "etyki" doktora.
          To co powiedział Papis pod adresem ortopedy nie ma nic wspólnego z brakiem
          bezstronności sądu w tym procesie. Czy lepiej by było gdyby sędzia życzliwie
          wysłuchał tych oburzających samousprawiedliwień doktora F. i w uzasadnieniu
          wyroku wspomniał jedynie, że "sąd nie dał wiary zeznaniom niektórych świadków"?
          Jestem daleki od osądzania winnych przed końcem procesu, ale w tym przypadku
          moje poczucie sprawiedliwości zostało zaspokojone.
    • tludzki4 Re: Procesu "łowców skór" ciąg dalszy 25.11.05, 08:17
      jestem ciekaw? czy oni tak znikczemnieli czy też tacy byli od początku. po
      prostu kanalia znalazła swoje miejsce do życia. cztający nabież wiary. ja byłem
      zapraszany i nakłąniany i w końcu zwolniony z pracy, bez podania przyczyn, za
      brak woli współpracy z SB. sku..elem chce sie być - to nie jest stan
      wymuszony!!!!! a ci dranie, nie tylko z miasta Łodzi, niech mają
      przeświadczenie iż nawet w tramwaju ktoś zatrzymujący wzrok na nich po prostu
      WIE albo ROZPOZNAŁ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka