Dodaj do ulubionych

Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerzy

25.11.05, 09:33
Lepszy byłby oczywiście rajd sladami JP II .....
Obserwuj wątek
    • aaa64 [...] 25.11.05, 09:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • siostra_bozena Nasze dzieci w spzonach szatana 25.11.05, 10:45
        To potworne.Zapewne ci harcerze nie slcuhali RM.A wszyscy wiemy,ze tylko RM
        glosi prawde dobro i stiawlosc.Dlatego tez Ojciec Rydzyk odwiezda wieczorami
        hotel rzadu zeby nauczyc poslow jak maja i nas oswiecic aura dobroci i prawdy.A
        ci harcerze z pwenoscia sluchali muzyki satanistycznej (radio zet) i ogladali
        ciagle harego potheda.I na pewno nie byli nawet czlonkami Mlozdiezy
        Wszechpolskiej.Uwazajcie!Szatan czuwa!Zycie duchowe tych bidenych dzieci juz
        sie zakonczylo,wy mozecie zapobiec temu samemu szybko wymieniajac wszystkie
        egzemplarze harego podheda posiadane przez waszych znajomych na biblie!Alleluja!

Wasza przyzwoitka siostra Bozena.

PS. Prawdizwa siostra Bozena (czyli ja) wystepuje tylko w postcai zalogowanej!
        • filo_de_putino Ten katolicki kraj, zamienić można w raj. 25.11.05, 10:51
          "Ten katolicki kraj,
          zamienić można w raj.
          [...]
          Na hasło "majtki zdejm"
          już żadna nie powie, że "tak"!!!"
          • ascasc Haha, zawsze wiedzialem, ze harcerze to szatanisci 25.11.05, 11:21
            ej - obudzcie mnie bo to, co sie dzieje to jakis koszmar...
            • chamoobrona Myślałem, że jesteśmy w XXI wieku... 25.11.05, 11:48
              A tu proszę, jeszcze średniowiecze.
              • robertw18 NIECH ZSTĄPI DUCH - PIERWSZY KROK DO SATANIZMU ! 25.11.05, 12:09
                Wywoływanie duchów niewątpliwie jest pierwszym krokiem do satanizmu, jak też
                palenie lulki czy nieposłuszeństwo mamie.
                Pozdr.
                • ukropp ---- i zaplona wreszcie stosy dla niewiernych ---- 25.11.05, 12:55
                  • ukropp "a szatan z 7 klasy" to co? 25.11.05, 12:56
                    • mlasskacz Tamżesz,na Lucypera! Harcerstwo z nami!!!-Belzebub 25.11.05, 13:00
                      • stegnitz285 Msza jako kara??? No moi drodzy... 25.11.05, 13:28
                        • uchachany Tu nie tylko mszy potrzeba, 25.11.05, 14:07
                          • uchachany Re: Tu nie tylko mszy potrzeba, 25.11.05, 14:13
                            lecz i egzorcyzmów mrowia,
                            gdy po dusze Szatan sięga
                            młodocianych nam pogłowia!
                            • tuski_urban HARCERZYKI Z DUCHAMI STALINA I LENINA :)))))))))) 25.11.05, 17:06
                              TO SIE NAZYWAŁO
                              SOCJALISTYCZNE HARCERSTWO !
                              • absurdello ... i niniejszym wprowadza następujące zakazy ... 25.11.05, 19:17
                                - oglądania filmu "Wakacje z duchami" (kopie spalić, autora wykląć)
                                - oglądania filmu "Szatan z 7 klasy" (kopie spalic, jw)
                                - oglądania filmu "Duch z Canterville)" (jw)
                                - oglądania filmu "Nawiedzony dwór" (autora wykląć, dwór spalić)

posiadania PEDAŁÓW w samochodach, ciężarówkach, traktorach, rowerach i innych.
                                (Kto jest pedałem określi specjalna komisja)

Nakazuje się:

- w kontaktach międzyludzkich wolno się tylko żegnać !
                                - zegary mają pokazywać czas wyłącznie w zdrowaśkach

itd.
                                • uchachany Gdy w pobożnych sieć zakazów 25.11.05, 20:57
                                  uplątany będzie Polak -
                                  tak da Szatanowi czadu,
                                  że ucieknie precz, nieborak!
                      • luciffer Re: Tamżesz,na Lucypera! Harcerstwo z nami!!!-Bel 25.11.05, 18:22
                        Kto mnie wzywał??
                        Jestem zajęty formowaniem nowych zastępów!
                        Czuwaj!!
                    • fleshless Re: "a szatan z 7 klasy" to co? 25.11.05, 15:38
                      spalić! publicznie! i jeszcze walcem przejechać! no i wykreślić z listy lektur,
                      rzecz jasna!
                  • fleshless Re: ---- i zaplona wreszcie stosy dla niewiernych 25.11.05, 15:37
                    oł jes!
              • finezja8 Re: Myślałem, że jesteśmy w XXI wieku... 25.11.05, 12:28
                chamoobrona napisała:

> A tu proszę, jeszcze średniowiecze.

W śrdniowieczu ludzie chociaż wierzyli w Boga,
                dzisiaj chodzą tylko do kościoła.
                • el_bigos Re: Myślałem, że jesteśmy w XXI wieku... 25.11.05, 13:49
                  w średniowieczu ludzie wierzyli w kler a nie w Boga
                  • finezja8 Re: Myślałem, że jesteśmy w XXI wieku... 25.11.05, 15:04
                    el_bigos napisał:

> w średniowieczu ludzie wierzyli w kler a nie w Boga

Jeżeli masz rację to pozostaje jedyna konstatacja: nihil nowi w XXI wieku.
              • el_bigos Re: Myślałem, że jesteśmy w XXI wieku... 25.11.05, 13:48
                bo jesteśmy w XXI wieku tylko niektórzy lubują się w średniowieczu i tam
                pozostali
                • uchachany W tym dwudziestym pierwszym wieku 25.11.05, 14:21
                  Szatan młóci młódź harcerską!
                  Więc ochrona jej od grzechu
                  cnotą jest obywatelską.

• finezja8 Re: W tym dwudziestym pierwszym wieku 25.11.05, 15:06
                    uchachany napisał:

> Szatan młóci młódź harcerską!
                    > Więc ochrona jej od grzechu
                    > cnotą jest obywatelską.
                    >

Ooooo, tu już jakieś szatańskie wersety!
                    • fleshless Re: W tym dwudziestym pierwszym wieku 25.11.05, 15:43
                      za szatańskie wersetu oczywiście na stos!
                      I w ogóle na stos wszystko co się rusza!
                      Grzech czai się wszędzie, nawet kiedy nie grzeszysz to tak naprawdę grzeszysz,
                      a juz na pewno oczyszczająca moc ognia, przed tym grzechem cię uchroni.
                      A na koniec spalą się sami inkwizytorzy!
                      No i nie będzie już grzechu... ludzkości też...
                      Pozdro :-)
                      Mam nadzieję tylko, że to wszystko to tylko stan przejściowy
                      • finezja8 Re: W tym dwudziestym pierwszym wieku 25.11.05, 16:25
                        fleshless napisał:

> za szatańskie wersetu oczywiście na stos!
                        > I w ogóle na stos wszystko co się rusza!
                        > Grzech czai się wszędzie, nawet kiedy nie grzeszysz to tak naprawdę
                        grzeszysz,
                        > a juz na pewno oczyszczająca moc ognia, przed tym grzechem cię uchroni.
                        > A na koniec spalą się sami inkwizytorzy!
                        > No i nie będzie już grzechu... ludzkości też...
                        > Pozdro :-)

Jak już o grzechach mówimy to należy tu wspomnieć o naszym nowym min.
                        rolnictwa, który na pytanie, dlaczego nie rozmawiał w ogóle z UE na temat nowej
                        reformy sektora cukrowego (Polska i Grecja były przeciwne),
                        odpowiedział: "Jestem z Polski i mam swoją godność" (sic!). Czyli popełnił
                        grzech zaniechania z pobudek godnościowych. Zdawałoby się, że moherowe berety
                        nie uciskają, a jednak praktyka pokazuje zupełnie co innego.

> Mam nadzieję tylko, że to wszystko to tylko stan przejściowy
                        Ja również mam taką nadzieję, stan podgorączkowy minie szybko, nawet nie trzeba
                        będzie tłuc termometrów.
                        Pozdr.

• uchachany Godność tek ministerialnych 25.11.05, 20:52
                          oraz o Wartości dbałość,
                          eksport licznych cnót moralnych -
                          tym zasypiem Unię całą!

finezja8 napisała:

> Jak już o grzechach mówimy to należy tu wspomnieć o naszym nowym min.
                          > rolnictwa, który na pytanie, dlaczego nie rozmawiał w ogóle z UE na temat
                          nowej
                          >
                          > reformy sektora cukrowego (Polska i Grecja były przeciwne),
                          > odpowiedział: "Jestem z Polski i mam swoją godność" (sic!). Czyli popełnił
                          > grzech zaniechania z pobudek godnościowych. Zdawałoby się, że moherowe berety
                          > nie uciskają, a jednak praktyka pokazuje zupełnie co innego.
                          >
                          > > Mam nadzieję tylko, że to wszystko to tylko stan przejściowy
                          > Ja również mam taką nadzieję, stan podgorączkowy minie szybko, nawet nie
                          trzeba
                          >
                          > będzie tłuc termometrów.
                          > Pozdr.
            • ferro2 Re: Haha, zawsze wiedzialem, ze harcerze to szata 25.11.05, 11:48
              Sredniowiecze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • logic Re: Haha, zawsze wiedzialem, ze harcerze to szata 25.11.05, 12:40
                Przecież Polska to w ogóle kraj tradycyjnie i od wieków satanistyczny :D
                Któż nioe widział folklorystycznych przedstwaień Złego w postaci drewnianych
                bałwanów, w jasełkach, w grupach kolędników... :D
                • dziadek544 Re: Haha, zawsze wiedzialem, ze harcerze to szata 25.11.05, 17:01
                  logic napisał:

> Przecież Polska to w ogóle kraj tradycyjnie i od wieków satanistyczny :D
                  > Któż nioe widział folklorystycznych przedstwaień Złego w postaci drewnianych
                  > bałwanów, w jasełkach, w grupach kolędników... :D

Też będą potępieni, chyba że diabeł będzie miał twarz Urbana, Millera, Michnika itp.
                  • uchachany By z harcerstwa satanizmem 25.11.05, 21:17
                    wygrać straszną bataliję -
                    posłużymy się Rydzyzmem
                    wraz z Maryją i Radyjem.
        • bbombel_reaktywacja Re: Nasze dzieci w spzonach szatana 25.11.05, 14:09
          Żarty, żartami ale ze spirytyzmem rzeczywiście nie ma żartów.
          • uchachany By z Szatana szponów dziecię 25.11.05, 14:22
            • uchachany Re: By z Szatana szponów dziecię 25.11.05, 14:26
              wrócić znów na łono Wiary -
              trzeba porcję mu rózeczek
              ordynować przez rok cały...
        • vario4 Re: Nasze dzieci w spzonach szatana 28.11.05, 23:05
          Tak masz rację z tym Radiem M, a najważniejszy jest ten złodziej Rydzyk, który
          jest popierany przez gagng mocherowych beretek ( mowa tutaj o
          strowinkach).nasuwa mi sie pewna myśl: W czasach świetej inkwizycji, kościół
          palił "czarownice" na stosie. teraz nie ma sie do czego doczepić, więc szykanuje
          zabawy dzieciaków, harcerzy, katolików.

Słowo do ludzi, którzy nagłośnili całą tą sparawę: Jesteście totalnymi
          kretynami, uważając że zabawy tego typu to wyznnawanie wiary szatana. w głowach
          się wam juz coś poprzestawiało. Zastanówcie się trochę - Wy KATOLICY od siedmiu
          boleści.

Przepraszam że użyłem takich słów, ale wkurza mnie to, że jakieś stare dewoty,
          nie mające co robić ze swoim wolnym czasem, szukaja dziury w całym. Czas na
          harcerzy, dla których to zapewne jakaś dobra zabawa nic nie znacząca. oj ludzie
          ludzie... To tylko w tym Kraju może wydarzyć się coś takiego...
      • osse osse 25.11.05, 11:29
        uhhahahaha.
        hihibha
        I straszno i śmieszno.
        Na wymioty mi sie zbiera.
        • dhl01 !! Czemu kosciol wtraca sie w nie swoje sprawy?? 25.11.05, 11:47
          Jak bede chcial to zbuduje sobie oltarz ku czci szatana albo innego jody... czy
          jedynie sluszna religia w polsce jest chrzescijanizm?
          • lavojtek Re: !! Czemu kosciol wtraca sie w nie swoje spraw 25.11.05, 11:50
            W Polsce jedyna sluszna religia jest katolicyzm. A od chrzescijanstwa to powoli
            zaczyna sie ten nasz katolicyzm oddalac.
            • arcykr Re: !! Czemu kosciol wtraca sie w nie swoje spraw 25.11.05, 15:34
              lavojtek napisał:

> A od chrzescijanstwa to powoli zaczyna sie ten nasz katolicyzm oddalac.

Niby czemu?
              • wdakra Re: !! Czemu kosciol wtraca sie w nie swoje spraw 25.11.05, 19:50
                arcykr napisał:

> lavojtek napisał:
                >
                > > A od chrzescijanstwa to powoli zaczyna sie ten nasz katolicyzm oddalac.
                >
                > Niby czemu?

Bo służy mamonie.
                • uchachany Wszystkie nasze polskie sprawy 25.11.05, 21:27
                  są sprawami i Kościoła!
                  Zaliż komuch żeś plugawy,
                  że śmiesz to zakwestionować?!
                • arcykr Re: !! Czemu kosciol wtraca sie w nie swoje spraw 27.11.05, 10:12
                  wdakra napisała:

> > Niby czemu?
                  > Bo służy mamonie.
                  W jaki sposób?
          • koloratura1 Re: !! Czemu kosciol wtraca sie w nie swoje spraw 25.11.05, 16:28
            dhl01 napisał:

> Jak bede chcial to zbuduje sobie oltarz ku czci szatana albo innego jody...

Guzik zbudujesz, jak Ci wprowadzą ustawę przeciwko sektom!
    • mielis Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 09:39
      W szopce występuje również diabeł.
      Może by tak ją ocenzurować? A może zakazać?
      • pandada Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 10:00
        Przecież Szatan to jeden z bohaterów Biblii! Wiara w istnienie piekła jest jednym z założeń doktryny katolickiej. Wśród teologów katolickich są demonologowie, którzy ciągle kierują myśli ku różnym siłom nieczystym.
        • drwall4 Co za psychole! 25.11.05, 10:41
          Pomyleńcy jak ci z Piszu i ci z Torunia, z wiary robią szopkę, narzędzie
          nietolerancji i czasami wręcz nienawiści, marzy im się dyktat moralny na
          poziome starych babek.

Jeżeli my, katolicy, nie będziemy się im skutecznie i konsekwentnie
          przeciwstawiać, już niedługo i nas opinia publiczna zacznie postrzegać jak
          świrów.
          • finezja8 Re: Co za psychole! 25.11.05, 12:30
            drwall4 napisał:

> Pomyleńcy jak ci z Piszu i ci z Torunia, z wiary robią szopkę, narzędzie
            > nietolerancji i czasami wręcz nienawiści, marzy im się dyktat moralny na
            > poziome starych babek.

Prawidłowa od dzisiaj nazwa: "Pomyleńcy ja ci z PiSzu...
        • ewazh Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 15:55
          pandada napisał:

> Przecież Szatan to jeden z bohaterów Biblii! Wiara w istnienie piekła jest jedn
          > ym z założeń doktryny katolickiej. Wśród teologów katolickich są demonologowie,
          > którzy ciągle kierują myśli ku różnym siłom nieczystym.
          SĄ TEŻ EGZORCYŚCI, aby opętanie wypędzać.
      • ar.co Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 10:57
        Mówiąc między nami (ale tak, żeby się środowiska katolickie nie dowiedziały, bo
        zakażą), to diabeł występuje również w Biblii...
    • amhu Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 09:43
      Macie katolicy swoj marginalny i przyparafialny ZHR? Macie. Trzymajcie sie wiec
      z dala od ZHP.
      • subcomm Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 09:46
        Czy środowiska katolickie będą miały coś przeciwko jeżeli będę korzystał z
        pisuaru ?
    • maruda.r Trzeba będzie zlikwidować jasełka 25.11.05, 09:50

Powodem protestu SRK były relacje z imprezy opublikowane w lokalnych mediach, a
      szczególnie opis zabawy, w której jedno z dzieci było przebrane za Lucyfera.

A co myślą środowiska o jasełkach? Wszak w nich często gęsto pojawia się diabeł.

• chamoobrona Re: Trzeba będzie zlikwidować jasełka 25.11.05, 11:50
        Powinni też zaskazać czytania bajki o Jasiu i Małgosi, przecież Baba Jaga to
        zwykła szatanistka.
        • barnaba01 Re: Trzeba będzie zlikwidować jasełka 25.11.05, 14:47
          zakazac czytania Biblij-bo tam tez jest mowa o szatanie i takich tam Boj sie
          Boze.
        • knur_izydor Re: Trzeba będzie zlikwidować jasełka 25.11.05, 15:38
          A co z Janem Marią Władysławem o diabelskim nazwisku?
          • koloratura1 Re: Trzeba będzie zlikwidować jasełka 25.11.05, 16:18
            knur_izydor napisała:

> A co z Janem Marią Władysławem o diabelskim nazwisku?

Zlikwidować!
        • ewazh Re: Trzeba będzie zlikwidować jasełka 25.11.05, 15:48
          chamoobrona napisała:

> Powinni też zaskazać czytania bajki o Jasiu i Małgosi, przecież Baba Jaga to
          > zwykła szatanistka.

A NOC KUPAŁY?
          • koloratura1 Re: Trzeba będzie zlikwidować jasełka 25.11.05, 16:31
            ewazh napisała:

>
            > A NOC KUPAŁY?

Zlikwidować!
            • absurdello A ... 25.11.05, 19:27
              KUPĘ W NOCY ?
      • kowal70an Re: Trzeba będzie zlikwidować jasełka 25.11.05, 17:30
        Ale w jasełkach pojawia się Rokita albo Boruta a tu pojawił się sam Lucyfer!!
    • julitak27 Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 09:52
      Najlepiej wszystkie dzieci ubrać w sutanny , przyczepić im różańce zamiast
      swiatełek odblaskowych na workach pokutnych, zastępujących tornistry,
      wypełnionych zdjęciami z nazwiskami napietnowanych aborcją kobiet, usuniętych
      płodów jak i filmami instruktazowymi w "pigułce" zwalczania satanizmu wszelkich
      pozakatolickich organizacji. Na dodatek, książeczka ze zdjęciami
      homosexualistów, których należy omijać 10metrowym łukiem na ulicy. Oczywiście i
      to najważniejsze, z numerem konta Ojca Dyrektora w piórkinku z wizerunkiem
      anioła. A po szkole do kościoła na godzinki, tudzież temu podobne
      nabożeństwa.... pozdrawiam prawdziwie wierzących
      • ferro2 Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 11:53
        Ojciec Dyrektor nabija w butelke wiernych a oni durni sluchaja!!!!! SZOK!!!
        Jaka ciemnota w tym spoleczenstwie!!!!!!!!!!!!!!
    • listawildsteina boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 09:52
      tragedia, średniowiecze, prymitywizm. Ci ludzi wierzą w duchy, diabły i
      bożki... do psychiatry!
      • lapi_darny Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 09:56
        > tragedia, średniowiecze, prymitywizm. Ci ludzi wierzą w duchy, diabły i
        > bożki... do psychiatry!

to znaczy, że zdecydowaną większość mieszkańców tej planety listawildsteina
        wysłałaby do psychiatry, bo czy się to komu podoba czy nie, ta większość wierzy
        w bożki, duchy i diabły.
        • listawildsteina Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 10:01
          w sumie to nawet dobrze że wierzy. jak powiedział kiedyś jakiś
          filozof: "Religia to opium dla mas". I dzięki religi da się masami sterować.
          Tym bardziej, że katolicy nie myślą, gdyż myślenie (czyli krytyczne patrzenie
          na dogmaty wiary) już samo w sobie jest grzechem. A właśnie sterowanie
          bezmyślnymi masami, którym narzuci się jakąś tam religię jest najłatwiejszę.
          pozdrawiam
          • lapi_darny Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 10:09
            Powiedział to Karol Marks, ale dzisiaj nie rozumie się sensu tej wypowiedzi. W
            czasach Marksa opium było używane jako środek znieczulający przy operacjach. I
            do tego odnosi się wypowiedź filozofa. A więc religia nie jest ogłupiającym
            narkotykiem, lecz środkiem znieczulającym wobec bólu istnienia. Bynajmniej nie
            jest to pejoratywna ocena religii. Wg Marksa po zwycięstwie rewolucji, gdy
            poziom życia się podniesie i stanie się ono lżejsze, religia jako środek
            znieczulający nie będzie potrzebna.
            • siersciuchspenetrowany Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 10:59
              lapi_darny napisał:

> Powiedział to Karol Marks, ale dzisiaj nie rozumie się sensu tej wypowiedzi.
              W
              > czasach Marksa opium było używane jako środek znieczulający przy operacjach.
              I
              > do tego odnosi się wypowiedź filozofa. A więc religia nie jest ogłupiającym
              > narkotykiem, lecz środkiem znieczulającym wobec bólu istnienia. Bynajmniej
              nie
              > jest to pejoratywna ocena religii. Wg Marksa po zwycięstwie rewolucji, gdy
              > poziom życia się podniesie i stanie się ono lżejsze, religia jako środek
              > znieczulający nie będzie potrzebna.

Jestem biedny i nie wierzę. Znam bogatych i wierzących. Właśnie dlatego
              bogatych. Może więc nie "opium" ale "amfa"?
              Pzdr.
              • lapi_darny Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 11:02
                Może być i amfa - świat idzie cały czas do przodu.
                • t324911 Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 11:03
                • t324911 Znaczy sie : "czuj duch " 25.11.05, 11:03
                  • koloratura1 Re: Znaczy sie : "czuj duch " 25.11.05, 16:21
                    Ależ Boże uchowaj!
                    Trzeba natychmiast zakazać tego pozdrowienia harcerskiego.
                    • t324911 Re: Znaczy sie : "czuj duch " 25.11.05, 17:36
                      "Ależ Boże uchowaj! Trzeba natychmiast zakazać tego pozdrowienia harcerskiego."

Ojciec Rydzyk juz nad tym pracuje .
          • rogerja To przez Biblie!!! Tam sa diably i Lucyfer opisane 25.11.05, 10:12
            • marc1951 Re: To przez Biblie!!! Tam sa diably i Lucyfer op 25.11.05, 14:21
              A jaka dupe ma fajna,ten kosmaty,nawet maladne imie Liliah,no bo Lucyfer musi
              miec potomstwo,nawet do podgrzewania smoly,a gotowanie idzie pelna
              para,przeciez to widac i slychac ,no nie?
          • ambl Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 10:53
            "religia to opium dla mas"Nooo jeżeli uważasz Lenina za filozofa to gratuluję!
            • lapi_darny Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 10:57
              Sięgnij do Marksa - Lenin tylko powtarzał. W jego wykonaniu marksizm stał się
              marksizmem-leninizmem. Zresztą Marks też był kiepskim filozofem - był genialnym
              (sic!) ekonomistą.
            • ambl Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 10:58
              przepraszam miałem na myśli Marksa
          • siersciuchspenetrowany Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 10:57
            listawildsteina napisała:

> w sumie to nawet dobrze że wierzy. jak powiedział kiedyś jakiś
            > filozof: "Religia to opium dla mas". I dzięki religi da się masami sterować.
            > Tym bardziej, że katolicy nie myślą, gdyż myślenie (czyli krytyczne patrzenie
            > na dogmaty wiary) już samo w sobie jest grzechem. A właśnie sterowanie
            > bezmyślnymi masami, którym narzuci się jakąś tam religię jest najłatwiejszę.
            > pozdrawiam

Myślenie to nie tylko krytyka dogmatów wiary.
          • szwabacha Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 12:27
            Niezależnie od tych czy innych racji przeraża mnie wasza "tempota"
            ortograficzna, oczy bolą od gramatycznych i ortograficznych koszmarów wy
            cholerne nieuki. Zwolennikom polskości i tzw. patriotom przypominam że jednym z
            elementów patriotyzmu jest nie kalanie własnego języka wy żałosne "tempaki".
            • lapi_darny Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 12:33
              Ach, ci puryści językowi. Gotowi są skazać człowieka na ścięcie za błąd
              ortograficzny czy gramatyczny.
              A szacunek do bliźnich, przejawiający się choćby w nie wyzywaniu ich od takich-
              nie-takich jest też elementem patriotyzmu.
            • lavojtek Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 12:44
              Tak jest "pani profesor". Potrafisz tylko poprawiac innych szwabska bacho? Moze
              zapoznasz nas ze swoja opinia na temat. No chyba ze to ponad twoje sily
              umyslowe.
              • szwabacha Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 13:03
                do Lawojtka
                Szwabacha to rozmiar czcionki mój ty matołku i nie ma nic wspólnego ani ze
                Szwabią ani z babą. Jeśli chciałeś mie obrazić to właśnie sam się
                ośmieszyłeś "tempaku"
              • szwabacha Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 13:11
                jescze do lawojtka
                A moje zdanie jest takie:
                Jeśli działania oświeconych Polaków przeciw klerykalizmowi będą się kończyć na
                bełkocie na internetowych forach, Polska będzie niebawem krajem przypominającym
                frankistowską Hiszpanię ( to pochodzi od przywódcy niejakiego Franco może
                słyszałeś?) Ale chyba nic z tego nie będzie bo przecież oświeconch Polaków jest
                mało a jesteśmy skazani na "tempaków"
            • kowal70an Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 17:39
              Popieram!Czytanie niektórych postów(dziś post!!-posty można czytać?) to
              mimowolna nauka jakiegoś żargonu!
          • arcykr Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 15:38
            listawildsteina napisała:

> Tym bardziej, że katolicy nie myślą, gdyż myślenie (czyli krytyczne patrzenie
            > na dogmaty wiary) już samo w sobie jest grzechem.

"Mam nadzieję, że przedstawia ona pewien styl myślenia religijnego, który
            pogłębia umiejętność radzenia sobie z rozmaitymi problemami religijnymi i
            moralnymi, jakie mogą się w naszym horyzoncie pojawić. Było bowiem moim zamiarem
            podejmować poszczególne pytania w sposób twórczy i samodzielny, a zarazem w jak
            największej łączności z naszymi ojcami w wierze. Jest to styl myślenia
            religijnego i moralnego typowo katolicki."
            www.mateusz.pl/ksiazki/js-pn/js-pn_00.htm
        • pandada Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 10:04
          Większość z nas ma problemy psychiczne. Tak mówią psycholodzy. To, że nerwica ma wymiar zbiorowy nie oznacza, że przestaje być nerwicą. Nienormalność to niekoniecznie bycie w mniejszości, lecz posiadanie zaburzeń poznawczych i emocjonalnych.
          • lapi_darny Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 10:12
            No i powiało Freudem...
            Niestety, sam Freud miał nerwicę i miała ona związek ze sferą religijną. Pisze
            o tym krytycznie Carl Gustav Jung w swoich wspomnieniach.
            • antidotumm Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 12:56
              Dodajmy ze Freud, nauczyciel Junga, byl przerazony stanem psyche swojego ucznia.
              Poczytajcie Junga - facet mial ewidentnie hopla.

lapi_darny napisał:

> No i powiało Freudem...
              > Niestety, sam Freud miał nerwicę i miała ona związek ze sferą religijną. Pisze
              > o tym krytycznie Carl Gustav Jung w swoich wspomnieniach.
              • lapi_darny Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 13:04
                Był też przerażony zjawiskami parapsychicznymi, które działy się w jego i Junga
                obecności, a które zgodnie z jego światopoglądem zdarzyć się nie miały prawa.
                A diagnozy stanu psychicznego Junga gratuluję.
          • siersciuchspenetrowany Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 11:01
            pandada napisał:

> Większość z nas ma problemy psychiczne. Tak mówią psycholodzy. To, że nerwica
            m
            > a wymiar zbiorowy nie oznacza, że przestaje być nerwicą. Nienormalność to
            nieko
            > niecznie bycie w mniejszości, lecz posiadanie zaburzeń poznawczych i
            emocjonaln
            > ych.

A propops czego to?
        • fuutott Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 10:45
          Wierzysz w duchy ? ;)
          www.ghoststudy.com/gallery.html
      • siersciuchspenetrowany Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 10:55
        "Tępota", mój drogi.
        "Tępota" od "tępy" a nie od "tempo".
      • aquanta Protestuje!To nie katolicy,to sklerotycy. 25.11.05, 11:49
        • koloratura1 Re: Protestuje!To nie katolicy,to sklerotycy. 25.11.05, 16:27
          A może sklerotyczni (niezależnie od wieku) katolicy?
      • bbombel_reaktywacja Re: boże, co za tempota z tych katolików 25.11.05, 14:15
        Diabły istnieją niezależnie od tego czy wierzymy w nich czy nie.
    • mangold ".. mówi komendant. - Organizujemy rajd od 23 lat 25.11.05, 09:54
      i wcześniej nikt nie protestował - pisze "Życie Warszawy". -Ale teraz mamy IV RP
      :-))
      • dobrasekta nie no juz kilka lat temu byla jazda na pokemony 25.11.05, 10:10
        i harrego pottera , kościół jest przedsiębiorstwem i jako takie zwalcza wszystko
        co uznaje za konkurencję , woleliby sami sprzedawać laleczki jezusa na krzyżu
        bądź maryji w różnych strojach ale wiedzą , że średnio im to wyjdzie jeśli
        chłopcy w piaskownicy bedą walczyć jezus konta picachu a dziewczynki bedą
        przebierać swą maryję w ciuszki stewardessy czy barmanki.

Kościół katolicki popada w coraz większą śmieszność.
        • mg2005 Re: nie no juz kilka lat temu byla jazda na pokem 25.11.05, 10:46
          dobrasekta napisał:

> i harrego pottera , kościół jest przedsiębiorstwem i jako takie zwalcza wszystko
          > co uznaje za konkurencję

Czy pokemon i Chory Potter mogą być sensowną alternatywą dla Kościoła?
          W jaki sposób??

• koloratura1 Re: nie no juz kilka lat temu byla jazda na pokem 25.11.05, 16:38
            > dobrasekta napisał:
            >
            > Czy pokemon i Chory Potter mogą być sensowną alternatywą dla Kościoła?
            > W jaki sposób??

Jako alternatywa na pewno nie, ale jako konkurencja do kasy jak najbardziej.
        • ar.co Re: nie no juz kilka lat temu byla jazda na pokem 25.11.05, 11:01
          Świecącą w ciemności postać Jezuska osobiście nabyłem za 99 gr (z przeceny - o,
          przepraszam w promocji) w IKEA. Odjazdowy.
    • golcon HARCERZE POWINNI ZBIERAĆ NA TACĘ... 25.11.05, 09:54
      Oczywiśie burzy się me serce, kiedy zdrowi młodzi ludzie tracą czas na bzdurne
      zabawy. Lepiej i bardziej patriotycznie byłoby wystawienie szpalerów
      harcerskich przy wejściach do kościołów i zbieranie kasy na tacę.
      Swoją drogą w Watykanie wiszą olbrzymie obrazy z wizerunkami nagich ciał
      kobiecych, szatana i zgraji diabelskiej.
      Wysokim Świątobliwościom to nie przeszkadza a przeszkadza naszej rodzimej
      ciemnocie katolickiej.
      • wylkot Re: HARCERZE POWINNI ZBIERAĆ NA TACĘ... 25.11.05, 09:57

A co na to wszystko Komturia toruńska?
        • zkyc Re: HARCERZE POWINNI ZBIERAĆ NA TACĘ... 25.11.05, 12:42
          A Komturia toruńska bardzo chętnie zgarnie całą kasę!:)))))))))))))))
      • wesolemiasteczko Re: dziergane berety kontra filcowe berety!!! 25.11.05, 14:12
    • ciaps Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 09:56
      No znacznie lepszy byłby rajd ze świecani i w komżach. Pieśni harcerskie tylko
      nabożne, "gdzie strumyk płynie zwolna... kategorycznie zakazany bo propaguje
      łono przyrody. Czy te katolickie środowiska nie widzą , że młodzież a
      przynajmniej jej większość robi sobie z nich jaja._
      • wiebial katolicke radykaly 25.11.05, 10:03
        Radykalne "katolickie" organizacje rodza sie jak grzyby po deszczu !!!
        Chyba nadchodzi czas tego zabraniac. Nacionalisci i inni "swieci" won z
        demokratycznego Panstwa !!!
        • bo_gusz Re: katolicke radykaly 25.11.05, 10:36
          Radykalizacja poglądów (kat.)jest sposobem na robienie kariery w IV RzP.
          Tylko powody do awantur sa coraz śmieszniejsze, i obłuda wygląda zewsząd.
        • finezja8 Re: katolicke radykaly = Moherowe Oszołomy!!! 25.11.05, 12:38
    • mangold Obawiam się, że dzieciak przebrany za Lucyfera 25.11.05, 10:00
      bedzie miał przechlapane..A swoja drogą Kościół niech tak dalej postepuje..Tylko
      niech się nie dziwi postepujacej laizacyzacji społeczenstwa
      • yasmeen Re: Obawiam się, że dzieciak przebrany za Lucyfer 25.11.05, 11:39
        mangold napisał:

> bedzie miał przechlapane..A swoja drogą Kościół niech tak dalej postepuje..Tylk
        > o
        > niech się nie dziwi postepujacej laizacyzacji społeczenstwa

Ale to nie Kosciol tak postepuje, tylko te wszystkie psedokatolickie organizacje, ktore chca byc bardziej papieskie od papieza. Wystarczylo popatrzec na dyskusje w programie Olejnik - wielce oburzonego i przejetgo posla Pilki z wywazonym, rosadnym ks. A. Bonieckim...

• amhu Re: Obawiam się, że dzieciak przebrany za Lucyfer 25.11.05, 11:59
          Gdybyz KK skladal sie jeno z ks.Bonieckich! Marzenie!
        • koloratura1 Re: Obawiam się, że dzieciak przebrany za Lucyfer 25.11.05, 16:46
          >Wystarczylo popatrzec na dysk
          > usje w programie Olejnik - wielce oburzonego i przejetgo posla Pilki z wywazo
          > nym, rosadnym ks. A. Bonieckim...

Wydaje mi się, że akurat tutaj kwestia gdzie kto siedzi i co robi była
          drugorzędna. Po prostu w tym programie dyskutował (z braku innego słowa!) mądry
          człowiek z bałwanem.
          Przykre, że tych ostatnich takie zatrzęsienie...
    • revera ZAKAZ KOLĘDOWANIA 25.11.05, 10:02
      Kolędowania przez dzieci też bym zakazał. Wszak i tam często występuje diabeł i
      śmierć. A to "tylko krok do satanizmu".
      R.
      P.S. Czy kolędowanie jest jeszcze tolerowane przez Kościół K ?
      • am98 Re: ZAKAZ KOLĘDOWANIA 25.11.05, 10:06
        revera napisał:

> Kolędowania przez dzieci też bym zakazał. Wszak i tam często występuje diabeł
        i śmierć. A to "tylko krok do satanizmu".
        > R.
        > P.S. Czy kolędowanie jest jeszcze tolerowane przez Kościół K ?

LOLOLOLOLOL !!! :-)))
      • piesek.leszek Re: ZAKAZ KOLĘDOWANIA 25.11.05, 10:36
        Przez kosciół tolerowane jest wszystko,co wiąże się z dojeniem z kasy
        • arcykr Re: ZAKAZ KOLĘDOWANIA 25.11.05, 15:42
          piesek.leszek napisała:

> Przez kosciół tolerowane jest wszystko,co wiąże się z dojeniem z kasy
          Uzasadnij to.
    • kaner [...] 25.11.05, 10:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • bzenon Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 10:07
      Naprawdę TE środowiska przesadzają.Zapomnieli z dzieciństwa ,że to co zakazane
      bardziej młodzież pociąga a wszelkie interwencje nawiedzonych odnoszą odwrotny
      skutek.Obserwuję jakąś prawidłowość ,że najwięceej protestują we wszystkich
      sprawach Ci co rozrabiali w młodości/usuwali ciąże,byli rozrabiakami,huliganami/
      • mg2005 A tak w ogóle... 25.11.05, 10:33
        ...to czemu miało służyć przebieranie dzieci za duchy i upiory,
        bo tej zasadniczej kwestii artykuł nie wyjaśnia.
        Przypuszczam,że organizatorzy bezmyślnie ulegli głupiej i szkodliwej modzie
        na świat demoniczny (Chory Potter, Halloween, 'magiczne' czasopisma dla dzieci).

I postawienie tej kwestii to nie jest żaden fundamentalizm religijny.
        To jest pytanie - jaki sens ma reklamowanie dzieciom świata demonicznego.
        • yeellow Re: A tak w ogóle... 25.11.05, 10:35
          Harry Potter 23 lata temu? Juz raczej "Wakacje z duchami", zdaje sie, ze to
          nawet byla lektura szkolna. Ale w IV RP juz tego raczej nie wydadza ;-).
        • wylkot Re: A tak w ogóle... 25.11.05, 10:36
          mg2005 napisał:

> ...to czemu miało służyć przebieranie dzieci za duchy i upiory,
          > bo tej zasadniczej kwestii artykuł nie wyjaśnia.
          > Przypuszczam,że organizatorzy bezmyślnie ulegli głupiej i szkodliwej modzie
          > na świat demoniczny (Chory Potter, Halloween, 'magiczne' czasopisma dla
          dzieci)
          > .

Człowieku, opanuj się. Kto u nas słyszał 23 lata temu o Halloween, Harrym
          Potterze, czy innych pokemonach.
          Myśl trochę. To nie boli.
          >
          > I postawienie tej kwestii to nie jest żaden fundamentalizm religijny.
          > To jest pytanie - jaki sens ma reklamowanie dzieciom świata demonicznego.
          • mg2005 Re: A tak w ogóle... 25.11.05, 10:55
            wylkot napisał:

>
            >
            > Człowieku, opanuj się. Kto u nas słyszał 23 lata temu o Halloween, Harrym
            > Potterze, czy innych pokemonach.
            > Myśl trochę. To nie boli.

Rzeczywiście, można ich uznać za prekursorów. Tym gorzej dla nich....)))

> > I postawienie tej kwestii to nie jest żaden fundamentalizm religijny.
            > > To jest pytanie - jaki sens ma reklamowanie dzieciom świata demonicznego.

No właśnie, co o tym sądzicie?
          • ambl Re: A tak w ogóle... 25.11.05, 11:10
            23 lata temu o Halloween słyszałem jak najbardziej a H.Pottera po prostu nie było
            • kowal70an Re: A tak w ogóle... 25.11.05, 17:44
              Ale był Ambroży Kleks który też uprawiał magię a co za tym idzie miał
              konszachty z kusym!!!
        • pawel_berlin Re: A tak w ogóle... 25.11.05, 10:36
          w IV RP bedziemy przebierali dzieci za jedynie sluszne swiatopogladowo
          stworzenia. Na poczatek beda to aniolki, ksieza i zakonnice. Z czasem
          pozwolimy tez dzieciom bawic sie w swieta inkwizycje....

Pozdrawiam "myslacych inaczej". Dzieki wam, moje zycie nabralo barw! Po latach
          smutku pojawil sie usmiech na mojej zmartwionej twarzy ;-))))))
        • lapi_darny Re: A tak w ogóle... 25.11.05, 10:51
          Dobre pytanie?
          Nie tylko katolicy reagują na te sprawy - bardzo wyczuleni na tego
          typu "zabawy" są protestanci z nurtu ewangelikalnego (baptyści,
          zielonoświątkowcy) i zdecydowanie przed tym ostrzegają.
          • ladne_sny zakazac "Dziadow" Mickiewicza!!!!! 25.11.05, 13:12
            za porpagowanie wywolywania dusz zmarlych w zaduszki zakazac 'dziadow' mickiewicza, a co za tym
            idzie spalic mu te wszystkie koszmarne ksiazki, a jego wyrzucic z wawelu i po wbiciu osikowego kolka
            w okolice serca zakopac na nie-swieconej ziemi... szatan jeden i wampir z pewnoscia!
            ;>>>
        • morgwaj Re: A tak w ogóle... 25.11.05, 11:47
          przez lata jeździłam na obozy harcerskie gdzie bawiliśmy sie w ścieżkę duchów,
          starsi harcerze sie przebierali m.in w diabły i straszyli nocą w
          lesie...pamietam, że całkiem nieźle się bawiłam i jakimś dziwnym trafem dziś
          funkcjonuje jak każdy przyzwoity obywatel :)
          • lapi_darny Re: A tak w ogóle... 25.11.05, 11:54
            No, niektórzy mają szczęście...
            • przypadek Re: A tak w ogóle... 25.11.05, 12:43
              ...mieli szczęście...dorosnąć zanim zaczęła się IV RP...
    • shtalman Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 10:12
      A ja proponuje harcerzom Rajd z moherowym beretem, czyli wycieczke po
      wszystkich swietych miejscach po ktorych stapal oj. Rydzyk.
    • aditer Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 10:13
      Ach ci harcerze, powinni zorganizować drogę krzyżową, modlitwę różańcową, a nie
      zabawiać się. Modlitwa, tylko modlitwa! ;-)
      • barnaba01 Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 14:45
        Harcerze nastepnym razem powinni zorganizowa alert pod hasBem-Zabic diabla i
        zaprosi srodowiska katolickie na wieczorne spalenie.Tak czysto i etycznie - po
        katolicku.
    • carlitos35 No i ten sex pod-namiotowy ! Zgroza. 25.11.05, 10:13
      • guyritchie Re: No i ten sex pod-namiotowy ! Zgroza. 25.11.05, 10:16
        co gorsza namioty są jednopłciowe!
        rece na spiwór!!
        • carlitos35 A propos "wiśni" ! - odejdę od tematu... 25.11.05, 11:11
          Czy znasz tę piosenkę ? Czy tylko cytujesz fragment refrenu ?
          Mam oryginalne nagranie. Z 1932 roku - Tad. Faliszewski. Pozdr.
    • kap0 Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 10:13
      Od 23 lat organizowane te zabawy .Czy ten pan jest w stanie polaczyc to z okolo
      1000 sekt dzialajacych w Polsce?
      • wylkot Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 10:18
        kap0 napisał:

> Od 23 lat organizowane te zabawy .Czy ten pan jest w stanie polaczyc to z
        okolo
        >
        > 1000 sekt dzialajacych w Polsce?

Kolędowanie (m.in. z diabłem) trwa już paręset lat. Czy pan jest w stanie
        połączyć to z ok. 1000 sekt działających w Polsce?
    • lapi_darny Środowiska katolickie???? 25.11.05, 10:16
      No i jest malutka manipulacja.
      Protestuje Stowarzyszenie Rodzin Katolickich z Pisza, ale w tytule są
      środowiska katolickie, ot, taka niewinna generalizacja. Dużo ludzi przeczyta
      sam tytuł i wyrobi sobie "opinię".
      • t324911 Re: Środowiska katolickie???? 25.11.05, 10:23
        Czy jest gdzies jakis dobry szpital psychiatryczny w okolicach Pisza ??. To
        cale "Stowarzyszenie Rodzin Katolickich z Pisza " powinno sie w nim umiescic
        niezwlocznie . Ani oni katolicy ani pro rodzinni i do tego kompromituja Pisz .
        Tytul w GW ponizej poziomu rynsztoka .
        • ambl Re: Środowiska katolickie???? 25.11.05, 11:18
          jest!W Węgorzewie!
        • kowal70an Re: Środowiska katolickie???? 25.11.05, 17:48
          A przewodniczący tego stowarzyszenia jest pewno pedofilem!
      • venus99 Re: Środowiska katolickie???? 25.11.05, 10:26
        stowarzyszenia rodzin "katolickich" w innych miastach są takie same.
        • lapi_darny Re: Środowiska katolickie???? 25.11.05, 10:28
          Tak, ale "środowiska katolickie" to pojęcie znacznie szersze
          niż "stowarzyszenia rodzin katolickich".
          • yamuasica Re: Środowiska katolickie???? 25.11.05, 11:55
            No dokładnie... Rodziny RM itp to NIE są środowiska katolickie :-/
            jako taki mozna uznać np. Klub Inteligencji Katolickiej, osoby wokół Tygodnika
            Powszechnego - i jakkolwiek można się z nimi nie zgadzać, to są to ludzie
            OTWARCI na DYSKUSJĘ, a nie zacietrzewieni, agrsywni, zaslepieni nienawiścią.
      • yola13 Co to za chory kraj???????????? 25.11.05, 10:43
        Za niedługo to zaczna nam do sypialni zagladac i rozliczac, macie swój KACZOLAND
        • lapi_darny Re: Co to za chory kraj???????????? 25.11.05, 10:47
          Jeśli nie pozwolisz, to nie zajrzą.
    • kwiecien45 Jakie"środowiska katolickie"? Dewoty jedynie 25.11.05, 10:19
      Nikt normalny nie widzi w działaniach harcerzy nic złego.
      Jaki "satanizm"...
      Ludzie nie dajmy się zwariować.
      Czyżby powrót zabobonów i średniowiecza?
    • piesek.leszek To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśniam: 25.11.05, 10:21
      Lucyfer to nazwisko Harcmistrza, który organizował tą imprezę.To Harcmistrz
      Jerzy Lucyfer.Harcerze coś tam nabroili i musieli przepraszać Lucyfera.I tak
      właśnie zacytowała to lokalna gazeta.Mądry Grzegorz D. przeczytał to i zaczął
      protestować wychodząć przy okazji na idiotę
      Zapraszam Tu:
      piszanin.pl/index.php?ses.1132910299,news.241,what.more
      • mangold Nazwa hufca tez jakaś taka niesłuszna :-))) 25.11.05, 10:25

• piesek.leszek moze komendant też jest bratem starszym w wierze.. 25.11.05, 10:33
          :):)
      • pawel_berlin Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 10:28
        na prawde TAKIE rzeczy publikuje sie w miejscowych gazetach??? Zaraz pakuje
        walizki i wracam do Ojczyzny; toc wy tam macie prawdziwy kabaret!!!! ;-)))
        • kiminohikari Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 10:43
          > Zaraz pakuje walizki i wracam do Ojczyzny;
          > toc wy tam macie prawdziwy kabaret!!!! ;-)))

taki kabaret lepiej ogladac z pewnej odleglosci...
          berlin sie do tego swietnie nadaje.
          • pawel_berlin Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 10:48
            myslisz...ze to niebezpieczne? ;-)
            Wezme ze soba wode swiecona....z Odry ;-)
            • kiminohikari Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 11:01
              > Wezme ze soba wode swiecona....z Odry ;-)

to beda dwa paragrafy w IVRP :
              - lamanie jedynie slusznego monopolu
              - wprowadzanie falszywki na rynek

^^;
              • pawel_berlin Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 11:03
                To w Polsce juz i woda swiecona objeta jest akcyza???
                Bosche; bede musial banderolki na flakony poprzyklejac ;-)
                • kiminohikari Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 11:07
                  > To w Polsce juz i woda swiecona objeta jest akcyza???

jeszcze nie, ale pewno niedlugo tak.
                  nie po to wodz beretow chodzi po nocach
                  po hotelu sejmowym... ^^;

gdzie mieszkasz w berlinie?
                  • pawel_berlin Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 11:12
                    Bede musial przywiezc cysterne "lewej wody swieconej". Mam kontakty u
                    protestantow; bedzie ekumenicznie.

Pozdrawiam z okolic Tiergarten; tam gdzie Love Parade, czy CSD czlonow LPR
                    gorszy....
                    • kiminohikari Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 11:23
                      > Bede musial przywiezc cysterne "lewej wody swieconej". Mam kontakty u
                      > protestantow; bedzie ekumenicznie.

ekumenizm w polskim kosciele bedzie niemile widziany.
                      szczegolnie, gdy torun rozpocznie odnowe. ^^;

> Pozdrawiam z okolic Tiergarten; tam gdzie Love Parade,
                      > czy CSD czlonow LPR gorszy....

to jest jedno z miejsc, gdzie ZLO sie pleni -_o

pozdrowienia z Mitte
                      • pawel_berlin Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 11:32
                        No przepraszam; to ja ze swoim Tiergarten niemalze w czystosci zyje. Mitte jest
                        jedna z ostoi szatana....no moze druga po X'Bergu ;-)
                        • kiminohikari Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 11:37
                          > No przepraszam; to ja ze swoim Tiergarten niemalze w czystosci zyje.

czystosc czystoscia, ale miejsce promieniuje ^^;

> Mitte jest jedna z ostoi szatana....no moze druga po X'Bergu ;-)

czyli co... kaczory zrobia najazd?
                          aby wyplenic zlo i odebrac miliardy za zniszczenia wojenne?
                          trza sie zaglebiac w mitte, gdy jeszcze czas na to jest... ^^;

• pawel_berlin Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 12:12
                            Moze masz racje; powinni wszyscy zamieszkac w Mitte i murem sie ogrodzic ;-)
                            Choc tach trab jerychonskich z MW nawet mury nie powstrzymaja.

Ja juz dzis profilaktycznie zakladam kraty w oknach; gdyby przypadkiem
                            chlopakom z LPR przyszlo do glowy organizowanie jakis kontrdemonstracji....
                            • kiminohikari Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 12:43
                              > Moze masz racje; powinni wszyscy zamieszkac w Mitte i murem sie ogrodzic ;-)

enklawa zepsucia... -_o

> Choc tach trab jerychonskich z MW nawet mury nie powstrzymaja.

jak chlopaki pojda wieczorem na oranienburgerstr.
                              to niczego rozwalac nie beda chcieli...
                              co najwyzej napadac ludzi, aby na nastepny numerek zarobic... ^^;
                              • pawel_berlin Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 12:58
                                No wiesz...na Oranienburgstr. beda mieli dylemat niemalze schizofreniczny; z
                                jednej strony ulicy "kobiety w pracy" z drugiej synagoga....
                                "make war or love????" ;-))))))))
                                • kiminohikari Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 13:12
                                  > No wiesz...na Oranienburgstr. beda mieli dylemat niemalze schizofreniczny; z
                                  > jednej strony ulicy "kobiety w pracy" z drugiej synagoga....
                                  > "make war or love????" ;-))))))))

stawiam najpierw na wojne... odpowiednia iluminacja potrzebna jest.
                                  ale z drugiej strony lepiej byloby sie skupic na "love"...
                                  policja niemiecka raczej nie nie wyrazi zrozumienia. i nie bedzie tak
                                  tolerancyjna jak ta w poznaniu.
      • wylkot Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 10:29
        piesek.leszek napisała:

> Lucyfer to nazwisko Harcmistrza, który organizował tą imprezę.To Harcmistrz
        > Jerzy Lucyfer.Harcerze coś tam nabroili i musieli przepraszać Lucyfera.I tak
        > właśnie zacytowała to lokalna gazeta.Mądry Grzegorz D. przeczytał to i zaczął
        > protestować wychodząć przy okazji na idiotę
        > Zapraszam Tu:

Buhahahahaha!!! Sprawdziłem! Świetny dowcip! Ale cóż, tak wychodzi u tych,
        który wszystko od razu się kojarzy. I nie tylko w tym przypadku.
        • 1tapir1 Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 11:33
          To teraz Pan Jerzy Lucyfer może mieć problemy ... za nazwisko.
          Ciekawe kiedy dobiorą się też do Rokity. Bo on też może mieć kontakt z czarnymi
          siłami.
          • 1tapir1 Re: To nie było tak z tym Lucyferem:).Już wyjaśni 25.11.05, 11:38
            A czy na tych "obrzedach" był słynny Druch Boruch
            • piesek.leszek nie było druha:):) 25.11.05, 11:44
              bo ....
    • mangold Zapomniałeś dodac: AMEN !! :-DD 25.11.05, 10:22

• venus99 Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 10:24
      Wielce Szanowni Forumowicze,
      nie dajmy sie podpuszczać ciemnocie.
      jakie to są środowiska katolickie?
      to po prostu polska parafia i nic więcej.ludzie obracający się w niewielkim
      kręgu,z ciasnotą umysłowa,z głeboką wiarą,że świat i cywilizacja czyha na nich.
      bogiem dla nich jest ojciec malwersant i to on kieruje ich świadomością i
      działaniami.
      na całe szczęście wszystko do czasu.
      • lapi_darny Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 10:26
        Dzięki Venus za głos rozsądku.
      • toja365 Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 12:07
        No to mamy polowanie na czarownice.Moja 15- letnia corka nalezy od pieciu lat
        do harcerstwa i nie zauwazylam u niej zadnych przejawow kultu szatana, tym
        bardziej, ze w rajdzie z duchami tez pare razy brala udzial.Moze powinnam ja
        skierowac do egzorcysty? A tak powaznie to coraz ciasniej sie robi w tej naszej
        Polsce...Nie ma tu miejsca dla ateistow, innych wyznan, pogladow, innych
        orientacji sexulanych.Jest tylko miejsce dla jedynej i slusznej wiary i
        polityki nacjonalistyczno- chrzesciajnskiej.Ale ktos wybral Kaczorow, Giertycha
        i Leppera jako reprezentatow naszego narodu.Wiec tu sie nasuwa pytanie, jakim
        my jestesmy narodem, skoro do wladzy wybieramy takich ludzi?
        • lapi_darny Re: Środowiska katolickie przeciw zabawom harcerz 25.11.05, 12:23
          Oj, ludzie,
          paru obywateli o specyficznych poglądach wyraziło swoją opinię, a wy od razu
          mówicie, że dla innych nie ma miejsca w tym kraju. Ależ jest. Spokojnie.
    • xxmarceli A zabawy Młodzieży Wszech... przy wódce im się 25.11.05, 10:24
      podobały?
      • mangold Re: A zabawy Młodzieży Wszech... przy wódce im si 25.11.05, 10:26
        Ci akurat juz się wyspowiadali @!!
      • mala_ewa27 Re: A zabawy Młodzieży Wszech... przy wódce im si 25.11.05, 10:46
        jeszcze trochę i pielgrzymki będą obowiazkowe! Zaczyna się jakaś paranoja czy
        mi się wydaje?
    • kabu12 Mogło być jeszcze gorzej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.05, 10:27
      Mogło być jeszcze gorzej gdyby harcerze bawili się w homoseksualistę biskupa
      Petza lub w pedofila księdza z Tylawy.HE-HE!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka