Dodaj do ulubionych

Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy ch...

27.11.05, 19:51
Kaziu, masz swoje piec minut....ale nie bedzie zadnego przelomu
ani w polityce ani gospodarce....fajnie, ze do twoje rzadu
wszyscy chca wejsc, ale pomietaj, ze suma intelektu miernoty
nie czyni geniusza....
Obserwuj wątek
    • mobileinmobili Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 27.11.05, 21:00
      swietnie Premierze Marcinkiewicz, takiego programu potrzebuje dzsiaj Polska, proste zamierzenia, szybka realizacja, umacnianie zaufania w spoleczenstwie.

Ale caly wywiad jakos zawieszony w powietrzu, po kazdej rozmowie z czlonkiem rzadu,na koncu powinno byc umieszczeona formula:
      "Panie Premierze, bardzo dziekujemy za przybycie do redakcji, oraz udzielenie obszernego wywiadu". Tego wymaga elementarna etykieta dobergo wychowania i rozmow z czlowiekiem, reprezentujacym autorytet wladzy w IV RP.
      • ajkaj Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 15:58
        jeśli cały wywiad jest w tonie napastliwym to oczekujesz kultury na końcu? Do
        tego trzeba mieć klasę, a tej polskim dziennikarzom brak, no może p. Miecugow by
        podziękował, więcej nikt.
        • michr Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 29.11.05, 01:23
          Kaziu nie jest taki zły każdemu coś tam obieca. Akcyzę, mieszkania, stadiony.
          Jak św.Mikołaj. Gorzej jest natomiast z tymi jełopami ministrami. Czas na
          Lepppera i to będzie kraj mlekiem i miodem płynący!
      • fervex.adult IV RP HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA 28.11.05, 16:08
        bardzo dziekujemy za wspanialy dowcip
      • aronii Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 29.11.05, 07:16
        I jeszcze w pierścienie pewnie powini go cmoknąć
    • rekontra powielanie kłamstw w wyborczej - nieustanny jazgot 27.11.05, 21:27
      "Podczas debaty w Sejmie nad Pańskim exposé Jarosław Kaczyński wyraźnie
      powiedział, że nigdy na serio nie myślał o koalicji z PO."

może pani Nowakowska zacytuje to "wyraźne powiedzenie", że nigdy na serio nie
      myślał o koalicji z PO.

wstyd dziennigranda z GW, uczesnicząca w nieustannym jazgocie przeciwko rządowi
      • wojtekmt Re: powielanie kłamstw w wyborczej - nieustanny j 29.11.05, 16:03
        To znaczy,że Ty nie czytałeś expose superpremiera JK.
        Powiedział w nim wyraźnie,że wizja Polski wg pis jest zupełnie odmienna i nie
        do pogodzenia z PO.
    • franck Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 27.11.05, 22:19
      Kazik powtórzył ten stek bzdur o gospodarce i bezrobociu w Polsce, który
      wygłosił w expose. No, ale cóż tak to jest jak za gospodarkę zabiera się
      nauczyciel fizyki.

Schizofrenik marciknkiewicz najpierw (jak był w komisji skarbu) opowiadał jak
      to powinno dojść do połączenia Orlenu z Lotosem a teraz opowiada jak to zbyt
      silne koncerny paliwowe łupią konsumentów wysokimi marżami.

Kazik jak cały PiS przed wyborami mówił czarne a teraz mówi białe. PiS to
      chorągiewki, żeby nie powiedzieć k.rwy.
      • ajkaj Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 16:00
        oj chyba ci się wyczerpał repertuar wyzwisk coś się powtarzasz, a piękne ani
        mądre to nijak...
    • behemot68 Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 27.11.05, 22:41
      "Niech państwo podadzą mi imię, nazwisko i adres eksperta, który ma pomysł na zmniejszenie składek na ubezpieczenie społeczne" To ja jestem takim ekspertem: dokładnie przejrzeć renty pod kątem wyłudzeń, ale jak napisał Majcerek w Rzepie: Spokojnie moga spać ci co w III RP wyłudzili renty, odnowa moralne też ma swoje granice.
    • robertrobert2 zchn 28.11.05, 09:57
      zchn i neonazizm to jedno panie marcinkiewicz jak robicie państwo wyznaniowe to
      sobie róbcie ale tych wynalazków z tekami ministrów a inteligrncją betonu na
      pewno dużo się będzie do was pchało bo im zalezy na kasie i przywilejach a nie
      na POLSCE
    • almagus Re:W niepodległym Frankensteinie to rząd słucha! 28.11.05, 15:36
      Stolik brydżowy rządowy
      i obrusik moherkowy.
      Cztery rogi, cztery nogi.
      Centralnie jedna noga.
      Dalej nogi jak stonoga.
      Kiedyś belki i szczebelki!
      Teraz przyszedł okres trwogi.
      Zamiast wiedzy same nogi!
      Moherkowy obrusik i święte obrazki.
      Radio Marryja daje wiedzy łaski.
      Wiesz w komunie była stonka,
      a in vitro to mrożonka.
      Kondom albo lewatywa,
      drugie w ciapie lepiej pływa.
      Nowa Polska to Rydzolek,
      a z komuną, no to Bolek.
      Pozamykać duże sklepy,
      bo buraki mają leppy.
      Coś tam trzepie pod moherkiem,
      to głupota, jak ratlerkiem!!!
      Rydzol daje więcej mocy,
      aż polucje miałam w nocy!
      • ajkaj Re:W niepodległym Frankensteinie to rząd słucha! 28.11.05, 15:56
        ty idź na etat do Częstochowy, nadajesz się do tworzenia rymów kieskiej jakości,
        do tego przeszytych nienawiścią, tam odpokutujesz przy okazji
        • marianna_777 Ja bym tez tak do tego rzadu ale tylko na ministra 28.11.05, 16:11
        • almagus Re:We Frankensteinie w prawdzie nie ma nienawiści! 28.11.05, 16:29
          Och Tyyy…)))))
          Ja się po mszy kłaniam nisko,
          tak natchniony zrobię wszystko…))))
          A czy Taki się odkłoni,
          choć Nasz Dziennik trzyma w dłoni?
          Stanął jak buddyjska stupa,
          zapatrzony na biskupa.
          Bo gdy chłop za chłopem goni ,
          jako znak ma Dziennik w dłoni…))))
          A gdy baba za nim goni ,
          to do buzi i do dłoni…)))
          ta Naszdzieja dobrodzieja…)))
          Taaaaaaaaaak…????
          To do buzi i do ręki
          może oddasz swoje wdzięki????
      • toberson Re:Alamus-doniczego sie nie nadajesz!!!! 28.11.05, 19:59
        Twoje wiersze sa tak dretwe ze az szkoda czytac!!Wez sie za sprzatanie ulic
        moze w tym jestes lepszy!!!
      • danutacz Re:W niepodległym Frankensteinie to rząd słucha! 28.11.05, 21:49
        Wierszyk tak samo denny jak ten rzad .
    • block-buster Obecne marsze sa przeciwko wladzy.Jak najbardziej! 28.11.05, 15:37
      Tu premier sie myli.Zreszta ma on ten patent na pomylki od poczatku
      kadencji.Zajmuje sie podrecznikami,becikowym,posilkami dzieci.Nie zajmuje sie
      panstwem.Tu pozoruje tylko dzialania.Bo WAAAADZA juz jest...
      Na milion procent marsze sa przeciwko kaczorom i przeciwko obecnej wladzy,bo
      ludzie wiedza,ze znalezli swoja reke i pupe w nocniku.Kto sie spodziewam takiej
      fali oszolomstwa,nepotyzmu,podwojnych standardow?Kto przypuszczal choc,ze burak
      zostanie wicemarszalkiem,a chory psychicznie koordynatorem?Kto wygnal na
      miesiace cale inwestycje zagraniczne belkoczac o dobrych i zlych?Kto wciagnal
      swojakow na stolki,a ci swoich kolesi od kasy i przekretow?Narod WIE.Jesien
      wasza-kaczory,ale zima i nastepne sezony-wylacznie NASZE...
      • ajkaj Re: Obecne marsze sa przeciwko wladzy.Jak najbard 28.11.05, 16:01
        ble ble ble kra kra kra ble ble ble kra krak kra, powtórzyć, czy już umiesz?
        • ukropp Re: Obecne marsze sa przeciwko wladzy.Jak najbard 28.11.05, 16:28
          ajkaj napisała:
          > ble ble ble kra kra kra ble ble ble kra krak kra, powtórzyć, czy już umiesz?

nie ma co... cieta riposta.
    • amhu Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 15:38
      Nie kazdy jest lobuzem i polityczna prostytutka Kaziu. Nie sadz wiec innych po
      swoich preceptorach.
      • ajkaj Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 16:03
        czytaj uważnie tekst i jego kontekst, wtedy uznasz, że twoja odzywka jest
        żałosna, a "Kaziu"? - kolega?
        • diabelek_x Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 17:18
          ajkaj napisała:

> czytaj uważnie tekst i jego kontekst, wtedy uznasz, że twoja odzywka jest
          > żałosna, a "Kaziu"? - kolega?
          ============
          Niech pisza co chca, a ludzie sobie poczytaja jakich to zwolennikow ma opozycja
          czyli SLD-PO.
          Nie podoba im sie Marcinkiewicz, ale takich chamow jak niektorzy forumowicze
          powyzej to nawet pogardzany przez nich Lepper moglby kultury nauczyc.

• stary_szczur Re: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 20:04
          a co krewny Pana Boga? i nie można na niego brzydko powiedzieć albo krzywo
          spojrzeć? jak chcesz to sobie powieś jego zdjęcie, ale nie ośmieszaj się tym
          świętym oburzeniem, że ktoś powiedział "Kazio"...
      • noga333 Re: Panie Premierze ............. 29.11.05, 10:31
        wszyscy nie chcą,np; ja za żadne,ale to żadne obiecanki.Ewentualnie mogę chcieć
        na rzecznika,ale też raczej nie.Zatem niech wszystkie splendory spadną na pana
        i wicepremiera.
    • ajkaj Bardzo dobry wywiad, konkretny 28.11.05, 15:54
      bez udawania i hiporyzji, wskazujący, że Premier jest dobrym przedstawicielem
      tego kraju. Tak trzymać. W tak bardzo krótkim czasie tyle zrobiono, tyle wie,
      wie jak ma być. Jeszcze żaden premier nie był tak przygotowany do sprawowania
      tej funkcji.
      Miło sie słucha i miło czyta wypowiedzi bez tego kombinowania typu: hm, w rzeczy
      samej, że tak powiem itp.
      • ukropp Re: Bardzo dobry wywiad, konkretny 28.11.05, 16:34
        a mi przypomina pewnoscia millera. on tez mial odpowiedz na kazde pytanie i
        wiedzial dokladnie co i jak zrobic.
        mysle, ze chyba wiekszosc swiezo upieczonych "wladcow" ma ten entuzjazm. i
        dobrze. latwiej wdrazac w zycie pomysly. szkoda tylko, ze czasami krancowo
        rozne od tych z kampanii wyborczej. ale wiadomo - z gory inaczej widac.
    • bronek25 Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 16:47
      Ukropp, do jakiego Millera?Ten premier jeszcze musi troche pożyć, by byc
      zorientowany w sprawach Polski choc troszeczke! On przy Millerze to... mały
      Kaziczek!
      • davidmors Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 16:53
        Frustraty znajdą nawet igłę w stogu siana, żebu tylko nią ukłuć nowy
        polski rząd.
        Sprzymierzone partie PO i SLD, bedą rzucać kłody pod nogi.
        • swoboda_t Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 17:39
          Będzie dobrze jeśli będą te kłody rzucać. Bo jak nie, to nie będzie na kogo
          zwalić winy za porażki rządu i rozczarowanie "ludu", a te są kwestią czasu
          biorąc pod uwagę kompetencje i głoszone zamiary ekipy(coraz częściej brak
          zamiarów-tego nie zrobimy,tamtego się nie da,na to nie ma kasy...). Choć z
          drugiej strony trzeba Kaczorom przyznać, że umiejętnie stosują socjotechnikę,
          świetną broń, która inne partie posługują sie mizernie.
          • ukropp Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 18:08
            tez jestem zdania, ze nie ma co przeszkadzac panstwu z PiS w ich pracy. sami
            sobie te klody rzucaja skladajac chocby sprzeczne ze soba przyzeczenia. ale
            troche mnie strach jako podatnika oblatuje, bo to nie oni za to zaplaca...
        • gg1968 Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 20:59
          davidmors napisał:

> Frustraty znajdą nawet igłę w stogu siana, żebu tylko nią ukłuć nowy
          > polski rząd.
          > Sprzymierzone partie PO i SLD, bedą rzucać kłody pod nogi.

nie muszą, rząd się potyka o własne dalekosiężne pomysły, a nużki ma krótkie
        • maciejslu Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 23:32
          davidmors napisał:

> Sprzymierzone partie PO i SLD, bedą rzucać kłody pod nogi.

Jednego nie rozumiem w tego rodzaju argumentacji; jeśli dwie partie są w
          opozycji, to są sprzymierzone, a jeśli trzy partie głosują na "tak" - to nie
          można nawet wspomnieć o koalicji parlamentarnej???

PO jasno i wyraźnie wielokrotnie powtarzało, że o żadnej współpracy z SLD nie
          ma mowy. SLD podobnie. PiS wielokrotnie wspomina, że współpraca z LPR i
          Samoobroną jest jak najbardziej wskazana (z ich punktu widzenia, rzecz jasna).

Dlaczego więc zwolennicy PiS-u stale wypierają się koalicji, która faktycznie
          została zawarta, a jednocześnie wmawiają wszystkim, że istnieje koalicja,
          której nie ma?

Socjotechnika też powinna mieć swoje granice...
    • swoboda_t Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 17:08
      "Czyli stawki preferencyjne - 3 proc., którą obłożone są nieprzetworzone
      produkty rolne, i stawka 7 proc. - będą zachowane?

- Stawka 7-proc. na pewno się nie zmieni."

BUUUAAAHAHAHAHAAAA!!!!!!!!!!!1 Czyli towary obciążone stawką 3% zostaną
      obciażone stawką 7%, el przecież to wcale nie jest podwyżka VAT :D Już widzę
      jak warzywa i owoce spier.... z mojej lodówki.
    • swoboda_t Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 17:10
      "- Obniżanie podatków ma już niewielki wpływ na koszty pracy, dlatego raczej
      nie wprowadzimy ulg w CIT za zatrudnianie bezrobotnych." Hahahaaa, jedna z
      przedwyborczych deklaracji, element tego tzw. planu gospodarczego PiS. Hahaa,
      czytam dalej, co jeszcze Kazio pierdyknie w tym artykule :D
    • swoboda_t Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 17:13
      "- Ciągle liczymy, czy jest możliwe wprowadzenie ulg w składkach na ZUS za
      zatrudnianie bezrobotnych. Wprowadzimy to jednak tylko wtedy, gdy będziemy
      pewni, że ta ulga jest bezpieczna, czyli nie daje pola do nadużyć." Ulgi zawsze
      dją pole do nadużyć, wiec ulg nie będzie. Hahaaaa. Baranie, system ubezieczeń
      społęcznych trzeba zreformować, tak naprawdę, a nie symbolicznie jak za Buzka.
      ZUS to jedna z poważniejszych przyczyn bezrobocia w Polsce, bismarckowski
      system jest niewydolny i jego bankructwo to kwestia czasu. Ale zeby się za to
      zabrać trzeba mieć jaja, a nie tylko złote usta!!
      • ukropp Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 18:12
        fakt, jedzie buzkologia troche. plus tego rozwiazania, ze PiS opanowal wszystko
        jest taki, ze nie bedzie na kogo zwalic winy za nadchodzace "suckcesy".
        oczywiscie nie liczac juz tradycyjnie SLD i od niedawna PO (wiadomo, jak sie
        psa chce uderzyc to sie kij zawsze znajdzie)...
    • olex5 to jest teatrzyk kukielek 28.11.05, 18:04
      to jest teatrzyk kukielek. Marionetkowy premier, minister z obcym obywatelstwem
      i przypuszczalnie sympatyzujacy z obcym wywiadem,szara emilencja Kaczora
      gabinetu cieni.Zapomnialem dodac ze na usta cisnie sie powiedzenie ze ta grupa
      ma patronat CIA.
    • ivulspirit dziwne żeby ktoś do koryta nie chciał 28.11.05, 18:10
      władza, duża kasa, immunitety, przywileje, podróże dyplomatyczne same plusy

ktoś nie chce?
      • mistrzkungfu Re: dziwne żeby ktoś do koryta nie chciał 28.11.05, 18:27
        Nasz premier jest jak starodawny lekarz, gdy pacjent umiera zawsze mowi, ze
        wszystko jest ok
      • jb777 Lepiej z mądrym stracić niż z głupim zyskać 28.11.05, 18:29
        Ja nie chcę. Życie nie trwa jedną kadencję.

Zalatuje podobieństwem - nawet w sposobie mówienia - z łoBuzkiem.
        • ivulspirit Re: Lepiej z mądrym stracić niż z głupim zyskać 28.11.05, 18:53
          > Ja nie chcę. Życie nie trwa jedną kadencję.

Tak, ale bawiąc się przez jedną kadencję można się obłowić do końca życia.....

jeśli już o podobieństwach mowa... sposób mówienia podobny do Bucka bo był
          szefem gabinetu politycznego Bucka
      • maciejslu Re: dziwne żeby ktoś do koryta nie chciał 29.11.05, 00:39
        ivulspirit napisał:

> ktoś nie chce?

Ja nie chcę. Możesz sobie wyobrazić, że kogoś władza nie interesuje? Wole mieć
        święty spokój (którego ostatnio mam coraz mniej), niż wystawiać się na ciągłe
        krytyki...

"Władza" to kapryśna dama; najpierw kocha, potem rzuca. Wszystkich bez wyjątku.
    • khmara Wyższe Szkoły Strachu 28.11.05, 18:30
      Kazimierz Marcinkiewicz:
      "Mam wrażenie, że konstytucyjnie zagwarantowane prawa człowieka są dziś w Polsce
      szanowane. Zresztą w naszej formacji politycznej są one zakorzenione głębiej niż
      gdzie indziej, bo my o te prawa człowieka walczyliśmy przez całe swoje życie.
      Jako premier mogę zadeklarować, że jeśli ktoś uzna, że jego prawa są łamane, to
      stanę w jego obronie."

Konstytucyjna wolność wypowiedzi jest całkowitą fikcją tam, gdzie powinno jej
      być najwięcej - w nauce i szkolnictwie wyższym.

O strachu na politechnice najwięcej można się dowiedzieć czytając wątki:
      Finanse politechniki:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=31310866
      Burza na Politechnice Częstochowskiej:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=32442519

Dlaczego naukowcy boją się podpisywać własnym nazwiskiem:
      DEBATA O SKUTKACH JAWNOŚCI WYPOWIEDZI W ŚRODOWISKU AKADEMICKIM
      www.nfa.pl/index.php
    • veglie Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 18:40
      Kazek ja nie!Przewiduje i boję się następnych komisji:))
    • mlynek_kawowy nie polemizuje się z liczbami. 28.11.05, 18:53
      podobają mi się słowa premiera: "To jest udowodnione i nie polemizuję z liczbami." Mam nadzieję, że ta myśl bedzie stale obecna w czasie obrad rady ministrów, ale jakoś licha ta nadzieja :/
      Swoją drogą niezłą ma gadkę pan Marcinkiewicz, ciekawe co znaczą ostatnie słowa artykułu, premier tak sobie wpadł do redakcji porozmawiać przy kawce o sytuacji w kraju? Najpierw list do "Faktu", teraz to, później może jakaś sesja zdjęciowa dla "Pani domu" ;)
    • w11mil Skąd tytuł tego tytuł artykułu? 28.11.05, 19:23
      Marcinkiewicz powiedział "Do dobrego rządu każdy chciałby wejść" co jest tylko
      truizmem. Gazeta Wyborcza natomiast dała tytuł jaki dała, co u mało uważnego
      czytelnika wywołuje wrażenie, że premier to zrozumiały bufon. Przyzwoici
      dziennikarze nie powinni robić takich rzeczy.
    • krzysztof3 Panie Kaziu - gdzie ogłoszony był nabór na wojewod 28.11.05, 19:35
      ów? Bo jakoś nie zauważyłem ogłoszenia, no i się kurna nie zgłosiłem.
      ps. ja też mam wrażenie, że konstytucyjnie zagwarantowane prawa człowieka są
      dziś w Polsce szanowane. Tak mi przynajmnie mówią moi doradcy - czy to nie
      oznacza, że tzw. marsze równości są jedynie prowokacją lewaków i różowych?
    • toberson Re:PO to slugusy SLDupkow!!! 28.11.05, 19:55
    • sumienie.lk Wiadomo, że każdy - Lepper pierwszy czeka... 28.11.05, 20:30
      Co jest wart rząd popierany przez LPR i Samoobronę?
    • haen1950 Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 21:09
      Premier mojego rządu:
      "No i jest jeszcze sprawa naszego pochodzenia - nasza formacja polityczna nie
      jest obciążona jakimikolwiek złymi stosunkami z Rosją."

Pewnie mi się śniło, jak pewien kandydat mówił o zakręceniu kurka na rurze
      pólnocnej. Pewnie mi się śniło, jak mówił, że nie złoży wizyty w Moskwie zanim
      nie przyjedzie Putin do Warszawy. Pewnie mi się śniło, że nie ma mowy o
      pojednaniu polsko - rosyjskim przed wyjasnieniem spraw zbrodni stalinowskich.
      Tak, jakby było jeszcze cokolwiek do wyjasniania.
      Tuż po zaprzysiężeniu rządu, panowie Kaczyńscy, Putin powiedział wyraźnie, że z
      wami nie będzie rozmawiał na poważne tematy. Chcieliście ściany wschodniej, to
      ją macie.
      Niech słodki Kaziu nie pieprzy głupot pod publikę.
    • abhaod lepperenko to wszyscy; tak dalej , juz sie ciesze 28.11.05, 22:18
      na nowe wybory
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka