Dodaj do ulubionych

Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy ch...

• komentator4 Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 22:19
      Ktoś to już napisał, ale powtórzę, bo sprawa jest wyjątkowo skandaliczna.
      Premier, według tekstu wywiadu, powiedział: "Do dobrego rządu każdy chciałby
      wejść". W tytule w Gazecie napisano "Do mojego rządu każdy chciałby wejść".
      Nagłówek w internetowym wydaniu Gazety mówi "Każdy chce do mojego rządu". To
      jest cyniczne zniekształcenie sensu wypowiedzi w celu ośmieszenia i
      skompromitowania rozmówcy, zagrywka na poziomie dawnej "Trybuny Ludu". Gazeta
      Wyborcza, stworzona jako trybuna wolności i prawdy, stoczyła się do poziomu
      komunistycznej gadzinówki. I pomyśleć, że dopuścił do tego redaktor, który 30-
      parę lat temu strajkował ze studentami, a jednym z haseł strajku było "Prasa
      kłamie - bojkotujemy prasę".
    • ona42 PSY UJADAJĄCE 28.11.05, 22:25
      Do psów ujadających,

Wy psy ujadające, a gdzie jest w tym wszystkim Polska i Polacy? Ja życzę
      Marcinkiewiczowi, żeby mu sie udało? A wiecie czemu psy?!!!! Bo chcę żyć w
      normalnym kraju!!! Ci faceci (Kaczory+Marcinkiewicz) mają pomysł na Polskę. Na
      to, żeby to był kraj normalnych i dumnych z Polski Polaków. Jeżeli jest nawet
      cień szansy, że ONI to zrealizują to ja im życze jak najlepiej. Tak jak życze
      najlepiej mojej OJCZYŹNIE!!! DLa wielu z Was słowo ojczyzna i patriotyzm to
      zbyt wielki wysiłek umysłowy. Przede wszyskim DLATEGO psy, że z tego nie ma
      kasy. Jest tylko praca dla OJCZYZNY za darmo!!!
      • abhaod suko pisuarowa-moze cie do koryta dopuszcza 28.11.05, 22:42
        • ona42 Poproś psie swojego Pana, żeby zaszczepił 28.11.05, 22:46
          cię na wściekliznę
          • abhaod cudowna mowo pisuarowsk-rydzykowska 28.11.05, 22:55
            • ona42 Nie psie, mowa inteligencji, której nie rozumiesz 28.11.05, 23:01
              • abhaod skad cie biedactwo wypuscili 28.11.05, 23:06
                • ona42 Zakłady od wypuszcznia są dla takich jak ty 28.11.05, 23:09
                  • abhaod czyzby przewielebny ojciec dorwal sie do komputera 28.11.05, 23:17
                    • ona42 Nie psie, Polka tęskniąca za Polską 28.11.05, 23:19
                      • abhaod w kraju takich suk mieszkac nie chce 28.11.05, 23:26
                        • ona42 SPADAJ MIERNOTO MYĆ GARY W uk 28.11.05, 23:38
                        • ing.greg Re: w kraju takich suk mieszkac nie chce 28.11.05, 23:40
                          wyprowadż się czym prędzej, może na Madagaskar
                          • abhaod Bogu dzieki, ze was tylko 26 % 28.11.05, 23:44
                            • ona42 SONDARZE? :) 28.11.05, 23:48
                              • abhaod idz spac dziecinko, bo rodzice zaraz wroca i ucz 28.11.05, 23:51
                                sie pilnie gramatyki, moze cos porzadnego cos jeszcze z ciebie wyrosnie
                                • ona42 :) chłopczyku, nie dasz rady 28.11.05, 23:58
                                  Mamusia i tatuś nauczyli mnie wiary w Polskę. Zanim sie urodziłeś.
                                  • sclavus Re: :) chłopczyku, nie dasz rady 29.11.05, 11:43
                                    ona42 napisała:

> Mamusia i tatuś nauczyli mnie wiary w Polskę. Zanim sie urodziłeś.

Jakoś kiepsko cię uczyli.... Pomimo, że PRL praktycznie zlikwidował
                                    analfabetyzm, twoi rodzice godnie się oparli tej likwidacji.... Musi, w
                                    głębokiej opozycji tkwili no i na dziecko im padło.... A propos... jesteś jakąś
                                    dziwną miłośniczką psów, jak zauważyłem....
                  • diabelek_x Re: Zakłady od wypuszcznia są dla takich jak ty 28.11.05, 23:19
                    Niepotrzebnie sie Pani irytuje. Na niektore sprawy potrzeba czasu i odrobiny
                    cierpliwosci. Jeszcze wiecej ujadania pani uslyszy ze strony "poszkodowanych".

Marcinkiewicz:"Za to w przyszłym roku znikną: Rządowe Centrum Studiów
                    Strategicznych, Agencja Nieruchomości Rolnych, niektóre delegatury Ministerstwa
                    Skarbu Państwa, a za dwa, trzy lata - być może - pod nóż pójdzie samo
                    ministerstwo. Od 1 stycznia przestanie istnieć PFRON, oczywiście zlikwidujemy
                    też wojskowe służby specjalne, choć tu jeszcze nie ma odpowiedniej ustawy. Rok
                    zabierze nam likwidacja Wojskowej Agencji Mieszkaniowej. Połączymy też urzędy
                    nadzoru i inspekcji."
                    • ona42 DIABEŁKU. WIEM ALE ODPUŚCIĆ NIE MOGĘ :) 28.11.05, 23:21
                      • sclavus Re: DIABEŁKU. WIEM ALE ODPUŚCIĆ NIE MOGĘ :) 29.11.05, 11:51
                        a bóg rzekomo miłosierdziem nakazuje się kierować....
      • filut69 kaczory kwaczące za darmo??? 28.11.05, 22:50
        tyś się chyba dzisiaj urodziła! W warszawie wynagrodzenia dla świty jak nastał
        kaczor wzrosły wielokrotnie. Wydaje mi się że płacą oni haracz dla dworu
        kaczego.
        Ale kaczory nie kuper bite bo oni nic dla siebie, oni nic nie mają, oni nic nie
        wiedzieli... Ciekawe co robią z kasą bo wg deklaracji prawie nic nie mają
        bidulki aż mi ich szkoda
        • ona42 Filutku ulubiony 28.11.05, 22:59
          Nie urodziłam się dziś. Pamiętaj, że Kaczory nie zawsze były na fali. Ci faceci
          wiedzą, co znaczy być pod wozem. Dla mnie ważna jest ich konsekwencja,
          determinacja i patriotyzm. Oni mają pomysł, który z żelazną knsekwencją
          realizują. Moim zdaniem, to jest pomysł na Polskę, z której możemy w
          przyszłości byc dumni.
          • philips8 A ty wredna Szamburyno... 28.11.05, 23:29
            zastanow się dlaczego wszystkich obrażasz swoimi komentarzami. Ewentualnie rozważ samobojstwo
            jesli ci się myśli zapętlą. A mnie nie odpowiadaj bo i tak cię obrzygam milczeniem. Takimi sratriotami
            tylko sie podetrzec.
            • ona42 ODPOWIEM. BO MIERNOT CI U NAS DOSTATEK 28.11.05, 23:35
              • sclavus Re: ODPOWIEM. BO MIERNOT CI U NAS DOSTATEK 29.11.05, 11:46
                Jesteś najlepszym tego dowodem... najdoskonalszym....
          • wojtekmt Re: Filutku ulubiony 29.11.05, 16:10
            Proszę o przykłady patrotyzmu Kaczyńskich....
            Co do bycia pod wozem - każdy ma o tym pojęcie...
            I z czego to niby będziemy dumni:
            z rozdmuchanego socjału na który nie ma kto zarobić?
            z polowania na czarownice pod tytułem dekomunizacja (toz to świry -patrz
            wasserman)
            z rosnacego bezrobocia (bo jak wynika z bełkotu premiera, warunkiem
            skutecznej walki z bezrobociem jest jego spadek) ?

• ulado Re: PSY UJADAJĄCE 29.11.05, 00:02
        Jacy dumni Polacy? Elektorat PIS-u? Tysiące małorolnych chłopów spod wiejskiego
        sklepu tęskniących za czasami Gierka? Bezrobotni z byłych pegieerów? A może te
        emerytki, które były gospdyniami domowymi, a teraz frustrują się małą
        emeryturą? Kaczyński im naobiecywał darmochy, to głosowali. Trzeba być mocno
        nawiedzonym, by wierzyć, że w rozpitym, rozleniwionym komuną, ciemnym narodzie
        można odwoływać się do takich wartości jak duma, ojczyzna, honor, patriotyzm.
        Szczere chęci rządu to za mało. Według mnie Miller też chciał dobrze. I miał
        większą moc niż Marcinkiewicz. I co z tego? Polak drze to sukno biało-czerwone
        do siebie. Tak było, jest i nieprędko się zmieni.
        • ona42 [...] 29.11.05, 00:13
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • tomekp1 Re: PSY UJADAJĄCE 29.11.05, 13:48
        ona 42 - popieram .
    • michal39a7 Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 28.11.05, 23:41
      Nie no mam wrażenie, że obudzilem się w jakimś prawicowym PRL. Znowu czarne
      jest biale, noc jest dniem, dwa plus dwa nie równa się cztery, a falszstaję się
      prawdą.
      • ona42 [...] 28.11.05, 23:47
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • ona42 To nie jest kwestia zaślepienia 29.11.05, 08:18
      Raczej przyjęcie do wiadomości (nie mylic z pogodzeniem), że politycy sa tacy
      jak ich wyborcy i cały ten kraj. Uczciwość. Masz rację, tyle że pokaż mi
      uczciwego do cna polityka. Dziedzina, którą się zajmują jest ze swojej natury
      mało uczciwa. Wszyscy politycy wiele obiecują. Polityka i moralność mało kiedy
      chodzą tymi samymi drogami. Mnie interesują politycy skuteczni. Kaczyńscy
      skuteczni są i wydaje mi się, że mają jakiś tam pomysł (lepszy czy gorszy) i są
      w stanie go zrealizować. Wiem, wiem Lepper też jest skuteczny ...Mogę sobie
      jedynie życzyć, że to co zamierzają Kaczyńscy będzie służyć krajowi. Inne
      warianty? Niestety PO nie wygrała wyborów i prawdopodobnie już nie wygra.
      Poziom frustracji tej partii jest dla mnie porażający.
      • abhaod Re: To nie jest kwestia zaślepienia 29.11.05, 10:36
        co za wredne babsko z wscieklizna macicy, przespalo sie ,i jakos normalniej
        pisze
        • sclavus Re: To nie jest kwestia zaślepienia 29.11.05, 11:50
          abhaod napisał:

> co za wredne babsko z wscieklizna macicy, przespalo sie ,i jakos normalniej
          > pisze

Ale rozumek to ma "wypożyczony"... Samodzielnego myślenia - zero procent...
          I nie zgadniesz czy te swoje "złote myśli" spod ambony politycznej wyciągnęła
          czy też spod kościelnej... a może spod obu??
    • burek_polny Na naszych oczach pograza sie nasz kraj ... 29.11.05, 13:12
      ... smutne.
    • 1europejczyk Premiera mamy fajnego: niezaleznie od formacji z 29.11.05, 14:43
      ktorej sie wywodzi i z ktora musi sie liczyc.
      Moze sie zdarzyc, ze za jakis, czas wcale nie tak odlegly, bedzie mial wiecej
      do powiedzenia niz sami Kaczynscy. Opdowiada na temat,do rzeczy i konkretnie.
      Mnie sie podoba!
      Jego rola bedzie zalezec nie tylko od poparcia PiS-u ale rowniez od pozycji i
      poparcia w spoleczenstwie. I zdaje sie, ze ma rowniez tego swiadomosc.
      • wojtekmt Re: Premiera mamy fajnego: niezaleznie od formacj 29.11.05, 16:05
        Jego rola i pozycja zalezy tylko i wyłącznie od Kaczyńskich.
        Polityk bez zaplecza jest nikim.
      • sclavus Re: Premiera mamy fajnego: niezaleznie od formacj 29.11.05, 17:48
        1europejczyk napisał:

> ktorej sie wywodzi i z ktora musi sie liczyc.
        > Moze sie zdarzyc, ze za jakis, czas wcale nie tak odlegly, bedzie mial wiecej
        > do powiedzenia niz sami Kaczynscy. Opdowiada na temat,do rzeczy i konkretnie.
        > Mnie sie podoba!
        > Jego rola bedzie zalezec nie tylko od poparcia PiS-u ale rowniez od pozycji i
        > poparcia w spoleczenstwie. I zdaje sie, ze ma rowniez tego swiadomosc.

Jak ty się cudownie znasz na polityce.... jak na prawdziwego europejczyka
        przystało....
        Dawno takiej durnoty nie przeczytałem...
    • purpurowa_fala Ja nie chcę. Nawet za 1200zł.i proszę nie nalegać. 29.11.05, 15:44
    • nithael Brawo Panie Kazimierzu!!! 29.11.05, 16:09
      Niech Pan sprawi zebysmy byli z Polski dumni!!!
      Jestem z Panem- bartek
    • idiotyzmy-kacze Powinien raczej powiedzieć: do mojego rządu chce 29.11.05, 17:17
      każdy matacz, nieudacznik i świr.
    • duk123 Re: Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy 30.11.05, 01:12
      www.dziekujemykacz.com/
      Maja ciekawy manifest ;D

"Wybór Lecha Kaczyńskiego na Prezydenta Rzeczypospolitej oznacza
      niewątpliwie początek nowej epoki. Dokładniej: rozciągnięcie epoki,
      która już trwa w Warszawie - na całą Polskę. My warszawiacy,
      przyjmujemy ten fakt zdjęci rozkosznym podnieceniem, tak jakbyśmy
      mieli wręczyć komuś zaraz nieoczekiwany prezent, nabyty w renomowanym
      joke-shopie. Przecież już niebawem cały Naród, ze szczególnym
      uwzględnieniem wyborców z województw południowych i zachodnich, a
      także emerytów i rolników, będzie mógł cieszyć się tym rozkosznym
      błogostanem, w którym zatopiła się Warszawa pod rządami Lecha
      Kaczyńskiego!

Już niebawem - tak jak w Warszawie - żaden złodziej nie ośmieli się
      podejść do samochodu i uderzeniem niecnej ręki rozbić szybę, aby
      wyrwać radio; jeżeli popsuje szybę, to najwyżej po to by nastawić
      wdzięcznemu kierowcy sygnał popularnej i cenionej rozgłośni z Torunia.

Już niebawem wszędzie rozwiną się wstążki ścieżek rowerowych,
      połączonych w jeden spójny i logiczny system, a nikt od Bugu po Odrę
      nie będzie wiedzieć, co oznacza pojęcie "masa krytyczna".

Już niebawem wszyscy właściciele zagrabionych przez komunistów
      nieruchomości odzyskają mienie; a pojęcie "reprywatyzacja" kojarzyć
      się będzie wszystkim, tak jak warszawiakom, z błyskawicznym,
      sprawiedliwym i zupełnie pozbawionym kumoterstwa działaniem.

Już niebawem kierowcy w całym kraju popędzą po drogach równych i
      szerokich, jak już dziś wszystkie warszawskie ulice.

Już niebawem geje i lesbijki w całym kraju ze wstrętem porzucą swe
      seksualne perwersje i zajmą się mnożeniem beneficjentów "becikowego",
      nauczeni zdrowym, rodzinnym przykładem Parady Normalności.

Już niebawem obcy zamkną krwiopijcze, zdehumanizowane supermarkety, a
      Polacy udadzą się do ustawionych na każdym chodniku kameralnych
      blaszanych budek, w których w przyjaznej atmosferze, na zapraszających
      do wypoczynku łóżkach polowych, znaleźć można będzie szeroki wybór
      sznurowadeł, płyt DVD i flakonów perfum o światowej marce.

Cóż wobec tak fascynującej perspektywy uczynić mamy dziś my,
      warszawiacy? Nie możemy przecież unosić się egoizmem, krzycząc "Nie
      oddamy naszego Prezydenta!" - możemy tylko wyszeptać "Dziękuję",
      poprzez patriotyczne łzy... I przyjść 11 XII 2005 na demonstrację
      dziękczynną, żeby napisać na specjalnej laurce, efektownej jak plan
      budowy 3 000 000 mieszkań, co NAPRAWDĘ myślimy o Lechu Kaczyńskim i
      jego Prezydenturze."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka