b-52 TAKI SWIATOWY A KOMUCH Z NIEGO WYLAZI 30.11.05, 20:00 Na salonach goscil,Bushowi reke sciskal a tutaj pospolitego rabusia z puszki wyciaga ? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:01 Przypominam PT internautom, że w uzasadnieniu sądu I instancji znalazł się passus "wprawdzie nie ma dowódów, że ... ale oskarżony m ó g ł powiadomić ponieważ posiadał ww. infrmację". Sąd II instancji stwierdził, że "nie ma bezpośrednich dowodów ale poszlaki układają się w logiczną całość". Uczono mnie, że wszelkie wątpliwości należy interpretować na korzyść oskarżonego. Moim zdaniem prezydent powinien skorzystać z prawa łaski. PS. Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 wiara czyni cuda ! szczególnie w nieskazitelność 30.11.05, 20:10 liberalnych bolszwików umoczonych we wszystko co możliwe . Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: wiara czyni cuda ! szczególnie w nieskaziteln 30.11.05, 20:12 Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 tego jedynego? a reszta fajnych towarzyszów ? 30.11.05, 20:20 typu niedoszły prezydent z puszczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: tego jedynego? a reszta fajnych towarzyszów ? 30.11.05, 20:27 Langsam...powoli nie da się z jedną d...po wszystkich odpustach.. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: tego jedynego? a reszta fajnych towarzyszów ? 30.11.05, 20:27 Nigdy nie broniłem i nie będę bronił SLD jako formacji. Przypadkiem Sobotki interesuję się z innych przyczyn. Wyraziłem swój pogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:15 Podaj linki do tych uzasadnień..bo chcę wierzyć że masz rację..gazeciane komentarze mnie nie interesują.. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:19 Nie notowałem linków bo nie sądziłem, że ktoś mnie o nie zapyta. Natomiast w pełni odpowiadam za to co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:25 obawiam się że uzasanienie wyroków widzieli tylko sami skazani/i dobrze/a reszta to konfabulacje "dziennikarzy"..ale cóż...wiara czyni cuda.. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:29 Wiara przenosi góry. :-). Fragment uzasdnienia sądu II instancji słyszałem w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:43 A w ogóle to znam z autopsji przypadki młodych-zdolnych działaczy poprzedniego systemu dla których nie było spraw nie do "załatwienia" pan A.K to wzorcowy przykład Brat-Łata dla kolesiów z druzyny...I to co po pijaku obiecał...załatwi Nie ma sprawy... A swój kauzyperda będzie motał... Ale to już chyba finito.... Będzie "spieprzaj dziadu" Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 07:28 bzdury!z takimi tekstami to spóbuj wyjechać do tych policjantów, którzy byli zagrożeni przez tego kretyna i niech nikt mi nie mówi, że sobotka jest niewinny.sobotka pownien zgnić w pierdlu Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt55 Narzędzie gwałtu nosi przy sobie i mógł go użyć... 01.12.05, 07:52 Na tym zasadza się wyrok na Sobotkę. A i jescze: jest komuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
fiama Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 09:29 uu1 napisała: > Przypominam PT internautom, że w uzasadnieniu sądu I instancji znalazł się > passus "wprawdzie nie ma dowódów, że ... ale oskarżony m ó g ł powiadomić > ponieważ posiadał ww. infrmację". Sąd II instancji stwierdził, że "nie ma > bezpośrednich dowodów ale poszlaki układają się w logiczną całość". Uczono mnie > , > że wszelkie wątpliwości należy interpretować na korzyść oskarżonego. Moim > zdaniem prezydent powinien skorzystać z prawa łaski. > PS. Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień. Te komuch żal ci że aż musisz biblie cytować to u was normalne !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 czytałem stenogramy 30.11.05, 20:01 i od początku miałem wątpliwości czy chodzi o Sobotkę,natomiast "dół" był pewnien. Odpowiedz Link Zgłoś
busho to jest pogrzeb III RP 30.11.05, 20:02 kompromitacja, szok, układy cwaniaków, kwaśniewski się skopromitował i przyznał do zarzutów pod jego adresem Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l III RP skończyła jak tow. Miller 30.11.05, 21:33 rzygać mi się chce, życzę czwartej żeby szybko się zleperowała na piątą ale jeszcze chętniej będę widział czerwonych na latarniach umieszczonych tam prawomocnymi wyrokami. Za co? a za to że dzięki nim i ich złodziejstwu mamy Kwakwalandię i początek ostatecznego końca naszego państwa Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: to jest pogrzeb III RP 01.12.05, 21:44 A która RP *skazała* ministra Sobotkę? Czwarta? Odpowiedz Link Zgłoś
util Panie prezydencie, tak się nie godzi. 30.11.05, 20:02 Tym haniebnym gestem przekreśla pan 10 lat niezłej prezydentury. Sobotka jest winny, bo tak stwierdził niezawisły sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Panie prezydencie, tak się nie godzi. 30.11.05, 20:04 Znane jest pojęcie pomyłki sądowej. M.in dla takich przypadków przewidziano prawo łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Panie prezydencie, tak się nie godzi. 30.11.05, 20:07 uu1 napisała: > Znane jest pojęcie pomyłki sądowej. M.in dla takich przypadków przewidziano > prawo łaski. A jak kwalifikujesz przypadek Sobotki? Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Panie prezydencie, tak się nie godzi. 30.11.05, 20:25 Przeczytałem. Sąd gruntownie analizuje dostępne dowody, poszlaki, zeznania świadków i wydaje wyrok. To, że oparł się na poszlakach nie znaczy, że mamy doczynienia z pomyłką. Nie jestem pewien, czy to Sobotka był naprawdę źródłem przecieku, nie mi to rozstrzygać. Mamy władzę sądowniczą i ona o tym decyduje. Prezydent uznał, że wie lepiej. Teraz mamy prawo znać jego motywy. Już nie mogę się doczekać. Tutaj prawo łaski zastosowano wyłącznie dlatego, że skazany był politykiem właściwej opcji i przyjacielem prezydenta. Bliżej do ucha i sumienia Olka. Olka, bo nie prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Panie prezydencie, tak się nie godzi. 30.11.05, 20:31 W porządku. Każdy ma prawo do własnego oglądu sytuacji. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Panie prezydencie, tak się nie godzi. 30.11.05, 20:31 No to teraz buc kwasniewski dal czadu. Dobrze prawil Leszek M. o konczeniu. Kwasniak konczy prezydenture z wielkim hukiem. A jednak to byl prezio wszystkich kryminalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 szczególnie niezły był jak go Kuczma spił ,wody! 30.11.05, 20:05 wybraliście go to pijcie to piwko do końca... Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Narodzie głupi, Szuję wybrałeś na Prezydenta, Żal, 30.11.05, 20:04 Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Kto ulaskawi prezia ??. :)) 30.11.05, 20:12 Prezio igra z ogniem i sie doigra . TS czeka z otwartymi ramionami . Odpowiedz Link Zgłoś
bambomurzynzafryko A co z Pęczakiem? 30.11.05, 20:10 A co z Pęczakiem. Czy Pęczak ma zgnić w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:11 Panie kwasniewski, pomysl pan o tych funkcjonariuszach, ktorych Sobotka narazil na niebezpieczenstwo. Ale jak widac bardziej pana obchodzi los przestepcy, partyjnego kolegi. Idz pan juz sobie jak najdalej od spraw panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Kwaśniewski powiedział 16 Listopada: 30.11.05, 20:11 "- Jako prezydent RP mogę powiedzieć, że wyjaśniając te afery i karząc osoby winne, polska demokracja pokazuje, że działa (...). Wiem, że to jest bolesne, że dla niektórych ludzi jest to niezwykle trudne; może mają i poczucie niesprawiedliwości czy surowości werdyktów, ale pamiętajmy: sprawy zostały ujawnione, pokazane, ocenione zarówno publicznie, jak i ocenione przez niezawisłe sądy - przypomniał prezydent". Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Kwaśniewski to prawdziwy mąż stanu! 30.11.05, 20:11 Niech żyją wszyscy przestępcy. Wolność dla przestępców z SLD. Mam nadzieję, że Pan Prezydent nie zapomni o Panu Pośle Pęczaku! Z partyjnym pozdrowieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
b-52 OLEG NABIL NAS WSZYSTKICH W PERNAMBUKO 30.11.05, 20:12 Teraz bedzie z Wladymirem jezdzil na polowania w tajdze. Odpowiedz Link Zgłoś
metadol deratyzacja postkomuchów obowiazkowa 30.11.05, 20:16 kwachu łajzo ile ci Ałganow oferowal!!????/ za NAFTOPORT!! Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Bardzo dobra wiadomosc 30.11.05, 20:14 Kwasniewski po raz kolejny dal dowod swojej niezachwianej wiernosci idealom i przysiegom jakie skladal wstepujac do PZPR.Sa to na szczescie ostatnie zagrywki skorumpowanej lewicy i jej prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Kwaśniewski - prezydent po ogólniaku, Sobotka... 30.11.05, 20:15 Kwaśniewski - prezydent po ogólniaku, Sobotka - wiceminister po zawodówce. Ciekawe czy przestępca Sobotka ma haka na Prezia? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kwaśniewski - prezydent po ogólniaku, Sobotka 30.11.05, 20:22 Czemu to piszesz? Wiesz doskonale, że ukończył studia,nie zrobił magisterium. I jaki to ma związek z omawianą, hipotetyczna sprawą? Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Kwaśniewski - prezydent po ogólniaku, Sobotka 30.11.05, 20:27 Oj, nawet nie skonczyl studiow, nie zaliczajac paru egzaminow skreslono go z listy studentow. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kwaśniewski - prezydent po ogólniaku, Sobotka 30.11.05, 20:34 Sorki ale jesteś w błędzie. To nas jednak nie przybliża do odpowiedzi na pytanie: czy powinien ewentualnie skorzystać z prawa łaski? Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Kwaśniewski - prezydent po ogólniaku, Sobotka 30.11.05, 20:50 Jezeli jestes wielbicielem postkomunistow to dla Ciebie odpowiedz musi byc jasna. No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kwaśniewski - prezydent po ogólniaku, Sobotka 30.11.05, 21:00 A nie przyszło Ci do głowy, że wystarczy być "wielbicielem" prawa aby mieć swoje zdanie? Tak, uważam, że powinien skorzystać z prawa łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Kwaśniewski - prezydent po ogólniaku, Sobotka 30.11.05, 22:09 Prawo łaski - od szefa GTW dla kolegów przestępców z GTW. Odpowiedz Link Zgłoś
pefendorf [...] 30.11.05, 22:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Kwaśniewski - prezydent po ogólniaku, Sobotka 30.11.05, 20:50 A po co miał kończyć UG ? Skończył akademię w Moskwie...ale tam został majorem a nie magistrem...i w tym problem.. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Dumny ze swego "dorobku" Prezydent AK : 30.11.05, 20:16 nie jestem pewien ale w ciagu 10 lat ten pretensjonalny i oportunistyczny Prezydent nie przedsiewzial zadnej incjatywy ustawodawczej, zas dzisiaj pod koniec wlasnej Prezydentury podejmuje incjatywy by ulaskawiac zasadzonych prawomocnym wyrokiem wysokich urzednikow panstwowych uznanych za przestepcow panstwowych, ktorzy swoim swiadomym dzialaniem przyczyniali sie do oslabiania Panstwa Polskiego. Powiedzialoby sie: dorzuca jeszcze jedna "cegielke" do swego "prezydenckiego dorobku". Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dumny ze swego "dorobku" Prezydent AK : 30.11.05, 21:31 Mam dziwne wrażenia, ze Twój nick zbytnio wybiega w przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Dobrze ze przeczytalem calosc Twojej argumentacji 30.11.05, 21:59 Wnosze z niej, ze moje aspiracje wyrazone w pewnym stopniu przez nick sa przedwczesne, ze na nie swoimi pogladami nie zasluzylem, ze faceta, ktory jest polskim ministrem, ma kontakty ze swiatem przestepczym i naraza na niebezpieczenstwo pracownikow polskiego aparatu scigania mafijnych przestepstw, nalezy uniewinnic na okolicznosc watpliwych watpliwosci, albo jak napisal ktos inny "problemow" proceduralnych! Potwierdzam: gdybym ja Go sadzil nie wyszedlby z wiezienia wczesniej niz za 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dobrze ze przeczytalem calosc Twojej argument 30.11.05, 22:02 > ze faceta, ktory jest polskim ministrem, ma kontakty ze swiatem przestepczym Przeciez mijasz się z prawdą, celowo? > Potwierdzam: gdybym ja Go sadzil nie wyszedlby z wiezienia wczesniej niz za 15 > lat. Rożnie widzimy te same sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Przeciez mijasz się z prawdą, celowo?" 30.11.05, 22:24 Prawde ustalil sad: jeszcze w czasach gdy oskarzony z racji swojej przynaleznosci politycznej mogl liczyc na jego (sadu) przychylnosc! Panstwo, szegolnie polskie i szczegolnie obecnie wymaga szczegolnej troski, podobnej do tej, ktora prezentuja od dawna polscy najblizsi sasiedzi. Wszelkie dzialania majace znamiona godzenia w interesy Panstwa Polskiego, a takim byla dzialanosc bylego ministra, winny byc bardzo surowo karane: zbyt dlugo Polacy walczyli o to by bylo demokratyczne i wolne by jeden z drugim na szczycie rozmienial je na drobne. Odpowiedz Link Zgłoś
wy Re: uu1 twoj nick ma cos wspolnego z malpa? 30.11.05, 22:18 Bo z tego co czytam to jestes na tym samym poziomie myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: uu1 twoj nick ma cos wspolnego z malpa? 30.11.05, 22:46 Coś odreagowałeś. Tylko co? Odpowiedz Link Zgłoś
seth11 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:17 A za co skazali Kalisza? Jeżeli ktoś byłby tak łaskawy przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:17 Chwała nam i naszym kolegom. Ch... precz! Aleksander Kwaśniewski Odpowiedz Link Zgłoś
jowitaa1 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:17 Prezio sie musi spieszyc ,bo czasu mu zostalo niewiele dla zrobienia jeszcze czegos pozytecznego dla kolesiow z ukladu. Prezio dziala w trybie przyspieszonym. Ciekawe co nastepne??? jeszcze nie raz sie mozemy zadziwic do czasu odejscia tego s...yna Odpowiedz Link Zgłoś
tomi1972 ANKIETA: Ułaskawienie Sobotki 30.11.05, 20:18 Co sądzicie o decyzji prezydenta? Zapraszam do ankiety na www.ganmat.com Prywatny, niekomercyjny serwis internetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny reka reke myje-hak sobotki na kwacha 30.11.05, 20:19 mozna zrozumiec wybaczenie prezydenta dla zbrodniarza, ktroy zabil, ale nigdy dla zbrodniarza , ktory zdradzil Panstwo. Ale taqki to nasz ten byly perezydent, symbol claego zlodziejstwa i korupcji PRL. Sobotka cos wie o polskich obozach koncentracyjnych dla arabow. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:19 Facet jest odważny. Robi to przy otwartej kurtynie i pokazuje Ziobrze, że ma go gdzieś. Nie lubię gościa, ale zacząłem go szanować. Ależ PiSiorki podniosą wrzask! Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: haen1950 30.11.05, 20:26 Jak taki otwarty, to dlaczego utajnił listę ułaskawionych, bucu? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: haen1950 01.12.05, 08:53 A nie mówiłem, że bedziesz wrzeszczał. Dla mnie ten wyrok na Sobotkę jest mocno polityczny. Facet prawdopodobnie tego nie przeżyje. Chyba wiesz, co więzniowie zrobią z wiceministrem policji. Nie miałbym wątpliwości, gdyby to on powiadomił gangsterów. Ale tam są tylko poszlaki, że powiadomił jednego posła, tak samo jak i on zobligowanego przysięgą. Będziesz zadowolony, jak facet popełni samobójstwo przed odsiadką? Odpowiedz Link Zgłoś
xxx80 prezydent wszystkich ubeków 30.11.05, 20:20 co za wstyd, nigdy nie myślałem, że coś takiego napiszę. Przez tych złodzieji i szubrawców mogli zginąć policjanci, jak mu nie wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Ostatni Wymiot Czerwonoskórego na Czerwonym Bagnie 30.11.05, 20:20 Odpowiedz Link Zgłoś
vapin w I kadencji ułaskawił 3252 osób w II 30.11.05, 20:22 chyba podobnie, więc dla Kwaśniewskiego to nic wyjątkowego. Problem polega na tym, że poza pwnymi wyjątkami opinia publiczna nie wie, kogo do tej pory ułaskawił. Odpowiedz Link Zgłoś
wibednar Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:22 Bardzo proszę nie czepiać się P.Kwaśniewskiego. Dziennikarz GW zapomniał napisać, że P. Kwaśniewski postąpił tak z inspiracji PiS, a tak naprawdę przestraszył się czarnego kaczego terroru. No czepcie się PiSu i kaczorów, przeciżź oni są wszystkiemu winni Odpowiedz Link Zgłoś
skus2 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 30.11.05, 20:28 Dziwi mnię ton tego artukułu. Jednocześnie zastanawiam się kiedy do odpowiedzialności za ujawnienie tajnych dokumentów pociągnięci zostaną niektórzy członkowie orlenowskiej komisji. To oni ujawnili stenogram nagrania podsłuchu telefonicznego i choć pozbawiono go klauzul to zgodnie z ustawą o ochronie informacji niejawnych takie informacje są ściśle tajne. Mówi o tym brzmienie uwczesnego załącznika nr 1 do ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk jednym slowem chowajmy nasze zdrady za tym co 30.11.05, 21:43 "scisle tajne". Przeczytaj jeszcze raz to co napisales: wysoki urzednik panstwowy szkodzi w sposob nie podlegajacy dyskusji panstwowym oraganom scigania a Ty masz problemy proceduralne. Czlonkow komisji orlenowskiej bronia immunitety parlamentarne i byc moze jest to jeden z tych nielicznych przypadkow dla ktorych powinny byc zachowane. Musi, ze ustawa o ochronie informacji niejawnych albo jest przez Ciebie zle interpretowana albo jest po prostu zla jesli uniemozliwia skazanie polskiego ministra na dlugoletnie wiezienie za ostrzeganie przestepcow o majacych nastapic wobec nich postepowaniu sadowym. Ten pan dostal bardzo lagodny wymiar kary. W innych krajach nie wyszedlby z wiezienia wczesniej niz za 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś