Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę?

• asmag Dno. Żenada. 01.12.05, 08:55
      Chcesz popełniac przestępstwa bezkarnie- wstąp do partii Kwacha.
    • krzysztof3 Ziobro nie czytał, a już się (ideologicznie) dziwi 01.12.05, 08:57
      Sobotko się zwrócił, prezydent musi to rozpatrzeć. A że, jak zdąży,
      prawdopodobnie ułaskawi przyjaciela - to od czego są przyjaciele? Zresztą,
      sprawa wyraźnie 'dęta' przez GTW - chcieli odwrócić uwagę od 'i czasopisma', a
      pupil prezydenta sam im wlazł w łapy.
    • czerwony_zlodziej Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 08:59

Panie Stasiński co pan bredzi?!!! Jakie przywolenie? Niech Wyborcza stanie się
      w końcu obiektywnym dziennikiem powmimo zażyłych stosunków naczelnego i
      prezydenta bo od czasów "Gazeta przyszła do Rywina" - czy jakoś tak, lecicie na
      równo pochyłej. Grzmicie na byle sprawy związane z kościołem, jak jakiś ksiądz
      puści bąka na przyjęciu, jak LPR broni tożsamości narodowej ale jak bandyci z
      SLD zawłaszczyli państwo, zrobili sobie prywatny folwark a teraz ich prezydent
      od goleni ułaskawia (czytaj; godzi się na to) kryminalistów to piszecie "ma
      takie prawo". LPR też ma prawo wyrażać swoje myśli w demokratycznym państwie a
      zawsze, co by nie powiedzieli, spotykają się z ostracyzmem Wyborczej. Strasznie
      powściągliwy był ten pana komentarz. A nie mógłby pan zadać pytania
      (retorycznego chociażby); CZY OSOBA ASPIRUJĄCA DO NAJWYŻSZYCH URZĘDÓW W ŚWIECIE
      (SEKRETARZ GENERALNY ONZ) MOŻE BYĆ UWIKŁANA W UWALNIENIU KRYMINALISTÓW ZE
      SWOJEJ OPCJI PARTYJNE?

• mg2005 Nowa świecka tradycja...((( 01.12.05, 09:15
        Poprzedni prezydent Wałęsa ułaskawił gangstera "Słowika"
    • podchmielony_wikary Zdazy, zdazy... 01.12.05, 09:02
      Za jedno moge byc Putinowi wdzieczny- Rosja nie poprze Kwasniewszczaka na
      sekretarza ONZ, mimo ze Kwasniewszczak mial kiedys predyspozycje by byc
      sekretarzem KC PZPR. pochwalony
    • wanilia1 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 09:11
      A Sławek Sikora ma dalej siedzieć w więzieniu????
      No po prostu brak mi słów...
    • jacekkrol1 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 09:12
      Jeżeli zdązy do będzie najwspanialsze wydarzenie w przeciągu ostatnich kilku
      miesięcy. Juz widze te wsciekle mordy prawicy, i ich bezsilność nad wolą Pana
      Prezydenta.
      Prezydent elekt napewno nikogo nigdy nie ułaskawi, no chyba ze to bedzie ohciec
      rydzyk, on najchętniej rozdawałby wyroki śmierci.
      Naprzód Panie Prezydencie, ma Pan jeszcze 22 dni czasu, wierze ze się Panu uda
      • mlodygniewny1 Prezio NIE zdąży.Ziobro prześle odpowiedż 24.12.br 01.12.05, 09:30
        i Sobotki ułaskawienie będzie rozpatrywał już prezydent L.K.
        Dlaczego dwa tygodnie po uprawomocnieniu się wyroku na "wybitnego" wiceministra
        spraw wewnętrznych,prezio już zajmuje się jego ułaskawieniem?
        Czy to GTW?
        Kwaśniewski skompromitował się! To już FAKT!
        W 2000 roku dostał ok.9,5mln.głosów=53,90%,
        Agent specsłużb PRL(sam przyznał się),który legalnie zagarnął akcje Banku Handlo
        wego przy sprzedaży Amerykanom/CitiGroup wartości dzisiaj 6mln.złotych,jeden z
        trzech tenorów tworzących PO=Andrzej Olechowski dostał 3,04mln=17,30%,zaś
        ulubieniec prezesów Eureko,którym "sprzedał" akcje PZU,a cwaniakom z Francji z
        pośrednictwem Kulczyka,akcje TPSA=Marian Krzaklewski dostał 2,7mln=15,57% no i
        sam wielki Lech Wałęsa dostał ponad 178 tysięcy głosów=1,01%.
    • a.tomaszewska Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 09:17
      Cholerna klika... mam nadzieje ze Kwasniewski nie zdazy, i ze wreszcie powinie
      mu sie noga, bo to ze nie ma czystych rak jest jasne
    • mangold Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego... 01.12.05, 09:19
      ale to moje subiektywne odczucie takie samo jak to że np. koordynator ds służb
      specjalnych ma nierówno pod sufitem.......
      • m15 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 09:38
        mangold napisał:

> ale to moje subiektywne odczucie takie samo jak to że np. koordynator ds służb
        > specjalnych ma nierówno pod sufitem.......
        masz rację ,ale tylko częściowo , z sobotki nie zrobiono-bo on jest,nie kozłem
        tylko baranem:)
        • mangold Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 09:39
          m15 napisał:

> mangold napisał:
          >
          > > ale to moje subiektywne odczucie takie samo jak to że np. koordynator ds
          > służb
          > > specjalnych ma nierówno pod sufitem.......
          > masz rację ,ale tylko częściowo , z sobotki nie zrobiono-bo on jest,nie kozłem
          > tylko baranem:)

Może kiedyś, czego Ci oczywiście nie życzę, zostaniesz skazany na podstawie
          poszlak...przypomnij sobie wtedy tego barana ....
          • m15 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 09:55
            mangold napisał:

> m15 napisał:
            >
            > > mangold napisał:
            > >
            > > > ale to moje subiektywne odczucie takie samo jak to że np. koordynat
            > or ds
            > > służb
            > > > specjalnych ma nierówno pod sufitem.......
            > > masz rację ,ale tylko częściowo , z sobotki nie zrobiono-bo on jest,nie k
            > ozłem
            > > tylko baranem:)
            >
            > Może kiedyś, czego Ci oczywiście nie życzę, zostaniesz skazany na podstawie
            > poszlak...przypomnij sobie wtedy tego barana ....
            a ty przypomnij sobie jak janik ręczył za swojego kumpla i przez długi czas
            utrzymywał go na stanowisku, pomimo oskarżeń prokuratorskich,sobotka miał czas
            i możliwości by zacierać ślady
            • uu1 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 09:59
              Zwracam uwagę, że Sobotka zrezygnował z immunitetu.
              • m15 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:05
                uu1 napisała:

> Zwracam uwagę, że Sobotka zrezygnował z immunitetu.
                witam szanownego kolęgę i zwracam uwagę,iż nie miał wyjścia ,na fali tzw odnowy
                i poszukiwania nowego wizerunku ,sldowcy godzili się na odbieranie immunitetów
                swoim kolegom,tak więc dobrowolna rezygnacja była tylko zabiegiem
                socjotechnicznym,mającym uwiarygodnić praworządność umoczonego polityka
                • mangold Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:07
                  m15 napisał:

> i poszukiwania nowego wizerunku ,sldowcy godzili się na odbieranie immunitetów
                  > swoim kolegom,tak więc dobrowolna rezygnacja była tylko zabiegiem
                  > socjotechnicznym,mającym uwiarygodnić praworządność umoczonego polityka

Socjotechnika powiadasz ...hm... czy to cos takiego jak przedwyborcze obietnice
                  PiS ?? :-D
                  • uu1 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:10
                    Takie cóś w podobie - jak pisywał pewien nad wyraz zaangażowany i inteligentny
                    forumowicz. :-))
                • uu1 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:08
                  Podziwiam Twoją niezachwianą wiarę we własne poglądy. To cenne ale dopuść
                  czasami, na chwilę, inny punkt widzenia. Tak dla własnej higieny psychicznej.
                  • m15 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:15
                    uu1 napisała:

> Podziwiam Twoją niezachwianą wiarę we własne poglądy. To cenne ale dopuść
                    > czasami, na chwilę, inny punkt widzenia. Tak dla własnej higieny psychicznej.
                    dopuszczam inne poglądy ,czego dowodem jest dyskusja z tobą,co do sobotki- to
                    jest on prawomocnie skazany i nic tego nie zmieni ,a wasze dywagacje traktuję
                    jako mało przyzwoitą obronę "swego"
                    • mangold Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:17
                      m15 napisał:

> uu1 napisała:
                      >
                      ,a wasze dywagacje traktuję
                      > jako mało przyzwoitą obronę "swego"

jakiego swego ?? W przeciwiństwie do Ciebie w życiu nie byłem w żadnej partii
                      hehe :-D
                      • m15 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:19
                        mangold napisał:

> m15 napisał:
                        >
                        > > uu1 napisała:
                        > >
                        > ,a wasze dywagacje traktuję
                        > > jako mało przyzwoitą obronę "swego"
                        >
                        > jakiego swego ?? W przeciwiństwie do Ciebie w życiu nie byłem w żadnej partii
                        > hehe :-D
                        dawno się zdekonspirowałeś
                    • uu1 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:19
                      Wspomnij sprawę Zalewskiego.
                      PS. Mam prośbę - rozmawiając ze mną używaj liczby albo pojedyńczej albo mnogiej.:-)
                      • m15 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:22
                        uu1 napisała:

> Wspomnij sprawę Zalewskiego.
                        > PS. Mam prośbę - rozmawiając ze mną używaj liczby albo pojedyńczej albo
                        mnogiej
                        > .:-)
                        sorki ,zwrot "wy "dotyczy ciebie i mangolda,nie jest zaś rusycyzmem
            • mangold Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:03
              m15 napisał:

> a ty przypomnij sobie jak janik ręczył za swojego kumpla i przez długi czas
              > utrzymywał go na stanowisku, pomimo oskarżeń prokuratorskich,sobotka miał czas
              > i możliwości by zacierać ślady

Sazę że gdyby Jarek ręczył za Lecha też byś uwierzył...punkt widzenia zależy od
              punktu siedzenia..a najfajniesze jest to że nie cierpie janika i zwisa mi to że
              akurat on ręczył ....długosz i jagiełło to burki skazane wg, mnie słusznie co
              do wyroku na sobotke cały czas uważam ze go skrzywdzono ...
              • m15 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:10
                mangold napisał:

> m15 napisał:
                >
                > > a ty przypomnij sobie jak janik ręczył za swojego kumpla i przez długi cz
                > as
                > > utrzymywał go na stanowisku, pomimo oskarżeń prokuratorskich,sobotka miał
                > czas
                > > i możliwości by zacierać ślady
                >
                > Sazę że gdyby Jarek ręczył za Lecha też byś uwierzył...
                w sprawie tomaszewskiego jako jeden z pierwszych pisałem że gościa należy
                usunąć ze stanowiska ,poręczenia kolegów nie mają znaczenia wobec zarzutów
                prokuratury
                • mangold Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:16
                  m15 napisał:

> w sprawie tomaszewskiego jako jeden z pierwszych pisałem że gościa należy
                  > usunąć ze stanowiska ,poręczenia kolegów nie mają znaczenia wobec zarzutów
                  > prokuratury

I ja też nie bronie np. Kalisza chodzi mi tylko o Sobotkę...
                  • m15 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:25
                    mangold napisał:

> m15 napisał:
                    >
                    >
                    > > w sprawie tomaszewskiego jako jeden z pierwszych pisałem że gościa należ
                    > y
                    > > usunąć ze stanowiska ,poręczenia kolegów nie mają znaczenia wobec zarzutó
                    > w
                    > > prokuratury
                    >
                    > I ja też nie bronie np. Kalisza chodzi mi tylko o Sobotkę...
                    ale dwie instancje sądowe potwierdziły jego winę ,to powinno kończyć
                    dyskusję,jeśli chodzi o kalisza ,to jego spraw jest mało istotna,a on sam nie
                    potrzebuje niczyjej pomocy ,albowiem nie jest przestępcą
                    • mangold Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:30
                      m15 napisał:

> ale dwie instancje sądowe potwierdziły jego winę ,to powinno kończyć
                      > dyskusję,jeśli chodzi o kalisza ,to jego spraw jest mało istotna,a on sam nie
                      > potrzebuje niczyjej pomocy ,albowiem nie jest przestępcą

Nie mozna skazywać na podstawie poszlak sąd wg. mnie przestarszył się opnii
                      publicznej...
                      • m15 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:43
                        mangold napisał:

> m15 napisał:
                        >
                        > > ale dwie instancje sądowe potwierdziły jego winę ,to powinno kończyć
                        > > dyskusję,jeśli chodzi o kalisza ,to jego spraw jest mało istotna,a on sam
                        > nie
                        > > potrzebuje niczyjej pomocy ,albowiem nie jest przestępcą
                        >
                        > Nie mozna skazywać na podstawie poszlak sąd wg. mnie przestarszył się opnii
                        > publicznej...
                        od kogo- według ciebie,długosz miał ściśle tajne informacje,dlaczego kowalczyk
                        kłamał w sprawie sobotki,dlaczego sobotka kłamstwa kowalczyka potwierdzał,to są
                        poszlaki,lecz wskazujące na winę,niewinny nie kłamie ,bo nie wie jak i o czym
                        ma kłamać ,a ci panowie układali wspólną wersję ,która -niestety dla nich
                        rozsypała się
                        • mangold Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:46
                          m15 napisał:

> mangold napisał:
                          >

> od kogo- według ciebie,długosz miał ściśle tajne informacje,dlaczego kowalczyk
                          > kłamał w sprawie sobotki,dlaczego sobotka kłamstwa kowalczyka potwierdzał,to są
                          >
                          > poszlaki,lecz wskazujące na winę,niewinny nie kłamie ,bo nie wie jak i o czym
                          > ma kłamać ,a ci panowie układali wspólną wersję ,która -niestety dla nich
                          > rozsypała się

W sprawie Jezusa zawinił Piłat, poszlaki wskazuja na Żydów ale o roli Boga nikt
                          nie wspomina chociaż on to wymyslił i zrealizował :-))
                          • m15 Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:58
                            > W sprawie Jezusa zawinił Piłat, poszlaki wskazuja na Żydów ale o roli Boga
                            nikt
                            > nie wspomina chociaż on to wymyslił i zrealizował :-))
                            ciekawy wybieg ,a co najważniejsze-zamykający dyskusję
                            • mangold Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 11:03
                              m15 napisał:

> > W sprawie Jezusa zawinił Piłat, poszlaki wskazuja na Żydów ale o roli Bog
                              > a
                              > nikt
                              > > nie wspomina chociaż on to wymyslił i zrealizował :-))
                              > ciekawy wybieg ,a co najważniejsze-zamykający dyskusję

własnie w naszych dyskusjach zawsze dochodzimy- do ściany każdy do swojej...
                              spadam muszę troche popracować :-D
          • polfic Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 09:58
            No cóz, daleiki jestem od wiary że Wassermanowi się udo to o czym mówi, ale
            jeżlei jest ktos kto idzie na wojnę ze słuzbami musi mieć odchylenia i tylko
            takiemu może się udać.
      • daavid Re: Uważam że z Sobotki zrobiono kozła ofiarnego. 01.12.05, 10:00
        W pewnym tylko sensie. Bo powinno siedzić dużo więcej osób

dziadostwo.blox.pl
      • mlodygniewny1 Sąd Najwyższy winien rozpatrzyć kasację i dopiero 01.12.05, 10:10
        mangold napisał:

> ale to moje subiektywne odczucie takie samo jak to że np. koordynator ds służb
        > specjalnych ma nierówno pod sufitem.......

Sobotka powinien wnioskować o swoje ułaskawienie.Nie znamy akt sprawy.większość
        jest utajniona.W tej samej sprawie oddzielnie toczy się sprawa generała policji
        Kowalczyka b.komendanta głównego-bo okłamał śledczych,złożył fałszywe zeznania
        itd. I co,to mają być święte krowy?Za to winien jeszcze odpowiadać sam Janik
        jako szef resortu etc.
        Mangold,ja Ciebie bardzo szanuję i życzę Ci wszelkiego dobra...
        Ale nie może być tak,że Kwaśniewski ma przez 9lat szefa swego gabinetu ministra
        Marka Ungiera,którego gotowy akt oskarżenia leży w szufladzie prokuratora,po to,
        by się sprawa przedawniła.I tak sie stało.Ungier także będzie miał proces sądowy
        ale już w innej sprawie=ujawnił tajemnice państwowe ministrowi Kaczmarkowi...
        Tak samo będę oceniał obecnie rządzących.Sam głosowałem na prezia w 2000roku,sam
        chciałem głosować na W.C.i min.na tym Forum,się wypowiadałem w jego sprawie,ale
        W.C. uciekł z wyborów i w pierwszej turze głosowałem na M.B.ale już w drugiej
        turze oddałem głos na L.K. I wbrew opiniom niektórych będzie L.K. dobrze pełnił
        swój urząd.Mimo,że L.K. i PiS oraz J.K. nie są z mojej bajki i w wielu sprawach
        się z nimi nie zgadzam min.w sprawach religijno-obyczajowych,to życzę moim
        rodakom i sobie aby jak najwięcej dobrego udało się obecnie rządzącym zrobić.
        Przecież ten nowo urząd/CBA/centralne biuro antykorupcyjne,kierowany przez M.
        Kamińskiego ma głównie zajmowac się korupcją aktualnie rządzących.To co w tym
        złego,że choć trochę ograniczą z pomocą specsłużb udziałowców owego "stolika
        brydżowego"...
        • mangold Re: Sąd Najwyższy winien rozpatrzyć kasację i dop 01.12.05, 10:14
          mlodygniewny1 napisał:

> Przecież ten nowo urząd/CBA/centralne biuro antykorupcyjne,kierowany przez M.
          > Kamińskiego ma głównie zajmowac się korupcją aktualnie rządzących.To co w tym
          > złego,że choć trochę ograniczą z pomocą specsłużb udziałowców owego "stolika
          > brydżowego"...

Ty w to wierzysz ?? :-))To bedzie wyjatkowo upolityczniony urząd, który bedzie
          uderzał tylko we wrogów PiS zakład?? dolary przeciw orzechom..i booje się że
          będzie powielał wzorce komisji śledczej ds orlenu-tu troche błotka, tam troche
          gnoju-byle się przykleiło, reszte zrobią media P.S. Naprawde głosowałeś na
          Kaczyńskiego ?? Wow....:-DD
          • mlodygniewny1 Re: Sąd Najwyższy winien rozpatrzyć kasację i dop 01.12.05, 10:31
            mangold napisał:

> mlodygniewny1 napisał:
            >
            > > Przecież ten nowo urząd/CBA/centralne biuro antykorupcyjne,kierowany prze
            > z M.
            > > Kamińskiego ma głównie zajmowac się korupcją aktualnie rządzących.To co w
            > tym
            > > złego,że choć trochę ograniczą z pomocą specsłużb udziałowców owego "stol
            > ika
            > > brydżowego"...
            >
            > Ty w to wierzysz ?? :-))To bedzie wyjatkowo upolityczniony urząd, który bedzie
            > uderzał tylko we wrogów PiS zakład?? dolary przeciw orzechom..i booje się że
            > będzie powielał wzorce komisji śledczej ds orlenu-tu troche błotka, tam troche
            > gnoju-byle się przykleiło, reszte zrobią media P.S. Naprawde głosowałeś na
            > Kaczyńskiego ?? Wow....:-DD
            >
            >
            może,to Ty masz rację.czas pokaże.wtedy zwrócę Ci publicznie na Forum honor.
            Tak.I to świadomie głosowałem na L.K. pisałem o tym na ninijeszym Forum przez
            cały tydzień przed druga turą,uzasadniając swoje stanowisko.Tak.potwierdzam to
            raz jeszcze.Mimo wielu wpadek,błędów i ...to Lech K.będzie dobrze pełnił swój
            urząd,ma swoje trochę "zaściankowe widzenie świata",ale Polska będzie za jego
            prezydentury szanowana z należnym Polsce respektem.
            A w sprawach obyczajowych już dokonuje się zmiana u L.K.= w TVP2/Panorama,
            osobiście słyszałem jak prezydent elekt powiedział,że nie ma nic przeciwko
            homoseksualistom,jest natomiast przeciwny małżeństwom...Ja zawsze będę bronił
            prawa do demonstracji.Zawsze będę bronił np.homoseksualne kobiety i mężczyzn,bo
            są dyskryminowani i...A swoją drogą większość populacji jest biseksualna,a nie
            heteroseksualna...ale to sprawa wiedzy i uczciwości intelektualnej.W tej sprawie
            najgorsze i obłudne jest milczenie znanych homoseksualistów wśród dziennikarzy,
            polityków,ludzi sztuki etc.Ale to już inny temat.
            A koteria od "stolika brydżowego" jest Faktem!
            • mangold Re: Sąd Najwyższy winien rozpatrzyć kasację i dop 01.12.05, 10:38
              mlodygniewny1 napisał:

> mangold napisał:
              >
              >

> Tak.I to świadomie głosowałem na L.K. pisałem o tym na ninijeszym Forum przez
              > cały tydzień przed druga turą,uzasadniając swoje stanowisko.Tak.potwierdzam to
              > raz jeszcze.Mimo wielu wpadek,błędów i ...to Lech K.będzie dobrze pełnił swój
              > urząd,ma swoje trochę "zaściankowe widzenie świata"

Trochę ???!!! To chyba eufemizm ??:-))

,ale Polska będzie za jego
              > prezydentury szanowana z należnym Polsce respektem.

Świat będzie kwiczał...już kwiczy :-))

> A w sprawach obyczajowych już dokonuje się zmiana u L.K.= w TVP2/Panorama,
              > osobiście słyszałem jak prezydent elekt powiedział,że nie ma nic przeciwko
              > homoseksualistom,jest natomiast przeciwny małżeństwom...

Poczekaj do zaprzysiężenie....wtedy zobaczysz ...

Ja zawsze będę bronił
              > prawa do demonstracji.Zawsze będę bronił np.homoseksualne kobiety i mężczyzn,bo
              > są dyskryminowani i...A swoją drogą większość populacji jest biseksualna,a nie
              > heteroseksualna...ale to sprawa wiedzy i uczciwości intelektualnej.W tej sprawi
              > e
              > najgorsze i obłudne jest milczenie znanych homoseksualistów wśród dziennikarzy,
              > polityków,ludzi sztuki etc.Ale to już inny temat.

Tez mnie to boli, ale nie dziwie im sie ..powiedzieć w polsace że jest sie gejem
              to dla nich śmierć cywilna....

> A koteria od "stolika brydżowego" jest Faktem!

www.e-fakt.pl/ ??? :-D
        • uu1 Re: Sąd Najwyższy winien rozpatrzyć kasację i dop 01.12.05, 10:15
          Ciekawy punkt widzenia, tylko, że mało związany z tematem forum. A, że do brydża
          potrzebne są cztery osoby, stolik pozostanie, zasady też, zmienią się gracze.
    • mindhardcore Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 09:20
      Dlaczego mnie to nie dziwi? Chyba tylko jacyś wybitnie oszołomieni uważali
      Kwaśniewskiego za prezia wszystkich Polaków. Odchodzi, więc rzutem na taśmę -
      po nas nawet i potop. Ciekawe czy TS będzie równie łaskawy dla towarzysza?
    • jerzy.kosecki Re: przepraszam przeciwników 01.12.05, 09:22
      A. Kwasniewskiego i wycofuję moje twierdzenie, że A. Kwasniewski to mąż stany.
      Zawiodłem sie na nim, i chcę jak najszybciej o Nim zapomnieć. Jesli ułaskawi
      Sobotkę, to będzie oznaczało, że mieli rację wszcy Ci Co twierdzili, że to
      krętacz. Czuję niesmak do samego siebie.
    • silesius.monachijski Trzymajmy kciuki za Ziobre 01.12.05, 09:25
      Wczoraj u Olejnik w prosto w oczy Ziorbo przedstawil bardzo sensowny sposob
      poradzenia sobie z problemem: otoz ustawa zmusza go do niezwlocznego zajacia
      sie wniskiem prezydenta RP. Co tez Ziobro wczoraj zrobil, rozpoczynajac
      procedure. Ustawa jednak nie okresla, do kiedy prokurator generalny ma dac
      odpowiedz prezydentowi. Na pytanie Olejnik, czy Ziobro zdarzy do 23 grudnia
      (zaprzysiezenie Kaczynskiego), Ziobro oswiadczyl, ze nie wie; jak to? Pytala
      Olejnik, ale wtedy A. Kwasniweski nie bedzie juz prezydentem; odpowiedz Zibry:
      odpowiedz zostanie przekazana do kancelerii prezydenta RP, a nie osobiscie do
      pana Kwasniewskiego. Genialne. Tak trzymac ministrze Ziobro; najlepiej niech
      Pan przesle te opinie miedzy Siwetami a Nowym Rokiem. Taki spozniony prezent na
      Gwiazdke dla Kwacha i ferejny. Trzymamy za Pana kciuki w tej sprawie.
      Sobozkanie moze pozostac bezkarnym. Bylaby to kpina z wymiaru sprawiedliwosci
      • m15 Re: Trzymajmy kciuki za Ziobre i sobotkę 01.12.05, 09:31
        silesius.monachijski napisał:

> Wczoraj u Olejnik w prosto w oczy Ziorbo przedstawil bardzo sensowny sposob
        > poradzenia sobie z problemem: otoz ustawa zmusza go do niezwlocznego zajacia
        > sie wniskiem prezydenta RP. Co tez Ziobro wczoraj zrobil, rozpoczynajac
        > procedure. Ustawa jednak nie okresla, do kiedy prokurator generalny ma dac
        > odpowiedz prezydentowi. Na pytanie Olejnik, czy Ziobro zdarzy do 23 grudnia
        > (zaprzysiezenie Kaczynskiego), Ziobro oswiadczyl, ze nie wie; jak to? Pytala
        > Olejnik, ale wtedy A. Kwasniweski nie bedzie juz prezydentem; odpowiedz
        Zibry:
        > odpowiedz zostanie przekazana do kancelerii prezydenta RP, a nie osobiscie do
        > pana Kwasniewskiego. Genialne. Tak trzymac ministrze Ziobro; najlepiej niech
        > Pan przesle te opinie miedzy Siwetami a Nowym Rokiem. Taki spozniony prezent
        na
        >
        > Gwiazdke dla Kwacha i ferejny. Trzymamy za Pana kciuki w tej sprawie.
        > Sobozkanie moze pozostac bezkarnym. Bylaby to kpina z wymiaru sprawiedliwosci
        spokojnie poczekamy na uzasadnienie wyroku,sąd apelacyjny ma na to czas do 15
        grudnia ,dopiero po tym terminie ziobro zajmie się sprawą ,z tego terminarza
        jasno wynika ,iż nie uda mu się ,mimo najszczerszych chęci, przekazać opinii
        wraz z całą dokumentacją do 23 grudnia,tak więc sobotka może pakować
        się,powodzenia
    • stoimi KWACHU !!! NIE ZAPOMNIJ O RYWINIE! !!!! 01.12.05, 09:34
      Po pierwsze siedzi za coś czego nie zrobił ( choć może chciał dać Michnikowi w łapę ale w końcu nie dał i nawet nie miał tych pieniędzy).Po drugie: nie wydał tych co go wysłali.Po trzecie jak twierdzą jego obrońcy, jest chory,więc zasługuje na akt miłosierdzia jasnie panującego.
      • dupaasi Re: KWACHU !!! NIE ZAPOMNIJ O RYWINIE! !!!! 01.12.05, 10:18
        stoimi napisał:

> Po pierwsze siedzi za coś czego nie zrobił ( choć może chciał dać Michnikowi w
        > łapę ale w końcu nie dał i nawet nie miał tych pieniędzy).Po drugie: nie wydał
        > tych co go wysłali.Po trzecie jak twierdzą jego obrońcy, jest chory,więc zasług
        > uje na akt miłosierdzia jasnie panującego.

A jak nie to zacznie Rywinek sypać kumpli!
    • tadeusz1965 A bohater "Długu" czeka na łaskę od 10 lat! 01.12.05, 09:38
      Mimo poparcia wielu autorytetów z zakresu prawa karnego. Wniosek Kwaśniewskiego
      to przejaw skrajnego cynizmu i nieliczenia sie z nastrojami spolecznymi. Bardzo
      znamienny to gest na koniec prezydentury. Ja juz nie mam najmniejszych zludzen
      co do odchodzacego prezia. To zwykly SLD-owski aparatczyk, maly czlowieczek, a
      nie zaden maz stanu. Mam nadzieje, ze ONZ odrzuci jego kandydature na
      Przewodniczacego.
      • uu1 Re: A bohater "Długu" czeka na łaskę od 10 lat! 01.12.05, 10:05
        Mam nadzieje, ze ONZ odrzuci jego kandydature na
        > Przewodniczacego.
        Rozumiem, że kieruje Tobą troska o dobro ONZ. Taką postawę powinno się
        propagować od pierwszych lat szkolnych, jak swego czasu postawę Pawki Morozowa.
        Gratuluję.
        • tadeusz1965 Re: A bohater "Długu" czeka na łaskę od 10 lat! 01.12.05, 10:27
          A co ma z tym wspólnego Pawka Morozow? On doniósł na ojca, ja natomiast uwazam,
          ze swiatowe kariery takich typow jak Kwasniewski rzucaja zle swiatlo na
          miedzynarodowe instytucje. Pzdr.
          • adrenaline1 Re: Mylisz się 01.12.05, 10:46
            Bohater "Długu" w ogóle nie czeka, bo ci aktorzy nie siedzą. Czekają wybieleni
            przez Krauzego prawdziwi mordercy i niech jeszcze poczekają.
    • widziane_inaczej I kto jest Pierwszym Gangsterem Rzeczpospolitej? 01.12.05, 09:39
    • wlodarczykp Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 09:41
      Kwasniewski wyrywa sobotke ze szpon faszyzmu! Daj nam Boze wiecej takich ludzi
      honoru.
      • m15 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 09:57
        wlodarczykp napisał:

> Kwasniewski wyrywa sobotke ze szpon faszyzmu! Daj nam Boze wiecej takich
        ludzi
        > honoru.
        i niechaj wyrwie jeszcze pozostałych osiemdzięsiąt tysięcy-z faszyzmem należy
        walczyć:)
    • zuzanka1 A co z tym Kaliszem w tytule? 01.12.05, 09:42
      To tak tylko, żeby się ludzie bardziej interesowali?
    • stachu44 Panie ministrze bez pospiechu! 01.12.05, 09:48
      A swoja droga, jak on sie musi bac tego Sobotki!
    • jantkowiak Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 09:49
      Szczwany lis kwaśniewski. To zagrywka, niby chce ulaskawić, ale liczy nz
      Ziobrę, że ten mu nie da na czas papierów. Bedzie mógł mówić,że chciał się
      tylko zapoznać, a wierny elektorat i towarzysze partyjni dostają przekaz, że
      Olek jest z nimi.
      • mindhardcore Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 09:55
        Ale cała reszta dzięki temu widzi kogo NAPRAWDĘ reprezentuje Kwaśniewski.
        Zastanawiam sie czy taka decyzja Kwaśniewskiego nie powinna pozapalać sędziom
        lampki w głowach, że należy sprawę Sobotki jeszcze trochę pogrążyć.
        A swoją drogą wielu z ludzi na forum mocno ujmowało sie za preziem, a sygnały
        były już wcześniej. Przecież nazwisko prezia przewijało się w KAŻDEJ wielkiej
        aferze.
    • jasiek.pl Wielki mizantrop 01.12.05, 09:50
      Nasz Pan Prezydent dopala się na świeczniku historii. Szkoda, bo mógł
      być "Aleksandrem Wielkim" lub coś w tym stylu. Znowu chwila słabości bo
      charakter rdzewieje coraz bardziej.
      "Ciemne typy ujawniają się najwyrażniej stojąc na świeczniku" Horacy Safrin,
      poeta, znawca folkloru żydowskiego.
    • zliliana Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 09:51
      Miller powiedział, że prawdziwego faceta poznać po tym nie jak zaczyna ale jak
      kończy.Prezydentura Kwaśniewskiegoo trwała 10 lat, i mozna powiedzieć że była
      nie najgorsza, ale jeśli dokona czegoś takiego pod koniec swojej kadencji
      skresli swoje dobre imie które budował przez 10 lat. Panie Prezydencie czy
      warto? No chyba że Pan ma czego się bać , bo jesli Pan to zrobi to rzeczywiście
      domysły o tym , że jest Pan uwikłany w "układy" stana się niemal faktem.Szkoda
      by było aż tak nisko upaść.Czy to znaczy że Pan prezydent ma za nic prawo ,
      społeczeństwo i Polskę , jeśli tak to czyim -Pan był Prezydentem -czy jak
      głosiło hasło wszystkich Polaków? A już tak się wydawało , że wszystkich
      Polaków.Ale jednym podpisem skreśli Pan wszystko.Szkoda . Szkoda że honor jest
      tylko pustym słowem.
      • danz5 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 16:56
        zliliana napisała:

> Miller powiedział, że prawdziwego faceta poznać po tym nie jak zaczyna ale
        jak
        > kończy.Prezydentura Kwaśniewskiegoo trwała 10 lat, i mozna powiedzieć że była
        > nie najgorsza, ale jeśli dokona czegoś takiego pod koniec swojej kadencji
        > skresli swoje dobre imie które budował przez 10 lat. Panie Prezydencie czy
        > warto? No chyba że Pan ma czego się bać , bo jesli Pan to zrobi to
        rzeczywiście
        >
        > domysły o tym , że jest Pan uwikłany w "układy" stana się niemal
        faktem.Szkoda
        > by było aż tak nisko upaść.Czy to znaczy że Pan prezydent ma za nic prawo ,
        > społeczeństwo i Polskę , jeśli tak to czyim -Pan był Prezydentem -czy jak
        > głosiło hasło wszystkich Polaków? A już tak się wydawało , że wszystkich
        > Polaków.Ale jednym podpisem skreśli Pan wszystko.Szkoda . Szkoda że honor
        jest
        > tylko pustym słowem.

Prosze mowoc tylko za siebie -moim prezydentem nigdy nie byl.
        Nie raz i nie dwa zhanbil sie swoim postepowanie w najswietszych miejscach
        prawdziwych Polakow,a bac sie ma czego -odpowiada za mafijne struktury wladzy i
        gospodarki.
    • jantkowiak Szczwany lis Kwaśniewski 01.12.05, 09:51
      Szczwany lis kwaśniewski. To zagrywka, niby chce ulaskawić, ale liczy nz
      Ziobrę, że ten mu nie da na czas papierów. Bedzie mógł mówić,że chciał się
      tylko zapoznać, a wierny elektorat i towarzysze partyjni dostają przekaz, że
      Olek jest z nimi
      • tadeusz1965 Re: Szczwany lis Kwaśniewski 01.12.05, 09:58
        Smiała interpretacja, ale kto go tam wie?
    • a.gajewski1 NIE BĄDŹCIE ZŁOŚLIWI, KWAŚNIEWSKI MA WIELE ZASŁUG 01.12.05, 09:54

-wymyślił, ze nie trzeba wchodzic do samochodu przez drzwi
      -wymyślił, ze w sejmie nawet drabina sie przyda
      -pomylil przyciski przy glosowaniu o uchyleniu immunitutu Sekule
      -zaokrąglił sobie wyksztalcenie
      -mial aspiracje by po skonczeniu kadencji zostac popiezem(nawet ćwiczył w ziemi
      Kaliskiej)
      -pomimo powaznej kontuzji golenia, nie zaprzestał oddawać Hołd pomordowanym w
      katyniu.
      -uzywal polskiego dialektu podczas wystapienia w ONZ(złośliwcy mówili, ze był
      zalany w trupa)
      -nie poddal sie nagonce mediow i ułaskawił kryształowego Sobotke i atletę Kalisza
      Myśle, ze lista osiągnieć prezydenta wszystkich Polaków nie jest skończona!

=================================================================================================
      J.KURSKI o wyborcach PIS "Z tym Wermachtem to lipa! ALe ciemny lud to kupi"
      • m15 Re: NIE BĄDŹCIE ZŁOŚLIWI, KWAŚNIEWSKI MA WIELE ZA 01.12.05, 09:59
        a.gajewski1 napisał:

>
        > -wymyślił, ze nie trzeba wchodzic do samochodu przez drzwi
        > -wymyślił, ze w sejmie nawet drabina sie przyda
        > -pomylil przyciski przy glosowaniu o uchyleniu immunitutu Sekule
        > -zaokrąglił sobie wyksztalcenie
        > -mial aspiracje by po skonczeniu kadencji zostac popiezem(nawet ćwiczył w
        ziemi
        > Kaliskiej)
        > -pomimo powaznej kontuzji golenia, nie zaprzestał oddawać Hołd pomordowanym w
        > katyniu.
        > -uzywal polskiego dialektu podczas wystapienia w ONZ(złośliwcy mówili, ze był
        > zalany w trupa)
        > -nie poddal sie nagonce mediow i ułaskawił kryształowego Sobotke i atletę
        Kalis
        > za
        > Myśle, ze lista osiągnieć prezydenta wszystkich Polaków nie jest skończona!
        ma pan rację panie a
    • haen1950 Re: Kwaśniewski ułaskawi Sobotkę? 01.12.05, 09:58
      Z mojego punktu siedzenia fajnie jest, jak jedni politycy wsadzają drugich
      polityków, najlepiej na podstawie udokumentowanych poszlak. Mam nadzieję, że z
      fotela Dorna, Wassermana i Ziobry też dobrze widać taką perspektywę.
    • dupaasi Prezydencie! Chorzy kumple czekają na uzdrowienie 01.12.05, 10:00
      Uwięzionych uwolnij,chorych uzdrów,podejrznym daj alibi.Może ogłoszą Cibie
      kiedyś świętym?
    • macmac1001 wszczecie tej procedury to juz SKANDAL 01.12.05, 10:02
      SLD=KGB
      • jakub53 SKANDAL - TO POWIATOWY Kryze 01.12.05, 10:05
        Lokaj skazujacy nie za czyn tylko za zamiar, na to stac tylko dyspozycyjnego
        mutanta poputczika PRL-u, obecnie sluzacemu w kaczyncu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka