koloratura1 07.12.05, 19:34 Bez halabardników w teatrze potrafiłabym się obyć. Bez odtwórców głównych ról - raczej nie. A jeśli telewizję publiczną do immentu obsiądą różni Pospieszlscy, to zawsze jeszcze zostanie TVN (mam nadzieję). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
y00rek TVP grzechu warta 07.12.05, 20:14 Wow. Cóż, wypada mi się z panem Łętowskim w dużej części zgodzić. Wolałbym oglądać telewizję, w której byłyby program Psspieszalskiego, pogadanka Magdaleny Środy, z "kamerą wśród zwierząt" Mazurka i Zalewskiego, wywiadowca, Kwiatkowski, wariat Cejrowski, wywiady Szczęsnej i Bikont, reportaże Jagielskiego, itd., itd. Średnio by mnie wtedy interesowało polityczne pochodzenie zarządu takiej telewizji. Pozostaje to w sferze mrzonek? Może... Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 wszystko to pięknie ale po co tyle 08.12.05, 14:45 wszystko to pięknie ale po co tyle publicznych programów TV? Misja tak, ale nic więcej, żadnych reklam, komercji i oczywiście żadnego abonamentu RTV. Odpowiedz Link Zgłoś
jagrzes Re: TVP grzechu warta 08.12.05, 18:43 Za lewicy dziennikarze byli wyrzucani, a za prawicy przywracani. Biedactwo zapomniał dodać, że za prawicy są przywracani na miejsce wyrzuconych lewicowych. Zresztą tak sama jak za lewicy byli przywracani lewicowi na miejsce wyrzucanych prawicowych. Tak że robienie z siebie prawicowego męczennika nie za dobrze panu Łętowskiemu wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 Prawica i pluralizm w TV. 08.12.05, 21:34 W imieniu WIESŁAWA WALENDZIAKA stanowczo protestuję przeciwko ostentacyjnemu pomijaniu wybitnego dorobku tego człowieka.Panie Łętowski,jak Panu nie wstyd,on tyle dla was zrobił tak się starał aby TV była narodowa w formie i katolicka w treści a teraz nikt tego nie chce pamiętać...Z Pana wywodu wnioskuję że WALENDZIAK albo BYŁ PLURALISTYCZNY albo BYŁ LEWICOWY.Jedno i drugie jest dla niego obrazą.Dla zdrowego rozsądku także... Odpowiedz Link Zgłoś
nowy19 Re: TVP grzechu warta 10.12.05, 13:02 Skoro Panu tak trudno być halabardnikiem to trzeba zrezygnować. A te wszystkie wypowiedzi o wiarygodności, pluralizmie - to ble, ble. Odpowiedz Link Zgłoś