skun2 08.12.05, 13:00 a potem tym samym pociągiem prezia w drugą stronę i też pod eskortą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lub_czasopismo Kwaśniewski się wygłupi. A miało być tak pięknie 08.12.05, 13:20 ONZ miało być.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl kiedy ten przestępca z SLD zacznie odbywać wyrok? 08.12.05, 15:40 Przestępca z SLD Sobotka Zbigniew, przyjaciel Kwaśniewskiego, współ-fundator drogiego prezentu dla Kwaśniewskiego, dostał wyrok 3,5 roku bezwzględnego odbycia kary w więzieniu. Panie Prezydencie Kwaśniewski, proszę interweniować w tej sprawie. Miejscem dla przestępców z SLD jest kryminał. Dostał wyrok, znaczy ma siedzieć. Proszę o szybką reakcję w tej sprawie, bo waży się tutaj los "państwa prawa". -- www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą. Prezydent RP (Aleksander Kwaśniewski) nadaje w 2003 roku współtwórcom szkoły EWSPA wysokie odznaczenia państwowe, w tym nawet ... "Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski z Gwiazdą". Dzieje się to w czasie gdy ogólnopolska prasa już od miesięcy opisuje aferę sędziego Dariusza Czajki, który jest założycielem- kanclerzem tej uczelni. Tymczasem żona Pana Prezydenta (Jolanta Kwaśniewska) patronuje imprezom organizowanych na jachcie Fryderyk Chopin należącym do uczelni EWSPiA. Zakup tego jachtu po okazyjnej cenie również ma związek jak sugeruje prasa z pozostałymi upadłościami bezkarnego sędziego Czajki. Również to właśnie należąca do żony Pana Prezydenta (Jolanta Kwaśniewska) firma "Royal Wilanów" występuje do założyciela Eko-Mysiadło przed ogłoszeniem przez sędziego Dariusza Czajkę upadłości Eko-Mysiadło z zainteresowaniem pośrednictwa w zakupie terenów tej firmy. Osobą, która z własnej inicjatywy zgłosiła się w tej sprawie reprezentując firmę Jolanty Kwaśniewskiej był Marek Zabrzeski - którego kilka lat później Polska poznała z następujących publikacji prasowych: W 2005 roku tygodnik WPROST pisze: "Interesy z Andrzejem Kuną i Aleksandrem Żaglem robił także Marek Zabrzeski, obecny zarządca firmy Nieruchomości Royal Wilanów Jolanty Kwaśniewskiej." Również jak pisze w 2005 roku PRZEKRÓJ: "Żona świeżo wybranego prezydenta wzięła udział w kameralnym spotkaniu wigilijnym z Andrzejem Kuną i Aleksandrem Żaglem - wspólnikami w interesach szpiega Władimira Ałganowa. Na spotkaniu w hotelu Holiday Inn był też Edward Mazur - zdaniem prokuratury zleceniodawca zabójstwa byłego szefa policji Marka Papały. Spotkanie współorganizował stary znajomy Kwaśniewskiej Marek Zabrzeski." Sędzia Dariusz C. nie został usunięty z zawodu, do czego aktywnie przyczynił się występując w jego obronie zatrudniony w założonej przez sędziego Dariusza C. uczelni EWSPA Tadeusz Szymanek, sędzia Sądu Najwyższego, a prywatnie ojciec Jolanty Szymanek Deresz - która tak się składa jest szefową kancelarii Prezydenta RP (Aleksander Kwaśniewski). Sędzia Dariusz C. i pozatrudniani w powiązanych z nim biznesach sędziowie różnych instancji ogłaszali pośpiesznie upadłości firm, których majątek następnie trafiał do biznesów powiązanych z Dariuszem C. - jak pisze prasa (zarzut czerpania korzyści majątkowych z prowadzonych przez tych sędziów spraw). Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: kiedy ten przestępca z SLD zacznie odbywać wy 08.12.05, 19:14 Szlag mnie trafia jak debile piszą posty. Przewodnicząca sądu stwierdziła, że co prawda nie ma żadnych dowdodów na sobotkę ale sąd jest przekonany, że sobotka zdradził. Czy wyobrażasz sobie co to znaczy. Powrót przynajmniej do czasów stalinizmu. To w czasach NKWD wystarczyły podejrzenia, żeby iść do paki. Przecież wiadomo, że te wyroki to chęć przypochlebienia się dla ziobry i moherowych beretów. I nie ma to nic wspólnego ze sprawiedliwością. Podobnie jak z wanną. Nie jestem zwolennikiem sld ale przestępcy sa w każdej opcji politycznej. Zobacz ile wyroków jest w samoobronie. Sam lepper wystarczy na kilka porządnych sejmów. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: kiedy ten przestępca z SLD zacznie odbywać wy 08.12.05, 22:28 szatan33 napisała: > Szlag mnie trafia jak debile piszą posty. Przewodnicząca sądu stwierdziła, że > co prawda nie ma żadnych dowdodów na sobotkę ale sąd jest przekonany, że > sobotka zdradził. Czy wyobrażasz sobie co to znaczy. Powrót przynajmniej do > czasów stalinizmu. To w czasach NKWD wystarczyły podejrzenia, żeby iść do paki. Gdyby wystarczyły same podejżenia, to całe SLD siedziałoby w kryminale. A tak trafiają jeden po drugim. Sobotka, Pęczak, Jagiełło, itd.. Jeszcze chwila, chwilunia, i będzie po krzyku. > Przecież wiadomo, że te wyroki to chęć przypochlebienia się dla ziobry i > moherowych beretów. I nie ma to nic wspólnego ze sprawiedliwością. Jak dla mnie, bomba. Dobry komunista, to kryminalista. Kryminaliści z SLD trafiają jeden po drugim, tam gdzie ich miejsce. -- www.upadloscian.org.pl - kolejna afera kryminalna z czasów SLD. Kto pracuje, ten ma! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Sąd przekazał policji tajne akta sprawy Sobot 08.12.05, 13:02 Kwaśniewski będzie mógł zakończyć swoje preziowanie godnym akcentem - ułaskawieniem swojego kolesia ze strachu przed jego wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Kwakanie przeciwko Kwasniewskiemu i przeciaganie 08.12.05, 15:47 Kwakanie przeciwko Kwasniewskiemu i przeciaganie sprawy przekazania akt Sobotki trwa. Chwala prezydentowi Kwasniewskiemu, ze pod koniec swej prezydentury wykazal odwage i podjal sie ulaskawienia niewinnie skazanego czlowieka. Ciekawe, czy jego nastepca z wartosciami chrzescijanskimi zakonczy pomyslnie sprawe ulaskawienia Sobotki, gdyby prezydent Kwasniewski z powodu Ziobry nie zdazyl tego uczynic? Odpowiedz Link Zgłoś
apolitical Re: Sąd przekazał policji tajne akta sprawy Sobot 08.12.05, 13:12 powinien ulaskawic za jednym podpisem wszystkich zamieszanych w ta spraw - Sobotke, Dlugosza i Jagielle... a no i oczywiscie jeszcze w ekspresowym tempie ulaskawic Dochnala!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apolitical amnestia... 08.12.05, 13:15 a tak wogole to powinien z okazji swojego odejscia oglosic amnestie... darowac wszystkim ich winy i zwolnic wszystkich osoadzonych w ZK... przy pomocy jednego podpisu jak za dotknieciem zaczarowanej rozdzki rozwiazalby problem polskiego wieziennictwa zwiazany z przepelnionymi wiezieniami... Odpowiedz Link Zgłoś
rosa91b Re: amnestia... 08.12.05, 14:22 Czytając posty w Gazecie Wyborczej czuję, że mdłośći mnie ogarniają na to co i jak wypisują ci kibole o higienie świni i mentalnośći szlikowców. Wcale się nie dziwię, że anglosasi nami tak gardzą. Myślenie tych kiboli odbywa śię w atmoswerze, po wyiciu, źle zwarzonego piwa, gdy gazy i żółć buszują po brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo Re: Sąd przekazał policji tajne akta sprawy Sobot 08.12.05, 15:47 Sobotka... Zal mi chłopa, bo to kara nie tylko dla niego, ale i jego najbliższej rodziny. W takiej sytuacji wszyscy cierpią. Ale zachował się poniżej portiera pilnującego składowiska złomu. Na stanowisku, które jak to się mówi "piastował" powinien wiedzieć za co się idzie siedzieć. Piastun jeden. Urzędujący prezydent zrobi co zechce i nikt mu w tym nie przeszkodzi. Na jego stołku sam miałbym dylemat. Bo z jednej strony kolega, a z drugiej... normalna sprawiedliwość. Jak to rozwiązać? Może należałoby wskrzesić Salomona, albo zapytać Pana Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Dylemat Kwasa jest inny 08.12.05, 16:09 Gdyby Sobotka nie był "komuchem", to albo nie zostałby skazany, albo sprawa byłaby oczywista: polskie sądy zachowały się jak sądy stalinowskie, skazały człowieka po skandalicznych procesach z pogwałceniem cywilizowanych zasad wymiaru sprawiedliwości i należy zrobić wszystko, żeby skutki tej niesprawiedliwości zmniejszyć. Ale tenże skandalicznie skazany człowiek był rzeczywiście kiedyś partyjnym kolegą obecnego prezydenta i zarzutów o kolesiostwo uniknąć się nie da. Jest więc oczywiste, ze dla Kwasa byłoby wygodniej nie zrobić nic. Dylematem Kwasa jest więć: zadbac bardziej o sprawiedliwość czy o własną reputację. Ponieważ Kwas nie jest idiotą, więc na pewno zdaje sobie z tego sprawę. Od czasu haniebnej agresji na Irak jestem politycznym wrogiem Kwasa. Ale dlatego właśnie za jego stanowisko w sprawie Sobotki czuję obowiązek wyrazić mu uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo Re: Dylemat Kwasa jest inny 08.12.05, 16:42 Ja Sobotkę jestem gotów ułaskawić w tej aktualnie chwili. Nie znam zakulisów politycznych. Ale jak to zwykło się mówić: coś tam musiało być skoro jest. Mnie nikt nie posądzi o homoseksualizm, bo wyśmianoby go od razu. Ale gdy chodzi o... itd. to nie muszę o tym pisać. Wszyscy z otoczenia wiedzą. Jeśli Sobotka jest całkowicie niewinny, to po kiego licha znalazł się w gronie Jagiełły i Długosza? Sąd bada akta sprawy. Są one podobno bardzo długie. Podkreślam: jest różnica pomiędzy portierem MSWiA a wiceministrem. Czasami w polityce jest tak jak na giełdzie. Nie potrafisz, nie pchaj się na afisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo Dopowiedzenie 08.12.05, 16:58 Nie obchodzi mnie dylemat Pana Prezydenta Kwaśniewskiego. Piszę z wielkich liter, bo jest urzędującym prezydentem i należy mu się szacunek. Po prostu chciałbym uświadomić politykom, że lepiej na początku jakiejkolwiek decyzji zapytać się o to "ile na tym stracę" niż o to "ile na tym zyskam". W handlu nie ma kolegów. Podobnie w polityce. Z tego, co zauważyłem w wywiadach telewizyjnych Sobotka byłby doskonałym dyrektorem Caritasu, a nie wiceministrem MSWiA. Pech. Po prostu pech. A czy ja muszę za każde przyłapane przekroczenie prędkości o 10 km. na godzinę płacić mandat? Nie muszę, ale muszę. Dlaczego? Bo MSWiA tego wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Dylemat Kwasa jest inny 08.12.05, 16:52 indris napisał: > Od czasu haniebnej agresji na Irak jestem politycznym wrogiem Kwasa. Ale > dlatego właśnie za jego stanowisko w sprawie Sobotki czuję obowiązek > wyrazić mu uznanie. Dokładnie TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
keram1 Gazeta Wywrotowa i komuchy 08.12.05, 16:43 widzą w tym zdrajcu "lojalnego" tow.i bronią go dla czerwonej ideii Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Gazeta Wywrotowa i komuchy 08.12.05, 20:18 GW broni Sobotki? Nie zauważyłem. "Gazeta WYWROTOWA" ? A co chce niby "wywrócić"? Takim językiem ("wywrotowcy") to Dzierżyński mówił. Odpowiedz Link Zgłoś