Dodaj do ulubionych

Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha Kac...

27.12.05, 12:00
Niektórzy mówią, że to dobrze, bo mniej Kaczyńskiego w Warszawie. Bo jeżeli
Kaczyńskiego jest ograniczona ilość, to rozłożenie tej ilości na całą Polskę
powoduje że mniej jest go w Warszawie...

Ale ogólnie to Kaczor jest fajny i nie będę się go specjalnie czepiać. Będzie
tu porządek nareszcie robił.
Obserwuj wątek
    • abyss Good luck Kaczor! 27.12.05, 12:03
      Po 10 letnim ogladaniu paszczy Kwacha to ulga.
      No i facjata Jolki była obrzydliwa, nic dziwnego że Kwach pił z rozpaczy.
      • wissenwertes [...] 27.12.05, 12:18
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mr_perfekt Życzymy przyjemnego dnia Panie Prezydencie! 27.12.05, 12:20
          Proponuje rozpocząć urzędowanie od porządnego wywietrzenia gabinetu.
          Ja też zasiadam do pracy z entuzjazmem. Wiem że na najważniejszym stanowisku w
          Państwie zasiada nareszcie przyzwoity człowiek.
          • gigiart [...] 27.12.05, 13:00
            • prawopl a Kwaśniewski wg. małżonki to "pomazaniec Boży" 27.12.05, 23:45
              Kwaśniewski to ideał bliski boskości skoro jak powiedziała J.Kwaśniewska, jej
              małżonek to "pomazaniec Boży"
              www.nowydzien.pl/nowydzien/5,70091,3063503.html?i=4

?????????

--
              www.upadloscian.org.pl - tutaj kolejna afera z czasów prezydentury
              A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze
              znanym aferzystą.

cytat:

Prezydent RP (Aleksander Kwaśniewski) nadaje w 2003 roku współtwórcom szkoły
              EWSPA wysokie odznaczenia państwowe, w tym nawet ... "Krzyż Komandorski Orderu
              Odrodzenia Polski z Gwiazdą". Dzieje się to w czasie gdy ogólnopolska prasa już
              od miesięcy opisuje aferę sędziego Dariusza Czajki, który jest założycielem-
              kanclerzem tej uczelni.

Tymczasem żona Pana Prezydenta (Jolanta Kwaśniewska) patronuje imprezom
              organizowanych na jachcie Fryderyk Chopin należącym do uczelni EWSPiA. Zakup
              tego jachtu po okazyjnej cenie również ma związek jak sugeruje prasa z
              pozostałymi upadłościami bezkarnego sędziego Czajki.

Również to właśnie należąca do żony Pana Prezydenta (Jolanta Kwaśniewska)
              firma "Royal Wilanów" występuje do założyciela Eko-Mysiadło przed ogłoszeniem
              przez sędziego Dariusza Czajkę upadłości Eko-Mysiadło z zainteresowaniem
              pośrednictwa w zakupie terenów tej firmy. Osobą, która z własnej inicjatywy
              zgłosiła się w tej sprawie reprezentując firmę Jolanty Kwaśniewskiej był Marek
              Zabrzeski - którego kilka lat później Polska poznała z następujących publikacji
              prasowych:

W 2005 roku tygodnik WPROST pisze: "Interesy z Andrzejem Kuną i Aleksandrem
              Żaglem robił także Marek Zabrzeski, obecny zarządca firmy Nieruchomości Royal
              Wilanów Jolanty Kwaśniewskiej." Również jak pisze w 2005 roku PRZEKRÓJ: "Żona
              świeżo wybranego prezydenta wzięła udział w kameralnym spotkaniu wigilijnym z
              Andrzejem Kuną i Aleksandrem Żaglem - wspólnikami w interesach szpiega
              Władimira Ałganowa. Na spotkaniu w hotelu Holiday Inn był też Edward Mazur -
              zdaniem prokuratury zleceniodawca zabójstwa byłego szefa policji Marka Papały.
              Spotkanie współorganizował stary znajomy Kwaśniewskiej Marek Zabrzeski."

Sędzia Dariusz C. nie został usunięty z zawodu, do czego aktywnie przyczynił
              się występując w jego obronie zatrudniony w założonej przez sędziego Dariusza
              C. uczelni EWSPA Tadeusz Szymanek, sędzia Sądu Najwyższego, a prywatnie ojciec
              Jolanty Szymanek Deresz - która tak się składa jest szefową kancelarii
              Prezydenta RP (Aleksander Kwaśniewski).

Sędzia Dariusz C. i pozatrudniani w powiązanych z nim biznesach sędziowie
              różnych instancji ogłaszali pośpiesznie upadłości firm, których majątek
              następnie trafiał do biznesów powiązanych z Dariuszem C. - jak pisze prasa
              (zarzut czerpania korzyści majątkowych z prowadzonych przez tych sędziów spraw).
              • absurdello Wiesz tą samą metodą można obciążyć ... 28.12.05, 03:12
                obecnych, bo kontaktowali się z ojcem przestępców drogowych z czego "wprost
                wynika", że i oni nie mogą mieć czystego sumienia.

Ja tam osobiście już politykom nie wierzę niezależnie od opcji ani tego co o
                nich wypisują media czy współpracownicy, po prostu moja cierpliwość się
                wyczerpała, mam tylko jedno życie.
          • wal.do Re: Życzymy przyjemnego dnia Panie Prezydencie! 27.12.05, 21:36
            mr_perfekt napisał:

> Wiem że na najważniejszym stanowisku w
            > Państwie zasiada nareszcie przyzwoity człowiek.

Gratuluję optymizmu, ale może poczekamy chociaż z pół roku... Zawsze podejrzliwie patrzyłem się na polityków chodzących do kościoła - tego się nie da pogodzić. Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek...
            • shadow115 Re: Życzymy przyjemnego dnia Panie Prezydencie! 27.12.05, 23:42
              Tak ci się wydaje, bo w Polsce nigdy nie było cywilizowanej chadecji jaką chcą
              stworzyć bracia Kaczyńscy.
              Agresja często ma swe źródło w niepewności i lęku a ten w niewiedzy - również
              histeryczne rekacje związane z wygraną PiS w sporej wiąże się z nieznajomością
              programu i charakteru tej partii.
              W wielu innych krajach formacje chadeckie są stałym i aktywnie działającym
              elementem sceny politycznej.
              • politologist Re: Życzymy przyjemnego dnia Panie Prezydencie! 28.12.05, 00:19
                shadow115 napisał:

> Tak ci się wydaje, bo w Polsce nigdy nie było cywilizowanej chadecji jaką chcą
                > stworzyć bracia Kaczyńscy.
                > Agresja często ma swe źródło w niepewności i lęku a ten w niewiedzy - również
                > histeryczne rekacje związane z wygraną PiS w sporej wiąże się z nieznajomością
                > programu i charakteru tej partii.
                > W wielu innych krajach formacje chadeckie są stałym i aktywnie działającym
                > elementem sceny politycznej.

Chcieć sobie mogą, ale cieżko stworzyć "cywilizowaną chadecję" przez miernoty.
                PiSie masz mężów stanu jak na lekarstwo ;)
                Poza tym "cywilizowana chadecja" raczej nie charakteryzuje się skrajnym
                populizmem. Z Chadecji zostawmy przy PiSie może człon chrześcijański (choc
                bardziej pasowałby katolicki) ale bliżej im do narodowców niz do demokratów.
          • politologist Re: Życzymy przyjemnego dnia Panie Prezydencie! 28.12.05, 00:11
            mr_perfekt napisał:

> Proponuje rozpocząć urzędowanie od porządnego wywietrzenia gabinetu.
            > Ja też zasiadam do pracy z entuzjazmem. Wiem że na najważniejszym stanowisku w
            > Państwie zasiada nareszcie przyzwoity człowiek.

hmmmmm???? W którym kraju???
          • tomal35 Re: Życzymy przyjemnego dnia Panie Prezydencie! 28.12.05, 03:58
            Nie moge ukryc mojej radosci i zadowolenia, ze wreszcie zasiadl wlasciwy
            czlowiek w fotelu prezydenckim. Pomimo, iz mieszkam poza granicami mojej
            ukochanej Ojczyzny - Polski, pragne wyznac, ze zarowno przed wyborami,
            jak i obecnie modle sie codziennie w intencji Pana Prezydenta Lecha
            Kaczynskiego. Ufam takze, ze i Prezydent L. Kaczynski uczyni wszystko
            ze swej strony, aby WRESZCIE POLSKA BYLA POLSKA!!!. Zyczymy tego Panu -
            Panie Prezydencie, wszyscy prawdziwi Polacy w Polsce i poza Jej granicami.
            Pamietamy takze, ze po zlozeniu swej przysiegi, powiedzial Pan: "TAK MI DOPOMOZ
            BOG".Zyczymy przyjemnego dnia Panie Prezydencie!!!
          • ja9939 Re: Życzymy przyjemnego dnia Panie Prezydencie! 28.12.05, 07:49
            mr_perfekt napisał "Wiem że na najwyższym stanowisku w Państwie zasiada
            nareszcie przyzwoity człowiek". o to znaczy przyzwoity ???????????????????????
        • abyss Re: Good luck Poland! 27.12.05, 12:30
          Spoko, Sobotce nie zaszkodzi już, Kwach go ułaskawił!
          A to przecież z Sobotki, Siwca i Jolki bylismy tak dumni!
          • taziuta Re: Good luck Poland! 27.12.05, 13:37
            O gustach się ponoć nie dyskutuje, ale masz zdaje się jakiś z tym problem,
            jeśli paszcza Kaczyńskiej pasi ci bardziej od Kwaśniewskiej :-)

abyss napisał:

> Spoko, Sobotce nie zaszkodzi już, Kwach go ułaskawił!
            > A to przecież z Sobotki, Siwca i Jolki bylismy tak dumni!
            • abyss [...] 27.12.05, 14:24
              • maciejslu Re: Jolka to czerwona, nieuczciwa gęba. 27.12.05, 14:28
                A masz odwagę się podpisać pod tym, co napisałeś, czy będziesz tak zza
                węgła "odważnie krytykował"?
                • abyss Re: Jolka to czerwona, nieuczciwa gęba. 27.12.05, 14:38
                  Podpisywanie się nie jest przyjete na tym forum, i tylko tacy prostoduszni
                  ludzie jak Ty to robią (przezczytałem CV, bardzo skaczesz...)
                  Co do Jolki, Kwacha i przydupasów to formułowałem takie opinie już od dawna.
                  Czerwone mordy, na które nie było rady przez 10 lat.
                  • sclavus Re: Jolka to czerwona, nieuczciwa gęba. 27.12.05, 14:49
                    abyss napisał:

> Podpisywanie się nie jest przyjete na tym forum, i tylko tacy prostoduszni
                    > ludzie jak Ty to robią (przezczytałem CV, bardzo skaczesz...)
                    > Co do Jolki, Kwacha i przydupasów to formułowałem takie opinie już od dawna.
                    > Czerwone mordy, na które nie było rady przez 10 lat.

teraz jest rada... i to tylko jedna: spieprzaj dziadu... i to razem z autorem
                    niniejszego....
              • kroczak Re: Jolka to czerwona, nieuczciwa gęba. 27.12.05, 16:22
                Chory biedny moherku w amoku Rydzyka ancyhrysta, niedługo szlag was trafi.
              • jotbe_x CENZURA? 28.12.05, 02:05
                to chyba szaleje juz cenzura pisowska albo sluzb wassermanna
                i dorna albo moze ta nowa formacja do spraw autorytetu wladzy?
                a moze to sprawka kaminskiego republikanina, tak czy inaczej miejmy sie na
                bacznosci (za chwile zacznie dzialac ministerstwo prawdy).
      • maciejslu Re: Good luck Kaczor! 27.12.05, 12:31
        abyss napisał:

> No i facjata Jolki była obrzydliwa, nic dziwnego że Kwach pił z rozpaczy.

Sugerujesz, że teraz na stanowisku Pierwszej Damy jest zmiana na lepsze???
        • abyss Jolki już się nie da bardziej naciągnąć 27.12.05, 12:44
          po ostatnich operacjach.
          A Pani Kaczyńska ma wielki potencjał!
          • sclavus Re: Jolki już się nie da bardziej naciągnąć 27.12.05, 13:50
            abyss napisał:

> po ostatnich operacjach.
            > A Pani Kaczyńska ma wielki potencjał!

bardziej z przodu,... czy bardziej z tyłu...??
          • veglie Re: Jolki już się nie da bardziej naciągnąć 27.12.05, 13:57
            abyss napisał:

> po ostatnich operacjach.
            > A Pani Kaczyńska ma wielki potencjał!
            A jaki Ty masz potencjał.....tylko się bardziej spręż!Ale nie tak do oporu bo
            jeszcze eksplodujesz;)
            • abyss [...] 27.12.05, 14:26
              • sclavus [...] 27.12.05, 14:40
                • janek-007 [...] 27.12.05, 19:42
                • jotbe_x znowu wykasowane listy? 28.12.05, 02:30
                  to chyba szaleje juz cenzura pisowska albo sluzb wassermanna
                  i dorna albo moze ta nowa formacja do spraw autorytetu wladzy?
                  a moze to sprawka kaminskiego republikanina, tak czy inaczej miejmy sie na
                  bacznosci (za chwile zacznie dzialac ministerstwo prawdy).

• janek-007 Wyglada na to ze extremalne lewactwo... 27.12.05, 20:18
                na tym forum jest pod specyjalna protekcja. Nastaja czasy cenzury w Gazecie
                Wyborczej moze Rzecznik Praw Pbywatlskich powinien sie zajac wolnoscia
                wypowiedzi na forach Gazety Wyborczej.
      • moherowe_stringi Kaczorowa w porównaniu z Jolką cudna jest:) 27.12.05, 12:55
        Lustereczko - baśniowy miernik piękności pękło na tysiąc kawałków.
      • gigiart Re: Good luck Kaczor! 27.12.05, 12:59
        milcz baranie ,kwach byl czerwony ale nie trzeba było się za niego wstydzić a
        ten przykurcz nawet nie ma dobrej prezencji a co dopiero coś w głowie poukładane
        • wal.do Re: Good luck Kaczor! 27.12.05, 21:43
          gigiart napisał:

> kwach byl czerwony ale nie trzeba było się za niego wstydzić

Tiaaa, z wyjątkiem tego, że kulawy. Jak mu się ta kontuzja kolana odnowiła i dopiero ostatnio przyznał się, że się z braćmi radzieckimi schlał jak świnia.

> ten przykurcz nawet nie ma dobrej prezencji a co dopiero coś w głowie poukładan
          > e

Jak z głową to nie wiem, ale prezencji to on faktycznie za grosz nie ma :(
      • anvill Re: Good luck Kaczor! 27.12.05, 15:21
        hihihihi za to nasza obecna pierwsza dama to istna miss universum
      • neolith Re: Good luck Kaczor! 27.12.05, 16:30
        Taaa jaaasne a Kaczynski razem z zona to mister i miss universum ;)))
      • yanca3 Re: Good luck Kaczor! 27.12.05, 17:13
        nie byłam zwolenniczką p.Kwaśniewskich ale takie słowa to paskudna obelga -
        przede wszystkim dla ciebie.
      • maruda.r Re: Good luck Kaczor! 27.12.05, 17:18
        abyss napisał:

Czyżby więc Kaczyńskiemu groziła narkomania?

• wal.do Re: Good luck Kaczor! 27.12.05, 21:46
          maruda.r napisał:

> abyss napisał:
          >
          > > No i facjata Jolki była obrzydliwa, nic dziwnego że Kwach pił z rozpaczy.
          >
          > ***********************************
          >
          > Czyżby więc Kaczyńskiemu groziła narkomania?
          >

A może on będzie sprawiedliwy? Podobno sprawiedliwość jest ślepa i to by w tym przypadku sporo tłumaczyło.
      • dr.szfajcner Re: Good luck Kaczor! 27.12.05, 17:26
        abyss napisał:

> Po 10 letnim ogladaniu paszczy Kwacha to ulga.

Jezlei rzady Kaczynskiego beda tak samo udane jak
        facjata jego malzonki, to juz wspolczuje.
        Sobie takze.
      • janek-007 Rowniez zycze Panu Lechowi Kaczynskiemu... 27.12.05, 19:35
        owocnego, przyjemnego no i co najwazniejsze skutecznego urzedowania.
        Wszystkiego najlepszego.

janek-007 w sluzbie,
        Jego Kaczorskiej Mosci
      • wal.do Re: Good luck Kaczor! 27.12.05, 21:34
        abyss napisał:

Heh, nie chcesz przez to powiedzieć, że aktualna pierwsza dama jest ładniejsza? LOL :]
        No i jeśli chodzi o Jolkę K., to jej głos jednak łatwiej było znieść niż obecnej ;) Pani Kaczyńska mówi tak jakby stale szlochała albo coś w tym rodzaju. Po prostu koszmar. Mam nadzieję, że nie będzie poniżej jej godnośći skorzystać z opieki logopedy.
      • przyladek.dobrej.nadziei Wubudowal dzis jakies mieszkanie? 27.12.05, 22:50
        Zakladam, ze nie, wiec niech sie spieszy. Do wybudowania pozostaje w dalszym
        ciagu 3 miliony, a czas leci :)
      • jotbe_x co innego pierwsza dama... 28.12.05, 01:56
        abyss napisał:

tak! teraz z przyjemnoscia popatrzymy na buzie zacnego pana profesora i
        twarzyczke jego pani, pierwszej lady, lady bird.
    • k_r Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha Kac... 27.12.05, 12:05
      SUPER... dzisiaj pierwszy jutro drugi za ileś tam dni stodziewiędziesiaty
      • rezoon Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 12:07
        a dokładniej za 190 dni ;)
    • moherowyberetzantenka Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 12:08
      Wielka czerwona łapa kończy rok skracając grosiki za rozmówki oraz wyroczki dla koleszków. Ciekawe jakim spektakularnym sukcesem rozpocznie JE Lech K.
      • zetisdead Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 13:52
        Co to są koleszki? Szukałem w słowniku, nie znalazłem.
        • ispahan1 Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 15:29
          "Koleszki" to odmiany maleszki.
        • wal.do Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 21:48
          zetisdead napisał:

> Co to są koleszki? Szukałem w słowniku, nie znalazłem.

Koleżki Leszka? ;P
    • legal.legal decyzją nr 1 będzie zwiększenie personelu kaplicy 27.12.05, 12:12
      pałacowej. Wielu księży katolickich w Polsce nie ma przyzwoitego źródła dochodu.
      • rezoon Re: decyzją nr 1 będzie zwiększenie personelu kap 27.12.05, 12:30
        gdzie tam, pierwszą decyzją będzie prześladowanie głupich ateistów - popieram -
        pałą przez łeb i nie wypisuje głupot

legal.legal napisał:

> pałacowej. Wielu księży katolickich w Polsce nie ma przyzwoitego źródła dochodu
        > .
        • sclavus Re: decyzją nr 1 będzie zwiększenie personelu kap 27.12.05, 13:53
          rezoon napisał:

> gdzie tam, pierwszą decyzją będzie prześladowanie głupich ateistów -
          popieram -
          > pałą przez łeb i nie wypisuje głupot
          >
          > legal.legal napisał:
          >
          > > pałacowej. Wielu księży katolickich w Polsce nie ma przyzwoitego źródła d
          > ochodu
          > > .

i kto to ma uczynić?? sam "wielki" czy też służba... w czarnej liberii??
      • jotbe_x Re: decyzją nr 1 będzie zwiększenie personelu kap 28.12.05, 02:19
        legal.legal napisał:

> pałacowej. Wielu księży katolickich w Polsce nie ma przyzwoitego źródła
        dochodu
        > .
        np. taki +Jankowski dorobi sie na fundacji swego imienia, pomoze mu kobylinski
        z urugwaju i familia rydzykowa.
    • jarosz-fan wspaniale, cudownie 27.12.05, 12:16
      Prowadź nas Wodzu ! Geniuszu nasz, Ojcze Narodu !
      Dzięki o Opatrzności za Męża tak Wielkiego ( tu chyba przesadziłem z
      rozmiarem )!
      Na nową drogę moje serdeczne i od serca, że posłużę się O! Wielki, Twoim
      cytatem : Spieprzaj Dziadu !
      • luxc Re: wspaniale, cudownie 27.12.05, 13:33
        Teraz jest nowa jakośc, proponuję zmienić powiedzenie na "spie..j dziadu"
        aby mocniej zaakcentować siłę nowego prezydenta.
        Niech żyje nam Lech Kaczyński, prezydent wszystkich dziadów i buraków.
        • luxc Re: wspaniale, cudownie 27.12.05, 13:34
          Jak mnie wykropkowali, no pięknie - już zaczyna się cenzura, tylko burak z
          pałacu może legalnie przeklinać.
    • anna1617 Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 12:18
      Jestem optymistką: to przecież tylko pięć lat! Wytrzymamy.
      • abyss Wytrzumaliśmy 10 lat z moczymordą, boską Jolką 27.12.05, 12:33
        i Kolesiami.
        Teraz nie powinno być ciężej.
        • sclavus Re: Wytrzumaliśmy 10 lat z moczymordą, boską Jolk 27.12.05, 13:56
          abyss napisał:

> i Kolesiami.
          > Teraz nie powinno być ciężej.

teraz będzie nowa jakość... tfu!!
          jakoś to będzie...
          • wal.do Re: Wytrzumaliśmy 10 lat z moczymordą, boską Jolk 27.12.05, 21:54
            sclavus napisał:

> abyss napisał:
            >
            > > i Kolesiami.
            > > Teraz nie powinno być ciężej.
            >
            > teraz będzie nowa jakość... tfu!!
            > jakoś to będzie...

Ja tak nie śmiało spróbuję jako głos rozsądku:
            Przypomnę, że 10 lat temu, 5 lat temu oraz całkiem niedawno obaj prezydenci zostali wybrani większością głosów w demokratycznych wyborach. Fakt, że większością tych którzy poszli, ale zakładam, że ci którzy nie poszli mają obu panów prezydentów głęboko...
            Niezależnie jak było było zgodnie z konstytucją.
            A i tak obu nie lubię. Żeby nie było wątpliwośći to Tuska, Leppera oraz pozostałych ze śladowym poparciem też :P
      • sclavus Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 13:55
        anna1617 napisała:

> Jestem optymistką: to przecież tylko pięć lat! Wytrzymamy.

póki IIIcia, to tylko 5 lat... jak się uda podmienić na IVtą... to może potrwać
        dłużej...
    • isa.stern to się napracuje 27.12.05, 12:21
      ciekawe, czy będzie b. aktywnym prezydentem niż jego poprzednik?
      i w czym ta jego aktywność będzie się objawać, mam nadzieję, że nie w budowaniu
      muzeów czy pomników :D
      • abyss Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 12:32
        I w Wiśle?
        • isa.stern Re: Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 12:48
          nie - perełką będzie oczywiście Toruń :D
          • abyss Re: Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 12:49
            Toruń to piękne miasto.
            • sclavus Re: Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 13:57
              abyss napisał:

> Toruń to piękne miasto.

i pierniki (sic!) toruńskie...
              • veglie Re: Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 13:59
                sclavus napisał:

> abyss napisał:
                >
                > > Toruń to piękne miasto.
                >
                > i pierniki (sic!) toruńskie...
                No i grzyby.....
                • sclavus Re: Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 14:09
                  veglie napisał:

> sclavus napisał:
                  >
                  > > abyss napisał:
                  > >
                  > > > Toruń to piękne miasto.
                  > >
                  > > i pierniki (sic!) toruńskie...
                  > No i grzyby.....

a szczególnie lactarus, popularnie zwany Rydzykiem.... po łacinie, to chyba
                  Lactarus Vulgaris... :-)
                  • veglie Re: Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 14:22
                    sclavus napisał:

> veglie napisał:
                    >
                    > > sclavus napisał:
                    > >
                    > > > abyss napisał:
                    > > >
                    > > > > Toruń to piękne miasto.
                    > > >
                    > > > i pierniki (sic!) toruńskie...
                    > > No i grzyby.....
                    >
                    > a szczególnie lactarus, popularnie zwany Rydzykiem.... po łacinie, to chyba
                    > Lactarus Vulgaris... :-)
                    Vulgaris to pewne....choć mykologiem nie jestem..:)
                    • abyss Re: Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 14:29
                      Na helu są za to koreczki Helskie.
                      Bardzo niedobre, ale, podobnie jak grzyby nadają się jako zagrycha.
                      • sclavus Re: Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 14:42
                        abyss napisał:

> Na helu są za to koreczki Helskie.
                        > Bardzo niedobre, ale, podobnie jak grzyby nadają się jako zagrycha.

od pewnego czasu, bardzo się boję zagryzac rydzykami....
                        • abyss Re: Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 14:43
                          Alegorią rydzyków może być kij na czerwony r..j
                          • veglie Re: Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 15:03
                            abyss napisał:

> Alegorią rydzyków może być kij na czerwony r..j
                            Oj ty brzydki.......dresiarzu.....
                            • abyss Re: Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 15:14
                              Przejrzałeś mnie... Idę kupić wyjściowy dres...
                              • veglie Re: Może nie w wydawaniu forsy Helu? 27.12.05, 15:17
                                abyss napisał:

> Przejrzałeś mnie... Idę kupić wyjściowy dres...
                                Polecam moherowy addidasa z czterema paskami.Będzie Ci w nim do twarzy;)
                                • absurdello Sesja nagraniowa w RM 28.12.05, 03:30
                                  to jakiś 417 km z Warszawy (w obie strony), pewnie to jakieś 48-60 l paliwa
                                  (licząc korki przy wyjeździe z miast) na jeden samochód w konwoju.

Nie ma co TANIE PAŃSTWO !
    • wp2221 tylko Lechu nie przesadzaj z alkoholem ! ...bo 27.12.05, 12:35
      ten pałac jakoś tak działa na swoich mieszkańców ...
    • tranis Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 12:44
      przetrzymalismy potop , zabory ,okupacje ,komunistów więc co nam taka i mały
      kaczorek
      p.prezydencie wszystkiego najgorszego w tym nowym 2006
      • maciejslu Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 12:50
        tranis napisał:

> p.prezydencie wszystkiego najgorszego w tym nowym 2006

Nie głosowałem na Lecha Kaczyńskiego, ale jak czytam takie życzenia, to aż mnie
        skręca...

Myślę, że PO i jej zwolennicy (do których ja też się zaliczam) do tej pory
        popełniali podstawowy błąd, polegający na czekaniu, aż się PiS-owi noga
        powinie. Rozumiem, że na warunkach proponowanych przez braci Kaczyńskich
        Platforma nie chciała wejść do rządu, rozumiem, że można bardzo nie chcieć
        takiego prezydenta, jak Lech Kaczyński, ale myślę, że mimo wszystko należy
        uszanować wolę wyborców i życzyć rządzącym (a więc i w pewnym sensie nam
        wszystkim) jak najlepiej.
    • legrange Nie dla moherowych beretów 27.12.05, 12:49
      Na Onecie wywiad z Lemem: "Matka Boska się nie zjawi".
      • abyss A co to za autorytet? 27.12.05, 12:50
        Stary agnostyk, pewnie że jemu sie nie zjawi...
        • tylkoniepis Re: A kto - autorytet? 27.12.05, 13:09
          w dyskusji z ludźmi w silnie wierzącymi, ze mają rację, lub że są po właściwej
          stronie najtrudniejsze jest to ze zadnej dyskusji nie ma albowiem nie poglądy
          są oceniane a dyskutant. z takimi ludźmi nie da sie nic dogadać bo są
          przekonani ze reprezentują poglądy samego Boga i strzegą Jego interesów na
          Ziemi.
        • sclavus Re: A co to za autorytet? 27.12.05, 14:00
          abyss napisał:

> Stary agnostyk, pewnie że jemu sie nie zjawi...

ale liczysz, że "jemu" się zjawi??? spoko... "jemu" też się nie zjawi...
          • abyss Re: A co to za autorytet? 27.12.05, 14:31
            Masz rację, nigdy nie wiadomo czy się zjawi czy nie.
            Kwasowi na przykład już się zaczyna pojawiać, tak że nawet jest świadkiem w
            procesie.
            Ciekawe czy się stawi.
            • sclavus Re: A co to za autorytet? 27.12.05, 14:56
              abyss napisał:

> Masz rację, nigdy nie wiadomo czy się zjawi czy nie.
              > Kwasowi na przykład już się zaczyna pojawiać, tak że nawet jest świadkiem w
              > procesie.
              > Ciekawe czy się stawi.

beatyfikacyjnym??? ponoć to jeden z największych zaszczytów w
              oczach "mołościwie nam panującego już teraz"....
              • abyss Re: A co to za autorytet? 27.12.05, 15:30
                I owszem, jest to dla Kwacha zaszczyt.
                Ale niezbadane są wyroki...
                Może chodzi o to aby pokazać jak największy ... się nawraca.
                A może ambasadorowa Pyra Suchocka, sama umoczona, podaje pomocną dłoń kolesiowi.
                A lud roboczy wytrzeszcza oczy.
                • sclavus Re: A co to za autorytet? 27.12.05, 17:20
                  abyss napisał:

> I owszem, jest to dla Kwacha zaszczyt.
                  > Ale niezbadane są wyroki...
                  > Może chodzi o to aby pokazać jak największy ... się nawraca.
                  > A może ambasadorowa Pyra Suchocka, sama umoczona, podaje pomocną dłoń
                  kolesiowi
                  > .
                  > A lud roboczy wytrzeszcza oczy.

te wyroki niezbadane, to "pańskie" czy też jużZiobrowo-Wassermanowo-Dornowe????
                  Takie wyroki trójcy przenajświętszej chyba więcej znaczą niż te niezbadane
                  pańskie... nie sądzisz???
        • kroczak Re: A co to za autorytet? 27.12.05, 16:33
          Tobie napewno się zjawi jak będziesz nawalony jak stodoła.
    • gigiart spieprzaj dziadu!!!!!!!!! 27.12.05, 12:57
      odejdz kaczor wstydu polsce oszczedz
      • elminster_81 Re: spieprzaj dziadu!!!!!!!!! 27.12.05, 13:06
        stek inwektyw i bzdur, jakie wypisuje się od jakiegoś czasu pod adresem
        prezydenta Lecha Kaczyńskiego przechodzi wszelkie granice. Ale to bardzo dobrze,
        może wreszcie ludzie przejrzą na oczy i przestaną gadać, że Kaczyńskiego
        popierają oszołomy, nieroby, zacofani półanalfabeci itp. a jego oponenci to
        ludzie wykształceni, oczytani, o szerokim spojrzeniu na Polskę i świat. Panie
        gigiart, gratulujemy kultury osobistej!
        Co zaś się tyczy prezydenta Kaczyńskiego to jego poprzednik narobił tyle
        głupstw, że wsytarczy, że się ich ustrzeże i już będzie dobrze. Zresztą jego
        dotychczasowe postępowanie nie pozostawia żadnych wątpliwości, że będzie lepszym
        , bardziej aktywnym prezydentem.
        Daltego życzę z całego serca powodzenia i trawersując słowa z jednej z audycji
        przedwyborczych Pańskiego niedawnego oponenta DOnalda Tuska, mówię do Pana i
        całej nowej władzy: "Obym się nie zawiódł".
        • tylkoniepis Re: spieprzaj dziadu!!!!!!!!! 27.12.05, 13:13
          co się czepiasz - to przecież cytat z Kaczyńskiego!
        • sclavus Re: spieprzaj dziadu!!!!!!!!! 27.12.05, 14:02
          elminster_81 napisał:

> stek inwektyw i bzdur, jakie wypisuje się od jakiegoś czasu pod adresem
          > prezydenta Lecha Kaczyńskiego przechodzi wszelkie granice. Ale to bardzo
          dobrze
          > ,
          > może wreszcie ludzie przejrzą na oczy i przestaną gadać, że Kaczyńskiego
          > popierają oszołomy, nieroby, zacofani półanalfabeci itp. a jego oponenci to
          > ludzie wykształceni, oczytani, o szerokim spojrzeniu na Polskę i świat. Panie
          > gigiart, gratulujemy kultury osobistej!
          > Co zaś się tyczy prezydenta Kaczyńskiego to jego poprzednik narobił tyle
          > głupstw, że wsytarczy, że się ich ustrzeże i już będzie dobrze. Zresztą jego
          > dotychczasowe postępowanie nie pozostawia żadnych wątpliwości, że będzie
          lepszy
          > m
          > , bardziej aktywnym prezydentem.
          > Daltego życzę z całego serca powodzenia i trawersując słowa z jednej z audycji
          > przedwyborczych Pańskiego niedawnego oponenta DOnalda Tuska, mówię do Pana i
          > całej nowej władzy: "Obym się nie zawiódł".

przeczytaj uważnie co napisałeś... chyba po blekocie jesteś...
          A kaczor, masz rację - bardziej aktywny będzie... częściej do WC będzie
          zaglądał....
        • sclavus Re: spieprzaj dziadu!!!!!!!!! 27.12.05, 14:03
          Żeby żadnych wątpliwosci nie było, to oczywiście, chodzi o PiSuar....
        • maheda Re: spieprzaj dziadu!!!!!!!!! 27.12.05, 14:25
          > Co zaś się tyczy prezydenta Kaczyńskiego to jego poprzednik narobił tyle
          > głupstw, że wsytarczy, że się ich ustrzeże i już będzie dobrze.

Głupstw, które można zrobić, jest taka masa, że uchronienie się przed tymi,
          które zrobił ktokolwiek - nie oznacza całkowitego uchronienia się przed głupstwami.

> Zresztą jego dotychczasowe postępowanie nie pozostawia żadnych wątpliwości,
          > że będzie lepszym (...) prezydentem.

Mogę spytać, na czym oparte jest to przeświadczenie?

> życzę z całego serca powodzenia i trawersując słowa (...) DOnalda Tuska,

Normalnie się nie czepiam takich wpadek - są rzeczą ludzką. Jednakowoż, jeśli w
          poście autor cieszy się, że w końcu zada się kłam twierdzeniu, jakoby
          Kaczyńskiego nie popierały same "oszołomy, nieroby, zacofani półanalfabeci itp",
          a później używa słowa "trawersując" w odniesieniu do czyjejś wypowiedzi (zamiast
          "trawestując"), nie da się powstrzymać kpiącego uśmieszku.
          • politologist Re: spieprzaj dziadu!!!!!!!!! 28.12.05, 00:32

>

>
            > Normalnie się nie czepiam takich wpadek - są rzeczą ludzką. Jednakowoż, jeśli w
            > poście autor cieszy się, że w końcu zada się kłam twierdzeniu, jakoby
            > Kaczyńskiego nie popierały same "oszołomy, nieroby, zacofani półanalfabeci itp"
            > ,
            > a później używa słowa "trawersując" w odniesieniu do czyjejś wypowiedzi (zamias
            > t
            > "trawestując"), nie da się powstrzymać kpiącego uśmieszku.

Za Słownikiem Kopalińskiego:

trawersować posuwać się (w przód a. pod górę) zakosami, zygzakiem.

Etym. - fr. traverse 'poprzecznica; tama poprzeczna; przeszkoda' i ang. 'jp.';
            'jw.' z łac. transversus 'poprzeczny' p.p. od transvertere 'obrócić a. ustawić w
            poprzek', zob. trans-; vertere, zob. wersja.

Kolega się po prostu nieźle "zrobił" ;))))
        • kroczak Re: spieprzaj dziadu!!!!!!!!! 27.12.05, 16:40
          Pan Kaczynski będzie bardzo aktywny na trasie W-W Toruń W-w Jasna Gora,i tylko
          tyle, na arenie międzynarodowej niema nic do roboty wszystko Kwaśniewski
          załatwił Kaczynski tylko moze spaprać.
        • 123rbr Re: spieprzaj dziadu!!!!!!!!! 27.12.05, 21:39
          Szczególnie w układaniu partnerskich stosunków z Rosją Kaczyński okazał się
          skuteczny. Jeszcze nie zaczął, a już Rosja wprowadziła embargo na polską
          żywność. Antyrosyjska fobia tego pożal się Boze męża stanu przyniesie Polsce
          więcej nieszczęść. Ostatnie informacje o utworzeniu przy błogosławieństwie
          Kaczyńskiego muzeum Kuklińskiego, w którym to muzeum ma być deptana flaga
          Zwiazku Radzieckiego nie rokuje dobrze stosunkom polsko - rosyjskim. Pomysł z
          deptaniem flagi sąsiedniego państwa ( nawet byłego )świadczy o zdziczeniu
          obyczajów.
        • politologist Re: spieprzaj dziadu!!!!!!!!! 28.12.05, 00:24
          "Zresztą jego
          dotychczasowe postępowanie nie pozostawia żadnych wątpliwości, że będzie lepszym
          , bardziej aktywnym prezydentem."

Niby jakie to postępowanie???
    • me-e POMYSLNOSCI... 27.12.05, 13:21
      ...zrealizowania wszystkich zamiarow...a wielu wroci do polski...wielu tez nie
      wyjedzie...-)))
      • veglie Re: POMYSLNOSCI... 27.12.05, 13:28
        me-e napisał:

> ...zrealizowania wszystkich zamiarow...a wielu wroci do polski...wielu tez nie
        > wyjedzie...-)))
        Cześć me-e!To nie wyjdzie...to straszenie więzieniem?
        • me-e Re: POMYSLNOSCI... 27.12.05, 13:53
          veglie napisał:

> me-e napisał:
          >
          > > ...zrealizowania wszystkich zamiarow...a wielu wroci do polski...wielu te
          > z nie
          > > wyjedzie...-)))
          > Cześć me-e!To nie wyjdzie...to straszenie więzieniem?

...wrecz odwrotnie...swiadczy o mozliwosciach rozwoju w kraju...bez ponizen
          wyjazdow...bo ilu sie udalo na pol miliona polakow dajmy nato w ladynie...-)))
          • veglie Re: POMYSLNOSCI... 27.12.05, 14:01
            me-e napisał:

> veglie napisał:
            >
            > > me-e napisał:
            > >
            > > > ...zrealizowania wszystkich zamiarow...a wielu wroci do polski...wi
            > elu te
            > > z nie
            > > > wyjedzie...-)))
            > > Cześć me-e!To nie wyjdzie...to straszenie więzieniem?
            >
            >
            > ...wrecz odwrotnie...swiadczy o mozliwosciach rozwoju w kraju...bez ponizen
            > wyjazdow...bo ilu sie udalo na pol miliona polakow dajmy nato w ladynie...-)))
            A jak poszukiwania(kochanki)udane? :)
          • sclavus Re: POMYSLNOSCI... 27.12.05, 14:07
            me-e napisał:

> veglie napisał:
            >
            > > me-e napisał:
            > >
            > > > ...zrealizowania wszystkich zamiarow...a wielu wroci do polski...wi
            > elu te
            > > z nie
            > > > wyjedzie...-)))
            > > Cześć me-e!To nie wyjdzie...to straszenie więzieniem?
            >
            >
            > ...wrecz odwrotnie...swiadczy o mozliwosciach rozwoju w kraju...bez ponizen
            > wyjazdow...bo ilu sie udalo na pol miliona polakow dajmy nato w ladynie...-)))

widać, że się jeszcze nie załapałes na plan rozwoju gospodarczego "wielkiego" i
            całej reszty PiSiorów...
            W gruncie, jest on bardzo prosty: "o mój rozmarynie, rozwijaj się..."...
            fałszowanie przejdzie jak nic...
      • y.y Re: POMYSLNOSCI... 28.12.05, 03:58
        ...zrealizowania wszystkich zamiarow...a wielu wroci do polski...wielu tez nie
        wyjedzie...-)))

...bo im zabiorą paszporty?:) MRL? Moherowa Polska Ludowa?;p
    • kot9999 Jeszcze 1822 dni do końca kadencji 27.12.05, 13:33
      prezydenta
      • indianski Re: Jeszcze 1822 dni do końca kadencji 27.12.05, 13:48
        kaczki tak dlugo nie zyja .
        • kot9999 Re: Jeszcze 1822 dni do końca kadencji 27.12.05, 14:07
          mam nadzieje...
      • sclavus Re: Jeszcze 1822 dni do końca kadencji 27.12.05, 14:07
        kot9999 napisał:

> prezydenta

ale już dwa po koronacji....
        • carlitos35 Re: Jeszcze 1822 dni do końca kadencji 27.12.05, 14:09
          A ile koronacji będzie ?

sclavus napisał:

> kot9999 napisał:
          >
          > > prezydenta
          >
          > ale już dwa po koronacji....
          • sclavus Re: Jeszcze 1822 dni do końca kadencji 27.12.05, 14:13
            carlitos35 napisał:

> A ile koronacji będzie ?
            >
            > sclavus napisał:
            >
            > > kot9999 napisał:
            > >
            > > > prezydenta
            > >
            > > ale już dwa po koronacji....

jeśli, kaczym zwyczajem, ma się naród za dureństwo... to i ze trzy - cztery
            razy trzeba będzie powtyórzyć...
            Nie każdy Kaczor może być Napoleonem, żeby tylko jedna sacra starczyła... nie
            wystarczy mieć 156 cm.... :-)
    • punter śmiechu warte 27.12.05, 13:52
      sekretarze stanu z muzeum żydów i powstania warszawskiego :)

szkoda, że swoim zastępcą nie zrobił dyrektora Muzeum Karykatury

pasowało by do spodziewanego wydźwięku tej kaczej prezydentury
    • rerana Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 14:02
      Wy parszywe gnioty z GW odczepcie się od prezydenta mojego panstwa!!!jakoś
      wczoraj nie było można pisać o waszym faszyście szaronie!!
      • sclavus Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 14:11
        rerana napisał:

> Wy parszywe gnioty z GW odczepcie się od prezydenta mojego panstwa!!!jakoś
        > wczoraj nie było można pisać o waszym faszyście szaronie!!

państwo możesz zawłaszczyć... tyle, że nie wiem które: może państwo
        Kaczyńscy... skoro ci tak zależy??
      • carlitos35 Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 14:11
        Ło-la-Boga: to tak po świętach ?
        świętej Rodziny (...pochodzenia żydowskiego) ? -

rerana napisał:

> Wy parszywe gnioty z GW odczepcie się od prezydenta mojego panstwa!!!jakoś
        > wczoraj nie było można pisać o waszym faszyście szaronie!!
    • idiotyzmy-kacze Ciekawe ilu bandytów-kolegów ułaskawi i ilu nowych 27.12.05, 14:13
      biurokratów-kolegów wstawi na stołki pierwszego dnia
      • abyss Nie równać mu się z mafią Kwacha! 27.12.05, 14:34
        W tej konkurencji na pewno z Kwachem i przydupasami z SLD nie wygra!
        • sclavus Re: Nie równać mu się z mafią Kwacha! 27.12.05, 14:47
          abyss napisał:

> W tej konkurencji na pewno z Kwachem i przydupasami z SLD nie wygra!

Już wygrał!!!
          • kaczeniec21 Re: Nie równać mu się z mafią Kwacha! 27.12.05, 22:14
            Panu Prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu STO LAT!
    • krakowiak-cia Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 14:14
      no i mamy nadzieje ze kacza zupa nie uderzy mu no glowy
      • carlitos35 Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 14:16
        krakowiak-cia napisał:

> no i mamy nadzieje ze kacza zupa nie uderzy mu no glowy

Ale kacza pu.pa - na pewno.
        Blisko głowy.-
        • abyss [...] 27.12.05, 14:33
    • pazio Bądźmy spokojni, niczego nie zepsuje 27.12.05, 14:24
      Jeśli będzie tak skuteczny, jak w Warszawie, to za 3 lata poznamy strategię na
      czas prezydentury i (na szczęście) nie zdąży jej zrealizować. Polska to kraj, w
      którym obywatele (przynajmniej większość) dają sobie radę w życiu mimo
      systematycznych wysiłków rządów, samorządów, prezydentów i innych pOsłów.
      Paradokaslnie, dzięki swej nieudolności, Kaczyński ma szansę okazać się
      najmniej szkodliwym politykiem w dziejach RP.
    • sclavus Re: Po Kwachu może być tylko lepiej. 27.12.05, 14:41
      lepiej nie mówić???...
      • abyss Re: Po Kwachu może być tylko lepiej. 27.12.05, 14:45
        Po kwachu lepiej być nie może?
        • sclavus Re: Po Kwachu może być tylko lepiej. 27.12.05, 14:50
          abyss napisał:

> Po kwachu lepiej być nie może?

Lepiej... nie mówic??...
          • abyss Re: Po Kwachu może być tylko lepiej. 27.12.05, 15:18
            No to juz nie wiem o co Ci chodzi...
            Może być po Kwachu lepiej czy nie?
            Rozumien że lepiej dla Kwacha żeby o nim nie mówić, ale jeśli już mówić, to co
            byś powiedział?
            • sclavus [...] 27.12.05, 17:17
              • oldyeboos ha ha ha........ 27.12.05, 20:17
                Będziesz przeżywał conajmniej pięć lat tą swoją fobię podwójnie kaczą..
                albo kilkakrotnie dłużej...razy pięć..
                Ale jako katolik współczuję tego cierpienia...im dłużej tym bardziej...
    • wodzmsciwychmiernot wszyscy są tu niezwykle zapatrzeni i skoncentrowan 27.12.05, 14:43
      i. spoglądają na monarchę z nieśmiałą nadzieją i solidarnością. wszyscy się
      cieszą gdy mówi, że zło trzeba nazwać złem, a dobro dobrem. my jednak zachęcamy
      do wielu podróży zagranicznych, tak by typowe sztywniactwo z 20-lecia
      (międzwoj) zastąpić elastycznością sługusa demokracji, zaś mitomanię
      uniwersyteckiego historyka realizmem siwowołosego bywalca międzynarodowych
      salonów. Lepiej robić porządek wśród kelnerów, gdy nie donoszą na czas
      ulubionych homarów i krewetek, niż pohukiwać na dorosłych, samodzielnych i
      przedsiębiorczych obywateli.
    • sclavus Re: Zauważyłem pewne podobiestwo... Bez urazy. 27.12.05, 14:49
      Jeśli ci tak bardzo zależy, to i ja znajdę kilka podobieństw...
    • veglie Re: Abyssie - ja nigdy o pupach męskich ! One... 27.12.05, 15:11
      carlitos35 napisał:

> One zaś w Twojej "męskiej" głowie.
      >
      > abyss napisał:
      >
      > > Daj se siana, dzieci to czytają!
      Głowa pewnie łysa a w łapce bejsbol jako "argument";)
    • gekon1979 a to ci 27.12.05, 15:15
      Mała amerykańska dziewczynka przychodzi rano do kuchni i widzi półnagiego mężczyznę, który grzebie w lodówce.
      Dziewczynka: Czy pan jest naszym nowym babysitter?
      Mężczyzna: Nie. Ja jestem nowym motherfucker.
      • carlitos35 Re: dobre. Apetyczne, 27.12.05, 15:51
        i to nie tylko ze względu na lodówkę.

Lubię babysitter która nocą okazuje się być, no - tym drugim.

Ale czy to scenka z nowej posiadłości "królewskiej" ?
        • gekon1979 Re: dobre. Apetyczne, 27.12.05, 15:56
          Zdesperowana dziewczyna stoi na nadbrzeżu i chce popełnić samobójstwo. Widzi to młody marynarz, podchodzi do niej i mówi:
          - Nie rób tego! Zabiorę cię na pokład naszego statku, ukryję, przemycę do Ameryki i zaczniesz nowe życie. Przez cały rejs będę cię karmił, będę ci dawał
          radość, a ty będziesz mnie dawać radość. Jeszcze nie wszystko stracone...
          Dziewczyna, jeszcze pochlipująca z cicha, postanowiła dać sobie jeszcze jedną szansę i poszła z nim na statek.
          Jak obiecywał tak zrobił - ukrył ją pod pokładem, raz na jakiś czas podrzucał jej kanapkę, jakiś owoc lub coś do picia, a całe noce spędzali na miłosnych
          igraszkach.
          Sielankę przerwał kapitan, który pewnego dnia odkrył kryjówkę dziewczyny.
          - Co tu robisz? - zapytał surowo.
          - Mam układ z jednym z marynarzy. Zabrał mnie do Ameryki, karmi mnie, a ja mu pozwalam robić ze mną, co chce.
          Mam nadzieję, że kapitan go nie ukarze?
          - Nie - odpowiedział kapitan.
          - Chciałbym jednak, żebyś wiedziała, że jesteś na pokładzie promu Wolin - Świnoujście - Wolin.

> Lubię babysitter która nocą okazuje się być, no - tym drugim.
          no ale ze co, ze ty wtedy mother??:>
          • gekon1979 albo to 27.12.05, 16:11
            W przedszkolu Jasiu siedzi na nocniczku i płacze.
            - Dlaczego płaczesz? - pyta pani wychowawczyni
            - Bo pani Zosia powiedziała, że jak ktoś nie zrobi kupki to nie
            pójdzie na spacer.
            - I co? Nie możesz zrobić...
            - Ja zrobiłem, ale Wojtek mi ukradł
            • sclavus Re: albo to 27.12.05, 17:26
              a wiesz jak wyglądałby Kaczor w spodniach Giertycha???
              Wyglądałby przez rozporek....
    • bosiarz Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 15:32
      worldpl napisał:

> Niektórzy mówią, że to dobrze, bo mniej Kaczyńskiego w Warszawie. Bo jeżeli
      > Kaczyńskiego jest ograniczona ilość, to rozłożenie tej ilości na całą Polskę
      > powoduje że mniej jest go w Warszawie...

Nie glosowalem na niego, ale mam nadzieje, ze zrobi cos dla Polski, a nie zajmie
      sie tylko jej moheryzacją ;-)

pozdr.
      Ciekawy
      www.automex.pl
      • carlitos35 Re: Pierwszy dzień urzędowania prezydenta Lecha K 27.12.05, 15:53
        bosiarz napisał:

Nie glosowalem na niego, ale mam nadzieje, ze zrobi cos dla Polski, a nie zajmi
        > e sie tylko jej moheryzacją ;-)

Moheryzacją już nawet on nie musi się zajmować. Jakkolwiek, będzie mu ona
        potrzebna.-
        >
        > pozdr.
        > Ciekawy
        > www.automex.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka