Dodaj do ulubionych

J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby wybory

14.01.06, 17:27
Panie Kaczyński, co Pan za dyrdymały opowiadasz! Najpierw panu Władza do łaba uderza i łamiesz pan wszystkie obietnice przedwyborcze wobec PO, teraz pan twoerdzisz, że PO nie zgadza się na wczesniejsze wybory, choć to pan za wszelką cenę dążysz do koalicji z Samoobroną... Ja rozumiem, że pańscy zwolennicy uwioerzą w każde Pańskie światłe słowo, ale są jeszcze w tym kraju ludzie, którzy trochę myślą...
Obserwuj wątek
    • strong7 J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby wybory 14.01.06, 17:28
      Naturalnie,po tym całym bałaganie politycznym i chaosie w Sejmie i rządzie,
      najlepiej zacząć wszystko od początku. Kto za te wybory zapłaci?
      • lisle WALESA MIAL RACJE !!! SUPER DESTROYERS i tyle ! 14.01.06, 17:41
        do nieczego wiecej sie nie nadaja !!! szkoda ze JARA mozna pogonic ale brat
        bedzie z nami przez lat 5 polskie głąby !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • pndzelek wybory co rok a najlepiej wiecej wladzy 14.01.06, 17:57
          w rece prezydenckiej kaczki i bez wyborow
          • marcin120 Re: wybory co rok a najlepiej wiecej wladzy 14.01.06, 18:24
            Ludzie nie podniecajcie sie. Wyglada na to ze Kaczynscy maja dwa plany koalicja
            z psl i samoobrona albo wczesniejsze wybory teraz wszystko zalezy od tego co
            uznaja za lepsze dla siebie. Jesli koalicje to w dluzeszj perspektywie moga
            stracic w o czzach wyborcow, jesli wybory to uwierzyli w sadarze i mysla ze
            beda mieli w przyszlym sejmie bezwzgledna wiekszosc. Obydwa rozwiazania sa zle
            dla kraju, ale to wy tam ludzie jestescie i to wy macie wplyw ja niestety moge
            tylko patrzec na te wasza meki z daleka. pozdrowienia
        • werter-6 Re: WALESA MIAL RACJE !!! SUPER DESTROYERS i tyle 14.01.06, 18:04
          Tamtego też możemy pogonić, spokojnie, znajdziemy na Niego sposób
        • idiotyzmy-kacze W tym szaleństwie jest metoda! 14.01.06, 18:06
          Wybory co pół roku - aż PiS będzie miało wymarzone 40% (w rzeczywistości będzie to 4%).
        • signal Re: WALESA MIAL RACJE !!! SUPER DESTROYERS i tyle 14.01.06, 18:52
      • 1kilo Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 17:46
        hehe poczuj wieś tą
        ja tam nie głosowałem na tego kurdupla i bardzo dobrze;)
      • looney1 Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 18:57
        Powtórnych wyborów nie będzie. Nie ma nikogo kto chciałbym podjąć takie ryzyko.
        Zresztą kto by uwierzył w obietnice wyborcze - do tego trzeba czteroletniej
        amnezji.

--
        Pokaż swoje zdjęcia i skomentuj prace innych
        obiektywni.pl
      • nawrocony1 panie Jaroslawia 14.01.06, 19:30
        Skoro pan juz retoryki PZPR z lat 80/81 uzywasz to moaze zamiast wyborow od razu
        stan wojenny wprowadzic wzorem generala J.

prosciej taniej, szef MSWiA wie jak spoleczenstwo w kamasze ubrac.
    • marcus_crassus prawdomownosc kaczek 14.01.06, 17:28
      RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?

Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd.
      Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS.

RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?

Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej
      Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek
      sytuacji jest nierealne.

marzec 2005
      • mario.osh wyrwać chwasta 14.01.06, 18:07

• colombina Re: prawdomownosc kaczek 14.01.06, 18:10
        ale masz dluga pamiec. kaczki tego nie lubia.
    • genekgenek J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby wybory 14.01.06, 17:29
      Czy on chociaż wie do czego sam dąży? Niech do końca powie a wtedy naród
      pewnie na niego nie zagłosuje!!!
    • pawel949 Kaczor bije już bezczelnością Urbana! 14.01.06, 17:30
      Kaczor w swoich wypowiedziach jest tak samo bezczelny jak Urban. Widać że
      przeszli podobną szkołę, a i łatwo domyśleć się podobnej krwi.
      Ale - Urban jest o tyle przyzwoitszy, że swoich bezczelności nie podpiera
      przysięganiem na Krzyż Święty....
      • kolter Re: Kaczor bije już bezczelnością Urbana! 14.01.06, 17:32
        Kaczor ma styl Urbana bo pewno regularnie czyta nie!!
      • mordzinas [...] 14.01.06, 17:42
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kolter Re: Kaczor bije już bezczelnością Urbana! 14.01.06, 17:47
          Ile w tej wypowiedzi ,jest głebi chrzescijanskich przemysleń i miłosci
          blizniego i znanej od wieków tolerancji katolickiej ,pewno studjując medycyne u
          Rydzyka dowiedziałes ze zamiast mózgu ludzie maja gowno
        • 1kilo Re: Kaczor bije już bezczelnością Urbana! 14.01.06, 17:50
          hehe jestes zasrancem;) a kaczor sie nadaje do grabienia deszczu a nie do polityki
        • japas Re: Kaczor bije już bezczelnością Urbana! 14.01.06, 18:03
          Jezu, jaki kretyn/ka!!!
        • wildthing1 Re: Kaczor bije już bezczelnością Urbana! 14.01.06, 18:13
          Te gó..jad

Wolę koalicję PO-SLD bo przynajmniej sa tam kudzie wykształceni i mają w swoich
          szeregach ekonomistów i ludzi którzy potrafia mysleć. Kaczyński chciałby tylko
          wszystkim zarządzac centrlnie, najlepiej jakby cała władza była w rękach
          prezydenta a Sejm wogólne nie byłby potrzebny, wtedy rozliczyliby wszystkich i
          powsadzali do więzienie - oki zgadzam się
          ALE

co dalej

WIELKIE GÓWNO

dlatego ze to nie wsadzanie do więzienia da Ci chleb a jedynie prorodzinna
          patriotyczna polityka liberalna. Jesli nie wiesz co to jest przypadkiem to sie
          doucz, bo na dyskusję z takim gównem jak Ty to szkoda wogóle klawiatury, ale
          pisze ten tekst bo mam nadzieję ze może jakimś cudem jednak sięgniesz po ksiązki
          douczysz sie i zagłosujesz na jedna z partii nie populistycznych dla których to
          stołki i władza samam w sobie jest najważniejsza a dobro kraju, i obywateli.
          RZeczpospolita Obywatelska. Bo to obywatele sa najważniejsi a nie władza ,
          czytaj Kaczyński.

pani Minister Lubinska totalnie sie kompromitowała swoimi wypowiedziami - tak
          przyznaje Mech jest od niej nieco lepszy takiego dna jak Lubinska Polska jeszcze
          nie miala jako Min Fina

poza tym doradca premiera - Marek Zuber jest obśmiewany w środowisku ekonomistów
          - bo jest cienki jak barszcz - ba nawet nie jest ekonomista - nie jest członkiem
          Polskiego Stowarzyszenia Ekonomistów - nie przyjeli go bo co? bo jest cienki.
          Wszyscy eksperci PiS nadają się do smarowania kanapek a nie rzadzenia. Najlepszi
          eksperci w rzadzie to Gesicka, Religa i Gilowska - czyli ludzie z PO

Ja nie jestem lekarzem wiec nie leczę. W PiSie nie ma ekpertów gospodarczych,
          wiec niech nie biora się za zarządzanie gospodarka i wprowadzanie swoicg
          powornych w skutkach dla Polski - antypatriotycznych pomysłów.

Pomysly PiS trącą faszyzmem kaczym, PiS próbuje przejąć CAAAAŁą władzę i ustalać
          centralnie jak się żyć powinnoo.Polityczne dziw.i sprzedaja ciala zeby utrzymac
          jak najwiecej w swoich lepkich lapeczkach.

Ja nie chce zeby ktos mi mowil jak mam zyc.Ja nie chce PiS. Chce NOWYCH WYBORów
          i obiecuje ze osobiscie sie w nie zaangazuje, bede dzwonil po znajomych i
          namawial tłumaczył jak dzieciom, że PiS jest be. Czemu??? Temu ze dla kraju
          NAJWAZNIEJSZA JEST GOSPODARKA - wolnosc gospodarcza liberalizm - wtedy spada
          bezrobocie - placimy mniejsze podatki - ludzie wiecej zarabiaja- rodziny sa
          szczesliwsze - (polityka prorodzinna powinna byc jak najbardziej liberalna) -
          najlepsze państwo jest wtedy kiedy goo nie widac a pozwala obywatelom działać -
          Sejm i Senat powinno sie odchudzic a rola parlamentu zdecydowanie powinna miec
          na celu ułatwianie zycia obywatelom usuwanie przeszkod.

NIENIENIE po stokroc NIE dla PiSiorowych bydlaków!

Jesli ktos ma ochote na rzeczowa polemike chetnie sie wlacze. Blagam niech mi no
          ktorys PiSiorowy zwolennik odpowie to wybacze mu jego bledne rozumowanie i
          przekonam do innej partii, moze chociaz 1 nawrocony bedzie.

Jesli chcecie rządów twrdej ręki, narodowych, patritycznych ale LIBERALNYCH- to
          głosujcie na Korwina-Mikke - jedyna poslką PRAWICę - nieco bardziej lewicowych
          PO i jeszcze bardziej lewichowych Partie Demokratyczna SdPL lub SLD. Tylko na te
          partie jest miejsce w parlamencie - wszystkie inne z PiS na czelel to oszołomy.
          • colombina Re: Kaczor bije już bezczelnością Urbana! 14.01.06, 18:27
            Moglbys wyjasnic dlaczego dodales do listy pozadanych w parlamencie partii SLD?
            Moim zdaniem to wlasnie ta partia (a wlasciwie jej rzady) najbardziej
            przyczynila sie do napedzenia elektoratu PiSowi.
        • mk963 Re: Kaczor bije już bezczelnością Urbana! 14.01.06, 18:29
          GŁÓWNO W GŁOWIE TO MASZ TY JEŁOPIE .
          RECYDYWISTA LEPPER I TWÓJ KACZY KURDUPEL JARUŚ TO SŻĄ DWAJ KUPLE Z POD BUDKI
          PIWA.
        • mgr2000 Re: Kaczor bije już bezczelnością Urbana! 14.01.06, 19:21
          Wy mordzicostam jesteście głupsi od najtępszych rydzowych psów na tym Foróm.
          Po prostu nie mieścicie się na skali głupoty
        • koloratura1 Mordzinas, dlaczego jesteś chamem? n/t 15.01.06, 10:49
          .
      • nawrocony1 Re: Kaczor bije już bezczelnością Urbana! 14.01.06, 18:22
        podbne kompleksy: wzrost, tusza itd
      • koloratura1 Re: Kaczor bije już bezczelnością Urbana! 15.01.06, 10:46
        pawel949 napisał:

> Kaczor w swoich wypowiedziach jest tak samo bezczelny jak Urban. Widać że
        > przeszli podobną szkołę, a i łatwo domyśleć się podobnej krwi.
        > Ale - Urban jest o tyle przyzwoitszy, że swoich bezczelności nie podpiera
        > przysięganiem na Krzyż Święty....

I nie żyje z naszych podatków.
    • navaira Tanie państwo - wybory co pół roku 14.01.06, 17:31
      Coś rewolucja moralna skrzypi. A jak społeczeństwo znowu zagłosuje tak samo,
      jak poprzednio, to co będzie? Powtórki wyborów co 6 miesięcy aż wreszcie PiSs
      wygra?

BTW, w świetle tego, że Tuskowi się zdawało, że rozmawia się z nim o koalicji,
      a potem Kaczyński go oświecił, że nie rozmawiali o polityce, taktyka PiSsu
      zwalania winy na Platformę jest tak oczywista, że aż śmieszna. Szkoda tylko,
      że większość rodaków nie kieruje się rozumem, tylko słowami Kaczkodana, na
      które PO z bliżej mi nieznanych powodów nie potrafi odpowiedzieć podobnie
      demagogicznie i kłamliwie. Wydaje mi się, że taktyka "jesteśmy ponad to"
      zdewaluowała się, kiedy przegrali wybory. Kaczkodan w przeciwieństwie do Tuska
      wie, że większość rodaków to religijni fanatycy i wystraszeni kretyni i umie
      do nich przemawiać. Tusk zaś gubi się kompletnie i czeka, aż ktoś mu powie, co
      dalej ma robić. Rezultatem będzie moralny wicepremier Lepper i minister skarbu
      Begerowa.

Zwracam tu uwagę, że ja PO nie popieram, ale przynajmniej mam złudzenia, że
      gdyby to oni wygrali wybory, oficjalną rozgłośnią rządową nie zostałoby Radyjo
      z Grzybkiem.
      • jkmjkm Re: Tanie państwo - wybory co pół roku 14.01.06, 17:36
        Co do Tuska to racja. Chłop kompletnie się pogubił. Ale może dobrze, że teraz
        wyszła ta jego słabość, a nie w trakcie jakiegoś kryzysu państwowego. Nie
        wierzę, że Tusk potrafiłby w trudnym momencie trzymać nerwy na wodzy.
      • hudges Re: Tanie pan´stwo - wybory co pó? roku 14.01.06, 17:46
        Konsekwencja z jaka PO nie odpowiada "demagogicznie i klamliwie" jak to nazywasz, nie jest
        taktyka "ponad to", tylko dowodem na autentycznosc zapewnien o wizji demokratycznej Polski.
        Nie widze pana Tuska jako "zagubionego", wrecz odwrotnie, trzyma sie swietnie probujac
        stawiac czola manipulacjom braci Kaczynskich i ich poplecznikow a takze potokowi klamst i
        oszczerstw po kazdym wyciagnieciu dloni w strone PiSu. Stanowcza odmowa brania na
        powaznie populistycznych i faszyzujacych partii takich jak Samoobrona i LPR potwierdza
        dojrzalosc polityczna PO.

• navaira Re: Tanie pan´stwo - wybory co pó? roku 14.01.06, 18:10
          Wspaniale, ale co z tego, skoro poparcie PO spada, a PiSs i SamejBrony rośnie?
          Tusk trzyma się świetnie, tak samo, jak Belka i Frasyniuk, tyle, że PiSs siedzi
          u steru władzy, a Belka i Frasyniuk w domu. Jak przemówić głupom (kochanemu
          społeczeństwu, naści becikowe) do rozsądku, zachowując pewien poziom, skoro
          społeczeństwo wyraźnie daje do zrozumienia, że powyżej rynsztoka sobie nie
          życzy? Oto jest pytanie...
          • mk963 Re: Tanie pan´stwo - wybory co pó? roku 14.01.06, 18:40
            navaira napisał:

> Wspaniale, ale co z tego, skoro poparcie PO spada, a PiSs i SamejBrony rośnie?
            > Tusk trzyma się świetnie, tak samo, jak Belka i Frasyniuk, tyle, że PiSs
            siedzi
            > u steru władzy, a Belka i Frasyniuk w domu. Jak przemówić głupom (kochanemu
            > społeczeństwu, naści becikowe) do rozsądku, zachowując pewien poziom, skoro
            > społeczeństwo wyraźnie daje do zrozumienia, że powyżej rynsztoka sobie nie
            > życzy? Oto jest pytanie...
            I TO JEST NIESTETY PROBLEM NASZEGO ,,MĄDREGO NARODU,,
            MYŚLĄ ŻE <KACZORY> ZAPEWNIĄ IM STABILIZACJE I BEZPIECZEŃSTWO.
            A PRZYKŁADEM TEJ IV RZECZPOSPOLITEJ JEST DOGADYWANIE SIĘ Z RECYDYWISTĄ LEPPEREM
            I CO JUŻ JEST NAJWIĘKSZYM DRAMATEM LUDZI MYŚLĄCYCH NIE TAK JAK ,,KACZKI I
            SAM...BRONA ,, TO FAKT , ŻE TEN OSZOŁOM ,,JĘDRZEJ BURAK LEPPER,, BĘDZIE V-ICE
            PREMIEREM W MOIM UKOCHANYM KRAJU
            • woocash7 Re: Tanie pan´stwo - wybory co pó? roku 14.01.06, 19:11
              To co robi Tusk jest jedyną możliwością w danej sytuacji, nie wierzę, by
              jakikolwiek inny polityk w takiej sytuacji, przy założeniu, że jest politykiem
              respektującym demokrację i państwo prawa, nie wytrzymałby intensywności relacji
              z politykami PIS-u. Sondażowe poparcie dla PO jest obecnie wyższe niż w czasie
              wyborów, jedynie dystans pomiędzy PIS a PO się zwiększa, a to na skutek
              przejmowania przez PIS elektoratu LPR, SO oraz PSL. Tusk oraz całe PO musi się
              trzymać jednej linii i nie dać się, na to jako ich wyborca liczę. pozdrawiam
      • colombina Re: Tanie państwo - wybory co pół roku 14.01.06, 18:16
        masz racje navaira odnosnie PO, albo sie jest rycerzem albo politykiem.
        Mam nadzieje ze przy nastepnych wyborach sie troche dostosuja do przecietnego
        poziomu umyslowgo polskiego wyborcy, bo znow przepadna.
    • jkmjkm Kaczyńscy kompromitują się wyjątkowo szybko. 14.01.06, 17:32
      Już niedługo wszyscy będą mieli ich dość i byłoby wszystko dobrze, gdyby tylko
      była jakaś rozsądna perspektywa po Kaczyńskich. Na kogo dzisiaj może głosować
      rozsądny człowiek?
      • navaira Ha - oto jest pytanie 14.01.06, 17:34
        Rozsądny
      • senny Re: Kaczyńscy kompromitują się wyjątkowo szybko. 14.01.06, 17:43
        Odpowiedz sobie na pytanie, kto jest najmniej szkodliwy.
        Masz do wyboru: złodzieje, durni złodzieje i durnie.
        Ja uważam, że najbardziej szkodliwi są durnie, więc głosuję na SLD.
        Teraz rządzą ci drudzy, ale durnie już czekają w przedpokoju.
    • januszz4 J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby wybory 14.01.06, 17:40
      Wybory, może i tak, ale obawiam się, że to niewiele zmieni. Nie wierzę, żeby
      którkalwiek partia uzyskała większość potrzebną do samodzielnego rządzenia.
      PiS prawdopodobnie już nie - po ostatnich flirtach z SA. Ale wyobraźmy sobie
      teoretycznie, że PO uzyskuje w wyborach nieco lepszy wynik niż PiS. I co to
      zmienia? Szanse na stworzenie stabilnej koalicji są jeszcze mniejsze, bo z
      kim? Z PiSem? Wzajemna niechęć zaszła już za daleko? Z SLD? Dla Platformy SLD
      to tak jak dla PiS Samoobrona (no może prawie). Dlatego sytuacja jest patowa.
      Dopóki społeczeństwo nie zmądrzeje i przestanie dać się nabierać na
      zdychające pluszowe misie, nie widzę mądrego rozwiazania.
    • genekgenek Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 17:41
      Czas wreszcie na ogólne porozumienie wszystkich ludzi dobrej woli aby postawić
      tamę siłom Polsce szkodzącym. Czas zjednoczyć wszystkie siły aby Rydzyk
      Jankowski, Lepper, Giertych, Kaczyńscy i inni ludzie ich pokroju przestali
      prostym ludziom mieszać w głowach i szkodzić Polsce!
      Hitler i Lenin też nie mieli większości a władzę przejęli!
      Dziś jest nadzwyczajna konieczność aby, nie patrząc na to z kąd przychodzimy
      zjednoczyć się Pod hasłem: "DEMOKRACJA, POSTĘP, OTWARTOŚĆ" i poprowadzić Polskę
      do rozwoju i otworzyć możliwość do samorealizacji Polaków w Polsce.
      Dziś siły ciemnośći (ciemnoty) już się zlednoczyły i to bez pytania o
      przeszłość. Tam jest miejsce dla ubeków, przestępców, kłamców i obłudników.
    • parob jak to media ludziom w łbach mieszają.naiwni! 14.01.06, 17:41
    • nnxx Wałęsa miał rację mówiąc , że 14.01.06, 17:42
      Kaczyńscy nie nadają się do pracy. Teraz gołym okiem widać , że Kaczory =
      chaos.To do czego prowadzą nasz kraj napawa mnie rozpaczą . Kolejne cztery lata
      zmarnowane ale mam nadzieję , że staną za to przed Trybunałem Stanu i Naród
      urządzi im prawo i sprawiedliwość.Panowie Kaczyńscy , błagam póki nie jest za
      późno dajcie sobie spokój z polityką i chorobliwą pazernością na stanowiska.
      Ten kraj na Was nie zasłużył. Rządzenie Państwem to zbyt poważna sprawa by się
      tak nieodpowiedzialnie zabawiać naszym kosztem.
      • mordzinas Re: Wałęsa miał rację mówiąc , że 14.01.06, 17:48
        nnxx napisał:

> Kaczyńscy nie nadają się do pracy. Teraz gołym okiem widać , że Kaczory =
        > chaos.To do czego prowadzą nasz kraj napawa mnie rozpaczą . Kolejne cztery
        lata
        >
        > zmarnowane ale mam nadzieję , że staną za to przed Trybunałem Stanu i Naród
        > urządzi im prawo i sprawiedliwość.Panowie Kaczyńscy , błagam póki nie jest za
        > późno dajcie sobie spokój z polityką i chorobliwą pazernością na stanowiska.
        > Ten kraj na Was nie zasłużył. Rządzenie Państwem to zbyt poważna sprawa by
        się
        > tak nieodpowiedzialnie zabawiać naszym kosztem.

Taaa. Wałesa miał rację....

O czym mówisz człowecze mizerny???
        Kaczyńscy robią chaos???? Kaczyńscy?????
        Rozum ci odjęło ???

Przecież wyborów dokonali Polacy.
        Układ sił jest taki ,ze nikt nie może skutecznie rządzić.

Jarosław Kaczyński ma rację ,że najlepsze byłyby wybory.
        Bo co innego pozostaje????
        Tylko koalicja z Lepperem...

PO nie stworzy koalicjio z PIS bo ich liderzy są chorobliwie owładnęci
        nienaiścia i zawiścią wobec PIS.

A rządzić ktoś w końcu musi.

Kaczyński ma 100 procent racji. Nowe wybory.

Ja też nie chce Leppera w rządzie!!!
        • boorack Re: Wałęsa miał rację mówiąc , że 14.01.06, 18:24
          Kim jesteś ? Kmiotem w moherowym berecie czy krecikiem ze sztabu wyborczego PiS ?
          • senny Re: Wałęsa miał rację mówiąc , że 14.01.06, 18:32
            To dyżurna pisiorkowa kanalia. A może kaczorów pies łańcuchowy we własnej osobie - J.K.
          • mgr2000 Re: Wałęsa miał rację mówiąc , że 14.01.06, 19:37
            Boorack Ty tu nowy??
            Mordzi to forumowy głupek.
            Jadowita postać Kaczej paranoi.
            Do zgrai psów rydzowych stanowczo dziad był już za stary.
        • woocash7 Re: Wałęsa miał rację mówiąc , że 14.01.06, 19:15
          Mordzinas ty zasługujesz jedynie na ostracyzm na forum, nie mówie o twoich
          poglądach tylko o odwoływaniu się do osób a nie ich poglądów. Przekonaj mnie,
          że nie mam racji, że wyborca PIS-u może też się wypowiedzieć kulturalnie.
          pozdrawiam
        • smar243 Re: Wałęsa miał rację mówiąc , że 14.01.06, 20:14
          masz rację, że kaczka ma rację mówiąc o nowych wyborach. i jak widać robi
          wszystko, aby do nich doprowadzić. a wszystkie te rozmowy o koalicjach,
          awantury w sejmie o termin głosowania budżetu służą tylko otumanieniu narodu.
          sam wreszcie przyznaje, że najlepiej gdyby udało się namówić tuska i spółkę do
          głosowania przeciw budżetowi. ja nie bardzo rozumiem wszystkich ci tu
          ubliżających. to, że kaczka uprawia gierki jest oczywiste dla myślących, ale to
          nie oni stanowią większość głosujących w wyborach. a dla nich - moherów jest
          gra kaczyńskiego.i niech się nie łudzą mądrale, że nowe wybory zmiotą pis. pis
          wygra te wybory wyraźniej niż na jesieni. bo w robieniu szumu wokół siebie oraz
          w wykończaniu przeciwników jarek i spółka są bardzo skuteczni
      • signal Re: Wałęsa miał rację mówiąc , że 14.01.06, 18:52
    • langston DO PUUCHATEK!!! 14.01.06, 17:44
      Jakos nie sadze obys akurat Ty zaliczal sie do tych "myslacych"
      Sadze ze blize ci do lumpen-proletariatu. dlaczego?
      Dowodzi tego jasno Twoja polszczyzna.
      Mowi sie "pan lamie" lub "lamiesz"
      ...zwroty w stylu: "pan lamiesz" "pan opowiadasz" dowodza ze nalezysz puuchatku
      do lumpen-inteligencji czyli pseudo-inteligencji ktora popiera PO ze zle
      pojetego snobizmu.
      • mario.osh bełkoczesz pan setnie 14.01.06, 18:16

• strong7 Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 17:47
      Zwycięstwo w wyborach przerosło Kaczyńskich i PiS. Stworzyli balagan i chaos na
      scenie politycznej.
      • mordzinas Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 17:51
        strong7 napisał:

> Zwycięstwo w wyborach przerosło Kaczyńskich i PiS. Stworzyli balagan i chaos
        na
        > scenie politycznej.

O czym piszesz???? Kogo co przerosło??? Jakie zwyvięstwo PIS???
        JAki bałagan???? Jaki chaos???
        Kaczyńscy to uczynili????

Człowieku o czym piszesz??? Przecież wyborów dokonali Polacy.
        To oni zadecydowali o takim układzie sił.
        Układzie ,który nie pozwala nikomu rządzić.

A ty jak zwykle powtarzasz bzdury za Wybiórczą ,że Kaczyńscy
        zawinili..

Boże. Jak ci ludzie są ciemni i złośliwi zarazem...
        • skydak Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 18:01
          Nie wszystkich, jak widzisz, charakteryzuje niezachwiana wiara w kompetencje
          braci Kaczyńskich.
        • arachnex Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 19:09
          mordzinas o przepraszam witamy panią mamę Kaczyńską. Njwyższy czas się ujawnić
          pani mamo.Tyle bezkrytycyzmu jest możliwe tylko u mamusi.Kwa kwa synuś kupił
          komputer.
          • mgr2000 Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 19:43
            Słuchaj, no że ja na to wcześniej nie wpadłem.
            Pewnie, że to Marysia Kaczysia.
            Jakie miłe pseudo -pani prezydentowo -Witamy, witamy mordeczkę (o w mordę).
    • pioska Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 17:48
      Demokracja w wydaniu PiS ma straszny koloryt.To co mówi PIERWSZY brzmi jak
      groteska, a cale nią nie jest.To nie jest też komedia! To co to jest?Co wyprawia
      się w NASZYM kraju?Kto bierze za to odpowiedzialność ?
      LUDZIE KTO???
    • akson1 No i wyszlo szydlo z worka... 14.01.06, 17:50
      Panie Kaczynski! Po tym co uslyszalem wlasnie od pana juz nie uwierze, ze do
      koalicji z PO nie doszlo z winy tej ostatniej. I juz nie bede glosowal na PO
      dla rownowagi - bede glosowal przeciwko panu.
      • mordzinas Re: No i wyszlo szydlo z worka... 14.01.06, 17:52
        akson1 napisał:

> Panie Kaczynski! Po tym co uslyszalem wlasnie od pana juz nie uwierze, ze do
        > koalicji z PO nie doszlo z winy tej ostatniej. I juz nie bede glosowal na PO
        > dla rownowagi - bede glosowal przeciwko panu.

I popełnisz duży błąd.
        • hudges Dojrzalosc polityczna PO 14.01.06, 17:56
          mordzinas napisa?:

> akson1 napisa?:
          >
          > > Panie Kaczynski! Po tym co uslyszalem wlasnie od pana juz nie uwierze, ze
          > do
          > > koalicji z PO nie doszlo z winy tej ostatniej. I juz nie bede glosowal na
          > PO
          > > dla rownowagi - bede glosowal przeciwko panu.
          >
          > I pope?nisz duz˙y b?a˛d.

Konsekwencja z jaka PO nie odpowiada "demagogicznie i klamliwie" nie jest
          taktyka "ponad to", tylko dowodem na autentycznosc zapewnien o wizji demokratycznej Polski.
          Nie widze pana Tuska jako "zagubionego", wrecz odwrotnie, trzyma sie swietnie probujac
          stawiac czola manipulacjom braci Kaczynskich i ich poplecznikow a takze potokowi klamst i
          oszczerstw po kazdym wyciagnieciu dloni w strone PiSu. Stanowcza odmowa brania na
          powaznie populistycznych i faszyzujacych partii takich jak Samoobrona i LPR potwierdza
          dojrzalosc polityczna PO.

• akson1 Prawda zas lezy po srodku:) 14.01.06, 18:12
            Bo PO tez grymasila liczac na utargowanie znacznie wiecej niz PIS mogl dac.
            Natomiast teraz juz wierze, ze powiedzmy wina lezala po srodku, a 55% po
            stronie PIS. Tak bylo na poczatku. Teraz zas PIS podbudowany sondazami liczy na
            totalne zwyciestwo, niech jednak pamietaja, ze te same sondaze dawaly wczesniej
            zwyciestwo PO i Tuskowi - to po pierwsze, po drugie zas laska panska na pstrym
            koniu jezdzi, zwlascza u polskich wyborcow... Oj, zeby kaczuszki piorek nie
            zmoczyly
        • mfurgalinski Re: No i wyszlo szydlo z worka... 14.01.06, 18:08
          zebranie w sztabie sie skonczylo?
    • poczta.ziolek Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 17:53
      Kwa Kaczusie rządzą kwa Polską kwa i jaki kwa bałagan mamy kwa idźcie na zabieg
      rozciągania kości
    • kralik11 Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 17:55

"Tym bardziej - dodał - że pewnie i prezydent byłby gotów jakoś się umówić w tej
      sprawie tak, żeby to wszystko przebiegało zgodnie z jakąś polityczną umową. A
      ostatecznie zdecydowałoby społeczeństwo".

Kaczynski ty oszuscie i klamco, spoleczenstwo juz zadecydowalo, wygraliscie
      wybory klamstwami i oszustwem to teraz rzadzcie a nie uciekajcie od
      odpowiedzialnosci.
    • japas Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 17:59
      Jaroslaw Kaczynski chyba jest autentycznym psychopata. Mam nadzieje, ze w
      zblizajacych sie wyborach zostanie udoopiony. Czego jemu i wszystkim nam
      szczerze zycze. Niestety zostanie nam przez nastepne kilka lat jego lustrzne
      odbicie, ktore bedzie zdecdydowanie psuc powietrze. "Panie prezesie rozkaz
      wykonany, spiepszzaj dziadu". Swoja droga, Polacy to walniety narod. A ze
      wszystkich grzybow najbardziej nie lubie malch rydzy, czyli rydzykow. Amen.
    • garbusmoneta Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 18:00
      niech rozwiązuje i niech sam sie zwiąże w snopek.
    • ezpa7z9 Wolę..... 14.01.06, 18:11
      Kaczorów dwóch niż ,,kotopsa''co...Tusk-Rokita na imię ma.
    • halfliner Udało mu się powiedzieć prawdę. Przez pomyłkę? 14.01.06, 18:11
    • andrzejg tak,tak, najlepiej rozłozyc odpowiedzialność na 14.01.06, 18:13
      dwóch, a jeszcze lepiej zwalić na tego drugiego
      Odpowiedzialność za fiasko rządów ponosi tylko PiS

A.
    • erg_samowzbudnik Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 18:18
      puuchatek napisał:

> Panie Kaczyński, co Pan za dyrdymały opowiadasz! Najpierw panu Władza do łaba
      u
      > derza i łamiesz pan wszystkie obietnice przedwyborcze wobec PO, teraz pan
      twoer
      > dzisz, że PO nie zgadza się na wczesniejsze wybory, choć to pan za wszelką
      cenę
      > dążysz do koalicji z Samoobroną... Ja rozumiem, że pańscy zwolennicy
      uwioerzą
      > w każde Pańskie światłe słowo, ale są jeszcze w tym kraju ludzie, którzy
      trochę
      > myślą...

Za bardzo wierzy w sondaże tak jak PO. Żeby się czasem nie obudził z ręką w
      gó....nie.
      • taziuta Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 18:56
        A ja mu tam tego szczerze życzę! Kocham go inaczej :-)

erg_samowzbudnik napisał:
        > Za bardzo wierzy w sondaże tak jak PO. Żeby się czasem nie obudził z ręką w
        > gó....nie.
        • veglie Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 19:02
          taziuta napisał:

> A ja mu tam tego szczerze życzę! Kocham go inaczej :-)
          >
          > erg_samowzbudnik napisał:
          > > Za bardzo wierzy w sondaże tak jak PO. Żeby się czasem nie obudził z ręką
          > w
          > > gó....nie.
          To jest nas więcej;)
    • piss2pis Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 18:19
      Ludzie -
      • krolmacius14 Re: J.Kaczyński: najlepszym rozwiązaniem byłyby w 14.01.06, 18:40
        a co wolałbyś koalicję PiSu z Samoobroną ??
    • zenek68 a co na to mama ? jako moherowy beret wyłączy ci 14.01.06, 18:22
      komputer ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka