femur 27.01.06, 10:18 Ale Kaczyńkich jest dwóch - im się liczy podwójnie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m15 Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo 27.01.06, 10:33 femur napisał: > Ale Kaczyńkich jest dwóch - im się liczy podwójnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 chyba to jest plotka ,przecież plastuś umie liczyć 27.01.06, 10:35 m15 napisał: > femur napisał: > > > Ale Kaczyńkich jest dwóch - im się liczy podwójnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rbrbr 13 mln za przejazdy autobusowe kaczorów? 27.01.06, 10:40 I kto w to uwierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
warsawcity.info uwielbiam jak w gazecie.... 27.01.06, 10:50 bezkrytycznie przyjmuje sie tak oczywista bzdure jak 13.5 miliona zlotych wydanych w dwa miesiace na bilety pociagowe hahahaha.... albo niedawno - "policjanci zatruci narkotykami" • Pół Wieku • aktualności sprzed 50 lat - wycinki z warszawskich gazet z 27 stycznia 1956 Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 10:54 Portal GW podaje tę informację za Rzepą! :-) Fakt, że cuś tu śmierdzi, z tymi 13,5 ml zł wydanymi przez Kaczyńskiego na przejazdy. Ale z drugiej strony, to nic nowego. Cała ich kampania była fałszywa więc dziwne by było, aby akurat rachunki były prawdziwe :-) warsawcity.info napisał: Re: uwielbiam jak w gazecie.... > bezkrytycznie przyjmuje sie tak oczywista bzdure jak 13.5 miliona zlotych > wydanych w dwa miesiace na bilety pociagowe hahahaha.... albo niedawno - > "policjanci zatruci narkotykami" > > > • Pół Wieku • > aktualności sprzed 50 lat - wycinki z warszawskich gazet z 27 stycznia 1956 Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 11:06 Hmm, wczoraj poszła informacja, że PO w sondażach wyprzedziło PiS, a dziś już jest oskarżenie komitetu PO o łamanie prawa. Zbieg okoliczności? ---------------------------------------------------- D.Tusk, J.Kaczyński: "po wyborach prezydenckich będzie koalicja POPiS" Popis jest, a gdzie koalicja? Kłamcy. Odpowiedz Link Zgłoś
opokalana A ja mówię zapuszkować Tuska. Albo powiesić! 27.01.06, 13:57 To ja to napisałem panie Jarosławie. Sączek Cezary, z Gumniska koło Strzyględowa. A tak wogle to pszydałby mię się nowy ciongnik... Odpowiedz Link Zgłoś
roman-goldlewski ŚWIĘTOJĘBLIWY TUSEK OSZUSTEM FINASOWYM ???????? 27.01.06, 17:05 no prosze wyszło szydło z wora ! Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a już w czasie wyborów mówiono że oszukał 27.01.06, 20:01 taki miał być prezydent tusk niech siedzi w ławce i szczeka ze złości Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 11:19 taziuta piszesz, że kampania PISu była "fałszywa" to prosze cię z łaski swojej podaj przykład: czy fałszywa była informacja że dziadek Tuska służył w Wermahcie, skoro służył to o jakim kłamstwie my mówimy, jakie było kłamstwo w reklamówkach PiSu ostrzegających przed konsekwencjami wprowadzenia podatku liniowego: informacja była prawidziwa z ekonomicznego punktu widzenia przy wzroście podatku VAT do 15stu procent na zywność w większości domów w POlsce zniknęłyby produkty żywnościowe z lodówek, więc o jakim kłamstwie tutaj jest mowa, jedyne kłamstwo jakie można zarzucić PiSowi to obietnica przedwyborcza że z PO utworzą koalicję, ale to samo twierdziła przed wyborami PO, ja odnoszę wrażenie, że zarzucanie kłamstw PiSowi stało sie już frazesem powtarzanym przez zwolenników PO mającym uzasadnić wyborczą porażkę, może PO czuje się lepiej w roli "ofiary", jeśli tak się będzie dalej zachowywać to nie wróżę jej nic dobrego, każdy "wydyma" PO jak będzie chciał Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 11:29 A 3 mln mieszkań? 13 mln na pociągi, to za co były np plakaty? Za "bógzapłacie"? Stego co wiem nie jest to waluta wymienialna Odpowiedz Link Zgłoś
alienor Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 11:32 > czy fałszywa była informacja że dziadek Tuska służył w Wermahcie? Kaczynscy, ustami swojego bulteriera, insynuowali, ze dziadek Tuska NA OCHOTNIKA sluzyl w Wermahcie, co jest klamstwem. > jakie było kłamstwo w reklamówkach PiSu ostrzegających przed konsekwencjami > wprowadzenia podatku liniowego: informacja była prawidziwa z ekonomicznego > punktu widzenia przy wzroście podatku VAT do 15stu procent na zywność w > większości domów w POlsce zniknęłyby produkty żywnościowe z lodówek, więc o > jakim kłamstwie tutaj jest mowa, Byla to czyta manipulacja, opierajaca sie na wzieciu pod uwage tylko jednej zmiany z kilku proponowanych przez PO, ktora sama jedna rzeczywiscie bezposrednio prowadzilaby do wiekszych wydatkow na pewne artykuly. Nie wzieto pod uwage jednoczesnego obnizenia podatku od dochodow. Z ekonomicznego punktu widzenia nizszy i liniowy podatek przyczynia sie do przyspieszenia wzrostu gospodarczego, co sprzyja spadkowi bezrobocia (choc nie jest warunkiem wystarczajacym, bo wazne sa tez inne czynniki, np. koszty pracy) a to powoduje, ze lodowki sie napelniaja. > jedyne kłamstwo jakie można zarzucić PiSowi to obietnica przedwyborcza że z > PO utworzą koalicję To nie jedyne klamstwo. Najbardziej obrzydliwe jest dla mnie to, ze PiS szedl do wyborow przede wszystkim z haslami naprawy "morale" panstwa: politykow, urzednikow itp. A po wyborach zaczal od ukladow z przestepca Lepperem, dal mu urzad wicemarszalka i nadal z nim wspolpracuje. Masz jeszcze jakies przyklady "prawdomownosci" PiS? Chetnie skomentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 12:36 alienor zacznijmy od tego, że całą tą sprawę rozdmuchał PO i Kurski miał rację, mówiąc że PO wykorzysta to jako atak na siebie i przedstawi się w świetle "ofiary", Kurski powiedział tylko, że "wiarygodne źródła na wybrzeżu mówią, że dziadek Tuska słuzył w Wermachcie" i to się okazało prawdą, nawet Tusk o tym nie wiedział, ale żadnego kłamstwa w tym stwierdzeniu nie było, co do podatku liniowego to się zupełnie z tobą nie zgodzę, biorąc pod uwagę to jakie niskie mamy pensje w Polsce obizenie podatku dochodowego z 19stu do 15stu procent, nie zrekompensuje rodzinie o przeciętnych dochodach wzrostu stawki VAT na żywność czy inne artykuły ze stawki 0 lub 7 procent do 15stu procent, chyba znasz taką ekonomiczną zależność, że wraz ze wzrostem dochodów maleją wydatki na zywność, w Polsce mamy niskie dochody więc procentowo wydajemy dużo na żywność z naszych domowych budżetów, przy wzroście VATu na te artykuły a jednoczesnym obiżeniu podatku VAT z 22 do 15 stu procent na artykuły luksusowe, oczywiscie że wpływy do budżetu państwa by napewno wzrosły, bo żywność tak czy siak musimy kupowac natomiast bez niektórych dóbr luksusowych możemy się obejść, z drugiej strony osoby o wysokich dochodach w których budżetach wydatki na żywność zajmują procentowo niewielką sumę nie odczują aż tak tego wzrostu na VAT, zresztą zrekompnsują sobie to wszystko znaczym obniżeniem podatku dochodowego i obniżką VAtu na dobra luksusowe, tak więc podatek liniowy w wersji PO to był podatek dla bogatych kosztem mniej zamożnych i biednych, ja jestem za obniżką podatków, ale rozłożoną równomiernie na całe społeczeństwo, piszesz że Z ekonomicznego punktu widzenia nizszy i liniowy podatek przyczynia sie do przyspieszenia wzrostu gospodarczego, co sprzyja spadkowi bezrobocia (choc nie jest warunkiem wystarczajacym, bo wazne sa tez inne czynniki, np. koszty pracy) a to powoduje, ze lodowki sie napelniaja. zgadza sie że podatek liniowy przyczyni się do wzrostu gospodarczego, tylko czy ten wzrost naprawdę sprzyja spadkowi bezrobocia? czy to nie jest przypadkiem tzw. niewinne kłamstewko, przecież za rządów SLD mieliśmy spory zwrost gospodarczy ale czy udało nam się jakoś znacząco zmniejszyć bezrobocie, czy zwalczyć biedę? nie - bezrobocie pozostało na tym samym poziomie, zaś z raportu Banku Światowego który został opublikowany chyba 2 tygodnie temu wynika że w Poslce od 1998 roku rosła systematycznie liczba osób utrzymujących się za mniej niż 2 dolary dziennie ( w 1998 roku - 700 tys., zaś w 2004 - 1,2 mln). Podobnie zwrosła w tym okresie liczba osób utrzymująca się za mniej niż 4 dolary dziennie, pytam się więc kto w takim razie skorzysał na tym wzorście gospodarczym jeśli całe społeczeństwo to nie ludzie nie głosowaliby na Samoobronę czy LPR, ja odnoszę wrażenie, że zwolennicy PO mają bardzo dobrą wiedzę teoretyczną w kwestiach ekonomicznych, natomiast brakuje im tej wiedzy praktycznej czy z zakresu psychologii społecznej, a ekonomia to nie jest teoria, PiS nie obiecal gruszek na wierzbie, to co obiecywała PO to były dla ogromnej części społeczeństwa teoretyczne "gruszki na wierzbie", tylko że propaganda PO jest bardziej subtelna i pseudo-inteligencka Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 12:58 alienor jeszcze jedna ciekawa uwaga która mi sie właśnie nasunęła, w Polsce SLD wskazywało że za jego rządów mieliśmy spory zwrost gospodarczy, a jak rzekomo "rośnie nam PKB to zyje nam się lepiej": to stwierdzenie jest utartym frazesem powtarzanym do znużenia przez niektórych pseudo-ekspertów ekonomicznych, w Stanach jeśli chodzi o rozwój gospodarczy bierze się pod uwagę dwie rzeczy: wzrost PBK i stope bezrobocia, nawet przy dużym zwroście PKB, ale przy braku spadku stopy bezrobocia nikt w Stanach nie powie "wzrosło nam PKB więc żyje nam się lepiej", PO miała dobry plan na wzrost PKB, ale nie miała żadnego planu na zmniejszenie bezrobocia (chyba że ktoś był taki naiwny i wierzył w te brednie, że bogaci dodatkowe pieniadze, które zostaną w ich kieszeniach po obniżce podatków przeznacza na tworzenie nowych miejsc pracy), a co do dwulicowości PO to podam ci przykład: PO za rządów SLD wspierała prace nad panem Hasusnera, który był strategicznym planem dla Polski, który miał w dalszej perspektywie zreformować ZUS, KRUS i w ogóle obiżyć koszty parcy w Polsce, zreformować finanse i wydatki publiczne, był to strategiczny plan, który niestety nie został przyjęty bo przeciw zagłosowała PO, z tej prostej przyczyny jaką wyjawił Tusk w wywiadzie: "bo PO za dużo straciła na popieraniu planu Hausnera w sondażach" (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
alienor Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 13:37 Nie znam sie na PKB. Ja to widze tak: proste i niskie podatki, przejrzysty system -> przedsiebiorcy chetniej zakladaja firmy i inwestuja -> mamy przyspieszenie w gospodarce. Bezrobocie troche spada, bo firmy potrzebuja pracownikow. Jednak zeby je rzeczywiscie obnizyc, trzeba przede wszystkim obnizyc koszty pracy i zmienic prawo pracy na mniej prosocjalne, a bardziej przystajace do realiow rynku. Co do dwulicowosci PO, to jesli Tusk rzeczywiscie tak powiedzial w wywiadzie, co wydaje mi sie mocno watpliwe, to faktycznie brzydko. Jednak sadze, ze to, co podales jako cytat, jest w rzeczywistosci w najlepszym razie interpretacja tego, co rzeczywiscie powiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 14:18 cytat Tuska jest prawdziwy, on tak rzeczywiście powiedział, zapytany przez dziennikarza dlaczego PO zagłosowała w Sejmie przciwko przyjęciu planu Hausnera, co do spraw ekonomicznych - jak czytałem kiedyś wywiad z jednym z prezesów jakiegoś wielkiego koncernu, już nie pamiętam nazwy, ale był to Europejczyk, i on zapytany co bierze pod uwagę jego firma inwestując w danym kraju, on uśmiechnął się i powiedział, że pewnie większość osób myśli, że niskie podatki, one są ważne ale ważniejsza jest sprawna administracja, przejzyste prawo, sprawnie działające sądownictwo tak by można było sprawnie dochodzić swoich roszczeń, w takim państwie bez wzgledu na wysokość podatków każda rozsądna inwestycja się zwróci, dlatego moim zdaniem w Polsce najpierw powiniśmy zrobić porządek z tym stoliczkiem do brydża o którym mówił Marcinkiewicz, najpierw porządek w państwie, co jak widać idzie jak po grudzie (trudno mi wyrokowac na ile w PO wpływy swoje ma stara postkomunistyczna nomenklatura, ale jakieś tam sznurki pociąga), dlatego ja popieram osobiście PiS, bo co prawda Kaczyńscy są "pazerni na władzę", ale ich się nie da skorumpować, i oni na dzień dzisiejsi bardziej nadają się na rzadzenie w naszym kraju niż PO, Odpowiedz Link Zgłoś
alienor Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 14:41 Rzeczywiscie, sprawna administracja i sadownictwo i przejrzyste prawo tez sa b.wazne. I to jest jeszcze jeden argument za prostym podatkiem: przejrzyste zasady to mniejsze szanse dla nieuczciwych urzednikow na wykanczanie dobrze prosperujacych firm i mniej okazji do korupcji. Wedlug mnie ten stoliczek nie jest az taki wazny. Problemu nie rozwiaze sie wymieniajac "zlych" ludzi na "dobrych" bez zmiany systemu, bo zly system szybko z tych "dobrych" zrobi "zlych". Uwagi typu "trudno mi wyrokowac na ile w PO wpływy swoje ma stara postkomunistyczna nomenklatura, ale jakieś tam sznurki pociąga" sa niesmaczne i zenujace. Jesli juz chcesz stawiac kogos w zlym swietle, to pisz o konkretach. A co do Kaczynskich, to juz sie sprzedali Lepperowi wzamian za glosowania. Mam watpliwosci, czy oni zrobia porzadek, jakiego sie spodziewasz. Ja sie coraz bardziej obawiam, ze pod haslami obalenia ukladow i oczyszczenia prokuratury/urzedow itp. kryje sie zwykla chce pozbawienia stolkow "obcych" i obsadzenia ich kolesiami. Mam nadzieje, ze sie myle. Nie wykluczam, ze Kaczki rzeczywiscie chca cos w tym kraju zmienic na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 16:07 alienor w pewnym sensie masz chyba rację, bo prowadzimy spór polsko-polski zupełnie sztucznie wywołany przez liderów PiS i PO, ja osobiście liczyłem na wspólny kompromis obu partii i wspólną koalicję, która mogłaby wprowadzić w naszym kraju wiele zmian, z drugiej strony chyba łatwiej i wygodniej jest toczyć spór niż budować, osobiście myślę, że niedługo pójdziemy znowu do urn, ale czy przyspieszone wybory w jakiś sposób rozwiążą obceny problem, mam nadzieję, że tak, zyska na nich na pewno lewica, jak się zjednoczy, i wtedy PiS i PO będą mieli wspólnego wroga i może wtedy się jakoś dogadają, bo często jest tak że jak się nie ma wroga to go trzeba wymyśleć, i może dlatego skaczą sobie wspólnie PiS i PO skaczą sobie do gardła pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alienor Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 13:10 Co do dziadka Tuska nie ma co dyskutowac: Kurski nie powiedział, że dziadek był w Wermahcie, co jest prawdą, ale że wstąpił tam na ochotnika, co jest kłamstwem. Kwestia wpływu uproszczenia i obniżenia podatku ma wzrost gospodarczy i spadek bezrobocia nie jest prosta i jednoznaczna, dlatego politycy o orientacji prosocjalnej moga twierdzic, ze obnizenie podatkow wcale niczego nie poprawi itd. Jednak jakos tak się składa, że Irlandia goniła Europę i dogonila, a miala podatek liniowy, kraje nadbaltyckie tez rozwijaja sie znacznie szybciej od nas i tez maja liniowy, Slowacja jest takze lepsza, nie wiem, czy tez ma podatek liniowy, ale wiem, ze ma znacznie uproszczony system podatkowy i jest bardzo atrakcyjna dla przedsiebiorcow. Nie jest to wiec czyste teoretyzowanie liberalow z PO: wiele wskazuje na to, ze podatek liniowy i niski powoduje przyspieszenie gospodarki i to znaczne. Co do jego ewentualnego wplywu na spadek bezrobocia: piszesz, ze gospodarka ostatnio rosla, a bezrobocie pozostalo na tym samym poziomie. Nie jest to prawda: niedawno wiele sie mowilo w mediach o tym, ze rzeczywiste bezrobocie jest duzo nizsze niz oficjalne, bo pracodawcy zatrudniaja ludzi na czarno ze wzgledu na olbrzymie koszty pracy. Oficjalne wskazniki bezrobocia nie oddaja wiec rzeczywistej sytuacji w gospodarce. Wielu ludzi widzi tylko to, o czym napisales i dzieki czemu PiS wygral ostatnie wybory: bedzie nam ciezej w najblizszym okresie, zaplacimy wiecej za zywnosc itp. Dominuje lek, co ze mna bedzie w takim razie. Mnie to nie dziwi, bo zaden rzad jeszcze za wiele dobrego dla kraju nie zrobil i ludzie, ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem maja prawo sie bac. Ale przeciez tak w zyciu jest, ze aby cos miec, cos rzeczywistego, jakies prawdziwe efekty w jakiejkolwiek dziedzinie zycia, trzeba zacisnac zeby i pasa i zapracowac na to, innej drogi nie ma. Plan PO dalby nam szanse, jako panstwu i spoleczenstwu, na rozwoj i poprawe sytuacji, mimo, ze spowodowalby chwilowe pogorszenie sie warunkow zycia. PiS wykorzystal spoleczne leki, co jest nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 13:33 alienor kiedy Irandia miała podatek linowy? jeśli mógłbyś mnie oświecić, bo nie wiem dlaczego niektórzy ludzie powtarzają to stwierdzenie, Słowacja ma podatek linowy, ale ma tez jedną z najwyższych stóp bezrobocia, Rosja też ma podatek liniowy, ale wystarczy pojechac do Moskwy i zobaczyć jak żyją tam bogaci i cała reszta moskwiczan - przepaść, ja osobiście jestem za obnizeniem podatków ale z zachowaniem progresywnej skali podatkowej, bo ona przewdziała zaburzeniom społecznym, poza tym niekoniecznie jedne rozwiazania któe się sprawdziły w jednym kraju sprawdzą się w drugim, ciekawą koncepcję obniżenia podatków, tylko nie wiem czy ostatecznie udało się im ją zrealizować mieli Czesi, oni chcieli dla najmniej zarabiających obniżyć pdatki do 12stu procent, a dla lepiej zarabiajacych mialy to być progi w granicach chyba 18stu i 22 procent, to bardzo ciekawa koncepcja, i nie wiem dlaczego PO aż tak bardzo obstawała przy podatku liniowym, chyba tylko z przyczyn dogmatycznych, jest tajemnicą poliszynela że w Polsce rzeczywiste bezrobocie jest mniejsze niż oficjalne, ale to nie jest żaden argument przemawiający za tym że w okresie wzrostu PKB realne bezrobocie spadło, tylko że pracodawcy zatrudniali na czarno, i tego nie widać w statystykach, w Polsce mamy bezrobocie strukturalne i tego bezrobocia w krótkim okresie nie da się znacząco obniżyć, na to potrzebny jest strategiczny plan działania coś na wzór planu Hausnera, to co proponuje PO jest chwytliwe w sferze werbalnej, ale nie jest żadnym rozwiązaniem naszych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
alienor Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 14:05 Tak sobie googlam i widze, ze Irlandia ma albo miala podatek liniowy, albo wielu ludzi uleglo jakiemus zludzeniu :) Co do słowacji, wyglada na to, ze maja wysokie, ale im spada: www.money.pl/archiwum/felieton/artykul/polska;solidarna;slowacja;gospodarna;czy;rumunia;odwazna;-;co;lepsze,41,0,134697.html Mozesz nie dostrzegac przykladow innych krajow i obstawac przy niepotrzebnie skomplikowanym i watpliwym moralnie podatku progresywnym. PO i inni zwolennicy podatku liniowego nie obstaja za nim z przyczyn dogmatycznych, tylko praktycznych: jest prosty i przejrzysty, zacheca do zkladania wlasnej dzialalnosci, co prowadzi wzrostu itd. Co do wskaznikow bezrobocia zgadzam sie, zreszta napisalam "Oficjalne wskazniki bezrobocia nie oddaja wiec rzeczywistej sytuacji w gospodarce" i nie mozna na ich podstawie opowiadac sie ani za, ani przeciw(!) zwiazkom wzrostu gosp. i poziomu bezrobocia. Co do strategicznego planu dzialania, to najlepiej, moim zdaniem, zeby to byla strategia obnizenia i uproszczenia systemu podatkowego i kosztow pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 14:38 z mojej wiedzy Irlandia nigdy nie miała podatku linowego, ale podatek linowy obróśł u nas tyloma mitami że szkoda nawet o tym gadać, i nie wiem dlaczego zwolennicy PO zarzucają niewidzę i niezajomość kwestii ekonomicznych zwolennikom PiSu, piszesz: > Mozesz nie dostrzegac przykladow innych krajow i obstawac przy niepotrzebnie > skomplikowanym i watpliwym moralnie podatku progresywnym. podatek progresywny uważąsz jest "moralnie wątpliwy", podejrzewam ze jednocześnie sądzisz że "podatek liniowy" jest "sprawiedliwy społecznie:, skąd takie przewrotne przekonanie, chyba za bardzo uległeś mitom liberalizmu, weź poda uwagę taki przykład: firma zakłada jakaś fabrykę, która smrodzi i zanieczyszcza powietrze, niszczy też krajobraz lokalny, wprowadza do biosfery nieodwracalne zmiany, trzeba w końcu wydać ogromne i to zazwyczaj publiczne pieniadze na ochronę środowiska, czy wszyscy bez znaczenia na dochód powinniśmy łożyć taką samą sumę na ochronę środowiska, czy jednak moralnie lepiej uzasadnione byłoby to gdyby jednak ci co czerpią większy zysk z pracy tej fabryki, płacili większą sumę, powiedziałbym że wiele z proponowanych przez liberalizm w chwili obecnej rozwiązań to zakamuflowany powrót do dzikiego kapitalizmu XIX wieku, dla liberałów najlepsze jest słabe państwo, państwo to wróg nr. 1, największy szkodnik, liberałowie chcą się rządzić własnymi prawami w których dominuje zysk i wydajność, czyli jakieś zupełnie abstrakcyjne rzeczy, a nie człowiek, wiem że może tutaj nieco przesadzam ale nie mogę zrozumieć jak można bezmyślnie wierzyć w cudowną moc sprawczą liberalizmu, Odpowiedz Link Zgłoś
alienor Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 15:12 Przy podatku liniowym bogaci placa wieksza kwote podatku niz biedni. Rozumiem, ze twoj przyklad sprowadza sie do tego, ze bogaci w wiekszym stopniu korzystaja z produktow firmy, a wiec powinni w wiekszym stopniu niz biedni pokryc ewentualne straty. Po pierwsze, przy podatku liniowym tak wlasnie bedzie. Po drugie, zwolennicy podatku progresywnego czesto zapominaja o jednej rzeczy: wysokie dochody nie spadaja ludziom z nieba, sa efektem ich ciezkiej pracy: zdobywania wyksztalcenia, potem ciezkiej pracy w jakiejs firmie, albo - wprzypadku przedsiebiorcow prywatnych - ponoszenia ryzyka i rowniez bardzo, bardzo ciezkiej pracy. Oczywiscie napiszesz zaraz o przekretach i zlodziejach, ktorzy maja pienidze bez pracy, ale ja chcialabym cie prosic, zebys ustosunkowal sie wlasnie do kwestii tej wlasnie grupy ludzi, ktorzy ciezko i uczciwie pracuja, czesto od dziecka (mam na mysli zdobywanie wiedzy) i dostaja za swoja prace godziwe pieniadze. Tacy ludzie tez istnieja, placa podatki i nie wiem, dlaczego niektorzy uwazaja za sprawiedliwe to, ze oddaja oni panstwu 40% swojej pensji a nie 19%, jak np. kolega, ktory skonczyl zawodowke, bo nie lubil sie uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: DOLEGAPIT TY ŚCIERWNIKU 27.01.06, 14:41 mleon rada Marka Twaina dla ciebie: "Jak jest sie głupcem to lepiej się nie odzywac, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości" Odpowiedz Link Zgłoś
mleon Re: DOLEGAPIT TY ŚCIERWNIKU 27.01.06, 14:47 Skoro jesteś takim patriotycznym ścierwnikiem to chociaż byś coś polskiego zacytował, pozwól że cię wyręczę durnowaty ścierwniku O Dolegapicie: " Głupoty straszna potęga Ziemię burzy, piekła sięga " A. Fredro Odpowiedz Link Zgłoś
3l337 Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 16:58 dolegapit napisał: > świetle "ofiary", Kurski powiedział tylko, że "wiarygodne źródła na wybrzeżu > mówią, że dziadek Tuska słuzył w Wermachcie" i to się okazało prawdą, nawet > Tusk o tym nie wiedział, ale żadnego kłamstwa w tym stwierdzeniu nie było Jacek Kurski: Poważne źródła na Pomorzu mówią, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do Wehrmachtu. źródło: www.empik.com/event.jsp?a=12&objectId=358572 Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 14:39 > > wprowadzenia podatku liniowego: informacja była prawidziwa z ekonomiczneg > o > > punktu widzenia przy wzroście podatku VAT do 15stu procent na zywność w > > większości domów w POlsce zniknęłyby produkty żywnościowe z lodówek, więc > o > > jakim kłamstwie tutaj jest mowa, informacja nie była prawdziwa, ponieważ nie uwzględniono faktu że spadnie cena np.: prądu, gazu i paru innych rzeczy, które są obłożone dziś 22% podatkiem VAT, a stanowią zwyklę większą część DOMOWEGO BUDŻETU POLAKÓW. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 16:08 kochani był już taki który ogłaszał podwyżki cen na artykułu spozywcze i jednocześnie obniżkę cen na lokomotywy,i marnie w 1970 roku skończył.Zwolennicy po nie było przejazdów koleją za 13,5mln tylko większa część tej kwoty może 6 a może9mln, Ito by było na tyle drogie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 11:50 To temat na książkę. Można by się z tego habilitować! Podam Ci więc tylko jeden przykład kłamliwej propagandy PiS: Pamiętasz może zarzuty (i reklamówkę TV), że PO to liberałowie, i że jak na nich zagłosujecie to zniknie jedzenie z lodówek i pluszaki z pokoi dziecięcych? I co się okazuje? Kto w rządzie PiS jest wicepremierem odpowiedzialnym za gospodarkę? - Główny twórca liberalnej doktryny PO - Zyta Gilowska!!! :-) dolegapit napisał: > taziuta piszesz, że kampania PISu była "fałszywa" > to prosze cię z łaski swojej podaj przykład: czy fałszywa była informacja że > dziadek Tuska służył w Wermahcie, skoro służył to o jakim kłamstwie my mówimy, > jakie było kłamstwo w reklamówkach PiSu ostrzegających przed konsekwencjami > wprowadzenia podatku liniowego: informacja była prawidziwa z ekonomicznego > punktu widzenia przy wzroście podatku VAT do 15stu procent na zywność w > większości domów w POlsce zniknęłyby produkty żywnościowe z lodówek, więc o > jakim kłamstwie tutaj jest mowa, > jedyne kłamstwo jakie można zarzucić PiSowi to obietnica przedwyborcza że z PO > utworzą koalicję, ale to samo twierdziła przed wyborami PO, > ja odnoszę wrażenie, że zarzucanie kłamstw PiSowi stało sie już frazesem > powtarzanym przez zwolenników PO mającym uzasadnić wyborczą porażkę, może PO > czuje się lepiej w roli "ofiary", jeśli tak się będzie dalej zachowywać to nie > wróżę jej nic dobrego, każdy "wydyma" PO jak będzie chciał Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 12:47 Zyta Gilowska to tylko zabieg taktyczny przed przedterminowymi wyborami, poza tym PO to są liberałowie więc o jakim kłamstwie piszesz? Gilowska nie jest już w PO Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 13:13 Cóż to ma za znaczenie czy Zyta jest w PO czy nie jest? Nie słyszałem żeby zmieniła poglądy! Tak więc z jednej strony PiS ostrzega wyborców przed liberałami, a z drugiej oddaje gospodarkę w ręce zdeklarowanego liberała. Czyż nie jest to wystarczający dowód na zakłamanie PiS? A o to prosiłeś :-) dolegapit napisał: > Zyta Gilowska to tylko zabieg taktyczny przed przedterminowymi wyborami, poza > tym PO to są liberałowie więc o jakim kłamstwie piszesz? Gilowska nie jest > już w PO Odpowiedz Link Zgłoś
dziadypl kaczorek donald, jasiek rokita-2 nadęte prymitywy 27.01.06, 11:21 dziady i nieroby, a tu wychodzi że jeszcze przekrętasy.! Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: kaczorek donald, jasiek rokita-2 nadęte prymi 27.01.06, 11:27 dziady nie przesadzaj - Marysienka jest ok, trochę tylko przeintelektualizowana, ale lojalna i z poczuciem misji naprawy Polski, szkoda tylko że się jej potencjał marnuje przy Tusku Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: kaczorek donald, jasiek rokita-2 nadęte prymi 27.01.06, 13:09 dziadypl napisał: > dziady i nieroby, a tu wychodzi że jeszcze przekrętasy.! O tym, że w PO ulokowali się aferałowie z KLD wiadomo było jeszcze przed wyborami. Nieprzypadkiem głosowali na nich ludzie młodzi, którzy ich rządów nie pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 11:40 Nie wiem skąd w Panu tyle zawiści i braku pokory... Oni po prostu jeździli wielkim pociągiem, a do niektórych miejsc specjalnie kładziono tory. taziuta napisał: > Portal GW podaje tę informację za Rzepą! :-) > > Fakt, że cuś tu śmierdzi, z tymi 13,5 ml zł wydanymi przez Kaczyńskiego na > przejazdy. Ale z drugiej strony, to nic nowego. Cała ich kampania była fałszywa > > więc dziwne by było, aby akurat rachunki były prawdziwe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Masz na myśli gazetę "Rzeczpospolitą"? :-) 27.01.06, 14:19 Fakt! Pora się przestać czepiać PiS. Oni chcą dobrze, i tylko takie psuje jak my krytykują wszystko, co (czego) by nie zrobili. Obiecuję poprawę, tym bardziej że w razie czego chyba nie będę mógł liczyć na nowego Rzecznika Praw Obywatelskich :-) Ale jak Pan, Panie Oktawianc nie usunie tego kota z wizytówki, to przestanę Pana czytać i to Pan będzie za to odpowiedzialny! oktawianc napisał: > Nie wiem skąd w Panu tyle zawiści i braku pokory... Oni po prostu jeździli > wielkim pociągiem, a do niektórych miejsc specjalnie kładziono tory. > > taziuta napisał: > > > Fakt, że cuś tu śmierdzi, z tymi 13,5 ml zł wydanymi przez Kaczyńskiego na > > przejazdy. Ale z drugiej strony, to nic nowego. Cała ich kampania była > > fałszywa więc dziwne by było, aby akurat rachunki były prawdziwe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Moj idol taziuta 27.01.06, 11:45 taziuta napisał: > Cała ich kampania była fałszywa > więc dziwne by było, aby akurat rachunki były prawdziwe :-) Chyba zostaniesz moim idolem i bede Twoje Mysli cytowal w moich stopkach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Moj fan czat-man 27.01.06, 14:22 No nareszcie! Każdy powinien mieć swojego idola! Pochwalam Twój wybór :-) czat-man napisał: > Chyba zostaniesz moim idolem i bede Twoje Mysli cytowal w moich stopkach :-) > taziuta napisał: > > Cała ich kampania była fałszywa > > więc dziwne by było, aby akurat rachunki były prawdziwe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: ...a kto ten Osiatyński??? nie znam człowieka 27.01.06, 15:10 Mój sąsiad. Mądry człowiek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: uwielbiam jak w gazecie.... 27.01.06, 11:09 sformułowanie jest oczywiście idiotyczne ale chodzi po prostu o liczbę rachunków a nie o kwoty na jakie opiewają one (pewnie że telewicja jednym rachunkiem złatwia milionowe wydatki) Odpowiedz Link Zgłoś
mk159156 Re: 13 mln za przejazdy autobusowe kaczorów? 27.01.06, 11:47 Uwierzy ten, kto bezmyslnie czyta Rz, GW, PAP. "Lwia czesc dokumentow" nie znaczy "99% wartosci na rachunkach i fakturach" Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo 27.01.06, 10:37 nie lepiej było te 460 tys wydać na budowę noclegowni dla ludzi bezdomnych albo domów. Tak własnie trwoni się bezsensownie pieniądze z naszych podatków. Partie mają utrzymywać się ze swoich składek, jak w Kraju bieda. Odpowiedz Link Zgłoś
hotbarbecue Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo 27.01.06, 10:51 Z tego co mi wiadomo to PO zrezygnowala z dotacji panstwowych w zeszlym roku wiec te pieniadze pochodzily od biznesmenow i osob popierajacych PO i jej polityke oraz skladek a nie z podatków czyli pieniedzy obywateli jak pozostale partie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo 27.01.06, 11:01 Nie zrezygnowała, tylko nie dostała, bo się im nie należały. Zorientuj się dokłądniej, a nie słuchaj polityków * 13 mln na bilety kolejowe wydał PiS?? Hmmm, ciekawe * PS: Na pierwszych plakatach PiSu nie było Lecha, tylko Jarosław. Ordynacji tym nie złamali, ale czy było to uczciwe? Fajnie mieć brata ksero. *) kiedy polityk kłamie? gdy otwiera usta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo 27.01.06, 11:09 hotbarbecue no właśnie teraz wyraźnie widać dlaczego PO tak bardzo zależy na tym by zliwidować dotacje z budżetu dla partii politycznych, propagandowo to brzmi przepięknie i daje kilka punktów w sondażach, bo przecież to pieniądze podatników, zgadza się, ale jednocześnie dotacje z budżetu dla partii politycznych to jednocześnie kontrola państwa nad finansami partii, bo żeby dostać dotację trzeba spełnić pewne warunki, gdyby takiej dotacji nie było wówczas prawopodobnie w wyborach wygrałaby ta partia, którą wsparłby finansowo wielki biznes, i partia ta realizowałaby interes nie całego społeczeństwa ale wilekich koncernów i wielkiego biznesu, co widać na przykładzie PO, która dzięki skutecznej manipulacji i propagandzie sprawiła że nawet "robole" głosują na liberałów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo 27.01.06, 11:36 Po pierwsze chciałbym, abyś zdefiniował pojęcie "robole", bo nie wiem czy mam cie olać czy czuć się urażony. Bo mimo iż posiadam wyższe wykształcenie (a nawet ciut więcej), to niejednokrotnie pracowałem "fizycznie". Po drugie co oznacza "nawet >robole< głosują na liberałów" ? Co znaczy "nawet" ? Uważasz, że ludzie pracujący fizycznie, niejednokrotnie podnosząc wygodę Twojej dupy, czego niejednokrotnie pewnie niezauważasz, są jedną wielką konserwą katolicką, która z natury ma głosować na partie albo robotniczo-chłopskie (chociaż wg mnie tylko PSL zostało takie) albo katolicko-konserwatywne ??? Sądzisz, że prosty chłop czy robotnik nie ma własnego rozumu i nie jest w stanie ocenić kto w kampanii łże jak PiS a kto próbuje do końca zachować twarz i nie sku...ić się ? Po trzecie, uważasz kontrola państwa na dochodami partii politycznych ma jakieś znaczenie ? A jak się ma do tego afera Telegrafu, i państwowe miliony wtłoczone w tę spółkę założoną przez pana Lecha K. i jego "ziomali", z których do dziś się nie rozliczono, i do której wyjaśnienia nigdy nie dojdzie, bo rękę na wszystkich dokumentach trzyma teraz potencjalny główny oskarżony ? Widać jak niewiele wiesz o rzeczywistości... Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo 27.01.06, 13:15 tim7 trochę dystansu, ja tez niejednokrotnie pracowałem fizycznie, chciaz teraz pracuje umysłowo, i powiem ci szczerze ze spotkałem wielu nieuczciwych i skąpych pracodawców, którzy najchętniej płaciliby grosze pracownikowi, zwłaszcza temu słabo wykształconemu, i co takiej osobie proponują liberałowie: zniesienie płacy minimalnej, bo jak twierdzi Balcerek działa ona anty- rozwojowo, mżonki o tym, że jak bogaci będą mieli wiecej kasy to im się dostaną większe ochłapy, rozregulowanie już zupełne i nigdzie nie przestrzeganego kodeksu pracy, bo wtedy jak będzie łatwiej zwalniać to będzie łatwiej zatrudniać i łatwiej bedzie znaleźć pracę, ja osobisćie nie jestem przeciwnikiem rozwiązań liberalnych, ale jestem przeciwnikiem rozwiązań radykalnych, bo one na dłuższą metę niewiele dobrego przynoszą, dlatego mam pogądy bardziej konserwatywne i dlatego osobiscie głosowałem na PiS, jak powiedział nasz znakomity i niedoceniany trener siatkówki Wspaniały "im ciszej idziesz tym dalej zajdziesz", psy na nim wieszano po tym jak po raz kolejny Polska zajęła 5 miejsce na ME, a on powtarzał, że realistycznie to jest właśnie na chwilę obceną nasze miejsce w światowej siatkówce i to jest dobre miejsce, z czasem może powalczymy o lepsze miejsce, niestety niektórzy byli zbyt niecierpliwi i teraz mamy fachowca z zagranicy, który ma znakomitą prasę, tylko co Lozano osiągnął lepszego z naszą reprezenatcją, cudze chwalicie swego nie znacie chciałoby się powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo 27.01.06, 12:42 > hotbarbecue no właśnie teraz wyraźnie widać dlaczego PO tak bardzo zależy na > tym by zliwidować dotacje z budżetu dla partii politycznych, propagandowo to > brzmi przepięknie i daje kilka punktów w sondażach, bo przecież to pieniądze > podatników, zgadza się, ale jednocześnie dotacje z budżetu dla partii > politycznych to jednocześnie kontrola państwa nad finansami partii, bo żeby > dostać dotację trzeba spełnić pewne warunki, gdyby takiej dotacji nie było > wówczas prawopodobnie w wyborach wygrałaby ta partia, którą wsparłby finansowo > wielki biznes, i partia ta realizowałaby interes nie całego społeczeństwa ale > wilekich koncernów i wielkiego biznesu, co widać na przykładzie PO, która > dzięki skutecznej manipulacji i propagandzie sprawiła że nawet "robole" głosują > > na liberałów!!! Pewnie dlatego w stanach jest dobrze bo partie fiansują prywaciarze. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo 27.01.06, 10:58 gklej napisała: > nie lepiej było te 460 tys wydać na budowę noclegowni dla ludzi bezdomnych > albo domów. e, no nie mów... załowałbys marnych 460 tys na takiego pięknego kandydata na prezydenta? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
m15 tusk zapłacił mediom za kreowanie pozytywnej sylwe 27.01.06, 10:51 tki,już wiemy skąd ta nachalna promocja w wybiórczej, w tvn, w polsacie,dlaczego lis,olejnik,gawryluk,pochanke i inni tak wychwalali sponsora,tak wygląda polska niezależność dziennikarska,czas by tym płatnym poplecznikom podziękować Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: tusk zapłacił mediom za kreowanie pozytywnej 27.01.06, 11:02 teraz małe dywagacje. a jeśli znajomi panów kaczorków mają na ten przykład firmy przewozowe, a któryś z ich posłów spore wpływy w transporcie, w tym kolejowym, i jeśli właśnie to te inne firmy wykupywały reklamę w mediach dla kandydata, to co? Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: tusk zapłacił mediom za kreowanie pozytywnej 27.01.06, 11:25 m15 zgadza się, ja myślę, że Polacy pomimo wielu wad mają tą zaletę, że im się propagandą niczego nie da narzucić, a skutek może byc wręcz odwrotny od zamierzonego, w końcu dzięki komu rozpadł sie blok komunistyczny, a przecież indoktrynowali nas przez ponad 40 lat, a i tak nikt nie wierzył w te komunistyczne bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: tusk zapłacił mediom za kreowanie pozytywnej 27.01.06, 12:52 > zamierzonego, w końcu dzięki komu rozpadł sie blok komunistyczny, a przecież > indoktrynowali nas przez ponad 40 lat, a i tak nikt nie wierzył w te > komunistyczne bzdury Skoro tak twierdzisz to dlaczego wybierali postkomunistow, dlaczego mamy taki burdel dlaczego przegrywamy z panstwami z naszego rejonu skoro to taki super narod dlaczego. Dlaczego Polacy dali nabrac sie na podzial na Polske liberalna i lolidarna (socjalna) skoro drzwiami i okanmi pchaja sie do stanow zjednoczonych dlaczego domagaja sie zniesienia wiz skoro moga starac sie o wizy prcownicze dlaczego twierdzi sie ze kraje europy zachodniej nie maja wiz skoro je maja tylko jest to tryb uproszczony itd. Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3 Re: tusk zapłacił mediom za kreowanie pozytywnej 27.01.06, 13:08 Bo cytujac C.Norwida (cytuje z pamieci),ze Polacy to wspanialy narod, ale glupie spoleczenstwo. Mozna tez dodac cytujac Krasickiego "ze Polak nowa przypowiesc sobie kupi, ze i przed szkoda i po szkodzie glupi" Odpowiedz Link Zgłoś
hotbarbecue Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo 27.01.06, 10:58 Ale z tego tekstu wynika ze Kaczor tez przekroczyl dozwolona kwote wydatków na kampanie, jak wynika z artukulu max to 11,4mln a kaczor wydal 13,5mln i co jego sie nei czepiaja?! Widocznie PIS juz sie dowral do wszystkich sznorkow i teraz pozostalo tylko czekac na kolejnie "afery" za ktorymi zekomo bedzie stalo PO... Ten rzady PIS to cos mi sie wydaje bedzie wikszy cyrk niz SLD ale mochery beda mialy chociaz igrzyska! rzenuła poprostu :) Odpowiedz Link Zgłoś
homosexualista2 To TUSK chce władzy absolutnej 27.01.06, 11:04 chce zrobic raj dla przekretasówi swoich przydupasów głosowałem na nie go ale załuje teraz zagłosuje na PiS chociaz to homofoby ale chca zrobic z polski panstwo prawa Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh kolejny "karp" :) 27.01.06, 11:07 ..głosujący za przyspieszeniem wigilii :] Odpowiedz Link Zgłoś
homosexualista2 Re: kolejny "karp" :) 27.01.06, 11:30 Tusk=włażenie w dupy elitom=sranie na ludzi potrzebujacych=i obiecywanie NIEKONCZACE SIE OBIECYWANIE Odpowiedz Link Zgłoś
zirby Re: kolejny "karp" :) 27.01.06, 11:34 homosexualista2 napisał: > Tusk=włażenie w dupy elitom=sranie na ludzi potrzebujacych=i obiecywanie > NIEKONCZACE SIE OBIECYWANIE Ta, gdzie mu tam do pisu. Oni juz wszak dawno: wybudowali obiecane 3 mln mieszkan, obnizyli podatki, zreformowali finanse publiczne, zmniejszyli obciazenia fiskalne pracodawcow, obnizyli vat, wdrozyli program "tanie panstwo", skonczyli z obsadzaniem stanowisk z klucza partyjnego, usprawnili dzialanie sadow, zwiekszyli poziom bezpiecenstwa na ulicach. Teraz juz nie maja sie czym zajmowac wiec ot tak, z nudow za jakies becikowe sie wzieli, za dawanie koncesji radyjom z ryjem, sciganiem hydraulikow, obowiazkowa religia w szkolach i takimi tam... Odpowiedz Link Zgłoś
homosexualista2 Re: kolejny "karp" :) 27.01.06, 11:54 masz sporo racji ale nie ma na kogo juz glosowac nie wiem moze na mało znana partie ZIELONYCH Całkiem ciekwy program mają Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: To TUSK chce władzy absolutnej 27.01.06, 11:10 Dobry dowcip :) > załuje teraz zagłosuje na PiS chociaz to homofoby ale chca zrobic z polski > panstwo prawa Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: To TUSK 27.01.06, 11:23 Już po wyborach widzę, że dobrze się stało, że Tusk nie został prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: To TUSK chce władzy absolutnej 27.01.06, 11:33 kontonaspam napisał: Dobry dowcip :) > załuje teraz zagłosuje na PiS chociaz to homofoby ale chca zrobic z polski > panstwo prawa DOBRUMI CHECIAMI JEST WYBRUKOWANE PIEKŁO ale skoro to dowcip to pewnie z gatunku czarnego humoru Odpowiedz Link Zgłoś
opokalana Co ty, homo. Jarek wam krzydy nie zrobi. 27.01.06, 14:01 On tylko tak krzyczy. Tak samo jak krzyczy żeby łapac złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Ktoś ciekawie i mądrze kiedyś napisał, 27.01.06, 11:12 że "Tusk bez wsparcia medialnego to cienki Bolek", teraz widać dlaczego tyle kasy wydali na reklamę w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
maciejb13 Re: Ktoś ciekawie i mądrze kiedyś napisał, 27.01.06, 11:47 Jednak sie Tuskowi oplacilo wydac tyle kasy, bo do tej pory telewizja i wszystkie radia (oprocz RM) dalej mu i Platformie robia dobra reklame, wystarczy posluchac, czy obejrzec jakiekolwiek informacje. Nie wyszlo mu tylko ze slubem, musi teraz biedak zalowac tego swojego ostatniego kroku, a jak byl koscielny to nie ma teraz odwrotu... chyba, ze nie skonsumowal, a na takiego mi wyglada. No jak byla "konsumpcja" ? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud CO WY NA TO TUSKOIDY??? 27.01.06, 11:22 j/w Wasz guru łamie prawo! ISLAM KORAN EUROPA religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
homosexualista2 Re: CO WY NA TO TUSKOIDY??? 27.01.06, 11:43 I DO TEGO TAKI SAM HOMOFOB JAK KACZKA TYLKO JEST MALA RóZNICA KACZKA CHCE ZAPROWADZIC POZADEK TO ZAGLOSUJE NA NIEGO CHOCIAZ NIE LUBIE GO JAK PSAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek rzepa, to drugie twoje małżeństwo jest też beeeee 27.01.06, 11:29 rzepa, to drugie twoje małżeństwo jest też beeeee PO też nie lubię jak i rzeczpospolitej kwiat dziennikarski, no ale przeginacie już z donosami Odpowiedz Link Zgłoś
me-e WALKA Z KORUPCJA...UDCIWOSC... 27.01.06, 11:50 ...to ja tuska...z cala ferajna POpaprancow...dla ciebie...dla ...POLSKI... Odpowiedz Link Zgłoś
homosexualista2 A może zaglosujmy tak na ZIELONYCH 27.01.06, 11:59 www.zieloni.osiedle.net.pl/fzbpolska14112002.htm Odpowiedz Link Zgłoś
stopdlasyjonizmu Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo -TAK? 27.01.06, 12:05 po co tusk daje zarabiać na prezentacji swojej buzi skoro jest tyle potrzebujacych w naszym kraju . trzeba chyba byc narcyzem . jak nie dla kraju to dla głodujących palestyńczyków mógł przekazać te 2 mln a tak to tylko musieliśmy patrzeć na nadprogramowe bużki pana prezydenta z gdańska i krzywą buźke (przy okazji) pana premiera z krakowa nie muwiąc już o dziwolągach w postaci kaczor prezydentem. może Walt Disney zmieni wygląd kaczora donalda byłby jakiś wkład do swiatowej kultury z tej kampanii wyborczej ola Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo -TAK? 27.01.06, 12:56 > może Walt Disney zmieni wygląd kaczora donalda byłby jakiś wkład do swiatowej > kultury z tej kampanii wyborczej > > ola Kiedy wymrze pokolenie takich idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Człowiek z zasadami - śmiechu warte 27.01.06, 12:32 Czy jest w tym kraju choć jeden paragraf, którego nie złamaliby ludzie dawnego KLD? Aferałowie tak już mają, że prawo ich nie obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tivoli6 Dokladnie, zalosny moralizator 27.01.06, 12:47 I taki ktos chcial walczyc z korupcja i naprawiac panstwo. Nic dziwnego, ze jak przyszlo co do czego to wolal sojusz z SLD. galba napisał: > Czy jest w tym kraju choć jeden paragraf, którego nie złamaliby ludzie dawnego > KLD? Aferałowie tak już mają, że prawo ich nie obowiązuje. > Odpowiedz Link Zgłoś
o90 OSZCZERSTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.06, 12:45 to nie mozliwe zeby ktos z PO zlamal prawo przecie to partia idealna partia proeuropejskich intelektualistow oni prawo stanowia a nie lamia i Wybiorcza takie oszczerstwa o WILKIM DONALDOWYM KOMITECIE powtarza swoja droga tyle wydali i przegrali 3 razy z rzedu ale ofiary losu Odpowiedz Link Zgłoś
me-e CZY PARTIA TUSKA I ROKITY...PRZEPROSI PiS... 27.01.06, 12:48 ...za oszczerstwa...wymaga tego zwykla polityczna przyzwoitosc...a POzatym gdzie POdziala sie marysia...juz sie nie fafluni...wlosow nie wyrywa na pis...moze juz wszystkie wyrwal i wstapil do samoobrony...bo kaczor z pewnoscia go w swoje szeregi nieprzyjmie...tak czy siak ...trupy POlityczne wyzucila wlasnie woda... Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: CZY PARTIA TUSKA I ROKITY...PRZEPROSI PiS... 27.01.06, 12:57 me-e napisał: > ...za oszczerstwa...wymaga tego zwykla polityczna przyzwoitosc.. Do tego nie wystarczy bycie czlowiekiem z zasadami, trzeba jeszcze miec charakter i byc facetem z jajami... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
panpremier Prawie prezydent Tusk - człowiek prawie z zasadami 27.01.06, 12:58 Prawie prezydent Tusk - człowiek prawie z zasadami Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonymsmierc Re: Prawie prezydent Tusk - człowiek prawie z zas 27.01.06, 13:21 ciekawe co mogł odpowiedzieć Tusk chyba ,że stary tekst nic o tym nie wiedziałem ale wiem ,ze nie zrobili tego na ochotnika Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Prawie prezydent Tusk - człowiek prawie z zas 27.01.06, 13:26 ...niczym mniejsze zlo...czas z tym skaczyc... panpremier napisał: > Prawie prezydent Tusk - człowiek prawie z zasadami Odpowiedz Link Zgłoś
bs75 Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo,... 27.01.06, 13:00 a sprawiedliwości stało się zadość. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 nagana bez wpisywania do akt , mała skodliwość 27.01.06, 13:29 społecna to piersy raz , bo PO jest fajne i duzo lepse od PiS...podpisały dziennikazyny... kocham zwierzęta i roślinki bo raz zaprogramowane nie zmieniają programu... Odpowiedz Link Zgłoś
korzonekk Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo 27.01.06, 13:37 Tytul tego artyklu jest czysta manipulacja. Widac ze Gazete od rynsztoka dzieli niewiele, osobiscie nie darze Tuska sypatia ale o ile znam przepisy od stwierdzenia czy ktos naruszyl prawo jest sad. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_m17 Za cienki jestem z matematyki? 27.01.06, 13:40 1. "Lech Kaczyński wydał na wybory w sumie niemal 13,5 mln zł." 2. "(...) prawo jednoznacznie określa limit wydatków reklamowych w kampanii prezydenckiej na maksymalnie 11,4 mln zł." 3. "Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo" Moze mi ktoś to wytłumaczyć jak chłop krowie na rowie? Bo matura z matmy i ukończona politechnika to mało..No chyba że "nie sądzi się zwycięzców" i Lech mógł wydać ile sobie chciał ale Donald złamał prawo. Albo faktycznie bliźniakom liczymy podwójnie bo i tak nie sposób ich odróżnić (można włosy policzyć :-). miłego weekendu! R Odpowiedz Link Zgłoś
zetnon Re: Za cienki jestem z matematyki? 27.01.06, 14:16 Proste-być może osobno liczy się kampania medialna. Mi to w sumie wisi- najciekawsze, że chyba jako jedyni korzystali z własnej forsy, nie państwowej, a na nich drą się najgłośniej. Fajne było wczoraj co z tą Polską-Lis rządzi. A Kaczyńscy poradzili sobie baaaardzo średnio. Polityką się nie martwię-nic ciekawego się nie dzieje, ciągle jedno i to samo. Problem w tym, że partia prawa i sprawiedliwości dotąd chyba nic w związku ich zaprowadzeniem nie zrobiła.. no chyba że urząd antykorupcyjny (IMO sprzyjający jeszcze większej korupcji) w rękach jakiegoś oszołoma liczy się. pozdro uczeń gimnazjum, lat 15, załamany opiniami na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 PO powinna się rozpaść - to by było najlepsze chyb 27.01.06, 14:38 Ja Cię oświecę - chodzi o to że łącznie Twoje wydatki mogą być wyższe niź 11,4 mln (i wynisić 13.5 mln) a ta kwota (11,4) to jest maksymana dopuszczalna kwota wydatkow na kampanie medialne. Tusk przekroczył obie kwoty. Wystarczy czytać ze zrozumieniem. Ot "PO zna się na finansach najlepiej". Problemem PO jest to ze nie wiedzą co ze sobą zrobić. Najlepiej dla Polski byłoby gdyby się rozpadła i wchłonęło ją częściowo PiS a częściowo niech się przysiądą do kanapy "demokraci.pl" (pod szyldem PO nadal) nim Ci idioci sprzedadzą się SLD jak Unia Pracy o której nikt specjalnie nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Za cienki jestem z matematyki? 27.01.06, 15:56 rafal_m17 napisał: > 1. "Lech Kaczyński wydał na wybory w sumie niemal 13,5 mln zł." > 2. "(...) prawo jednoznacznie określa limit wydatków reklamowych w kampanii > prezydenckiej na maksymalnie 11,4 mln zł." > 3. "Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo" > > Moze mi ktoś to wytłumaczyć jak chłop krowie na rowie? Bo matura z matmy i > ukończona politechnika to mało..No chyba że "nie sądzi się zwycięzców" i Lech > mógł wydać ile sobie chciał ale Donald złamał prawo. Albo faktycznie bliźniakom > > liczymy podwójnie bo i tak nie sposób ich odróżnić (można włosy policzyć :-). > > miłego weekendu! > R >Jutro GW sprostuje że Kaczyński wydał 10,5mil.A żeby ludki mogli się wyżyć to trzeba przy okazji dołozyż Kaczyńskiemu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
44i Re: Komitet Wyborczy Tuska naruszył prawo 27.01.06, 13:53 Już się zaczęła nagonka-ogary poszły w las. Odpowiedz Link Zgłoś
sacerdos Na pewno jako człowiek honoru... 27.01.06, 14:10 Na pewno powie: przepraszam - jemu to zawsze przez usta przechodzi... Byle nie musial mieć zbyt wielu powodów do wypowiadania tych słów... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: A nie mowilem, ze partia "aferalow"? 27.01.06, 15:20 Rozumiem, że żartujesz! "Chiba" że się mylę? Tylu was jest,że nie wiem który sie nawrócił. Ty czy Twój brat"ji" ? Wracając do tematu. Teraz wiem dlaczego PKP i PKS zamkneły 2005r na plusie. Taki dopływ gotówy od PISiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: A nie mowilem, ze partia "aferalow"? 27.01.06, 16:00 O tych od Telegrafu myślisz!Masz rację silesio!!! Odpowiedz Link Zgłoś