Dodaj do ulubionych

Prezydent ogłosił trzydniową żałobę narodową

29.01.06, 14:32
Jestem zażenowany tym bełkotem "wykształconego prawnika" podczas prowizorycznej konferencji prasowej.
Obserwuj wątek
    • dwakretki Re: Prezydent ogłosił trzydniową żałobę narodową 29.01.06, 18:02
      zgadzam się. lepiej było nic nie mówić, zamiast mówić w tym tonie i z taką
      miną. zamiast współczucia były statystyki III RP
      • benit14 Niedobrze mi sie robi na te wasze komentarze 29.01.06, 20:28
        Stała się taka wielka tragedia, a większość osób na tym forum zamiast na chwilę
        zamilknąć, pochylić czoła nad ofiarami, wykorzystuje tą okazję do krytyki władzy
        rządzącej:
        - a to krzywo stanął
        - a to zabełkotał,
        - a to żle powiedział,
        - a to powinien podać się do dymisji.
        Apeluje, zamknijcie się, bo jest to obrzydliwe. Nie wiecie co kieruje
        rządzącymi, oni sami tylko to wiedzą. I nie interesuje mnie to, bo w takiej
        chwili jest to najmniej istotne. Nawet pozostali plitycy pokazali że w chwilach
        tragedii należy zamknąć gębę na kłódkę. Uczestnicy (krytykujący) tego forum tej
        klasy niestety nie mają.
        • mistermister Re: Niedobrze mi sie robi na te wasze komentarze 29.01.06, 22:12
          benit14 napisała:

> Stała się taka wielka tragedia, a większość osób na tym forum zamiast na chwilę
          > zamilknąć, pochylić czoła nad ofiarami, wykorzystuje tą okazję do krytyki władz
          > y
          Każdego dnia na drogach, w domach, na ulicach i osiedlach ginie więcej ludzi, jakoś nad nimi nikt głowy nie pochyla.
          Współczuję pokrzywdzonym w tej katastrofie ale nie popadam w fałszywą żałobę. A krytyka władzy od 1989 roku jest juz dozwolona, chyba, że cos przeoczyłem.
          Pisząc "bełkot" nie myslałem nawet nad słabą dykcją prezydenta, bo juz za stary na korektę takich wad, ale na styl jedo wystapienia. To on własnie wykorzystał nawet tę okazję, żeby uszczypnąć swoich przeciwnkików politycznych. jak słuchałeś, to wiesz, o czym mówię, a jak nie wiesz , to albo nie słuchałeś, albo jestes ślepo bezkrytyczny, jak niegdyś wobec Partii Jedynej Słusznej Drogi.
          • voxipop1 Re: Niedobrze mi sie robi na te wasze komentarze 30.01.06, 16:37
            napisała:

> benit14 napisała:
            >
            > > Stała się taka wielka tragedia, a większość osób na tym forum zamiast na
            > chwilę
            > > zamilknąć, pochylić czoła nad ofiarami, wykorzystuje tą okazję do krytyki
            > władz
            > > y
            > Każdego dnia na drogach, w domach, na ulicach i osiedlach ginie więcej ludzi,
            j
            > akoś nad nimi nikt głowy nie pochyla.
            > Współczuję pokrzywdzonym w tej katastrofie ale nie popadam w fałszywą żałobę.
            A
            > krytyka władzy od 1989 roku jest juz dozwolona, chyba, że cos przeoczyłem.
            > Pisząc "bełkot" nie myslałem nawet nad słabą dykcją prezydenta, bo juz za
            stary
            > na korektę takich wad, ale na styl jedo wystapienia. To on własnie wykorzystał
            > nawet tę okazję, żeby uszczypnąć swoich przeciwnkików politycznych. jak słucha
            > łeś, to wiesz, o czym mówię, a jak nie wiesz , to albo nie słuchałeś, albo
            jest
            > es ślepo bezkrytyczny, jak niegdyś wobec Partii Jedynej Słusznej Drogi.

Zgadzam się z benit14 co do niestosowności niektórych wypowiedzi na forum.
            A to co pisze mistermister jest przykładem ww.

• mistermister Re: Niedobrze mi sie robi na te wasze komentarze 31.01.06, 02:35
              Nie umniejszam ani nie wywyższam znaczenia śmierci tych ludzi... ale czy ich śmierć ma inna wagę niż śmierć staruszki przejechanej na psach kilka dni temu niedaleko mojego domu? Owa starsza pani miała podwójnego pecha: zginęła samotnie, nikt o niej nie napisze w gazetach, nikt z jej powodu nie opuści flag, nie będzie miała państwowego pogrzebu z salwami i honorami. Tę kobietę znałem, mam wobec niej osobiste uczucia.
              Gdybym miał chylić czoło i milczeć wobec każdej śmierci musiałbym non stop stać z pochylonym czołem i milczeć.
              Pewnie tego chciałaby zreszta obecna władza.
        • niuniofon Re: Niedobrze mi sie robi na te wasze komentarze 29.01.06, 23:21
          benit14 napisała:

> Stała się taka wielka tragedia, a większość osób na tym forum zamiast na chwilę
          > zamilknąć, pochylić czoła nad ofiarami, wykorzystuje tą okazję do krytyki władz
          > y
          > rządzącej:
          > - a to krzywo stanął
          > - a to zabełkotał,
          > - a to żle powiedział,
          > - a to powinien podać się do dymisji.
          > Apeluje, zamknijcie się, bo jest to obrzydliwe. Nie wiecie co kieruje
          > rządzącymi, oni sami tylko to wiedzą. I nie interesuje mnie to, bo w takiej
          > chwili jest to najmniej istotne. Nawet pozostali plitycy pokazali że w chwilach
          > tragedii należy zamknąć gębę na kłódkę. Uczestnicy (krytykujący) tego forum tej
          > klasy niestety nie mają.

www.gazeta-bawarska.pl
    • kami-la1 Re: Prezydent ogłosił trzydniową żałobę narodową 29.01.06, 20:10
      A jeden dzień by nie wystarczył?
      • natalka85 Re: Prezydent ogłosił trzydniową żałobę narodową 29.01.06, 23:30
        no właśnie
        • blbec Re: Prezydent ogłosił trzydniową żałobę narodową 30.01.06, 08:52
          Też tak myślę.
    • natalka85 ehh 29.01.06, 23:30
      no i po co taka długa żałoba nie wystarczy jeden dzień? ... ehh
    • makepisnotwar Re: Prezydent ogłosił trzydniową żałobę narodową 30.01.06, 11:50
      Jestem zażenowany bełkotem i ignorancją różowych niewolników GW. Prezydent
      wygłosił ważne i stosowne przemówienie. Idź poczytaj Lenina, komuszku :)
      • mistermister Re: Prezydent ogłosił trzydniową żałobę narodową 30.01.06, 16:30
        "czy w ogóle w Polsce powinny być dopuszczalne tego rodzaju dachy? Polska nie ma klimatu Włoch czy np. południowej Francji. My jesteśmy tak naprawdę krajem północnym."
        Prezydent zastanawiający się nad zakazem budowy płaskich dachów... fińscy i norwescy architekcji sikają ze smiechu:)
        " tak na marginesie, to jeszcze mogę jedną rzecz powiedzieć, że w Polsce brak przepisów wynika też ze swoistego pojmowania wolności, moim zdaniem tutaj fałszywego, które by pozwalały w sposób jednoznaczny np. zakazać różnego rodzaju imprez rozrywkowych."
        To rzeczywiście wazne słowa: prezydent otwarcie przyznaje, że będzie dążył do ograniczania swobód...
        Przeraża mnie ilośc słów "zakazać" w każdym wystapieniu prezydenta i jego partii.
        Dla mnie brak przepisów wynika z nieudolności ustawodawcy. Ale skoro rząd woli zaczynac naprawę państwa od skrócenia roku szkolnego ( głupikm narodem łatwiej rządzić) i wysyłania 50 policjanów na narty to tak juz jest.
        A tak na marginesie: twoje chamstwo jakie płynie z treści postu jest charakterystyczne dla całego obozu pisowskiego, i niedługo stanie się standardem, więc bez wahania zycze ci miłego dnia, ćwoku:)
    • obserwator2345 DLACZEGO ŻAŁOBA??? 30.01.06, 18:52
      zdarzyła się katastrofa budowlana,były ofiary ale...to byli ludzie bezimienni
      prawie dla wszystkich..skoro nie ogłasza się żałoby gdy ginie kilku ludzi w
      wypadku samochodowym to dlaczego teraz?? czy śmierć 67 ludzi jest większym
      powodem do żałoby niż np.5?czy można w takim przypadku "mierzyć" wagę
      śmierci ilością zmarłych?...mam wrażenie że ocieramy się o granicę
      normalności..rozumiem gdy
      ogłasza się żałobę po śmierci ludzi zasłużonych dla kraju lub społeczności
      (np. JPII,strazacy w WTC,itp.) ale dlaczego w tym przypadku? bo było duzo ofiar?
      codziennie w afryce umiera kilkadziesiąt tysięcy dzieci z głodu...ktoś ogłasza
      żałobę??TVN mówi o tym??żałobę powinni obchodzić ludzie bliscy ofiarom i w
      gruncie rzeczy tylko oni mogą ocenić czy ofiary na nią zasługują!!bo przecież
      żałoba to oddanie szacunku osobie zmarłej,a jeżeli wśród ofiar byli ludzie
      niegodni i nikczemni(np.pedofil,morderca,ojciec znęcający sie nad
      rodziną...itp.), przecież nie wiemy kto zginął..więc albo czcimy KAŻDĄ śmierć
      albo....pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka