katolik_polski1 01.02.06, 11:09 Pod warunkiem,ze Tusk i Rokita odejda. Za bardzo dominuja PO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafffi Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:19 Oczywiscie myslenie wyborcow PIS: niech odejdzie Tusk i Rokita, a my pieknie wchloniemy PO w swoje "zacne" szeregi;) Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Najlepiej gdyby odeszli do PiSs :) 01.02.06, 11:21 A resztę się już jakoś zniesie :) Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Najlepiej gdyby odeszli do PiSs :) 01.02.06, 12:12 Tusk i Rokita niech odejda a my z Pisu wydelegujemy Kurskiego żeby troszke odkomunizował i odwermachcił PO. A ci co przejda pomyślnie dostana propozycje utworzenia PiS -BiS jako druga noga dla IV RP. Obie te nóżki okryje się galotami z moheru...Nastepnie jak juz przyleca zamówinoe C-130 zatakujemy na moherowych spadochronach Bruksele i wszystkim wytatułujemy dziób na skroni. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 PO-PiS - po co odgrzewać tego kotleta?..... 01.02.06, 13:08 Ten kotlet jest już nie tylko zielony, on stał się siedliskiem nowych form życia i niedługo sam będzie żadał prawa do głosowania.... Wystarczy. Koalicji PO-PiS nie będzie, bo nikt wśród polityków jej nie chce. Nie chce jej PiS, bo musiałby dzielić się władzą i odszczekiwać porzednie deklaracje. Nie chcą jej SO & LPR & PSL, bo wypadłyby z gry. Nie chce jej SLD, bo zjednoczenie sił "prawicy" (wiem, że z PiS żadna prawica, ale tak się sami nazywają) byłoby nie na rękę. Nie chce jej PO, bo nie dostaną tyle ile by chcieli, ani nie załatwią w koalicji znacznej części swego programu. Co najważniejsze, nie chce jej pewien Rydzyk. Niech ten piep...ny sejm & rząd zaczną się wreszcie zajmować sprawami obywateli, a nie swoimi nawzajem (kto kogo & kto z kim). A za ciąg dalszy cyrku tęczowych koalicji dziękuję uprzejmie. W szczególności do PO prośba o wprowadzenie pod obrady pakietu ustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
voxipop1 Re: PO-PiS - po co odgrzewać tego kotleta?..... 01.02.06, 13:16 rosenkrantz666 napisał: > Koalicji PO-PiS nie będzie, bo nikt wśród polityków jej nie chce. Czy aby na pewno? Jest w PO wielu ludzi którzy niewiele zyskają na niepewnych wyborach, ławka opozycji też ich nie nęci. To potencjał który można wykorzystać do budowy koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PO-PiS - po co odgrzewać tego kotleta?..... 01.02.06, 15:56 niestety on ma rację, nikt nie chce koalicji, a już najb. liderzy PiS i PO, którzy nie potrafią wypracować kompromisu, chociaż lepiej stan rzeczy oddałoby słowo - nie chcą. Wybory sa tak samo niepewne dla PiS, jak i PO, przypomnę tylko sondaże przedwyborcze, dające wygraną PO i co - śmiech: premier z Krakowa, prezydent z Gdańska... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
voxipop1 Re: PO-PiS - po co odgrzewać tego kotleta?..... 01.02.06, 16:41 isa.stern napisała: > niestety on ma rację, nikt nie chce koalicji, a już najb. liderzy PiS i PO, > którzy nie potrafią wypracować kompromisu, chociaż lepiej stan rzeczy oddałoby > słowo - nie chcą. > Wybory sa tak samo niepewne dla PiS, jak i PO, przypomnę tylko sondaże > przedwyborcze, dające wygraną PO i co - śmiech: premier z Krakowa, prezydent z > Gdańska... ;) Co do liderów PO to zgadzam się, wystarczy spojrzeć na to co się działo dotąd. Co do Kaczyńskiego to nie jest kwestia niechęci, jego zachowanie jest racjonalne i wynika z czystej kalkulacji: Mam do zrobienia to, to i to potrzebuję takich a takich narzędzi. Wy chcecie to, to i to i potrzebujecie tego i tego. Niestety chcieli tych samych narzędzi do działań różniących się skutkami. Ale poza Tuskiem i Schetyną jest w PO parę tysięcy ludzi którzy Albo zostali nabrani jak Kaczyński i wyborcy albo nie mają zamiaru „cierpieć” niedostatki opozycji, wolą wejść w układ z PiS żeby capnąć parę stanowisk. Tacy ludzie powoli odchodzą od PO, lub siedzą cicho. Wystarczy jednak jakiś kryzys w partii, o co przecież nie trudno, a zmienią się władze i koalicja może stać się realna. Czego sobie i Tobie życzę Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PO-PiS - po co odgrzewać tego kotleta?..... 01.02.06, 16:52 voxipop1, zgadzam się z Tobą, że Kaczyński jest skuteczny, rozgrywa tę partię może bez finezji, ale w polityce liczy się wynik, a on z demagogii powinien dostać 6. Zaś osoby, które wolą ciepłe posadki od PiS niż zimną ławkę opozycji w PO, po prostu wywołują u mnie odruch wymiotny. Nie lubię ludzi, którzy dla własnych korzyści sa gotowi na kazdy kompromis, nie lubię i nie szanuję, i nie życzę sobie, aby rprezentowali mnie w parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
henryad MOssadowska Manipulacja 02.02.06, 02:57 Wbrew pozorom ty masz doktrynerski stalinowski czyli żydo-komuno-syjonistyczny sposób myślenia: moja droga, moja partia, mój żydowski naród ponad wszystko wedle moich skrytych i obcych poza moją grupą ludzi. Dlatego żydo-Ubecja ustanowiona przez Stalina w osobach Bermana+ Fejgina i żydokomuny na terenach Polski wbrew narodowi polskiemu zaczyna się na całe szczęście po 62 latach rozpadać. Niemniej zagładę dla państwa i narodu jaką spowodowali nie da się nawet obliczyć. Pomimo iście diabelskiej perfekcji skrywania, mordowania i systemów kłamania prawda dzięki Bogu, Jezusowi Chrystusowi wychodzi pomału na wierzch i to nie tylko w Polsce. Nie da się dalej manipulować antysemityzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Ładne... Co bierzesz?..... 02.02.06, 09:53 W zasadzie powyższy post jest sprzeczny z regulaminem, ale nie oprotestuję go, bo to po prostu perełka..... O ile bluzg może być perełką oczywiście. Ciekawe ile procent elektoratu PiS & LPR & SO mysłi właśnie na takim poziomie..... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz PO-PiS-21 slynnych punktow PO i komentarz z Rzepy 01.02.06, 15:57 rosenkrantz666 napisał: > Ten kotlet jest już nie tylko zielony, on stał się siedliskiem nowych form życia i niedługo sam będzie żadał prawa do głosowania.... Wystarczy. > > Koalicji PO-PiS nie będzie, bo nikt wśród polityków jej nie chce. Nie chce jej > PiS, bo musiałby dzielić się władzą i odszczekiwać porzednie deklaracje. Pojecia nie masz o czym piszesz. Nie przeczytales nawet slynnych 21 punktow z bialej ksiegi Rokity. Zobacz ponizej. One obowiazuja do dziesiaj. PO zada w nich wiekszac ministertw, marszalka sejmu i MSW i to wlasnie PO nie chce sie "dzielic" wladza poniewaz chce wszystko a vice premier jest bylby praktycznie drugim premierem. A to sa najwazniejsze zadania PO dotyczace "dzielenia sie wladza" z listy 21 punktow: ** moj komentarz Pumkty dotyczace wladzy z „21 punktów” skopiowane z dokumentu. 1. Nominalna większość liczbowa ministrów z PO. ** to znaczy sie, PiS ma mniej ministrow mimo ze wygrala wybory 4.Minister Sprawiedliwości oddzielony od Prokuratora Generalnego. Prokurator Generalny – profesjonalista uzgodniony przez obie strony (z likwidacją prokuratury krajowej). *** Prokurator dziala na papierach wariata. Moze praktycznie storpedowac wszystkie wysilki rzadu do usprawnienia systemu sprawiedliwosci. 5. MSZ połączony z UKIE i WEH-ami, minister z PO. *** bardzo wazne i prestizowe stanowisko. 6. Nauka, szkoły wyższe, oświata – połączone, minister z PO. 8. Uzgodniony i bezstronny szef służb i koordynator (gdyby miał być powołany). Pion śledczy ABW w CBŚ. *** podlega teraz MSW, a wiec to MSW decyduje jak wygladac bedzie prawdziwe oczyszczanie od wewnatrz calej struktury panstwa 9. Marszałek Sejmu z PO, zobowiązanie obu klubów do niegłosowania z opozycją w celu przegłosowania partnera. **** Drugi czlowiek w panstwie, decydujacy o przebiegu prac legislacyjnych, nalezy sie oczywiscie PO. Innymi slowy, tylko ustawy ktore PO poprze albo zglosi przechodza. PiS jest na calkowicie straconej pozycji. 20. Wicepremier – szef MSWiA. **** Bomba. Wicepremierem jest oczywiscie Rokita, PO. Kontroluje MSW. I dalej w tym punkcie: "Jeden komitet RM przez niego kierowany, koordynator programu rządowego „Polska Praworządna”. **** Bomba. Wszystkie reformy naprawy panstwa PiS, walka z Polska skorumpowana ida do diabla, poniewaz "naprawa" koordynowana przez PO a wedlug PO wszystko jest swietnie, potrzebne sa korektury. A wiec zadne reformy, tylko kosmetyka. Stary uklady PO / KL-D, poprzednie wcielenia PO, ktorej szefem byl Tusk beda konserwowane i chronione poprzez "inteligentna" koordynacje „Polska Praworządna”. Program PiS Naprawy Polski laduje w koszu. I dalej w tym punkcie: " Ma prawo inicjatywy w RM w kwestiach konstytucji i legislacji (na równi z premierem)." **** Bomba: wicepremier wcale nie jest wicepremierem tylko drugim premierem kontrolujacym MSW. I dalej w tym punkcie: "Ma prawo uzyskania informacji i wyjaśnień od członków rządu i całej administracji (na równi z premierem)." *** To jest juz drobiazg. A jak ktos nie bedzie chcial rokicie udzieli odpowiedzi, to od czego ma ABW. Wlsciwie male pytanie na koncu: do czego jest jeszcze potrzebna PiS w tym rzadzie, skoro resorty gospodarcze i tak miala objace PO? Paranoja i zadza wladzy PO nie znaja naprawde granic. W tym kontekscie nalezy rowniez widziec grozbe Tuska o wypowiedzeniu posluszenstwa obywatelskiego na wypadek przeprowadzenia w Polsce wolnych wyborow i grozenia wrecz brutalna walka, ktora spowoduje najwiekszy kryzys polityczny w Polsce od 15 lat. Przed 15 latami komunisci oddali wladze. Ta wypowiedz Tuska jest wypowiedzia wscieklego warchola bedacego bezposrednim niebezpieczenstwem dla calej Polski. Chuigana zapitego i zaczepiajacego na podworku, dla ktorego najwaznejsze jest, zeby byc pierwszym, ktory uderzy. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060131/publicystyka/publicystyka_a_5.html Nie rozumiem jednego w zachowaniu PiS. Dlaczego tego dokumentu, tych punktow, nie naglasnia? Przeciez to jest najlepsza odpowiedz na wszystkie idiotyzmu druckowane w GW i w gadzinowkach i rownoczesnie pokazuje bez cienia watpliwosci cel PO: przejecia calej wladzy, doslownie, w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PO-PiS-21 slynnych punktow PO i komentarz z 01.02.06, 16:28 > Pojecia nie masz o czym piszesz. Nie przeczytales nawet slynnych 21 punktow z > bialej ksiegi Rokity. Zobacz ponizej. One obowiazuja do dziesiaj. Fritz, specjalistą od pisania bez pojęcia jesteś ty - i nie śmiem ci chleba odbierać. Jak tam stawki godzinowe PiS za wypisywanie bredni na forum? Nie pisałem o 21 punktach PO (które czytałem, i to ze zrozumieniem, a nawet komentowałem na forum). Ani o postulatach serpniowych. Ani o 10 przykazaniach. Pisałem o tym, dlaczego żaden obecny sejmowy klub nie chce wiadomej koalicji... Ale jak zwykle nie pojąłeś, i przepisujesz jakieś dywagacje z ulotki wyborczej PiS przygotowywanej na najbliższe wybory.... Kogo to teraz obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PO-PiS-21 slynnych punktow PO i komentarz z 01.02.06, 16:56 Tak, napisales "> Koalicji PO-PiS nie będzie, bo nikt wśród polityków jej nie chce. Nie chce jej PiS, bo musiałby dzielić się władzą i odszczekiwać porzednie deklaracje. " Zrozumialem to w ten sposob, ze PiS nie chce sie dzielic wladza. Czy moze chciales cos innego powiedziec? Z 21 punktow wynika, ze to PO chcialo praktycznie calej wladzy, co jest sprzeczne z twoja wypowiedzia. PiS oferowal PO polowe, ale nie wiekszasc ministerstw, w tym resorty gospodarcze, stanowisko marszalka sejmu i stanowisko wicepremiera, ale wlasnie wicepremiera a nie drugiego premiera. PiS chcial zatrzymac ministerstwa umozliwiajace reforme panstwa. Dokladnie tych resortow zazadal rowniez PO. PODSUMOWANIE. PO postawilo absolutnie nierealistyczne zadania chcac zabrac doslownie wszystko pomimo tego ze jednoznacznie przegralo wybory. Te zadania i wrecz ultimatum PO nazywane jest przez GW i gadzinowki i rowniez PO jako "PiS nie chce sie dzielic wladza". Ty robisz to rowniez. Przeciez Orwell, Ministerstwo Sprawiedliosci z Nowomowa to wrecz szczeniak w porownaniu z tym przekretem. PiS powinien rzeczywicie naglasniac ta chorobliwa walke PO o wladze. Przepraszam, ona nie jest chorobliwa: tu chodzi przeciez o zachowanie interesow klienteli bylej KL-D i struktur politycznych, wprowadzonych przez KL-D (szefem byl Tusk)i SLD dzieki ktorym byla mozliwa gigantyczna kradziez majatku narodowego przez klientele KL-D i SLD, pod etkieta prywatyzacji. NIK stwierdzil, ze 90% transakcji nie zostalo przeprowadzonych zgodnie z prawem. Po polsku oznacza to: zostalo rozkradzione przez klientele KL-D i SLD. Tam byl kiedys pani minister ktora nazywano "Pani Korupcja" w rzadzie Bieleckiego albo Suchockiej. Czy moze wiesz o kogo chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PO-PiS-21 slynnych punktow PO i komentarz z 02.02.06, 12:11 > Te zadania i wrecz ultimatum PO nazywane jest przez GW i gadzinowki i rowniez > PO jako "PiS nie chce sie dzielic wladza". Ty masz jakiś kompleks PO.... PiS nie chce się dzielić włądzą nie z PO, tylko z nikim. Z SO nie. Z LPR nie. Z PSL nie. NIE (mogę też przeliterować, ale to i tak nie pomoże). Dyskusja o 21 postulatach PO, którą z uporem godnym lepszej sprawy prowadzisz (sam ze sobą), jest właśnie jałowym odgrzewaniem starego kotleta. Ale nie przeszkadzaj sobie i baw się dobrze. Opowiedz nam o nich raz jeszcze..... Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: PO-PiS-21 slynnych punktow PO i komentarz z 01.02.06, 16:33 fritz.fritz napisał: > Przeciez to jest najlepsza odpowiedz na wszystkie idiotyzmu druckowane w GW i w > gadzinowkach i rownoczesnie pokazuje bez cienia watpliwosci cel PO: przejecia > calej wladzy, doslownie, w Polsce. Otoz to. Wiekszosc chyba nie zna tych punktow, a z tych osob co przeczytali i poznali, niewiele z tego pewnie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: PO-PiS-21 slynnych punktow PO i komentarz z 01.02.06, 16:46 fritzku jestes taki nudny z tymi swoimi urojeniammi. Dalej piszesz o KLD ale nie raczysz juz zauwazyc, ze spora grupa tych najbardziej skompromitowanych pajacow z KLD przenikla juz do milujacego kazde smierdzace lajno PiS'u, wiec mam prosbe, przestan sczekac na Polskim forum ty faszyzujacy folksdojczu. Na reszte twoego PiSpostu, wybacz ale nie bede sie juz nawet w nigo wczytywal bo wiem co dalej znajde, same PiSpierdoly nie majacy nic wspolnego z rzeczywistoscia i prawda. P.S. Zeby bylo wszystko jasne, ja nie czytam twoich postow ani sie pod nimi nie podpisuje, faszysta tez nie jestem bo juz ty nim jestes, wiec nie odpisuj mi cos w rodzaja "spieprzaj faszysto, nie podpisuj sie pod moimi postami". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Dziekuje ze mnie czytasz i sie uczysz, ale 01.02.06, 16:58 ty faszyzujaca antypolska mordo nie podpisuj sie pod moimi postami. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Dziekuje ze mnie czytasz i sie uczysz, ale 01.02.06, 17:11 fritku citzku, no przeciez mowilem przyglupie PiSdaczy, ze nie czytam twoich postow, nie ucze sie z nich a tym bardziej gnido faszystowska nie jestem faszysta!!! Ja nie mam problemow ze swoja tozsamoscia bo nie jestem folksdojczem jak ty, smierdzielu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryad Re: Dziekuje ze mnie czytasz i sie uczysz, ale 02.02.06, 03:13 Czy myślisz że będąc Zydem tylko z samej tej narodowości nie jesteś faszystą? Zydzi-syjoniści stworzyli i zrealizowali komunizm, który jest systemem nieporównanie bardziej faszystowskim od samego niekomunistycznego faszyzmu. Zresztą komunizm żydowski pochłonął o wiele więcej ofiar na świecie niz faszyzm niekomunistyczny. Do dzisiaj ten system działa w różnych formach na całym świecie. I dalej morduje usuwa rządzi i superkłamie. Tam byli Niemcy Niemcy ponad wszystko (częściowo Włosi i Hiszpanie) tutaj są Zydzi Zydzi ponad wszystko za każdą cenę ...mord...zniszczenie...oszustwo...rabunek..kwestia jest jedna jaka jest najlepsza metoda do osiągnięcia celu. Tu jest ona maksymalnie elastyczna i zmienna, ale też skazana na zagładę, która idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Dziekuje ze mnie czytasz i sie uczysz, ale 02.02.06, 11:02 Ale antypolska morda faszystowska jestes. Jak widze henryad (powyzej) ma racje: Jestes zydowskim Polakozerca a rasizm jest zawsze faszyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:19 lepszy rokita od schetyny, a to on tak naprawde porusza za sznurki kukielki tuska. rokita kwiczy na PIS bo traci w PO pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:39 A Ty kwiczysz caly czas i to okropne bzdury :) Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:46 evald napisał: > A Ty kwiczysz caly czas i to okropne bzdury :) moze konkretniej? Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 13:18 Przeczytaj swoj komentarz na ktory odpowiedzialem. Juz nawet nie bawiac sie w to czy masz racje czy nie (kwestia oceny sytuacji) mozesz uzywac normalnego slownictwa, a nie "kwiczy"... Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 14:47 michalo8 napisał: > lepszy rokita od schetyny, a to on tak naprawde porusza za sznurki kukielki > tuska. rokita kwiczy na PIS bo traci w PO pozycje. Oj biednyś, dlaczego.... boś biedny i ........... W zamian trzeba wywalić Dórnia i Gnóśniewskiego, a żeby była równowaga to najlepiej obu braci K. Porządek rób u siebie na podwórku (czytaj w głowie). Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:21 katolik_polski1 napisał: > Pod warunkiem,ze Tusk i Rokita odejda. > Za bardzo dominuja PO. Rozumiem, że J. Kaczyński też... On dominuje nie tylko w PiS, ale i w Samoobronie i w LPR! Zresztą najlepiej by było, gdyby cała prawica odeszła na śmietnik historii - oni tylko się kłócą i nie interesują problemami Polski... liczą się tylko igrzyska polityczne! Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:25 centrolew napisał: > katolik_polski1 napisał: > > > Pod warunkiem,ze Tusk i Rokita odejda. > > Za bardzo dominuja PO. > > Rozumiem, że J. Kaczyński też... On dominuje nie tylko w PiS, ale i w > Samoobronie i w LPR! Zresztą najlepiej by było, gdyby cała prawica odeszła na > śmietnik historii - oni tylko się kłócą i nie interesują problemami Polski... > liczą się tylko igrzyska polityczne! rozumiem ze chec odsuniecia tych ktorzy przez lata troszczyli sie i wciaz troszcza nie o Polske tylko o Moskwe oraz o wlasne kieszenie jest dla ciebie problemem wielkim. Odpowiedz Link Zgłoś
drab7 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:50 to nie prawica... to jest bolszewia!! Zauważcie to w końcu - jaki jest "program" PiSu.. rozdawnictwo z silnymi resortami siłowymi.. to już Feliks przerabiał.. "nie po to Lechu skakał przez płot" (cytując Kabarecik Lipińskiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:59 drab7 napisał: "to już Feliks przerabiał.." ___________________________________________ Czy chodziło ci o tego Feliksa? www.koneczny.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 16:04 centrolew, błąd w myśleniu, w przyrodzie musi być zachowana równowaga, zawsze będzie prawica i lewica i tak naprawdę lewicy nie zależy na tym, aby ona znikła, bo gdyby jej nie było, należałoby ja wymyślić, w końcu kimś/czymś trzeba straszyć "dzieci" (kiedys to był zgniły kapitalizm, a teraz w tym zgniłym kapitaliźmie dawni działacze PZPR lepiej się czuja niż prawica...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 16:08 isa.stern napisała: > w końcu kimś/czymś > trzeba straszyć "dzieci" (kiedys to był zgniły kapitalizm, a teraz w tym > zgniłym kapitaliźmie dawni działacze PZPR lepiej się czuja niż prawica...;)) A pani Malinowska to tez czasami straszy dzieci: "Bo przyjdzie po ciebie POlszewik i cie zabierze!" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 16:15 ok, to niech mnie zabierze :D Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 16:27 isa.stern napisała: > ok, to niech mnie zabierze :D No tak, domyslalem sie, ze bylas uparta, krnabna, nieposluszna dziewczynka - nawet pani Malinowska by sobie chyba z Toba nie poradzila. I najwidoczniej nie wyroslas z tego do dzisiaj. Ale to dobrze, bardzo dobrze! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 16:30 czat-manie, ale mnie rozbawiłeś... :D ale, ale... dlaczego dobrze?! Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 16:37 isa.stern napisała: > ale, ale... dlaczego dobrze?! Bo lubie dyskutowac o polityce z wysokimi i inteligentnymi blondynkami, a do tego krnabnymi i nieposlusznymi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 16:44 cheche... ale rozumiem, że kar cielesnych nie przewidujesz?! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 16:48 isa.stern napisała: > ale rozumiem, że kar cielesnych nie przewidujesz?! ;D Alez skadze! Kar nie... ale nagroda moze czasami sie przydarzyc (jesli nie bedziesz zbyt uparta oczywiscie) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 16:58 no proszę, masz inne poglądy na wychowanie dzieci niż Sławiński, Jurek i Marcinkiewicz?! Ty sympatyk PiS?! Dobra - gdzie moja nagroda?! :D Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 17:39 isa.stern napisała: > no proszę, masz inne poglądy na wychowanie dzieci niż Sławiński, Jurek i > Marcinkiewicz?! Ty sympatyk PiS?! > Dobra - gdzie moja nagroda?! :D Raczej kibic PiS. Sympatyk zdrowego rozsadku, kompromisow w polityce, ktore sluza dobru Polski. Twoja nagroda cielesna? OK. Wskakuje na rower i pedze! Eeeeeee, a dokad mam pedalowac? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 17:50 a są nagrody cielesne?! no proszę, jaki z ciebie wysportowany chłopak - rower!? fiufiufiu.... :DDDDD a co do PiS, to ten zdrowy rozsądek skalkulowany jest tylko na jak najdłuższe utrzymanie się przy władzy :P aż przydałoby się zacytować Gomułkę... :P Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 17:59 isa.stern napisała: > a są nagrody cielesne?! > no proszę, jaki z ciebie wysportowany chłopak - rower!? fiufiufiu.... :DDDDD > a co do PiS, to ten zdrowy rozsądek skalkulowany jest tylko na jak najdłuższe > utrzymanie się przy władzy :P aż przydałoby się zacytować Gomułkę... :P Sa kary cielesne, to chyba i nagrody tez. Nie? Zebys Ty zobaczyla moje bicepsy. Mowe by Ci odebralo z wrazenia! A skad Ty masz takie wiadomosci o PiS?! Przeciez to sa materialy scisle tajne specjalnego przeznaczenia. No, no... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 18:16 czat-manie, na to bym nie liczyła, zawsze mam coś do powiedzenia, zapewne oceniłabym odpowiednio Twoje bicepsy :P ;DDD a co do PiS, to skad wiesz, czy nie mam więcej z nimi wspólnego niż Ty.... :P ;) Odpowiedz Link Zgłoś
henryad Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 02.02.06, 03:29 Ubaw niesamowity. Lewica interesuje się losami i problemami Polski????? Jako agenci żydowskich-UB i ich krypto struktur większość nieswiadomie lub świadomie pracowała dla tej globalnej mafii żydowskiej. Od 1944 roku po obecne czasy. Taki żydo-ganster Kwaśniewski-Stoltzman (ojciec mordował Akowców) z Balzerowiczem z tą mafią niemal kompletnie i sprzedał Polskę prawie ''legalnie'' Teraz z nakradzionymi nawet miliardami siedzi w Szwajcarii. Doktor honoris causa Universytetu Hebrajskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:22 katolik_polski1 jeden zapomniał jeszcze dodać, że koniecznym warunkiem koalicji jest włączenie PO do PiS bez prawa głosu.... Zastanawia mnie jedno - gdzie sie rodzą i chowają tacy "mądrale". Nie bedzie koalicji Pis i PO z jednego prostego powodu : Kaczor jest do tego niezdolny. On chce rządzić innymi, natomiast nie zna takiego pojecia jak porozumienie. Dodatkowo - chce mieszać, sam będąc pozbawionym jakiejkolwiek odpowiedzialności. Cwaniaczek... a jednocześnie wymaga od innych aby wzieli odpowiedzialność za rząd. Niech kurdupel sam wejdzie do rządu, zamiast chować sie za plecami innych. Wtedy dopiero może budować jakąkolwiek koalicje - nawet z Samoobrona i LPR'em (wspólnota programowa - SLD jest niestety za bardzo liberalny) Odpowiedz Link Zgłoś
plugawy_len [...] 01.02.06, 11:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.f Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:23 Co ty wiesz o dominacji synku... Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:25 Jeżeli Tusk i Rokita dojrzeją i z zakompleksionych obrażalskich młodzieńców zostaną dojrzałymi, rozważnymi i statecznymi ludźmi - wtedy będzie koalicja z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:29 To Kaczyński wymachuje żóltą teczką z wycinkami.... I kto tu jest zakompleksiony? Co do koalicji : Wejscie do rządu, którym z ukrycia steruje kaczor starszy byłoby głupotą na pograniczu samobójstwa. Ja zakompleksiony kaczor starszy wejdzie do rządu, to wtedy PO może zacząć rozważać mozliwość kolalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1000 Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 11:58 wojtekmt napisał: > Ja zakompleksiony kaczor starszy wejdzie do rządu, to wtedy PO może zacząć > rozważać mozliwość kolalicji. No prosze bradzo! A jak juz "zakompleksiony kaczor starszy wejdzie do rządu" to znajdzie sie kolejny argument przeciwko wejsciu koalicji? ------------------------------------------------------------------------ To Rokita uwalil koalicje, rzadajac dla siebie w ostatnej fazie rokowan stanowiska MSWiA, co bylo wielkim zaskoczeniem dla wszystkich, poniewaz od co najmniej poczatku kampanii wyborczej wiadome bylo, ze MSWiA jest oczkiem w glowie PiSu. .... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 12:04 Twój post jest nie na temat... Najpierw niech kaczorek wejdzie do rządu - a wątpie,żeby na to sie zdecydował. do tego trzeba miec jaja i troche odpowiedzialności. Saame kompleksy nie wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1000 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 12:09 wojtekmt napisał: > Twój post jest nie na temat... > Najpierw niech kaczorek wejdzie do rządu - a wątpie,żeby na to sie zdecydował. > do tego trzeba miec jaja i troche odpowiedzialności. > Saame kompleksy nie wystarczą. Marcinkiewicz calkiem dobrze sie sprawuje i cieszy sie duza popularnoscia; jest skromny i o wiele bardziej 'medialny' niz Kaczor. Na razie nie ma sensu go zmieniac. A poco Kaczor mialby wchodzic do rzadu? Tego nie moge zrozumiec! Dla czego jest to warunkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 12:20 macmac1000 napisał: > wojtekmt napisał: > > > Twój post jest nie na temat... > > Najpierw niech kaczorek wejdzie do rządu - a wątpie,żeby na to sie zdecyd > ował. > > do tego trzeba miec jaja i troche odpowiedzialności. > > Saame kompleksy nie wystarczą. > > Marcinkiewicz calkiem dobrze sie sprawuje i cieszy sie duza popularnoscia; jest > skromny i o wiele bardziej 'medialny' niz Kaczor. Na razie nie ma sensu go > zmieniac. > > A poco Kaczor mialby wchodzic do rzadu? Tego nie moge zrozumiec! Dla czego jest > to warunkiem? Nie potrafisz zrozumiec pojecia odpowiedzialnosc????? w takim razie z toba bracie jest cos bardzo nie w porzadku, idz lepiej do kosciola wyspowiadac sie bo grzeszysz;) Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1000 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 12:47 W sprawie Kaczora na Premiera nie chodzi wcale o odpowiedzialnosc! To pretekst, a sedno sprawy lezy calkowicie gdzie indziej. Oczywistym jest, ze chodzi o to, aby Kaczora zgnoic, i obnizyc poparcie spoleczne dla PiS, bo jako Premier bylby znacznie bardziej wystawiony na ataki. Stad te irracjonalne rzadania platformersow aby Kaczor zostal Premierem. A tak, rzad moze spokojnie pracowac ( no bo oto chodzi ) z dala od brudnej polityki (po obu stronach). Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 13:20 macmac1000 napisał: > W sprawie Kaczora na Premiera nie chodzi wcale o odpowiedzialnosc! > To pretekst, a sedno sprawy lezy calkowicie gdzie indziej. > > Oczywistym jest, ze chodzi o to, aby Kaczora zgnoic, i obnizyc poparcie > spoleczne dla PiS, bo jako Premier bylby znacznie bardziej wystawiony na ataki. I to wlasnie jest ODPOWIEDZIALNOSC, pomysl tylko troszke, czlowiek ktory kieruje panstwem a ukrywa sie za rabkiem spodnicy swjej marionetki, jest czlowiekiem odpowiedzialnym? > > Stad te irracjonalne rzadania platformersow aby Kaczor zostal Premierem. Nie wiem czy ty w ogule wiesz o czym piszesz, bo PO nie mowi o tym zeby Kaczynski zostal premierem, oni mowia ze tak bylo by najlepiej, a jedynie chca zeby Kaczynski zasiadl w rzadzie bo to daje gwarancje wiarygodnosci rzadu. Jezeli tego nie rozumiesz, to niestety niekt nie bedzie w stanie ci tego wytlumaczyc, poniewaz to jest sprawa uczciwosci, cos co sie nabywa poprzez wychowanie, jezeli tego nie masz od dziecka to juz nie bedziesz tego mial w zyciu doroslym. > A tak, rzad moze spokojnie pracowac ( no bo oto chodzi ) z dala od brudnej > polityki (po obu stronach). No wlasnie! Rzad jest od tego zeby pracowal! A co ten rzad teraz robi? pracuje?no moze ,ale pracuje na dobro PiS i braci Kaczynskich a nie dla dobra kraju i obywateli, przypomne ci tylko fakt, ze wszystkie ich obietnice przedwyborcze skonczyly w koszu na smieci i to nie dlatego ze opozycja nie pozwolila, lecz dlatego, ze Kaczynscy urzadzili sobie igrzyska polityczne, za ktore bedziemy placic wszyscy bardzo slono, juz teraz wiadomo, ze z obietnic taniego panstwa pozostaly tylko same frazesy, a co bedzie dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
voxipop1 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 16:09 Przepraszam, nie mogę zdzierżyć takich pierdół. kralik11 napisał: > macmac1000 napisał: > > > W sprawie Kaczora na Premiera nie chodzi wcale o odpowiedzialnosc! > > To pretekst, a sedno sprawy lezy calkowicie gdzie indziej. > > > > Oczywistym jest, ze chodzi o to, aby Kaczora zgnoic, i obnizyc poparcie > > spoleczne dla PiS, bo jako Premier bylby znacznie bardziej wystawiony na > ataki. > > I to wlasnie jest ODPOWIEDZIALNOSC, pomysl tylko troszke, czlowiek ktory > kieruje panstwem a ukrywa sie za rabkiem spodnicy swjej marionetki, jest > czlowiekiem odpowiedzialnym? > Stad te irracjonalne rzadania platformersow aby Kaczor zostal Premierem. > > Nie wiem czy ty w ogule wiesz o czym piszesz, bo PO nie mowi o tym zeby > Kaczynski zostal premierem, oni mowia ze tak bylo by najlepiej, a jedynie chca > zeby Kaczynski zasiadl w rzadzie bo to daje gwarancje wiarygodnosci rzadu. > Jezeli tego nie rozumiesz, to niestety niekt nie bedzie w stanie ci tego > wytlumaczyc, poniewaz to jest sprawa uczciwosci, cos co sie nabywa poprzez > wychowanie, jezeli tego nie masz od dziecka to juz nie bedziesz tego mial w > zyciu doroslym. > > A tak, rzad moze spokojnie pracowac ( no bo oto chodzi ) z dala od brudne > j > > polityki (po obu stronach). > > No wlasnie! Rzad jest od tego zeby pracowal! A co ten rzad teraz robi? > pracuje?no moze ,ale pracuje na dobro PiS i braci Kaczynskich a nie dla dobra > kraju i obywateli, przypomne ci tylko fakt, ze wszystkie ich obietnice > przedwyborcze skonczyly w koszu na smieci i to nie dlatego ze opozycja nie > pozwolila, lecz dlatego, ze Kaczynscy urzadzili sobie igrzyska polityczne, za > ktore bedziemy placic wszyscy bardzo slono, juz teraz wiadomo, ze z obietnic > taniego panstwa pozostaly tylko same frazesy, a co bedzie dalej? Nie krzycz o odpowiedzialności bo tu nie jej brak ze strony Kaczyńskiego chodzi, Premierem jest Marcinkiewicz, tak jest czy się komuś podoba czy nie, nie ma powodu dla którego PiS miało by obalić swój rząd, tak więc J. Kaczyński mógłby co najwyżej, jak chce PO, pełnić funkcję wice premiera, czyli wg. Ciebie nadal „ukrywać za swoją marionetką”. Uczciwość wymaga stwierdzić że wejście j. Kaczyńskiego nic z punktu widzenia odpowiedzialności i uczciwości nie zmieni, za to jak słusznie zauważył macmac1000 będzie dla PiSu utrudnieniem w prowadzeniu gry politycznej i w takich kategoriach trzeba to żądanie Tuska rozpatrywać. To gra a nie sprawa moralności. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 16:39 macmac1000, no wiesz - Marcinkiewicz dobrze się sprawuje?! - przecież on nic nie robi, tylko w tv się pokazuje, aż czasami staje się to niesmaczne. Też mi argument, że jest b. medialny od Kaczyńskiego, oni generalnie są nie medialni, Lech bardziej od Jarosława, to nawet ta mała pokraka (przepraszam za epitet ;)) Gosiewski lepiej się prezentuje. Na Twoje ostatnie pytanie można byłoby odpowiedzieć cytujac wypowiedź PO, ale to na pewno Cię nie przekona. Jeśli chodzi o mnie, to może nie wchodzić do rządu, może sterować wszystkim z zacisza gabinetu prezesa PiS, ale uczciwiej byłoby, gdyby znalazł w sobie trochę odwagi i przyznał się do swoich decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 14:05 dużo dłużej było wiadome i to był wniosek PiS że partja która zajmie drugie miejsce dostanie fotel marszałka ...że zapytam i co? Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 14:08 k_r napisał: > dużo dłużej było wiadome i to był wniosek PiS że partja która zajmie drugie > miejsce dostanie fotel marszałka ...że zapytam i co? tylko ze PO chcialo najpierw marszalka a potem mialy byc rozmowy o koalicji, czyli dostaliby cos za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 14:19 Przepraszam ... za nic? Cóż można to i tak nazwać ale widze że jest Tobie blisko do metody sprawowania władzy przez PiS ...dawać tylko coś za coś. Przypominam ..w okresie przedwyborczym kiedy to omawiano przyszłą koalicję (sondarze wtedy wskazywały zwycęstwo PO) PiS dość brutalnie zarzadało dla partii która zajmnie drugie miesjce fotela marszałka. Jak dla mnie gęba nie jest kiblem i słowa trzeba dotrzymac... cóż widac jednak że niezawsze. Ciekawi mnie tylko co by było gdyby jednak PiS zajeło drugie miejsce.. ale jest to pytanie czysto akademickie. Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 14:28 k_r napisał: > Przepraszam ... za nic? Cóż można to i tak nazwać ale widze że jest Tobie blisk > o > do metody sprawowania władzy przez PiS ...dawać tylko coś za coś. > Przypominam ..w okresie przedwyborczym kiedy to omawiano przyszłą koalicję > (sondarze wtedy wskazywały zwycęstwo PO) PiS dość brutalnie zarzadało dla parti > i > która zajmnie drugie miesjce fotela marszałka. > Jak dla mnie gęba nie jest kiblem i słowa trzeba dotrzymac... > cóż widac jednak że niezawsze. > > Ciekawi mnie tylko co by było gdyby jednak PiS zajeło drugie miejsce.. ale jest > to pytanie czysto akademickie. nie zrozumiales chyba, mial byc marszalek za koalicje a nie za nic a to chyba roznica?? Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 14:34 cóz marszałek był tylko pretekstem aby takowej niezawiązywać Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 14:40 gdyby chcieli koalicji nie wypuszczaliby ze smyczy Komorowskiego i Niesiołowskiego, mało tego proponując ich na wicemarszałków!!! PO pokazało jak im na koalicji zależy, to tak jakby PIS chciał koalicji z PO i jednocześnie zaproponował na marszałka Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 15:43 michalo8 napisał: > gdyby chcieli koalicji nie wypuszczaliby ze smyczy Komorowskiego i > Niesiołowskiego, mało tego proponując ich na wicemarszałków!!! > PO pokazało jak im na koalicji zależy, to tak jakby PIS chciał koalicji z PO i > jednocześnie zaproponował na marszałka Kurskiego. dziwna jest twoja retoryka? Jak PO zgłosiło na wicemarszałków Komorowskiego to źle i PO nie zalezy na koalicji ...ale jak PiS przegłosował Leppera na wicemarszałka to dobrze to znaczy że PiS chce koalicji? Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 16:00 mowimy o Komorowskim jako marszalku a nie wicemarszalku. chodzi o gest, jak sie chce koalicji to sie nie upiera przy facecie ktory najbardziej (po entomologu) na przyszlego koalicjanta najezdza. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 16:09 "michalo8 napisał: > gdyby chcieli koalicji nie wypuszczaliby ze smyczy Komorowskiego i > Niesiołowskiego, mało tego proponując ich na wicemarszałków!!! > PO pokazało jak im na koalicji zależy, to tak jakby PIS chciał koalicji z PO i > jednocześnie zaproponował na marszałka Kurskiego. dziwna jest twoja retoryka? Jak PO zgłosiło na wicemarszałków Komorowskiego to źle i PO nie zalezy na koalicji ...ale jak PiS przegłosował Leppera na wicemarszałka to dobrze to znaczy że PiS chce koalicji?" hmm mówimy o marszałku? wyzej masz skopiowany mój post w odpowiedzi na twój .. stoi jak wół "mało tego proponując ich na wicemarszałków!!!" jak nie wierzysz sam sprawdz .. rozumiem wieć ze stosujesz unik taktyczny.. Wróce jedmnak do mojego pytania na które mi nie odpowiedziałeś... czyzby było niewygodne? Jak PO zgłosiło na wicemarszałków Komorowskiego to źle i PO nie zalezy na koalicji ...ale jak PiS przegłosował Leppera na wicemarszałka to dobrze to znaczy że PiS chce koalicji? No a Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 17:07 michalo8 napisał: > mowimy o Komorowskim jako marszalku a nie wicemarszalku. chodzi o gest, jak sie > > chce koalicji to sie nie upiera przy facecie ktory najbardziej (po entomologu) > na przyszlego koalicjanta najezdza. Czy ty mamroczesz cos o najezdzaniu na przyszlego koalicjanta????? A te lodowki ze znikajacym jedzeniem? A te wstretne liberaly co to chca majatek ludzki wysprzedac? A ten rydzyk ojciec co to w raz z PiSdactwem koalicjanta topic chcieli? A ten maz stanu Lepper Andrew co to PZPR kultywje? A co z nastepnym mezem stanu co to faszysta Polskim jest a ojciec jego w PZPR wielka postacia byl? A co z dziadkami z wermachtu ? To wszystko to sa tylko malutetnkie szczegoliki na temat checi budowy koalicji przez PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 14:40 >michalo8 napisał: nie zrozumiales chyba, mial byc marszalek za koalicje a nie za nic a to chyba > roznica?? To raczej ty nic nie rozumiesz, nie bylo zadnej mowy o tym, ze marszalek bedzie za koalicje ale, ze marszalek bedzie dla partii ktora zajmie II miejsce w sejmie, k_r ma racje przypominajac ci, ze umowa ta miala miejsce wtedy gdy PiS bylo daleko w tyle w rankingach i w ten sposob Kaczynscy chcieli zapewnic sobie stolki, sprawy jednak potoczyly sie innymi torami i marszalkiem zostal kryminalista Lepper, na dodatek bez zadnej koalicji . Zalosne to co prawda ale prawdziwe i nie probuj zmieniac rzeczywistosc tylko dlatego, ze czegos nie rozumiesz albo jest ci to niewygodne;) Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 14:49 kralik11 napisał: > >michalo8 napisał: > > > nie zrozumiales chyba, mial byc marszalek za koalicje a nie za nic a to chyba > > roznica?? > > To raczej ty nic nie rozumiesz, nie bylo zadnej mowy o tym, ze marszalek bedzie > > za koalicje ale, ze marszalek bedzie dla partii ktora zajmie II miejsce w > sejmie, k_r ma racje przypominajac ci, ze umowa ta miala miejsce wtedy gdy PiS > bylo daleko w tyle w rankingach i w ten sposob Kaczynscy chcieli zapewnic sobie > > stolki, sprawy jednak potoczyly sie innymi torami i marszalkiem zostal > kryminalista Lepper, na dodatek bez zadnej koalicji . > > Zalosne to co prawda ale prawdziwe i nie probuj zmieniac rzeczywistosc tylko > dlatego, ze czegos nie rozumiesz albo jest ci to niewygodne;) i kto tu zmienia rzeczywistosc? oczywiscie ze byla mowa. o koalicji mowili od conajmniej roku, jak piszesz, PIS mowil o marszalku dla partii slabszej a Rokita o zwyciezcy ktory bierze wszystko. a ze wybory wygral nie ten co powinien to sie chlopcy pogniewali. a Lepper jest wicemarszalkiem a nie marszalkiem, Komorowski zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 15:08 michalo8 napisał: > i kto tu zmienia rzeczywistosc? oczywiscie ze byla mowa. > o koalicji mowili od conajmniej roku, jak piszesz, PIS mowil o marszalku dla > partii slabszej a Rokita o zwyciezcy ktory bierze wszystko. a ze wybory wygral > nie ten co powinien to sie chlopcy pogniewali. > a Lepper jest wicemarszalkiem a nie marszalkiem, Komorowski zreszta tez. BEDE PISAL WIELKIMI LITERAMI BO WIDZE, ZE NIE ROZUMIESZ TEGO CO SIE DO CIEBIE PISZE. GDZIE JA MIANOWICIE NAPISALEM ZE NIE BYLO ROZMOW O KOALICJI????/ ONE TOCZYLY SIE CALY CZAS, ALE PIS ROZEGRAL TO W TEN SPOSOB, ZE POSZEDL DO WYBOROW Z KOALICJA POPIS NA PYSKACH I W TEN SPOSOB ZYSKAL SOBIE OGROMNA ILOSC WWYBORCOW, KTORYCH ZRESZTA OSZUKAL BO JUZ SAMA KAMPANIA WYBORCZA PISU POTWIERDZILA FAKT, ZE O ZADNEJ KOALICJI PIS NAWET PRZEZ SEKUNDE POWAZNIE NIE MYSLAL. Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 15:15 sam piszesz ze PO mowilo o koalicji, skoro tak to potwierdzasz ze marszalek mial byc w zamian za koalicje. nie chcial koalicji??? bo pokazal reklamowke z lodowka??? no tak moznaby sie o to obrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 15:39 hmm a niby dalczego Pis nie zgodzilo sie aby Komorowski był marszałkiem sejmu ? Cóż on takiego kryminalnego zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 16:02 napisalem powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 16:12 najmocniej przepraszam .. gdzie powyzej.. jeżeli mówisz o swoim poscie w ktorym było coś o entomologach to uważam że jest on dużó poniżej twoich możliwości .. mnie chodzi o konkretne fakty . odpowiedz .. w którym to miesjcu Komorowski naraził sie tak Pis że ta nie chciała go widziać na funkcji marszałka sejmu? Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 16:17 przedwyborcze wiadomości, fakty i informacje przesiakniete byly wypowiedziami Komorowskiemo i Niesiolowskiego ktore rzeczywiscie mile dla Kaczynskich nie byly. forsowanie wiec tych ludzi na marszalka sejmu i wicemarszalka senatu bylo wiec albo glupie, albo celowym torpedowaniem rozmow. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 17:30 michalo8 napisał: > przedwyborcze wiadomości, fakty i informacje przesiakniete byly wypowiedziami > Komorowskiemo i Niesiolowskiego ktore rzeczywiscie mile dla Kaczynskich nie > byly. > forsowanie wiec tych ludzi na marszalka sejmu i wicemarszalka senatu bylo wiec > albo glupie, albo celowym torpedowaniem rozmow. Czy sugerujesz, ze wodzowie obrazili sie na Komorowskiego i Niesiolowskiego??? Wiec wkoncu wiadomo dlaczego nie doszlo i nie dojdzie do koalicji PO-PiSdactwo!! Poprostu bracia sie obrazili!!! tylko nie rozumie dlaczego caly czas przypisuje sie to Tuskowi i Rokicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pool Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 16:25 > odpowiedz .. w którym to miesjcu Komorowski naraził sie tak Pis że ta nie > chciała go widziać na funkcji marszałka sejmu? POzwolę sobie na hipotezę....jak można, oczywiscie; jest tu kilka wątków" po pierwsze: Marszałek to istotna funkacja - oddanie go bez popisanej umowy koalicyjnej "na piekne oczy" to samobój - umowy realizuje się na twardym materiale a nie na gestach - więc jest jasne że Marszałek nie mógł byc ot tak z PO, bo mówino o tym przed wyborami... po drugie: MSWiA koscia niezgody było...kto miał oczy ten widział, o którą cześc ministerstwa tak naprawde chodziło... po trzecie: jeszcze istotniejsze były WSI...to była główna kosc niezgody... po czwarte: czemu nie Komorowski...hmm pomijam personalne sprawy (by może istotne), ale czy we wcześniejszych okresach kariery nie był zwiazany z pkt-ami 2 i 3? a na koniec mam pytanie, widze żes nieco fan PO i robisz wrażenie zorientowanego - czy w przedwyborczych dywagacjach, przedwstępnych umowach koalicyjnych POjawial sie scenariusz POdziału władzy dla sytuacji 2xPiS górą? pozdr pool Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 15:42 michalo8 napisał: > sam piszesz ze PO mowilo o koalicji, skoro tak to potwierdzasz ze marszalek > mial byc w zamian za koalicje. > nie chcial koalicji??? bo pokazal reklamowke z lodowka??? no tak moznaby sie o > to obrazic. Czy twoj nick michalo08 jest odpowiednikiem, Michalek lat 8? najwyraznej chyba tak, wiec pozwolis, ze nie bede wiecej z toba dyskutowal bo sam rozumies, nieletni jestes a przy tym bardzo jeszcze szczeniacki, nieukrztaltowany, niewykrztalcony i na dodatek PiSdacko upierdliwie glupi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 15:54 coz za blyskotliwa dedukcja?? nie dyskutuj prostaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 15:57 widzę w twoich słowach powiew odnowy moralnej Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 16:07 masz racje, na glupie zaczepki i wyzwiska nie powinno sie reagowac. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 16:10 a juz napewno nie tym samym .. jeżeli chcesz aby brano cię za przyzwoitego człowieka... z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 17:17 michalo8 napisał: > coz za blyskotliwa dedukcja?? nie dyskutuj prostaczku BUAAAAHAAAHHHAAAAHHAAAAAAAAA !!!!! :)))))))))))) michalek spadaj do odrabiania lekcji!!!! HAHAHAHAHAHAHA Niedosc, ze glupiutki to jeszcze zarozumialy i beszczelny! Pewnie dlatego podoba ci sie ideologia PiSu, bo w domu niczego nie nauczyli ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pool Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 16:11 kralik11 napisał: > Czy twoj nick michalo08 jest odpowiednikiem, Michalek lat 8? ripostując z boku na zimno: czy Twój nick karlik11 jest odpowiednikiem śląskiego Karlika lat 11? czy też wariant drugi to od karzełek (pieszczotliwie)? a dokładniej od: karzełek umysłowy Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 01.02.06, 17:26 dr_pool napisał: > kralik11 napisał: > > Czy twoj nick michalo08 jest odpowiednikiem, Michalek lat 8? > > ripostując z boku na zimno: > czy Twój nick karlik11 jest odpowiednikiem śląskiego Karlika lat 11? > > czy też wariant drugi to od karzełek (pieszczotliwie)? > a dokładniej od: karzełek umysłowy Nie, niesteyty nie jestes wystarczajaco bystry zeby odgadnac znaczenia mojej ksywki, ale twoja to jest cos:))))) dr_pool, czy to znaczy, ze jestes lekarzem od basenow??? Takim co to oczyszcza taki basenik z roznego rodzaju pozostalosci po plywakach?:))) Sam nie wiem jak to przetlumaczyc, choc angielski jest moim drugim jezykiem,moze oswiecisz mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pool Re: Rokita uwalil koalicje rzadajac MSWiA 02.02.06, 08:41 Witam > dr_pool, czy to znaczy, ze jestes lekarzem od basenow??? pudło...nie wysiliłeś się, ani trafne, ani dowcipne; > Takim co to oczyszcza taki basenik z roznego rodzaju pozostalosci po > plywakach?:))) jedyny basenik jaki cztszcze to ten...no...nocnik mojej Córeczki; > Sam nie wiem jak to przetlumaczyc, choc angielski jest moim drugim > jezykiem,moze oswiecisz mnie? widzisz...a jednak ześ karzaełek umysłowy, do tego wąskotorowy...mówisz, że nie wiesz jak przetłumaczyc i od razu reklamujesz się...a są jeszcze inne języki niz rzeczony angielski - rusz zwojem - bo na razie nie użyłeś porządnie mózgu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:00 polemista_x napisał: > Jeżeli Tusk i Rokita dojrzeją i z zakompleksionych obrażalskich młodzieńców > zostaną dojrzałymi, rozważnymi i statecznymi ludźmi - wtedy będzie koalicja z > PiS. Polemisto lepiej by bylo gdybys sam najpierw dojrzal, skonczyl podstawowke a dopiero pozniej bral sie za wyrazanie opini, poniewaz na dzien dzisiejszy nie masz wlasnej opini, za to masz opinie braci kwaczynskich:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jsw Żadnych koalicji z PiSs-em 01.02.06, 11:27 Niech pisuary teraz porządzą z Samoobroną i po pół roku wszyscy bedą mieli tego dość. Skończy się to durne kacze uwielbienie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Tylko wybory! 01.02.06, 11:28 Jescze nie jest za późno - jeszcze można uratować ten kraj od kaczyzmu czyli fanatycznej dyktatury Jarosława Kaczyńskiego opartej na braku jakichkolwiek wolności obywatelskich i wszechobecnej korupcji... Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: Tylko wybory! 01.02.06, 11:38 jerzy-j napisał: "Jescze nie jest za późno - jeszcze można uratować ten kraj" _____________________________________________________________________________ Popieram. Proponuję zamiast wyborów referendum konstytucyjne w którym będzie poprawka do konstytucji ZAKAZUJĄCA DZIAŁALNOŚCI WSZELKICH PARTII POLITYCZNYCH. _______________________________ Ein Folk, ein Reich, ein Führer Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:31 Jedynym lekarstwem na kryzys polityczny jest odcięcie PISiego ryja od koryta władzy. A ponieważ na to się szybko nie zanosi to kryzys polityczny będzie jeszcze długo trwał. PISolubom życzę zdrowia gdy na rozum za późno.aaa 4561 Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:33 maciek9940 napisał: > Jedynym lekarstwem na kryzys polityczny jest odcięcie PISiego ryja od koryta > władzy. > A ponieważ na to się szybko nie zanosi to kryzys polityczny będzie jeszcze > długo trwał. > > PISolubom życzę zdrowia gdy na rozum za późno.aaa > 4561 ach, SLDupy kwicza bo je od koryta narod oderwal. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:35 Dostawiania do koryta to może uczyć PiS. TKM w ich wydaniu to klasyka - nikt jeszcze nie był tak zachłanny Nawet nie starają sie zachować pozorów. Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:44 wojtekmt napisał: > Dostawiania do koryta to może uczyć PiS. > TKM w ich wydaniu to klasyka - nikt jeszcze nie był tak zachłanny > Nawet nie starają sie zachować pozorów. no wlasnie, pozory, o tym zapominaja chcac czyscic stajnie po postkomunie, ktora to co przez ostatnie lata robila forumowicze pamietac nie chca. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:10 Gdzie masz objawy czysczenia ? Jak na razie to: "Byli członkowie PZPR są be!" - oczywiscie , wyjątkiem jest jeśli to członek PiS "Sędziowie skompromitowani w PRL'u są be!" - chyba,że doradzaja ziobru i tak dalej i tak dalej Przytoczę jeszcze parę opinii twojego idola swiadczące o tym jak bardzo elastyczne ideały PiS'u : ------------------ Marzec 2005 rok / antena RMF FM RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne. Lektura dzieł Jarosława Kaczyńskiego może być bardzo pouczająca. Ponownie zaglądamy do ”Wizji parlamentu w nowej konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej”, Wydawnictwo Sejmowe, 1995). Konieczność zapewnienia dyscypliny klubów i rzetelności posłów wobec wyborców (zmiana barw klubowych jest wyrazem swoistego rodzaju nierzetelności) wymaga wprowadzenia daleko idących rozwiązań, jeśli chodzi o dyscyplinę posłów. Potrzebna jest instytucjonalizacja obyczaju, który występuje w wielu państwach, a polega na składaniu przez kandydatów na posłów na ręce kierownictwa partii rezygnacji z mandatu in blanco. --------------------------- Klasyczny przypadek hipokryzji. Czy człowiek ,który tak lekko traktuje swoje ideały moze naprawić cokolwiek? albo sie ma ideały i sie ich przestrzega albo się ich nie ma. ale kaczki maja gebe pełna ideałów , tylko,że ich one oczywiście nie obowiązują..... Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1000 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:16 Ja po prostu nie dostrzegam kiedy Kaczka sprzeniewierzyl sie swoim idealom. Przesepcy od Leppera na smyczy LPR zmarginalizowana PO ustawiona do kata. Wszystko jest ok. Hough. ----------- wojtekmt napisał: > Gdzie masz objawy czysczenia ? > Jak na razie to: > "Byli członkowie PZPR są be!" - oczywiscie , wyjątkiem jest jeśli to członek Pi > S > "Sędziowie skompromitowani w PRL'u są be!" - chyba,że doradzaja ziobru > i tak dalej > i tak dalej > Przytoczę jeszcze parę opinii twojego idola swiadczące o tym jak bardzo > elastyczne ideały PiS'u : > ------------------ > Marzec 2005 rok / antena RMF FM > RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia > poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? > Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, > którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub > przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. > > RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper > gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? > Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą > sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i > jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek > sytuacji jest nierealne. > > > Lektura dzieł Jarosława Kaczyńskiego może być bardzo pouczająca. Ponownie > zaglądamy do ”Wizji parlamentu w nowej konstytucji Rzeczypospolitej Polsk > iej”, > Wydawnictwo Sejmowe, 1995). > Konieczność zapewnienia dyscypliny klubów i rzetelności posłów wobec wyborców > (zmiana barw klubowych jest wyrazem swoistego rodzaju nierzetelności) wymaga > wprowadzenia daleko idących rozwiązań, jeśli chodzi o dyscyplinę posłów. > Potrzebna jest instytucjonalizacja obyczaju, który występuje w wielu państwach, > a polega na składaniu przez kandydatów na posłów na ręce kierownictwa partii > rezygnacji z mandatu in blanco. > --------------------------- > Klasyczny przypadek hipokryzji. > Czy człowiek ,który tak lekko traktuje swoje ideały moze naprawić cokolwiek? > albo sie ma ideały i sie ich przestrzega albo się ich nie ma. > ale kaczki maja gebe pełna ideałów , tylko,że ich one oczywiście nie > obowiązują..... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 01.02.06, 12:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:18 michalo8 napisał: > wojtekmt napisał: > > > Dostawiania do koryta to może uczyć PiS. > > TKM w ich wydaniu to klasyka - nikt jeszcze nie był tak zachłanny > > Nawet nie starają sie zachować pozorów. > > no wlasnie, pozory, o tym zapominaja chcac czyscic stajnie po postkomunie, > ktora to co przez ostatnie lata robila forumowicze pamietac nie chca. Forumowicze doskonale pamietaja co robilo SLD i teraz widza co robi PiS i to wlasnie jest problem, poiewaz PiS jest najgorszym wydaniem postkomunistycznego TKM, oprucz tego w przeciwienstwie do SLD PiS calkowicie ma prawo i sprawiedliwosc w dupie tak samo zreszta jak i demokracje, a Kaczynski Lechu udowodnil to juz przed wyborami prezydeckimi gdy podczas kampani wyborczej stwierdzil, ze odpowiedzialnosc, czyli jednomandatowe okregi wyborcze nie wchodza w rachube poniewaz to uniemozliwilo by wejscie do parlametu " roznym silom politycznym", jak myslisz co on mial wtydy w tej kaczej glowce wypowiadajac te slowa? milosc do ojczyzny? szacunek do prawa? No wlasnie, pozory i o tym nie raczysz pamietac, ze uczciwosc polityczna opiera sie na jawnosci wyboru, jezeli tego unikasz, tak samo zreszta jak robilo to SLD znaczy to, ze z uczciwoscia nie masz nic wspolnego a liczy sie tylko TKM. Jak sam widzisz PiS czy SLD to ta sama postkomuna, poniewaz obu partiom przyswieca jeden cel, TKM ;) Pomysl o tym w takich wlasnie kategoriach a nie unos sie emocjami. Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:34 sorki, ale jest pewna roznica. SLD przez kilka lat kradlo ile wlezie, a PIS chce stworzyc zaplecze dla rzadu i to tworzenie zaplecza jest w kolko zakrzyczane przez media jako dazenie do PELNI wladzy, media ktore sa w rekach rozowych, krzycza ze zmienia sie rade KRRiT ktora przeciez byla czerowno- rozowa. jasne ze opozycja chcialaby aby rzad byl slaby, nie mial parlamentarnej wiekszosci, ani wplywow w mediach i po to wlasnie sa te ciagle ataki GW i klakierow im wtorojacych. a jesli Lechu jest za czyms pomiedzy jedno a wielomandatowymi okregami wyborczymi to znaczy ze nie jest za wolnoscia wyboru??? skad ten wniosek? gdyby teraz pis zaproponowal jednomandatowe okregi to GW by pierwsza napisala ze to kolejny zamach na demokracje bo "chca wiecej glosow we wczesniejszych wyborach" Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1000 pelna zgoda 01.02.06, 12:55 Mysle dokladnie tak samo, ale niekiedy nie mam juz ochoty udzielac lekcji z podstaw logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: pelna zgoda 01.02.06, 13:06 macmac1000 napisał: > Mysle dokladnie tak samo, ale niekiedy nie mam juz ochoty udzielac lekcji z > podstaw logiki. No i bardzo dobrze, bo sam najpierw powinienes poznac te podstawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 13:05 michalo8 napisał: > sorki, ale jest pewna roznica. SLD przez kilka lat kradlo ile wlezie, a PIS > chce stworzyc zaplecze dla rzadu i to tworzenie zaplecza jest w kolko > zakrzyczane przez media jako dazenie do PELNI wladzy, media ktore sa w rekach > rozowych, krzycza ze zmienia sie rade KRRiT ktora przeciez byla czerowno- > rozowa. jasne ze opozycja chcialaby aby rzad byl slaby, nie mial parlamentarnej > > wiekszosci, ani wplywow w mediach i po to wlasnie sa te ciagle ataki GW i > klakierow im wtorojacych. > a jesli Lechu jest za czyms pomiedzy jedno a wielomandatowymi okregami > wyborczymi to znaczy ze nie jest za wolnoscia wyboru??? skad ten wniosek? > gdyby teraz pis zaproponowal jednomandatowe okregi to GW by pierwsza napisala > ze to kolejny zamach na demokracje bo "chca wiecej glosow we wczesniejszych > wyborach" Mam do ciebie prosbe, przeczytaj jeszcze raz to, co napisales i zastanow sie w ktorym momecie naraziles sie na totalna sniesznosc ? :)))))))))))) Wytlumacz mi tylko jadno, czy ty w ogule wiesz co to sa jednomandatowe wybory? Wiesz na czym to polega? Z tego co piszesz mozna wywnioskowac ze nie masz najmiejszego pojecia o tym, ale twardo stoisz przy swoim ( Czyli PiSdactwie). Jeszcze mam jedno pytanie. Co to sa wedlug ciebie demokratyczne, wolne media? Czy to takie ktore zezwalaja na wszystko tym rzadzacym, bez wzgledu kto rzadzi, czy moze takie ktore dla dobra spolecznego patrza kazdemu politykowi na rece? Widzisz piszes, ze SLD kradlo i tylko po to dazyli do wladzy, a powiedz mi co tereaz robi PiS? masz przyklad wiceministra sportu, obsady stanowisk odministracji panstwowej itd, itd. te wszystkie kupcenia stolkammi (bo to dokladnie teraz robi PiS)sluza tylko jednemu, TKM i tylko temu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 13:25 no slucham w ktorym momencie smieszny? i wytlumacz mi prosze co to sa "jednomandatowe wybory" bo ja slyszalem tylko jednomandatowych okregach wyborczych. jak poczytasz sobie artykuly, opinie o tym samym wydarzeniu jednoczesnie w kilku gazetach a nie tylko w jednej to zrozumiesz co to znaczy obiektywizm a co manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 13:37 michalo8 napisał: > no slucham w ktorym momencie smieszny? i wytlumacz mi prosze co to > sa "jednomandatowe wybory" bo ja slyszalem tylko jednomandatowych okregach > wyborczych. > jak poczytasz sobie artykuly, opinie o tym samym wydarzeniu jednoczesnie w > kilku gazetach a nie tylko w jednej to zrozumiesz co to znaczy obiektywizm a co > > manipulacja. No to jednak cos sluszales na temat "JEDNOMANDATOWYCH OKREGACH WYBORCZYCH" !!! Swietnie! Wierze, ze czytales o nich w wiekszej ilosci gazet niz ja, i bardzo to doceniam ale widzisz ty tylko cos tam przeczytales, pytanie tylko czy cos z tego zrozumiales? A co do twojej smiesznosci, to sam sobie musisz na to odpowiedziec bo w przeciwnym razie posadzisz mnie o nagonke na jedynie sluszna prawde i race jaka jest PiS i jego wyznawcy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 02.02.06, 12:31 > sorki, ale jest pewna roznica. SLD przez kilka lat kradlo ile wlezie, a PIS Tak, jest różnica. Nazywa się TKM. To znaczy SLD już miał okazję kraść, a PiS chce sobie zbudować bezpieczną pozycję, z której będzie to robił nie przez lat 8, tylko najlepiej "ad mortem usrantum".... Czyli TKM Na Wieki Wieków Amen. > zakrzyczane przez media jako dazenie do PELNI wladzy Zakrzyczane, czy nie, ale fakty mówią za siebie: - prezydent - rząd - marszałkowie obu izb - KRRiTV - sędziowe KRS - po kolei wymianiani - nawet na takich z mętną przeszłością, byle swoich - Rzecznik Praw Obywatelskich (poprzedni śmiał zakwestionować nowelizacje ustawy o KRRiTV) - prezydent Warszawy (będzie komisarz PiS) - wymiany ambasadorów - wojewodowie i wicewojewodowie - zapowiadane (i toczące się) zmiany w ranach nadzorczych sp. skarbu państwa - prokuratorzy Na pewno o czymś zapomniałem i nie o wszystkim wiem. Jak to nie jest skok na władzę, to co jest? Spory dorobek "ustawodawczy" jak na 4 miesiące.... > krzycza ze zmienia sie rade KRRiT ktora przeciez byla czerowno-rozowa Problem w tym, że zmiania się też trwale sposób wyboru jej członków na taki, żeby PiS mógł teraz obsadzić ją w całości. Poprzedni sposób wyboru był pod tym względem lepszy, bo jedna władza musiała mieć aż 2 kadencje na zmianę całości rady. A teraz - co wybory, zwycięzcy obsadzą radę od nowa w 100%. Co drastycznie ułatwia upolitycznenie mediów, zwłaszcza publicznych. > a jesli Lechu jest za czyms pomiedzy jedno a wielomandatowymi okregami > wyborczymi to znaczy ze nie jest za wolnoscia wyboru??? Tylko jednomandatowe okręgi powodują, że głosuje się naprawdę człowieka, nie na partyjną listę. Obecny system (i każdy "system pośredni") ma tak, że wygrywa nie ten, co ma najwięcej głosów, ale ten, kto jest na szczycie listy. Dlatego np. Samoobrona sprzedawała miejsca na szczytach list. Cały klub SO to są ludzie, którzy dosłownie KUPILI sobie mandaty poselskie. O taki system walczy Lech. Może ułatwmy sobie sprawę - niech mandaty poselskie będa po prostu sprzedawane na aukcjach internetowych - o ile byłoby taniej. I wyborów można nie robić.... Odpowiedz Link Zgłoś
skrzyplocz1 Żadna szanująca się partia nie powinna wchodzić w 01.02.06, 11:31 kolalicję z PiS. To politykierstwo, które uprawia PiS ... Straciłabym szacunek dla PO, choć też nie są moją wymarzoną partią, gdyby weszli w układ z PiS. Poza tym to smutne, że taki wybór mamy w głosowaniach: albo oszołomy, albo debile, albo cwaniaki ...żadnej normalnej opcji, która miałaby siłę przebicia. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm koalicja PiS-LPR-Samoobrona vel wycieraczka 01.02.06, 11:36 bardzo fajny pomysł przyspieszy upadek kilku "politykierów" Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:37 Jedynym lekarstwem na kryzys polityczny jest odcięcie PISiego ryja od koryta władzy. A ponieważ na to się szybko nie zanosi to kryzys polityczny będzie jeszcze długo trwał. Pod światłym kierownictwem Jarosława K. ( tak się jakoś przyjęło, że gazety nie podają pełnych danych identyfikacyjnych łobuzów różnej maści)wszelkie próby porozumienia czy koalicji muszą sie skończyć oszustwem, bo to indywiduum przecież nie podzieli się władzą. Więc przekonanie , że dobra wola, lub brak dobrej woli Tuska czy Rokity, ma jakiekolwiek znaczenie jest naiwnością. PISolubom życzę zdrowia gdy na rozum za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
mckwack Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:38 niech juz zrobia te wybory. nie moge juz sluchac jak od pol roku pis podpisuje ze wszystkimi jakies uklady a potem sie okazuje ze pis chcial dobrze, ale to tamci byli zli i nie podpisali. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:45 Miło poczytać nie powiem........ Odpowiedz Link Zgłoś
czarek47 kaczory, dorn, gosiewski OUT - 01.02.06, 11:54 tylko wtedy koalicja, inaczej nie ma sensu z tymi kanciarzami się ukladać. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 11:55 katolik_polski1 napisał: > Pod warunkiem,ze Tusk i Rokita odejda. > Za bardzo dominuja PO. A kim ty jestes katoliku polski zeby warunki stawiac???? :))) Dlaczego nie chcesz Tuska i Rokity? uwazasz, ze za bardzo rzadza w PO? smieszny jestes, a co w takim razie powiesz o blizniakach? Nie myslisz, ze wkoncu przydal by sie ktos opowiedzialny w sferach rzadowych? przeciez cale PiS na czele z bracmi Kwaczynskimi caly czas udowadnia , ze jakakolwiek odpowiedzialnosc to oni maja gleboko w kuprze. Odpowiedz Link Zgłoś
beth7 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:15 Czy fani PiS-u nie mogliby wpłynąć na Kaczora Starszego, by jakoś zadbał o swój wygląd zewnętrzny? Może m.in. zafundowali by mu jakiegoś dobrego dentystę, bo to naprawdę wstyd, by osoba publiczna prezentowała takie fatalne uzębienie. I jeszcze jedna uwaga do wielbicieli PiS-u - dlaczego w waszej partii jest tylu ludzi z dużą nadwagą? W Platformie Obywatelskiej grubasów jakoś nie ma, nawet panie są szczupłe. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:19 > I jeszcze jedna uwaga do wielbicieli PiS-u - dlaczego w waszej partii jest tylu > ludzi z dużą nadwagą? Bo trzeba jeść szybko i dużo zanim odgonią od koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1000 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:23 PiSowcy sa ideowcami w potarganych swetrach. Malo ich (jeszcze) obchodzi wizerunek medialny (nie robia sobie godzinami makiazu, nie chodza do fitness-club ). Dla nich, najwaznejsza jest idea polityczna panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 13:23 macmac1000 napisał: > PiSowcy sa ideowcami w potarganych swetrach. > Malo ich (jeszcze) obchodzi wizerunek medialny (nie robia sobie godzinami > makiazu, nie chodza do fitness-club ). > Dla nich, najwaznejsza jest idea polityczna panstwa. TAaaaa, dokladnie tak sammo jak w latach piecdziesiatych wygladali budowniczy proletariatu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzy Kto zamówił sondaż? 01.02.06, 11:55 Koalicja PO-SLD? ..... wyborca.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Kto zamówił sondaż? 01.02.06, 12:17 andrzy napisał: > Koalicja PO-SLD? > > ..... > wyborca.blox.pl Ta wstydliwie ukrywana milosc to w kategoriach marksistowskich zgodnosc bazy i nadbudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Kto zamówił sondaż? 01.02.06, 13:29 andrzy napisał: > Koalicja PO-SLD? andrzy, musze cie zmartwic, nie ma czegos takiego jak koalicja PO-SLD, jest natomiast najwieksze w historii Polski TKM, tworzone przez rzesze posttowarzyszy z PZPR zasiadajacych w lawach poselskich klubow parlametarnych PiS, SO , LPR, PSL. CZyli tak zwana IV RP ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:08 Co za debil wymyśla że koalicja platformy z PIS-em będzie lekarstwem na całe zło To są zupełnie różne ugrupowania o bardzo różnych programach i skłóconych liderach. Chyba że chodzi tylko o koryto, wtedy nawet koalicja kota z psem jest możliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:11 Raczej d.. z batem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:22 Proponuje z każdej partii wziąć ludzi konkretnych i pracowitych a reszcie dozywotnio zapisac do kółka dyskusyjnego i odizolować Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 13:41 a.k.traper napisał: > Proponuje z każdej partii wziąć ludzi konkretnych i pracowitych a reszcie > dozywotnio zapisac do kółka dyskusyjnego i odizolować No i to jest wlasnie idea PiSdactwa!!!! Tylko ze oni nie maja zamiaru nikogo kto jest z nimi odizolowywac (a z nimi moze byc kazdy co z reszta wielokrotnie udowodnili) Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Karliku, Karliku !!!!! 01.02.06, 13:58 że polskie ELYTY polityczne od prawej do lewej trzeba uśpić to jasne. Ale ile można o tym pisać ? Przecież tym pożal się Boże politykom tylko o to chodzi żeby o nich pisać , mówić, żeby o nich nie zapomnieć. Ignorować ich. Nie zauważać - to dla nich koniec !!!!!!!! A tak na marginesie brałeś jakieś leki ? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Karliku, Karliku !!!!! 01.02.06, 14:30 ksks3 napisał: > że polskie ELYTY polityczne od prawej do lewej trzeba uśpić to jasne. > Ale ile można o tym pisać ? Przecież tym pożal się Boże politykom tylko o to > chodzi żeby o nich pisać , mówić, żeby o nich nie zapomnieć. Ignorować ich. Nie > > zauważać - to dla nich koniec !!!!!!!! > A tak na marginesie brałeś jakieś leki ? Ja wem ze najlatwiej bylo by zapomniec o wszystkim i zamilczec, ale polityka w Polsce to nie hollywood i politycy raczej od rozglosu stronia, wiec to tyle na temat twojej teorii, a co do tabletek, no wiesz, ja nie zapadlem na wirusa PiSdalczka pospolitega, jak spora czesc naszego spoleczenstwa, wiec tabletki nie sa mmi potrzebne. P.s. A tak przy okazjii, to maja juz opracowana szczepionke na pisdaczka???? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Karliku, Karliku !!!!! 01.02.06, 14:48 Wszyscy "politycy" szukają rozgłosu a u nas szczególnie . Jeden z drugim spodnie by sciągnoł przed kamerą byleby o nim było głośno. Niech media zajmą się olimpiadą albo jakąś kometą, może nawet cielakiem z trzema głowami - to będzie dla nich tragedia. A co do PIS-u to ni musisz mnie przekonywać ile oni są warci / ZERA / Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Karliku, Karliku !!!!! 01.02.06, 14:56 No jest w tym co mowisz bardzo wiele prawdy, ale. Politycy sciagaja gacie tylko wtedy gdy maja do pokazania nie swoje osprzetowanie tylko sztuczne, takie z sexshop'u co to przetwierdza sie za pomoca paska, bo to daje wrazenie ich wielkosci, i w takich przypadkach trzeba unikac ich rozglosu. Ale gdy polityk nie zdazyl zrobic zekupow w sexshopie i jest nagi, wtedy nie jest sklonny to eksybicjonizmu bo okazalo by sie ile naprawde jest wart, i tutaj jest wlasnie rola mediow, ale rowniez i spoleczenstwwa, o takich politykach trzeba mowic jak najwiecej, tylko po to zeby obnazyc ich nagie klamstwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Szczyt zakłamania 01.02.06, 16:37 Słowo honoru - powiedział poseł PIS-u Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Chcemy dwóch przy korycie? 01.02.06, 12:23 PO wcale nie powstrzymałaby zapędów PiS na władze, im nie chodzi o zasady tylko o to, że sami nie mogą zawłaszczać państwa i obsadzać wszystkich stanowisk swoimi bezpartyjnymi ekspertami jak Dworak czy Jaworski. (sam zaczynam już z tego wszystkiego tęsknić za Kwiatkowskim i Czarzastym). Okazuje się, że jedynymi partiami, które kierują się jeszcze zasadami i chciały np. utrzymania konkursów na różne urzędnicze stanowiska w państwie jest SLD i SDPL. PO ustami J.M.Rokity mówiła, że to głupi pomysł i te stanowiska muszą być obsadzane odgórnie, a PiS, że konkursy ustawią w tych urzędach korupcyjno-ubecko- antychrześcijański układ. Rozwiązanie kryzysu to rządy koalicji SLD-SDPL. -- polecam artykuł "polityczny poker" politycznekomentarze/2,ID66894422,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1000 Wladza nie musi byc korytem; Kaczki sa uczciwe. 01.02.06, 12:34 Pewne stanowiska panstowe MUSZA byc calkowicie zalezne od rzadu, aby funkcjonowac efektywnie. "niezaleznosc" nie jest bezwgledna wartoscia w kazdych okolocznosciach. Wyobraz sobie, ze jestes wlascicielem firmy, i szukasz pracownikow. Czy zgodzil bys sie na to, aby konkurecnja wybierala za Ciebie? Polecam ksiazke na podobne tematy: Dowody, argumenty i perswazja w procesie politycznym / Giandomenico Majone ; przeł. Dariusz Sielski ; Towarzystwo Naukowe "Państwo i Rynek". - Warszawa : "Scholar", 2004. - 264 s. ; 21 cm. - Tyt. oryg.: "Evidence, argument, and persuasion in the policy process". - ISBN 83-7383-107-X Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: Wladza nie musi byc korytem; Kaczki sa uczciw 01.02.06, 14:31 Źle mnie zrozumiałeś ja wcale nie twierdzę, że w ministerowie, czy wojewodowie mają nie mieć swoich zaufanych ludzi, którzy pochodzą z ich mianowania. Ale myślę, że przy obecnym odsetku urzędników, którzy pracują na danym stanowisku ze względu na wyniki konkursów lub swoje kompetencje, jest tak śmiesznie niski, że niepotrzebnie wpadasz w panikę. To samo dotyczy również spółek skarbu państwa, obsadzanie spółek zaufanymi ludźmi jest dla mnie już kompletnie niezrozumiałe (czy spółki państwowe służą realizacji programu rządu?). A co do uczciwości Kaczorów to nie wiem skąd wzięło się to przekonanie? Tzn. wiem z telewizji. Wystarczy poobserwować Jarka i Lecha, żeby dostrzeć, że kręcą cały czas, a ich sposobem na stworzenie wrażenia własnej uczciwości jest pomawianie o wszystko innych. Nie mam może racji? -- politycznekomentarze.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: Wladza nie musi byc korytem; Kaczki sa uczciw 01.02.06, 16:59 Kreowanie pewnych pogladów a potem zaprzeczanie czynem jest również nieuczciwoscią.Jako własciciel firmy do pracy przyjmuje specjalistów, do łopaty też, z kolegami to moge sie powygłupiac przy grilu i piwie.Albo sie wie co to obowiazek i słuzba publiczna albo sie jest zachłannym i nieuczciwym wobec obywateli.Dla mnie jest to moralność bolszewicka, czyli TKM. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Chcemy dwóch przy korycie? 01.02.06, 12:40 scofield napisał: . Rozwiązanie kryzysu to rządy koalicji SLD-SDPL. > > -- > >O progu wyborczym burak slyszal? Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Chcemy dwóch przy korycie? 01.02.06, 12:44 wyrzucili od koryta ze tesknisz za lewica, czy moze za malo nakradli zebys to zauwazyl? Odpowiedz Link Zgłoś
bursa5 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:29 Trzeba umieć odczytywać znaki czasu. Dominacja, to jest to, co widać w PiS. Tusk popełnia często błędy, ponieważ nie czuje się pewnie po porażkach. Odejście obydwu to całkowita zmiana charakteru partii. Wiązałoby się to z odejściem od Platformy sporej grupy wyborców. Gdyby komuś chodziła o taki efekt, to należy nawoływać do zmiany kierownictwa PO. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 12:49 Prymitywizm kaczorów jak na dłoni - personalia. Żaden z nich nie przyzna się do podstawowej sprzeczności: Platforma - państwo jest dla obywatela. Prawo i Sprawiedliwość - obywatel jest dla dla państwa. Koniec. Kropka. Tu nie ma miejsca na kompromis. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 14:16 haen1950 napisał: > Platforma - państwo jest dla obywatela. fakt, co jak co, ale frazesy to PO umie wciskać jak mało kto... wszak to partia wygadanych yntelygentów :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 16:38 Oj, Losiu, Losiu. Nie wiem czy ten pisiorkowy kit sprzedajesz czy też w niego wierzysz. To pierwsze wybaczam, to drugie jest nieprawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Koalicja PiS-PO lekarstwem na kryzys politycz 01.02.06, 16:47 haen1950 napisał: > Oj, Losiu, Losiu. Nie wiem czy ten pisiorkowy kit sprzedajesz nikt łosiowi w paśniki nie sypał i nie będzie sypał, bo zwykł sam sobie dawac radę ;) > czy też w niego wierzysz. tak po prawdzie to do końca żadnemu z polityków nie wierzę i zazwyczaj dobrze na tym wychodzę ;) natomiast dość wyczulony jestem na nachalną propagandę, odwracanie kota ogonem czy bezsensowne zarzuty... niezależnie czy tyczyć sie one będą PO, PiSu, SLD, Samoobrony, LPRu czy jakiejkolwiek innej partii. Jeśli np. w Wyborczej zobacze artykuł zarzucający coś dla mnie bezsensownego np. Tuskowi - jak najbardziej stanę w jego obronie. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś