Dodaj do ulubionych

PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów skan...

• wham601 Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 15:21
      Mieszkam 20 lat w Norwegi i z mojego punktu siedzenia bezwzglednie i
      bezwarunkowo Lider parti PIS zachowal sie w tej sprawie jak abnegat polityczny.
      Jego decyzja byla calkowicie niedemokratyczna i wroga interesom Panstwa (przez
      Panstwo rozumie: wszystkich Polakow).
      Obecnie kazde tlumaczenie pogarsza sprawe.
      Osobiscie jestem przekonany, ze rzady PIS-u moga byc dla Polski bardzo
      korzystne co nie wyklucza, ze blad i nieprofesjonalnosc nalezy nazwac po
      imieniu. Z powazaniem:
      Zb.B.
      • janzdziarski Pis wylewa demokracje do pisuaru 05.02.06, 15:46
        przebudowa (raczej przemeblowanie) POlSKI wyglada fantastycznie. Teraz k... my,
        kazdy chwyt dobry, byle nasi gora...
        • zaifi Re: Pis wylewa -nie pozwól mu,jesteś Kimś. 05.02.06, 16:18

• waclaw.glusiec Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 15:40
      pozdrawiam
      czy ja mogę oglądać tv TRWAM, jeżeli w kartotece kościelnej mam wpisane, że nie
      chodzę do kościoła i nie wpuszczam księdza po kolędzie ?
      • mjotka Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 15:51
        waclaw.glusiec napisał:

> pozdrawiam
        > czy ja mogę oglądać tv TRWAM, jeżeli w kartotece kościelnej mam wpisane, że nie
        >
        > chodzę do kościoła i nie wpuszczam księdza po kolędzie ?

Chyba nie - mnie ostatnio sygnał po 2 minutach wyłaczyli. Serio. Chcciałam obejrzeć "parafowanie" paktu Ich Troje wieczorem, włączyłam i usłyszałam oraz zobaczyłam nawiedzoną babę ("dziennikarkę"), która pytała co zrobią z planami nieposłuszeńtwa obywatelskiego PO (tak więc była to regularna konferencja prasowa!), a kiedy Lepper (sic!) zaczął odpowiadać ostał mi się ino orzełek na ekranie i cisza. Tak więc, te media są nie dla nas :))))
      • dccircle Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 20:14
        waclaw.glusiec napisał:

> pozdrawiam
        > czy ja mogę oglądać tv TRWAM, jeżeli w kartotece kościelnej mam wpisane, że nie
        >
        > chodzę do kościoła i nie wpuszczam księdza po kolędzie ?

Uważaj na te kościelne teczki, bo się znajdzier nowy macierewicz
        (marcinkiewicz). Ja nie mam ochoty oglądać, ale nawet gdybym chciał, to pewnie z
        ekranu padłoby: "Spieprzaj żydu-pedale!"
    • nyyankee LUDZIE LUDZIOM ZGOTOWALI TEN LOS 05.02.06, 15:45
      przemyślcie to
      • zaifi sami sobie zgotowaliśmy.... 05.02.06, 15:53

Nie wolno nam,już nigdy dawać za nas decydować,jak jeden mąż powinniśmy iść do
        urn,pamiętajmy o tym.To my decydujemy,kto dla nas rządzi i w czyje ręce
        oddajemy swój los.Niech nigdy za nas nie wybiera O.Rydzyk,lub ktoś inny,
        • mjotka Re: sami sobie zgotowaliśmy.... 05.02.06, 16:02
          zaifi napisała:

>
          > Nie wolno nam,już nigdy dawać za nas decydować,jak jeden mąż powinniśmy iść do
          > urn,pamiętajmy o tym.To my decydujemy,kto dla nas rządzi i w czyje ręce
          > oddajemy swój los.Niech nigdy za nas nie wybiera O.Rydzyk,lub ktoś inny,

Zaraz, zaraz, ja niczego nikomu nie zgotowałam - głosowałam w wyborach, bynajmniej nie na PiS. Poza tym to nie ludzie ludziom, tylko sfrustrowane kaczki w moherkach ludziom. Przecież biedacy dali się nabrać na ich bajery. Trzeba ludziom wybaczyć. Kaczkom nie.
    • konrad.ludwik02 Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne??? 05.02.06, 15:47
      Już raczej powiedziałbym: skandaliczne, sprzeczne z wielkimi hasłami głoszonymi
      przed wyborami, nawiązujące do praktyk dyktatury komunistycznej i absolutyzmu
      ekstremistów muzułmańskich. Nie ma czym się chwalić, jak na razie nie spełnili
      żadnej pozytywnej zapowiedzi, dążą li tylko do rozwoju synekur biurokratycznych
      typu Biura i Komisje. Nie słychać o likwidacji Senatu i synekuralnych struktur,
      zaprzestaniu finansowania partii politycznych i akcji wyborczych, w myśl
      zasady: bezradne społeczeństwo i tak nic nam nie może zrobić.
      • zaifi Możemy wiele 05.02.06, 15:59
        Już to robimy,myślisz ,że oni tego nie czytają,otóż tak,muszą wiedzieć co się
        dzieje w obozie wroga,a wesoło im nie jest,gdzie jest Głowa Państwa!dlaczego
        nie mamy wiadomości o zdrowiu t.z.Prezydenta.Zwyczajowo informuje się o
        tym,tylko,że w naszym przypadku nikt by się nie zmartwił.
        • xpander Re: Możemy wiele 05.02.06, 16:04
          Leszek, ps. Prezydent, wypowiadac sie nie moze bez zgody Wielkiego Brata.
          A ten z kolei jest zajety klamaniem i oszukiwaniem.
          Tak wiec Leszek siedzi cicho.

A mial prowadzic aktywna polityke...hahaha.
          • mjotka Re: Możemy wiele 05.02.06, 16:11
            xpander napisał:

> A mial prowadzic aktywna polityke...hahaha.
            >
            Prowadzi, nie czepiaj się - na pewno dużo rozmawia z Wielkim Bratem przez telefon :))) Tak sobie mała kaczuszka wyobraża robienie wielkiej polityki. Nie przeskoczymy ich ciasnych wyobrażeń. Pozdrawiam :)
            • zaifi Re: Możemy wiele 05.02.06, 16:15

Witam Miotka,milo Cię słyszeć,pozostań w Polsce,wspólnie naprawimy,zmienimy nie
              pozwolimy zniszczyć naszego życia.
              • mjotka Re: Możemy wiele 05.02.06, 16:17
                zaifi napisała:

>
                > Witam Miotka,milo Cię słyszeć,pozostań w Polsce,wspólnie naprawimy,zmienimy nie
                >
                > pozwolimy zniszczyć naszego życia.

Hej :))) Nie martw się, zostaję, ale pogląd Mrożka rozumiem... Pewnie, że nie damy im zniszczyć tego, jaki by nie był, naszego kraju!!!
            • xpander Re: Możemy wiele 05.02.06, 16:18
              Przeciez Jaroslaw w swoim wczorajszym wywiadzie, ze nie wie co robi Prezydent, premier, marszalek.
              W ogole to zauwazylem bardzo krotka pamiec u naszego Nadprezydenta. Na kazde pytanie, choc troche klopotliwe, odpowiadal, ze nie pamieta.

Ale przyznal sie, kto decyduje w tym panstwie. Juz chyba w trzecim pytaniu, powiedzial: "doszedlem do wniosku, ze wybory teraz sa niekorzystne..."
              Taki madry i przebiegly, a tak sie zapetlil;);)
              • xpander Re: Możemy wiele 05.02.06, 16:20
                > Przeciez Jaroslaw w swoim wczorajszym wywiadzie, ze nie wie co robi Prezydent,

Oczywiscie Jaroslaw przyznal...tak mialem napisac.
                • mjotka Re: Możemy wiele 05.02.06, 16:32
                  xpander napisał:

> > Przeciez Jaroslaw w swoim wczorajszym wywiadzie, ze nie wie co robi Prezy
                  > dent,
                  >
                  > Oczywiscie Jaroslaw przyznal...tak mialem napisac.
                  >
                  Wiesz, nie mam z tym problemu. Nigdy im nie wierzyłam - trudno jest dać wiarę słowom frustratów, którzy widzą Państwo poprzez pryzmat własnych, małych obsesji i żądz. To miernoty - i kiedy tak na nich spojrzysz już nie będziesz się denerwował tym, co który, kiedy powiedział.
                  • xpander Re: Możemy wiele 05.02.06, 16:57
                    Jasne, ze wiem:).
                    To absolutnie nie bylo napisane, zeby Cie informowac:).
                    No, ale pomyslalem sobie o tym, czytajac Twoj post...choc skierowany byl raczej do osob, ktore sobie z tego nie zdaja sprawy.
                    • mjotka Re: Możemy wiele 05.02.06, 17:26
                      xpander napisał:

> Jasne, ze wiem:).
                      > To absolutnie nie bylo napisane, zeby Cie informowac:).
                      > No, ale pomyslalem sobie o tym, czytajac Twoj post...choc skierowany byl raczej
                      > do osob, ktore sobie z tego nie zdaja sprawy.
                      >
                      Aaaa, to ruzmiem i podzielam :) I moje słowa były skierowane nie tylko do Ciebie...
        • bobo56 Re: Możemy wiele 05.02.06, 16:21
          zaifi napisała:

> Już to robimy,myślisz ,że oni tego nie czytają,otóż tak,muszą wiedzieć co się
          > dzieje w obozie wroga,a wesoło im nie jest,gdzie jest Głowa Państwa!dlaczego
          > nie mamy wiadomości o zdrowiu t.z.Prezydenta.Zwyczajowo informuje się o
          > tym,tylko,że w naszym przypadku nikt by się nie zmartwił.
          >Pisowi niepotrzebna telwizja polska wyst,arczy tv trwam chyba zlikwidują
          abonament to dobrze bo ja właśnie przestałem płacić<
          • zaifi Re: Możemy wiele-też nie płacę 05.02.06, 16:33

Nie będę utrzymywać tuby P.Kaczyńskich,jest to .mój rodzaj nieposłuszeństwa-
            • xpander Re: Możemy wiele-też nie płacę 05.02.06, 17:02
              Posla Cie za to w kamasze! Uwazaj;p
      • sumienie.lk Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne??? 05.02.06, 16:57
        Ale społeczeństwo wcale nie jest bezradne. Społeczeństwo posiada bowiem buty,
        którymi doskonale potrafi wykopać pisiorków z ciepłych posadek i synekurek... A
        czas pracuje na korzyść społeczeństwa i niebawem przyjdzie pisiorkom rozliczyć
        się z wszystkich kłamstw i nieprawości.
      • kum.z.antalowki Wojna na gesty, wojna na słowa Z BANDĄ SZEŚCIU 05.02.06, 17:45
        Polska to kraj zadziwiajacych kontrastów, zupełnie inaczej postrzeganych przez
        uwaznych obserwatorów z zewnatrz, a inaczej, gdy na swą sytuację patrzą Polacy
        od środka.

Z zewnatrz - jesteśmy demokratycznym i nieźle rozwijajacym się krajem. Co prawda
        - postkomunistycznym, bardzo bałaganiarskim i skorumpowanym... ale porządkujacym
        się i zmierzającym w racjonalnym kierunku...

Od środka - żyjemy w nędzy w którą wpędziły nas knowania "obcych", głównie: (w
        kolejnosci alfabetycznej) homoseksualistów, komuny, masonów, Niemców, Sowietów,
        zdradzieckiej Europy, Żydów... (USA i Watykan kochamy, więc ich na listę nie
        wpisujemy, choć swoje pamietamy). A także draństwo domorosle: komuchy, jawni
        pracownicy i tajni współpracownicy bezpieki oraz: pookragłostołowe rządy
        naprzemiennie lewacko-liberalne (przez co należy rozumieć: antynarodowe,
        zaprzedane wrogom Polski i złodziejsko-pedalskie). A także: GTW, czyli "bandę
        czterech nóg", to znaczy - układ polityczno-biznesowo-ubecko-mafijny.
        A - tak naprawdę - to BANDĘ SZEŚCIU NÓG!, bo trzeba dopisać PLATFORMĘ
        OBYWATELSKĄ i DZIENNIKARZY (TV Twam, Radio Maryja i Nasz Dziennik kochamy, więc
        pracowników tych redakcji do dziennikarzy nie zaliczamy).

Nasza mowa - prosta mowa! GDY TYCH SZEŚCIU WROGÓW SIĘ ROZPIEPRZY - TO W POLSCE
        SIĘ POLEPSZY!

I dość tego skomlenia o monteskiuszowskiej "Równowadze trzech władz":
        ustawodawczej, wykonawczej i sądowniczej! Bo wam sie jeszcze zachciewa "czwartej
        władzy" (opinii publicznej) i jakichś nikomu do niczego nie potrzebnych
        rzeczników praw obywatelskich czy rzeczników praw dziecka... Albo nie wiadomo po
        co NIK, NBP, RPP, KRRiTV.

Polska jest jedna i WłADZA MUSI BYĆ JEDNA! Reprezentowana przez "CZYSTE DOBRO"!
        I mówić jednym głosem : "Yes!, Yes!, Yes!

A dziennikarze nie będa wścibiać nosa w nieswoje sprawy, ani niczego
        kontrolować! Od kontrolowania mamy "właściwe służby". Dziennikarze mają nas
        obszernie cytować, chwalić Prezydenta i Rząd i przekonywać obywateli, ze
        wybierając nas, dokonali własciwego wyboru! Może kosztownego, ale SĄ TEGO WARCI!

A potem ogłosimy, że Polakom DZIĘKI NAM się polepszyło i ze JUŻ JEST SUPER!
        I Swiat wpadnie w zachwyt!
        • dccircle Re: Wojna na gesty, wojna na słowa Z BANDĄ SZE 05.02.06, 20:21
          kum.z.antalowki napisał:

> Polska jest jedna i WłADZA MUSI BYĆ JEDNA! Reprezentowana przez "CZYSTE DOBRO"!
          > I mówić jednym głosem : "Yes!, Yes!, Yes!

Kwa, kwa kwa=yes, yes yes
          Z neosłownika pol.-ang. neoklasy neofaszystów) hi hi
    • diverse69 RABUSIE BYłO ICH 2!!!!! 05.02.06, 15:58
      W nocy wszystko jest na czarno (KK)
      W stawie słychać ciche głosy żab (Mohery)
      Czarne myśli w głowach darmo (RadioM)
      snują plany: jak tu zdobyć skarb ? (RadioM)
      Czasem sny wychodzą z głowy (JK)
      I z fantazji tkają wielką sieć
      Potem wiatr okleja płoty (wizja PRL)
      W listy gończe - takiej treści, że: (PIS)

Ktoś ukradł Księżyc (winne jest napewno PO)
      Świeże ślady są na mokrym mchu
      Dam wór pieniędzy (LPR+SO)
      Jeśli wskażesz kto... (D)
      Rabusiów było dwóch. Było dwóch... (2K)

- Po co komu taki rogal ?
      - Po co komu taki wielki łup ?
      Nocne gwiazdy w radiowozach (wiadomo....
      Przeszukują mleczną drogę już (komisja poprawnosci .... myślenia)
      Mamy ich odciski palców
      Dziwi tych rabusiów niski wzrost (ehehehhehehehehehehe !!!!!!!)
      Trzeba gonić tych zuchwalców !
      Niech na alarm biją dzwony, bo: (RadioM)

Ktoś ukradł Księżyc
      Świeże ślady są na mokrym mchu
      Dam wór pieniędzy
      Jeśli wskażesz kto...
      RABUSIÓW BYŁO DWÓCH!!!

HEHEEHEHHEEEHHEEHEHHEHEHEHEHEHHEH.................
      • zaifi Re: RABUSIE BYłO ICH 2!!!!! 05.02.06, 16:10

Ten księżyc,to dla nich nieosiągalny,nie zdobędą go,nie potrafią,za dużo jest
        wnich zawiści i odwetu,mściwości,wszyscy do ur wyborczych i zobaczymy czy
        O.Rydzyk ze swoją sektą,będzie rządził Polakami.
    • speed666 Pluj mu w twarz, a on powie, ze deszcz pada 05.02.06, 16:26
      Tacy sa po prostu politycy PiSu. Nieprzemakalni na rozum i myslenie.

---------------------------------------------------------------------

Forum o klamstwach PiSu
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36896
      • mjotka Re: Pluj mu w twarz, a on powie, ze deszcz pada 05.02.06, 16:34
        speed666 napisał:

> Tacy sa po prostu politycy PiSu. Nieprzemakalni na rozum i myslenie.
        >
        Tacy samy są ich najwierniejsi wyborycy. Widać to na tym forum aż nadto wyraźnie.

---------------------------------------------------------------------
        >
        > Forum o klamstwach PiSu
        > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36896
        • xpander Re: Pluj mu w twarz, a on powie, ze deszcz pada 05.02.06, 17:00
          Dzieki za linka, mysle, ze ilosc watkow i postow sie bedziesz w wielkim tempie zwiekszac, gdyz klamstw bylo duzo:).
          Zaryzykuje nawet stwierdzenie, ze prawie kazda wypowiedz Jaroslawa mozna tam opisac i przedyskutwoac.
    • zaifi Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 16:29

• przyladek.dobrej.nadziei Banda Trojga kontratakuje :) nt 05.02.06, 16:30
    • kaczory11 Bielan = Goebbels 05.02.06, 16:31
      Pan Bielan, PiSuarowy Goebbels stosuje stara zasade swego gugru Goebbelsa -
      "...powtarzaj klamstwo 100 razy, a za 101 razem ludzie uwierza, ze to
      prawda". Do boju PiS w robieniu ludziom sieczki z mozgu, do boju Bielan !!!!
      • mjotka Re: Bielan = Goebbels 05.02.06, 16:36
        kaczory11 napisał:

> Pan Bielan, PiSuarowy Goebbels stosuje stara zasade swego gugru Goebbelsa -
        > "...powtarzaj klamstwo 100 razy, a za 101 razem ludzie uwierza, ze to
        > prawda". Do boju PiS w robieniu ludziom sieczki z mozgu, do boju Bielan !!!!

Witaj, Kaczory. To co mówisz jest prawdą - pisowcy czerpią pełnymi garściami z hitlerowskich i stalinowskich wzroców. A podstawową ich metodą jest kłamać, ogłupiać, a potem twierdzić, że to nie oni (lub pamięć im zanika). Ludzie to kupują - do czasu. Pozdrawiam!
        • kaczory11 Re: Bielan = Goebbels 05.02.06, 16:47
          Witaj Miotka. Milo Cie ponownie poczytac. Wracajac do sedna sprawy. Coraz
          bardziej zaczynam obawiac sie, ze za kilka lat bedziemy wspominac Bieruta do
          spolki z Bermanem i wujkiem Moczarem jako dobrotliwych Swietych Mikolajow w
          porownaniu w wyczynami psychopatycznych Braci Blizniakow i nie mniejszych
          szalencow Wasserwanny, Doornowatego i Ministra Zero. Oby nie bylo tak, ze
          Stalin i Hitler to male pikusie w porownaniu do Czlowieka "Jestem Samo Dobro"
          na kaczych nogach i jego Brata Blizniaka.
          Produkuje sie na tym forum od ponad 5 lat i jak do tej pory wszystkie moje
          przewidywania sprawdzaly sie. Obym w tym wypadku mylil sie, bo strasznie mi zal
          Polski i Was tam mieszkajacych.
          PiS to czysty faszyzm. Na dzisiaj jeszcze w takim wloskim "mussolonskim" wiec
          nieco lagodniejszym wydaniu. Ale moze nastapic mutacja w kierunlku innej
          wersji. Narodowy socjalizm z kultem Wodza ma swoja "mechanike"....
          Pozdrawiam - Kaczory11
          • premier_pacynka W zupelnosci sie z Toba zgadzam! Ale gdzie byly 05.02.06, 17:00
            wlasnie te wolne media mozna zadac sobie pytanie jak Lepper/Romek/Kaczory szly
            po wladze? Dlaczego nie potrafily (a moze nie chcialy liczac na tort po mediach
            publicznych) pokazac prawdziwych pogladow np. PISSu. Przeciez to ze bracia
            kaczynscy chca ustroju zblizonego do panstwa faszystowskiego jest wiadome od
            dawna.Zreszta oni sami czesto mowili ze chca silnej wladzy centralnej i silnej
            wladzy jednostki w postaci prezydenta. Natomiast media jakby w tym czasie
            smialy sie z Leppera ze potrrafi kilkoma chlopami zablokowac droge, ze krzykiem
            potrafi wstrzymac procedury demokratyczne. I to bylo bardzo smieszne tylko ze
            teraz te sily przejely wladze. I znow media jakos nie potrafia glosno
            powiedziec ludziom (a juz szczegolnie wlasnie prostym ludziom,wyborcom tych
            partii) co szykuje PISS i jego compadre.
          • xpander true true. niestety 05.02.06, 17:01
            jw
          • mjotka Re: Bielan = Goebbels 05.02.06, 17:25
            kaczory11 napisał:

> Witaj Miotka. Milo Cie ponownie poczytac. Wracajac do sedna sprawy. Coraz
            > bardziej zaczynam obawiac sie, ze za kilka lat bedziemy wspominac Bieruta do
            > spolki z Bermanem i wujkiem Moczarem jako dobrotliwych Swietych Mikolajow w
            > porownaniu w wyczynami psychopatycznych Braci Blizniakow i nie mniejszych
            > szalencow Wasserwanny, Doornowatego i Ministra Zero. Oby nie bylo tak, ze
            > Stalin i Hitler to male pikusie w porownaniu do Czlowieka "Jestem Samo Dobro"
            > na kaczych nogach i jego Brata Blizniaka.
            > Produkuje sie na tym forum od ponad 5 lat i jak do tej pory wszystkie moje
            > przewidywania sprawdzaly sie. Obym w tym wypadku mylil sie, bo strasznie mi zal
            >
            > Polski i Was tam mieszkajacych.
            > PiS to czysty faszyzm. Na dzisiaj jeszcze w takim wloskim "mussolonskim" wiec
            > nieco lagodniejszym wydaniu. Ale moze nastapic mutacja w kierunlku innej
            > wersji. Narodowy socjalizm z kultem Wodza ma swoja "mechanike"....
            > Pozdrawiam - Kaczory11

Mam podobne odczucia i obawy. Ale i nadzieję, że Polacy są jednak na innym etapie rozwoju demokracji, niż międzywojenni Niemcy i porewolucyjni Rosjanie. Już powąchaliśmy wolności słowa, przekonań, normalności. To, że babcie w moherkach tęsknią za komuną nie stanowi prawdziwej siły tego społeczeństwa. Liczę na młodych ludzi, którym nie w smak, aby ktoś nimi od rana do wieczora dyrygował. Jeżeli się przeliczę - wyjadę i zabiorę stąd jak najdalej moje dzieci.
            POzdrawiam :)
            • kaczory11 Re: Bielan = Goebbels 05.02.06, 17:39
              Podziwiam Twoj optymizm. Ja niestety takim optymista juz nie jestem. Mam swoje
              lata, swoje widzialem i przezylem i jak sadze znam nieco moich Rodakow. Komuna
              Polakow zdeprawowala doszczetnie. Nastawila ich na styl myslenia: "... mnie sie
              nalezy i juz..." W zwiazku z tym te tlumy polskich bezmozgowcow ( bo nie tylko
              moherowych beretow ) beda glosowaly ZAWSZE na tych tylko, ktorzy wiecej
              obiecaja. Tak bylo w 1993 roku, tak bylo w 2001 roku ( slynne Millerowskie :
              gruszki na wierzbie"), tak bylo i ostatnio - 3 miliony mieszkan, swiadczenia
              socjalne bez ograniczen i "wieszac zlodziei". Ci, co mowili o pracy i
              podatkach zostali okrzyczeni przez plebs jako oszusci. I mamy co mamy. Gdzie
              Mjotko byla polska mlodziez, rowniez ta wyksztalcona podczas wyborow ? Bo
              przeciez nie przy urnach. Nie chcialo sie tylka podniesc z kanap, bo "przeciez
              i tak to nic nie zmieni" - jak mowiono. Tuz przed wyborami bylem w Polsce i
              rozmawialem z ta wlasnie mlodzieza i widzialem, ze traktuje mnie ona jak idiote
              gdy namawialem ja do udzialu w wyborach mowiac, ze w przeciwnym wypadku
              Kaczory, Lepper i Ojciec Dyrektor zrobia Polsce "KuKu". I stalo sie. NIE
              wierze w polska mlodziez i przykro mi z tego powodu. Moze masz inne zdanie wiec
              probuj mnie przekonac.
              Pozdrawiam - Kaczory11
              • mjotka Re: Bielan = Goebbels 05.02.06, 17:46
                kaczory11 napisał:
                Moze masz inne zdanie wiec
                >
                > probuj mnie przekonac.
                > Pozdrawiam - Kaczory11

Mam nieco inne zdanie - pracuję na codzień z młodzieżą jako trener (psycholog). Nie jest tak źle, tylko oni, jak wszyscy młodzi ludzie, potrzebują autorytetów. Tak było i tym razem. Część z nich zawierzyła w "autorytet" kaczek (i część z tej częśći już tego żałuje), a część nie znalazła nikogo innego, więc została w domu. Zapewniam Cię, że za każdym razem pojawia się ktoś, kto potrafi do nich trafić, ma charyzmę, autorytet i coś ważnego do powiedzenia, są szczęśliwi i zaczynają działać. Trzeba w nich wierzyć, dawać im szansę. Nie pouczać - tego mają za dużo w domu! Wierzę w tym młodych ludzi i pracę z nimi... No, ale poza mną musi w to jeszcze jakiś sensowny polityk uwierzyć. I tu jest problem...
                • xpander Re: Bielan = Goebbels 05.02.06, 17:52
                  Obys to Ty miala racje.
                  Ale poki co nie jestem az takim optymista.
                  Oby ludzie sie nauczyli czegos na wlasnych bledach.
                  • mjotka Re: Bielan = Goebbels 05.02.06, 17:54
                    xpander napisał:

> Obys to Ty miala racje.
                    > Ale poki co nie jestem az takim optymista.
                    > Oby ludzie sie nauczyli czegos na wlasnych bledach.
                    >
                    Jakbym nie miała choć odrobiny optymizmu, musiałabym już się pakować i wyjeżdżać. Muszę już zmykać, do następnego! :)
                • kaczory11 Re: Bielan = Goebbels 05.02.06, 18:00
                  Moze i nieco mnie przekonalas, ale tylko czesciowo. Najwieksze pretensje mam i
                  beda mial zawsze do tych mlodych nygusow, ktorzy zostali w domach. To zwyczajne
                  tchorzostwo i chowanie sie za spodniczke mamy lub pani profesor. Bez wlasnego
                  zdania, bez zadnych pogladow, jedynie "disco i polo". A potem pretensje do
                  calego swiata.
                  Moze lepiej znasz polska mlodziez niz ja i bardzo chcialbym Ci wierzyc.
                  Najwiekszy zal mam do mlodych ludzi za to, ze BOJA sie myslec samodzielnie, ze
                  zawsze szukaja wzorcow i chca kogos kopiowac. Teraz skopiowali Kaczki i mamy
                  klops.
                  Jezeli Mjotko pracujesz z mlodzieza, to ucz ich MYSLEC. Myslec samodzielnie,
                  patrzec, sluchac i wyciagac wnioski samemu. Moj wspanialy s.p. Ojciec mowil mi
                  az do znudzenia gdy bylem chlopakiem - "Po to ci Pani Bozia dala rozum, abys
                  myslal samodzielnie a nie powtarzal tego, w co kaza ci wierzyc inni". I te
                  zasade mego Ojca stosuje cale zycie.
                  Pozdrawiam - Kaczory11
        • krallik miotka prawdziwa KMIOTKA albo idiotka 05.02.06, 18:02
          mjotka napisała:
          > Witaj, Kaczory. To co mówisz jest prawdą - pisowcy czerpią pełnymi garściami
          z
          > hitlerowskich i stalinowskich wzroców. A podstawową ich metodą jest kłamać,
          ogł
          > upiać, a potem twierdzić, że to nie oni (lub pamięć im zanika). Ludzie to
          kupuj
          > ą - do czasu. Pozdrawiam!
          Ty naprawde wierzysz w te bzury?
          • xpander Re: miotka prawdziwa KMIOTKA albo idiotka 05.02.06, 18:17
            nieladnie obrazac kobiety.
          • czat-man Re: miotka prawdziwa KMIOTKA albo idiotka 05.02.06, 18:20
            krallik napisał:

> > mjotka napisała:
            > > Witaj, Kaczory. To co mówisz jest prawdą - pisowcy czerpią pełnymi
            > > garści ami z hitlerowskich i stalinowskich wzroców.
            > > A podstawową ich metodą jest kłamać, ogłupiać, a potem twierdzić,
            > > że to nie oni (lub pamięć im zanika). Ludzie tokupują - do czasu.
            > > Pozdrawiam!

> Ty naprawde wierzysz w te bzury?

Prawda?
            Madry czlowiek jestes krallik :-)
          • kaczory11 Re: miotka prawdziwa KMIOTKA albo idiotka 05.02.06, 18:23
            Tak mogl napisac jedynie typowy PiSuarowy CHAM. Oto caly PiS i jego sympatycy.
            • czat-man Re: miotka prawdziwa KMIOTKA albo idiotka 05.02.06, 18:57
              kaczory11 napisał:
              > Tak mogl napisac jedynie typowy PiSuarowy CHAM. Oto caly PiS i jego sympatycy.

Zwracam Ci uwage, ze tekst napisala bynajmniej *nie* sympatyczka PiS (cytuje ponizej).
              Gratuluje dobrego samopoczucia :-)

> > mjotka napisała:
              > > Witaj, Kaczory. To co mówisz jest prawdą - pisowcy czerpią pełnymi
              > > garści ami z hitlerowskich i stalinowskich wzroców.
              > > A podstawową ich metodą jest kłamać, ogłupiać, a potem twierdzić,
              > > że to nie oni (lub pamięć im zanika). Ludzie tokupują - do czasu.
              • xpander Re: miotka prawdziwa KMIOTKA albo idiotka 05.02.06, 19:06
                NIe wiem czy zauwazyles, ale jest subtelna roznica miedzy opisywaniem czyichs metod, a bezposrednimi atakami na osobe i nazywaniem kogos idiotka V kmiotka.
                Zwlaszcza, ze to jest kobieta.
                Kultura osobista nakazywalaby, zeby tak o kims nie pisac. Tymbardziej jesli tej osoby sie nie zna.

Ale probuje zrozumiec- jesli argumentow brak, to zostaja ataki osobiste.
      • cyklista Bielan, Gosiewski, Marcinkiewicz - to pacynki 05.02.06, 18:08
        mówią to i tylke ile im pozwala i każe mówić Wielki (inaczej) Brat.
    • premier_pacynka Hm czyzby posel PISS byl innego zdania - Zawisza 05.02.06, 16:33
      Z kolei Artur Zawisza (PiS) dowodził, że pakt stabilizacyjny dobrze służy
      całemu społeczeństwu i nie warto przywiązywać wagę do medialnych okoliczności
      jego podpisania. Stwierdził, że zastosowana została "oczywista i znana w
      świecie dziennikarskim praktyka newsa na wyłączność". Dodatkowo prosze sobie
      przypomniec zachowanie tego kretynsko usmiechnietego posla z PISSu ktory
      wychodzil z konferencji i cos tam straszyl ze sa lepsze i gorsze media.
      Dodatkowo prosze sobie przypomniec co mowil Jarek Kaczynski (fakt ze ta
      smieszna postac zmienia zdanie kilka razy dziennie w zaleznosci od wiatru ale
      tylko dziwka nie jest zmienna:)))... coz wydaje mi sie ze zachowanie PISS bylo
      specjalnie wyrezyserowane zeby pokazac jaka ma PISS sile! PISS ma bowiem
      wszystko w tym momenecie w Panstwie. A czytajac wypowiedzi Jarka i innych
      baranow kwestia czasu jest gdy TK i SN bedzie obsadzony przez przydupasow
      smiesznych kurdupli
      • zaifi i niestety,będzie,przespaliśmy! 05.02.06, 16:44

Pozwoliliśmy na to nie mieliśmy wiekszości a na kolanach,współrzadzić się nie da
    • alikmix Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 16:36
      Zachowanie mediow bylo wlasciwe! Nie pierwszy raz spoleczenstwo dowiaduje o
      decyzjach rzadu z tej klerykalno-nacjonalistycznej rozglosni, tak jakby nie
      bylo mediow publicznych. Zamordnictwo o Kaczokracja tylko tak mozna nazwac
      sposob rzadzenia PiSuarow. W koncu czesc ludzi nie wytrzyma i wyjdzie na ulice-
      bedziecie wtedy strzelac, jak Kiszczak... gratuluje Kaczkom dobrego
      samopoczucia. Mam nadzieje ze juz nie dlugo.
      • zaifi Nie poważą się oni też ginęli,pamiętają nie dopisz 05.02.06, 16:50

Nie dopisza do swgo życiorysu mordu na bezbronnych.
        • alikmix Re: Nie poważą się oni też ginęli,pamiętają nie d 05.02.06, 17:14

wierze sa zdolni do wszystkiego, nie ufam im jak wscieklym psom
    • maximus211 I znow wladza gardzi spoleczenstwem... 05.02.06, 16:43
      To kolejny przejaw pogardzania spoleczenstwem przez arogancka wladze i
      politykow, traktuja nas jak baranow do glosowania. Wszystko to przypomina czasy
      swietnosci komuny, biedny ten nasz kraj...
      • zaifi Re: I znow wladza -nie upadaj,możemy wiele. 05.02.06, 16:47

Widzisz,coś się kroi,nawet tu ich dzisiaj nie ma,może przegrupowują szeregi a
        może to coś innego,ale coś jest na rzeczy.
    • silesius.monachijski A moze juz skonczyc z ta ogolna histeria? 05.02.06, 16:49
      Napewno nie bylo to madrym posunieciem (mysle o obecnosci tylko mediow
      o.Rydzyka przy parafawaniu paktu), ale u drugiej strony wolalbym, zeby
      dziennikarze (w tym takie "asy" dziennikarstwa, jak: Olejnik,Lis czy Durczok)
      tez uderzylisie we wlasne piersi, i przypomnieli sobie o czyms takim,
      jak "zasada obiektywnosci i bezstronnosci). Nie udawajmy, ze nie wiemy, o co
      chodzi: nie trzeba bac jakims nieslychanie inteligentnym obserwatorem i
      konsumentem tzw. "niezaleznych" mediow w Polsce, zeby dostrzec - od samego
      poczatku (jeszcze przed wyborami) - wielka niechec, jesli nawet nie wrogosc, w
      stosunku do braci Kaczynskich i PiS-u. Nie sadze, zeby to moglo byc tytulem do
      chwaly (takze komentarze czy felietony Michnika, Milewicz, Paradowskiej,
      Zakowskiego, i wielu innych), to nic innego, jak atakowanie PiS-u (za
      caloksztalt). Nie dziwi mnie wiec (choc nie bylo to jednak rozsadne), ze
      Kaczynski wtaki, a nie inny sposob chcial wyrazic swoja opinie o tam cazrnym
      PR, ktory pod jego adresem stosuja wszyscy w/wym. Nie zapominajmy tez, ze
      wszystkie owe media byly przeciwko temu paktowi, zes RM za. Bylo, jak bylo. Ale
      teraz robic z tego wielka hucpe, krzyczec histerycznie o cenzurze, czy
      dlaweiniu wolnosci slowa? Wybaczcie: to juz zaczyna przypominac przedszkole.
      Wstyd, ze powazne media i powazni dziennikarze zachowuja sie tak infantylnie.
      OK, teraz napewno uda im sie jeszcze "przyczernic" i tak juz czarny obraz
      Kaczynskiego w ich mediach, ale na dluzsza mete straca jedynie na
      wiarygodnosci. Powage z histeria trudno pozenic
      • zaifi SIL. 05.02.06, 16:56

Wyszli,bo byli traktowani nonszalancko,wcześniej oczywiście protekcjonalnie,nie
        mogą dojść do głosu,PIS ma manierę zakrzykiwania interlokutora.
      • qbel2 Re: A moze juz skonczyc z ta ogolna histeria? 05.02.06, 16:56
        To dobrze, że media walczą z kaczym faszyzmem. Może wreszcie normalne partie się
        ockną i zorganizują jakąś demonstrację. Pokażmy kaczko, że w Polsce nie ma
        miejsca na ich wynaturzone, faszystowskie poglądy.
        • sumienie.lk Z SILESIUSEM NIE DYSKUTUJEMY 05.02.06, 17:03
          Jemu tylko o to chodzi, aby z nim dyskutować. Szuka w ten sposób pretekstu do
          przedstawiania pisiorkowych chorych poglądów.
          • silenius.monachijski JASNE ZE Z SILESIUSEM NIE DYSKUTUJEMY. WON! 05.02.06, 17:13
          • czat-man Re: Z SILESIUSEM NIE DYSKUTUJEMY 05.02.06, 17:19
            sumienie.lk napisał:
            > Jemu tylko o to chodzi, aby z nim dyskutować. Szuka w ten sposób pretekstu do
            > przedstawiania pisiorkowych chorych poglądów.

A jak bede z nim rozmawial, to co?
            Poderzniesz mi gardlo?
            Wysadzisz mnie w powietrze?

Wez sobie kartke i kolorowe kredki lub akwarelki i maluj obrazki, biedny czlowieku. To podobno
            uspokaja.
            • xpander Re: Z SILESIUSEM NIE DYSKUTUJEMY 05.02.06, 17:34
              A kto powiedzial cos o podrzynaniu gardla?
              Tylko takie metody wam w glowie?
              • czat-man Re: Z SILESIUSEM NIE DYSKUTUJEMY 05.02.06, 17:41
                xpander napisał:
                > A kto powiedzial cos o podrzynaniu gardla?
                > Tylko takie metody wam w glowie?

Trudno przewidziec, jakie metody masz w glowie. I wole nie wiedziec.
                • xpander Re: Z SILESIUSEM NIE DYSKUTUJEMY 05.02.06, 17:54
                  Przykro mi, ale to Ty napisales o wieszaniu i podrzynaniu gardel, nie ja.
                  Wiec nie wiem na jakiej podstawie wnioskujesz, ze to moje metody.
                  • czat-man Re: Z SILESIUSEM NIE DYSKUTUJEMY 05.02.06, 18:10
                    xpander napisał:
                    > Przykro mi, ale to Ty napisales o wieszaniu i podrzynaniu gardel, nie ja.
                    > Wiec nie wiem na jakiej podstawie wnioskujesz, ze to moje metody.

Moze nie zauwazyles, ale nie na Twoj post odpowiadalem i cytowalem. Nawolywanie do bojkotu na
                    forum nie ma nic wspolnego ze zdrowym rozsadkiem.

Mysle, iz Twoja "wisdom" ze stopki jest wystarczajaca, aby zrozumiec analogie. Chyba ze bezmyslnie
                    skads przepisales...
                    • xpander Re: Z SILESIUSEM NIE DYSKUTUJEMY 05.02.06, 18:38
                      Ale bojkot nie ma nic wspolnego z podrzynaniem gardel:)
                    • xpander Re: Z SILESIUSEM NIE DYSKUTUJEMY 05.02.06, 18:40
                      A sygnaturka.. popodrozujesz po swiecie, i moze ja ujrzysz:).

Czasem warto gdzies wyjechac, i zobaczyc jak jest w cywlizowanym swiecie. Na tym zacofanym k**widolku, w ktorym zyjemy swiat sie nie konczy:)
            • mjotka Re: Z SILESIUSEM NIE DYSKUTUJEMY 05.02.06, 17:37
              czat-man napisał:
              > Wez sobie kartke i kolorowe kredki lub akwarelki i maluj obrazki, biedny czlowi
              > eku. To podobno
              > uspokaja.

Wiesz to z autopsji, jak mniemam? O podżynaniu gardła mówiłeś tutaj wyłącznie ty. Możesz i tę metodę wybrować sam na sobie... Opowiesz nam potem, czy uspokaja :)
              • czat-man Re: Z SILESIUSEM NIE DYSKUTUJEMY 05.02.06, 17:47
                mjotka napisała:
                > Wiesz to z autopsji, jak mniemam? O podżynaniu gardła mówiłeś tutaj wyłącznie
                > ty. Możesz i tę metodę wybrować sam na sobie...

Pytalem sie, jakie represje beda zastosowane, jesli nie poslucha sie wezwania do bojkotu.

Po zbiorowej histerii, jaka uprawiacie na forum, mozna sie wszystkiego spodziewac.

• krallik Z brakiem sumienia też nie dyskutujemy!! 05.02.06, 17:44
            Jemu tylko o to chodzi, aby z nim dyskutować. Szuka w ten sposób pretekstu do
            przedstawiania lewackich zboczonych i chorych poglądów.
            • czat-man Re: Z brakiem sumienia też nie dyskutujemy!! 05.02.06, 17:53
              krallik napisał:
              > przedstawiania lewackich zboczonych i chorych poglądów.

Madry czlowiek z ciebie krallik :-)

Tak, niektorzy pasiadaja nieodparta chec szerzenia swoich pogladow i sie denerwuja, ze nikt ich nie
              chce sluchac.
              • xpander Re: Z brakiem sumienia też nie dyskutujemy!! 05.02.06, 17:56
                Mozna tak powiedziec zwlaszcza o zwolennikach PISu. Im glupsza rzecz powiedza/zrobia ich idole, tym glosniej ich zwolennicy krzycza na forum o zlodziejach, ubekach, pedalach, czerwonych, cyklistach etc. A rzeczowych argumentow jakby mniej:)
              • sumienie.lk Pisiorowanie, czyli nieodparta chęć dominacji 05.02.06, 17:57
                "Tak, niektorzy pasiadaja nieodparta chec szerzenia swoich pogladow i sie
                denerwuja, ze nikt ich nie chce sluchac"
                Ani śmiać się, ani płakać nad czat-manem...
                • czat-man Re: Pisiorowanie, czyli nieodparta chęć dominacji 05.02.06, 18:12
                  sumienie.lk napisał:
                  > Ani śmiać się, ani płakać nad czat-manem...

Ale moze dobrze by bylo, aby sie zastanowic nad samym soba? Sprobuj!
          • silesius.monachijski JESTESCIE PODOBNI DO TYCH "WYZNAWCOW" 05.02.06, 21:25
            MAHOMETA, ktorym sie snia dziewice w Allahowym raju; grunt to miec racje za
            wszelka cene; zwalczac wszelka krytyke, a najbardziej "Allah uchowaj" probe
            zrelatywizowania glupiego przeciez konfliktu (i jego znaczenia). Gdybyscie
            mogli, to podrzucilibyscie Silesiusowi granat, zeby nie mogl podwazac
            waszej "jedynie slusznej" prawdy, i wysmiewac wasze ideologiczne zaslepienie;
            mysle jednak, ze dziewice mozecie sobie wybic z glowy, za styl polemiki nalezy
            wam sie taka "naloznica", o ktorej pisal Machiavelli w jednym ze swoich listow;
            otoz byl on pewna noca "przylgnal" (po konsupcji sporej ilosci wina) do
            niewiasty, z ktora przezyl "upojna noc"; nastepnym rankiem - w procesie
            trzezwienia - zauwazyl "pania" bezzebna, z duzym brakiem wlosow na glowie, i
            mocno pomarszczona: Opisuje, jak to w jednym momencie wytrzezwial, i
            uciekal "gdzie pieprz rosnie"; takich "dziewic mahometanskich" zycze moim
            znakomitym polemistom rodzaju meskiego za styl ich polemiki; zenskiej czesci
            zycze ukojenia w ramionach kolejnego idioty, ktory - Albanczyk, Marokanczyk czy
            Algierczyk - walczy o "Allachowy raj"; wprawdzie przy okazji "gier milosnych"
            moga wam wybic zeby - jak to bylo w przypadku dwoch panien z Polski tutaj w
            Monachium - ale coz: milosc nie zna granic

sumienie.lk napisał:

> przedstawiania pisiorkowych chorych poglądów.
            • vinc0 Re: JESTESCIE PODOBNI DO TYCH "WYZNAWCOW" 05.02.06, 23:34
              A przykład ma świadczyc o twoim oczytaniu?
              Ni w tym sensu,ni morału ,bełkot.
              Osiedlowy alkoholik Zdzisław powiedziałby "ni w piizde,ni w oko"
              • silesius.monachijski Re: JESTESCIE PODOBNI DO TYCH "WYZNAWCOW" 06.02.06, 00:33
                oj biedny vinci0: jak zwykle alkohol; moglem sie spodziewac - i po stylu
                polemiki i po "interlokutorach"; idz juz spac; wytrzezwiejesz, to i... - miejmy
                nadzieje - zmadrzejesz; zal mi Cie,

vinc0 napisał:

> A przykład ma świadczyc o twoim oczytaniu?
                > Ni w tym sensu,ni morału ,bełkot.
                > Osiedlowy alkoholik Zdzisław powiedziałby "ni w piizde,ni w oko"
        • premier_pacynka Jaka demonstracje? Przeciez w tym kraju wszyscy 05.02.06, 17:03
          sa szczesliwi i nie ma powodow do demonstracji! Chca demonstrowac tylko Ci co
          nie chca prawa i sprawiedliwosci w Polsce a na takich sa sady 24h Wielkiego
          Mistrza ZERO!
      • sumienie.lk NIE ROZMAWIAMY Z PISIORKIEM-SILESIUSEM 05.02.06, 17:01
        Nie ma o czym, bo jest nieuleczlnie chory na pisiorkową chorobę
        • xpander Re: NIE ROZMAWIAMY Z PISIORKIEM-SILESIUSEM 05.02.06, 17:02
          Przeciez on sie uwaza za obiektywnego:).
          • sumienie.lk Re: NIE ROZMAWIAMY Z PISIORKIEM-SILESIUSEM 05.02.06, 17:04
            I niech się dalej uważa... Na zdrowie!!! hehehehe
        • silenius.monachijski Słusznie. On nas Polakow nienawidzi. Precz! 05.02.06, 17:03
        • czat-man Re: NIE ROZMAWIAMY Z PISIORKIEM-SILESIUSEM 05.02.06, 17:17
          sumienie.lk napisał:
          > Nie ma o czym, bo jest nieuleczlnie chory na pisiorkową chorobę

A jak bede z nim rozmawial, to co?
          Poderzniesz mi gardlo?
          Wysadzisz mnie w powietrze?

Wez sobie kartke i kolorowe kredki lub akwarelki, i maluj obrazki, biedny czlowieku. To podobno
          uspokaja.
        • krallik [...] 05.02.06, 17:47
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • xpander Re: A moze juz skonczyc z ta ogolna histeria? 05.02.06, 17:04
        Silesiusie, jedyne NIEZALEZNE (oczywiscie bez cudzyslowia) media to tylko wesola ekipka ojca Tadeusza!
        Wszystkie inne media sa tylko polskojezyczne...haha
      • mjotka A może skończyć z władzą PiSu? 05.02.06, 17:34
        "Powagę z histerią trudno pożenić" - święte słowa, dotyczą zaś polityków PiSu. Co do dziennikarzy - mają prawo do posiadania i wyrażaniu własnych poglądów. I ja się z wymienionymi przez Ciebie dziennikarzam,i zgadzam w 100 procentach. Wolno mi. Tak, jak wolno moherkom spijać słowa z usta Rydzyka.
        PiS to bardzo niebezpieczne ugrupowanie. Niestety tak bardzo, że stosując czarny PR i techniki ogłupiania ludzi, pokonali tak bardzo im przeciwne media. Na ludzkiej głupocie nie da się daleko zajechać... PiS trzeba zwalczać wszystkimi metodami i chwała odważnym i mądrym dziennikarzom za to, że czynią to również w moim imieniu!
      • jasiek.pl Re: A moze juz skonczyc z ta ogolna histeria? 05.02.06, 19:01
        Czołem monachijczyku! Ty jak przywalisz z grubej rury, to aż przyjemnie
        czytać! Martwi mnie tylko to, że podszywają się pod ciebie klony. Dostałem
        potwierdzenie że dwóch jest agentami Moskwy a jeden Izraela. A różnią się tylko
        dwoma literkami. Tacy spryciarze!
        Zrównałeś z ziemią dziennikarzy, ja już nie wiem którzy są czegoś warci.
        Chyba że masz coś do zaoferowania sensownego i na wysokim poziomie moralnym
        itp. itd. Jak nie to wrócę ponownie do gazet w stylu Miś i Świerszczyk !
        • silesius.monachijski Re: A moze juz skonczyc z ta ogolna histeria? 05.02.06, 22:30
          Polecam Ci "Kraj Rad"; napewno wiele zrozumiesz (pisza na poziomie i dla
          Ciebie "uchwytnym"; milej lektury!)

jasiek.pl napisał:

> Czołem monachijczyku! Ty jak przywalisz z grubej rury, to aż przyjemnie
          > czytać! Martwi mnie tylko to, że podszywają się pod ciebie klony. Dostałem
          > potwierdzenie że dwóch jest agentami Moskwy a jeden Izraela. A różnią się
          tylko
          >
          > dwoma literkami. Tacy spryciarze!
          > Zrównałeś z ziemią dziennikarzy, ja już nie wiem którzy są czegoś warci.
          > Chyba że masz coś do zaoferowania sensownego i na wysokim poziomie moralnym
          > itp. itd. Jak nie to wrócę ponownie do gazet w stylu Miś i Świerszczyk !
    • wojtek2784 Re: To było dobre zwrócenie uwagi na stronniczość 05.02.06, 17:06
      To było dobre posunięcie. Dobrze że zwrócono uwagę na skandaliczną stronniczość
      mediów wykupionych przez obcy kapitał . Te media powinny mieć osobną
      reprezentację w związku mediów skolonizowanych. Ta ostania afera
      Rzeczpospolitej powinna dobrowadzić Polaków do refleksji nad utraceniem
      własnego głosu. "Rzeczpospolita" powinna zmienic nazwę na przykład,
      na "Niewolniczą".
      • xpander Re: To było dobre zwrócenie uwagi na stronniczość 05.02.06, 17:27
        A Ty powinienes zmienic swoj status na ubezwlasnowolnionego.
        • radio4u piszesz posty ANGIELSKIE czy ANGLOJĘZYCZNE ??? 05.02.06, 22:37
          • silesius.monachijski Re: piszesz posty ANGIELSKIE czy ANGLOJĘZYCZNE ?? 05.02.06, 22:49
            xpander pisze tylko to, co mu "slina na jezyk przyniesie"; a ze jezyk czesto
            pod wplywem alkoholu, wiec i takowaz jakosc postow; ja zdazylem sie juz do tego
            przyzwyczaic, i zawsze biore poprawke na alkoholowy problem xpandera; zas ta
            angielska wstawka ma - niby - dodac "powagi" jego (jakze czesto: niestety)
            zalosnym wypowiedziom; troche to przypomina "anglo-kaszubski" niedoszlego (o
            dzieki Ci Panie Boze) "prezydenta".
      • swoj1112 Re: Popros a nawet blagaj malego Stalinka 05.02.06, 17:30
        Ktorych Polakow?Tych z syndromem pokrzywdzonych,zawistnych i czekajacych na
        manne z nieba.Poprosc,a nawet blagaj malego Stalinka zeby nie sprawdzal ,co sie
        stanie gdy wyjdzie z Polski obcy kapital.
    • ble123456 Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 17:09
      Przestańcie pisać o nich przez tydzień - to zmienią zdanie -tylko że to utopia.
    • silenius.monachijski Jarek K. niszczy nasz Kraj i chce poróznic Polaków 05.02.06, 17:09
      • krallik Won parszywy klonie!!! 05.02.06, 17:48
        • silenius.monachijski Ja jestem prawdziwy a ten drugi to przybleda jakaś 05.02.06, 17:52
          • czat-man Re: Ja jestem prawdziwy a ten drugi to przybleda 05.02.06, 17:56
            Alez wszyscy wiemy o tym!

Ty jestes *ten prawdziwy* S I L U N I U S, nikt inny :-)
            • silenius.monachijski Nareszcie ktoś to kapuje. W deche jesteś! 05.02.06, 18:00
              • silesius.monachijski Ach Orelka! Napracowalas sie biedaku 05.02.06, 21:08
                przy "dekorowaniu" mieszkania, to i przy kompie sobie siadlas; szkoda, ze tak
                malo w Tobie inteligencji; jako silenius jestes smieszna; jako orelka mozna
                bylo sie z Toba poklocic, ale nawet calkiem rozsadnie argumentowalas;
                to "klonowanie" zaszkodzilo Ci biedaczku;
                .
                Sprawdzilem lazienke: pieknie "udekorowalas"; gratuluje
                • indeed4 Ależ z Ciebie dureń, przyjacielu :-) 05.02.06, 21:51
                  • silesius.monachijski Re: Ależ z Ciebie dureń, przyjacielu :-) 05.02.06, 22:16
                    a kto to niby jest twoim "przyjacielem"? ja z toba bruderszaftu nie pilem;
                    myslisz o orelce?
                    • silenius.monachijski Precz, szpiclu. Won! Odwal sie od nas Polakow! 05.02.06, 22:25
                      • silesius.monachijski ACH ORELKO! A JAK TAK-POLEMICZNIE - DO CIEBIE "PRZ 05.02.06, 22:28
                        • r0b0l Folksdojcz też Polak. Odwalcie się od Silesiusa!!! 05.02.06, 23:00
                          • silesius.monachijski Re: Folksdojcz też Polak. Odwalcie się od Silesiu 05.02.06, 23:04
                            Ile Robolu wypiles? I jakie procenty? Bo wypowiedz wskazuje na spozycie ....
                            • r0b0l Re: Folksdojcz też Polak. Odwalcie się od Silesiu 06.02.06, 18:21
                              wypiłem dużo i za swoje za zdrowie miłośników PISu. Na rozum za późno
                              choć chętniej bym wypił za cudze i na pohybel kaczce jarusiowi
                      • silesius.monachijski Re: Precz, szpiclu. Won! Odwal sie od nas Polakow 05.02.06, 22:51
                        Orelka - "slonsko dziolcha", a jaka polska "patriotka"; a tak sie skarzyla na
                        prace w stolicy Polski, W-wie; biedna dziewczyna; jutro wrzuce w najblizszym
                        kosciele datek do puszki przy figurze sw. Antoniego: zebys sie tylko odnalazla,
                        Orelko
                      • indeed4 Re: Precz, szpiclu. Won! Odwal sie od nas Polakow 05.02.06, 23:00
                        kozaczek3, dajże już chłopu spokój antychryście jeden ... :-)
                        • silesius.monachijski Re: Precz, szpiclu. Won! Odwal sie od nas Polakow 05.02.06, 23:09
                          wszystko jedno czy orelka czy kozaczek: i tak do puszki sw. Antoniego wrzuce:
                          obojetnie, kto "robi za klona"; faktem jest, ze juz dawno powinien znalezc sie
                          na oddziale zamknietym w Tworkach; nie mowie tego ze zlosliwosci; mowie to, bo
                          praktycznie staram sie stosowac do zasady milosci blizniego; tak wiec:
                          kimkolwiek jestes, moj klonie: udaj sie do Tworek czy innego Kobierzyna (na
                          Slasku zas do Toszka, Lublinca czy Rybnika); potrzebujesz pomocy chory
                          czlowieku! prosze, nie gardz pomoca; to Twoja ostatnia szansa na normalnosc!

indeed4 napisał:

> kozaczek3, dajże już chłopu spokój antychryście jeden ... :-)
                        • silenius.monachijski Precz, szpiclu SILESIUS>> Odwal sie od nas Polakow 05.02.06, 23:17
                          Masz racje... toto g.... sie przykleilo. No, ale jak sie wysuszy to sie to sie wykruszy. Oferma zalosna
                          probuje na siebie zwrocic uwage. Widziales te jego wypracowania?
                          • indeed4 Re: Precz, szpiclu SILESIUS>> Odwal sie o 05.02.06, 23:25
                            Każde forum ma swój folklor i stałych bywalców - nudziarzy ; mnie tacy jak
                            silesiusz nie irytują a bawią :-D
                            • silesius.monachijski Re: Precz, szpiclu SILESIUS>> Odwal sie o 05.02.06, 23:29
                              ja tez lubie clownow a la indeed4; czym byloby forum bez ciebie? wyobrazasz
                              sobie cyrk bez clownow? bo ja nie

indeed4 napisał:

> Każde forum ma swój folklor i stałych bywalców - nudziarzy ; mnie tacy jak
                              > silesiusz nie irytują a bawią :-D
                              • indeed4 Re: Precz, szpiclu SILESIUS>> Odwal sie o 05.02.06, 23:33
                                Ależ ja nie mam na imię "ala", drogi przyjacielu :-D
                            • silenius.monachijski Precz, szpiclu SILESIUS>> Odwal sie od nas Polakow 05.02.06, 23:34
                              masz racje :-D On jest raczej nieszkodliwy. Chyba ze to jeden z tych co to wieczorem po parku chodza
                              a jak kobiete spotkaja to prochowiec rozchylaja i blyskawicznie znikaja w krzakach. Troche podchodzi
                              pod taki profil bo to ewidentny mitoman.
                              • indeed4 Re: Precz, szpiclu SILESIUS>> Odwal sie o 05.02.06, 23:45
                                nieszkodliwy ale bywa uciążliwy ( i to dość często ) co wynika z moich
                                obserwacji :-)
                          • silesius.monachijski OJ ORELKO (A MOZE KOZACZKU)! TAK BARDZO 05.02.06, 23:28
                            MI ZAL! Jak mozna byc az tak glupim i zacietrzewionym? to juz bardzo ciezka
                            psychoza; pomodle sie dzisiaj za Ciebie /Was na rozancu; moze choc troche
                            glupoty Wam odejmie? Oby!

silenius.monachijski napisała:

> Masz racje... toto g.... sie przykleilo. No, ale jak sie wysuszy to sie to
                            sie
                            > wykruszy. Oferma zalosna
                            > probuje na siebie zwrocic uwage. Widziales te jego wypracowania?
                            • indeed4 Re: OJ ORELKO (A MOZE KOZACZKU) 05.02.06, 23:39
                              a może orielo- gekonie ( czy jakoś tak ); przykro mi to pisać ale
                              tym sposobem to do lata nie będziemy wiedzieć kto Cię prześladuje :-D
                              • silesius.monachijski Re: OJ ORELKO (A MOZE KOZACZKU) 06.02.06, 00:30
                                a - koniec koncow - coz mnie to wogole obchodzi? wlasnie dokonalem rezerwacji
                                na lot do Lizbony, a - po powrocie - do Krakowa; w ciagu 2 wolnych tygodni
                                odwiedze te dwa miasta europejskie, ktore najbardziej kocham; i znalazlem w
                                internecie b. atrakcyjne oferty w Lufthansie; a po za tym czekaja na mnie
                                w "moim" hotelu w Lizbonie, w ktorym jestem gosciem od prawie 8 lat; czegoz mi
                                wiecej trzeba? czy orelka czy gekon: i tak mnie nie "dosiegna"; i nie sa w
                                stanie mnie dotknac; zawsze bylem i jestem "ponad nimi"; ciekawi mnie jedynie
                                ich zacietrzewienie; zeby az tak durnowato sie klonowac? (i tak kazdy
                                rozpoznaje "podrobe"); a niech sobie zyja; jak bede w Fatimie - kolejny raz -
                                to i w kaplicy sie za cala klonowa "ferajne" pomodle; moze Wszechmocny sie
                                ulituje i glupote odejmie?

indeed4 napisał:

> a może orielo- gekonie ( czy jakoś tak ); przykro mi to pisać ale
                                > tym sposobem to do lata nie będziemy wiedzieć kto Cię prześladuje :-D
    • neiden Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 17:12
      terz sie pisze :niefortunne" skandal !!! ten kto to wymyslil nie powinin byc
      w rzagzie CO BEGZIE NASTEPNYM RAZEM!!!nie slyszlem wypowiedzi kaczunskigo na
      ten temat
      • swoj1112 Re: Niefortunne jest,ze tylu ludzi na was glosowal 05.02.06, 17:21
        Niefortunne jest,ze tylu ludzi na was glosowalo.Bo zachowujecie sie
        skandalicznie.A zachwanie mediow w tej sytuacji ,jak najbardziej normalne
    • bsc1 Zacowanie mediów fortunne a PiS skandaliczne! 05.02.06, 17:19
      To zwyczajowe w PiS odwracanie kota ogonem!
    • arahat1 koryto zaslepilo pis- dotychczas w całej Polsce 05.02.06, 17:43
      zamarzło już 230 osób.
      • sumienie.lk CZAS MIERZYĆ RZECZY ICH WŁAŚCIWĄ MIARĄ... 05.02.06, 18:00
        Czas zacząć rozliczać pisiorki nie z tego co mówią, ale z tego co czynią, a
        dokładniej z tego czego nie czynią, gdyż podstawową metodą ich rządów jest
        zaniechanie.
    • plus_k Dyskryminacja 05.02.06, 18:05
      Z całym szacunkiem Panie Kalisz, ale znowu zapomniał Pan o społeczeństwie.
      Przecież to nie dyskryminacja mediów lecz obywateli !!
      Dlaczego katolicy (poprzez swoje media) mają ten przywilej jako pierwsi znać
      decyzje rządu, a niekatolicy to co ?? ... gorszy asortyment?
      A swoja drogą brawo PiS !! Notowania innych partii idą przynajmniej w górę.
    • sumienie.lk PRZED DZIENNIKARZAMI NISKO SIĘ KŁANIAM 05.02.06, 18:07
      Za ich odwagę w wyrażeniu mojej opinii, że dość już oszukiwania społeczeństwa.
      Za pokazanie palcem, kto w mojej Ojczyźnie zasługuje na miano oszusta i
      hohsztaplera. Dziękuję za odważne naznaczenie wszelkiej maści kłamców, którzy w
      imię wyłącznie własnego interesu gotowi są na każde łotrostwo, na współpracę z
      każdym oszołomem i wyrokowcem.

Nisko się kłaniam.
      • kaczory11 Re: PRZED DZIENNIKARZAMI NISKO SIĘ KŁANIAM 05.02.06, 18:11
        sumienie.lk napisał:

> Za ich odwagę w wyrażeniu mojej opinii, że dość już oszukiwania
        społeczeństwa.
        >
        > Za pokazanie palcem, kto w mojej Ojczyźnie zasługuje na miano oszusta i
        > hohsztaplera. Dziękuję za odważne naznaczenie wszelkiej maści kłamców, którzy
        w
        >
        > imię wyłącznie własnego interesu gotowi są na każde łotrostwo, na współpracę
        z
        > każdym oszołomem i wyrokowcem.
        >
        > Nisko się kłaniam.

Pozwoli Pan, ze przylacze sie do Panskich uklonow ?
        Dziennikarze, dziekuje Wam. Czas najwyzszy nazywac rzeczy po imieniu, czyli
        klamcow klamcami, oszustow oszustami.
        Kaczory11
        • xpander Re: PRZED DZIENNIKARZAMI NISKO SIĘ KŁANIAM 05.02.06, 18:18
          Rowniez sie przylaczam do podziekowan, i zycze dziennikarzom wytrwalosci.
          • krallik KŁANIASZ SIĘ NISKO i d.. nadstawiasz 05.02.06, 18:22
            • uu1 Re: Miło przeczytać 05.02.06, 18:38
              utrzymany w kulturalnym tonie wpis.
            • xpander Re: KŁANIASZ SIĘ NISKO i d.. nadstawiasz 05.02.06, 18:43
              Gratuluje blyskotliwosci. I kultury rowniez.
          • qbel2 Re: PRZED DZIENNIKARZAMI NISKO SIĘ KŁANIAM 05.02.06, 20:54
            Również dziękuję dziennikarzom
    • cyklista Chyba pierwszy raz w historii Polski 05.02.06, 18:11
      dziennikarze nie postąpili koniunkturalnie (?). Zachowali ludzką godność i
      dziennikarski honor.
      • travel_wawa PiSiory,Chamoobroniarze i elpeeracy zapomnieli, że 05.02.06, 19:15
        w państwach demokratycznych (Unii Europejskiej) miedia oceniaja polityków, a
        nie politycy oceniaja media.

Jeśli sie to komus nie podoba, może nie być politykiem. Nie ma przymusu.

W państwach totalitarnych rzeczywiscie jest inaczej...ale my jesteśmy i
        będziemy cześcią UE (całe szczęście!)
      • radio4u o żesz TY !!! aleś POjechał 05.02.06, 23:17
    • iaculator Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 18:15
      niestety, działanie liderów tych partii, płaconych z naszych podatków było
      zamierzone. Do bólu. To nie niefortunne, to skandal i chęć zrzucenia
      odpowiedzialności na niezależne (narazie) media. KISIEL się kłania.
      • srul Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 18:31
        taaa to zaiste ciekawostka jak stadko sterowalnych dziennikarzyn na PO- stronku
        ubezwałasnowalniających fobii robi ludzikom wode z wody (bo już nie z mózgu) To
        że ze strony pisu było to przegięcie nie jest niczy nadzwyczajnym ale
        histeryczna reakcja piesków Pawłowa jest symptomatyczna. A sprawa jak
        relacjonuje naczelny GP, który wykonał kilka telefonow aby sprawę wyjaśnić,
        wyglądała tak: dziennikarzy zaproszono na parafowanie dokumentu ale zatrzymał
        ich stojący na czujce PO-wiec i stwierdził "nie macie tu czego szukać" wiec
        potulnie podkulili ogonki a następnie zaczęli kąsać po nogawkach ,skomleć i
        baidolić jak to ich skandsalicznie potraktowano. Na parafowaniu byli
        dziennikarze z marginalnych mediów (niezależnych od ojca Muchomora) wiec jednak
        mozna było sie tam dostać!!! Cała hucpa wykreowana celowo aby dowalić Piswi
        podobnie jak wywleczenie przez PO sprawy Wehrmachtu.
        • xpander Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 18:45
          HEhEHEHE- Gazeta Polska- wzor obiektywnej gazety.
          Gratuluje dobrych wzorcow.
          • srul Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 20:19
            wzorem obiektywnej gazety dla wszystkich ćwierćinteligentów i ułomnych moralnie
            jest Gadzinówka Wyborcza vel Michnischer Beobachter
            • xpander Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 20:42
              "ulomni moralnie, cwiercinteligenci"....ahh tez wasze sklonnosci do oceniania innych:)
    • travel_wawa Faszyści z PiS, SO i LPR nie sa od oceny mediów. 05.02.06, 18:41
      Skoro politycy ci zdecydowali się byc politykami MUSZĄ LICZYĆ SIĘ Z TYM, że to
      MEDIA BĘDĄ ICH OCENIAĆ, a nie odwrotnie.

Polska to UNIA EUROPEJSKA, a nie Białorus Łukaszenki czy III Rzesza Adolfa
      Hitlera.
      • krallik Re: Faszyści z PiS, SO i LPR nie sa od oceny medi 05.02.06, 18:51
        travel_wawa napisał:
        "faszyści z PIS"
        Trzeba być albo kretynam albo prowokatorem, aby coś takiego napisać.
        SO-lewactwo i złodziejswo, gdzie tu widzisz faszyzm, kretynie?
        • xpander Re: Faszyści z PiS, SO i LPR nie sa od oceny medi 05.02.06, 19:00
          Trzeba byc zwolennikiem metod PISu, zeby jedynymi argumentami byly wyzwiska.
          • czat-man Re: Faszyści z PiS, SO i LPR nie sa od oceny medi 05.02.06, 19:05
            xpander napisał:
            > Trzeba byc zwolennikiem metod PISu, zeby jedynymi argumentami byly wyzwiska.

"Rznij glupa" dalej, ty ynteligencie swiatowy.

Dla wyjasnienia - "rznac glupa" to wyrazenie nie moje, tez *nie* sympatyka PiS :-)
            • xpander Re: Faszyści z PiS, SO i LPR nie sa od oceny medi 05.02.06, 19:07
              Hoho...kolejny rzeczowy argument:).

Lepiej rznac glupa, niz pisac komus o dawaniu dupy:)
              • czat-man Re: Faszyści z PiS, SO i LPR nie sa od oceny medi 05.02.06, 19:22
                xpander napisał:
                > Hoho...kolejny rzeczowy argument:).
                > Lepiej rznac glupa, niz pisac komus o dawaniu dupy:)

Ja napisalem w cudzyslowiu, dajac wyraznie do zrozumienie, ze udajesz, iz nie zrozumiales. No ale
                niech Ci bedzie, nie dyskutuje wiecej na ten temat :-)

Jesli by tak przjrzec wszystkie posty, mozna by zauwazyc, ze zdecydowanie wiecej chamstwa i
                wulgaryzmow pojawia sie w atakach na PiS :-)

• travel_wawa Niektórzy uważają za chamstwo sam fakt krytyki PiS 05.02.06, 19:31
                  lub jakąkolwiek niepochlebna ocenę tej wizji państwa, jaka chce nam zafundować
                  (daremnie, bo w tym celu musielibyśmy wystąpic z UE, a to sie nie da).
                • xpander Re: Faszyści z PiS, SO i LPR nie sa od oceny medi 05.02.06, 19:34
                  Nie bede zakladal teczki i wyszukiwal kto, kogo, kiedy, w jaki sposob i ile razzy zaatakowal, ale podejrzewam, ze sie mylisz.

Co drugi post PISowcow jest o antypolakach, ubekach, zdrajcach, kretynach, oszustach etc. A sa to okreslenia mocno obrazliwe.

Zreszta daremna z Toba dyskusja. Pozdrawiam serdecznie i zegnam.
                  • travel_wawa To element PiSowskiej ideologii. 05.02.06, 20:38
                    Rozpowszechniany jest pogląd, że każdy, kto osiagnął sukces finansowy, nawet
                    niewielki, ot taki, że stac go zycie na przecietnym europejskim poziomie, to na
                    pewno zlodziej i trzeba mu to wszystko zabrac i rozdac ubogim. Byc moze to
                    przysparza PiSowi elektoratu w pewnych grupach spolecznych, jednak wiecej z
                    tego szkody niz pozytku.

Dzialania PiS, SO i LPR prowadza do wzrostu postaw emigracyjnych w mlodym
                    pokoleniu. Postawy te tym latwiej teraz zrealizowac, ze jestesmy czescia UE i
                    nie ma ZADNYCH mozliwosci zatrzymania tutaj KOGOKOLWIEK metodami
                    administracyjnymi. A mlode pokolenie swietnie zna jezyki i mlodych dobrze
                    wysztalconych Polakow zatrudniaja latwo. O to chodzi PiSiorom, zeby wszyscy
                    mlodzi i dynamiczni stad wyjechali?

Proba instytucjonalizacji patriotyzmu jest zalosna.
                    Wpychajac na sile "patriotyzm" do szkol poprzez urzedowe nakazy to najlepsza
                    droga do OBRZYDZENIA mlodym ludziom resztek autentycznego przywiazania do
                    Ojczyzny...

Ich sztywniactwo, eksponowane nawiedzenie, chore poczucie misji uzdrawiania
                    Rzeczypospolitej dziala obrzydzająco. To są w moim przekonaniu największe
                    szkody, jakie wyrządzają.

Państwa totalitarnego nam nie zafundują, bo, jak wielokrotnie podkreślam, nie
                    pozwoli na to fakt członkostwa w UE. Ale zniechęcenie młodego pokolenia do
                    Polski moze byc trwałe.

Hasło "Będziemy dumni z Polski" naprawdę trafiało do młodziezy.
                    IV RP kojarzy sie mlodym ludziom natomiast z nachalna i prymitywna propaganda,
                    dętymi przemowieniami, faszystowską retoryką, straszeniem, że "TKM".
                    • xpander Re: To element PiSowskiej ideologii. 05.02.06, 21:19
                      Niestety masz racje. We wszystkim co piszesz.
                      • travel_wawa Problem młodych ludzi w Polsce. 05.02.06, 23:02
                        Znakomita większosc młodych ludzi w Polsce NIE UTOŻSAMIA SIĘ Z PAŃSTWEM POLSKIM.
                        Oczywiście, na pewno rządy kolesiów z SLD walnie sie do tego przyczyniły.

Niemniej jednak wpieranie społeczeństwu (a PiS to robi!), że jedyną alternatywą
                        dla układu postkomunistycznego jest ten egzotyczny sojusz sił "narodowo-
                        socjalistycznych" jest ochydnym zabiegiem socjotechnicznym majacym na celu
                        ogłupienie zmęczonych polityką ludzi.

Tyle, że młodzież na to nie idzie. Część miała nadzieje, że harmonijna koalicja
                        PO-PiS przywróci w Polsce to, o czym wielokrotnie mówił Jan Rokita: że wreszcie
                        warto bedzie być w Polsce po prostu przyzwoitym człowiekiem. Że państwo
                        ograniczywszy sie do minimum ingerencji w sprawach niezbędnych bedzie czynic to
                        skutecznie i tanio.

Prezentowana przez Jarosława Kaczyńskiego filozofia państwa, które chcąc
                        kontrolować jaknajwiecej dziedzin zycia bedzie tym samym kosztowne (wysokie
                        podatki, okradanie ludzi przedsiebiorczych, potrafiących sobie radzić z owoców
                        ich pracy) zniecheca młodych ludzi do wiązania przyszłości z TYM REJONEM UNII
                        EUROPEJSKIEJ.

Politycy PiS chyba nie zdają sobie sprawy z tego, że właśnie to, ILU MŁODYCH
                        POLAKÓW za ich rządów będzie wyjeżdżać z Polski, bedzie najczulszym wskaźnikiem
                        wiarygodnosci tego, co głoszą wszem i wobec do urzygu.

Na miejscu Marcinkiewicza zadałbym sobie w 100-tnym dniu premierowania pytanie,
                        czy w ciagu tych stu dni więcej młodych wyprowadziło się z Polski niż w ciagu
                        poprzednich 100 dni. Byc może to za krótki czas na analizy, ale jakiś trend
                        zaobserwowac mozna.

Z tego, co moge powiedziec na temat młodziezy lekarskiej i pielęgniarskiej,
                        strumien wyjezdzajacych i majacych taki zamiar rosnie z miesiaca na miesiac.

Prosze pamietac, że odwrócenie tych tendencji nie jest możliwe w krótki czasie.
                        Decyzja o wyjezdzie, czesto poprzedzona przekwalifikowaniem, inwestycja w kursy
                        jezykowe, sprzedaz domu czy mieszkania to proces rozciagniety na kilkanascie
                        miesiecy. Decyzje o wyjezdzie podejmuja przewaznie ludzie o najwyzszych
                        kwalifikacjach, profesjonalisci w swoich branzach, jak tez nie majacy nic do
                        stracenia absolwenci.

W Unii Euopejskiej, gdzie obowiazuje swoboda przeplywu ludzi, towarów i usług,
                        zatrzymanie tego zjawiska metodami administracyjnymi (zakazy wyjazdu) JEST
                        NIEMOZLIWE.

Polska MUSI stac sie dla mlodych ludzi atrakcyjnym miejscem do realizacji
                        aspiracji zyciowych.

Takimi metodami, jak robi to PiS i ich "sojusznicy" mozna osiagnąc WYŁĄCZNIE
                        odwrotny skutek.
          • uu1 Re: Faszyści z PiS, SO i LPR nie sa od oceny medi 05.02.06, 19:06
            > Trzeba byc zwolennikiem metod PISu, zeby jedynymi argumentami byly wyzwiska.
            Przyznasz, że nie wymaga ona przesadnie dużego wysiłku intelektualnego. A może w
            instrukcjach partyjnych po prostu nie ma innych treści.
        • travel_wawa Re: Faszyści z PiS, SO i LPR nie sa od oceny medi 05.02.06, 19:02
          Faszystowskie, totalitarne pojmowanie roli mediów, roli tuby
          propagandy "państwowotwórczej".

Taka jest zresztą ich koncepcja państwa, autorytarnego, iggerującego w coraz
          więcej dziedzin zycia, państwa scentralizowanewgo.
          • xpander Re: Faszyści z PiS, SO i LPR nie sa od oceny medi 05.02.06, 19:19
            Niestety ludzie tego nie potrafi zarozumiec.
            Wola jak ktos za nich decyduje.
            Zdeprawowani przez 50 lat komunizmu.
            To chyba szybko nie zniknie:(
    • jozue32 Re: PiS: nasze zachowanie niefortunne - mediów sk 05.02.06, 19:02
      dziekuje wszystkim polakom którzy głosowali na pis, i tym korzy pójscie na
      wybory uznali za ujmę dla honoru-zobaczcie do czego doprowadziliscie.brawo,
      brawo.jednak głupi naród

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka