Dodaj do ulubionych

Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarskie?

• incipit a kłamczuszek Jacuś jest cacy? 10.02.06, 13:25
      a może każde menda będzie cacy jak się wyspowiada Ojdyrowi.
      A jak się nie wyspowiada będzie tępionym prowokatorem.

Oj, marzy się im cenzury ....
    • etykieta.zastepcza samotna matka z 3 dzieci w potrzebie... 10.02.06, 13:29
      ...musi się dostać ze Szczecina do Białegostoku. Potrzebny jest uczynny
      minister, ojciec dyrektor lub bulterier PiSu - ze swoją dużą limuzyną, żebyśmy
      się wszyscy zmieścili.

W końcu trzeba sobie pomagać, czyż nie?
      • mjotka Prowokacja obywatelska! 10.02.06, 14:07
        Ponieważ prowokacja dziennikarska jest tym sqamym co prowokacja obywatelska, proponuję nam, abyśmy ją wykonali. Niech każdy z nas zadzwoni do dowolnie wybranego ministerstwa i poprosi o pomoc w naglącej dla niego sprawie (prawdziwej), przedstawiając się, rzecz jasna, własnym imieniem i nazwiskiem. Co Wy na to? :)
        • rafvonthorn Re: Prowokacja obywatelska! 10.02.06, 14:11
          Ja już dzwoniłem. I chyba nie tylko ja, bo ten, co odbiera w min. telefony miał
          tak żałosny i zmęczony głois, że mi się odechciało "prowokować". Sobie
          wyobraźcie, jak ludzie w ministerstwie teraz klną na szefa...
          Oto telefon do ministerstwa rolnictwa:
          022 623 1000
          • mjotka Re: Prowokacja obywatelska! 10.02.06, 14:13
            rafvonthorn napisał:

> Oto telefon do ministerstwa rolnictwa:
            > 022 623 1000

Proponuję wybpróbować też dobre serce innych ministrów... A Jurgiel Ci pomógł? :))
            • rafvonthorn Re: Prowokacja obywatelska! 10.02.06, 14:20
              Sobie uświadomiłem, jak przesrane mają szeregowi pracownicy ministerstwa i
              odpuściłem, przecież nie nazywam się Rydzyk, do ministra by mnie nie dopuścili,
              a chłopaki w recepcji to takie same ofiary tych poteflonów jak my...
              A do Ziobro ani Dorna nie zadzwonie, bojam się :D. Kamaszy Ci u nas dostatek :P.
              • mjotka Re: Prowokacja obywatelska! 10.02.06, 14:28
                rafvonthorn napisał:

> Sobie uświadomiłem, jak przesrane mają szeregowi pracownicy ministerstwa i
                > odpuściłem, przecież nie nazywam się Rydzyk, do ministra by mnie nie dopuścili,
                >
                > a chłopaki w recepcji to takie same ofiary tych poteflonów jak my...
                > A do Ziobro ani Dorna nie zadzwonie, bojam się :D. Kamaszy Ci u nas dostatek :P
                > .
                To prawda, ludki z sekretariatów mają przechlapane. Ale trza walczyć o połaczenie z ministrem... Nie czuj się mniej wazny od Rydzyka, też jesteś "istotą bożą" i masz prawo prosić drugiego chcrześcijanina o pomoc! :)))
                Zaraz dzwonię do ministerstwa edukacji. :)
                • rafvonthorn Re: Prowokacja obywatelska! 10.02.06, 14:35
                  Mam nagrzebane w papierach parafialnych, nie kwalifikuję się na pomoc. Ostatnio
                  jak była kolęda, to pies (suczka) położył się przed księdzem na plecach i
                  odsłonił genitalia, w celu zachęty do drapania...
                  No przechlapane mam, tym bardziej, że te obsceniczne zdarzenia miały miejsce
                  300 metrów od Radia Maryja (tam moja mama mieszka). Normalnie przesrane...
                  • mjotka Re: Prowokacja obywatelska! 10.02.06, 14:44
                    rafvonthorn napisał:

> Mam nagrzebane w papierach parafialnych, nie kwalifikuję się na pomoc. Ostatnio
                    >
                    > jak była kolęda, to pies (suczka) położył się przed księdzem na plecach i
                    > odsłonił genitalia, w celu zachęty do drapania...
                    > No przechlapane mam, tym bardziej, że te obsceniczne zdarzenia miały miejsce
                    > 300 metrów od Radia Maryja (tam moja mama mieszka). Normalnie przesrane...

No, fakt trochę żeście przesadzili... Ale wierzmy w wybaczenie, to podobno jedna z cnót chrześcijańskich... Ja na wszelki księdza po kolędzie nie wpuszczam i mam z bańki. Zawsze mogę się tłumaczyć, że nie było mnie w domu :)
                    W ministerstwie edukacji kazano mi napisać podanie! Więc nie ma mowy o pomocy w 15 minut... Ech, pewnie wiedzą, że byłam w domu!
        • wiewiorzasta Re: Prowokacja obywatelska! 10.02.06, 16:25
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36385313&s=0
          :)))
    • aners Kurski jest ignorantem i durniem 10.02.06, 13:40
      Kurski to ignorant, gdy tylko cokolwiek przeczy idealnemu wizerunkowi jego
      samego lub pisiorów to wymyśli coś tak żeby brzmiało wiarygodnie, pomimo że tkwi
      w tym nieprawda... takie półprawdy

czeka nas państwo jednej partii, jednego dziennika, tv i radia... ale Kurski jak
      już do tego dojdzie ujmie to tak żeby wyszło że to pluralizm medialny... on to
      potrafi
    • kc2005 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 13:46
      > Nie wierze ze Kurski naprawde nie wie na czym polega problem i sedno tej
      > prowokacji...

"Ciemny lud to kupi". Pytanie za 2 grosze - kto to powiedział?
    • butterfly2 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 13:48
      No to pieknie.

"Panie Poruczniku,coteraz będzie?"
    • nestea1 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 13:50
      Jest znany z ostrych antykomunistycznych poglądów, twardego, nastawionego na
      skuteczność stylu walki politycznej oraz z częstych zmian sojuszników. Z powodu
      zawierania taktycznych sojuszy, w których partnerzy korzystają z jego zdolności
      w zakresie agresywnych kampanii medialnych, jest nieraz postrzegany
      jako "polityczny najemnik" (jak określił go Jan Kozłowski) oraz specjalista od
      tzw. czarnego PR (tzn. opartego na rysowaniu negatywnego obrazu przeciwnika).
      Jacek Kurski
      "Od wielu lat jest zagorzałym krytykiem środowisk postkomunistycznych, jak
      również liberalnych (dawniej Kongresu Liberalno-Demokratycznego i Unii
      Wolności, a obecnie Platformy Obywatelskiej). W wypowiedziach publicznych
      wielokrotnie sprzeciwiał się zawieraniu przez PiS jakiejkolwiek koalicji z PO.
      Krytykował również środowisko Gazety Wyborczej, w której pracuje jego starszy
      brat Jarosław."
      A oto i mamy Jacka Kurskiego "najemnika", mistrza ciętej ripsoty i agresywnych
      kampani, zmieniającego ugrupowania jak rękawiczki... bardzo Pan jest
      elastyczny:D
      • mg2005 Dziennikarz to nie agent specjalny - 10.02.06, 13:55
        - nie powinien organizować 'gier operacyjnych' i podawać się za inną osobę.

Dziennikarzynom 'specjalnej troski' znów coś się pomyliło...
        • mjotka Nowa wykładnia prawa wg "sprawiedliwych" :) 10.02.06, 14:05
          mg2005 napisał:

> "Dziennikarz nie powinien organizować 'gier operacyjnych' i podawać się za inną osobę." -
          A to niby dlaczego? Nie wolno? Wg jakiej wykładni prawa?
          • mg2005 Re: Nowa wykładnia prawa wg "sprawiedliwych" :) 10.02.06, 14:16
            mjotka napisała:

> mg2005 napisał:
            >
            > > "Dziennikarz nie powinien organizować 'gier operacyjnych' i podawać się z
            > a inną osobę." -
            > A to niby dlaczego? Nie wolno? Wg jakiej wykładni prawa?
            >

Wg wykładni etyki: ogólnej i dziennikarskiej.
            Czy masz zwyczaj podszywać sie pod inne osoby?
            Dziennikarz powinien występować 'z otwartą przyłbicą',
            prowokacje niech zostawi policji.
            • rafvonthorn Re: Nowa wykładnia prawa wg "sprawiedliwych" :) 10.02.06, 14:22
              Wszystko, co nie jest zabronione wyraźnym przepisem prawa, jest dozwolone. I
              koniec, jak się coś nie podoba, to możesz próbować zmienić prawo, kropka.
            • mjotka Re: Nowa wykładnia prawa wg "sprawiedliwych" :) 10.02.06, 14:25
              mg2005 napisał:

> Wg wykładni etyki: ogólnej i dziennikarskiej.
              > Czy masz zwyczaj podszywać sie pod inne osoby?
              > Dziennikarz powinien występować 'z otwartą przyłbicą',
              > prowokacje niech zostawi policji.

Skąd znasz wykładnię etyki dziennikarskiej? Znasz dobrze prawo prasowe? Jaką i czyją książkę o etyce przeczytałeś?
              Jak świat światem dziennikarze stosują prowokację dziennikarską - inaczej nie wyszłyby na jaw sprawy, które zmieniły oblicze świata: np. Watergate. Tak jest, było i będzie w demokratycznych krajach. Tyle, że w Polsce słowo demokracja coraz szybciej traci na znaczeniu - czego przejawem takie wypowiedzi, jedynie słusznej opcji.
              Prowokacja dziennikarska równa jest prowokacji obywatelskiej i jest zupełnie czym innym, niż prowokacja policyjna. Choć nie raz dziennikarze i policjanci wspólnie przygotowywali prowokacje, dzięki temu wyszło na jaw wiele afer ostatnich lat kilkunastu.
    • ma.sny Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 14:01
      jasne! skoro Kaczynscy sami ustalaja, ktora jest w tej chwili godzina - trudno
      aby w sposobie zbierania informacji przez dziennikarzy pozwolili na jakakolwiek
      dowolnosc. a juz - boze bron - przebieglosc. nie lubie faktu ani superaka, ale
      jesli ich dzialania maja obnazac ten - pozal sie boze - uklad wladzy z ojcem
      (chrzestnym???) Rydzykiem, niech wala jak kafar. az kapcie pospadaja. nawet
      kapucynom bosym. Kaczki i Rydzyk ostrog wszak zadnych nie maja, wiec nie bedzie
      kogo, ani czego zalowac. amen
      • greg2111 Panowie z PISu jesteście tacy sami jak komuniści. 10.02.06, 14:09
        Panowie z PISu staliście się tacy sami jak komuniści, z którymi kiedyś tak
        zażarcie walczyliście. Ale o tym już pisał Orwell w "Folwarku zwierzęcym".
        Świnie przy władzy wcale nie stają się lepsze od ludzi. Recepta - mniej
        zadufania, krzyku, wytykania błędów innych, przekonania o własnej nieomylności,
        więcej pokory.
        • mjotka Re: Panowie z PISu jesteście tacy sami jak komuni 10.02.06, 14:34
          greg2111 napisała:

> Panowie z PISu staliście się tacy sami jak komuniści, z którymi kiedyś tak
          > zażarcie walczyliście. Ale o tym już pisał Orwell w "Folwarku zwierzęcym".
          > Świnie przy władzy wcale nie stają się lepsze od ludzi. Recepta - mniej
          > zadufania, krzyku, wytykania błędów innych, przekonania o własnej nieomylności
          > ,
          > więcej pokory.

Recepta niemożliwa do wykorzystania, bowiem państwo pisiorstwo twierdzą, że tylko oni są zdrowi... Z komunistami zaś walczą dziś jeszcze - trzeba jakiegoś gonić czarnego luda, jak się nie ma pomysłu np. na polską gospodarkę :) Ostatnio usłyszałam od jednej pisiorki, że "Olejniczak nie powinien się odzywać, bo należał do PZPR" (dodam niewiedzącym, że jak PZPR przestała istnieć Olejniczak jeszcze do szkół chadzał). I jak tu wierzyć w coś jeszcze? Wszystko takie same brednie, a "ciemny naród to kupi" - jak stwierdził Jacek Kurski. Nie pomylił się.
          • greg2111 Re: Panowie z PISu jesteście tacy sami jak komuni 10.02.06, 22:24
            Niestety obawiam sie, że masz rację.
    • jerzy.kosecki Re: Boże ! co za twarze !? 10.02.06, 14:13
      Pierwsza, co ewidentnie widać, niezmącona mysleniem, druga, to twarz oblesnego,
      poszczypywacza małych dziewczynek. Mój katecheta miał taki sam "maslany" wyraz
      oczu. Ohyda !
    • todundliebe Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 14:14
      W czym jest problem, znajomy, zakonnik bedacy w potrzebie prosi o pomoc kazdy
      przyzwoity czlowiek tak powinnien sie zachowac. Czy nie ma juz wazniejszych
      tematow? Przeciez w GW sami humanisci.
      • ania_lock Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 14:26
        przyzwoity człowiek mógłby np. zapłacić za taksówkę, a nie wysyłac samochód za
        który płaci podatnik. nie powinno być równych i równiejszych. i są ważniejsze
        tematy, no ale czasem trzeba się "oderwać" od poważnej polityki ;)czyż nie???
        nic tak nieleczy z frustracji jak cały komizm tej sytuacji.
      • rafvonthorn Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 14:27
        Po pierwsze, minister posłużył się służbowym wozem i kierowcą, na oba łoży
        społeczeństwo (w tym ja) i się nie godzę na takie wykorzystywanie moich
        pieniędzy. A po drugie spróbuj sam zadzwonić do ministra o pomoc, ba, w
        urzędzie nie można się doprosić, by realizowali swoje zadania służbowe, a co
        dopiero o użyczenie limuzyny.

Trzeba być ślepym hipokrytą, by pytać, czy nie ma ważniejszych teamtów.
        Na kolana! I modlij się!!
      • jerzy.kosecki Re: todundliebe 10.02.06, 14:51
        "teoretycznie" masz rację, ale zobacz jaka jest neurotyczna reakcja, na te dość
        dowcipna prowakację !? Jak znerwicowana, i bez poczucia humoru jest ta hołota,
        która nami rządzi. Ich liebe dich !
    • doman609 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 14:16
      dżizas w tym PISuarze same pisiory.....co się w tym kraju dzieje?
    • colombina "Nasz Dziennik" staje sie "Trybuna Ludu" 10.02.06, 14:20
      nowego rzadu. A nawet jest jeszcze gorzej. Za komuny, redaktorzy gazet
      krajowych z artykulow w Trybunie Ludu dowiadywali sie o czym wolno pisac i jakie
      standardy sa narzucane przez partie. Teraz "Nasz Dziennnik" narzuca linie
      postepowania, a rzad sie dostosowuje. A wszystko z Jackiem Kurskim w roli
      arbitra etycznego.
    • alebaba17 Niektóre media jak fortepian Chopina sięgnęły dna 10.02.06, 14:24
      Oderwały się od rzeczywistości i rzeczywistość sami tworzą wedle mody czy
      zapotrzebowania i jeszcze kasy. Widać to od kilku lat. Spirala nakręca się sama.
      • jerzy.kosecki Re: alebabie17 10.02.06, 17:22
        z tym porównaniem to Ci się udało ! Całkiem jak o. Rydzykowi !
    • 1europejczyk pismo satyryczne 10.02.06, 14:33
      <<Tekstowi "Naszego Dziennika" towarzyszy komentarz Jacka Kurskiego, który
      pisze, że "żerowanie i wyśmiewanie czyjejś chęci niesienia pomocy jest po
      prostu żenujące i świadczy o tym, że niektóre media mają obsesję na punkcie o.
      Tadeusza Rydzyka i jego rzekomych powiązań.>>

Fakt, ze ta lajza Jacek Kurski komentowala cos w ND swiadczy tylko o
      humorystycznym charakterze publikacji: tekst komentarza potwierdza tylko
      ironiczny i cyniczny charakter calosci.

To tak jakby prof. dr. hab. ks Czeslaw S. Bartnik zaczal
      komentowac artykuly w NIE

"żerowanie i wyśmiewanie czyjejś chęci niesienia pomocy jest po prostu żenujące"

I to mowi czlowiek, ktory cale zycie zerowal i wysmiewal rozne dobre i zle
      checi innych dla wlasnych chwilowych przelotnych politycznych i nie tylko
      interesow!
      Musi, ze ND przeksztalca sie (w wielkim bolu) w pismo satyryczne !
      • ks.kulbat Nasza Redakcja... 10.02.06, 16:04
        nie moze potwierdzic tych plotek. Jestesmy pismem powaznym, prowadzonym przez Polakow
        dla Polakow!!!
        • jerzy.kosecki Re: Nasza Redakcja... 10.02.06, 17:25
          "dla Polaków przez Polaków !? dobre. Przez hołotę dla hołoty, tak lepiej brzmi !
          • rafvonthorn Re: Nasza Redakcja... 10.02.06, 17:29
            Poczytaj jego posty uważnie, to prowokator :P.
    • tenare Panie Jurgiel, zrób mi dobry uczynek ! 10.02.06, 14:35
      Z chęci niesienia pomocy bliźnim - przewieź mnie Pan rządowa limuzyną, do nogi
      mnie bolą i nie mogę zasuwać piechotą.
    • neiden Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 14:47
      dziennikarze maja prawo urzywac roznych metod prawda musi byc pokazana czy sie
      komus podoba czy nie. prsa polska musi byc solidarna w tej sprawie.rzad wymaga
      tego od obywateli powinien ;swiecic; przykladem.
    • phmapet Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 14:51
      PiS ma władze ustawodawczą, wykonawczą, dobiera się do sądowniczej, a teraz
      jeszcze chce ubezwłasnowolnić media. Cudnie.....
    • agtom11 Re: Zbliża się Zamordyzm-Naiwniacy i sługusy kręcą 10.02.06, 14:52
      Jak nie spełnia się podstawowego poziomu inteligencji i doświadczenia
      życiowego.a zarazem piastuje się wysokie stanowiska rządowe na których powino
      się posiadać choć w minimalnym zakresie te w/w cechy to trzeba się przyznać że
      jest się matołem życiowym i dać sobie spokój z praca na wysokich urzędach.
      Jurgiel albo jest wlaśnie takim matołem inteligenta lub- co jeszcze gorsze niż
      to pierwsze -jest marionetko-sługuso-podanym nie posiadającym swojego własnego
      roztropnego umysłu i pełniąć stanowisko ministeralne po prostu jest zniewolony
      przez siłe nacisku ojca Rydzika którego olbrzymią cechą jest fakt że potrafi
      wyśmienicie sterować i zniewalać umysłowo swych prostych ludzi co dla bardziej
      rozwiniętych jest oczywiste i tylko ci zapaleńcy którzy nie potrafia sami
      używać swojego rozumu ślepo wierzą w jego intencje które dla bardziej
      inteligentszych są rzeczą oczywistą obłudne i zdradzieckie w większym stopniu
      niż była propaganda za czasów PRLu.Ten oszołomon /Rydzyk/ wyśmienicie przejął
      te sposoby propagandowe z czasów PRLu i świetnie aktualnie stosuje te same
      metody co komuniści/był widocznie pilnym obserwatorem-a może i uczniem tych
      PRLowskich praktyk.
      I trzeba rozumieć że gdy propaganda PRLu wciskała swoje metody dawnej
      społeczności lump-proletariackiej która miała ówczesnie taki sam poziom
      inteligencji jak i teraz to właśnie ludzie takiego pokroju są dziś aktualnie
      wiernymi słuchaczami także następnej propagandy z tą tylko różnicą że jest to
      taka sama propaganda tylko w wykonaniu niektórych dygnitarzy polskiego kleru -a
      szczególnie intesywnie uprawiana przez tego toruńskiego oszołomona który w
      całkowicie równa się ze słynym URBANEM.
      I tak jak wtedy niektorzy ulegali i ślepo wierzyli propadandzistą PRLu -tak
      dzisiaj ci sami ślepo ufają następcy Urbana -RYDZYKOWI.
      Więc Jurgiel tym przypadkiem z samochodem dał przyklad swojejego poziomu
      inteligencji który mieści się prawdopodobnie w najniższych stefach skali ocen.
      Przyklad ten daje świadectwo tego że nie potrzeba mieć rozumu -bo i tak inni
      ćwanszy/ale także nieuki/ bedą tobą sterować.
      Sredniej klasy dzienikarz pokazał Jurgielowi że nie potrzeba myśleć i być
      trochę inteligetszym niż średnia krajowa i dać się złapać na taki prosty numer.
      Jurgiel pokazał że jest MIERNY-ALE-JEST -ZA-TO -SUPER-WIERNY/i to także było za
      komuny-nauka nie poszla w las/.
      A teraz te WIERNY Jurgiel niech nie kombinuje aby ukracać postępowanie
      dzienikarzy bo tylko im właśnie my polacy zawdzięczamy że dowiadujemy się jacy
      przedstawiciele państwa nas reprezentują i zarazem przynoszą nam ogromny wstyd
      na który nie zasługujemy i to prostactwo w ich wykonaniu niech panowie na
      urzedach zostawią dla siebie i nas jako polaków nie ośmieszaja w oczach innych.
      Jurgiel zamiast kombinować co tu zrobić aby przeszkodzić dzienikarzom -powinien
      zostawić urzedy i wziąść się do pasania krowek z tego powodu że do tej pracy
      jest predysponowany ze względu że taka praca nie wymaga myślenia.
      Powodzenia panie Jurgiel w nowej pracy a dzienikarze wziąść sie jeszcze
      bardziej do takiej pracy i demaskowania takich typów-bo to kiedyś wyjdzie nam
      wszystkim na zdrowie.Knebel niech ci nowi przywodcy założą sobie na buzki bo to
      dotychczas gadaja to niech wiedza że gadają tylko dla maluczkich!!!!!!!!
    • critto DUŻO SOBIE MOŻE delegalizować 10.02.06, 14:56
      a tym z Naszego Dziennika najwyrazniej pomylily sie kompetencje KRRiT-u w
      sprawie 'etyki dziennikarskiej': dotycza one WYLACZNIE dziennikarzy
      telewizyjnych i radiowych, NIE prasowych. Poza tym zostaly zaskarzone do
      Trybunalu Konstytucyjnego i mam nadzieje, ze zostana przezen obalone.

Im dluzej rzadzi PiS, tym mocniej tesknie do rzadow SLD, choc i jedna i druga
      partia mi sie nie podoba - jestem libertarianinem, co znaczy rowniez, ze
      zdeklarowanym, stanowczym liberalem (klasycznym) i glosowalem na PO i Tuska i
      mam nadzieje, ze ci ludzie wygraja nastepne wybory i popchna Polske w kierunku
      nowoczesnosci i rozwoju.

W Imie Wolnosci!!!
      Critto, libertarianin
      liberter.webpark.pl
    • wikal Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 15:04
      Najlepszym sposobem byłoby oddanie pola "Naszemu Dzinnikowi" i telewizji Trwam.
      Niech to tylko one relacjonują prace rządu, niech tylko w nich Giertych i
      spółka ogłaszają swoje obłąkańcze pomysły, niech tylko tam politycy PiS
      udzielają wywiadów! Zobaczylibyśmy, jak długo nasi politycy wytrzymaliby bez
      tak opluwanych przez nich mediów - tvn, GW, Rzepy, Polsatu, TVP... A wiekszość
      Polaków żyłaby w błogiej nieświadomości, co robią nasi nowi pokręceni władcy z
      miłościwie nam panujacym Kaczorem-bis na czele. Bo Trwam i Nasz Dziennik to
      media niszowe, prowincjonalne. Mało kto to czyta i ogląda. Może kilkanaście
      procent? Reszta ma wszystko w d..., nie chodzi na wybory i w kraju szrogęsią
      sie oszołomy i moherowe berety.
    • centrala Folwark zwierzecy, Rok 1984, Orwell chyba padl 10.02.06, 15:08
      by ze smiechu.
      • wet3 Wystapienie dziennikarza "Faktu" bylo 10.02.06, 15:16
        niewatpliwie prowokacja, ktorej celem bylo osmieszene rzadu. Brzydkie to bylo i
        niesmaczne! W tym przypadku "Fakt" zrobil z siebie balona. Jest jednak w zyciu
        wiele sytuacji w ktorych dziennikarze powinni miec prawo aby takie rzeczy robic.
        • mjotka Re: Wystapienie dziennikarza "Faktu" bylo 10.02.06, 15:21
          wet3 napisał:

> "niewatpliwie prowokacja, ktorej celem bylo osmieszene rzadu. Brzydkie to bylo i niesmaczne! W tym przypadku "Fakt" zrobil z siebie balona." - Muszę Cię zmartwić, Fakt zrobił balona za ministra, a nie o Fakcie źle to świadczy tylko o polskim rządzie...

"Jest jednak w zyciu wiele sytuacji w ktorych dziennikarze powinni miec prawo aby takie rzeczy robic." - Mają prawo. Jeszcze nikt im go nie odebrał.
        • jasiek.pl Re: Wystapienie dziennikarza "Faktu" bylo 10.02.06, 15:45
          wet3 napisał:
          > niewatpliwie prowokacja, ktorej celem bylo osmieszene rzadu. Brzydkie to bylo
          >i niesmaczne! W tym przypadku "Fakt" zrobil z siebie balona.......

Czytam i wydaje mi się,że jestem w kabarecie politycznym! Była "prowokacja"
          lecz ośmieszyła tow. Jurgiela a nie rząd. To że był akurat w rządzie to tylko
          przypadek. Nie mogę rozgryść jednego [ sztuczna szczęka mi nie pozwala] w
          którym miejscu "prowokacja" była brzydka a w którym niesmaczna ? Ostatni
          zarzut: jeżeli "Fakt" zrobił z siebie balona to z p. Jurgiela prezerwatywę.Tyle
          na dzisiaj.
          • wet3 do jaska.pl 10.02.06, 17:37
            jasiek.pl napisał:

> wet3 napisał:
            > > niewatpliwie prowokacja, ktorej celem bylo osmieszene rzadu. Brzydkie to
            > bylo
            > >i niesmaczne! W tym przypadku "Fakt" zrobil z siebie balona.......
            >
            > Czytam i wydaje mi się,że jestem w kabarecie politycznym! Była "prowokacja"
            > lecz ośmieszyła tow. Jurgiela a nie rząd. To że był akurat w rządzie to tylko
            > przypadek. Nie mogę rozgryść jednego [ sztuczna szczęka mi nie pozwala] w
            > którym miejscu "prowokacja" była brzydka a w którym niesmaczna ? Ostatni
            > zarzut: jeżeli "Fakt" zrobił z siebie balona to z p. Jurgiela
            prezerwatywę.Tyle
            >
            > na dzisiaj.

Nie zgadzam sie z Toba. To byla proba osmieszenia rzadu i PiS. Dla mnie to jest
            ewidentne. Nie zabranialbym jednak dziennikarzom tego rodzaju postepowania - bo
            jest to sposob na wykrywanie afer i nieprawidlowosci. Ten sposob postepowania
            dziennikarzy jest powszechny na Zachodzie. Czasami przeginaja pale i wtedy
            (bardzo slusznie!) dostaja za to baty (afera z Libby). Mozna jednak to zrobic w
            bardziej ogledny sposob. Pozdrawiam.
    • jerzy30 zdelegalizowac rydzyka i całą chalastrę z rządu 10.02.06, 15:09
      będziemy mieli spokój
      • jama314 A potem? 10.02.06, 15:50
        No Jureczku30, nie jesteś zbyt oryginalny to już wszystko było. Powiedz co
        proponujesz dalej. Sybir, czy strzał w tył...? Sama delegalizacja nie wystarczy.

--------------------------------------------------------------
        "[...] Oj, tak, tak. Ojcem Rydzykiem trzeba się zająć szybko"
        J. Turnau, "Gazeta Wyborcza"
    • ugbar Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 15:15
      he he he
      mini sondaż GW nie daje w sumie za bardzo możliwości zobiektywizowania artykułu,
      bo do wyboru są dwie rzeczy, albo Rydzyk ma wpływy albo Nasz Dziennik sypia z
      KRRiT. Ale podzielam zdanie, że goście z Faktu zrobili kawał dobrej roboty w tym
      kurniku...
    • wpstrowski Moze wtedy skonczy sie szkalowanie Ojca Rydzyka... 10.02.06, 15:27
      ...przez liberalne media. Potem zamknie sie Gazete Wyborcza, potem przyjdzie
      czas na ultraliberalne rozglosnie RMF i tak dalej.
      • ks.kulbat Kolejny brat w refleksji 10.02.06, 15:53
        Nazwisko ma Pan niepewne, ale Lux Veritatis przez slowa przeswieca! Nasza Redakcja nie dziala
        na prozno!
    • silesius.monachijski Ja bym "Fakt" zaskarzyl 10.02.06, 15:33
      To nic nowego; nawet w Niemczech kiedys Schroeder zaskarzyl Bild (i wygral), a
      chodzilo o sprawe calkowicie blaha, czyli o kolor jego wlosow; sa pewne granice
      dla wszystkich; podszywanie sie pod inna osobe jest karalne (o ile sie nie
      myle); dziennikarze nie moga byc traktowani inaczej niz inni obywatele;
      • ks.kulbat Jak zwykle sie zgadzam! 10.02.06, 15:45
        Kazdego, kto wprowadza w blad czlonka rzadu nalezy wyslac do konfesjonalu. Widze, ze mam
        w Panu prawdziwego przyjaciela, brata w mysleniu! Dziekuje za to, ze wysilki Naszej Redakcji
        nie ida na marne!
        Pochwalony!
        • silesius.monachijski Re: Jak zwykle sie zgadzam! 10.02.06, 15:49
          ks.kulbat napisał:

Czyzby kolejna marna prowokacja?

> Kazdego, kto wprowadza w blad czlonka rzadu nalezy wyslac do konfesjonalu.
          Widz
          > e, ze mam
          > w Panu prawdziwego przyjaciela, brata w mysleniu! Dziekuje za to, ze wysilki
          Na
          > szej Redakcji
          > nie ida na marne!
          > Pochwalony!
          • ks.kulbat Przez te wszystkie.... 10.02.06, 15:50
            prowokacje liberalnej prasy nawet Nasza Redakcje spotyka sie z nieufnosci... O tempora, o
            mores!
            • silesius.monachijski Re: Przez te wszystkie.... 10.02.06, 15:53
              a najgorsze jest to, ze przez te prowokacje niektorzy traca rozum i - przede
              wszystkim - zdrowy rozsadek;nieprawdaz?

ks.kulbat napisał:

> prowokacje liberalnej prasy nawet Nasza Redakcje spotyka sie z nieufnosci...
              O
              > tempora, o
              > mores!
              • ks.kulbat Znow musze sie zgodzic! 10.02.06, 15:55
                silesius.monachijski napisał:

> a najgorsze jest to, ze przez te prowokacje niektorzy traca rozum i - przede
                > wszystkim - zdrowy rozsadek;nieprawdaz?
                >
                Uwazam, ze nalezaloby owych "niektorych" wskazac i publicznie napietnowac. Sam juz to
                zrobilem:
                www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060131&id=my11.txt
                • jasiek.pl Re: Znow musze sie zgodzic! 10.02.06, 16:16
                  ks.kulbat napisał:
                  > Uwazam, ze nalezaloby owych "niektorych" wskazac i publicznie napietnowac.
                  > Sam juz to zrobilem:

Ksiądz kulbat jest tajnym prowokatorem na tych łamach i nie tylko. Proszę nie
                  prowokować Polaków zamieszkałych w Monachium i brać ich pod siuś!. Tym bardzie
                  że nie są klonami.
                  • silesius.monachijski Re: Znow musze sie zgodzic! 10.02.06, 16:25
                    osobiscie znam ks. Kulbata, czsami piszacego dla ND. sam wiem, ze to glupia i
                    prymitywna prowokacja

jasiek.pl napisał:

> ks.kulbat napisał:
                    > > Uwazam, ze nalezaloby owych "niektorych" wskazac i publicznie napietnowa
                    > c.
                    > > Sam juz to zrobilem:
                    >
                    > Ksiądz kulbat jest tajnym prowokatorem na tych łamach i nie tylko. Proszę nie
                    > prowokować Polaków zamieszkałych w Monachium i brać ich pod siuś!. Tym
                    bardzie
                    > że nie są klonami.
                    • ks.kulbat Re: Znow musze sie zgodzic! 10.02.06, 16:28
                      Wiedzialem, ze skads znam ten ton! Wiedzialem, ze cos nas laczy! Ale mam tylu znajomych i
                      przyjaciol, ktorzy wspieraja mnie w trudnej i niewdziecznej pracy publicysty Naszej Redakcji, ze
                      nie wszystkich pamietam... Mysle, ze stad to nieporozumienie!
          • swoj1112 Re: Jak zwykle sie zgadzam! 10.02.06, 15:52
            Wcale nie marna ,skoro udana.
      • jasiek.pl Re: Ja bym "Fakt" zaskarzyl - a ja nie! 10.02.06, 16:07
        > podszywanie sie pod inna osobe jest karalne (o ile sie nie myle);
        > dziennikarze nie moga byc traktowani inaczej niz inni obywatele;

Fakty! Fakty! Jakie podszywanie i pod jaką osobę? Dziennikarz jest traktowany w
        Polsce jak obywatel. Obywatel nie jest traktowany jak dziennikarz. Dlatego ja o
        ile się nie mylę nie zaskarżę "Fakt"u.
      • wiewiorzasta Re: Ja bym "Fakt" zaskarzyl 10.02.06, 16:38

> To nic nowego; nawet w Niemczech kiedys Schroeder zaskarzyl Bild (i wygral), a
        > chodzilo o sprawe calkowicie blaha, czyli o kolor jego wlosow;

Schroeder nie farbował włosów, czy uznano to za fakt bez znaczenia, za to
        ośmieszający kanclerza?

> sa pewne granice
        > dla wszystkich; podszywanie sie pod inna osobe jest karalne (o ile sie nie
        > myle); dziennikarze nie moga byc traktowani inaczej niz inni obywatele;

Karalne jest posługiwanie się dokumentami innej osoby jako swoimi. Przez telefon
        to ja mogę powiedzieć, że jestem Maria Antonina - jak ktoś uwierzy, to jego problem.
    • egon1960 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 15:36
      Nie będę wcale zdziwiony gdy na murach przybędzie haseł z cyklu " komuno wróć".
      Wielka szkoda, że nie ma wcześniejszych wyborów bo będziemy musieli znosić te
      kpiny ze społeczeństwa. Mam jednak nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze
      a ci " wybrańcy narodu" wejdą wyżej i z większym hukiem spadną.
      • swoj1112 Re: Władza zdelegalizuje prowokacje dziennikarski 10.02.06, 15:50
        Komuna juz wrocila i to w wydaniu stalinowskim,tylko w inny kolor sie ubrala.
        A co do wyborow.Trzeba wszystkimi silami bronic autentycznej wolnosci
        prasy,sejmowa opozycja jest bardzo slaba i nie ma na kogo liczyc.
        A co jezeli nad prawidlowoscia kampanii i liczenaia glosow bedzie czuwal szef
        PKW Jacek Kurski?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka