imprezagt Też jestem dumny z obecnej władzy. Tak trzymać. 17.02.06, 17:48 Polska ma teraz swój czas. Jest szansa naprawić to czego nie udało się poprzednim rządom. Teraz są do tego odpowiedni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Bosshheeeeee !! odpowiedni ?? 17.02.06, 17:49 imprezagt napisał: > Polska ma teraz swój czas. Jest szansa naprawić to czego nie udało się > poprzednim rządom. Teraz są do tego odpowiedni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski I ja tez jestem z nich dumny! Brawo bracia Kaczyns 17.02.06, 18:13 cy; nareszcie poltyka w Polsce znow staje sie zajeciem dla ludzi powaznych, a nie cyrkowych blaznow w stylu Kwasnieskiego, sld, Ordynackiej, czy tez "platfusowych" tuzow pokroju Tuska czy innego Rokita (od tego ciaglego pokazywania lodowki pozamarzaly mu synapsy w mozgu, i myslec juz nie potrafi); imprezagt napisał: > Polska ma teraz swój czas. Jest szansa naprawić to czego nie udało się > poprzednim rządom. Teraz są do tego odpowiedni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars A ja sie wstydze ze jestem Polakiem 17.02.06, 18:21 i z przyjemnoscia bede patrzyl jak ten rzad sie skompromituje. Zycze mu tego z calego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: A ja sie wstydze ze jestem Polakiem 17.02.06, 18:28 spakuj sie stary kierunek dworzec i emigruj po co sie meczyc ci faszysci z PiS zniszcza Ci zycie z przyjemnoscia przyjde na ten dworzec pomachac Ci na pozegnanie moge tez kopnac w zadek na szczescie mocno na duuuuuze szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: A ja sie wstydze ze jestem Polakiem 17.02.06, 18:29 o90 napisał: > spakuj sie stary kierunek dworzec i emigruj po co sie meczyc > ci faszysci z PiS zniszcza Ci zycie > z przyjemnoscia przyjde na ten dworzec pomachac Ci na pozegnanie > moge tez kopnac w zadek na szczescie > mocno > na duuuuuze szczescie Zapomniales dodać, że pożegnasz go faszystowskim pozdrowieniem pisiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek63 Re: A ja sie wstydze ze jestem Polakiem 17.02.06, 18:33 Jego nie trzeba żegnać, On juz tam jest i dlatego takie bzdety wypisuje. Zapraszamy do nas, przezżyć za 1000 zł miesiecznie i dołozyć coś na tacę do ŚOB Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: A ja sie wstydze ze jestem Polakiem 17.02.06, 18:35 rozczaruje Cie nie naleze do PiS sa dla mnie za malo radykalni i zbyt postepowi gdzie odnajdujesz faszyzm w PiS drogi Watsonie ? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: A ja sie wstydze ze jestem Polakiem 17.02.06, 18:49 wiec kogo bys chcial u steru? swoja droga mozes zmnie przyjsc pozegnac ale nie na dworzec na lotnisko zapraszam.....wreszcie opuszczam ten kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: A ja sie wstydze ze jestem Polakiem 17.02.06, 19:04 alterpars napisał: > wiec kogo bys chcial u steru? swoja droga mozes zmnie przyjsc pozegnac ale nie > na dworzec na lotnisko zapraszam.....wreszcie opuszczam ten kraj... Czarny dzien dla polskiej demokracji. Wujek Samo Dobro i gęba pełna nienawistnych frazesów. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: A ja sie wstydze ze jestem Polakiem 17.02.06, 19:05 fecet juz nie zyje mial dobry pomysl na reformowanie czerwonych Barry Morris Goldwater pozniej byl Ronald Wilson Reagan tez umial reformowac czerwonych z dostepnych na polskim rynku Kaczynski nie jest taki zly zamiast dopatrywac sie w nim minusow trzeba dac mu szanse Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: A ja sie wstydze ze jestem Polakiem 17.02.06, 19:07 o90 napisał: > fecet juz nie zyje > mial dobry pomysl na reformowanie czerwonych > Barry Morris Goldwater > pozniej byl > Ronald Wilson Reagan > tez umial reformowac czerwonych > z dostepnych na polskim rynku Kaczynski nie jest taki zly > zamiast dopatrywac sie w nim minusow trzeba dac mu szanse Masz racje. Dajmy mu szanse. Niech sp$%$$#ala póki czas. Ma jeszcze szanse sie z honorem wycofać. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: A ja sie wstydze ze jestem Polakiem 17.02.06, 20:19 czy kazdego nowo wybranego szefa partii rzadzacej bedziesz tak podsumowywal zanim wprowadzi w zycie jakiekolwiek decyzje ? jets to bez jakiegokolwiek sensu Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: A ja sie wstydze ze jestem Polakiem 17.02.06, 21:44 o90 napisał: > czy kazdego nowo wybranego szefa partii rzadzacej bedziesz tak podsumowywal > zanim wprowadzi w zycie jakiekolwiek decyzje ? > jets to bez jakiegokolwiek sensu Dobre pytanie. Szef partii rzadzacej jest tak antypatyczny, że naprawde zastanawiam się jak to jest mozliwe, ze ktos taki jak ty tego nie widzi. Mam kilka pomysłow, ale zaden nie przyniosłby ci chluby wec przemilcze. Mały, zakompleksiony hipokryta'- "jestem samym dobrem" buhahahaha Ps.Podsumowywała a nie podsumowywał. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: A ja sie wstydze ze jestem Polakiem 17.02.06, 19:02 o90 napisał: > rozczaruje Cie nie naleze do PiS > sa dla mnie za malo radykalni i zbyt postepowi > > gdzie odnajdujesz faszyzm w PiS drogi Watsonie ? W twoich słowach miedzy innymi. Mam taka własciwosc, ze potrafię czytać między wierszami. Czym innym jest dzielenie homoseksualistów na czynnych i biernych? Ale sobie znazlałes autorytet....brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt (..) sie wstydze ze jestem Polakiem <-- to wyjazd! 17.02.06, 19:22 alterpars napisał: > i z przyjemnoscia bede patrzyl jak ten rzad sie skompromituje. Zycze mu tego z > calego serca. Przykro mi to stwierdzać ale takie stanowisko świadczy o SKRAJNEJ NAIWNOŚCI i PROSTACTWIE. I nie piszę tego po to żeby kogoś obrażać, a tylko po to żeby uświadomić podobnie myślącym (?) jak zgubną jest taka postawa. Jeśli wstydzisz się swojej narodowości lub obywatelstwa to co tutaj jeszcze robisz?!? Czy ktoś Cię tu trzyma na siłę? Wiele krajów czeka na ciebie i przyjmie Cię jako "gastarbeitera". Mogą Ci nawet obywatelstwo przyznać. Poza tym co ma władza do tego żeby się kraju wstydził? Jeśli postępujesz zgodnie ze swoim sumieniem to wstydzić się nie muszisz. A władza kompromitować się nie będzie bo to nie są pazerni karierowicze rodem z PZPR tylko ludzie kochający swój kraj, w przeciwieństwie do Ciebie. A na koniec obiecuję Ci że jeśli obecnemu rządowi uda się zrealizować większość ze swoich założeń (a są ku temu przesłanki) to za 4 lata będziesz mógł wrócić do mocno zmienionej na plus Polski i to z podniesioną głową. Poza tym ta władza ma pierwszy raz szansę od wielu lat żeby rządzić dłużej niż jedną kadencję. I to też się uda myślę, bo intencje są dobre. A działania naprawcze, sądząc choćby bo panicznym krzyku orędowników i obrońców układu, skuteczne. Tak trzymać i jedziemy do przodu Polsko!! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: (..) sie wstydze ze jestem Polakiem <-- t 17.02.06, 19:29 imprezagt napisał: > alterpars napisał: > > > i z przyjemnoscia bede patrzyl jak ten rzad sie skompromituje. Zycze mu t > ego z > > calego serca. > > Przykro mi to stwierdzać ale takie stanowisko świadczy o SKRAJNEJ NAIWNOŚCI i > PROSTACTWIE. I nie piszę tego po to żeby kogoś obrażać, a tylko po to żeby > uświadomić podobnie myślącym (?) jak zgubną jest taka postawa. > > Jeśli wstydzisz się swojej narodowości lub obywatelstwa to co tutaj jeszcze > robisz?!? Czy ktoś Cię tu trzyma na siłę? Wiele krajów czeka na ciebie i > przyjmie Cię jako "gastarbeitera". Mogą Ci nawet obywatelstwo przyznać. > > Poza tym co ma władza do tego żeby się kraju wstydził? Jeśli postępujesz > zgodnie ze swoim sumieniem to wstydzić się nie muszisz. A władza kompromitować > się nie będzie bo to nie są pazerni karierowicze rodem z PZPR tylko ludzie > kochający swój kraj, w przeciwieństwie do Ciebie. > > A na koniec obiecuję Ci że jeśli obecnemu rządowi uda się zrealizować większość > > ze swoich założeń (a są ku temu przesłanki) to za 4 lata będziesz mógł wrócić > do mocno zmienionej na plus Polski i to z podniesioną głową. > > Poza tym ta władza ma pierwszy raz szansę od wielu lat żeby rządzić dłużej niż > jedną kadencję. I to też się uda myślę, bo intencje są dobre. A działania > naprawcze, sądząc choćby bo panicznym krzyku orędowników i obrońców układu, > skuteczne. Tak trzymać i jedziemy do przodu Polsko!! trzeci bliźniak? Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: (..) sie wstydze ze jestem Polakiem <-- t 17.02.06, 23:34 jesteś po prostu jebniety albo nie widzisz cyrku z udziałem leppera kaczyńskiego i giertycha gdzie jeden tresuje dwa osobniki a cała reszta mu przyklaskuje. ------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
jahortus Re: I ja tez jestem z nich dumny! Brawo bracia Ka 17.02.06, 19:03 tak!!! prawi ludzie usiłują uporządkować nareszcie nasz kraj (czerwono-różowe przesiąknięte korupcją i układami "bagienko" opluwa wszystkich, ktorzy chcą oczyszczenia ;wmawia uczciwym Rodakom,że są ciemną masą skoro popierają działania PIS i niestety nasze media ciagle aktywnie,z niszczycielską pasją dezawuują rząd) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: I ja tez jestem z nich dumny! Brawo bracia Ka 17.02.06, 19:05 jahortus napisał: > tak!!! prawi ludzie usiłują uporządkować nareszcie nasz kraj (czerwono- różowe > > przesiąknięte korupcją i układami "bagienko" opluwa wszystkich, ktorzy chcą > oczyszczenia ;wmawia uczciwym Rodakom,że są ciemną masą skoro popierają > działania PIS i niestety nasze media ciagle aktywnie,z niszczycielską pasją > dezawuują rząd) ale bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt Re: I ja tez jestem z nich dumny! Brawo bracia Ka 17.02.06, 19:10 bio.mum napisała: > jahortus napisał: > > > tak!!! prawi ludzie usiłują uporządkować nareszcie nasz kraj (czerwono- > różowe > > > > przesiąknięte korupcją i układami "bagienko" opluwa wszystkich, ktorzy c > hcą > > oczyszczenia ;wmawia uczciwym Rodakom,że są ciemną masą skoro popierają > > działania PIS i niestety nasze media ciagle aktywnie,z niszczycielską pas > ją > > dezawuują rząd) > > ale bełkot <<- Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: I ja tez jestem z nich dumny! Brawo bracia Ka 17.02.06, 19:28 imprezagt napisał: > > > ale bełkot <<- Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Też jestem dumny z obecnej władzy. Tak trzyma 17.02.06, 18:50 imprezagt napisał: > Polska ma teraz swój czas. Jest szansa naprawić to czego nie udało się > poprzednim rządom. Teraz są do tego odpowiedni ludzie. Odpowiednie karły? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Też jestem dumny z obecnej władzy. Tak trzyma 17.02.06, 19:06 dccircle napisał: > imprezagt napisał: > > > Polska ma teraz swój czas. Jest szansa naprawić to czego nie udało się > > poprzednim rządom. Teraz są do tego odpowiedni ludzie. > > Odpowiednie karły? Ponure Kaczory. Dwaj zbawiciele. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Czyli wrog juz jest ustalony i teraz przez 4 lata 17.02.06, 17:49 bedzie z nim walka! Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Epidemia ptasiej grypy to znak z góry dla PiS-u 17.02.06, 17:50 Pozbędziemy się was jak epidemii szczurów! Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 17:51 No to sie dowiedzialem ze jestem kims glupim, buhahahahahahaha prawda zawsze po stronie wodza Odpowiedz Link Zgłoś
op.1 Poziom biedy i ciemnoty w Polsce jest porażający ! 17.02.06, 17:53 Niech budują świątynie, zróbmy 2-i Watykan, a ludzie niech na ulicy umierają. Odpowiedz Link Zgłoś
wulfila Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 17:54 Szanowny Panie Przewodniczący, bardzo, ale to bardzo chciałbym Panu wierzyć, ale chyba jestem na to ... zbyt glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 ktos pamieta LUB CZASOPISMA 17.02.06, 17:56 nie budzilo to Waszego oburzenia ? chcecie powtorki , lubicie takie rzeczy? czy nie czas wreszcie zrobic porzadek ? to Was tak boli ? ze moze wreszcie jest szansa na uprzatniecie tego syfu jaki otacza polityke i skorumpowany biznes ? nie zgadzasz sie z Kaczynskim OK ale napisz dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: ktos pamieta LUB CZASOPISMA 17.02.06, 18:36 sprawa Jurgiela i odejście Okularczyk na znak protestu przeciwko działaniom ministra PiS!!!!!! Czy to jest ta Twoja odnowa moralna?! A podpisanie paktu z przestępcom Lepperem? Obietnice bez pokrycia: tanie państwo, mieszkania itd. o90 napisał: > nie budzilo to Waszego oburzenia ? > chcecie powtorki , lubicie takie rzeczy? > czy nie czas wreszcie zrobic porzadek ? > > to Was tak boli ? > ze moze wreszcie jest szansa na uprzatniecie tego syfu jaki otacza polityke i > skorumpowany biznes ? > > nie zgadzasz sie z Kaczynskim OK > ale napisz dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: ktos pamieta LUB CZASOPISMA 17.02.06, 19:41 Okularczyk odeszla nie w protescie tylko dlatego ze gazeta wydrukowala jej slowa, ona powiedziala ze klamia, gazeta przedsatwila tasme, ot wsio pani Okularczyk zasugerowano dymisje ktora zosatla przyjeta tak chyba byc powinno. Czy Marcinkiewicz mogl przewidziec ze Okularczyk lubi sobie pogadac co chce ? nie mogl Czy jakubowska po 'lub czasowpismach' zostala wylana na zbity pysk natychmiast ? Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: ktos pamieta LUB CZASOPISMA 17.02.06, 19:49 to co, jednak Ci nie przeszkadza, że najbardziej PiS przypomina w działaniach SLD?! poza oczywiście gospodarką, bo w tym względzie po PiS zostanie ogromna dziura budżetowa. Na samą administrację rządową nakłady wzrosły o 6 proc., a zapowiadane rozwiązanie KRRiT, zamiast tego mamy 5 członków (w tym Borysiuka - to Ci też oczywiście nie przeszkadza?!, handel stanowiskami) i zwiększenie budżetu na tę jednostkę o dodatkowe 10 mln!!! Masz rację PiS przerosło nawet SLD...:P Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: ktos pamieta LUB CZASOPISMA 17.02.06, 19:59 ofellia napisała: > to co, jednak Ci nie przeszkadza, że najbardziej PiS przypomina w działaniach > SLD?! poza oczywiście gospodarką, bo w tym względzie po PiS zostanie ogromna > dziura budżetowa. Na samą administrację rządową nakłady wzrosły o 6 proc., a > zapowiadane rozwiązanie KRRiT, zamiast tego mamy 5 członków (w tym Borysiuka - > to Ci też oczywiście nie przeszkadza?!, handel stanowiskami) i zwiększenie > budżetu na tę jednostkę o dodatkowe 10 mln!!! Jest to bardzo ciekawe spostrzezenia, warte glebszego przemyslenia... Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: ktos pamieta LUB CZASOPISMA 17.02.06, 23:39 SLD walczyło o kasę a Kaczory o władze absolutną. ------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: ktos pamieta LUB CZASOPISMA 17.02.06, 18:55 o90 napisał: > nie zgadzasz sie z Kaczynskim OK > ale napisz dlaczego ? Dlatego że to skarlały neofaszysta - wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt czy Ty znasz znaczenie tego słowa??? 17.02.06, 19:31 dccircle napisał: > o90 napisał: > > > nie zgadzasz sie z Kaczynskim OK > > ale napisz dlaczego ? > > Dlatego że to skarlały neofaszysta - wystarczy? Nie ma co, argumentacja powalająca na kolana. Długo myślałeś nad tym bełkotem?!?! Czy ty człowieku wiesz kto to jest neofaszysta?? Doczytaj sobie może... Jak ktoś: - jest obrońcą życia jeszcze nie narodzonych dzieci - przeciwnikiem legalizowania związków (i nadawania im przywilejów) ludzi zboczonych - zwolennikiem ostrzejszego karania przestępców - zwolennikiem ujawnienia trudnych kart przeszłości aby skończyć z szantażowaniem teczkami i budować wolny rynek na oczyszczonym państwie prawa ...to jest to neofaszyzm Twoim zdaniem? Gratuluję Ci wobec tego "poprawny politycznie socjalisto" . Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: ktos pamieta LUB CZASOPISMA 17.02.06, 19:38 w porzadku tylko dlaczego przeszkadza Ci jego wzrost to wlasnie faszystom przeszkadzaly cechy antropologiczne gdzie widzisz jego neofaszyzm ? chyba sie kolega zapetlil nieco.... Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: ktos pamieta LUB CZASOPISMA 17.02.06, 20:02 a co Hitler był wysoki?! jego babka była Żydówką, a najb. nienawidził Żydów?! masz w związku z tym jakieś przemyślenia?! a neo- w złożeniach oznacza nowy okres, co nie oznacza, że faszyzm ma się odrodzić pod pierwotną postacią, ale że nawiązuje do jego pewnych idei... o90 napisał: > w porzadku tylko dlaczego przeszkadza Ci jego wzrost > to wlasnie faszystom przeszkadzaly cechy antropologiczne Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia neofaszyzm PiS 17.02.06, 20:08 oczywistym jest, że nie należy tego serio rozważać Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: neofaszyzm PiS 17.02.06, 20:21 Nie nalezy, ale... (cytuje za pl.wikipedia.org): "doktryna polityczna wyrosła ze sprzeciwu wobec demokracji parlamentarnej, głosząca kult narodu bądź państwa, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu. Początowo nazwa odnosiła się tylko do włoskiego faszyzmu, później była stosowana wobec pokrewnych ruchów w latach 20. i 30. XX wieku, zwłaszcza narodowego socjalizmu w Niemczech, oraz współczesnych ruchów wywodzących się z partii faszystkowskich (neofaszyzm)." i dalej: "Powstało wiele definicji faszyzmu. Jedna z nich mówi, że faszyzm jest formą dyktatury nacjonalistycznej, która opiera się na kilku zasadach. Najważniejszym dobrem w państwie faszystowskim jest wspólnota, to znaczy naród (rozumiany jako ogół obywateli państwa) lub grupa etniczna rozumiana jako tożsama z narodem. Prawa jednostki są podporządkowane prawom narodu, który zyskuje tym samym realną osobowość, nie tylko jako pojęcie abstrakcyjne. Każde działanie dla jej dobra i na jej korzyść jest działaniem moralnie usprawiedliwionym. Jest to przede wszystkim zasada wodzostwa. Charyzmatyczny wódz, który "ma zawsze rację", jak głosiły włoskie plakaty na cześć Benito Mussoliniego, to osoba, która doskonale umie zdobywać sobie posłuch wśród ludzi. W stosunku do państwa faszyści wyznają etatyzm i statolatrię. Historyczne przypadki faszyzmu wiazały wspólnotę z grupa etniczną, i nie miały charakteru "obywatelskiego" a ściśle narodowy." Apropos "statolatria" (rowniez za "pl.wikipedia.org"): "jest to kult państwa i władzy państwowej" Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: neofaszyzm PiS 17.02.06, 20:36 zależy co rozumieć pod pojęciem "kult państwa", nie można tak mówić o partii, która rozsadza państwo od środka. Wg piS wszystko jest złe, co nie ma wyglądu i konsystencji PiS (sic!), gospodarkę rozkładają na łopatki, za moment będą nas porównywać do zaściankowej Białorusi, zależnej od Rosji. A ta definicja za wikipedią jest niezła, bo faktycznie tylko tak przykładając miarę, można powiedzieć - wypisz wymaluj PiS...;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny NIE WIERZĘ W TO CO MÓWI !!! 17.02.06, 17:57 Nie wierze ani na jotę. Trzeba uważnie patrzeć co będzie się działo dalej. Według klasycznego schematu, wróg wewnętrzny zniknie gdzieś bez śladu, natomiast stan państwa zdecydowanie pogorszy się. Zostanie to zinterpretowane jako wynik podstępnej i skrytej wojny wydanej przez wewnętrznego wroga NARODOWI POLSKIEMU. Trzeba bedzie dać rządowi lub prezydentowi specjalne uprawnienia aby z wrogiem się uporać. Głównym celem stanie się opanowanie władzy sądowniczej i Trybunału Konstytucyjnego. Ostatecznym celem będzie utmocnienie systemu politycznego na którego arenie będzie działał PiS rozdający karty oraz dwie. trzy partie satelickie bez większego znaczenia. System korupcji politycznej będzie ten układ stabilizował. Potrwa to 5-10 lat i rozpadnie się bo we współczesnym świecie system taki długo isnieć nie może. Według schematu nowoczesnego, państwu zagrozi wróg zewnętrzny. czego dowodem będzie spektakularny atak terrorystyczny i rozkręcana przez media spirala strachu. Umożliwi to ograniczenie swobód obywatelskich, i zamknięcie ust oponentom. Świat tymczasem będzie się rozwijał, reszta Europy również. Czuję niepokój, bo tutaj dorastają moje dzieci. I zadaję sobie pytanie: Jak długo mogę być bierny w tej sytuacji? ----------------- Złe cechy prawicy to: nieufność i zamknięcie w czterech ścianach własnych zasad. Podnoszą to do rangi wartości i nazywają konserwatyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 snily Ci sie Klewki ? 17.02.06, 18:08 to zrozumiale cisnienie spada jezeli jetses az tak piekielnie dobrym analitykim jak to po krotce przedstawiles powinienies byc bardzo bogatym czlwiekiem wloz kase na gielde skoro wiesz ze bedzie zle pieknie zarobisz na spadku ile jestes sklonny postawic kasy na taka diagnoze ? nie dopisales tylko jak ma na imie fryzjerka zony posterunkowego co znajdzie ta bombe od tego zamachu co to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Re: snily Ci sie Klewki ? 17.02.06, 23:04 Jadwiga, żartownisiu... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: NIE WIERZĘ W TO CO MÓWI !!! 17.02.06, 18:53 sumak.blyskawiczny napisał: > Ostatecznym celem będzie utmocnienie systemu politycznego na którego arenie > będzie działał PiS rozdający karty oraz dwie. trzy partie satelickie bez > większego znaczenia. Każda partia dąży do maksymalizacji władzy. Jest to dobre, pod warunkiem, że ma sensowny program . > > Według schematu nowoczesnego, państwu zagrozi wróg zewnętrzny. czego dowodem > będzie spektakularny atak terrorystyczny i rozkręcana przez media spirala > strachu. Umożliwi to ograniczenie swobód obywatelskich, i zamknięcie ust oponentom. > Powtórka z Busza i syjonistów z Białego Domu?...)) > Świat tymczasem będzie się rozwijał, reszta Europy również. Tylko czy na pewno w dobrym kierunku?... > Czuję niepokój, bo tutaj dorastają moje dzieci. > I zadaję sobie pytanie: Jak długo mogę być bierny w tej sytuacji? 'Obywatelskie nieposłuszeństwo'?...)) Tylko ,gdzie schował się Donald Burczymucha?...)) Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Jestem glupi ! Pis ? 17.02.06, 17:57 My (Narod) - glupcy oni (PiS) - madrzy! Jak zwykle ! Odpowiedz Link Zgłoś
o90 i Tys to napisal na forum Wybiorczej 17.02.06, 18:00 masz fantazje chlopie czy to nie aby ten przekazior byl zawsze najmadzejszy ? razem z nadredaktorem i wianuszkiem dyzurnych autorytetow moralnych piszesz o tym samym glupinm narodzie co nie wybral Mazowieckiego ? naprawde sie ubawilem a moze to taki zarcik ? taka klasyczna anegdotka ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: i Tys to napisal na forum Wybiorczej 17.02.06, 18:59 karzeł powymądrzał się z trybuny sejmowej i zyskał poklasdk głupców. Heil Katchor Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: i Tys to napisal na forum Wybiorczej 17.02.06, 19:43 troszke to przyglupiaste Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 17:59 ...poza Europę. żałosny, brunatny kurdupel! Odpowiedz Link Zgłoś
renard_astucieux Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 17:59 Dzięki niemu będziemy mieli wreszcie nowoczesne państwo wolne od dyktatury i autorytaryzmi, państwo gdzie nikt nie głoduje i nie zamarza zimą..... Jadnym słowem - tak jak na Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
op.1 Tylko GŁUPI lub opętany może być przekonany o 17.02.06, 17:59 własnej nieomylności. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 18:00 Masz takie koles klapki na oczach, ze nawet nie zauwazyles ze to nie byl prezydent kaczogrodu tylko jego braciszek... Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Owacje na stojąco platnych klakierow Kaczyńskiego 17.02.06, 18:00 ksiaze.ciemnogrodu napisał: nareszcie mogę byc dumny z naszego prezydenta.. ( Prezydenta PiS - a nie narodu !!!!!!!!!!!) 112 lat upokorzeń ale na szczęście doczekałem się...Lechu! prowadź nas! Do PiS-u! Mohery na glowy i na kolana ! Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Dzieci piszą na forum o smerfach. 17.02.06, 18:30 Najlepiej o Po Sldowskich krzykaczach. Co ten Szmajdziński dzisiaj wygadywał na początku swojego wystąpienia, jak to SLD chciało wspierać biedne kaczuszki na początku, bo by sobie same rady nie dały, ale jak już sobie radę dają to "be są i niech się bujają" . Natomiast tekst o tym, że powinni powymieniać kogo trza w radach nadzorczych i w domyśle nic więcej nie robić, przedstawia jak nasze państwo funkcjonowało do niedawna. Refory chcą wprowadzać? Po co, wszystkim jest dobrze przecież, wynika bardzo jasno z tekstu, który przeczytał Szmajdziński. Takie myślenie i plecenie bzdur jest jawną pozostałością po PRL, niestety jak wynika z tego forum głęboko zakorzenioną w "elitach" tego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 18:02 panie kaczyński JESTEM GŁUPI Odpowiedz Link Zgłoś
panzer6 Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 18:02 Jarosław Kaczyński to kretyn, zresztą jak wszyscy inni ludzie PiSdy Odpowiedz Link Zgłoś
yolcka Ja: Tylko ktoś głupi może się na dyktat zgadzać 17.02.06, 18:04 A ja się nie boję. Bo na dyktaturę się nie zgodzę. Na nacjonalizację mediów, czy wprowadzenia państwa kościelnego, a w szczególności państwa rydzykowego, na wszechobecną cenzurę, na marnotrastwo, na władzę absolutną, na stałe ukracanie wolności. Nikt, czy na imię mu Lech, Jarosław, Aleksander, czy nawet Donald, nie ma prawa zniszczyć naszej Ojczyzny. Politycy nie są wybierani do zarządznia, ani do sprawiedliwego rozdzielania, ani nawet do zaprowadzania porządków. Najwyższym ich celem powinno być służenie narodowi i Polsce. Nie sobie, nie kolegom z partii, a nawet - o zgorzo - nie swoim wyborcom, ale właśnie wszystkim Polakom. Nwet tym głupim. I jeśli służyć nię będą, to ja z założonymi rękoma nie będę siedzieć. Bez znaczenia, jak mają na imię. Bo ja się nie boję. Nawet jeśli, zgodnie z obecnym acz innowatorskim w demokratycznej Polsce trendem zamykania ust krytykom władzy, a wręcz ścigania ich przez prokuratorów, przyjdzie mi zapłacić wolnością. Nie będę siedzieć bezczynnie. Ja się nie boję. Forumowiczów zapraszam do krytyki. A tych, którzy chcieliby mnie obrazić, sama poniżej wyręczam. Obelgi faktyczne: - jestem głupia, no po prostu głupia i nic nie romumiem (- inny wariant powyższej krytyki zkłada, że jestem chora umysłowo) - wszystkie możliwe słowa, które spowodowałyby usunięcie tego posta za strony Obelgi subiektywne, które ich autorowi mogłyby wydać się bardzo dobitne, acz mnie nic a nic nie obrażają: - jestem Żydówką, albo chociaż Muzułmanką, no albo kimkolwiek innym skażonym rasowo - mogę jeszczę być lesbijką, albo gorzej - feministką - mam HIVa i wystkich Was zakażę - zabijam dzieci i wyrzucam Bogu, dokonując masowych aborcji - jestem też byłą członkinią PZPR ze stale aktywnymi układami wśród kolegów (zważywszy, że wiosen mam zaledwie 23, oczywiście jest to argument niezwykle trafny) Albo najlepiej wszystkie z powyższych. Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Re: Ja: Tylko ktoś głupi może się na dyktat zgadz 17.02.06, 18:57 Jolka, a czym wytłumaczysz zdecydowanie większe zacietrzewienie przeciwników PiS na tym i innych forach. Sama boisz się obelg, przedstawiasz się jako osoba wielce tolerancyjna, a odgrażasz się od dyktaury, mimo że przesłanek ku niej nigdzie nie ma, prócz czczej gadaniny. Odpowiedz Link Zgłoś
yolcka Re: Ja: Tylko ktoś głupi może się na dyktat zgadz 17.02.06, 19:58 Obelg też się nie boję. Nie pierszy raz piszę na tym forum i prawie za każdym razem ktoś mi naubliża. Fakt, że piszę, już sam oznacza, że się nie łatwo obrażam. Za osobę wielce tolerancyją również nigdzie się nie uznałam. Nie myślę też, że opinia Pana Przewodniczącego miała coś do czynienia z tolernacją. Mam szczerą nadzieję, że jako lider rządzącej partii, toleruje on również "bardzo głupich" rodaków. W kwestii przesłanek o dyktaturze chciałabym się nie zgodzić. Nie mówię, że dyktatura już jest, ale że jeśli, lub kiedy nadejdzie, to nie będę na to patrzyła z boku. Na razie mój sprzeciw wyrażam na forum. Jeśli zajdzie taka potrzeba, to poszukam innych sposobów na okazanie dezaprobaty. A zacietrzewienie? Nie liczyłam dokładnie, ile groźnych postów jest tu za i przeciw PiSowi. I nie uważam tego za konieczne. Po każdej stronie debaty znajdą się ludzie bardziej i mniej agresywni. Szczególnie w internecie z jego daleko idącą anonimowością. Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Re: Ja: Tylko ktoś głupi może się na dyktat zgadz 17.02.06, 20:55 Z tym, że się boisz to taki żart z mojej strony i nawet przez chwilę tak nie pomyślałem. Zakładam, że jesteś najodważniejszą osobą z jaką miałem kontakt. Oby nie jedyną w Polsce [choć optującą za inną partią:)]. Wyrazy szacunku za rzeczowe wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
glupiec111 czuje sie urazony 17.02.06, 18:05 wlasnie pan prezydent nazwal mnie glupcem. czy moge go pozwac za znislawienie?! Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Oczywiście, jeśli udowodnisz że nie jesteś głupi:) 17.02.06, 19:01 Pień się jeszcze, bo pieniaczy u nas za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Jarosław Kaczyński nie jest Prezydentem RP 17.02.06, 18:06 Ale p. Jarosław jest - o czym wiedzą wszyscy oprócz tej hieny cmentarnej 'oszoloma.z.radia.maryja' (vel 'ksiaze.ciem..') - bardzo podobny do p. Lecha... I dlatego ksiaze.ciemnogrodu napisał: > nareszcie mogę byc dumny z naszego prezydenta.. a wiec koniec wstydu...10 > lat upokorzeń ale na szczęście doczekałem się...Lechu! prowadź nas! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Co warta jest partia, ktora jest dumna z porazek 17.02.06, 18:11 i nie potrafi zmienic swego kierownictwa odpowiedzialnego za przegrana ? Co warta jest partia, ktora ma utajniony (gospodarczy)program wyborczy ? Co warta jest paria "liberalna" dla ktorej pretensjonalne przekonanie o wlasnej racji jest bardziej cenne niz kompromis w imie panstwowych i narodowych interesow ? Co warta jest partia liberalna, ktora obnosi sie z pogarda i poczuciem wyzszosci wobec wiekszosci obywateli, ktorzy poparli obecny Rzad i Sejm ? Po stokroc wole tych co w swojej slusznej dzialanosci szukaja oparcia tam gdzie tylko jest ono chwilowo dostepne (niechby i u samego diabla). Odpowiedz Link Zgłoś
lukkiee Re: Owacje na stojąco po wystąpieniu Kaczyńskiego 17.02.06, 18:13 Panie Prezydencie - za Pański porządek już dziękujemy!!! Mamy dość tego bajzlu - zwłaszcza w Warszawie, gdzie demokracja kwietnie odkąd Marcinkiewicz zafundował nam gubernatora. Warszawa dziękuje już... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk bardzo wazne ! - dot. PO 17.02.06, 18:13 Piątek, 17 lutego 2006 Piskorski chce usunięcia Pitery z PO PAP - dodane 1 godzinę i 25 minut temu Eurodeputowany Platformy Obywatelskiej i b. prezydent Warszawy Paweł Piskorski skierował do regionalnego sądu koleżeńskiego PO wniosek o wykluczenie z partii posłanki i b. stołecznej radnej Julii Pitery. Sprawa ma związek z wypowiedziami Pitery zarzucającymi Piskorskiemu stworzenie w Warszawie, w okresie gdy rządził miastem, skorumpowanego układu. REKLAMA Czytaj dalej Według Piskorskiego, Pitera naruszyła punkt statutu PO mówiący, że członek Platformy ma obowiązek "postępowania w życiu publicznym i prywatnym w sposób, który nie narazi na szwank dobrego imienia Platformy". Cóż, mogę tylko powiedzieć jedno: ledwo udało się odbudować wiarygodność Platformy, znowu będzie jej pan Piskorski szkodził - tak Pitera skomentowała wniosek Piskorskiego. W uzasadnieniu wniosku, przekazanego w piątek PAP, Piskorski przywołał dwie wypowiedzi posłanki. Napisał, że 17 stycznia w Radiu TOK FM Pitera powiedziała m.in., że "środowisko, które stworzył [Piskorski], tak zwany układ warszawski, było skorumpowane". Druga przytoczona przez Piskorskiego wypowiedź pochodzi z 16 lutego 2006 r. z rozmowy w telewizji TVN24. "Pani Julia Pitera stwierdziła, iż jako radna m.st. Warszawy nie mogła poprzeć w 2000 roku mojej kandydatury na prezydenta m.st. Warszawy, ponieważ pociągała ona za sobą patologizację władzy samorządowej poprzez wprowadzenie osób mających powiązania z przestępczością zorganizowaną" - napisał Piskorski. "Stwierdzenie, że stworzyłem skorumpowane środowisko oraz że mój wybór na prezydenta Warszawy wiązał się z wprowadzeniem osób związanych z przestępczością zorganizowaną, jest oczywistym pomówieniem, kłamstwem i nie ma żadnego oparcia w faktach" - oświadczył eurodeputowany PO. Podkreślił, że zarzuty korupcji i powiązania ze środowiskiem zorganizowanej przestępczości są oskarżeniami niezwykle poważnymi. "Kwestionuje się w ten sposób moją osobistą uczciwość i usiłuje się podważyć zaufanie do mnie wśród moich wyborców. Posługiwanie się nieprawdą oraz publiczne pomawianie posła Platformy Obywatelskiej jest niedopuszczalne i naraża na szwank dobre imię Platformy" - napisał Piskorski. Dlatego - jak dodał - zwrócił się do mazowieckiego sądu koleżeńskiego partii o wykluczenie Pitery z Platformy. Pitera przyznała, że zarzuty dotyczące korupcji, czy powiązań z przestępczością zorganizowaną są poważne, ale - jak dodała - o całej sprawie pisała prasa. "Gazeta Wyborcza" publikowała fragmenty stenogramów z przesłuchania "Masy" (Jarosław S., pseud. Masa, "skruszony" gangster - kluczowy świadek koronny w procesie gangu pruszkowskiego). Czy on (Piskorski) wytoczył "Gazecie Wyborczej" sprawę sądową o to? Czy on "Masie" wytoczy sprawę? - zastanawiała się Pitera. Posłanka PO oceniła, że "ledwie udało się odbudować zaufanie do Platformy" w Warszawie, to Piskorski "znowu będzie szkodził". Niech sobie tylko odpowie na pytanie, o co mu właściwie chodzi0 - powiedziała Pitera. Przyznała, że ona wiąże - jak to określiła - "uruchomioną ostatnio aktywność" Piskorskiego m.in. z faktem, że w Platformie Obywatelskiej zbliżają się wybory nowych władz na wszystkich szczeblach - od kół poczynając, na władzach krajowych kończąc. (aka) więcej w kategorii » Odpowiedz Link Zgłoś
strong7 Re: bardzo wazne ! - dot. PO 17.02.06, 19:24 Wsród zwolenników PO żle mówi się o eurodeputowanym Piskorskim i jego skorumpowanych układach. Dobrze by się stało,aby "wyciszył" swoją aktywnosć,bo przynosi więcej ujmy partii niż pożytku... Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Populisci w natarciu 17.02.06, 18:16 jak siegnac pamiecia, argumentacja narodowo-socjalistyczna ta sama, jakby odpisana z wzorcow Duce, Czy Hitlera. Jedna partia polska sla Polakow to PiS, oglne zagrozenie, to komunisci i wszystkie jego pochodne, spiski czworokata, spiski sluzb specjalnych, spiski sadziow i prawnikow, spiski prasy i TV. Jedyna sluszna role i program sanacji zagrozenia, ma ocuywiscie PiS, populisci lpr, samoobrona. Paly i bejsbole wszechpolakow, rozpedzajacych demonstarcje, jedyna slusza propaganda narodowa-socjalistyczna radio i tv rydzyka. Taka mamy rzeczywisctosc, brutalna i namacalna w kazdym dniu i godzinie. To samo twiedzili wszystcy faszysci, tylko my mamy racje, a reszta to glupcy i idioci. Taki obraz Polski prezetuje nam dyktator i tyran. Minelo juz 100 dni tego rzadu, prawie nieuznawanego w Europie, gdziez te wykryte spiski, gdziez te afery, te korupcje, ta sb-osmiornica?? Program PiS to program strachu i rewanzyzmu politycznego, beznadzieji i europejskij izolacji. Kazdy dzien jej rzadow, to dzien starcony dla niepodleglej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Bedzie jeszcze ciekawiej 17.02.06, 18:20 jak przyjdzie czas na dzielenie sie i dystrubucje biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Dziwne ze UE nie reaguje na udzial 17.02.06, 18:28 w rzadzie anyteuropejsczkow, antysemitow, wszeczniakow z najczarniejszej epoki faszyzmu europejskiego. Kiedy UE sie kapnie, ze finasuje odwetowego weza nacjonalizmu w srodku Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Dziwne ze UE nie reaguje na udzial 17.02.06, 18:31 Na szczęście, rząd polski JESZCZE jest w Warszawie - nie w Brukseli...)) Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Dziwne ze UE nie reaguje na udzial 17.02.06, 19:06 mg2005 napisał: > Na szczęście, rząd polski JESZCZE jest w Warszawie - nie w Brukseli...)) To nie jest rząd polski, tylko nazistowski. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Dziwne ze UE nie reaguje na udzial 17.02.06, 19:10 dccircle napisał: > > To nie jest rząd polski, tylko nazistowski. Litości!...Nie używaj słów, których nie rozumiesz... A lekcje już odrobione?...)) Odpowiedz Link Zgłoś
o90 to straszne co napisales 17.02.06, 18:33 to juz demokratyczne wybory sa dobre jak wygrywaja pro europejczycy ? a jak nie postepowcy to juz demokracja fuj i do pupy ? ojojoj co my wtedy zrobimy jak oni sie zorientuja ? co my zrobimy ? nadredaktorze Adamie ratuj nasz nieszczesny narod co znowu wybral nie tego Mazowieckiego co trzeba bylo Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Polski hamas trzeba izolowac 17.02.06, 18:35 jak i wszytskich innych fundamentalistow w Iranie i Palestynie. Poslki hamas, to zamach na demoracje w kraju Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Polski hamas trzeba izolowac 17.02.06, 18:56 zygfryd.okrutny napisał: > jak i wszytskich innych fundamentalistow w Iranie i Palestynie. Poslki hamas, t > o zamach na demoracje w kraju Unii Europejskiej. Polski hamas to PO- strach Polski , to Rokita i Tysk i reszta POmyji Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Polski hamas trzeba izolowac ...(?!) 17.02.06, 19:06 zygfryd.okrutny napisał: > jak i wszytskich innych fundamentalistow w Iranie i Palestynie. Poslki hamas, t > o zamach na demoracje w kraju Unii Europejskiej. Litości!... Wróć do rzeczywistości... Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Polski hamas trzeba izolowac 17.02.06, 19:50 przepraszam a kto bedzie decydowal czy ci co wygrali to dobrzy czy zli ? nadredaktor adamus z gronem autorytetow ? demokracja to demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
ja.wars Brawa dla Preza Kaczyńskiego! 17.02.06, 18:17 Bron nas, Panie Przedydencie, przed zlodziejami i mafiami, ktore opanowaly polska gospodarke i doprowadzily nasz kraj do ruiny i nedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Bóg zesłał dwóch 17.02.06, 18:26 Kaczyńskich, bo jeden nie dałby rady tej korupcyjnej ośmiornicy. Przypominam, że poprzednicy tak pieniądze z budżetu rozprowadzali, że zabrali nawet samotnym matkom ostatnie grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
antithesis Re: Bóg zesłał dwóch - na szczescie 17.02.06, 18:38 Wszyscy musimy sie wlaczyc do walki z mafijna osmiaronica, zeby jej powyrywac wszystkie macki, a jej korpus ukatrupic. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Re: Brawa dla Preza Kaczyńskiego! 17.02.06, 18:32 PIS bedzie sam siebie zamknąć! Odpowiedz Link Zgłoś