Dodaj do ulubionych

Prokurator Bartnik nie awansuje do ministerstwa

• gogol66 Re: Prokurator Bartnik nie awansuje do ministerst 19.02.06, 10:26
      Kiedy PiS zyskiwał w sondażach, posłowie wielkiej koalicji strachu, zgodnie
      alarmowali opinię publiczną, że prezes Kaczyński szykuje zamach stanu i
      kompromituje elity polityczne. Czyż to nie najlepszy kabaret polityczny?
      Posłowie w oczach opinii kompromitowali się już tysiąckrotnie pojedynczo,
      grupami i całymi ugrupowaniami. Potwierdzają to sondaże opinii publicznej i
      frekwencja wyborcza.
      Natomiast w mediach zapowiedzi naprawy państwa wywołują kociokwik. Stacje
      telewizyjne, gazety, czasopisma o dużym nakładzie bez żenady uprawiają
      indoktrynację polityczną. Serwisy informacyjne w połowie "wzbogacone" są
      komentarzami i opiniami, z których łatwo odczytać dla kogo pracują dziennikarze.
      Beneficjenci gnijącej demokracji bronią jej dużo sprytniej i z większą
      determinacją niż Jaruzelski bronił socjalizmu. Straszą chaosem, rozkładem
      państwa i... demonem z nahajką. Tak, tak, lider PiS-u, który mówił o potrzebie
      przeprowadzenia nowych wyborów stał się osobistym wrogiem większości posłów i
      śmiertelnym zagrożeniem dla środowisk "Gazety Wyborczej", mafijnego biznesu i
      establishmentu III RP. To wielka armia ludzi; wcześniej wspierali SLD, a teraz
      postawili na PO i bronić będą do upadłego anarchii demokratycznej.
      • dziadek544 Re: Prokurator Bartnik nie awansuje do ministerst 19.02.06, 10:32
        gogol66 napisał:

To wielka armia ludzi; wcześniej wspierali SLD, a teraz
        > postawili na PO i bronić będą do upadłego anarchii demokratycznej.

Co to takiego ANARCHIA DEMOKRATYCZNA?
        • rafvonthorn Re: Prokurator Bartnik nie awansuje do ministerst 19.02.06, 10:48
          Brzmi całkiem nieźle jak dla mnie...
    • betsy12 Re: Prokurator Bartnik nie awansuje do ministerst 19.02.06, 10:29
      Wierze, ze Ziobro mowi prawde
    • rsrh "Strzał" GW znowu chybiony? Czego sie tak boicie? 19.02.06, 10:34
      Co tyle lat ukrywacie? Kogo chronicie? (To akurat wiemy) czemu idzxiecie "w
      zaparte" w oczywistych sprawach np ujawnienia teczek?
      Jutro znowu zaczniecie serial "Ziobro"???
    • more.words Re: Prokurator Bartnik nie awansuje do ministerst 19.02.06, 10:38
      super.... Zioro - jest prawnikiem tylko z wykształcenia !!! oblał w katowicach
      egzamin na aplikacje - i teraz sie mści na wszystkich, którzy cos osągneli!!
      facet z kompleksami, żle mu z oczu nawet patrzy !!
      poza tym głosi populistyczne hasła: zaostrzenia kar !! ooo tak - nie ma co -
      iech kary beda wyzsze!! hihi - dobre - to nic nie da - nie nalezy podnosic
      golrnej granicy tylko dolna !! <doh>
      • rsrh more.words!! Przepustka stała czy czasowa?? 19.02.06, 10:42
      • maureen2 Re: Prokurator Bartnik nie awansuje do ministerst 19.02.06, 11:18
        rzeczywiście wystarczy podnieść dolne,albo je ustanowić i będzie skutek,zamiast
        popagandowego "zaostrzania kar" - bo teraz prawo działa,są wysokie spektakularne
        i głośne wyroki, tłumy klaszczą, witaj ministrze nasz wybawco.
        • mg2005 Zlustrować sędziów , prokuratorów, adwokatów 19.02.06, 11:22
          - najwyzszy czas, skoro środowisko prawnicze przez 15 lat nie potrafiło samo
          sie oczyścić z 'czarnych owiec'.
    • morfeusz_1 Re: Prokurator Bartnik nie awansuje do ministerst 19.02.06, 11:54

Pajace!
    • survival1 Re: Prokurator Bartnik nie awansuje do ministerst 19.02.06, 12:18
      Minister Ziobro to konkretny facet trzeba scigać prokuratorów z rodowodem
      komunistycznym Wielkie brawa panie Ministrze niech pan dokładnie sie rozejrzy
      jakich kolegów miała pani Bartnik i jakich ona miała przełożonych
      • klef Re: Prokurator Bartnik nie awansuje do ministerst 19.02.06, 12:41
        ludzie przeczytalam wszystko czy wy nie widzicie ze naprawa pisuarow to wedlug
        jasia leczenie syfa raispudrem to jest na pokaz groze budzi to czego nie widac
        i nie slychac
    • tales1 BRAWO ZBYSZEK! FORUMOWICZE GW SĄ Z TOBA! BRAWO! 19.02.06, 13:11
      PRZECIEZ CHYBA WSZYSCY CHCEMY PRAWEGO I SPRAWIEDLIWEGO PAŃSTWA, CZYŻ NIE?
    • mikeangelo a niby Ziobro taki mądry miał być a tu czytać nie 19.02.06, 13:22
      umie życiorysów przed powołaniem na stanowisko,. oj pisssss
    • strong7 Re: Prokurator Bartnik nie awansuje do ministerst 19.02.06, 13:36
      Czyli krytyka GW odniosła pozytywny skutek,a p.Ziobro - przynajmniej teraz
      podjął właściwą decyzję.
    • tomekjeden DWA CYTATY 19.02.06, 13:49
      1. "- Pamiętam ją doskonale - opowiada Wacław Holewiński, dawny współpracownik
      KOR-u, w stanie wojennym szef podziemnego "Przedświtu".- W 1984 r. zatrzymała
      mnie milicja. W samochodzie miałem 20 książek, może też jakieś matryce. Zawieźli
      mnie do "mostowa" (Pałacu Mostowskich, wówczas siedziby MO i SB). Pani Bartnik
      przy otwartych drzwiach wypytywała się jakiegoś esbeka, co ma ze mną zrobić.
      Dostałem trzy miesiące sankcji [czyli aresztu]. Moją rodzinę, która próbowała
      przekazać mi jakąś paczkę, uzyskać widzenie, traktowała gorzej niż psa. O ile
      wiem, była od Bardonowej. Po latach, w 1995 r., gdy sam robiłem prokuratorską
      aplikację, trafiłem na nią w wydziale sądowym. Proszę sobie wyobrazić, że
      stawała m.in. w sprawach o odszkodowania dla dawnej opozycji - nie kryje
      oburzenia Holewiński. Dodaje, że opisał tę historię w 1996 r. w "Gazecie
      Polskiej". - Miałem nadzieję, że mnie pozwie do sądu. Reakcji nie było - dodaje."

2. "Minister Ziobro zwrócił uwagę, że w aktualnym stanie prawnym nie ma żadnej
      możliwości, by zmienić tę sytuację. "Jedyną drogą zmiany jest propozycja zawarta
      w projekcie nowej Konstytucji przygotowanym przez PiS, który mówi o ponownej
      weryfikacji prokuratorów i sędziów z uwagi na kwalifikacje natury moralnej" -
      dodał.

XXXXXXXXXXXXXXXX

Trudno nie zgodzić się z panem Ministrem Ziobrą. Ci prokuratorzy i sędziowie,
      którzy byli dyzpozycyjni wobec systemu komunistycznego, zwłaszcza poprzez
      bezpośrednie posłuszeństwo nakazom komunistycznych służb specjalnych, nie mają
      racji bytu w państwie europejskim. Sytuacja, którą opisał Pan Wacław Holewiński
      jest haniebna.
    • eat.pussy Ziobro na prezydenta.... 19.02.06, 14:15
      zanim sie zepsuje, coś mi mówi, że jeszcze jest szczery i może to jest Polski szansą!
    • jurcio Podziękujmy Mazowieckiemu 19.02.06, 14:38
      To właśnie takie pomysły, jak gruba kreska doprowadziły do nieszczęść wielu
      ludzi. Powstały układy szkodliwe dla Polski związki bandytów, ubeków, sędziów,
      prokuratorów i policji.

Mają rację liderzy i ministrowie PiSu - ten układ trzeba zniszczyć a winnych w
      więzieniach osadzić. Takich nieuczciwych prokuratorów jest więcej, choćby z
      przykładu mojej tragedii, Niejaka prokurator Dorota Wróbel z Prokuratury
      Warszawa Wola celowo nie reagowała, jak mnie okradano przy pomocy łobuzów
      ubranych w policyjne mundury z Komendy Policji Warszawa Wola: Marcina Szustera,
      Jacka Błachnio, Moniki Marszałek i ich ówczesnego szefa, a dziś Komendanta
      Komendy Policji Warszawa Śródmieście – Marka Maruchniaka, który sprawę
      nadzorował. Jak wygląda Maruchniak można zobaczyć na oficjalnej stronie
      Policji: srodmiescie.policja.waw.pl/?page=Structure&id=4

Zapraszam do bloga: jurcio.blox.pl/html a zrozumiecie, jak wielkie jest
      moje rozgoryczenie, że pozwalam sobie wymienić ich z nazwiska i przekonacie
      się, jakie bagno zostawiły po sobie wszystkie rządzące po 89’ ekipy.
    • inkwizytor_inkwizytor jedyny sprawiedliwy 19.02.06, 19:23
      Minister odwolal nominacje. Znajac, przynajmniej z mediow, pana Ziobro, mozna
      sie bylo takiej decyzji spodziewac. Minister Ziobro rzeczywiscie nie ma pelnych
      szans, by sledzic wszystkie nominacje w podleglym sobie resorcie. A dziala w
      ludzkim bagnie.
      Moze jednak interesujacym szczegolem w sprawie pani Bartnik bylo to, ze trafila
      do pionu nadzorowanego i kierowanego przez wiceministra Kryze. Czy pan
      wiceminister tez sie nie orientowal, ze bierze sobie dawna pupilke Bardonowej?
      Ten watek wydal mi sie interesujacym. Bo, poza krotka wzmianka o tymze pionie i
      jego szefie, nikt, ani wnikliwi dziennikarze, ani super krytyczni i podejrzliwi
      internauci, nie zastanowili sie nad stopniem swiadomosci i odpowiedzialnosci
      pana wiceministra za decyzje personalne. Przypadek? Celowosc?..
      Pana wiceministra sie nie atakuje klopotliwymi pytaniami. Pan wiceminister
      wydaje sie byc poza podejrzeniami i krytyka. Pan wiceminister jest przeciez
      tym, nie tak znowu dawnym sedzia Kryze, "jedynym sprawiedliwym", ktory wbrew
      wszystkiemu i wszystkim doprowadzil do rozliczenia "najwiekszej nierozliczonej
      afery III RP". Osadzil i skazal kilka plotek i sprawe skutecznie zamknal, a
      tlumowi dal poczucie, ze stala sie sprawiedliwosc, ze wymierzyl ja w naszym
      imieniu. Ze "najwieksza nierozliczona..." zostala wreszcie rozliczona.
      Wyobrazmy sobie to uczucie ulgi, jakiego po "skutecznym rozliczeniu" doznali
      ci, ktorzy byli rzeczywistymi sprawcami i beneficjentami FOZZ.
      Wiec awansowal na wiceministra. Zastanowcie sie ...
      I bylbym bardzo ciekaw, co na ten temat powiedzialby minister Ziobro, ktory
      wciaz jednak cieszy sie moja sympatia, bo lubie i zawsze lubilem
      mlodych "pistoletow", nawet jezeli zdarzalo im sie strzelac za czesto i czasami
      niezbyt celnie.
      • antyantyliberal Re: jedyny sprawiedliwy 19.02.06, 20:23
        przypomnij mi proszę co za lewicowo-liberalno-różowozboczona hiena mianowała
        Kryże na wiceministra ? Ziobro nie musi śledzić wszystkich nominacji wystarczy
        iż wyznaczy człowieka odpowiedzialnego za sprawy kadrowe i weźmie PEŁNĄ
        odpowiedzialnością za jego działania - tak się bowiem składa iż obowiązujące
        również pana ZZ prawo to MINISTRA czyni centralnym organem państwa a
        MINISTERSTWO to tylko twór pomocniczy i to MINISTER jest tym który odpowiada za
        podejmowane przez pracowników ministerstwa decyzje.
    • cy24 Ależ on to lubi - powoływać i odwoływać 19.02.06, 20:29
      Może się młodzieniec wyżyć. Oczywiście lewica i mafia są wszystkiemu winne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka