tomekjeden A GDZIE SĄ FAKTY? 19.02.06, 16:20 Pan Gosiewski wypowiedział się bardzo brutalnie. Szkoda, że nie może przedstawić on faktów na poparcie swojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Pan Poseł zna opisywane przypadki korupcji 19.02.06, 16:34 i z pewnością powiadomił organa ścigania, bo jeżeli nie, to......... to powinien być obiektem zainteresowania tych organów. Odpowiedz Link Zgłoś
op.1 Sierota nie odróżnia korupcji od nepotyzmu ! 19.02.06, 16:34 Niech mu zrefundują słownik języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
luki761 JAKO BIZNESMEN OPOWIEM WAM COŚ 19.02.06, 16:51 mam kilka firm, w tym jedną dość dużą ponad 150 pracowników, zajmuje się - między innymi 0 handlem import eksport Unia Europejska - Polska - Chiny - Daleki Wschód szukałem jakiejś kancelarii prawnej, żeby mi to obslużyła prawnie ! adwokaci to cieniasy ! bardzo słabo znają prawo gospodarcze obowiązujące w Polsce, o prawie obowiązującym w UE nic nie słyszeli a np. prawo gospodarcze chińskie, to dla nich czarna magia ! i znalazłem przypadkowo w internecie, firmą prawniczą z Krakowa która prowadzi MAGISTER PRAWA, który perfekcyjnie zna się na prawie polskim, chiński, perfekcyjnie zna chiński.... jest doktorantem na UJ... a mafia adwokacka nie przyjęła go na aplikacje ! Oczywiście korzystam z jego usług, zresztą nie mam wyboru, żadna kancelaria prawna w Polsce nie obsłuzy działałności gosporadczej polsko - chińskiej ! www.klaczynski.pl/ i co adwokacinki ? MAGISTER PRAWA, bez układów, nie dosał się na aplikacje, a o tak jest 100 lepszy od was, więc dlatego zarabia kasę jaka wy nigdy nie zarobicie... Odpowiedz Link Zgłoś
radpo Uważasz, że jestem cieniasem, bo... 19.02.06, 17:01 nie znam chińskiego? Ja życzę z całego serca panu Kłaczyńskiemu (nie Tobie), żeby interesy z Chinami były prowadzone nadal, inaczej móglbyć go kopnąć, bo np. nie zna języka z nowego rynku, np. wietnamskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
luki761 Re: Uważasz, że jestem cieniasem, bo... 19.02.06, 17:04 radpo napisał: > nie znam chińskiego? Ja życzę z całego serca panu Kłaczyńskiemu (nie Tobie), > żeby interesy z Chinami były prowadzone nadal, inaczej móglbyć go kopnąć, bo np > . > nie zna języka z nowego rynku, np. wietnamskiego. tak, jesteś żałosnym cieniasem bo boisz się konkurencji na rynku usług prawniczych, dlatego już wszystkim znajomym przedsiębiorcom mowię - olewajcie te posrane kancelarie adwokackie ! szukajcie sobie dobrych MAGISTRÓW PRAWA, bo wileu z nich perfekcyjnie zna się na prawie gospodarczym, tylko nie mieli ukłądów i nie sa na jakiś bzdetnych aplikacjach... liczy się praktyka ! a ty broń jakiś złodzei samochodów, parszywa praca, ale praca.... Odpowiedz Link Zgłoś
radpo Pokazałeś twarz jak nic! 19.02.06, 17:15 Nie jestem adwokatem od spraw karnych, jak sobie wyobrażasz. Nie muszę się siebie wstydzić, bo też mam publikacje i też działam dla takich, co mnie cenią. Nie dostałem się na aplikację za kasę ani po znajomości. A mów sobie, żeby Twoi znajomi szli do magistra, Twoja sprawa... Za jakiś czas na skutek Twojej reklamy biznes może przerzuci się do magistrów prawa, a adwokaci pójda na bezrobocie. Poczytamy pewnie na postach, jakie z nich łapciuchy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Pokazałeś twarz jak nic! 19.02.06, 17:18 w Polsce powinno byc tak, jak w Niemczech: 2 razy egzamin panstwowy przed niezalezna komisja; jezeli zdany, to otwierasz kancelarie adwokacka; zadnej rady nie potrzeba radpo napisał: > Nie jestem adwokatem od spraw karnych, jak sobie wyobrażasz. Nie muszę się > siebie wstydzić, bo też mam publikacje i też działam dla takich, co mnie cenią. > Nie dostałem się na aplikację za kasę ani po znajomości. A mów sobie, żeby Twoi > znajomi szli do magistra, Twoja sprawa... Za jakiś czas na skutek Twojej reklam > y > biznes może przerzuci się do magistrów prawa, a adwokaci pójda na bezrobocie. > Poczytamy pewnie na postach, jakie z nich łapciuchy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
radpo A skąd będziesz miał kasę na uruchomienie... 19.02.06, 17:28 ... kancelarii. Taki system, jak w RFN, wbrew pozorom petryfikuje system "dziedziczenia" zawodu. Smarkacza po studiach, jeśli jest zdolny, musi gdzieś pracować i uczyć się na egzamin i jeszcze potem mieć pieniądze na rozpoczęcie praktyki. Dlatego jest wielu adwokatów, którzy nie pracują w zawodzie i prawników, którzy pracują w kancelariach, a nie mają uparwnień. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A skąd będziesz miał kasę na uruchomienie... 19.02.06, 17:35 Nie jest tak, jak piszesz; moj przyjaciel w Berlinie - po "termonowaniu" w innych kancelariach, otworzyl swoja (ojciec nie mial z prawem nic wspolnego); i jakos mu idzie; a ma zone i trojke dzieci (w tym moja chrzesniaczke), wiuec zarabiac musi; ale zadna "korporacja" nie miala prawa niczego na nim wymuszac; zdal egzaminy panstwowe, wiec ma prawa takie, jak kazdy inny. I nikomu "wpisowego" nie placil radpo napisał: > ... kancelarii. Taki system, jak w RFN, wbrew pozorom petryfikuje system > "dziedziczenia" zawodu. Smarkacza po studiach, jeśli jest zdolny, musi gdzieś > pracować i uczyć się na egzamin i jeszcze potem mieć pieniądze na rozpoczęcie > praktyki. Dlatego jest wielu adwokatów, którzy nie pracują w zawodzie i > prawników, którzy pracują w kancelariach, a nie mają uparwnień. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Egzamin jest PANSTWOWY 19.02.06, 17:47 zadna kasa dla tzw. "korporacji"; i kazdy absolwent prawa do niego przystepuje radpo napisał: > egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Egzamin jest PANSTWOWY 19.02.06, 23:27 Silesius...moze i masz racje...ale wszyscy juz przeczytali Twoja opinie. Nie musisz tego samego pisac w kazdym poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Egzamin jest PANSTWOWY 19.02.06, 23:40 ok, ale czasami warto powtorzyc i pare razy; xpander napisał: > Silesius...moze i masz racje...ale wszyscy juz przeczytali Twoja opinie. > Nie musisz tego samego pisac w kazdym poscie. > Odpowiedz Link Zgłoś
poldek13 Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 16:48 ani mi z Gosiewskim nie po drodze, ani on mój idol. dość nieprzyjemny w odbiorze. jednak broni słusznej sprawy! szkoda że ON - ale trudno. mówienie, że adwokaci są czyści i wolni od podejrzeń to śmiech na sali. są oczywiście bardzo sprytni i potrafią zamulić to i owo tak, żeby sprawa nigdy nie była klarowna - ale na Boga: to oni twierdzą, że jeśli dwóch kandydatów na egzaminie osiąga tę samą ilość punktów, należy wybrać tego, kto pochodzi z prawniczej rodziny. to jest co najmniej nepotyzm - a korupcja? jest to niestety kwestia domniemań. niechaj się jednak odezwie ten, kto sądzi, że to środowisko jest czyste... że przypomnę tylko pana mecenasa z Gdańska, który ze swoją flamą, paną sędzią uzgadniał przychylne dla siebie i znajomych załatwianie spraw. nie bądźmy głupi: niechęć do Gosiewskiego nie powinna przymykać nam oczu! kiedy teraz słyszę, że te wilki udają niewinne owce, to myślę jedno: SITWA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Srodowiska wzajemnej adoracji... 19.02.06, 16:55 Gosiewski moze miec racje... tylko zalezy jak on patrzy na problem adwokacki w Polsce. Adwokaci dotychczas byli "swietymi krowami", ktorych nie mozna bylo ruszyc. Sam spotkalem sie z tym, ze niektorymi srodowiskami rzada wrecz "klany rodzinne i powiazan z nimi zwiazanych"... To troche na zasadzie "tatus ciagnie synka na sile na swoje miejsce"... widzimy to w branzy aktorskiej, piosenkarskiej, lekarskiej, adwokackiej i wielu, wielu innych... gdzie polityka "pro-rodzinna" kwitnie w najlepsze... Jesli o to Gosiewskiemu chodzilo - to nalezy mu tylko pomóc w zwalczaniu ukladów... tylko, ze to wyglada na kolos nie do ruszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Adwokaci o politykach: jeszcze więcej korupcji... 19.02.06, 16:58 A moze jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Ja myślę, że trzeba by adwokatów powiesić 19.02.06, 16:59 Po pierwsze są skorumpowani. Po drugie są niepotrzebni. W IV RP potrzebni są tylko prokuratorzy i kaci. Odpowiedz Link Zgłoś
radpo A możemy tylko pójśc na ememryturę. Proszę! 19.02.06, 17:59 moherowe_stringi napisał: > Po pierwsze są skorumpowani. Po drugie są niepotrzebni. W IV RP potrzebni są > tylko prokuratorzy i kaci. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 A w diabły z nimi, nich sobie robią te CBA 19.02.06, 17:23 i inne smieszne skróty. Zobaczymy za rok, jakie to będzie miało efekty. Zobaczymy jak za 4 lata, a może daj boże wcześniej to samo biuro tylko, że obsadzone przez SLD, albo PO bedzie ścigać kaczych przewalaczy, bo że będą to pewne. W końcu partia potrzebuje kasy, trzeba ją skądś brać, jak się ma mało członków i do tego bidoków, to trzeba kraść i tak się skończy kacza bajka o czystości rączek. Bedzie się kacza krew lała w CBA za niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Utracic przywileje "korporacji", to i w Polsce 19.02.06, 17:23 zapanuje praworzadnosc Odpowiedz Link Zgłoś
radpo Re: ...tak jak u nas w Reichu. 19.02.06, 17:35 Ach to Ty z Reichu jesteś. I jak tam u was, piszą coś nowego o polskich obozach koncentracyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Re: ...tak jak u nas w Reichu. 19.02.06, 17:39 Jako Silesius jestem Patriota Obojga Narodow. A nawet trzech bo Monachijscy to stara zydowska rodzina spod Pabianic. Uzywam kilku nickow bo mam skomplikowana osobowosc. Nie lubie wlasnych opinii jako silesius wiec je zwalczam pod innym imieniem. A poza tym to mam pod kopula prawie w porzadku. O polskich obozach to w Niemczech raczej nie pisza wiele ale Wszechpolacy juz niedlugo je zorganizuja pod blogoslawienstwem szamana z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: ...tak jak u nas w Reichu. 19.02.06, 17:49 troche racji jednak - w tym calym belkocie - masz; moj prapradziadek byl niemieckim Zydem, ktory osiadl na Slasku; ale Ci sie udalo; zdemaskowales mnie silenius.monachijski napisała: > Jako Silesius jestem Patriota Obojga Narodow. A nawet trzech bo Monachijscy to > stara zydowska rodzina > spod Pabianic. Uzywam kilku nickow bo mam skomplikowana osobowosc. Nie lubie wl > asnych opinii jako > silesius wiec je zwalczam pod innym imieniem. A poza tym to mam pod kopula praw > ie w porzadku. O > polskich obozach to w Niemczech raczej nie pisza wiele ale Wszechpolacy juz nie > dlugo je zorganizuja pod > blogoslawienstwem szamana z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski ...tak jak u was w Reichu. 19.02.06, 18:03 no... nie zdemaskowalem, bez przesady. Ci spod Lodzi zadnych- poza nazwiskiem- zwiazkow z Reichem chyba nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 [...] 19.02.06, 17:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
radpo a także profesorską, lekarską 19.02.06, 17:34 architektoniczną (budują krzywo), hydrauliczną (partolą krany), dozorczą (śpią w stróżówkach), sprzątaczek (tak w ogóle) itd. Wreszcie na końcu organy ścigania zajmą się mafią rosyjską, pruszkowską i innymi, które najmniej szkodzą społeczeństwu Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: a także profesorską, lekarską 19.02.06, 17:37 tzw. "korporacje prawnicze", to w Polsce czysty przypadek koruptogennego ukladu; to trzeba rozbic radpo napisał: > architektoniczną (budują krzywo), hydrauliczną (partolą krany), dozorczą (śpią > w > stróżówkach), sprzątaczek (tak w ogóle) itd. Wreszcie na końcu organy ścigania > zajmą się mafią rosyjską, pruszkowską i innymi, które najmniej szkodzą społecze > ństwu Odpowiedz Link Zgłoś
radpo Do PiS-u też przyjmują tylko z reko.... 19.02.06, 17:38 mendacją. Co z kwestia rozbicia tej partii politycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Do PiS-u też przyjmują tylko z reko.... 19.02.06, 17:40 Hi hi dobre, super strzał Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Do PiS-u też przyjmują tylko z reko.... 19.02.06, 17:48 a co z Julia Pitera i PO? ostatnio Piskorski domagal sie jej ukarania; radpo napisał: > mendacją. Co z kwestia rozbicia tej partii politycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
radpo Re: Do PiS-u też przyjmują tylko z reko.... 19.02.06, 17:54 No własnie... Dlaczego przekręty warszawskie nie są na celowniku min. Ziobry? czyżby nie brali w tym udziału adwokaci i nie warto? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Do PiS-u też przyjmują tylko z reko.... 19.02.06, 18:02 Przekrety warszawskie to glownie sprawa PO; jezeli jednak ucierpi Pitera a nie Piskorski, to mysle, ze i Ziobro ym sie zajmie radpo napisał: > No własnie... Dlaczego przekręty warszawskie nie są na celowniku min. Ziobry? > czyżby nie brali w tym udziału adwokaci i nie warto? Odpowiedz Link Zgłoś
radpo Już to widzę... 19.02.06, 18:10 Ziobro ma głeboko w d. Piterę, a nawet więcej. Ona szkodzi jego wizerunkowi jedynego szeryfa. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Już to widzę... 19.02.06, 18:23 Mylisz sie; z moich "przeciekow" wynika, ze Ziobro juz od 3 miesiecy zacheca Pania Pitere do zmiany partii; i co wiecej: parokrotnie sie publicznie wypowiadal, jak ona bardzo jest Polsce potrzebna radpo napisał: > Ziobro ma głeboko w d. Piterę, a nawet więcej. Ona szkodzi jego wizerunkowi > jedynego szeryfa. Odpowiedz Link Zgłoś
radpo Ale jesli ona nie przejdzie,... 19.02.06, 18:27 ... to nie ma szans, żeby Ziobro zabrał się za układ warszawski. No cóż, trzeba nabijać kabzę polityczną Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ale jesli ona nie przejdzie,... 19.02.06, 18:31 zabierze sie; jest z Krakowa; ma w tym i swoj interes radpo napisał: > ... to nie ma szans, żeby Ziobro zabrał się za układ warszawski. No cóż, trzeba > nabijać kabzę polityczną Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: SKOŃCZYĆ Z MAFIĄ PRAWNICZĄ W POLSCE 19.02.06, 17:35 OK masz rację tylko może podasz jakąkolwiek statystykę: ilu jest prawników w poszczególnych zawodach, ilu jest umoczonych, ilu ma sprawy sądowe. A teraz proszę o nazwiska, adresy kontakty. Pytam kto, kogo znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
radpo On zna Gosiewskiego - też prawnik, na .... 19.02.06, 17:36 początek wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: On zna Gosiewskiego - też prawnik, na .... 19.02.06, 17:39 no i oczywiście kaczki dwie plus zioberek Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Ten ponury błazen stara się dorównać swemu Wodzow 19.02.06, 17:36 i. Albo ten cyrk pieprznie w ciągu pół roku, albo za rok-dwa mamy coś w rodzaju dyktatury greckich pułkowników czy Łukaszenki. To było i jest możliwe w demokratycznej Europie. W 1932 roku wielu Niemców uważało, że ponury błazen Hitler nie ma szansy na władzę, a tylko członkowie partii klaskali na stojąco (jak w sejmie Najjaśniejszej w piątek), w 1934 WSZYSCY klaskali na stojąco, chcieli, czy nie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr10530 Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 17:57 ja moge dodac moj przypadek, jak brakuje dowodow. Odpowiedz Link Zgłoś
radpo Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 18:00 Ale pewnie sąd nie uznał, że wapliwości nalezy tłumaczyć na Twoja korzyść. Mało tego, nawet o tym nie wspomniał, tylko stwierdził, że zebrany materiał nie pozostawia wątpliwości.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 18:03 a zawsze problem rozbija sie o uczciwosc kontahentow i o kase; radpo napisał: > Ale pewnie sąd nie uznał, że wapliwości nalezy tłumaczyć na Twoja korzyść. Mało > tego, nawet o tym nie wspomniał, tylko stwierdził, że zebrany materiał nie > pozostawia wątpliwości.... Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas ADWOKACI - PRZESTĘPCY W MAJESTACIE PRAWA 19.02.06, 18:07 Wiadomo ,że nie wszyscy adwokaci są przestępcami. Ale większość z nich to zwykli przestępcy. Łotry - którzy za pieniądze próbują udowadniać ,że białe jest czarne i na odwrót. W swojej pracy posługują sie kłamstwem i manipulacją. To łajdacy , na których nawet splunąć nie warto. Dziś gdy PIS chce ruszyć to sku..ałe środowisko - podnosi się lament. , krzyk , wrzask. Krzyczą łotry- czując co się święci. Krzyczą łajdacy ,że niby PRL wraca. Życzą PISowi wytrwałości w walce o uczciwe państwo. Będzie ciężko walczć z łajdakami ale warto to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
radpo Przyjdzie czas, że... 19.02.06, 18:13 gdy będzie sie toczyła Twoja sprawa w sądzie, prokurator tak powie o działaniach obrończych Twego adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Przyjdzie czas, że... 19.02.06, 18:28 juz mialem 4 sprawy w sadzie (glownie polityczne: lata 80-te); i adwokat mnie najzwyczajniej "olal"; zas w Niemczech jest inaczej: probowano mnie tu i atakowac i "mobowac"; adwokat zadzwonil raz, i zostalem przeproszony; co kraj to obyczaj radpo napisał: > gdy będzie sie toczyła Twoja sprawa w sądzie, prokurator tak powie o działaniac > h > obrończych Twego adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Otoz to: grozba, szanataz niedwuznaczna propozycja 19.02.06, 21:08 to sa obecne narzedzie, ktorymi posluguje sie wspolnie z mafia sedziowska adwokatura. Razem tworza mafie tak silna, ze bez stanu wyjatkowego pozbawiajacego wszelkich immunitetow i nadzwyczajnych uprawnien jakimi sie obecnie ciesza i ktore wykorzystuja dla wlasnych korzysci, nie majacych nic wspolnego z prawem i sprawiedliwoscia, nikt z nimi (nawet PiS) nie wygra. Wszystko to w spadku zostawil nam "jasnie oswiecony" Prezydent A. Kwasniewski oportunista, ktory przez 10 lat "spelnial sie" piastujac urzad Prezydenta w majestacie ktorego opuszczajac urzad zwolnil z kary (amnestia) Ministra odpowiedzialnego za dzialnosc antypanstwowa! Odpowiedz Link Zgłoś
vrilix Re: Przyjdzie czas, że... 20.02.06, 11:43 @radpo wroc lepiej juz na ziemie.. Dopij kawe, idz sie wysikac i dokoncz czytac GW.. Nudzisz juz czlowieku.. Musisz miec nie lada kompleksy.. Skoro piszesz na TYM forum.. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
codex1 Re: ADWOKACI - PRZESTĘPCY W MAJESTACIE PRAWA 19.02.06, 18:48 Ostra wypowiedź Mordzinasa, ale słuszna. Jest takie przysłowie: "NA DUŻE DZIURY - POTRZEBNE SĄ DUŻE ŁATY!". To, co chce zrobić PIS, głosząc program naprawy państwa, to jest OSTATNI DZWONEK przed nieuchronnym tzw. "kryterium ulicznym", jeśli ten bajzel miałby trwać nadal. Dlatego ten podniesiony histeryczny wrzask wcale mnie nie dziwi. Boże, sprzyjaj Kaczyńskim i chroń ich!... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Boze caria chrani 19.02.06, 21:49 codex1 napisał: > Ostra wypowiedź Mordzinasa, ale słuszna. > Jest takie przysłowie: > "NA DUŻE DZIURY - POTRZEBNE SĄ DUŻE ŁATY!". > To, co chce zrobić PIS, głosząc program naprawy państwa, to jest OSTATNI DZWONE > K > przed nieuchronnym tzw. "kryterium ulicznym", jeśli ten bajzel miałby trwać nad > al. > Dlatego ten podniesiony histeryczny wrzask wcale mnie nie dziwi. > Boże, sprzyjaj Kaczyńskim i chroń ich!... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do mordzinasa 19.02.06, 19:19 mordzinas napisał: > Wiadomo ,że nie wszyscy adwokaci są przestępcami. > Ale większość z nich to zwykli przestępcy. > Łotry - którzy za pieniądze próbują udowadniać ,że białe jest czarne > i na odwrót. > > W swojej pracy posługują sie kłamstwem i manipulacją. > > To łajdacy , na których nawet splunąć nie warto. > > Dziś gdy PIS chce ruszyć to sku..ałe środowisko - podnosi się > lament. , krzyk , wrzask. > > Krzyczą łotry- czując co się święci. > > Krzyczą łajdacy ,że niby PRL wraca. > > Życzą PISowi wytrwałości w walce o uczciwe państwo. > Będzie ciężko walczć z łajdakami ale warto to robić. Jesli bedziesz kiedykolwiek mial sznse to zajrzyj do ksiazki telefonicznej adwokatow w Nowym Jorku. Popatrz tylko na nazwiska. Wszystko powinno byc jasne! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: ADWOKACI - PRZESTĘPCY W MAJESTACIE PRAWA 19.02.06, 21:47 Masz racje. Jakim prawem adwokat broni zlodzieja, czy bandyty. Takich to trzeba wieszac bez sadu. Bez sadu tez nalezy karac przeciwnikow PiS. Najlepiej zbudowac gdzies w kamieniolomach oboz koncentracyjny i tam zamknac tych roznych tuskow, balcerowiczow, rokitow i inne scierwo (pisz o nich z malej litery, bo o scierwie nie pisze sie duza litera) Odpowiedz Link Zgłoś
petteen Re: ADWOKACI - PRZESTĘPCY W MAJESTACIE PRAWA 19.02.06, 22:55 mordzinas napisał: > Wiadomo ,że nie wszyscy adwokaci są przestępcami. > Ale większość z nich to zwykli przestępcy. > Łotry - którzy za pieniądze próbują udowadniać ,że białe jest czarne > i na odwrót. > > W swojej pracy posługują sie kłamstwem i manipulacją. > > To łajdacy , na których nawet splunąć nie warto. > > Dziś gdy PIS chce ruszyć to sku..ałe środowisko - podnosi się > lament. , krzyk , wrzask. > > Krzyczą łotry- czując co się święci. > > Krzyczą łajdacy ,że niby PRL wraca. > > Życzą PISowi wytrwałości w walce o uczciwe państwo. > Będzie ciężko walczć z łajdakami ale warto to robić. MASZ RACJĘ ! Odpowiedz Link Zgłoś
jurafo Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 18:04 Polityk, zawsze powinien zachować godność, a swoje wypowiedzi powinien mieć "wyważone" bez względu na sytuację. Niestety pan Gosiewski jest bardzo prymitywny, chociaż ma rację. "Gosiewski powinien odejść" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 18:19 resume: "Gosiewski ma racje, ale powinien odejsc"; a uklad ma trwac; gratuluje jurafo napisał: > Polityk, zawsze powinien zachować godność, a swoje wypowiedzi powinien > mieć "wyważone" bez względu na sytuację. > Niestety pan Gosiewski jest bardzo prymitywny, chociaż ma rację. > "Gosiewski powinien odejść" Odpowiedz Link Zgłoś
billythekid3 Element antysocjalistyczny czy antypaństwowy 19.02.06, 18:12 Za komuny wrogami był element antysocjalistyczny, badylarze, prywaciarze. Za kaczyzmu wrogami są: antypaństwowcy, prywaciarze, profesorowie prawa, sędziowie, adwokaci. Może prezes pisuaru dopisze jeszcze jakieś zawody do swojej listy persona non grata w nadchodzącym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
radpo Z całą pewnością, ale daj mu ... 19.02.06, 18:15 odpocząć. Poza tym musi przeczytać "obszerne materiały prasowe". Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Element antysocjalistyczny czy antypaństwowy 19.02.06, 18:25 Polska jest czlonkiem UE, i powinna byc panstwem prawa; pelna liberalizacja (zgodnie za zasadami wolnego rynku) zawodow prawniczych; zadnych mafijnych korporacji; wiecej nic billythekid3 napisała: > Za komuny wrogami był element antysocjalistyczny, badylarze, prywaciarze. Za > kaczyzmu wrogami są: antypaństwowcy, prywaciarze, profesorowie prawa, > sędziowie, adwokaci. Może prezes pisuaru dopisze jeszcze jakieś zawody do > swojej listy persona non grata w nadchodzącym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 18:20 "Gosiewski powiedział, że ma "szereg dowodów" na przypadki korupcji wśród adwokatów. "Wystarczy zebrać materiały prasowe" - dodał, powołując się na "ogromną ilość przypadków korupcji" przy naborze na aplikacje." Wynika z powyższego, że w IV RP pomówienia poparte wycinkami z prasy stają się niemal oficjalnymi oskarżeniami, a przynajmniej narzędziem do dyskredytacji całego środowiska adwokackiego. Może Gosiewski i PiS powinien wyciągnąć te dowody, te wszystkie kwity i haki, które z pewnością zbiera, zamiast potrząsać szabelką, niejasno insynuować rzucając cień na niemalże wszstkie instytucje samorządowe, ale też na władzę sądowniczą (chociażby pod adresem TK, SN i KRS, w której zasiadła wygodnie pani Gut). Podążając tokiem myślenia Gosiewskiego można oskarżyć wszystko i wszystkich. Przecież zdażają się przekupni sędziowie, lecz nie każdy jest przestępcą. To, że młody człowiek ukradł komuś telefon nie oznacza, że wszyscy ludzie przed 20 są bandziorami. Rzecz w tym, by zawłaszczyć i stworzyć Naczelną Radę Adwokacją PiS , Krajową Radę Sądownictwa PiS, Sąd Najwyższy PiS etc.. Powstała już KRRiTv PiS, mamy KRS PiS, prezydenta PiS i premiera PiS, oczywiście - bez skazy. Zamiast instytucji państwowych - partyjne ; zasada TKM funkcjonuje niezmiennie, zarówno za rządów lewicy, jak i prawicy. Więc gdzie to państwo, rządzące się zasadami prawości i sprawiedliwości ? Odpowiedz Link Zgłoś
radpo Państwo to ja,... 19.02.06, 18:26 ... powie Ci na to Kaczyński (chociaż nie wiem który). Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 18:30 NRA - w obecnym statusie - nie ma racji bytu; sam o tym wiesz; chodzi o obrone przywilejow pewnej korporacji Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 18:37 Podobnie jak liderzy PiS wiesz lepiej, o czym wiem i wiedzieć powinienem :). W powyższym poście miałem na myśli sposób działania Gosiewskiego, rzucanie bezprawnych i niesprawiedliwych oskarżeń, niepopartych rzadnymi dowodami, zamiast dialogu. Nie odniosłeś się do kwestii zawłaszczenia państwa, z którą miano skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 18:47 PiS panstwo -narazie - nie zawlaszcza, tylko oczyszcza; a korporacje prawnicze - w obecnym ukladzie - musza zniknac laaazy_boy napisał: > Podobnie jak liderzy PiS wiesz lepiej, o czym wiem i wiedzieć powinienem :). W > powyższym poście miałem na myśli sposób działania Gosiewskiego, rzucanie > bezprawnych i niesprawiedliwych oskarżeń, niepopartych rzadnymi dowodami, > zamiast dialogu. > > Nie odniosłeś się do kwestii zawłaszczenia państwa, z którą miano skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do silesiusa 19.02.06, 19:15 Ten "radpo" musi chyba byc czlonkiem NRA. Najlepiej ubawil mnie stwierdzeniem, ze NRA byla w PRL-u niezalezna. Teraz doprawdy nie wiem czy on kpi, czy o droge sie pyta, czy jest skonczonym glupcem, albo moze mysli, iz wszyscy jestesmy niedorozwinieci. Niesamowite! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do sileniusa 19.02.06, 19:47 Czesc kloniku. Kocham cie jak pluskwe. Zaraz bym ZGNIOTL! Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: znowu nadajesz, wulgarna ptaszyno? 19.02.06, 20:28 Prostaczek z Ciebie, nie dziwię się dlaczego PO nie wygrała skoro miała taki elektorat Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Re: do silesiusa 19.02.06, 20:01 prawda jesteście niedorozwinięci i skończone głupki!...niech żyje..PISOWSKA ZJEDNOCZONA PARTIA ROBOTNICZ!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do zgodnik1 19.02.06, 20:05 zgodnik1 napisał: > prawda jesteście niedorozwinięci i skończone głupki!...niech żyje..PISOWSKA > ZJEDNOCZONA PARTIA ROBOTNICZ!! Niech zyje NRA, ktora byla NIZALEZNA w PRL-u - ty "myslicielu" z bozej laski! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: do zgodnik1 19.02.06, 20:52 a moze zgodnik to skarbnik NRA? i boi sie, ze skladek zabraknie? wet3 napisał: > zgodnik1 napisał: > > > prawda jesteście niedorozwinięci i skończone głupki!...niech żyje..PISOW > SKA > > ZJEDNOCZONA PARTIA ROBOTNICZ!! > > Niech zyje NRA, ktora byla NIZALEZNA w PRL-u - ty "myslicielu" z bozej laski! Odpowiedz Link Zgłoś
meggi34 Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 19:22 silesius.monachijski napisał: > PiS panstwo -narazie - nie zawlaszcza, tylko oczyszcza; a korporacje prawnicze > - > w obecnym ukladzie - musza zniknac > > laaazy_boy napisał: > > > Podobnie jak liderzy PiS wiesz lepiej, o czym wiem i wiedzieć powinienem > :). W > > powyższym poście miałem na myśli sposób działania Gosiewskiego, rzucanie > > bezprawnych i niesprawiedliwych oskarżeń, niepopartych rzadnymi dowodami, > > zamiast dialogu. > > > > Nie odniosłeś się do kwestii zawłaszczenia państwa, z którą miano skończy > ć. Tygrysku!!!Ty się na wszystkim znasz....kochanek z ciebie jednak marny... Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 22:37 silesius.monachijski napisał: > PiS panstwo -narazie - nie zawlaszcza, tylko oczyszcza; a korporacje prawnicze > w obecnym ukladzie - musza zniknac I w tym właśnie sęk drogi silesiusie. Posługujesz się tą samą retoryką, która w rzeczywistości oznacza odwracanie kota ogonem. "Oczyszczano" zarówno za czasów AWS, jak i SLD, z tą różnicą, że wtedy nie dorabiano całej ideologii, jak to robi PiS, do procederu przejmowania stanowisk. Jakie masz gwarancje, że po "oczyszczeniu" i obsadzeniu ludźmi PiSu korupcja skończy się jak nożem uciął? Politycy obiecują, jak zawsze, a nam pozostaje zaledwie wiara w ich uczciwość. Dla mnie to jednak zdecydowanie za mało, by stać się takim piewcą oczyszczania, jakim jesteś. Szczerze mówiąc drażni mnie ta retoryka Prawych i Sprawiedliwych, ponieważ w realnych działaniach, poza butą, która przyćmiewa nawet Millera, widzę same analogie do działań poprzednich ekip i żadnych, absolutnie żadnych zmian. Oczywiście poza PR-em doskonałym oraz okrągłymi słówkami. Hipokryzja? Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 23:36 Miej silesiusie troche gosnosci i nie pisz bzdur o oczyszczaniu. Parafrazujac Jaroslawa: "Tylko czlowiek bardzo glupi moze uwierzyc w hasla o oczyszczaniu panstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 23:46 wszystkie zawody prawnicze musza zostac poddane doglebnej lustracji; kazdy o tym w Polsce wie; pander napisał: > Miej silesiusie troche gosnosci i nie pisz bzdur o oczyszczaniu. > Parafrazujac Jaroslawa: "Tylko czlowiek bardzo glupi moze uwierzyc w hasla o oc > zyszczaniu panstwa" > Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 23:37 Zreszta napisze tak, jak Ty: Dobrze wiesz o tym, ze to co robi PIS to nie jest oczyszczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 23:48 to jest proba oczyszczenia; oby udana xpander napisał: > Zreszta napisze tak, jak Ty: Dobrze wiesz o tym, ze to co robi PIS to nie jest > oczyszczanie. > Odpowiedz Link Zgłoś
michal_k1 POnad wszystko, ponad prawem 19.02.06, 19:22 W nowym sejmie stara jakość. Perspektywa przyśpieszonych wyborów w pełni obnażyła prawdziwe oblicze naszych elit politycznych. Zarówno biorący udział w wyborach, jak i ci, którzy odwrócili się od państwa, nie powinni już mieć złudzeń. Znakomitej większości posłów nie łączą cele programowe ani idee, ale walka o zachowanie lukratywnych posad oraz widmo utraty wpływów i znaczenia. Aby dzielić trzeba rządzić a siedzenie w ławach opozycji to tylko poselska pensyjka, zamknięte drzwi do salonów politycznego biznesu i brak możliwości popychania karier przyjaciół i rodziny. O tym wiedzą nie tylko dzieci polityków, ale i zwykłe dzieci i całe społeczeństwo. ead Kiedy PiS zyskiwał w sondażach, posłowie wielkiej koalicji strachu, zgodnie alarmowali opinię publiczną, że prezes Kaczyński szykuje zamach stanu i kompromituje elity polityczne. Czyż to nie najlepszy kabaret polityczny? Posłowie w oczach opinii kompromitowali się już tysiąckrotnie pojedynczo, grupami i całymi ugrupowaniami. Potwierdzają to sondaże opinii publicznej i frekwencja wyborcza. Natomiast w mediach zapowiedzi naprawy państwa wywołują kociokwik. Stacje telewizyjne, gazety, czasopisma o dużym nakładzie bez żenady uprawiają indoktrynację polityczną. Serwisy informacyjne w połowie "wzbogacone" są komentarzami i opiniami, z których łatwo odczytać dla kogo pracują dziennikarze. Beneficjenci gnijącej demokracji bronią jej dużo sprytniej i z większą determinacją niż Jaruzelski bronił socjalizmu. Straszą chaosem, rozkładem państwa i... demonem z nahajką. Tak, tak, lider PiS-u, który mówił o potrzebie przeprowadzenia nowych wyborów stał się osobistym wrogiem większości posłów i śmiertelnym zagrożeniem dla środowisk "Gazety Wyborczej", mafijnego biznesu i establishmentu III RP. To wielka armia ludzi; wcześniej wspierali SLD, a teraz postawili na PO i bronić będą do upadłego anarchii demokratycznej. Panika i nerwowość Budowa demokracji według europejskich standardów wymaga rozliczenia nadużyć władzy i afer w wyprzedaży państwowego majątku. No i właśnie na coś takiego się zanosi. Stąd panika i nerwowość, bo wielu ludziom stojącym dotychczas ponad prawem sądy i prokuratorzy wysyłają wezwania. Ot choćby w sprawach prywatyzacji, która - zdaniem 98 proc. Polaków - była źle przeprowadzona zaś wg ministra Lewandowskiego bardzo dobrze. Sam minister, któremu w 1996 roku prokurator postawił zarzut o antydatowanie dokumentów związanych z prywatyzacją firm krakowskich, wyjaśnił wówczas, że on tylko podpisywał dokumenty, a daty stawiała sekretarka. I to wystarczyło. Gdyby teraz rządziła PO to zapewne skazano by... sekretarkę. I to byłaby sprawiedliwość i przyzwoitość wg Platformy. Bezkarność elit zamieszanych w podejrzane interesy umożliwiła rozkwit kapitalizmu politycznego. Ale skoro niezbitych dowodów już nie ma, lepiej nikogo nie pytać jak zdobył fortunę. Teraz najbogatsi stali się najbardziej czcigodni i jak dotąd aluzje na temat sposobu ich dorabiania się podlegają surowym karom sądowym. Teraz ci, którzy pierwsze miliony ukradli albo partyjnym kolegom to doradzali, są bardziej nieuchwytni od ściganych gangsterów i lepiej ich nazwisk ani ich partii nie wymieniać, aby do więzienia nie trafić. Dlatego teraz trzeba być w Polsce herosem, aby podejmować walkę o zmianę status quo. I chociaż nahajki to nie gilotyny ani czołgi, "prawdziwi" demokraci równie surowo ich używanie piętnują. Jednak historia uczy, że bez odpowiedniego sprzętu, ładu i sprawiedliwości w naszym państwie wprowadzić się nie da. Były już kosy osadzane na sztorc, szewskie młotki i inne ostre narzędzia. Piłsudski zaś potrzebował w tym celu armat i wojska. Ale pomimo kilkuset ofiar, chyba się opłaciło; gdyby nie postawił na silne państwo, to ślepi obrońcy demokracji parlamentarnej oddaliby nas pod opiekę ojca narodów, Stalina. Wówczas ofiar byłoby znacznie więcej. Teraz zaś bez porównania łatwiej budować silne, sprawiedliwe państwo. Mogą wystarczyć kartki wyborcze. Pora mówić prawdę Nie jestem fanem PiS-u. Ta partia za mało zajmuje się strategią makroekonomiczną i polityką fiskalną, nie mówi konkretnie o zmianach w dystrybucji dochodu narodowego. Poza tym, jestem przeciwnikiem administracyjnej obrony autorytetu ludzi władzy. Oni sami muszą na swój autorytet pracować i pamiętać jak łatwo stracić reputację, np. posyłając ludzi w kamasze albo przesadnie dbając o swoje wygody. Jednak głosowałem na PiS, który dawał nadzieję na naprawę państwa i najmniej oszukiwał przed wyborami. Teraz pora mówić ludziom prawdę; aby jednym dać, trzeba innym zabrać. Ale chyba tylko PO jest tego świadome. Niestety, Platforma chce kontynuować to co już robiła wspólnie z SLD, tzn. zabierać biednym, a dawać bogatym. Dlatego konkretne pomysły na politykę gospodarczo-społeczną PO nadal ukrywa. W rezultacie PiS został skazany na sojuszników, którzy chcą dawać - a nie mówią skąd wziąć bo to przecież sprawa rządu - ma bardzo trudne, wręcz karkołomne zadanie. W Polsce bowiem obietnice polityków o obniżeniu podatków bardzo cieszą wszystkich; jednakowo tych, co zarobią na reformie podatków 2 zł, jak i tych, co zarobią 2 miliony zł. O co chodzi Kaczyńskiemu? Niemal cała klasa polityczna i media przedstawiają prezesa PiS jako awanturnika siejącego zamęt i człowieka żądnego władzy. I wielu moich przyjaciół, znajomych i członków rodziny taki pogląd wyznaje. Jest to inteligencki kompleks; PO kojarzone jest z ludźmi sukcesu pracującymi umysłowo, a zatem szerokie masy magistersko-profesorskiej inteligencji uznają, że ich miejsce jest w obozie Tuska bo jest bardziej kulturalny od Leppera i innych, którzy powinni siać i orać, naprawiać wózki akumulatorowe, hodować trzodę itp. z większym pożytkiem dla gospodarki i mniejszą szkodą dla polityki. Trzeba jednak aby ta zniesmaczona polityką inteligencja zrobiła użytek z własnej inteligencji i przeciwstawiła się inteligencji żyjącej z indoktrynacji społeczeństwa. Wystarczy chwilę pomyśleć; Jarosław Kaczyński wielką realną władzę już ma. Może cieszyć się jej splendorem do woli, może korzystać z przywilejów i uroków przebywania na szczytach. Jeśli teraz zawiera ryzykowne pakty, które mogą go tej władzy pozbawić i naraża się tym którzy zawłaszczyli Polskę to znaczy, że ma poczucie obowiązku wobec obywateli z których większość naprawdę chce naprawy państwa. Na czym polega anarchia W walce wyborczej niemal wszystkie chwyty są dozwolone, ale po przegranych wyborach wypada ochłonąć. Tymczasem PO stale uprawia propagandę, jakby kampania wyborcza trwała. To musi budzić obrzydzenie i oburzenie. Platforma interesy partii stawia ciągle ponad interesami państwa i dostarcza na to nowych dowodów. Kiedy premier Marcinkiewicz zapowiadał walkę o unijne fundusze p. Gronkiewicz- Waltz z uporem powtarzała, że jest to zaklinanie rzeczywistości. Na szczęście nie udało się wywołać demobilizacji wśród polityków. Z kolei głosowanie wraz z LPR za becikowym dla bogatych to dowód, że PO kpi sobie z obywateli, którym obiecało tanie państwo i ograniczenie przywilejów dla bogatych. Taktyka im gorzej tym lepiej to polityka wspierania anarchii demokratycznej. Stawianie interesów partyjnych ponad wszystko tylko przyśpieszy rozkład ugrupowania, które niby walczy z populizmem a równocześnie go doskonali dla potrzeb własnej strategii i partykularnych interesów swoich politycznych klientów. Kaczyński - stający do walki z tymi co posiadają banki, media, giełdę i wierny establishment - może być postrzegany jak śmiałek porywający się z motyką na słońce. I co gorsze z sojusznikami, których celem jest przetrwanie i poprawa notowań w sondażach, oraz z własnymi "żołnierzami", z których wielu zapewne woli święty spokój, a może nawet po cichu mówi - teraz wreszcie k... my. Czy taka zbieranina zdoła wygrać ze zwierającą szeregi armią broniących status quo? Zapewne dojdzie do przedtermi Odpowiedz Link Zgłoś
michal_k1 c.d. POnad wszystko, ponad prawem 19.02.06, 19:26 interesów partyjnych ponad wszystko tylko przyśpieszy rozkład ugrupowania, które niby walczy z populizmem a równocześnie go doskonali dla potrzeb własnej strategii i partykularnych interesów swoich politycznych klientów. Kaczyński - stający do walki z tymi co posiadają banki, media, giełdę i wierny establishment - może być postrzegany jak śmiałek porywający się z motyką na słońce. I co gorsze z sojusznikami, których celem jest przetrwanie i poprawa notowań w sondażach, oraz z własnymi "żołnierzami", z których wielu zapewne woli święty spokój, a może nawet po cichu mówi - teraz wreszcie k... my. Czy taka zbieranina zdoła wygrać ze zwierającą szeregi armią broniących status quo? Zapewne dojdzie do przedterminowych wyborów. Oby wreszcie z udziałem ludu, a nie pomimo ludu. Oby z udziałem wyborców samodzielnie myślących, zdolnych odróżniać dobro od zła, nie wedle filozofii Kalego, ale w kategoriach interesu państwa jako dobra wspólnego. Jeśli nie on to kto, jeśli nie teraz to kiedy? Media i opozycja "demaskują" ludzi w szeregach PiS i w rządzie , którzy w życiorysach mają jakieś plamy i plamki. Aby było śmieszniej postkomuniści najzajadlej tropią tych, którzy kiedyś należeli do PZPR, a PO za najbardziej "aferalnych" uważa tych polityków, którzy "zdezerterowali" do PiS. Zapewne Kaczyński wolałby mieć w swoich szeregach samych rycerzy bez skazy i błyskotliwych intelektualistów, ale musi grać tymi figurami i blotkami, które ma w talii. I trzeba dodać, że jak dotychczas gra bardzo dobrze. Jarosław Kaczyński jest drugim po Janie Olszewskim politykiem dużego formatu, który usiłuje rozbić układ, jaki powstał nie tyle przy "okrągłym stole", co pod tym stołem. Premier Olszewski przegrał bo walczył według haseł Bóg, Honor, Ojczyzna, ufał współpracownikom i respektował reguły parlamentaryzmu. Oby większa przebiegłość i lepsze rozpoznanie przeciwnika pomogły Kaczyńskiemu wygrać. Bo jeśli nie Jarosław Kaczyński to kto, jeśli nie teraz to kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Po co nam ,,korporacje zawodowe''? 19.02.06, 19:28 Istnieje np.izba inżynierów budownictwa do której należą ,głownie,technicy budowlani z ,,uprawnieniami budowlanymi''.Płacą składki i budują.Potem mamy wypadki jak np.Katowicach.Inżynier budowlany z uprawnieniami powinien odrzucić projekt z napompowanymi obliczeniami.Ale...sprawdzić to może inżynier ,stale sie dokształcający a nie technik nie znający nawet podstaw wyższej matematyki niezbędnej do zaawansowanych obliczeń.No to po co taka izba?Odpowiedz: Bo niedouk jest bardziej ,,ułożony''. Inzynier budowlany z egzaminem zdanym przed komisją MINISTERSTWA (oczywiście z teorii i praktyki a nie wykutych przepisów i ustaw) nie musiał by należyć do jakiejś tam izby tylko pracować jako ,,wolny zawód''kierownika budowy lub projektanta. Uprawniony inżynier ,adwokat,lekarz powinien mieć obowiązek CIĄGŁEGO DOKSZTŁCANIA SIĘ.Co np.5 lat sprawdzano by jego poziom wiedzy dwojako: poprzez przedstawienie świadectw szkoleń lub PŁATNEGO EGZAMINU z najnowszej wiedzy zawodowej.Można też wprowadzić ,z okresem przejściowym ,wymóg znajomosci języka obcego.Czytelne proste zasady i po korupcji! Odpowiedz Link Zgłoś
robo2g A kto nas przeprosi za ostatnie 17 lat postkomuny 19.02.06, 19:37 Co za bezsens, przeciez wkoncu zaczyna sie cos dziac a te stare !@#$% chca przeprosin. Ze ten caly system jest skorumpowany to niezadna nowina, tylko dopiero teraz po 17 latach ktos sie za to bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 20:01 Wydaje mi się, że wśród polityków jest co najmniej tyle samo przykładów korupcji, co wśród prawników; czy według pana Gosiewskiego CBA powinno się zająć również politykami? A jeśli tak - to czy tylko politykami partii opozycyjnych wobec PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Wlasnie wrocilem z kolacji we wloskiej restauracji 19.02.06, 20:26 Corka wlascicieli upatrzyla sobie - wsrod ponad 100 gosci - moja osobe; nisamowite byly te zabawy z 5-letnia Giovanna: cala sala "byla z nami"; a na koniec Giovanna powiedziala do mnie: "wujek Giuseppe" jestes normalny i dobry czlowiek; jak wyszedlem, to sie troche wzruszylem; bo o to chodzi - takze i w sprawie korporacji adwokackiej, i samych adwokatow: zebyx byli "normalni" Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Wlasnie wrocilem z kolacji we wloskiej restau 19.02.06, 20:31 Nauczyłem sie uważać, jest tu gość, który ma nick łudząco podobny do Twojego Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wlasnie wrocilem z kolacji we wloskiej restau 19.02.06, 20:50 Drogi Jurcio, tutaj "grasuje" multum moich klonow, obrazajacych mnie, i wyzywajacych obelgami; choc to wbrew tzw. "nietykiecie" GW, to mnie banuja, a klony harcuja dalej; rozumiem - nie jestem "przyjacielem" Michnika (i nigdy nie bede); ale: zeby az tak niehonorowo postepow3ac? ja sie juz przyzwyczailem; jurcio napisał: > Nauczyłem sie uważać, jest tu gość, który ma nick łudząco podobny do Twojego Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Ta pieciolatka tez byla podstawionym klonem... 19.02.06, 21:14 No widzisz, prawie sie nabrales! A ja silesius wierze w kazde twoje slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Wlasnie wrocilem z kolacji we wloskiej restau 19.02.06, 21:27 Mysle, Twoje klony mogą być robotą adminów z GW. Całe szczęście, że przynajmniej kilku z nas mysli poważnie i wie o czy mówi. Nie ch żyje PiS i Jego Wyborcy. Idę robić sałatkę grecką, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z gazety 19.02.06, 21:53 Wyborczej. Popijesz bełtem " Sen Sołtysa" i zagryziesz kiszonym ogóraskiem. Po co te bzdety o sałatce greckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z ga 19.02.06, 21:57 A co nie lubisz sałatki greckiej? Skoro Ty wypisujesz od rzeczy, dlaczego więc ja nie mogę napisać o sałatce greckiej, Klonie? Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z ga 19.02.06, 22:04 Sałatka musi się przgryźć z oliwą z dodatkiem bazylii i tymianku. Na późną kolację wraz ze mną oczekują Tomek i Otylia. Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Pogon ich, Giuseppe- silesio juz jest w drodze 19.02.06, 22:17 na ta kiszkowa uczte. Wiezie ze soba flaszke na swym smiglym motorowerku marki Simson. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z ga 19.02.06, 23:04 czyzby na drugie danie souvlaki? bardzo pasuje do salatki jurcio napisał: > Sałatka musi się przgryźć z oliwą z dodatkiem bazylii i tymianku. Na późną > kolację wraz ze mną oczekują Tomek i Otylia. Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z ga 19.02.06, 23:08 Nie, tylko sałatka, uwielbiam gotować choc nie jestem kuccharzem, pozdrowienia od moich znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z ga 19.02.06, 23:15 ja tez - od czasu do czasu - gotuje; zas bitki wolowe (z bialych wolow) smazone w sosie z ziol prowansalskich, do tego krokiety i caly zestaw salatek; to moje specjsly; znajomi sie zawsze zapraszaja; jurcio napisał: > Nie, tylko sałatka, uwielbiam gotować choc nie jestem kuccharzem, pozdrowienia > od moich znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
pies333 Re: Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z ga 20.02.06, 01:21 A ja wam mowie, wszystkie garkotluki w Polsce sa skorumpowane ... Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Dzieki za pozdrowienia, caluski dla Ofelii i Benka 19.02.06, 23:15 Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarycha Re: Wlasnie wrocilem z kolacji we wloskiej restau 19.02.06, 20:50 A ja byłem na łyżwach. Na polskich hokejówach śmigałem. Wróciłem, czytam i tak sobie myślę: Może ona do Silesiusa z przekąsem mówiła? Może Silesius, który dowiódł wielokrotnie, że nie rozumie po polsku - po niemiecku (po włosku?) zapewne rozumie jeszcze mniej - po prostu nie zajarzył? Giuseppe, chłopie, jedz w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski KONIEC MAFIJNYCH KORPORACJI 19.02.06, 20:59 typu NRA!!! czy to rozumiesz; albo mozg Ci sie za bardzo przeziebil? radiomarycha napisał: > A ja byłem na łyżwach. Na polskich hokejówach śmigałem. Wróciłem, czytam i tak > sobie myślę: Może ona do Silesiusa z przekąsem mówiła? Może Silesius, który > dowiódł wielokrotnie, że nie rozumie po polsku - po niemiecku (po włosku?) > zapewne rozumie jeszcze mniej - po prostu nie zajarzył? Giuseppe, chłopie, jedz > > w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Re: KONIEC MAFIJNYCH KORPORACJI 19.02.06, 21:16 silesius, ty sie naprawde podstawiasz tymi swoimi historyjkami... jak sie angazujesz w "powazna rozmowe" z takim jurcio to sie nie dziw ze inni to czytaja i tez cie chca podpompowac. to nie jest zlosliwy post! Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarycha Re: KONIEC MAFIJNYCH KORPORACJI 19.02.06, 21:35 Wychodzi na to, że pompujemy Silesiusa.Monachijskiego? Wszyscy. Giuseppe, zasuwaj na drugą kolację. Nie jedz w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 21:48 radiomarycha napisał: > Wychodzi na to, że pompujemy Silesiusa.Monachijskiego? Wszyscy. Giuseppe, > zasuwaj na drugą kolację. Nie jedz w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Giuseppe, jurcio cie na kiszke zaprasza 19.02.06, 22:13 swiezutka prosto z gazety! Wez ze soba flaszke Zinfandela i wskakuj na motorower! Fajna bibke sobie zrobicie i o Ojczyznie pogaworzycie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:18 silesius.monachijski napisał: > radiomarycha napisał: > > > Wychodzi na to, że pompujemy Silesiusa.Monachijskiego? Wszyscy. Giuseppe, > > > zasuwaj na drugą kolację. Nie jedz w domu. To pewnie jeden z komandosow, ktorzy robili zadyme w marcu 1968r. Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:19 Poniżej Silesius opisywał swój wypad do włoskiej knajpy, stąd to sie wzięło, no i tych sałatkach też Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:21 Zapomniałem dodać, że sileNius wypisuje straszne głupoty i szalenie miesza by było trudniej rozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:32 ja zadymy nigdy wet3 nie robilem; niszczylem komune w bardziej inteligentny sposob; wet3 napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > radiomarycha napisał: > > > > > Wychodzi na to, że pompujemy Silesiusa.Monachijskiego? Wszyscy. Giu > seppe, > > > > > zasuwaj na drugą kolację. Nie jedz w domu. > > To pewnie jeden z komandosow, ktorzy robili zadyme w marcu 1968r. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:35 wet3 napisał: >> > > > > To pewnie jeden z komandosow, ktorzy robili zadyme w marcu 1968r. To nie byli walterowcy?? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:45 Nie, to byl moj wujek i twoj dziadek ginusiu ginusia napisała: > wet3 napisał: > > >> > > > > > > To pewnie jeden z komandosow, ktorzy robili zadyme w marcu 1968r. > To nie byli walterowcy?? Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:48 silesius.monachijski napisał: > Nie, to byl moj wujek i twoj dziadek ginusiu > > Silesio, Ty jestes zlosliwy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:53 jak zawsze, Ginusiu! ginusia napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Nie, to byl moj wujek i twoj dziadek ginusiu > > > > Silesio, Ty jestes zlosliwy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Ty stary satyrze molestowales 5-letnia dziewczynke 20.02.06, 00:11 pewnie jej dawales swoja sztuczna szczeke do zabawy? Albo moze nawet i peruke? Lepiej idz do psychospeca, ty Kukidentowy lovelasie! Jurcio: nie stawaj tylem do tego oblesniaka. Bo ci zrobi Souvlaki (juz o tym lubieznik pisal, swintuch jeden), tak ze przez 3 dni nie bedziesz mogl usiasc. " Po grecku...." tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Do Silesiusa 20.02.06, 00:16 Wiesz, rzadko wypowiadałem się w komentarzach. teraz, kiedy tu częściej przebywam, widzę jak to cieniasowe towarzycho szuka sposobów na skłócenie tych, którzy mają podobne poglądy. To stare esbeckie metody, które widac i dziś funkcjonują. jurcio.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Do Silesiusa 20.02.06, 00:36 sa dwie grupy: jedna zwiazana z obecnymi ukladami, czerpiaca z korupcji w Polsce korzysci, i broniaca tej swoje "czestochowy"; i druga grupa: to oplacani przez gw (nawet admniny forum,: stawka 1 000 PLN na miesiac) "komentatorzy"; pracujacy w imie interesow Agory, frau Rapaczynski i herra Michnika; juz od roku (conbajmniej ) to wiem jurcio napisał: > Wiesz, rzadko wypowiadałem się w komentarzach. teraz, kiedy tu częściej > przebywam, widzę jak to cieniasowe towarzycho szuka sposobów na skłócenie tych, > > którzy mają podobne poglądy. To stare esbeckie metody, które widac i dziś > funkcjonują. > jurcio.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Do Silesiusa 20.02.06, 00:41 Cholera, znajomi mi o tym mówili, ale jakoś nigdy w to nie wierzyłem. chyba rzeczywiscie tak jest. Tak, tak masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Znow ten wulgarny i prymitywny klon; MNIE BANUJA 20.02.06, 00:23 a toto toleruja - choc ewidentnie przeczy nietykiecie; moze Ty, "przeinteligentna" Ginusiu zaprotestujesz? silenius.monachijski napisała: > pewnie jej dawales swoja sztuczna szczeke do zabawy? Albo moze nawet i peruke? > Lepiej idz do > psychospeca, ty Kukidentowy lovelasie! Jurcio: nie stawaj tylem do tego oblesni > aka. Bo ci zrobi Souvlaki > (juz o tym lubieznik pisal, swintuch jeden), tak ze przez 3 dni nie bedziesz mo > gl usiasc. " Po grecku...." > tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Znow ten wulgarny i prymitywny klon; MNIE BAN 20.02.06, 00:29 silesius.monachijski napisał: > a toto toleruja - choc ewidentnie przeczy nietykiecie; moze > Ty, "przeinteligentna" Ginusiu zaprotestujesz? > >Nie bardzo rozumie "przeinteligentna"?? Ale ide protestowac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Znow ten wulgarny i prymitywny klon; MNIE BAN 20.02.06, 00:31 Mnie chyba niedługo zaczną, ale mam to w d... Odpowiedz Link Zgłoś
skundlony Re: Znow ten wulgarny i prymitywny klon; MNIE BAN 20.02.06, 00:32 Tu przy dłuzszych dyskusjach, jak ktos ma racje banuja zawsze. Nie wiedzieliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Znow ten wulgarny i prymitywny klon; MNIE BAN 20.02.06, 00:46 ja o tym az za dobrze wiem: "nie ma dnia bez bana" dla Silesiusa skundlony napisał: > Tu przy dłuzszych dyskusjach, jak ktos ma racje banuja zawsze. Nie > wiedzieliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
pies333 Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 20.02.06, 01:24 silesius.monachijski napisał: > jak zawsze, Ginusiu! > > ginusia napisała: > > > silesius.monachijski napisał: > > > > > Nie, to byl moj wujek i twoj dziadek ginusiu > > > > > > Silesio, Ty jestes zlosliwy!!! silesius, gzdzij sie z giniusia gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
pies333 Re: KONIEC MAFIJNYCH KORPORACJI 20.02.06, 01:22 radiomarycha napisał: > Wychodzi na to, że pompujemy Silesiusa.Monachijskiego? Wszyscy. Giuseppe, > zasuwaj na drugą kolację. Nie jedz w domu. ciec nie odmiecie jak nie zaliczy .. Polska nierzadem stoi Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Jak zawsze: mozg ci klonie wyparowalo; Tworki!!! 19.02.06, 21:46 silenius.monachijski napisała: > silesius, ty sie naprawde podstawiasz tymi swoimi historyjkami... jak sie > angazujesz w "powazna rozmowe" z takim jurcio to sie nie dziw ze inni to czytaj > a > i tez cie chca podpompowac. to nie jest zlosliwy post! Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Jak zawsze: mozg ci klonie wyparowalo; Tworki 19.02.06, 21:50 Okazuje się, że sileNius to baba z natury, albo czuje się kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarycha Re: KONIEC MAFIJNYCH KORPORACJI 19.02.06, 21:27 O co te nerwy, Giuseppe? Ja tak ze szczerej troski. W domu będzie taniej. I ludzi pewnie mniej. A chłodzenie głowy przyda się każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
eveleve Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 20:29 Arcygroteskowe są działania i wypowiedzi rządu ! Coż za wstyd przynosza ci DYLETANCI na arenie miedzynarodowej! Dla mnie to są przypadki kliniczne! Moja diagnoza brzmi: schizofrenia paranoidalna! Tropic, unieszkodliwic wroga w postaci inteligencji polskiej! Coz za brak klasy i szacunku dla elit intelektualnych ! Mam nadzieje, ze ten surrealistyczny teatrzyk sie nielugo skonczy! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Pisowskie wszy chca skłócić wszystkie środowiska 19.02.06, 20:37 w Polsce. Wtedy [tak im sie wydaje] można będzie łatwiej rządzć i wprowadzać bolszewicką dyktaturę Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Pisowskie wszy chca skłócić wszystkie środowi 19.02.06, 20:38 Niezly język mają wyborcy PO, gratuluję, Jerzy30 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: Pisowskie wszy chca skłócić wszystkie środowi 19.02.06, 20:50 przynajmniej nie mają pałek w rękach i kajdanek na wolność słowa Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Pisowskie bzdeciuchy chca skłócić nas Polakow 19.02.06, 20:57 Pisiuchy to tanie geszefciarze. A ty z tym bzdeciarzem nie dyskutuj. PiS = Bezprawie, Podstep i Piesc. A na dodatek Wasserman. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: Pisowskie bzdeciuchy chca skłócić nas Polakow 19.02.06, 21:10 to stara bolszewicka metoda [nie powiem ze ten z wąsikami też tak nie robił] - oskarżyć wszystkich, wszystkim zarzucić łapownictwo [wiadomo że część bierze], oskarżyć o łamanie prawa i kumoterstwo - OBIECAĆ że sie z nimi rozliczy i powywiesza niemal. Ludziki w to uwierzą bo chcą wierzyć. Niech tak robią - niech wszystkich oplują. To będzie ich koniec bo sie wszyscy zjednoczą. Oni tylko walczyć potrafią i niszczyć. To ich metoda rządzenia. nawet pakt zawarli z LPR i Samoobroną - jak za komuny. Partia z narodem a naród jak nie z partią to jest głupi [to już było za komuny i Gierka]. Mieliśmy cyrk z owacjami na stojąco w sejmie [jak za komuny]. Mieliśmy walenie pięścią i rozwichrzony włos dyktatora - DYKTATURY NIE BĘDZIE [to też już było za komumy]. Elementom antypisowskim stanowcze nie, elementom antypisowskim poobcinamy ręce, ręce przecz od PISU, PO i inni - to zaplute karły reakcji [to już było za komuny]. Wtedy było straszno - teraz nie jest bo oni sa żałośni dupki Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Pisowskie wszy chca skłócić wszystkie środowiska 19.02.06, 20:54 A ty chory cw..u to prostaczkow szanuj bo wwybrali w swojej naiwnosci tego zakompleksionego i zawistnego karzelka ktorego tak podziwiasz. Miau miau, piesku PiSku. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski NRA TO MAFIA! W NAJCZYSTSZEJ POSTACI! 19.02.06, 20:53 podobnej struktury nie ma mw zadnym innym kraju UE jerzy30 napisał: > w Polsce. Wtedy [tak im sie wydaje] można będzie łatwiej rządzć i wprowadzać > bolszewicką dyktaturę Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos bedzie mial wielu sojusznikow 19.02.06, 20:46 wsrod pokrzywdzonych, ktorzy nie dostali sie na aplikacje taka czy inna. Srodowisko prawnikow tak jak lekarzy jest w pierwszej kolejnosci zarezerwowane dla synkow i corek aktualnie sprawujacych stanowiska. To samo dzieje sie w kolejnej grupie tzw. polskiej inteligencji, czyli na uczelniach. Pamietamy chyba afery z przyjeciami na studia? Zchodzac nizej, pamietamy afery z maturami? Dla tych ktorzy studiowali oczywistym jest zjawisko lapowkarstwa na uczelniach. Co tu dodawac. Cynizmem jest twierdzenie, ze wspomniane srodowiska sa czyste. Niestety w ich przypadku, zdecydowana wiekszosc bierze lub brala, by dorobic do marnej pensji. Ale czy to jest wytlumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: bedzie mial wielu sojusznikow 19.02.06, 20:57 to teraz PIS do...bie kadrze naukowej z polskich uczelni - i tak po bolszewicku skłoci wszystkich, wszystkich oskarży, opluje i zgnoi Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bedzie mial wielu sojusznikow 19.02.06, 21:00 Wielu samych "opluwa sie, osmiesza i gnoi"; do tego nie potrzeba PiSu > to teraz PIS do...bie kadrze naukowej z polskich uczelni - i tak po bolszewicku > > skłoci wszystkich, wszystkich oskarży, opluje i zgnoi Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos ruszylo cie sumienie? 19.02.06, 21:16 czyzbys skonczyl edukacje dzieki lapowkarstwu? Innego powodu nie widze, zeby bronic nienormalnosci jaka panuje w tych srodowiskach. Oczywiscie wiekszosc studentow dostaje sie i konczy studia bez dawania w lape, ale niestety sa tez tacy, ktrzy wobec swojego niedouczenia posilaja innymi sposobami. Czy naprawde trzeba to rozwijac? Przeciez to jest oczywiste. Inna sprawa jest co z tym zrobic. Zjawisko jest niemal powszechne, tymbardziej trudno go wyeliminowac. Jedynym sposobem jest samooczysczenie tych srodowis. Tylko jak widac, zamiast skruchy slychac glosy oburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pies333 Re: bedzie mial wielu sojusznikow 20.02.06, 01:17 Czy chemikow i biologow tez beda lustrowac? A Inzynierow budownictwa i murarzy? ..... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski UNIWERSYTET GDANSKI A PRAWNICZA MAFIA1 19.02.06, 20:57 czy juz wszyscy zapomnieli, jak "polinteligentne" pociechy sedziow i adwokatow w Gdansku dostawaly sie na studia prawnicze? Nawet GW o tym pisala; dlatego: ten system mafijnych korporacji MUSI byc rozbity; ' > wsrod pokrzywdzonych, ktorzy nie dostali sie na aplikacje taka czy inna. > Srodowisko prawnikow tak jak lekarzy jest w pierwszej kolejnosci zarezerwowane > dla synkow i corek aktualnie sprawujacych stanowiska. To samo dzieje sie w > kolejnej grupie tzw. polskiej inteligencji, czyli na uczelniach. Pamietamy chyb > a > afery z przyjeciami na studia? Zchodzac nizej, pamietamy afery z maturami? Dla > tych ktorzy studiowali oczywistym jest zjawisko lapowkarstwa na uczelniach. Co > tu dodawac. Cynizmem jest twierdzenie, ze wspomniane srodowiska sa czyste. > Niestety w ich przypadku, zdecydowana wiekszosc bierze lub brala, by dorobic do > marnej pensji. Ale czy to jest wytlumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 21:22 Jestem żywym przykładem korupcji Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "inne akcje w obronie dobrego imienia Rady" 19.02.06, 21:24 <<Podczas sobotnich obrad NRA członek jej prezydium Andrzej Michałowski powiedział dziennikarzom, że jeśli przeprosin nie będzie, możliwe są "inne akcje w obronie dobrego imienia Rady".>> Dobre imie rady (NRA) moglaby bez trudu obronic uczciwa i rzetelna praca adowkatow. Mowiac o innych akcjach przyznaje pan panie Michalowski, ze praca adowkatow sama w sobie nie jest tym co broni dobrego imienia adwokatow. Panu panie Andrzeju Michalowski do obrony dobrego imienia potrzebne sa "inne akcje". Doprawdy jak na czlonka prezydium NRA takie wyznanie zastepuje wszelkie komentarze. Wypowiedz czlonka prezydium NRA mozna by z drugiej strony, znajac metody dzialania srodowiska adwokackiego, potraktowac jako grozbe wobec posla. Jako taka podlega kodeksowi karnemu. Moze przyszedl czas by NRA zostala poddana prokuratoskiemu nadzorowi ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: "inne akcje w obronie dobrego imienia Rady" 19.02.06, 22:07 W imie dobrego imienia Rady prosilbym o sugestie: jakimi instrumentami i po jeakich czsciach ciala mamy szanowna NRA "przepraszac". Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "inne akcje w obronie dobrego imienia Rady" 19.02.06, 23:09 NRA nie ma - w obecnej strukturze - racji bytu w demokratycznym panstwie prawa. Tylko egzaminy panstwowe dla wszystkich absolwentow prawa, i wolny rynek; koniec ze skorumpowanymi korporacjami; wet3 napisał: > W imie dobrego imienia Rady prosilbym o sugestie: jakimi instrumentami i po > jeakich czsciach ciala mamy szanowna NRA "przepraszac". Odpowiedz Link Zgłoś
pies333 Re: "inne akcje w obronie dobrego imienia Rady" 20.02.06, 01:19 Czy silesius.monachijski to tez kochanek Kaczora J. Bo ponoc JK to panienka ... zawsze meza ma Odpowiedz Link Zgłoś