Dodaj do ulubionych

Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacje

• tomekjeden A GDZIE SĄ FAKTY? 19.02.06, 16:20
      Pan Gosiewski wypowiedział się bardzo brutalnie. Szkoda, że nie może przedstawić
      on faktów na poparcie swojej opinii.
      • soulworm fakty to drobiazg, liczy sie TEZA :) 19.02.06, 16:24

• vitriolic Pan Poseł zna opisywane przypadki korupcji 19.02.06, 16:34
      i z pewnością powiadomił organa ścigania, bo jeżeli nie, to......... to
      powinien być obiektem zainteresowania tych organów.
    • op.1 Sierota nie odróżnia korupcji od nepotyzmu ! 19.02.06, 16:34
      Niech mu zrefundują słownik języka polskiego.
      • luki761 JAKO BIZNESMEN OPOWIEM WAM COŚ 19.02.06, 16:51
        mam kilka firm, w tym jedną dość dużą ponad 150 pracowników,

zajmuje się - między innymi 0 handlem

import eksport Unia Europejska - Polska - Chiny - Daleki Wschód

szukałem jakiejś kancelarii prawnej, żeby mi to obslużyła prawnie !

adwokaci to cieniasy !

bardzo słabo znają prawo gospodarcze obowiązujące w Polsce, o prawie
        obowiązującym w UE nic nie słyszeli a np. prawo gospodarcze chińskie, to dla
        nich czarna magia !

i znalazłem przypadkowo w internecie, firmą prawniczą z Krakowa która prowadzi
        MAGISTER PRAWA, który perfekcyjnie zna się na prawie polskim, chiński,
        perfekcyjnie zna chiński....

jest doktorantem na UJ...

a mafia adwokacka nie przyjęła go na aplikacje !

Oczywiście korzystam z jego usług, zresztą nie mam wyboru, żadna kancelaria
        prawna w Polsce nie obsłuzy działałności gosporadczej polsko - chińskiej !

www.klaczynski.pl/
        i co adwokacinki ?

MAGISTER PRAWA, bez układów, nie dosał się na aplikacje, a o tak jest 100
        lepszy od was,

więc dlatego zarabia kasę jaka wy nigdy nie zarobicie...

• radpo Uważasz, że jestem cieniasem, bo... 19.02.06, 17:01
          nie znam chińskiego? Ja życzę z całego serca panu Kłaczyńskiemu (nie Tobie),
          żeby interesy z Chinami były prowadzone nadal, inaczej móglbyć go kopnąć, bo np.
          nie zna języka z nowego rynku, np. wietnamskiego.
          • luki761 Re: Uważasz, że jestem cieniasem, bo... 19.02.06, 17:04
            radpo napisał:

> nie znam chińskiego? Ja życzę z całego serca panu Kłaczyńskiemu (nie Tobie),
            > żeby interesy z Chinami były prowadzone nadal, inaczej móglbyć go kopnąć, bo
            np
            > .
            > nie zna języka z nowego rynku, np. wietnamskiego.

tak, jesteś żałosnym cieniasem bo boisz się konkurencji na rynku usług
            prawniczych,

dlatego już wszystkim znajomym przedsiębiorcom mowię - olewajcie te posrane
            kancelarie adwokackie !

szukajcie sobie dobrych MAGISTRÓW PRAWA, bo wileu z nich perfekcyjnie zna się
            na prawie gospodarczym, tylko nie mieli ukłądów i nie sa na jakiś bzdetnych
            aplikacjach...

liczy się praktyka !

a ty broń jakiś złodzei samochodów,
            parszywa praca, ale praca....
            • radpo Pokazałeś twarz jak nic! 19.02.06, 17:15
              Nie jestem adwokatem od spraw karnych, jak sobie wyobrażasz. Nie muszę się
              siebie wstydzić, bo też mam publikacje i też działam dla takich, co mnie cenią.
              Nie dostałem się na aplikację za kasę ani po znajomości. A mów sobie, żeby Twoi
              znajomi szli do magistra, Twoja sprawa... Za jakiś czas na skutek Twojej reklamy
              biznes może przerzuci się do magistrów prawa, a adwokaci pójda na bezrobocie.
              Poczytamy pewnie na postach, jakie z nich łapciuchy itd.
              • silesius.monachijski Re: Pokazałeś twarz jak nic! 19.02.06, 17:18
                w Polsce powinno byc tak, jak w Niemczech: 2 razy egzamin panstwowy przed
                niezalezna komisja; jezeli zdany, to otwierasz kancelarie adwokacka; zadnej
                rady nie potrzeba

radpo napisał:

> Nie jestem adwokatem od spraw karnych, jak sobie wyobrażasz. Nie muszę się
                > siebie wstydzić, bo też mam publikacje i też działam dla takich, co mnie
                cenią.
                > Nie dostałem się na aplikację za kasę ani po znajomości. A mów sobie, żeby
                Twoi
                > znajomi szli do magistra, Twoja sprawa... Za jakiś czas na skutek Twojej
                reklam
                > y
                > biznes może przerzuci się do magistrów prawa, a adwokaci pójda na bezrobocie.
                > Poczytamy pewnie na postach, jakie z nich łapciuchy itd.
                • radpo A skąd będziesz miał kasę na uruchomienie... 19.02.06, 17:28
                  ... kancelarii. Taki system, jak w RFN, wbrew pozorom petryfikuje system
                  "dziedziczenia" zawodu. Smarkacza po studiach, jeśli jest zdolny, musi gdzieś
                  pracować i uczyć się na egzamin i jeszcze potem mieć pieniądze na rozpoczęcie
                  praktyki. Dlatego jest wielu adwokatów, którzy nie pracują w zawodzie i
                  prawników, którzy pracują w kancelariach, a nie mają uparwnień.
                  • silesius.monachijski Re: A skąd będziesz miał kasę na uruchomienie... 19.02.06, 17:35
                    Nie jest tak, jak piszesz; moj przyjaciel w Berlinie - po "termonowaniu" w
                    innych kancelariach, otworzyl swoja (ojciec nie mial z prawem nic wspolnego); i
                    jakos mu idzie; a ma zone i trojke dzieci (w tym moja chrzesniaczke), wiuec
                    zarabiac musi; ale zadna "korporacja" nie miala prawa niczego na nim wymuszac;
                    zdal egzaminy panstwowe, wiec ma prawa takie, jak kazdy inny. I
                    nikomu "wpisowego" nie placil

radpo napisał:

> ... kancelarii. Taki system, jak w RFN, wbrew pozorom petryfikuje system
                    > "dziedziczenia" zawodu. Smarkacza po studiach, jeśli jest zdolny, musi gdzieś
                    > pracować i uczyć się na egzamin i jeszcze potem mieć pieniądze na rozpoczęcie
                    > praktyki. Dlatego jest wielu adwokatów, którzy nie pracują w zawodzie i
                    > prawników, którzy pracują w kancelariach, a nie mają uparwnień.
                    • radpo Nie picuj, musiał zapłacić i wcale niemało, za .. 19.02.06, 17:37
                      egzamin
                      • silesius.monachijski Egzamin jest PANSTWOWY 19.02.06, 17:47
                        zadna kasa dla tzw. "korporacji"; i kazdy absolwent prawa do niego przystepuje

radpo napisał:

> egzamin
                        • xpander Re: Egzamin jest PANSTWOWY 19.02.06, 23:27
                          Silesius...moze i masz racje...ale wszyscy juz przeczytali Twoja opinie.
                          Nie musisz tego samego pisac w kazdym poscie.
                          • silesius.monachijski Re: Egzamin jest PANSTWOWY 19.02.06, 23:40
                            ok, ale czasami warto powtorzyc i pare razy;

xpander napisał:

> Silesius...moze i masz racje...ale wszyscy juz przeczytali Twoja opinie.
                            > Nie musisz tego samego pisac w kazdym poscie.
                            >
    • poldek13 Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 16:48
      ani mi z Gosiewskim nie po drodze, ani on mój idol. dość nieprzyjemny w odbiorze.
      jednak broni słusznej sprawy! szkoda że ON - ale trudno.
      mówienie, że adwokaci są czyści i wolni od podejrzeń to śmiech na sali. są
      oczywiście bardzo sprytni i potrafią zamulić to i owo tak, żeby sprawa nigdy nie
      była klarowna - ale na Boga: to oni twierdzą, że jeśli dwóch kandydatów na
      egzaminie osiąga tę samą ilość punktów, należy wybrać tego, kto pochodzi z
      prawniczej rodziny. to jest co najmniej nepotyzm - a korupcja? jest to niestety
      kwestia domniemań. niechaj się jednak odezwie ten, kto sądzi, że to środowisko
      jest czyste...
      że przypomnę tylko pana mecenasa z Gdańska, który ze swoją flamą, paną sędzią
      uzgadniał przychylne dla siebie i znajomych załatwianie spraw.

nie bądźmy głupi: niechęć do Gosiewskiego nie powinna przymykać nam oczu!

kiedy teraz słyszę, że te wilki udają niewinne owce, to myślę jedno: SITWA!!!!!!
    • ja-polak Srodowiska wzajemnej adoracji... 19.02.06, 16:55
      Gosiewski moze miec racje... tylko zalezy jak on patrzy na problem adwokacki w
      Polsce.
      Adwokaci dotychczas byli "swietymi krowami", ktorych nie mozna bylo ruszyc. Sam
      spotkalem sie z tym, ze niektorymi srodowiskami rzada wrecz "klany rodzinne i
      powiazan z nimi zwiazanych"...
      To troche na zasadzie "tatus ciagnie synka na sile na swoje miejsce"... widzimy
      to w branzy aktorskiej, piosenkarskiej, lekarskiej, adwokackiej i wielu, wielu
      innych... gdzie polityka "pro-rodzinna" kwitnie w najlepsze...

Jesli o to Gosiewskiemu chodzilo - to nalezy mu tylko pomóc w zwalczaniu
      ukladów... tylko, ze to wyglada na kolos nie do ruszenia...
    • sumienie.lk Adwokaci o politykach: jeszcze więcej korupcji... 19.02.06, 16:58
      A moze jest inaczej
    • moherowe_stringi Ja myślę, że trzeba by adwokatów powiesić 19.02.06, 16:59
      Po pierwsze są skorumpowani. Po drugie są niepotrzebni. W IV RP potrzebni są
      tylko prokuratorzy i kaci.
      • radpo A możemy tylko pójśc na ememryturę. Proszę! 19.02.06, 17:59
        moherowe_stringi napisał:

> Po pierwsze są skorumpowani. Po drugie są niepotrzebni. W IV RP potrzebni są
        > tylko prokuratorzy i kaci.
    • kiks11 A w diabły z nimi, nich sobie robią te CBA 19.02.06, 17:23
      i inne smieszne skróty. Zobaczymy za rok, jakie to będzie miało efekty.
      Zobaczymy jak za 4 lata, a może daj boże wcześniej to samo biuro tylko, że
      obsadzone przez SLD, albo PO bedzie ścigać kaczych przewalaczy, bo że będą to
      pewne. W końcu partia potrzebuje kasy, trzeba ją skądś brać, jak się ma mało
      członków i do tego bidoków, to trzeba kraść i tak się skończy kacza bajka o
      czystości rączek. Bedzie się kacza krew lała w CBA za niedługo.
    • silesius.monachijski Utracic przywileje "korporacji", to i w Polsce 19.02.06, 17:23
      zapanuje praworzadnosc
      • silenius.monachijski ...tak jak u nas w Reichu. 19.02.06, 17:31
        • radpo Re: ...tak jak u nas w Reichu. 19.02.06, 17:35
          Ach to Ty z Reichu jesteś. I jak tam u was, piszą coś nowego o polskich obozach
          koncentracyjnych?
          • silenius.monachijski Re: ...tak jak u nas w Reichu. 19.02.06, 17:39
            Jako Silesius jestem Patriota Obojga Narodow. A nawet trzech bo Monachijscy to stara zydowska rodzina
            spod Pabianic. Uzywam kilku nickow bo mam skomplikowana osobowosc. Nie lubie wlasnych opinii jako
            silesius wiec je zwalczam pod innym imieniem. A poza tym to mam pod kopula prawie w porzadku. O
            polskich obozach to w Niemczech raczej nie pisza wiele ale Wszechpolacy juz niedlugo je zorganizuja pod
            blogoslawienstwem szamana z Torunia.
            • radpo Amen 19.02.06, 17:42
            • silesius.monachijski Re: ...tak jak u nas w Reichu. 19.02.06, 17:49
              troche racji jednak - w tym calym belkocie - masz; moj prapradziadek byl
              niemieckim Zydem, ktory osiadl na Slasku; ale Ci sie udalo; zdemaskowales mnie

silenius.monachijski napisała:

> Jako Silesius jestem Patriota Obojga Narodow. A nawet trzech bo Monachijscy
              to
              > stara zydowska rodzina
              > spod Pabianic. Uzywam kilku nickow bo mam skomplikowana osobowosc. Nie lubie
              wl
              > asnych opinii jako
              > silesius wiec je zwalczam pod innym imieniem. A poza tym to mam pod kopula
              praw
              > ie w porzadku. O
              > polskich obozach to w Niemczech raczej nie pisza wiele ale Wszechpolacy juz
              nie
              > dlugo je zorganizuja pod
              > blogoslawienstwem szamana z Torunia.
              • silenius.monachijski ...tak jak u was w Reichu. 19.02.06, 18:03
                no... nie zdemaskowalem, bez przesady. Ci spod Lodzi zadnych- poza nazwiskiem- zwiazkow z Reichem
                chyba nie mieli.
    • mannaznieba4 [...] 19.02.06, 17:30
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • radpo a także profesorską, lekarską 19.02.06, 17:34
        architektoniczną (budują krzywo), hydrauliczną (partolą krany), dozorczą (śpią w
        stróżówkach), sprzątaczek (tak w ogóle) itd. Wreszcie na końcu organy ścigania
        zajmą się mafią rosyjską, pruszkowską i innymi, które najmniej szkodzą społeczeństwu
        • silesius.monachijski Re: a także profesorską, lekarską 19.02.06, 17:37
          tzw. "korporacje prawnicze", to w Polsce czysty przypadek koruptogennego
          ukladu; to trzeba rozbic

radpo napisał:

> architektoniczną (budują krzywo), hydrauliczną (partolą krany), dozorczą
          (śpią
          > w
          > stróżówkach), sprzątaczek (tak w ogóle) itd. Wreszcie na końcu organy ścigania
          > zajmą się mafią rosyjską, pruszkowską i innymi, które najmniej szkodzą
          społecze
          > ństwu
          • radpo Do PiS-u też przyjmują tylko z reko.... 19.02.06, 17:38
            mendacją. Co z kwestia rozbicia tej partii politycznej?
            • kiks11 Re: Do PiS-u też przyjmują tylko z reko.... 19.02.06, 17:40
              Hi hi dobre, super strzał
            • silesius.monachijski Re: Do PiS-u też przyjmują tylko z reko.... 19.02.06, 17:48
              a co z Julia Pitera i PO? ostatnio Piskorski domagal sie jej ukarania;

radpo napisał:

> mendacją. Co z kwestia rozbicia tej partii politycznej?
              • radpo Re: Do PiS-u też przyjmują tylko z reko.... 19.02.06, 17:54
                No własnie... Dlaczego przekręty warszawskie nie są na celowniku min. Ziobry?
                czyżby nie brali w tym udziału adwokaci i nie warto?
                • silesius.monachijski Re: Do PiS-u też przyjmują tylko z reko.... 19.02.06, 18:02
                  Przekrety warszawskie to glownie sprawa PO; jezeli jednak ucierpi Pitera a nie
                  Piskorski, to mysle, ze i Ziobro ym sie zajmie

radpo napisał:

> No własnie... Dlaczego przekręty warszawskie nie są na celowniku min. Ziobry?
                  > czyżby nie brali w tym udziału adwokaci i nie warto?
                  • radpo Już to widzę... 19.02.06, 18:10
                    Ziobro ma głeboko w d. Piterę, a nawet więcej. Ona szkodzi jego wizerunkowi
                    jedynego szeryfa.
                    • silesius.monachijski Re: Już to widzę... 19.02.06, 18:23
                      Mylisz sie; z moich "przeciekow" wynika, ze Ziobro juz od 3 miesiecy zacheca
                      Pania Pitere do zmiany partii; i co wiecej: parokrotnie sie publicznie
                      wypowiadal, jak ona bardzo jest Polsce potrzebna

radpo napisał:

> Ziobro ma głeboko w d. Piterę, a nawet więcej. Ona szkodzi jego wizerunkowi
                      > jedynego szeryfa.
                      • radpo Ale jesli ona nie przejdzie,... 19.02.06, 18:27
                        ... to nie ma szans, żeby Ziobro zabrał się za układ warszawski. No cóż, trzeba
                        nabijać kabzę polityczną
                        • silesius.monachijski Re: Ale jesli ona nie przejdzie,... 19.02.06, 18:31
                          zabierze sie; jest z Krakowa; ma w tym i swoj interes

radpo napisał:

> ... to nie ma szans, żeby Ziobro zabrał się za układ warszawski. No cóż,
                          trzeba
                          > nabijać kabzę polityczną
      • kiks11 Re: SKOŃCZYĆ Z MAFIĄ PRAWNICZĄ W POLSCE 19.02.06, 17:35
        OK masz rację tylko może podasz jakąkolwiek statystykę: ilu jest prawników w
        poszczególnych zawodach, ilu jest umoczonych, ilu ma sprawy sądowe. A teraz
        proszę o nazwiska, adresy kontakty. Pytam kto, kogo znasz?
        • radpo On zna Gosiewskiego - też prawnik, na .... 19.02.06, 17:36
          początek wystarczy
          • kiks11 Re: On zna Gosiewskiego - też prawnik, na .... 19.02.06, 17:39
            no i oczywiście kaczki dwie plus zioberek
    • zyks Ten ponury błazen stara się dorównać swemu Wodzow 19.02.06, 17:36
      i. Albo ten cyrk pieprznie w ciągu pół roku, albo za rok-dwa mamy coś w rodzaju
      dyktatury greckich pułkowników czy Łukaszenki. To było i jest możliwe w
      demokratycznej Europie. W 1932 roku wielu Niemców uważało, że ponury błazen
      Hitler nie ma szansy na władzę, a tylko członkowie partii klaskali na stojąco
      (jak w sejmie Najjaśniejszej w piątek), w 1934 WSZYSCY klaskali na stojąco,
      chcieli, czy nie... :)
    • piotr10530 Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 17:57
      ja moge dodac moj przypadek, jak brakuje dowodow.
      • radpo Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 18:00
        Ale pewnie sąd nie uznał, że wapliwości nalezy tłumaczyć na Twoja korzyść. Mało
        tego, nawet o tym nie wspomniał, tylko stwierdził, że zebrany materiał nie
        pozostawia wątpliwości....
        • silesius.monachijski Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 18:03
          a zawsze problem rozbija sie o uczciwosc kontahentow i o kase;

radpo napisał:

> Ale pewnie sąd nie uznał, że wapliwości nalezy tłumaczyć na Twoja korzyść.
          Mało
          > tego, nawet o tym nie wspomniał, tylko stwierdził, że zebrany materiał nie
          > pozostawia wątpliwości....
      • mordzinas ADWOKACI - PRZESTĘPCY W MAJESTACIE PRAWA 19.02.06, 18:07
        Wiadomo ,że nie wszyscy adwokaci są przestępcami.
        Ale większość z nich to zwykli przestępcy.
        Łotry - którzy za pieniądze próbują udowadniać ,że białe jest czarne
        i na odwrót.

W swojej pracy posługują sie kłamstwem i manipulacją.

To łajdacy , na których nawet splunąć nie warto.

Dziś gdy PIS chce ruszyć to sku..ałe środowisko - podnosi się
        lament. , krzyk , wrzask.

Krzyczą łotry- czując co się święci.

Krzyczą łajdacy ,że niby PRL wraca.

Życzą PISowi wytrwałości w walce o uczciwe państwo.
        Będzie ciężko walczć z łajdakami ale warto to robić.
        • radpo Przyjdzie czas, że... 19.02.06, 18:13
          gdy będzie sie toczyła Twoja sprawa w sądzie, prokurator tak powie o działaniach
          obrończych Twego adwokata.
          • silesius.monachijski Re: Przyjdzie czas, że... 19.02.06, 18:28
            juz mialem 4 sprawy w sadzie (glownie polityczne: lata 80-te); i adwokat mnie
            najzwyczajniej "olal"; zas w Niemczech jest inaczej: probowano mnie tu i
            atakowac i "mobowac"; adwokat zadzwonil raz, i zostalem przeproszony; co kraj
            to obyczaj

radpo napisał:

> gdy będzie sie toczyła Twoja sprawa w sądzie, prokurator tak powie o
            działaniac
            > h
            > obrończych Twego adwokata.
          • 1europejczyk Otoz to: grozba, szanataz niedwuznaczna propozycja 19.02.06, 21:08
            to sa obecne narzedzie, ktorymi posluguje sie wspolnie z mafia sedziowska
            adwokatura.
            Razem tworza mafie tak silna, ze bez stanu wyjatkowego pozbawiajacego wszelkich
            immunitetow i nadzwyczajnych uprawnien jakimi sie obecnie ciesza i ktore
            wykorzystuja dla wlasnych korzysci, nie majacych nic wspolnego z prawem i
            sprawiedliwoscia, nikt z nimi (nawet PiS) nie wygra.
            Wszystko to w spadku zostawil nam "jasnie oswiecony" Prezydent A. Kwasniewski
            oportunista, ktory przez 10 lat "spelnial sie" piastujac urzad Prezydenta w
            majestacie ktorego opuszczajac urzad zwolnil z kary (amnestia) Ministra
            odpowiedzialnego za dzialnosc antypanstwowa!
          • vrilix Re: Przyjdzie czas, że... 20.02.06, 11:43
            @radpo wroc lepiej juz na ziemie.. Dopij kawe, idz sie wysikac i dokoncz czytac GW..
            Nudzisz juz czlowieku.. Musisz miec nie lada kompleksy.. Skoro piszesz na TYM
            forum..
            ;-)
        • codex1 Re: ADWOKACI - PRZESTĘPCY W MAJESTACIE PRAWA 19.02.06, 18:48
          Ostra wypowiedź Mordzinasa, ale słuszna.
          Jest takie przysłowie:
          "NA DUŻE DZIURY - POTRZEBNE SĄ DUŻE ŁATY!".
          To, co chce zrobić PIS, głosząc program naprawy państwa, to jest OSTATNI DZWONEK
          przed nieuchronnym tzw. "kryterium ulicznym", jeśli ten bajzel miałby trwać nadal.
          Dlatego ten podniesiony histeryczny wrzask wcale mnie nie dziwi.
          Boże, sprzyjaj Kaczyńskim i chroń ich!...
          • pantanal Boze caria chrani 19.02.06, 21:49
            codex1 napisał:

> Ostra wypowiedź Mordzinasa, ale słuszna.
            > Jest takie przysłowie:
            > "NA DUŻE DZIURY - POTRZEBNE SĄ DUŻE ŁATY!".
            > To, co chce zrobić PIS, głosząc program naprawy państwa, to jest OSTATNI DZWONE
            > K
            > przed nieuchronnym tzw. "kryterium ulicznym", jeśli ten bajzel miałby trwać nad
            > al.
            > Dlatego ten podniesiony histeryczny wrzask wcale mnie nie dziwi.
            > Boże, sprzyjaj Kaczyńskim i chroń ich!...
        • wet3 do mordzinasa 19.02.06, 19:19
          mordzinas napisał:

> Wiadomo ,że nie wszyscy adwokaci są przestępcami.
          > Ale większość z nich to zwykli przestępcy.
          > Łotry - którzy za pieniądze próbują udowadniać ,że białe jest
          czarne
          > i na odwrót.
          >
          > W swojej pracy posługują sie kłamstwem i manipulacją.
          >
          > To łajdacy , na których nawet splunąć nie warto.
          >
          > Dziś gdy PIS chce ruszyć to sku..ałe środowisko - podnosi się
          > lament. , krzyk , wrzask.
          >
          > Krzyczą łotry- czując co się święci.
          >
          > Krzyczą łajdacy ,że niby PRL wraca.
          >
          > Życzą PISowi wytrwałości w walce o uczciwe państwo.
          > Będzie ciężko walczć z łajdakami ale warto to robić.

Jesli bedziesz kiedykolwiek mial sznse to zajrzyj do ksiazki telefonicznej
          adwokatow w Nowym Jorku. Popatrz tylko na nazwiska. Wszystko powinno byc jasne!
          Pozdrawiam.
        • pantanal Re: ADWOKACI - PRZESTĘPCY W MAJESTACIE PRAWA 19.02.06, 21:47
          Masz racje. Jakim prawem adwokat broni zlodzieja, czy bandyty. Takich to trzeba
          wieszac bez sadu. Bez sadu tez nalezy karac przeciwnikow PiS. Najlepiej zbudowac
          gdzies w kamieniolomach oboz koncentracyjny i tam zamknac tych roznych tuskow,
          balcerowiczow, rokitow i inne scierwo (pisz o nich z malej litery, bo o scierwie
          nie pisze sie duza litera)
        • petteen Re: ADWOKACI - PRZESTĘPCY W MAJESTACIE PRAWA 19.02.06, 22:55
          mordzinas napisał:

> Wiadomo ,że nie wszyscy adwokaci są przestępcami.
          > Ale większość z nich to zwykli przestępcy.
          > Łotry - którzy za pieniądze próbują udowadniać ,że białe jest
          czarne
          > i na odwrót.
          >
          > W swojej pracy posługują sie kłamstwem i manipulacją.
          >
          > To łajdacy , na których nawet splunąć nie warto.
          >
          > Dziś gdy PIS chce ruszyć to sku..ałe środowisko - podnosi się
          > lament. , krzyk , wrzask.
          >
          > Krzyczą łotry- czując co się święci.
          >
          > Krzyczą łajdacy ,że niby PRL wraca.
          >
          > Życzą PISowi wytrwałości w walce o uczciwe państwo.
          > Będzie ciężko walczć z łajdakami ale warto to robić.

MASZ RACJĘ !

• jurafo Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 18:04
      Polityk, zawsze powinien zachować godność, a swoje wypowiedzi powinien
      mieć "wyważone" bez względu na sytuację.
      Niestety pan Gosiewski jest bardzo prymitywny, chociaż ma rację.
      "Gosiewski powinien odejść"
      • silesius.monachijski Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 18:19
        resume: "Gosiewski ma racje, ale powinien odejsc"; a uklad ma trwac; gratuluje

jurafo napisał:

> Polityk, zawsze powinien zachować godność, a swoje wypowiedzi powinien
        > mieć "wyważone" bez względu na sytuację.
        > Niestety pan Gosiewski jest bardzo prymitywny, chociaż ma rację.
        > "Gosiewski powinien odejść"
    • billythekid3 Element antysocjalistyczny czy antypaństwowy 19.02.06, 18:12
      Za komuny wrogami był element antysocjalistyczny, badylarze, prywaciarze. Za
      kaczyzmu wrogami są: antypaństwowcy, prywaciarze, profesorowie prawa,
      sędziowie, adwokaci. Może prezes pisuaru dopisze jeszcze jakieś zawody do
      swojej listy persona non grata w nadchodzącym tygodniu.
      • radpo Z całą pewnością, ale daj mu ... 19.02.06, 18:15
        odpocząć. Poza tym musi przeczytać "obszerne materiały prasowe".
      • silesius.monachijski Re: Element antysocjalistyczny czy antypaństwowy 19.02.06, 18:25
        Polska jest czlonkiem UE, i powinna byc panstwem prawa; pelna liberalizacja
        (zgodnie za zasadami wolnego rynku) zawodow prawniczych; zadnych mafijnych
        korporacji; wiecej nic

billythekid3 napisała:

> Za komuny wrogami był element antysocjalistyczny, badylarze, prywaciarze. Za
        > kaczyzmu wrogami są: antypaństwowcy, prywaciarze, profesorowie prawa,
        > sędziowie, adwokaci. Może prezes pisuaru dopisze jeszcze jakieś zawody do
        > swojej listy persona non grata w nadchodzącym tygodniu.
    • laaazy_boy Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 18:20
      "Gosiewski powiedział, że ma "szereg dowodów" na przypadki korupcji wśród
      adwokatów. "Wystarczy zebrać materiały prasowe" - dodał, powołując się na
      "ogromną ilość przypadków korupcji" przy naborze na aplikacje."

Wynika z powyższego, że w IV RP pomówienia poparte wycinkami z prasy stają się
      niemal oficjalnymi oskarżeniami, a przynajmniej narzędziem do dyskredytacji
      całego środowiska adwokackiego. Może Gosiewski i PiS powinien wyciągnąć te
      dowody, te wszystkie kwity i haki, które z pewnością zbiera, zamiast potrząsać
      szabelką, niejasno insynuować rzucając cień na niemalże wszstkie instytucje
      samorządowe, ale też na władzę sądowniczą (chociażby pod adresem TK, SN i KRS, w
      której zasiadła wygodnie pani Gut).

Podążając tokiem myślenia Gosiewskiego można oskarżyć wszystko i wszystkich.
      Przecież zdażają się przekupni sędziowie, lecz nie każdy jest przestępcą. To, że
      młody człowiek ukradł komuś telefon nie oznacza, że wszyscy ludzie przed 20 są
      bandziorami.

Rzecz w tym, by zawłaszczyć i stworzyć Naczelną Radę Adwokacją PiS , Krajową
      Radę Sądownictwa PiS, Sąd Najwyższy PiS etc.. Powstała już KRRiTv PiS, mamy KRS
      PiS, prezydenta PiS i premiera PiS, oczywiście - bez skazy. Zamiast instytucji
      państwowych - partyjne ; zasada TKM funkcjonuje niezmiennie, zarówno za rządów
      lewicy, jak i prawicy. Więc gdzie to państwo, rządzące się zasadami prawości i
      sprawiedliwości ?
      • radpo Państwo to ja,... 19.02.06, 18:26
        ... powie Ci na to Kaczyński (chociaż nie wiem który).
      • silesius.monachijski Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 18:30
        NRA - w obecnym statusie - nie ma racji bytu; sam o tym wiesz; chodzi o obrone
        przywilejow pewnej korporacji

• laaazy_boy Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 18:37
          Podobnie jak liderzy PiS wiesz lepiej, o czym wiem i wiedzieć powinienem :). W
          powyższym poście miałem na myśli sposób działania Gosiewskiego, rzucanie
          bezprawnych i niesprawiedliwych oskarżeń, niepopartych rzadnymi dowodami,
          zamiast dialogu.

Nie odniosłeś się do kwestii zawłaszczenia państwa, z którą miano skończyć.
          • silesius.monachijski Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 18:47
            PiS panstwo -narazie - nie zawlaszcza, tylko oczyszcza; a korporacje prawnicze -
            w obecnym ukladzie - musza zniknac

laaazy_boy napisał:

> Podobnie jak liderzy PiS wiesz lepiej, o czym wiem i wiedzieć powinienem :). W
            > powyższym poście miałem na myśli sposób działania Gosiewskiego, rzucanie
            > bezprawnych i niesprawiedliwych oskarżeń, niepopartych rzadnymi dowodami,
            > zamiast dialogu.
            >
            > Nie odniosłeś się do kwestii zawłaszczenia państwa, z którą miano skończyć.
            • wet3 do silesiusa 19.02.06, 19:15
              Ten "radpo" musi chyba byc czlonkiem NRA. Najlepiej ubawil mnie stwierdzeniem,
              ze NRA byla w PRL-u niezalezna. Teraz doprawdy nie wiem czy on kpi, czy o droge
              sie pyta, czy jest skonczonym glupcem, albo moze mysli, iz wszyscy jestesmy
              niedorozwinieci. Niesamowite!
              • silenius.monachijski znowu nadajesz, wulgarna ptaszyno? 19.02.06, 19:44
                • wet3 do sileniusa 19.02.06, 19:47
                  Czesc kloniku. Kocham cie jak pluskwe. Zaraz bym ZGNIOTL!
                • jurcio Re: znowu nadajesz, wulgarna ptaszyno? 19.02.06, 20:28
                  Prostaczek z Ciebie, nie dziwię się dlaczego PO nie wygrała skoro miała taki
                  elektorat
              • zgodnik1 Re: do silesiusa 19.02.06, 20:01
                prawda jesteście niedorozwinięci i skończone głupki!...niech żyje..PISOWSKA
                ZJEDNOCZONA PARTIA ROBOTNICZ!!
                • wet3 do zgodnik1 19.02.06, 20:05
                  zgodnik1 napisał:

> prawda jesteście niedorozwinięci i skończone głupki!...niech żyje..PISOWSKA
                  > ZJEDNOCZONA PARTIA ROBOTNICZ!!

Niech zyje NRA, ktora byla NIZALEZNA w PRL-u - ty "myslicielu" z bozej laski!
                  • silesius.monachijski Re: do zgodnik1 19.02.06, 20:52
                    a moze zgodnik to skarbnik NRA? i boi sie, ze skladek zabraknie?

wet3 napisał:

> zgodnik1 napisał:
                    >
                    > > prawda jesteście niedorozwinięci i skończone głupki!...niech żyje..PISOW
                    > SKA
                    > > ZJEDNOCZONA PARTIA ROBOTNICZ!!
                    >
                    > Niech zyje NRA, ktora byla NIZALEZNA w PRL-u - ty "myslicielu" z bozej laski!
            • meggi34 Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 19:22
              silesius.monachijski napisał:

> PiS panstwo -narazie - nie zawlaszcza, tylko oczyszcza; a korporacje prawnicze
              > -
              > w obecnym ukladzie - musza zniknac
              >
              > laaazy_boy napisał:
              >
              > > Podobnie jak liderzy PiS wiesz lepiej, o czym wiem i wiedzieć powinienem
              > :). W
              > > powyższym poście miałem na myśli sposób działania Gosiewskiego, rzucanie
              > > bezprawnych i niesprawiedliwych oskarżeń, niepopartych rzadnymi dowodami,
              > > zamiast dialogu.
              > >
              > > Nie odniosłeś się do kwestii zawłaszczenia państwa, z którą miano skończy
              > ć.
              Tygrysku!!!Ty się na wszystkim znasz....kochanek z ciebie jednak marny...
            • laaazy_boy Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 22:37

> PiS panstwo -narazie - nie zawlaszcza, tylko oczyszcza; a korporacje prawnicze
              > w obecnym ukladzie - musza zniknac

I w tym właśnie sęk drogi silesiusie. Posługujesz się tą samą retoryką, która w
              rzeczywistości oznacza odwracanie kota ogonem. "Oczyszczano" zarówno za czasów
              AWS, jak i SLD, z tą różnicą, że wtedy nie dorabiano całej ideologii, jak to
              robi PiS, do procederu przejmowania stanowisk.

Jakie masz gwarancje, że po "oczyszczeniu" i obsadzeniu ludźmi PiSu korupcja
              skończy się jak nożem uciął? Politycy obiecują, jak zawsze, a nam pozostaje
              zaledwie wiara w ich uczciwość. Dla mnie to jednak zdecydowanie za mało, by stać
              się takim piewcą oczyszczania, jakim jesteś.

Szczerze mówiąc drażni mnie ta retoryka Prawych i Sprawiedliwych, ponieważ w
              realnych działaniach, poza butą, która przyćmiewa nawet Millera, widzę same
              analogie do działań poprzednich ekip i żadnych, absolutnie żadnych zmian.
              Oczywiście poza PR-em doskonałym oraz okrągłymi słówkami. Hipokryzja?
            • xpander Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 23:36
              Miej silesiusie troche gosnosci i nie pisz bzdur o oczyszczaniu.
              Parafrazujac Jaroslawa: "Tylko czlowiek bardzo glupi moze uwierzyc w hasla o oczyszczaniu panstwa"
              • silesius.monachijski Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 23:46
                wszystkie zawody prawnicze musza zostac poddane doglebnej lustracji; kazdy o
                tym w Polsce wie;

pander napisał:

> Miej silesiusie troche gosnosci i nie pisz bzdur o oczyszczaniu.
                > Parafrazujac Jaroslawa: "Tylko czlowiek bardzo glupi moze uwierzyc w hasla o
                oc
                > zyszczaniu panstwa"
                >
            • xpander Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 23:37
              Zreszta napisze tak, jak Ty: Dobrze wiesz o tym, ze to co robi PIS to nie jest oczyszczanie.
              • silesius.monachijski Re: Od kiedy pomówienia są oskarżeniami ? 19.02.06, 23:48
                to jest proba oczyszczenia; oby udana

xpander napisał:
                > Zreszta napisze tak, jak Ty: Dobrze wiesz o tym, ze to co robi PIS to nie
                jest
                > oczyszczanie.
                >
    • michal_k1 POnad wszystko, ponad prawem 19.02.06, 19:22
      W nowym sejmie stara jakość. Perspektywa przyśpieszonych wyborów w pełni
      obnażyła prawdziwe oblicze naszych elit politycznych. Zarówno biorący udział w
      wyborach, jak i ci, którzy odwrócili się od państwa, nie powinni już mieć
      złudzeń. Znakomitej większości posłów nie łączą cele programowe ani idee, ale
      walka o zachowanie lukratywnych posad oraz widmo utraty wpływów i znaczenia.
      Aby dzielić trzeba rządzić a siedzenie w ławach opozycji to tylko poselska
      pensyjka, zamknięte drzwi do salonów politycznego biznesu i brak możliwości
      popychania karier przyjaciół i rodziny. O tym wiedzą nie tylko dzieci
      polityków, ale i zwykłe dzieci i całe społeczeństwo. ead

Kiedy PiS zyskiwał w sondażach, posłowie wielkiej koalicji strachu, zgodnie
      alarmowali opinię publiczną, że prezes Kaczyński szykuje zamach stanu i
      kompromituje elity polityczne. Czyż to nie najlepszy kabaret polityczny?
      Posłowie w oczach opinii kompromitowali się już tysiąckrotnie pojedynczo,
      grupami i całymi ugrupowaniami. Potwierdzają to sondaże opinii publicznej i
      frekwencja wyborcza.
      Natomiast w mediach zapowiedzi naprawy państwa wywołują kociokwik. Stacje
      telewizyjne, gazety, czasopisma o dużym nakładzie bez żenady uprawiają
      indoktrynację polityczną. Serwisy informacyjne w połowie "wzbogacone" są
      komentarzami i opiniami, z których łatwo odczytać dla kogo pracują
      dziennikarze. Beneficjenci gnijącej demokracji bronią jej dużo sprytniej i z
      większą determinacją niż Jaruzelski bronił socjalizmu. Straszą chaosem,
      rozkładem państwa i... demonem z nahajką. Tak, tak, lider PiS-u, który mówił o
      potrzebie przeprowadzenia nowych wyborów stał się osobistym wrogiem większości
      posłów i śmiertelnym zagrożeniem dla środowisk "Gazety Wyborczej", mafijnego
      biznesu i establishmentu III RP. To wielka armia ludzi; wcześniej wspierali
      SLD, a teraz postawili na PO i bronić będą do upadłego anarchii demokratycznej.

Panika i nerwowość
      Budowa demokracji według europejskich standardów wymaga rozliczenia nadużyć
      władzy i afer w wyprzedaży państwowego majątku. No i właśnie na coś takiego się
      zanosi. Stąd panika i nerwowość, bo wielu ludziom stojącym dotychczas ponad
      prawem sądy i prokuratorzy wysyłają wezwania. Ot choćby w sprawach
      prywatyzacji, która - zdaniem 98 proc. Polaków - była źle przeprowadzona zaś wg
      ministra Lewandowskiego bardzo dobrze. Sam minister, któremu w 1996 roku
      prokurator postawił zarzut o antydatowanie dokumentów związanych z prywatyzacją
      firm krakowskich, wyjaśnił wówczas, że on tylko podpisywał dokumenty, a daty
      stawiała sekretarka. I to wystarczyło. Gdyby teraz rządziła PO to zapewne
      skazano by... sekretarkę. I to byłaby sprawiedliwość i przyzwoitość wg
      Platformy.
      Bezkarność elit zamieszanych w podejrzane interesy umożliwiła rozkwit
      kapitalizmu politycznego. Ale skoro niezbitych dowodów już nie ma, lepiej
      nikogo nie pytać jak zdobył fortunę. Teraz najbogatsi stali się najbardziej
      czcigodni i jak dotąd aluzje na temat sposobu ich dorabiania się podlegają
      surowym karom sądowym. Teraz ci, którzy pierwsze miliony ukradli albo partyjnym
      kolegom to doradzali, są bardziej nieuchwytni od ściganych gangsterów i lepiej
      ich nazwisk ani ich partii nie wymieniać, aby do więzienia nie trafić. Dlatego
      teraz trzeba być w Polsce herosem, aby podejmować walkę o zmianę status quo. I
      chociaż nahajki to nie gilotyny ani czołgi, "prawdziwi" demokraci równie surowo
      ich używanie piętnują. Jednak historia uczy, że bez odpowiedniego sprzętu, ładu
      i sprawiedliwości w naszym państwie wprowadzić się nie da. Były już kosy
      osadzane na sztorc, szewskie młotki i inne ostre narzędzia. Piłsudski zaś
      potrzebował w tym celu armat i wojska. Ale pomimo kilkuset ofiar, chyba się
      opłaciło; gdyby nie postawił na silne państwo, to ślepi obrońcy demokracji
      parlamentarnej oddaliby nas pod opiekę ojca narodów, Stalina. Wówczas ofiar
      byłoby znacznie więcej. Teraz zaś bez porównania łatwiej budować silne,
      sprawiedliwe państwo. Mogą wystarczyć kartki wyborcze.

Pora mówić prawdę
      Nie jestem fanem PiS-u. Ta partia za mało zajmuje się strategią
      makroekonomiczną i polityką fiskalną, nie mówi konkretnie o zmianach w
      dystrybucji dochodu narodowego. Poza tym, jestem przeciwnikiem administracyjnej
      obrony autorytetu ludzi władzy. Oni sami muszą na swój autorytet pracować i
      pamiętać jak łatwo stracić reputację, np. posyłając ludzi w kamasze albo
      przesadnie dbając o swoje wygody. Jednak głosowałem na PiS, który dawał
      nadzieję na naprawę państwa i najmniej oszukiwał przed wyborami.
      Teraz pora mówić ludziom prawdę; aby jednym dać, trzeba innym zabrać. Ale chyba
      tylko PO jest tego świadome. Niestety, Platforma chce kontynuować to co już
      robiła wspólnie z SLD, tzn. zabierać biednym, a dawać bogatym. Dlatego
      konkretne pomysły na politykę gospodarczo-społeczną PO nadal ukrywa. W
      rezultacie PiS został skazany na sojuszników, którzy chcą dawać - a nie mówią
      skąd wziąć bo to przecież sprawa rządu - ma bardzo trudne, wręcz karkołomne
      zadanie. W Polsce bowiem obietnice polityków o obniżeniu podatków bardzo cieszą
      wszystkich; jednakowo tych, co zarobią na reformie podatków 2 zł, jak i tych,
      co zarobią 2 miliony zł.

O co chodzi Kaczyńskiemu?
      Niemal cała klasa polityczna i media przedstawiają prezesa PiS jako awanturnika
      siejącego zamęt i człowieka żądnego władzy. I wielu moich przyjaciół, znajomych
      i członków rodziny taki pogląd wyznaje. Jest to inteligencki kompleks; PO
      kojarzone jest z ludźmi sukcesu pracującymi umysłowo, a zatem szerokie masy
      magistersko-profesorskiej inteligencji uznają, że ich miejsce jest w obozie
      Tuska bo jest bardziej kulturalny od Leppera i innych, którzy powinni siać i
      orać, naprawiać wózki akumulatorowe, hodować trzodę itp. z większym pożytkiem
      dla gospodarki i mniejszą szkodą dla polityki.
      Trzeba jednak aby ta zniesmaczona polityką inteligencja zrobiła użytek z
      własnej inteligencji i przeciwstawiła się inteligencji żyjącej z indoktrynacji
      społeczeństwa. Wystarczy chwilę pomyśleć; Jarosław Kaczyński wielką realną
      władzę już ma. Może cieszyć się jej splendorem do woli, może korzystać z
      przywilejów i uroków przebywania na szczytach. Jeśli teraz zawiera ryzykowne
      pakty, które mogą go tej władzy pozbawić i naraża się tym którzy zawłaszczyli
      Polskę to znaczy, że ma poczucie obowiązku wobec obywateli z których większość
      naprawdę chce naprawy państwa.

Na czym polega anarchia
      W walce wyborczej niemal wszystkie chwyty są dozwolone, ale po przegranych
      wyborach wypada ochłonąć. Tymczasem PO stale uprawia propagandę, jakby kampania
      wyborcza trwała. To musi budzić obrzydzenie i oburzenie. Platforma interesy
      partii stawia ciągle ponad interesami państwa i dostarcza na to nowych dowodów.
      Kiedy premier Marcinkiewicz zapowiadał walkę o unijne fundusze p. Gronkiewicz-
      Waltz z uporem powtarzała, że jest to zaklinanie rzeczywistości. Na szczęście
      nie udało się wywołać demobilizacji wśród polityków. Z kolei głosowanie wraz z
      LPR za becikowym dla bogatych to dowód, że PO kpi sobie z obywateli, którym
      obiecało tanie państwo i ograniczenie przywilejów dla bogatych. Taktyka im
      gorzej tym lepiej to polityka wspierania anarchii demokratycznej. Stawianie
      interesów partyjnych ponad wszystko tylko przyśpieszy rozkład ugrupowania,
      które niby walczy z populizmem a równocześnie go doskonali dla potrzeb własnej
      strategii i partykularnych interesów swoich politycznych klientów.
      Kaczyński - stający do walki z tymi co posiadają banki, media, giełdę i wierny
      establishment - może być postrzegany jak śmiałek porywający się z motyką na
      słońce. I co gorsze z sojusznikami, których celem jest przetrwanie i poprawa
      notowań w sondażach, oraz z własnymi "żołnierzami", z których wielu zapewne
      woli święty spokój, a może nawet po cichu mówi - teraz wreszcie k... my. Czy
      taka zbieranina zdoła wygrać ze zwierającą szeregi armią broniących status quo?
      Zapewne dojdzie do przedtermi
      • michal_k1 c.d. POnad wszystko, ponad prawem 19.02.06, 19:26

interesów partyjnych ponad wszystko tylko przyśpieszy rozkład ugrupowania,
        które niby walczy z populizmem a równocześnie go doskonali dla potrzeb własnej
        strategii i partykularnych interesów swoich politycznych klientów.
        Kaczyński - stający do walki z tymi co posiadają banki, media, giełdę i wierny
        establishment - może być postrzegany jak śmiałek porywający się z motyką na
        słońce. I co gorsze z sojusznikami, których celem jest przetrwanie i poprawa
        notowań w sondażach, oraz z własnymi "żołnierzami", z których wielu zapewne
        woli święty spokój, a może nawet po cichu mówi - teraz wreszcie k... my. Czy
        taka zbieranina zdoła wygrać ze zwierającą szeregi armią broniących status quo?
        Zapewne dojdzie do przedterminowych wyborów. Oby wreszcie z udziałem ludu, a
        nie pomimo ludu. Oby z udziałem wyborców samodzielnie myślących, zdolnych
        odróżniać dobro od zła, nie wedle filozofii Kalego, ale w kategoriach interesu
        państwa jako dobra wspólnego.

Jeśli nie on to kto, jeśli nie teraz to kiedy?
        Media i opozycja "demaskują" ludzi w szeregach PiS i w rządzie , którzy w
        życiorysach mają jakieś plamy i plamki. Aby było śmieszniej postkomuniści
        najzajadlej tropią tych, którzy kiedyś należeli do PZPR, a PO za
        najbardziej "aferalnych" uważa tych polityków, którzy "zdezerterowali" do PiS.
        Zapewne Kaczyński wolałby mieć w swoich szeregach samych rycerzy bez skazy i
        błyskotliwych intelektualistów, ale musi grać tymi figurami i blotkami, które
        ma w talii. I trzeba dodać, że jak dotychczas gra bardzo dobrze. Jarosław
        Kaczyński jest drugim po Janie Olszewskim politykiem dużego formatu, który
        usiłuje rozbić układ, jaki powstał nie tyle przy "okrągłym stole", co pod tym
        stołem. Premier Olszewski przegrał bo walczył według haseł Bóg, Honor,
        Ojczyzna, ufał współpracownikom i respektował reguły parlamentaryzmu. Oby
        większa przebiegłość i lepsze rozpoznanie przeciwnika pomogły Kaczyńskiemu
        wygrać. Bo jeśli nie Jarosław Kaczyński to kto, jeśli nie teraz to kiedy.

• ezpa7z9 Po co nam ,,korporacje zawodowe''? 19.02.06, 19:28
      Istnieje np.izba inżynierów budownictwa do której należą ,głownie,technicy
      budowlani z ,,uprawnieniami budowlanymi''.Płacą składki i budują.Potem mamy
      wypadki jak np.Katowicach.Inżynier budowlany z uprawnieniami powinien odrzucić
      projekt z napompowanymi obliczeniami.Ale...sprawdzić to może inżynier ,stale sie
      dokształcający a nie technik nie znający nawet podstaw wyższej matematyki
      niezbędnej do zaawansowanych obliczeń.No to po co taka izba?Odpowiedz: Bo
      niedouk jest bardziej ,,ułożony''.
      Inzynier budowlany z egzaminem zdanym przed komisją MINISTERSTWA (oczywiście z
      teorii i praktyki a nie wykutych przepisów i ustaw) nie musiał by należyć do
      jakiejś tam izby tylko pracować jako ,,wolny zawód''kierownika budowy lub
      projektanta.
      Uprawniony inżynier ,adwokat,lekarz powinien mieć obowiązek CIĄGŁEGO
      DOKSZTŁCANIA SIĘ.Co np.5 lat sprawdzano by jego poziom wiedzy dwojako: poprzez
      przedstawienie świadectw szkoleń lub PŁATNEGO EGZAMINU z najnowszej wiedzy
      zawodowej.Można też wprowadzić ,z okresem przejściowym ,wymóg znajomosci języka
      obcego.Czytelne proste zasady i po korupcji!
    • robo2g A kto nas przeprosi za ostatnie 17 lat postkomuny 19.02.06, 19:37
      Co za bezsens, przeciez wkoncu zaczyna sie cos dziac a te stare !@#$% chca
      przeprosin. Ze ten caly system jest skorumpowany to niezadna nowina, tylko
      dopiero teraz po 17 latach ktos sie za to bierze.
    • maciejslu Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 20:01
      Wydaje mi się, że wśród polityków jest co najmniej tyle samo przykładów
      korupcji, co wśród prawników; czy według pana Gosiewskiego CBA powinno się
      zająć również politykami? A jeśli tak - to czy tylko politykami partii
      opozycyjnych wobec PiS?
    • silesius.monachijski Wlasnie wrocilem z kolacji we wloskiej restauracji 19.02.06, 20:26
      Corka wlascicieli upatrzyla sobie - wsrod ponad 100 gosci - moja osobe;
      nisamowite byly te zabawy z 5-letnia Giovanna: cala sala "byla z nami"; a na
      koniec Giovanna powiedziala do mnie: "wujek Giuseppe" jestes normalny i dobry
      czlowiek; jak wyszedlem, to sie troche wzruszylem; bo o to chodzi - takze i w
      sprawie korporacji adwokackiej, i samych adwokatow: zebyx byli "normalni"
      • jurcio Re: Wlasnie wrocilem z kolacji we wloskiej restau 19.02.06, 20:31
        Nauczyłem sie uważać, jest tu gość, który ma nick łudząco podobny do Twojego
        • silesius.monachijski Re: Wlasnie wrocilem z kolacji we wloskiej restau 19.02.06, 20:50
          Drogi Jurcio,

tutaj "grasuje" multum moich klonow, obrazajacych mnie, i wyzywajacych
          obelgami; choc to wbrew tzw. "nietykiecie" GW, to mnie banuja, a klony harcuja
          dalej; rozumiem - nie jestem "przyjacielem" Michnika (i nigdy nie bede); ale:
          zeby az tak niehonorowo postepow3ac? ja sie juz przyzwyczailem;

jurcio napisał:

> Nauczyłem sie uważać, jest tu gość, który ma nick łudząco podobny do Twojego
          • silenius.monachijski Ta pieciolatka tez byla podstawionym klonem... 19.02.06, 21:14
            No widzisz, prawie sie nabrales! A ja silesius wierze w kazde twoje slowo.
          • jurcio Re: Wlasnie wrocilem z kolacji we wloskiej restau 19.02.06, 21:27
            Mysle, Twoje klony mogą być robotą adminów z GW. Całe szczęście, że
            przynajmniej kilku z nas mysli poważnie i wie o czy mówi. Nie ch żyje PiS i
            Jego Wyborcy. Idę robić sałatkę grecką, pozdrawiam
            • silenius.monachijski Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z gazety 19.02.06, 21:53
              Wyborczej. Popijesz bełtem " Sen Sołtysa" i zagryziesz kiszonym ogóraskiem. Po co te bzdety o sałatce
              greckiej?
              • jurcio Re: Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z ga 19.02.06, 21:57
                A co nie lubisz sałatki greckiej? Skoro Ty wypisujesz od rzeczy, dlaczego więc
                ja nie mogę napisać o sałatce greckiej, Klonie?
              • jurcio Re: Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z ga 19.02.06, 22:04
                Sałatka musi się przgryźć z oliwą z dodatkiem bazylii i tymianku. Na późną
                kolację wraz ze mną oczekują Tomek i Otylia.
                • silenius.monachijski Pogon ich, Giuseppe- silesio juz jest w drodze 19.02.06, 22:17
                  na ta kiszkowa uczte. Wiezie ze soba flaszke na swym smiglym motorowerku marki Simson.
                • silesius.monachijski Re: Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z ga 19.02.06, 23:04
                  czyzby na drugie danie souvlaki? bardzo pasuje do salatki

jurcio napisał:

> Sałatka musi się przgryźć z oliwą z dodatkiem bazylii i tymianku. Na późną
                  > kolację wraz ze mną oczekują Tomek i Otylia.
                  • jurcio Re: Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z ga 19.02.06, 23:08
                    Nie, tylko sałatka, uwielbiam gotować choc nie jestem kuccharzem, pozdrowienia
                    od moich znajomych
                    • silesius.monachijski Re: Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z ga 19.02.06, 23:15
                      ja tez - od czasu do czasu - gotuje; zas bitki wolowe (z bialych wolow) smazone
                      w sosie z ziol prowansalskich, do tego krokiety i caly zestaw salatek; to moje
                      specjsly; znajomi sie zawsze zapraszaja;

jurcio napisał:

> Nie, tylko sałatka, uwielbiam gotować choc nie jestem kuccharzem,
                      pozdrowienia
                      > od moich znajomych
                      • pies333 Re: Wyznaj prawdę: zjesz rękami kawał kiszki z ga 20.02.06, 01:21
                        A ja wam mowie, wszystkie garkotluki w Polsce sa skorumpowane ...
                    • silenius.monachijski Dzieki za pozdrowienia, caluski dla Ofelii i Benka 19.02.06, 23:15
                  • silenius.monachijski Nieee... na drugie salceson z garsci. 19.02.06, 23:16
      • radiomarycha Re: Wlasnie wrocilem z kolacji we wloskiej restau 19.02.06, 20:50
        A ja byłem na łyżwach. Na polskich hokejówach śmigałem. Wróciłem, czytam i tak
        sobie myślę: Może ona do Silesiusa z przekąsem mówiła? Może Silesius, który
        dowiódł wielokrotnie, że nie rozumie po polsku - po niemiecku (po włosku?)
        zapewne rozumie jeszcze mniej - po prostu nie zajarzył? Giuseppe, chłopie, jedz
        w domu.
        • silesius.monachijski KONIEC MAFIJNYCH KORPORACJI 19.02.06, 20:59
          typu NRA!!! czy to rozumiesz; albo mozg Ci sie za bardzo przeziebil?

radiomarycha napisał:

> A ja byłem na łyżwach. Na polskich hokejówach śmigałem. Wróciłem, czytam i
          tak
          > sobie myślę: Może ona do Silesiusa z przekąsem mówiła? Może Silesius, który
          > dowiódł wielokrotnie, że nie rozumie po polsku - po niemiecku (po włosku?)
          > zapewne rozumie jeszcze mniej - po prostu nie zajarzył? Giuseppe, chłopie,
          jedz
          >
          > w domu.
          • silenius.monachijski Re: KONIEC MAFIJNYCH KORPORACJI 19.02.06, 21:16
            silesius, ty sie naprawde podstawiasz tymi swoimi historyjkami... jak sie
            angazujesz w "powazna rozmowe" z takim jurcio to sie nie dziw ze inni to czytaja
            i tez cie chca podpompowac. to nie jest zlosliwy post!
            • radiomarycha Re: KONIEC MAFIJNYCH KORPORACJI 19.02.06, 21:35
              Wychodzi na to, że pompujemy Silesiusa.Monachijskiego? Wszyscy. Giuseppe,
              zasuwaj na drugą kolację. Nie jedz w domu.
              • silesius.monachijski A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 21:48
                radiomarycha napisał:

> Wychodzi na to, że pompujemy Silesiusa.Monachijskiego? Wszyscy. Giuseppe,
                > zasuwaj na drugą kolację. Nie jedz w domu.
                • silenius.monachijski Giuseppe, jurcio cie na kiszke zaprasza 19.02.06, 22:13
                  swiezutka prosto z gazety! Wez ze soba flaszke Zinfandela i wskakuj na motorower! Fajna bibke sobie
                  zrobicie i o Ojczyznie pogaworzycie.
                • wet3 Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:18

> radiomarycha napisał:
                  >
                  > > Wychodzi na to, że pompujemy Silesiusa.Monachijskiego? Wszyscy. Giuseppe,
                  >
                  > > zasuwaj na drugą kolację. Nie jedz w domu.

To pewnie jeden z komandosow, ktorzy robili zadyme w marcu 1968r.
                  • jurcio Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:19
                    Poniżej Silesius opisywał swój wypad do włoskiej knajpy, stąd to sie wzięło, no
                    i tych sałatkach też
                    • jurcio Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:21
                      Zapomniałem dodać, że sileNius wypisuje straszne głupoty i szalenie miesza by
                      było trudniej rozmawiać
                  • silesius.monachijski Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:32
                    ja zadymy nigdy wet3 nie robilem; niszczylem komune w bardziej inteligentny
                    sposob;

wet3 napisał:

> silesius.monachijski napisał:
                    >
                    > > radiomarycha napisał:
                    > >
                    > > > Wychodzi na to, że pompujemy Silesiusa.Monachijskiego? Wszyscy. Giu
                    > seppe,
                    > >
                    > > > zasuwaj na drugą kolację. Nie jedz w domu.
                    >
                    > To pewnie jeden z komandosow, ktorzy robili zadyme w marcu 1968r.
                  • ginusia Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:35
                    wet3 napisał:

>> >
                    > >
                    > To pewnie jeden z komandosow, ktorzy robili zadyme w marcu 1968r.
                    To nie byli walterowcy??
                    • silesius.monachijski Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:45
                      Nie, to byl moj wujek i twoj dziadek ginusiu

ginusia napisała:

> wet3 napisał:
                      >
                      > >> >
                      > > >
                      > > To pewnie jeden z komandosow, ktorzy robili zadyme w marcu 1968r.
                      > To nie byli walterowcy??
                      • ginusia Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:48

> Nie, to byl moj wujek i twoj dziadek ginusiu
                        >
                        > Silesio, Ty jestes zlosliwy!!!
                        • silesius.monachijski Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 19.02.06, 23:53
                          jak zawsze, Ginusiu!

ginusia napisała:

> silesius.monachijski napisał:
                          >
                          > > Nie, to byl moj wujek i twoj dziadek ginusiu
                          > >
                          > > Silesio, Ty jestes zlosliwy!!!
                          • silenius.monachijski Ty stary satyrze molestowales 5-letnia dziewczynke 20.02.06, 00:11
                            pewnie jej dawales swoja sztuczna szczeke do zabawy? Albo moze nawet i peruke? Lepiej idz do
                            psychospeca, ty Kukidentowy lovelasie! Jurcio: nie stawaj tylem do tego oblesniaka. Bo ci zrobi Souvlaki
                            (juz o tym lubieznik pisal, swintuch jeden), tak ze przez 3 dni nie bedziesz mogl usiasc. " Po grecku...."
                            tfu!
                            • jurcio Do Silesiusa 20.02.06, 00:16
                              Wiesz, rzadko wypowiadałem się w komentarzach. teraz, kiedy tu częściej
                              przebywam, widzę jak to cieniasowe towarzycho szuka sposobów na skłócenie tych,
                              którzy mają podobne poglądy. To stare esbeckie metody, które widac i dziś
                              funkcjonują.
                              jurcio.blox.pl/html
                              • silesius.monachijski Re: Do Silesiusa 20.02.06, 00:36
                                sa dwie grupy: jedna zwiazana z obecnymi ukladami, czerpiaca z korupcji w
                                Polsce korzysci, i broniaca tej swoje "czestochowy"; i druga grupa: to oplacani
                                przez gw (nawet admniny forum,: stawka 1 000 PLN na miesiac) "komentatorzy";
                                pracujacy w imie interesow Agory, frau Rapaczynski i herra Michnika; juz od
                                roku (conbajmniej ) to wiem

jurcio napisał:

> Wiesz, rzadko wypowiadałem się w komentarzach. teraz, kiedy tu częściej
                                > przebywam, widzę jak to cieniasowe towarzycho szuka sposobów na skłócenie
                                tych,
                                >
                                > którzy mają podobne poglądy. To stare esbeckie metody, które widac i dziś
                                > funkcjonują.
                                > jurcio.blox.pl/html
                                • jurcio Re: Do Silesiusa 20.02.06, 00:41
                                  Cholera, znajomi mi o tym mówili, ale jakoś nigdy w to nie wierzyłem. chyba
                                  rzeczywiscie tak jest. Tak, tak masz rację.
                            • silesius.monachijski Znow ten wulgarny i prymitywny klon; MNIE BANUJA 20.02.06, 00:23
                              a toto toleruja - choc ewidentnie przeczy nietykiecie; moze
                              Ty, "przeinteligentna" Ginusiu zaprotestujesz?

> pewnie jej dawales swoja sztuczna szczeke do zabawy? Albo moze nawet i
                              peruke?
                              > Lepiej idz do
                              > psychospeca, ty Kukidentowy lovelasie! Jurcio: nie stawaj tylem do tego
                              oblesni
                              > aka. Bo ci zrobi Souvlaki
                              > (juz o tym lubieznik pisal, swintuch jeden), tak ze przez 3 dni nie bedziesz
                              mo
                              > gl usiasc. " Po grecku...."
                              > tfu!
                              • ginusia Re: Znow ten wulgarny i prymitywny klon; MNIE BAN 20.02.06, 00:29

> a toto toleruja - choc ewidentnie przeczy nietykiecie; moze
                                > Ty, "przeinteligentna" Ginusiu zaprotestujesz?
                                >
                                >Nie bardzo rozumie "przeinteligentna"?? Ale ide protestowac. :)
                                • jurcio Re: Znow ten wulgarny i prymitywny klon; MNIE BAN 20.02.06, 00:31
                                  Mnie chyba niedługo zaczną, ale mam to w d...
                                  • skundlony Re: Znow ten wulgarny i prymitywny klon; MNIE BAN 20.02.06, 00:32
                                    Tu przy dłuzszych dyskusjach, jak ktos ma racje banuja zawsze. Nie
                                    wiedzieliscie?
                                    • silesius.monachijski Re: Znow ten wulgarny i prymitywny klon; MNIE BAN 20.02.06, 00:46
                                      ja o tym az za dobrze wiem: "nie ma dnia bez bana" dla Silesiusa

skundlony napisał:

> Tu przy dłuzszych dyskusjach, jak ktos ma racje banuja zawsze. Nie
                                      > wiedzieliscie?
                          • pies333 Re: A ktoz to jest Giuseppe? nie znam; 20.02.06, 01:24

> jak zawsze, Ginusiu!
                            >
                            > ginusia napisała:
                            >
                            > > silesius.monachijski napisał:
                            > >
                            > > > Nie, to byl moj wujek i twoj dziadek ginusiu
                            > > >
                            > > > Silesio, Ty jestes zlosliwy!!!

silesius, gzdzij sie z giniusia gdzie indziej
              • pies333 Re: KONIEC MAFIJNYCH KORPORACJI 20.02.06, 01:22
                radiomarycha napisał:

> Wychodzi na to, że pompujemy Silesiusa.Monachijskiego? Wszyscy. Giuseppe,
                > zasuwaj na drugą kolację. Nie jedz w domu.

ciec nie odmiecie jak nie zaliczy ..

Polska nierzadem stoi
            • silesius.monachijski Jak zawsze: mozg ci klonie wyparowalo; Tworki!!! 19.02.06, 21:46

> silesius, ty sie naprawde podstawiasz tymi swoimi historyjkami... jak sie
              > angazujesz w "powazna rozmowe" z takim jurcio to sie nie dziw ze inni to
              czytaj
              > a
              > i tez cie chca podpompowac. to nie jest zlosliwy post!
              • jurcio Re: Jak zawsze: mozg ci klonie wyparowalo; Tworki 19.02.06, 21:50
                Okazuje się, że sileNius to baba z natury, albo czuje się kobietą.
          • radiomarycha Re: KONIEC MAFIJNYCH KORPORACJI 19.02.06, 21:27
            O co te nerwy, Giuseppe? Ja tak ze szczerej troski. W domu będzie taniej. I
            ludzi pewnie mniej. A chłodzenie głowy przyda się każdemu.
    • eveleve Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 20:29
      Arcygroteskowe są działania i wypowiedzi rządu ! Coż za wstyd przynosza ci
      DYLETANCI na arenie miedzynarodowej! Dla mnie to są przypadki kliniczne! Moja
      diagnoza brzmi: schizofrenia paranoidalna! Tropic, unieszkodliwic wroga w
      postaci inteligencji polskiej! Coz za brak klasy i szacunku dla elit
      intelektualnych ! Mam nadzieje, ze ten surrealistyczny teatrzyk sie nielugo
      skonczy!
    • jerzy30 Pisowskie wszy chca skłócić wszystkie środowiska 19.02.06, 20:37
      w Polsce. Wtedy [tak im sie wydaje] można będzie łatwiej rządzć i wprowadzać
      bolszewicką dyktaturę
      • jurcio Re: Pisowskie wszy chca skłócić wszystkie środowi 19.02.06, 20:38
        Niezly język mają wyborcy PO, gratuluję, Jerzy30
        • jerzy30 Re: Pisowskie wszy chca skłócić wszystkie środowi 19.02.06, 20:50
          przynajmniej nie mają pałek w rękach i kajdanek na wolność słowa
          • silenius.monachijski Pisowskie bzdeciuchy chca skłócić nas Polakow 19.02.06, 20:57
            Pisiuchy to tanie geszefciarze. A ty z tym bzdeciarzem nie dyskutuj. PiS = Bezprawie, Podstep i Piesc. A
            na dodatek Wasserman.
            • jerzy30 Re: Pisowskie bzdeciuchy chca skłócić nas Polakow 19.02.06, 21:10
              to stara bolszewicka metoda [nie powiem ze ten z wąsikami też tak nie robił] -
              oskarżyć wszystkich, wszystkim zarzucić łapownictwo [wiadomo że część bierze],
              oskarżyć o łamanie prawa i kumoterstwo - OBIECAĆ że sie z nimi rozliczy i
              powywiesza niemal. Ludziki w to uwierzą bo chcą wierzyć. Niech tak robią -
              niech wszystkich oplują. To będzie ich koniec bo sie wszyscy zjednoczą. Oni
              tylko walczyć potrafią i niszczyć. To ich metoda rządzenia. nawet pakt zawarli
              z LPR i Samoobroną - jak za komuny. Partia z narodem a naród jak nie z partią
              to jest głupi [to już było za komuny i Gierka]. Mieliśmy cyrk z owacjami na
              stojąco w sejmie [jak za komuny]. Mieliśmy walenie pięścią i rozwichrzony włos
              dyktatora - DYKTATURY NIE BĘDZIE [to też już było za komumy]. Elementom
              antypisowskim stanowcze nie, elementom antypisowskim poobcinamy ręce, ręce
              przecz od PISU, PO i inni - to zaplute karły reakcji [to już było za komuny].
              Wtedy było straszno - teraz nie jest bo oni sa żałośni dupki
        • silenius.monachijski Pisowskie wszy chca skłócić wszystkie środowiska 19.02.06, 20:54
          A ty chory cw..u to prostaczkow szanuj bo wwybrali w swojej naiwnosci tego zakompleksionego i
          zawistnego karzelka ktorego tak podziwiasz. Miau miau, piesku PiSku.
      • silesius.monachijski NRA TO MAFIA! W NAJCZYSTSZEJ POSTACI! 19.02.06, 20:53
        podobnej struktury nie ma mw zadnym innym kraju UE

jerzy30 napisał:

> w Polsce. Wtedy [tak im sie wydaje] można będzie łatwiej rządzć i wprowadzać
        > bolszewicką dyktaturę
    • wysokiktos bedzie mial wielu sojusznikow 19.02.06, 20:46
      wsrod pokrzywdzonych, ktorzy nie dostali sie na aplikacje taka czy inna.
      Srodowisko prawnikow tak jak lekarzy jest w pierwszej kolejnosci zarezerwowane
      dla synkow i corek aktualnie sprawujacych stanowiska. To samo dzieje sie w
      kolejnej grupie tzw. polskiej inteligencji, czyli na uczelniach. Pamietamy chyba
      afery z przyjeciami na studia? Zchodzac nizej, pamietamy afery z maturami? Dla
      tych ktorzy studiowali oczywistym jest zjawisko lapowkarstwa na uczelniach. Co
      tu dodawac. Cynizmem jest twierdzenie, ze wspomniane srodowiska sa czyste.
      Niestety w ich przypadku, zdecydowana wiekszosc bierze lub brala, by dorobic do
      marnej pensji. Ale czy to jest wytlumaczenie.
      • jerzy30 Re: bedzie mial wielu sojusznikow 19.02.06, 20:57
        to teraz PIS do...bie kadrze naukowej z polskich uczelni - i tak po bolszewicku
        skłoci wszystkich, wszystkich oskarży, opluje i zgnoi
        • silesius.monachijski Re: bedzie mial wielu sojusznikow 19.02.06, 21:00
          Wielu samych "opluwa sie, osmiesza i gnoi"; do tego nie potrzeba PiSu

> to teraz PIS do...bie kadrze naukowej z polskich uczelni - i tak po
          bolszewicku
          >
          > skłoci wszystkich, wszystkich oskarży, opluje i zgnoi
        • wysokiktos ruszylo cie sumienie? 19.02.06, 21:16
          czyzbys skonczyl edukacje dzieki lapowkarstwu? Innego powodu nie widze, zeby
          bronic nienormalnosci jaka panuje w tych srodowiskach. Oczywiscie wiekszosc
          studentow dostaje sie i konczy studia bez dawania w lape, ale niestety sa tez
          tacy, ktrzy wobec swojego niedouczenia posilaja innymi sposobami. Czy naprawde
          trzeba to rozwijac? Przeciez to jest oczywiste.
          Inna sprawa jest co z tym zrobic. Zjawisko jest niemal powszechne, tymbardziej
          trudno go wyeliminowac. Jedynym sposobem jest samooczysczenie tych srodowis.
          Tylko jak widac, zamiast skruchy slychac glosy oburzenia.
        • pies333 Re: bedzie mial wielu sojusznikow 20.02.06, 01:17
          Czy chemikow i biologow tez beda lustrowac?
          A Inzynierow budownictwa i murarzy?

.....
      • silesius.monachijski UNIWERSYTET GDANSKI A PRAWNICZA MAFIA1 19.02.06, 20:57
        czy juz wszyscy zapomnieli, jak "polinteligentne" pociechy sedziow i adwokatow
        w Gdansku dostawaly sie na studia prawnicze? Nawet GW o tym pisala; dlatego:
        ten system mafijnych korporacji MUSI byc rozbity;
        '

> wsrod pokrzywdzonych, ktorzy nie dostali sie na aplikacje taka czy inna.
        > Srodowisko prawnikow tak jak lekarzy jest w pierwszej kolejnosci zarezerwowane
        > dla synkow i corek aktualnie sprawujacych stanowiska. To samo dzieje sie w
        > kolejnej grupie tzw. polskiej inteligencji, czyli na uczelniach. Pamietamy
        chyb
        > a
        > afery z przyjeciami na studia? Zchodzac nizej, pamietamy afery z maturami? Dla
        > tych ktorzy studiowali oczywistym jest zjawisko lapowkarstwa na uczelniach. Co
        > tu dodawac. Cynizmem jest twierdzenie, ze wspomniane srodowiska sa czyste.
        > Niestety w ich przypadku, zdecydowana wiekszosc bierze lub brala, by dorobic
        do
        > marnej pensji. Ale czy to jest wytlumaczenie.
    • stefa12 Re: Gosiewski o korupcji przy naborze na aplikacj 19.02.06, 21:22
      Jestem żywym przykładem korupcji
    • 1europejczyk "inne akcje w obronie dobrego imienia Rady" 19.02.06, 21:24
      <<Podczas sobotnich obrad NRA członek jej prezydium Andrzej Michałowski
      powiedział dziennikarzom, że jeśli przeprosin nie będzie, możliwe są "inne
      akcje w obronie dobrego imienia Rady".>>

Dobre imie rady (NRA) moglaby bez trudu obronic uczciwa i rzetelna praca
      adowkatow. Mowiac o innych akcjach przyznaje pan panie Michalowski, ze praca
      adowkatow sama w sobie nie jest tym co broni dobrego imienia adwokatow. Panu
      panie Andrzeju Michalowski do obrony dobrego imienia potrzebne sa "inne akcje".
      Doprawdy jak na czlonka prezydium NRA takie wyznanie zastepuje wszelkie
      komentarze.
      Wypowiedz czlonka prezydium NRA mozna by z drugiej strony, znajac metody
      dzialania srodowiska adwokackiego, potraktowac jako grozbe wobec posla. Jako
      taka podlega kodeksowi karnemu.
      Moze przyszedl czas by NRA zostala poddana prokuratoskiemu nadzorowi !
      • wet3 Re: "inne akcje w obronie dobrego imienia Rady" 19.02.06, 22:07
        W imie dobrego imienia Rady prosilbym o sugestie: jakimi instrumentami i po
        jeakich czsciach ciala mamy szanowna NRA "przepraszac".
        • silesius.monachijski Re: "inne akcje w obronie dobrego imienia Rady" 19.02.06, 23:09
          NRA nie ma - w obecnej strukturze - racji bytu w demokratycznym panstwie prawa.
          Tylko egzaminy panstwowe dla wszystkich absolwentow prawa, i wolny rynek;
          koniec ze skorumpowanymi korporacjami;

wet3 napisał:

> W imie dobrego imienia Rady prosilbym o sugestie: jakimi instrumentami i po
          > jeakich czsciach ciala mamy szanowna NRA "przepraszac".
          • pies333 Re: "inne akcje w obronie dobrego imienia Rady" 20.02.06, 01:19
            Czy silesius.monachijski to tez kochanek Kaczora J. Bo ponoc JK to panienka ...
            zawsze meza ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka