zyks Kaczyński haniebny epizod w dziejach RP,III czy IV 22.02.06, 16:35 , wsio ryba... Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Kaczyński: haniebny epizod w dziejach TK 22.02.06, 16:35 I znowu Kaczynski ma racje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
korbbi [...] 22.02.06, 16:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Zamach na instytucje demokratycznego panstwa 22.02.06, 16:57 inaczej tego nie mozna nazwac! Skandalem jest ze robi to szef najwiekszej partii i skandalem jest ze Prezydent Polski nic nie robi! Nie stoi w obronie demokracji! Ale czego sie spodziewac? Skoro Kaczynscy juz od dawna mowili ze TK zmienia jak tylko bedzie mozna - ich bedzie TK i wtedy dopiero sie zacznie uchwalanie ustaw "propanstwowych". Odpowiedz Link Zgłoś
media_agora Re: Zamach na instytucje demokratycznego panstwa 22.02.06, 16:58 prezydent nic nie robi...bo broni braciszka Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zamach na instytucje demokratycznego panstwa 22.02.06, 17:34 media_agora napisał: > prezydent nic nie robi...bo broni braciszka Staje przed lustrem i mruczy: zupełnie jak bym ja to powiedział.... co za podobieństwo myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
smierc666 Re: Zamach na instytucje demokratycznego panstwa 22.02.06, 18:09 premier_pacynka napisał: > inaczej tego nie mozna nazwac! Skandalem jest ze robi to szef najwiekszej > partii i skandalem jest ze Prezydent Polski nic nie robi! Nie stoi w obronie > demokracji! Ale czego sie spodziewac? Skoro Kaczynscy juz od dawna mowili ze TK > > zmienia jak tylko bedzie mozna - ich bedzie TK i wtedy dopiero sie zacznie > uchwalanie ustaw "propanstwowych". Niestety sprawa jest dosc prosta, zeby wprowadzic "nowy lad" trzeba obsmarowac instytucje demokratyczne ktore maja szacunek nie tylko społeczeństwa ale i politykow. Przypomina to kampanie władz Białoruskich i po tej kampani opluwania i nadymania sie, kiedy wszystko bedzie upaprane i nikt nie bedzie juz wiedzial o co chodzi narodzi nam sie "nowy lad" czyli IV RP folwar Kaczynskich, Wassermanow, Dornów, Kaminiskich, Kurskich i Ziobrów. ps. ale zwykli ludzie i tak przetrwaja wiec powko wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zamach na instytucje demokratycznego panstwa 22.02.06, 18:32 smierc666 napisał: > premier_pacynka napisał: > > > inaczej tego nie mozna nazwac! Skandalem jest ze robi to szef najwiekszej > > > partii i skandalem jest ze Prezydent Polski nic nie robi! Nie stoi w obro > nie > > demokracji! Ale czego sie spodziewac? Skoro Kaczynscy juz od dawna mowili > ze TK > > > > zmienia jak tylko bedzie mozna - ich bedzie TK i wtedy dopiero sie zaczni > e > > uchwalanie ustaw "propanstwowych". > > Niestety sprawa jest dosc prosta, zeby wprowadzic "nowy lad" trzeba obsmarowac > instytucje demokratyczne ktore maja szacunek nie tylko społeczeństwa ale i > politykow. Przypomina to kampanie władz Białoruskich i po tej kampani opluwania > i nadymania sie, kiedy wszystko bedzie upaprane i nikt nie bedzie juz wiedzial > o > co chodzi narodzi nam sie "nowy lad" czyli IV RP folwar Kaczynskich, > Wassermanow, Dornów, Kaminiskich, Kurskich i Ziobrów. > > ps. > ale zwykli ludzie i tak przetrwaja wiec powko wszystkim W takim razie już teraz trzeba się zastanowić, jaka jest cena 10-12 posłów PO, potrzebnych do uzyskania większości 2/3 w sejmie... prościej mówiąc, żeby przepchnąć nową konstytucję Jarka Kaczora... Później już - jak z płatka: "czwarta" ujrzy dzień i ... będzie to ostatni dzień demokracji w Polsce... Bliźniakokracja wylezie na wierzch ze wszystkim najgorszym tego słowa znaczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Re: Zamach na instytucje demokratycznego panstwa 22.02.06, 19:06 Masz racje zwykli ludzie przetrwaja tylko jest pytanie - co zostanie po kaczkach? Przeciez oni poddaja w watpliwosc istnienie prawie wszystkich instytucji demokratycznego panstwa prawa! Juz "komuchy z SLD" nie robily tego co robia pissuary! To jest po prostu niszczenie podstaw panstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
homol Re: Kaczyński: haniebny epizod w dziejach TK 22.02.06, 17:04 towarzysz kaczyński to zaciekła i mściwa bestia... nauki ojca dyrektorka nie idą w las. ale cóż tam elaktorat bliźniaków wie lepiej i nigdy nie przyzna sie do błędu, to takie "patriotyczne" (czyt. mentalnie polskie) trwać przy swoim... Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: Kaczyński: haniebny epizod w dziejach TK 22.02.06, 17:29 czekam, jak prezes mnie oskarzy, o wszystkie nieszczescia jakie spadly na nasz piekny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Czemu się jeżysz jerzyku i po co tyle krzyku! 22.02.06, 18:10 Nie denerwuj się człowieku! Kaczyński wreszcie wyprowadzi ten kraj na prostą! Wiary trochę! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Czemu się jeżysz jerzyku i po co tyle krzyku! 22.02.06, 18:12 > Nie denerwuj się człowieku! Kaczyński wreszcie wyprowadzi ten kraj na prostą! Pochyłą. Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski No nie, znowu ta bzdetna kopijka Talesa11... 22.02.06, 18:14 Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Czemu się jeżysz jerzyku i po co tyle krzyku! 22.02.06, 18:24 jeżeli już to na równię pochyłą i swoich przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
kerio74 Art. 4 ustawy o Tk z roku 1985 -przeczytajcie 22.02.06, 18:18 Art. 4. 1. Trybunał Konstytucyjny orzeka o zgodności aktu ustawodawczego z Konstytucją oraz innego aktu normatywnego z Konstytucją lub aktem ustawodawczym, obowiązujących w dniu wydania orzeczenia bądź co do których dopuszczalne jest w myśl art. 3 wszczęcie postępowania przed ich wejściem w życie. 2. Utrata mocy obowiązującej aktu normatywnego przed wydaniem orzeczenia przez Trybunał Konstytucyjny powoduje umorzenie postępowania w sprawie takiego aktu. Ta ustawa obowiązywała do 1997 roku, więc twierdzenia szefa PIS-u sa rzeczywiście lekko mówąc nie na miejscu. Panie Jarosławie, polecam lekturę tejże ustawy, skończmy z tym populizmem, nazwa partii do czegoś zobowiązuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Niewazne! ciemny lud to kupi!!Przeciez piss na 22.02.06, 19:09 tym zbudowal poparcie! Jarek sie nigdy nie myli! juz w TV powiedzial ze i tak TK powinien chociaz powiedziec ze ten przepis byl niedemokratyczny. Najciekawsze jest to czemu Jarek nie atakuje MIlczanowskiego i jego otoczenia skoro to on uchylil te instrukcje?? Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Brawo Panie Prezesie 22.02.06, 18:22 Jest Pan najwibytniejszym polskim politykiem. Taki kwik, taki lament, wszystkie media przeciw sobie, a Pan z niebywałą wręcz determinacją uderza w postkomunistyczne układy. Gratuluje i ze zniecierpliwieniem czekam na wypełnienie kolejnych wyborczych obietnic. Nasze społeczeństwo coraz bardziej dostrzega słuszność realizowanego przez Pana i PiS projektu oczyszczenia Państwa Polskiego z wszelakiej maści złodziei i kombinatorów. Kilka lat temu na własnym przykładzie doświadczyłem złodziejskich metod łotrów ubranych w policyjne mundury. Pochodzący z Kielc, Jan B. okradł mnie z całego majątku, rujnując tym samym dość zwyczajny żywot. Kradzieży dokonał przy pomocy swych kumpli z Komendy Policji Warszawa Wola, m.in. ówczesnego szefa Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, a dziś Komendanta Komendy Policji Warszawa Śródmieście – Marka Maruchniaka, który sprawę nadzorował. Jak wygląda Maruchniak można zobaczyć na oficjalnej stronie Policji: srodmiescie.policja.waw.pl/?page=Structure&id=4 Ten przestępczy proceder był możliwy za przyzwoleniem obrońcy złodzieja, niejakiej prokurator Doroty Wróbel z Prokuratury Warszawa Wola. Proponuję: jurcio.blox.pl/html a przekonacie się jak wielkie bagno mamy w Warszawie. Kiedy publikuję swego bloga, wiele osób, po jego przeczytaniu zadaje mi pytanie, co dalej w mojej sprawie. Odpowiadam więc: powoli dopinam swego i nie spocznę, dopóki za moje krzywdy i w imię sprawiedliwości wyżej wymienionym nie zostanie wymierzona przez sądowniczą władzę należyta kara. Nie znaczy to, że nie oczekuję dalszych komentarzy, a wręcz przeciwnie – bardzo za nie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Z całym szacunkiem 22.02.06, 18:31 Bijesz mu brawo za to, że wyraża opinie podobne do Twoich, czy za to, że wierzysz, że jego ugrupowanie zreformuje wymiar sprawiedliwości w wymiar sprawiedliwości? Ja z wielką rezerwą obserwuję to jego wymachiwanie szabelką, bo za komuny i po niej było wielu takich walczących z niesprawiedliwością, tylko, że szary obywatel g... z tego miał. Zmiany zachodzące w policji w ciągu ostatnich lat były związane raczej z pracą komendantów niż geniuszem polityków, ale nie były wystarczające, choć jest nieco lepiej. Patent Kaczyńskiego polega na mnożeniu bytów, centralne biura tego i owego, a smutna prawda polega na tym, że znów brak kaski na odpowiedni nabór, szkolenia policjantów, wyposażenie i godziwe zarobki. Z jednej strony dlatego, że nie zreformowano rynku pracy i finansów publicznych, a z drugiej, z powodu wiary, że zaklęcia coś zmienią... Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: Brawo Panie Prezesie 22.02.06, 18:59 jest wybitniejszym politykiem niż brat prezydent?... to znaczy, że głupszy z braci poszedł w "prezydenty"!! Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Te dwa karły to jest haniebny epizod w dziejach RP 22.02.06, 18:27 Brawo PO. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Nie podoba mi się takie podszywanie, sorry 22.02.06, 18:35 Jak chcesz się pośmiać z silesiusa, to wymyśl coś śmiesznego. Takie przestawianie literek nie jest zabawne (a zdaje się, że łąmią netykietę). Zamiast się podszywać zrób coś naprawdę zabawnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie podoba mi się takie podszywanie, sorry 22.02.06, 19:14 oczywiscie, ze to lamie nietykiete; ale zdazylem sie juz do tego przyzwyczaic; jesli zabanuja, to mnie (choc unikam wulgaryzmow); zas silenius nie tylko ze przestawia literki, to jeszcze obrzuca mnie wulgaryzmami i epitetami lukasito napisał: > Jak chcesz się pośmiać z silesiusa, to wymyśl coś śmiesznego. Takie > przestawianie literek nie jest zabawne (a zdaje się, że łąmią netykietę). > Zamiast się podszywać zrób coś naprawdę zabawnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski zalecam lekture wyszukanych ordynarnosci tego typa 22.02.06, 19:16 z ubieglych dwoch nocy. Precz! Niech zyje PO Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski hehehe; wczoraj w nocy nie bylem na forum 22.02.06, 19:19 kolejny moj klon orelko? silenius.monachijski napisała: > z ubieglych dwoch nocy. Precz! > > Niech zyje PO Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski A czy ty udajesz sikaluto? 22.02.06, 19:14 A kim ty niby jestes? mniej anonimowy niz inni? Czy ci sie przypadkiem nie bzdeci w glowie? Czemu mnie obrazasz sugerujac ze ja bym sie pod takie nic podszywal? I w jakim celu? Zejdz z niebios na ziemie i uswiadom sobie co wypisujesz. Z anonimowym pozdrowieniem, bohaterski glosie bez twarzy. Te dwa karzelki to prawdziwa hanba i wstyd. Czyli haniebny epizod. A moze ty przestawiasz literki i udajesz sikaluto? Spadaj filozofie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi Brawo Sil.z ust mi to wyjąłeś. 22.02.06, 18:50 nie potrafiłabym tego barwniej określić,ty to masz talent. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Kaczyński: ............ epizod w dziejach Polski 22.02.06, 18:30 ............... Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Czy jeden czlowiek (JK) decyduje o PiSie ! ? 22.02.06, 18:32 Nie moze JK byc nieomylnym! Co na to PiS (przytakiwacze) gdzie Wasza godnosc - potraficie tylko przytakiwac jak za komuny - to jest okrutne ale prawdziwe ! A gdzie demkracja - nawet przecinek jest tam gdzie chce JK ! A moze to tylko przedluzacz od radia maryja i te przecinki stawia ojciec Rydzyk - grabarz polskiego kosciola! Wyjasnienia i bunt , ze ludzi PiSu porownuje sie do stalinowcow jest coraz bardziej fascynujace! Cos w tym jest ! Przeciez nie moze sie mylic tak ogrona ilosc autorytetow ( nigdy nie uznawanych przez PiS!Czy moze miec racje ktos poza JK ? Tak - Ziobro , Dorn lub Waserman najwieksi przytakiwacze i profitenci tego ukladu! Odpowiedz Link Zgłoś
mishak2 Kaczka,a ty jestes haniebnym epizodem w III RP... 22.02.06, 18:39 NO.WIEC PRZESTAN WYGADYWAC FARMAZONY. WEZ IDZ KOTKA PSTRYKNIJ Odpowiedz Link Zgłoś
fpx Re: Kaczyński: haniebny epizod w dziejach TK 22.02.06, 18:42 IV RP ~Nie ma ani jednej grupy zawodowej, której IVRP nie nazywałaby złodziejami! Często słyszę, że krytykować jest najłatwiej, a rząd i prezydent IV RP zajmują sie konstruktywnym działaniem i naprawą Polski. Wczoraj odpowiadałem jednemu z internautów, dziś chciałbym rozwinąć myśl i pokazać jaki charakter ma konstruktywne działanie PiS a) lekarzy dorn posłał w kamasze w czambuł b) palestrę zelżył gosiewski w czambuł c) sędziego z Gliwic uczynił ziobro ofiarą tragedii, czemu cisza na temat hien krążących po hali. d) wszędzie czają się "ONI" i układ, my z PiS zbawiciele, mesjasze. e) media potępiane w czambuł i do wymiany poza tymi co popierają, nawet legenda polskiej `opozycji satyrycznej' Jacek Fedorowicz nie zmieścił sie w kanonie IVRP. Redaktor Lis nierzetelny, redaktor wilkenstein pracujący wcześniej w `najgorszej' po GW `rzepie', a obecnie u czerwonego króla nieskazitelny autorytet moralny i guru medialny bez koneksji z postkomuną. f) wszystko co poza prawica złodzieje i aferałowie i niewyłączając tej niewłaściwej prawicy. g) cała opozycja od lewa do prawa nie godna PiS, nie ma partnera do koalicji, sa tylko ci co dają się upokarzać. h) profesura i autorytety potępiane w czambuł poza marginalą grupką popierającą, nawet Staniszkis dostała po grzbiecie. i) po raz pierwszy w historii Polskiej prezydent w 4 minutowym orędziu wskazał jedna partie opozycyjną (PO) jako winna wszystkiemu co złe. j) rzecznik praw obywatelskich za protesty co do wakatu prezydenta stolicy i złożenie wniosku do trybunału w sprawie ustawy medialnej zmieszany z błotem k) hierarchowie kościelni poza rydzykiem i głódźiem odsądzeni od czci i wiary Od 107 dni słyszę o rozkradającym i niszczącym Polskę układzie i od 107 dni nie złapano ani jednego agenta, ani jednego aferała (nie licząc mikosza). Ciągle i nieustannie podgrzewa się atmosferę szczucia Polaków przeciwko Polakom, bez najmniejszego wskazania konkretnych nazwisk, a nawet grup, mówi się jedynie o `ONYCH' komunistach i postkomunistach, a w tej grupie mieszczą się wszyscy, którzy nie kłaniają sie w pas bliźniakom, łącznie z była wiceminister rolnictwa i ministrem Mellerem ledwo wybronionym przed wendetą kiemliczy. Ktoś kto stawia tezę, że Polska jest rozkradana i toczona rakiem korupcji, a przez 107 dni nie robi nic poza permanentnym mdłym przypominaniem o stolikach do brydża i czworokątach bermudzkich przyznaje, że: a) nie ma pojęcia jak tę patologię usunąć b) nie zależy mu na usunięciu patologii c) nie ma żadnej patologii (tego nawet poseł pęczak nie będzie bronił). d) patologia jest niezbędna do podsycania atmosfery, jest idealnym narzędziem politycznym i dlatego propaganda zastępuje czyny. W Polsce nie jest groźny układ, a schemat postępowania kolejnych partii przychodzących do władzy, które aparat państwowy zamieniają aparatem partyjnym. Jestem na swoim, nic nikomu nie ukradłem, pediatra mojego dziecka łapówki nie wziął nigdy, adwokat ściga tego co mnie okradł tak uczciwie, że aż bezskutecznie walcząc z sądową machina od roku. To do mnie należy wybierać uczciwych i to jest selekcja bezlitosna, nie policja partyjana CBA. Gwarancją sukcesu Polski jest budowa społeczeństwa obywatelskiego, świadomego swojej mocy sprawczej poprzez zachowania indywidualne tak jak nie wręczanie kopert lekarzom i nie wkładanie 50 PLN do prawa jazdy przy kontroli drogowej. To co proponuje IV RP jest konstrukcją aparatu partyjno-policyjnego. Gdyby było tak, że `święci' z PiS zachowują się nieskazitelnie byłbym skłonny przynajmniej rozważyć naiwną receptę naprawy państwa przez polityków. Tymczasem `prawdziwi' Polacy dają prawo do wszczęcia moralnej rewolucji, tym co przestępcę leppera wybrali na marszałka, sędziego kryzego osądzającego w stanie wojennym na ministra i borysiuka z grupy trzymającej władze na cenzora. SLD mogłoby się uczyć od PiS procederu pozyskiwania głosów, każdą ustawą kupczy się w kuluarach sejmowych, proponując za poparcie konkretne profity, jak choćby oferta dla PO za poparcie kandydata do KRRiT. Ci co tak gładko mówią o nieodpowiedzialnym krytykowaniu niech dobrze się zastanowią nad kontekstem i adresatem swoich słów, bo nie z rządzeniem a ocenianiem i krytykowaniem wszechobecnych wrogów mamy do czynienia od 107 dni . Dziś każdy Polak, nawet niezbyt lotny wie, że jest korupcja, że są układy, że jest postkomuna, ale kto wierzy w to, że bajaniem ziobra, dorna, kiemlicza i gosiewskiego to sie wyczyści jest więcej niż ociężały. Przecież to są kaowcy, to ignoranci zdolni tylko do wskazywania nie działania. Kiedy słyszę, że polityk wymianą kadr chce usunąć patologię, wiem ponad wszelka wątpliwość, że dąży do przejęcia schedy a nie uzdrowienia sytuacji?? Schemat trzeba złamać, nie układ!! A wiesz co to schemat `prawdziwy' Polaku?? Schemat to przyzwyczajenie, że idąc do lekarza lepiej dać bo a nuż umrzesz jak nie dasz. Urzędnika trzeba złamać przez nabór nie z klucza partyjnego a kompetencyjnego, student zdolny czeka w szeregu, a w US i ZUS postkomunistyczna babę widzisz, którą teraz partyjną dewotą będziesz zamieniał. Żaden kraj nie został uzdrowiony przez polityka!!!! Żaden!! Tylko władza oddana obywatelowi może uratować ten biedny, pożałowania godny kraj! Trzeba budować podstawy społeczeństwa obywatelskiego z urzędami niezależnymi od polityki, a kiemliczowa wataha to kolejna konstrukcja politycznego aparatu kontroli jako panaceum na patologie, to tak jakby zgagę leczyć woda z kiszonych ogórków. matka_kurka, 19.02.2006 13:20 Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 do fpx 22.02.06, 18:56 Zazwyczaj nie czytuję tak długich postów,bo to forum a nie sala wykładowa,Twój tekst "pochłonęłam" i mam nadzieję,że inni zrobią to samo.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi podpisuję się pod wszystkim- są to moje posty... 22.02.06, 19:08 wzięte razem z całego miesiąca,wystarczy raz a dobrze i szczerze,aż do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: do fpx 22.02.06, 20:41 bikej5 napisała: > Zazwyczaj nie czytuję tak długich postów,bo to forum a nie sala wykładowa,Twój > tekst "pochłonęłam" i mam nadzieję,że inni zrobią to samo.Pozdrawiam. Też "uciekam" od długich tekstów... ten przeczytałem - z zainteresowaniem... jest prawdziwy.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Kaczyński: haniebny epizod w dziejach TK 22.02.06, 19:00 "Nikogo tak mi nie żal jak funkcjonariuszy...szeregowców historii najbardziej mi żal"...taa aż 107 dni...bardzo długo.. To pewnie więcej niż 17x365...nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Kaczyński: haniebny epizod .... 22.02.06, 19:30 Coś zamilkłeś funkcjonariuszu fpx...pewnie zostałeś "poczesany"..i beczysz... Współczuję...bo może emeryturki wyrównają do krajowej średniej... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l brawo fpx 23.02.06, 03:36 pozwoliłem sobie skopiować i wysłać kilkorgu znajomym, dawno nie przeczytałem takich konkretów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel949 co warte są słowa kłamcy? 22.02.06, 18:45 i to kłamcy perfidnego - który uważa się za Katolika i przysięga na Krzyż Święty (grzech) w sprawach swoich kłamstw politycznych... Hańba KACZKI W TACZKI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_pijarski Przecież To Jest Polska Watergate !!!!!!!!!! 22.02.06, 19:07 Smarkate lewackie polaczki Wychowane na zakłamanych esbeckich mediach Nie rozumieja powagi sprawy !!! Za podobną aferę - inwigilowanie opozycji Prezydent USA Nixon wyleciał z hukiem z fotela Bo jest jedna z największych zbrodni w demokracji Jeżeli partia przy władzy (postkomuna) zmienia prawo Aby móc inwigilować i niszczyć opozycję !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_pijarski Re: Przecież To Jest Polska Watergate !!!!! 22.02.06, 19:09 mateusz_pijarski napisał: > Smarkate lewackie polaczki > Wychowane na zakłamanych esbeckich mediach > Nie rozumieja powagi sprawy !!! > > Za podobną aferę - inwigilowanie opozycji > Prezydent USA Nixon wyleciał z hukiem z fotela > > Bo jest jedna z największych zbrodni w demokracji > Jeżeli partia przy władzy (postkomuna) zmienia prawo > Aby móc inwigilować i niszczyć opozycję !!! MICHNIKOIDY JAK MOGą TAK OGRANICAJą POSTY ZAWIERAJACE PRAWDę O CAłEJ TEJ NIESłYCHANEJ AFERZE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Przecież To Jest Polska Watergate !!!!! 22.02.06, 21:24 mateusz_pijarski napisał: > Smarkate lewackie polaczki > Wychowane na zakłamanych esbeckich mediach > Nie rozumieja powagi sprawy !!! > > Za podobną aferę - inwigilowanie opozycji > Prezydent USA Nixon wyleciał z hukiem z fotela > > Bo jest jedna z największych zbrodni w demokracji > Jeżeli partia przy władzy (postkomuna) zmienia prawo > Aby móc inwigilować i niszczyć opozycję !!! Ty wiesz, że dzwonią... tylko nie wiesz w którym kościele, choć jak dla ciebie, to chyba sam diabeł, ogonem na roraty.... Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Ciągle źle i ciągle ktoś jest temu winny... 22.02.06, 18:58 winny, winny, winny. Czy ten Pan nie żyje przypadkiem w permanentnym poczuciu winy? Może on naprawdę jest utajonym gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
lruszdu Re: Kaczyński: haniebny epizod w dziejach TK 22.02.06, 19:01 Ten epizod to nie hańba to zbrodnia bo pośrednio Kaczyński się poczuł nim dotknięty. A jak można tak dotykać tak fielkiego i świentego menrza. Co innego jak by ta jakaś tam instrukcja dotyczyła Caimoszki lub innego takiego to zdarzenie zwane epizodem byłoby jedynie słuszne i godne naśladowania. Kaczyński na sientego. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Kaczyński: haniebny epizod w dziejach TK 22.02.06, 19:52 Szcześliwi są Białorusini bo mają telko jednego smoka a my mamy dwa i to jest hańbą panie TKm. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kaczyński: haniebny epizod w dziejach TK 22.02.06, 19:54 no wlasnie: Zoll i Sajfan; popieram honkers napisał: > Szcześliwi są Białorusini bo mają telko jednego smoka a my mamy dwa i to jest h > ańbą panie TKm. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica W sprawie gejow p. Marek Safjan dal glos 22.02.06, 19:54 Zgadzam sie z Kaczynskim - to tchorzostwo i oportunizm. Temat mniejszosci seksualnych wzbudzil jednak uczucia pana Safjana. Uzewnetrznil je na przyjaznych lamach Wybiorczej, ktora przeciez istniala juz od 89 r. Pisalam na ten temat do TK. Tekst mojego listu znalazlam na lamach portalu Ojczyzna:http: //www.ojczyzna.pl/, skad przytaczam: Anna Kozłowska Kanada Prof. Marek Safjan Prezes Trybunału Konstytucyjnego Stanowczo protestuje przeciwko wspieraniu przez Pana inicjatyw promujących publicznie homoseksualizm. Pańska wypowiedz w "Gazecie Wyborczej" (z 23.11.2005 r.) jest wyjątkowo stronnicza, gdyż pod pozorem prawa do wolności zgromadzeń próbuje Pan uwiarygodnić publiczne manifestowanie demoralizujących i dewiacyjnych zachowań, które są uderzeniem w konstytucyjny zapis zapewniający rodzinie i małżeństwu szczególną opiekę ze strony Rzeczpospolitej Polskiej. Zgodnie z art. 18 Konstytucji RP państwo polskie otacza małżeństwo i rodzinę ochrona i opieka. Uważam, ze jako Prezes Trybunału Konstytucyjnego kierując się właśnie tym zapisem, nie powinien Pan wspierać inicjatyw, które publicznie uderzają w fundament życia społecznego jakim jest rodzina. To doprawdy żałosne, ze nie wypowiada się Pan publicznie kiedy łamane są prawa milionów polskich rodzin pozbawionych minimum socjalnego. Nie wypowiada się Pan w sprawie łamania praw przez najwyższych urzędników państwa. Dowiedziałam się kto jest prezesem Trybunału Konstytucyjnego przy okazji parady ludzi, dla których dewiacje są ważniejsze niż umiarkowanie i realizm. Czy to nie żenujące? Sztuczne rozdmuchiwanie tematu na takim szczeblu powoduje tylko uczucia niechęci większości społeczeństwa do mniejszości, która jest marginesem i powinna takim marginesem pozostać w każdym społeczeństwie - dla jego wspólnego dobra. Chce zauważyć, ze zaraza "parad równości" przychodzi z tzw. Zgniłego Zachodu, wyśmiewanego niegdyś przez poprzednie elity, które w III Rzeczpospolitej upodobały sobie właśnie promowanie wyłącznie zgnilizny i przeszczepianie jej do społeczeństwa jeszcze nie do końca manipulowanego ideologiami sprzecznymi ze zdrowym rozsądkiem. Szkoda, ze te elity, do których z pewnością zalicza się prawników, nie biorą z państw pierwszego świata tych dobrych przykładów, w postaci chociażby zapewnienia minimum socjalnego każdemu obywatelowi - szczególnie temu bezbronnemu i niezaradnemu, o którym zapominają w swoich mowach obrończych. To wstyd, ze Pan Prezes staje się widoczny w takim momencie i w takiej sytuacji. Mnie to nie dziwi obserwując powszechne zakłamanie polityków i "nibyautorytetów", ale mi żal, ze tak się dzieje. Odezwał się Pan jako prawnik ale i jako autorytet moralny. Nie zabiera Pan głosu w innych, ważniejszych sprawach, bardziej bolesnych - w sprawach łamania prawa przez najwyższych urzędników państwa. Nie ma Pan nic do powiedzenia? Czy może akceptuje Pan milcząc? Jak to się ma do moralności Prezesa Trybunału Konstytucyjnego, którego postawa ma pośredni wpływ na moralność publiczna poprzez wskazywanie co jest a co nie jest sprawiedliwe? Konstytucja daje prawa ale i nakłada obowiązki, traktowane jednak zupełnie dowolnie i wybiórczo przez GTW, o której zapewne Pan słyszał. Chciałabym żeby grupa trzymająca najwyższe władze w Polsce, w pierwszym rządzie wykonywała swoje powinności zgodnie z Konstytucja. Czystość moralna elit jest podstawa bo świeci dobrym przykładem reszcie. Również amoralność przenosi się z czasem na całość - w myśl prawdziwego polskiego porzekadła, ze ryba psuje się od głowy a przykład idzie z góry. Jestem przeciwko prześladowaniom kogokolwiek ze względu na odmienność poglądów czy zachowań. Jestem jednak przekonana, ze tolerancji nie można mylić z promocja. Obowiązkiem strażników porządku jest raczej zapobieganie wzburzeniom społecznym niż radykalizacja poglądów. Pałka to rzeczywiście ostateczność. Czasem jednak należy jej użyć jeśli ktoś się stawia ponad prawem uchwalanym przez przedstawicieli - pomimo wszystko - większości. Wyciąganie haseł wąsko pojętej demokracji do bicia w resztki zachowanego porządku moralnego, są symbolem rozchwiania wartości, a nie symbolem państwa prawa, którym Polska jest tylko w drętwych zapisach ustawy zasadniczej i samochwalczych peanach autorytetów z gatunku "prezio" lub "koleś" piastujący zaszczytne stanowisko senatora, senatora, prokuratora, sędziego, ministra, profesora ... itd. Co polecam Pańskiej rozwadze nie tylko jako prezesowi, prawnikowi, profesorowi ale i jako "osobie prywatnej" żyjącej w kraju nad Wisłą. (Gazeta Wyborcza zamieściła Pański list na swoich lamach jako stanowisko osoby prywatnej jednak informując, ze jest Pan Prezesem Trybunału Konstytucyjnego). Zajmując znaczące stanowisko przestaje się być osoba prywatna. To ta prywatność wszak decyduje, ze ktoś staje się osoba publiczna, głosem ludu, który ma obowiązek reprezentować. Anna Kozłowska obywatelka Polski Ottawa, 10 grudnia 2005 ----------- Dzisiaj jest 22 lutego 2006. Odpowiedzi na moj list ani nawet jego otrzymania, oczywiscie nie otrzymalam. Pytania sa nadal aktualne. Jak to dobrze, ze sa Kaczynscy a nie platformisci czy aparatczyki Ordynackiej. Moze autorytety zaczna funkcjonowac, chociaz to droga kamienista i zaminowana a na poboczach kryja sie zwolennicy suuuuuusznosci powszechnej promowanej przez czerwono- rozowa mafie z nareczami min poslizgowych. Trzymajcie sie, Kaczory. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: W sprawie gejow p. Marek Safjan dal glos 22.02.06, 19:56 Ucieklo mi jedno slowo: Dzisiaj jest 22 lutego 2006. Odpowiedzi na moj list, ani nawet potwierdzenia jego otrzymania, oczywiscie nie otrzymalam. Pytania sa nadal aktualne. Jak to dobrze, ze sa Kaczynscy a nie platformisci czy aparatczyki Ordynackiej. Moze autorytety zaczna funkcjonowac, chociaz to droga kamienista i zaminowana a na poboczach kryja sie zwolennicy suuuuuusznosci powszechnej promowanej przez czerwono- rozowa mafie z nareczami min poslizgowych. Trzymajcie sie, Kaczory. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: W sprawie gejow p. Marek Safjan dal glos 22.02.06, 20:25 Wcale sie nie dziwie ze nie otrzymalas odpowiedzi na pytania, gdyz w tym tekscie nie ma po prostu pytan :) Dziwi mnie tylko ze Tobie sie chce i znajdujesz czas zeby pisac takie elaboraty, takie monologi. A poza tym juz jest dawno rozstrzygniete ze wladze Poznania oraz wczesniej Warszawy zakaz wprowadzily bezprawnie. Proponuje wiecej szacunku dla prawa niz zacietrzewienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Cetriolo nie zapytal 22.02.06, 20:54 cetriolo napisał: > Wcale sie nie dziwie ze nie otrzymalas odpowiedzi na pytania, gdyz w tym > tekscie nie ma po prostu pytan :) itd... Zgadzam sie. Ja nie pytalam - udzielalam pouczen wyrazajac swoje stanowisko. Samo rozstrzygniecie sprawy bezprawnosci znam i zgadzam sie z nim. Nie o to chodzilo w moim monologu, jak to nazywasz. Odpowiedz na list to nie odpowiedz na pytanie. Ja nie pytam - krytykuje stanowisko p. Safjana jako przezesa TK. Wybiorcze stanowisko. Moj list wyslalam do ludzi znajdujacej sie na liscie zbiorowej korespondentow, ktorych nie znam. Stamtad trafil na portal Ojczyzna. Kilka osob, rowniez protestujacych podobnie jak ja, pozniej do mnie napisalo. Wiem, ze otrzymali potwierdzenie otrzymania listow przez sekretarza prezesa TK. Ja nie dostalam, co mi wcale nie przeszkadza tylko dziwi, ze zostalam w ten sposob wyrozniona. A poza tym - pisze z doskoku i nie zawsze sprawdzam co napisalam. Zdarzaja mi sie wiec potkniecia, niedopuszczalne u dziennikarzy i zawodowcow. Ja jestem zwykly robol, ktory umie stukac w klawisze. Nie jestem jednak wirtuozem. Zacietrzewianie sie jest czesto naszym obowiazkiem jesli wydaje sie nam, ze bronimy - naszym zdaniem - czegos waznego. Nie wydaje ci sie? Szacunek do prawa i ducha prawa mam. Jestem za prawnymi rozwiazaniami. Czasem stosuje nawet obrone konieczna. Tez pozdrawiam Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: W sprawie gejow p. Marek Safjan dal glos 22.02.06, 21:02 rakunica napisała: > Ucieklo mi jedno slowo: > Dzisiaj jest 22 lutego 2006. Odpowiedzi na moj list, ani nawet potwierdzenia > jego otrzymania, > oczywiscie nie otrzymalam. Pytania sa nadal aktualne. Jak to dobrze, ze sa > Kaczynscy a nie platformisci czy aparatczyki Ordynackiej. Moze autorytety > zaczna funkcjonowac, . > > Trzymajcie sie, Kaczory. Blagam, zostan w Kanadzie, Anno!!!!! > > Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica ginusia blaga 23.02.06, 14:34 ginusia napisala: > Blagam, zostan w Kanadzie, Anno!!!!! Nie musisz blagac - wciaz tu jestem cialem i czesciowo duchem, ktory ma zdolnosci przemieszczania sie. Co ci za roznica czy mnie spotkasz na ulicy w Lublinie, Lomzy, Koszalinie czy w sieci? Na ulicy i tak mnie nie poznasz. Gdybym ukrywala gdzie mieszkam, wystepowala jako anonim, w dodatku falszowala moje poglady - mialabys do czynienia z czysta fikcja - osoba wymyslona, wirtualny duch bez ciala. Jestem z krwi i kosci, swoje wiem i glosze - zgodnie z prawem. Nie ma znaczenia gdzie jestem - dla innych. Dla mnie tylko ma - bo nigdy nie marzylam o zyciu w Kanadzie. Osiem lat sie ociagalam ale musialam sie poddac dla dzieci. Pan Prezes TK jest tak aktywny, ze dopiero przy okazji awantury z kochajacymi inaczej dal sie poznac szerzej. Siedza sobie takie rozne urzedasy po roznych stolkach i udaja, ze pracuja. Jesli pracuja rzeczywiscie ciezko - niech czesciej zabieraja glos publicznie - niech lud wie, ze istnieje pan X i czym sie para. Nie przeszkadza ci martwa dusza urzedasa za ciezkie pieniadze - czesciowo z twojej kieszeni? Mnie przeszkadza. Nie cierpie pozorantow. To dobre na cwiczeniach umundurowanych osobnikow. Kaczynski ma racje. Oportunizm i tchorzostwo to okreslenia dobre dla chowania glowy w piasek szaraka. Ja uwazam, ze zaniechanie dzialania w waznej sprawie, przez osobe powolana do pilnowania ustawy najwyzszej,to takie zaniechanie dzialania to przestepstwo, ktore powinien wycenic Trybunal Stanu. Publiczne stanowiska musza byc kontrolowane przez opinie publiczna. Do tego miedzy innymi sluza media. Koncze bo dojde do wniosku, ze powinnam zostac prezydentem - rowniez ginusiow, prezesow i "altorytetow". Allelluja i do przodu Kaczory! Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: W sprawie gejow p. Marek Safjan dal glos 22.02.06, 20:43 kretynka... Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: W sprawie gejow p. Marek Safjan dal glos 22.02.06, 20:56 Uwazaj, bo mozesz zejsc po zainfekowaniu. Mnie - jako uodpornionej nosicielce - nic nie grozi. kretynka Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Kaczyński: haniebny epizod w dziejach TK 22.02.06, 20:07 Wreszcie ktos nazwal po imieniu ta wielka "odwage" autorytetow. Za PRL siedzieli cicho a i po 1989r. byli tak zalezni od ukladow, ze slowa nie potrafili wydobyc z siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: Kaczyński: haniebny ...mazower 22.02.06, 20:21 Pierwszy premier III RP optujący za pozostaniem w Polsce Krasnej Armii. Najlepszy w całej jej historii..prawdziwy demokrata.pl a nie prawicowy koł.... Pamiętamy,pamiętamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 haniebne komentarze kaczorow. 22.02.06, 20:18 Jedyna prawda i prawo to ich-hanba PiSiorom Odpowiedz Link Zgłoś