Dodaj do ulubionych

LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunałem...

• konrad.ludwik02 Panom Giertychowi i Lepperowi: "Wariat, Wisła ... 09.03.06, 19:31
      ... się pali!" Przed Trybunałem Stanu winni stanąć twórcy tzw. reformy rządowo-
      samorządowej, czy też powiatowej, mnożyciele administracji i struktur
      synekuralnych itd. itd., którzy doprowadzili Polskę do astronomicznego
      zadłużenia wewnętrznego, bez perspektyw wyjścia z niego (no, chyba że wreszcie
      tryśnie u nas ropa naftowa, choć i tego przy zdolnościach marnotrawczych
      tych "naszych" polityków, nie byłbym taki pewny!). A prof. Balcerowicz jako
      jedyny udowodnił swoją przydatność, minimalizując inflację. Musi zostać!
    • gosvami Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 19:35
      To chyba najlepsze zdjęcie Giertycha...
    • kameleon Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 20:00
      No i zabiorą mi ostatniego człowieka...:(
    • anarcho-emeryt Re: Historia osadzi 09.03.06, 20:08
      "Problem " polega na tym ze za dajmy na to 50 lat o takim neandertalu jak Lepper czy przyglupie jak
      Giertych nikt nie bedzie mowil...a o Balcerowiczu dzieci beda sie w szkole uczyly (tak jak to czynia o
      Eugeniuszu Kwiatkowskim). Wiec moze panowie "prawdziwi polacy" zrobcie cos znaczacego, dajacego
      miejsce na ksiegach historii...Moze Giertych - jakis skandal sexualny? Sex z zakonnica i
      ministrantem np. za oltarzem... A Lepper powinien sie zapic wlasnorecznie pedzonym bimbrem i wpasc
      pod woz drabiniasty... kazdy w "swojej specjalnosci".
    • wojtek2784 Re: LPR ma rację , to postać mroczna i nieciekawa. 09.03.06, 20:12
      Jego polityka finansowa jest zła, co widać gołym okiem jak kraj długi szeroki.
      Tylko Warszawa jest wyjątkiem , ale to wynik tej fatalnej centralizacji ,
      jeszcze z czasów komuny. Ten pan jest wielkim nieporozumieniem , mówiąc
      łagodnie. Czas na zmianę.
      • premier.z.krakowa TVN i cenzura w tej stacji 09.03.06, 20:25
        Oglądaliście fakty TVN-u dzisiaj.
        Jak podobały się Wam tlmaczenia TVN-u na temat cenzury w ich stacji?
        Ale niewiarygodnie wypadła Pani Pochanke w tych tłumaczeniach dlaczego ocenzurowali materiał o Tusku podczas kampani.
        Dzisiaj wycieli pół zdania i póścili dwa razy to samo.
        A co do tego oświadczenia, to nie rozumiem dlaczego nie stosują zawartych w nim tez do PIS-u. Twierdzą że nie mogli wyemitować reportażu bo informacje były nie pochodziły od wszystkich i nie było komentarza pana Tuska?
        A co robią cały czas wobec PIS-u?
        Ostatni wszystkie wiadomości zaczynają się od: prawdopodobnie, podobno, jak napisała gazeta,anonimowy informator i wobec PIs-u nie stosują tych swoich stndardów. Nie mówiąc już o przedstawianiu komentarza PIS-u do ich insynuacji i manipulacji.
        Niestety kiedyś szanowałem stację TVN24, ale widać jak stacza się po równi pochyłej. Poziom merytoryczny i bestronność pikuje ostro w dól.
        TVN i TVN24 nie są dzisiaj stacjami informacyjnymi i obiektywnymi tylko tubą propagandową jednej partii PO. Szkoda.
      • piss-on-pis4 Re: LPR ma rację , to postać mroczna i nieciekawa 09.03.06, 20:44
        wojtek2784 napisał:
        ...
        Czas na zmianę.

z LPR na PRL. Będzie pasowało jak mało co w tej układance

Psychopartia i Skretynienie

• qfc To zadanie dla Balcerowicza. Stary komuch z... 09.03.06, 20:49
          ...czerwonej oberzy.
          • piss-on-pis4 To zadanie dla Balcerowicza? to zadanie ... 09.03.06, 21:22
            ... dla psychiatry.
            Przecież Ty, bezmóżdże, nie wiesz sam, co piszesz.

Trzeba pomyśleć, zapytać się kogoś umiejącego czytać i myślącego,
            potem mapisać na brudno, jeszcze raz pomyśleć i ostrożnie
            zabierać się do uderzania w klawisze. Co? Nie potrafisz myśleć?
            Tak właśnie myślałem. Idź do szkoły.

Faktycznie ten Michnik ma popieprzone w głowie. Żeby Gazeta otworzyła
            forum dla takich analfanetów. Trzbea mieć niepoukładane w głowie.
            Ale dobrze. Niech takie prymitywy zaczną się uczyć literek choćby
            w ten sposób.
            A ja sam sobie jestem winny, że czytam te produkcje imbecyli.

viszontlatasra

• qfc A co konczyl Balcerowicz. Czerwona oberze w... 09.03.06, 21:44
              1970 roku. To byla (i jest) wylegarnia kretynow i imbecyli. Taki PRL-owski
              marksistowski ekonomista i politruk co na role Dyzmy w 1989 roku sie zalapal.

Jemu PRL sluzyl i by sluzyl.

Wiesz, nie krytykuje forumowiczow za bledy w pisowni (to normalka jak sie
              szybko stuka). Ale Twoja pisownia jest porazajaca.

PS. "Nie potrafisz myśleć? Tak właśnie myślałem. Idź do szkoły." To Ciebie
              dobrze sumuje. Szkola z natury myslec nie uczy. Przekazuje wiedze. I Ty chyba z
              kiepska sorbona miales do czynienia.
              • piss-on-pis4 Re: A co konczyl Balcerowicz. Czerwona oberze w.. 09.03.06, 22:11
                qfc napisał:
                > 1970 roku. To byla (i jest) wylegarnia kretynow i imbecyli. Taki PRL-owski
                > marksistowski ekonomista i politruk co na role Dyzmy w 1989 roku sie zalapal.
                > Jemu PRL sluzyl i by sluzyl.
                > Wiesz, nie krytykuje forumowiczow za bledy w pisowni (to normalka jak sie
                > szybko stuka). Ale Twoja pisownia jest porazajaca.
                > PS. "Nie potrafisz myśleć? Tak właśnie myślałem. Idź do szkoły." To Ciebie
                > dobrze sumuje. Szkola z natury myslec nie uczy. Przekazuje wiedze. I Ty chyba z
                > kiepska sorbona miales do czynienia.

A czy Ty wiesz, Robalu, co to jest wiedza?
                Jeśli moja pisownia poraziła Cię, stokrotne przepraszam.
                A gdzie Cię poraziła? Ani nie myślałem, że moje oko pozostaje tak celne.
                Do szkoły chyba mnie nie przyjmą już.
                Gdybym jednak wrócił do Paris I (Sorbonne) to z pewnością zająłbym się ekonomią
                dla nierozgarniętych. Moglibyśmy wtedy podyskutować
                • qfc Na Sorbone to sie nie napinaj... 09.03.06, 22:23
                  ...kurde Ty pijesz lub cpasz, bo strasznie Ci sie plata...
                  • piss-on-pis4 Wszyscy zdrowi ??? 10.03.06, 09:17
                    qfc napisał:

< ...kurde Ty pijesz lub cpasz, bo strasznie Ci sie plata...

Dzyby wyczyścić? A może pierdną w oponkę?

• afik42 Nie bzdurz gfc 09.03.06, 23:05
                Masz na mysli uwczesna SGPiS.

Balcerowicz studiowal ekonomie tam gdzie mozna bylo. Wtedy WSZYSTKIE uczelnie w
                Polsce byly "czerwone" czyli "marksistowskie" (no, z wyjatkiem KUL i Akademii
                Teologicznej ale tam zdaje sie ekonomii nie uczono). A Wasc ekonomie, czy co
                innego, to na jakiej "bialej" uczelni studiowal i kiedy?

• qfc I wlasnie potwierdziles te wszystkie problemy... 10.03.06, 00:26
                  ...w sumie sie zgadzamy...
                  • piss-on-pis4 Re: I wlasnie potwierdziles te wszystkie problemy 10.03.06, 09:26
                    qfc napisał:

> ...w sumie sie zgadzamy...

Niestety nie mogę Ci nijak pomóc.

Get a shrink. This may help.

• piss-on-pis4 Re: Nie bzdurz gfc 10.03.06, 09:23
                  afik42 napisał:
                  > Masz na mysli uwczesna SGPiS.
                  >
                  >Balcerowicz studiowal ekonomie tam gdzie mozna bylo. Wtedy WSZYSTKIE uczelnie w
                  >
                  > Polsce byly "czerwone" czyli "marksistowskie" (no, z wyjatkiem KUL i Akademii
                  > Teologicznej ale tam zdaje sie ekonomii nie uczono). A Wasc ekonomie, czy co
                  > innego, to na jakiej "bialej" uczelni studiowal i kiedy?
                  >

Uczono, ale wcale nie lepszej. System 'nauczania' był i jest ten sam
                  o obawiam się taki jeszcze przez pewien czas pozostanie.
                  Między nami, poszukajcie ludzi, którzy u prof. L.B studiowali i od
                  dowiedzcie się, co mogą powiedzieć o 'Mistrzu'. Z tego czego
                  ja od takich dowiedziałem się, to możecie tylko im zazdrościć.

• jarek.gurtowski Re: LPR ma rację , to postać mroczna i nieciekawa 09.03.06, 21:34
        następny ekspert w dziedzinie finansów...
        no, no... zbudujemy nową Szwajcarię.

wojtek2784 napisał:

> Jego polityka finansowa jest zła, co widać gołym okiem jak kraj długi szeroki.
        > Tylko Warszawa jest wyjątkiem , ale to wynik tej fatalnej centralizacji ,
        > jeszcze z czasów komuny. Ten pan jest wielkim nieporozumieniem , mówiąc
        > łagodnie. Czas na zmianę.
    • bastisz1 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 20:26
      Oszolomy brac sie do roboty a nie tylko komisja po komisji,rzucic biednym
      prostaczkom byle temat do dyskusji i myslenia,a gospodarka w kraju kladzie sie
      na lopetki kupa leni nieudacznikow w tyn sejmie i rzadzie,wstyd wstyd na caly swiat.
    • izabela.prokop Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 21:02
      To jest po prostu paranoja co się dzieje w tym kraju!! Przecież pan prof.
      Balcerowicz wywiązuje się ze swoich obowiązków (którym nie jest utrzymanie
      stabilności kraju jak pan Giertych twierdzi, lecz utrzymanie stabilności złotego
      - co zostało osiągnięte) co najmniej prawidłowo. Czy politycy z LPR, Samoobrony
      czy PIS-u nie zwrócili uwagę na wysokość inflancji w kraju? Czy może czują się
      urażeni, że Balcerowicz konstruktywnie krytykuje prowadzoną przez nich politykę
      państwa socjalnego, mimo że sytuacja w Polsce wymaga wręcz czegoś odwrotnego?
      Uważam, że Balcerowicz jest wystarczjąco kompetentną osobą na piastowanie urzędu
      prezesa NBP, a prowadzona przez niego polityka monetarna jest skuteczna. Gdzie
      indziej są potrzebne zmiany!!!
    • stop_pisuarom WARA od Balcerowicza wypierdki niedouczone!!! 09.03.06, 21:15
      Konczylem ekonomie u prof. Balcerowicza i Jaroslawa Naroznego, swietni
      fachowcy, lepsi niz Czarny i Beksiak!

A z Was choloto ciemna i tak nic juz sie da zrobic...
      • piss-on-pis4 Re: WARA od Balcerowicza wypierdki niedouczone!!! 09.03.06, 21:29
        stop_pisuarom napisał:
        > Konczylem ekonomie u prof. Balcerowicza i Jaroslawa Naroznego, swietni
        > fachowcy, lepsi niz Czarny i Beksiak!
        >
        > A z Was choloto ciemna i tak nic juz sie da zrobic...

Nie denerwuj się. Przecież to jak gdybyśmy chcieli dyskutować ze stolnicą
        albo z JK, czy z Urbanem (przepraszam za wyrażenie).
        Powinniśmy wyjść z tego dziwnego forum a przygłupy niech się
        zawrzeszczą na amen. Przecież szkoda naszego czasu
        • qfc Nobla dla Balcerowicza!!! Ha, ha. 09.03.06, 21:54
        • qfc Re: WARA od Balcerowicza wypierdki niedouczone!!! 09.03.06, 21:54
          • piss-on-pis4 Re: WARA od Balcerowicza wypierdki niedouczone!!! 09.03.06, 22:13

Take it easy!

Psychopatia i Skretynienie
    • jarek.gurtowski Myśl, nie pozwól, żeby Giertych robił to za Ciebie 09.03.06, 21:36
    • tm19 Krzykacze licytują się w radykalizmie 09.03.06, 21:46
      Giertych chętnie posługuje się insynuacją i chwytliwymi chasłami stara się
      zbijać punkty poparcia. Znany chwyt socjotechniczny opluj lepszego będziesz
      ważny wśród miernot.
    • s24 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 21:49
      Panowie z LPR, już zaczęliście budzić jakieś zaufanie na tle PiS i znowu
      chcecie przebijać ich oszołomstwem?
    • jarek.gurtowski Polityka to zajecie dla wykształconych złodzei 09.03.06, 21:50
      • markopolo10 Re: Polityka to zajecie dla wykształconych złodze 09.03.06, 21:53
        Ile lat dadzą mu, za doprowadzenie kraju do ruiny?
        • jerzy30 markopolo - jedź na Kubę - tam twoje miejsce 09.03.06, 22:43
          i nie truj bzdetow
          • markopolo10 Re: A ty do Izraela 10.03.06, 12:33
            A ty do Izraela
      • markopolo10 Re: Polityk który działa na szkodę kraju kim jest? 09.03.06, 21:57
        Polityk, który działa na szkodę kraju to kim jest?
        • afik42 [...] 09.03.06, 22:13
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • silenius.monachijski [...] 09.03.06, 22:21
        • silenius.monachijski srakopolo10, teraz juz zadowolony, gnido? 09.03.06, 23:37
    • andaral Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 22:48
      Chory człowiek z tego R.G.L.P.R., dla mnie to ten gosć nadaje sie tylko do
      zamknietego psychiatryka, tylko tam. To co mówi jest chore.

Lekarstwem na Ptasią Grype, są Nowe Wybory !!
    • tamaska Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 22:51
      Pomijam ocenę Balcerowicza, bo opinii może jest tyle ilu opiniujących. Ale
      jestem ciekawy czy jest jakaś osoba znacząca politycznie czy gospodarczo, której
      Giertych nie chciałby postawić przed Trybunałem. Czyżby tylko on jeden był bez
      skazy i zmazy?
    • franek9915 Niecierpie LPR i Giertycha ale pomysł DOBRY 09.03.06, 23:09
    • olojazz Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 09.03.06, 23:10
      Ciekaw jestem, kto na takich tłuków jak Gertych i Leper głosował.
      Ten "frankensztain" i "czerwono skóry-burak" przynoszą wstyd i hańbę Polsce.
      • astygmatyk Kto glosowal? 09.03.06, 23:15
        > Ciekaw jestem, kto na takich tłuków jak Gertych i Leper głosował.
        > Ten "frankensztain" i "czerwono skóry-burak" przynoszą wstyd i hańbę Polsce.

Kto glosowal? Raczej zapytaj kto NIE GLOSOWAL wtedy(kiedy mial obowiazek
        obywatelski) za to glosuje teraz....

• 77qwerty Re: Kto glosowal? 09.03.06, 23:41
          ja głosowałem
          miedzy innymi dlatego
          zeby takich szkodnikow jak Balcerowicz usunąć
          W koncu doczeka sie godnego konca
          za swoje "zasługi"
          On by byL dobry ale w ameryce 100 lat temu ze swoim
          krwiozerczym kapitalizmem
    • najdd [...] 09.03.06, 23:14
    • skin.polski Balcerowicz musi odejść!!! 09.03.06, 23:38
      to Mengele polskiej gospodarki!
      • adas313 Re: Balcerowicz musi odejść!!! 09.03.06, 23:39
        Mengele?

Skinom zdaje się odpowiadała ta opcja...
    • aja195 Balcerowicz działa na szkodę Polski... 09.03.06, 23:45
      I przez to - zdaniem Pana Leppera - ma stanąć przed Trybunałem Stanu. Pod tymi
      samymi zarzutami można postawić przed Trybunałem cały Sejm, za ustawy
      zwiększające wydatki, przez co podatki, przez co mamy niższy wzrost
      gospodarczy, większe bezrobocie... Nie wspomian o psuciu prawa przez laików,
      którzy dostali się do Sejmu.
    • marek277 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 10.03.06, 01:15
      Panie Profesorze,
      za życie w miarę w normalnym kraju,
      za to, że mnie szanują za granicą,
      za to,że szanuja polską gospodarkę i jej silny pieniądz,
      za odważne decyzje,
      za błędy bo są nieuniknione,
      za to ku.., że dsisiaj mogę czuc dumę z Polski,
      bo minmo wszysko,
      się rozwija,
      za stabilnosc i wiedze,
      którą tak wielu myli z arogancją,
      dzieki Profesorze
      a wy z LPR gdzie byliscie gdy trzeba bylo dac swiadectawo:z odwagi,
      madrości,czy przynajmniej ludzkiej przyzwoitosci?
      • swoj1112 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 10.03.06, 01:33
        Podpisuje sie rowniez pod tymi podziekowaniami.
        Podziwiam Pana, ze jeszcze sie panu chce walczyc z motlochem i tymi ktorzy na
        ten chlam glosowali.
    • the.bill1 Platforma Obywatelska i UniCredito za pan brat?? 10.03.06, 02:00
      Podczas wczorajszego posiedzenia sejmowej Komisji Skarbu Państwa poseł Zygmunt
      Wrzodak (niezrzeszony) zwrócił się do ministra Skarbu Państwa, aby ten poprzez
      służby specjalne sprawdził, czy prawdziwa jest informacja, jakoby jedna z
      partii politycznych działających w Polsce wzięła kredyt z centrali banku
      UniCredito w Mediolanie.

- Z moich informacji wynika, że jedna z partii politycznych w naszym kraju
      przed wyborami do Sejmu zaciągała kredyt w centrali banku UniCredito w
      Mediolanie, obiecując, że doprowadzi do fuzji między Pekao SA a BPH -
      powiedział poseł. - Dlatego zwróciłem się na posiedzeniu Komisji Skarbu
      Państwa do ministra Skarbu Państwa, aby ten zwrócił się do służb specjalnych o
      zbadanie tego wątku. Dokładnie chodzi o zbadanie, czy były zaciągane kredyty
      przez partie polityczne działające w Polsce w centrali UniCredito w
      Mediolanie. Jako poseł miałem prawo zgłosić taką sprawę - wyjaśnił poseł
      Wrzodak. - Od tego są służby specjalne, aby sprawdzały takie informacje
      poprzez NBP, nadzór bankowy itd. Służby muszą służyć ministrowi Skarbu Państwa
      i w ogóle państwu. Dla nich zbadanie takiej sprawy to żaden problem - dodał
      poseł. Powiedział również, że "Platforma Obywatelska jako jedyna zawzięcie
      broniła połączenia banków Pekao SA i BPH".
      hotnews.pl/artpolska-734.html
      • swoj1112 Re: Platforma Obywatelska i UniCredito za pan bra 10.03.06, 02:05
        No to juz z Platforma przed Trybunal.A od Balcerowicza wara.Gdyby nie On ,dalej
        jezdzilibyscie maluchami.Mohery paskudne.
    • doktor.1 L Balcerowicz - "Kasiarz" cz.1 10.03.06, 06:50
      Leszek Balcerowicz ps. „Kasiarz”

Szczególna postać, którą ogół Polaków kojarzy z potężną inflacją na przełomie
      lat 80 i 90, twórcą „zbawiennego” planu schładzania polskiej gospodarki.
      Postać, która zapisała się na polskiej scenie politycznej sadystycznym
      działaniem ekonomicznym. Doprowadziło ono sektor bankowy i gospodarczy Polski
      do totalnego upadku, nie spotykanym dotychczas w Europie w takim wymiarze.
      Spośród wszystkich krajów ongiś będących pod okupacją sowiecką, - Polska
      najbardziej doświadczyła skutków „terapii szokowej” Balcerowicza, który wmawiał
      Polakom, iż tylko otwarcie rynku i utrzymanie wysokiego kursu złotówki
      w stosunku do dolara będzie gwarantem sukcesu „transformacji ustrojowej”
      ( czytaj: zamiany PRL na PRL-bis ). Były aktywny członek KC PZPR i wykładowca
      w Wyższej Szkole Nauk Społeczno-Politycznych przy Komitecie Centralnym PZPR.
      Po roku 1989 członek Unii Demokratycznej, a po przekształceniu się UD w Unię
      Wolności jeszcze bardziej uaktywnił się w jej zarządzie. Realizator pokojowego
      planu rozbioru Polski, autorstwa George’a Sorosa– żydowskiego hochsztaplera
      i Jefrey’a Sachsa – drugiego „ancymona” światowej finansjery.
      J. Sachs przybył do Polski w sierpniu 1989 r. i został przedstawiony jako jeden
      z największych ekspertów międzynarodowych. „Sprawdzony” przez M. Bortnera
      ( francuski publicysta, który ujawnił destrukcyjny program Sachsa-
      Balcerowicza ) okazał się być bezpośrednim sprawcą zniszczenia między innymi
      gospodarki boliwijskiej. Oficjalnie podwyższał liczby, piorąc dochody pieniężne
      przychodzące z handlu narkotykami. Chwalił się, że zorganizował
      tam „ożywienie”, które według jego oświadczenia było dopingowane przez kokainę.
      A w Polsce ochoczo wziął się za dyktowanie członkom „Solidarności”, robotnikom
      i intelektualistom, jak mają prowadzić sprawy w swoim kraju, by najlepiej
      dorównać poziomowi państw Zachodu. Odbywało się to na terenie Stoczni
      Gdańskiej. Na czyje zaproszenie przyjechał i kto finansował jego pobyt
      w Polsce? Komu ta zbrodnia finansowo-gospodarcza przyniesie zyski? Odpowiadam:
      tym człowiekiem był nowojorski miliarder, Żyd węgierskiego pochodzenia George
      Soros! Ten sam, który narzucił rządowi Rakowskiego tzw. terapię wstrząsową.
      To ten sam Soros, który atakował angielskiego funta i włoskiego lira.
      A więc pod egidą Fundacji Batorego w białych rękawiczkach Balcerowicz i jego
      mocodawcy rozczłonkowują Polskę kawałek po kawałku, aż do skutku.
      I w tym miejscu koniecznie trzeba zapytać: Dlaczego tych hochsztaplerów
      nie odsunięto od polskich finansów i gospodarki?
      Odpowiedź jest również pytaniem: A komu z ludzi u władzy zależało na dobru
      Polski? Szperając we wszelkich materiałach, nie dopatrzyłem się takiej
      wpływowej osoby, która przegoniłaby na cztery wiatry cwanych majsterkowiczów,
      manipulujących przy polskiej bankowości i gospodarce. Taki stan rzeczy można
      nazwać okupacją bez jednego wystrzału, ale za to przy pomocy kas pancernych
      Narodowego Banku Polskiego, Międzynarodowego Funduszu Walutowego i Banku
      Światowego.

L. Balcerowicz zaangażował się w realizację radykalnego programu,
      ale przytłaczał go ogrom zadania. Przedstawił program „stabilizacji”
      Międzynarodowemu Funduszowi Walutowemu na spotkaniu w Waszayngtonie.
      MFW zaaprobował program i jego realizacja rozpoczęła się w styczniu 1990 roku.
      Już po niespełna roku produkcja spadła o 30 %, co zyskało uznanie w oczach
      mafii – tj. MFW.
      Bezrobocie wzrosło „tylko” o 3 %, z czego MFW nie bardzo był zadowolony.
      Balcerowicz został zobowiązany do realizacji następnych wytycznych programu:
      zastosowania dyscypliny rynku w stosunku do przedsiębiorstw państwowych tak,
      by doprowadzić do ich upadłości i w konsekwencji do likwidacji.
      Zarówno siła robocza, jak i inne zasoby według planu powinny stać się
      ogólnodostępne, gdyż zachodnie firmy potrzebują taniej siły roboczej i innych
      zasobów w celu zasilenia rynku zachodniego („Nowa Solidarność” 12/1996 r.).
      Ot i całą strategię mafiozów spod znaku Sorosa, Sachsa i Balcerowicza,
      któremu „fachowo” szczególnie pomagali: B. Geremek, W. Kaczmarek – zdolny uczeń
      aferzysty Davida Bogatina (ściganego przez amerykański wymiar sprawiedliwości)
      można ująć w takich oto punktach:
      - niszczyć, zamienić w masę upadłościową przemysł, gospodarkę,
      - wyprodukować armię bezrobotnych – taniej siły roboczej,
      - jej pracą i zasobami Polski „zasilić zachodnie rynki”.

W marcu 1992 roku Balcerowicz poleciał do Waszyngtonu, aby złożyć tam kolejne
      sprawozdanie ze swojej niszczycielskiej misji oraz otrzymać kolejne instrukcje.
      Technika, którą posługiwał się Balcerowicz polegała między innymi na sztucznym
      utrzymywaniu kursu waluty poprzez nowe pożyczki, które pozwalały przede
      wszystkim bogacić się zachodnim bankierom, zamiast tym, którzy produkują dobra
      czyli polskim producentom.
      Kierując się wytycznymi dyrygentów z MFW, Banku Światowego i innych agend
      międzynarodówki socjalistycznej spod znaku gwiazdy Dawida – Balcerowicz
      prowadził dywersyjną metodę sztucznego i ekonomicznie absurdalnego zadłużania
      przedsiębiorstw w zawrotnym ekspresowym tempie.

c.d.n.........
    • doktor.1 L Balcerowicz - "Kasiarz" cz.2 10.03.06, 06:53
      Przedsiębiorstwa dotowane dotychczas przez państwo zabierające ich zyski,
      nie posiadały żadnej możliwości samokredytowania ze swoich zysków.
      Z dnia na dzień narzucał im kolosalne stopy oprocentowania wcześniej podjętych
      kredytów państwowych. W roku 1990 stopa oprocentowania skumulowała się
      w niebotyczną liczbę ponad 600% ! Prywatni drobni kredytobiorcy: przedsiębiorcy
      (piszący te słowa na własnej skórze doświadczył skutki „terapii wstrząsowej”,
      której efektem było bankructwo własnej, 7-osobowej firmy i „puszczenie
      w przysłowiowych skarpetkach” ) , rolnicy, ratując się przed bankructwem,
      wyprzedawali co się da, rolnicy wyprzedawali inwentarz, by spłacić bankowe
      długi. Takiej możliwości nie miały stocznie, fabryki, huty, kopalnie i inne
      większe zakłady przemysłowe. W następnym 1991 roku stopa oprocentowania zmalała
      do ok. 120 %. Majstrowanie stopami procentowymi miało na celu doprowadzenie
      do bankructwa większości polskich zakładów, a o to przecież chodziło w planie
      Sachsa-Balcerowicza. W tym rozboju dokonywanym na polskiej gospodarce swój
      udział miał Narodowy Bank Polski, który stał się wierzycielem polskiego
      przemysłu. Nie kto inny jak NBP udzielił dotacji w wysokości 4,5 miliarda
      dolarów rozkradanym bankom komercyjnym, jednocześnie odmawiając kredytu
      zadłużonym przedsiębiorstwom. Było to działanie sabotażowe, obliczone na
      zagładę finansów publicznych, nazwane potocznie terapią szokową. Bez
      najmniejszych skrupułów nazywam tę terapię jako bandycką, przestępczą,
      dywersyjną i sabotażową, skierowaną przeciwko Narodowi Polskiemu.
      Olbrzymie oprocentowanie kredytów, to nie wszystko, na co stać było „profesora-
      kasiarza”. Dołożył jeszcze sektorowi publicznemu obciążenie w postaci podatków
      i parapodatków ( tzw. popiwek ). Zadłużenie wystrzeliło w górę, osiągając
      pierwszą prędkość kosmiczną za sprawą odsetek od nie spłaconych kredytów,
      zaciągniętych w latach gospodarki państwowej, scentralizowanej.
      Następnym elementem „dokopania” polskiej gospodarce było wprowadzenie
      mechanizmów ekonomicznych, które zablokowały zbywanie wyprodukowanych dóbr
      na rynek. Tym mechanizmem był niekontrolowany, bezcłowy import towarów
      zachodnich. Towary te zalały polski rynek po konkurencyjnych cenach, zwłaszcza
      produkty rolne. Taka sytuacja pozwoliła swobodnie kombinować rzeszy cwaniaków,
      których mogliśmy ujrzeć na listach aferzystów. Poznaliśmy, jakie straty Polsce
      przyniosły afery: alkoholowa, tytoniowa, ziemniaczana, papierosowa, rublowa.
      Balcerowicz, jako dewastator prywatyzacyjny nazywał swoje działania „twardą
      stabilizacją”, „twardą liberalizacją”, „twardym otoczem makroekonomicznym
      przedsiębiorstw”.
      Ja to nazywam „twardym sku..syństwem”.

Zamienianie gospodarki Polski w jedną wielką masę upadłościową stanowi część
      globalnego planu Sachsa-Sorosa- Balcerowicza.
      Denis Small – jeden z uczciwych znawców problemu, tak oto recenzuje
      niszczycielski „globalizm” tej żydo-mafii: „Narody euroazjatyckie, które
      ostatnio uwolniły się od komunizmu ( czyżby? – przyp. doktor.1), są dziś
      zagrożone przez nową formę perwersji i niewolnictwa. Establishment anglo-
      amerykański zapowiedział im, że jeśli chcą wybrnąć z problemów ekonomicznych,
      muszą się one stać częścią wolnorynkowego systemu ekonomicznego zachodniego,
      a to oznacza, że muszą przyjąć warunki MFW, a reformy wolnego rynku są związane
      z l’enfant terrible uniwersytetu Harvarda, ekonomistą Jefrey’em Sachsem”.
      W tym samym czasie, gdy Balcerowicz zamieniał polską gospodarkę w masę
      upadłościową, a ministrowie „zniekształceń” własnościowych Lewandowski
      i Kaczmarek zajmowali się rozdawnictwem najlepszych kęsów tej masy hienom
      zagranicznym, Fundacja Batorego trudziła się nad zamienianiem
      polskiego systemu edukacji w zbiorowego apologeta wolnego rynku, „otwarcia
      na zachód” – na MFW, Unię Europejską. Fundacja każdego roku udziela stypendiów
      setkom naukowców, profesorów uczelni, szkół, ośrodkom kulturalnym, a także
      pismom otwartym na ich preferencje.

Balcerowicz jako znaczący członek Fundacji Batorego, która firmuje całość
      działań przeciwko Polsce, wbija niemal wszystkie gwoździe w trumnę polskich
      finansów i gospodarki. Owa Fundacja roztoczyła parasol ochronny nad „kasiarzem-
      profesorem”, pod egidą której ów wbijający gwoździe czuje się na tyle
      bezkarnie, że nawet wbija je wtedy, gdy spod wieka słychać głos żyjącej jeszcze
      ostatkiem sił polskiej gospodarki.

Fundacja Batorego jest jedną z kilkudziesięciu podobnych struktur dywersji
      gospodarczej, cywilizacyjnej i moralnej. Ta agenda Sorosa, twór światowej
      masonerii świetnie wyszkoliła L. Balcerowicza, na „eksperta” od rozbioru
      Polski. Centralną formułą organizacyjną tych zakusów jest powołany przez Sorosa
      i finansowany z jego funduszów, ale nie tylko z jego – tzw. Uniwersytet Europy
      Centralnej (CUE). Główny ośrodek tej dywersji mieści się w mieście dzieciństwa
      Sorosa – w Budapeszcie, a najważniejsze filie w Warszawie i Pradze. Celem
      dalekosiężnych planów Sorosa i jego mocodawców jest narzucenie krajom Europy
      Środkowo-Wschodniej akceptacji „rozbioru” ich świadomości narodowej i rozbioru
      ich państw narodowych. Do realizacji tych planów Soros powołał L. Balcerowicza.
      Ale największą przeszkodą na tej drodze jest poczucie więzi narodowej.
      Implikuje ona – ich zdaniem – wszelkie nacjonalizmy, szowinizmy i
      totalitaryzmy, ogranicza wolność jednostki, a także wolną grę sił w gospodarce
      i ekonomice.

c.d.n.......
    • doktor.1 L Balcerowicz - "Kasiarz" cz.3 10.03.06, 06:58
      Każdego roku organizuje się międzynarodowe konferencje pod wymownym
      tytułem: „Jednostka kontra państwo”. Pieczę nad tymi konferencjami sprawuje
      nowojorskie „Towarzystwo Otwartego Społeczeństwa” oraz Uniwersytet Europy
      Centralnej. Takie antynarodowe sabaty organizuje się także na szczeblu
      prezydentów państw. Przykładem niech będzie konferencja w Piranie ( Słowenia,
      czerwiec 1997 ), gdzie prezydent (nie)wszystkich Polaków Kwaśniewski jawnie
      zadeklarował rezygnację Polski z suwerenności, mówiąc dla Informacyjnej Agencji
      Radiowej: „rezygnacja z suwerenności nie jest wydarzeniem dramatycznym.
      Nie wierzę, żeby w Polsce problemem było przekazanie części uprawnień Unii
      Europejskiej”.

A wyprany w fundacji mózg Balcerowicza doprowadził do jego działania w zakresie
      miksowania umysłów tych, którzy w Polsce są podatni na sugestie „nowoczesnej
      europejskości” spod stempla „globalnego umysłu” żydomasonerii, która stwierdza,
      że imperia przyszłości będą imperiami kontrolującymi umysły. Albowiem kontrola
      i kształtowanie ludzkiego myślenia przynosić będzie o wiele większe korzyści
      niż odbieranie siłą ziemi, obszarów całych państw.
      Balcerowicz – sługus światowej masonerii, określany jako „chłopiec na posyłki”
      ma zadanie doprowadzić do tego, co zaobserwowaliśmy w światowej sferze
      finansów. Z inspiracji chlebodawców Balcerowicza zachwiano funtem angielskim,
      włoskim lirem, nie mówiąc o walutach państw małych i słabych. Gwałtowne
      załamanie się kursu walut kilku państw Azji Południowo-Wschodniej było także
      robotą Sorosa, który tylko w lipcu 1997 roku spowodował obniżenie kursu
      tajlandzkiej waluty o 27 % w stosunku do dolara. Za to samo premier Malezji
      obrzucił Sorosa epitetami: „złodziej, łotr, spekulant”. Jakby tego było mało,
      Soros ze swoją pseudo-filantropijną bandą dobrał się do kasy państw Ameryki
      Południowej, a wspierał go dzielnie Międzynarodowy Fundusz Walutowy. Ewidentne
      skutki ich działania „odbijają się czkawką” w Argentynie, w której ludzie
      wyszli na ulicę z ostrym protestem przeciwko zbrodniczej polityce w sferze
      finansów i gospodarki, która doprowadziła do dokładnie tego samego, co dziś
      mamy w Polsce. Nie jest już żadną tajemnicą, iż Balcerowicz zrobił z Polski
      drugą Argentynę, czego Naród Polski jemu nigdy nie zapomni.
      Głuchy na wszelkie słowa krytyki opozycji, na dodatek komentujący każdy
      sprzeciw w sposób butny i chamski. Nie pomogły sejmowe wnioski o wotum
      nieufności dla L. Balcerowicza, gdyż mając za sobą „wazeliniarzy wszelkiej
      gojowskiej maści”, wniosek nie przyniósł oczekiwanego przez wnioskodawców
      efektu. Jego zbrodnicza działalność nadal trwa. Jako minister finansów miał
      wszelkie możliwości ku temu, by pod pozorem walki z inflacją, zachwiać kursem
      złotówki w relacji z dolarem amerykańskim do tego stopnia, że natychmiast
      eksport każdych polskich towarów „dostał w plecy”. Polskich eksporterów „wysłał
      na zieloną trawkę”, a osiągnięcie ujemnego bilansu handlu zagranicznego uznał
      za sukces. Trzeba mieć dużo tupetu, chamstwa, aby przy autorskim obezwładnieniu
      polskiej gospodarki, żyjąc w Polsce, mówiąc po polsku ( jeszcze ) – mieć
      czelność patrzeć Polakom prosto w oczy, albo ironicznie się uśmiechać,
      albo być obrażonym na tych, którzy pytają: Za ile judaszowych srebrników
      to zrobiłeś ? Jest to rzecz nie pojęta, jak można być tak perfidnym.
      A jednak okazuje się, że można! To tylko kwestia pieniędzy.

L. Balcerowicz, uznający siebie za autorytet w dziedzinie ekonomii dobrał się
      do nieukształtowanych jeszcze umysłów młodzieży. W ramach działalności Fundacji
      Wspierania Inicjatyw Proeuropejskich „Pro-Europa” prowadził cykl wykładów
      pod hasłem „Młodzież na drodze do Zjednoczonej Europy”.
      „Profesor-kasiarz” zrobiwszy swoje, udając obrażonego odchodzi ze stanowiska
      ministra finansów i po odejściu H. Gronkiewicz-Waltz do Londynu, bierze we
      władanie Narodowy Bank Polski, co nie przeszkadza jemu w aktywnej działalności
      w Radzie Polityki Pieniężnej, co przekłada się na jednoosobowe stymulowanie
      finansami Polski, a także na ograniczenie kompetencji ministra finansów
      M. Belki. Prezesowanie w NBP nie przeszkodziło jemu w przejściu do następnego
      etapu wprowadzania destabilizacji polskiej ekonomii i całej gospodarki.
      Mimo tylu krytycznych uwag, mimo ostrego sprzeciwu, butny i chamski Balcerowicz
      nadal utrzymuje wysoki kurs złotówki w stosunku do dolara, wysoką stopę
      oprocentowania kredytów w granicach 18-30 % ( najwyższą w Europie ! ), obniża
      stopę oprocentowania lokat terminowych i jest współautorem projektu ustawy
      o opodatkowaniu zysków od odsetek z kapitału zdeponowanego w bankach.

Przepraszam Czytelników, że więcej o nim już nie napiszę, gdyż mam odruchy
      wymiotne na samą myśl o tym sk........nu.

( z książki pt. : „Europejskie Eldorado” wydanej w Toruniu w 2002 roku mojego
      autorstwa ).

doktor.1

P.S.

Postawienie L. Balcerowicza przed Trybunał Stanu jest ze wszech miar tym,
      na co zasłużył sobie przez kilkanaście lat.

• historykii Re: L Balcerowicz - "Kasiarz" cz.3 10.03.06, 08:44
        Szanowny doktorze,
        to wszystko jest " DICTUM ACERBUM" - gorzką prawdą
        poza jednym, mało zanczącym faktem.: popiwek( czyli opodatkowanie
        wynagrodzeń....) to był wymysł zawarty przez związkowców przy " okrągłym
        stole". Inna sprawa, że kiedy nalezało z nim wziąść rozbrat, Pan L. Balcerowicz
        był głownym przeciwnikiem takiej operacj.
        Ja pozwolę sobie na zademonstrowanie faktami tych miażdżaąco-wyniszczających
        mechanizmów " państwa prawa" , które w interesie KAPITALIZMU HANDLOWEGO jego
        Guru Pan L. Balcerowicz był był twórcą i patronem od początku-1990 r.
        W regionie bydgoskim w sposób charakterystyczny do opisanych mechanizmów( to
        one żądzą życiem), które wyzwalały patologie pseudogospodarcze zawiązał sie
        nieomal " szereg Mendelejewa" wymienionych macek gangreny. Był aklohol(
        Weltinex), były " parabanki"( złodziejska lichwa), były tajemnicze " ucieczki
        kapitału" z jednej sp. z o.o. do innej pod " patronem 6 miesięcy zadziałającego
        moratorium " wprowadzonego przez Pana K. Bieleckiego( także WELTINEX), były "
        chamskie burdy" -zywo przypominające tę z ost. dni- WYPROSZENIE PRZEDSTAWICIELA
        RZĄDU PRZEZ GURU Z POSIEDZENIA KOMISJI( wówczs na szczeblu wojewódzkim
        wyproszono przedstawiciela wojewody- V-cwe wojewodę H. sapalskiego), były także
        i " słynne korporacje nieformalnych układów prywatnych " biznesmenów z
        funkcjonariuszami Lasów Pąństwowych w RDLP w Toruniu"; słowem nic co Pan
        wypunktował w założeniach "haniebnego planu"- Guru nie wzięło sie BEZ ZWIĄZKU-
        BEZ PRZYCZYNY(!)
        To był niekontrolowany( przez służby państwowe) zamach na majątek i finanse
        państwa polskiego i na nasz wspólny majątek(!)
        P.S.
        Pozdrawiam Panie doktorze(!)
      • piss-on-pis4 Re: L Balcerowicz - "Kasiarz" cz.3 10.03.06, 09:03
        doktor.1 w tomie III swych porannych bredni napisał:

> ...

a ja na to;
        to durniów i dyletantów trzeba pod sąd za plecenie bzdur wczesnym rankiem po
        wcześniejszym przebadaniu na okoliczność zdolności do samodzielnego kojarzenia i
        rozumienia wypowiadanych sądów.

Potem trzeba do wygodnej kanciapy zgodnie z literą. Niech to on się męczy a nie
        korduje społeczność swymi produkcjami, które nie dość, ża długie i głupie
        to jeszcze nudne.
        Albo zamknąć w jednej celi z Wassermanem, Kurskim, Lapperem i Giertychem. To
        będzie swego rodzaju kara śmierci. I słusznie!

• historykii Re: L Balcerowicz - "Kasiarz" cz.3 10.03.06, 09:22
          Pamietaj, że kto prawdą wojuje na pewno osiągnie cel.
          My ludzie " kaczyńskiego", jak na nas od wiosny 1990 r mówiono, przegrywalismy
          wszystko po drodze , aż naród sie otzrąsnął.
          Dlaczego przegrywalismy? Bo Wy ten Naród trzymaliscie w okowach kłamstwa,
          iluzji i manipulacji.
          My ( ja na pewno) wiemy, gdyz mamy takie przygotowanie zawodowo-intelektualne,
          że od setek lat-niestety " SYNOWIE CIEMNOSCI SĄ ROZTROPNIEJSI W RODZAJU SWOIM ,
          OD SYNÓW ŚWIATŁA".
          My wiemy, ze mimo takich przeciwności( mam przypomnieć w czyich rękach po '89
          r znajdowały sie MEDIA PO pRL-owskie) PRAWDA zawsze zwycięży nawet jeżeli jest
          ona tak GORZKA JAK przedstawił Pan doktor.
          Bo nie można dłużej okłamywać, nawet tak dającego soba manipulować społeczeństwa
          (!)
          • piss-on-pis4 Re: L Balcerowicz - "Kasiarz" cz.3 10.03.06, 09:33
            historykii napisał:

> Pamietaj, że kto prawdą wojuje na pewno osiągnie cel.
            > My ludzie " kaczyńskiego", jak na nas od wiosny 1990 r mówiono, przegrywalismy
            > wszystko po drodze , aż naród sie otzrąsnął.
            > Dlaczego przegrywalismy? Bo Wy ten Naród trzymaliscie w okowach kłamstwa,
            > iluzji i manipulacji.
            > My ( ja na pewno) wiemy, gdyz mamy takie przygotowanie zawodowo-intelektualne,
            >
            > że od setek lat-niestety " SYNOWIE CIEMNOSCI SĄ ROZTROPNIEJSI W RODZAJU SWOIM ,
            >
            > OD SYNÓW ŚWIATŁA".
            > My wiemy, ze mimo takich przeciwności( mam przypomnieć w czyich rękach po '89
            > r znajdowały sie MEDIA PO pRL-owskie) PRAWDA zawsze zwycięży nawet jeżeli jest
            > ona tak GORZKA JAK przedstawił Pan doktor.
            > Bo nie można dłużej okłamywać, nawet tak dającego soba manipulować społeczeństw> a
            > (!)

Wy, ludzie z ukłądu Kaczyńskiego, teraz będziecie usuwać układy. Rozumiem! poza
            tym już wcześniej podejrzewałem, że na stryhu caś nie po kolei.

God Save the President und his ovietchken

• wet3 do piss-on-pis4 10.03.06, 18:02
              Niedosc, ze wyrazasz sie niecenzuralnie i uzywasz jezyka niejakiego Adolfa, to
              na pohybel ciotce wypisujesz kompletne bzdury przesycone do dna nienawiscia.
              Wstydzilbys sie!
    • antonioni1 Re: LPR chce postawić Balcerowicza przed Trybunał 10.03.06, 06:59
      Giertych odejdzie w zapomnienie jak wielu innych pseudowodzów. Kto dziś pamięta
      czym była partia Moczulskiego i jego zięcia Króla? Jestem pewny, że nawet nie
      potraficie podać jej skrótu. Balcerowicza już obito na wszystkie strony. Ale
      tylko on ma rację. Matka wszystkich nauk czyli matematyka jest nieubłagalna.
      Cztery plus dwa będzie sześć. Chyba, że komitet partyjny w Korei Północnej
      zadecyduje inaczej. Chociaż w Hawanie też by się udało.
      • doktor.1 Do antonioni1 10.03.06, 07:14
        Czy zamiarujesz być obrońcą L. Balcerowicza na procesie ?
        Jak jesteś w niego tak zapatrzony, jak w obrazek, to broń go
        Przed TS ZA DARMO ! - "użyteczny durniu".
        • piss-on-pis4 Re: Do antonioni1 10.03.06, 09:14
          doktor.1 napisał:
          > Czy zamiarujesz być obrońcą L. Balcerowicza na procesie ?
          > Jak jesteś w niego tak zapatrzony, jak w obrazek, to broń go
          > Przed TS ZA DARMO ! - "użyteczny durniu".

Nic nie poradzę. Jestem przeciw sądom ludowym jakoż i komisarzom l.
          Poza tym do szkół chodziłem lat blisko 40, dzięki czemu rozumiem, o co lata.
          Na prawie to się nie znam na tyle, by wystąpić w charakterze obrońcy.
          Gdybyś takioe sądy gdzeikolwiek odważył się głosić publicznie w cywilizowanym
          kraju pośród cywilizowanych ludzi, w ciągu kilku godzin wylądowałbyś w
          psychiatryku. Wiesz o czym mówię?

• wdakra Re: Do antonioni1 04.04.06, 15:36
            piss-on-pis4 napisał:

> Gdybyś takioe sądy gdzeikolwiek odważył się głosić publicznie w cywilizowanym
            > kraju pośród cywilizowanych ludzi, w ciągu kilku godzin wylądowałbyś w
            > psychiatryku. Wiesz o czym mówię?

O ZSRR? Tam takie traktowanie przeciwników politycznych było podobno na porządku
            dziennym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka