farbisz Re: Napięte nerwy ministra Ziobro 10.03.06, 20:03 Pięknie,mądrze i rzeczowo skomentował Pan,panie Jarosławie to zdarzenie i reakcję Ministra. Cóż z tego, kiedy właściwi adresaci nie chą tego ani czytać ani stosować się do uczciwych zasad w postępowaniu. Ok 2000 lat temu Horacy głosił: cóż znaczą prawa bez dobrych obyczajów. Spadamy na sam dół.....Wstyd i zgroza![anegdota , niejako a propos]: pytają Rosjanina co sadzi o wprowadzanej przez Putina abstynencji.A on: - ja to już swoje wypiłem, ale dzieci żal.... I tym westchnieniem kończę. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Napięte nerwy ministra Ziobro 10.03.06, 20:17 gogol66 napisał: > "Nasz artykuł o sprawie naczelnika Biegalskiego nie był wymierzony w Zbigniewa > Ziobro. To był artykuł upominający się o zwykłą przyzwoitość." > > wy i przyzwoitość? A wy??? Toż to Kaczor przecie go łaskawie pozostawił u pępka - Kaczor, wróg komuchów... Największy... hihihi.. Odpowiedz Link Zgłoś
antyfilar odtentegujcie sie od Ziobry, panowie 10.03.06, 22:41 jedyny w osattnich 20-ltach,ktory chce to bagno prawnicze choc troche ucywilizowac, a wy mu przeszkadzacie ile mozecie... ludzie to widza, i zgadnijcie, zcemu nie chca kupowac GW? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: odtentegujcie sie od Ziobry, panowie 10.03.06, 23:15 ciekawe skad posiadasz te informacje n/t niekupowania GW - jakos nijak się mają do rzeczywistości.... Odpowiedz Link Zgłoś
dudzon Ciekawe czy Kurscy się w domu leją? 10.03.06, 23:12 Kiedy Kurski z GW napisze artykuł o swym braciszku lekko niedorobionym? Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Sonda: Ilu SB-ków pracuje w GW? 10.03.06, 23:47 z toba o jednego za duzo !!wracaj na forum naszego dziennika tam mozesz zadac pytanie tadkowi torunskiemu ilu emerytow ograbil?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo masochista 11.03.06, 01:03 skoro ci sie nie podoba Gazeta Wyborcza to po cholere ciagle siedzisz na tym forum? Zboczony jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: masochista 11.03.06, 08:35 Bill1 to masochista, nie może nie wejść na stronę Gazety i nie pluć jadem bo nie będzie miał rozkoszy. Albo mu za to placą, ktoś napisał, ża za post przeciw Po i Gazecie PiS płaci 1 cebulę. Widać Bill1 bardzo lubi cebulę. Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 Przecież wszyscy wiedzą, że 10.03.06, 23:54 artykuły "gejzety" nigdy nie są skierowane przeciwko komuś Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Służby specjalne w akcji - wolne media? 11.03.06, 00:12 przypomnę dwa fakty z przeszłości "najwybitniejszych" polskich dziennikarzy śledczych - pracujących dla Rzeczpospolitej (czy tylko dla niej?) A.Marszałek i B.Kittela. hotnews.pl/artpolska-739.html Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Napięte nerwy ministra Ziobro 11.03.06, 02:36 nie dziwie sie ze ziobro byl zdenerwowny.sprawa jest przykra,wyglada na to ze ma w swoim gabinecie doradcow -wiceministrow-ktorych musi pozbyc sie jak najszybciej.gazeta powinna zrozumiec tagze ,mamy w polsce duzo problemow.i teraz caly swiat patrzy mu sie na ;race;-chyba wysle ziorbie e-mail zeby go pocieszyc. prasy zadaniem jest informowanie czytelnikow o plusach i minusach w polsce.bez wzgedow na to czy to sie komus podoba czy nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ra_v2 Re: Napięte nerwy ministra Ziobro 11.03.06, 09:35 zdeenerwowanie moze byc przyczyną kłopotów z pre-ejakulacją. Zapytajmy Ministra jak mu leci? Odpowiedz Link Zgłoś
bolekzaja Re: Napięte nerwy ministra Ziobro 11.03.06, 04:03 czekam z niecierpliwośćią na czas w którym ten niesłychanie wyelegantowany minister zacznie ciągnąć po sądach niejakiego premiera Milera Leszka który to w dalszym ciągu uważa -a takich jest w kraju bardzo wielu, że tenze ziobro jest niczym- Panie ziobro czas zaczać, bo tak na oko- to pis niezadługo będzie u steru, a pan panie ziobro juz nigdy takim ministrem nie zostanie Czas wstać i udowodnić ze sie jest kimś a nie nikim, Biedny nasz kraj- ziobro- gierych, lepeeeer, radio maryyyyyyyyyyyyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Napięte nerwy ministra Ziobro 11.03.06, 06:41 Panie Ziobro! Pan jest zerem, ale tym autentycznym, nie Millerowym. Pan jest po prostu zerem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Jakże mi żal tego ziobrowatego pisiorka... 11.03.06, 07:20 Tak mi żal tego biedaczka, że niech spada ze swoimi chorymi pomysłami i urojeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: Napięte nerwy ministra Ziobro 11.03.06, 07:43 Nie rozumiem po co sie tak wszyscy podniecacie. Dla mnie jest oczywiste nie od dzisiaj ze Pisdzielce sa wielkimi zwolennikami palowania i zamykania w wiezieniach wiec przypadek Biegalskiego nie robi na mnie zadnego wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Napięte nerwy ministra Ziobro 11.03.06, 08:01 Gazeta o " wpadce" Min. Ziobro pisze: "O wszystkim dowiedział się z "Gazety". I to zapewne go rozsierdziło. Okazało się bowiem, że ta diaboliczna "Gazeta", ten "zwornik układu", to "liberalne medium", ten "wcielony wróg wolności", że to... to... ma rację." A ja jak nigdy dotąd( od 1990 r) zgadzam sie z GAZETĄ, Panie Ministrze(!) P.S. Moja prywatna uwaga, oby nie powtarzały sie podobne wpadki radzę za Gazetą wsłuchiwać się w to co " mówią i piszą " ludzie z CHARAKTEREM. Odsiewać wszelkieego rodzaju panegiryzmy, a brać na " warsztat" fakty i doświadczenia tych wszytskich, którym zależy na naprawieniu III R.P. Bo należy wierzyć tym co," Experto credite"- Panie Ministrze(!). Odpowiedz Link Zgłoś
krowa26 Re: Napięte nerwy ministra Ziobro 11.03.06, 08:36 niestety w naszym kraju, niezależnie od tego kto jest przy korycie, zawsze panuje ta sama zasada-układy, znajomości, koledzy....i nie wierzę, ze pan minister.Z. nie znał przeszłości tego pana...bo jeśli rzeczywiście nie znał,( a do tego nie potrafi się do tego otwarcie i odważnie przyznać) to mozna chyba wysnuć wniosek, ze ten, z całym szacunkiem:)) niedoszły prokurator, nie nadaje sie aby dalej sprawować ten urząd... Odpowiedz Link Zgłoś
orange188 Partia PiS kojarzy mi się z pasożytem, 11.03.06, 08:40 który bazując na najniższych instynktach prostych ludzi realizuje swoje zakamuflowane, brudne interesy. Posługuje się przy tym ludźmi bezwzględnymi, mającymi za nic uczciwość , prawdziwymi bulterierami. Miał racje pewien redaktor mówiąc o Kaczyńskich, że to ludzie wychowani w komuniźmie, nie wiedzą co to demokracja, wolność słowa. Tak się zapędzili w swojej walce, że nie zauważają, że przyjęli metody swoich wrogów. Kaczyńscy, tak jak Wałęsa dobrzy byli do czarnej roboty, ale władza ich przerasta. Prezydent, kóry nie umie się wysłowić, podjąć żadnej decyzji bez brata. Żenujące. To wstyd dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ra_v2 Re: Napięte nerwy ministra Ziobro 11.03.06, 09:12 I jeszcze raz :-))) my młodzież socjalistyczna miast i wsi, stanowczo sprzeciwiamy się gospodarce wolnorynkowej, temu zatrutemu molochowi zachodu. Sprzeciwiamy się wyzyskowi mas pracujących przez obcy, kapitał. Ręce precz od naszych banków, zagranicznym pieniądzom mówimy stanowcze nie. Nie będziemy tolerować wrogich elementów niszczących naszą klase robotniczą. Zatruwajacych im umysły i serca. Nie powolimy aby rządził nami agent obcego kapitału. Nie pozwolimy aby ktokolwiek burzył porządek naszej nowej, komunistycznej ........ [ no własnie : IV Rzeczypospolitej ? ] Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Napięte nerwy ministra Ziobro 11.03.06, 09:30 No własnie,czy p. min.Ziobro przyzna się do błędu i wycofa z błędnych hipotez i założeń,czy będzie szedł "w zaparte?" Odpowiedz Link Zgłoś
ra_v2 Re: Napięte nerwy ministra Ziobro 11.03.06, 09:33 a jak Ziobrowi żyłka pęknie z tego zdenerowania toż zniknie ze sceny politycznej ktoś kto tak prosto i ładnie zawsze siedzi. I miał takie znakomite pomysły. Boże niech nasz wielki przywódca JK i jego pokorny sługa JZ. dbają o siebie albowiem kto , no kto będzie podporą i słońcem naszego narodu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh To jednak był frzgment serialu GW "Ziobro" 11.03.06, 10:47 Nie wyszły scenariusze "Wanna" "Rura" "Kanonik" - to może wreszcie wyjdzie z "Ziobro" Zakładajcie teczki w kioskach po 10 gr!! Odpowiedz Link Zgłoś
repres1 Jacy wyborcy - tacy politycy. 11.03.06, 11:05 Nieszczęściem polskiego życia politycznego jest to, że wyborcy stawiają na wszystkowiedzących i nieomylnych. Politykiem w tym kraju może być tylko osoba, spełniająca 2 warunki: 1. zna się na wszystkim, 2. nigdy się nie myli. Zastanawiam się co by było, gdyby w sprawie Rywina Miller stwierdził "Tak, to był błąd, że nie zawiadomiłem prokuratury i że nie dopilnowałem (jako pokrzywdzony), by śledztwo toczyło się rzetelnie. Tak, to był błąd, że zlekceważyłem sprawę." Jak odbierany był Kwaśniewski, gdy mówił o "kontuzji goleni"? Czy nie jest lepiej odbierany dziś, gdy przyznał z pokorą, że to skutek "wschodniej gościnności"? Ja wolę polityków przyznających się do błędu (czyli myślących i analizujących) niż tych wiedzących i wierzących(w swoją nieomylność). Niestety, większość elektoratu wybiera ten drugi "model". Ziobro nie ma recepty na naprawę wymiaru sprawiedliwości, bo nikt jej mieć nie może. Ziobro nie ma pomysłów na konkretne działania i rozwiązania, ale sądzę, że Ziobro(którego nie lubię) ma wolę dokonania zmian. Szkoda, że zamiast szukać sposobów i wywoływać dyskusję, Ziobro upiera się przy swojej nieomylności, a co złe - to przez krasnoludki, które wypełzają w nocy i sikają do mleka... Tak się marnuje kapitał społecznej akceptacji. Następcy (pomni doświadczeń Ziobry) już się guana nie dotkną. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Jacy wyborcy - tacy politycy. 21.03.06, 10:39 jest jeszcze jeden warunek: skutecznym politykiem w Polsce może być kawał sk.... wyprany ze skrupułów. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh polecam zauważyć WAŻNĄ kwestię 21.03.06, 10:35 "Okazuje się, że o pozostawieniu Biegalskiego w wymiarze sprawiedliwości zdecydował w 2000 r. ówczesny minister sprawiedliwości Lech Kaczyński." nie pierwszy [i zapewne nie ostatni] dowód że możesz być bandytą, złodziejem itd. - i mieć przychylność "prawa i sprawiedliwości" - byle byś był posłuszny. jak w kazdym totalitaryzmie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Minister czy dupa wołowa? 21.03.06, 11:47 O wszystkim dowiedział się z "Gazety". ******************************************** Pytanie, kto rządzi ministerstwem sprawiedliwości wydaje sie w takim wypadku uzasadnione, skoro Ziobro za przyjęcie czerwonego aparatczyka obwinia gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś