wiktor.lab Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:14 Oczywiście dla setek tysięcy, a nawet milionów ludzi w Polsce, którzy NIGDY NIE MIELI DŁUGÓW W BANKACH,i mają jaki takie pojęcie o ekonomi, jest absolutnie jasne, że "BALCEROWICZ MUSI ZOSTAĆ". Panie Mońko brawo!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
leskod1 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:35 Jesli chcecie , zeby wasze fundusze emerytalne mialy jakas wartosc to : BALCEROWICZ MUSI ZOSTAC Odpowiedz Link Zgłoś
jean.poquelin Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:17 Podpisuję się. Nie ma mowy o innym komentarzu, chociaż żadnej kariery nie zrobiłem. Jeszcze. Balcerowicz musi zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
wie-ko Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:17 BALCEROWICZ MUSI ZOSTAC ! ciężko pracuję i z moich podatków umorzono długi takim jak Lepper; z moich podatków żyje PiS - ale takie są prawa demokracji. Akceptuję to. Ale bezprawia i ciemnoty która niszczy wszystko nie jestem w stanie zaakceptowac. Odpowiedz Link Zgłoś
anusiab Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:18 tekst niestety prawdziwy ale efekty beda takie ze wszyscy sensowni znowu wyjada jak to bylo wczesniej; ja juz sie pakuje; Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner Jest taka piosenka, ktorej refren... 13.03.06, 18:21 dokladnie streszcza dzialanosc Kaczynskich: "Co by tu jeszcze spieprzyc, panowie. Co by tu jeszcze?" Odpowiedz Link Zgłoś
philippo Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:22 Balcerowicz musi zostać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lepper, gosiewski, kaczynski, giertych won!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
st Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:29 Zgadzam sie w 100%. IV Rzeczpospolita to kraj cwaniaków, nieuków i leni, za to z mocni w gębie. I tylko jedna uwaga do autora: oto masz Pan skutki "niewtrącania się". Trzeba było pilnować - i polityków, i doli tych, którym się nie powiodło. Trzeba było i dalej trzeba. Inaczej głupota, cwaniactwo i chamstwo wygrają, byle były igrzyska, jak u talibów. No więc - OBUDŹCIE się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:44 Absolutnie popieram. Dosyc juz tej tzw. IV RP i jej "wybitnych" politykow: Kaczynskich, Lepperow, Giertychow, Gosiewskich itp. - lista jest za dluga. Od 25 lat mieszkam w Kanadzie, ale od kilku lat myslalem o powrocie do kraju. We wrzesnia 2005 przyjechalem by zostac, ale to co sie teraz tutaj dzieje jest przerazajace. Ja wiem co zrobie, za miesiac wracam do Kanady ale autentycznie obawiam sie o dalsze losy Polski. Obecna sytuacja to jak koszmarny sen i mam nadzieje, ze kiedy sie z niego obudzimy juz nie bedzie PiS-u, LPR-u i SO-ny. Odpowiedz Link Zgłoś
truflik Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:32 Do tej pory meandry polskiej "polityki" starałam się traktować z przymrużeniem oka, ale kiedy zobaczyłam, jak w sejmie tłumaczy się Balcerowicz, a nad głowa siedzi mu marszałek z wyrokami Lepper to coś we mnie pękło. Poza tym pierwszym sejmem i rządem Mazowieckiego, który zaczął reformy, wszystkie następne sejmy hamowały, psuły prawo, ograniczały wolność gospodarczą, mnożyły biurokrację i spuszczały nam na głowy wydaliny swoich sejmowych móżdżków. Nie ma się co łudzić. Naród, który permanentnie dokonuje wyboru najgłupszych swoich przedstawicieli do władzy sam jest ciemny i nie ma szans na przetrwanie. Nie jestem historykiem, ale w ciągu tych lat dogłębnie i do bólu zrozumiałam dlaczego były możliwe rozbiory i niewola. To sa te same mechanizmy. Dla pana Profesora Balcerowicza żywię najgłębszy szacunek. Niech pan się trzyma Profesorze ! Nie mamy dużo pieniędzy, ale gdyby te sumki zjadała natychmiast inflacja ( ówczesną mizerię pamiętam doskonale )pozostałoby tylko emigrować lub się powiesić. Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:32 >usenet.gazeta.pl/usenet/0,48205.html?group=pl.soc.polityka&tid=1340292&pid=&strona=0 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3207383.html > > > "Są w Polsce ludzie, którzy nie wstydzą się opowiedzieć za polityką > Balcerowicza, za nim jako ikoną polskich przemian, za profesjonałem, a > nie politykiem, za złotówką, za ostatnimi 17 latami. Za ciężką pracą, za > misją inteligencji zmuszonej do tworzenia klasy średniej, za stabilną > walutą i za niezgodą na gmeranie w wolnym rynku przez nieuków i > niespełnionych rewolucjonistów > > Jestem radcą prawnym, pracuję w amerykańskiej kancelarii. Polityka mnie > wali. Ciężko haruję, dobrze zarabiam. Co miesiąc płacę takie podatki, że > prawie pensja parlamentarzysty się uzbiera. Ale polityka mnie wali. > Gospodarka ma silne fundamenty, rentowność przedsiębiorstw jest solidna, > moje inwestycje i oszczędności mają wartość - więc polityka mnie wali. > > Telewizję przestałem oglądać. Niemniej czytam gazety i siłą rzeczy wiem, > co się dzieje. Haruję, zarabiam, wieczorami bawię się z dzieckiem. > Reszta mnie wali. > > Do czasu jednak. Co skłania takiego abnegata jak ja do napisania > emocjonalnego listu do redaktora "Gazety"? Balcerowicz. > > Bo Balcerowicz musi zostać. > Ja jestem sklonny sie z tym gosciem zgodzic. Dla kilkuset tysiecy mieszkancow Polski ostatnie siedemnascie lat to czas ich sukcesu, kojarza swoj sukces z nazwiskiem Balcerowicza i daja temu wyraz. Prawda jest, ze zarabiaja tyle, iz ich podatek to miesiecznie pensja parlamentarzysty; niektorzy zapewne zarabiaja znacznie wiecej. Na przyklad, jak podala prasa, czlonkowie Zarzadu banku, chyba BPH, biora okolo 400 tys. zlotych miesiecznie - z podatkow kazdego z nich to niejeden parlamentarzysta sie utrzyma. Zapewne wszyscy sa przekonani, ze 'ciezko pracuja' i oczywiscie 'polityka ich wali'. I rzecz jasna, 'do czasu' - jak to zostalo napisane. Ale czy cala Polska to kilkaset tysiecy 'ciezko pracujacych' - w amarykanskich kancelariach, w zarzadach francuskich supermarketow czy w niemieckich bankach - i czy aby na pewno ich 'ciezko' zarobione pieniadze to tylko efekt ich 'ciezkiej' pracy? A moze, pomyslmy o tym przez chwile, jest i tak, iz owe sukcesy powstaja w znacznym stopniu kosztem biedy milionow tych, ktorym sie nie 'poszczescilo' i tak 'ciezko' nie maja okazji pracowac? Jakie sa bowiem proporcje? Czyz nie jest tak, ze jesli kilku badz kilkunastu naszych rodakow weszlo w sklad zarzadu obcej sieci hipermarketow i w ten sposob 'ciezko harujac, dobrze zarabiaja', to jednoczesnie, w ramach tego samego procesu prace stracily setki kupcow, wiele tygodni na zaplate czekaja polscy producenci i dostawcy zywnosci, swoimi dostawami kredytujac owa siec? Czyz nie jest tak, ze za kilkaset zlotych miesiecznie pracuje wiele setek personelu owej sieci hipermarketow? To jest cena owego 'sukcesu' tej gartski, to tez jest cena tego, ze jako konsumenci kupujemy w tych sklepach tansze produkty, choc to nie my, konsumenci jestesmy glownymi tego procesu beneficjentami. Podobnie jest z bankami i innymi przedsiebiorstwami, powstalymi w ramach tzw. prywatyzacji. Gartska 'ciezko haruje, dobrze zarabia', reszta poszla na bruk lub 'lzej' pracuje, lzej zarabia. O takim drobiazgu, ze w ramach nowej rzeczywistosci jest jeszcze inna garstka, mieszkajaca poza granicami Polski, ktore jeszcze 'ciezej haruje' i jeszcze lepiej zarabia - otoz o tym to juz zapewne malo kto pamieta. A przeciez dochod narodowy Polski jaki jest, taki jest, i jesli kilkaset tysiecy plus owa 'garstka' poza granicami zarabia po owe kilkadziesiat tysiecy miesiecznie czy znacznie wiecej, to dla kilknastu milionow sprawa jest jasna: jesli pracuja, musza zarabiac po kilkaset zlotych, czyz nie tak? Jest takie powiedzenie, ze "wstyd byc bogatym w kraju biednym i zle rzadzonym, podobnie wstyd byc biednym w kraju bogatym i dobrze rzadzonym". Niestety, to powiedzenie ma tutaj pelne zastosowanie... Ja juz pomijam fakt, co ow czlonek zarzadu banku takiego wymysla, co produkuje, ze jego 'praca' zostala wyceniona na prawie pol miliona zlotych miesiecznie. Moim zdaniem przy takich zarobkach w zarzadach bankow, Polska powinna miec juz kilka nagrod Nobla z ekonomii, no i kwitnaca cala ekonomie, ktora przeciez owe banki obsluguja. Ale wedlug mnie jest to problem bardziej moralny niz ekonomiczny, wiec tutaj na zrozumienie nie licze... Zwolennicy Leszka Balcerowicza, w liczbie setek tysiecy, jak ow Pan, pracownik kancelarii amerykanskiej, kojarza go ze swoim sukcesem finasowym, jaki odniesli - i slusznie. Ale czyz owe miliony nie maja prawa kojarzyc Prezesa NBP i ze swoja sytuacja, z bezrobociem, z prywatyzacja, podczas ktorej zlikwidowano ich firmy, badz przejeto cale dziedziny rynku z zachowaniem pozycji monoplisty lub z wrecz likwidacja produkcji krajowej i zastapieniem jej importem spoza granic Polski, wreszcie z lichwiarskimi procentami w obcych bankach, ktore przejely polski rynek? Czy efektem owej polityki nie jest zapasc edukacji i nauki, z najnizszymi nakladami w Europie, czy zenujaca sytuacja w sluzbie zdrowia? Czy glowny architekt polityki monetarnej ostatnich kilkunastu lat odpowiada za nia wybiorczo, wobec kilkuset tysiecy Polakow, czy tez bierze odpowiedzialnosc za calosc i wobec 38 milionow? Zatem, ani 'odejsc' ani 'pozostac' - jest Leszek Balcerowicz odpowiedzialny za calosc prowadzonej polityki, za jej wplyw na zycie calej populacji Polakow, w kazdym aspekcie. I tylko tyle... Pozdrawiam, -- Jurek K. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.hell ale ja chciałem dla synka kredyt w frankach ];O(( 13.03.06, 18:34 jaki diabełeł (nadzór?) mi to utrudnia... ];O) Odpowiedz Link Zgłoś
natasend1 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:35 Brawo, nareszcie ktoś nie boi się nazwać chamstwa i buty po imieniu... I ja popieram Pana Balcerowicza!!! Jestem pełna podziwu nie tylko dla jego profesjonalizmu i wiedzy, ale i niezłomności charakteru, która pozwala mu podejmować mądre i będące w zgodzie z prawem i w interesie naszego kraju decyzje, pomimo personalnych ataków. Jestem mu wdzięczna, że nasz kraj się rozwija. Dziękuję mu też, że pokazuje jak trzymać głowę prosto, nawet gdy się ląduje w korycie jakim jest nasza poliyczna rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:39 natasend1 napisała: > Brawo, nareszcie ktoś nie boi się nazwać chamstwa i buty po imieniu... > > I ja popieram Pana Balcerowicza!!! Jestem pełna podziwu nie tylko dla jego > profesjonalizmu i wiedzy, ale i niezłomności charakteru, która pozwala mu > podejmować mądre i będące w zgodzie z prawem i w interesie naszego kraju > decyzje, pomimo personalnych ataków. > > Jestem mu wdzięczna, że nasz kraj się rozwija. Dziękuję mu też, że pokazuje jak > trzymać głowę prosto, nawet gdy się ląduje w korycie jakim jest nasza poliyczna > rzeczywistość. ja też dziękuję za pozbawienie mnie dorobku i pracy głupia idiotko za wysłanie ponad miliona dzieciaków na zachód na zmywaki po studiach za brak perspektyw we własnym kraju za grabież całego majątku narodowego Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do ali57 13.03.06, 19:05 Masz moje 100%-owe poparcie. Dziekuje balcerowiczowi za "opieke" nad nasza gospodarka. Skutek: 20% bezrobotnych, pol miliona bezdomnych i oraz setki tysiecy (a moze juz ponad milion) poniewierajacych sie w Europie Zach. Cyba w kraju nie ma juz nas nawet 38 milionow!!! Ludzie z wyksztalceniem wyzszym pracujacy jako sprzataczki. Zas "oswieceni" forumowicze natchnieni listem niejakiego p.Monko wypisuja peany niszczycielowi naszej gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 :-))))) 13.03.06, 20:30 wyraźnie widać kto na tym forum ma przewagę. Potraficie tylko powtarzać slogany o wyprzedaży majątku i pleść smętne głupoty o młodzieży pracującej na zmywakach. Co w tym złego że student wyjedzie na zachód i pracuje tam fizycznie? Bardzo hańbiące? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do jjr44 13.03.06, 21:30 wet3 napisał: > Masz moje 100%-owe poparcie. Dziekuje balcerowiczowi za "opieke" nad nasza > gospodarka. Skutek: 20% bezrobotnych, pol miliona bezdomnych i oraz setki > tysiecy (a moze juz ponad milion) poniewierajacych sie w Europie Zach. Cyba w > kraju nie ma juz nas nawet 38 milionow!!! Ludzie z wyksztalceniem wyzszym > pracujacy jako sprzataczki. Zas "oswieceni" forumowicze natchnieni listem > niejakiego p.Monko wypisuja peany niszczycielowi naszej gospodarki. Najpierw powiedz mi czy w tej wypowiedzi napisalem nieprawde! Jesli zas napisalem prawde - to o co Tobie chodzi. To nie jest w ogole istotne kto na tym forum ma przewage. Tu chodzi o pisanie prawdy i o to czy czyjes wypowiedzi MAJA SENS i zawieraja prawde. Prawda, jaka jest, taka jest. Mozna jej nie lubic, ale, niestety, w zyciu trzeba sie z nia liczyc. Ja nigdy nie powierzylbym moich pieniedzy czlowiekowi, ktory walnie przyczynil sie do upadku gospodarczego mojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: do jjr44 14.03.06, 00:55 Chociazby to, ze za 20procentowe bezrobocie mozesz dziekowac socjalistycznym rzadom Marcinkiewicza, Millera, Pawlakow i innych podobnych tuzow swiatowej ekonomii. Temu, ze rozdawali pieniadze na lewo i prawo, ze zwiekszali wydatki socjalne, zwiekszali podatki. Poczytaj cokolwiek o ekonomii a potem sie wypowiadaj. No i zacznij rozrozniac polityke monetarna od gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
basiamka Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:41 Jestem pracownikiem naukowym starej uczelni.Jestem pokoleniem 40 latków. Też cięzko pracuję i też pierwszy raz od dawna sie wsciekłam! Odczucia autora są dokładnie moimi odczuciami i dlatego podpisuję się pod apelem wspierającym działania prof. Balcerowicza, a przeciwko tym wszystkim którzy usiłują znów zaserwować nam to co już przerabialiśmy: socjalizm z podobno ludzka twarzą! Za dobrze na tym nie wyszlismy!!! Autora pozdrawiam serdecznie, to bardzo intrygujący list. Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:45 basiamka napisała: > Jestem pracownikiem naukowym starej uczelni.Jestem pokoleniem 40 latków. Też > cięzko pracuję i też pierwszy raz od dawna sie wsciekłam! Odczucia autora są > dokładnie moimi odczuciami i dlatego podpisuję się pod apelem wspierającym > działania prof. Balcerowicza, a przeciwko tym wszystkim którzy usiłują znów > zaserwować nam to co już przerabialiśmy: socjalizm z podobno ludzka twarzą! Za > dobrze na tym nie wyszlismy!!! > Autora pozdrawiam serdecznie, to bardzo intrygujący list. czym bardziej wykształceni tym jesteście głupsi czy widziałaś za komuny ludzi szukających chleba w śmietnikach? Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 pewnie że widziałem 13.03.06, 20:26 j.w. A po drugie jak myślisz czemu komuna padła? Bo już dalej tak być nie mogło. I nie chodzi tu o powszechne pragnienie wolności tylko o żałosny upadek gospodarki. Nie dało się już utrzymać tego wymarzonego przez ciebie raju. A jak ma być lepiej to na pewno nie dzieki socjalizmowi - to już przerabialiśmy. Czy głupsi to wg. ciebie "nie podzielający moich poglądów"? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 21:19 Akurat widzialem, ale nie dlugo, bo milicja ich zwinela i nie wiem co bylo potem. Pamietasz, ze nie pracowanie bylo karane w PRL, czasem wyslaniem na Zulawy? Wysylanie spiworow dla biednych bezdomnych w USA tez pamietam i inne propagandowe bzdury z tamtych czasow tez. Odpowiedz Link Zgłoś
adwokatka Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:41 Absolutnie przyłączam sie do głosu Pana Mońko. Ja i cala moja inteligencka rodzina. Balcerowicz przeprowadził nas przez morze czerwone, a dalej musimy sobie radzic sami. Tego nieudacznicy nie mogą mu wybaczyc. Dzieki niemu zyjemy w normalnym kraju, gdzie to czy komus sie dobrze wiedzie czy nie zalezy w dużym stopniu od niego samego, a nie od panstwa. A ponieważ są tacy, ktorym sie dobrze wiedzie maja sie czym dzielic tym ktorym jest trudno. Bez Balcerowicza byłaby tu Białoruś. Atakowanie go przez nieuków i politycznych warchołów zbliza nas to standardów białoruskich bardzo niż cokolwiek co do tej pory wydarzyło sie w tej naszej żałosnej IV Rze(szy)pospolitej miernot i frustratów. Odpowiedz Link Zgłoś
ninakwiatkowska Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:44 Ani nie mam 30 lat, ani nie jestem beneficjentem przemian. Lat mam 62, jestem emerytowaną nauczycielką. Wiem jednak na pewno, że BALCEROWICZ MUSI ZOSTAĆ!! ON, autor ekonomicznych przemian w Polsce, silny i uczciwy wśród robiących polityczną karierę małych ludzi. Szanuję go, bo myślę i pamiętam, co było przed nim. Chcę, by dalej był gwarantem ekonomicznego spokoju. Niech nas broni przed demagogią prostaków, którzy przywdziali garnitury i nauczyli się mówić poprawnie. I przed głupotą ufających im bezmyślnych tłumów. Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:49 ninakwiatkowska napisała: > Ani nie mam 30 lat, ani nie jestem beneficjentem przemian. > Lat mam 62, jestem emerytowaną nauczycielką. > Wiem jednak na pewno, że BALCEROWICZ MUSI ZOSTAĆ!! > ON, autor ekonomicznych przemian w Polsce, silny i uczciwy wśród robiących > polityczną karierę małych ludzi. > Szanuję go, bo myślę i pamiętam, co było przed nim. > Chcę, by dalej był gwarantem ekonomicznego spokoju. > Niech nas broni przed demagogią prostaków, którzy przywdziali garnitury > i nauczyli się mówić poprawnie. > I przed głupotą ufających im bezmyślnych tłumów. jesteś głupsza niż te tłumy widziałaś kiedyś głodne dzieci w szkole za komuny? niech zostanie i naprawi to co zepsuł Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 21:21 A co do cholery ma Balcerowicz do glodnych dzieci??? To on juz odpowiada za wszystkie ministerstwa w ciagu calych 17 lat? Odchrzancie sie od czlowieka, ktory ma tylko jedna wade - mowi jezykiem, ktorego wiekszosc spoleczenstwa po prostu nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa78 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:45 Panie Profesorze, dziękuję! Popieram Pana w 100% ... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa78 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 22:40 i dziękuję jeszcze autorowi tego listu.... nie dało się tego wyrazić lepiej!! brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
quenne8 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:47 Dokładnie tak samo myślę, jak Pan radca prawny. Ciężko pracuję, chcę osiągnąć sukces i możliwie dobrze korzystać z zarobionych złotówek. Ponadto spłacam kredyt hipoteczny w Euro, więc tym bardziej zależy mi na mocnej złotówce. Miałam nadzieję, że Pani Gilowska będzie takim gwarantem (oprócz Balcerowicza), ale ostatnio szalenie mnie rozczarowują jej wypowiedzi. Proszę, Polacy nie dajmy wszystkiego w ręce nieudaczników z PIS-u i Samoobrony. Potrzebujemy naprawdę rozsądnych i przewidywalnych polityków, którzy potrafią profesjonalnie poprowadzić sprawy gospodarcze. Ja widzę takich w Platformie. Następne wybory znów spowodują serię kłamstw, pomówień i ataków ad personam. Nie dajmy się wkręcić w tę spiralę. Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
radekwrzesinski Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:48 zgadzam sie. musi zostac. i korzystam z okazji by podziekowac Panu Profesorowi za jego dokonania. i autorowi listu - za wyrazenie mysli wielu innych. niekoniecznie jeszcze ustawionych, jak ja i moi rowiesnicy - studenci. Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:51 radekwrzesinski napisał: > zgadzam sie. musi zostac. i korzystam z okazji by podziekowac Panu Profesorowi > za jego dokonania. > i autorowi listu - za wyrazenie mysli wielu innych. niekoniecznie jeszcze > ustawionych, jak ja i moi rowiesnicy - studenci. pojedziesz dzięki niemu na saksy na zmywaki Odpowiedz Link Zgłoś
st Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:53 Ali, spokojnie, zaślepia Cię nienawiść i złość, całkiem uzasadniona, ale nie da się zrobić nic dobrego, jeżeli człowieka ponosi złość i złe motywy. Obrażając innych nie wygrasz, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:58 st napisał: > Ali, spokojnie, zaślepia Cię nienawiść i złość, całkiem uzasadniona, ale nie da > się zrobić nic dobrego, jeżeli człowieka ponosi złość i złe motywy. Obrażając > innych nie wygrasz, proszę. a ile można spokojnie czekać? 16 lat nie wystarczy? zapytaj ludzi jak jest rozgarnięta ta młodzież nic nie wiedzą o życiu , nic nie czytają a powtarzają slogany za wybiórczą Odpowiedz Link Zgłoś
szpati Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 19:00 Ja tez sie zgadzam i dziekuje,ze moglismy jako tako przezyc transformacje dzieki panu panie profesorze czasami czytajac wyborcza ponosza mnie nerwy nigdy wczesniej nie interesowala mnie polityka ale teraz po prostu nie moge sie na to zgodzic i takich ludzi, racjonalnie myslacych jest w Polsce wielu prawie wszyscy moi znajomi o niczym innym nie mowia jak o polityce i partii PiS i wszyscy uwazaja sytuacje polityczna za groteske, zeby nie uzyc innych slow bardziej dobitnych narazie to sa tylko glosy ale te glosy nie da sie dlugo utrzymac w rydzach i zycze nam wszytskim bysmy w koncu zaprotestowali w jakis normalny , zwyczajny sposob to my podatnicy placimy za pana Lepera czy pana Kaczynskiego i to oni sa dla nas i dla nas pracuja a nie my dla nich i powiem panom politykom ze ta czesc moich znajomych ma juz dosc narazie jezscze tylko komentuja ale kiedys sie zdenerwuja ja idac do pracy, musze swoja prace wykonywac rzetelnie tez mam odpowiedzialne i kierownicze stanowisko i zycze panom, zebyscie zaczeli sie przyzwyczajac ze jestescie w pracy a nie na wlasnym folwarku Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do "ali57" 13.03.06, 19:09 Wyraznie widac, ze socjotechnika prania mozgow w PRL-bis osiagnela najwyzszy poziom na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 wet wet wet i ali57 :-) 13.03.06, 20:42 wet3 napisał: > Wyraznie widac, ze socjotechnika prania mozgow w PRL-bis osiagnela najwyzszy > poziom na swiecie. Tak to jest naprawde super socjotechnika żeby mnie wmówić że mój interes: niska inflacja i silna złotówka nie jest moim interesem. Mam dobrą pracę, mieszkanie, samochód , skończyłem studia, żyje mi się przyjemnie ale ja oczywiście się mylę - to ali57 ma rację. Dałem sobie wmówić że inflacja powinna być niska - a powinna być wysoka i że 2,5 zł za franka szwajcarskiego to za mało - powinno być 5 żeby mi rata kredytu dwukrotnie wzrosła. NO i powinienem woleć cezarego mecha czy jak mu tam niż balcerowicza. Bo cezary mi załatwi te wysoką inflację i niewypałacalność któej tak bardzo porządam czego na skutek socjotechniki GW nie zauważyłem. Wynika to z mojej głupoty to niezrozumienie mojego i Polski interesu. Też naturalne bo im bardziej wykształcony jestem tym głupszy jak to pan ali57 napisał. a ja na domiar złego mam jeszcze doktorat zrobiony na przyzwoitej uczelni - to już musowo ogłupiony musze być... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do jjr44 13.03.06, 21:46 Odpowiedz dalem wyzej. Nie chce sie powtarzac. Powiem tylko, ze zupelnie nie podzielam Twojego sposobu myslenia. Polityke pieniezna Balcerowicza uwazam za zgubna dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
mtokarz Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:54 Wprawdzie pięćdziesięciolatkowie ale popieramy całość wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
maria291 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:56 Popieram zdanie autora. Popierajmy madrych i rzetelnych ludzi,bo zginiemy wsrod glupoty, klamstw i pomowien. Odpowiedz Link Zgłoś
snowbabe Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:57 Podpisuję się pod listem obiema rękami Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej32a Balcerowicz musi zostać!!!!! 13.03.06, 18:57 gdyby nie Balcerowicz, gospodarczo w PL byłby trzeci świat. BALCEROWICZ MUSI ZOSTAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Oczywiście: Balcerowicz MUSI zostać, ale nie ... 13.03.06, 18:58 ... dlatego, że biznesmen z Gdańska opowiedział się za nim, lecz że opowiadają się za nim wszyscy ci, którzy najwięcej straciliby na inflacji, przed którą nas chroni właśnie Profesor Balcerowicz. Mam na myśli zwłaszcza takich jak ja, to znaczy ludzi pracujących ciężko przez całe życie, a teraz na emeryturze; żadnych takich co to "tanio kupić i drogo sprzedać", pospekulować na giełdzie, wyłudzić jakiś kredyt, a może po prostu ukraść: tym zawsze w Polsce było i będzie dobrze! Panu Profesorowi Balcerowiczowi: chapeau bas - za to co zrobił dla nas zwyczajnych zjadaczy chleba! Zgadzam się też w jednym z Lechem Wałęsą: "zabrakło u nas w Polsce drugiego Balcerowicza od gospodarki"! A p.p. Lepperowi, Giertychowi itd. - moje nie! Odpowiedz Link Zgłoś
sas33 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:59 Nie jestem biznesmenem, mam 50 lat i powodzi mi się średnio. Jednak na Was - młodych Polaków, którym dzięki ich własnej wytrwałości w nauce i pracowitości, ale także dzięki polityce Balcerowicza powiodło się, patrzę z prawdziwym entuzjazmem. To Wy jesteście nadzieją Polski. Podzielam wasze obawy, gdyż i mnie ogarnia lęk o Jej przyszłość. Jednak strach jast złym doradcą. Jedyną drogą do tego, żeby prostaków, chamów, nieuków i krętaczy skutecznie i oby na zawsze wyeliminować ze sceny politycznej, jest oddziaływanie wszelkimi dostępnymi w demokracji środkami na umysły wyborców, którzy ich obecnie popierają. Zwracam się do wszystkich myślących Polaków, którym - tak jak mnie - zależy na naszym kraju. Jest nas naprawdę wielu i naprawdę wiele możemy zdziałać. Nie mówmy więc, że nas nie obchodzi. Nie odwracajmy się od gorzej wykształconych, od tych, którym się nie powiodło, od zagubionych i nie potrafiących się odnaleźć w wolnorynkowej rzeczywistości. Oni też mają prawo wyborcze. Ich głosy też ważą i to oni mają w ręku czerwoną kartkę dla Kaczyńskich, Rydzyka, Leppera i Giertycha. Mówmy do nich głośniej niż wyżej wymienieni oraz bądźmy w tym wytrwali i konsekwentni zwłaszcza wtedy, gdy "kaczyzm" zapomni o Polsce solidarnej i zacznie im się dobierać do skóry. A więc, do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
igorny Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 18:59 Jakbyś ktoś wylał na papier moje myśli. Gratulację. Balcerowicz musi ZOSTAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Re: List: Balcerowicz musi zostać 13.03.06, 19:03 usenet.gazeta.pl/usenet/0,48205.html?group=pl.soc.polityka&tid=1340292&pid=&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
tamiko Balcerowicz musi zostać! 13.03.06, 19:02 Byłam zażenowana Lepperem. Brzydzę się tym, co się tu dzieje w naszym kraju. I boję. Mogę podpisać sie obydwoma rękami pod tym listem. Panie Barcelowicz, Pan musi zostać! NIE CHCĘ patrzeć na tych oszustów, złodziei, chamów, prostaków wyciągniętych prosto z gnoja. To jest oburzające! Dlaczego nie stać nas na normalny rząd. Dlaczego wybieramy spośród najgorszych; najpierw komuniści, teraz oszołomieni narodowcy-fanatycy religijni. Czy słyszeliście histerię w głosie Gronkiewicz-Waltz? Panie Marcinkiewicz, nie jeździj pan po Europie żebrać o pracę dla mnie. Wróć pan do kraju i tu zadbaj o to, żebym ja, z dwoma fakultetami, doświadczeniem, nie chciała porzucać cudownej, ale niewystarczającej mi na życie pracy! Co wy robicie?? Odpowiedz Link Zgłoś