Dodaj do ulubionych

Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie

• Gość: tokot Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 15:52
      To nauczyciele powinni być usuni ęci ze szkoły, chyba że nie była to krytyka
      ale zwykłe podłe naśmiewanie się z kogoś wtedy ci mądrale powinni mieć kłopoty
      z skończeniem szkoły
    • Gość: rodzic Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 15:54
      to już dyskutować nie można ?
      Nauczyciele są śmieszni !!
      • Gość: Adam Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 16:04
        Chamstwo każdego człowieka musi być napiętnowane. Internet to jest tak, jakby
        ktos pisał grafitti. Zostanie złapany, musi za to odpowiedzieć. Won ze
        szkoły.Rodzice nie nauczyli kultury, ktos to musi zrobić. Raz dostaniesz kopa,
        bedziesz pamietał całe życie. Won ze szkoły,znajdż sobie inną. Przeciez szkół
        jest dużo, tylko kto cie ćwoku teraz przyjmie?????
        • lukasito Cóż za zezwierzęcenie w twoim poście 16.03.06, 16:07
          Wstydź się, a następnym razem przemyśł to co piszesz. Pewnie się uważasz za
          katolika? Ty byś pierwszy rzucił kamień hipokryto...
          • soulworm ja nie jestem katolikiem ale sie zgodze z nim. 16.03.06, 16:10

• lukasito Z którym? Z nim, czy ze mną:)) ? 16.03.06, 16:14
              pzdr:)
              • soulworm wyjatkowo wlasnie z nim :( nie bij! :) 16.03.06, 16:22

• lukasito Jak Cię palnę:))) 16.03.06, 16:27
                  Ranisz me serce;)
                  pzdr mimo to:))
                  • soulworm oddam :) a serio: kolesie przegieli. i choc nauczy 16.03.06, 16:29
                    ciele wykazali sie bezradnoscia, tych kilku durniow dostanie jakas nauczke.
                    bylem niepokornym licealista, radykalnym subkulturowcem, ale problemy z
                    nauczycielami rozwiazywalo sie w naszej szkole w sposob cywilizowany.
                    • lukasito Re: oddam :) a serio: kolesie przegieli. i choc n 16.03.06, 16:39
                      cywilizowany bo nie było forum:)) Zobacz co się dzieje na tym forum: jak często
                      te same osoby, które uważają, że uczniowie zostali słusznie ukarani, obrażają
                      tu osoby o odmiennych poglądach. I to pełne ufności w swą anonimowość.
                      Ja również byłem 'czarną owcą' w świetle percepcji wielu nauczycieli, i do
                      głowy by mi nie przyszło, żeby ich zwlaczać podłością. Ale nauczyciele powinni
                      okazywać więcej wspaniałomyślności, zamiast małostkowo równać z ziemią każdego,
                      kto urazi ich miłość własną. Praca nauczyciela zakłada dawanie przykładu w
                      różnych sytuacjach życiowych. To co pokazali uczniom teraz przeraża mnie.
                      • soulworm Re: oddam :) a serio: kolesie przegieli. i choc n 16.03.06, 16:57
                        > te same osoby, które uważają, że uczniowie zostali słusznie ukarani, obrażają
                        > tu osoby o odmiennych poglądach.

szczerze mowiac, czuje sie wezwany o tablicy, bo ja tu wyzywam ciupasem kilka
                        osob kazdego dnia :)

> głowy by mi nie przyszło, żeby ich zwlaczać podłością. Ale nauczyciele
                        powinni
                        > okazywać więcej wspaniałomyślności, zamiast małostkowo równać z ziemią
                        każdego,

ale nie mozesz od kazdego wymagac wilkodusznosci. ja w podobnej sytuacji
                        chetnie pojechalbym delikwenta z liscia. zauwaz, ze to co zrobili ci uczniowie,
                        to raczej pierwszoligowe chamstwo, a nie sztubackie zarty. pokolenie JP2.
                        • lukasito Re: oddam :) a serio: kolesie przegieli. i choc n 16.03.06, 17:02
                          A nigdy nie robiłeś kawałów telefonicznych? Brało się książkę telefoniczną,
                          szukało ofiary o np. śmiesznym nazwisku i się dzwoniło np.
                          "Tu leśniczy! Panie Łoś, żona panu przyprawia rogi."
                          Głupkowate prawda? Teraz już tak nie robię:))
                          • soulworm Re: oddam :) a serio: kolesie przegieli. i choc n 16.03.06, 17:39
                            to fakt, robilem :)
                            z tym, ze ja umawialem w jednym miejscu pare osob chetnych do kupna/sprzedazy
                            czegos tam. glupota :)
                            • lukasito Re: oddam :) a serio: kolesie przegieli. i choc n 16.03.06, 17:44
                              :)) Max Cavalera byłby z Ciebie dumny;)
                              Cały czas sobie myśłę, jak to by było w szkole, w której uczyłem.... Gdyby się
                              znalazł nauczyciel, któryby poręczył za tych uczniów i wziąl na siebie
                              ich 'uświadomienie' to nie wylecieliby. Widać, albo w artykule nie ma
                              wszystkich dokonań owych uczniów, albo w tamtej szkole nauczyciele się
                              solidarnie wqrwili. Bardzo to wszystko przygnębiające...
        • yola13 Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie 16.03.06, 16:31
          oj człowieku, gorsze rzeczy dzieci w szkole robiły, ale to nie znaczy ze odrazu
          muszą wylatywac ze szkoły, a pozatym ty jak chodziłes do szkoły to niby taki
          swiety byłeś? Nie żartuj sobie ze mnie i ze wszystkich czytelników.
      • Gość: nauczyciel Masz sz. Rodzicu rację. IP: *.icpnet.pl 16.03.06, 16:04
        Jako nauczyciel mogę powiedzieć, że nauczyciele w tamtej szkole zaprzeczyli
        wszystkiemu w co wierzę. Nie tak się pracuje z młodzieżą. Młodzież wymaga
        miłości, wyrozumiałości i cierpliwej konsekwencji. Ponadto nie wierzę w to, iż
        ktokolwiek z uczestników tego forum wierzył, iż pod nickami kryją się prawdziwi
        nauczyciele, bo każdy kto zna konwencję forum wie jak łatwo się zalogować i
        stworzyć nicka, a także, że forum służy w większości wypadków anonimowej
        informacji, w której dużą rolę odgrywa satyra, czasem chamstwo. Ale forum to
        forum.
        Inne moje wypowiedzi na tym forum zamieszczam pod nickiem 'lukasito'.
        • mangold To jaka powinna byc kara lukasito ?? 16.03.06, 16:21
          Gość portalu: nauczyciel napisał(a):

> Jako nauczyciel mogę powiedzieć, że nauczyciele w tamtej szkole zaprzeczyli
          > wszystkiemu w co wierzę. Nie tak się pracuje z młodzieżą. Młodzież wymaga
          > miłości, wyrozumiałości i cierpliwej konsekwencji. Ponadto nie wierzę w to,

> ktokolwiek z uczestników tego forum wierzył, iż pod nickami kryją się
          prawdziwi
          >
          > nauczyciele, bo każdy kto zna konwencję forum wie jak łatwo się zalogować i
          > stworzyć nicka, a także, że forum służy w większości wypadków anonimowej
          > informacji, w której dużą rolę odgrywa satyra, czasem chamstwo. Ale forum to
          > forum.
          > Inne moje wypowiedzi na tym forum zamieszczam pod nickiem 'lukasito'.
          • lukasito Nie rujnująca życie 16.03.06, 16:34
            Każda szkoła ma regulamin, ponadto istnieje prawo:)) Jeśli grono pedagogiczne
            chce wychowywać, i jest to sytuacja precedensowa, to ma pelną gamę możliwości:
            od rozmowy, tzw. pogadanki, która mogłaby uczniom wyjaśnić niestosowność ich
            zachowania i skłonic do skruchy i zadośćuczynienia, poprzez naganę, zawieszenie
            w prawach ucznia do wywalenia, które jest najcięższym wymiarem kary. Tutaj od
            razu walnięto z najgrubszej rury, co stwarza raczej wrażenie, iż o wyroku
            decydowała urażona miłość wlasna sędziów, a nie interes ucznia. Ja bym
            zastosował szereg działań wychowawczych, które w konsekwencji pozwoliłoby
            uczniom wierzyć w dobrą wolę szkoły i zdać maturę. To co się stało jest typowe,
            niestety, dla szkół, w których dyrekcja ma dominującą pozycję nad radą
            pedagogiczną i gdzie panuje zamordyzm, w miejsce wychowywania obywatelskiego.
            Teraz, obym się mylił, wywaleni uczniowie przeżyli traumę i w przyszłości będą
            sie odgrywali na innych, żeby 'było sprawiedliwie'. Mam podobne podejrzenia co
            do egzegezy postępowania PiSowców:((
    • Gość: michal39a7 Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 15:58
      Oczywiście, że powinni być usunięi. Odpowiedzialność za slowa musi być. Ktoś,
      kto twierdzi, że mamy wolność wypowiedzi, ten nie zauważa podstawowej
      zasady; "Nie ma wolności bez odpowiedzialności" - jest anarchia. A gdzie mają
      się uczyć odpowiedzialności i ponoszenia konsekwencji za swoje czyny jak nie
      wszkole. Inaczej będziemy mieli takich Kurskich, co opluwają wszystkich, a
      potem bez żadnego wstydu wyglaszają pogaanki na temat moralności w polityce.
      Poza tym ciekawe czy bronilibyście nauczyieli, gdyby oni tak w internecie
      powyzywali swoich uczniów?
    • Gość: xyz..... Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie IP: *.gotadsl.co.uk 16.03.06, 15:59
      trzeba mlodziez krotko trzymac za ryjki, bo wam na glowy powchodza... mnie tez
      usunieto z akademika - musialem zamieszkac na stancji ... ale wyszlo mi na
      dobre..

lepiej broic i zalowac niz zalowac, ze sie nie broilo....
      • Gość: RadomAjak Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 16:05
        BARDZO DOBRA DECYZJA. Nie ma mowy o WOLNOSCI SLOWA bo WOLNOSC SLOWA to NIE
        CHAMSTWO.
    • Gość: malpa-z-paryza kiedy zamkna forum GW? IP: 83.214.13.* 16.03.06, 16:05
      metody z XIX wieku, bij, wyrzucaj.. bo to najprosciej.
      czy ktos w tym liceum sie zastanowil nad problemem?
      moze wlasnie jest brak wychowania seksualnego w szkolach, przeciez to jest wiek gdzie kazdy z tych
      malolatow dojrzewa, a wiec sa eksperymenty...
      psycholog by sie cieszyl, jest ujscie agresji seksualnej..
      no, ale my jestesmy w ciemogrodzie, ale mlode pokolenie rozwija sie normalnie i to jest pocieszenie!
      • Gość: Grzegorz Re: kiedy zamkna forum GW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 16:14
      • rtg Re: kiedy zamkna forum GW? 16.03.06, 18:55
        ja bym wywalił na bruk tych nauczycieli bez możliwości zatrudnienia w
        szkolnictwie. Widać, że ich metody wychowawcze są mało efektywne i poszukał bym
        innych może będą lepsi. Będą potrafili przekazać uczniom takie normy istnienia
        w społeczeństwie, które będą pozbawiały ich chęci chamskich wypowiedzi.
        Wychowanie to nie jest karcenie i karanie tylko umiejętność przekazywania
        uczniom wiedzy o współżyciu: w społeczeństwie, w rodzinie oraz ukazywanie
        wzorców pozytywnych i negatywnych i ich charakterystyk. Przykład posłów
        Leppera, Gosiewskiego, Kaczyńskiego, Gerycha zaliczał bym do wzorców
        negatywnych . Negatywnych z uwagi na głoszone nieprawdy pokrętne wypowiedzi,
        drobne oszustwa słowne, zwracając uwagę na fakt kaleczenia / zabijania drugiego
        człowieka słowem.
    • Gość: ja Uczniowie do nauki! IP: 212.106.17.* 16.03.06, 16:05
      Ciekawa jestem co powiedzieliby obrońcy tych uczniów, którzy kwestionują
      wyznaczoną karę, gdyby to ich danymi osobowymi ktoą zabawiał sie w podobny
      sposób.
      Nauczyciel też człowiek i ma prawo do obrony swojej godności.
      A mówienie o niesprawiedliwości z przytoczeniem przykładu z innej szkoły, gdzie
      nie usunięto kogoś wykazującego czynną, a nie słowną agresję - nie jest dobrym
      argumentem, bo mówimy o innej szkole i o innym gronie ped.
      • soulworm Re: Uczniowie do nauki! 16.03.06, 16:25
        > Nauczyciel też człowiek i ma prawo do obrony swojej godności.

niestety, godnosci swa najskuteczniej broni sie z liscia.
    • Gość: znawca Winien jest Rydzyk i Radio Maryja. IP: *.icpnet.pl 16.03.06, 16:07
      No i ogólnie Katolicy.
    • Gość: jorge.maritnez Hehe, może to kogoś nauczy... IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.06, 16:07
      ...że intenet to nie anomimowa zabawka, przy pomocy której można wygadywać co
      się komu podoba, na temat kogo się chce.
    • maciej.sm [...] 16.03.06, 16:07
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: eurofanatik Koniec demokracji? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.06, 16:09
      Jezeli juz nawet uczniowie nie moga dyskutowac na temat swoich nauczycieli to naprawde w tym kraju nie dzieje sie najlepiej...
      • soulworm przeczytaj najpierw artykul, płakso 16.03.06, 16:30

• Gość: vołodija Nauczyciel o twardej psychice zniesie wszystko . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 16:09
      Widać ,że mamy "miętkich" nauczycieli i zaraz lecą do mamusi się skarżyć .
      • maciej.sm [...] 16.03.06, 16:14
    • wyrazny GW nierzetelna jak zwykle. Nie za dyskusję!!! 16.03.06, 16:09
      Czyżby Gazeta, strażnik demokracji i wolności słowa (przynajmniej jeśli chodzi o
      swoich redaktorów) nie zauważyła, że wcale nie za dyskusję i nie za swobodnie
      wyrażanie swoich poglądów, lecz za naruszenie dóbr osobistych innych ludzi przez
      podszywanie się pod nich i prezentowanie zachowań naruszających ich dobre imię???

Życzę, Panie Redaktorze - (Redaktorze Naczelny również) - aby, jeśli dla
      Pana/Pani jest to naprawdę wszystko jedno - wyrzucił ktoś Pana z pracy za
      nierzetelność dziennikarską. Może wówczas P. zrozumie różnicę.
      • Gość: eurofanatik Re: GW nierzetelna jak zwykle. Nie za dyskusję!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.03.06, 16:14
        wyrazny napisał:

> Czyżby Gazeta, strażnik demokracji i wolności słowa (przynajmniej jeśli chodzi
        > o
        > swoich redaktorów) nie zauważyła, że wcale nie za dyskusję i nie za swobodnie
        > wyrażanie swoich poglądów, lecz za naruszenie dóbr osobistych innych ludzi prze
        > z

Nie znam dobrze tej sytuacji ale z doswiadczenia wiem, ze tzw. "naruszenie dobr osobistych" jest czesto uzywane jako slowo-kod dla niejasnego usprawiedliwiania pewnych interwencji.
      • lukasito Wystarczająco rzetelna dla piśmiennych:)) 16.03.06, 16:16
        Inaczej nie wiedziałbyś w czym tkwi sedno problemu. A wiesz stąd, że
        przeczytałeś artykuł w GW... Prawda?
      • mfs0 Tam zaraz nierzetelna! 16.03.06, 17:01
        Po prostu im eufemizmy ostatnio nie wychodzą.

Można wycięcie komuś pentagramu na plecach nazwać wybrykiem, to można też
        kradzież tożsamości nazwać dyskusją.
    • Gość: Grzegorz Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 16:12
      Witamy w IV RP... na razie zaczynają wyrzucać ze szkoly za posiadanie wlasnego
      zdania i jego wyrazanie w internecie... za parę dni zaczną wywalac za samo
      korzystanie z internetu... albo za wchodzenia na serwisy które nie uzyskają
      "atestu bezpieczeństwa" cicero z Torunia.

swoją drogą zadzwiająca obłuda - podobnie jak z uczennicą z Lublina która za
      sesję którą zrobila dla swojego chlopaka - dostala naganę, tudzież Sylwię PReiss
      ktora za sesje do Playboya wyleciala ze szkoly... Widac mentalnosc Kalego - jak
      ja ogladam - kradne krowe - jest dobrze... jak ktos robi sobie zdjecia erotyczne
      - kradnie mi krowe - jest beeeeeee... tutaj jest to samo...
    • Gość: ja Lukasito! IP: 212.106.17.* 16.03.06, 16:15
      Jeśli to fajna zabawa to podaj nam swoje dane osobowe, imie i nazwisko oraz
      miejsce pracy a my sobie pożartujemy na jakims formu a następnie nam
      wspaniałomyślnie przebaczysz... I będzie po sprawie.Taki mały eksperyment, jak
      daleko siega twoja tolerancja dla zabawy cudzymi danymi osobowymi.
      • lukasito Ja! 16.03.06, 16:26
        Udajesz, czy naprawdę jesteś?
        Konwencja otwartego forum zakłada utworzenie
        nicka:)) Do założenia tożsamości podajesz swe imię i nazwisko + adres, ja
        (przynajmniej) podałem prawdziwe i w razie gdybym złamał prawo, jest możliwość
        ścigania mnie. Jak chcesz możesz występowac pod swymi prawdziwymi danymi, ale
        nie masz takiego obowiązku. Ja występuję pod nickiem 'lukasito', pochodzącym od
        mojego imienia - Łukasz.
        Forum dopuszcza anonimowość, abyś mógł, jeśli chcesz, artykułować swe poglądy
        bez obawy, iż jakiś twój dyrektor, czy inna osoba, dla której twe poglądy są
        problemem, nie mogły Cię szykanować. Jeśli tego wszystkiego nie wiesz, to czemu
        się nie zalogowałeś pod swym prawdziwym imieniem i nazwiskiem?
    • yola13 Niech zyje wolnośc, wolnośc i swoboda 16.03.06, 16:19
      ....zwłaszcza prawa wypowiedzi i opinii, za niedługo to zaczna nam podsłuchy
      zakładac w domach i będa nas karac za to co mówimy przy sniadaniu czy obiedzie,
      witajcie w Białorusi Bis:((((
    • Gość: ona Yola13 IP: 212.106.17.* 16.03.06, 16:21
      Wolnośc nie polega na tym,że możesz krzywdzić drugą osobę.
      • yola13 Re: Yola13 16.03.06, 16:27
        a skad ty wiesz kto kogo skrzywdził?
      • lukasito Re: Yola13 16.03.06, 17:23
        Ale wolności trzeba się uczyć. Ci uczniowie poznali właśnie co to jest
        zamordyzm... Nie pozwolono im zrozumieć i przeprosić. Jestem ciekaw ilu z nich
        w przyszłości będzie się domagało kary dla innych głupków, żeby 'było
        sprawiedliwie'... Na pewno nie skosztowali wspaniałomyślności, a ta cnota,
        pochodna miłosierdzia, naprawdę potrafi zmienić ludzkie serce na lepsze...
    • mcgoo Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie 16.03.06, 16:32
      Fakt, ze kara za bardzo ostra ale,
      ale czy to jest OK jezeli ktos podszywa sie pod kogos innego i rozprowadza
      falszywe dyskredytujace informacje ?
    • anthony1 [...] 16.03.06, 16:33
    • hapet Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie 16.03.06, 16:34
      A NAUCZYCIELE zamiast nauczyć uczniów jak powinna wyglądać dyskusja i
      odpowiedzialność za własne słowa wolą pozbyć się dzieci, które się pod nich
      podszywały (ciekawe na ile były przekonywujące?) I ciekawe jak się nauczyciele
      dowiedzieli (bo powinni też nauczyć o poszanowaniu prawa). Nadgorliwym (uczniom
      i nauczycielom) polecam pooglądać Boston Public i poważnych problemach na linii
      uczeń-nauczyciel oraz jak się je rozwiązuje (można chociaż spróbować)
      • yola13 Skoro nauczyciele czuli się zniewazeni, to powinni 16.03.06, 16:41
        wystapic na droge sądową, i pozwac uczniów do sądu o zniesławienie tym bardziej
        jesli sa na to dowody, ale widac nic się takiego nie stało skoro woleli pozbyc
        się problemu i wyrzucic uczniów ze szkoły, a pewnie dowodów na wine konkretnych
        osób tez nie ma, no ale czego my sie mozemy teraz w Polsce spodziewac?
        • lukasito Nauczyciele byli 'bezstronnymi' sędziami 16.03.06, 17:14
          Jak nieprzymierzając sędzia Linch:(
        • streser Re: Skoro nauczyciele czuli się zniewazeni, to po 16.03.06, 19:35
          niech mi ktoś powie czy w regulaminie tej szkoły, bo chyba na ten dokument
          powoływali sie nauczyciele przy tej decyzji, jest zapis o internetowym
          negatywnym wyrażaniu opini o nauczycielach i czy jest tam za to przewidziana
          taka kara, jeśli nie to faktycznie pozostaje tylko sąd a uczniowie zostali
          wydaleni ze szkoły nielegalnie...
    • monnaa Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie 16.03.06, 16:36
      Nauczmy młode pokolenie "trzymać gębę na kłódkę". Tak po bożemu. Niedobrze mi
      się robi....
    • rafroz Nauczyciele mają wywrócone w głowach 16.03.06, 16:37
      Z jednej strony nie radzą sobie gdy coś złego dzieje się uczniom: gdy do szkoły
      wejdą narkotyki, gdy jest przemoc w domu i szkole. Nie potrafią rozmawiać z
      uczniami, boją się trudnych pytań, tłumią wszelką krytykę. Nie znajdują żadnego
      sposobu na rozwiązanie nawet prostych problemów szkoły. Z drugiej wielce
      dostojna rada uchwala wyrzucenie ze szkoły uczniów za wygłup, który oprócz
      obrazy majestatu nikomu nie zaszkodził. A weźcie się do roboty pedagodzy z
      bożej łaski i profesorowie z ledwo tytułem magistra. Zrozumcie, że pracujecie z
      żywym człowiekiem. Możecie mu bardzo pomóc, ale i bardzo zaszkodzić.
      Osobiście byłem tzw. wzorowym uczniem. Mam w pamięci kilku świetnych
      nauczycieli. Pamiętam również półgłówków, którzy tak się trzęśli o swój
      nieistniejący autorytet, że woleli zastraszać niż zachęcać do wzrastania w
      wiedzy. Tym pierwszym zawsze okazuję wdzięczność. Tym drugim napłułbym w twarz,
      ale z racji opanowania, jakie mam we krwi wystarcza mi szyderczy wzrok, gdy
      liczą, że im się ukłonię.
    • ilekobietamalat Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie 16.03.06, 16:37
      taak. to modne sie ostatnio zrobilo zeby sie podszywac na gronie za nauczycieli
      i roznych slawnych ludzi..
      gowniarstwo jest glupie, ale dyrektor i rada tej szkoly jeszcze bardziej..
      jak ja bylam w liceum to wyrzucono naszego kologe za to ze nie pomogl drugiemu
      w bojce..
      wiec oni chyba to lubia
      • klef Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie 16.03.06, 16:55
        w koncu musza sie wykazac jacy to dobrzy z nich wychowawcy zgroza
    • kozaczek3 Nieładnie podszywać się pod kogoś!!! 16.03.06, 16:38
      Trzeba mieć trochę odwagi cywilnej i pisać we własnym imieniu, lub przynajmniej pod swoim logo.
      Młodzi widzą hiporyzję w życiu codziennym.
      Chcą z tym walczyć ale boją się.
      Kombinują i wychodzi jeszcze gorzej.
      Ja zawsze piszę pod swoim logo, nawet jak można pod pseudonimem.
      Włąśnie dlatego aby nik nie poszywał się pode mnie.
      Amen.
    • leonekrs Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie 16.03.06, 16:42
      I tak powinno być. Zanim wyrośnie nam kolejne pokolenie kiboli, dresiarzy i
      ulicznych rajdowców.
      Szkoły powinny mieć prawo wyrzucania tego typu uczniów.
      Za wychowanie powinny być współodpowiedziani rodzice.
      Wykształcenie podstawowe nie powinno być obowiązkiem - a ci którzy nie skończą
      podstawówki powinni mieć zabronione korzystanie z zasiłków dla bezrobotnych.
      Może mieliby nad czym sie zastanowić.
      • irena1949 Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie 16.03.06, 16:47
        leonekrs napisał:

> I tak powinno być. Zanim wyrośnie nam kolejne pokolenie kiboli, dresiarzy i
        > ulicznych rajdowców.
        > Szkoły powinny mieć prawo wyrzucania tego typu uczniów.
        > Za wychowanie powinny być współodpowiedziani rodzice.
        > Wykształcenie podstawowe nie powinno być obowiązkiem - a ci którzy nie
        skończą
        > podstawówki powinni mieć zabronione korzystanie z zasiłków dla bezrobotnych.
        > Może mieliby nad czym sie zastanowić.

ale tez bzdury napisałeś.Z takimi głupotami trudno polemizować.
      • klef Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie 16.03.06, 16:59
        przed czy po ogoleniu glowy ? czy ta dluga zima i brak slonca tak ci wali na leb
    • mamgotamgo Re: Usunięci ze szkoły za dyskusję w internecie 16.03.06, 16:57
      No to teraz niech ktoś skrytykuje Jarecza i Lesia Aleksandreczka. Ze szkoły na
      pewno nie wyleci, ale z Polski to kto wie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka