Dodaj do ulubionych

Kościół za mało służebny

17.03.06, 22:56
A ja nie mam swojego papieża... Za to mam czynny rozum i sumienie!
Obserwuj wątek
    • swiecki45 Re: Kościół za mało służebny 18.03.06, 17:19
      Rozsadne poglady jak na czlowieka zwiazanego uczuciowo z kosciolem.Dla mnie
      jednak kult papieza jest wielkim nieporozumieniem.Uwazam ze wielu ludzi byloby
      bardziej godnymi "tej swietosci" ale nie mieli takiej reklamy.....
      • wuuuj Masz na mysli Leszka Millera, czy Jerzego Urbana? 20.03.06, 05:12
        • formozus1 Mam na myśli pedofila ks.Pawłowicza 20.03.06, 05:24
          I biskupa geya paetza lub paetza, wkażdym razie pajaca pedała co przeleciał prawie wszystkich kleryków w poznańskiem.
          Amen.
          Ludu Polan powstań z kolan.
    • lolovaxman mówicie że nie ma wolnych mediów? - oto odp... 20.03.06, 01:23
      pytania tendencyjne - wręcz nudne...
      oczywiście tekst na zamówienie a pytania obrane pod pewnym obranym kątem i
      tokiem myslenia - jeśli pytania nie są obiektywne a w pytaniu jest wręcz
      narzucona teza - jakże ma to być wierny i uczciwy obraz przedstawienia sprawy...

mówicie że nie ma wolnych mediów - ale rzeczy trzeba nazywać po imieniu!!!
      • glemp1 Rozsądek i tak na końcu zwycięży - ateizm górą! 20.03.06, 01:48
        Frajerzy z różnych wyznań religijnych skaczą sobie do gardeł, w imię swoich
        bóstw prowadzili i prowadzą krwawe wojny. Nadejdzie czas, że ateizm ich
        wszystkich pogodzi. Ateizm przyszłością ludzkości. Niech rozstąpi się wreszcie
        ciemność i zapanuje nowa, pokojowa epoka. Epoka nauki i postępu. Mieszkania
        zamiast świątyń, precz z kastą uprzywilejowanych darmozjadów, zwanych kapłanami.
        • zwierzowiec Re: Rozsądek i tak na końcu zwycięży - ateizm gór 20.03.06, 02:01
          były już takie pomysły...
          w Rosji po 1917
          w Reichu po 1933
          no a teraz w Korei Płn.
          kolega proponuje taki postęp?
          to niech kolega wpierw weźmie sobie kubełek zimnej wody chluśnie na główkę
          może przejdzie gorączka
          jak nie polecam fervex
          w cięższych przypadkach zasięgnąć porady lekarza
          antybiotyki też się przydadzą
          ostatecznie - przydatna hospitalizacja
          chyba będzie konieczna, bo objawy wskazują na gorączkę rzędu 41-42 st.
          • inzynier2 Rozsądek a religia 20.03.06, 02:38
            zwierzowiec napisał:
            > były już takie pomysły (ze ateizm zwyciezy)...
            > w Rosji po 1917
            > w Reichu po 1933

Prawda, ze w ZSRR ateizm byl panstwowa religia. Ale w Niemczech jest okolo 70%
            chrzescian, a za Hitlera bylo ich wiecej. Niestety wielu "religinych" ludzi
            opiera swoje poglady na klamstwach i przeinaczeniach tak jak to robi
            Zwierzowiec. Ale ateizm to tez wiara tyle, ze w to ze Boga nie ma.

Wolter powiedzial, ze jesli Boga nie ma to trzeba go wymyslic. Faktem jest, ze
            wiara pomaga ludziom wyzdrowiec i zyc dluzej. Ponad polowa ludzi na swiecie
            wierzy w jakiegos Boga lub bogow. Ich dzieci kontynuuja zwykle wiare do ktorej
            zostali wdrozeni przez rodzicow.

Nie sadze aby byly podstawy do twierdzenia, ze ateizm zwycierzy. W krajach
            liberalnych takich jak w Europie Zachodniej maleje liczba ludzi praktykujacych
            religie. Ale w Arabii Saudyjskiej scina sie glowe za odejscie od islamu wiec
            liczba muzulmanow nie zmniejsza sie.
          • amerykanin09 Re: Rozsądek i tak na końcu zwycięży - ateizm gór 20.03.06, 05:40
            A kolega moze udowodni ze Bug istnieje.
            Bo ja mam co do tego,istnienia Boka, pewne watpliwosci
    • polacco2 Zubrzycki to ma przyjaciół - Heretyka Obirka z TP 20.03.06, 01:51
      Obirek stary renegat i heretyk z Obłudnika powszechniego
    • duk123 Re: Kościół za mało służebny 20.03.06, 01:51
      - Materialy o tym jak Watykan aktywnie chronil i dalej chroni pedofilow forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=348&view=findpost&p=10123
      forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=348&view=findpost&p=11853
      - Materialy o tym jak Watykan aktywnie chronil i dalej chroni gwalcicieli zakonnic i kobiet swieckich forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=433&view=findpost&p=10661
      forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=433&view=findpost&p=12566
      - Bez cenzury o Matce Teresie forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=470
    • formozus1 Im więcej świętych,tym mniejsza ranga śmieszności 20.03.06, 05:18
      Kościół to największy kabaret świata.
      Dziwię się, że tak duża część tego świata bierze to na poważnie.
      Amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka