radzionkowska9 17.03.06, 22:56 A ja nie mam swojego papieża... Za to mam czynny rozum i sumienie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiecki45 Re: Kościół za mało służebny 18.03.06, 17:19 Rozsadne poglady jak na czlowieka zwiazanego uczuciowo z kosciolem.Dla mnie jednak kult papieza jest wielkim nieporozumieniem.Uwazam ze wielu ludzi byloby bardziej godnymi "tej swietosci" ale nie mieli takiej reklamy..... Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Mam na myśli pedofila ks.Pawłowicza 20.03.06, 05:24 I biskupa geya paetza lub paetza, wkażdym razie pajaca pedała co przeleciał prawie wszystkich kleryków w poznańskiem. Amen. Ludu Polan powstań z kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
lolovaxman mówicie że nie ma wolnych mediów? - oto odp... 20.03.06, 01:23 pytania tendencyjne - wręcz nudne... oczywiście tekst na zamówienie a pytania obrane pod pewnym obranym kątem i tokiem myslenia - jeśli pytania nie są obiektywne a w pytaniu jest wręcz narzucona teza - jakże ma to być wierny i uczciwy obraz przedstawienia sprawy... mówicie że nie ma wolnych mediów - ale rzeczy trzeba nazywać po imieniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Rozsądek i tak na końcu zwycięży - ateizm górą! 20.03.06, 01:48 Frajerzy z różnych wyznań religijnych skaczą sobie do gardeł, w imię swoich bóstw prowadzili i prowadzą krwawe wojny. Nadejdzie czas, że ateizm ich wszystkich pogodzi. Ateizm przyszłością ludzkości. Niech rozstąpi się wreszcie ciemność i zapanuje nowa, pokojowa epoka. Epoka nauki i postępu. Mieszkania zamiast świątyń, precz z kastą uprzywilejowanych darmozjadów, zwanych kapłanami. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierzowiec Re: Rozsądek i tak na końcu zwycięży - ateizm gór 20.03.06, 02:01 były już takie pomysły... w Rosji po 1917 w Reichu po 1933 no a teraz w Korei Płn. kolega proponuje taki postęp? to niech kolega wpierw weźmie sobie kubełek zimnej wody chluśnie na główkę może przejdzie gorączka jak nie polecam fervex w cięższych przypadkach zasięgnąć porady lekarza antybiotyki też się przydadzą ostatecznie - przydatna hospitalizacja chyba będzie konieczna, bo objawy wskazują na gorączkę rzędu 41-42 st. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier2 Rozsądek a religia 20.03.06, 02:38 zwierzowiec napisał: > były już takie pomysły (ze ateizm zwyciezy)... > w Rosji po 1917 > w Reichu po 1933 Prawda, ze w ZSRR ateizm byl panstwowa religia. Ale w Niemczech jest okolo 70% chrzescian, a za Hitlera bylo ich wiecej. Niestety wielu "religinych" ludzi opiera swoje poglady na klamstwach i przeinaczeniach tak jak to robi Zwierzowiec. Ale ateizm to tez wiara tyle, ze w to ze Boga nie ma. Wolter powiedzial, ze jesli Boga nie ma to trzeba go wymyslic. Faktem jest, ze wiara pomaga ludziom wyzdrowiec i zyc dluzej. Ponad polowa ludzi na swiecie wierzy w jakiegos Boga lub bogow. Ich dzieci kontynuuja zwykle wiare do ktorej zostali wdrozeni przez rodzicow. Nie sadze aby byly podstawy do twierdzenia, ze ateizm zwycierzy. W krajach liberalnych takich jak w Europie Zachodniej maleje liczba ludzi praktykujacych religie. Ale w Arabii Saudyjskiej scina sie glowe za odejscie od islamu wiec liczba muzulmanow nie zmniejsza sie. Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanin09 Re: Rozsądek i tak na końcu zwycięży - ateizm gór 20.03.06, 05:40 A kolega moze udowodni ze Bug istnieje. Bo ja mam co do tego,istnienia Boka, pewne watpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
polacco2 Zubrzycki to ma przyjaciół - Heretyka Obirka z TP 20.03.06, 01:51 Obirek stary renegat i heretyk z Obłudnika powszechniego Odpowiedz Link Zgłoś
duk123 Re: Kościół za mało służebny 20.03.06, 01:51 - Materialy o tym jak Watykan aktywnie chronil i dalej chroni pedofilow forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=348&view=findpost&p=10123 forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=348&view=findpost&p=11853 - Materialy o tym jak Watykan aktywnie chronil i dalej chroni gwalcicieli zakonnic i kobiet swieckich forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=433&view=findpost&p=10661 forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=433&view=findpost&p=12566 - Bez cenzury o Matce Teresie forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=470 Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Im więcej świętych,tym mniejsza ranga śmieszności 20.03.06, 05:18 Kościół to największy kabaret świata. Dziwię się, że tak duża część tego świata bierze to na poważnie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś