Dodaj do ulubionych

KRRiT upomina Radio TOK FM

22.03.06, 07:01
Robi się coraz duszniej. Publiczna ochrona Kościoła katolickiego w IV RP
coraz bardziej przypomina ochronę, jaką była otoczona PZPR w czasach PRL. O
Janie Pawle II w mediach (może poza „NiE” i „FiM”, którymi mamy się brzydzić,
jeśli chcemy uchodzić za porządnych ludzi) już od dawna mówi się albo dobrze,
albo wcale. Ale na naszych oczach ta strefa ochronna wciąż się rozszerza.
Podobnie jak w PRL, widać podział na równych i równiejszych. Kościół i jego
wierni mogą cieszyć się komfortową sytuacją, w której niemiłe dla nich treści
usuwa się ze sfery publicznej, podczas gdy osoby nie identyfikujące się z
katolickim systemem wartości muszą znosić dyskomfort obcowania z treściami
nie tylko niemiłymi, ale wręcz obraźliwymi: geje i lesbijki wysyłani są do
gazu, zwolenników prawa kobiet do aborcji nazywa się „zabójcami
nienarodzonych”, krytyków Kościoła – „szczekającymi kundelkami” (prymas
Glemp), a feministki – betonem, który się „nie zmieni nawet pod wpływem kwasu
solnego” (biskup Pieronek). Radio Maryja nie tylko obraża, ale wręcz sieje
nienawiść wobec wszystkich ludzi o odmiennych poglądach – ale KRRiT tego nie
widzi i nie słyszy.
Najwyraźniej katolicyzm umacnia się jako religia państwowa, dotowana przez
budżet państwa i chroniona nie tylko przez sądy (niedawna sprawa J. Urbana,
wcześniejsze sprawy M. Nieznalskiej i kilku innych twórców), ale również
przez KRRiT.
A z drugiej strony można zapytać: dlaczego wartości reprezentowane przez
Kościół katolicki wymagają tak daleko idącej ochrony? Dlaczego te wartości
nie bronią się same? Ktoś, komu potrzebne są takie mechanizmy obronne,
najwyraźniej się boi. Gdyby Kościół i jego wierni nie nosili w sobie obawy,
gdyby mieli pewność, szczerość i odwagę w sercach, nie czuliby potrzeby, by
nas uciszać, usuwać z pola widzenia, besztać i przywoływać do porządku. Ale
są niepewni – i ta niepewność to gliniane nogi katolickiego kolosa. Myślę, że
w tym jest nasza szansa, tylko nie powinniśmy się bać, nie powinniśmy się dać
zastraszyć ani zmusić do autocenzury. Prawda jest najskuteczniejszą bronią –
a więc śmiało mówmy i piszmy prawdę.

-
Coraz mniej wolności
Obserwuj wątek
    • galba Spójrzcie na oficjalnego bloga tego radia... 22.03.06, 07:13
      blogfm.blox.pl/html
      Nic dziwnego, że potocznie zwą je RynsztokFM.
      • taki-i-owaki Świetna odtrutka na Prawy Prosty 22.03.06, 07:53
        > blogfm.blox.pl/html

Świetna odtrutka dla wszystkich, którzy przypadkowo trafili na Twój pamiętniczek i mają mdłości ;)
        • marcus_crassus czy to prawda ze maja u nas wprowadzic ustroj 22.03.06, 08:44
          wzorowany na iranie???

Prezydent bedacy de facto instytucja fasadowa i Wielki Ajatollah?? Wielkim
          Ajatollachem wiadomo kto chce zostac...
          • patriota_polski Może ta Pani zajmie się też Radiem Maryja. 22.03.06, 09:07
            "To są właśnie metody, które by wskazywały na to, że za tym stoi masoneria" [słuchacz:] "Nie jest dziełem przypadku, że symbol masonerii wszelkich odmian, cyrkiel przecinający kotwicę, jest kombinacją gwiazdy Dawida".
            o Krajski, wykładowca katolickiego Uniwersytetu imienia Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, 29.09.2002

"Walka z krzyżem – to wszystko jest zaplanowane (...) Mam tu na myśli Żydów przede wszystkim. Robią wszystko, żeby o nich nie mówić, a oni całą polityką kierują"
            o ks. Jankowski, 31.08.2003

"Szatanem dla Polski, tej nowej i starej był KOR, to KOR miał niesamowite możliwości zdobywania wszelkich przyczółków" [podpowiedź prof. Ryszarda Bendera, wykładowcy Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego:] "a w nim [w KOR] bracia lóż [masońskich]!" [słuchacz:] "Nie Tylko! Współzałożycielem KOR był Macierewicz…" [prowadzący audycję ks. Cydzik przerywa:] "No, ale widzi pan, tak ładnie pan powiedział, a na koniec… Nie wygląda pan na słuchacza Radia Maryja i na człowieka wierzącego, który staje z otwartą przyłbicą"
            o R. Bender, ks. Cydzik, słuchacz, 13.10.2002

"Izraelici uciekli ze złotem z Polski, zamiast budować kraj po wojnie" [odpowiedź prowadzącego, ks. Mroczka:] "prawdę Pan mówi" [inny słuchacz:] "[Polacy w Rosji] wywiezieni dzięki Żydom, ich majątki pozgarniali, skąd on i się dorobili tego wszystkiego, milionerzy wielcy?" **ks. Mroczek, słuchacze, 6.10.2002

"Nie mówi się zboczeniec na homoseksualistę, tylko kochający inaczej, nie mówimy złodziej, tylko uczciwy inaczej, nawet, przepraszam ojca, w Radio Maryja często jest takie mruganie, rozumiemy się prawda, pewien naród rządzi. Dlaczego nikt nie powie Żydzi?" [prowadzący ks. Janusz Dyrek:] "Chodzi o konsekwencje".
            * J. Dyrek, słuchacz, 8.10.2003

"Czy panu (… są znane Protokoły mędrców Syjonu, co o nich sądzicie?" [odpowiedź A. Macierewicza, lidera Ruchu Katolicko-Narodowego:] "czytałem, bardzo ciekawa lektura, niektórzy mówią, że są autentyczne, inni – że nie, ja nie jestem specjalistą. Doświadczenie wskazuje, że są w środowiskach żydowskich takie grupy"
            * słuchacz, Antoni Macierewicz, 19.07.2002

"Wałęsa jak objął urząd [prezydenta], to przyjmował telefony. Bardzo chciałam się wtedy dodzwonić, żeby oczyścił Polskę z różnych [ludzi] innego pochodzenia i z innych krajów, narodowości. Tego nie podpowiedziałam, [ale] mógłby sam o tym pomyśleć (… Ja toleruję Żydów, Niemców - niech on mi buty szyje taniej, jesionkę, - ale niech on się nie wpycha do mojego rządu. Ja pamiętam w 1956 r., kiedy Gomułka przyszedł, to on oczyścił Polskę 10. Moja koleżanka z pracy wyjechała do Izraela. Uważałam, że w Polsce Żydów prawie nie ma, [ale] mam taki wykaz, gdzie [jest napisane, iż] w pierwszym parlamencie po objęciu władzy przez pana Wałęsę, [jedynie] był co siódmy Polak. Paru Niemców, a większość Żydów (… Za jego [rządów] cała masa Żydów przyjechała do Polski, a tamci [polscy emigranci polityczni z lat 80-tych] do tej pory nie mogą wrócić(… A ja bym ich [Żydów] przede wszystkim zmusiła do wrócenia do swoich nazwisk, bo pozabierali polskie nazwiska" [podsumowanie ks. Moja:] "Czyli mamy stawać w prawdzie"
            * dialog między słuchaczką a stałym pracownikiem radia, ks. Mojem, 18 01.2003

"Przynależność do takiej organizacji, jak Fundacja Batorego, – chociaż ona jest bogata, bo Soros jest człowiekiem jednym z najbogatszych w świecie, zresztą, według tego, co wiem, dorobił się na narko-mafii – przynależność do takiej Fundacji Batorego – to nie do zaakceptowania z punktu widzenia katolickiego: materialistyczna koncepcja człowieka, sam panteizm, który jest widoczny. I Soros, on mówi „jestem Bogiem”. I w ogóle ta działalność, którą wspiera, no ta fundacja, na co pieniądze idą, to my wiemy: idą na aborcję, idą na te wszystkie inne. No oczywiście, czasem jakąś [dotację] dostanie naiwna organizacja typowo kościelna, [ale tylko] parę groszy, powiedzmy sto złotych, a sto tysięcy idzie na środki antykoncepcyjne, na demoralizację (… " [współprowadzący audycję, ks. Gonczaruk:] "Aczkolwiek ma silne agendy działające w Polsce, bardzo prężne. I też poprzez prasę i media jest wciąż nagłaśniana i ona steruje tymi… tymi rzeczywistościami" [ks. Szczęsny:] "To jest [organizacja] masońska, na pewno, tu nie ma najmniejszej wątpliwości"
            * ks. Szczęsny, współpracownik radia, 20.02.2003

"Metoda walki dywersyjnej, droga podstępu, rozkładu wewnętrznego, maskowania istotnych celów, została z całą precyzją zastosowana przez Hitlera, a także bolszewików, w ogóle socjalistów. Rewolucja ustrojowa, ustrojona w barwy mesjanizmu światowego wiąże się w szczególny sposób z epoką Manifestu Komunistycznego. Element mesjanizmu pochodzi oczywiście z judaizmu, ale w mistyce rosyjskiej znalazł podatny grunt dla zaszczepienia i rozwoju. Oczywiście, już masoneria w wieku XIX planowała zlikwidowanie państw narodowych i stworzenie w dalszym planie rządu światowego"
            * ks. Bajda, stały współpracownik radia, 1.09.2001

"Ja to nazywam aj waj szalom. Widać, że to jest religia handlowa. To jest handel, a nie religia w Boga"
            * ks. Rydzyk, 20.08.2002

"Pan Nikolski wszedł do Sejmu z mniejszości ukraińskiej, trzeba to pamiętać, i nie wiem, czy mu tak zależy na narodzie polskim (… Ja nie jestem, broń Boże, przeciwko narodowi ukraińskiemu, tylko, że to może być wyjaśnieniem dla pewnych działań pewnego człowieka"
            * ks. Rydzyk, dyrektor radia, 10.03.2003

Słuchacz: – W Oświęcimiu nigdy nie było komór gazowych. Ta propaganda głoszona jest przez lobby homoseksualistów amerykańskich.
            o. Piotr: – Chyba przez lobby żydowskie.
            Słuchacz: – A to nie na jedno wychodzi?

"Jeziorański to przestępca, przegrał procesy, rabował mienie żydowskie. [...] Pan Jeziorański nie lubi Polaków, chyba z racji swojego pochodzenia." (2 IX 2002, 00:47, A. L. Szcześniak w audycji "Przemyślenia o konsekwencjach wojny w życiu społecznym" prowadzonej przez o. Janusza Dyrka)

Słuchacz: – Ja już pięć godzin do was dzwonię i dopiero teraz się dodzwoniłem. Chciałbym zaprotestować przeciwko temu, że wy tak bez przerwy na tych Żydów nadajecie... o. Rydzyk: – No to niech pan sobie następne pięć godzin jeszcze do nas podzwoni.

Trochę śmieszno, trochę straszno...

Gdy biskupi wysłali księdza Waldemara Chrostowskiego, specjalistę ds. dialogu z judaizmem, do prowadzenia w Radiu Maryja katechezy, Rydzyk próbował się go pozbyć, chętnie za to udzielając w studiu gościny "kłamcy oświęcimskiemu" Dariuszowi Ratajczakowi oraz jego ideowym sojusznikom. I tak władze kościelne swoje, a Rydzyk swoje.
            • tadeusz_ja Skrzetnie tez notuję wybryki tego przestępczego 22.03.06, 09:16
              Radyja,ja dopadnę tego antysemitę to sprawa tylko czasu!!
              • rozowy.olek Rynsztok FM - radio inteligencko-ludyczne 22.03.06, 09:33

Jedyna rada zmienić nazwę radia - jak w tytule. Niektózy mają instynktowną
                chęć sku..enia_się. To będzie radio dla nich - niszowe, specyficzne,
                inteligencko-ludyczne.
                • lucusia3 Re: Rynsztok FM - radio inteligencko-ludyczne 22.03.06, 09:52
                  Wypraszam sobie "inteligencko".
                  Tam jest wiedzy (nawet religinej) poniżej poziomu
                  I Komunii Św. A przecietnego drugoklasistę trudno
                  do inteligencji zaliczyć.
                  • kronopio77 co do kościoła... 22.03.06, 10:01
                    Kościół od dawna ma gliniane nogi, a ponieważ nie jest w stanie bronić swoich
                    tez argumentami, musi uciekać się do innych środków: kiedyś to było palenie na
                    stosach reformatorow nawołujących do wierności ewangelii, a nie ustaleń
                    ułomnych ludzi mieniących się nieomylnymi, dziś to jest zastraszanie wiernych i
                    wywieranie wpływu na politykę.
                    • anuszka_ha3.agh.edu.pl :-/ 22.03.06, 11:23
                      Rozmowa redaktora ze słuchaczem była wyjątkowo głupia.

Ale jeżeli jakiś centralny państwowy urząd cenzuruje wszystkie głupie rozmowy,
                      które można usłyszeć w mediach, to my chyba żyjemy w roku 1984.

→ → → → → → → → → → → →
                      Nadchodzi Era Mohera!
                      ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ←
                      • tusko-miller1 Brawo K R R T i T ! Łżemedia Uczyć Przyzwoitości! 22.03.06, 11:43
                        Rozpasanie Łżemediów przekroczyło
                        już wszelkie granice Przyzwoitości !!

brukowa, chamska, postkomunistyczna
                        indoktrynacja i propaganda muszą być
                        zastopowane !
                        • ukropp o! to fajne... i znowu rzeczowe argumenty :) 22.03.06, 11:45
                          • pis.roznosi.po Re: Brawo K R R T i T ! Łżemedia Uczyć Przyzwoitoś 22.03.06, 11:52
                            Autor: ukropp
                            > o! to fajne... i znowu rzeczowe argumenty :)

Jedyny rzeczowy argument dla
                            łżemedialnych, brukowych geszefciarzy
                            do finasowe bicie
                            po du...pie :)
                            • ukropp i znowu kultura dyskusji jak pod budka z piwem... 22.03.06, 12:30
                              ...ale przyklad idzie z gory.
                            • inzynier2 Smutne, ze Polska idzie w slady Iranu i Arabii S. 22.03.06, 12:55
                              To smutne, ze obecny polski rzad wprowadza w Polsce podobne porzadki jakie sa w
                              Iranie czy Arabii Saudyjskiej, krajach w ktorych jest rzadowa religia. Fakt, ze
                              kosciol katolicki wymaga pomocy rzadu aby utrzymac wiernych. W przeciwnym razie
                              koscioly zaczna byc puste podobnie jak to jest w krajach Europy Zachodniej.
                              Katolicyzm trzeba ludziom wbijac sila do glowy, podobnie jak komunizm w Korei
                              Pln czy islam w krajach arabskich.
                              • kobieta_rakieta Re: Smutne, ze Polska idzie w slady Iranu i Arabi 22.03.06, 13:14

Oczywiscie, ze psycholom od rydzyka chodzi o to, zeby zrobic nam tutaj iran w
                                srodku europy. dopiero jak patrze na pisiorow rozumiem jak wielka szkody
                                wyrzadzil ludziom komunizm. takie laczory na przyklad przez wychowanie w PRLu
                                maja tak wyprane mozgi ,ze do dzisiaj nie rozumieja czym jest demokracja.
                                co wiecej to sie przenosi tez na mlodych: np. ziobro

--
                                www.euromason.blox.pl
                                Nieregularnik masońsko-pogański.
                            • kazek100 Re: Brawo K R R T i T ! Łżemedia Uczyć Przyzwoito 22.03.06, 14:57
                              brukowych geszefciarzy? To o Rydzyku, jak mniemam? język jego i jego radia
                              tomieszanka błóota, nienawiści i kłamstwa. Nie miałbym nic przeciwko temu, aby
                              go ktos ukarał finansowo, choć to by niestety pewnie i tak uderzyło w staruszki,
                              od których wyciąga pieniądze.

Ale pani Kruk tego nie zrobi. Ta pani to jest 100% precownik urzędu kontroli
                              publikacji i widowisk, komunistyczna cenzura po prostu, tylko że w katolickiej
                              wersji. Coraz częściej słyszę o "obiektywnych" poczynaniach tej pani. A jeszcze
                              dziś czytałem, jak się Jarosław K. nasmiewał z tych, którzy w Polsce bali się
                              "klerykalizacji". No to ma dowód.
                        • tusko-miller1 Re: Brawo K R R T i T ! Łżemedia Uczyć Przyzwoit 22.03.06, 11:46
                          tusko-miller1 napisała:

> Rozpasanie Łżemediów przekroczyło
                          > już wszelkie granice Przyzwoitości !!
                          >
                          > brukowa, chamska, postkomunistyczna
                          > indoktrynacja i propaganda muszą być
                          > zastopowane !

...
                          "Redaktorzy prowadzący zobowiązani są do przestrzegania zasad etyki
                          dziennikarskiej, w tym poszanowania dóbr osobistych, dochowywania standardów
                          dziennikarskiej rzetelności i obiektywizmu".
                          ...

kary za łamanie tych zasad
                          są zdecydowanie za niskie !
                          Geszefciarze rozumienją tylko
                          jeden język !!
                          bicie po kieszeni !!
                          • kropek_oxford Brawo K R R T i T ! Kwasniewskiego bronic!!! 22.03.06, 12:46
                            Bo czego PiSuarowy "ciemny narod" na czele z ciemna - nomen omen - pania Kruk
                            NIE ZAUWAZYL w czasie owej audycji Prezydentem RP byl ciagle Aleksander
                            Kwasniewski, a kurdupel byl jedynie preziem-ELEKTEM:)))
                        • rousseau Re: Brawo K R R T i T ! Łżemedia Uczyć Przyzwoit 22.03.06, 13:15
                          A Wy, Towarzyszu, tej nowomowy to chybaście się w Instytucie Łomonosowa uczyli, a?
                    • krzych.korab Kruk dziennikarstwu polskiemu graniczne ustawia 22.03.06, 11:28
                      słupy skończą pisać o dupie zaczną pisać do dupy. Aparatczyki wszystkich krajów
                      są tacy sami. Wykonują to co każe linka.
                      • ukropp a uczucia religijne satanistow? ciagle deptane... 22.03.06, 11:44
                        wojenko, wojenko... :)
                      • noducks Polsat ma zaplacic 1 mln zlotych kary za Szczuke 22.03.06, 11:47
                        mam pytanie, kiedy KRRiTV nalozy kare na Tv Trwam i Radio Maryja za szerzenie
                        nietoleracji, liczne wystapienia antysemickie i obrazajace mniejszosci
                        religijne i seksualne. Kiedy ten faszystowski klecha z torunia przestanie byc
                        swieta krowa? Jaka Prawo i Sprawiedliwosc to prawo i sprawiedliwosc. Za takie
                        teksty w cywilizowanym swiecie Radio Maryja juz dawno nie mialo by koncesji.
                        Ale to nie jest cywilizowany swiat tylko katolicki taliban
                        • sulineczka Re: Polsat ma zaplacic 1 mln zlotych kary za Szcz 22.03.06, 14:31
                          A wlasciwie powinien zaplacic dziesiec razy wiecej za spustoszenie umyslowe
                          ktore przynosza ich programy. Mysle, ze kierownictwo Polsatu z gory zaklada, ze
                          robi programy na poziomie myslenia najslabszych ogniw Samoobrony. Koszmarne
                          wzorce, chamstwo ogolnie panujace, jakies konstrukcje myslowe petajace sie
                          wokol kostek. Gleboka kieszen prymitywnego wlasciciela Polsatu znajduje w tych
                          programach swoje morale i jest to chyba jedyny organ, ktorym ta stacja
                          telewizyjna mysli. Glowny cel - sciagnac widzow w intelektualne bloto i dac sie
                          tam potaplac. Obrzydliwe !!!!
                          • fox1234 Re: Polsat ma zaplacic 1 mln zlotych kary za Szcz 22.03.06, 14:35
                            > A wlasciwie powinien zaplacic dziesiec razy wiecej za spustoszenie umyslowe
                            > ktore przynosza ich programy.

To ile powinno zapłacić za to samo Radio Maryja?
                    • ukropp Re: co do kościoła... 22.03.06, 11:54
                      ...niestety koleznstwo z PiS wyszlo dawno przed szereg. Kosciol polski jest bardzo umiarkowany w
                      swych wypowiedziach wlasnie i niezbyt czesto zabiera glos w sprawach politycznych i publicznych. A
                      napewno nie stara sie nikomu narzucic swojej woli aktami prawa, co bylo widac jasno po wypowiedzi
                      Giertycha w sprawie zmian w ustawie antyaborcyjnej. Ustawie, ktora nie jest zgodna do konca ze
                      stanowiskiem Kosciola, ale zostala uznana jako jedyny sensowny kompromis na ta chwile, a proby
                      podwazenia go jako proby zrobienia niepotrzebnej politycznej zadymy.
                    • kobieta_rakieta Re: co do kościoła... 22.03.06, 12:09
                      ta kruk to jakas niedouczona ignorantka. ta baba nie powinna zajmowac zadnego
                      stanowiska.

mam w dupie nauke kosciola i moge sobie z niej zartowac i odnosic sie do niej
                      lekcewazaco bo uwazam ze jest szkodliwa. takie same prawo maja media. chce
                      mediow ktore beda wysmiewaly i pokazwyaly paradoksy "nauki kosciola".

na tym polega wolnosc slowa, ale to straszne babsko chyba tego nie rozumie.

--
                      www.euromason.blox.pl
                      Nieregularnik masońsko-pogański.
                      • magda.gdansk Re: co do kościoła... 22.03.06, 12:16
                        "Redaktor: Dobrze, a pan jest osobą wierzącą?

Słuchacz: Tak.

Redaktor: I zachowuje pan naukę Kościoła, nie sprzeciwia się pan?

Słuchacz: To znaczy wie pan, nie wiem, o jakie kwestie panu chodzi?

Redaktor: Chodzi mi o sytuacje takie: zero seksu przed ślubem, a po ślubie
                        tylko seks dla prokreacji?

Słuchacz: To znaczy, z tego, co wiem, Kościół nie głosi tylko seksu dla
                        prokreacji, ale z tego, co słyszę, jest pan niedouczony...

Redaktor: No jestem, dobrze. A przed ślubem jakiś seks pan uprawiał?

Słuchacz: Nie.

Redaktor: Aha. Czyli tylko po ślubie, tak?

Redaktor: Aha, ... hm... A jest pan żonaty?

Redaktor: Brawo, hm. Powiem szczerze, że jakoś tak nie chce mi się wierzyć, ale
                        to dlatego, że jestem niedouczony. No właśnie. Ale dziękujemy, dobranoc".

Kruk twierdzi, że w tym fragmencie redaktor odnosił się "w sposób lekceważący
                        do nauki Kościoła oraz osób, które stanęły w jej obronie". I dalej
                        pisze: "Redaktorzy prowadzący zobowiązani są do przestrzegania zasad etyki
                        dziennikarskiej, w tym poszanowania dóbr osobistych, dochowywania standardów
                        dziennikarskiej rzetelności i obiektywizmu".

Czy ta Kruk nie zatrudnia zadnych prawnikow, czy juz po prostu wyrzucila
                        wszystkich nie ze swojej parafii? Przeciez to upomnienie nie miloby prawa ostac
                        sie w zadnym sadzie zdrowym na umysle, jako nieuzasadniona ingerencja w wolnosc
                        slowa.

Chyba, ze zatrudnimy naszych, jedynie slusznych i poslusznych sedziow po
                        trzymiesiecznych kursach prowadzonych przez posla Gosiewskiego. Aaa, to wtedy
                        co innego.
                        • pandada Za to? 22.03.06, 22:22
                          Serio?

A jeśli ktoś publicznie powie, że nie wierzy w Boga, to też obraża Kościół, Nieomylne Magisterium, wierzących, Boga i KRRiT?
                • kicior99 Re: Rynsztok FM - radio inteligencko-ludyczne 22.03.06, 12:32
                  rozowy.olek napisał:

>
                  > Jedyna rada zmienić nazwę radia - jak w tytule. Niektózy mają instynktowną
                  > chęć sku..enia_się. To będzie radio dla nich - niszowe, specyficzne,
                  > inteligencko-ludyczne.

Juz jedno takie jest, z Torunia nadaje...
                • szwecja11 Re: TOK FM wreszcie radio dla inteligencji 22.03.06, 20:18
                  rozowy.olek napisał:

> Niektózy mają instynktowną
                  > chęć sku..enia_się. To będzie radio dla nich - niszowe, specyficzne,
                  > inteligencko-ludyczne.

Trzeba najpierw pochodzić do szkoły...wyższej i może przekaz TOK FM stanie się
                  bardziej zrozumiały...Kolejny filozof chłopski, nie rozumie co się do niego w
                  radio mówi, ale komentuje wszystko co usłyszy...żenada
                  szwecja11.blox.pl
            • lucusia3 Re: Może ta Pani zajmie się też Radiem Maryja. 22.03.06, 09:53
              Galba skomentuj!
              • dobrasekta ehh.............................. ....... 22.03.06, 10:09
                Słabo sie robi - niech się zajmą radiem co ma ryja lepiej
                www.moherfucker.com i tyle
              • tim7 Re: Może ta Pani zajmie się też Radiem Maryja. 22.03.06, 10:54
                Nie bądź naiwny, Galba komentuje TYLKO to co mu pasuje do teorii i jest na
                rękę. Nie tknie niczego co mogłoby obnażyć jego płytką wiarę w prezesa i
                cienkie podstawy głoszonych teorii. Dlatego nie uświadczysz jego komentarzy,
                jesli jego komentarz jest dalej niż drugi, trzeci w kolejnosci (w 90 pierwszy).
                Bo w jego mniemaniu ten kto pierwszy zajmie głos ten wywołuje dyskusję, w
                której reszta może TYLKO się do niego ustosunkować. Taka metoda na zaspokajanie
                własnego malutkiego ego...
            • 44.1khz Re: Może ta Pani zajmie się też Radiem Maryja. 22.03.06, 09:53
              W jednym ze śląskich kościołów odbywała się wielka feta z okazji odsłonięcia
              nowego ołtarza, którego fragmentem była postać Matki Boskiej trzymającej Jezusa.
              W ramach fety zaproszony był też jeden z biskupów - od tej pory mój maksymalny
              idol ;)

W ramach mszy i późniejszych uroczystości niestety pojawiły się mocno
              antysemickie treśći wygłaszane i przez proboszcza i przez całą zgraję lokalnych
              aktywistów...

Na szczęscie biskup doskonale odnalazł się w tej sytuacji. Gdy obskakiwany przez
              proboszcza podziwiał rzeźbę na ołtarzu, na jego o prośbę o wyrażenie opinii
              odpowiedział:
              "Tak....zaiste wspaniale artysta oddał żydowskie rysy matki naszego Boga".

Pozdrawiam.
              • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Może ta Pani zajmie się też Radiem Maryja. 22.03.06, 11:13
                Ładne. Tylko powinien to powiedzieć na mszy, przy wszystkich, a nie po.

→ → → → → → → → → → → →
                Nadchodzi Era Mohera!
                ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ←
          • elkabe Re: czy to prawda ze maja u nas wprowadzic ustroj 22.03.06, 10:26
            nie chce, tylko już został.
            • marcus_crassus już Nostradamus pisał że 22.03.06, 10:47
              "i wtedy Polacy sprzymierza się z Arabami"...:(

zamiast do UE pędzimy prosto do Teheranu :(

Mam wrazenie ze wielu politykow goszczonych w pewnym radiu to nawet i tą
              delegacje z Iranu w kwestii zbadania prawdziwosci holocaustu by z radoscia
              ugoscilo :(

czy u nas tez brody beda obowiazkowe?
        • jimmyjazz Galba - powiedz nam coś jeszcze o wolnych mediach 22.03.06, 09:56
          Bo faktycznie nie ma już w polsce wolnych mediów - dzięki pani kruk i jej
          podobnym.
      • umstand Re: Spójrzcie na oficjalnego bloga tego radia... 22.03.06, 08:57
        Pomocy!!!!!
        W Afganistanie toczy sie proces, w ktorym oskarzonemu grozi kara smierci za bycie chrzescijaninem, scislej mowiac za przejscie z islamu na chrzescijanstwo!
        Polandia dryfuje powoli w strone krolestwa wyznaniowego. Ratujcie swoj kraj!
        • sulineczka Re: Spójrzcie na oficjalnego bloga tego radia... 22.03.06, 14:43
          Zyjemy w wolnym kraju nareszcie i droga wolna - przenies sie do Afganistanu
          albo Iranu i dopiero wowczas zobaczysz, czym jest panstwo religijne. Za
          obrazanie uczuc religijnych w Stanach Zjednoczonych mozesz spedzic do 4 tygodni
          w wiezieniu, a za robienie tego na antenie radia lub w TV grozilaby Ci wyzsza
          kara. Howard Stern zaplacil za swoje szyderstwa kilkakrotnie i to duzo wysze
          sumy niz pol miliona zlotych. Sa pewnie granice, gdzie dobrze wychowanego
          czlowieka szydersto powinno sie skonczyc - dotycza one m. inn. kalectwa i uczuc
          religijnych.Nie wolno osmieszac kalek z powodow ktore powinny byc oczywiste
          nawet dla prymitywa. Nie wolno osmieszac i dezawuowac uczuc religijnych innych,
          bo kryje sie za nimi wiara i nadzieja. Mordowanie nadzieji powinno byc surowo
          karane. Zawsze bylo to glowna bronia opresorow. Jesli tego nie rozumiemy, to
          rozumiemy niewiele.
          • fox1234 Re: Spójrzcie na oficjalnego bloga tego radia... 22.03.06, 15:05
            > Za obrazanie uczuc religijnych w Stanach Zjednoczonych mozesz spedzic do 4 >
            > tygodni w wiezieniu,

Może mi wyjaśnisz, w którym miejsu i w jaki sposób uczucia religijne zostały
            naruszone w w/w cytatach z radia TOK FM? Owszem, nie są to dowcipy w najlepszym
            guście, ale jeżeli mamy karać za gust, to co zrobić np. z muzyką sacro-polo
            lansowaną w TV Trwam, nie mówiąc juz o bazylice w Licheniu?
          • mojedwagrosze Re: Spójrzcie na oficjalnego bloga tego radia... 22.03.06, 15:43
            sulineczka napisał:

> Zyjemy w wolnym kraju nareszcie i droga wolna - przenies sie do Afganistanu
            > albo Iranu i dopiero wowczas zobaczysz, czym jest panstwo religijne. Za
            > obrazanie uczuc religijnych w Stanach Zjednoczonych mozesz spedzic do 4 tygodni
            >
            > w wiezieniu, a za robienie tego na antenie radia lub w TV grozilaby Ci wyzsza
            > kara. Howard Stern zaplacil za swoje szyderstwa kilkakrotnie i to duzo wysze
            > sumy niz pol miliona zlotych. Sa pewnie granice, gdzie dobrze wychowanego
            > czlowieka szydersto powinno sie skonczyc - dotycza one m. inn. kalectwa i uczuc
            >
            > religijnych.Nie wolno osmieszac kalek z powodow ktore powinny byc oczywiste
            > nawet dla prymitywa. Nie wolno osmieszac i dezawuowac uczuc religijnych innych,
            >
            > bo kryje sie za nimi wiara i nadzieja. Mordowanie nadzieji powinno byc surowo
            > karane. Zawsze bylo to glowna bronia opresorow. Jesli tego nie rozumiemy, to
            > rozumiemy niewiele.

Co za bełkot! Zauważ, że nikt nie szydził z kalectwa tej pani od podwórkowych
            kółek różańcowych. Chyba że masz na myśli jej kalectwo umysłowe. A jeśli chodzi
            o "uczucia religijne", to chyba chodzi ci o KATOLICKIE uczucia religijne. Tych
            rzeczywiście nie wolno ośmieszać, natomiast wszystkie inne jak najbardziej,
            włącz tylko Radio M.
      • tebe "oficjalnego bloga" 22.03.06, 09:04
        To, szanowny Galbo, jest zaledwie blog audycji Janiszewskiego.
        Tym niemniej, dzięki za polecenie.
        Rozumiem, że raduje Twą duszę kiwanie paluszkiem ze strony Rady. W tym przypadku
        wywalanie na pierdoły pieniędzy podatników jest całkowicie uzasadnione?
        Moja kochana prawica ;-)
        • piotr.zarzecki PiS to nie jest prawica! 22.03.06, 09:28
          To jest faszyzm. Nie myl tego z prawica. PiSuar z cala reszta nie ma NIC wspolnego z prawica - to jest narodowy socjalizm chlopie, nie widzisz tego? Looknij na artykul o genetycznych korzeniach Pisuarow.

KRRiTV moze mi naskoczyć. Ciekaw jestem kiedy ktos zabroni mi wyglaszac moich wlasnych pogladow? Mi osobiscie. Bo ja uwazam prezydenta za idiote -mam prawo tak uwazac, jego brata za imbecyla i faszyte, rydzyka za oszusta. A jesli to kogokolwiek obrazam no coz, mam to gdzies

• www.nasznocnik.pl To taka łże-prawica ;-) 23.03.06, 01:24
            .
        • basia Re: "oficjalnego bloga" 22.03.06, 09:46
          tebe napisał:
          >
          W tym przypadk
          > u
          > wywalanie na pierdoły pieniędzy podatników jest całkowicie uzasadnione?

moglbys jasniej z tym wywalaniem pieniedzy? w tym przypadku.
        • alkud galba ma chętkę na przewodniczącą 22.03.06, 10:19
          a miłość bywa ślepa...
          religiapokoju.blox.pl/
      • jb777 Galba - rynsztok to polityka uprawiana przez 22.03.06, 09:07
        Twoich mocodawców. Rozrzucanie nawozu, kłamstwa i obrażanie wszystkich,
        szczucie jednych na drugich, instrumentalne traktowanie instytucji Państwa,
        zachowanie Prezydenta (wczorajszy wywiad w lini specjalnej), naruszanie z
        trudem wypracowanego modelu konstutucyjnego i wartości demokratycznychn
        naruszanie reguł parlamentarnych - to jest tworzenie szamba. Rynsztok
        • dzimdzirimdzi72 Re: Galba - rynsztok to polityka uprawiana przez 22.03.06, 10:28
          polityka PiS jest piękna jak grecki (a dawniej niemiecki) futbol
          byle do przodu
      • prawy.prosty Re: Spójrzcie na oficjalnego bloga tego radia... 22.03.06, 09:11
        i pisze to osoba, umieszczajca wlasna podłą i kłamliwą notkę nt. prezydenta
        Wałęsy.
        Wyjmij pan belke z oka własnego panie cysorzu
        A rynsztok,jesli nawret- to jednak rynsztok, rzeczywisty- bez paranoi.
      • yarixch galba dzieki dawno tak sie nie ubawilem, Lepper 22.03.06, 09:35
        jest super zabawny- co gorsza no tak mysli, p. Kruk jest rewelacyjna in minus,
        nie wiedzialem jaka buraklandia stajemy sie DZIEKI. Chyba z zalozeia miala to
        byc kryptoreklama a wyszla przeciwnie, zycze wiecej takich "sukcesow"
      • moroux Prezydent ma małego 22.03.06, 09:45
        Czekam kiedy mnie ktoś pozwie. No, czekam!
        I jeszcze - kościół to sekta. Dalej, pisiory!!!

--
        Społeczeństwo Blog
      • 44.1khz Re: Spójrzcie na oficjalnego bloga tego radia... 22.03.06, 09:45
        Rynsztok? Jakoś nie słyszałem. To chyba jakiś twój wymysł, i to kiepskawy.

Za to doskonale i wielokrotnie słyszałem jaką opinią cieszy się RadioMaryja czy
        TvTrwam...
        • kardynal_pacelli1 Re: Spójrzcie na oficjalnego bloga tego radia... 22.03.06, 10:15
          44.1khz napisał:

> Rynsztok? Jakoś nie słyszałem. To chyba jakiś twój wymysł, i to kiepskawy.
          >
          > Za to doskonale i wielokrotnie słyszałem jaką opinią cieszy się RadioMaryja
          czy
          > TvTrwam...

Wszyscy taką opinię słyszeli
          • 44.1khz Re: Spójrzcie na oficjalnego bloga tego radia... 22.03.06, 10:27

> Wszyscy taką opinię słyszeli

No w sumie to masz rację... Można spokojnie przyjąć, żeco nie jest zgodne z
            jedynie słusznymi poglądami, należy napiętnować, opluć i podeptać...

Czyli możemy przyjąć, że TokFM jest oplute, pamiętnowane, podeptane...
      • alkud bolszewia musi przywalić 500,000 zł kary 22.03.06, 09:55
        to już ostatecznie media radiowe i telewizyjne
        skumają, że w Polskiej Rzeczpospolitej katoLickiej
        należy się autocenzurować

religiapokoju.blox.pl/
        • rdb w Polskiej RZESZYpospolitej 22.03.06, 11:26
          > skumają, że w Polskiej Rzeczpospolitej katoLickiej

w Polskiej RZESZYpospolitej

juz chyba tez powoli czas na ustawe
          zeby obywatele majace zydowskich przodkow

zaczeli nosic opaski z Gwiazda Dawida

skoro juz zaczynaja w narodowo-socjalist PiS sprawdzac do 3 pokolenia czystosc
          poskiej rasy
      • primeau Re: Spójrzcie na oficjalnego bloga tego radia... 22.03.06, 10:35
        Krytykowanie działań rządu i partii będącej u władzy jest przecież immanentnym
        składnikiem demokracji.

spieprzaj dziadu
        • rdb wchodzimy do innego poziomu demokracji 22.03.06, 11:38

primeau napisał:

> Krytykowanie działań rządu i partii będącej u władzy jest przecież immanentnym
          > składnikiem demokracji.

ale teraz wchodzimy do innego poziomu demokracji
          gdzie krytyka jest jak najbardziej dozwolona a nawet zalecana

ale tylko POZYTYWNA krytyka,

ci ktorzy osmielaja sie krytykowac negatywnie

dowodza ze nie dorosli jeszce aby zyc w tym raju szczesliwosci

i zostana zeslani do obozow pracy

• jas [...] 22.03.06, 10:49
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • boba222 Re: Spójrzcie na oficjalnego bloga PiSu 22.03.06, 10:59
        galba.blox.pl/html
        Czy tym nie powinna zająć się KRRiT?
      • hh7 Już nigdy więcej nie oddam głosu na kogo innego 22.03.06, 11:11
        niż na komuchów.Oni tylko kradli a resztę mieli w d..ie.Gospodarka sma sie
        toczyła i jakoś to było.Ci walczą a świat patrzy na nas jak na przygłupów.
      • kargulka Re: Spójrzcie na oficjalnego bloga tego radia... 22.03.06, 13:07
        {..Kruk napisała, że "uznając prawo nadawcy do krytyki uczestników życia
        publicznego, za niedopuszczalne uważa formułowanie obraźliwych, gorszących
        wypowiedzi, zwłaszcza jeśli dotyczą one głowy państwa"}

A kto dał przykład złego , no kto? Kto palił kukłe panującego ówcześnie Prezydenta
        Lecha Wałęsy. Pewnie krasnoludki obrośnięte w piórka. Nie były to słowa , były
        to czyny! I co Pani Kruk na to?
        Przysłowia mądrością: Kto mieczem wojuje , od miecza ginie.
      • mindhardcore Re: Spójrzcie na oficjalnego bloga tego radia... 23.03.06, 19:07
        Dziwna sprawa. Dla mniej kumatych -TOKFM jest częścią Agory. Więc nie dziwi
        mnie, że Gazetka broni swojego dziecka. W tymże TOKFM zwolinono Ziemkiewicza, za
        pozorne występowanie we własnej sprawie kontra (pachnący inaczej) Adam.M.
        I takie zero, takie nic jak GW śmie pisać o wolności slowa... Takie zakłamane,
        szmatławe nic.
        Ale to dobrze, sprzedaż spada i spada.
        U mnie w firmie, z prenumerowanych 5 numerów, obecnie jest już tylko jeden...
    • willy12 Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 07:23
      Odezwał(a) się GALBA - typowy Polak-Katolik,przez takich pajaców Polska staje
      się Talibanem Katolickim.
      • prezydent6 Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 07:58
        i stało się jesteśmy katolandem w jagorszym tego znaczeniu !
        Właźimy w dupę urzędnikom kościoła,dajemy im środki na finansowanie coraz
        wieksze,a ich wymagania rosną !
        Łamiemy obowiązujące prawo a minister Ziobro co ?
        Mamy to co nam prawa strona zgotowała-powrót kołtuństwa /myślenie typ Sobeckiej/
        chciwość i zakłamanie /Rydzyk/ itp.
        O zgrozo Panie Boże widzisz i nie reagujesz !
        • rtg Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 08:09
          co prawda kruk jest pod ochroną ale może by tak jakie małe POLOWANIE Z NAGANKĄ
          sprawę by załatwiło na czas powrotu normalności w Polsce.
          Kaczyzm=neofaszyzm na szczęście robiony przez niudaczników.
    • brukselek Kruk zniesie jajko 22.03.06, 08:33
      bo tak się nadyma,tylko czy aby nie wyjdą z tego kaczki
      • alkud **** o moralności będą decydować podstarzałe PANNY 22.03.06, 09:58
        ergo: dziewice (zgodnie z nauką KKat)
        Witamy w Polskiej Rzeczpospolitej katoLickiej

religiapokoju.blox.pl/
        • werbus [...] 22.03.06, 10:03
    • wanda43 Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 08:34
      >Najwyraźniej katolicyzm umacnia się jako religia państwowa, dotowana przez
      budżet państwa i chroniona nie tylko przez sądy>

Nie umacania sie,ale to juz jest dokladnie panstwo wyznaniowe z jedynie sluszną
      religią i jedynie slusznym swiatopogladem.Przy czym dosc dziwne to
      wszystko,skoro wladze popierają i promują dzialalnosc radyja,ktore gani
      watykanski przywodca tej religii oraz krajowa konferencja episkopatu.
    • zupper robi się coraz ciemniej w Polsce 22.03.06, 08:45
      także w umysłach..........
      • ddaa Re: robi się coraz ciemniej w Polsce 22.03.06, 08:47
        Brawo, wreszcie sie robi porządek i zaczyna chronic uczucia wiekszosci Polakow.
        • swansea Re: robi się coraz ciemniej w Polsce 22.03.06, 08:49
          hm.... czyli cenzura i totalny brak pluralizmu jest OK???

ciemnogród, panie dzieju..
          w rozmodlonej Ameryce za takie działanie KRRiT bylaby zniszczona...

atb
        • aptymista Re: robi się coraz ciemniej w Polsce 22.03.06, 09:18
          Jesteś pewien, że ciemnogród to większość w Polsce?
          Ja mam nadzieje , że nie.
          Chociaż w tej chwili są u władzy, to już nie długo, mam nadzieję.....
    • jakeww Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 08:47
      no trzeba przyznać że dosyć niski poziom
    • walter_m Rozwiązać KRRiT ! 22.03.06, 08:50
      A Kaczyńscy muszą odejść !
      • swansea Re: Rozwiązać KRRiT ! 22.03.06, 08:51
        niedługo zamiast Balcerowicza będzie:
        Kaczyński musi odejść!!!

atb
        • walter_m Re: Rozwiązać KRRiT ! 22.03.06, 08:54
          Nie niedługo, to obowiązuje już teraz !
          • faraon1981 Poczekajmy do jutra 22.03.06, 09:59
            Moze Trybunal Konstytucyjny uwali ustawe medialna w calosci...
    • kiviwa Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 08:51
      Pani Kruk zdecydowanie nadużywa swojej władzy, zajmuje sie nie tym czym trzeba,
      wchidzi w d...Jarusiowi Kaczyńskiemu, syf.
      • werbus [...] 22.03.06, 09:49
    • monika.c Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 08:57
      czekam na kare nalozona na radio maryja za lamanie praw mniejszosci narodowych,
      gejow, feministek i wszystkich, ktorzy maja odmienne poglady. prawa mniejszosci
      religijnych sa tam lamane szczegolnie. mam nadzieje, ze pani Kruk juz w tej
      sprawie pisze swoje dwustronnicowe pismo do rady radia maryja
      • umstand Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 08:58
        Moze pani Kruk jest wbrew pozorom osoba inteligentna i wyksztalcona, wiec Radia M. w ogole nie slucha, he, he, he
      • kapitanka Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 12:54
        a może niech ci, którzy poczuli się urażeni wypowiedziami w radyjku maryjka
        napiszą do krajowej Rady z żądaniem podjęcia działań mających na celu
        wyegzekwowanie od tego radyja czegoś, co sie nazywa prawo? (chociaż mam duże
        wątpliwości, czy sama rada wie, co to jest :( )
    • milena.rl tak.. 22.03.06, 08:59
      gang laleczek Chucky z piłami łańcuchowymi i cynicznym uśmiechem na ustach
      rozłoży demokrację; horror dla Polski.
    • wannassermann Kruczka to oficjalna cenzorka Prezesa.... 22.03.06, 09:00
      PiS przeksztalcil Rade w organ cenzury mediow.
      Zamiast IV RP mamy II PRL.
      • umstand Re: Kruczka to oficjalna cenzorka Prezesa.... 22.03.06, 09:01
        Pierwsza KRL
    • sebastiannos Jak mam wyrazić się o Pani Kruk żeby.. 22.03.06, 09:02
      jej nie obrazić? A jest moim zdaniem mało inteligentna....
      • wannassermann Kruczka mierna, ale Kaczorom wierna.... 22.03.06, 09:06
        stawia sie na zadanie i kosi co trzeba, nie zadajac klopotliwych pytan...
      • 44.1khz Re: Jak mam wyrazić się o Pani Kruk żeby.. 22.03.06, 09:37
        ...ale za to jest wierna w sposób bezwględny.

Czyli same zalety ;)
    • zenon.melon Cytując powyższą wypowiedź GW też obraziła 22.03.06, 09:05
      prezydenta. Krajowa rado, do dzieła!
    • adamk017 Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 09:05
      mam pytanie , czy w internecie można będzie cokolwiek napisać o panującym
      Prezydencie , czy jak będzie jechał swoją limuzyną po Krakowskim Przedmieściu
      to czy mam stanąć na baczność i klaskać i jeszcze jedno czy w zimie mam
      obowiązkowo dokarmiać Kaczki ?
      • piotr7777 Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 09:07
        W listopadzie Lech Kaczyński nie był prezydentem.
    • jerzy.kosecki Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 09:09
      myslę, że słusznie ! Pierwsze to było nawet dowcipne, ale drugie to juz
      prostackie. TOK FM to moje ulubione radio. Bardzo je cenię. Ale sa wpadki, jak
      to w zyciu bywa.
    • poki442003 Zamkną nam TOK FM! 22.03.06, 09:13
      O ile z krytyką wobec pisiorka mogę się warunkowo zgodzić, to jednak "wyśmiewanie się z nauki Kościoła" uważam za totalną bzdurę! Szczerze mówiąc mam nadzieję że KRRiTv odbierze niedługo koncesję jakiemuś nadawcy za tego typu "obraźliwe" programy, bo jeśli do tego dojdzie to będziemy mieli niezbity powód do wszczęcia rewolucji
      • sulineczka Re: Zamkną nam TOK FM! 22.03.06, 15:01
        Bardzo dobrze, bo jak wiadomo rewolucja najpierw zjada swoje dzieci, pozniej
        normalizuje stosunki spoleczne. Wygrywaja ci, ktorzy tych " rewolucjonistow" do
        dzialania zagrzewaja, a sami stoja w drugim rzedzie. Jak wiele mediow i w tym
        TFM.
    • aptymista Zadziobią nas kaczki, kruki, wrony..... 22.03.06, 09:14
      Kruk twierdzi, że w tym fragmencie redaktor odnosił się "w sposób lekceważący do
      nauki Kościoła oraz osób, które stanęły w jej obronie".

Pani Kruk odnosi się lekceważąco do zdrowego rozsądku i do osób, które nauczanie
      kościoła odnośnie sexu uważają za totalną bzdurę.

Pani Kruk kara osoby, które stanęły w obronie poglądów i uczuć 100% ateistów
      oraz 75% katolików (jak wykazują badania, polski katolik księdza słucha, ale
      swoje wie i swoje robi), czyli 80% polskiego społeczeństwa.
      (Założenie: tak naprawdę religia obojętna jest dla 20% Polaków.)

Podpobno PiSo-bolszewikofaszyści złożyli już w sejmie wniosek o powołanie
      Swiętej Inkwizycji.
      Lepper byłby za, gdyby został Vice Generalnym Inkwizytorem - nie chce stać z
      boku, gdy będą płonąć stosy: też chce się ogrzać....
    • janul1 [...] 22.03.06, 09:14
      • kum.z.antalowki To jest cenzura represyjna. 22.03.06, 15:04
        To nic nowego. Redakcje, zamiast płacic kary - powinny wybierać karę odsiadki w
        więzieniu za głoszenie przekonań. Tak jak w czasach przedwojennych. W kazdej
        redakcji powinien zostać utworzony etat tzw. "sitz-redaktora" czyli "redaktora
        dyżurnego do odsiadki". To naturalna konsekwencja rządów przeciwników wolnosci
        słowa. Tak jak inwigilacja dziennikarzy. Ciekawe - komu załozono te 20 tysiecy
        podsłuchów? (Ponoć ostatnio liczba juz wzrosła do 30 tysiecy)...
        Prawo i Sprawiedliwość chce przerobić prawo i sprawiedliwość na karykaturę tych
        pojęć. Pani Kruk jest zdyscyplinowanym reprezentantem partii. Ale niczego nowego
        nie wymysliła, czego by juz nie próbowały reżymy policyjne i totalitarne. Nihil
        nivi sub sole...
    • fulinskip Członkom KRRiT polecam Little Britain 22.03.06, 09:16
      Członkom prześwietnej Rady polecam Little Britain na BBC. Może po obejrzeniu
      jednego odcinka zrozumieją, z czego można śmiać się, czy wręcz szydzić w
      prawdziwie wolnym kraju i nikomu nie przynośi to obrazy.
      www.bbc.co.uk/comedy/littlebritain/
      Inny przykład wolności słowa:
      Program publicytsyczny emitowany przez BBC (ogladałem dosyć dawno temu, więc
      nie podam konkretnych nazwisk), w studio prowadzacy, polityk, ksiądz i
      publiczność.
      Polityk wygłasza opinie całkowicie odbiegającą od stanowiskoa koscioła.
      Ksiądz: Będę się za Pana modlił.
      Polityk: To ostatnie, czego mi trzeba.
      Publiczność: Atak śmiechu.

I co na to KRRiT?
      • xtrin Re: Członkom KRRiT polecam Little Britain 22.03.06, 11:16
        fulinskip napisał:
        > I co na to KRRiT?

Jak to co? Przyjdzie pora to i BBC się zajmiemy! ;)
    • chacko ..zgroza 22.03.06, 09:19
      i juz chyba nie ma nadziei na normalnosc w tym kraju. jesli takie kwiatki pis
      sieje, a elektorat nie reaguje i popularnosc pisu jak stala tak stoi na
      poziomie minimum 30% - to jako kraj nie mamy szans

smutne to bardzo..
      • rdb Re: ..zgroza 22.03.06, 11:16
        chacko napisał:

> i juz chyba nie ma nadziei na normalnosc w tym kraju. jesli takie kwiatki pis
        > sieje, a elektorat nie reaguje i popularnosc pisu jak stala tak stoi na
        > poziomie minimum 30% - to jako kraj nie mamy szans
        >
        > smutne to bardzo..

bo motloch potrzebuje igrzysk a nie prawdy czy demokracji,

a narodowo-socjalistyczny PiS dba zeby czego jak czego ale igrzysk nie brakowalo
      • sulineczka Re: ..zgroza 22.03.06, 14:58
        Oczywiscie ! Najwieksze szanse mielismy w okresie radosnego niby-komunizmu !!
        Kazdemu po rowno, robotnikom dorzucic jeszcze cwiartke dziennie, szmpan spijany
        ustami wybieranych tylko z grona kolesi przywodcow ludu, wyzsze uczelnie tylko
        dla poperajacych jedynie sluszny usroj,zagluszanie innych niz odgornych
        programow radiowych, dwa programy telewizyjne, jeden dla robotnikow , drugi dla
        chlopow, drelichowe ubrania w czterech radosnych kolorach - szarym, burym,
        brudno-brazowym i czarnawo-granatowym, zaklamanie na kazdym kroku etc,etc.
        Krotka pamiec i brak wychowania w domu i edukacji w szkole powoduje, ze cztamy
        mase glupot na tych forach. Goraco popieram wyjazdy do pracy za granice !!!
        Moze ludzie nareszcie naucza sie i pracowac i myslec. Zobacza wzorce niestety u
        nas nieznane i moze nareszcie zaczna samodzielnie myslec, zamiast karmic sie
        przezuta papka mediow,
    • artnow Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 09:19
      Już nie można powiedzieć, że cenzura się zaczęła. Ona zaczyna się coraz bardziej panoszyć...
      • piotr7777 Re: KRRiT upomina Radio TOK FM 22.03.06, 09:21
        > Już nie można powiedzieć, że cenzura się zaczęła. Ona zaczyna się coraz
        bardzie
        > j panoszyć...
        Sądzę, że przesadzasz - gdyby była cenzura nigdy nie usłyszałbyś obu tych
        żartów (zresztą obiektywnie rzecz niorąc niezbyt wysokich lotów) bo materiał
        byłby wcześniej zatrzymany. To jest raczej represja, w moim odczuciu głęboko
        niesłuszna.
    • kapitan21 Pani Kruk jest "sprawna inaczej". 22.03.06, 09:19
      Przypadek Pani Kruk, jest typowym, w jaki sposób Radio Maryja czyni umysłowe
      kaleki ze swoich słuchaczy. Wiem, że u nas w kraju głupota jest normą, ale gdy
      wymiesza się ją z hipokryzją staje się katastrofą. Nie przeszkadza mi to jeżeli
      obawy tyczą osób prywatnych, ostatecznie to ich sprawa co czynią ze swoim
      życiem. Jeżeli jednak zahaczają o publiczną sferę życia to nie można być
      obojętnym. Jak tu nie drwić z Kaczyńskich, już na sam ich wygląd chce mi się
      śmiać, a jak zaczną się popisywać swoim rozumkiem to dopiero jaja!!! Pani Kruk
      też niech spada do kruchty gdzie jej miejsce.
      • rozowy.olek Kapitan21 pisze, że .... 22.03.06, 09:50
        kapitan21 (czy to stopień z SB?) napisał:

> Jak tu nie drwić z Kaczyńskich, już na sam ich wygląd chce mi się
        > śmiać, a jak zaczną się popisywać swoim rozumkiem to dopiero jaja!!! Pani Kruk
        > też niech spada do kruchty gdzie jej miejsce.

Cytuje fragment, ale cały post napisany jest dość sprawnym językiem, z pewnością
        ręką człowieka, który jakieś szkoły kończył. Na tym przykładzie dobrze widać jak
        chamstwo komunistyczne przeobraziło się w chamstwo postkomunistyczne, stając się
        jednym z fundamentów życia umysłowego III RP.
        • kolter Re: Kapitan21 pisze, że .... 22.03.06, 09:53
          komunisci byli chamstwem !!to teraz poznasz arcychamstwo PIS-u ,juz wprowadzaja
          zamordyzm rekoma takich szurnietych bab jak ta cala kruk!!
          • rodosek mylisz się kolter! 22.03.06, 12:57
            mylisz się kolter, komuniści nie byli chamami, BYLI ZBRODNIARZAMI KTÓRZY
            STRZELALI DO WŁASNYCH RODAKÓW a dzisiaj na szczęście jakas tam kruk może sobie
            tylko poupominać, bo za komuny nikt by nikogo nie upominał, tylko byłoby
            więzienie sybir albo kulka w tył głowy...
            • battosai Re: mylisz się kolter! 23.03.06, 16:50
              Poczekaj ze 2-3 latka.
        • fox1234 Re: Kapitan21 pisze, że .... 22.03.06, 12:54
          rozowy.olek napisał:

> Cytuje fragment, ale cały post napisany jest dość sprawnym językiem, z
          > pewnościąręką człowieka, który jakieś szkoły kończył. Na tym przykładzie
          > dobrze widać jak chamstwo komunistyczne przeobraziło się w chamstwo
          > postkomunistyczne, stając się jednym z fundamentów życia umysłowego III RP.

No właśnie, gdy tylko ktoś posługuje się sprawnym językiem, to w kręgach
          zbliżonych do Radia Maryja już robi się podejrzany. A może tak zabralibyście
          się za własny język i umiejętność wyrażania się w mowie i w pismie? Bo gdy
          ostatnio próbowałam słuchać RM i czytać "Nasz Dziennik", to ogarnęło mnie
          przerażenie. Nie tyle ze względu na treść, co na formę. Porównywalną chyba
          tylko z "Trybuną Ludu" z czasów stalinowskich.
    • palandia [...] 22.03.06, 09:22
    • poznan_o Re: Galba wyrabia normę dzienną 22.03.06, 09:22
      biedaczek dzisiaj nie jest pierwszy hiehie
      • werbus Re: Galba wyrabia normę dzienną 22.03.06, 09:58
        zawiódł kapuściany łeb,to tak jak się jest zrobionym zapleśniałym PiSiorkiem

poznan_o napisał:

> biedaczek dzisiaj nie jest pierwszy hiehie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka