mil0 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:07 "nie sluchalam ale swoje wiem", matko jedyna, co to za kraj, skad tu sie tylu debili bierze i czemu wciaz maja poparcie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
magickgoshky Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:53 > "nie sluchalam ale swoje wiem", matko jedyna, co to za kraj, skad tu sie tylu > debili bierze i czemu wciaz maja poparcie ??? To jest wypowiedź, op której ta pani powinna natychmiast wylecieć z sejmu. Na zawsze. Może jeśli PiS naskoczy jeszcze na paru porządnych ludzi to coś się zmieni w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Róbta co chceta w szkole ? lekka przesada 23.03.06, 14:07 Niech Owsiak zostanie tam gdzie jest , a nie szuka miejsca w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator15 Re: Róbta co chceta w szkole ? lekka przesada 23.03.06, 14:20 Napewno OWSIAK jest UKLADEM i nalezy go zniszczyc.. paranoja w tym kraju..i ciemnogrod gorszy niz ustawa przewiduje hanba narodowa to obecny rzad i PIS Odpowiedz Link Zgłoś
44.1khz Re: Róbta co chceta w szkole ? lekka przesada 23.03.06, 14:41 Kolejny któremu wszystko się kojarzy... ;) z polityką. Czemu każde działanie, którego autorem nie jest PiS postrzegane jest przez tą partię jako dowód na działanie jakiegoś układu. Wróg czai się wszędzie.... Umiejętności dotyczące pierwszej pomocy w Polsce są ZEROWE. Należy niesamowicie cieszyć się, że jest ktoś, kto w końcu chce się tym zająć. Pozostaje mi życzyć tej pro-pisowej bandzie paranioków, żeby nie musielni na własnej skórze przekonać się, jak to jest, jak się leży na jezdni czekając, aż ktoś się zlituje i zadzwoni po pogotowie. O udzielaniu pierwszej pomocy nawet już nie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgosc A strona WWW WOSp nie odpowiada.... 23.03.06, 14:07 Czy ktos za tym stoi czy jest przeciazona? Odpowiedz Link Zgłoś
michalc13 Re: UWAGA ! * O w s i a k * Pasożyt !!!!!!!!!!! 23.03.06, 14:09 Największy pasożyt to papa Rydzyk, który egzystuje w głowach niektórych polityków i rzeszach ludzi słuchających jego radyjka. Won Rydzyk, zdrajco Kościoła i wiary, WON !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maldzia Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:16 To, co dzieje się ostatnio w Polsce można porównać tylko do Białorusi. Powrót totalitaryzmu w trochę innej oprawie. Ratujmy się!!!!!!! Może nie jest jeszcze za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 zupelnie na marginesie 23.03.06, 14:18 program pierwszej pomocy jest na lekcjach Przysposobienia Obronnego moze zamiast wydawac pieniadze Fundacji zaczniemy wymagac aby dzieci umialy to za co sie placi nauczycielom nierobom Odpowiedz Link Zgłoś
44.1khz Re: zupelnie na marginesie 23.03.06, 14:46 Szkolenie pierwszej pomocy jest o wiele bardziej skomplikowane niż się wielu osobom wydaje. Moim zdaniem, zmuszanie przeciętnego nauczyciela PO do takiego szkolenia jest mocno chybionym pomysłem. Powinni to robić prawidziwi specjaliści, odpowiednio wyposażeni. Miałem okazję ostatnio uczestniczyć w takim skróconym szkoleniu pierwszej pomocy - prowadzone było przez fachowca, który podszedł do sprawy bardzo praktycznie. Konkluzja była prosta. Po takim szkoleniu, bez ćwiczeń na fantomach to lepiej nic nie robić. Dosłownie. Jedynie jak najszybciej wzywać ratowników. Działając nieumiejętnie można więcej szkody narobić niż to jest warte. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: zupelnie na marginesie 23.03.06, 18:04 to co napisales nie zmiania faktu ze na PO wlasnie tego powinni uczyc no bo w takim razie czego ?????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tysienka Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:19 PiS i Rydzyk to mafia!! Rydzyk juz przepraszal Owsiaka za oszczerstwa i widac niczego go to nie nauczylo. Nic nie slychac tylko PiS'owi nic sie nie oplaca ;/ To nie dobre, tamto zle, ale zeby sami w koncu cos zaczeli robic a nie tylko wywolywac bitwe o stolki, to nie, bo po co! Juz nawet wyjechac do pracy za granice nie mozna, bo sobie uchwalili ze trzeba doplacac do progow podatkowych! Jak tylko ktos cos dobrego chce zrobic dla kraju i ludzi, to go zaraz trzeba przydusic i tak umilic zycie ze sie odechciewa;/ Owsiak nie daj sie tym zbirom!! PiS won od koryta! Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii oj Romuś... 23.03.06, 14:23 ...a do kiedy masz przepustkę z psychiatryka??? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta362 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:26 Tak, znów wylazło szydło z worka, chora władza i ludzie którzy ich wybrali, Owsiak zrobił dla wszystkich tyle ile ta władza przez 50 lat nie zrobi, jak wogóle minister edukacji może mówić takie bzdury, ludzie władzy opamietajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do anety362 23.03.06, 14:50 aneta362 napisała: > Tak, znów wylazło szydło z worka, chora władza i ludzie którzy ich wybrali, > Owsiak zrobił dla wszystkich tyle ile ta władza przez 50 lat nie zrobi, jak > wogóle minister edukacji może mówić takie bzdury, ludzie władzy opamietajcie > się! A ja uwazam, ze po tym co dzialo sie na koncertach Owsiaka, powinno sie zabronic mu jakiegokolwiek kontaktu z mlodzieza! Malo tego, wyslalbym tego osobnika na porzadne doksztalcanie o tym jak nalezy podejsc do dzieci i mlodziezy. To co dzialo sie pokazal film, a obrazki byly PORAZAJACE!!! Wiec jak mozesz pisac takie bzdury?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: do anety362 23.03.06, 15:01 a na jakim jego koncercie wet3 byles ze wiesz co tam sie dzieje ? ,napewno widziales te rydzyjkowe klamstwo w tv trwam ,ale pamietaj ze musialo to byc naprawde klamstwo ,bo sad mimo takiego ministra skazal ta tv za klamstwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
critto PiS, precz z Polski!!! 23.03.06, 14:26 Precz z PiSem, jego zawiścią, jego dzialaczami i rządami. Rozliczmy ich w wyborach (NIE głosowałem na nich, jakby co). PiS - RĘCE PRECZ OD OWSIAKA!!! Owsiak do każdej szkoły, gdyż zdziałał BARDZO WIELE dobrego ze swoim WOŚP-em. PRECZ Z PiS-em!!! W Imię Wolności, Krzysztof "Critto" Sobolewski liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:27 JASNE,NA CO MAŁOLATOM JAKAŚ TAM PIWERWSZA POMOC CZY JĘZYK ANGIELSKI?RELIGIA TO JEST TO,ZAWŁASZCZA ŻE PODATNIK ROCZNIE PŁACI PRAWIE 600 MILIONÓW NA KATOLICKĄ INDOKTRYNACJĘ MAŁOLATÓW.IRAN. Odpowiedz Link Zgłoś
duch01 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:28 CIEMNIAKI - precz z Ministerstwa. Ciemniaki - PRECZ z polityki. Ciemniaki - PRECZ z zawłaszczaniem wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: UWAGA ! * O w s i a k * Pasożyt !!!!!!!!!!! 23.03.06, 14:30 roman_bralski napisał: > Owsiak (Enterobius vermicularis) > należy do nicieni. > Jest pasożytem egzystującym w końcowym > odcinku jelita grubego człowieka (najczęściej młodzierzy). > Ten gatunek nicieni występuje w całej Polsce. > (patrz: tasiemiec, glista ludzka). Jeżeli ty się zaliczasz do tej MŁODZIERZY.... to nie dziwota, że OWSIAK ci leży na wątrobie... Zapewne miałeś na mysli OWSIKA, pisząc o pasożycie.... Ale to i tak cię nie zwolni z tępoty umysłowej... chronicznej... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
swiatoslaw Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:33 Miej serce i patrzaj w serce.... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:40 I slusznie. Pani Nowak ma racje. Owsiak deprawuje mlodziez. Odpowiedz Link Zgłoś
44.1khz Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:52 Może jakieś konkrety tej deprawacji? Tylko nie mów o przystanku Woodstock, bo to co się dzieje na przeciętnej pielgrzymce młodzieży na pewno nie ma zbyt wiele z nauką kościoła katolickiego. Za to na pewno ma wiele wspólnego z prokreacją i to szeroko rozumianą. Bo ja widzę np. takie konkrety, że np dziecko mojej koleżanki już dawno by nie żyło, gdyby nie sprzęt zakupiony właśnie przez Wielką Orkestrę pana Owsiaka. Zapytaj się paranoiku lekarzy, zwłaszcza tych z oddziałów dziecięcych, skąd mają większość zaawansowanej aparatury, inkubatorów i podobnego sprzętu. Wszyscy potraficie wieszać psy na Owsiaku. A co wyście zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 PiS to banda prostaków i popapranców 23.03.06, 14:34 dla swojej szalonej komunistyczno-fasz...... ideologii potrafia zniszczyc kazda dobra inicjatywe Odpowiedz Link Zgłoś
cuauhtemoc Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:34 to juz przechodzi ludzkie pojecie. Pani przewodniczaca mowi ze nie sluchala nawet ale jest przeciw! Czy w tym kraju wszyscy polityca odznaczaja sie brakiem inteligencji? Jasne nie uczyc dzieci pierwszej pomocy, po co. Jeszcze przypadkiem komus zycie uratuja i sie okaze ze Owsiak dobrze zrobil. Żal Odpowiedz Link Zgłoś
jak_uzi Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:45 Owsiak jest zly dlatego, ze pomaga ludziom? to paranoja! mam nadzieje ze taka krytyka wszystkiego przez PiS nie potrwa dlugo bo moze zniszczyc inicjatywy dobrych ludzi. a swoja droga co takiego dobrego robia ksieza w szkolach? szerza tylko ciemnote. Ale komu zalezy na tym aby spoleczenstwo bylo swiatle kiedy tepa masa jest o wiele latwiej sterowac! respect dla Owsiaka i calego WOSP no respect dla PiSuarow Odpowiedz Link Zgłoś
lesnik1 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:42 PIS jak zwylke przeciwko temu co dobre.a wiecei dlaczego??bo PiSem rządzą ksieża a oni nie lubią takich ludzi szlacheckich jak Pan Owsiak. sam byłem wielokrotnie świadkiem jakpodczas WOSP młodzi którzy zbierali pieniadze pod kościłami to księża wyganiali ich jak najdalej i namawiali aby nei dawać im ani centa. to co moze lepiej dac na tace ?? bzury.idea Owasiak jest jak najbardziej piękna i szlachecka.ilu ludzim pomogli,a księża komu pomogli-sobie i bawia sie jak szlachta.sam byłem świadkiem jak księża brali do hotelu dziwki.za co??- za nasze pieniądze.nsza wiara jest tylko oprata na kasie.tak wiec wiecej takich ludzi jak owsiak!!!i wyjazd ksieża z polityki-to nie wasza działka.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krezus71 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:46 LUDZIE KOGO ŻEŚCIE WYBRALI???? LUDZIE !!!!! LUDZIE !!!!! RATUNKU... Odpowiedz Link Zgłoś
jerber Nie Owsiak jest kontrowersyjny tylko PiS ! Każdego 23.03.06, 14:59 kto nie uznaje "przedwodniej roli partii" gotowi są wdeptać w szambo. W myśl zasady :"kto nie z kaczorami - tego nie wpuszczamy". Przeżyłem PRL i teraz nie spodziewałem się, że znów jedna partia będzie naszym przewodnikiem. Obok PiS-u najbardziej kontrowersyjny jest o.dyrektor i jego "ND". Przynoszą ujmę całemu Kościołowi. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nie spodziewałeś się? A ja tak: tyle pokoleń 23.03.06, 16:36 glajszachtowanych w ideologicznej pralce PRLu musiało przynieść w rezultacie szeroką akceptację postaw bolszewickich, nawet jeśli została zwrócona przeciw ówczesnym glajszachtownikom wskutek zapaści gospodarczej wprowadzonego przez nich systemu. Teraz, z uwagi na stanowczo zbyt wysoki koszt transformacji ustrojowej, pozostawiającej znaczny odłam społeczeństwa poza gronem jej beneficjentów, owe postawy uległy ponownej reaktywacji; zawsze bowiem detonatorem takich postaw są kryzysy społeczne. Tak więc ideologia "kto nie z nami, ten przeciw nam" zyskuje szerokie poparcie społeczne i jest - w sojuszu z Kościołem Katolickim - umiejętnie kanalizowana przez obecny obóz rządzący. Nie należy bowiem dać się uwieść lansowanym na łamach GW i tzw. "salonu" tezom, że KK jest w jakiejś opozycji do Ojca Rydzyka. To tylko zaledwie kilku hierarchów (i to niskiego szczebla), ciągle cytowanych w GW i w sympatyzujących czy powiązanych z nią mediach stwarza takie wrażenie. Dyskredytowanie WOŚP i jego twórcy, jako podmiotów pozostających poza politycznym kierownictwem KK i stanowiących zaporę w objęciu "rządu dusz" nad młodzieżą jest niezbędne - prawdopodobne zostanie doprowadzone do stadium administracyjnego zniszczenia tej inicjatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:50 Pisuarowcy pospołu ze swoimi sojuszmnikami LPR i Samoobroną są w stanie zafajdać swoimi odchodami nawet najbardziej szlachetną i pożyteczną inicjatywę! Takie łajno można spotkać tylko na wschód od Odry! Odpowiedz Link Zgłoś
opt Czy szkoły są PiS-iorków w tym katolandzie? 23.03.06, 14:51 Szkoła może być tylko miejscem na idoktrynację katolicką i to za pieniądze podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
44.1khz Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:53 Widze tradycja powstała jakaś... Nie widział wystawy, ale obraża jego uczucia. Nie oglądał przestawienia, ale czuje się poniżony. Nie słyszała, ale jest przeciw. :D Odpowiedz Link Zgłoś
gss87 Moja córka leżała w inkubatorze ufundowanym przez 23.03.06, 15:04 WOŚP. Owsiak dziękuję za to. PiS się po raz kolejny kompromituje. Odpowiedz Link Zgłoś
stopierwszy Re: Moja córka leżała w inkubatorze ufundowanym p 23.03.06, 17:43 Żądam żeby pani Maria Teresa Nowak wskazała choć jeden inkubator, który ufundowała. A jak nie - to niech się zamknie. Odpowiedz Link Zgłoś
redarrow Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:53 Owsiak owsem jest złym, bo nie chwali PiS-u i ojca dyr. R.!!! Radio M. i TV T. sa lepsze od ratowania zycia, kazdy to wie, tylko idioci twiedza innaczej, bo : "Nie słuchałam pana Owsiaka, ale nawet bez znajomości szczegółów jestem przeciwna, żeby prowadził program pierwszej pomocy w szkołach." Jezeli chodzi o "Pani Maria Nowak z PiS, wiceprzewodnicząca sejmowej komisji edukacji i młodzieży" to bedziemy jak najbardziej krzynac po jej śmierci "świętem ". Bo to czysty cud ze taka osoba z taką mądroscia jest posłanka RP, i w dodatku odpowiada za edukacji. Tylko w IV RP. IV RP gora !!! Niech zyje ojca dyr. R. ! Niech zyje PiS ! Niech zyje pani osioł - ups - oseł - poseł - posłanka ( a tam ).... Odpowiedz Link Zgłoś
masto Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:56 kolejny DEBILNY pomysł ludzi PIS_u Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Organizacje, ktore budza kontrowersje: 23.03.06, 14:57 "Do szkół powinny być wpuszczane organizacje, które nie budzą kontrowersji." Jedna z nich panie Pilka jest hierarchia kosciola katolickiego. Szczegolnie na przyklad w okresie ujawnienia sprawy o pedofilstwo poznanskiego biskupa, ujawnienia sprawy o platne dobrowolne donosicielstwo prl-owskim sluzbom bezpieczenstwa jednego z ojcow dominikanow nazwiskiem Hejmo itd.... Liste mozna wydluzac do woli w zaleznosci od "obiektywizmu" autora . Nie slyszalem by zabroniono kiedykolwiek ksiedzom dostepu do szkoly ! Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Spieprzać dziady 23.03.06, 14:58 Udzielanie komuś pierwszej pomocy jest sprzeczne z prawem naturalnym. Bóg dał, Bóg wziął. Odpowiedz Link Zgłoś