Dodaj do ulubionych

PiS: Owsiak, precz ze szkoły!

• mil0 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:07
      "nie sluchalam ale swoje wiem", matko jedyna, co to za kraj, skad tu sie tylu
      debili bierze i czemu wciaz maja poparcie ???
      • magickgoshky Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:53
        > "nie sluchalam ale swoje wiem", matko jedyna, co to za kraj, skad tu sie tylu
        > debili bierze i czemu wciaz maja poparcie ???

To jest wypowiedź, op której ta pani powinna natychmiast wylecieć z sejmu. Na
        zawsze.

Może jeśli PiS naskoczy jeszcze na paru porządnych ludzi to coś się zmieni w
        wyborach.
    • wojtek2784 Re: Róbta co chceta w szkole ? lekka przesada 23.03.06, 14:07
      Niech Owsiak zostanie tam gdzie jest , a nie szuka miejsca w szkołach.
      • komentator15 Re: Róbta co chceta w szkole ? lekka przesada 23.03.06, 14:20
        Napewno OWSIAK jest UKLADEM i nalezy go zniszczyc.. paranoja w tym kraju..i
        ciemnogrod gorszy niz ustawa przewiduje hanba narodowa to obecny rzad i PIS
      • 44.1khz Re: Róbta co chceta w szkole ? lekka przesada 23.03.06, 14:41
        Kolejny któremu wszystko się kojarzy... ;) z polityką.

Czemu każde działanie, którego autorem nie jest PiS postrzegane jest przez tą
        partię jako dowód na działanie jakiegoś układu. Wróg czai się wszędzie....

Umiejętności dotyczące pierwszej pomocy w Polsce są ZEROWE. Należy niesamowicie
        cieszyć się, że jest ktoś, kto w końcu chce się tym zająć.

Pozostaje mi życzyć tej pro-pisowej bandzie paranioków, żeby nie musielni na
        własnej skórze przekonać się, jak to jest, jak się leży na jezdni czekając, aż
        ktoś się zlituje i zadzwoni po pogotowie. O udzielaniu pierwszej pomocy nawet
        już nie wspominam.
    • bydgosc A strona WWW WOSp nie odpowiada.... 23.03.06, 14:07
      Czy ktos za tym stoi czy jest przeciazona?
    • michalc13 Re: UWAGA ! * O w s i a k * Pasożyt !!!!!!!!!!! 23.03.06, 14:09
      Największy pasożyt to papa Rydzyk, który egzystuje w głowach niektórych
      polityków i rzeszach ludzi słuchających jego radyjka. Won Rydzyk, zdrajco
      Kościoła i wiary, WON !!!
    • maldzia Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:16
      To, co dzieje się ostatnio w Polsce można porównać tylko do Białorusi. Powrót
      totalitaryzmu w trochę innej oprawie. Ratujmy się!!!!!!! Może nie jest jeszcze
      za późno.
    • o90 zupelnie na marginesie 23.03.06, 14:18
      program pierwszej pomocy jest na lekcjach Przysposobienia Obronnego
      moze zamiast wydawac pieniadze Fundacji
      zaczniemy wymagac aby dzieci umialy to
      za co sie placi nauczycielom nierobom
      • 44.1khz Re: zupelnie na marginesie 23.03.06, 14:46
        Szkolenie pierwszej pomocy jest o wiele bardziej skomplikowane niż się wielu
        osobom wydaje. Moim zdaniem, zmuszanie przeciętnego nauczyciela PO do takiego
        szkolenia jest mocno chybionym pomysłem.

Powinni to robić prawidziwi specjaliści, odpowiednio wyposażeni.

Miałem okazję ostatnio uczestniczyć w takim skróconym szkoleniu pierwszej pomocy
        - prowadzone było przez fachowca, który podszedł do sprawy bardzo praktycznie.
        Konkluzja była prosta. Po takim szkoleniu, bez ćwiczeń na fantomach to lepiej
        nic nie robić. Dosłownie. Jedynie jak najszybciej wzywać ratowników. Działając
        nieumiejętnie można więcej szkody narobić niż to jest warte.
        • o90 Re: zupelnie na marginesie 23.03.06, 18:04
          to co napisales nie zmiania faktu ze na PO wlasnie tego powinni uczyc
          no bo w takim razie czego ??????????????????????????
    • tysienka Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:19
      PiS i Rydzyk to mafia!! Rydzyk juz przepraszal Owsiaka za oszczerstwa i widac
      niczego go to nie nauczylo. Nic nie slychac tylko PiS'owi nic sie nie oplaca ;/
      To nie dobre, tamto zle, ale zeby sami w koncu cos zaczeli robic a nie tylko
      wywolywac bitwe o stolki, to nie, bo po co! Juz nawet wyjechac do pracy za
      granice nie mozna, bo sobie uchwalili ze trzeba doplacac do progow podatkowych!
      Jak tylko ktos cos dobrego chce zrobic dla kraju i ludzi, to go zaraz trzeba
      przydusic i tak umilic zycie ze sie odechciewa;/ Owsiak nie daj sie tym zbirom!!
      PiS won od koryta!
    • nurnii oj Romuś... 23.03.06, 14:23
      ...a do kiedy masz przepustkę z psychiatryka???
    • aneta362 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:26
      Tak, znów wylazło szydło z worka, chora władza i ludzie którzy ich wybrali,
      Owsiak zrobił dla wszystkich tyle ile ta władza przez 50 lat nie zrobi, jak
      wogóle minister edukacji może mówić takie bzdury, ludzie władzy opamietajcie
      się!
      • wet3 do anety362 23.03.06, 14:50
        aneta362 napisała:

> Tak, znów wylazło szydło z worka, chora władza i ludzie którzy ich wybrali,
        > Owsiak zrobił dla wszystkich tyle ile ta władza przez 50 lat nie zrobi, jak
        > wogóle minister edukacji może mówić takie bzdury, ludzie władzy opamietajcie
        > się!

A ja uwazam, ze po tym co dzialo sie na koncertach Owsiaka, powinno sie zabronic
        mu jakiegokolwiek kontaktu z mlodzieza! Malo tego, wyslalbym tego osobnika na
        porzadne doksztalcanie o tym jak nalezy podejsc do dzieci i mlodziezy. To co
        dzialo sie pokazal film, a obrazki byly PORAZAJACE!!! Wiec jak mozesz pisac
        takie bzdury??
        • kolter Re: do anety362 23.03.06, 15:01
          a na jakim jego koncercie wet3 byles ze wiesz co tam sie dzieje ? ,napewno
          widziales te rydzyjkowe klamstwo w tv trwam ,ale pamietaj ze musialo to byc
          naprawde klamstwo ,bo sad mimo takiego ministra skazal ta tv za klamstwo!!
    • critto PiS, precz z Polski!!! 23.03.06, 14:26
      Precz z PiSem, jego zawiścią, jego dzialaczami i rządami. Rozliczmy ich w
      wyborach (NIE głosowałem na nich, jakby co). PiS - RĘCE PRECZ OD OWSIAKA!!!
      Owsiak do każdej szkoły, gdyż zdziałał BARDZO WIELE dobrego ze swoim WOŚP-em.

PRECZ Z PiS-em!!!
      W Imię Wolności,
      Krzysztof "Critto" Sobolewski
      liberter.webpark.pl
    • belial13 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:27
      JASNE,NA CO MAŁOLATOM JAKAŚ TAM PIWERWSZA POMOC CZY JĘZYK ANGIELSKI?RELIGIA TO
      JEST TO,ZAWŁASZCZA ŻE PODATNIK ROCZNIE PŁACI PRAWIE 600 MILIONÓW NA KATOLICKĄ
      INDOKTRYNACJĘ MAŁOLATÓW.IRAN.
    • duch01 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:28
      CIEMNIAKI - precz z Ministerstwa. Ciemniaki - PRECZ z polityki. Ciemniaki -
      PRECZ z zawłaszczaniem wolności.
    • sclavus Re: UWAGA ! * O w s i a k * Pasożyt !!!!!!!!!!! 23.03.06, 14:30
      roman_bralski napisał:

> Owsiak (Enterobius vermicularis)
      > należy do nicieni.
      > Jest pasożytem egzystującym w końcowym
      > odcinku jelita grubego człowieka (najczęściej młodzierzy).
      > Ten gatunek nicieni występuje w całej Polsce.
      > (patrz: tasiemiec, glista ludzka).

Jeżeli ty się zaliczasz do tej MŁODZIERZY.... to nie dziwota, że OWSIAK ci leży
      na wątrobie... Zapewne miałeś na mysli OWSIKA, pisząc o pasożycie.... Ale to i
      tak cię nie zwolni z tępoty umysłowej... chronicznej... :(((
    • swiatoslaw Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:33
      Miej serce i patrzaj w serce....
      • wet3 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:40
        I slusznie. Pani Nowak ma racje. Owsiak deprawuje mlodziez.
        • 44.1khz Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:52
          Może jakieś konkrety tej deprawacji?
          Tylko nie mów o przystanku Woodstock, bo to co się dzieje na przeciętnej
          pielgrzymce młodzieży na pewno nie ma zbyt wiele z nauką kościoła katolickiego.
          Za to na pewno ma wiele wspólnego z prokreacją i to szeroko rozumianą.

Bo ja widzę np. takie konkrety, że np dziecko mojej koleżanki już dawno by nie
          żyło, gdyby nie sprzęt zakupiony właśnie przez Wielką Orkestrę pana Owsiaka.

Zapytaj się paranoiku lekarzy, zwłaszcza tych z oddziałów dziecięcych, skąd mają
          większość zaawansowanej aparatury, inkubatorów i podobnego sprzętu.

Wszyscy potraficie wieszać psy na Owsiaku. A co wyście zrobili?
    • jerzy30 PiS to banda prostaków i popapranców 23.03.06, 14:34
      dla swojej szalonej komunistyczno-fasz...... ideologii potrafia zniszczyc kazda
      dobra inicjatywe
    • cuauhtemoc Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:34
      to juz przechodzi ludzkie pojecie. Pani przewodniczaca mowi ze nie sluchala
      nawet ale jest przeciw! Czy w tym kraju wszyscy polityca odznaczaja sie brakiem
      inteligencji? Jasne nie uczyc dzieci pierwszej pomocy, po co. Jeszcze
      przypadkiem komus zycie uratuja i sie okaze ze Owsiak dobrze zrobil. Żal
      • jak_uzi Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:45
        Owsiak jest zly dlatego, ze pomaga ludziom? to paranoja! mam nadzieje ze taka
        krytyka wszystkiego przez PiS nie potrwa dlugo bo moze zniszczyc inicjatywy
        dobrych ludzi. a swoja droga co takiego dobrego robia ksieza w szkolach? szerza
        tylko ciemnote. Ale komu zalezy na tym aby spoleczenstwo bylo swiatle kiedy
        tepa masa jest o wiele latwiej sterowac!
        respect dla Owsiaka i calego WOSP
        no respect dla PiSuarow
    • lesnik1 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:42
      PIS jak zwylke przeciwko temu co dobre.a wiecei dlaczego??bo PiSem rządzą ksieża
      a oni nie lubią takich ludzi szlacheckich jak Pan Owsiak. sam byłem wielokrotnie
      świadkiem jakpodczas WOSP młodzi którzy zbierali pieniadze pod kościłami to
      księża wyganiali ich jak najdalej i namawiali aby nei dawać im ani centa. to co
      moze lepiej dac na tace ?? bzury.idea Owasiak jest jak najbardziej piękna i
      szlachecka.ilu ludzim pomogli,a księża komu pomogli-sobie i bawia sie jak
      szlachta.sam byłem świadkiem jak księża brali do hotelu dziwki.za co??- za nasze
      pieniądze.nsza wiara jest tylko oprata na kasie.tak wiec wiecej takich ludzi jak
      owsiak!!!i wyjazd ksieża z polityki-to nie wasza działka.!!!!
    • krezus71 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:46
      LUDZIE KOGO ŻEŚCIE WYBRALI???? LUDZIE !!!!! LUDZIE !!!!! RATUNKU...
      • jerber Nie Owsiak jest kontrowersyjny tylko PiS ! Każdego 23.03.06, 14:59
        kto nie uznaje "przedwodniej roli partii" gotowi są wdeptać w szambo. W myśl
        zasady :"kto nie z kaczorami - tego nie wpuszczamy". Przeżyłem PRL i teraz nie
        spodziewałem się, że znów jedna partia będzie naszym przewodnikiem. Obok PiS-u
        najbardziej kontrowersyjny jest o.dyrektor i jego "ND". Przynoszą ujmę całemu
        Kościołowi.
        • uchachany Nie spodziewałeś się? A ja tak: tyle pokoleń 23.03.06, 16:36
          glajszachtowanych w ideologicznej pralce PRLu musiało przynieść w rezultacie
          szeroką akceptację postaw bolszewickich, nawet jeśli została zwrócona przeciw
          ówczesnym glajszachtownikom wskutek zapaści gospodarczej wprowadzonego przez
          nich systemu. Teraz, z uwagi na stanowczo zbyt wysoki koszt transformacji
          ustrojowej, pozostawiającej znaczny odłam społeczeństwa poza gronem jej
          beneficjentów, owe postawy uległy ponownej reaktywacji; zawsze bowiem
          detonatorem takich postaw są kryzysy społeczne. Tak więc ideologia "kto nie z
          nami, ten przeciw nam" zyskuje szerokie poparcie społeczne i jest - w sojuszu z
          Kościołem Katolickim - umiejętnie kanalizowana przez obecny obóz rządzący. Nie
          należy bowiem dać się uwieść lansowanym na łamach GW i tzw. "salonu" tezom, że
          KK jest w jakiejś opozycji do Ojca Rydzyka. To tylko zaledwie kilku hierarchów
          (i to niskiego szczebla), ciągle cytowanych w GW i w sympatyzujących czy
          powiązanych z nią mediach stwarza takie wrażenie. Dyskredytowanie WOŚP i jego
          twórcy, jako podmiotów pozostających poza politycznym kierownictwem KK i
          stanowiących zaporę w objęciu "rządu dusz" nad młodzieżą jest niezbędne -
          prawdopodobne zostanie doprowadzone do stadium administracyjnego zniszczenia
          tej inicjatywy.
    • dzakarta Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:50
      Pisuarowcy pospołu ze swoimi sojuszmnikami LPR i Samoobroną są w stanie
      zafajdać swoimi odchodami nawet najbardziej szlachetną i pożyteczną inicjatywę!
      Takie łajno można spotkać tylko na wschód od Odry!
    • opt Czy szkoły są PiS-iorków w tym katolandzie? 23.03.06, 14:51
      Szkoła może być tylko miejscem na idoktrynację katolicką i to za pieniądze
      podatników.
    • 44.1khz Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:53
      Widze tradycja powstała jakaś...

Nie widział wystawy, ale obraża jego uczucia.
      Nie oglądał przestawienia, ale czuje się poniżony.
      Nie słyszała, ale jest przeciw.

:D
      • opt Zakłamana bogobojność PiS-iorków i tyle 23.03.06, 15:00
        • gss87 Moja córka leżała w inkubatorze ufundowanym przez 23.03.06, 15:04
          WOŚP. Owsiak dziękuję za to. PiS się po raz kolejny kompromituje.
          • stopierwszy Re: Moja córka leżała w inkubatorze ufundowanym p 23.03.06, 17:43
            Żądam żeby pani Maria Teresa Nowak wskazała choć jeden inkubator, który
            ufundowała. A jak nie - to niech się zamknie.
    • redarrow Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:53
      Owsiak owsem jest złym, bo nie chwali PiS-u i ojca dyr. R.!!!

Radio M. i TV T. sa lepsze od ratowania zycia, kazdy to wie, tylko idioci
      twiedza innaczej, bo : "Nie słuchałam pana Owsiaka, ale nawet bez znajomości
      szczegółów jestem przeciwna, żeby prowadził program pierwszej pomocy w szkołach."

Jezeli chodzi o "Pani Maria Nowak z PiS, wiceprzewodnicząca sejmowej komisji
      edukacji i młodzieży" to bedziemy jak najbardziej krzynac po jej śmierci
      "świętem ". Bo to czysty cud ze taka osoba z taką mądroscia jest posłanka RP, i
      w dodatku odpowiada za edukacji. Tylko w IV RP. IV RP gora !!! Niech zyje ojca
      dyr. R. ! Niech zyje PiS ! Niech zyje pani osioł - ups - oseł - poseł - posłanka
      ( a tam )....
    • masto Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 14:56
      kolejny DEBILNY pomysł ludzi PIS_u
    • 1europejczyk Organizacje, ktore budza kontrowersje: 23.03.06, 14:57
      "Do szkół powinny być wpuszczane organizacje, które nie budzą kontrowersji."

Jedna z nich panie Pilka jest hierarchia kosciola katolickiego.
      Szczegolnie na przyklad w okresie ujawnienia sprawy o pedofilstwo poznanskiego
      biskupa, ujawnienia sprawy o platne dobrowolne donosicielstwo prl-owskim
      sluzbom bezpieczenstwa jednego z ojcow dominikanow nazwiskiem Hejmo itd....
      Liste mozna wydluzac do woli w zaleznosci od "obiektywizmu" autora .

Nie slyszalem by zabroniono kiedykolwiek ksiedzom dostepu do szkoly !
    • xsawer Spieprzać dziady 23.03.06, 14:58
      Udzielanie komuś pierwszej pomocy jest sprzeczne z prawem naturalnym.
      Bóg dał, Bóg wziął.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka