Dodaj do ulubionych

Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż

01.04.06, 07:16
Pan Jan Turski dzialal m.in. w ZG ZMS i w dyplomacji za czasow PZPR.. To
wiele wyjasnia, rowniez to jak trudno jest nowemu prezydentowi.. bo ciagle i
na wielu stanowiskach w administracji roi sie od nomenklatury PZPR/SB/KORu..
Obserwuj wątek
    • omegab1 Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 07:42
      Wybawiciel, a oni Go chcą skazać??Co za bzdura??Nobla za ocalenie polaków a nie
      karać.Sybirackie odznaczenie należy się Panu Generałowi ponieważ przeszedł to
      piekło.Stracił tam ojca.To mało?Kaczyński w tym przypadku dobrze postąpił
      wręczając Generałowi to odznaczenie a i P.Turskiemu też sie należy nagroda.No
      nic ale jaki pan taki kram!!!!!!Będzie jeszcze gorzej jeśli nie zmieni się tych
      ludzi z pis-i.TRAGEDIA!!!!!
      • taziuta Re: Czemu wycinacie posty bez śladu?! 01.04.06, 09:05
        Zacząłem odpowiadać na post jak niżej, tyle że post zniknął :(

taziuta napisał:
        A ojciec prezydenta nie był przypadkiem też w PZPR?
        Miał więc możność wprawiania się w walce z nomenklaturą od dzieciństwa? :-)

buszek3 napisał:

> Pan Jan Turski dzialal m.in. w ZG ZMS i w dyplomacji za czasow PZPR.. To
        > wiele wyjasnia, rowniez to jak trudno jest nowemu prezydentowi.. bo ciagle i
        > na wielu stanowiskach w administracji roi sie od nomenklatury PZPR/SB/KORu..
        • taziuta Re: A może to mi się coś pomyliło? 01.04.06, 09:16
          Chyba mi się przesunęła kolejka, sorki :)

taziuta napisał:

> Zacząłem odpowiadać na post jak niżej, tyle że post zniknął :(
          >
          > taziuta napisał:
          > A ojciec prezydenta nie był przypadkiem też w PZPR?
          > Miał więc możność wprawiania się w walce z nomenklaturą od dzieciństwa? :-)
          >
          > buszek3 napisał:
          >
          > > Pan Jan Turski dzialal m.in. w ZG ZMS i w dyplomacji za czasow PZPR.. To
          > > wiele wyjasnia, rowniez to jak trudno jest nowemu prezydentowi.. bo ciagl
          > e i
          > > na wielu stanowiskach w administracji roi sie od nomenklatury PZPR/SB/KOR
          > u..
          • plmlp [...] 01.04.06, 12:44
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • speev Re: Pjerdolony sowieckij kommunist. Że też takie 01.04.06, 13:42
              co by o Jaruzelu nie mówił, to medal mu się należał jak psu buda - bo są one
              przyznawane z automatu. kaczor wywalił człowieka, który sumiennie wykonywał
              swoje obowiązki. ciekawe kiedy świadczenia socjalne zaczną być wypłacane tylko
              tym "równiejszym"....
              • plmlp Re: Pjerdolony sowieckij kommunist. Że też takie 01.04.06, 14:42
                Tam sa dodatkowe warunki. Wielki mi cierpiętnik za Polske który wzywał armię sowiecką do pomocy, tylko że sowietom się nie chciało wojny jednocześnie w Afganistanie i w Polsce.
              • rom48 Twoje slow swiadcza o Tobie nie o Jaruzelskim 01.04.06, 15:23

• emeryt21 Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 07:46
      Turski postapil b.slusznie.Zwolniono go w ramach polowania na czarownice.Nie
      doczekam sie normalnosci w naszym kraju.Juz nie wiem czy to jest rowniez moj
      kraj jesli przynaleznosc do jakiejs partii politycznej to albo zbrodnia(PZPR)
      albo zasluga(PiS).Myslalem,ze ten krzyz to uhonorowanie martylorogii
      czlowieka.Okazuje sie ,ze nie wystarczy byc na zeslaniu.Nalezy jeszcze byc
      swoim.
      • jonex21 Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 08:14
        emerycie21. Przeciez Jaruzelski byl swoim przez wszystkie lata polskiej
        niewoli. Niewoli Sowietow. Tak, ze nie rozczulaj sie nad nim. On byl, a ty
        pewnie tez czerwony. Hanba dla Jaruzelskiego a i pewnie dla ciebie. Polska to
        pewnie nie twoj kraj. Twoim krajem prawdopodobnie byl czerwony Sowiet Union.
        • emeryt21 Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 08:59
          Niejaki "joneks" odpowiadajac na moj post napisal,ze ujmuje sie za
          Jaruzelskim,bo jestem czerwony i moj kraj to Soviet Union.Doskonale trafiles,od
          1941 do 1957 bylem obywatelem ZSRR,dziecinstwo spedzilem na poludnie od
          Bajkalu.Moj ojciec sluzyl w Armii Czerwonej.Moi dziadkowie zmarli z glodu na
          Syberii.Ja nalezalem przez 30 lat do PZPR,do samego konca.Bylem szczesliwy,ze
          znalazlem sie w Polsce za Gomolki w ramach repatriacji.I co ty na to?Z twojego
          postu wynika,ze wogole nie znasz polskiej historii.Proponuje nie osmieszaj
          sie.To jest zupelnie podobna sprawa do dziadka Tuska w wehrmachcie.Dlaczego
          uciekales z lekcji historii.Wiedzialbys jakie byly losy Polakow.Ta twoja
          niewiedza to smutny objaw niedouczonego Polaka.
          • insp emeryt21 ? 01.04.06, 09:16
            Pewien douczony, przedwczesnie emerytowany Polak tak sobie pociaga :

> Bylem szczesliwy,ze
            > znalazlem sie w Polsce za Gomolki w ramach repatriacji.I co ty na to?Z twojego
            > postu wynika,ze wogole nie znasz polskiej historii.Proponuje nie osmieszaj
            > sie.To jest zupelnie podobna sprawa do dziadka Tuska w wehrmachcie.Dlaczego
            > uciekales z lekcji historii.Wiedzialbys jakie byly losy Polakow.Ta twoja
            > niewiedza to smutny objaw niedouczonego Polaka.

Tak, emerycie. Macie racje i gomolki w glowie.
            • filut69 insp ty kretynie a tatusie Dornbluma i Kaczyńskich 01.04.06, 11:05
              byli aktywistami PZPR i to ci wcale nie przeszkadza ?
          • rom48 tym akurat nie mozesz sie chwalic. Ja mam podobna 01.04.06, 15:30
            historie nie taka sama lecz podobna i dziwie sie ci, ze nalezales 30lat do PZPRchoc cie rozumiem taka byla akurat potrzeba by zyc lepiej od innych. Ja tolerowalem zwyklych czlonkow ale gardzilem i do tej pory gardze tow. sekretarzami. A obecnie dzialaczami roznych zwiazkow zawodowych po to sa podobne szuje. Jezeli nie byles sekretarzem to pal cie licho zyj w pokoju.
        • ryckus Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 09:29
          jonex21 napisał:

> emerycie21. Przeciez Jaruzelski byl swoim przez wszystkie lata polskiej
          > niewoli. Niewoli Sowietow. Tak, ze nie rozczulaj sie nad nim. On byl, a ty
          > pewnie tez czerwony. Hanba dla Jaruzelskiego a i pewnie dla ciebie. Polska to
          > pewnie nie twoj kraj. Twoim krajem prawdopodobnie byl czerwony Sowiet Union.
          Przestań pluć zółcią, widocznie z nienawiści ogłuchłeś i oślepłeś Zobaczysz
          ddokąd zajedziesz swoim PIsuarem! Maluczko a ujrzycie mnie!
      • wiosna061 Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 11:03
        W pełni się z tym zgadzam.
    • sumienie.lk Widomy znak politycznej głupoty Lecha Kaczyńskiego 01.04.06, 07:47
      A może Pan Prezydent o tej dymisji nic nie wiedział? Moze znów ktoś znienacka
      podsunął do podpisania papierek z dymisją? Takie biedaczysko z tego naszego
      Prezydenta - z takimi wrednymi ludźmi musi współpracować, a pierwsza wredota to
      chyba ten Urbański, który takie bzdury w imieniu swojego szefa opowiada, że
      słuchać przykro...
      • p.smerf Re: Widomy znak politycznej głupoty Lecha Kaczyńs 01.04.06, 08:09
        W normalnym układzie minister Urbański powinien już nie pracować w Kancelarii.
        Ale widocznie jest nieusuwalny.
        • sumienie.lk Urbański? A kto to taki ten... Urbański? 01.04.06, 08:45
          Już niebawem tak zabrzmi pytanie i odpowiedź o tego faceta, którego retoryka
          żywo przypomina mi niesławnej pamięci Jerzego Urbana.
        • maruda.r Głupota Kaczyńskiego zaczyna byc niebezpieczna 01.04.06, 12:17
          p.smerf napisał:

> W normalnym układzie minister Urbański powinien już nie pracować w Kancelarii.
          > Ale widocznie jest nieusuwalny.

No tak, ale układ z normalnością nie ma zbyt wiele wspólnego. Zamiast tego
          znaleziono chłopca do bicia w postaci Jana Turskiego oraz postawiono na baczność
          prokuratorów IPN. Pijany sen chorego idioty, jak mawiał Pietrzak o podobnych
          sytuacjach w PRL-u.

To pójście w zaparte stanowi przedsmak tego, co nas jeszcze czeka. Kaczyńscy nie
          przyjmują do wiadomości żadnych faktów niezgodnych z ich wizją świata. Ani razu
          nie zreflektowali się po swoich kompromitacjach. Lech Kaczyński (a raczej urząd
          m. Warszawy) zwrócił zasądzone w procesie pieniądze Lechowi Wałęsie dopiero pod
          groźbą kłopotów ze startem w wyborach prezydenckich. Kaczynscy nie znają słowa
          przepraszam, nie mają nawet odrobiny odwagi, żeby się przyznac do błędów.
          Sytuacja z Jaruzelskim jest groteskowa, ale w przypadku demonstracji np.
          związków zawodowych poleje się krew. Ostrzegam. To przestaje być śmieszne.

• sumienie.lk Ja już nie ostrzegam - ja żądam! 01.04.06, 13:51
            Ta sytuacja, w jakiej z okazji nierządów baci Kaczyńskich się znaleźliśmy, już
            przestała być śmieszna. Ja żądam, aby Kaczyńscy ustąpili! Natychmiast!
            • silesius.monachijski Re: Ja już nie ostrzegam - ja żądam! 01.04.06, 14:18
              powiedz to Twoim "kolesiom" z PO; nie chca przyspieszonych wyborow to maja; zas
              Twojej dyktatury napewno nie bedzie: zostrzygna wybory, a nie czyjes
              widzimisie; narazie wiekszosc narodu jest za Kaczynskimi

sumienie.lk napisał:

> Ta sytuacja, w jakiej z okazji nierządów baci Kaczyńskich się znaleźliśmy,
              już
              > przestała być śmieszna. Ja żądam, aby Kaczyńscy ustąpili! Natychmiast!
              • kolter Re: Ja już nie ostrzegam - ja żądam! 01.04.06, 15:15
                ja mam problemy z polska ortografia ,a ty gamoniu monachijski z matematyka od
                kiedy 41 % ze 100 % jest wiekszascia ?? a zeby bylo smieszniej Kwachu mial w
                drugich wyborach w pierwszej turze ponad 50% i nigdy mimo waszego plucia nie
                zszedl ponizej tej sumy!!
          • apropag Re: Głupota Kaczyńskiego zaczyna byc niebezpieczn 01.04.06, 18:10
            Czy Kaczynski kiedys byl inny?. Zawsze byl tym kim jest teraz.
            A personel ktory pracuje w Kancelarii Prezydenta niewiele rozni sie od Szefa.
            Punkt widzenia zalezny jest od punktu siedzenia. Nawet o 12 w poludnie przy
            bezchmurnym niebie mozna zobaczyc gwiazdy gdy siedzi sie w glebokiej studni.
            Braci widzialem gdy byli slodkimi urwisami co ukradli ksiezyc. Teraz obraz tych
            Panow drazni mnie tylko dlatego ze znam ich poglady i widze skutki ich dzialan.
            Zostawcie w spokoju Starcow co spokoju tego nie mieli gdy byli dziecmi. To nie
            oni namowili Adolfa do wojny, to oni musieli przezyc bysmy my mogli zyc.
        • juma07 Urbański jest nieusuwalny bo po prostu za dużo wie 01.04.06, 15:28
          o sprawach PiS i braci Kaczyńskich...........
    • sumienie.lk Zagadka 01.04.06, 07:50
      Zarówno generał Jaruzelski jak i prezydent Kaczyński mają pochodzenie
      szlacheckie. Pytanie brzmi: który z nich zachował się jak na pana przystało, a
      który okazał się prostym chamem?
      • plorg Re: Zagadka 01.04.06, 08:16
        > Zarówno generał Jaruzelski jak i prezydent Kaczyński mają pochodzenie
        > szlacheckie. Pytanie brzmi: który z nich zachował się jak na pana przystało,
        > a który okazał się prostym chamem?
        -----------------------------------------
        I to jest dobre pytanie!
      • venus99 Re: Zagadka 01.04.06, 09:56
        chyba nie masz żadnych wątpliwości?
        ja mam jedną ale podstawowa - co ten prostak i miernota Kaczyński ma wspólnego
        ze szlachectwem.pospolity lump bez kindersztuby.
      • hanna_czerwinska Re: Zagadka 01.04.06, 12:45
        Najbardziej trafny komentaż do całej tej żałosnej sprawy
    • paragnomen Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 08:08
      to juz zglosic nie mozna??? moze wystarczy czytac co sie podpisuje....skoro nie
      czyta to moze ktos w koncu cos sensownego podrzuci...
      • p.smerf Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 08:14
        To nie o to chodzi, że zgłosić nie można, tylko o to, że kogoś trzeba było
        wyrzucić.
        Wyrzucenie bliżej nieokreślonej urzędniczki pracującej w kancelarii od 35 lat!
        byłoby zbyt mało spektakularne.
        Swoją ścieżką, ta pani pracująca w kanclearii od 35 - podczas gdy prezydentura w
        Polsce trwa 17 lat (nie licząc Bieruta). to kuriozum. Ale nie ma chyba takiej
        głupoty, której pan min, Urbański nie byłby w stanie wymyślić.
    • waletv Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 08:10
      Dlaczego nikt nie nazwie tego co robi PIS po imieniu? Przecież to krętactwa,
      mataczenie ,szukanie winnych poza swoimi,jawna chęc odwetu.Przecież to juz dno!
      Po takim policzku - zwrocenie odznaczenia- Pan Urbański powinien podać się do
      dymisji.Ci ludzie nie mają zadnego honoru.
      • ptasiagryparyb Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 14:09
        waletv napisała:

> Dlaczego nikt nie nazwie tego co robi PIS po imieniu? Przecież to krętactwa,
        > mataczenie ,szukanie winnych poza swoimi,jawna chęc odwetu.Przecież to juz dno!
        > Po takim policzku - zwrocenie odznaczenia- Pan Urbański powinien podać się do
        > dymisji.Ci ludzie nie mają zadnego honoru.

Ano, nie mają. A jak chamowi bez honoru powiesz, że jest chamem - to myślisz, że
        się przejmie? Że w ogóle zrozumie???
    • berecik_wiadomo_jaki Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 08:14
      podobno sympatyzował z PO....
      • p.smerf Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 08:15
        > podobno sympatyzował z PO....

A to na pewno należał do Układu.
        • dzieciatko_o_dyrektora Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 08:35
          Sasiad jest homo , a ciotka byla na wycieczce w izraelu .
    • ciaxp To jest temat zastępczy.Powiedzcie o ............ 01.04.06, 08:16
      W RP panuje jeden z najbardziej wiernopoddańczych, krwiożerczych systemów
      ekonomicznych w Świecie. Bezrobotnych jest średnio 30%.Prawo do zasiłku jest
      tak pomyślane aby mogli go dostać tylko znajomkowie urzędników z UP. Zasiłek
      dostaje około 5% bezrobotnych z tych 500 zł reżim zabiera 100zł podatku,
      zostaje 400 zł, czyli 100EU, to jest tyle żeby nie zdechnąć z głodu w ciągu
      5dni.
      Kolejna grupa to pracownicy na umowach terminowych z którymi pracodawcy robią
      co chcą i wywalają z roboty przed upływem 6m-cy.Placą im średnio 600zł brutto,
      czyli 450zł na rękę, z tego ci ludzie jeszcze płacą podatek.
      Panowie dyskutanci etatowi na żołdzie ABW nie pi..........cie głodnych kawałków
      że w tym kraju żyje się lepiej niż na Białorusi, chyba że wam, pachołki reżimu.
    • belial13 Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 08:20
      Ludzie,nic nie rozumiem.Jak mozna dzisiaj ścigać kogoś za krzyż skoro na siłę
      jesteśmy indoktrynowani właśnie za pomoca krzyża?Coś tu nie gra.Krzyże w
      szkołach,szpitalach,instytucjach.Mega krzyże pomniki,kościołów z krzyżami na
      wieżach jak grzybków po deszczu,naród leży krzyżem i FACIA UKARALI ZA KRZYŻ?A
      może Polska otrzeżwiała i z kolan wstaje?Nic z tego nie rozumiem.
      • martsy Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 14:17
        Ludzie,nic nie rozumiem.Jak mozna dzisiaj ścigać kogoś za krzyż skoro na siłę
        jesteśmy indoktrynowani właśnie za pomoca krzyża?Coś tu nie gra.Krzyże w
        szkołach,szpitalach,instytucjach.Mega krzyże pomniki,kościołów z krzyżami na
        wieżach jak grzybków po deszczu,naród leży krzyżem i FACIA UKARALI ZA KRZYŻ?A
        może Polska otrzeżwiała i z kolan wstaje?Nic z tego nie rozumiem.

------------------------------------------------------------------

i tak już od ponad tysiąca lata nas tak terroryzują tymi krzyżami...

musi ci tu być strasznie obco w tym kraju
    • dzieciatko_o_dyrektora Dieki Bogu . Prezio zostal oczyszczony . 01.04.06, 08:32
      Nikt juz nie bedzie mowil ze LK to niepismienny imbecyl . Biedak po prostu padl
      ofiara zydokomunistycznefo spisku .
      • you_2 komuszy urzedas dostal kopa 01.04.06, 08:40
        Zwolennik nowelizacji ustawy o kombatantach przywracającej uprawnienia
        kombatanckie byłym funkcjonariuszom UB.
        Sejm jednak odrzucil ten projekt.
        • rom48 A niziolek wyszedl na blazna a zreszta zawsze 01.04.06, 08:54
          nim byl.Maly wsciwy czlowieczek
          • you_2 nienawisc zaslania ci rozum 01.04.06, 09:30
            rom48 napisał:

> nim byl.Maly wsciwy czlowieczek

Co oznacza slowo " wsciwy" ???
            Zyje juz pare lat ale pierwszy raz spotkalem z czyms takim.
            • sumienie.lk Re: nienawisc zaslania ci rozum 01.04.06, 09:41
              pewnie... "właściwy"...
            • venus99 Re: nienawisc zaslania ci rozum 01.04.06, 09:59
              musisz się przyzwyczaić,że po rządami prostaków i pisuarowych meneli można się
              spotkać ze wszystkim.
            • rom48 lepszych argumentow nie masz :D literowek czapiasz 01.04.06, 15:31

• ner1 Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 08:37
      Generałowi się ten krzyż prawnie należał, cokolwiek zrobił potem to odznaczenie za rok 1941.
      A te głupie kaczory wycierające sobie pyski prawem, sprawiedliwością a teraz jeszcze papieżem ś.p. za grosz nie kumają nic z nauk OJCA ŚWIĘTEGO.
      • sumienie.lk Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 08:47
        A wiesz chociaż dlaczego to pisiorkowe plemię w taki sposób się zachowuje?
      • stefa12 Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 09:04
        Bedziesz mógł wkrótce odwiedzać swojego idola w ...Tworkach
    • konrad.ludwik02 Re: "Martyrolgia" Wojciecha Jaruzelskiego? 01.04.06, 09:02
      "Turski przeprosił też "wszystkich Sybiraków i osobiście gen. Wojciecha
      Jaruzelskiego" za to, że ich martyrologia stała się "przedmiotem utarczek
      politycznych".
      W przypadku gen. Jaruzelskiego o "martyrolgii" mowy chyba być nie może, skoro
      wysiedlony wraz z rodziną "na białe niedźwiedzie", zapałał tak wielką i
      najzupełniej bezkrytyczną miłością do swych oprawców! Nigdy go nie naszła żadna
      refleksja, żadna wątpliwość, wierzył święcie, że w Katyniu i gdzie indziej
      naszych Oficerów mordowali Niemcy, nie zauważył całego bezprawia
      bolszewickiego, nie dopatrzył się zła w Teheranie, Jałcie i Poczdamie, w
      skazaniu na zagładę Warszawy, itd.itd!
      • sumienie.lk Chyba ciebie Bóg całkiem opuścił... 01.04.06, 09:04
        Takie bzdury pisać to zwyczajny wstyd... (chyba, że na głowę jesteś chory)
        • rom48 Bog go nie opuscil lecz on Boga. 01.04.06, 15:43

• venus99 Re: "Martyrolgia" Wojciecha Jaruzelskiego? 01.04.06, 10:01
        najbardziej odpowiedni komentarz - wyjatkowy przykład głupoty i podłości.
      • martsy Re: "Martyrolgia" Wojciecha Jaruzelskiego? 01.04.06, 14:26
        konrad.ludwik02 napisał:

> "Turski przeprosił też "wszystkich Sybiraków i osobiście gen. Wojciecha
        > Jaruzelskiego" za to, że ich martyrologia stała się "przedmiotem utarczek
        > politycznych".
        > W przypadku gen. Jaruzelskiego o "martyrolgii" mowy chyba być nie może, skoro
        > wysiedlony wraz z rodziną "na białe niedźwiedzie", zapałał tak wielką i
        > najzupełniej bezkrytyczną miłością do swych oprawców! Nigdy go nie naszła żadna
        >
        > refleksja, żadna wątpliwość, wierzył święcie, że w Katyniu i gdzie indziej
        > naszych Oficerów mordowali Niemcy, nie zauważył całego bezprawia
        > bolszewickiego, nie dopatrzył się zła w Teheranie, Jałcie i Poczdamie, w
        > skazaniu na zagładę Warszawy, itd.itd!

---------------------

dla komuchów wszystkie draństwa czerwonej władzy, choćby najpodlejsze stanowiły
        "historyczną konieczność"

więc wycieczka na Syberię i śmierć członków rodziny to nie była żadna
        martyrologia tylko wyboista droga ku świetlanej przyszłości

tow. generał rządził tutaj w imieniu Kremla przez 10 lat i nie uczynił żadnego
        gestu żeby uhonorować Sybiraków

wręcz przeciwnie: dowodzona przez towarzysza generała cenzura i tajniacy
        robili wszystko, żeby nikt o Sybirakach nie wiedział ani nie pamiętał
    • taziuta Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 09:02
      A ojciec prezydenta nie był przypadkiem też w PZPR?
      Miał więc możność wprawiania się w walce z nomenklaturą od dzieciństwa? :-)

buszek3 napisał:

> Pan Jan Turski dzialal m.in. w ZG ZMS i w dyplomacji za czasow PZPR.. To
      > wiele wyjasnia, rowniez to jak trudno jest nowemu prezydentowi.. bo ciagle i
      > na wielu stanowiskach w administracji roi sie od nomenklatury PZPR/SB/KORu..
      • sumienie.lk Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 09:08
        Obojętne gdzie był tatuś, bo obaj synkowie okazali się nadzwyczaj zdolnymi
        uczniami minionej epoki. Nawet to swoiste, z właściwym tamtym czasom smaczkiem,
        podejście do prawa... (jak dziś brzmią w moich uszach słowa: jestem profesorem
        prawa i wiem! - w tamtych latach takie podejście określało się jako
        nomenklaturowe).
    • zgodnik1 a co z chamem Urbańskim? 01.04.06, 09:05
      ten cham powinien zniknąć z państwowych urzędów!
      • sumienie.lk Jaki tam cham... 01.04.06, 09:09
        Popatrz na jego mocodawcę - ten to dopiero się popisał kulturą i ogładą...
    • zgodnik1 [...] 01.04.06, 09:07
    • moherowe_stringi Ufff...A bałam się, że zwolnią pana Urbańskiego 01.04.06, 09:08
      Wszyscy mówili, że to on jest odpowiedzialny za nieprzyjemną historię z
      orderem. Łże-media tak twierdziły, postpezetpeerowska lumpeninteligencja tak
      twierdziła, platforma tak twierdziła. Ale Ojciec Durektor stanął na wysokości
      zadania i podpowiedział Panu Prezydentowi, kto tak naprawdę jest tu winny. I
      zwolniono Pana Turskiego a nie Urbańskiego, Ojcu Rydzykowi niech będą dzięki!
    • uriel.blog.pl Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 09:20
      I kolejny człowiek, którego PiSdy próbowały przetargać po ziemi, pokazał, że
      mogą mu lizać obcasy.

Czy ktokolwiek jeszcze pamięta, że podpis Bliźniaka Mniejszego jest na
      _legitymacji_ _orderu_ _wystawionej_ _IMIENNIE_ na generała?
      • insp [...] 01.04.06, 09:31
    • elerek Szewc zawinił kowala powiesili 01.04.06, 09:22
      kowal nie był członkiem PiS, więc napewno z innego układziku!
    • ryckus Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 09:23
      Za działanie zgodnie z przepisami dymisja bo takie jest czyjeś widzimisię !
    • kroczak Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 09:31
      Co z tego że działałwZMSIE co miał jako młody student biegać z kamieniami po
      ulicach i rozbijać szyby? Pan Turski dobrze reprezentował nas Sybiraków i wara
      wam nieudacznikom od niego.
      • sumienie.lk Niech sobie buszki3 zapamiętają... 01.04.06, 09:37
        Życie mierzy się nie tymi krzyżami "po drodze", ale tym ostatnim krzyżem.
    • x2468 Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 09:43
      Tak dlugo dzialal poniewaz nigdy nie robil"numerow",nie wychylal sie,sluzyl
      wiernie kolejnym wladcom,jest fachowcem,zna pare jezykow(a to w pis niezmierna
      rzadkosc)Jednym slowem jest prawdziwym profesjonalista.
      • x2468 Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 09:55
        To bylo do "demokrata buszka3"
        Dodam jeszcze ze niezrzeszony w pis,profesjonalista odstaje tak bardzo od
        niziolkow jak mercedes od trabanta.
        Kaczynski ,zlosliwi lecz wtajemniczeni twierdza tak bardzo odstawal od
        Turskiego,ze to wlasnie jego brali obcy dyplomaci za prezydenta.Zamist witac sie
        z Kaczynskim,zaczynali od Turskiego.
    • kiks8 Z pracy doktorskiej towarzysza Kaczynskiego 01.04.06, 09:43
      "Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do realizacji postawionych zadań
      kosztem naruszenia uprawnień pracowników została dostrzeżona już przez Lenina.
      Odegrała ona pewną rolę w kształtowaniu leninowskiej koncepcji związków
      zawodowych.Może ona służyć zasadzie socjalistycznej sprawiedliwości społecznej
      nakazującej przyznawać równe uprawnienia za równe obowiązki". i nie pisz mi
      facio ze kazdy tak musiał bo to bzdura tylko wazeliniarze i sługusy partyjne
      takie bzedety wypisywali,niekoniecznie musieli przynależeć i ci byli najgorsi.
      • sumienie.lk Re: Z pracy doktorskiej towarzysza Kaczynskiego 01.04.06, 09:48
        A teraz dostojnie celebrują (jak potrafią) rządzenie Rzeczpospolitą...

Won z takimi rządzicielami!
        • kiks8 Miałem sasiada oficera LWP 01.04.06, 10:50
          w stopniu majra był bezpartyjny i co niedziela chdził z rodzina do
          koscioła,później dostał awans na pułkownika.Jak ktos nie chciał to nie
          musiał.Obecnie jest na emeryturze i pomaga ksiedzu w kosciele.Lud, który może
          wszystko powiedzieć, może wszystko zrobić.
    • logo.vlad Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 09:56
      No to kozioł ofiarny znaleziony. Winny czy nie - nieważne. W imię Prawa i
      Sprawiedliwości trzeba przecież ponosić ofiary.
      • verbaveritatis Całować też trzeba umieć 01.04.06, 10:08
        Czy zwróciliscie uwagę, jak obecny Prezydent RP całuje panie w rękę? Nie
        pochyli sie, ale rękę ciągnie w górę ku swej buzi...Czyja do szkoła? Na pewno
        nie Gierka.
        • insite Re: Całować też trzeba umieć 01.04.06, 10:28
          wyslac mu Szewinska, to bedzie o stolek prosic.
        • juma07 Re: Całować też trzeba umieć 01.04.06, 15:43
          dobrze, że nie ma postury Giertycha Romana...bo unosiłby je do góry razem z
          butami....
    • ksaw Re: Kierownik ds. kombatantów odwołany za krzyż 01.04.06, 10:08
      Trzeba jeszcze odwołać nauczycieli, którzy pana Prezydenta nie nauczyli czytać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka