Dodaj do ulubionych

Trzy powody, dla których nie należy płacić abon...

07.04.06, 22:06
No prosze, odzwał się następnu "autorytet moralny" ... a wystarczyło tylko,
że w telewuzji zaczęły się zmiany na lepsze.
Obserwuj wątek
    • paragraf222 podglodek - komentarz mohera 07.04.06, 22:27
      > No prosze, odzwał się następnu "autorytet moralny" ... a wystarczyło tylko,
      > że w telewuzji zaczęły się zmiany na lepsze.

Wszędzie wróg się czai i czyha zeby zniweczyć wiekopomne działania obecnch władz. Każdy kto krytykuje "naszych" to wróg, którego trzeba zniszczyć. "Zaczęły się zmiany na lepsze". Pewnie w 2019 wreszcie usa dię je dokończyć.
      • wasermanplus IQ Marka Piwowskiego 08.04.06, 01:31
        "profesor statystyki utonął w jeziorze, które statystycznie miało 5 cm głębokości"
        • boewulf IQ wasermanplus ? 08.04.06, 20:58
          A jakie jest twoje IQ że nie kumasz o co w tym cytacie chodzi ?
          • druid1 Sprywatyzowac TVP 09.04.06, 05:14
            Wtedy problem zniknie.

Tylko, ze jakos zadna ekipa rzadzaca do tego sie nie spieszy, bo przeciez w TV
            za darmo (tzn. na koszt podatnikow) moga sie promowac do woli.

Ponadto nalezaloby zlikwidaoc KRRiTV - w koncu jak mamy miec wolnosc slowa, to
            komu potrzebny jest zamordyzm w mediach za posrednictwem koncesji?
            • esen2 Re: Sprywatyzowac TVP 09.04.06, 12:04
              Chyba lubisz jak Ci przerywają filmy durnymi reklamami. Co prawda jest na to
              metoda - ja nigdy nie oglądam na żywo filmów w TVN i Polsacie. Nagrywam i potem
              z dziką satysfakcją przewijam przerwy.
              • keradk Re: Sprywatyzowac TVP 09.04.06, 12:43
                a ja mam w dupie filmy w tv, niech se nadaja i 30 minut reklam i 5 minut filmu,
                ja i tak filmy na dvd ogladam, wtedy moge wybrac film interesujacy. a
                powiedzcie mi moi mili, ile miesiecznie jest interesujacych filmow w TVP? 1? 2?
                a abonament kosztuje prawie 30 zl...to bardzo drogo wychodzi za film...bo
                programy publicystyczne w tej chwili sa o niebo lepsze u konkurencji, jedynie
                monika olejnik jest w stanie sie obronic (jak sie po tej babie co sie kruk
                nazywa przejechala to az milo bylo patrzec jak ten babsztyl stęka:) jesli
                chodzi o wiadomosci to w zasadzie istnieje tylko tvn 24, choc daleko im jeszcze
                do BBC news:P (CNN juz przescigneli) Ogolnie rzacz biorąć gratuluje artykułu,
                był bardzo prawdziwy
                • katecheta Toż to cały Kamilek Durczok i Kazia Szczuka 09.04.06, 19:47
                  Dyletant użyty w telewizji partyjnej reprezentuje "dziennikarstwo walczące" ...
              • druid1 Re: Sprywatyzowac TVP 09.04.06, 15:32
                Oczywiscie, ze nie lubie, ale jeszcze bardziej nie lubie jak ktos mi kaze
                placic, za cos, czego nie mam zamiaru kupic :)

Jak chce obejrzec film to ide do wypozyczalni lub sciagam z netu.

TV nie ogladam juz od jakichs 5 lat, ale mam odbiornik TV wlasnie do ogladania
                filmow.
              • zywiolak Re: Sprywatyzowac TVP 09.04.06, 20:03
                esen2 napisał:

> Chyba lubisz jak Ci przerywają filmy durnymi reklamami. Co prawda jest na to
                > metoda - ja nigdy nie oglądam na żywo filmów w TVN i Polsacie. Nagrywam i potem
                >
                > z dziką satysfakcją przewijam przerwy.

Ja robie dokładnie to samo. Juz nawet nie pamietam kiedy ostatnio ogladałem "Six feet under" na żywo.

Poza tym autor chyba trochę dramatyzuje i przekoloryzowuje. Nie da się ukryć, że TVP schodzi na psy, ale gdzie indziej ogladnę filmy prezentowane w "kocham kino" na TVP 2. Przecież, TVN czy Polsat mimo niezłych seriali jak ww. czy "Gotowe na wszystko" - choć fakt, importowanych :D - nie skalałoby się czymś ambitniejszym jak np: "Basen" Ozona. Pan Piwowski mówi, że telewizja narzucając nam chłam upokarza. Mnie nikt nie upokarza, bo nikt mi nie każe slęczeć przed telewizorem i gapić się w Kasię Cichopek, Tańce z gwiazdami i pana Rysia z Klanu. Myślący człowiek sam sobie wybierze to co mu odpowiada.

A abonamentu i tak nie płace hahah.
            • rmstemero Re: Sprywatyzowac TVP 13.04.06, 19:21
              Nie zniknie. Bo potrzebna jest nam niezalezna, odpolityczniona TV robiona przez
              fachowcow ktorych nie mozna wyrzucac jak ekonomow z folwrku. Prywatna TV tez
              jest zalezna - np. od tych do ktorych nalezy albo od tych ktorzy umozliwiaja jej
              finansowe przezycie.
        • patman Masz problemy z zrozumieniem tego? 09.04.06, 09:05
          wasermanplus napisała:

> "profesor statystyki utonął w jeziorze, które statystycznie miało 5 cm głębokości"

Masz problemy z zrozumieniem tego? Jeśli tak, to zapraszamy do podstawówki.
      • inquisition Nie płacę abonamentu i nie będę 08.04.06, 19:29
        Na razie mieszkam na swoim i nie mam TV. Jak sobie kupię jakieś LCD, (żeby mi
        nie zagracało mieszkania) to dalej nie bedę płacić abonamentu bo

1) w TV praktycznie nic nie ma
        2) jak coś jest to nie jest za abonament a za dodatkową opłatę
        3) za moje pieniądze ma się reklamować obecna ekipa polityczna?
        • onyx_70 Seriale latynoamerykańskie w TVP? 09.04.06, 10:01
          Czy autor mógłby choć raz podać jakiś przykład serialu latynoamerykańskiego, tak
          często się na to powołuje, a w ramówce TVP jakoś żadnego nie widać. Może autor
          pod TVP doczepia też TVN, Polsat i Tele5?? Trochę zbyt mało profesjonalny
          artykuł - to po pierwsze. Po drugie, jak się chce mieć telewizję publiczną, to
          trzeba płacić abonament i zmienić jej status, bo jako S.A. to TVP nigdy
          publiczna nie będzie. A tu trzeba zmienić ustawę, ale na to raczej liczyć nie
          można, bo TVP przynosi państwu niezłe zyski z płaconych przez siebie podatków, a
          kto by się pozbywał takiego źródła dochodów???
          Po trzecie - jak można powoływać się na amerykańskie szkoły, skoro amerykanie
          nie mają pojęcia na temat oraz nie rozumienia istoty europejskich telewizji
          publicznych??
          • keradk Re: Seriale latynoamerykańskie w TVP? 09.04.06, 12:46
            co do seriali to sie zgadzam. ale nie mow ze amerykanie nie znaja sie na TV bo
            oni TV wymyslili, i to europa powinna sie jeszcze wiele o tv nauczyc. dla
            twojej wiadomosci - w USA rowniez jest tv publiczna, ale w odroznieniu od
            europy, jest ona bezplatna i rzeczywiscie jest publiczna oraz niezalezna
            • pluci Re: Seriale latynoamerykańskie w TVP? 09.04.06, 17:29
              Telewizję to wymyślili Brytyjczycy, a nie Ameykanie.
              • agaj.agaj Re: Seriale latynoamerykańskie w TVP? 09.04.06, 19:57
                TV wymyslil A. Hitler. Oczywiscie, nie doslownie, ale pierwsza transmisja TV
                to otwarcie olimpiady w Berlinie z Adolfem w roli glownej.

Co do "dziennikarzy walczacych" - duze brawa dla autora!
            • onyx_70 Re: Seriale latynoamerykańskie w TVP? 09.04.06, 23:00
              keradk napisał:

> co do seriali to sie zgadzam. ale nie mow ze amerykanie nie znaja sie na TV bo
              > oni TV wymyslili, i to europa powinna sie jeszcze wiele o tv nauczyc. dla
              > twojej wiadomosci - w USA rowniez jest tv publiczna, ale w odroznieniu od
              > europy, jest ona bezplatna i rzeczywiscie jest publiczna oraz niezalezna

Zgadza się PBS, ale działa na innych zasadach niż europejskie TV publiczne, bo
              sponsorowana jest przez rząd oraz kwesty publiczne. Amerykanie znają się na TV
              komercyjnych, zgadza się. Że znają się na dziennikarstwie - też się zgadza, ale
              chodzi mi, że nie mogą pojąć istnienia TV publicznych w takiej formie jak
              istnieją w Europie.
      • inquisition TVP to Tele Vizja Partyjna 08.04.06, 19:33
        Pamiętam jak za SLD jak się z Samąbroną bratali i jak ci Samookradacze zrobili
        blokadę to w Wiadomościach puszczali tylko te wypowiedzi które były w
        najgorszym razie negutralne. Jak się SLD z SO pogryzły to od razu się okazało,
        że kierowcom wcale nie było to na rękę, że były różne poważne straty materialne
        (ktoś nie dowiózł czegoś na czas, coś się zniszczyło w czasie postoju na
        blokadzie)

Tak było za AWS za SLD teraz jest za PiS i pewnie bedzie za PO
        • adamharibu *********to zastanawiające, że...********* 08.04.06, 20:30
          Wyborcza dopiero teraz zauwazyla jak paskudna jest publiczna tv. A dokladnie na
          dwa miesiace przed przejeciem jej przez Kaczynskich.
          hmm

--------------
          Jeden z najlepszych blogów o polityce na ONET.pl
          haribu.blog.onet.pl/
          • januszernest Re: *********to zastanawiające, że...********* 08.04.06, 21:22
            Nie "Wyborcza" a wytrzeźwiały nagle Marek "Rejs" Piwowski.
          • kum.z.antalowki Oj, chyba łżesz koleś! W kwiatkowską TV bili ostro 10.04.06, 00:31
            wyciągali na światło dzienne szwindle wokół ustawy medialnej, inspirowali
            dyskusje na temat tego jaka powinna być TV publiczna i czym sie różnić zarówno
            od telewizji komercyjnych jak i od wymarzonej przez kolejne władze
            partyjno-rządowej szczekaczki propagandowej.
            Jak pamiętam- to właśnie alarm zainicjowany przez GW udaremnił plany przejęcia
            części TV przez partyjną, SLD-owską "G T W". Ba, właśnie od tzw. "afery Rywina",
            w która zamieszani byli "Mamonie" z TVP, KRRiT, Ministerstwa Kultury i URM-u -
            zaczął się upadek rzadów ekipy Millera. Sięgnij do dokumentów Sejmu, znajdziesz
            tam raport Ziobry sprzed roku, poczytaj
            --

adamharibu napisał:

> Wyborcza dopiero teraz zauwazyla jak paskudna jest publiczna tv. A dokladnie na
            >
            > dwa miesiace przed przejeciem jej przez Kaczynskich.
            > hmm

Nie hmm, nie hmm - tylko grandą jest każda próba przekształcenia TV PUBLICZNEJ w
            TV PARTYJNA. Przez b-ci Kaczyńskich też!
      • asmedia Re: podglodek - komentarz mohera 09.04.06, 10:36
        "KRÓL" JEST NAGI!!! Większość o tym wiedziała, lecz nikt jeszcze tego tak otwarcie nie stwierdził. I faktycznie - trudno się z M. Piwowskim nie zgodzić, tym bardziej w niedzielę, kiedy "misia publiczna (nie mylic z prostytucją)" wyląda na wszystkich programach CZARNO (od koloru sutann), lub sraczko-buraczkowo (od żarcia dla bezdomnych przygotowywanego w tzw. programach kulinarnych lub na DźDybry), oraz "duszoszczypatjelnych" seriali dla kucharek, których - jak sie okazuje - jest ponad 2/3 narodu! Horrible!!!
    • japoeta1 Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 07.04.06, 22:29
      poglodek napisał:
      > No prosze, odzwał się następnu "autorytet moralny" ... a wystarczyło tylko,
      > że w telewuzji zaczęły się zmiany na lepsze.

jeśli chodzi o zmiany to nikt nie wątpi
      że jeszcze się one w TVP nie zaczęły
      ale napewno już wkrótce to nastąpi
      • onyx_70 Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 09.04.06, 10:03
        japoeta1 napisała:

>
        > jeśli chodzi o zmiany to nikt nie wątpi
        > że jeszcze się one w TVP nie zaczęły
        > ale napewno już wkrótce to nastąpi

Oczywiście, że nastąpiły i nastąpią, bo jak zawsze po wyborach przyjdzie do niej
        nowa banda pampersów
    • shoppracz Powod najwazniejszy 07.04.06, 23:09
      Dobrze ze wreszcie ktos napisal taki artykul. Ja TVP nie ogladam, a chca zebym
      im placil abonament, w dodatku za beznadziejny produkt. Poczytajcie o sprawie
      czlowieka, ktory nie chce placic licence fee w Wlk Brytanii i ma duze szanse na
      zwyciestwo w walce z samym BBC. Prawo europejskie jest po jego stronie; wiec
      jesli i do was zapuka kontroler, dajcie mu do przeczytania Artykul 10
      Europejskiej Konwencji Praw Czlowieka:

1. Każdy ma prawo do wolności wyrażania opinii. Prawo to obejmuje wolność
      posiadania poglądów oraz otrzymywania i przekazywania informacji i idei bez
      ingerencji władz publicznych i bez względu na granice państwowe. Niniejszy
      przepis nie wyklucza prawa Państw do poddania procedurze zezwoleń
      przedsiębiorstw radiowych, telewizyjnych lub kinematograficznych.

• bobo791 [...] 07.04.06, 23:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mim05 Czwarty powód 07.04.06, 23:47
      Czwartym powodem jest punktualność. Chcesz sobie człowieku obejrzeć jakiś
      ciekawy film (czy inną audycję). O znaczonej godzinie włączasz odbiornik, a tu
      lecą reklamy. Mija pięć - siedem minut i dopiero następuje początek
      oczekiwanego przez ciebie programu.
      • wineusz Re: Czwarty powód 08.04.06, 10:11
        mim05 napisał:

> Czwartym powodem jest punktualność. Chcesz sobie człowieku obejrzeć jakiś
        > ciekawy film (czy inną audycję). O znaczonej godzinie włączasz odbiornik, a
        tu
        > lecą reklamy. Mija pięć - siedem minut i dopiero następuje początek
        > oczekiwanego przez ciebie programu.
        No i co mamy w efekcie? Ano to, że najpierw masz płacić za abonament. TV bierze
        też kasę za reklamę od producentów proszków do prania , a Ty płacisz za nią raz
        jeszcze, kupując proszek.
        To już nie jest telewizja publiczna, tylko komercyjna.
      • ksobier Re: Czwarty powód 09.04.06, 11:58
        Polecam zatem oglądanie filmów w Polsacie lub TVN. Gdzie średnia długość filmu
        jest powiększana o 75% jego trwania poprzez przeplecenie go reklamami. Ja np.
        zawsze zapominam co i na którym programie oglądałem, bo po 10 minutach reklam
        można zapomnieć o czym był film, szcególnie gdy wcześniej wyświetlone było 10
        minut filmu.
        • prorok_abraham Re: Czwarty powód 09.04.06, 13:39
          Ale Polastowi i TVN nie płacisz abonamentu idioto!
    • sceptyk22 Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 08.04.06, 00:27
      No coz, jak widac znowu odezwal sie ktos z "lze - elity", ktoremu nic sie nie
      podoba.
    • nick.crestone Naiwność czy kłamstwa? 08.04.06, 01:27
      Pisze Piwowski:

"Kiedy padła komuna, zza pleców romantycznych i wyczerpanych walką
      solidarnościowych weteranów wyłoniła się generacja pampersów - niczym
      niewyczerpanych i gotowych do przejęcia zdobyczy. Cechowały ich: determinacja,
      cynizm i niekompetencja."

He he he. Komuna jak wszystkim wiadomo nie padła, tylko dokonała
      przegrupowania. A pampersi wyłonili się nie zza pleców Solidarności, tylko zza
      pleców towarzyszy z PZPR. Czy Piwowski jest od 17 lat odciety od wiadomości z
      Polski? Wydaje się, że w TVP jest zorientowany, czyli wynika z tego, że
      świadomie pisze nieprawdę. Na czyje zamówienie?

Crestone
      • equipage Re: Naiwność czy kłamstwa? 08.04.06, 11:04
        Pewnieś PiS-ak. "Komuny" chyba nie widziałeś i już nie zobaczysz.
        Natomiast "pampersów, jak mrówków" się narobiło. I tak powstały PiS-y, LPR-y
        etc. Właśnie zdeterminowani, cyniczni i niekompetentni - c.b.d.o. Od urodzenia
        odcięci od świadomości o Polse.
        • equipage Re: Naiwność czy kłamstwa? 08.04.06, 11:12
          equipage napisał:

> Pewnieś PiS-ak. "Komuny" chyba nie widziałeś i już nie zobaczysz.
          > Natomiast "pampersów, jak mrówków" się narobiło. I tak powstały PiS-y, LPR-y
          > etc. Właśnie zdeterminowani, cyniczni i niekompetentni - c.b.d.o. Od
          urodzenia
          > odcięci od świadomości o Polse.

Oczywiście dotyczy to krytykantów Piwowskiego.
      • pantanal Zapytaj lepiej: kto za tym stoi? 08.04.06, 23:14
        nick.crestone napisał:

> Piwowski w TVP jest zorientowany, czyli wynika z tego, że
        > świadomie pisze nieprawdę. Na czyje zamówienie?

Tak zrobilaby SB, a to byli spece...
      • bloody_rabbit Re: Naiwność czy kłamstwa? 16.04.06, 00:00
        Tak jest! Oprócz tego: wszyscy myślą że Polska jest w NATO, a to też nieprawda.
        To przemalowany Układ Warszawski!

Brawo przenikliwy Crestone!
    • verey Glowny powod, dla którego nie należy pacić abon 08.04.06, 01:29
      Reklamy.Panswtwowa telewiz,ja, nie dosc ze juz zyje z pieniedzy podatnikow, to
      jeszcze bierze pieniadze za reklamy i na dodatek kaze placic za ogladanie i
      reklam i reszty chlamu.
      To jest dopiero oszustwo, brac pieniadze od wszytskich stron.Nic dziwnego, ze
      nie ma potrzeby dbania o jakosc.Zyski sa zapewnione.
      • wendla Re: Glowny powod, dla którego nie należy pacić ab 08.04.06, 01:58
        Bardzo fajny artykul. Pelen prawd. Pisanych przez wykladowce - amerykanskiego -
        i takiegoz nauczyciela (strzezenia sie przed i wiedzy o) manipulacji. W
        Ameryce? No nie, w Polsce.

Zreszta w tej Polsce niedawno bylo fajnie - "polska telewizja eksportowala
        swoje seriale i filmy na caly swiat", a teraz to tylko importuje
        poludniowoamerykanskie seriale. Ciekawe, bo ja jakos nie pamietam tych
        sukcesow, pamietam tyyyyylko ciagle narzekania na polska tv, i te wlasnie
        seriale, teraz ponoc wg Piwowskiego dopiero importowane. Pewnie to jakas
        manipulacja? Zreszta Kabaret Starszych Panow dopiero teraz ma swoj rozkwit, po
        smierci, podobnie jak wiele innych, krytykowanych podowczas seriali, teatrow
        telewizji, festiwali opolskich, jej, lezka teraz sie w oku kreci.

Poza tym to juz przesada, mamy rowniez duzo wlasnych seriali na poziomie tych
        importowanych, wlasnie wyeksportowalismy M jak sukces.

Przykro patrzec, kiedy "resyserowie", ktorzy stworzyli Mamoniow, wpisuja sie po
        latach w mamoniowata wizje perorowania, sa raczej przykladem na Orwella.

Oczywiscie uwielbiam Rejs Piwowskiego, ale jego wlasny rejs zyciowy nie
        powinien prowadzic do tak slabiutkiej argumentacji. Szkoda.
        • wendla Re: Glowny powod, dla którego nie należy pacić ab 08.04.06, 02:07
          A juz najbardziej ubawil mnie watek o funkcjonalnym kalectwie reklam w tv,
          wyglaszanych przez wykladowce amerykanskiego. Moze w Ameryce nie ma
          koniecznosci ogladania reklam i placenia za abonament (u mnie na Zachodzie
          forsa za abonament jest bardzo surowo egzekwowana), niemniej jakos tak mi
          glupio problematyka reklamowatosci kojarzy sie wlasnie z Ameryka i jej kultura
          telewizyjna, bogatym krajem, ktory zatrudnia specjalistow od tv, potepiajacych
          reklamy:-)))
          • ksobier Re: Glowny powod, dla którego nie należy pacić ab 09.04.06, 12:07
            Podoba mi się Twoja wypowiedź. Musisz wiedzieć, że polacy są
            narodem 'narzekaczy'. Dajcie powód do narzekania, zawsze zrobimy to najlepiej.
            Ja zawsze lubiłem oglądać programy przyrodnicze na kanale 2, czy programy
            krajoznawcze na 3. Kanały komercyjne karmią nas tym, co chcemy zobaczyć, a nie
            wnosi nic do naszego rozwoju. Fakt, że TVN-owi nie płacimy za oglądanie reklam,
            ale płacimy za to naszym czasem, bo programy i filmy, suto przeplatane są
            spotami reklamowymi, o dziwo tymiż samymi co w telewizji publicznej i tutaj ich
            jakość nikogo nie razi.
            Kochajmy więc telewizję publiczną, a jeśli mamy jakieś propozycje czy uwagi,
            możemy przecież zawsze do nich zadzwonić, czy napisać i podzielić się z nimi, a
            nuż wyciągną z tego jakieś wnioski.
            Pozdrawiam wszystkich 'negatów':)
        • koham.mihnika Re: Glowny powod, dla którego nie należy pacić ab 08.04.06, 13:34
          Piwowski ma wiele racji w tym co pisze. Po pierwsze, ze TVP ma za duzo ludzi.
          Odchudzenie przyniesie spore oszczednosci.
          Abonament jest przezytkiem, egzekwowanie kosztuje mase szmalu. jesli juz
          "panstwo"musi miec telewizje, to prosze utrzymywac tego molocha z podatkow.
          Obecne stawki abonamentowe to czysty absurd. Pomnozcie stawke przez ilosc
          miesiecy i liczbe odbiorcow.
          Jedna stacja publiczna wystarczy. Sprzedac licencje Dwojki. Jedynka do
          przemialu. Zatrzymac 1000 osb, reszta na zielona trawke. Przede wszystkim
          ograniczyc ilosc szefow, zostawic Indian, czyli pracownikow merytorycznych.
          Mecenat panstwowy to stary komunistyczny sposob na korumpowanie "artystow".
          Stad taki wrzask roznych Wajd. U nas aktor, rezyser itd to sa postacie
          krysztalowe, wzorce moralne. Nigdzie na swiecie tego nie ma. Aktor/ka zarabia
          krocie, ale nadal jest tylko aktorem/ka. Tylko nieweielu jest tzw. role model. I
          tylko nieweielu miesza sie do polityki.
          Zdaj to towarzystwo z piedestalu. Zaczac prowadzic ten interes aby przynosil
          zysk, lub nie przynosil strat.
          Dlaczego TV publiczna ma byc tuba propagandwa rzadu?
          W Australii publiczna ABC jest wyjatkowo lewicowa i daje sie we znaki rzadowi
          konserwatywnemu. I jakos leci.
          Ustalic rade programowa - kilka osob, plus okreslic role, ograniczyc mozliwosci
          prywaty. Dotowac produkcje np. Teatru TV, ktory za komuny byl najlepsza czescia
          TV. Za nadawanie transmisji z mszy czy innych imprez koscielnych Episkopat
          powinien placic osobno.
          ITd. TV powinna byc publiczna, a nie rzadowa.
          Inaczej sa to wyzucone pieniadze.
        • chomsky Re: Glowny powod, dla którego nie należy pacić ab 08.04.06, 19:24
          wendla napisała:
          > Poza tym to juz przesada, mamy rowniez duzo wlasnych seriali na poziomie tych
          > importowanych, wlasnie wyeksportowalismy M jak sukces.

Co to jest "M jak sukces"?
          Jesli chodzi ci o ""M jak milosc", to moze jest na poziomie wykpiwanych przez
          Piwowskiego produkcji latynoamerykanskich, jednak daleko mu chocby do seriali
          produkoanych przez HBO.
      • wakefield Re: Glowny powod, dla którego nie należy pacić ab 08.04.06, 02:16
        Coś mi się zdaje, że niechcący trafiłam na wątek oabonamentach TV.
        Zbyt jes póżno jak na dyskusję na tak poważny temat.
        Ja, starsza osoba (62) abonamentu nie płacę i płacić nie będę!
        Jestem przygotowana na "odsiadkę".Nikt mnie nie będzie żałował- jestem samotna
        od lat.Środki do żyćia , acz niewielkie , ale mam. Kupiłam kompa (starego),
        założyłam internet.W związku z tym opłacam także kablówkę.Za nic na świecie nie
        będę opłacać TV publicznej, tylko po to aby oglądać durnowate seriale.
        W kablówce mam różne diskoweryi dzięki nim czegoś się jaszcze na starość nauczę.
        NIKT mnie nie przekonz, że z dobrej i nieprzymuszonej woli mam za duperele
        płaćić dodatkowe pieniądze ze swojej emerytury(1045 zł).
        Nie chcę i nie lubię TV publicznej, i jeszcze mam za to płaćić??
        Wielokrotne upomnienia inormowały mnie, że opłata dotyczy posiadania odbiornika
        rtv a nie programu.Ktoś mnie robi w tzw. konia.
        Telewizor to ja sobie kupiłam 15 lat temu za własne pieniądze.SZarpnęłam się na
        SONY i bdb.
        Coś mi się wydaje, że śtarośc mam zapewnioną w tzw.mamrze.
        Za literówę przepraszam.
        Wkurzyłam się i tyle a poza tym nie mam wprawy.
        Za to KRRV( czy jakoś tam) mam w poważaniu.
        Płaciłam 36 lat i to wystarczy.SZlus! Ale się zdenerwowałam!!!
        Dobranoc.
        Jeśli pisałam nie na temat to przepraszam. janina makar...
        • trzy.14 Re: Glowny powod, dla którego nie należy pacić ab 08.04.06, 12:27
          Niech pani po prostu wyrejestruje odbiorniki.
          Jako powod moze pani podac np. przeprowadzke.
          (wyjazd zagraniczny, albo po prostu zepsucie odbiornika,
          albo cokolwiek - co ich to moze interesowc?)
          No, potem moze sie pani rozmyslic i nie przeprowadzic...

Jak dlugo urzednicy maja pania na liscie dluznikow, tak
          dlugo beda pania gnebic, bo na tym polega ich praca.

• koham.mihnika Re: Glowny powod, dla którego nie należy pacić ab 08.04.06, 13:45
          Szanowna Pani,
          szkoda nerwow i pieniedzy. Wystarczy nie wpuszczac kontrolera do mieszkania i po
          klopocie. Zby Pania ukarac musza ten odbiornik znalezc. Jak na razie nie ma
          obowiazku wpuszczania ich do mieszkania. czasem podaja sie za kogos innego, ale
          wystarczy odrobina ostroznosci. Nie ma znaczenia, czy to Cyganka, czy oszust czy
          inkasent lub kontroler.
        • flamengista Tak:) Abonament za odbiornik, nie dla TVP 08.04.06, 20:07
          To jest właśnie chore. W tym kraju nie nazywamy rzeczy po imieniu, nawet w
          ustawie (bo teraz to ona reguluje płacenie abonamentu).

Czemu nie może być klarowna sytuacja? Czyli płacenie na rzecz publicznej telewizji?

Ano dlatego, ze wtedy nadawcy prywatni pójdą do sądu. Taki TVN 24 bardziej
          realizuje misję publiczną niż TVP, robiąć świetne programy biznesowe, o tym jak
          założyć firmę, jak się rozliczać, na czym polega praca z komputerem etc. I będą
          chcieli części tortu z tytułu realizowania "misji".

W dodatku - co najgorsze - klient, płacący za produkt, zacząłby sie domagać
          lepszej jakości. A teraz odpowiedzialność za jakość produktu jest rozmyta.
    • jacekpiekara Co za półgłówek!!! 08.04.06, 02:07
      Nie mam zamiaru płacić ze swoich podatków na polskich reżyserów! Jeśli są
      dobrzy, jak twierdzi autor, niech walczą o sponsorów. Tak jak to się dzieje na
      całym cywilizowanym świecie. Dotacje państwowe to nic innego jak przyznanie
      się: jestem nieudacznikiem i moje filmy nie zarobią na siebie, więc muszę kasę
      ukraść z budżetu!
      • wendla Re: Co za półgłówek!!! 08.04.06, 02:21
        To nie takie proste. Kiedys sie placilo (to sie nie nazywalo abonament, wiec
        protestu rezysera nie budzi, jego protest budzila polglowkowatosc decydentow)
        za Sztuke, teraz trzeba byloby ROWNIEZ w ten sam sposob zawalczyc, z interesem
        decydentow, tym razem jednak od reklamy, wiec lepiej tego nie robic lub robic
        to z dystansu amrykanskiego, w gAZECIE pelnej reklam. Filmu lepiej nie robic -
        bo nikt na taki protest nie da?
        Czy kiedys ktos nakreci Rejs rowny tamtemu, lecz dotyczacy hipokryzji
        wspolczesnej. od ktorej niewolny jest autor omawianego artykulu?
    • dungeon.master Precz z abonamentem! 08.04.06, 04:14
      Jest wiele mniej lub bardziej uzasadnionych podatków, ale abonament RTV jest
      jednym z najbardziej niezgodnych z duchem państwa prawa.

Po pierwsze, dla niepoznaki nie jest nazywany podatkiem, tylko abonamentem. Ale
      jak można płacić abonament za coś czego się nie abonuje. Ja nie przypominam
      sobie abym zamawiał jakąś usługę w TVP.

Po drugie, to nie jest opłata za telewizję, tylko podatek od posiadania
      telewizora (lub radia). Ci którzy odbierają TVP na komputerach abonamentu RTV
      nie płacą. Czy ktoś słyszał o podatku od pralki albo zmywarki do naczyń? Nie, to
      oczywista bzdura.

Po trzecie, podatek ten jest praktycznie nieściągalny bez łamania praw
      obywatelskich. W państwach totalitarnych pewnie można wchodzić do prywatnych
      mieszkań i sprawdzać co ludzie mają w domach. W państwie prawa władza powinna
      mieć takie uprawnienia tylko w ostateczności. I trzeba przyznać, że obywatele
      świadomi swoich praw abonamentu nie płacą.

Abonament RTV trzeba zlikwidować. Telewizja i radio powinno być dofinansowane
      przez państwo tak jak są dofinansowywane teatry, muzea i galerie. Pieniądze
      powinny płynąc na konkretne projekty kulturalne i z konkretnych projektów
      telewizja powinna się rozliczać.

Ponieważ żadna partia nie kwapi się z likwidacją tego znienawidzonego podatku,
      jedynym wyjściem jest zebranie podpisów pod referendum w tej sprawie. Na
      szczęście konstytucja daje nam taką możliwość.
      • trzy.14 Re: Precz z abonamentem! 08.04.06, 12:23
        > Ponieważ żadna partia nie kwapi się z likwidacją tego znienawidzonego podatku,

A dla czego sie nie kwapi? Bo straciliby kontrole nad mediami.
        Istotą abonamentu jest mozliwosc prania mózgów za pieniądze ofiar tegoż prania
        i zapewnienie cieplych posad dla wielotysiecznej klienteli partyjnej.

Abonament mialby sens, gdyby telewizaja byla dobrem luksusowym.
        Dzis nawet bezdomni na dzialkach maja swoje telewizory lub radia.
        RTV jest dobrem powszechnym, wiec sciaganie oplat abonamentowych nie
        ma sensu i jest ekonomicznie nieuzasadnione (prowizje bankow itp.).

Podobno w Finlandi jest jedna stacja publiczna. Nie ma prawa nadawac reklam.
        A jest utrzymywana z "podatku" od reklam emitowanych w stacjach komercyjnych.
        Dlaczego tak nie moze byc w Polsce?
        Bo 8 tysiecy ludzi straciloby koryto?

Argument ostateczny: w polsce najlepsze radio o charakterze
        radia publicznego to... prywatne radio RMF classic.
        Mozna wiec wypelniac dzialalnosc misyjna bez abonamentu...

co ciekawe - od wielu lat najbardziej "misyjną" telewizją jest niskobudzetowa
        telewizja regionalna.

• rydzyk_fizyk Re: Precz z abonamentem! 08.04.06, 21:23
          W Finlandii też jest abonament.
          • miro777 "Abonament" jest i w Niemczech.. 09.04.06, 10:09
            ...i nawet wyposażony w niezłą pałę na opornych (ktrzy i tak nie płacą..).
            Tak samo, jak w Polsce - jest podatkiem za POSIADANIE ODBIORNIKA, a nie chłam
            przezeń odbierany..Że ja odbieram wyłącznie audycje po francusku, grecku i
            chorwacku (m.in. dlatego, że nie rozumiem tych języków - więc ich reklamy i inne
            opowiadane bezdety nie wciskają mi się w podświadomość, a głównie dlatego, że
            leci na wybranych przeze mnie stacjach prawie wyłącznie MUZYKA...) - w niczym
            nie narusza mojego, narzuconego mi siłą obowiązku.. Czy NIemcy są wobec tego
            państwem TOTALITARNYM (oraz Polska, Anglia, czy Finlandia ?..:-) ). Jedno, co
            pewne - mogę sobie moją "wolność obywatelską" wsadzić w buty. I nawet nie zrobię
            się od tego wyższy.

"Abonament" (w Niemczech) płacę z JEDNEGO tylko powodu... Bo mogą mnie CAPNĄĆ. I
            wtedy zabuloę 1000 Euro ustawowej kary.. W idiotycznie prosty sposób (w Polsce
            też). Po prostu kontrolując mi AUTO, gdy z niego właśnie wysiadam...A z radia w
            aucie, pomimo, że nie słucham polskich, ani niemieckich nadajników, nie
            zrezygnuję.. I tu mnie mają...:-))

Przepraszam za przydługawy post.. Niedługo jednak pewnie PRZESTANĘ ten trybut
            płacić jednak - OLEWAJĄC wizję przyłapania mnie w momencie wysiadania z auta
            przed domem, przez jakiegoś nawiedzonego inspektora (wyznaczonego referenta
            jakiegoś, lokalnego Urzędu Miejskiego.. Proste, gdy się kogoś koniecznie chce
            udupić..). Wszystko schodzi na psy i Władze mają coraz mniej środków na
            cokolwiek - przeznacając coraz więcej na własne koryta.. "SKRACAJĄ" więc
            świadczenia, oraz wydatki na cele publiczne.. Mają więc CORAZ MNIEJ środkó
            technicznych na "ściągalność".. Obym się nie pomylił.. Bo może zacząć się dziać
            dokłądnie ODWROTNIE - to znaczy - wszędzie, zarówno w RP, jak i w Reichu,
            przeznaczy się jednak WIĘCEJ środków z (naszych podatków..) na ŚCIĄGALNOŚĆ
            właśnie.. WSZELKICH podatków, w tym trybutu za Radjowieścianije... :-))))...

Wtedy pozostanie jedno: - zrezygnować z radia w aucie :-)).. Albo go ukryć i
            zastosować antenę TEŻ UKRYTĄ (jak ongiś w DDR, gdy chciało się odbierać TV z
            "Zachodu"..).
            Ale myślę, że ZMIERZAMY jednak nieuchronnie w kierunku POWROTU do Totalitaryzmu
            (wbrew pozorom, uderzmy się w piersi..) i prędzej, czy później, ZNOWU będzie
            wolno Milicji, tfu ! POLicji - wejść "bez pukania" do dowolnego mieszkania...
            Pod POZOREM walki z narkotykami, terroryzmem, mafią, bimrownictwem, pedofilią,
            czy niesłusznymi poglądami politycznymi. To wszystko już było, a tu i ówdzie w
            dalszym ciągu jest. i BĘDZIE. Także i u nas. Starzy wymierają, młodzi nie
            pamiętają. I wymyślą to od nowa :-))...

Okay. Sorry. Już mnie ni ma...
      • flamengista projekt obywatelski - to dobry pomysł 08.04.06, 20:10
        Gdyby takie referendum się odbyło, przynajmniej raz politycy nie musieliby
        martwić się o frekwencję;)
      • deadeasy Re: Precz z abonamentem! 08.04.06, 21:02
        Telewizja i radio powinno być dofinansowane
        > przez państwo tak jak są dofinansowywane teatry, muzea i galerie.

Nie sadzisz, ze to jest raczej niepozadane? Dawaloby to rzadowi wladze nad tym
        co nadaje telewizja/radio - silne srodki medialne? Moim zdnaiem bylby to
        koniec niezaleznych TV/Radia.
        • dungeon.master Dobry żart 08.04.06, 23:47
          > Moim zdnaiem bylby to koniec niezaleznych TV/Radia.

To teraz państwowe radio i telewizja są niezależne?
          • deadeasy Re: Dobry żart 09.04.06, 13:01
            Przyznam sie, ze nie wiem, bo nie ogladam polskiej TV ani nie slucham polskiego
            radia (nawet przez net). Z tego co czytam w Internecie wnioskuje, ze rzadzaca
            partia chce polozyc lape na mediach i objac kontrole nad nimi (podobnie jak nad
            bankiem centralnym) - a moze juz lape trzyma? Niech zniosa abonament i zaczna
            dofinansowanie z budzetu - da im to pewna i kompletna wladze nad tym co i jak
            jest publikowane. Jak za komuny bylo.
            • dungeon.master Re: Dobry żart 09.04.06, 18:44
              Przeczytaj choćby artykuł, który komentujesz. Dowiesz się, że od czasów komuny
              niewiele w TVP się zmieniło. Politycy MAJĄ kompletną władzę w mediach
              publicznych. Awantury są tylko o to, które partie maja tam trzymać władzę.

Zniesienie abonamentu nie zachwieje TVP, bo i tak 2/3 dochodów czerpie z reklam.
              Po urealnieniu zatrudnienia w tej instytucji (zgodnie z postulatem autora
              artykułu) wystaczy na teleturnieje, telenowele, publicystykę i sport. To samo z
              powodzeniem robią stacje komercyjne i im dochody z reklam wystarczają.

Dofinansowanie z budżetu powinno iść tylko na programy o charakterze
              kulturalnym. Myślę, że o te pieniądze mogłyby powalczyć też inne telewizje
              ogólnopolskie. Wygrywałby ten kto przedstawi lepszy projekt. W stacjach
              regionalnych takie audycje finansowałby samorząd.

Gwarancja finansowania kultury w telewizji na danym poziomie mogłaby być
              zapisana w ustawie. Zresztą gdyby politycy zamknęli kurek z tymi pieniędzmi,
              zniknęłaby też kultura w telewizji, i za to można by rozliczać właśnie polityków.
        • ilnyckyj Re: Precz z abonamentem? 15.04.06, 12:02
          Abonament musi być, jeśli nie chcemy zejść do poziomu (kulturalnego) Ekwadoru
          czy Angoli. I tak już jesteśmy blisko. Inna sprawa - to sensowne i efektywne
          wykorzystanie tego abonamentu, wysysanego przez rozmaite pijawki, rozdęte
          struktury molocha zwanego TVP S.A.
      • henrykblajet Re: Precz z abonamentem! 08.04.06, 21:19
        Zgadzam się z twoją wypowiedzią.TV to prawie calkowity
        chłam.NIEPłACIMY.........MY.........MY.
    • pampolion Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 08.04.06, 07:19
      Przy okazji dowiedziałem się że sto razy sto to jest milion! (.....padnie sto
      firm zatrudniających po stu pracowników.... i mamy milion bezrobotnych).
      • viking2 Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 08.04.06, 20:03
        pampolion napisał:

> Przy okazji dowiedziałem się że sto razy sto to jest milion! (.....padnie sto
        > firm zatrudniających po stu pracowników.... i mamy milion bezrobotnych).

Przeczytaj jeszcze raz, ale tym razem juz bez rozpraszania swojej uwagi na sto
        roznych innych rzeczy (no, smialo! Wiem, ze potrafisz!):

"[...]Otóż w ten sposób można wyznaczyć w Polsce sto podmiotów kombinujących tak
        jak TVP. Niech każdy z nich za cenę własnych zysków obali sto polskich firm
        zatrudniających po sto osób i już mamy milion bezrobotnych[...]"

100 podmiotow x 100 polskich firm x 100 zatrudnionych = 1000000 bezrobotnych.
    • czarna_rozpacz brawo Panie Piwowski.... 08.04.06, 08:28
      nareszcie ktos sensownie przemowil w wybiorczej :)
    • placownik Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 08.04.06, 09:08
      Zbyt czesto ogladasz telewizje i dlatego ten artykul jest dla ciebie zbyt
      trudny.
    • upanddown Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 08.04.06, 09:13
      Pracuje w branzy, gdzie dosc czesto przyjezdzaja do nas telewizje by uzyskac krotkie "wypowiedzi ekspertow". Takie przerywniki w newsach lub specjalistycznych programach. Z TVN lub Polastu przyjezdza kamerzysta (dzwiekowiec, oswietleniowiec i kierowca w jednym) i dziennikarz. Z TVP zawsze byly cztery osoby. Dziennikarz, kamerzysta, dzwiekowiec i oswietleniowic, przywiezieni oczwiscie przez kierowce. A wszystko by nagrac 30 sekundowa wypowiedz.
      A poza tym generalnie w duzej czesci tekstu mozna sie zgodzic. TVP to stacja komercyjna plus pare dyspozycyjnych wobec politykow programow. Zaden abonament im sie nie nalezy, tak jak nie dostaja go ani TVN ani Polsat. Choc w przeciwienstwie do autora nie widze nic zlego w tym by TVP byla normalna stacja komercyjna. Niech sobie bedzie, tylko na uczciwych warunkach.
    • wineusz Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 08.04.06, 10:05
      Poglotku, czytałeś ten artykuł, czy tylko, polskim obyczajem, moralizujesz? O
      jakich zmianach na lepsze mówisz? nie ma już prawie czego oglądać. "Prawie", bo
      conieco pozostało jeszcze, ale głównie to dobranocka, National Geographics i
      skoki narciarskie. Coraz więcej jest audycji, w których wciąż widzimy te sam
      twarze – raz w jakimś wywiadzie, raz w „Załóż się”, raz w „Spiewajęce
      fortepiany”... a innym razem w „Mój pierwszy raz”. A jak nie to, to polityka,
      polityka i polityka. Towarzystwo wzajemnej adoracji, które bije wokół siebie
      pianę, za każdym razem za niezłe pieniądze albo za czas antenowy. Coraz mniej,
      niestety, interesujących programów, które obejrzałbym chętnie sam, lub mógł
      polecić moim dzieciom.
      Powiedz, więc, Podlotku – jakie zmiany na lepsze miałeś na myśli?
    • itaparica11 Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 08.04.06, 10:31
      Od 15 lat 90% czasu spedzam poza Polska. Jako filmowiec, fotograf, doradca
      wizualny obserwowalem zachodnie roznorakie produkcje.Znajac te realia i realia
      z ul.Woronicza OBOMA REKAMI PODPISUJE SIE POD PANSKIM ARTYKULEM.
      Dopisal bym wiele i od siebie przykladow na nie placenie abonamentu , ale po
      co?!! W Beneluxie programy regionalne robione sa z wieksza klasa,mniejsza kasa
      i mniejsza iloscia ludzi niz TVP2.
      Mnie osobiscie irytuja proby wyzebrywania mych materialow przez producentow
      roznorakich ramowkowych programow obu TVP.
      • cheshirecat75 Ciekawe że Pan Reżyser... 08.04.06, 10:46
        ...nie rzucał takich gromów na telewizję w czasach Millera i Czarzastego. Wtedy
        była OK? Robiła programy dobrej jakości i zapewniała ponadpartyjną, żetelną
        informację?

cheshirecat75
        cheshirecat75.blox.pl/html
        • zambro Trafna analiza Piwowskiego 08.04.06, 11:00
          Pod tekstem się podpisuję dwoma rekami. Przerażenie mnie ogarnia, gdy widzę
          takich Kwiatkowskich, Waniek, Kruk, czy im podobni. Albo Odorowicz - panienka
          bez pojęcia, decyduje o produkcji filmowej.
          • gazetaradio przeciez wladze w TV trzyma SLD i PO 08.04.06, 19:54
            wiec dawno trzeba bylo rozwalic ten uklad
        • diefenbaker Re: Ciekawe że Pan Reżyser... 08.04.06, 20:48
          poziom wypowiedzi na poziomie ortografii.
    • jacek.jarecki Łyk swiata ,,, łyk czystego powietrza 08.04.06, 11:10

... gdy wokół krzyczą " POWIETRZA NIE TRZA "
      W Wyborczej jakby nie na miejscu . Diagnoza trafiona w środek 10 !
    • equipage Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 08.04.06, 11:19
      "Kompetentny dziennikarz zaprasza do studia gościa, żeby wydobyć z niego
      najciekawsze i najważniejsze rzeczy - jego poglądy, osobowość, intelekt,
      wiedzę, uczucia - dać mu błysnąć i pomagać mu w tym, samemu pozostając w
      cieniu.

Przeciwieństwem jest dziennikarz dyletant, który zaprasza gościa po to, żeby
      błysnąć na jego tle, okazać się lepszym, mądrzejszym, mieć rację, indyczyć się.
      To on stara się zostać bohaterem audycji kosztem zaproszonego gościa.

Kiedy taki dziennikarz dyletant czyta wiadomości, to z nie pozycji przekaźnika,
      ale autora wydarzeń. To on jest autorem wizyty prezydenta, powodzi, rewolucji,
      tsunami, zamachu stanu, co sygnalizuje swoim body language."

Te uwagi dotyczą takich "leaderów telewizyjnych" jak Olejnik, Gawryluk oraz
      paczka z TVN 24, która w wywiadach z zaproszonymi gośćmi musi uzyskać swoją
      odpowiedż. A jeszcze dodatkowo przerywanie wypowiedzi ... Szlag trafia!
      • flamengista Olejnik, Gawryluk - zgoda 08.04.06, 20:15
        W TVN Pochanke. Ale już nie Miecugow. TVN 24 jest jednak o klasę lepsze. Tam
        czasem da się posłuchać dyskusji polityków, a nawet kogoś innego (np. reżysera,
        eksperta, naukowca etc.).
    • tomaszfeliks Panie Marku co Pan za głupoty gada???? 08.04.06, 11:30
      w zasadzie tekst ok tylko dlaczego cała wina w pampersach.(po kij ten I akapit(
      polityczna rozgrywka, albo niewiedza albo poprostu głupota autora)( szacunek do
      twórczości -MIŁOŚC)
      Ale według autora Lepszy był radiokomitet, kabaret Olgi lipinińskiej , rządy
      Tereintiew i układ sprzed lat. Nie zna autor historii tv, pampresy gó.. mógły,
      układ czerwony trzymał i trzyma od lat tv właśnie ten cały cyrk urzedasów. Tak
      tv publiczna to syf ale to nie wina pampersów- skąd ta nazwa nomen
      omen,przyszli młodzi myślący inaczeji trzeba było ich znisczczyć co się zresztą
      udało. Teraz będą wracać, to fakt ale tv nie bedzie ani lepsza a ni gorsza
      bedzie ch..jowa jak zawsze bo i my polaczki jesteśmy wieśniakami mamoniami bez
      względu na opcje. A pan tą pampresową tezą krzyczy łapaj mamonia a dołacza się
      do " obiektywnego" "demokratycznego" flekowania adwersarzy stając się mamoniem.
      aha a w razie co to
      Nieznoszę Pisu, i Rydzyka , PO gorsze najmniejsze zło
    • 2511p Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 08.04.06, 11:38
      pewnie mozna sie czepiac, w koncu to subiektywna wypowiedz, ale logika jej
      powoduje ze ja, jestem za :)
    • dyszkin TVP to miernota 08.04.06, 12:51
      poziom TVP jest katastrofalny, debilne seriale, rozrywka na poziomie
      przedszkolakow (BTW program z Manem i przedszkolakami to nieliczny pozytywny
      wyjatek), wartosciowe kino grubo po polnocy (kto to oglada o tak poznej
      porze???), przerywane programy sportowe w najbardziej emocjonujacych momentach
      (przerwany konkurs skokow o tyczce na HME to kpina wrecz), beznadziejni
      komentatorzy sportowi popelniajacy mase bledow rzeczowych, stylistycznych, no i
      brak szybkiego dzialania i podejmowania decyzji co do zmian ramowek tak jak w
      przypadku ostatnich wydarzen na halach targowych w Katowicach. O produkcjach
      filmowych TVP nawet nie ma co wspominac bo to gnioty przeokrutne... Panie Marku
      mimo iz napisal Pan wiele madrego w tym artykule to jednak sadze ze nic sie nie
      zmieni, a abonamentu jak nie placilem tak nie place i nie bede placil...
      • drzejms-buond Re: TVP to miernota 08.04.06, 13:50
        a ja, za każdym razem gdy pada hasło ABONAMENT pytam, czemu MY pozbawieni
        niektórych programów tel.publicznej mamy płacić taki sam abonament jak ci ,
        którzy mają programy WSZYSTKIE- nie wystarcza mi odpowiedź,że SYGNAŁ JEST ZA
        SŁABY!!!
        to tak jakbym miał dostawać 1O0V światlo zamiast 230, bo kabelki ma pan
        cieńsze...
        :-/
        a w dupuuu

o zniszczeniu naszej DOBREJ, POLSKIEJ telewizji przez Dworaka wypowiadać sie
        nie będę- szkoda palców!
      • flamengista imprezy sportowe 08.04.06, 20:20
        O dziwo, po przyjściu Korzeniowskiego troche się poprawiło. Będzie Mundial, jest
        Liga Mistrzów.

Niestety, komentatorzy nadal beznadziejni (wolę Polsat Sport, mimo że mecze te
        same), w dodatku ciągłe wpadki. Nazwisk nie potrafią wymówić (Runy - Rooney,
        Szira - Shearer etc.). No i CIĄGŁE problemy z zakłóceniem sygnału dźwiękowego
        przez komórki - czy oni naprawdę nie mogą ich wyłączyć na czas transmisji?
    • sendivigius Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 08.04.06, 17:34
      Zauwazyliscie jak pobyt w USA dobrze wplywa na rozum. Gdyby pan Piwowski byl w
      radzie nadzorczej TVP pisably cos zupelnie innego, tylko dopiero zetkniecie sie
      z jeszcze bardziej cynicznymi manipulatorami mediow amerykanskich pozwolilo mu
      dostrzec nieudolne manipulacje mediow publicznych w Polsce i calej Polskiej
      kolonialnej ekonomii.

Ze tez GW puszcza takie takie teksty, to moze spowodowac ze ci
      zachlysnieci "autorytetami" takimi jak ten na B. zaczna myslec, a to juz krok
      do nieszczescia.
    • sarhenziel Re: Trzy powody, dla których nie należy płacić ab 08.04.06, 19:32
      Co tu dodawać sama prawda.Oczywiście podniesie się wrzask
      srodowiska pampersów ale taka jestprawda.Tak złego programu
      telewizyjnego nie bylo za czasów komuny.Wyłączam dziennik telewizyjny.
    • tppiotr Jeden powód ale dobry 08.04.06, 19:34
      To co posiadam w domu, nikogo nie powinno interesować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka