Dodaj do ulubionych

Wybaczyć nade wszystko

07.04.06, 22:09
Ciekawe co jeszcze przeciwnicy zarzucą Radiu Maryja ?!
Obserwuj wątek
    • ksiaze-ciemnogrodu Re: Wybaczyć nade wszystko 07.04.06, 22:15
      bzdura..gdyby nie Radio Maryja myśle że dziś obyczajowo wyglądalibysmy jak
      Hiszpania czyli z legalnymi homozwiązkami adoptujacymi dzieci aborcją a być
      moze nawet eutanazją i legalnnymi narkotykami
      • 18261826www [...] 07.04.06, 23:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • wasermanplus Posłuchaj języka kłamstwa i nienawiści: 08.04.06, 01:14
          18261826www napisał:

> Jak dlugo hitlerowska szczekaczka Rydzyka bedzie oglupiac i zatruwac ludzkie
          > serca nienawiscia, tak dlugo my wszyscy bedziemy postrzegani w oczach calego
          > cywilizowanego swiata jako narod glupcow i rasistow.
          • 18261826www Re: Pos?uchaj je˛zyka k?amstwa i nienawis´ci: 08.04.06, 03:58
            cyt:"W radiu(w radiu Maryja) i "naszym dzienniku"poslugiwano sie falszywkami SB
            na temat Jana Nowaka Jezioranskiego i bronislawa Geremka,falszowano wypowiedz
            Gercharda Schrodera o Polsce,falszowano nawet cytaty Czeslawa Milosza"
            Ewa Winnicka-Polityka-nr 48-3/12/2005
            • 18261826www Re: Pos?uchaj je˛zyka k?amstwa i nienawis´ci: 08.04.06, 05:28
              Cyt:"Czlowieka nie mozna kopnac,chyba ze czerwonego"-
              -wypowiedz Tadeusza Rydzyka w homilii na Jasnej Gorze-18/07/2005
              Zrodlo informacji:
              Gosc Niedzielny-Lukasz Gnat-sroda-1 marca 2006.
              • almagus Re: Przecież Bóg jest ich i jest z nimi, to do kog 08.04.06, 13:37
                Przecież Bóg jest ich i jest z nimi, to do kogo mam się modlić?

Mieli POPiSzczeć, a tylko myszy kościelne PiSzczą!

Kaczorki, osiołki, baranki, wierni, niemiłosierni!

Rosną buraki,
                wzlatują anioły,
                a napęd moherkowy !

Etyka, radio i telewizja,
                jedynej prawdy i wiary wizja.
                Moherowe stado tryka,
                owieczki Ojca Rydyka,
                żeby oddali się hosannie,
                rodakom beczą zarannie,
                całodobowo nachalnie
                beczą, beczą nienormalnie
                o liberałach, homolkach,
                komuchach no i o Bolkach.
                Beczą o polskojęzycznych,
                obywatelach plastycznych,
                co są chciwymi żydami,
                libertynami, masonami,
                takimi niby Polakami
                i zawsze udawanymi.
                Polakami prawdziwymiiiiiiiiiiii,
                owieczkami namaszczonymi
                do wskazywania kierunku,
                oceny twego wizerunku,
                jesteśmy my wybrani,
                aby ciebie do bani
                pouczyć jak żyć masz,
                tak aż staniesz się nasz!
                Czy ty Boga w sobie masz,
                czy ty nasze konto znasz?

Nowe wybory, więc czinownik z czynownikiem
                robi sobie i nam kampanię z męczennikiem.
                Skoro przykład męczeństwa idzie z góry,
                no od tego co to wanny, z gazem rury
                i przynosi to jemu, i nam efekty,
                więc co w tym złego Boże Święty?

Bóg jest w nich.
                Bóg jest ich.
                Bóg wskazuje wiele dróg.
                Jak nie wyjdzie, tak chciał Bóg.
                To nasz wspólnik , a nie wróg,
                no bo ukraść to nasz Bóg!

Podajmy sobie ręce my jądro narodu,
                my sól tej ziemi postraszymy z za grobu.

Patrzę i odnawiam oblicze tej ziemi,
                kocham Was, lecz kropię łzami swojemi.

Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady,
                dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a matoły na cokoły,
                obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!!

Hej sokoły ze stodoły...

"Kiedy będzie lepiej ? Już było", ale będzie lepszy odbiór medialny rządu,
                gorzej z prawdą, ale ten ciemny moher się nie pozna.
                • rodosek Re: Przecież Bóg jest ich i jest z nimi, to do ko 08.04.06, 14:34
                  do almagusa - na końcu napisałeś; "kiedy będzie lepiej - już było" jak rozumiem
                  wg. ciebie lepiej bylo gdy były kartki na czekoladę i papierosy, a po papier
                  toaletowy stalo się w tasiemcowych kolejkach, no to ci gratuluję ale mam
                  nadzieje że te czasy nigdy nie wrócą
                  • lruszdu Re: Przecież Bóg jest ich i jest z nimi, to do ko 08.04.06, 21:51
                    Masz rację te czasy nie wrócą, bo szwienty grzybek,
                    na to nie pozwoli, onegdaj miał mocherowo obronić,
                    przed powodzią ale pan na wysokościach, na na dole,
                    nie słucha grzyba przeżrtego, przez obleśne robale.
                    A mocherowi oby ziemia była im lekką i taka jak zwykle
                    obudzą sie z ręką w nocniku.
                    Obyś żył wiecznie i wiecznie słuchał jazgotu rydzyjka.
                • lukituki1 Myślicie że wybór jest pomiędzy Rydzykiem i Hiszpa 08.04.06, 14:38
                  nią? Rydzyk jest dla zwolenników eutanazji, aborcji itd. bardzo wygodny - tak
                  jak Holandia i Hiszpania jest wygodna dla moherów. Podział odpowiada obydwóm
                  grupom, bo dzięki niemu zyskują zwolenników.

A normalni ludzie dobrej woli nie mogą się znaleźć w tym konflikcie, w którym
                  ten kto broni wyższych wartości jest niemającym swojego zdania moherem, a ten
                  kto jest przeciw Radiu Maryja jest wcieleniem szatana.
                  • lukasito Każdy mysli, że ma rację...to nasza cecha narodowa 08.04.06, 14:51
                    W naszym kraju niewiele osób ma ochotę na dialog z myślącymi odmiennie.
                    Większość woli kisić się we własnym sosie i otaczać ludźmi podobnymi. To
                    zrozumiałe, lecz zupełnie niezrozumiała jest chęć zwalczania odmiennych i cała
                    wyzwalana przy tej sposobności agresja... Np. "wojujący katolicyzm", który nie
                    ma wiele wspólnego z nauką Kościoła i "wojujący feminizm", który szkodzi walce
                    kobiet o właściwe traktowanie. "Liberalizm", który skupia się na zniewoleniu
                    wolnego rynku przez np. koncerny, przecząc założeniom liberalizmu, który daje
                    wolność wszystkim, ale tylko do tego punktu, gdzie naruszana jest wolność
                    drugich, kontra "solidaryzm", który niszczy pojęcie solidarności, poprzez
                    dawanie przywilejów tylko niektórym grupom. Z tego wyraźnie widać, że tak
                    naprawdę wojna toczy się pomiędzy grupkami, które mają w d... interesy ogółu. A
                    ogół, jak to zwykle bywa, jest bierny... Dlatego dialog jest potrzebny, ale
                    bardzo trudny do osiągnięcia.
                    • mis22 Moze Radio Maryja jest pozyteczne? 08.04.06, 17:27
                      lukasito napisał:
                      > W naszym kraju niewiele osób ma ochotę na dialog z myślącymi odmiennie.

Wszedzie ludzie wola ludzi majacych podobne do swoich poglady, nie tylko w Polsce.

Z tezy artykulu, ze Radio Maryja powoduje laicyzacje Polski, wnioskuje ze byc
                      moze jest ono pozyteczne. Ale jest to bardziej zart dobry na wydrukowanie w
                      Prima Aprilis.

Nie chcialbym aby Polska przeksztalcila sie w Iran lub Arabie Saudyjska z
                      katolickimi biskupami pelniacymi te sama funkcje co tam ajatollahowie.
                      Aczkolwiek narazie Polska jest jednym z najbardziej rasistowskich i religijnie
                      nietolerancyjnych krajow w Europie. Jak to zmienic? Zwykle ubostwo materialne i
                      duchowe ida w parze. Moze wzrost stopy zyciowej wspomagany przez przynaleznosc
                      do Wspolnoty Europejskiej powstrzyma negatywne trendy spoleczne.
                      • katecheta Ra Dyjo Ma Ryja to Zjadliwy RydZykowny Kosciolek! 08.04.06, 19:28
                        ile tam nienawisci puszcza sie stamtad w eter. jesli sluchaja tego jakies niekumate slepe staruchy to pol biedy bo i tak za dlugo nie pociagna. ale sluchaja tego teakze dzieci z przymusu doroslych i przesiakaja tym sekciarskim jadem. czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc traci.
                      • janek344 Re: Moze Radio Maryja jest pozyteczne? 08.04.06, 21:35
                        Radio Maria jest polpem na ciele zarówno Polski jak i Kościoła. Ten polip musi
                        zostać unieszkodliwiony i to jest zadanie dla polskich biskupów, które powinno
                        zostać wykonane przed wizytą papieża w Polsce.
                    • czarusia1 Re: Każdy mysli, że ma rację...to nasza cecha nar 09.04.06, 00:55
                      wzajemna komunikacja jest potrzebna, a jakze.tylko jak mozna dojsc do
                      konsensusu, gdy zadna ze stron nie ma pojecia o drugiej. niektorzy wypowiadaja
                      sie nt RM, a czy choc jeden dzien przeznaczyli na jego sluchanie, zeby wiedziec
                      z czym walcza? czy sluchacze RM starali sie naprawde poznac swoich godnych
                      przeciwnikow (nie mowie o krzykaczach, ktorzy nie maja zadnych racjolnalnych
                      argumentow oprocz tych ktore wkladaja im w rece media, a i te argumenty sa
                      czasem wyjete z kontekstu). zasada jest prosta nienawisc rodzi nenawisc. ja
                      mialam okazje sluchac RM (caly dzien) i jestem stanowczo przeciwna bardziej lub
                      mniej podswiadomym wplywom jakie wywiera na sluchaczy(zwlaszcza starszych)to
                      radio i sa to wplywy nie zawsze korzystne bo aluzje nawolujace do nienawisci
                      przeplatane sa modlitwami wiernych czesto w formie mantr-czysta manippulacja.
                      ale jak widze posluguje sie nia sie nie tylko Rzydzyk, wystarczy przeczytac co
                      po niektore posty:]
                      • silesius.monachijski1 Re: Każdy mysli, że ma rację...to nasza cecha nar 09.04.06, 01:23
                        ja tez slucham RM (takze i teraz); czasami zdarzaja sie tam
                        wypowiedzi "niecenzuralne", ale nie tak czesto; formula "rozmow
                        niedokonczonych" (czasami ktos chamsko "bluznie" przeciwko Rydzykowi - ostatnio
                        zrobil to na zywo Niesiolowski: i nikt mu nie przerywal; ktos inny
                        zademonstruje swoj antysemityzm) jest taka, ze raczej nie ma mozliwosci
                        cenzury; RM nie atakuje GW tak, jak GW - i zaprzyjaznione media - atakuja RM;
                        pewnie trzeba porozmawiac na ten temat, ale "nakladac kaganiec" na RM? to mija
                        sie z celem; to tylko spowoduje wzrost wzajemnje nienawisci; GW ma wieksze
                        wplywy w polskiej opinii publicznej od RM; i co widzimy? tylko bezprzykladne
                        ataki na RM i na PiS; moze wiec GW troche poluzuje? nie licze nato, ale - moze
                        pojda po rozum do glowy?

czarusia1 napisała:

> wzajemna komunikacja jest potrzebna, a jakze.tylko jak mozna dojsc do
                        > konsensusu, gdy zadna ze stron nie ma pojecia o drugiej. niektorzy wypowiadaja
                        > sie nt RM, a czy choc jeden dzien przeznaczyli na jego sluchanie, zeby
                        wiedziec
                        > z czym walcza? czy sluchacze RM starali sie naprawde poznac swoich godnych
                        > przeciwnikow (nie mowie o krzykaczach, ktorzy nie maja zadnych racjolnalnych
                        > argumentow oprocz tych ktore wkladaja im w rece media, a i te argumenty sa
                        > czasem wyjete z kontekstu). zasada jest prosta nienawisc rodzi nenawisc. ja
                        > mialam okazje sluchac RM (caly dzien) i jestem stanowczo przeciwna bardziej
                        lub
                        > mniej podswiadomym wplywom jakie wywiera na sluchaczy(zwlaszcza starszych)to
                        > radio i sa to wplywy nie zawsze korzystne bo aluzje nawolujace do nienawisci
                        > przeplatane sa modlitwami wiernych czesto w formie mantr-czysta manippulacja.
                        > ale jak widze posluguje sie nia sie nie tylko Rzydzyk, wystarczy przeczytac co
                        > po niektore posty:]
                    • zetisdead Myślę, że masz bardzo dużo racji 09.04.06, 10:09
                      Do lukasito: Myślę, że masz bardzo dużo racji w tym, co piszesz. Partykularne interesy zaczęły wszystkim przesłaniać pole widzenia na innych; obawiam się, że nawet tym, którzy występują przeciw temu procesowi w imię tolerancji i dialogu. To staje się wręcz paradoksalne, ale, niestety, prawdziwe. Sam zaczynam się czuć skonsternowany, bo okazuje się, że na zajęcie stanowiska odmiennego od obowiązujacych "pro" i "contra" zaczyna brakować miejsca.
                  • keradk Re: Myślicie że wybór jest pomiędzy Rydzykiem 08.04.06, 19:25
                    Ale ludzi dobrej woli jest więcej i ten świat nie zginie nigdy dzięki nim. A
                    rydzyka żółć zaleje.
                  • arius5 RM - siedlisko pedofilii 09.04.06, 00:27
                    zreszta jak caly kosciol, zadna tajemnica
                • adam81w Nie modl sie ! Boga przeciez nie ma 08.04.06, 15:39
                  • polakmoronslayer Re: Nie modl sie ! Boga przeciez nie ma 08.04.06, 15:56
                    A jest? Udowodnijcie .To nie Bog stworzyl czlowieka to czlowiek stworzyl Boga.
                    • adamharibu ***** ja bym się bardziej bał o... **** 08.04.06, 20:23
                      o pluralizm mediów w Polsce, bo obecnie go nie ma. 90% rynku opanowane jest
                      przez media lewacko-liberalne. A gdzie pluralizm?

--------------
                      Jeden z najlepszych blogów o polityce na ONET.pl
                      haribu.blog.onet.pl/
                    • czarusia1 Re: Nie modl sie ! Boga przeciez nie ma 09.04.06, 00:41
                      a nie ma? udowodnij. takze to, ze to czlowiek stworzyl Boga. nawet sam diabel
                      wie, ze Bog istnieje.
                      • silesius.monachijski1 Re: Nie modl sie ! Boga przeciez nie ma 09.04.06, 00:46
                        coz moge powiedziec? wiesz, ze nas - ludzi wierzacych - tutaj bezpardonowo
                        atakuja; w dalszym ciagu polecam artykul Ziemkiewicza:
                        .
                        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060408/publicystyka/publicystyka_a_5.html

wiele wyjasnia

czarusia1 napisała:

> a nie ma? udowodnij. takze to, ze to czlowiek stworzyl Boga. nawet sam diabel
                        > wie, ze Bog istnieje.
              • gregor_o7 Re: Pos?uchaj je˛zyka k?amstwa i nienawis´ci: 08.04.06, 21:43
                Strofka z wanną i rurą boska."mistrzostwo świata"
                Pozdrawiam
          • kap0 Re: Posłuchaj języka kłamstwa i nienawiści: 09.04.06, 00:22
            pies jak nie ma co robic to sobie lize ,uwazam ze powinienes robic to samo a
            nie zajmowac sie tym o czym nie masz pojecia
      • niemamowy Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 00:27
        Brawa dla Hiszpanii!!
      • xtrin Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 14:46
        ksiaze-ciemnogrodu napisał:

> bzdura..gdyby nie Radio Maryja myśle że dziś obyczajowo wyglądalibysmy jak
        > Hiszpania czyli z legalnymi homozwiązkami adoptujacymi dzieci aborcją a być
        > moze nawet eutanazją i legalnnymi narkotykami

Jeszcze jeden argument przeciwko Radiu :).
      • himhith Wlasnie dzieki RM i rzadom PiS 08.04.06, 15:54

Wlasnie dzieki RM i rzadom PiS za 5 lat wygra taka opcja, ktora zalegalizuje i
        maryche i zwiazki homo i pare innych rzeczy, ktore uczynia nasz kraj bardziej
        cywilizowanym i europejskim, czego zycze sobie, Wam i przede wszystkim naszej
        Polsce zycze!
      • nurnii i dzięki Radiu M. jest coraz weselej...: 08.04.06, 16:02
        Słuchaczka: – Czy jak się modlę codziennie i spowiadam, ale też używam wibratora– wie ksiądz, co to jest? – ale
        po to, aby nie grzeszyć z mężczyznami, to grzeszę?
        -----------------------------------------------
        Słuchacz: – W Oświęcimiu nigdy nie było komór gazowych. Ta propaganda głoszona jest przez lobby homoseksualistów
        amerykańskich.
        o. Piotr: – Chyba przez lobby żydowskie.
        Słuchacz: – A to nie na jedno wychodzi?
        telefon do RM:– Ja sam na sobie dokonałem eutanazji, bo się zatruwam trucizną o nazwie alkohol. Dzisiaj byłem w kościele
        – pierwszy raz od wielu lat – i jak posłuchałem co wy tam za idiotyzmy wygadujecie, to Bogu dziękuję, że jestem
        alkoholikiem. Nazywam się Marian z Płocka...
        Słuchaczka: – Słuchałam pana wypowiedzi i muszę przyznać, że była ona na bardzo niskim poziomie, wręcz na poziomie
        żenującym.
        o. Rydzyk: – Widzicie... to telefonował do Radia Maryja szatan, choć o niewieścim głosie. A jeśli to nie sam szatan dzwonił,
        to jego niewolnik o imieniu Urszula.
        Słuchaczka: – Moja siostra nie ma już jednej nogi, a teraz jest w szpitalu i grozi jej druga amputacja.
        o. Piotr: – Ale Chrystus ją kocha i ma w tym zapewne jakiś plan.
        rozmowa na antenie RM: – Ojcze Dyrektorze... mam nowotwora i to złośliwego.
        – To wszystko dla Boga, córko.
        Słuchaczka: – Pół emerytury będę oddawać dla mojego ukochanego Radia Maryja.
        o. Jerzy: – To pięknie. A ile ma pani tej emerytury?
        o. Rydzyk w Rozmowach Niedokończonych: – Podchodzi do mnie taka mała dziewczynka... no może miała z dziesięć lat i opowiada,
        że na początku wakacji przyszli do niej do domu koledzy i koleżanki i zaproponowali: założymy bandę. I założyli... podwórkowe
        kółko różańcowe. Takie wspaniałe dziecko...
        o. Rydzyk w Rozmowach Niedokończonych: – Ludzie pokazują palcami, jakim ja samochodem jeżdżę. Że mercedesem klasy S. A niby
        czym mam jezdzić? Na krowie mam jezdzić? Głupoty takie gadają... mogę na krowie, ale gdzie ja bym tę krowę trzymał w Radiu Maryja?
        Młoda słuchaczka RM: – Odmawialiśmy koronkę do Najświętszego Serca, a do domu przyszedł pijany tatuś i zaczął kląć. Potem
        usnął... No to mamusia położyła na nim obrazek z Panem Jezusem. Od tego czasu już nigdy nie widziałam pijanego tatusia.
        o. Jacek: – Przestał pić?
        Młoda słuchaczka RM: – Nie wiem, bo w ogóle gdzieś zniknął.
        o. Rydzyk: – Pewna matka zapytała mnie, co w takim razie ma czytać jej syn. Odpowiedziałem, że lepiej niech już czyta
        „Main Kampf” Hitlera niż „Harry’ego Pottera”.
        Słuchacz RM: - Czy nie uważa ojciec, że ludzie wiecznie naśmiewający się z Radia Maryja i moherowych beretów są tak samo głupi jak
        oni?
        o. Rzepka: - Tak w pełni się z tym zgadzam, są oni tak samo prymitywni w swoim postępowaniu jak armia starych dewotek. To już
        przestało być śmieszne, to jest żałosne.
      • manes3 Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 22:04
        A dzisiaj Polska to naród glupców kleczacych przed zlodziejem Rydzykiem, który
        wali im "wala" a wlaściwie wszystkim , bo "rzad" preciež chodzi na porady do
        radia (które) Ma - ryja. i tak zostaniecie odsunieci na obrzeža cywilizowanej
        Europy i potem možecie z katabasami z Watykanu založyśc wlasna Katoeurope. Lecz
        w 21 wieku juž krucjaty nie przejda.
      • zetisdead A co masz do Hiszpanii? 09.04.06, 09:59
        Byłeś? Widziałeś? Znasz ludzi? Jak nie, to siedź cicho.
      • piss-on-pis4 Re: Wybaczyć nade wszystko 09.04.06, 10:10

A jakie numery wylosowaliby w lotku, gdybym nie zappomniał
        i złożył zakłady w kolekturze na dworcu cen centralnym?
        Ile centymetrów wody spadłoby w ciągu doby na Mazurach,
        gdyby moja Pani umyła okna w poprzednią sobotę?

To akurat tematy do 'dyskusji' sejmowej
    • fajka2 Re: Wybaczyć nade wszystko 07.04.06, 23:13
      Przeczytaj sobie posty zwolenników RM. Czysty duch Ewangeli, nieprawdaż? Jeżeli
      słuchacze tej szacownej wielce rozgłośni tacy byli wcześniej, to Ojciec Rydzyk
      niewiele zmienił głosząc ewangelicznego ducha miłości, przebaczenia i
      pojednania, jeżeli tacy nie byli, to im ojczaszek nienawiść i pogardę dla
      myślącego inaczej zaszczepił. Tylko tyle.
      • 18261826www [...] 07.04.06, 23:22
    • palec1 Re: Wybaczyć nade wszystko 07.04.06, 23:48
      biskup Alfons Nossol (Opole) = wlasciwy Czlowiek
      do dyplomatycznego rozwiazania problemu RM !!!
    • arkalionxp księża patrioci 08.04.06, 00:51
      Ktos kiedyś powiedział,że jeśli rozmontuje sie kościół to tylko rękoma
      duchownych.Zawsze była grupa w kościela takich księży patriotów trzymających z
      władzą,teraz jest takze ich sporo,choćby te sama nazwiska
      :Pieronek,Życimski,Gocłowski.
      • japoeta1 Re: księża patrioci 08.04.06, 07:45
        arkalionxp napisał:
        > Ktos kiedyś powiedział,że jeśli rozmontuje sie kościół to tylko rękoma
        > duchownych.Zawsze była grupa w kościela takich księży patriotów trzymających z
        > władzą,teraz jest takze ich sporo,choćby te sama nazwiska
        > :Pieronek,Życimski,Gocłowski.

to może i są patrioci ale antypolscy
        • lukasito Re: księża patrioci 08.04.06, 15:24
          Patriotyzm, to miłość do Ojczyzny. Tyle. Miłość te można wyrażać na różne
          sposoby, zaś patriotyzm cechuje osoby o najrozmaitszych poglądach politycznych.
          Problem z patriotyzmem u nas polega na tym, że ci, co najgłośniej się
          przechwalają swym patriotyzmem, zazwyczaj dbają tylko o interesy garstki ludzi,
          tzw. 'swoich'. pamiętasz przypowieść o faryzeuszu i celniku? To wypisz wymaluj
          opis pasujący do patriotyzmu. Jeden wywyższał się nad drugim, zaś drugi po
          cichutku i żarliwie wyrażał swą wiarę. tak samo jest z patriotyzmem. uważam, że
          o wiele więcej dobrego dla naszej Ojczyzny robią ci, którzy nie wywyższając się
          dążą do dialogu i pojednania, niż ci, którzy jątrzą i pogrzewają nienawiść i
          rewindykalizm. Stąd o wiele wyżej cenię Życinskiego i Pieronka, niż
          Jankowskiego i Rydzyka.
        • bdx65 Re: księża patrioci 08.04.06, 20:48
          japoeta1 napisała:

> arkalionxp napisał:
          >.Zawsze była grupa w kościela takich księży patriotów trzymając
          > ych z
          > > władzą,teraz jest takze ich sporo,choćby te sama nazwiska
          > > :Pieronek,Życimski,Gocłowski.

Czyli wyżej wymienieni są tubą PiS-u, jak rozumiem, a PiS jest antypolski.
          O jakiej władzy mówisz?
          Sprzed 18 lat?
          >
        • manes3 Re: księża patrioci 08.04.06, 22:09
          jasne bo Polscy to : zlodziej Rydzyk, pedofil Paetz, pedal Jankowski, i
          tysiace innych dobrze przez wyžej wymienionych szkoleni.
    • japoeta1 Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 07:44
      Nienawidząc nienawiści

Za sprawą felietonu Stanisława Michalkiewicza znowu zrobiło się głośno o "mowie
      nienawiści". Ale, przyznam, ani oświadczenie Rady Etyki Mediów, ani list otwarty
      Marka Edelmana nie pomogły mi zrozumieć, co to takiego - i dlaczego, na
      przykład, nie jest mową nienawiści, gdy redaktor Pacewicz nazwie Michalkiewicza
      chorym psychicznie albo redaktor Blumsztajn doktora Gontarczyka pętakiem. Za
      całą egzemplifikację "prymitywnego antysemityzmu" Michalkiewicza posłużyły dwa
      słowa: "judajczykowie" oraz "przedsiębiorstwo Holokaust" - pierwsze autorstwa
      Tuwima, drugie profesora Finkelsteina. Rada w karkołomny sposób wywodzi, że u
      Finkelsteina "przedsiębiorstwo Holokaust" nie jest obelgą, ale w Radiu Maryja -
      tak. Rozumiem, że gdyby na przykład Konstanty Gebert użył mojego słowa
      "polactwo", to Rada przywoła go do porządku (czy rzeczywiście?). Ale idąc tą
      drogą, do oceny etyki dziennikarza nie wystarcza zajrzeć do tekstu, trzeba
      jeszcze zajrzeć mu - jak to niegdyś ujął profesor Aszkenazy - zupełnie gdzie
      indziej.
      Niestety, trudno nie odnieść wrażenia, że tak naprawdę "prymitywny antysemityzm"
      stwierdzono u Michalkiewicza nie za język, ale za temat felietonu.
      "Przedsiębiorstwo Holokaust", czyli Światowy Kongres Żydów (o nim wszak, z
      nazwy, a nie o Żydach w ogóle, pisał Michalkiewicz) swą pazernością na mienie
      pożydowskie wzbudził potępienie także wśród samych Żydów (oprócz Finkelsteina
      ostro występował tu Charles Krauthammer). Roszczenia, jakie zgłasza wobec Polski
      są bezpodstawne i krzywdzące, sposób ich dochodzenia oburzający, postawa
      polskich władz - żenująca i niepokojąca. Ale temat stanowi tabu, dokładnie tak
      samo, jak jeszcze kilka lat temu "polskie obozy zagłady". Zamiast zachłystywać
      się oburzeniem na Michalkiewicza, mądrzej byłoby odczarować także i ten problem,
      czyniąc go normalnym przedmiotem publicznej debaty. Niestety, nienawiść zaślepia
      - także nienawiść do nienawiści.
      Rafał A. Ziemkiewicz
      • sw.patryk Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 14:03
        Do japoety cytujacego Ziemkiewicza.
        Sprawa jest prosta , jak drut , tylko stoja za nia pieniadze i dlatego nawet
        tacy mozgowcy pisza banialuki.
        Zydow wymordowali Niemcy . Majatek pozydowski zajeli Polacy . Prawda , ze gros
        Zydow juz nie zylo.Wiec nie mogli wrocic do swoich domow. ALE TO BYLA I JEST
        ICH WLASNOSC. Tak samo rzecz ma sie z polskim majatkiem zagrabionym przez
        panstwo po II wojnie swiatowej.Zydzi sa lepeij zorganizowani niz Polacy i to
        nie jest ich grzech. Odpowiedz sam sobi . Jak bys sie czul wiedzac , ze majatek
        Twoich Rodzicow , Dziadkow , zwykle zdobyty ciezka praca , zostal
        zawlaszczony . Sprawa smierdzi dla mnie w dwojnasob , bo zabrano go juz
        pokrzywdzonym ( delikatnie mowiac ) ludziom . Lub ich nielicznym pozostalym
        przy zyciu.
        I to mow kolezko , a nie te bzdury , jesli chcesz byc uczciwy .
        • wdakra Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 15:19
          sw.patryk napisał:

Zydow wymordowali Niemcy . Majatek pozydowski zajeli Polacy .

Część tego majątku jest przechowywana w muzeum w Oświęcimiu. Nie mam nic
          przeciwko temu, żeby żydzi zadbali o jego utrzymanie w dobrym stanie. Jest tam
          też trochę majątku wymordowanych w tym obozie nieżydów. Czy ktos jest w stanie
          powiedzieć, które jego składniki były własnością żydów, a które nie? Uważasz za
          wskazane zlikwidować to muzeum i rozdać zgromadzony tam majątek?

Majątek pożydowski zajęli Niemcy i Polacy odebrali go Niemcom, a nie żydom.

> Prawda , ze gros
          > Zydow juz nie zylo.Wiec nie mogli wrocic do swoich domow. ALE TO BYLA I JEST
          > ICH WLASNOSC.

Posiadacze nieruchomości w Polsce wyznania mojżeszowego byli polskimi
          obywatelami. I nie tylko w Polsce obowiązuje zasada, że w razie braku
          spadkobierców mienie zmarłych przechodzi na własność skarbu państwa, a nie
          związku wyznaniowego. Dlaczego akurat z mieniem pożydowskim miałoby być inaczej?

> Tak samo rzecz ma sie z polskim majatkiem zagrabionym przez
          > panstwo po II wojnie swiatowej.

Moi dziadkowie mieli spory majątek ziemski na Wołyniu. Czy mam teraz moralne
          prawo żądać od Ukraińców bajońskich sum za ten majątek? W czasie wojny wszyscy
          ucierpieli (może paru łajdaków się wzbogaciło) i dochodzenie teraz jakichś
          roszczeń od Rzeczpospolitej Polskiej, czy innego państwa z tytułu utraty przed z
          górą pół wieku jakichś nieruchomości jest po prostu obrzydliwe.

Nie mam żadnych pretensji do ludzi, którzy teraz żyją na tamtej ziemi i nie
          miałabym sumienia zdzierać z nich skóry wiedząc, że i tak ich sytuacja jest
          nieszczególna.
          • lukasito Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 15:49
            Zwróć jednak uwagę, że pozwy o zwrot własności mają szanse powodzenia tam,
            gdzie własnośc została przejęta z naruszeniem prawa. Uznaje się, że
            wywłaszczenia hitlerowskie były niezgodne z prawem, dlatego przejęcie owego
            majątku przez Polskę, również miało swoje źródło w przestępstwie. Żadne państwo
            nie powinno się zachowywac jak paser, który zarabia na cudzej krzywdzie. Jeśli
            chodzi o majątek twych przodków na Wołyniu, to musisz sprawdzić, czy
            znacjonalizowano go zgodnie z prawem, może były jakies nieprawidłowości i masz
            szansę na rekompensatę. Mieszanie do tego kwestii, że tak powiem: etnicznych,
            to nic innego niż próba odwrócenia uwagi od słuszności roszczeń
            rewindykacyjnych. Nie ma znaczenia, kto był właścicielem, znaczenie ma
            przestrzeganie prawa.
            • wdakra Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 17:09
              lukasito napisał:

> Zwróć jednak uwagę, że pozwy o zwrot własności mają szanse powodzenia tam,
              > gdzie własnośc została przejęta z naruszeniem prawa. Uznaje się, że
              > wywłaszczenia hitlerowskie były niezgodne z prawem, dlatego przejęcie owego
              > majątku przez Polskę, również miało swoje źródło w przestępstwie.

To bardzo pokrętne tłumaczenie. Zrozumiałam, że mówisz o majątku tych, którzy
              zginęli w czasie wojny nie pozostawiając spadkobierców lub owi spadkobiercy nie
              zgłosili się po wojnie w celu objęcia w posiadanie swojej własności względnie
              nie byli w stanie udokumentować swoich praw. W takich przypadkach jest normą
              prawną przejmowanie majątku na własność skarbu Państwa. Czy w innych krajach
              jest to uregulowane inaczej? Co tam się robi z takimi majątkami?

>
              > nie powinno się zachowywac jak paser, który zarabia na cudzej krzywdzie.

Niestety, tak robiło i robi wiele państw, ale akurat PRL bym do nich nie
              zaliczyła.

> Jeśli
              > chodzi o majątek twych przodków na Wołyniu, to musisz sprawdzić, czy
              > znacjonalizowano go zgodnie z prawem, może były jakies nieprawidłowości i masz
              > szansę na rekompensatę.

Nie miałabym sumienia domagać się rekompensaty, bo wiem, że straciliby na tym
              zwykli ludzie, którym i tak się nie przelewa, a nie ci, którzy zawinili. Nie
              dołączę do stada sępów. Wystarczy mi to, co mam.
            • erg_samowzbudnik Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 21:06
              Do lukasito
              W jaki sposób zwracać majatki kiedy one przed wojna były tylko małymi
              warsztatami ,a obecnie poteżnymi zakładami zbudowanymi za nasze pieniadze .
              Podobnie z nieruchomościami . Niektóre były powojennymi ruinami które
              odbudowano za nasze pieniadze. Czy Polacy też otrzymaja odszkodowania za
              kamienice zburzone w czasie wojny?
        • japoeta1 Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 21:03
          sw.patryk napisał: Sprawa jest prosta, jak drut Zydow wymordowali Niemcy.
          Majatek pozydowski zajeli Polacy . Prawda, ze gros Zydow juz nie zylo. Wiec nie
          mogli wrocic do swoich domow. ALE TO BYLA I JESTICH WLASNOSC.
          I to mow kolezko , a nie te bzdury , jesli chcesz byc uczciwy .

i kto tu mówi bzdury?
          jeśli żydów wymordowali Niemcy, to kto domaga się zwrotu własności?
          jeśli po wojnie Polaków mordowali żydoUBecy i odbierali im własność, to kto ma
          teraz oddawać?
      • awm10 Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 16:32
        To co robi "przedsiębiorstwo Holokaust" jest haniebne, to hieny żerujące na holokauście. I to jest w porządku?
        A mówienie o tym jest antysemityzmem?
        Komuś się we łbie poprzestawiało,
        co to za pies ta Rada Etyki Mediów, inna wersja KRRiT z Krukiem na czele?
        Draństwo trzeba nazywać draństwem, bez względu na to kto je robi: Żyd, murzyn, miepełnosprawny, czy kochający inaczej.
        Michałkiewicz nie kajaj się.
        • wdakra Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 17:22
          awm10 napisał:

> To co robi "przedsiębiorstwo Holokaust" jest haniebne, to hieny żerujące na h
          > olokauście. I to jest w porządku?

Uważam, że nie.

> A mówienie o tym jest antysemityzmem?

Rasizmem jest twierdzenie, że takie postępowanie jest charakterystyczne
          wyłącznie dla określonej narodowości czy religii. Tymczasem pazerność to cecha
          indywidualna, a nie narodowa.

> Draństwo trzeba nazywać draństwem, bez względu na to kto je robi: Żyd, murzyn,
          > miepełnosprawny, czy kochający inaczej.
          > Michałkiewicz nie kajaj się.

Oczywiście. Tylko odpowiedzialnością należy obarczyć osobę, która zawiniła, a
          nie grupę, do której z jakiegoś względu należy. I gdyby p. Michałkiewicz nie
          rozciągał odpowiedzialności za poczynania jakiejś grupki na wszystkich żydów,
          nie byłoby sprawy.
    • lze_elyta_zgw [...] 08.04.06, 08:02
      • the.bill1 Obrońca kulczyka WIdacki oskarżony!!!! 08.04.06, 13:06
        Oczywiście GW o tym milczy:
        www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=1731
        • qbel2 Re: Obrońca kulczyka WIdacki oskarżony!!!! 08.04.06, 13:15
          Gazeta Wyborcza kretynie podała to wcześniej niż rydzykowcy.
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3267511.html
          serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3268185.html
      • nurnii Musisz zmienić L E K A R Z A 08.04.06, 13:35
        Obecny Cie oszukuje...nie zdrowiejesz.
    • hatteras [...] 08.04.06, 08:13
      • japoeta1 [...] 08.04.06, 08:22
        • zgodnik1 japoeta1.. tacyjak ty "katolicy"..niszczą kościół 08.04.06, 12:22
          jesteś bardzo złym człowiekiem..!
          • lukasito japoeta1.. pewnie nie wierzy w piekło 08.04.06, 15:05
            Nie traktuje Słowa Bożego zbyt poważnie, bo nie wierzy, że stanie na sądzie
            ostatecznym. Gdyby bał się wiecznego potępienia, nigdy nie rzuciłby kamieniem w
            bliźniego. Faryzeizm oczywisty. Mam wrażenie, że nasi 'prawdziwi katolicy'
            ukrzyżowaliby Mesjasza po raz drugi, za krzewienie żydowsko-liberalnych
            poglądów. "prawdziwy katolik" tym się różni od prawdziwego katolika, że
            wystarcza mu nadana sobie etykietka "prawdziwego", zaś treścią słów Zbawiciela
            nie zaprząta sobie głowy. Milszy mu stary testament od nowego...
            • japoeta1 Re: japoeta1.. pewnie nie wierzy w piekło 08.04.06, 21:12
              lukasito napisał:
              > Nie traktuje Słowa Bożego zbyt poważnie, bo nie wierzy, że stanie na sądzie
              >ostatecznym. Gdyby bał się wiecznego potępienia, nigdy nie rzuciłby kamieniem w
              > bliźniego. Faryzeizm oczywisty. Mam wrażenie, że nasi 'prawdziwi katolicy'
              > ukrzyżowaliby Mesjasza po raz drugi, za krzewienie żydowsko-liberalnych
              > poglądów. "prawdziwy katolik" tym się różni od prawdziwego katolika, że
              > wystarcza mu nadana sobie etykietka "prawdziwego", zaś treścią słów Zbawiciela
              > nie zaprząta sobie głowy. Milszy mu stary testament od nowego...

oczywiście, że nie wierzę w piekło
              to że Bóg jest miłością ci uciekło
              i nie jestem prawdziwym katolikiem
              za to ty jesteś prawdziwym Ubekiem
          • japoeta1 zgodnik1.. tacyjak ty "łajdacy"..niszczą Ubekistan 08.04.06, 21:08
            zgodnik1 napisał:
            > jesteś bardzo złym człowiekiem..!

czy ty wogóle jesteś człowiekiem
            czy może tylko parszywym UBekiem
      • awm10 Re: Hitlerowcy Rydzyka kompromituja swoje radyjo 08.04.06, 16:59
        Kochany(a) zmień język, bo stajesz się rydzykopodobny.
        To ta sama moneta, tylko z drugiej strony.
        • lze_elyta_zgw Re: Hitlerowcy Michnika przynoszą chlubę UB-ecji 09.04.06, 08:42
          i wszelakim kanaliom pełzającym
      • awm10 radyjo a Kościól 08.04.06, 17:22
        Kościół w Polsce jest chory.
        Zachłystnął się władzą i bogactwem po upadku komuny.
        Jego stosunek do radyja jest wyrażnym potwierdzeniem tej choroby.
        Drugi symptom to szał budowania.
        Trzeci to wpychanie się w każdą dziedzinę życia - np. szkoła, handel,polityka,...
        20 lat temu w mojej gminie był jeden kościół i wystarczał, dziś są już 4, a mówi się o następnym.
        Jeszcze przez kilka, kilkanaście lat kościół będzie wykorzystywał legendę JP2, ale w końcu ona także zblaknie.
        Dla mnie żenująca jest moda poganiania Rzymu w uznaniu JP2 świętym, przy udziale mediów - na Boga to nie wyścigi.
        Z czasem, choć to może trwać pokolenie, albo nawet dwa, tak jak w Europie nadejdzie stopniowe odejście od Kościoła.
        I może być ono gwałtowne.
        A szkoda, bo Kościól jest potrzebny, ale Kościól a nie Spółka z n. o..
    • alterego20 Apropos "nienawiści" 08.04.06, 08:42
      Od blisko roku czytuję felietony pana Ziemkiewicza (nie dlatego, by były jakoś
      szczególnie zajmujące (dla mnie przynajmniej), ale po prostu lubię wiedzieć co
      kto pisze, jakie poglądy prezentuje, po to, by widzieć kontekst jego następnych
      wypowiedzi). Pan Ziemkiewicz (tudzież osoba pod niego się podszywająca) był
      łaskaw napisać na tym forum kilka słów o nienawiści. Po lekturze tekstów pana
      Ziemkiewicza uważam, iż ma on średnie prawo do pouczania innych w tym temacie.
      Zbyt często w jego tekstach pojawia się nazwisko pana Michnika w jednym, nader
      jasno określonym kontekście. Pozdrawiam
    • mietek01 Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 10:10
      Mam powody aby nienawidzieć redaktorów i twórców Radia Maryja. Uważam, że Radio
      Maryja wykracza w wielu swoich audycjach poza ramy normalnej ludzkiej
      przyzwoitości. A większość gości Radia utwierdza mnie w przekonaniu, że Radio
      Maryja powstało po to aby szerzyć nienawiść i rozwijać ksenofobię. Nie robi to
      radio nic aby pobudzać w słuchaczach zrozumienie dla innych, wyrozumiałości i
      zwykłej tolerancji, takiej na co dzień. A w świetle tego wszystkiego co się
      dzieje wokół nas teraz to uważam, że rację ma ksiądz Ludwik Wiśniewski mówiąc,
      że potrzebny jest dialog...
      • perun1 Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 12:24
        Co to jest Radio Maryja? Jest to podszyta katolicka ideologia religijna fabryka szmalu. Jak produkuje wielka kase? Wyrywa skad sie da, pod kazdym, mozliwym pretekstem, oraz pierze brudne pieniadze. Jednym ze zrodel wielkiego kapitalu ojdyra, wlasciciela stacji, sa datki biednych glupich sluchaczy. Dlaczego daja? Bo to sa prymitywni umyslowo, starsi, czesto schorowani ludzie, ktorzy dali sie przekonac, ze za wyzeczenia, za nieudane zycie na tym lez padole, za swoja finansowa ofiarnosc dla radyjka, doczekaja wkrotce wiecznej szczesliwosci. Bizantyjskie bogactwo ojdyra to dla nich swiadectwo tego, ze jest sluga i wybrancem bozym, ze dewocja przynosi owoce. Jak znajduje swoich ofiarnych wyznawcow? Mowi do nich ich jezykiem i tworzy odpowiadajace im male wspolnoty - kolka rozancowe. Pokazuje im niesprawiedliwosc na tym swiecie "panujaca". Kto jest temu winien? ONI. Oni, czyli Zydzi, komunisci i masuny. My wierni (w ojca Rydzyka) ofiarni (dla ojca Rydzyka) naprawimy ten swiat, a nasza sila sa mocherowe bojowki uzbrojone, jak na razie tylko w rozance, ale opetane bezgranicznym fanatyzmem. Kto nie mysli i czyni tak, jak sobie zyczy nasz wielki kaplan, drugi po JP2, ten jest piekielnym heretykiem. W uwielbieniu dla naszego Boga zniszczymy kazdego przeciwnika. Dlaczego posiadacz radia Maryja szyderczo ignoruje stanowisko (czasem pozorne) episkopatu? Bo ma szmal. Dzisiaj nie dywizje, ale szmal wygrywa wojny. Dlaczego episkopat nie potrafi zmusic Rydzyka do religijnego posluszenstwa? Bo sie boi. Bo taki szmal pozwala Rydzykowi, przy poparciu jego starych, prymitywnych pretorian, na okazanie nieposluszenstwa biskupom a moze i Rzymowi kiedy nie ma tam juz JP2. Kto moze sie rownac z potega ojdyra-zawsze dziewica, wspieranym przez mocherowe bojowki, LPR, ZChN, PIS, rzad sterowany radiem, Wielkiego prezydenta RP, czesc biskupow itp? Jesli nie odwiedzi nas Benek 16 to znaczy, ze jest niegrzeczny, albo moze jakis masun! Tak wyglada polski katolicyzm i patriotyzm!!! Reszta to maskarada.
      • adax4 Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 14:33
        mietek01 napisał:
        " Nie robi to
        > radio nic aby pobudzać w słuchaczach zrozumienie dla innych, wyrozumiałości i
        > zwykłej tolerancji, takiej na co dzień"

nie może, kochany , nie może. Monopol na tolerancję, dobroć i miłość do
        bliźniego ma tylko Adaś Michnik. Wstyd o tym nie wiedzieć. Za taki grzech
        potrafią nawet prenumeratę odebrać.

Co zaś do dialogu to dlaczego Ks Wiśniewski dzieli biskupów; Gocłowski może a
        Pieronek i Życiński nie może. To niesprawiedliwe.
        • sclavus Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 15:55
          adax4 napisał:

> mietek01 napisał:
          > " Nie robi to
          > > radio nic aby pobudzać w słuchaczach zrozumienie dla innych, wyrozumiałoś
          > ci i
          > > zwykłej tolerancji, takiej na co dzień"
          >
          > nie może, kochany , nie może. Monopol na tolerancję, dobroć i miłość do
          > bliźniego ma tylko Adaś Michnik. Wstyd o tym nie wiedzieć. Za taki grzech
          > potrafią nawet prenumeratę odebrać.
          >
          > Co zaś do dialogu to dlaczego Ks Wiśniewski dzieli biskupów; Gocłowski może
          a
          > Pieronek i Życiński nie może. To niesprawiedliwe.

Gdybyś nie był o tym przekonany - a twój sarkazm na to wskazuje (a może tylko
          głupota) - to chętnie powtórzę: tak! A. Michnik wiele dla tolerancji zrobił...
          nawet powstrzymuje się od obśmiania głupoty spłyconych niemyśleniem mózgów....
          Robię to za niego - z dzika przyjemnością... :)))
    • lze_elyta_zgw [...] 08.04.06, 10:34
    • zgodnik1 Ziemkiewicz.. propagator faszyzmu... 08.04.06, 12:28
      człowiek z natury i wyglądu--bydle!...
      • lukasito Nie przeadzaj:)) 08.04.06, 15:08
        Ziemkiewicz czasem potrafi przyznać się do błędu, ale tak jest owładnięty
        chęcią niezależnego myślenia, że czasem mówi bzdury, byle wyjść na
        nonkomformistę. On tak po prostu musi. Czasem mówi do, a czasem od rzeczy,
        czyli, w moich oczach, wychodzi na 'czlowieka środka":))
    • eizo1 [...] 08.04.06, 12:30
    • the.bill1 To miłe jako Pałka Wybiórcza troszczy się 08.04.06, 12:43
      o dobro Kościoła.
      Jak nazwac taką postawę GW? Ja nie znajduję słów. Może moralna hołota? Medialni
      bandyci? Jakośc tak.
      Towarzystwo reóżówo-czerwone przyzwyczajone do medialnego monopolu nie potrafi
      bronić Radia Maryja mimo, ze reduktor Naczyleny Adam Michnik DEKLAROWAł w
      SZCZECINIE, że
      BęDZIE BRONIł prawa radia maryja do istnienie choć się z nim ie zgadza, ale tego
      wymaga demokracja!
      Oto mamy okazje obserwowac po raz kolejny ile warte są słowa intelektualnego
      oszusta Adama Michika.
      Co innego mówi - co innego robi.
      • babaqba Re: To miłe jako Pałka Wybiórcza troszczy się 08.04.06, 16:02
        the.bill1 napisał:

> o dobro Kościoła.
        > Jak nazwac taką postawę GW? Ja nie znajduję słów. Może moralna hołota? Medialni
        > bandyci? Jakośc tak.

Księżulku, jak już kłamiesz, to staraj się to robić bardziej "ynteligentnie". Nienawiść i inne silne uczucia
        nie pomagają w myśleniu. Tobie najwyraźniej zaś szkodzą w dwójnasób. Moralną hołotą są rydzykowcy
        niszczący dość skutecznie jakość polskiego społeczeństwa w imię (chyba tylko) osobistej pychy
        Rydzyka. Dziwi bezmiar głupoty tych ludzi, którzy dali się porwać tak miernemu chłystkowi jak "ojciec"
        Tadeusz Rydzyk. To smutne, że jesteśmy aż tak zacofanym narodem. Bo, że głupim, to historia już
        dziesiątki razy udowodniła. Zauważył to już Rej. I nic się nie zmieniło. Ja to przekleństwo ciążące nad
        naszą ojczyzną nazywam jego prawdziwym imieniem: katolicyzm.
    • 14darek14 Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 12:44
      Czy nieuwarzacie że oni kase na tym zbijają wykorzystują boga dla pieniezy to
      jest złe !!! ale i tesz korzystne bo kilka krotnie ludzie przechodza na naszą
      wiare
    • 14darek14 Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 12:46
      Ty chyba niesądzisz ze oni robią dobrze !!!
    • the.bill1 Wirusy mutują sie w sieci 08.04.06, 12:49
      Do tej pory mielismy dwa "katolickie wirusy", atakujące synapsy i
      zniekształcaące procesy poznawcze:
      PGŻ -Pieronek, Gocłowski, Życiński
      BSC - Boniecki, Sowa, Czajkowski
      Teraz mamy jakąś mutację:
      Jeszcze nie wiemy jaie inicjały staną sie jego nazwą, ale już widać pierwsze
      zajawki.
      • zgodnik1 the.debil1..to podstawiny ubek,działa przeciwPIS 08.04.06, 13:16
        pod pozorem obrony PIS czy RM, wypisuje takie świństwa, by zdyskredytować PIS
        w oczach wyborców!.. zapewne robi to dla SLD...
    • the.bill1 AGORA upada! Dlatego gryzie!! 08.04.06, 12:50
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=39966488
    • anthony1 Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 12:55

Złodzieje i ofiary.

Po raz kolejny ( nie wiadomo już który), polskie okrągło- stołowe sitwy
      polityczne oraz usłużne im media, zaatakowały z furią radio Maryja. Tym razem
      pretekstem był felieton Stanisława Michalkiewicza wyemitowany na antenie tego
      radia. Do ataku na radio, Michalkiewicza i Rydzyka włączył się „ postępowy „
      kler ( Pieronek, Życiński, Gocławski), nuncjatura papieska, Marek Edelman i Bóg
      wie kto jeszcze. Wszystkie „ postępowe „ media domagają się zgodnym chórem
      głów Rydzyka i Michalkiewicza, oraz położenia kresu działalności radia Maryja.
      Co tak rozwścieczyło polskich „europejsów „??? Otóż pan Michalkiewicz miał
      czelność przedstawić słuchaczom radia Maryja poglądy znanego amerykańskiego
      politologa żydowskiego pochodzenia, pana Normana Finkielsteina, na pewną
      drażliwą dla środowisk „europejsów” kwestię. Otóż twierdzi on, że organizacje
      żydowskie zrzeszone w Światowym Kongresie Żydowskim ( WJC), zawiązały spisek
      przeciwko państwu polskiemu. Celem spisku jest wyłudzenie odszkodowań od Polski
      za mienie żydowskie pozostawione w Polsce po II wojnie światowej. W grę wchodzi
      astronomiczna kwota 60 mld. dolarów USA. ( poglądy N. Finkielsteina
      przedstawiam szerzej w artykule pt. „ Jedwabne - kto i w jakim celu nadmuchał
      ten balon”, dostępnym na stronie www.pospoliteruszenie.org) . Zauważmy, że
      atak „ mediów „ i sitw politycznych, skupił się nie na N. Finkielstejnie, lecz
      na Michalkiewiczu i radiu które poglądy Finkielsteina przedstawiło. Dlaczego ?
      Ano dlatego, że zaatakowanie Finkielsteina wymagałoby dyskusji merytorycznej z
      góry przez „europejsów” przegranej, ( gdyż swoje poglądy Finkielstein udowodnił
      w sposób nie budzący żadnych wątpliwości!), zaś atak na Michalkiewicza nie
      wymaga żadnego dowodu, tylko przypięcia łatki „ antysemity”. Numer z „
      antysemitą” w przypadku Finkielsteina nie przejdzie, bo jest on Żydem, którego
      rodzina pochodzi z Warszawy.
      W całym demokratycznym wolnym świecie, Norman Finkielstein publikuje książki,
      udziela wywiadów, występuje w mediach i jest to oczywiste i zrozumiałe, gdyż
      człowiek ten wypowiada się w sprawach ważnych i interesujących światową opinię
      publiczną. W Polsce, już pierwsza próba zaprezentowania poglądów tego
      politologa, wywołało wściekłą reakcję mediów i polityków, sprowadzającą się do
      żądań.... zamknięcia radia które nadało audycję propagującą poglądy
      Finkielsteina. W demokratycznym państwie prawa byłby to skandal wołający o
      pomstę do nieba!!! Złodziejskie sitwy polityczne ( zwane na wyrost „ elitami”),
      domagają się zamknięcia radia, gdyż głosi ono poglądy im niewygodne!!! Te same
      sitwy, na co dzień mają pełne gęby frazesów o demokracji, wolności słowa i
      poszanowania swobód obywatelskich!!. Gdyby owe „ elity” kierowały się w swoim
      działaniu polskim interesem narodowym, to i N. Finkielstein i S. Michalkiewicz
      i ojciec Rydzyk, winni być ogłoszeni bohaterami narodowymi. Ujawniając
      złodziejski plan obrabowania Polski przez przedsiębiorstwo „Holokaust” ( tak
      Finkielstein nazywa organizacje zrzeszone w WJC), wymienieni panowie być może
      udaremniają jego wykonanie, a więc zapobiegają uczynieniu z Polski dziada i
      bankruta. A może właśnie dlatego, radio Maryja i Michalkiewicz zostali tak
      brutalnie zaatakowani?? Psują oni dobrze zapowiadający się geszeft !!!Szajka
      rodzimych złoczyńców w porozumieniu ze złodziejami żydowskimi wpadła we
      wściekłość, gdyż ktoś próbuje udaremnić ich monstrualne złodziejstwo! Już
      podzieli skórę na niedźwiedziu ( czyli 60 mld. dolarów ) pomiędzy siebie, a tu
      jakiś Michalkiewicz - za pośrednictwem radia „ Maryja” - niedźwiedzia im
      płoszy!.
      Jeśli polskim sitwom politycznym i będącym na ich usługach mediom uda się
      zniszczyć radio Maryja, to będzie to ostateczny cios zadany polskiej
      demokracji. Stanie się ona już tylko i wyłącznie atrapą skrywającą przeróżne
      złodziejskie kliki i sitwy, które pospołu rozkradną i zniszczą polskie państwo,
      przy wydatnym udziale przedsiębiorstwa „Holokaust „ i polskojęzycznych „
      europejsów”.

Anthony Ivanowitz
      7.kwietnia.2006.
      www.pospoliteruszenie.org
      • jama314 Dziękuję 08.04.06, 19:49
        Dziękuję za ten głos mądrości. Polecam go wszelkiego autoramentu hienom
        usiłującym dokopać Polsce za wszelką cenę. Dziękuję!
    • normalkk Dokładnie tak jest :) 08.04.06, 13:12
      Dzięki Radiu Maryja przejrzałem na oczy!! Zauważyłem, że nie tylko Rydzyk, ale
      i cały Kościół katolicki to obłudna mafia nastawiona tylko na zbieranie
      pieniędzy. Zainteresowałem się historią i przekonałem się że w Kościele
      rzymskim było tak ZAWSZE!!!!!!!!
      Teraz wiem, że to wypaczona wiara i są o wiele lepsze niż katolicyzm drogi
      udoskonalania siebie i drogi do Boga który jest zupełnie inny niż ukazuje go
      nam katolicyzm.
      • toja69 Re: Dokładnie tak jest :) 08.04.06, 13:29
        Kocham szmal i oblude. Mam zadatki na swietego. Chce byc kaplanem i zalozyc jeszcze wieksze radio-zawsze dziewica. Jutro zaloze konto i bede ofiarodawca obiecywal wiecej niz ojdyr im moze obiecywac. Dla systematycznych ofiarodawcow darmowy wstep do nieba. Reszta w stosownym czasie.
        • zeter1 Re: Dokładnie tak jest :) 08.04.06, 17:25
          toja: To załóż. I zobaczymy, jak ci się uda. A nie uda się tobie, chocby z
          prostego powodu - nikt tobie nie uwierzy, nikogo nie przekonasz, do tego trzeba
          mieć dar i łaskę /tak!/.
          Gdybyś traktowal się poważnie, a więc myślał, nie polegałbyś na wizji
          roztaczanej w GW, i zastanowił się, czy sukces "istnienia" RM to
          tylko 'socjologicznie i psychologicznie" uzasadnione zjawisko, czy to efekt
          ciemnoty, albo frustracji czy polityki, czy może coś innego. Coś, co trudno
          zrozumieć osobom zamkniętym na świat religii.
    • onatutrwa Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 13:34
      No Tak w 19 wieku wszystkiemu byli winni masoni a dzisiaj Rydzyk i radio
      Maryja!!!
    • dzimbim Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 13:40
      ks.Wisniewski jest dobrym przykładem duchownego,który nie sieje
      nienawisci,opowiada sie za dialogiem.dlaczego nie mówi się takim językiem
      w mediach tzw katolickich,jak RadioM,TV Trwam? Poza tym,dlaczego te media sa
      tubą ideologiczną dla niektórych partii?
    • gmork1 Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 13:47
      Dobrze wiedzieć, że sa jeszcze w tym kraju duchowni wierni nauce kościołka (tego prawdziwego, opisanego w Bibli), niezaślepieni nienawiścia i dbałościa tylko o swoje interesy.
    • artau Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 14:05
      Nie trzeba nic zarzucać radiu z ryjem ono jest całe jednym wielkim ZARZUTEM...
    • campbell Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 14:22
      Ja prócz zastrzeżeń co do tresci propagowanych przez Radio M. mam zarzut
      nastepujący: wokół Radia zgromadził się najgorszy pod względem intelektualnym i
      moralnym element społeczny. Wystarczy poczytać posty.
      • adax4 Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 14:34
        campbell napisała:

> Ja prócz zastrzeżeń co do tresci propagowanych przez Radio M. mam zarzut
        > nastepujący: wokół Radia zgromadził się najgorszy pod względem intelektualnym
        i
        > moralnym element społeczny. Wystarczy poczytać posty.
        pełna zgoda :
      • ponuractwo Re: Wybaczyć nade wszystko 08.04.06, 14:46
        Drogi Campbell`u w 100% sie z Toba zgadzam. Te "Prawdy Objawione" w postach
        zwolenników RM, Bliźniaków i ich świty w rządzie itp. po prostu porażają. Nie
        sądziłam, że mam taką ilość sióstr i braci, którym bliżej ideologii karłowatych
        psychicznie dyktatorów niż deklarowanych cech, nie katolików, bo to jest u nas
        zniekształcone, ale choćby chrześcijan! Ksenofobia, kompleksy markowane
        wulgaryzmami, nienawiścią, zacietrzewieniem i niewiedzą. To świetny materiał no
        Krzyżowców, co to w imię religii grabili, gwałcili, niszczyli. Ech, szkoda
        gadać, Nie boję się tego, lecz powoli mam "gdzieś" taką ojczyznę. WSTYD,
        ZAŻENOWANIE,i Złość czuję coraz częściej. A przed nami dopiero zabawa! Panie
        (Ch)Hojarskie, co to bez matury jeszcze będąc, mówiły, że mogą i w ministry iść,
        bo się szybko uczą, Leppery, Łyżwińskie. To dopiero pokażemy Europie prawdziwe
        standardy. Pijaństwo, zabawy z prostytytkami, co się zdiwił Lepper, że to można
        taką zgwałcić i jeszcze dużo przed nami. Niedobrze mi. Jedyna nadzieja, to
        czytac mądre książki, otaczać się mądrymi i przyzwoitymi ludzmi i podjąć próbe
        przetrwania, choć czasem tracę nadzieję, bo jaki ten Naród jest w dużej części -
        widać i to nie od dziś. A kto to wymyślił Liberum Veto? I z pijanym czubem, za
        30 srebrników zrywał na życzenie wszystko, często niszcząc możliwości Kraju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka