bereciara Czarnuchy maja tele za paznokciami 10.04.06, 08:44 brudu ze zadne mydlo tego nie wymyje.Przypominacie sobie pozyczke na kucje dla przekreta paliwowego od ojcow paulinow.Co jest grane z ta opoka prawdy i uczciwosci jaka jest kosciol.Takich przykladow sa tysiace w kazdym miescie kazdej gminie,kazdej wsi.Czy tego nie widzicie.Jak mozna sie zwracac do autorytetow PO i PiS w osobie Goclowskiego,Glepa, Dziwisza dobra Dziwisz jeszcze sie tak nie ubabral jak pozostali.Czy Goclowski wie ze pracownicy jego swietej drukarni nie maja przed swietami co do garnka wlozyc.Autorytety ku.. mac.Przekretow zwiazanych z ziemia rozwiazac moze tylko rewolucja tak to daleko zaszlo.Czy oni tego nie widza?.Autorytety ku.. mac. Odpowiedz Link Zgłoś
leszeksa może by tak komisję śledczą – radio Maryja 10.04.06, 08:45 PiS’ie WSPANIAŁA SPRAWA DLA WAS – KOMISJA… JUŻ NA PEWNO MACIE DRESZCZE... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wicher5 Re: może by tak komisję śledczą – radio Mar 10.04.06, 11:17 Powtórka z historii podobnie jak w latach 50-60 tępiono słuchaczy radia wolna europa w tamtych czasach zagłuszano a nawet podsłuchiwano pod oknami. Mój sąsiad oberwał 2 lat za słuchanie RWE. Gdzie jest demokracja! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: może by tak komisję śledczą – radio Mar 10.04.06, 11:19 demokracja ma to do siebie ze kazdy ma swoje zdanie ,ale nie kazdy moze kogos do nienawisci rasowej lub religijnej nawolywac !! jak rydzyjko Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 08:48 No to czekamy na pana ruch, panie Żiobro... Odpowiedz Link Zgłoś
yesname Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 08:49 Aż wierzyć się nie chce. Przecież ojcieć Rydzyk wypowiada się jak jakiś nawiedzony przywódca sekty religijnej. Odpowiedz Link Zgłoś
crosser Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 08:50 Ja wiem!!! To na pewno ludzie z PO spowodowali, że spółka zbankrutowała mimo, że o. Król przejął tam władzę. I to na pewno PO podstawiło doradcę, który kazał zainwestować w giełdę. Aha, byłbym zapomniał. To wina PO, że minister Ziobro nie zajmie się tą sprawą. pozdrawiam. Crosser Odpowiedz Link Zgłoś
qc 4RP, odczuwalne zmiany 10.04.06, 08:53 Czyje miejsce zajal kosciol przy stoliku? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 08:55 Jest "Oczywistą oczywistością", że Zero predzej narobi w gacie ze strachu przed dymisją niż zajmie się Rydzem i jego interesami. A Radyjo narobi wrzasku , że jest atakowane, niszczone, lżone etc. Ciekawe kiedy mohery odzyskaja ostrość widzenia i zerwą z tą sektą finansową. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Nigdy 10.04.06, 09:52 albacor napisał: >[...] Ciekawe kiedy mohery odzyskaja ostrość > widzenia i zerwą z tą sektą finansową. Przecież mohery są zazwyczaj w kwiecie wieku, albo i później. 95% z nich nigdy nie zmieni zdania, bo jeśli już przejrzy na oczy, to się nie przyzna. A spora część z nich do grobu weźmie tajemnicę tego, ile stracili na tej złej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski [...] 10.04.06, 08:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
callisto1 Czyżby nowy rewelacyjny sposób na robienie fiskusa 10.04.06, 08:56 w konia? "Dematerializacja" - jak to pięknie i zachęcająco brzmi! Jak jest w te stronę to pewnie będzie i z powrotem czyli "materializacja".No Panowie Biznesmeni! Czyżby otwierały się nowe,praktycznie nieograniczone możliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Czyżby nowy rewelacyjny sposób na robienie fi 10.04.06, 08:58 Nalezy jeszcze zdematerializować Rydza& Co. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Zmykaj n korepetycje z ekonomii 10.04.06, 09:00 Ilez ty masz lat, dziecino??? Świadectwa udziałowe były w formie papierowej, żeby można było nimi obracac, musiały wejść na giełdę - w formie elektronicznej. Przeciez nikt na giełdzie nie przerzuca kupek papierów! Dematerializacja była zamianą papierowych świadectw na elektroniczny zapis, na rachunku giełdowym inwestora! PS - Materializacja nie jest możliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A słowo stało się ciałem, to pies? :-) 10.04.06, 09:10 wredna_jedza napisała: Re: Zmykaj n korepetycje z ekonomii ... > PS - Materializacja nie jest możliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: A słowo stało się ciałem, to pies? :-) 10.04.06, 09:32 Chyba "Rydzownia" tak myślała, dlatego wtopili :)))) Niestety, w ekonomii ta teoria nie działa :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A słowo stało się ciałem, to pies? :-) 10.04.06, 09:48 Dlaczego sądzisz, że wtopili? Od kogoś przecież te akcje kupili. Pytanie za ile ten ktoś je wcześniej kupił i co zrobił z różnicą/nadwyżką. Stawiam, że to też był swojak :-) wredna_jedza napisała: > Chyba "Rydzownia" tak myślała, dlatego wtopili :)))) > Niestety, w ekonomii ta teoria nie działa :)))) > Odpowiedz Link Zgłoś
haritka ? T.Lubińska była kiedys viceprezesem Espebepe 10.04.06, 09:08 ???????? o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elyta_zgw [...] 10.04.06, 09:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Wypraszam sobie takie skojarzenia! 10.04.06, 09:31 > Polacy potwierdzają-GW to organ UBECJI i kapusiów, zboczenców i szmalcowników, > potwierdzjaą to wszyscy porządni ludzie. Jako porządny żydowski kapuś wypraszam sobie! Nie jestem szmalcownikiem. Szmalcu nie jem, bo niekoszerny. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Polacy potwierdzają-GW to organ UBECJI i kapu 10.04.06, 09:32 Akurat RM sponsoruje szmalcownik Kobylański :P Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elyta_zgw Re: Polacy potwierdzają-GW to organ UBECJI i kapu 10.04.06, 10:35 A ilu szmalcownikow, mafiosow i bandziorów finansuje antypolską agitcję GW-na - agendy wszystkich UB-oli, naczelnego sztandaru cimoszącego preziolandu Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Polacy potwierdzają-GW to organ UBECJI i kapu 10.04.06, 10:36 Jakbyś sprawdziła pochodzenie "radiomaryjców" to dopiero by było solidnie zdziwienie :D Odpowiedz Link Zgłoś
megzon Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 09:17 wydajke mi sie , ze Ojca Dyr. powinni przebadac lekarze, psychoanalitycy i wszystko co moze go przebadac, bo ten przypadek jest wyjatkowy Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 09:30 Powinni także przebadać wiekszość z jego zwolenników wypisujących spiskowo- ubecko-antysemickie bzdury i mających się na dodatek za "porządnych" obywateli. Najgorzej jak wariat myśli że jest normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 10:09 albacor napisał: > > Najgorzej jak wariat myśli że jest normalny. Niestety, tak jest zawsze. Wariaci już tak mają... Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Ożywienie w sforze Michnika, rejwach wielki ! 10.04.06, 11:09 Ciekawy jestem, czy była komenda do ataku, czy to tylko zew krwi? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ożywienie w sforze Michnika, rejwach wielki ! 10.04.06, 11:10 nam poprostu ani kadzidlo ,ani oplatek na mozg nie szkodzi !! Odpowiedz Link Zgłoś
toja02 Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 09:32 Żeby tak się wyrażać o jedynym słusznym ojcu? To już chyba ZDRADA NARODOWA! Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Lepiej nie badać 10.04.06, 09:36 megzon napisał: > wydajke mi sie , ze Ojca Dyr. powinni przebadac lekarze, psychoanalitycy i > wszystko co moze go przebadac, bo ten przypadek jest wyjatkowy Lepiej nie badać, bo to dobry aktor i manipulator. Uznać go mogą jako niezdolnego do odbywania kary. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty9936 Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 09:38 Niech Wyborcza lepiej zajmie się przekrętami Piskorskiego, sponsorami Kwasniewskiego, kontem Cimoszewicza... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 09:40 Jak wyborcza zajmie sie zlodziejstwem tylko jednej opcji , to tacy jak rydzyk niedlugo pol polski ukradna bezkarnie !! wiec niech wala prawde o zlodziejach w sukienkach !! Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 09:56 A dlaczego lepiej? Niech się zajmie wszystkim. I jeszcze jedno Schetynę już wykreśliłeś z listy? Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 10:01 moja droga gwerty przestan uzywac ogranych kawalkow nie rozumiem jednego skoro ten wrzod na d...e Kosciola jesst w porzadku to po co to cale larum jak ktos jest uczciwy to nie ma sie czego obawiac z Rydzyna jest inaczej kazda choc najmniejsza krytyka powoduje taki odzew jak koniec swiata po co? zeby zagluszyc sumienie jezeli takowe posiada bo dla mnie to jesst zwykly zlodziej ktory zeruje na biednych ludziach sekciarz ktory nie zrezygnuje z wladzy nad ludzmi Kosciol wychodowal sobie zmije na wlasnym lonie i dobrze mu tak bo tym sposobem ludzie zaczynaja sie od niego odwracac a bedzie jeszcze gorzej gdyz przez takie i inne przewinienia przestaje byc autorytetem moralnym i prosze nie mowic ze nie jest tak zle jest jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
tersta A Ziobro na to""Biedronka, ach Biedronka".. 10.04.06, 09:39 tego się doczekalismy za moje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
ofiks Nawet Króla nie uszanują 10.04.06, 09:55 Polacy w tym ja niczego nie usanują. Ciągłe ataki na Wielkich Braci, Ojca Ryczyka, jedynie szłuszną Partię i jeszce mało. Teraz poważono się (o zgrozo) zaatakować Króla, co prawda tylko Ojca Jana Króla, ale jednak Króla z Polski. Wnoszę o powołanie Komisji Sejmowej ds "kto śmiał". Pozdrawiam wszytkich coraz mniej normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 09:57 taziuta napisał: > O. Król służy Panu. A także zarówno cała kasa jego, też służy Panu - Panu > Rydzykowi. Tzn., służyłaby gdyby ESPEBEPE nie zbankrutowała po przejęciu w > niej władzy przez o. Króla :-) Ziobro, ani się waż tykać świętych ojczulków, i dochodzić kto winien bankructwa tej spółki! > Coś mi na to wygląda jak gdyby Rzeczypospolita starając wyrawać się z PTLu wpadła po kolana w gó.. niewiele mniejsze a śmierdzące co najmniej tak samo ohydnie. Teraz zaczyna się draństwo ujawniać w całej swej gó..anej krasie i pokazywać, jaka miała być czystość moralna IV RP. Jakie szczęście, że ta 'odnowa moralna' nie przyszła zaraz po roku 1989 i mogliśmy zobaczyć choć przez to 10-lecie jak wygląda normalny świat. Teraz możecie sobie głosować, na kogo chcecie PZPR czy kółko różańcowe wszystko to śmierdzi gównem - na każdym kroku przekręt albo nawet święty przekręt. Pomyślałem i sp__lam stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 09:58 Rydzyk to szatan na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 10:02 Ostatnio Radio Maryja gorąco namawia do umieszczania reklam w TV Trwam. Ponoć rewelacyjnie niskie ceny. W ten sposób O' Rydzyk szybko zgarnie grubą forsę i odbije sobie straty poniesione na giełdzie. To dopiero jest prawdziwa żyła złota! A o utratę statusu nadawcy społecznego bać się nie musi - przecież KRRiTV jest obsadzona przez PiS, który krzywdy zrobić nie da. Nadal Rydzyk nie będzie musiał płacić żadnych podatków, ani też odnawiać koncesji. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 10:26 I oczywiście nie jest to żaden układ. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud ^^^ Solidarni z Radiem Maryja - wpisujcie się!!! ^ 10.04.06, 10:25 Obronimy jedyną Polską, Narodową Rozgłośnię! Obronimy Krzyż! --- religiapokoju.blox.pl/2006/04/Deobandi-i-barelvi.html Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Solidni -- nie popierajcie złodziei 10.04.06, 10:40 alkud napisał: > Obronimy jedyną Polską, Narodową Rozgłośnię! > Obronimy Krzyż! Każdy głupek z nadmiarem środków finansowych ma kolejną szanse ich utraty, chyba że wróci wam rozum. Nie słuchajcie tych haseł jedyna-p;olska-narodowa-... Okażą się takimi humbugami jak: odnowa moralna, IV RZplita itd Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 Po co myśleć, wystarczy przeczytać artykuł w GWyb 10.04.06, 10:27 Tyle pary w gwizdek. I przy okazji okazuje sie po raz kolejny, że sympatycy jedynej słusznej opcji, którzy oficjalnie mają gębę pełną haseł o tolerancji, kulturze politycznej i poszanowaniu konwenasów, są w większości z dolnej półki. Czas drogie panie i panowie słomę wytrzepać z butów, wszak juz wiosna - chociaż tylko kalendarzowa. Dla tych, którzy przy czytaniu jeszcze chcą samodzielnie myśleć, mam parę wątpliwości. Ekspert cytowany przez Gazetę Wyborczą stwierdził: "Prawo zabrania przekazywania papierów wartościowych o dużej wartości bez podatku. Musi być umowa, trzeba zapłacić m.in. podatek od darowizny. Kolejna kwestia to etyka inwestora. Niepojęte jest, by zebranymi publicznie pieniędzmi grać na giełdzie." 1. Czy GW moze cytować głupstwa tzw. eksperta, bez rzetelnego sprawdzenia - papiery wartosciowe (świadectwa udziałowe) nie miały dużej wartości (ok. 50 zł sztuka) i były przekazywane w niewielkich ilosciach od wielu darczyńców, więc nie mogły podlegać podatkowi od darowizny. 2. Nie, nie musi być umowy pisemnej, papiery wartosciowe tego typu są papierami na okaziciela a prawo nie wymaga by była konieczna forma pisemna przy tego typu darowiznach. 3. Kupowanie akcji przedsiębiorstwa giełdowego nie jest tzw. graniem na giełdzie czyli w podtekście spekulacją. W tym przypadku jest więc odwrotnie, była to bowiem inwestycja długotrwała - może nawet zbyt optymistycznie dłutotrwała. Giełda warszawska jest jednym z tzw. osiągnieć w budowaniu ustroju kapitalistycznego po 1989r. Czy tzn., że Gazeta Wyb. też akceptuje pogląd antyglobalistów o spekulacyjnym i negatywnym charakterze giełdy? reasumując, nie trzeba być wielkim znawcą przedmiotu aby odnieść wrażenie graniczące z pewnością, że i tym razem jest to tylko burza w szklance wody, czyli mówiąc językiem forumowym - Gazeta i jej poplecznicy mogą ... skoczyć. Komu i na co, pozostawiam jako ... niedopowiedzenie. Ps. Jeżeli kogoś przyjeta forma mojej wypowiedzi uraziła, przepraszam - to tylko licencja poetycka. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Po co myśleć, wystarczy przeczytać artykuł w 10.04.06, 10:35 1. Świadectwa udziałowe "chodziły" po ok. 100 zeta w kantorach, więc nie bredź o 50 :) Sprawdź przy okazji, do jakiej kwoty jets zwolnienie od podatku od darowizny. 2. Umowa na dużą kwotę wymaga formy pisemnej. Ale przy tym drobiazgu? Tu masz rację. 3. Obrót giełdowy - czyli nabywanie i sprzedaż akcji - jest elementem gry na giełdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 Krótka odpowiedź 10.04.06, 12:32 1.Cena wtórna też zależała od popytu i podaży ale napewno nie od bredzenia mojego czy twojego - pierwotna cena zakupu wynosiła 20,00 zł. Wartość pierwszych notowań akcji NFI notowanych dzisiaj na giełdzie wynosiła w sumie 129,30zł, obecnie 173,25zł. Jeżeli sie uwzgledni poniesione koszty zwiazane z założeniem konta maklerskiego i jego obsługę od 1997 r. oraz zamrożeniem kapitału i inflację, to tak naprawdę dla zwykłego mohera z RM lub nawet kapeluszowego z PO trzymanie jednego świadectwa udziałowego i zamiana na akcje NFI nie byłaby żadnym interesem, lecz co najwyżej giełdową gra ze stratą. 2. Kwota wolna od podatku od darowizn w tym przypadku wynosi 4 902,00 zł więc nasz spór i tak jest bezprzedmiotowy. 3. Wymóg pisemności umowy zależy nie od wielkości transakcji ale od obowiazku ustawowego - tutaj taki nie zachodził. 4. Gra na giełdzie nie jest zachowaniem nagannym lecz standardowym. Ekspertowi i GW chodzi chyba zdecydowanie nie o to. Ciekawe, że nie mają o to pretensji gdy fundusze inwestycyjne (w tym emerytalne) tak robią z częścią swojego kapitału? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Krótka odpowiedź 10.04.06, 12:37 1. Cena pierwotna - 20 zł, ok. Ale były apele na antenie RM, żeb, kto ma kasę, wykupił więcęj świadectw w kantorze :) 2. Jeśli pozbierało sie świadectwa od kilku "moherów", a każdy moher "pozbierał" świadectwa po całej rodzinie, to tę kwotę można było spokojnie przekroczyć. 3. Jeśli przekroczono kwote wolną od podatku, jest obowiązek udokumentowani transakcji dla celów podatkowych :D Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 Nie żartuj sobie Mości Panno 10.04.06, 12:57 Z Twoich szacunków wynika, że trzeba by obsłużyc ok. 50 osób, z moich, że 100 osób. Sama widzisz, że jest to mało prawdopodobne. Nawet gdyby sie z jednak ta wersją zgodzić, to w przypadku bezplatnego przekazywania sobie świadect udziałowych trudno będzie udowodnić, że miała miejsce zbiorowa darowizna a nie tylko przekazanie pojedynczych świadectw przez finalne osoby. Kwota wolna od podatku i tak dotyczy kazdej z osób oddzielnie a świadectwa były bezimienne. Upieram się więc konsekwentnie, wobec braku racjonalnych innych argumentów, że i tym razem brat Adam razem z Grupą Trzymajacą Władzę, moze co najwyżej ojcu Tadeuszowi, skoczyć. Gdybym był rasistą, a niestety nie wyssałem tego z mlekiem matki, to bym dorzucił, że przynajmniej w interesach obaj są z tej samej nacji. Ponieważ jednak rasistą ani innym anty nie jestem, proszę wszystkich aby traktować to jako komplement wobec obu panów. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Nie żartuj sobie Mości Panno 10.04.06, 13:05 Są dowody na zbiorową darowiznę - kilkadziesiąt świadectw przekazuje Parafialne Koło Rodziny Radia Maryja [ale publicznie nie powiem skąd] :) Natomiast co do pochodzenia redaktora M. i Ojca R. - gdyby sprawdzić, mógłbś sie słodko zdziwić :) I bynajmniej nie dotyczy to tylko "zamiłowania biznesowego" :) Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 Pochodzenie brata M. i ojca R. 10.04.06, 13:19 Pochodzenie redaktora gazety i dyrektora radia nie ma dla mnie wiekszego znaczenia. Bez wzgledu na róznice w poglądach nie trudno chyba każdemu zauważyc, że obaj zaliczają sie do osób nietuzinkowych aby nie powiedzieć wybitnych indywidualności. Skutecznością w realizowaniu swoich nieszablonowych wizji biją na głowę zwykłych zjadaczy chleba, którzy poza jałową dyskusją niewiele pozytecznego w życiu robią i niewiele po sobie zostawią. Ps. parafialne Koła RRM nie posiadaja osobowości prawnej i jako takie nie mogłyby być stroną nawet formalnej darowizny, co najwyżej były więc tylko przekażnikiem woli poszczególnych osób fizycznych. Kończąc już tę wymianę zdań życzę (Panu, Pani) przyjemnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Po co myśleć, wystarczy przeczytać artykuł w GW 10.04.06, 10:52 wmp1234 napisał: > Tyle pary w gwizdek. I przy okazji okazuje sie po raz kolejny, że sympatycy > jedynej słusznej opcji, którzy oficjalnie mają gębę pełną haseł o tolerancji, > kulturze politycznej i poszanowaniu konwenasów, są w większości z dolnej półki. Pozwól, że nie zgodzę się w kilku szczegółach. 1. Zawsze trzeba myśleć: artykuł jest potrzebny do wyrobienia sobie opinii 2. Może okazać się, że takie artykuł może być smardzykowym kazaniem i wtedy sprawdzę na wszelkie dostępne sposoby, czy to prawda PRZEMYŚLĘ rzecz on początku i dopiwro wtedy podejmuję decyzje/działania 3. Cały czas MYŚLĘ żeby nie działać impulsywnie na sposób zapalownych bezmyślnych 'patriotów' na których takie PiSmardzyki żerują Moje zastrzeżenie to owo MYŚLENIE. Jest nieodzowne do teho, by nas różne smardzyki i ich przydupasy nie robili w konia, z czego niestety jesteśmy znani. A więc nie wystarczy jedno źródło informacji, trzeba przemyślenia takich sensacyjnych komunikatów, ich sprawdzenia i dopiro po tym DZIAŁANIA. - Głupocie i niekompetencji trzeba przeciwstawiać się 'siłom i godnościom osobistom' Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Słabo idzie czytanie? Spróbuj zjeść artykuł GW 10.04.06, 10:59 Skutek będzie ten sam. Artykuł skończy w toalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 vitabravo.. dlatego tu przychodzisz, by sie nażreć 10.04.06, 12:43 teraz rozumiem, kupujesz GW, żresz! Odpowiedz Link Zgłoś
emar2 gdzie on mieszka ten rydzyk?? na seszelach?? 10.04.06, 10:40 że ciągle się łączy przez telefon?? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_dreptak Re: podziwiam fathera mushrooma 10.04.06, 11:09 a ja tam jestem pełen podziwu dla Ojca Tadeusza, z niczego stworzyć potężny koncern medialny, tak potężny, że jako jedyny w Polsce może sobie bimbać na prokuraturę czy urząd kontroli skarbowej, trudno oszacować obroty ale przepływy finansowe na pewno są potężne, i wszystko bez pokwitowań, rachunków, księgowości, mówcie co chcecie ale to geniusz biznesu, a to że wyłudza kasę od emerytów, no cóż, jak mówi stare polskie przysłowie śmierć frajerom Odpowiedz Link Zgłoś
2kaczorki Rydzykowne gry: to nie kościół tylko sekta:-) 10.04.06, 10:50 Ta sekta wpełni wykorzystuje dary doradców i naiwności. Nie można mieszać tej sekty z Kośiołem czy wiarą w Boga!!! Sekty na całym świecie działaja na pograniczu prawa lub je łamią , ale maja dużą rzesze doradzców:-) Pozrdawiam Ojca dyrektora i "życzę"aby został prezesem NFI-2. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Rydzykowne gry: to nie kościół tylko sekta:-) 10.04.06, 10:52 Kosciol Katolicki jest jedna z sekt chrzescijanskich, jakich wiele. Jedyne co go wsrod innych wyroznia to jego potega. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Ciekawe, czy bogobojni zakonnicy zyskiem 10.04.06, 10:50 podzielili by sie z darczyncami tak samo, jak uczynili to ze strata? Odpowiedz Link Zgłoś
2kaczorki IV R(ydzykowa)P(artia) 10.04.06, 10:54 Stanowczo IV RP mówimy nie!!! "daliby Bóg Prawdy" Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo [...] 10.04.06, 10:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Re: Artykuł GW, typowy produkt Burej Suki. 10.04.06, 10:59 vitabravo napisał: > Człowiek odczuwa mdłości gdy obserwuje jak Gazeta Wyborcza międli > nieustająco temat Radia Maryja. > Najśmieszniejsze jest to, że ten rodzaj pisaniny nie jest w stanie > zaszkodzić temu wielkiemu dziełu, jakim jest niewątpliwie to Radio. Jak Cię mdli, to wyrzygaj się, jako i my rzygamy na tę sektę. My mamy perspektywę, że w wyniku tej awantury sekta zniknie a Ty jeszcze długo będziesz odczuwał mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Artykuł GW, typowy produkt Burej Suki. 10.04.06, 11:02 Przecież ty z twoimi, do pięt nie dorastacie twórcom tego Radia. Możecie co najwyżej obsikać nogawki. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Artykuł GW, typowy produkt Burej Suki. 10.04.06, 11:06 cale szczescie ze nie !!ale mamy choc poczucie ze nie jestesmy szmaciarzami ,oszustami zyjacymi z rent wdowich!! jak ten wcielony szatan rydz !! a zreszta sposob w jaki powstalo radio wskazuje na wyjatkowo podle nature jego tworcy ,my wolimy spac z czysty sumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Artykuł GW, typowy produkt Burej Suki. 10.04.06, 11:13 'kolter! Co za apetyczny "kotlet" z ciebie dla Burej Suki GW! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Artykuł GW, typowy produkt Burej Suki. 10.04.06, 11:15 wole bura GW niz brunatne radyjko !! Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 vitabravo.. rydzyk to zwykły oszust i złodziej ! 10.04.06, 11:46 a ty, jestes tym kundlem, który mu obsikuje nogawki!.. Odpowiedz Link Zgłoś
2kaczorki Radio M-ariana, typowy produkt Burej Suki. 10.04.06, 11:00 oraz TV Trwaj, sekta twa Odpowiedz Link Zgłoś
emkra Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 11:06 Kochana Gazeto, po jaką cholerę tak angażujecie się w kwestii Radia Maryja ??? To już kolejny numer z wielkim tytułem na jego temat ! My, wasi czytelnicy, wiemy swoje, wasi wrogowie wiedzą swoje też. Intensywne zajmowanie się tematem do niczego nie prowadzi. Po co ta wojna ? Znacznie lepiej jest pisać o bohaterach Rydzyka w takiej formie jak np. ostatnio w Obcasach o Sobeckiej albo jak swego czasu Gazeta Polska (jeszcze Wierzbickiego) o jego pretorianach. Fakty z przeszłości tych "pożal się boże" patriotów są wielce pouczające. I nie koniecznie musicie epatować wielkimi tytułami. A przy okazji temat drugi: NFI. Na NFI stracił nie tylko Rydzyk, ale i tysiące (może miliony ?) ciężkich frajerów którzy uwierzyli politykom i ich koncepcji prywatyzacji. Pamiętam jak zapewniano że to długookresowa inwestycja i warto te świadectwa zatrzymać dłużej. Ja trzymałem (trzymam ?) kilka zebranych od najbliższej rodziny i nadal nie wiem jak z tego się wyplątać, bo koszty rachunku dawno przekroczyły jakiekolwiek zyski. Mój szwagier, który w międzyczasie wyjechał szczęśliwie za granicę, do dziś nie dowierza mi że to był rzeczywiście taki pic. Ale trudno - było minęło. Odpowiedz Link Zgłoś
popielata Re: Rydzykowne gry: redemptoryści potwierdzają do 10.04.06, 11:48 Moim zdaniem ojciec Rydzyk jest chory psychicznie. On w ogóle nie dopuszcza myśli ,że może robi coś złego. Całkowita blokada. Jeśli będzie przyparty do muru i będzie musiał przyznać ,że się mylił, jego świat się rozpadnie. Wtedy albo dogada się na nowo z samym sobą , albo czeka go specjalistyczny szpital. Podobnie z resztą jest z J.Kaczyńskim, on też jest samym dobrem. Takim dobrem że wszędzie wietrzy spisek i stoliki. Tylko by oczyszczał i oczyszczał. Człowiek łapie się za głowę i zastanawia ,czy naprawdę przez 17 lat żyliśmy w jakimś szambie? Nie mam takiego wrażenia. Tracimy czas na rydzyki , na lepperów zamiast z kopyta ruszyć gospodarkę , obniżyć podatki i wreszcie wyjśc na prostą. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 co Rydzyk robił w stanie wojennym?..walczył? 10.04.06, 11:54 w tym czasie nikt nie słyszał o tym "wielkim patriocie".. dlaczego? taki wielki człowiek!... ten jegomość, zajmował sie przemytem !.. miał stały paszport!... w tamtym okresie,..graniczyło to z cudem!isiedział w NRF, i zajmował sie szmondackimi "interesikami.. Znamy życiorysy Papieży, wszystkich wielkich Polaków!...Zyciorys Rydzyka...nikt!..nawet on sam!.. tak zabrnął w kłamstwie, że sam nie wie co i kto! Odpowiedz Link Zgłoś