libryk Re: Kościół o prezerwatywach 24.04.06, 10:25 zbyszekh5 napisał: > wolalbym jednak wstrzemiezliwosc.. > > > ........ >...dlaczego wstrzemiezliwosc? postaraj sie bracie o zarazki HIV i sie nimi zainfekuj. W tym ukladzie, bez grzechu, mozna zalozyc sobie prezerwatywe. Logiczne? Erotyka lat 50 tych w USA: www.bogdan.mynetcologne.de > bezpieczeństwo > zabezpiecz dane > chroń swoja siec Odpowiedz Link Zgłoś
kremdorak o szczęście niepojęte 24.04.06, 10:26 założę i będę nosił cały dzień, hurra! Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Pan Bóg zmienił zdanie? 24.04.06, 10:32 Funkcjonariusze dostali telefon z góry: zmiemiamy doktrynę. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Pan Bóg zmienił zdanie? 24.04.06, 10:39 On juz dawno nie ma nic do gadania. Nieomylni przejeli wladze, a Jemu pozostalo juz tylko wykonywac ich dyspozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: Wolałbym, aby Kościół nie zajmował się ... 24.04.06, 11:14 ... technikami antykoncepcji, a wyłącznie zbawieniem ludzkości! Nie żebym uważał, że Kościół się nimi nie zajmuje, ale koniczny jest zryw: ekumenizm z Protestantami (na początek wspólne sakramenty święte!), sprawa celibatu księży, ekskomuniki na duchownych łamiących zasady Kościoła! Episkopat z papieżami na czele, winni wreszcie np. zrozumieć, że ekumenizm nie może polegać na podporządkowaniu się kościołów chrześcijańskich katolickiemu! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 ciekawe co na to radiomaryjni 24.04.06, 11:15 a wstrzemięźliwość to jest dobra w kruchcie Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 [...] 24.04.06, 11:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: według katoli grzechem jest wszystko czego 24.04.06, 11:25 Tylko potem nie ma je komu odpowiednio wychowac!!! Potem ulica wychowuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Tylko zeby pouczyc ze prezerwatywa jest jednorazow 24.04.06, 12:18 a i sie jej nie pierze i nie suszy bo ciemny lud z oszczednosci moze tak robic Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Kościół może sobie zabraniać................ 24.04.06, 12:21 Jeśli ktoś uważa za autorytet facetów w czarnych kitlach - to niech sobie ich słucha - jego rzecz. Mnie oni nie beda rządzić - zrobię jak zechcę. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Kościół może sobie zabraniać................ 24.04.06, 12:42 Każdy chociaż ćwierć-inteligentny człowiek domysla się, że chodzi o zakaz dla osób słuchających się księży, czyli dla... ho, ho, niespodzianka!... Katolików! Innym księża zwisają (w kwestii norm) dorodnym kalafiorem, a i oni ksieżom takoż. Odpowiedz Link Zgłoś
zoo_keeper Re: Kościół o prezerwatywach 24.04.06, 12:34 A Afryce to i tak najmniej pomoże. AIDS jest tam z problemem z powodu biedy i niedoinformowania, religia jest w tym przypadku na dalszym planie. Zmiana stanowiska kościoła otworzy furtkę dla akceptacji mechanicznej antykoncepcji. Może to i dobrze, nie wiem, nieznamsię. -- fotografia cyfrowa Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Kościół o prezerwatywach 24.04.06, 13:18 Ja uwazam,ze ziemia jest plaska i lezy w centrum wszechswiata.Nalezy spalic na stosie wszystkich przeciwnikow nauk koscielnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tatiana99 Re: Kościół o prezerwatywach 24.04.06, 19:18 Wolno palić i pić alkohol? Odżywiać się w fast foodach? Chodzić do supermarketu w niedzielę itd.? Czemu Watykan się tym nie interesuje? Za to pisze się grube, wydumane książki o etyce seksualnej. Cała ta filozofia antykoncepcji dozwolonej i niedozwolonej nie przystaje do charakteru tej religii. Przecież katolicyzm nie jest tak drobiazgowy w regulowaniu naszego życia, jak np. islam czy ortodoksyjny judaizm. Z jednym wyjątkiem: antykoncepcja – no bo chodzi o seks. Ja uważam, że kościół się antykoncepcją w ogóle nie powinien zajmować, nie powinien się wtrącać w taki sposób w życie wiernych (aborcja, to co innego). Odpowiedz Link Zgłoś
ambrig Re: Kościół o prezerwatywach 24.04.06, 22:37 Ale może ktoś mi powie po co Wyborcza & company (inne media) informują, że papież zezwoli? I czemu nie ma słowa przypomnienia, że dotyczy to par katolickich. A skoro dotyczy katolików, to niech się katolicy dowiadują o tym z mediów katolickich albo z ambony. Na co mi ta wiedza? Tytuł tego newsa sugeruje, ze papież zezwoli wszystkim! Na razie na szczęście nie ma jeszcze obowiązku wykonywania poleceń księży, nawet jeśli sa papieżami. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Skoro zezwolil na uzywanie AK-47 i M-17 to czas na 25.04.06, 04:49 A potem przyjdzie czas na aborcje. Odpowiedz Link Zgłoś