czarnobrazowy 28.04.06, 11:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
likkaon Ciekawe czekam na ciąg dalszy 28.04.06, 11:49 Ciekaw jestem co ustali prokuratura, kiedy jej szef ostatnio ewidentnie bronił "rozgłośni", a co ze śledztwem w sprawie zbiórki na stocznię? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Re: Ciekawe czekam na ciąg dalszy 28.04.06, 11:58 likkaon napisał: > Ciekaw jestem co ustali prokuratura, kiedy jej szef ostatnio ewidentnie > bronił "rozgłośni", a co ze śledztwem w sprawie zbiórki na stocznię? Tez na to czekam z niecierpliwoscia. Przekonamy sie czy PiS ma juz wladze totalna, czy tylko czesciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
janjas2 Ja również czekam... 28.04.06, 12:13 Nie mogę się doczekać wyroku sądu!! Bardzo mnie to ciekawi, jak sąd zawyrokuje - czy w państwie demokratycznym, a takim właśnie chce być Polska, jest ta wolność słowa czy nie ma? W końcu w państwie demokratycznym jest przecież wolność poglądów i możliwość ich publicznego wygłaszania, czy może się mylę? Jeśli Michalkiewicz zostanie skazany, to rozumiem, że prokuratura zacznie nowe śledztwo w sprawie artykułu pana M.Kowalskiego z dnia 24.04.2006, w którym, słowami swoich rozmówców, dopuścił się publicznego zniesławienia J.R.Nowaka. A może Nowaka też trzeba sądzić za jego rzekomy antysemityzm?? W takim razie powstaje pytanie: gdzie jest ta wolność słowa??????? Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Re: Ja również czekam... 28.04.06, 12:16 Jerzy Robert Nowak czy to nie ten były pracownik Instytutu Historycznego KC PZPR :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus michalkiewicza nie nalezy karac 28.04.06, 12:21 jego felieton to blazenada i glupota. ale nie antysemityzm. wstydzic sie powinni jedynie ci ktorzy michalkiewicza gdzies puszczali - ale z interii juz go wywalono. natomiast nie jest oburzajace ze on takie dyrdymaly gada. oburzajace jest ze gada je w radiu ktore korzysta z przywilejow nadawcy spolecznego i mieni sie "katolickim" to sa oburzajace rzeczy. w Polsce natomiast mamy prawo do glupoty i prawo do wyglaszania tekstow na poziomie szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: michalkiewicza nie nalezy karac 28.04.06, 15:15 Owszem mamy prawo do głupoty.Nierzadko jednak wygadywanie głupot prowadzi do zbrodni.Kiedyś taki jeden wygadywał głupoty o podludziach i co z tego wyszło.A przecież od samego gadania jeszce nikt nie umarł.Ale możei gdy głupoty wprowadzi się w czyn. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Re: michalkiewicza nie nalezy karac 28.04.06, 15:39 Czy neofaszyści rozrabiający dziś w Krakowie też nie powinni być karani, bo czynią to z głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: michalkiewicza nie nalezy karac 28.04.06, 15:52 kaczomowa napisał: > Czy neofaszyści rozrabiający dziś w Krakowie też nie powinni być karani, bo > czynią to z głupoty? Ależ oni wyrażaja tylko w ten sposób swój patriotyzm i umiłowanie bliźniego jako dobrzy chrześcijanie. A że czasami spotykając geja lub osobę wyróżniającą sie kolorem karnacji zdzielą kijem, to tylko taki przypadek że kij się z rąk wymsknie, uderzając kogoś a dziennikarze robią z tego zaraz aferę. I chyba to prokuratura u nas dobrze rozumie sądząc po jej działaniach, a reczej braku takowych. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.sotomski He he !! To Paranoja i Terror !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.04.06, 22:33 gdzie tam jest klamstwo oswiemcimskie ??? i dlaczego oswiemcimskie a nie aszwicowskie ? to prowokacja wobec Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia Czy Nowak to Nowak? 28.04.06, 15:17 likkaon napisał: > Jerzy Robert Nowak czy to nie ten były pracownik Instytutu Historycznego KC > PZPR :-) Skąd wiesz, że to akurat on? Wierzysz jakimś komunistycznym papierom? To komuniści mają nam kształtować historię? Ty biedaku próbujesz pisać nie czytąc wpierw Adama Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Ja również czekam... 28.04.06, 12:20 Wolność Słowa to jedno, podżeganie do nienawiści to zupełnie co innego i podlega karze. A pan Nowak JEST antysemitą, czego dowodem mogą być jego publikacje pseudonaukowe. -------------------------- Jak wypisać się z Kościoła Katolickiego? www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac Odpowiedz Link Zgłoś
janjas2 Re: Ja również czekam... 28.04.06, 15:36 W pełni się zgadzam, że tak zwana "wolność słowa" to jedno a "podżeganie do nienawiści" to drugie. ALE myślę, że problem jest gdzie indziej. Pan Michalkiewicz, bo o nim powinniśmy mówić gdyż jest bohaterem ostatnich godzin, w swoim felietonie odnosi się do ORGANIZACJI ŻYDOWSKICH a nie do narodu jako takiego. Dla jasności podam przykład: II Wojnę Światową rozpętali NIEMCY!! Ale czy przez to słowo nalezy rozumieć, iż każdy Niemiec z osobna (czyli w sumie cały naród) jest odpowiedzialny?? Niestety nie. W związku z powyższym uważam, że w felietonie NIE MA treści antysemickich, czyli "publicznego znieważenia ludności żydowskiej z powodu jej przynależności narodowej", gdyż pan Michalkiewicz się do narodu jako takiego nie odwołuje. Co zaś tyczy się "kławstwa oświęcimskiego"... powiem szczerze, że nie mogę zrozumieć na czym owo kłamstwo miałoby polegać. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Ja również czekam... 28.04.06, 12:34 zastanow sie czlowieku co ty wypisujesz, wolnosc jako ideal, a wolnosc slowa szczegolnie ma swoje granice, i nie moze ona naruszac wolnosci innych. A jesli chodzi o propos rasistowskie lub nawolujace do nienawisci rasowej sa prawnie bardzo surowo karane w kazdym wolnym, demokratycznym panstwie. Masz racje ze watpisz ze Polska jest demokrayczna bo az roi sie tutaj od wypowiedzi rasistowskich i antysemickich i to w pelni bezkarnie. Wstyd i hanba narodzie w 99% katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
zazam Re: Ja również czekam... 28.04.06, 13:16 no to ja wznoszę hasło: żydzi (którym się Polska nie podoba) do Birobidżanu (przeciez macie DWA państwa!) I co, będziecie mnie ścigali? to jest możliwe - jak sie postaracie, to mnie znajdziecie. i co? połowę Polaków do pierdla wsadzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
janjas2 Re: Ja również czekam... 28.04.06, 15:44 Oczywiście, że wolność słowa MUSI mieć granice, bo inaczej moglibyśmy mówić o kimkolwiek dosłownie cokolwiek i nikt nie mógłby mi niczego zarzucić. ALE problem tkwi gdzie indziej... Pan Michalkiewicz w swoim felietonie odnosi się do ORGANIZACJI ŻYDOWSKICH a nie do narodu jako takiego. Dla jasności podam przykład: II Wojnę Światową rozpętali NIEMCY!! Ale czy przez to słowo nalezy rozumieć, iż każdy Niemiec z osobna (czyli w sumie cały naród) jest odpowiedzialny?? Niestety nie. W związku z powyższym uważam, że w felietonie NIE MA treści antysemickich, czyli "publicznego znieważenia ludności żydowskiej z powodu jej przynależności narodowej", gdyż pan Michalkiewicz się do narodu jako takiego nie odwołuje. TYM BARDZIEJ nie ma tam zjawiska jakim jest rasizm - przecież nikt nikogo nie nawołuje do eksterminacji Żydów bo wyznają taką a nie inną wiarę. Myślę też, że ostatnio jest bardzo łatwo powiedzieć na kogoś "rasista" albo "antysemita" choć to są bardzo mocne słowa i ja bym nimi tak często nie szastał. Ps. Jeszcze jedno chciałbym dodać. W mojej pierwszej wypowiedzi wyśmiewałem się ze zjawiska jakim jest tzw. "demokratyczna Polska". Należy pamiętać, że "demokracja" to sposób sprawowania władzy, sposób rządzenia. W związku z tym co ma "demokracja" (sposób rządzenia) do "wolności słowa" (możliwości swobodnego wypowiadania myśli)? Dziękuję za uwagę i cierpliwość :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
teso Re: Masz racje ze watpisz ze Polska jest demokr... 28.04.06, 16:11 Powiadasz , ze Poslka nie jest krajem demokratycznym i ze az roi sie tutaj od wypowiedzi rasistowskich i antysemickich. Twoja wypowiedz jest rasistowska bo przepojona nienawiscia do Polakow i Polski. Jest to wiec ewidentny przejaw ANTYPOLONIZMU a takich wypowiedzi jak twoja jest zatrzesienie w WYBIORCZEJ. W tej przewielebnej gazecie nie zdarzylo mi sie znalesc artykulu, w ktorym by podniesiono ten temat i usilowano bronic honoru Polski i Polakow. Nikt tu z tego powodu nie biada, nikogo nie oskarza, nie wyraza generalnych opinii, ze jest znaczne grono osob, powiedzmy tak jak ty, ze 99% uczestnikow tego forum) opluwajacych Polske i Polakow nagminnie. Wyglada to jakby to byla sfora najemna. Czyzby osobnicy opluwajacy Polske i Polakow nie podlegali tym samym prawom. A moze to ma byc tak, ze za antysemizm hanba i wieczne potepienie, zas za antypolonizm chwala i wieczne zaslugi? Czyzby taka miala byc demokracja i sprawiedliwosc w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
janjas2 Re: Ja również czekam... 28.04.06, 16:16 "Polska, Węgry, Rumunia i Ukraina mają na sumieniu śmierć setek tysięcy Żydów - mówił szef Stowarzyszenia Żydów Francji Jean Kahn podczas wtorkowych obchodów Dnia Zagłady. - Kraje Europy ponoszą zbiorową odpowiedzialność za Holocaust i dopóki jej nie wyznają, nie może ustać walka o pamięć ofiar." - wzięte z Gazety.pl, 27.04.2006. Artykuł pod tytułem "Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski przeprosin". Czy to też mieści się w granicach "wolności słowa"?? Czy w porównaniu z powyższym cytatem określenia "judeiczykowie" i "biznes Holokaust", wziętych z felietonu Michalkiewicza, nie wydają się być z lekka "delikatne" i wręcz "oględne"?? Zachęcam do lektury artykułu "Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski przeprosin". Oto adres: serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3311572.html Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
trewas Śledztwo się umorzy ze względu na brak dowodów 28.04.06, 12:39 oraz znikomą szkodliwość społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Ja również czekam... 28.04.06, 14:41 Proszę nie mylić wolności słowa z brakiem odpowiedzialności za słowa szczególnie wypowiadanych publicznie. Każdy obywatel czy instytucja jeśli udowodni, że określona wypowiedź narusza jego dobra (osobiste, majątkowe) ma prawo wystąpić z powództwem przeciwko temu, kto to czyni. Wolno wszystko mówić i pisać ale nie zwalnia to od odpowiedzialności za naruszenie czyichś dóbr, szczególnie, jeśli cytowane fakty są niczym nie poparte. To proste :jeśli mówię "Kowalski jest świrem" publicznie, to jeśli nie mam na tą okoliczność dowodu z orzeczenia lekarskiego o chorobie psychicznej Kowalskiego, mogę odpowiadać również karnie i z powództwa cywilnego, jeśli pomówiony złoży odpowiednie zawiadomienie lub powództwo. Odpowiedz Link Zgłoś
janjas2 Re: Ja również czekam... 28.04.06, 16:05 Wszystko w porządku. W takim razie prosze mi wskazać, w którym miejscu felietonu pana Michalkiewicza dotyka (osobiście czy majątkowo) kieleckiego Stowarzyszenia im. Jana Karskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ja również czekam... 28.04.06, 15:09 Jeśli Michalkiewicz zostanie skazany będzie to oznaczało,że kodeksu karnego nie mozna łamać bezkarnie.I może się też przyczynic do ukrócenia ekscesów Wszechpolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia Ja tez lubię obrażać. 28.04.06, 15:25 Taki mam charakter, nic na to nie poradzę. Chcę się wreszcie dowiedzieć jakie są w Polsce praktyczne granice wolności słowa, kogo mogę obrażać, a kogo nie. Wiem na przykład, że można bezkarnie szydzć z religii muzułmańskiej i chrześcijańskiej, ale z buddzymu i judaizmu to raczej nie. Dlatego czekam z niecierpliwością na wyrok sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
janjas2 Re: Ja tez lubię obrażać. 28.04.06, 16:09 Myślę dokładnie w ten sam sposób. Wszyscy są równi ale niektórych nie należy obrażać publicznie... Gdzie, jakie i kto decyduje o tak zwanych granicach "wolności słowa"? Mam nadzieję, że wyrok sądu pomoże mi się tego dowiedzieć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Ciekawe czekam na ciąg dalszy 28.04.06, 12:46 wiadomo jak się skończy: prokurator, który wszczął postępowanie wyleci z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
jojop Teraz RM dostanie subwencje, jakies 15 mln ZL. 28.04.06, 12:54 ziOBrO rUleZ jojop Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Ciąg dalszy wiadomy 28.04.06, 14:36 likkaon napisał: > Ciekaw jestem co ustali prokuratura, kiedy jej szef ostatnio ewidentnie > bronił "rozgłośni", a co ze śledztwem w sprawie zbiórki na stocznię? ******************************* Prokuratura będzie ustalac tak długo, aż sprawa rozejdzie sie po kościach. Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 [...] 28.04.06, 14:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ciekawe czekam na ciąg dalszy 28.04.06, 15:21 Mów źle byle była to prawda.Należy też przeciwdziałać tendencyjnym informacjom na temat różnych społeczności,nacji.Ciekawe co by było gdyby w supermarkecie odmówiono sprzedaży Polakom piwa motywując to tym,że Polacy to pijacy nie znający umiaru i w związku z tym nie mogą tego piwa kupić.A nuż się spiją i zrobią burdę. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Wskaz gdzie Michalkiewicz obrazal zydow 28.04.06, 16:37 i negowal holokaust. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Absurd 28.04.06, 11:59 Myślę, że prokurator podejmujący tak idiotyczną decyzję powinien jeszcze dziś stracić pracę - nie potrzebujemy w Polsce ludzi mentalnie tkwiącyhc w PRLu. --- Prawy Prosty - o polityce bez ściemniania Odpowiedz Link Zgłoś
osiolek113 Re: Absurd 28.04.06, 12:05 Oczywiście! Potrzebujemy ludzi roumiejących, że prawym i sprawiedliwym oraz ich sojusznikom WSZYSTKO wolno. Ten prokurator najwyraźniej nie załapał tego dość szybko, tak jak ostatnio dyrektor pewnego parku narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Galba'ie się nie podoba, bo mu się Michalkiewicz , 28.04.06, 12:06 jego argumentacja i słownictwo - b. podoba...:) "swój do swego po swoje" Odpowiedz Link Zgłoś
zyks ...tylko nie ma odwagi,jak wiekszość pisuaru, powi 28.04.06, 12:09 edzieć tego otwarcie. Śmiało Galba, wal prosto z mostu, kawa na ławę...:) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Galba'ie się nie podoba, bo mu się Michalkiew 28.04.06, 15:23 Zaczyna mi się coraz bardziej podobać ta koalicja.Odważniejsza od SLD w kwestii antysemityzmu.Warto poczekać jednak na wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Głupiś!!!! 28.04.06, 12:08 E tam absurd galbuś od razu w państwie prawa prokurator jest zobowiązany do podjęcia postępowania po zgloszeniu przestępstwa, widzę że twoja mentalność prwana podobna jest do mentalności twoich PiSackich idoli jeszcze nie ma wyroku ani oskarżenia a tu juz uznajesz ze prokurator wydał wyrok (normalnie robi to sąd ale w tej waszej 4rp to już nie wiem) Ps. Sam tkwisz w takiej PRL-owskiej mentalności że aż mi cię żal, gadasz jak nieprzymierzając Moczar JaJakoByły... Ale z drugiej strony gdybyś nie istniał na tym forum należało by cię stworzyć bo zawsze jakąś głupotę palniesz oj palniesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m_q Fakt 28.04.06, 13:24 likkaon napisał: > w państwie prawa prokurator jest zobowiązany do > podjęcia postępowania po zgloszeniu przestępstwa, O ile wystąpiły znamiona przestępstwa - w przeciwnym wypadkumarnuje pieniądze podatników... Odpowiedz Link Zgłoś
chacko 4rp=2prl 28.04.06, 12:09 to dziwne, ze chcesz sie pozbyc czlowieka mentalnie tkwiacego w prl -a sam(a) proponujesz iscie peerelowskie rozwiazanie - natychmiastowa czystke. coraz wyrazniej widac ze 4rp=2prl. gratuluje ci dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
killpis Re: Galba 28.04.06, 12:16 "nie potrzebujemy w Polsce"... to jest dopiero język ludzi tkwiących mentalnie w PRLu. Jakie "my" gościu? Pozwolenie na znieważanie ludzi ze względu na pochodzenie to ma być to nowe lepsze? acha rozumiem zależy kto kogo znieważa tak? jak pisa albo radiomaryjczyka to nie wolno a jak żyda to wolna wola. Neofaszyści okej, pedały do pieca tak? I po co ja to piszę? chyba tylko dla zaznaczenia ze nie wszyscy myślą jak Galba bo na sensowną polemikę i tak nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus [...] 28.04.06, 12:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Galba - jedyny sprawiedliwy wsrod motlochu 28.04.06, 15:18 Brawo Galba!!! Facent pisze przytomnie a nie tak jak chorek politpoprawnych eunuchow na tym forum. Mysli samodzielnie a nie pod dyktando Michnika. Oby wiecej takich! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Galba - jedyny sprawiedliwy wsrod motlochu 28.04.06, 15:27 Samodzielnie myśli?Raczej pod dyktando Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Absurd = Galba 28.04.06, 12:32 Fajnie ze wreszcie prawidłowo się podpisujesz galba. W końcu absurd to twoje drugie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Absurd 28.04.06, 14:44 galba napisał: > Myślę, że prokurator podejmujący tak idiotyczną decyzję powinien jeszcze dziś > stracić pracę - nie potrzebujemy w Polsce ludzi mentalnie tkwiącyhc w PRLu. > > --- Dlaczego używa Pan liczby mnogiej ? czy reprezentuje Pan jakąs wiekszą społeczność ? Odpowiedz Link Zgłoś
enkibilal Re: Absurd 28.04.06, 23:09 niestety, On reprezentuje raptem schizofrenię... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Oczywiście-umorzą.Zlikwidować paragrafy prokurator 28.04.06, 12:03 skie o zniewagach, także "organów konstytucyjnych" itp, tylko z osk. cywilnego, ale podnieść mozliwy wymiar kary... Odpowiedz Link Zgłoś
skuro Re: Prokuratura: śledztwo ws. felietonu w Radiu M 28.04.06, 12:08 czyżby Ziobro dostał pozwolenie od ojca prowadzacego? --- www.buhaha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Cud! cud! cud! 28.04.06, 12:09 Nie uwioerzę, doiki ni edotkne. Cud prawdziwy- prokuratura zabiera sie za Radio Maryja? ! Obawiam się, z e wprxzypadku postawienia zarzytuów Pan Minister Ziobro zwolni nagodrliwego prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: ..a moze to zwiastun rychlego konca pana rydz 28.04.06, 12:43 Koniec to będzie, jak go zechlają w tej Afryce lwy, bo podobno mają go zesłać na wygnanie, czy na misje. -- Frant - humor, satyra, krytka Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: ..a moze to zwiastun rychlego konca pana rydz 28.04.06, 15:29 A możliwe.Rydzyki do Afryki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boston65 nalezy go przykladnie... 28.04.06, 12:11 ...ukarac, jak odsiedzi trzy lata to moze sie uspokoi, trzeba swiatu pokazac, ze moze w Polsce mam sporo antysemitow, ale ze z tym walczymu, musimy wreszcie zrozumiec ze nie ma czegos takiego jak wolnosc slowa dla antysemitow, jako narod nie doroslismy do prawdziwej wolnosci, bo wolnosc to odpowiedzialnosc, musimy tez odpokutowac za wspoludzial w Holokauscie Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkiewicz Re: nalezy go przykladnie... 28.04.06, 14:19 Za mowienie prawdy karac! 2*2 jest 5 albo 3 ,za powiedzenie ze jest 4 zostaniesz uznany za podzegacza jak Michalkiewicz. .O zydach tylko dobrze mozna mowic .Klamac tez mozna ,ale tylko pozytywnie . Jesli cos jest prawda co przedstawia ich w zlym swietle to podnosi sie krzyk ze to antysemityzm ze to rasizm i do prokuratora z donosem. Prawda jest taka ze sami sa najwiekszymi szowinistami i rasistami dla nich liczy sie tylko wlasna nacja a reszta to goje i goje . www.niewyjasnione.pl/temat3735/ Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: nalezy go przykladnie... 28.04.06, 15:31 Ale prawdą nie jest i związku z tym zajmie się tym prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
janjas2 Re: nalezy go przykladnie... 28.04.06, 16:55 Nie doroślismy do "prawdziwej wolności"?? Przeprasza, może to głupie pytanie, ale co to znaczy "prawdziwa wolność"?? I czym nalezy się wykazać, żeby nabyć tę szlachetna cechę? "musimy tez odpokutowac za wspoludzial w Holokauscie"????? My - Polacy?!?!?! Już drugi raz zacytuje ten artykuł: "Polska, Węgry, Rumunia i Ukraina mają na sumieniu śmierć setek tysięcy Żydów - mówił szef Stowarzyszenia Żydów Francji Jean Kahn podczas wtorkowych obchodów Dnia Zagłady. - Kraje Europy ponoszą zbiorową odpowiedzialność za Holocaust i dopóki jej nie wyznają, nie może ustać walka o pamięć ofiar." To wypowiedź z wczoraj (27.04.2006). Rozumiem, że poprzez to "musimy tez odpokutowac za wspoludzial w Holokauscie" zgadzasz się z panem Jeanem Kahnem... Pytanie tylko dlaczego pan Kahn wymienił na pierwszym miejscu właśnie Polskę a nie Niemcy?!?! Czyżby oni byli poszkodowani?? Czy aby to nie jest ze strony pana Kahna ANTYPOLONIZM?!?! I czy aby to przypadkiem nie jest KłAMSTWO HISTORYCZNE?!?!?! Wskaż mi proszę w którym miejscu felietonu Michalkiewicza jest ten "antysemityzm". Mile widziany byłby cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Antykonstytucyjna głupota 28.04.06, 12:17 Mam na mysli nie działanie prokuratury, ale "prawo", na podstawie którego te działanie zostało podjęte. Kiedy wreszcie ktoś sobie przypomni art. 54 Konstytucji RP ? Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: Prokuratura: śledztwo ws. felietonu w Radiu M 28.04.06, 12:17 No i co z tego będzie ??? Nic, absolutnie nic... Odpowiedz Link Zgłoś
t-1984 Re: Prokuratura: śledztwo ws. felietonu w Radiu M 28.04.06, 12:20 Najwyzszy czas by wyjasnic ta sprawe.Bardzo dobrze ze Prokuratura wyjasnia sprawe.Prokuratura powinna wszczac z urzedu sprawe znieslawienia Narodu Polskiego prze media podajace oszczerstwa o wymordowaniu 100 tysiecy Zydow przez Polakow.Czekam na taka informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Prokuratura: śledztwo ws. felietonu w Radiu M 28.04.06, 15:34 A jakież to media takie "prawdy" głoszą? O tych stu tysiącach ma się rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
augu A co było w tym felietonie... 28.04.06, 12:22 ...co podchodzi pod paragrafy? Czy samo słowo Judajczyk czy wspomnienie o nieprawnych domaganiach się Żydów? Ostatnie dni pokazują, że przed kielecką rocznicą robi się jakaś histeria. A to Kalwaria Zebrzydowska a to Kahn. Co przyniesie jutro? I za jaki czas zabronią publicznego czytania Nowego Testamentu, bo jest antysemicki. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: A co było w tym felietonie... 28.04.06, 12:28 Nowego Testamentu juz probowali kiedys zabronic szwajcarscy adwokaci (bo krew i przemoc), a u nas mogliby swoja droga zabronic drukowania Naszego (tfu! nie mojego) Dziennika. Przecietne IQ Polaka znacznie by na tym zyskalo. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 [...] 28.04.06, 13:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: A co było w tym felietonie... 28.04.06, 15:38 Z tymi szwajcarskimi adwokatami to mnie zaskoczyłeś.A nie próbowali zakazać podręczników do nauki historii? Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski w felietonie: kłamsta i oszczerstwa 28.04.06, 12:43 augu napisał: > ...co podchodzi pod paragrafy? Czy samo słowo Judajczyk czy wspomnienie o > nieprawnych domaganiach się Żydów? Ostatnie dni pokazują, że przed kielecką > rocznicą robi się jakaś histeria. A to Kalwaria Zebrzydowska a to Kahn. Co > przyniesie jutro? I za jaki czas zabronią publicznego czytania Nowego > Testamentu, bo jest antysemicki. Poczytaj i stwierdź sam: www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20060329-michalkiewicz/20060329-michalkiewicz.html W mnie mniej lub bardziej ksenofobiczne są następujące stwierdzenia (chronologicznie): - gminom żydowskim nie należy się ich majątek - Żydzi w celu wyciągnięcia pieniędzy protestowali przeciwko awanturom oświęcimskim, mówią o Jedwabnem i chcą uczcić rocznicę pogromu kieleckiego - tak zwany pogrom kielecki - Żydzi szukają winowajcy do zrzucenia na niego odpowiedzialności za zbrodnie Niemców, którzy się wykupili - "Gazeta Wyborcza" to żydowska V kolumna - "GW" pisze o Radiu Maryja żeby ułatwić Żydom żądanie pieniędzy Inne kłamstwo, już nie antysemickie, to stwierdzenie, że "GW" pisze o RM po to żeby "kneblować wolne media w Polsce" (gdyby ktoś był ciekaw co St. Michalkiewicz ma na myśli, to "wolnym medium" nazywa Radio Maryja). Mówienie o duchownych, którzy są "pożytecznymi idiotami" też nie było zbyt miłe, ale pewnie nie kwalifikuje się pod artykuł o znieważaniu religii. Chociaż, jeżeli spojrzeć na praktykę sądowej walki z bluźnierstwami, to kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: w felietonie: kłamsta i oszczerstwa 28.04.06, 12:49 Trochę te zdania wyrwane z kontekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: w felietonie: kłamstwa i oszczerstwa 28.04.06, 13:19 metall napisał: > Trochę te zdania wyrwane z kontekstu. Masz URL do kontekstu i moje opinie. Trudno żebym przy każdej krytycznej uwadze cytował cały felietion, ewentualnie razem z modlitwami lub reklamami przed lub po (co oczywiście jest też ważnym kontekstem). Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: w felietonie: kłamstwa i oszczerstwa 28.04.06, 14:11 Uwazasz, ze to co powiedzial Michalkiewicz to nieprawda? Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: w felietonie: kłamstwa i oszczerstwa 28.04.06, 14:51 Ja poprostu uważam, że te same zdania wyglądają inaczej w Twoim poście i inaczej jak się czyta felieton. A z tego płynie prosty wniosek, żeby nie cytować pojedynczych zdań - szczególnie niecałych. Dyskutować można o problemach poruszanych przez Michalkiewicza, a nie o pojedynczych wyrażeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: w felietonie: kłamsta i oszczerstwa 28.04.06, 14:01 > - gminom żydowskim nie należy się ich majątek Przybrała ona postać ustawy o stosunku państwa do gmin wyznaniowych żydowskich przewidującej przekazanie majątku po dawnych gminach żydowskich w Polsce kilku gminom istniejącym oraz organizacji restytucji mienia żydowskiego w Nowym Jorku > - Żydzi w celu wyciągnięcia pieniędzy protestowali przeciwko awanturom > oświęcimskim, mówią o Jedwabnem i chcą uczcić rocznicę pogromu kieleckiego W ramach tego upokarzania były urządzane awantury przez Żydów na terenie oświęcimskiego obozu, rozdmuchiwanie incydentu w Jedwabnem, a obecnie trwające przygotowania do wielkiej propagandowej imprezy w Kielcach w rocznicę tak zwanego pogromu > - tak zwany pogrom kielecki Kielcach w rocznicę tak zwanego pogromu > - Żydzi szukają winowajcy do zrzucenia na niego odpowiedzialności za zbrodnie > Niemców, którzy się wykupili Za to na Polsce używa sobie na całego, pisząc m.in. o polskich obozach zagłady. No, ale Niemcy zapłacili Izraelowi co najmniej 100 mld marek i nadal płacą, m.in. dostarczając okręty podwodne, więc jakiegoś winowajcę trzeba znaleźć, bo w przeciwnym razie świat mógłby sobie pomyśleć, że Żydzi poumierali śmiercią naturalną. > - "Gazeta Wyborcza" to żydowska V kolumna W tej tresurze ogromną rolę pełni "Gazeta Wyborcza" będąca zesztą osobliwym przykładem żydowskiej V kolumny na terenie Polski. Oto w grudniu ub. r. odwiedzili Polskę przedstawiciele władz izraelskich żądając od rządu polskiego spacyfikowania Radia Maryja, które, nazywając po imieniu, psuje przedsiębiorstwu Holocaust interesy. Jednocześnie "Gazeta Wyborcza" przypuściła niezwykle intensywny atak na Radio Maryja, pozyskując w charakterze tzw. pożytecznych idiotów również niektórych przedstawicieli duchowieństwa. W tym samym tylko grudniu naliczyłem w "Gazecie Wyborczej" aż 26 publikacji poświęconych Radiu Maryja, a wszystkie utrzymane mniej więcej w takim samym tonie, jakiego arcykapłan Kajfasz używał wobec Pana Jezusa. Ta gazetowa ofensywa miała na celu stworzenie atmosfery sprzyjającej ustępliwości rządu wobec żądań przedstawicieli izraelskich władz. Nawiasem mówiąc wysunięte przez przedstawicieli izraelskich władz żądanie spacyfikowania Radia Maryja stanowiło bezprzykładną ingerencję w polskie sprawy wewnętrzne i zamach na wolność słowa i wolność mediów. Warto zatem pokazać jak "Gazeta Wyborcza" realizuje zlecone zadania w dziedzinie kneblowania wolnych mediów w Polsce. > - "GW" pisze o Radiu Maryja żeby ułatwić Żydom żądanie pieniędzy > to wyzej to cytaty z michalkiewicza. Twoje interpretacje sa pieeeeeeeeeekne. btw. apropos judejczykow to cytacik Tymczasem określenie "Judejczykowie" to cytat z wiersza... Juliana Tuwima. Otóż Tuwim pisał kiedyś, jak to rozmaici poeci napisaliby wierszyk "Nie rusz Andziu tego kwiatka,/ róża kole, rzekła matka / Andzia mamy nie słuchała / ukłuła się i płakała". Więc Adolf Nowaczyński, zdaniem Tuwima, napisałby tak: "Gdy Czech żelazem pracuje i stalą, / To u nas kwitną złotych śnień ogrójce / Płodzą się poezjanci i przemysłobójce / Judejczykowie falą na nas walą..." i tak dalej. No proszę! Julian Tuwim, jako prekursor "języka nienawiści"! A to ci dopiero siurpryza! A przecież ten utalentowany poeta pisał wiersze, które Rada Etyki Mediów ze strachu pewnie spaliłaby przed przeczytaniem. Np. wiersz pod tytułem "Bank": "Jak czarne włochate kulki / Po banku toczą się srulki. / Skaczą, skaczą nad biurkiem / targuje się srulek ze srulkiem. / Srulek srulkowi uległ / i biegnie do kasy srulek. / Liczy drżącymi palcami / i zmyka przed srulkami / W klubzeslach z dala od kasy / siedzą srule grubasy. / Srulki z uśmiechem lubym / kłaniają się srulom grubym. / A w głębi - w ciszy - wielki jak król / Duma sam główny Srul". closc www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=10463 Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: w felietonie: kłamsta i oszczerstwa 28.04.06, 18:33 johndoe napisał: > rozdmuchiwanie incydentu w Jedwabnem, a obecnie trwające przygotowania do >wielkiej propagandowej imprezy w Kielcach w rocznicę tak zwanego pogromu > - tak zwany pogrom kielecki Nie bardzo wiem, jak określić Twoją moralność, zwykłą ludzką przyzwoitość i wrażliwość na zwyrodnienie, że te zbrodnie nazywasz incyndentym, lub tak zwanym pogromem, a uczczenie ofiar "wielką propagandową imprezą" Myślę, ze ofiary są zawsze ofiarami, a zbrodniarze zbrodniarzami. I dorabianie jakichś patriotycznych ideologi w oparciu o historyczne rachunki krzywd działa tylko na niekorzyść Polaków i Polski. Zbrodnie należy nazwać po imieniu i ukarać, a ofiary uczcić i zadośćuczynić. Tak będzie uczciwie, po ludzku i po katolicku. I HONOROWO Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: w felietonie: kłamsta i oszczerstwa 28.04.06, 18:33 johndoe napisał: > rozdmuchiwanie incydentu w Jedwabnem, a obecnie trwające przygotowania do >wielkiej propagandowej imprezy w Kielcach w rocznicę tak zwanego pogromu > - tak zwany pogrom kielecki Nie bardzo wiem, jak określić Twoją moralność, zwykłą ludzką przyzwoitość i wrażliwość na zwyrodnienie, że te zbrodnie nazywasz incyndentym, lub tak zwanym pogromem, a uczczenie ofiar "wielką propagandową imprezą" Myślę, ze ofiary są zawsze ofiarami, a zbrodniarze zbrodniarzami. I dorabianie jakichś patriotycznych ideologi w oparciu o historyczne rachunki krzywd działa tylko na niekorzyść Polaków i Polski. Zbrodnie należy nazwać po imieniu i ukarać, a ofiary uczcić i zadośćuczynić. Tak będzie uczciwie, po ludzku i po katolicku. I HONOROWO Odpowiedz Link Zgłoś
t-mon Re: A co było w tym felietonie... 28.04.06, 14:13 Judejczyk raczej i jakie nieprawe domagania??Tego chcą jakieś naprawde żydzi??Jest ich całe 4000 w polsce i naprawde to dobrzy ludzie w większości.... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: A co było w tym felietonie... 28.04.06, 15:36 A pewnie będą czytać na okrągło Stary Testament w telepublicznej jako,że jest prosemicki. Odpowiedz Link Zgłoś
gtv Re: Prokuratura: śledztwo ws. felietonu w Radiu M 28.04.06, 12:27 podjęty wrzask świadczy niestety o zakłamaniu, bo Żydom felieton p. Michałkiewicza nie psuje samopoczucia (co wiem po sobie), a nawet wręcz na odwrót. Przecież także Żydom wiszą różne światowe i europejskie kongresu, opanowane monstrualną, wynaturzoną chcicą. Te samozwańcze kreatury nie mają prawa do występowania w imieniu ofiar holokaustu. Michałkiewicz pisze wręcz z oglednym umiarem, a że Żydów nie lubi to jego sprawa. Nam w równej mierze wolno nie przepadać za Michałkiewiczem, chociaż ma przednie pióro, drugie w Polsce po Urbanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Prokuratura: śledztwo ws. felietonu w Radiu M 28.04.06, 12:29 gtv napisał: > Nam w równej mierze wolno > nie przepadać za Michałkiewiczem, chociaż ma przednie pióro, drugie w Polsce po > Urbanie. A ja bym powiedzial ze ma pioro kompletnie tylne. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Prokuratura: śledztwo ws. felietonu w Radiu M 28.04.06, 15:45 Czy psuje czy nie psuje-ważne jest jak odbiorą go inni słuchacze bądź czytelnicy również tacy którzy w przyszłości go przeczytają.Ale ta szczerośc jest zastanawiajaca "wiem po sobie".Czyżby pierwszy żydowski obrońca p.Michalkiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Atak na RM to atak na Rząd!!! :-))) 28.04.06, 12:27 jak w temacie --- religiapokoju.blox.pl/2006/04/Humor-Telewizja-w-rekach-Prawa-i-Sprawiedliwosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
t-1984 Re: Prokuratura: śledztwo ws. felietonu w Radiu M 28.04.06, 12:28 Wszczecie postepowanie ma scisly zwiazek z 2 maja.W dniu tym Biskupi maja omawiac problem katolickich srodkow przekazu.Nareszcie sie wezmaa za KAI,Tygodnik POwszechny i wiele innych nie wykluczjac RM.Moim zdaniem Prokuratura rozwizala problem wszczela sprawe tym samym trzeba czekac na jego wynik i dopiero wowczas podjac obiektywna decyzje gdyz tego oczekuje srodowisko dr EDELMANA. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski w marcu, nie w kwietniu i nie tylko Michalkiewicz 28.04.06, 12:32 Były już dwie daty marcowe nadania felietonu, teraz przesunął się na kwiecień. Ten, o który było nieco hałasu jest z 29 III: www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20060329-michalkiewicz/20060329-michalkiewicz.html co nie przeszkadza temu żeby Stanisław Michalkiewicz kłamał i w kwietniu: www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20060419-michalkiewicz/20060419-michalkiewicz.html i oczywiście nie tylko: www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20051221-michalkiewicz/20051221-michalkiewicz.html www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20040630-michalkiewicz/20040630-michalkiewicz.html i przy innych okazjach. Nie tylko Michalkiewicz ozywiście, ale i wielu innych z o. dyrektorem na czele: www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20050901-rydzyk/20050901-rydzyk.html itd. itp.: www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/ Odpowiedz Link Zgłoś
m_q To zacytuj te "kłamstwa" z dododami, ze to kłamstw 28.04.06, 12:38 Gębaczu linkowy... Prokurator, który marnuje pieniądze podatnika wszczynając śledztwo, podczas gdy powinien odrzucic wniosek po pierwszej lekturze felietonu powinien stracic pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: To zacytuj te "kłamstwa" z dododami, ze to kł 28.04.06, 13:23 m_q napisał: > Prokurator, który marnuje pieniądze podatnika wszczynając śledztwo, podczas gdy > powinien odrzucic wniosek po pierwszej lekturze felietonu powinien stracic prac > ę... Zob. wątek "w felietonie: kłamstwa i oszczerstwa". Odpowiedz Link Zgłoś
m_q Zobaczyłem, ale nic tam nie ma... 28.04.06, 13:40 > augu napisał: > > ...co podchodzi pod paragrafy? Czy samo słowo Judajczyk czy wspomnienie o > > > nieprawnych domaganiach się Żydów? Ostatnie dni pokazują, że przed kielec > ką > > rocznicą robi się jakaś histeria. A to Kalwaria Zebrzydowska a to Kahn. C > o > > przyniesie jutro? I za jaki czas zabronią publicznego czytania Nowego > > Testamentu, bo jest antysemicki. > > W mnie mniej lub bardziej ksenofobiczne są następujące stwierdzenia > (chronologicznie): > - gminom żydowskim nie należy się ich majątek Pomijasz wczesniejszy fragment fałszując sens wypowiedzi: "Te rewindykacyjne żądania pojawiły się już w połowie lat 90., kiedy Polska ogłosiła, że chce przystąpić do NATO. Środowiska żydowskie, głównie w Ameryce, zażądały wtedy od rządu polskiego łapówki z tego tytułu. I rząd tę łapówkę zapłacił.. Przybrała ona postać ustawy o stosunku państwa do gmin wyznaniowych żydowskich, przewidującej przekazanie majątku po dawnych gminach żydowskich w Polsce kilku gminom istniejącym oraz - Organizacji Restytucji Mienia Żydowskiego w Nowym Jorku. Mówię o łapówce, bo z punktu widzenia prawnego żaden "zwrot" mienia ani gminom, ani tym bardziej nowojorskiej Organizacji się nie należał." Prosze udowodnic, że majątek dawnych gmin zydowskich w Polsce należy sie prywatnej organizacji w USA a potem wystąpić w imieniu K.K. o zwrot wszystkich tytularnych stolic biskupich z diecezją Cufruta dla bpa Pieronka na czele... > - Żydzi w celu wyciągnięcia pieniędzy protestowali przeciwko awanturom > oświęcimskim, mówią o Jedwabnem i chcą uczcić rocznicę pogromu kieleckiego > - tak zwany pogrom kielecki I znów pominieto kontekst: "Tym razem chodziło o mienie pozostawione przez Żydów zabitych w czasie wojny przez Niemców. Pan Singer wprawdzie ani ich brat, ani swat, ale z dużym tupetem zagroził Polsce, że jeśli nie zastosuje się do żądań Kongresu i nie przekaże co najmniej 60 miliardów dolarów, to "będzie upokarzana na arenie międzynarodowej". Efektem tego "upokarzania" były awantury urządzane przez Żydów na terenie oświęcimskiego obozu, rozdmuchanie incydentu w Jedwabnem, a obecnie - przygotowania do wielkiej propagandowej imprezy w Kielcach w rocznicę tak zwanego "pogromu". " > - Żydzi szukają winowajcy do zrzucenia na niego odpowiedzialności za zbrodnie > Niemców, którzy się wykupili Tak.wykupili sie odszkodowaniami, które zawłaszczyły "geby za Izrael krzyczące" - temu jest poświęcona ksiązka p. Normana Finkelsteina "Holocaust Industry" czy niektore artykuły p. Kataw Zara w "Najwyższym Czasie!".... > - "Gazeta Wyborcza" to żydowska V kolumna > - "GW" pisze o Radiu Maryja żeby ułatwić Żydom żądanie pieniędzy To sa wnioski p. Michalkiewicza wyciągane na podstawie publikacji w "GW" - ma do nich prawo biorąc pod uwagę owe artykuły i ich wydźwięk... > Inne kłamstwo, już nie antysemickie, to stwierdzenie, że "GW" pisze o RM po to Jest tylko: > żeby "kneblować wolne media w Polsce" (gdyby ktoś był ciekaw co St. > Michalkiewicz ma na myśli, to "wolnym medium" nazywa Radio Maryja). A co, RM nie jest wolnym medium, które leży na wątrobie "Wyborczej"? Coś do bani te "dowody klamstwa i antysemityzmu"... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Zobaczyłem, ale nic tam nie ma... 28.04.06, 15:51 Ha,ha,ha,RM wolnym medium.Może by tak to wolne medium opublikowało listę np: księży-pedofilów wraz z odszkodowaniami jaki za ich wyczyny musiał zapłacić Kościół w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: To zacytuj te "kłamstwa" z dododami, ze to kł 28.04.06, 15:47 To raczej Rydzyk i jego sitwa zmarnowała pieniądze,choć nie wszystkich podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Do tych, którzy znają treść felietonu. - Ja znam. 28.04.06, 12:36 Czy uważacie, że są tam treści antysemickie? Odpowiedz Link Zgłoś
m_q Nie, to są treści antygeszefciarskie, 28.04.06, 12:39 a potwierdza to choćby dziennikarz p. Kataw Zar (Żyd polski mieszkający w Izraelu).. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Nie, to są treści antygeszefciarskie, 28.04.06, 12:45 No właśnie. Tam nie ma słowa o narodzie żydowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
parob po co się czepiać?,niszowe radio a taki raban 28.04.06, 12:38 trochę mniej emocji każdemu dobrzez zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski niszowe świństwa 28.04.06, 13:21 parob napisał: > trochę mniej emocji każdemu dobrzez zrobi To nie pierwsze przykłady kłamstw i nienawiści z tej niszowej rozgłośni. Dobrze, że jest trochę hałasu chociaż raz na parę miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
memhos Znikoma szkodliwość dla IV RP 28.04.06, 12:41 Oraz medialny spisek łże-elity - takie będą powody umorzenia sprawy :-p -- Wiadomości z każdej bajki Odpowiedz Link Zgłoś
buszek3 odsylam do ksiazki Finkelsteina"Holocaust industry 28.04.06, 12:41 oraz do innej "Wielka hucba" .. W obu autor dokumentuje naduzycia stosowane przez niektore organizacje zydowskie pod haslami Holocaustami i Antysemityzmu. Polecam prokuraturze..! Odpowiedz Link Zgłoś
brocha skoczą ojcu dyrektorowi Prokurator genaralnych im 28.04.06, 12:42 pokaże gdzie jest ich buracze miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
onatutrwa Norman Finkelstein 28.04.06, 12:55 Norman Finkelstein prawdopodobnie zostanie światkiem na tym procesie - a tu oficialna strona Autora The Holocaust Industry - www.normanfinkelstein.com Jewish American historian Norman Finkelstein argues in his explosive new book, "The Holocaust Industry: Reflections on the Exploitation of Jewish Suffering" that Holocaust remembrance has been exploited by the Jewish establishment. www.serendipity.li/more/finkel.html Odpowiedz Link Zgłoś
onatutrwa Re: Norman Finkelstein 28.04.06, 13:06 A tu w języku Polskim na stronie - Spotkanie z Normanem Finkelsteinem w Centralnej Bibliotece w Chicago - www.polonica.net/NormanFinkelstein.htm Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Norman Finkelstein 28.04.06, 15:55 Nie miałbym nic przeciwko temu,żeby Normana Finkelsteina przesłuchać jako świadka. Odpowiedz Link Zgłoś
julka30xx niech dowala im kare finansowa! 28.04.06, 12:59 ale wiadomo, szanowny ojciec ma w rekawie rade tv....:D wiec bedzie sie smial i gral na nosie wszystkim do smierci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: niech dowala im kare finansowa! 28.04.06, 13:57 Ty nawet nie wiesz o czy piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
sen.dzia.li W obronie pomordowanych Żydów 28.04.06, 13:02 Tacy ludzie jak Finkelstein, a w Polsce Michalkiewicz, mają odwagę stanąć w obronie pomordowanych Żydów, których garstka zmyślnych i interesownych ludzi bez sumień dalej chce przerabiać z zyskiem na mydło. O Rydzyku, który wyparł się Michalkiewicza, a nawet - zagrożony kwietniową ofensywą przeciw jego szefowaniu Radiu Maryja - coś jakby tchórzliwie przepraszał w tej sprawie, nigdy w najmniejszym stopniu nie miałem dobrego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: W obronie pomordowanych Żydów 28.04.06, 15:58 W obronie pomordowanych Żydów niech Michalkiewicz stanie w Izraelu a nie w RM.A najlepiej by było by w obronie pomordowanych stanęli ich synowie,córki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mefeusz Kościół spółka Z. O.O. 28.04.06, 13:23 Witam, jestem autorem hasła "Kościół spółka z o.o." a nawias podaje ze względów formalnych. Polska jest jedynym po Watykanie Państwem w którgo życiu politycznym rozpasają się księża. Jak powiedział mój kolega: "Dobrze, że Jezus zmartwychwstal, ponieważ by się w grobie przewrócił". Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Kościół spółka Z. O.O. 28.04.06, 13:56 Powinni teraz tobie wdzeczni rodacy postwic pomnik za to epokowe zdanie, ktore, nawiasem mowic, powinno zostac opatentowane. Hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Kościół spółka Z. O.O. 28.04.06, 16:01 Mafeuszu stań w obronie pomordowanego Jezusa,którego kler chce z zyskiem przerobić na mydło."Niektóre grupy w Watykanie chcą nadal wyłudzać pieniądze od polskiego społeczeństwa podpierając się śmiercią Jezusa,itp..... Odpowiedz Link Zgłoś
endaer Oczekiwanie na reakcję prokuratury 28.04.06, 13:27 JA nie czekam, na co?? I tak nie będzie sprawy. Wspomniane RADIO jest obecnie bardzo potrzebne. Nie jest łże-układowe, więc kilka oskarżeń o brak etyki czy inne brednie ... kogo obejdą. Ja nie sugeruję tu nawet jakiś nacisków. Bo po co. Prokuratorzy to naprawdę inteligentni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Oczekiwanie na reakcję prokuratury 28.04.06, 16:04 Nie jest łże-układowe,ponieważ jest łże- katolickie. Wróg twojego wroga nie jest koniecznie twoim przyjacielem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś