Dodaj do ulubionych

Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 

• vortex21 Tak, katolickie miłosierdzie polaków ... 05.05.06, 09:36
      wpojone orzez księży i sostry na lekcjach religii!
      • otis_tarda Te, vortex, to czego ty chcesz? 05.05.06, 09:46
        Narzekasz, ze lekcje religii są za mało skuteczne. Jak rozumiem, marzy Ci się
        permanentna inwigilacja przez Kościół?
        Ach, ta lewicowa nietolerancja...
        • vortex21 Posłuchaj ... 05.05.06, 09:55
          Nie jestem katolikiem, zatem nic mi się takiego nie śni...
          Jeżeli chodzi o poglądy, jestem conserwatystom lecz ... nie mieszkam w Polsce,
          zatem jest to konserwatyzm Anglikański ;).

Pzdr
          • vortex21 Jeszcze jedno .... 05.05.06, 09:57
            Giertych został ministrem edukacji, zatem to o czym napisałeś niestety może stać
            się faktem ... Moje kondolencje
            • otis_tarda Re: Jeszcze jedno .... 05.05.06, 10:16
              Straszne. Internacjonalny alians giertychowsko-vortexowski, anglikańsko-
              katolicki, w celu zwiększenia liczby godzin religii w szkołach. Zgroza.

Faszyzmowi mowimy STOP!
              • vortex21 Re: Jeszcze jedno .... 05.05.06, 10:24
                No więc STOP takim jak ty.... ;)
            • mandaryna65 na 100% byli członkami kółka różańcowego!!! 05.05.06, 15:10
              vortex21 napisał:

> Giertych został ministrem edukacji, zatem to o czym napisałeś niestety może sta
              > ć
              > się faktem ... Moje kondolencje
          • otis_tarda Re: Posłuchaj ... 05.05.06, 10:05
            Wlaściwie nie powinienem rozmawiać z kimś, kto pisze "conserwatystom"
            zamiast "konserwatystą" (tak jak nie rozmawiam z osobami piszącymi "sex", "tesh"
            czy "menszczyznom" - i dobrze na tym wychodzę) - ale zaryzykuję.
            I wytłumaczę jak krowie na pastwisku.

W swoim pierwszym poscie napisałeś "Tak, katolickie miłosierdzie polaków ...
            wpojone orzez księży i sostry na lekcjach religii!". Ot, kolejny debilny post,
            na siłę antykatolicki - byleby tylko dokopać Kościołowi. Widać w swoim kurzym
            móżdżku zaległa się myśl, ze istnieje jakiś związek między lekcjami religii,
            nauczaniem Kościoła a przestępczością nieletnich.

I teraz, zwyczajnie, ciekaw jestem, jakie jeszcze wnioski chodzą Ci po
            łepetynie. Widzę bowiem dwie możliwości (pewnie jest więcej - wiec jeśli coś
            jeszcze Ci przyjdzie, podziel się - śmiało): albo nauka Kościoła popiera, albo
            sprzeciwia się wyszydzaniu bezdomnych.
            Jeżeli popiera - pokaż w jaki sposób. Zawsze wydawało mi się, że jest
            odwrotnie, no, ale mogłem się mylić.
            Natomiast, jeżeli nauka Kościoła sprzeciwia się poniżaniu bezdomnych, a mimo to
            takie przypadki mają miejsce - znaczy to, że według ciebie lekcje religii są
            nieskuteczne. Ergo: należy wzmóc indoktrynację. Czyż nie?

Otóż ja, w przeciwieństwie do ciebie, nie jestem lewicowym "faszystą" (w
            potocznym tego słowa znaczeniu). Uważam, że godzina czy dwie religii na tydzień
            w zupełności wystarczą. Ba! Wyznaję również taki niemodny wśród tobie
            podobnych "faszystów" pogląd, że lekcje religii powinny być dobrowolne.

I dlatego na Forum GW mówię takim jak ty: STOP!
            • vortex21 No, ale się wysiliłes ... 05.05.06, 10:23
              Reasumując – stwierdzenie, że KK jest nieskuteczny w popularyzacji idei miłości
              bliźniego wystarczy, aby nazwać kogoś lewicowym faszystą. GRATULUJĘ! Właśnie
              udowodniłeś, że mam rację … Większość z was potrafi wyłącznie obrażać innych,
              negując wręcz ich prawo do istnienia. Typowe …

Co do forum – na szczęście to nie ty będziesz mówił takim jak ja ‘stop’ bo to
              otwarte forum, dla wszystkich. Ale, nawiasem mówiąc, da się odczuć w twojej
              wypowiedzi nutkę totalitaryzmu. Zatem kogo tutaj można nazwać ‘faszystą’?

Co do błędów – prawda, popełniłem takowy … nie zdarzy się więcej… Swoją drogą
              sądzisz że ktokolwiek popełnił błąd w pisowni jest ‘krową na pastwisku’, ‘kurzym
              móżdżkiem’ oraz ‘debilem’ (debilny post !). Dziękuję uprzejme za ryzyko, które
              podjąłeś, odpowiadając na ten ‘debilny post’.

Lekcje religii – powinny zniknąć ze szkół jako terenu publicznego. Polska to nie
              100% katolików, zatem samo to, że lekcje religii są w szkołach już jest
              pogwałceniem ustawy o swobodzie wyznania.

Pozdrawiam
              • otis_tarda Re: No, ale się wysiliłes ... 05.05.06, 10:37
                vortex21 napisał:

> Reasumując – stwierdzenie, że KK jest nieskuteczny w popularyzacji idei m
                > iłości
                > bliźniego wystarczy, aby nazwać kogoś lewicowym faszystą. GRATULUJĘ! Właśnie
                > udowodniłeś, że mam rację … Większość z was potrafi wyłącznie obrażać inn
                > ych, negując wręcz ich prawo do istnienia. Typowe …

Nie. Jesteś lewicowym faszystą dlatego, że konsekwencją Twojego sposobu
                myślenia jest postulat zwiekszenia liczby godzin religii w szkołach. Akurat mam
                chwilę czasu, więc jeszcze raz wytłumaczę:
                Skoro z nauczania Kościoła wynika (z tym się chyba zgodzisz? - nie
                zaprzeczyłeś, bądź co bądź), że nie nalezy poniżać bezdomnych, a lekcje religii
                są nieskuteczne, zaś Ty ubolewasz nad ich nieskutecznością logiczne jest, że
                uważasz, iż należy wzmóc, ekhem, indoktynację. Wtłaczać wartości katolickie
                skuteczniej, albo więcej. Albo jedno i drugie. Zgadza się? A ja, jako zgniły
                liberał mówię takim pomysłom - NIE!

> Co do forum – na szczęście to nie ty będziesz mówił takim jak ja ‘s
                > top’ bo to otwarte forum, dla wszystkich.

Ależ pisz, sobie. Pisz. Mówię stop faszyzmowi, nie faszystom.

>Ale, nawiasem mówiąc, da się odczuć w twojej wypowiedzi nutkę totalitaryzmu.

Bo nie chcę zwiększenia liczby godzin religii w szkołach? O tempora, o mores!
                To już do tego doszło, że za liberalne poglądy mozna zostać zwyzywanym? Ech, ta
                polska, emigracyjna nietolerancja...

>Zatem kogo tutaj można nazwać ‘faszystą&#

Ciągle uważam, że ciebie. Ja tam nie propaguję pomyslu zwiększania liczby
                godzin religii w szkołach

> Co do błędów – prawda, popełniłem takowy … nie zdarzy się więcej

Proszę. Internet jednak rozwija, nie?

> 230; Swoją drogą
                > sądzisz że ktokolwiek popełnił błąd w pisowni jest ‘krową na pastwisku
                > 217;, ‘kurzym
                > móżdżkiem’ oraz ‘debilem’ (debilny post !). Dziękuję uprzejme
                > za ryzyko, które
                > podjąłeś, odpowiadając na ten ‘debilny post’.

Nie, nie chodzi o błąd w pisowni. Chodzi o twoje faszsytowskie poglądy.
                Faszyści mają kurze móżdżki.

> Lekcje religii – powinny zniknąć ze szkół jako terenu publicznego. Polska
                > to nie
                > 100% katolików, zatem samo to, że lekcje religii są w szkołach już jest
                > pogwałceniem ustawy o swobodzie wyznania.

A to niecnota... propaguje zwiększanie liczby godzin, a teraz lewicowca udaje.
                No po prostu - "to nie ludzie, lecz wilki". I to w owczej skórze.
                Nie, takimi płytkimi deklaracjami nie przekonasz mnie, że nie jesteś faszystą.

Nota bene, wolność religii to również wolność prozelityzmu - gdybyś nie
                wiedział. A lekcje religii nie są obowiązkowe.

Nota bene II: gdzie w moim poście widać "nutkę totalitaryzmu"?
                • vortex21 Wszędzie chłopie, wszędzie! ... 05.05.06, 10:46
                  Wszędzie widać totalitaryzm, to ty wiesz lepiej, co ja myślę, co propaguję,
                  wiesz to lepiej ni ja sam?

Niegdyś mówiono – ‘Pohamuj się Panie’, teraz ja ci powiem – ‘Opanuj się chamie’
                  - i to będzie ostatni mój post ...

Poszukaj dobrej poradni, psychiatrycznej … dobrze radzę!
                  • otis_tarda Re: Wszędzie chłopie, wszędzie! ... 05.05.06, 10:49
                    Psychiatrycznej? Ładnie. Teraz mnie do psichuszki wysyła... no totalitaryzm,
                    tym razem bolszewicki.

Nie wiem, co myślisz - natomiast odrobina logicznego myślenia pokazuje, co
                    propagujesz.
                    Bo, chyba nie wypada mi przyjąć, ze piszesz bzdury tylko po to, żeby je pisać?
                    • geene Re: Wszędzie chłopie, wszędzie! ... 05.05.06, 11:29
                      Otisie Drogi popieram w całej rozciągłości. Zabrakło argumentów koledze, tak to
                      właśnie jest - kto niepewny jest swych racji, ten ma skłonność do oracji, a kto
                      nie zna się na niczym, nie przemawia, tylko krzyczy...
                      • vortex21 Poprostu ... 05.05.06, 16:52
                        Tacy jak ja, pracujący, czasem muszą iść do pracy, dlatego nie odpowiedziałem ...

Wydaje mi się że aby kogoś nazwać faszystą, trzeba mieć powód. Tyle ...
      • geene Re: Tak, katolickie miłosierdzie polaków ... 05.05.06, 11:24
        Kolega Soolixa? Ten sam poziom...
    • on900 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 09:39
      Takie "zabawy" mozna zauwazyc w kazdym miescie.W zeszlym roku uczniowie jednego
      z gimnazjow w Starachowicach urzadzali podobna zabawy.Prowokowali najczesciej
      osoby dotkniete nalogiem alkoholowym.Znecanie sie trwalo dopoki taka osoba nie
      ruszyla w pogon za gimnazjalistami.
    • soda10044 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 09:41
      NIE ROZUMIEM DZISIEJSZEJ MŁODZIEŻY!!!!!!!! A TAK WŁAŚCIWIE TO NIE JES TRAFNE
      OKREŚLENIE, TRAFNIEJ BYŁOBY GÓW......!!! DOSYĆ, ŻE TEN BIEDNY CZŁOWIEK JUŻ RAZ
      ZOSTAŁ SKRZYWDZONY PRZEZ LOS, BO NIE MA GDZIE MIESZKAĆ, TO JESZCZE BANDA
      MAŁOLATÓW DRĘCZY GO PSYCHICZNIE!!!!! JAK ONI TAK MOGĄ?!! PRZECIEŻ KTO WIE JAK
      ONI TRAFIĄ W PRZYSZŁOŚCI, MOŻE TEŻ BĘDĄ SKAZANI NA ULICĘ?!! CIEKAWE JAK WTEDY
      BY SIĘ CZULI, GDYBY JAKAŚ GRUPKA SZCZENIAKÓW TAK SAMO ICH TRAKTOWAŁA JAK ONI
      TERAZ TEGO PANA!!!!!!!!! NAPEWNO NIE BYŁOBY IM MIŁO!!!!!!!!! NIECH SIĘ LEPIEJ
      ZASTANOWIĄ NAD TYM CO ROBIĄ, BO KTO WIE, JAK ONI TRAFIĄ!!!!!!!! NIE CHCĘ NIKOMU
      ŹLE ŻYCZYĆ, ALE DOBRZE BY BYŁO GDYBY NA WŁASNEJ SKÓRZE PRZEKONALI SIĘ CO TO ZA
      CIERPIENIE!!!!!!!! MOŻE WTEDY BY SIĘ CZEGOŚ NAUCZYLI!!!!!! POCZULIBY TO SAMO,
      CO TEN CZŁOWIEK, BO ON NIM JEST I POWINNI O TYM WIEDZIEĆ!!!!!!! A ONI TRAKTUJA
      GO JAK JAKIEŚ ZWIERZĘ, CHOĆ ZWIERZĘTA SĄ LEPIEJ TRAKTOWANE!!!!!!!!!!
      ZASTANÓWCIE SIE NAD SOBĄ I SWOIM POSTĘPOWANIEM!!!!!!!!!!!!!!!! BO KIEDYŚ
      NAPEWNO ZAPŁACICE ZA KRZYWDĘ, KTÓRĄ BIEDAKOWI WYRZĄDZILIŚCIE!!!!!!!!!
    • betsy12 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 09:43
      A policji w tym Opolu nie ma - znajdzie sie dopiero wowczas, gdy zamorduja
      czlowieka?
      • ac78f92aa421c5e2b9 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 10:23
        betsy12 napisała:

> A policji w tym Opolu nie ma - znajdzie sie dopiero wowczas, gdy zamorduja
        > czlowieka?

Policja znajdzie się, jak czyjeś "uczucia religijne" zostaną obrażone,
        bo gdzieś pokazują zdjęcie fiuta wewnątrz dwunastokąta.
    • kapitan_stopczyk Ci gimnazjaliści mają lekcje religii od żłobka. 05.05.06, 09:57
      A religię wprowadzono do szkoł środkami pozaprawnymi (Samsonowicz i Radziwiłł)
      w celu: "dokonania sanacji moralnej w społeczeństwie zdeprawowanym przez 45 lat
      komunizmu".
      Takie są właśnie sukcesy tej samsonowiczowskiej "sanacji moralnej".
      • otis_tarda Kolejny faszysta... 05.05.06, 10:07
        Skad oni się biorą? Cholera, nic tylko chcieliby żeby w szkołach sama religia
        została...
    • andrzej19741 Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa 05.05.06, 10:01
      A ja na to krótko.

1) groźby karalne
      2) czynna napaść ze szczególnym okrucieństwem
      3) szykanowanie
      4) namawianie do przestępstwa

Pismo zostało wysłane do Prokuratury w moim mieście z prośbą o przesłanie do
      odpowiedniej Prokuratury.

Mam nadzieję, że nie ujdzie to tym szczylom na sucho.
      • zwalonytrojanski Chociaż popatrzcie. 05.05.06, 10:28
        znalazłem coś co zostało w sieci:

Gość podpisuje się Soolix. W jednym linku jest zdjęcie jednego z takim podpisem.
        Jakoś nie lubię blondynów o nordyckim typie urody.

66.249.93.104/search?q=cache:PFNzyn_jG3EJ:rysiopu.w.interia.pl/4.html+Rysio+Pu&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a
        66.249.93.104/search?q=cache:xmwcVk5boDkJ:rysiopu.w.interia.pl/2.html+Rysio+Pu&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=2&client=firefox-a
        pip.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvMTQ1MzAsZ2FsZXJpYS5odG1s
        • ac78f92aa421c5e2b9 Re: Chociaż popatrzcie. 05.05.06, 10:54
          zwalonytrojanski napisał:
          > Jakoś nie lubię blondynów o nordyckim typie urody.

To tak jak ja, lubię za to blondynki. Rude też mogą być, byle miały
          duże cycki.
      • kirgiz Re: Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa 05.05.06, 11:15
        Swietnie !

Tak trzymać ! Jakby to było w moim mieście zrobiłbym to samo.

Przeciwstawmy się przemocy !
    • welcometopoland Odpier... się od Kościoła !!! Nie ta skala ! 05.05.06, 10:15
      • kapitan_stopczyk Pokolenie JP2 w akcji. 05.05.06, 10:23
    • ac78f92aa421c5e2b9 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 10:15
      Oni po prostu należą do pokolenia JP2.
    • zgodnik1 zakład... większość z nich słucha RM !  05.05.06, 10:21
    • icc217 A co na to "dorosli"? 05.05.06, 10:37
      Jacy rodzice, takie dzieci ("Jeszcze Polska nie zginela ...")
    • krytyka.org Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 10:46
      "Szczęśliwie ten człowiek żyje w samym środku miasta, więc nie grozi mu ze
      strony tych dzieciaków przemoc fizyczna. Ale sama głupota to nie jest." - w
      miescie, z ktorego pochodze, w srodku miasta chlopcy w ramach zabawy zameczyli
      bezdomnego na smierc. troche wiecej realizmu, panie profesorze.
    • djbenq Namierzyłem dzieciaka oto jego dane: 05.05.06, 10:47
      Soolix@wp.pl
      509 488 796
      Gadu gadu nr. 4379551

NIECH KTOS COS Z TYM ZROBI

POZDRAWIAM

oto kopie strony
      66.249.93.104/search?q=cache:xmwcVk5boDkJ:rysiopu.w.interia.pl/2.html+Rysio+Pu&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=2&client=firefox-a
      66.249.93.104/search?q=cache:PFNzyn_jG3EJ:rysiopu.w.interia.pl/4.html+Rysio+Pu&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a
      volbi.blog.onet.pl/ jakis blog- rowniez wspominaja o bezdomnym
      soolix666.w.interia.pl/Wywiad_skate2.rar wywiad w skatepark z tworca
      strony i jego kolega
      mp3.wp.pl/i/b/51/51969.jpg a tak wyglada tworca strony
    • littleblackdress3 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 10:50
      Co za piep**one gnoje, małe sk*rwiele i prościuchy, banda cholernych drechów,
      najgorszy plebs, to nie są dzieci a zwykłe bandziory.
    • kirgiz Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 11:00

Po prostu makabra.... i potem się dziwić że taka gó..ażeria zabija np. bezdomnych

Może ktoś zna jego tozsamość ? Adres ? Email ?

Nie chodzi mi żeby cos robić bezprawnego. Ale mozna przesyłac emaile, listy.
      Niech poczuje co to znaczy być zastraszonym, gnebionym...
      • djbenq Re: Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 11:03
        wyzej podalem wszystkie dane :)

podam jeszcze raz

Soolix@wp.pl
        509 488 796
        Gadu gadu nr. 4379551

NIECH KTOS COS Z TYM ZROBI

POZDRAWIAM

oto kopie strony
        volbi.blog.onet.pl/ jakis blog- rowniez wspominaja o bezdomnym
        soolix666.w.interia.pl/Wywiad_skate2.rar wywiad w skatepark z
        tworca
        strony i jego kolega
        mp3.wp.pl/i/b/51/51969.jpg a tak wyglada tworca strony

• netxor Re: Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 12:00
          Huh, teraz ja podrecze ich. :D
          • netxor Re: Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 12:35
            Oto dane kolesia:

soolix: nazywa sie Krzysiu.

Oto jego skrzywiona morda(chyba dostal z buta od rodizcow a teraz sie na innych
            wyzywa) : mp3.wp.pl/i/b/55/55313.jpg

Host: dym131.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Jego strony:
            Zaczniemy od allegro(konto zbanowane :D)
            www.allegro.pl/show_user.php?uid=4178774
            His 1st site: soolix666.w.interia.pl/
            His 2nd site: mindevolution.w.interia.pl/ /* na dole widac, jego podpisy
            soolix:P */
            His 3rd site: ua90.w.interia.pl/
            Nawet na interii jest znany: djsoolix.mp3.wp.pl/
            Kolejna strona: jackass-opole.w.interia.pl/index.html
            Nastepna: soolix_estera.w.interia.pl/

Co moge jeszce powiedziec, ze bardziej zdegeneraconego dzieciaka nie widzialem.
            • kirgiz Re: Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 13:26
              Super

Wysłałę wszystkie dane, jakie mamy do Gimnazjum nr 8 w Opolu (zastrzegając, że
              to prawdpopodomnie ich uczeń): g8opole@wodip.opole.pl oraz do kuratorium w
              Opolu:h ttp://www.kuratorium.opole.pl/

Oto treść maila:

Bardzo prosze o interwencję w sprawie ucznia jednego z Gimnazjów w Opolu
              (prawdopodobnie nr 8)
              Sprawa dotyczy artykułu:
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3324773.html
              oto dane:
              Pseudo:Soolix
              Imię:Krzysztof

Dowód jego zwyrodnienia:
              ua90.w.interia.pl/
              Po lewej wprosze wybrac z menu "SquAD..."
              I w prawym okienku na samym dole: Znieważanie bezdomnego.

Sam Krzysztof: mp3.wp.pl/i/b/55/55313.jpg

Jego strony:

www.allegro.pl/show_user.php?uid=4178774
              soolix666.w.interia.pl/
              mindevolution.w.interia.pl/
              ua90.w.interia.pl/
              djsoolix.mp3.wp.pl/
              jackass-opole.w.interia.pl/index.html
              soolix_estera.w.interia.pl/

część już została zablokowana
              • djbenq Re: Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 14:18
                ja rowniez jeszcze dzis wystosuje odpowiednie pismo do szkoły postaram sie
                rowniez zrobic kopie wszystkich jego stron i zabezpieczyc je

Gratuluje wszystkim i dziękuje za zaangażowanie! Z każdą chwilą mamy coraz
                więcej danych o tym typie!
                • zenon.cebula Re: Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 14:45
                  ten ciota korzysta z neostrady, moze telekomuna sie na cos choc raz przyda i go
                  odetnie?
      • riince Re: Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 11:04
        Poszykaj na googlu 'Soolix' - to xywa tego gó..arza. Albo poczytaj kilka postów
        wyzej tu, ktos podal kilka namiarów. Ogolnie to Opole, gimnazjum lub liceum nr 8
        AFAIK. Reszte musimy doszukac w necie.
        • kicior99 Re: Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 11:07
          W jraju, w ktorym prezydenta stac na powiedzenie obywatelowi "spieprzej dziadu"
          a wicepremierem jest terrorysta i kryminalista, nic nie powinno dziwic.
      • zenon.cebula Re: Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 13:48
        Drogą dedukcji, tudziez jego wypowiedziami/ wywiadami (toć to znany "muzyk" na
        różnych stronach doszedłem do tego, że gościu chyba zwie się:

krzysztof Sulikowski (soolix)
        • zenon.cebula dane stad 05.05.06, 14:18
          hip-hop.pl/albumy/projector.php?id=1096966701&iaisid=vjl8vh5sa54fvesvngdt66ml67
          www.youandme.pl/youandme/me/8330.html
        • anatol_ciekawski Re: Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 17:03
          Krzysztof Sulikowski, ulica też gdzieś jest. To już dobrze. Nasłać tam jakichś
          meneli.
          • zenon.cebula Re: Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 17:12
            anatol_ciekawski napisał:

> Krzysztof Sulikowski, ulica też gdzieś jest. To już dobrze. Nasłać tam jakichś
            > meneli.

Publikwoać takich danych nie mozna. Co innego gdy Krzysiu sam się publicznie
            ujawni, co juz zrobił wczesniej. (patrz linki "dane stad"). A że chłopczyna
            lubił pisać dużo o sobie i swoich zaintersowaniach to będzie miał teraz problem,
            bo wystarczy w google wpisać "soolix" i masz jego wszystkie wypowiedzi:

"ja mam xywę Soolix od 2003, nagrywam hip hop który jest na stronie
            pip.mp3.wp.pl jak przeczytałem o ani w magazynie hh to miałem grzanę.
            skąd on ma taką Xywę? Ja od nazwiska sulikowski. "

lub to:

"Imię: Krzysiek

Czytając forum można wywnioskować, że zostały zawiadomione:
            - szkoła naszego pięknego blondyna
            - Kuratorium oświaty
            - prouratura rejonowa
          • szwedkowski Re: Moze ktos zna ich tożsamośc i adres ? 05.05.06, 18:43
            znam tylko adres mailowy:
            soolix@wp.pl
    • littleblackdress3 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 11:06
      gartulacje dla rodzicow wychowaliscie małą gnidę, dumni z syncia jesteście, co?
      • kicior99 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 11:08
        przeciez on skonczy w ciupie - z definicji...
        • kicior99 oto co nastolatek soolix... 05.05.06, 11:11
          pisze o sobie:

Wiek w latach: 16
          Kilka słów o sobie: Jestem nałogowym palaczem :), co jakiś czas idę najczęściej
          na piwo, rzadziej na wino lub wódkę :)
          • littleblackdress3 Re: oto co nastolatek soolix... 05.05.06, 11:16
            to ma chłopak bogatą osobowość...hobby:dręczenie bezdomnych bo to fajnie znęcać
            się nad kimś, kogo los skrzywdził, jest sam na świecie, nie ma pomocy i nie ma
            jak się obronić, wtedy dopiero można zademonstrować swoją siłę...
    • mg2005 Raczej antyklerykalne... 05.05.06, 11:17
      tadeusz_ja napisał:

> Katolickie miłosierdie Polaków?
    • piwi77 Dobry temat na lekcje religii. Lepszy, niz 05.05.06, 11:21
      rozdzielanie wlosa na czworo, byla Matka Boza dziewica, czy nie.
    • kirgiz Znajdzmy szkołę - zasypmy mailami, telefonami 05.05.06, 11:21
      Pisalem poprzednio zeby namierzyc gościa, ale w sumie to mu nie zaszkodzi. ...

Zróbmy inaczej - znajdźmy jego szkołę (ktos juz podawał - Liceum albo Gimnazjum
      nr 8 - ale trzeba to ustalic na 100%) i ślijmy maile, dzwońmy do szkoły.

Myślę po dziesiątkach takich gówiarzowi dobioora się do skóry...
      • djbenq Re: Znajdzmy szkołę - zasypmy mailami, telefonami 05.05.06, 11:48
        Gimnazjum nr 8 Opole (sprawdzilem)
        chodzi do drugiej klasy wyzej telefon, mail, gg, zdjecie

chyba wystarczy?
        • zwalonytrojanski Re: Znajdzmy szkołę - zasypmy mailami, telefonami 05.05.06, 11:51
          Hahaha.

"Przedstawiony fragment Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka stanowi motto
          Gimnazjum nr 8 w Opolu powołanego na mocy Uchwały Rady Miasta dn. 1.09.1999
          roku. Wokół tego artykułu będą organizowane zadania edukacyjno – wychowawcze
          naszej szkoły."

www.wodip.opole.pl/~g8opole/index.htm
          • otis_tarda Hehe... to jest dobre. 05.05.06, 11:56
            "Wizja absolwenta gimnazjum:

[...]wyposażony w umiejętność pracy z komputerem, z multimedialnymi programami
            edukacyjnymi, wykorzystujący internet jako źródło poszerzania wiedzy i
            zdobywania informacji o świecie,

umiejący obsługiwać współczesny sprzęt elektroniczny

[...]

który prowadzi higieniczny i zdrowy styl życia, podejmuje działania służące
            ochronie swojego zdrowia [BTW - dlaczego ten punkt zaczyna się od "który",
            skoro inne zaczynają się od imiesłowu? - OT]

dostrzegający konieczność harmonijnego rozwoju intelektualnego i fizycznego".
            Etc. etc.

Wypisz-wymaluj - "soolix".
    • otis_tarda TO chyba jednak pokolenie MTV, tak swoją drogą. 05.05.06, 11:30
      ....zważywszy, że Soolix lubi się bawić w "jackass".

Ale pewnie zaraz się dowiem, że MTV to stacja Ojca Rydzyka zaś Jackass
      puszczają na Trwam i zalecają na lekcjach religii.
      Cłupota ludzka nie zna granic.
      • bob_l Tak jak rodzice, masłuchali się radia. 05.05.06, 11:41
        Skąd ta nienwiść do obcych? Bezdomny jest obcym, innym, prawie obcokrajowcem lub
        kosmitą. Jest bezbronny jak Żyd za okupacji. STOP NIENAWIŚCI!
        • otis_tarda He-he-he 05.05.06, 11:44
          A nie mówiłem?
    • breadcrumbs Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 11:40
      Dobrze, że dyskusja zeszła z Kościoła z powrotem na temat. No bo gdzie tu
      związek?

Sprawa jest szersza - takie chłopaczki może wyrosną na morderców, a może
      na "porządnych" obywateli (to drugie chyba gorsze - takich mamy obywateli
      właśnie).

Poza tym - to część większej całośći. Ogólnie my jako Polacy bywamy dość często
      chamscy i brak nam współczucia. Nie wiem, czy to przez nadmiar, czy niedobór
      kapitalizmu. Może to geny?

Osobiście podejrzewam, że za takie zdziczenie odpowiada to, że w jednym
      momencie historii Polski zetknęły się 2 rzeczy:
      1. Konkurencja pomiędzy ludźmi. Ekspansja mentalności kapitalistycznej,
      indywidualistycznej, protestanckiej, jak byśmy tego nie nazwali, w ciągu
      ostatnich 20 lat.
      2. Kilkadziesiąt lat demoralizacji Polaków, rozbicie przedwojennych elit,
      systemów wartości.
      Do tego jeszcze dochodzi nasze socjalne państwo, ktore robi bokami, bezrobocie,
      które jeszcze bardziej antagonizuje ludzi...
      Oczywiście mogę się mylić. Nie jestem socjologiem, ani historykiem.

Pzdr.

breadcrumbs.blox.pl/html
      • otis_tarda Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 11:49
        > Poza tym - to część większej całośći. Ogólnie my jako Polacy bywamy dość
        często
        > chamscy i brak nam współczucia. Nie wiem, czy to przez nadmiar, czy niedobór
        > kapitalizmu. Może to geny?

Geny na pewno nie... już prędzej kultura. Ją też się w jakiś
        sposób "dziedziczy" i ona też determinuje nasze zachowania.

Czy kapitalizm ma z tym coś wpsólnego? Może. WIększa wina jest jednak chyba,
        tak jak pisałeś(aś?) po stronie tych kilkudziesięciu lat rozbijania wspólnoty i
        niszczenia systemów wartości. Jeżeli do takiego zdemoralizowanego społeczeństwa
        trafia wolny rynek, uboczne skutki bywają niekiedy dość niepokojące.

No, i jeszcze jedna rzecz: każda społeczność ma swoich dewiantów (w sensie:
        osoby, nie przestrzegajace powszechnie przyjętych reguł zachowania). I każda
        musi je jakoś "przywoływać do porzadku".
        Cały problem w tym, ze obecnie żaden z mechanizmów przywoływania do porządku
        (od perswazji do policyjnej pały) nie działa jak należy. I chyba to jest główną
        przyczyną takich zachowań.

W sumie - dobrze że sprawa wyszła na jaw. Może jest to kolejan okazja, by
        społeczeństwo mogło się przyjrzeć samemu sobie.
        • breadcrumbs Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 12:03
          1. Kultura? No w sumie tak.
          2. Ktoś kiedyś powiedział, że wolny rynek musi być kontrowany przez etykę, w
          innym razie degeneruje się. I coś w tym jest. I nie chodzi tu o powoływanie
          cenzury, czy inne takie pomysły, ale o to, co jest między nami-obywatelami. Jak
          się do siebie odnosimy, czy jedynym kryterium przy podejmowaniu decyzji jest
          moje doraźne (!) dobro.
          3. A przywoływanie do porządku? No cóż. Czy u nas kiedykolwiek, poza okupacją i
          zaborami, było coś takiego? Tu warto przytoczyć słowa tego pana, który się
          wypowiadał w artykule. Jak on to ujął? - że mamy niskie poczucie wpływu na
          swoje życie - chyba? I to też tu chyba ma znaczenie. Chyba nie widzimy nawet
          sensu przywoływania do porządku. Chyba, że doraźna agresja... Vide posty
          powyżej z namiarami na tego soolixa. Ja miałem zresztą taki sam odruch... :-(
          Hmm...?
          Pzdr.

breadcrumbs.blox.pl/html
          • otis_tarda Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 12:15
            Nawet pod zaborami nie było najlepiej. Ostatecznie, większą część Polski
            zagarnęła Rosja ze swoim prawnym bezhołowiem. Zawsze jednak pozostaje tradycja
            I Rzeczpospolitej i czasów jagiellońskich ;).

Co do przywoływania do porządku: skoro kultura nie pomaga, może czas stworzyć
            instytucje? A z tym jest problem; drobny przykład - siedzę na egzaminie i
            widzę, że gość przede mną bezczelnie zrzyna z książki. I co robić? Zakapować -
            nie, bo facet dostanie co najwyżej upomnienie, a ja zdobędę wroga. Zignorować?
            Też nie, bo wtedy on ma nieuzasadnioną przewagę nade mną. Chyba tylko pozostaje
            samemu wyciągnąć książkę... i tak rak nieuczciwości się rozszerza.

Zresztą, tu jest podobnie. Soolix nie poniesie żadnej odpowiedzialności za
            swoje wyczyny (nakrzyczą na niego w szkole, co najwyżej). Nie chodzi o to, by
            gnojka wpakować do paki, ale by uświadomić, że niektóre zachowania są naganne,
            karane, że społeczeństwo zwraca na nie uwagę - ale, poza artykułem w gazecie
            (założysz się, że dla niego i jego paczki jackassów to będzie raczej powód do
            dumy, niż do wstydu?), nic się nie stanie.
            A przecież, możnaby faceta zmusić, sądownie, do pracy społecznej. ot, choćby w
            przytułku dla bezdomnych, he-he-he.
            • breadcrumbs Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 12:34
              otis_tarda napisał:

>Zawsze jednak pozostaje tradycja
              > I Rzeczpospolitej i czasów jagiellońskich ;).

No, ale kiedy to było? :-)

A z tym jest problem; drobny przykład - siedzę na egzaminie i
              > widzę, że gość przede mną bezczelnie zrzyna z książki. I co robić? Zakapować -

> nie, bo facet dostanie co najwyżej upomnienie, a ja zdobędę wroga.
              Zignorować?
              > Też nie, bo wtedy on ma nieuzasadnioną przewagę nade mną. Chyba tylko
              pozostaje
              >
              > samemu wyciągnąć książkę... i tak rak nieuczciwości się rozszerza.

Nie wiem.
              Biję się w piersi wątłe - też ściągałem, rzadko, ale ściągałem...

>Soolix nie poniesie żadnej odpowiedzialności za
              > swoje wyczyny
              > (założysz się, że dla niego i jego paczki jackassów to będzie raczej powód do
              > dumy, niż do wstydu?),

Oczywiście, że tak. W UK jest taka instytucja jak ASBO - Anti Social Behavior
              Order. Jak rok temu byłem w Szkocji to sporo widziałem o tym w gazetach. Coś w
              rodzaju kary dla huliganów w stylu - jak znowu nalejesz tej pani w ogródku to
              dostaniesz poprawczaka. No i w sumie tak nie do końca to działa, bo matołki
              uważają to za honor dostać jakiś ASBO. Tak więc w tym przypadku ja bym się
              wcale nie zdziwił, gdyby te matołki teraz to czytały i miały z tego zajebisty
              ubaw.

> A przecież, możnaby faceta zmusić, sądownie, do pracy społecznej. ot, choćby
              w
              > przytułku dla bezdomnych, he-he-he.

Myślę, że tak. Czemu nie? Jeśli to będzie konsekwentne... I dotkliwe...
              Tylko jak znam życie to PT Szanowni Rodzice pociechy nie oddadzą na
              zmarnowanie...
              Pzdr.

breadcrumbs.blox.pl/html
              • otis_tarda Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 12:43
                > No, ale kiedy to było? :-)

Nie tak dawno. Jakies 20 pokoleń temu ;).

> Oczywiście, że tak. W UK jest taka instytucja jak ASBO - Anti Social Behavior
                > Order. Jak rok temu byłem w Szkocji to sporo widziałem o tym w gazetach. Coś
                w
                > rodzaju kary dla huliganów w stylu - jak znowu nalejesz tej pani w ogródku to
                > dostaniesz poprawczaka. No i w sumie tak nie do końca to działa, bo matołki
                > uważają to za honor dostać jakiś ASBO. Tak więc w tym przypadku ja bym się
                > wcale nie zdziwił, gdyby te matołki teraz to czytały i miały z tego zajebisty
                > ubaw.

Pewnie nie do końca działa - zgoda. Zawsze się znajdą jakieś matołki, albo
                zgoła i grupy, dla których dostanie się i przetrwanie ASBO (czy jakiejkolwiek
                innej instytucji poprawczej/karnej) będzie powodem do dumy, wyróznikiem, czy
                swoistym rytuałem inicjacyjnym.
                Ale też jest cała masa łebków, które uznają, że jednak nie warto, bo 60 godzin
                pracy społecznej to za duża zapłata za taki "zaszczyt".
                No, i jedna różnica: w Szkocji owo ASBO jest i działa, lepij czy gorzej - ale
                działa. U nas właściwie nie ma niczego takiego. Poprawczak? Śmiechu warte.
                Przecież nie o to chodzi, by takiego głupiego małolata wepchnąć do subkultury
                przestepczej, a po prostu - dać sygnał "narozrabiałeś, tego nie tolerujemy,
                teraz czas zapłacić". To powinno ukrocić "bardzo naiwną koncepcję demokracji,
                wedle której wszystko wolno, zwłaszcza im wolno".

No, ale mam wrażenie, że polityc są nazbyt zajęci karami dla pedofili,
                aferzystów i zabojców, żeby zabrać się za korzenie zła.
                • breadcrumbs Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 13:01
                  otis_tarda napisał:

> Nie tak dawno. Jakies 20 pokoleń temu ;)

No, w sumie... Rzut beretem. :-)

> Pewnie nie do końca działa - zgoda. Zawsze się znajdą jakieś matołki, albo
                  > zgoła i grupy, dla których dostanie się i przetrwanie ASBO (czy jakiejkolwiek
                  > innej instytucji poprawczej/karnej) będzie powodem do dumy, wyróznikiem, czy
                  > swoistym rytuałem inicjacyjnym.
                  > Ale też jest cała masa łebków, które uznają, że jednak nie warto, bo 60
                  godzin
                  > pracy społecznej to za duża zapłata za taki "zaszczyt".
                  > No, i jedna różnica: w Szkocji owo ASBO jest i działa, lepij czy gorzej - ale
                  > działa. U nas właściwie nie ma niczego takiego. Poprawczak? Śmiechu warte.
                  > Przecież nie o to chodzi, by takiego głupiego małolata wepchnąć do subkultury
                  > przestepczej, a po prostu - dać sygnał "narozrabiałeś, tego nie tolerujemy,
                  > teraz czas zapłacić". To powinno ukrocić "bardzo naiwną koncepcję demokracji,
                  > wedle której wszystko wolno, zwłaszcza im wolno".

Racja. w 100%. Tylko... Wiesz jak u nas to będzie wyglądało?

1. Rząd tego nie dopracuje tak, żeby pasowało do naszych warunków bo będzie
                  działał szybko.
                  2. Media rozpętają oczywiście wielką burzę pt. "powrót dyktatury".
                  3. Fora się zapełnią obrońcami demokracji.
                  4. Po raz kolejny się okaże - ustami Millera i Kalisza, że Ziobro to "zero"
                  i "szczeniak".
                  5. Pójdzie kolejna petycja z podpisami "osobistości".
                  6. W końcu zajmie się tym Trybunał Konstytucyjny i (.................*)

* nie śmiem "podważać", więc tylko kropki. ;-)

Pzdr.

breadcrumbs.blox.pl/html
                  • otis_tarda Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 13:03
                    > 1. Rząd tego nie dopracuje tak, żeby pasowało do naszych warunków bo będzie
                    > działał szybko.
                    > 2. Media rozpętają oczywiście wielką burzę pt. "powrót dyktatury".
                    > 3. Fora się zapełnią obrońcami demokracji.
                    > 4. Po raz kolejny się okaże - ustami Millera i Kalisza, że Ziobro to "zero"
                    > i "szczeniak".
                    > 5. Pójdzie kolejna petycja z podpisami "osobistości".
                    > 6. W końcu zajmie się tym Trybunał Konstytucyjny i (.................*)
                    >
                    > * nie śmiem "podważać", więc tylko kropki. ;-)

Może nie bedzie tak źle. Byleby tylko
                    a) ktoś chciał się za to wziąć
                    b) dał sobie trochę czasu na dopracowanie - najlepiej po dyskusji publicznej -
                    projektu. A nie narzekał, że "układ nie pozwala".
                    • breadcrumbs Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 13:21
                      otis_tarda napisał:

> Może nie bedzie tak źle. Byleby tylko
                      > a) ktoś chciał się za to wziąć
                      > b) dał sobie trochę czasu na dopracowanie - najlepiej po dyskusji publicznej -

> projektu. A nie narzekał, że "układ nie pozwala".

100% racji.
                      Mój pesymizm wynika z tego, że już było ileś takich było sytuacji, różnych
                      sytuacji dot. różnych rzeczy i cóż - jest jak widać.
                      Nie będę tu wymieniał bo łapy mnie bola od pisania, ale u nas od 15 lat tak
                      zawsze jest - jest problem, wszyscy wiedzą, wszyscy mówią "trzeba coś zrobić" -
                      i od 15 lat iluś spraw nie da się ruszyc.
                      To taki odrobinka pesymizmu w ten słoneczny dzień :-)
                      P.S. Tez mam nadzieję, że nie będzie tak źle. :-)
                      Pzdr.

breadcrumbs.blox.pl/html
              • anatol_ciekawski Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 17:15
                > > A przecież, możnaby faceta zmusić, sądownie, do pracy społecznej. ot,
                > choćby w
                > przytułku dla bezdomnych, he-he-he.

Myślę, że tak. Czemu nie?

--------------
                Oszaleliście, żeby się tam znęcali. W przytułku powinni pracować ludzie
                wyjątkowo porządni.
            • breadcrumbs Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 12:40
              otis_tarda napisał:

> Nawet pod zaborami nie było najlepiej. Ostatecznie, większą część Polski
              > zagarnęła Rosja ze swoim prawnym bezhołowiem. Zawsze jednak pozostaje
              tradycja
              > I Rzeczpospolitej i czasów jagiellońskich ;).

Zabór rosyjski to raczej było pijane mega-biurokratyczno-totalitarne
              bezhołowie. Więc porządek był... Tylko taki trochę "inaczej" :-) Tu klasyczna
              literatura rosyjska przychodzi w sukurs. :-)

Może 20-lecie międzywojenne?

Pzdr.

breadcrumbs.blox.pl/html
              • otis_tarda Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 12:46
                Dwudziestolecie też nie było najciekawsze: afery, wojny na górze, zamach
                stanu... ale przynajmniej istniał jakiś system etyczny, który starano się
                wdrażać. Kolumbowie nie wzięli się znikąd.
                • breadcrumbs Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego  05.05.06, 13:02
                  otis_tarda napisał:

>ale przynajmniej istniał jakiś system etyczny, który starano się
                  > wdrażać. Kolumbowie nie wzięli się znikąd.

Właśnie o to mi chodzi. A ile oni tam mieli czasu? 39-18=21 lat.
                  U nas mija 16-ty...

• futomaki.pl Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 12:01
      Kwiat polskiej młodzieży...
    • fuga94 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 12:09
      Mocno dyskusyjna wydaje się pewność psychologa odnośnie rozwoju garesji małolatów.Moim zdaniem to już jest przemoc fizyczna. Brak zdecydowanego działania dla przerwania tej niegodziwości może spowodować następstwa tragiczne i kolejny marsz milczenia.....I tak już było gdy młodzi ludzie zabili bezdomnego w ramach osobistego programu "oczyszczania" społeczeństwa.
      Maciej
    • wrognr1 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 12:24
      a do czego ta ankieta? co ma szkoła do tego?
      gnoji wysłać na prace publiczne niech od czwartej rano kopią rowy, czy niech
      myją mury odklejają gumy do żucia.
      a co ma do tego szkoła? szkołe powinno interesować tylko to co w niej robią, i
      szczególnie intelektualnie a zachowanie to sprawa policji i sądów.
    • piecykmart a mnie niepokoi brak niepokoju u psychologów 05.05.06, 12:40
      Sytuacja jest wzięta z Malowanego ptaka KOSIŃSKIEGO, takie dręczenie
      psychopatyczne dla przyjemności dreczenia i podjęte z własnej inicjatywy.
      To nie niepokoi psychologów, policja sie nie zajmnie, bo go jeszcze nie zabili.
      Nauczyciele ledwo są w stanie sami siebie obronić a i to nie zawsze.
      A może by jednak policja zajęła sie autorem strony, namierzenie go to pestka
      nawet dla informatyka amatora.
      Można go też namierzyć dzięki informacjom ze strony.
      Jest przecież paragraf na groźby karalne. A mieszkańcom Opola pragnę uświadomić
      DZISIAJ BEZDOMNY - JUTRO PRZEDMIOTEM DRĘCZENIA MOŻE STAĆ SIE KAŻDY Z WAS.
    • jojop 99% katolikow - pokolenie JP II - wasza mac !!! 05.05.06, 12:41
      • mi_m Re: 99% katolikow - pokolenie JP II - wasza mac ! 05.05.06, 12:52
        najbardziej oburza mnie podejście "fachowców"
        lekceważą problem,
        Nic bezdomnemu te łobuzy nie zrobią? SKAD TA PEWNOSC???

jakis czas temu we Wrocku kilku takich samych smarkaczy polało benzyną i
        podpaliło staruszka,
        Struszek był bardzo, bardzo buedny, dlatego zbierał po śmietnikach makulaturę i
        złom, Był czysty, a raczej czysto pocerowany,był uprzejmy,grzeczny, nie wadził
        nikomu, nie pił, nie przeklinał, Ale - był biedny jak mysz kościelna,
        Co zrobił tym dzieciom-śmieciom , że go podpalili? czym zasłużył na taką śmierć?
        A dzieci-śmieci były - co oczywiste - z "dobrych domów". ładne mi dobre domy!

Uważam, że natychmaist w Opolu powinni się tą sprawą zająć ci, których
        utrzymujemy z naszych podatków po to między innymi, żeby takie sytuacje nie
        miały miejsca!
        A ja chętnie bym przeczytała wywiad z "dobrymi rodzicami" tego młodocianego bandyty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka