galba O kurczę, to do mnie... 05.05.06, 13:59 Przepraszam, nie wiedziałem, że jest watek specjalnie dla mnie i to taki popularny. Odpowiedź (z grubsza) jest tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=41308188&a=41315068 Odpowiedz Link Zgłoś
kilpikonna Sporośmy już widzieli... 05.05.06, 13:59 ...ale oświata w rękach faszystowskiego bojówkarza, duchowego spadkobiercy ideologów getta ławkowego... no cóż, to rzeczywiście nowa jakość! Odpowiedz Link Zgłoś
austin00 Kon ma duza glowe - niech sie martwi.... 05.05.06, 14:02 nie zaskocza mnie juz niczym ten Jacek i Placek bo ich rozgryzlem....madrosc z ludowych powiedzonek glowna sila nowego UKLADU...Wielki Kon - na premiera Odpowiedz Link Zgłoś
cedrat1 Koszmar wsydze sie że mieszkam w takim kraju 05.05.06, 14:05 mowilem rodzicom trzeba było emigrować teraz zył bym w jakims cywilizowanym państwie teraz sam to chyba zrobie zeby moje dzieci nie mowily mi tego samego:((( smutne ale prawdziwe. ten rząd nie dotrwa konca kadencji a pamiec po nich niech zaginie w otchłani. Odpowiedz Link Zgłoś
herrkumut Spadam!!!! Mam fajną posadę, kasę, dom... 05.05.06, 14:13 ale nie mogę. Rzygać mi się chce. Polaczkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
firstman Liga rządzi 05.05.06, 14:23 Liga radzi, Liga nigdy cię nie zdradzi! Szykuje się ostra jazda. Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: Liga rządzi 05.05.06, 14:51 firstman napisał: > Liga radzi, Liga nigdy cię nie zdradzi! > > Szykuje się ostra jazda Lubisz stare filmy? Odpowiedz Link Zgłoś
leninpoland Re: TVN24: LPR w rządzie. Giertych ministrem oświ 05.05.06, 14:32 I am sorry for all the Poles who are not in the luxury position I am in: Being a foreigner I can leave the country, go "back" home (last 7 years Poland was a home, now becoming a prison) and have my children educated in healthy environment! Sorry for you, really I am! Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: TVN24: LPR w rządzie. Giertych ministrem oświ 05.05.06, 14:58 Nie odpowiada to fora ze dwora! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek LPR w rządzie, Roman Giertych wicepremierem. 05.05.06, 14:34 Polacy musieli przez 17 lat czekać na polski, narodowy i patriotyczny rząd, na rząd solidarny, prospołeczny. Szkoda, że składanie tego rządu trwało aż 7 miesięcy, ale mam nadzieję, że teraz budowa IV RP ruszy pełną parę. Mam nadzieję, że zbudujemy nową Polskę - IV RP. Popatrzmy na reprezentacje LPR: Roman Giertych - jest przygotowany do roliwicepremiera oraz ministra edukacji i sportu - bo jest człowiekiem wykształconym - sprawnym prawnikiem i historykiem. Giertych jest wyrazisty, wierny swoim poglądom. Giertych jest świetnym kandydatem na ministra edukacji, Ministerstwo Edukacji Narodowej jest dla niego wymarzonym miejscem. Tu decyduje się o programach szkół, o religii w szkołach, o tym kogo do szkół wpuszczać, a kogo nie, na czym polega wychowanie patriotyczne. Rafał Wiechecki - młody polityk 28 lat, zdolny i wykształcony ukończył prawo i ekonomie, jest wpisany na listę adwokatów, ma aplikację sędziowską. Zna się na problemach gospodarki morskiej, pochodzi ze Szczecina więc z tym problemem obciwał od najmłodszych lat na codzień. Mam więc powtarzając się nadzieję że razem PiS - Samoobrona - LPR i wszyscy ludzie dobrej woli zbudujemy IV RP. Nową lepszą Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
ideamedea Re: LPR w rządzie, Roman Giertych wicepremierem. 05.05.06, 14:39 Gorzej już być nie może, rząd - parodia, eksperci znający się na wszystkim, banda populistów i konserwatystów wycierających sobie gębę patriotyzmem. To nie Polska, ale jej karykatura :/ Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: LPR w rządzie, Roman Giertych wicepremierem. 05.05.06, 14:42 > Mam więc powtarzając się nadzieję że razem PiS - Samoobrona - LPR i wszyscy > ludzie dobrej woli zbudujemy IV RP. Nową lepszą Polskę. Ty to tak na serio, czy dla jaj? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: LPR w rządzie, Roman Giertych wicepremierem. 05.05.06, 14:49 W poporzednich wypowiedziach wyrazalem pewnosc, ze koalicja bedzie miala wiekszosc w parlamencie. Nie wiem czyja to zasluga, ze LPR przystapi do koalicji. Podejrzewam jednak o to glownie p.Sobecka i "rebeliantow" LPR. Jednak najwazniejsze jest to, ze koalicja bedzie wiekszosciowa. Szkoda, ze stracono tyle czasu. Powinna byc utworzona zaraz po wyborach. Tym niemniej, nowej koalicji skladam najlepsze zyczenia - by reformowala Najjasniejsza Rzeczpospolita rozsadnie i zdecydowanie majac na celowniku tylko i wylacznie dobro Kraju i Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: LPR w rządzie, Roman Giertych wicepremierem. 05.05.06, 15:19 wet3 napisał: > W poporzednich wypowiedziach wyrazalem pewnosc, ze koalicja bedzie miala > wiekszosc w parlamencie. Nie wiem czyja to zasluga, ze LPR przystapi do > koalicji. Podejrzewam jednak o to glownie p.Sobecka i "rebeliantow" LPR. Jednak > > najwazniejsze jest to, ze koalicja bedzie wiekszosciowa. Szkoda, ze stracono > tyle czasu. Powinna byc utworzona zaraz po wyborach. Tym niemniej, nowej > koalicji skladam najlepsze zyczenia - by reformowala Najjasniejsza > Rzeczpospolita rozsadnie i zdecydowanie majac na celowniku tzn. strzelać będą? > tylko i wylacznie > dobro Kraju i Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: LPR w rządzie, Roman Giertych wicepremierem. 05.05.06, 15:00 O to właśnie chodziło! Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Liga rządzi, Liga radzi,Liga nigdy Cię nie zdradzi 05.05.06, 14:36 triumwirat i triumf oszołomów... Odpowiedz Link Zgłoś
ecco1234 Re: Bracia Kaczyńscy oszaleli ? 05.05.06, 15:05 signal napisał: > czy oni kopia sobie grób ! Gdyby SOBIE kopali, to nie byłoby jeszcze tak źle. Dla mnie to grób dla wszystkich zdrowych psychicznie i zdolnych do myślenia ludzi w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kaziko1 Re: TVN24: LPR w rządzie. Giertych ministrem oświ 05.05.06, 14:40 Zwolennikom teorii że wszystkiemu jest winna Platforma Obywatelska, przeciwnikom tzw. mediów liberalnych (w tym Gazety Wyborczej i TVN24), zwolennikom budowy IV RP i rozliczenia III RP (też za zdradę dokonaną przy okrągłym stole) dedykuję artykuł Pana Mgr inż. Józef Bizońa "Nocna zmiana - czy nocna zdrada?" zamieszczony na stronie zaprasza.net/a_y.php?mid=9798 Jak ten artykuł ma się do deklaracji Prawa i Sprawiedliwości (też jeśli weźmie się pod uwagę słowa z Pierwszego Listu do Koryntian 3,10c-15) budowy IV RP. Choć po przeczytaniu tego artykułu jestem trochę zdziwiony tym że Pan Roman Giertych zgodził się na wejście do rządu utworzonego przez Prawo i Sprawiedliwość. Dlaczego jestem zdziwiony? Skoro wiadomo że Pan Roman Giertych jest przeciwnikiem wejścia Polski do Unii Europejskiej - a w Prawie i Sprawiedliwości są dawni działacze Porozumienia Centrum, które to Porozumienie od początku popierało wejście Polski do Unii Europejskiej (przynajmniej tak można wnioskować z artykułu Pana Bizońa) - to jak to się stało że Pan Roman Giertych zmienił zdanie? Widocznie rację mają komentatorzy, którzy mówili że Pan Roman Giertych został postawiony przed wyborem: albo z PiSem się pogodzisz albo doprowadzimy do tego że będziesz posłem poza Ligą Polskich Rodzin... Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: TVN24: LPR w rządzie. Giertych ministrem oświ 05.05.06, 14:40 Co sie w tej Polsce dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: TVN24: LPR w rządzie. Giertych ministrem oświ 05.05.06, 14:44 Giertych wicepremierem... Lepper wicepremierem.... ministerstwo nauki dla LPR.... czy dziś nie jest Prima Aprilis? Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Giertych ministrem oświaty 05.05.06, 14:46 Mam dziecko w wieku 7 lat. Chyba nie pozwolę mu chodzić do szkoły. Lepiej żeby był analfabetą, niż żeby program nauki układał mu Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do arka64 05.05.06, 14:52 arek64 napisał: > Mam dziecko w wieku 7 lat. Chyba nie pozwolę mu chodzić do szkoły. Lepiej żeby > był analfabetą, niż żeby program nauki układał mu Giertych. Bardzo jestem ciekaw kto ukladal program nauki dla Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: do arka64 05.05.06, 15:06 > Bardzo jestem ciekaw kto ukladal program nauki dla Ciebie? Ktoś z ekipy Gierka, bo były to lata 70. Miałem kłopoty w szkole, bo nie chciałem chodzić na pochody 1-majowe i tego typu rzeczy. Nie znoszę komuny, ale wydaje mi się, że pewne rozluźnienie w latach 70. pozwalało na tworzenie normalniejszych programów niż oszołomstwo Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: Giertych ministrem oświaty 05.05.06, 14:53 arek64 napisał: > Mam dziecko w wieku 7 lat. Chyba nie pozwolę mu chodzić do szkoły. Lepiej żeby > był analfabetą, niż żeby program nauki układał mu Giertych. Chciec to możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Giertych ministrem oświaty 05.05.06, 15:10 > Chciec to możesz. No włąśnie nie bardzo. Zgodnie z prawem obowiązuje obowiązek edukacyjny. Skażę się więc na przejście do podziemnej opozycji wobec obecnego rządu. Może kiedyś dostanę za to odznaczenie państwowe, gdy w końcu w Polsce zapanuje normalność. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 oj bedzie w szkolach jak za faszyzmu w Niemczech 05.05.06, 14:52 czarno-brunatno. Ale byc tak musi by sie wiara obudzila z tego snu i pogonila te barany Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: oj bedzie w szkolach jak za faszyzmu w Niemcz 05.05.06, 14:57 Nareszcie jest większość. No i Platforma obudziła się z ręką w nocniki. I o to chodziło! Odpowiedz Link Zgłoś
judas1 Armagedon? 05.05.06, 14:57 I stało się: Andrzej i Roman ("w jednym stali domu"). |Nie pozostaje nic już innego jak BŁAGAĆ! o azyl w Mongolii lub gdziekolwiek. Tylko jak się schować przed wstydem? :( Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Armagedon? 05.05.06, 15:30 Do widzenia. Mongolia to dla Ciebie dobre miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do jerzego30 05.05.06, 14:59 jerzy30 napisał: > oj bedzie w szkolach jak za faszyzmu w Niemdzch czarno-brunatno. Ale byc tak musi by sie wiara obudzila z tego snu i pogonila > te barany Globalisto lub komuszku-klamczuszku! - Czy sadzisz, ze jestesmy az takimi debilami aby uwierzyc w duperele, ktore wypisujesz?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
allspice do wet 3... 05.05.06, 15:36 to nie ty,ale jerzy30 ma rację.To teraz my-społeczeństwo,musimy obudzić się i przemyśleć wszystko.Aby,to co się tu i teraz wydarzyło,więcej się nie powtórzyło.Ale,czy do wet3 to dociera? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do allspice 05.05.06, 18:14 allspice napisała: > to nie ty,ale jerzy30 ma rację.To teraz my-społeczeństwo,musimy obudzić się > i przemyśleć wszystko.Aby,to co się tu i teraz wydarzyło,więcej się nie > powtórzyło.Ale,czy do wet3 to dociera? Wiem, wiem, tacy czerwoni i rozowi jak Ty beda bruzdzic ile sie tylko da. Nawet podstawowe i jak dotychczas niesmiale reformy Kaczorow wywoluja wiele kwiku oraz epitetow, ale obecny rzad jakos, mimo tego jedzie dalej. Nie sadz, ze jestem entuzjasta Kaczorow. Popieram jednak wszystko, zo zrobili i zrobia dla naprawy kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Giertych nauczycielem!?! Od kiedy? 05.05.06, 14:57 Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć czego nauczycielem jest Roman Giertych i na jakich zasadach ? Bo z tego co pamiętam wykształcenie prawnicze i aplikacja adwokacka nie daje uprawnień nauczycielskich, ale może się mylę? Może coś przegapiłem? A tak BTW: to cieszę się, że skończyłem już naukę i nie będę mieć przyjemności sprawdzenia na własnej skórze jak świetnym ministrem edukacji jest Giertych. Szczerze natomiast współczuję wszystkim, którzy przez to przejdą. Odpowiedz Link Zgłoś
conservatist To dobra wiadomość, wreszcie zacznie się budowa IV 05.05.06, 14:59 RP, żałuje tylko, że straciliśmy 7 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
flur66 Re: TVN24: LPR w rządzie. Giertych ministrem oświ 05.05.06, 14:59 POLACY !!! DO BRONI!!! TYLKO WALKA ZBROJNA UCZYNI NASZĄ OJCZYZNĘ NAPRAWDE WOLNĄ , I TO WOLNĄ OD FASZYSTÓW, NIEKOMPETENTNYCH KARIEROWICZÓW, BAŁWANÓW W RZĄDZIE. NA CO CZEKASZ? JUZ DZIS ZACZNIJ SKLADAC BOMBE KTÓRA WYSADZISZ W POBLIŻU NOWEGO WICEPREMIERA, A INNI NIECH SKUPUJĄ BROŃ PALNĄ I AMUNICJĘ. TAK TO SIE SKONCZY A JA BEDE PIERWSZY KTÓRY ZŁOZY SWE ŻYCIE NA OŁTARZU OJCZYZNY. TAK MI DOPOMÓŻ... BÓG???? Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: TVN24: LPR w rządzie. Giertych ministrem oświ 05.05.06, 15:33 I to prawicę oskarża się o fundamentalizm! Wysadz się w powietrze skoro tak chcesz. Dostarczę Ci dynamit! Odpowiedz Link Zgłoś
stanid Re: "Co oni z tym krajem zrobili" :-(((( 05.05.06, 15:33 a na kogo poczciwino głosowałeś???? Może to ty zrobiłeś? a teraz udajesz głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
deratyzacja41 Re: "Co oni z tym krajem zrobili" :-(((( 05.05.06, 16:24 Masz na mysli Balcerowicza, mazowieckiego, geremka, Walc i reszte "towarzystwa" ??? Rzeczywiscie bez ich destrukcyjnego antyPOLSKIEGO dzialania nie mielibysmy ani Giertycha w rzadzie ani Radia Maryja. Byliby niepotrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
watermelon Re: TVN24: LPR w rządzie. Giertych ministrem oświ 05.05.06, 15:09 Tanie państwo:) minimalna liczba ministerstw Kaczka by się uśmiała :) Odpowiedz Link Zgłoś