Dodaj do ulubionych

Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny

• baat-man Co to za taryfa ulgowa z tym zdjeciem?! 23.05.06, 14:53
      Pokazac caly ryj tego stalinowskiego gangstera!!
      • olex5 powinni dolaczyc zdjecia gangstrow Solidarnosci 23.05.06, 15:30
        a potem dodatkowo gangsterow Solidarnosci, AWS i jego kryminalnego odlamu PIS.
        Pokazac tych bandytow,ktorzy zdradzili Polske oddając jej majatek narodowy za
        lapowki i obietnice wladzy w obce rece zagranicznych kapitalistow uzalezniając
        ją bardziej niz kiedys PRL.W ten sposob dokonano kolejnego ekonomicznego
        rozbioru Polski.Powinni ich posadzic za kolaboracje z obcymi wywiadami,
        szczegolnie CIA i dzialanie na szkode kraju.Rozliczyc Walese i AWS i jej odlamy
        typu PIS za wspolprace z mafiami! Dlaczego Walesa ulaskawial najwiekszych
        gangsterow Pruszkowa??!Dlaczego Kaczynski unika odpowiedzi na temat Firmy
        Telegraf i wyprowadzania panstwowych pieniedzy?Czyzby chcial doczekac
        przedawnienia sprawy ?
        • 1410_tenrok Re: powinni dolaczyc zdjecia gangstrow Solidarnos 23.05.06, 15:46
          ciebie to w cyrku powinni pokazywac. Nawiedzony jestes, cczy co? A za czyje
          piniadze prowadzono:
          a. wojne w korei
          b. wojne Vietcongu w Wietnami
          c. wojne w Afganistanie
          d. zbudowano BAM?
          Moze to rozliczymy? Moze tez rozliczymy darmowy wegiele? A od Walesy to sie
          koles odpimpol. Nie lubisz go - OK. Masz prawo. Ale dzieki niemu mozemy tu
          masturbowac sie o ta klawiature.
          • olex5 Re: powinni dolaczyc zdjecia gangstrow Solidarnos 23.05.06, 16:05
            kolego,Walesa byl zwyklą marionetką w rekach CIA i nie byl bezposrednim powodem
            upadku systemu. Wlasciwy upadek dokonal sie w Moskwie.Gdyby w Moskwie nie
            doszlo do tego to Polska zostalaby spacyfikowana przez armie radziecka,wybiliby
            pare tysiecy Polakow i na nowa zrobilyby z Polski swoja kolonie.
            • adas313 Re: powinni dolaczyc zdjecia gangstrow Solidarnos 23.05.06, 16:15
              Właściwy upadek dokonał się w Reykjaviku, gdzie Reagan oświadczył Gorbaczowowi, że
              program badawczy SDI zakończył sie sukcesem.

Był to blef, ale komuna dała się na to nabrać. Kremlowska wierchuszka wróciła do
              domu ze świadomością że blok wschodni został skazany na rozpad.
              • 1410_tenrok Re: powinni dolaczyc zdjecia gangstrow Solidarnos 23.05.06, 16:47
                Ale uwazasz, ze oni byli takimi kretynami? Przeciez mieli najlepszych fizykow
                teoretycznych na swiecie. Ich holerny wywiad wiedzial wszystko, ponieważ na
                zachodzie była kupa lewicowych palantow, wierzacych, ze wschod, moze nie do
                konca jest dobry, ale tak bardzo zly tez nie jest. Sowieci musieli wiedziec, ze
                ten caly SDI - to szalbierstwo. Tego nigdy nie zrozumiem. Chyba, ze wladza tam
                w owym czasie to juz czysta abstrakcja - wiekszosc plenum KC KPZR i BP KPZR -
                geronci na wydzialach intensywnej terapii. Klania sie teoria chaosu.
            • 1410_tenrok Re: powinni dolaczyc zdjecia gangstrow Solidarnos 23.05.06, 16:17
              Facet nie pieprz!!! Swoje informacje wyprowadzasz z zolnierza wolnosci, albo
              podobnych historii. Ja, jakby to powiedziec jest takim malych specjalista od
              panow kiszczaka i jaruzelskiego. I lepiej mi tu nie pitol. Obydwaj panowie
              wykonywali dzelnie rozkazy z samej moskwy. Agresja zsrr, wkroczenie armi
              radzieckiej - to sa glupoty dla maluczkich. Prawda jest niestety taka - ci
              panowie weszli po kani na swiecznik, aby skasowac ten caly "bardak" w imieniu
              towarzyszy radzieckich, ktorzy wlasnie wojowali w Afganistanie i na dwie
              wojenki, jakby to powiedziec, "djneg nie stalo". Wiec jaruzelski, kiszczak i
              jeszcze kilkudziesieciu facetów to zdrajcy, albo pragmatycy owczesnych czasów
              (niepotrzebne skreslic). Połowo tego oglupionego narodu wierzy w bohaterstwo,
              natomiast polowa ma ich za zdrajcow. Bohaterstwa tu nie ma, od wredne
              wyrachowanie i ped do wladzy. A teraz trzeba zaplacic rachunek za to i za pare
              innych spraw...... W czasach komuny nic nie dzialo sie bez placetu najwyzszego
              gremium........
        • baat-man oczywiscie, ze rozliczyc 23.05.06, 16:50
          I to wszystkich. Kosmopolityczny odlam opozycji (takze z Solidarnosci) poszedl
          na uklad z wladza w '89r. Raz my raz wy. Dogadali sie i do spolki okradali
          narod przez ostatnie prawie 20 lat. A dlaczego Cimoszenko zostal odstrzelony
          przed wyborami przez PO? Ano bo na stanowisku prezydenta dworowal przez 2
          kadencje komuszek i kosmopolici stwierdzili, ze wystarczy. Teraz ich kolej.
          Mial byc Tusk. Ale Tusk jest tak malo inteligentny i sympatyczny, ze mimo
          gigantycznego poparcia w srodkach masowego przekazu przepadl z kretesem. PO
          wywodzi sie ze srodowiska UD/UW, ktore to srodowisko przejelo miedzy innym
          kontrole (a przynajmniej mialo szerokie wplywy w) cywilnymi sluzbami
          specjalnymi. Natomiast Cimoszenke (czyli komuchow) popieral wywiad wojskowy.
          Miodowicz wyciagnal Jarucka z kapelusza, to nic, ze zarzuty okazaly sie
          nieprawdziwe, wyszlo, ze Cimoszenko cos tam jednak zakrecil, sporo blota sie do
          niego przylepilo wiec musieli go wycofac. Przedtem mial byc "znajomy Jennifer
          Lopez" ale wyszlo na jaw, ze cos tam kiedys podpisal, wiec odpadl z plebiscytu
          na samym poczatku.

Tak sie sklada, ze obecna ekipa rzadzaca nie wywodzi sie ani z jednego ani z
          drugiego srodowiska. Zobaczmy, co zrobia dla Polski. Osobiscie jestem dobrej
          mysli.
          • olex5 Re: oczywiscie, ze rozliczyc 23.05.06, 17:33
            w obecnej wladzy polowa wiceministrow to cwaniaki z dawnej zlodziejskiej AWS
        • barbara444 Telegraf ? 23.05.06, 17:22
          Jewish Telegraph Agency
          Peddlers of Lies

?????
          • kaczylechu Re: Telegraf ? 23.05.06, 17:35
            Telegraf Firma Kaczynskiego gdzie chodzilo o wyprowadzanie panstwowych
            pieniedzy.
    • ryckus Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 15:13
      I po kiego ch.... był Wam potrzebny okragły stół ?? Na drugi raz bądźcie
      mądrzejsi i nie oddawajcie wladzy bo i tak Was wyroluja!!!
    • rach_ciach Czapa 23.05.06, 15:21
    • leszek.st37 Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 15:44
      A może by tak dać IM wszystkim spokój ? Skąd wiadomo , że stan wojenny
      był przestępstwem ? Skąd wiadomo ,że nie był mniejszym złem?
      Przeczytać "wywiad rzeka" z Płk.Kuklińskim !!!!
      • adas313 Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 16:20
        > A może by tak dać IM wszystkim spokój ? Skąd wiadomo, że stan wojenny był
        > przestępstwem ?

Zamach stanu JEST przestępstwem.
        Nawet jeśli jest to "mniejsze zło".
    • freelancer_1 A towarzysz Jaruzelski zdrajca Polski? 23.05.06, 16:03
      Kiedy jemu postawione zostaną zarzuty? Nie mogę się doczekać kiedy skażą tego sowieckiego agenta!
      • kaczylechu Re: A towarzysz Jaruzelski zdrajca Polski? 23.05.06, 16:07
        a ja nie moge sie doczekac kiedy takich naiwniakow i ciemniakow jak ty wysla na
        leczenie glowy.
        • freelancer_1 Re: A towarzysz Jaruzelski zdrajca Polski? 23.05.06, 16:58
          Tobie za komuny skutecznie mózg wyprali, jak widać ;-)))
      • alterpars Re: A towarzysz Jaruzelski zdrajca Polski? 23.05.06, 16:07
        Jaruzelskiego to moze skaza a moze nie. Jedno jest pewne ty glupcem pozostaniesz
        do konca zycia NA PEWNO. Zyj robaczku w tej swojej nienawisci i frustracji za
        nieudane zycie
        • moped Nie zrobiono de-komunizacji Polski? 23.05.06, 16:17
          W Norwegi (po 1945 roku) zwiazanych z Quislingiem, ich dzieci oraz nastepne
          pokolenia odstawiono na zawsze od zycia publicznego.

Dlaczego nie zrobiono de-komunizacji Polski od dnia numer jeden w 1989 roku?
          Nie bedzie prawego zycia spolecznego w Polsce dopoki nie zostana rozliczeni
          wszyscy zbrodniarze z PZPR!
          • jago i ich rodziny i dzieci - do 3-go pokolenia! Odwaga 23.05.06, 16:28
            staniala - rozum straszliwie podrozal a u niektorych brak! Jak po lobotomii...
            • barbara444 Re: i ich rodziny i dzieci - do 3-go pokolenia! O 23.05.06, 17:05
              nawet w demokratycznej Szwecji sprawdzaja 3 pokolenia wstecz dopuszczajac do
              strategicznych stanowisk.

Nawet tym co tam mieszkaja od 500 lat.

W Polsce za komuny sprawdzali opinie w gminie u Morela.
              Czy nie mozna z tym skonczyc w dniu dzisiejszym.
              • 1410_tenrok Re: i ich rodziny i dzieci - do 3-go pokolenia! O 23.05.06, 17:16
                Baska, ja nie na temat. Ale wlasnie dowiedzialem sie zes facet. Sorry i wybacz.
                Deletuje wszystko. strg x "glupia babo" type "glupi facio".
                to pozdrawiam serdecznie.
                mo sad albo ni mo sada.
                • barbara444 Re: i ich rodziny i dzieci - do 3-go pokolenia! O 23.05.06, 17:29
                  Jezeli nie napiszesz ze jestem pedal ti ci wszystko wybacze

pozatym ja nie wysysam postow z niczego tylko z dlugich i dokladnych studiow
                  sytuacji

sam bylem przyjacielem zydow i nawet dalem $1000 na Izrael w NYNY

ale jak sie wiecej nauczylem to zrobilem sie inny

jakbys mieszkal w 6 krajach to bys widzial o co chodzi

tzn opluwasz mnie jak barbare czy nie ?
                  • jb93 Re: i ich rodziny i dzieci - do 3-go pokolenia! O 23.05.06, 17:39
                    Mieszkam obecnie w czwartym kraju i wiem dokladnie o czym mowisz. Mam przyjaciol Zydow (zdazaja sie
                    wsrod nich normalni ludzie) co nie przeszkadza mi realistycznie patrzec na te nacje jako calosc skupiajaca
                    sie wokol chorej ideologii Talmudu.

PS Sorry za zamieszanie z chamska odzywka "1410_tenrok". Twoj nick jest mylacy :) Teraz juz wiem, ze
                    sobie poradzisz sam :)
                  • 1410_tenrok Re: i ich rodziny i dzieci - do 3-go pokolenia! O 23.05.06, 17:56
                    ja nie opluwam Ciebie jako Barbare. Dla mnie nie ma znaczenia, czy jestes facet
                    czy baba. A wiec wmieszkalem w wielu krajach. Ale takiej paranoi, jak tu to nie
                    widzialem. Ty nie ma Zydow - wymordowano ich albo wywedrowali. Zostaly nedzna
                    resztki, ktore z uporem maniaka trzymaja sie kraju urodzenia. Dla mnie czyste
                    szalenstwo. Zydow w roznych krajach poznalem i tez takich, ktorzy palali do
                    mnie nienawiscia, poniewaz jestem Polakiem. Pytalem ich dlaczego - tlumaczyli
                    dlugo i zawile, smieszylo mnie to. Az wrtocilem do Polski i zrozumialem. Piszac
                    pewna prace, dotarlem do Lodzkiego tygodnika diecezjalnego z lat 130-1938. I tu
                    mi sie oczy otworzyly. Cudne artykul pewnego polskiego swietego. Nazwiska nie
                    wyminie. Artykuly byly rownie wredne, jak ze Stuermera. Dlatgo, sorry -
                    rozumiem Zydow, a antysemitow nie pochwalam. GW jest zabawnym forum - Ci ludzie
                    dopuszczaja na tych lamach dyskusje pomiedzy zajadlymi antysemitamiki i ludzmi,
                    nazwijmy to bardziej normalnymi. Zabawne jest, ze co by to nie pisano- temat
                    zawsze jeden: zydy, czosne, koszerna, stolzmann. Mnie to smieszy i jest dla
                    mnie objawem choroby umysłowej dreczącej duzą czesc pokolenia oibecnych
                    Polakow.
                    To tyle.
                    A cytat pochodzil z pewnej brytyjskiej komedii.... Generalnie plwanie jest bez
                    sensu, wystarczy popatrzec na tego malego obronce.
                    Pozdrawiam.
                    • jb93 Re: i ich rodziny i dzieci - do 3-go pokolenia! O 23.05.06, 18:29
                      Zdefiniuj "antysemityzm". Wg noblisty Isaaka B. Singera (tego od "Sztukmistrza z Lublina") antysemita jest
                      ten kogo nie lubia Zydzi. Ty twierdzisz, ze przeczytales gdzies, jakis dokument i masz w reku rozwiazanie
                      calego problemu relacji polsko-zydowskich na przestrzeni wiekow :))) A jak sie ma do twojej teorii
                      kwestia Talmudu - ideologii, ktora dzieli swiat na "narod wybrany" (Zydow) i bydleta (gojow, goimow).
                      Jak wyjasnisz sprawe 90% obecnosci Zydow w UB, ktore od roku 1945 wymordowalo ok 0.5 mln Polakow
                      (glownie zwiazanych z AK i silami zbrojnymi na zachodzie).
                      • 1410_tenrok Re: i ich rodziny i dzieci - do 3-go pokolenia! O 24.05.06, 09:36
                        Twoje teksty sa bez sensu. Wynikaja z argumentacji Stuermera oraz pewnego
                        lódzkiego redaktora z lat szescdziesiatych. Statystyki UB byly inne - ilosc
                        Zydow byla wysoka, ale siegala 50%. To Stalin oparl sie na tych ludziach.
                        Stanowili przed wojna w KPP duzy procent. Ale po wojnie, niewielu ich zostalo.
                        A do PPR do 1946 roku wstapiło ok. 20.000 ludzi. Byli koniunkturalisci.
                        Wiekszosc - Polacy. W powiatowych i gminnych osrodkach UB nie bylo z reguly
                        Zydow. Przykladowo, moja rodzine przesluchiwali i katowali sami Polacy oraz
                        Rosjanie - moj ojciec znal Polakow ze szkoly, kilku z nich nadal zyje.
                        Pobieraja sute renty milicyjne. Byli wysokimi oficerami MO. Dziwne, ze nadal
                        ludzie ci nie sa scigania za zbrodnie. A wszystko idzie tylko na czesc
                        zydowska. To jest conajmniej dziwne, ale moze jest jakis uklad chroniacy
                        Polakow, np. z racji koniecznosci kontynuacji sluzb.... W koncu do tej pory
                        nikt nia zamierzal poslac niejakiego jaruzelskiego i jego kumpli za kratki za
                        caloksztalt powojennej dzialalnosci w LWP. Przy czym 1970, 1981-1984 - to tylko
                        kwiatki do na rabacie przestepstw tych panoiw przeciwko narodowi.
                        Wymordowanie 0,5 miliona Polakow po wojnie to kompletny idiotyzm. Statystyki sa
                        inne. Liczba jest rownie porazajaca, ale pieciokrotnie mniejsza. Zwalanie tego
                        wszystkiego tylko i wylacznie na Zydow jest wredne, ale miesci sie w obszarach
                        chamstwa pewnych grup spolecznych w tym kraju, mowiacych o sobie, ze sa dobrymi
                        chrzescijanami. Za takich ludzi Zbawiciel poszedl na Krzyz. Postawy takich
                        ludzi, sa dla mnie dowodem na nie istnienie Boga. 2000 lat po tej ofierze i
                        Kazaniu na Górze, pojawiaja sie w kraju, ktory jest najwiekszym cmentarzem
                        Zydow na swiecie, wyjatkowo wredne i swinskie komentarze. Moim zdaniem, na
                        cmentarzu wymagana jest powaga i nalezy uwazac na slowa.
                        I teraz na koniec, jestes za cienki gosciu - Twoje pojecie o historii jest
                        zerowe, jestes niedouczony, jestes wulgarny. Jezeli ktos ma inne zdanie, to go
                        tylko obrazasz. Dobrze byloby, abys sie nad tym zastanowil. Przegladnij swoje
                        posty, nie te wysylane do mnie, ale do innych - zachowanie, jak pod budki z
                        piwem. Jezeli jestes mlody - masz czas na nauke.
                        JB - to wyjatkowo dobra whisky, ale ty jestes marnym politrukiem.
        • freelancer_1 Re: A towarzysz Jaruzelski zdrajca Polski? 23.05.06, 17:00
          Ja mam akurat udane, nie narzekam - w przeciwieństwie do ciebie ;-))). Tęskni się za czerwonymi, co? I
          za talonem na malucha co się dostało za zakablowanie kolegów, no nie?
    • lilgal Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 16:19
      wydaje mi sie ze slowo 'juz' w tytule artykulu jest co najmniej nieadekwatne
      • jago Koszty spoleczne stanu wojennego - nizsze od ceny 23.05.06, 16:33
        transformacji - bezdomni, bezrobotni, emigracja zarobkowa, dyslokacje, upadek
        galezi wytworczosci. Ironia historii i wrzaskliwa gawiedz podekscytowana
        zadajaca krwi i gilotyny - belkocaca przy tym o panstwie prawa.
        • adas313 Re: Koszty spoleczne stanu wojennego - nizsze od 23.05.06, 16:43
          Tak, w latach 80. tylko milion ludzi wyemigrował z przyczyn politycznych.
          To więcej niż wyjechało do pracy w UE.

Upadek gałęzi wytwórczości? Przepraszam czego?
          Niewydolnych PGRów?
          Przemysłu elektronicznego, który nie potrafił wyprodukować dwóch takich samych
          tranzystorów?
          • adas313 Re: Koszty spoleczne stanu wojennego - nizsze od 23.05.06, 16:45
            Przy czym o przydatności do zarządzania tą wywtwórczością decydowała tylko
            legitymacja partyjna, dla dyrektorów i kierowników organizowano szkoły
            wieczorowe, gdzie uczono ich liczenia procentów.

Dla porównania: dzisiaj żeby się dostać na szeregowe stanowisko nawet w niedużej
            firmie trzeba przejść kilka etapów rekutacji (testy, rozmowy kwalifikacyjne).
    • silesius.monachijski1 Kiszczak to patron forumowej komuny 23.05.06, 16:32
      razem z radzieckim patriota, tow.gen. Jaruzelskim
      • jago mozna nie zgadzac sie z wersja patriotyzmu Jaruzel 23.05.06, 16:38
        a ale znajac jego losy i losy jego rodziny - trudno mu odmowic poczucia
        odpowiedzialnosci za Polske. Wykazywal ja w 1981 roku i w 1989. To postac na
        miare greckiej tragedii. Latwo dzis formulowac kategoryczne sady nie
        uwzgledniajace kontekstu owczesnych sytuacji...
        • adas313 Re: mozna nie zgadzac sie z wersja patriotyzmu Ja 23.05.06, 16:40
          W 1968 i 1970 też?

Patriotyzm w latach 1981-1983 okazywał tak bardzo, że otrzymał za to Order Lenina.
          • jago Psychopatologiczna pewnosc sebieiz jaka formuluje 23.05.06, 16:52
            sie sady na temat dokladnej daty 'upadku systemu' 'rzeczywistej roli'
            poszczegolnych aktorow wydarzen (marionetka), 'zamach stanu' - to jak w koncu z
            porzadkiem prawnym PRL - obowiazywal czy nie? byl 'legalny' czy nie a organy
            wladzy - istnialy i mialy samodzielnosc czy byly przybudowkami partii?? moze
            budzic tylko usmiech zazenowania i politowanie. Najlepiej zostawic to w spokoju
            z\i zacza rozwiazywac REALNE problemy tego kraju i ludzi w nim mieszkajacych a
            nie wynajdywac problemy zastepcze..
            • jago adas-PRL znasz pewnie z PiSowskich czytanek 23.05.06, 16:57
              UPADEK PRZEMYSLU WLOKIENNICZEGO,LEKKIEGO, FILMOWEGO (SEMAFOR, STUDIA MINIATUR W
              BB)- NIE ROZSMIESZAJ SWOIMI WYPOCINAMI BO MI ZE SMIECHU ZAJADY POPEKAJA.
              Przeczytaj dwie - trzy ksiazki i zrob mature! Powodzenia

• pawka55 Po przeczytaniu waszych postow... 23.05.06, 17:20
                po raz kolejny zrozumialem jak madra decyzja byl moj wyjazd z tego kretynskiego
                gniazda szerszeni jakim jest Polska. Cale szczescie, a moze nieszczescie, ze
                nie wprowadzono u was prawa do posiadania broni. Zamiast obrzucania sie
                inwektywami, jak to czynia jb93 i 1410_ten rok, moze ta wasza zgraja
                wystrzelaby sie do nogi i w kraju pozostalaby garstka ludzi rozsadnych. Zabawne
                jest jak ci dwaj adwersarze probuja na poczatku zachowac pozory dobrego
                wychowania. Oczywiscie do czasu, gdyz wlasciwa im kultura w koncu musi wychynac
                z tych dwoch "inteligentow" z manierami kibicow Legii. Przerazajacy jest tylko
                fakt, ze takich jak oni nie brakuje takze na obczyznie.

Polak z US
            • fly8171 Re: Psychopatologiczna pewnosc sebieiz jaka formu 23.05.06, 23:06
              To też są realne problemy naszego kraju. Pełna micha to nie wszystko. Ludzie są
              w stanie znieść biedę gdy wiedzą że moga liczyć na swoje państwo. Gdy wiedzą że
              państwo ma jasne zasady. Gdy odpowiedzialność jest jasna i czytelna. Czy PRL
              była naszym państwem? Tak. Ale ludzie którzy podejmowali decyzje istotne dla
              naszych losów to byli zdrajcy. I nie mówię tu o pani sołtys która rozdzielała
              koks. ( Stałem w takiej kolejce. Dostałem dwie tony.)
        • rmstemero Re: mozna nie zgadzac sie z wersja patriotyzmu Ja 23.05.06, 17:07
          jago napisał:

> a ale znajac jego losy i losy jego rodziny - trudno mu odmowic poczucia
          > odpowiedzialnosci za Polske. Wykazywal ja w 1981 roku i w 1989. To postac na
          > miare greckiej tragedii. Latwo dzis formulowac kategoryczne sady nie
          > uwzgledniajace kontekstu owczesnych sytuacji...

Problem polega na tym ze wiekszosc zwolennikow jego ukarania ani tych losow nie
          zna ani przed podobnymi wyborami nie stawala. Najczesciej z racji wieku albo
          brakujacych mozliwosci. Albo checi zapoznania sie z innymi zrodlami informacji
          niz, no wlasnie niz co?
        • janjas2 Wersje patriotyzmu? 23.05.06, 17:15
          Chcesz powiedzieć, że dopuszczasz więcej niż jedną definicję "patriotyzmu"?
          Można się nie zgadzać z wersją patriotyzmu Jaruzelskiego - to tak jakby
          stwierdzić, że można się nie zgadzac z wersją patriotyzmu Stalina!

Nie możne istnieć kilka definicji "patriotyzmu" tak jak nie może być kilku
          definicji "prawdy"!!
      • prophets_of_doom Re: Kiszczak to patron forumowej komuny 23.05.06, 17:40
        Kiszczak i Jaruzelski PRAWIE jak patrioci.. :)
    • stanmackowiak a kiedy pod sąd kaczory za stan koscielny 23.05.06, 17:16
      to kpina z demokracji, w piatek dzieci mmaja wolne zeby - ogladały papieża i
      swite jego balwochwalczo witajacą, bluźniercy, faryzeusze!
      • olex5 Re: a kiedy pod sąd kaczory za stan koscielny 23.05.06, 17:37
        na takich wlasnie zasadach opiera sie to zaklamane bagno rzadzące
        • wet3 do olexa5 23.05.06, 19:27
          olex5 napisal" <a kiedy pod sad kaczory za stan koscielny>

Jak widac na powyzszym obrazku, inteligencja nie grzeszysz!
          • december70 Re: do olexa5 23.05.06, 19:39
            Jako członek zbrojnej grupy przestępczej(żołnierz WOP),pytam się jak długo ten
            chory na umyśle Kurtyka będzie cyrkować.Zamierza posadzić kilka milionów Polaków
            w tym całą służbę zdrowia(była zmobilizowana).Przecież to jakiś baran jest, a to
            ze stanem kościelnym ,dobre jest.
      • fly8171 Re: a kiedy pod sąd kaczory za stan koscielny 23.05.06, 23:09
        Ktoś zmusza twoje dzieci do chalenia papieża? Żenuj......
    • przyladek.dobrej.nadziei Czlowiek honoru hehe 23.05.06, 17:37
      Gdyby mial odrobine honoru palnalby sobie w leb.
      • moped Pora zrobic rozliczenie z bandziorami z PZPR 23.05.06, 17:44
        Zapomniales cymbale jak to komuna przesladowala spoleczenstwo polskie!

Teraz wyzywasz ludzi od balwochwalstwa, a zbrodniarza nazywasz staruszek
        Kiszczak.
        Osobiscie nie zapomnialem sk.urwy.synow z PZPR, z tej ponoc przewodniej klasy
        robotniczo-chlopskiej
        (parodia – jakos robotnikow I chlopow nie dopuszczano do wladzy), ktora
        maltretowala ludzi bezbronnych.
        Pora zrobic rozliczenie z bandziorami, obojetnie jaki maja wiek!!!!
        • olex5 a kiedy rozliczenie z bandziorami z Solidarnoci 23.05.06, 18:33
          a kiedy rozliczenie z bandziorami z Solidarnoci i jej odpadami typu AWS itd.
          Powinni zostac rozliczeni za zdrade kraju,oszustwo wobec narodu,kolaboracje z
          CIA i za zbrodnie na narodzie w postaci zlodziejskiej i korupcyjnej pomocy w
          oddaniu majatku narodowego w obce rece zagranicznego kapitalu za polowe ceny co
          doprowadzilo Polske do kolejnej utraty ekonomicznej niepodleglosci.Z tego
          powodu dzis Polska jest krajem w ktorym rzadzą gospodarką obcy mocodawcy.
          Najwazniejszy dzial gospodarki- Banki znajduja sie w ponad 70% w niemieckich,
          francuskioch czy amerykanskich rekach.Kto kontroluje banki ten kontroluje cala
          gospodarke.Nie wspomne juz o wielu duzych polskich firmach,ktore sa teraz w
          obcych rekach a Polacy typowymi murzynami do roboty we wlasnym kraju.
          • wariant_b Re: a kiedy rozliczenie z bandziorami z Solidarno 23.05.06, 21:17
            Jako żywo przypomina mi to problem z Komuną.
            Jak była, wszyscy widzieli, że jest źle, byli przeciw,
            ale jakoś nikt ich nie rozliczał.
    • jorgensk Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 17:52
      IPN moze wszystkich generalow pocalowac w d.......... Ludzia tym nalezy sie
      szacunek i podziekowanie za to ze Polske uchronili od wojny domowej i
      interwencji zewnetrznej.
      • fly8171 Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 23:12
        Ciekaw jestem czy jesteś taki kozak żeby to powiedzieć rodzinom ofiar stanu
        wojennego?????? Prosto w oczy.
    • galan12 Bravo Instytut im.Alzheimera-nie popuszczać!!!!!!! 23.05.06, 17:54
    • frau_blada Nareszcie! 23.05.06, 17:59

• znj2 Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 18:19
      Nie była to żadna obrona kraju, lecz obrona własnego stołka i własnej dupy.
      Wszyscy ,powinni być postawieni przd sądem.
      • uu1 Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 18:41
        A nie prościej bez sądu rozstrzelać?
        • wariant_b Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 21:01
          uu1 napisała:

> A nie prościej bez sądu rozstrzelać?

A wiadomo, kto siedzi w tych plutonach egzekucyjnych?
          Jak takim ludziom można wydać ostrą amunicję?
          Lepiej juz użyć broni gładkolufowej i gumowych pocisków.
          Efekt propagandowy podobny, a zagrożenia mniejsze.
          I o przyszłość nie trzeba się martwić.
        • fly8171 Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 22:59
          Niestety nie. To nie faszyzm ani komunizm. Mamy demokrację.
    • me-e wylecialem w kosmos... 23.05.06, 18:42
      ... przed okraglym stoliczkiem...i wlasnie co wrocilem...i nic sie nie
      zmienilo...te same problemy...kiszczak ciagle nie ukarany...kc pzpr (
      dzisiejsze kc lsd )...ciagle nie rozwiazane...normalnie oaza bolszewikow...
    • me-e kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny...))) 23.05.06, 18:54
      ...co za tempo...co za sprawnosc wymiaru sprwaiedliwosci...co za
      demokracja...po 25latach ...sa zrzuty...przeciwko terroryscie bolszewikowi i do
      tego ciagle bolszewickiemu generalowi-kiszczakowi...to za nastepne cwierc wieku
      nalezy sie spodziewac wyroku...?...prosze tylko wziasc pod uwage ,ze za 3.5
      roku...zbronie bolszewickie ulegaja przedawnieniu...
    • kaczylechu ciekawe jak bandyci chca rozliczac bandytow 23.05.06, 18:58
      ciekawe jak bandyci chca rozliczac bandytow
    • t-800 Gen. Kiszczak - Człowiek Honoru, autorytet moralny 23.05.06, 19:14

• wet3 Re: Gen. Kiszczak - Człowiek Honoru! 23.05.06, 19:24
        Daje wam slowo ... humoru!!!
    • kaziko1 Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 19:29
      Polska to dziwny Kraj.

Tak Polska to dziwny Kraj, bo jak nazwać to że pragniemy aby Prymas
      Tysiąclecia został Błogosławionym i Świętym, a Instytut Pamięci Narodowej
      i część polityków, zajmując się okolicznościami wprowadzenia Stanu Wojennego,
      nie chce uznać dokumentów, jakie na temat planowanej w Polsce interwencji
      wojsk Rosyjskich, zgromadził Prymas Wyszyński.
      Ta informacja była w Naszym Dzienniku z 20.03.2006.
      I my na taką informację i na takie działania IPN i polityków jesteśmy
      obojętni?
      Czy tak ma wyglądać szacunek do autorytetu Prymasa Wyszyńskiego?

Polska to dziwny Kraj.

Tak Polska to dziwny Kraj, bo jak nazwać to że emocjonujemy się 1,2 mln dol.
      i 500 mln zł "moskiewskiej pożyczki" a jesteśmy obojętni na to że z Majątku
      Skarbu Polski, w dziwnych okolicznościach "wyparowało" setki miliardów PLN
      lub USD.
      Ponownie piszę o tym na stronie:
      opolskoma.w.interia.pl/bilans.htm
      A co to oznaczają setki miliardów PLN lub USD?
      Dla porównania napiszę że wczoraj w TVN 24 podano informację o tym że
      właściciel dwu sieci hipermarketów w Polsce, chce sprzedać te sieci
      za sumę około 1,5 mld złotych.
      To jest właśnie taka skala pieniędzy.

Dlaczego więc skoro setki miliardów PLN lub USD zostało wyprowadzone
      z budżetu Rzeczpospolitej Polskiej, to do tej pory nikt się tym nie
      zainteresował?
    • stachu44 IPN wpuszcza nas w 150 tomow akt - na 20 lat! 23.05.06, 20:10
      I to jest majstersztyk, 15 lat im zeszlo na wykombinowanie czegos takiego.
      • kulbaccyrj Re: IPN wpuszcza nas w 150 tomow akt - na 20 lat! 23.05.06, 21:42
        mam wrażenie że wypowiadając sie o stanie wojennym i jeggo wprowadzeniu
        bazujecie na informacjach prasowych bo jestescie zbyt mlodzi aby oprzec to na
        wlasnych przezyciach
    • me-e kochanemu ks. jankowskiemu...naczelny 23.05.06, 21:39
      ...a dzis ...li-tylko ...ludzie honoru zostali...

pl.wikiquote.org/wiki/Adam_Michnik
    • neiden Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 21:45
      jak dlugo polska bedzie sie "bawila" z tymi kryminalistami w polskich mundorach
      wojskowych.dlaczego ten przestepca nie jest w prasie nazywany bandyta? dlaczego
      jest na wolnosci?
    • krawat23 Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 21:49
      Oczekuje na przedstawienie mi zarzutu, iz urodziłem sie w 1952 roku.
    • me-e ...i przyszedl rok 1989... 23.05.06, 22:03
      ...Kochanemu ks. kanonikowi Henrykowi Jankowskiemu z przyjaźnią oraz
      wdzięcznością, marzec 1987 r., Gdańsk, Adam.
      Źródło: Dedykacja w książce ....

...czy kaczynski nie ma racji...mowiac o naczelnym...ze klamie w zywe oczy bez
      zajakniecia...
    • a856085 Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 22:12
      Postawic czerwonego gnoja przed sad. Przestepca MUSI odpowiedziec za swoje czyny.
      Razem z nim slepok Jaruzel, oraz inni czerwoni. Kazdemu nalezy sie kula w leb.
      Lepiej pozno, niz wcale. *** SMIERC CZERWONEJ KUMUNIE ***
      • barbara444 dowod gazety na patriotyzm Kiszczaka 23.05.06, 22:18
        bi.gazeta.pl/im/5/3365/m3365385.jpg
    • taishi1 Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 22:33
      Czyli rozumując w ten sposób: jeżeli byłem kapralem i miałem pod sobą kilku
      ludzi z bronią to za 30-40 lat mogę być oskarżony o kierowanie związkiem
      zbrojnym ???

A wię nic tylko zamach stanu i trza przejmować władzę
      zanim władza przejmie mnie :)
      • fly8171 Re: Gen. Kiszczak ma już zarzuty za stan wojenny 23.05.06, 22:57
        Tylko że kapral z bronią przyjmuje rozkazy a Kiszczak je wydawł. Trochę logiki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka