444a Czy ktoś wierzy, że Rosjanom zależy??? 25.05.06, 11:52 Rosjanom nie zależy na spotkaniu, pojednaniu dlatego tego spotkania nie będzie, albo będzie upokarzające. Nie ma sensu na siłę kochać Rosję. Każdy kij ma dwa końce, Rosja ma już tylko samych wrogów, albo kraje, którym zwisa czy to państwo będzie istnieć. Żaden kraj nie wytrzymał takiej sytuacji i Rosja też nie wytrzyma. A pro pos np. gazociągu po Bałtyku, to w sytuacji gdy Polska zbuduje gazoport, Rosja straci możliwość nacisku (który tak by pewnie pozostał) i miliardy dolarów utopione w Bałtyku plus stratę miliardów na sprzedaży gazu Polsce. Polityka szukania przyjaciół, rozwiązywania konfliktów przynosi sukcesy, ale Rosja tej polityki nie zna i tracę nadzieję, że kiedyś ją zastosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Nawaliła ci skala przedsięwzięć 25.05.06, 12:10 Rura bałtycka przepuści w sposób bezpieczny ok. 300 miliardów m sześć gazu na rok. Ten Twój nędzny port w sposób bardzo niebezpieczny przeładuje (jeżeli wogóle dojdzie do tak szalonego pomysłu) a potem musi wpuścić to w rury równowazność ok. 3 miliardów m sześć gazu lub przewieźć koleją 4 miliony ton ciekłego gazu pod wysokim ciśnieniem. Oznacza to 4 tysiące pociagów na rok, czyli 11 pociagów na dzień czyli co 2 godziny wyjeżdża jeden pociąg z okolic Gdyni i tyle przyjeżdża. Durniów nie sieją, sami sie roidzą i są wybierani przez nastepnych durniów. Brrrrrrrrrrrrrr. Nie chce mieszkać koło lini kolejowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Nawaliła ci skala przedsięwzięć 25.05.06, 13:00 Nalezy wziac pod uwage pare istotnych welementow, o ktorych w swojej tyradzie nie wspomniales. 1. Rury na razie nie ma a koszt inwestycji jest o 4,5 miliarda Euro wyzszy niz rura naziemna. 2. Terminal gazowy nie jest przedswiewzieciem tak magicznym jak to rysujesz i raczej bede wierzyl inzynierom, a nie plotkom o zekomych niebezpieczenstwach z terminalem zwiazanych. Jesli czegos sie boje to tego, ze rosyjskie gazociagi w chwili obecnej "przepuszczaja" do 17% przesylanego gazu. Nie panuja nad sytuacja do tego stopnia, ze o wiekszych wyciekach informuja ich Amerykanie przesylajac zdjecia ze swoich satelitow szpiegowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 13:43 1. Te 4,5 milarda Euro (inwestycja) to wartość 11 dniowego przesyłu gazu. Czyli pestka. 2. Właśniem inżynierem i robiłem w gazie, szczególnie skroplonym i wiem z czym to się je 3. Myślę, że 4,5 miliada złotych to koszt budowy termiala w Polsce: terminal, fabryka podgrzewania skroplonego gazu na lotny i pompowanie do gazociagów, budowa gazociagów, budowa specjalnych staków, budowa (gdzieś tam i nie wiadomo gdzie stacji napełniania (skraplania) gazem satków itp. 4. No wiesz, w Rosji trzeba gazociąg ciągnąć bądź to w wiecznej zmarzlinie, bądź to na powierzchni ziemi. Warunki przesyłu są nie z winy Rosjan, bardzo ciężkie. Do tego dochodzą kapryśne rzeki przebiegające z południa (wcześnie się topią) na północ (woda naciera na zamarznięte koryta rzek i toruje sobie nowe koryto)- kumasz? No i widzisz Rosjanie dają sobie z tym doskonale radę. Zdolni ludzie, gdzie nam Polakom do nich. Gdyby w Polsce było dużo gazu to PiS-y zawojowaliby cały Świat (a przynajmniej chcieliby to zrobić). Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 14:34 Chyba nie taka pestka skoro wywolalo to wzburzenie w Europie. 4,5 mld Euro to wartosc obeznego rabatu UK w budzecie EU. Kupa pieniedzy. Wymowek jest duzo a fakt pozostaje faktem, ze ci "zdolni ludzie" gubia 17% gazu, ktorego jakby nie patrzec maja na 25 lat. 4. No wiesz, w Rosji trzeba gazociąg ciągnąć bądź to w wiecznej zmarzlinie, > bądź to na powierzchni ziemi. Warunki przesyłu są nie z winy Rosjan, bardzo > ciężkie. Do tego dochodzą kapryśne rzeki przebiegające z południa (wcześnie się > > topią) na północ (woda naciera na zamarznięte koryta rzek i toruje sobie nowe > koryto)- kumasz? No i widzisz Rosjanie dają sobie z tym doskonale radę. Zdolni > > ludzie, gdzie nam Polakom do nich. Gdyby w Polsce było dużo gazu to PiS-y > zawojowaliby cały Świat (a przynajmniej chcieliby to zrobić). Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 15:39 propagande siejesz kolego. podaj link gdzie pisza o tej zgubie 17% gazu. Moze gubia go na ukrainie? a moze na bialorusi? a moze chodzi o nie najlepsza skutecznosc energetyczna sieci przesylowej a nie jak sugerujesz o wycieki? napisz bo jestem ciekway co masz do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 17:12 Ich siec przesylowa jest poprostu nieszczelna. Misie gubia po drodze 17% gazu bo dziurawe rury maja :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 17:27 prosilem o linki cieciu. klamiesz bo to oczywiscie nieprawda. gdyby gubili 17 procent to by miliony ton ropy plynely, czyli cale rzeki. Ty bys chcial by tak bylo wiec sobie dopowiadasz. Owe 17 % pewnie wziales z analizy stanu ukrainskich gazociagow, gdzie tez nic nie wycieka tylko sa malo skuteczne energetycznie i pewnie o 17 % dalo by sie je poprawic. Bajke o amerykanskich satelitach sobie dopowiedziales bo to zgodnie z twoja linia polityczna. Rosyjskie gazociagi sa sterowane satelitarnie i nie z amerykanskiej satelity a z rosyjskiej. Wkurza mnie, ze tacy prostacy jak ty, którzy nie wiedza o czym pisza, pchaja sie by swoje 3 zdania wyszczekac. Jesli ja klamie to podaj mi linki do informacji ktore podajesz, bo ja mowie ze piszesz tu bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 17:36 Sluchaj no prostaku z blokowiska. Albo bedziesz sie zachowywal grzecznie i wtedy ewentualnie porozmawiamy albo wracaj do odlewania krasnali ogrodowych, obtlukiwania azbestu, czy trzepania zura w rowie (biorac pod uwage poziom twoich chamowatych wypowiedzi obstawiam wersja 2 i 3). Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 17:46 po pierwsze, akurat ja nie mieszkam w blokowisku, po drugie, jestem studentem wiec nie zarzucaj mi różnych zajęć które sam wykonujesz. Dalej nie widze linkow do informacji o któych mowiles. Chetnie bym poczytal w jakiejs gazecie czy powaznym portalu jak to z gazociagów ucieka 17 procent a amerykanskie satelity ostrzegaja o nieszczelnosci. Jestes smieciem wiec mi tego nie napiszesz. Klamca nigdy nie przedstawia dowodów swych klamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 17:49 Tia, pamietam ze swoich studenckich czasow takich kmiotkow z prowincji - inteligencja w pierwszym pokoleniu. A "zawziunte" jakie to bylo :))) Nie wazne :) Widzac chamstwo twojej "wypowiedzi" nie zadalem sobie trudu by doczytac do konca :))) Przeciez pisalem wyraznei, ze ruscy gubia 17% gazu A NIE ROPY - MLOCIE NA ROPE :D :D :D :D Ty zwyczajnie nie rozumiesz czytanego tekstu :) Teraz juz wiem jakie bylyby twoje pierwsze slowa po wyladowaniu na lotnisku w Ulan Bator :" Ich bin ein mongoloid" :))))))) >Klamiesz bo to oczywiscie nieprawda. gdyby gubili 17 p > rocent to by miliony ton ropy plynely, czyli cale rzeki. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 18:04 a linkow jak nie bylo tak nie ma. Mongolem to ty jestes misiu bo klamiesz i sie przyznac nie chcesz. Nie masz nic do powiedzenia to nie mow. jesli ktos cos mowi to to uzasadnia albo podaje zródla na ktore moze sie powolac. Ty nic z tego nie potrafisz zrobic bo klamiesz. Gdzies cos uslyszales i sobie przeinaczyles bo tak bys chcial by bylo. Typowo cieciowskie zagranie. Mozesz mnie obrazac jak i ja cie moge. Ale prawda jest taka ze dalej mi tych linkow nie pokazales. Klamczuszku ty:) Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 18:17 E, kiepsko :) Jesli chodzi o linki, to wybacz ale nie bede odwalal roboty za ciebie. Poszperaj w archiwach "Wprost", "RZ" etc Twierdze z cala stanowczoscia, ze ruscy gubia 17% gazu "po drodze" a do tego eksportuja tyle, ze nie wystarcza na pokrycie potrzeb rynku wewnetrznego co odbija sie w ilosciach zamarzniec w rosji. Ku pamieci: ostatnio rosyjscy "TYCOONS" stali sie "jeszcze bogatsi". Dostali podwyzke z 50 USD ( w przeliczeniu z rubli - informacja dla ciebie abys nie zarzucal mi niescislosci) do 80 USD. Obecnie ruscy zarabiaja ok 300 PLN NA MIESIAC (!) W naszych ciezkich czasach, ten "sukces" gloszony przez Mockbe mozna porownac jedynie z "sukcesem Bangladeszu" :) To tyle jesli idzie o FAKTY a nie palaniene. Dream on, synku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 18:23 fakty, ktorym oczywiscie brakuje potwierdzenia w linkach:) poszperaj sobie w archiwum RZ tak? I zaplac bo archiwum to jest platne a ja sie bede smiał:) Alez ty jestes baranem. Tramwajarz w moskwie zarabia 1200$ wiec sobie mozesz wsadzic swoje brednie o 300zł. Pisali o tym i w wyborczej jakies pol roku temu. Ja linkow oczywiscie tez nie podam bo po co skoro ty nie podajesz. Nie chodzi tu o odwalanie roboty, tylko o to, ze ty nie masz nic do powiedzenia i wciaz mowisz o tym co bys chcial a nie o tym co jest. Smiecie tak maja. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 18:32 W normalnych czasach nie pozwolilbys sobie na taki eteksty bo dostalbys po pysku + stracilbys prace pucybuta, pastucha czy co tam robili twoi "antenaci". Teraz mozesz sobie popsioczyc - tyle twojego co sobie chlopku poszczekasz:) Wejscie do PLATNYCH archiwow juz mam i napewno nie bede udostepnial wiedzy byle chamowi za darmo - bo o to ci najwyrazniej cwaniaku chodzi. Poczekaj az ktos wyrzuci gazete do kosza, przeczytaj POWOLI (w koncu jestes niegramotnym chlopkiem z chlopkow) i wroc za miesiac - bo tyle, biorac pod uwage twoje wypociny potrzebujesz na przeczytanie gazety :) O, pardon - zapomnielem cie zatytulowac - CHAMIE. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 20:10 tak tak cieciu, wlasnie dlatego ze nie chcesz mi udostępniac swoich platnych archiwów rzeczpospolitej wciaz nie podales zrodla twojej "wiedzy". Szeczkac to ty umiesz, ale nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 18:07 Prosze napisz cos jeszcze (tylko prosze, nie inwektywy bo to wychodzi ci kiepsko). Bawisz mnie do lez a w dzisiejszych czasach osobisty blazen jest taki drogi... :))))))))) Czyli gazociagi rosyjskie sa sterowane z satelity Mir? To by wiele wyjasnialo :) andrzejbj napisał: Rosyjskie gazociagi sa sterowane satelitarnie i nie z amerykanskiej satelity a z rosyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 18:14 alez ty jestes blaznem. nie, gaz sam plynie a jak juz to steruja nim amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 18:21 RE-WE-LAC-JA!!! :))) Dziekuje :))))) I rest my case...ROTFL "Gazem steruja Amerykanie"...Chcialbym poznac twoje zdanie na temat STONKI. Wal, nie krepuj sie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 18:24 OK:) Stonka pożarła ci mózg, nie umiesz myśleć a z czytaniem ze zrozumieniem również kiepsko-" ROTFL "Gazem steruja Amer > ykanie" Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 18:37 Jeszcze, dobry czlowieku :))))) Na razie twierdzisz, ze gazem steruje CIA, ktora dodatkowo pozera mozgi :)))) REWELACJA I cala ta rozrywka jest za darmo, w przeciwienstwie do archiwow, do ktorych nie masz dostepu, a mimo to psioczysz :))))) Wal dalej chlopku, LOL Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Znów nawaliła skala porównań 25.05.06, 20:12 najpierw sam cos twierdzisz, pozniej wmawiasz mi to w usta i sie z tego smiejsze. Czyzby rozdwojenie jaźni? Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Niech Kaczyński jedzie i tam zostanie 25.05.06, 12:11 A poważnie mówiąc, nie ma co rozdzielać szat, że Putin to i tamto. To papierowy tygrys, a właściwie tchórzofretka. Wielkie kompleksy, wielkiego misia na glinianych nogach, to obecnie Rosja. I raczej wykupujmy im Możejki sprzed nosa, niż bawmy się w celebrę wybaczania win. Oni się i tak rozpadną, jak wszystko co za wielkie i nie dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: Niech Kaczyński jedzie i tam zostanie 25.05.06, 12:36 praktyka ostatnich lat pokazuje raczej cos innego.To USA sie zapada pograzajac soe w coraz wieksze dlugi,tracac rynki zbytu bedac w swiecie coraz bardziej znienawidzonym za klmstwa i chamstwo polityczne. Rosja nie ma dlugow.Jej pozycja w swiecie rosnie i widac wyraznie ze to powrot mocarstwa.Mocarstwem wojsowym są od dawna.Mocarstwem ekonomicznym dopiero sie staną.Te przemiany juz wyraznie widac.Najwieksze swiatowe instytuty gospodarcze przewidują eksplozje wzrostu gospodarczego w skali najblizszych 5-7 lat. Rosja bedzie w przyszlosci najwiekszym i najwazniejszym rynkiem europejskim rynkiem zbytu.Takich jak ty karmi sie w Polsce zaklamaną propagandą unikając celowo obiektywnej prawdy bo ona nie pasuje obecnie do szczekającej polityki wobec Rosji.Wszystko wskazuje na to ze Polska obudzi sie znowu z reką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Niech Kaczyński jedzie i tam zostanie 25.05.06, 16:54 do olexa5:jasne tylko patrzeć jak Alaska przyłączy się do matuszki Rosji a Kalifornia , Texas i Nowy Meksyk do Meksyku iBush obudzi się z ręką w nocniku;nie koleś USA jest i będzie potęgą technologiczną w przeciwieństwie do Rosji.Widziałeś kiedy ruski komputer albo porządny samochód czy choćby rower?bo ja niet Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Niech Kaczyński jedzie i tam zostanie 25.05.06, 17:35 a ja widzialem. Nowe uazy maja sie bardzo dobrze. Nie bede komentowal nic o usa bo to roznie moze byc, jak na razie usa sie chwieje... Kolega powyzej nie sklamal o tych prognozach na temat rosji. Nawet w zaklamanej wyborczej ostatnio byl o tym artykół. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 a kogo to obchodzi?? przeciez nikomu nie zalezy 25.05.06, 12:19 na tym spotkaniu, bo nic ono nie da, i wiedza to jedni i drudzy lepiej nie tracic czasu na igraszki z kacapskim chanem, tylko poglebiac kontakty, z Ukraina, Moldawia, Gruzja, i innymi normalnymi narodami Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 12:24 to ci dopiero Randka w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm Rosji potrzebny mąż stanu na miarę Gorbaczowa 25.05.06, 12:33 Putin pomimo młodego wieku to jakieś STRASZNE NIEPOROZUMIENIE !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julita28 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 12:35 Propozycja rodem z piekła. Nie tylko ta zresztą świadczy o głębokiej pogardzie jaką czują moskiewskie kacyki do Polaków jako narodu, o szyderstwie i wielkim cyniźmie. Twardogłowi czerwoni uważają się za wszechwładnych nieśmiertelnych bo niestety nie mamy czym im dać po łbie. Może rakiety NATO pomogą? Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 12:48 Julka a Ty lubisz jak komar ci lata i brzęczy nad głową? Własnie tym jesteśmy dla Rosji-komarem bez znaczenia. Co z tego, że brzęczy i kąsa. Najpierw trzeba mieć coś do zaoferowania na tym polega polityka. A Europa, świat zawsze miały i będą mieć sentyment do tajemniczej Rosji. Rosja dla Francji jest miłością. Żabojady kochają Rosję i zawsze tak było. Nawet jak dostali w tyłek od nich i panoszyli sie po Paryżu. Stąd bary bistro. Pili w całym Paryżu i krzyczeli "bystro". Nie oszukujmy się stworzyli literaturę, muzykę, balet jakiego nam sie nigdy nie udało. Nie ma co nawet porównywać ich literatury do naszej. Trochę zimnej wody na te rozgrzane łby się przyda i nie jestem żadnym miłośnikiem Rosji staram się patrzeć na sytuację obiektywnie. julita28 napisała: > Propozycja rodem z piekła. Nie tylko ta zresztą świadczy o głębokiej pogardzie > jaką czują moskiewskie kacyki do Polaków jako narodu, o szyderstwie i wielkim > cyniźmie. Twardogłowi czerwoni uważają się za wszechwładnych nieśmiertelnych bo > > niestety nie mamy czym im dać po łbie. Może rakiety NATO pomogą? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur O tym komarze 25.05.06, 13:51 Stosunek liczb ludności Rosji do Polski jest mniej więcej taki sam, jak Polski i Czech w sumie ze Słowacją. Żaden normalny i trzeźwo myślący Polak nie nazwie naszych południowych sąsiadów komarem. Poza tym, Polska jest krajem prawie jednolitym etnicznie. Mniejszości narodowe i religijne istnieją ale nie mają zamiaru zbrojnie się oderwać. W przypadku Rosji jest na odwrót. Spośród 140 milionów, jakieś co najmniej 50 to narody podbite, nienawidzące Kremla. Dlatego należy wykonać następujące działania: 140 - 50 = 90 - bo 50 milionów nie lubi Rosji 90 - 50 = 40 - bo te same 50 milionów NIENAWIDZI Rosji. Wychodzi 40 milionów, czyli mniej więcej ludność Polski. Niewykluczone, że 50 milionów jest liczbą zaniżoną a 140 nieaktualną (alkoholizm, AIDS, kiła, gruźlica, diedowszczizna, czystki, głód). Odpowiedz Link Zgłoś
czarek702 Re: O tym komarze 25.05.06, 13:58 A może tu nie chodziło o stosunek liczby ludności polskiej do rosyjskiej lecz o obroty handlowe Polski-Rosji i Europy-Rosji Świta-Rosji i inne wskaźniki ekonomiczne? Np. wydobycie ropy i gazu przez Polskę i Rosję, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:23 Powiadasz, ze Rosja z Francja zawsze sie kochaly? Wyprawa Napoleona na Moskwe zapewne byla przejawem tej milosci? :) Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 15:49 Francja i Rosja są historycznymi sojusznikami - pomijam sprawę wyprawy Napoleona na Moskwę (i Francuzi i Rosjanie traktują to jak epizod ich historii który w żadnym zakresie nie rzutuje na ich stosunki. My w przeciwieństwie pielęgnujemy tak bardzo wszystkie bitwy i wojny że nie potrafimy się dogadać ani z Niemcami ani z Rosjanmi). Jak to jest że Niemcy i Rosjanie nawet po II wojnie światowej były w stanie się dogadać i mają szacunek do siebie. Poza tym Rosjanie zawsze mieli słabość do Niemców. Jak to jest że po wojnach napoleońskich Rosja i Francja zostały przyjaciółmi aż do dziś. Jak to jest że polscy biskupi 20 lat po wojnie byli w stanie napisać list do biskupów niemieckich (wybaczenie za kilka mln ofiar). A jak to jest, że 25 lat po stanie wojennym nie potrafimy zostawić oceny historycznej historykom tylko ciagle grzebiemy się we własnym sosie i nie myślimy jak będzie wyglądać Polska za 30 lat. Grzebiemy się w teczkach, komisjach bankowych, prawdy i sprawiedliowości. Będziemy skansenem Europy a PIS zdołuje Polskę na całe dziesięciolecia. PIS odizoluje Polskę na arenie miedzynarodowej i rozwali ją od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 15:58 To duze uproszczenie. Wyjasnianie Stanu Wojennego, lustracja etc nie maja na celu zemsty a oczyszczenie naszego zycia publicznego z ludzi skompromitowanych dzialanoscia wbrew interesom panstwa. Dokladnie to zrobila Estonia czy Niemcy - wyrzucili ludzi szkodliwych dla panstwa poza nawias i poszli dalej. Maja to dawno za soba podczas gdy my ciagle sie w tym babrzemy i bedziemy sie babrac dopoki na strazy interesow Kiszczaka, Jaruzelskiego et consortes beda stalu autorytety moralne pokroju Michnika. Zadna ekonomia nie bedzie funkcjonowac dobrze bez dobrego prawa. Nie mozna machnac reke na "niedawna) przeszlosc bo kiedys ono znowu wyplynie. Trzeba to zalatwic tu i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 17:03 do arjuna1:wiesz jak to jest?tak to jest że Franca nigdy nie graniczyła z rosją a Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 12:50 rakiety NATO? Polska takich nie ma i raczej dlugo nie bedzie miala.Ty lepiej nie prowokuj wydarzen bo ewentualny konflikt z Rosją najwieksze konsekwencje mialby dla Polski.Gdybys znal troche fakty i przykladowo umowe panstw NATO to wiedzialbys ze NATO nie jest zadną gwarancją pokoju dla Polski.Bardzo szybko moglaby sie powtorzyc sytuacja z Anglia czy Francja.Nikt nie bedzie ryzykowal wlasnych dobrych interesow z Rosja w imie glupio szczekajacej polskiej wladzy. Kolejna wazna sprawa. Wladza Rosji nie ma uprzedzen do narodu polskiego natomiast ma uprzedzenia do polskiej marionetkowej wladzy,ktora potrafi tylko chowac sie za nogawke swojego nowego Pana i z tej pozycji szczekac.Ugrysc nie moze to przynajmniej probuje obsikac i to jest wszystko co moze. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 13:07 Stary :) Rosja ma "tri tanki" dwie zdezelowane lodzie podwodne (Kursk to jedna z nich) i gazu na 25 lat :)))) Zachodz boi sie kacapow chyba z sentymentu i przyzwyczajenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 13:35 ty masz zerowe pojecie o Rosji.Nigdy tam nie byles i gadasz bzdury.Zeby tylko Polska miala takie perspektywy i baze to nie bylaby takim zadluzonym dziadem skad ludzie uciekaja za granice bo bezrobocie najwyzsze w Europie a perspektyw na lepsze nie ma.Gospodarka rosyjska ma sie dobrze i szybko sie rozwija. Przemysl chemiczny jest silny,dobrze dziala metalurgia,ostro po ostatnich reformach ruszyl przemysl lotniczy,ktory jak sie ocenia za okolo 5-7 lat nawiaze konkurencje z Airbusem i Boeningen.W technice rakietowej Rosja ma pierwsze miejsce w swiecie.Armia rosyjska jest silna.Bardzo trafnie i obiektywnie pokazaly to rosyjko-chinskie manewry na morzu chinskim. Ty czytaj sobie dalej takie GWno to bedziesz zawsze wiedzial wszystko najlepiej :))w polskiej TV oczywiscie tez dowiesz sie samej prawdy:) Mam wrazenie ze ta polska propagadna sukcesu i rusofobii przewrocila ci juz calkiem w glowie.Zacznij wkoncu myslec samodzielnie i ucz sie jezykow obcych bo inaczej zostaniesz takim ociemnialym,ktoremu mozna wmowic nawet marsjan na ksiezycu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 13:52 Zupełnie jak Chruszczow w roku 1960. Same sukcesy, tolko chlieba niet. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:02 To niesamowite w ilu miejscach twoja "analiza" rzeczywistosci mija sie z prawda :) GW nie czytam i odnislem wrazenie, ze swoje rewelacje bierzesz wlasnie z tego zrodla :) Rosja przy swojej topniejacej w tempie 1mln / rok, ale jednak ciagle sporej populacji ma dochod narodowy malenkiej Holandii. Gospodarka rosji w XXI wieku oparta jest na surowcach a gazu, ktorym usiluje szantazowac starczy jej zaledwie na 25 lat. Juz w tej chwili z powodu eksportu nie starcza im gazu na pokrycie wewnetrznych potrzeb. Infrastruktura jest w takim stanie, ze 17% transportowanego gazy wycieka o czym rosjanie nie wiedza dopoki Amerykanie nie przesla zdjec satelitarnych :))) Armia rosyjska stanowi taka potege, ze do tej pory nie moze sobie poradzic z malenka czeczenia a wszystkie trzy lodzie podwodne sa wynajmowane do wystrzeliwania z silosow rakietowych satelitow w roznych czesciach globu (wiem to od szwedzkiego astrofizyka, z ktorym rozmawialem o tym w zeszlym roku na Okeciu). Manewry rosyjsko-chinskie...wybacz, ale to jest powtarzanei bredni porownywalnych z rozrzucaniem stonki przez CIA :))) Jesli zas chodzi o znajomosc jezykow to mowie czterema :) Jescze jakies pytania? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:15 śmieszny z ciebie facecik. GW nie czytasz ale posty wypisujesz do artykułów których nie czytasz? Tak? Jednak naprawdę baranie jest z tobą coś nie tak. Jednak obwody puszczają. Schizofrenia galopująca jak w całym PISie. Czy znajomość języków przez ciebie jest tak "logiczna" jak to, że GW nie czytasz a na jej forum siedzisz i piszesz posty do artykułu którego nie znasz bo GW nie czytasz. Zacznij jednak leczyć głowę bo logiki w twoim wywodzie za grosz nie ma. Pominę te cud rewelacje nt stanu rosyjskiej gospodarki poniewaz ktoś w takim stanie umysłu i tak tego nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:20 Widzisz, proletariuszu, roznica miedzy nami polega na tym, ze my od zawsze dawalismy wam w pysk za niesubordynacje badz okazywanie chamstwa. Zupelnie tak jak ty w tej chwili dostajesz (slownie) po papie. Nadejscie wladzy ludowej dalo wam iluzje, ze teraz mozecie oddac. Blad. Tyle waszego co sobie poszczekacie. Jeszcze raz ci tlumacze, ze dostajesz po lapach za chamskie odzywki. Co zas do ostrego jezyka mojej wobec ciebie reprymendy to uzywam takiego jaki jest dla bydlecia twojego pokroju zrozumialy. Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:35 W dalszym ciągu nic nie rozumiesz i już nie zrozumiesz. Brak logiki, prostactwo i chamstwo trzeba piętnować i dlatego pokazuję ci że w żadnej twojej wypowiedzi nie ma logiki. Ktoś kto nie ma argumentów i bełkocze daje w papę fizycznie i słownie. Gratuluję nauczyciela w postaci Andrzeja Leppera. Pominę już epitety wysyłane w dalszym ciągu. Czy nie stać cie na szermierkę na logikę? Ale gdzie w twojej głowie szukać logiki skoro wystarczy przeczytać twoje posty. Bezsilność i głupota rodzi agresję. Żal mi ciebie. Zwróć uwagę, że kończę rozmowę z tobą bez epitetów. Proponuję w odpowiedzi zacytować kogoś kto jednak wywarł duże piętno na twojej psychice - Andrzeja Leppera. jb93 napisał: > Widzisz, proletariuszu, roznica miedzy nami polega na tym, ze my od zawsze dawa > lismy wam w pysk za > niesubordynacje badz okazywanie chamstwa. Zupelnie tak jak ty w tej chwili dost > ajesz (slownie) po papie. > Nadejscie wladzy ludowej dalo wam iluzje, ze teraz mozecie oddac. Blad. Tyle wa > szego co sobie > poszczekacie. Jeszcze raz ci tlumacze, ze dostajesz po lapach za chamskie odzyw > ki. Co zas do ostrego > jezyka mojej wobec ciebie reprymendy to uzywam takiego jaki jest dla bydlecia t > wojego pokroju > zrozumialy. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:38 A to dobre:)) Nazywanie kogos "baranem" tylko dlatego, ze ma inne zdanie nazywasz szermierka??? Juz ci mowilem - dostales ostra reprymende za kare, ze byles prostacki i chamski. PS pozdrawiaj Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
asia628 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:47 Matko co za idiota z tego jb93. Jednak arjuna1 ma rację. Kretyn z ciebie jb93 do potegi, a do tego ziejący nienawiścią, prostactwem, chamstwem chory nie wiadomo już na co. Jak masz takie duperele wypisywać na forum to go lepiej opuść, wyłącz komputer i zgaś światło. arjuna1 napisał: > W dalszym ciągu nic nie rozumiesz i już nie zrozumiesz. Brak logiki, prostactwo > > i chamstwo trzeba piętnować i dlatego pokazuję ci że w żadnej twojej wypowiedzi > > nie ma logiki. Ktoś kto nie ma argumentów i bełkocze daje w papę fizycznie i > słownie. > Gratuluję nauczyciela w postaci Andrzeja Leppera. > > Pominę już epitety wysyłane w dalszym ciągu. Czy nie stać cie na szermierkę na > logikę? Ale gdzie w twojej głowie szukać logiki skoro wystarczy przeczytać > twoje posty. > Bezsilność i głupota rodzi agresję. Żal mi ciebie. Zwróć uwagę, że kończę > rozmowę z tobą bez epitetów. Proponuję w odpowiedzi zacytować kogoś kto jednak > wywarł duże piętno na twojej psychice - Andrzeja Leppera. > > > > > jb93 napisał: > > > Widzisz, proletariuszu, roznica miedzy nami polega na tym, ze my od zawsz > e > dawa > > lismy wam w pysk za > > niesubordynacje badz okazywanie chamstwa. Zupelnie tak jak ty w tej chwil > i > dost > > ajesz (slownie) po papie. > > Nadejscie wladzy ludowej dalo wam iluzje, ze teraz mozecie oddac. Blad. T > yle > wa > > szego co sobie > > poszczekacie. Jeszcze raz ci tlumacze, ze dostajesz po lapach za chamskie > > odzyw > > ki. Co zas do ostrego > > jezyka mojej wobec ciebie reprymendy to uzywam takiego jaki jest dla bydl > ecia > t > > wojego pokroju > > zrozumialy. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:53 Zanim zajmiesz tak, delikatnei mowiac, zdecydowane stanowisko, poczytaj przebieg tej, przyznaje niesmacznej choc z punktu widzenia pedagogiki koniecznej pyskowki. Roznica pogladow nie upowaznie do chamstwa, ktore stalo sie udzialem arjuny i niestety twoim. Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 15:02 Nazywanie ludzi kanaliami, kacapami, ubliżanie Rosjanom za to że są Rosjanami nazywasz wyrażaniem poglądów? Słowo "baran" jest odpowiedzią na twoj brak taktu i dlatego właśnie otrzymałeś zapłatę w postaci tego słowa. Słowo jest łagodne w stosunku do tego co wypisywałeś. Czy w dyskusji z ludzmi np w TV użyłbyś tych słów? Na pewno nie. Dlatego zostałeś napiętnowany i ukarany. jb93 napisał: > Zanim zajmiesz tak, delikatnei mowiac, zdecydowane stanowisko, poczytaj przebie > g tej, przyznaje > niesmacznej choc z punktu widzenia pedagogiki koniecznej pyskowki. Roznica pogl > adow nie upowaznie > do chamstwa, ktore stalo sie udzialem arjuny i niestety twoim. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 15:05 Zabawne :) Ty, ktory obrazasz ludzi na forum masz czelnosc mowic o takcie. W sumie dlaczego ja sie dziwie - gdyby cham wiedzial, ze jest chamem to bylby dobrze wychowany. A swoja droga to jestes niereformowalny. Odpowiedz Link Zgłoś
asia628 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 15:18 Zwróc z łaski swojej uwagę jb93, o której "zaistniałam" na forum. Przy okazji przerwy śniadaniowej w pracy, natknęlam sie na pierwszą z brzegu, akurat twoja wypowiedz i ja skomentowałam. Bo oprócz bełkotu mało konstuktywne myśli tworzysz.Jesteś agresywny i niedojrzaly emocjonalnie. A co do przegladania forum wstecz z twoimi wypowiedziami, to sorry, ale ja nie mam na to czasu, żeby je wszystkie czytać, bo musze zarabiać na chleb. Widać są tacy co nie musza i mają czas na takie pitolenie od bladego świtu. jb93 napisał: > Zanim zajmiesz tak, delikatnei mowiac, zdecydowane stanowisko, poczytaj przebie > g tej, przyznaje > niesmacznej choc z punktu widzenia pedagogiki koniecznej pyskowki. Roznica pogl > adow nie upowaznie > do chamstwa, ktore stalo sie udzialem arjuny i niestety twoim. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 15:23 Jesli nie masz czasu na zapoznanie sie ze sprawa a mimo to postanawiasz ow czas poswiecic na ublizanie bliznim to wybacz ale nie mamy sobie nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
asia628 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 15:39 Zebys Ty jb93 tak wydajnie pracował i tworzył, jak walczysz na tym forum dyskusyjnym, to byśmy mieli ojczyznę mlekiem i miodem płynącą, niczym Japonia. A tak by the way, zamiast smarować te pitoły, zacznij uczyć się piątego języka. Na zdrowie Ci wyjdzie, zamiast tego walenia w klawiaturę. jb93 napisał: > Jesli nie masz czasu na zapoznanie sie ze sprawa a mimo to postanawiasz ow czas > poswiecic na ublizanie > bliznim to wybacz ale nie mamy sobie nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 15:51 Pogadamy jak ty bedziesz mowic jednym :) A o moj czas pracy sie nie martw - ze wszystkim zdazam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 15:03 jb93 napisał: > Widzisz, proletariuszu, roznica miedzy nami polega na tym, ze my od zawsze dawalismy wam w pysk za niesubordynacje badz okazywanie chamstwa... ------------------------------------ Rany boskie! Przedpotopowy ekzempliarz bawi sie w jasnowielmoznego arystokrate. Czy ma znaczenie jakiego pochodzenia jest wiesz, nawet jesli ona siedziala na czterech obcych lysinach? Wokol pelno blasku, a jednak WESZ. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 15:06 W swoich wybiliscie. U nas jeszcze zachowaly sie "przedpotopowe egzemplarze". Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:36 pytania nie ale tylko stwierdzenie.Jak wyrosniesz z tej naiwnosci to pogadamy. Jak narazie brak ci obiektywnych wiadomosci na ten temat.Ja mam tą przewage,ze w ciągu ostatnich 2 lat spedzilem w Rosji zawodowo bardzo duzo czasu docierając tez na daleki wschod i rozmawiając nawet z wysokopostawionymi urzednikami.W oparciu o to takich glupot jak ty bym nigdy nie napisal. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:44 A ktory z faktow, ktore podalem w swojej wypowiedzi jest neiobiektywny? Ten o stanie fatalnym armi rosyjskiej? O wymieraniu w tempie 1mln / rok (sam Putin mowil o tym na swojej ostatniej konferencji prasowej - widziales?)? O wynajmowaniu paru jeszcze dzialajacych lodzi podwodnych do wystrzeliwania satelitow? Czy moze o 4 jezykach w ktoryh mowie? :) Co zas do enigmatycznych stwierdzen o tym, ze "wysoko postawiony urzednik rosyjski cos ci powiedzial" to wybacz, zle zachowam duza rezerwe :))) U nich wszystko jest dwa razy wieksze - nawet ruskie godziny sa szybsze. Tylko "chlieba niet" :) kaczylechu napisał: > pytania nie ale tylko stwierdzenie.Jak wyrosniesz z tej naiwnosci to pogadamy. > Jak narazie brak ci obiektywnych wiadomosci na ten temat.Ja mam tą przewage,z > e > w ciągu ostatnich 2 lat spedzilem w Rosji zawodowo bardzo duzo czasu docierając > tez na daleki wschod i rozmawiając nawet z wysokopostawionymi urzednikami.W > oparciu o to takich glupot jak ty bym nigdy nie napisal. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 17:09 widzę że ty olex znasz się nie tylko na gazie ale i na polityce oraz planach NATO i tego wszystkiego uczą na akademii kgb? Odpowiedz Link Zgłoś
earthchild Super, może go uprowadzą!!!! 25.05.06, 13:02 Super, może go uprowadzą?! Jest nadzieja, że spotkanie u takich opryszków grozi czymś zbawiennym dla Polski :P Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Może lepiej od razu w Katyniu?... 25.05.06, 13:04 Rozwiąże to wiele problemów,gazu,zalewu Wiślanego,importu mięsa i wreszcie wzajemnej antypatii. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 moze i tak ale naprawic po kwahu trudno 25.05.06, 13:05 w kraju i na zewnatrz Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 13:05 To jest w uzasadnienie mego postu - serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3369655.html Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 nie byloby tych ruchow Polski, gdyby nie 25.05.06, 13:10 dzialalnosc putinokia z czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 13:10 Nikola, generalnie zgadzam się z Tobą. Uważam, że w ogóle należy umieć odróżniać narody od rządów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 13:53 A zwłaszcza naród rosyjski od kremlowskiej ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 13:16 Ten belkot zakompleksionego azjaty Putina? Przydalby sie teraz polityk w stylu Reagana, ktory pokazalby sowietom gdzie ich miejsce. Choc w zasadzie oprocz niemcow, nikt w Europie nie traktuje kacapow powaznie. Anglia pokazala ostatnio Gaspromowi co mysli o ruskich snach o "ekspansji". nikola_piterski2 napisał: > To jest w uzasadnienie mego postu - > > serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3369655.html Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 13:23 Ty jb93 tobie już obwody w mózgu się przegrzały i zaraz eksplodują. Czy nie potrafisz mówic inaczej o narodzie. Czy nie potrafisz odróżnić narodów (Rosjan) od rządów (Putin). Rosjanie są wspaniałymi ludźmi. Przestań paplać o kacapach. Czy kiedyś byłeś w Rosji czy poznałeś ich gościnność i serdeczność? Aparat przymusu, władza są czymś innym od narodów baranie. Walisz stereotypami jak w Niemczech Polak złodziej a w USA idiota (słyszałeś o Polish Jokes?). jb93 napisał: > Ten belkot zakompleksionego azjaty Putina? Przydalby sie teraz polityk w stylu > Reagana, ktory > pokazalby sowietom gdzie ich miejsce. Choc w zasadzie oprocz niemcow, nikt w Eu > ropie nie traktuje > kacapow powaznie. Anglia pokazala ostatnio Gaspromowi co mysli o ruskich snach > o "ekspansji". > > > > nikola_piterski2 napisał: > > > To jest w uzasadnienie mego postu - > > > > serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3369655.html Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 [...] 25.05.06, 13:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 13:42 Słuchaj polski kmiocie (bo nim jesteś) wróć do swoich postów i przypomnij sobie jakiego używałeś języka - kanalia, kacap, etc, ect. Baran przy tym to nie epitet lecz uprzejmość w twoim kierunku wykonana. Jeżeli twoje argumenty przedstawiają się jak poniżej to też zacytuje ciebie - to won z forum polski kmiocie. Gdy poczytasz sobie ponizsze posty to zauważysz że są Polacy i polskie kmioty jak ty prostaku. jb93 napisał: > Sluchaj no sowietofilski chamie. Albo bedziesz zachowywal pewne normy albo won > z forum. Co zas do > umilowanego "narodu rosyjskiego" to od wiekow wyjatkowo chetnie poddaje sie zni > ewoleniu, > mongolskiemu, carskiemu, komunistycznemu. Od wiekow maja wyprane mozgi i szanuj > a tylko > przemoc, ktora kurdupel Putin usiluje reprezentowac. A bajki o goscinnych kacap > ach zachowaj dla > innyc sowietofilow. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:06 Zareagowalem na twoje chamstwo, buraku i bede na nie reagowal za kazdym razem. A teraz - won bolszewio. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Moskwa ma wtyczki w GW (platne) 25.05.06, 13:06 stad GW tak wszystko wie i lepiej niz kancelaria Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalala15 Re: barbara444..ty wiesz wszystko!..agentka sekty 25.05.06, 18:24 twoj milet to gdzie lezy nad morzem czerwonym Odpowiedz Link Zgłoś
kapustka3 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 13:29 brawo PUTIN , masz klasę niech jedzie na księżyc , skoro go ukradli Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Neutralny jak Łukaszenko 25.05.06, 13:34 Trzeba jedno Rosjanom przyznać - mają chłopaki poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
rorbeck Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 13:36 Róbcie nam z Rosji wroga. Tylko tak dalej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu sekretarz Putina moze znajdzie pol godziny :))) 25.05.06, 13:43 to mi sie podoba.Pokazali Kaczorowi gdzie jego miejsce i co dla nich znaczy.Moze kiedys jak sekretarz Putina znajdzie pol godziny wolnego to wyznaczy Kaczorowi audiencje.Tak to niestety wyglada. Wkoncu Kaczor nie jest zadnym partnerem do rozmow dla Putina.Nie ma zupelnie nic do zaoferownia a Polska w tej sytuacji wogle nie liczy sie w rozgrywkach wschod-zachod na tym szczeblu.Kaczor nie reprezentuje soba doslownie nic co mogloby mu zapewnic wyzsza pozycje miedzynarodowa.Jest zwyklym pajacykiem chowajacym sie za nogawke swojego Pana za oceanem.Ugrysc nie moze i conajwyzej obsikac.To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: rada dla polskiego prezydenta 25.05.06, 13:55 L. Kaczynski powinien zaproponowac Putinowi spotkanie w stolicy republiki czeczenskiej. A o zapewnienia bezpieczenstwa obu prezydentow poprosic czeczenskich rebeliantow. Odpowiedz Link Zgłoś
poliester Kaczor do Putina - dobra!! Lubię tego sąsiada!! 25.05.06, 13:52 Wprowadzam u siebie jego metody, więc przy okazji pogadam sobie z nim i wymienię doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 13:55 Panowie przestanci spierać się z tymi agitorami z GW.Widać że to mendy opłacane przez Adaśka i całą elite popleczników Ub-ecji .Szkoda czasu i zdrowia .To ludzie bez zasad.Tam gdzie pieniadze tam oni!!!za srebrniki sprzedadzą matkę i ojca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poliester Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:01 I Leona!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re:spotkajmy się w połowie drogi,czyli po drodze 25.05.06, 14:09 To dobry pomysł. Można naprawić stosunki z sąsiadami. Przy takie biedzie i przy takim bezrobociu nie można lekceważyć sąsiadów . Amerykanin - Brzeziński to trafnie ujął mówiąc w Warszawie o piorytetach polskiej polityki zagranicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szlafrok Niezależność 25.05.06, 14:28 Powinniśmy uniezależnić się wkońcu od pi......ej Rosji. Może w końcu to my zaczniemy dyktować nasze warunki, ale przy takim prezydencie to chyba nie da rady. Pij mleko będziesz większy. Odpowiedz Link Zgłoś
gintautas Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:29 dawno mowilem"moscovia delendam esse",po co zabiegac o dobre stosunki z kims,kti za 10 lat bedzie chinska prowincja,a ropa juz wtedy bedzie tylko wspomnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
beret_moherowy Re: Putin do Kaczyńskiego: spotkajmy się u Łukasz 25.05.06, 14:34 Cyżby wzorcem osobowym Putina był Hitler Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Panie Prezydencie ! Prosze mu zaproponować Katyń 25.05.06, 14:37 jako miejsce spotkania! Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Albo dom Związku Polaków na Białorusi w Grodnie 25.05.06, 14:42 rsrh napisał: > jako miejsce spotkania! Innym dobrym miejscem spotkania jakie mógłby wskazać Putin jest dom Wspólnoty Polskiej w Grodnie, wybudowany z naszych pieniędzy, z którego Łukaszenko wypędził latem ub. roku Andżelikę Borys i ZPB. Odpowiedz Link Zgłoś