hab_ek Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 07:59 Jest wiele grup społecznych, które powinny "zarabiać po ludzku". Lekarze nie są wyjątkiem. I dlatego też, ze względu na to, że są w stanie decydować o czyimś być lub nie być powinni być na odpowiednim poziomie moralnym i mieć kręgosłup. Pieniądze nie są wszystkim ! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:10 zreszta w "lykendy" moga sobie w irlandii dorobic . Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 tylko półanalfabeci czytają "Fakt" 26.05.06, 07:59 to gazeta lda ludzi którzy potrafią czytac pojedyńcze zdania i lubia pismo "obrazkowe" to samo z "Dziennikiem" - to gazetka dla półanalfabetów potrafiących trochę lepiej czytać, z mniejszą iloscią obrazków. Ze prof. Sztaniskis się na ich reklamę połasiła - zupełne dno. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 A umysłowi analfabeci Wyborczą 26.05.06, 08:16 Wyborczej nie ma sensu czytać. Jedyne co mają fajne to portal, w którym wiadomości są za darmo i fora których zbytnio nie cenzurują (w przeciwieństwie do np. Onetu). jednak czytając portal Wyborczej trzeba myśleć i oddzielać obiektywne informacje od ideologii której pełno jest w Wyborczej. To co mi się bardziej podoba w Dzienniku, to fakt, że jest komercyjny, piszą to co interesuje czytelników, grupę docelową którą sobie wybrali. A w opiniach Dziennik nie jest nacechowany ideologią której pełno w Wyborczej. Cienko widzę przyszłość Wyborczej. Dziennik będzie ciągle badał potrzeby czytelników i dostosowywał się do nich. Gazeta będzie ciągle propagowała michnikowską i geremkowską ideologię, nawet gdy dojdzie do sytuacji gdy 90% czytelników będzie nią znudzona. Tak więc w wojnie Marketing (Dziennik) kontra Ideologia (Gazeta Wyborcza) stawiam na Marketing. Biznesmen zwycięży Ideologa. Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Re: A umysłowi analfabeci Wyborczą 26.05.06, 10:50 Dziennik to Fakt z większą ilością tekstu - poziom mentalny redaktorów pozostał. Szkoda mi Ciebie, skoro uważasz, że Dziennik jest w mniejszym stopniu nacehcowany ideologią niż GW. Gratuluję. Dziennik to typowa komercha tj. Fakt - będa sprzedawali Bibilię z Papieżem a na ostanich stronach zamieszczać gołe dupy i zdjęcia zmasakrowanych zwłok. Jezeli tak ma wyglądać to ja dziękuję. NIE Urbana tez mogłobyć komercyjne - pisze co ludzi interesuje - niezależnie od układu, pisze o aferach, ma gołe babki tj. Faktcajtung. Mółgby być ale nie jest przez samą postac Urbana. > Gazeta będzie ciągle propagowała michnikowską i geremkowską ideologię, nawet > gdy dojdzie do sytuacji gdy 90% czytelników będzie nią znudzona. A Dziennik pozostanie propagatorem ideologią neokonserw wychwalających politykę Busha, Berlusconiego etc. broniących tradycji przed łże-elitami i lumpenliberałami. Nawet jeżeli będą ewidentinie mijali się z prawda i zdrowym rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: A umysłowi analfabeci Wyborczą 26.05.06, 13:19 Szkoda mi Ciebie, skoro uważasz, że Dziennik jest w mniejszym stopniu > nacehcowany ideologią niż GW. Gratuluję. > Dziennik to typowa komercha. Chyba nie odróżniasz komercji od ideologii. Dziennik = komercja Gazeta=ideologia. W wojnie rynkowej komercja raczej wygra. > A Dziennik pozostanie propagatorem ideologią neokonserw . Pozostanie tak długo jak długo będzie popyt na taki profil gazety. Na pewno przeprowadzili badania rynku (to gazeta nastawiona na zyski a nie ideologię) i profil ten wynika z obecnych poglądów Polaków. W przeciwiństwie do Gazety, którj profil zawsze będzie michnikowy. Kto wygra na rynku - oczywiście dostosowanie do potrzeb czytelnika (czyli Dziennik). Chyba, że w zarządzie Gazety marketing wygra wreszcie z ideologią michnikowską. Przyszłość Gazety widzę zatem cienko. Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Re: 27.05.06, 15:05 Jeżeli uważasz, że opiniotwórcza gazeta powinna iść na komerchę, to te dwa podmioty: komercja i opiniotwórczość się nawzajem wykluczają. skąd sobie ubzdurałeś o ideologi michnikowskiej w GW. Równie dobrze w Dzienni'czku jest ideologia kaczorowska. Odpowiedz Link Zgłoś
pemrozek Odebrac gornikom i dac lekarzom, a dzieci beda ura 26.05.06, 08:00 Odebrac gornikom i dac lekarzom, a dzieci beda uratowane. Dodac lekarzom odsetki za okres, gdy gornicy juz mieli, a oni jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Odebrac gornikom i dac lekarzom, a dzieci bed 26.05.06, 08:19 Cóż wkurz mnie strajk lekarzy ale masz trochę racji. To strajki i zadymy górników sprowokowały strajki lekarzy. Niestety SLD a potam PiS rozkręciły spiralę żądań płacowych. Następni przećwiczą Giertycha nauczyciele - będzie miał się okazję wykazać. Potem może rolnicy (wykazać się będzie mógł Lepper) a potem strajk hutników i kolejarzy. W tym i przyszłym roku ciężko będzie nam żyć, bo wszyscy zaczną strajkować żadając więcej kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Górnicy to co innego. Oni cięzko i uczciwie pracuj 26.05.06, 22:27 Nie znam górnika który brałby łapówki :] Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws "Fakt" glowna tuba PiS ? 26.05.06, 08:09 Hmmm... Moze i cos z tego bedzie ? Tzw. target tej gazety dosc dobrze pokrywa sie z elektoratem tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "Fakt" glowna tuba PiS ? 26.05.06, 08:11 czyli polglowki ogladajace komiksy ? Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek "Gazeta Wyborcza" glowna tuba demokratów.pl* ? 26.05.06, 22:24 * taka kanapowa partyjak, jakby ktoś nie wiedział, dawnej UW. -- Polska albo ją kochaj, albo się stąd wynoś ! Odpowiedz Link Zgłoś
tsheshek Ludzie czy nic nie rozumiecie? 26.05.06, 08:11 Tu wlasciwie nie chodzi o lekarzy. Fakt akurat publikuje to co ludzie chca czytac, a wlasciwie ogladac bo glownie to zdjecia. W Polsce wiekszosc specjalistow pracujacych dla panstwa (lekarze, nauczyciele, naukowcy, prokuratorzy, sedziowie) zarabia stosunkowo malo. Rzecz w tym ze u nas nie ceni sie wyksztalcenia i ciezkiej pracy tylko cwaniactwo. Wybory to tez pokazuja. Wczesniej prezydent ktory sklamal co swojego dyplomu, teraz wicepremier nie splacajacy kredytu, otwarcie pogardzajacy prawem. Efekt taki ze mamy niskie PKB, rozwoj zerowy, zostajemy w ogonie Europy. Owszem z racji czlonkowstwa w Unii jakos tam bedzie (jak pisal Mickiewicz) i bedziemy dostarczycielami sprzataczek i budowlancow z jakims smiesznym rzadem. A leczyc bedziemy sie nie wiem u kogo, bo nie bardzo widze powod dla ktorego Ukrainscy lekarze chcieliby zarabiac 250 euro, skoro nawet u Czechow placa 3 razy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Ludzie czy nic nie rozumiecie? 26.05.06, 08:28 tsheshek napisał: > Tu wlasciwie nie chodzi o lekarzy. Fakt akurat publikuje to co ludzie chca > czytac, a wlasciwie ogladac bo glownie to zdjecia. W Polsce wiekszosc > specjalistow pracujacych dla panstwa (lekarze, nauczyciele, naukowcy, > prokuratorzy, sedziowie) zarabia stosunkowo malo. Rzecz w tym ze u nas nie ceni >Masz świętą rację! Wykształcenie w Polsce to balast od 60 lat! Widocznie świadomość ma nam zastąpić byt! > sie wyksztalcenia i ciezkiej pracy tylko cwaniactwo. Wybory to tez pokazuja. > Wczesniej prezydent ktory sklamal co swojego dyplomu, teraz wicepremier nie > splacajacy kredytu, otwarcie pogardzajacy prawem. Efekt taki ze mamy niskie > PKB, rozwoj zerowy, zostajemy w ogonie Europy. Owszem z racji czlonkowstwa w > Unii jakos tam bedzie (jak pisal Mickiewicz) i bedziemy dostarczycielami > sprzataczek i budowlancow z jakims smiesznym rzadem. A leczyc bedziemy sie nie > wiem u kogo, bo nie bardzo widze powod dla ktorego Ukrainscy lekarze chcieliby > > zarabiac 250 euro, skoro nawet u Czechow placa 3 razy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:13 To niech, do cholery, wymyśli lepiej skad wziąć pieniądze na podwyżki, a nie wypisuje głupoty. Dorn, chamidło jedno, nie musi sie martwić o swój byt - mam nadzieję, że krótko, aczkolwiek ta cała"elita" pewnie, wzorem swych komunistycznych poprzedników, zapewniła już sobie wygodną przyszłość. Precz z tym rządem!Precz z pisiorkami! Niech wreszcie będzie NORMALNIE! Niech ludzie z wykształceniem nie czują sie jak pariasi w Polsce! Wstyd mi, ze muszę tu mieszkać! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Skoro ci tak wstyd mieszkać w Polsce. To informuje 26.05.06, 22:20 że istnieją tanie linie lotnicze, mamy otwartą granice, może zmywać gary na zachodzie ... więc jak tak ci źle w Polsce to możesz skorzystać z tych możliwości kupić bilet i lecieć do Londynu zmywać gary, spędzając reszte życia z Pakistańczykami :] -- Polska albo ją kochaj, albo się stąd wynoś ! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Skoro ci tak wstyd mieszkać w Polsce to możesz 26.05.06, 22:22 kupić sobie bilet w jedną stronę do Londynu, tam zatrudnisz się do zmywania garów lub sprzątania. A zamieszkasz na osiedlu z Pakistańczykmi. Ale skoro ci tak źle w Polsce to może tam będzie ci lepiej, tylko nie wracaj na emeryture :] -- Polska albo ją kochaj, albo się stąd wynoś ! Odpowiedz Link Zgłoś
kubecek Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:13 Gdybym byl lekarzem - to bym sie obrazil na "Gazete" - nie na "Fakt". Bo to redaktor Gazety pisze ze "rzuca pierwszym kamieniem". Zajrzyjmy do 8 rozdziału Ew. Jana: 3. Potem uczeni w Piśmie i faryzeusze przyprowadzili kobietę przyłapaną na cudzołóstwie, postawili ją pośrodku 4. I rzekli do niego: Nauczycielu, tę oto kobietę przyłapano na jawnym cudzołóstwie. 5. A Mojżesz w zakonie kazał nam takie kamienować. Ty zaś co mówisz? 6. A to mówili, kusząc go, by mieć powód do oskarżenia go. A Jezus, schyliwszy się, pisał palcem po ziemi. 7. A gdy go nie przestawali pytać, podniósł się i rzekł do nich: Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nią kamieniem. 8. I znowu schyliwszy się, pisał po ziemi. 9. A gdy oni to usłyszeli i sumienie ich ruszyło, wychodzili jeden za drugim, poczynając od najstarszych, i pozostał Jezus sam i owa kobieta pośrodku. 10. A Jezus podniósłszy się i nie widząc nikogo, tylko kobietę, rzekł jej: Kobieto! Gdzież są ci, co cię oskarżali? Nikt cię nie potępił? 11. A ona odpowiedziała: Nikt, Panie! Wtedy rzekł Jezus: I Ja cię nie potępiam: Idź i odtąd już nie grzesz. 12. A Jezus znowu przemówił do nich tymi słowy: Ja jestem światłością świata; kto idzie za mną, nie będzie chodził w ciemności, ale będzie miał światłość żywota. (Jan. 8:3-12) Zatem - jak widac - Gazetowy autor mowiac o "rzuceniu pierwszym kamieniem" - jednoznacznie daje do zrozumienia, ze uwaza lekarzy za winnych [prostytucji?] - a jedynie ze jest taki "sprawiedliwy" ze nie rzuca kamieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:18 To byl rozdial sponsorowany przez playboya . Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius I bardzo dobrze! 26.05.06, 08:14 Wreszcie ktoś powiedział głośno to, co myśli wielu z nas... Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:20 LOL poraz pierwszy fakt ma u mnie + Mam nadzieje, ze wraz z podwyzka przyjdzie obowiazek kas fiskalnych dla lekarzy, jak rowniez ktos zajmie sie czesta praktyka w szpitalach. Lekarz po godzinach, w tym samym gabinecie przyjmuje za pieniadze, korzysta ze sprzetu itp za darmo lub za symboliczne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:31 fakt szuka mnowej klienteli Odpowiedz Link Zgłoś
adam7062 Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:23 Mam sporo lat. W czasie pamiętnych strajkow w 1980 roku byłem dorosły. Od lat wielu czytam rózne publikacje i komentarze. Komentarze, które czytam ostatnio o strajku lekarzy, o zagrożeniu państwa o szpiegach i akcjach wywrotowych, o układach korupcyjnych - przypomina mi komentarze w Trybunie Ludu i innych pismach z tamtego okresu. Wtedy też pisano, że strajki w Stoczniach, w Ursusie są nielegalne, zagrażają dobru obywateli i klasy pracującej. Że jeszcze trochę a zabraknie nawet octu w sklepach. Że osoby strajkujące i organizujące strajki to wichrzyciele i bananowcy zagrzażający postawom państwa socjalistycznego, które dba o dobro klasy robotniczej. Gdy wywlekano znajomych z domów, bo ktoś na nich doniósł, że są agentami obsego wywiadu. Że działają przeciwko dobru wspólnemu i przeciw przyjażni.... Obecne działania, obecne wypowiedzi polityków to wypisz wymaluj ten sam język i te same metody co 30, 40 i 50 lat temu. Mam nadzieję, że niedługo zbuntowani ludzie nie wyjdą na ulicę i nie zaczną protestować przeciwko politykowm akceptującym komentarze typu zamieszczonego w Fakcie. Mam nadzieję, że znowu demonstranci nie będą rozpędzani armatkami wodnymi, że jedynym forum przekazywania wiarygodnych informacji nie stanie się powielaczowa bibuła. Moim zdaniem, wszystko idzie w tę stronę, aby historia się powtórzyła. Wtedy robili to komuchy, teraz legalnie wybrane władze, które mają szerokie poparcie zacietrzewionego społeczeństwa. Łukaszenko na Białorusi też ma poparcie większości społeczeństwa .... czego i nam nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:30 A teraz wyzwa Cie od lewakow i zydokomy . zas ktos wciska jakies antypolskie brednie . Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Cóż to świadczy ... o tobie :] 26.05.06, 22:15 -- Polska albo ją kochaj, albo się stąd wynoś ! Odpowiedz Link Zgłoś
martin_luther Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:49 Brawo "adam7062" - bardzo trafna obserwacja. Widać po wypowiedziach w tym wątku, jak ogromne spustoszenia uczynił komunizm w Polsce. I to tam, skąd go najtrudniej wyplenić - w głowach. Stamtąd przenosi się na nowe pokolenia - te, które teoretycznie nie powinny być skażone. Ale - jak widać po wypowiedziach różnych galb i im podobnych - komunistyczny sposób myślenia ma się bardzo dobrze. Niestety. Jednym z fundamentów tego "kom-myślenia" jest przekonanie o tym, że wszyscy powinni mieć po równo. Otóż nie - nie powinni. Lekarze i nauczyciele powinni zarabiać tyle, by nie musieli się martwić o podstawy swojej egzystencji. Dlaczego? Bo w interesie państwa i społeczeństwa jest, by wykonywali swoje obowiązki jak najlepiej. Zaś walka o byt im to utrudnia. Ciekawe, kiedy ujrzymy poniżej odpowiednią krytykę, napisaną ze zdrowych, krzepkich klasowo pozycji, doprawioną charakterystyczną dozą siermiężnego chamstwa. (I wysmarowaną przez osoby o rzekomo prawicowych poglądach, które jednak cechuje iście komunistyczna pogarda dla inteligencji). Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek A może widziałeś biednego lekarza ! Może to nie 26.05.06, 22:13 prawda, że biorą łapówki że nie leczą dobrze, że często piją w pracy. Że potrafią odsyłać do swoich prywatnych praktyk ! Może nieprawda ! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Demokracja, demokracja :]. Popieram Fakt 26.05.06, 22:15 -- Polska albo ją kochaj, albo się stąd wynoś ! Odpowiedz Link Zgłoś
qbel2 Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:30 Pan doktor się skarży, że zarabia 2 300. To jest więcej niż dostaje większość Polaków. A ile do tego dostaje paqn doktor z łapówek? Pewnie z 10 razy tyle. I wakacje ma za darmo, bo mu firma farmaceutyczne (w ramach łapówki) zafunduje za darmo. Uważam, że lekarze powinni dostać podwyżki pod dwoma warunkami: 1. Środowisko wreszcie coś zrobi z łapówkarzami 2. Środowisko wreszcie coś zrobi z biegłymi (gdy lekarz jest o cokolwiek oskarżony, to najpierw opinię sporządza się rok, a później i tak opinia jest stronnicza - obowiązuje zasada ch... z pacjentem, bronimy swojego) Odpowiedz Link Zgłoś
elfi5 Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:30 BRAWO!!!Może w końcu lekarze pójda po rozum do głowy.Ludzie zarabiają jeszcze mniej i też nikt nie strajkuje!!!Np. urzednicy wbrew pozorom też nie wiele zarabiaja i co też nikt nie strajkuje!!!Jak można nie pomóc dziecku i kazać mu cierpieć,albo innemu choremu, a gdzie przysięga ktorę składacie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:32 To kopia tekstu z Trybuny - A.D. 1980 ? Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek To normalne społeczne odczucie. Podzielam je :] 26.05.06, 21:55 -- Polska albo ją kochaj, albo się stąd wynoś ! Odpowiedz Link Zgłoś
rohas1 Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:31 Nie jestem lekarzem. „Fakt” czytam od wielkiego dzwonu, a właściwie nigdy. Jednak popieram całkowicie postępowanie tej gazety w stosunku do strajkujących lekarzy. Pracuję i to bardzo ciężko. Płacę składki na ZUS i to nie małe. Dlaczego więc nie mam prawa do opieki zdrowotnej. Być może większość pracowników służby zdrowia zarabia mało. Za mało, aby godnie żyć. Ale ja (czy też wielu innych pacjentów) nie jestem stroną w tym sporze. Dlaczego mam cierpieć MY niewinni pacjenci??? Kiedyś mówiło się, że nauczyciel, lekarz to zawody z powołania. Pracownicy służby zdrowia gdzie się podziało wasze sumienie? Jak możecie patrzeć na cierpiące dzieci i nie udzielić im pomocy? Kto wam dał do tego prawo? Walczcie z Rządem. Popieram Was całkowicie. Ale nie róbcie tego w ten sposób. Wasz protest trafia tylko w niewinnych i biednych ludzi. Każdy pacjent z pokaźnym portfelem zostanie przez Was przyjęty w prywatnej przychodni. Mówicie, ze zarabiacie za mało żeby żyć, a za dużo żeby umrzeć. Popatrzcie dokoła takich ludzi w innych profesjach są setki tysięcy. Oni nie strajkują. Chcecie jechać za granicę. Ok. Tylko zapłaćcie za swoje wykształcenie. Na to abyście mogli być lekarzami łożyłem ja i miliony innych. Zwróćcie kasę i do widzenia. Bilet w jedną stronę bez prawa powrotu. Mam kilku miesięczne dziecko. Nie wiem jak zakończy się ten spór, ale obiecuję Wam lekarzom jedno. Jeżeli moje dziecko będzie potrzebowało opieki medycznej to wyegzekwuję ją od Was z całą stanowczością za pomocą noża, siekiery czy pistoletu. Nie pozwolę krzywdzić moich bliskich. Do tego samego nawołuję wszystkich rodziców, którym odmówiono opieki lekarskiej ich pociech. Z pewnością zostanę okrzyknięty przestępcą. Ale czy to ja jestem przestępcą egzekwując swoje prawa??? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:35 kazdy strajk trafia w niewinnych . jak powiedzial ktorys z bylych sekretarzy : rzad sam sie wyzywi . Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek A widziałeś kiedyś biednego lekarza ?? 26.05.06, 21:56 -- Polska albo ją kochaj, albo się stąd wynoś ! Odpowiedz Link Zgłoś
slawinek Takich palantów to trzeba zamykać na wyspie-znam 26.05.06, 08:35 jedną taką na bałtyku-tam jest dla nich miejsce.Śmierdzące gnoje jedne bleeeeeeeeee.Do grobu kasy nie zabiorą powinny to wiedzieć lekarzynki Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Takich palantów to trzeba zamykać na wyspie-z 26.05.06, 08:39 :) ales dokopal . Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 kamieniem i kopa w d..ę! 26.05.06, 08:36 moze tak kilka marszy przeciwko lekarzom?jesli ktos odmawia pomocy dzieciom to nie zasluguje na szacunek .Brawo lekarze!Sami krecicie na siebie bat!Tylko patrzec jak zdesperowany tatus podpali szpital albo obije doktorka i wcale tego nie potepie!biedny lekarz-dowcip miesiaca!BRAWO FAKT! Odpowiedz Link Zgłoś
marych Jak pięknie manipuluja dziennikarzami... 26.05.06, 08:41 brawo panie Wodnyczłowieku za pokierowanie służbami tak, że nawet dziennikarze uwierzyli w to co piszą. Robota zrobiona jak za czasów wujka Józefa. Tylko jakoś społeczeństwo od tego czasu sie zmieniło i za bardzo nie chce w to uwierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d ciekawe czy swoich rodakow tez tak pokazuje? 26.05.06, 08:41 no bo jakby nie bylo FAKT jest dzieckiem wydawnictwa Axel Spronger (jamby ktos nie wiedzial to jest niemieckie wydwnictwo). Lekarze wniemczech tez strajkuja i to calkiem powaznie... domagaja sie 30% podwyzek czyli srednio o jakies 600- 1000€ miesiecznie... WOW! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek A co ma pochodzenie właściela do gazety, to GW 26.05.06, 22:11 nie nauczyła, że inwestor zagraniczny jest lepszy. A kto go nie lubi ten oszołom Odpowiedz Link Zgłoś
staszek58 GW, jestescie uwiklani w mafie lekarzy lapownikow? 26.05.06, 08:43 Zal GW, ze ktos rzeczywiscie na powaznie zajmuje się dziennikarstwem i walczy w interesie prostych ludzi, a nie tylko czerpie korzysci z „gazetki” uwiklanej w rozmaite koterie i ukladziki, od komunistow poczawszy na tzw. „biznesie” skonczywszy. Fakt broni najslabszych, czyli w tym przypadku dzieci przed bezwzgledna mafia lekarzy lapownikow. Wstydz się GW, za takie nieetyczne zachowanie. Sami nie macie odwagi a innym zabraniacie odwaznie i w interesie narodu prowadzic dzialalnosc dziennikarska. I w zyciu już nie kupie waszego szmatlawca. („GW”) Wole „Dziennik”, który wam da jeszcze popalic. Staszek Odpowiedz Link Zgłoś
km_poczta Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:44 BRAWO FAKT! Taka jest niestety prawda o tzw. lekarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
akar5 Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:45 nie dość, że zostali wykształceni za nasze pieniądze, są skorumpowanym środowiskiem, nierzadkie są przypadki brania łapówek, to jeszcze pastwią się na dzieciach. banda drani! Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Niech żyje Mao Tse Tung 26.05.06, 15:25 'REWOLUCJA KULTURALNA WIECZNIE ŻYWA' W 40 lat po jej wybuchu odżyła jak niezaleczona infekcja zidiocenia. I to w środku Europy? Niech żyje towarzysz PROROK i jego hunwejbini! ----- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
km_poczta Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:47 BRAWO FAKT! Cała prawda o tzw. lekarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
darek93 Szukam biednych lekarzy 26.05.06, 08:50 Znam wielu lekarzy, pracujacych w szpitalach panstwowych, i nie tylko, i nie jestem w stanie znalezc takiego, ktoremu zle sie dzieje. Wiadomo, ze ci mlodsi zarabiaja malo, ale w jakim fachu mlody czlowiek po studiach zarabia krocie??? Taka jest kolej rzeczy i pare lat trzeba pokornie przepracowac zanim zacznie sie lepiej zarabiac. Tak jest nie tylko w Polsce (a myslac o innych krajach nie mysle o Bialorusi). Zastanawiam sie tylko, czy kiedy ja dojde do wniosku, ze zarabiam za malo, czy ktos sie za mna wstawi... ...a tak na koniec, to wszystkim lapowkarzom mowie "NIE"!!!! ... a tym ze szpitali w szczegolnosci... ZE WAM LUDZIE NIE WSTYD!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Re: "Fakt" rzuca pierwszy kamieniem... w lekarzy 26.05.06, 08:59 Szkoda że mało kto na tym forum domyśla się do czego doprowadzi lekceważenie żądań lekarzy. Po prostu lekarze wyjadą - co już czynią. Podobnie jest oczywiście z wieloma innymi fachowcami - z tym że swobodnie można żyć bez wykafelkowanej łazienki czy supermodnej fryzury. Trudniej natomiast przetrwać w razie choroby bez lekarza - czasami się to w ogóle nie udaje. Życzę zatem wszystkim - bardzo dużo zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś